Digidexo.com

irritabel blære

Årsaker til en irritabel blære

Urinveisinfeksjoner (UVI)

UVI er infeksjoner som begynner i urinveiene og oftest involverer blæren og urinrøret. Et typisk trekk ved UVI er en irritabel blære, eller plutselig ufrivillig sammentrekning av blæren, noe som resulterer i ukontrollert trang til å urinere. Hvis en irritabel blære er et resultat av en urinveisinfeksjon, skal tilstanden forbedre når UTI er behandlet med antibiotika.

Graviditet

Det er ikke uvanlig for kvinner som er gravide å føle et konstant behov for å urinere. Tidlig i svangerskapet, kan angrep av hormoner føre til urinlederne og nyrebekken til å utvide seg. Disse hormonelle endringer kan irritere urinveiene og blæren, forårsaker et behov for å urinere. Som graviditeten skrider frem, fører den ekstra trykket av den voksende baby blæren for å komprimere, som også resulterer i hyppig trang til å urinere. Selv om irritabel blære på grunn av graviditet er midlertidig, gjør Kegel øvelser for å styrke bekkenbunnen kan bidra til å opprettholde normal blærefunksjon.

Nerve Damage

Nerveskade fra slag, diabetes, infeksjon eller skade på hjernen eller ryggmargen, og multippel sklerose kan også forårsake irritabel blære. Disse forholdene kan føre til overaktiv blære, dårlig lukkemuskel kontroll og urinretensjon, som kan føre til nyre eller blære infeksjon. Blæretrening, medikamentterapi, elektrisk stimulering og kirurgi kan anvendes for å behandle disse tilstandene.

Blære Stones

Når urin i blæren blir konsentrert, kan de mineraler som finnes i urinen crystalize, noe som resulterer i blæresten. Disse steinene kan irritere blæren, forårsaker hyppig vannlating, særlig om natten, eller inkontinens problemer. Blærestein kan kreve fjerning hvis de ikke passet på sine egne. En prosedyre kalt cystolitholapaxy kan brukes til å bryte opp steiner. Hvis behandlingen ikke lykkes, kan kirurgi være nødvendig.

Blokkeringer

I noen tilfeller kan strømmen av urin i blæren være blokkert av tumorer, en forstørret prostata eller andre hindringer. Disse blokkeringer er usunt og kan forårsake alvorlig skade på blæren og urinveiene. Stillestående urin som ikke er evakuert fra blæren kan føre til blæresten. Medisinsk behandling er nødvendig i tilfelle av en hvilken som helst hindring. Kirurgisk fjerning kan være nødvendig.

Behandling

Etter diagnosen irritabel blære er gjort gjennom pasientens sykehistorie, fysisk undersøkelse og annen diagnostisk testing, vil en passende behandling metode anbefales. Antibiotika kan være foreskrevet til behandling av infeksjoner, blæretrening kan benyttes til å kontrollere blærefunksjonen, kan kirurgisk intervensjon bli indikert til å håndtere obstruksjon, og spesielle legemidler og medikamenter kan være nødvendig for å styre de spasmer som forårsaker ufrivillig muskelsammentrekninger.

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom


Livmor fibroids er godartet vekster som utvikler seg i livmoren under en kvinnes fertil år. Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en sykdom i tykktarmen som forårsaker ubehag i magen.

Livmor fibroids Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan kvinner med livmor fibroids oppleve langvarig menstruasjon, kraftig menstruasjonsblødning eller forstoppelse. Hyppig vannlating og smerter i bekkenet, ryggen eller beina kan oppstå med livmor fibroids.

Livmor Fibroids Årsaker

Uterine fibroider kan utvikles som et resultat av genetiske forandringer i cellene i uterine muskler. Cellene av uterine fibroider har høyere nivåer av østrogen enn normale livmormuskel-celler.

Livmor Fibroids Treatment

Medisiner som regulerer kvinnens menstruasjonssyklus som Lupron og progestin Livmorinnlegg som avgir kan lindre kraftige blødninger og trykk bekken og de kan krympe fibroids. Alvorlige symptomer kan kreve en myomektomi (kirurgisk fjerning av fibroider) eller en hysterektomi (kirurgisk fjerning av livmoren).

IBS symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan IBS pasienter oppleve magesmerter, oppblåsthet eller gass. Slim i avføringen, forstoppelse eller diaré kan også oppstå med denne lidelsen.

IBS Triggers

IBS symptomene kan utløses av melk, alkohol eller kullsyreholdige drikker. Menstruasjon og høye nivåer av stress kan utløse IBS symptomer hos noen individer.

IBS Treatment

Leger kan foreskrive fibertilskudd eller anti-diaré medisiner til IBS pasienter. Antikolinerge medisiner kan være foreskrevet for å redusere tarm spasmer.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier


Det finnes mange alternative behandlinger tilgjengelig for irritabel tarm syndrom (IBS). Men det er ingen erstatning for livsstilsendringer og kostholdsendringer. Utvise forsiktighet når de vurderer alternative behandlingsformer.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier

•  Vurdere å ta magesaftresistente peppermynte olje kapsler. I en liten studie av IBS lider, rapporterte 71 prosent reduksjon av irritabel tarm symptomer etter inntak av peppermynte olje kapsler.

Tenk om hypnose. I en liten studie av IBS lider, 60 prosent av pasientene sa at deres symptomer forbedret etter bruk av hypnose.

Se inn stressmestringskurs. I en liten studie av IBS lider, rapporterte to tredeler en reduksjon i IBS symptomer etter inntak av stress management klasser.

Prøv en laktosefri diett. I en liten studie av IBS lider, rapporterte 51 prosent lindring av IBS symptomer etter å fullstendig eliminere melkeprodukter fra kostholdet.

Forskning psykoterapi. IBS lider har rapportert en reduksjon i sine symptomer med biofeedback, transaksjonsanalyse og avslapningstimer.

6. Tenk akupunktur. I en liten studie av IBS lider, mange rapporterte redusert oppblåsthet og en økt følelse av velvære etter akupunktur.

Spør om colonic cleansings. Noen mennesker tror at en ukentlig rent vann klyster er nyttig i healing tarmen.

Forgo kjøtt i kosten. Noen mennesker tror at å kutte ut alle animalske produkter hjelper tykktarmen for å bli sunnere og mindre irritabel.

Hint

 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom


Behandling for irritabel tarm syndrom (IBS) krever livsstilsendringer, reduksjon i stress og endringer i matvaner. Noen IBS lider responderer bedre på behandling enn andre.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

•  Unngå stress. Leger spekulerer i at følelsesmessige konflikter er den største enkeltstående utløser mekanisme for IBS.

Oppgave moderat (ikke iherdig) og regelmessig. En passe kroppen er mer tilbøyelige til å ha en passe kolon.

Monitor medisiner du tar. Aspirin, ibuprofen og selv vitamin C-tabletter kan irritere gastrointestinale slimhinner.

Endre ditt inntak av meieriprodukter. Melk og melkeprodukter kan forverre en irritabel tarm. Husk at meieriprodukter er en verdifull kilde til kalsium, og bør ikke bli eliminert fra kostholdet ditt. Mange IBS pasienter opplever at å spise yoghurt ikke bry sine tarmer. Hvis du er laktose-intolerant, snakk med legen din om å ta laktase tabletter.

Spis kostfiber. Velg hele korn brød og korn, frukt og de fleste grønnsaker. Fiber bidrar til å mildt distend tykktarmen, som synes å redusere colonic spasmer. Spiser nok fiber, slik at avføringen er myk, dannet og lett å passere uten å belaste.

Unngå avføringsmidler og over-the-counter high-fiber kosttilskudd. De kan forårsake oppblåsthet og økt irritabilitet.

Unngå store måltider. De forårsaker tarmen til å bli overdistended og hyperaktiv.

Drikk mindre eplejuice og druejuice hvis du har mye gass. Unngå gassdannende matvarer som bønner og cruciferous grønnsaker (kål, brokkoli, blomkål, reddiker, neper og rosenkål).

9. Unngå sjokolade, koffein, alkohol og sorbitol (en kunstig søtningsmiddel som finnes i enkelte dietetiske produkter), og begrense fettrike matvarer. Fett er en sterk stimulans av colonic sammentrekninger og ytterligere forverrer irritabilitet av tarmen.

Hint

 • Spør legen din om en resept på antidepressiva eller beroligende midler kan være riktig for deg. Noen ganger er livet blir for stressende, og du kan trenge medikamentell hjelp med kronisk angst.
 • Spør legen din om en antispasmotic eller antidiarrheal stoffet ville være passende for din tilstand.
 • Leger spekulerer i at IBS symptomer er ofte laget mer alvorlig av en kvinnes reproduktive hormoner. Hvis du lider med premenstruelt syndrom (PMS), behandle det kan redusere din IBS symptomer.
 • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom


Omtrent 35 millioner amerikanere lider av irritabel tarm syndrom (IBS). Det er den nest største årsaken til fravær fra jobb. Nesten hver eneste by i Nord-Amerika har en IBS og / eller kolitt støttegruppe forberedt på å hjelpe lider.

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom

•  Ring ditt lokale sykehus og be om samfunnet utdanning avdelingen. Spør om en lokal IBS støttegruppe.

Spør gastroenterolog om en lokal IBS støttegruppe.

Bruk den elektroniske oppslagstavler og støtte grupper som er tilgjengelige for IBS lider. Søk på Internett med søkeord som "irritabel tarm syndrom" eller "IBS" og "oppslagstavler" eller "forum".

Oppsøke nye venner som du møter på din gastroenterolog kontor. Halvparten av alle besøk til gastroenterolog er relatert til IBS. Så du har en 50-50 sjanse for å møte en kamerat IBS lidende sitter rett ved siden av deg på legens venteværelse. Hvis du møter noen du virkelig kontakt med, diskutere danne din egen IBS støttegruppe.

Snakk med apoteket. Personen som distribuerer dine medisiner er et vandrende leksikon - hun møter hundrevis av pasienter som deg hver dag og snakker til dusinvis av leger og sykepleiere hver uke. Farmasøyter er en enorm - men underutilised - ressurs.

Gå til din lokale YWCA eller videreutdanning sentrum. Registrer deg for avslapningstimer, yogatimer og / eller selvhjelps instruksjon. Selv om disse kursene ikke er laget spesielt for IBS lider, vil du møte mange mennesker akkurat som deg som trenger å lære å slappe av og redusere stress.

Hint

 • For mer informasjon om støttegrupper, ringe International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom


35 millioner amerikanere lider av irritabel tarm syndrom (IBS), den nest største årsaken til fravær fra jobb. (Forkjølelse er nummer én.) IBS har ingen kur, men du kan gjøre livsstilsendringer for å redusere symptomer på følgende måter.

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom

•  Spis høy-fiber, lav-fett matvarer i små hyppige måltider gjennom dagen.

Arbeide for seks daglige måltider (200-300 kalorier hver) som inneholder hele korn brød, pasta og ris for å holde tykktarmen mildt oppblåst og bedre funksjon.

Unngå mat, drikke og medisiner som kan irritere tykktarmen, for eksempel koffein, alkohol, sjokolade, avføringsmidler og høy-fiber kosttilskudd.

Curb stress. Leger spekulerer i at følelsesmessige konflikter er den største trigger mekanisme for IBS symptomer. Lær hvordan å ikke krangle med familien over hver lille brudd.

Lett arbeidsbyrden eller jobbe færre timer. Ikke vær en perfeksjonist. Lytt til velvære bånd. Prøv yoga. Hold en journal for å registrere tanker og følelser.

Trening moderat og regelmessig. En passe kroppen er mer tilbøyelige til å ha en passe kolon. Ikke øvelse for iherdig - vil du forverre tykktarmen. Sats på svømming, rask gange eller sykling.

Monitor de medisiner du tar og eliminere de som ikke er absolutt nødvendig. Aspirin, ibuprofen og selv vitamin C-tabletter kan irritere GI slimhinnen. Ta medisiner med måltider.

Hold disse hormonene i sjakk hvis du er en kvinne. Leger spekulerer i at IBS symptomer er ofte aggrivated av reproduktive hormoner. Hvis du lider av PMS, prøv å behandle PMS symptomer som en måte å redusere dine IBS symptomer.

Hint

 • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for funksjonell Gastrointestinale sykdommer på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom


Irritabel tarm syndrom (IBS) har ingen kur, men å endre kostholdet ditt og begrense stress er to av de beste våpen for å kjempe symptomer.

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom

Endre inntaket av meieriprodukter (spesielt de fra melk,) som kan aggrivate en irritabel tarm. Mange IBS pasienter opplever at yoghurt ikke bry sine tarmer.

spise kostfiber: hel-korn brød og korn, frukt og de ​​fleste grønnsaker. Fiber bidrar til å mildt distend tykktarmen, som synes å redusere colonic spasmer.

Spis nok fiber, slik at avføringen er myk, dannet og lett å passere uten å belaste, men unngå over-the-counter high-fiber kosttilskudd, som kan forårsake oppblåsthet og økt tarm irritabilitet.

Unngå store måltider, som forårsaker tarm å bli altfor oppblåst og hyperaktiv. I stedet velger flere små måltider gjennom dagen for å holde GI kanalen mer i balanse.

Unngå eple og drue juice hvis du lider av en god del luft i magen; også pass opp sjokolade, koffein, alkohol og sorbitol (en kunstig søtningsmiddel finnes i enkelte dietetiske produkter.)

Hold deg unna høy-fett matvarer. Fett er en sterk stimulans av colonic sammentrekninger som forverre irritabilitet av tarmen.

Unngå gassdannende matvarer, for eksempel bønner og cruciferous grønnsaker (kål, brokkoli, blomkål, reddiker, neper og rosenkål.)

Practice moderasjon og selektivitet når du spiser. For eksempel ikke slurp ned to milkshakes på tom mage eller sitte foran TV spise en halv krukke med pickles og en pose med svinekjøtt rinds.

Hold en food journal, og skriv ned hvilke matvarer føre til at du intestinal nød i minst en måned. Se etter mønstre, og unngå lovbrytere. Del dine funn med legen din.

Hint

 • Kvinner rammes med IBS tre ganger oftere enn menn. Leger spekulerer i at reproduktive hormoner gjøre kvinner mer utsatt for å utvikle IBS.
 • Meieriprodukter er en verdifull kilde til kalsium, og bør ikke være helt eliminert fra kostholdet ditt. Hvis du er laktoseintolerante, snakk med legen din om laktase tabletter.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom

Hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom


Irritabel tarm sykdom rammer om lag 15 til 20 prosent av den voksne befolkningen, selv om barn kan være plaget med denne tilstanden også. Mens det ikke er noen spesiell grunn av irritabel tarmsykdom, er det ingen kur enten. Men kan du lære å følge en diett for irritabel tarmsykdom for å lindre symptomer og hindre fremtidige flareups. Enda bedre, hvis du følger riktig kosthold du kan være i stand til å avverge irritabel tarmsykdom i første omgang.

Hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom

Lær hvordan å følge en diett for irritabel tarmsykdom

•  Vurdere å legge probiotika til kosthold. Probiotika betyr pro-life, bokstavelig talt. I dette tilfellet snakker vi om å innføre nyttige bakterier i tarmen for å bedre fordøyelsen og støtte immunforsvaret. Probiotiske kosttilskudd er tilgjengelig som myke gel acidophilus tabletter, og er naturlig forekommende i økologisk yoghurt.

Figur i ytterligere fiber, men litt av gangen. Noen irritabel tarmsykdom lider rapport lindring av forstoppelse og oppblåsthet ved å øke kostfiber. Men ikke andre ikke opplever den samme suksessen. På den annen side har de fleste pasienter finne lindring i en alternativ form for fiber kjent som hydrolysert guargummi.

teste vannet når det kommer til meieri. Mange mennesker mangler tilstrekkelige fordøyelsesenzymer for å være i stand til å bryte ned melk sukker, slik som laktose. Hvis du finner eller allerede vet at du er laktose intolerant, så kan du supplere din diett med laktosefri melk og andre meieriprodukter, samt å legge til et kalsiumtilskudd til kosthold.

Hoppe over kullsyreholdige drikker, samt kaffe (inkludert koffeinfri kaffe). Disse gjerningsmennene er kjent for å produsere oppblåsthet og gass.

Drikk rikelig med vann. Ikke bare blir bedre vann din generelle fordøyelsen, men det er også spesielt viktig å unngå å bli dehydrert hvis diaré er blant dine hyppige symptomer.

Hold kosthold livlig, men trygt å hindre tilbakevendende symptomer på irritabel tarmsykdom ved å få en kopi av kokebok, "Eating for IBS," av Heather Van Vorous (se Ressurser nedenfor).

Hint

 • Hold en logg over hvilke matvarer synes å fungere for deg og som ikke gjør det ved å merke dem i en journal eller bærbar PC.
 • Det er ikke en type mat som kan utløse irritabel tarmsykdom. Imidlertid er krydret, fet eller fet mat kjent for å irritere tarmen og invitere symptomer skal vises.

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom


Ifølge National Institute for Diabetes, Fordøyelsen og nyresykdom, ca 22 millioner amerikanere - ca 1 i 10 - er plaget med irritabel tarmsykdom. Dessverre har et stort antall mennesker som har irritabel tarmsykdom ikke innser at de har en lidelse, eller de rett og slett ignorere symptomene. Imidlertid kan irritabel tarmsykdom bli ganske alvorlig. Hvis du selv mistenker at du kan ha denne tilstanden, bør du lære å gjenkjenne sine symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

Lær deg å gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

•  Innse at irritabel tarmsykdom er ikke å bli tatt lett på. Statistikk viser at denne tilstanden er ansvarlig for ca 34 000 sykehusinnleggelser, omtrent tre og en halv millioner turer til legen og mer enn to millioner resepter på årsbasis.

Forstå at klinisk irritabel tarmsykdom er vanligvis diagnostisert hvis symptomene er erfarne minimum 12 uker av et helt år.

Vet at smerter, spesielt i nedre del av magen, er et av symptomene på irritabel tarmsykdom.

Merk eventuelle endringer eller svingninger i avføring, som forstoppelse eller tilbakevendende diaré, eller en veksling av begge.

Forvent å rapportere eventuelle følelse av oppblåsthet, spesielt etter et måltid, samt eventuell medfølgende gass.

Undersøk dine krakker for noen tegn til slimete, så dette er også en indikasjon på irritabel tarmsykdom.

Ring legen din umiddelbart hvis det er noe blod i avføringen siden dette kan foreslå en mer alvorlig tilstand annet enn irritabel tarmsykdom, som for eksempel tykktarmskreft eller et blødende magesår.

Hint

 • Det finnes ingen spesifikk årsak til irritabel tarmsykdom. Faktisk er det ikke anses å være en faktisk "sykdom", men et begrep som brukes for å beskrive et syndrom med et bestemt sett av symptomer.
 • Irritabel tarmsykdom er ikke nødvendigvis diagnostisert fra en bestemt diagnostisk test. Det er heller ikke påvisbart fra en kolon eksamen.
 • Symptomene varierer fra en følelse av fylde, gass, kvalme, diaré og forstoppelse. Men symptomene varierer fra person til person, så det er ingen fastsatt standard på klassiske symptomer.
 • En utskrift av dine symptomer - når de pleier å skje, hvor ofte og noen omstendighet som kan være relatert, for eksempel følelsesmessig stress eller en mat-assosiert problemet.
 • Hvis legen din har en tendens til å avfeie dine klager som alt i hodet ditt, så du kan være lurt å få en second opinion fra en annen utøver.

Hvordan takle Irritabel tarm syndrom

Hvordan takle Irritabel tarm syndrom


Irritabel tarm-syndrom (IBS) vanligvis ikke føre til alvorlig sykdom. Likevel, det er en kronisk sett av symptomer som krever livsstilsendringer. Lære å takle IBS er bare ett av mange nødvendige endringer du må lære å gjøre.

Hvordan takle Irritabel tarm syndrom

•  Forstå at IBS har ingen kjent årsak eller kur.

Velg en jobb med en fleksibel timeplan eller vurdere å arbeide utenfor hjemmet, starte din egen virksomhet eller temping. Det er vanskelig å holde nede en 9 til 5 jobb med kronisk diaré eller magesmerter fra colonic spasmer.

Spør legen din om han eller hun tror forskrivning antidepressiva eller beroligende kan være riktig for deg.

Vask hendene grundig og ofte, spesielt etter bruk av badet.

Bli med en IBS støttegruppe. Ring din lokale helsestasjon eller sykehus.

Finn en Internett-støttegruppe. Chatte med andre IBS lider og legge inn IBS spørsmål.

Opprettholde en solrik disposisjon. Hvis du gruble og slite om IBS, vil symptomene dine ikke bedres. En god holdning er viktig når du arbeider med IBS.

Hint

 • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for Fundamental Gastrointestinale sykdommer på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan diagnostisere irritabel tarm syndrom

Hvordan diagnostisere irritabel tarm syndrom


Diagnose av irritabel tarmsyndrom (IBS) er basert på symptomer - tarmen av en person som lider av IBS vil ikke vise tegn på aktiv sykdom når undersøkt. Legen din vil utføre tester for å utelukke andre vanlige tarm sykdommer. Diagnosen er hovedsakelig bestemt ved å eliminere andre mulige årsaker.

Hvordan diagnostisere irritabel tarm syndrom

En vurdere å se en gastroenterolog hvis du har kronisk diaré, forstoppelse og / eller hyppig gastrointestinal smerte.

Beskriv dine GI symptomer i stor detalj med legen din: hyppighet av avføring, farge og konsistens av avføring, hvis magesmerter er lettet etter avføring og / eller gass passerer, slim i avføringen, følelsen av ufullstendig evakuering etter at du 've defecated.

Enig å ha en rutine digital rektal undersøkelse. Dette gjør det mulig for legen å føle for rektal ømhet, et fullt tømt rektum og / eller hard, fast avføring.

Lagre en krakk prøven for legen å undersøke for skjulte blod, parasitter, bakterier og hvite blodceller.

Ha en proctosigmoidoscopy. Dette gjør at gastroenterolog å se så mye som 60 centimeter opp i tarmen.

Forbered deg på en barium klyster hvis din lege ordre en. Dette gjør det mulig for legen å se hele tarmen.

Forstå at disse testene vil utelukke andre tarmsykdommer som kreft, polypper og smittsomme prosesser. Legen må utelukke alle andre tarmsykdommer før diagnostisere IBS.

Forstå at diagnosen IBS vil være basert på dine symptomer og de ​​negative resultatene av laboratorietester.

Hint

 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS


Gass, forstoppelse og diaré er bare noen av de plagsomme og noen ganger pinlige symptomer på irritabel tarm syndrom. Disse manifestasjoner av sykdommen kan forstyrre hverdagen din og gjøre deg svært ubehagelig. Den gode nyheten er at det er flere endringer i livsstil som du kan gjøre for å utnytte dine symptomer, noe som gjør det mulig for deg å finne lindring og gjenvinne kontroll over livet ditt.

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS

•  Redusere stress. Mange mennesker som lider av IBS opplever mer intense symptomer under spesielt stressende tider i livet. Trening, meditasjon eller bare å få riktig mengde søvn kan hjelpe deg til å slappe av og redusere noen aspekter av IBS.

Legg fiber til kosthold sakte. Frukt, grønnsaker, hele korn og bønner er spesielt effektive i å lindre forstoppelse. Bruk en fiber supplement i stedet hvis disse matvarene gjøre symptomene verre.

•  Drikk vann. Seks til åtte glass vann per dag vil bidra til å holde deg hydrert selv når du har diaré.

Unngå koffein og alkohol fordi disse stoffene kan forverre symptomene dine.

Avstå fra å drikke gjennom sugerør eller tyggegummi, slik at du minimerer mengden luft du svelger.

Hint

 • Hvis du arbeider med IBS, vil det beste alternativet være å vurdere dine kostvaner. Hvis du ikke føler deg bra på denne tiden, så hva du gjør ikke fungerer for deg. Vurdere å gjøre en endring. IBS behandling og helbredelse er absolutt innenfor rekkevidde, hvis du vil vurdere å gjøre noen viktige endringer i livsstil.
 • Det aller første du må gjøre, er å lære hvilke matvarer intensivere dine bivirkninger og påfølgende betennelsesreaksjon. Se etter en tid-testet usunn mat liste og unngå disse matvarene. Matallergier kan spille en stor rolle i denne tilstanden.
 • Gå hele Organic hvis det er mulig.
 • Du må også ta hensyn til, at det er nok andre faktorer som bidrar til kroniske problemer.
 • Candida / gjær overvekst er nesten alltid til stede i alle tarmproblemer. Det er utbredt og veldig vanlig. Det er noe som berører alle aspekter av din totale helse bildet og noe du trenger å tenke på når du kjemper dette problemet. Ikke mat gjær i systemet ditt! Det kan påvirke alle aspekter av din helse.
 • Etablere en sunn intestinal miljø, ved å bruke en påvist probiotiske og jord-baserte organismer og drepe gjær overvekst med et produkt som "Tre Lac"
 • Vurdere en glutenfri diett for å starte helbredelsesprosessen.
 • Bruk medisiner som avføringsmidler eller anti-diaré medisin nøye og under oppsyn av legen din for å unngå bivirkninger.

Hvordan velge en diett for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er ikke moro! Men ta trøst å vite at du absolutt ikke er alene, og du har ingenting å være flau over. Velge en diett for IBS kan være tøft, fordi vi alle reagerer ulikt på ulike typer ting. Leger kan gi deg retningslinjer, men nøkkelen er å lære når IBS blusser opp, og prøve å finne ut hva som forårsaker det.

Hvordan velge en diett for irritabel tarm syndrom

•  Begynn med å skrive ned hva du spiser, og når din IBS blusser opp. Behandle dette som å holde en journal for fordøyelsessystemet. Ikke la noe ut. Hvis du hadde en halv kopp kaffe, eller en sjokoladebit, skriv det ned. Inkluderer også den tiden av døgnet, og hvor mye stress du føler. Angst kan noen ganger forverre IBS så mye som mat. Så disse notatene vil være en svært viktig start.

Lær de typiske IBS utløse mat. Matvarer som inneholder mye fett og visse animalske produkter som er mest vanskelig å fordøye. Rødt kjøtt er ganske høyt på listen når det gjelder matvarer som vil forverre tilstanden din. Så disse er de første områdene du bør målrette å eliminere. Dette betyr ikke at du aldri kan nyte mat som faller inn under denne kategorien. Du trenger bare å finne ut hva kroppen din vil tolerere. La oss si du nyte litt bacon og egg til frokost. Prøv noen kalkun bacon og eggehviter. Hvis det ikke tilfredsstille smaksløkene, prøv bare en skive bacon, og en omelett laget av en eggehvite og en hel egg med eggeplomme. At en eggeplomme vil gi deg den fargen og smaken du ønsker. Og la ut den andre eggeplomme bør bidra til å forhindre skjerpende IBS.

•  Se opp for meieriprodukter, også! Selv om du ikke er laktoseintolerante, kan disse matvarene forverre IBS. Hvis du bare elsker ost, eller kan ikke leve uten melk i morgen, prøve lys / lav-fett ost og skummet melk. Se om kroppen justerer seg bedre til dette. Hvis den ikke gjør det, kan det hende du har å velge alternativer som soyamelk.

Hold deg unna stekt mat, spesielt i restauranter hvor du ikke er sikker på nøyaktig hvordan denne maten er under utarbeidelse. Noen av løkringer, pommes frites og kylling er så dyp venn, fettet vil sikkert forverre IBS. Hvis du MÅ ha noen form for stekt mat i kostholdet ditt fra tid til annen, eksperimentere hjemme med lette oljer og se hvordan kroppen din reagerer. Igjen, alle med IBS reagerer forskjellig på visse ting. Du kan også bake frites, løkringer og kylling og fisk belagt med brødsmuler. Få den samme "crunch" du får med stekt mat, uten oljer som vil forverre tilstanden din.

Unngå varme sauser og krydret mat. Dette utløser vanligvis en reaksjon i alle med IBS. Det kan ta litt tid å avvenne deg ut av dette hvis du elsker å legge det hot stuff! Men smaksløkene vil endres over tid.

Hint

 • Alltid holde et åpent sinn, og ikke vær redd for å prøve ting i veldig små porsjoner. Hvis du virkelig ønsker at en bit av rødt kjøtt, ta den. Bare ikke spise hele greia før du er sikker kroppen din kan håndtere det.
 • Still spørsmål når du bestiller på restauranter. Du betaler, så du har rett til å vite hvordan maten blir til, og rett til å be om kokken kan sette sauser på siden, blant annet for å sikre at du ikke forverre din IBS.
 • Hold deg til at journal! Kroppen din kan justere over tid, og du vil oppdage at du kan spise noen av disse IBS "utløser mat" som du elsker i veldig små porsjoner.
 • Opprettholde regelmessige besøk til legen din for å sørge for at du gjør de riktige tingene for å holde IBS under kontroll.

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)


Irritabel tarm-syndrom (IBS) eller "spastisk colon" er et vanlig i fordøyelseskanalen tilstand som vanligvis oppstår i individer som reagerer unormalt til visse matvarer eller kjemiske stoffer. Det kan også være på grunn av stress. Symptomer på IBS kan være oppblåsthet, gass, magekramper, forstoppelse eller diaré.
Denne artikkelen vil gi deg noen tips og råd for å hjelpe administrere IBS.

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

•  Hvis symptomene vedvarer bør du ta kontakt med din lege for en vurdering. En avføringsprøve vil bli bedt om å teste blod eller bakterier, så vel som en X-ray and sigmoidoskopi.

Noen måter å lindre symptomene på IBS er å endre livsstil og kosthold. Unngå røyking og alkohol, samt koffeinholdige drikker. Siden disse er sentralstimulerende midler de kan forstyrre bevegeligheten og funksjoner av fordøyelseskanalen.

Drikk rikelig med vann. Det anbefales å drikke ca 6 til 8 glass om dagen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for forstoppelse. Bruk en krakk mykner hvis forstoppelse blir et problem, og sørg for å konsultere legen din før du starter noen nye over-the-counter medisiner.

Å spise et sunt kosthold fylt med frukt og grønnsaker vil sikre et sunt fordøyelsessystem. Øk fiber inntaket hvis du har vedvarende forstoppelse.

Hold en dagbok eller logg over hvilke typer mat du spiser og oppmerksom på eventuelle reaksjoner eller bivirkninger. Dette vil hjelpe deg til å administrere og kontrollere din IBS. Ulike mennesker er berørt av eller allergisk mot ulike matvarer eller triggere, så holder en logg vil hjelpe deg å identifisere de elementene som du trenger for å redusere eller unngå i kostholdet ditt.

redusere stress er viktig for å lindre symptomene på IBS. Prøv å identifisere stressfaktorer i livet ditt og lære nye mestringsstrategier for å håndtere stress. Meditasjon eller yoga kan være svært nyttige avstressing teknikker.

Regelmessig mosjon er også en fin måte å gjenoppleve stress og symptomer på IBS.

Visse medisiner kan bidra til å regulere bevegelighet og funksjon av fordøyelseskanalen og bidra til å lindre symptomene på IBS. Legen din vil foreskrive medisiner for deg hvis han eller hun mener det er nødvendig.

Hint

 • Kvalitet søvn og hvile er tilrådelig å bidra til å redusere denne tilstanden.
 • Plasser en varmeflaske pakket inn i bomull ark på magen i 10-minutters intervaller for å hjelpe gjenoppleve smerte fra oppblåsthet eller kramper.
 • Unngå å spise krydret, varm eller fet, fet mat.
 • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke medisinsk hjelp fra din egen lege.
 • ALDRI ta medisiner eller avføringsmidler med mindre legen har foreskrevet det for deg.

Irritabel tarm syndrom Komplikasjoner

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en funksjonell lidelse som rammer omtrent 15 prosent av alle mennesker i USA. IBS forårsaker dysfunksjon i muskler, organer og nerver av mage-tarmkanalen, men den faktiske struktur av tarmkanalen er ikke påvirket i det hele tatt. Selv om IBS komplikasjoner er begrenset, er det viktig å vite hva de er, hvis du lider av sykdommen.

Historie

Frem til 1990-tallet, biological- og patogene relaterte aspekter av IBS hadde ennå ikke blitt verifisert. Inntil da ble IBS antas å være (og behandlet som) en psykosomatisk sykdom (forårsaket av mentale prosesser).

Time Frame

I en 3-års studier av IBS, ble pasientene funnet å være 16,3 ganger mer sannsynlig, innen den periode på 3 år, for å utvikle en mer komplisert inflammatorisk tarmsykdom (IBD), som er en gruppe av intestinale inflammatoriske intestinale tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Identifikasjon

Symptoma komplikasjoner på IBS (en funksjonell uorden) er ofte forbundet med inntak av visse matvarer. Det er imidlertid å ha symptomer som er provosert av visse mat vanligvis et tegn på en ikke-funksjonell uorden.

Effekter

Flere medisinske komplikasjoner har blitt identifisert som vises oftere med IBS pasienter. Beskrevet som komorbiditet, disse lidelser omfatter fibromyalgi, hodepine og depresjoner.

Misforståelse

Det er en større risiko for IBS pasienter med unødvendige operasjoner som en kolecystektomi (fjerning av galleblæren - 87 prosent mer sannsynlig) eller hysterektomi (fjerning av livmor - en i 3 IBS pasienter) på grunn av misdiagnoses av IBS komplikasjoner.

Teorier / Spekulasjoner

Aktuell forskning støtter ideen om at IBS komplikasjoner kan være forårsaket av en aktiv infeksjon som ennå ikke er oppdaget.

Potensiell

Studier viser at IBS pasienter gjennomgå abdominal operasjoner oftere på grunn av upassende kirurgiske indikasjoner avledet fra IBS magesmerter, snarere enn faktiske helserisiko for eksempel gallestein.

Irritabel tarm syndrom & Alcohol

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en tilstand av den nedre tarmkanalen preget av kroniske smerter i magen, gastrointestinal oppblåsthet og vekslende avføring. Det er ikke helbredes, men symptomene kan behandles for å avlaste den generelle smerte og ubehag forbundet med tilstanden. Siden forbruket av alkohol kan ha en skadelig effekt på IBS forhold, har det blitt en bekymring blant de som liker en og annen drikke, men lider av IBS.

Typer

Fordi det påvirker slimhinnen i mage-tarmkanalen, kan forbruket av alkohol forverre GI irritasjon allerede forårsaket av IBS på følgende måter: oppkast, kvalme, blødninger (blodig avføring), diaré og slimete avføring.

Identifikasjon

IBS er en lidelse som forverrer den nedre tarmkanalen og kan identifiseres ved kronisk symptomatisk smerte, ubehag, oppblåsthet, diaré og forstoppelse.

Effekter

De eksakte virkningene av alkohol på IBS symptomer er ikke klart, men forskning har vist alkohol påvirker slimhinnen i mage-tarmkanalen (den primære plasseringen av IBS symptomer).

Misforståelse

Selv IBS er en sykdom i den nedre tarm, er strukturen av tarmen ikke påvirket.

Fordeler

Forskning har vist at sporadisk forbruk av alkohol tilbyr psykologiske og sosiale fordeler. En positiv effekt på koronar-systemet (hjerte, arterier, sirkulasjon) har også blitt rapportert. Som et resultat, kan moderat alkoholforbruk indirekte til nytte noen IBS symptomene.

Advarsel

Alkohol reagerer dårlig med mange av de medisiner som vanligvis brukes til å behandle symptomer og tilstander forbundet med IBS. Disse inkluderer anti-depressiva, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, Flagyl (vaginal antibakterielle) og acetylsalisylsyre (smertestillende).

Teorier / Spekulasjoner

Foreløpig finnes det ingen forskning for å endelig bevise at alkohol innvidde perpetuates eller forverre IBS tilstanden i seg selv. Imidlertid har alkohol blitt bevist å irritere slimhinnen i mage-tarmkanalen og betydelig påvirke fordøyelsessystemet, noe som kan forverre IBS symptomer.

Irritabel tarm syndrom Medisinering

Irritabel tarm syndrom er en ofte sett fordøyelseskanal lidelse som bringer med seg symptomer som kramper, gass, diaré og forstoppelse. De fleste som lider av irritabel tarm-syndrom ikke viser alvorlige symptomer, og problemet kan holdes under kontroll med medisiner. Medisiner inkluderer de å lindre smerten forbundet med kramper, anti-diaré medisiner, medisiner for å redusere forstoppelse og anti-krampaktig stoffer som lotronex.

Lotronex

Lotronex, også kjent som Alosetron, er det som kalles en nerve-reseptorantagonist. Det er en anti-krampaktig stoff som er designet for å slappe av musklene i tykktarmen. Det er et medikament for bare kvinner, som brukes når en kvinne som lider av alvorlig diaré forbundet med irritert tarm-syndrom. Lotronex var på markedet for bare 9 måneder før det ble fjernet av Food and Drug Administration. Det var forbundet med to dødsfall og ble mistenkt for å ha igang forferdelige alvorlige bivirkninger i så mange som 113 personer som brukte den. Lotronex ble satt tilbake i markedet i 2002, men under restriksjoner fra FDA om hvilke leger kan foreskrive den. Enhver lege forskrivning dette stoffet må ha blitt registrert i et spesielt program som omhandlet bruken. Kvinner som har alvorlig diaré, og har ikke blitt hjulpet av noen andre medisiner for irritabel tarm-syndrom er kandidater til å prøve lotronex.

Amitiza

Amitiza er også kjent som Lubiprostone. Det er et stoff som er ment for kvinner som er 18 år eller eldre som lider av forstoppelse symptomer på irritabel tarm syndrom. Tatt to ganger hver dag, kan Amitiza øke utskillelsen av væske i tynntarmen, og ved å gjøre det mulig krakk å passere gjennom regionen. Dette stoffet kan gi bivirkninger som kvalme og diaré, og har ikke vist seg å fungere for menn.

Medisiner for smerter symptomer

Irritabel tarm-syndrom smertestillende medikamenter fokusere på å lindre kramper smerter forårsaket av tarmen. Legemidler av denne art er laget for å bli tatt før måltider, normalt så mye som 1/2 time før du spiser. Medikamenter av denne type, enten kan komme i tablettform eller i en form som kan løses opp når de plasseres under personens tunge. Levsin, Levbid, NuLev, Bentyl og Donnatal er alle medisiner for dette formålet med barn å være i stand til å ta Pro-Banthine til lindring irritabel tarm smerter.

Anti-diaré medisiner

Legemidler som virker ved å øke vannopptak i tykktarmen og gjør en persons avføring mer konsekvent kalles anti-diaré medisiner. Medisiner som disse er å bli tatt før et måltid eller en potensielt stressende hendelse som kan føre til symptomer på diaré knyttet til irritabel tarm syndrom. Designet for å bli tatt sammen med vann, kan disse medikamentene vanligvis brukes hver dag. Imodium er den mest hyppig anbefalt medikamenter for dette formål. Den nevnte lotronex er en anti-diaré i tillegg.

Forstoppelse Medisiner

Fiber kosttilskudd som er løselig i vann blir brukt i mange tilfeller av irritabel tarm-syndrom å håndtere forstoppelse symptomer. Bruker avføringsmidler som melk av Magnesia er motløs, siden de kan være vanedannende og har en tendens til å skade tykktarmen ved å stimulere slimhinnen i den. Drikker store mengder vann og får riktige mengder av øvelsen gå en lang vei i å hjelpe med forstoppelse som er forårsaket av irritabel tarm syndrom.

Årsaker til irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en kronisk tilstand som involverer smerter i mageregionen, og ofte tilbakevendende diaré eller andre eliminasjonsproblemer. Tilstanden har ikke alltid en kjent årsak, men mange mennesker har spesifikke triggere.

Genetisk Makeup

Legene forstår ikke fullt ut årsakene til irritabel tarm syndrom, men det er mistanke om at en persons genetiske makeup spiller en rolle i følsomhet for tilstanden.

Stress

Mange studier har bundet psykologiske faktorer, så som stress og angst, til irritabel tarm-syndrom hos noen individer. Personer med tilstanden kan merke flareups under stressende livssituasjon.

Vanlig mat Triggers

I noen mennesker, kan matvarer som kaffe, te, sjokolade, melk, eller brus forverre irritabel tarm syndrom.

Andre kjente Triggers

Medisiner som Tylenol eller aspirin kan være triggere i noen tilfeller, og tilstanden kan også blusse opp under andre sykdommer som influensa eller gastrointestinale infeksjoner.

Betraktninger

Hvis du mistenker at du har irritabel tarm syndrom, se en lege for å utelukke andre diagnoser, for eksempel inflammatorisk tarm syndrom eller matallergier. Symptomene på disse forholdene kan være svært lik de av irritabel tarm-syndrom, men behandlingene forskjellig, slik at det er en god ide å ha en god diagnose.

Behandling

Behandlinger kan omfatte kosthold endringer, reseptbelagte legemidler for å slappe av fordøyelses muskler, anti-depressiva eller rådgivning.

Årsaker og behandlinger for irritabel tarm syndrom

Årsaker og behandlinger for irritabel tarm syndrom


Irritabel tarm syndrom er en sykdom som virkelig kan sette en demper på sosiale situasjoner. Heldigvis finnes det behandlinger som kan hjelpe med symptomer.

Hva er irritabel tarm syndrom?

Også kjent som IBS, irritabel tarm syndrom forårsaker hyppig diaré, forstoppelse eller magesmerter. Det finnes hovedsakelig hos kvinner.

Viktigste årsakene til IBS

Mens den offisielle årsaken til irritabel tarm syndrom er ukjent, noen eksperter mener at det er fra en misforståelser mellom hjernen og tarmen. Stress, hormoner og kostholdet ditt også spille en stor rolle.

Hjem Behandlinger

Se hva du spiser kan bidra til å begrense symptomene på IBS. Begrens inntak av meieriprodukter og matvarer med mye vitamin C. Vær oppmerksom på hva du spiser slik at du kan finne hvilke matvarer utløse symptomene dine.

Phsycological Behandlinger

Irritabel tarm syndrom ofte flairs opp på grunn av angst og stress. Begrense mengden stress i hverdagen kan drastisk redusere symptomer.

Medisinske behandlinger

Dersom diaré er problemet, kan du prøve over disk diaré medisin. Hvis det er forstoppelse som forårsaker du smerte, kan en avføringsmiddel hjelpe. Også prøve antikolinergika for magesmerter.

Ved vedvarende IBS Vanskeligheter

Hvis disse behandlingene fortsatt ikke hjelper symptomene dine, kan du gå til legen din. De kan bidra til å finne en måte å håndtere sykdommen.

Beskrivelse av irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en svært vanlig lidelse som rammer én av fem voksne i USA Tilstanden oppstår når musklene lining veggene i tarmen kontrakt eller slappe unormalt. Når dette skjer, blir maten ikke passere gjennom tarmen i henhold til kroppens naturlige rytme. Mat kan da passere enten for fort eller for sakte, forårsaker ubehagelige symptomer assosiert med IBS.

Symptomer

Personer som lider av IBS kan oppleve diaré og / eller forstoppelse, magesmerter, oppblåsthet og gass. Symptomene kan også variere fra mild til alvorlig og kan komme og gå over tid.

Origin

Den nøyaktige årsaken til IBS er ukjent. Forskere spekulerer i at det kan oppstå forstyrrelser i sentralnervesystemet. Hormoner nivåer, kan visse matvarer og stress også utløse IBS symptomer.

Detection

Leger diagnosen IBS basert på Roma-kriteriene. Den sier at pasientene må ha magesmerter i 12 uker eller mer, endringer i avføringsfrekvens eller konsistens, strai eller slim i avføringen.

Forebygging / løsning

Dessverre er det ingen kur for IBS. Men sammen med diett justeringer og stressreduksjon, reseptbelagte medisiner som amitiza, lotronex og antidepressiva, kan brukes til å hjelpe kontroll symptomer.

Advarsel

I tillegg til de viktigste symptomer på IBS, kan ytterligere symptomer som vekttap, feber, oppkast og indikere nærvær av en komplikasjon eller annen underliggende tilstand.