Digidexo.com

tisse ofte overgangsalder

Stoffskifte og overgangsalder

Vektøkning følger ofte overgangsalder. Metabolisme bremser typisk ned som folk blir eldre, og hormonelle endringer som skjer i løpet av denne tiden sammensatte problemet. Selv om dette kan gjøre vekttap mer utfordrende, er det mulig med disiplin og en forpliktelse til sunnere livsstilsvalg.

Unngå Crash Slanking

Mens det kan virke som en god idé å drastisk kutte kalorier for å gå ned i vekt, krasje dietter tregere metabolisme og ber kroppen å holde på fett. Sultne selv vil bare forverre problemet.

Redusere kaloriinntak

Redusere kalorier er et must. På dette stadiet i livet, trenger du ca 200 færre kalorier enn du gjorde i 40-årene for å opprettholde energi, ifølge Mayo Clinic

Fysisk aktivitet

Hold deg aktiv. Overgangsalder fører til at kroppen til å danne mer fett enn muskler. Styrketrening for å bygge muskelmasse er spesielt viktig for kvinner i overgangsalderen, som muskler forbrenner mer kalorier. Få minst 30 minutter med aerobic aktivitet er viktig også.

Fat Intake

Begrense fettinntak er viktig siden kroppen din er tilbøyelig til å lagre mer av det nå. Hold fett kalorier ved 20 til 35 prosent av ditt daglige inntak. Målet for sunt fett som fisk, nøtter, frø og olivenolje.

Viktigheten av vekt vedlikehold

Redusert metabolisme betyr at du vil opp i vekt mye lettere enn før. Forplikte seg til sunne valg for å holde vekten under kontroll, ettersom overgangsalderen kan øke risikoen for hjerteproblemer. Overvekt og en fettrik diett vil sammensatte disse risikoene.

Hvordan vite om du har høyt blodsukker

Har du tisser ofte, har overdreven tørst eller uforklarlig vekttap? Hvis du opplever noen av disse symptomene, eller du er bekymret for blodsukkeret, kan du teste blodsukkeret hjemme ved hjelp av en glukosemåler, eller ved å besøke legen din for en blodsukkermåling. Testing blodsukkeret hjemme med en glukosemåler er raskt og enkelt, og gir resultater i løpet av sekunder.

Hvordan vite om du har høyt blodsukker

•  Vask hendene grundig med såpe og vann, og tørk dem med et rent, tørt håndkle. Dette sikrer at det ikke er noe på hendene som kan forurense blodsukker test.

Velg en ny lancette og ta den ut av emballasjen. Sett lancette inn blodprøvetakeren.

Kontroller teststrimler for å være sikker på at de er innenfor sin utløpsdato. Fjern en stripe og sette det inn i glucometer med blodprøvetaking enden vendt ut.

Velg en testside og rengjør den grundig med en alkoholserviett. La alkohol tørke grundig før testing.

Plasser blodprøvetakeren på testing nettstedet og utslipp enheten. Plasser blodprøvetakeren til side.

6 Vent en liten dråpe blod å strømme fra testområdet. Du må kanskje massere området litt for å oppmuntre blodstrøm.

•  Plasser blodprøvetaking enden av strimmelen på testområdet og la den absorbere nødvendig blodprøve for testing. De fleste meter piper når de har samlet nok av en prøve for testing.

Sjekk din målerens skjerm for et resultat. De fleste glucometers nå gi en lesning i løpet av sekunder. En fastende blodsukker lesing over 100 regnes som en høy lesing, og en fastende blodsukkerverdi over 125 kan være en indikator på diabetes. Hvis du tester etter et måltid, snakk med legen din for å finne et mål blodsukker lesing for å hjelpe deg å identifisere hvis blodsukkeret er høyt.

Hint

  • Hvis du mener at du har høyt blodsukker, eller blodsukker resultatene er i høy området, bør du rådføre deg med lege for behandling anbefalinger eller ytterligere testing.

Legemidler for å hjelpe Ménières sykdom

Noen 615.000 mennesker i USA har en indre øret lidelse kjent som Ménières sykdom, ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders. Ikke spesielt godt forstått av moderne medisin, er det sannsynligvis et resultat av en ubalanse i væskenivået i det indre øret. Symptomer inkluderer ringing i øret og alvorlige anfall av svimmelhet, med denne svimmel følelse å ha muligheten til å debilitate en person for en periode. Enkelte legemidler kan kjempe mot virkningene av Ménières sykdom og redusere problemene fremskyndet av denne uhelbredelig sykdom.

Vertigo narkotika

Prøv å bruke visse reisesyke narkotika og anti-kvalme medisiner for å lindre svimmelhet forårsaket av Ménières sykdom. Snakk med legen din om å få reisesyke stoffer som Antivert eller Valium. Disse kan redusere de forferdelige spinnende opplevelser som vertigo kan forårsake, som noen ganger er så alvorlig at du kan falle ned den andre de oppstår. Disse stoffene kan også hjelpe med symptomer på kvalme og oppkast. Se om andre anti-kvalme medisiner som proklorperazin arbeidet mot kvalme og kaster opp når Ménières sykdom manifesterer seg.

Diuretika

En lege kan forskrive diuretika å redusere væskeansamling i kroppen din, men vær forberedt på bivirkning av hyppig vannlating. Å få ned volumet av væske i kroppen din kan noen ganger hjelpe å kontrollere mengden av væske i øret. Husk at dette ikke kurere ikke tilstanden, men at det kan hjelpe å kontrollere dens alvorlighetsgrad og begrense hvor ofte det skjer. Hvis du tar legemidler som maxzide og Dyazide gjør at du må tisse ofte er det ikke bare en stor ulempe, men har potensial til å tømme kroppen av nødvendig kalium. Spise slike matvarer som bananer, appelsiner eller spinat til kan få tilbake den tapte kalium.

Injeksjoner

Injeksjoner av visse stoffer i det indre øret kan kontrollere alvorlig vertigo. Spør din lege om medisiner som gentamicin, som er et antibiotikum. Gentamicin, når det injiseres og deretter absorbert av det indre øret, har effekten av å redusere at ørets balansering ansvar, overlate dem over til øret upåvirket av Ménières sykdom og forbedre vertigo symptomer. Men det er en sjanse for hørselstap i øret økende. Steroidet deksametason, som legen din kan også foreslå å injisere i øret for å redusere vertigo symptomer, er normalt ikke så potent som Gentamicin men mye mindre sannsynlighet for å ytterligere påvirke hørselen.

Citrus & urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner eller blærekatarr er en smertefull og irriterende problem for folk i alle aldre. Det er to typiske årsaker til urinveisinfeksjoner: bakterier og kosttilskudd irritanter.

Urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner er en infeksjon eller irritasjon av blæren, urinrøret eller nyrer som resulterer i et behov for medisinsk intervensjon.

The Four Cs

Ifølge Mayo Clinic, "De mest irriterende matvarer kan oppsummeres som" fire Cs. De fire Cs omfatter kullsyreholdige drikker, koffein i alle former (inkludert sjokolade), sitrusprodukter og mat inneholdende høye konsentrasjoner av vitamin C. "

Sitronsyre

Sitrusfrukter er høy i sitronsyre. Sitronsyre har vært show for å irritere slimhinnen i blæren, forårsaker irritasjon og spasmer for de pasientene som lider av reoccurring blære infeksjoner.

Vitamin C

Vitamin C i form av askorbinsyre kan forårsake irritasjon. I stedet vurdere å spise blære vennlige matvarer som brokkoli og poteter for å få kroppens nødvendige porsjoner av vitamin C.

Forebygging / løsning

For å unngå urinveisinfeksjoner, unngå inntak av de fire Cs, drikke mye vann og tisser ofte.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, kan irritasjon relaterte urinveisinfeksjoner behandles med medisiner som ibuprofen, trisykliske antidepressiva eller antihistaminer, avhengig av hvilken type irritasjon og hva kroppen har tidligere svart på.

Definisjon av kalsium oksalat krystaller

Kalsium oksalat krystaller er små krystaller som dannes når kalsium og oksalat eller kalsium og fosfat kombineres i urin for å danne et uoppløselig kompleks, kalt en nyrestein, i blæren. Nyrestein, en av de vanligste urinveisproblemer hos mennesker, også kan plage hunder og katter. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, dyr og mennesker inntar kalsium, oksalat og fosfat som en normal del av deres kosthold, og vanligvis den kjemiske sammensetningen av urinen holder disse krystallene fra forming. I mennesker og dyr som får nyrestein, forskjellige faktorer som endrer kjemiske balansen.

Årsaker til nyre steiner

Arv spiller en rolle i nyre stein formasjonen. Dette er spesielt tydelig i hunder og katter da enkelte raser viser mer av en tendens til å utvikle steiner enn andre, ifølge VeterinaryPartner.com. I personer, kosthold bidrar også til stein formasjon i de som har en genetisk tilbøyelighet til å utvikle steiner. Urinveisinfeksjoner, metabolske sykdommer, medisiner, enkelte typer kirurgi og visse nyresykdommer også bidra til stein utvikling, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse. Stones laget av kalsium oksalat krystaller utvikle seg i sur urin, mens steiner laget av kalsiumfosfat utvikle seg i alkalisk urin.

Nyre Stone Symptomer

Ofte, nyrestein bli liten nok til å passere gjennom kroppen ubemerket. Når en stein blir for stor, men det skaper en skarp smerte og kramper som kroppen prøver å flytte den gjennom urinveiene. Oppkast, kvalme og blod i urinen kan følge med skarp smerte, ifølge National Kidney og Urologiske Sykdommer Information Clearinghouse. Katter og hunder viser tegn til nyrestein når de tisser ofte, i små mengder, og ikke i sine vanlige stedene, ifølge Dog Health Guide. De kan også kaste opp.

Utviklings Stones

Menn utvikler steiner oftere enn kvinner. Hos mennesker, ifølge National urologiske og Kidney Diseases Information Clearinghouse, forekomsten av nyrestein stige dramatisk som menn nå 40-årene og fortsetter å stige inn i deres 70-tallet. For kvinner, nyrestein forekomst topper i 50-årene. Når du har hatt mer enn en stein, har du en økt sjanse for å utvikle mer.

Nyrestein hos hund og katt

Hannhunder, som mannlige mennesker, har en mye større mottakelighet for å utvikle kalsium oksalat blæren steiner enn hunnene. Ifølge veterinær Dr. Wendy Brooks med VeterinaryPartner.com, rasene er mest sannsynlig å få disse nyre eller blære steiner er dvergschnauzere, Lhasa Apsos, Yorkshire terrier, miniatyr pudler, shih Tzus og Bichon frises. Katter kan danne flere forskjellige typer krystaller som skaper steiner; imidlertid, i henhold til Utah Veterinary Clinics hjemmeside, Himalayan katter er spesielt utsatt for nyrestein laget av kalsium oksalat krystaller.

Unngå nyrestein

I det siste, leger rådes folk som hadde en tendens til å utvikle steiner for å unngå kalsium-rik mat og meieriprodukter. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, derimot, har nyere studier vist at disse matvarene kan faktisk bidra til å forhindre nyrestein. Dietter høy i animalske proteiner skape mer sur urin, noe som bidrar til utvikling av kalsium oksalat stener; så, minkende kjøtt, fisk og fjærkre i kosten anbefales. Drikker minst to liter vann om dagen utvanner urin og bidrar til å hindre stein formasjon, ifølge UroStoneCenter.com.

Hva gjør DKA stå for i medisinsk terminologi?

Hva gjør DKA stå for i medisinsk terminologi?


DKA er en medisinsk akronym for diabetisk ketoacidose, en alvorlig komplikasjon som kan oppstå når en person med diabetes har for lite insulin tilgjengelig for hans kroppens behov. Hvis DKA ikke behandles, kan det være dødelig.

Patofysiologi

Når noen med diabetes ikke har nok insulin for kroppen hennes å bruke glukose som en kilde til drivstoff, forbrenner kroppen hennes fett i stedet. Når fettet brukes til drivstoff, biprodukter som kalles ketoner akkumuleres i kroppen hennes.

Effekter

Ketonnivå i blod og urin stige, forårsaker en tilstand av syre-base-ubalanse som kalles diabetisk ketoacidose eller DKA.

Tidlige symptomer

Under de tidlige stadiene av DKA, kan den enkelte være veldig tørst og tisser ofte. Han kan ha en hodepine, føler deg sliten, mister sin appetitt, bli trøtt, og opplever magesmerter eller kortpustethet.

Varselskilt

Som DKA utvikler seg, vil personen utvikle alvorlige faresignaler som kan inkludere en blussende ansiktet, puster det er dyp og rask, kvalme og oppkast, magesmerter, tørr hud og munn, og en fruktig lukt til pusten. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart for disse symptomene.

Betraktninger

Hvis DKA ikke behandles raskt og effektivt med insulin og væske, kan personen utvikle nyresvikt, ha et hjerteinfarkt på grunn av lavt blodtrykk, eller oppleve en opphopning av væske i hjernen som kalles hjerneødem som kan være dødelig.

Økt hyppighet av vannlating er definert som hva?

Økt hyppighet av vannlating er definert som hva?


Hvis du finner deg selv å måtte urinere ofte hver dag, kan du bli plaget med en av flere urin medisinske tilstander.

Frekvens

Måtte urinere oftere enn du vanligvis gjør kan være et tegn på hyppig vannlating. Å måtte urinere plutselig sammen med en sterk trang til å frigjøre ditt blære innholdet kan være et tegn på påtrengende vannlating.

Nokturi

Nokturi er når du må tisse ofte om natten. Denne tilstanden rammer vanligvis eldre menn.

Infeksjon

Et økt behov for å urinere kan også være forårsaket av en urinveisinfeksjon. Betennelse i urin organer kan redusere blæren evne til å holde urin, noe som resulterer i økt behov for å urinere.

Polyuri

Polyuri er en økning i volumet av urin du slipper hver dag. Voksne normalt la ut mindre enn 2,5 liter urin hver dag; har penger på konto som regnes som overdreven og kan føre til at du må urinere oftere.

Årsaker

Andre årsaker til økt behov for å urinere inkluderer: graviditet, prostatitt, vanndrivende medisiner, drikker for mye før sengetid, forbruker store mengder koffein eller alkohol, sigdcelleanemi, nyresvikt eller, hvis du er en diabetiker, for mye glukose eller salt i kosten.

Urinveisinfeksjon Årsaker

Urinveisinfeksjon Årsaker

Hva er en urinveisinfeksjon?

En urinveisinfeksjon, også kjent som UTI, oppstår blærekatarr eller urinveisinfeksjon når en del av urinveiene blir infisert. Urinveiene omfatter følgende organer: nyrer, urinlederne, blæren og urinrøret. Både menn og kvinner kan få en UTI. I både menn og kvinner det kan bety bakterier har kommet inn og forårsaket en infeksjon eller at det er noen form for blokkering i tarmkanalen. Disse infeksjonene er svært smertefullt og må behandles med antibiotika foreskrevet av lege.

Årsaker

Din urinveiene kan bli smittet når bakterier kommer inn i urinveiene og begynner å vokse og formere seg. Bakterier vil komme inn gjennom urinrøret. Bakterier kan komme inn i urinveiene gjennom samleie. Det er en god idé å urinere etter samleie, noe som vil presse ut eventuelle bakterier i urinrøret før de reiser opp lenger. Når en kvinnelig våtservietter etter å ha avføring, kan hun presse bakterier inn i urinrøret ved å tørke feil retning. Kvinner bør alltid tørke forfra mot baksiden. Holde urin i blæren kan føre til en UTI. Hvis du har nyrestein og ikke kan urinere helt, kan en infeksjon begynne på grunn av en blokkering. Å ha diabetes kan øke risikoen for UVI på grunn av din redusert evne til å bekjempe infeksjoner. Etter overgangsalderen kan du oppleve at du får flere UTI grunnet tap av østrogen. Å ha et kateter settes inn i løpet av et helseproblem kan føre til en UTI. Ved hjelp av en membran eller sæddrepende middel kan forårsake urinveisinfeksjoner.

Symptomene på en urinveisinfeksjon vil få stadig mer smertefullt hvis du ikke får behandling. Hvis du føler behov for å urinere ofte, men du er ikke i stand til å passere mye urin, er det en god indikator du har en UTI. Du har kanskje en liten mengde stikkende eller mye smerte når du tisser eller stoppe tisser. Magen kan føle et stort press eller krampe mens urinering. Du kan føle et stikk i urinrøret når du begynner å urinere. Urinen din vil se mørkt og overskyet og noen ganger rødt som om det er blod i det (og vanligvis er det), og kan lukte ille. Du kan føle at du har feber og er syk og sløv.

Behandling og forebygging

En lege vil gjøre en urinanalyse, som er en test for å se om det finnes bakterier i urin. Når du går til legekontoret, vil du bli bedt om å få en ren fangst av urin ved vannlating i en kopp. Hvis det er bakterier i urinen, vil legen forskrive et antibiotikum. Ta all medisin foreskrevet eller infeksjonen kommer tilbake. UVI er kan forårsake sekundære problemer dersom den reiser inn i nyrene. Legen kan foreskrive et medikament for å redusere smerten umiddelbart, og denne samme medisinering er ofte tilgjengelig over disk hvis du ikke klarer å komme til legen din raskt nok.

For å unngå å få en UTI drikk rikelig med vann hver dag slik at du kan tisse ofte. Drikker tranebærjuice har vist seg å redusere UTI tallet. Urinere ofte og tørk fra foran til bak. Rens kjønnsorganene og urinere etter samleie.

Midlife & Menopause

Tanken på midlife for menn ofte bringer tankene bilder av midlife kriser og røde cabrioleter; for kvinner, er det overgangsalder. Kvinner står overfor utfordringer i midlife, for eksempel skilsmisse eller stress fra samtidig ser over voksne barn og omsorg for aldrende foreldre, men det er ofte overgangsalder som får rykte som den mest utfordrende sak. Heldigvis finnes det praktiske løsninger for å håndtere med overgangsalderen.

Myter om overgangsalder

Ikke tro på dem. Som død og avgifter, overgangsalder, med sine fysiske og følelsesmessige endringer, er uunngåelig, men tanken på at det må omfatte betydelig smerte, humørsvingninger og depresjon er en myte. Faktisk kan følelser av depresjon være korrelert med overgangsalderen, men dette betyr ikke årsakssammenheng. Det er flere andre faktorer som uriktig søvnlengde og relasjonelle problemer som kan føre til humørsvingninger. Ikke gjør depresjon en selvoppfyllende profeti, fordi du tror du bør være deprimert i overgangsalderen.

Relasjonelle Endringer i overgangsalderen

Forvente og godta endringer i sexlivet. Selv om du anser deg selv over gjennomsnittet når det gjelder libido og er i en svært tilfredsstillende ekteskap, vil din appetitt for sex blekne. Ikke gjør antagelsen om at du er unormal eller at forholdet vil endre seg på det verste. Endringer i fysiologi og hormoner påvirker mange kvinner og presentere par med en utfordring. Benytt muligheten til å finne nye måter å bli vekket med partneren din til tross for din langsommere tempo. Menopause kan tvinge par å komme ut av sine komfort soner og finne nye og enda mer tilfredsstillende måter å være sammen.

Beroligende Angst

Ta ansvar for din helse. Overgangsalder gjør kvinner begynner å bekymre seg om deres helse på måter som de aldri kan ha før. Hjertesykdom og osteoporose, for ikke å nevne brystkreft, kan bli svært reelle bekymringer. Betale mer oppmerksomhet til kroppen din og de endringene du går gjennom. Snakk med en lege eller ernæringsfysiolog for å gjøre endringer i livsstil er nødvendig for å hjelpe deg å ta kontroll over din helse.

Alternative legemidler, urter og naturmedisin kan også være nyttig i overgangsalderen. Ofte kan de brukes conjointly med hormonbehandling. Det er viktig å rådføre seg med legen din og lisensierte fagfolk før de oppsøker slike behandlinger.

Fordeler med overgangsalder

Ekstremt negative erfaringer i overgangsalder påvirke bare en liten del av menopausale kvinner; fokus for denne gang i midlife kan være positive. Det er mye å være optimistisk, inkludert tap av en månedlig periode (og PMS) samt friheten til å ha sex uten å bruke prevensjon. I tillegg er det en gang i livet syklus der kvinner kan komme tilbake i kontakt med egenomsorg rutiner de kan ha tapt som mødre. Pleie kropp og sinn med sunn mat og mosjon er ideell på dette tidspunktet.

Emosjonell støtte under overgangsalder

Dra nytte av ressurser. I tillegg til alle de nyttige bøker og artikler om emnet, kan kvinner søke råd fra venner som kommer gjennom, eller har opplevd de samme midlife overganger. Koble og styrke obligasjoner med gamle venner eller lage nye i hjelp og terapigrupper for kvinner i overgangsalderen. Psykoterapi er også svært nyttig, enten det er i form av ekteskap og familie terapi eller kognitiv atferdsterapi, eller hvilken som helst annen skole for terapi.

Hva er symptomene på Adult Onset Diabetes?

Hva er symptomene på Adult Onset Diabetes?


Noen mennesker aldri innse at de opplever symptomer relatert til diabetes. De kan føle seg tørst ofte og skylde på varmen eller anstrengelse. De kan ha hodepine og skylde på stress. Symptomer på diabetes er mange. Hvis du har en historie med diabetes i familien din, pass opp for faresignaler. Se helsepersonell og begynner på en plan for å beskytte mot senere komplikasjoner.

Typer

Det finnes to typer diabetes: Type 1 og type 2. Svangerskapsdiabetes oppstår under noen svangerskap, men vanligvis forsvinner etter at barnet er født. Type 1 diabetes rammer vanligvis barn eller voksne under 35 år Insulin er alltid nødvendig for å overleve. Det forekommer i fem til 10 prosent av personer med diabetes. Type 2-diabetes rammer oftest personer over 40 år, men er nå forekommende hos barn. Det kan kontrolleres med måltid planlegging og mosjon, men noen type 2 diabetikere ta oral medisin eller insulin. Det forekommer i 90 til 95 prosent av personer med diabetes.

Symptomer på type 1

Vekttap og økt appetitt er vanlige symptomer på type 1 diabetes. Tørste og hyppig vannlating er andre symptomer. Pasienten kan døse av på gitte tider og føler trøtthet hele tiden. Noen har magesmerter, kvalme og oppkast.

Betraktninger

Fordi symptomene på type 2 diabetes er mer gradvis, noen mennesker er uvitende om at de er diabetiker. De kan ha symptomer i fem til 10 år, som er hvorfor det er viktig for personer med en familie historie av diabetes for å informere sin lege. Helsevesenet lege vil overvåke blodsukkeret med sukker fastende tester og HbA1C tester når du går inn for din fysiske.

Symptomer på type 2

Symptomer ved type 2-diabetes er mer utbredt hos voksne over 40 år gammel. I stedet for å være insulinavhengig, type 2 diabetikere er insulinresistente. Kroppene deres ikke bruker insulin riktig, så sukker eller glukose bygger seg opp i blodet forårsaker høyt blodsukkernivå. Symptomer inkluderer tørste, hyppig vannlating, hodepine, tretthet, fordøyelsesbesvær, svimmelhet og skjelvinger. Type 2 diabetikere er som regel overvektig og ikke trener ofte.

Forebygging / løsning

Type 1-diabetes kan ikke forhindres. Årsakene er ukjent, skjønt, spiller slektshistorie og kroppens immunsystem en viktig rolle i å utvikle sykdommen. Du kan kontrollere og eventuelt forebygge type 2 diabetes med trening, et balansert kosthold og mulig medisinering. Hvis du er tørst hele tiden, tisser ofte, er trøtt, har hodepine og har en familiehistorie med diabetes, se familien din helse omsorg lege.

Hvordan vet jeg om du har en urinveisinfeksjon

Hvordan vet jeg om du har en urinveisinfeksjon


Kvinner er mer utsatt for urinveisinfeksjoner. Men hvordan kan du vite om du har en? Følg disse enkle trinnene, og du vil være i stand til å avgjøre om du har en urinveisinfeksjon.

Bruksanvisning

•  Trinn en er å se på urinen din. Er det mørkt i fargen, skyet, eller blodig?

Normalt urin skal være gul eller halm-farget.

Trinn to er å lukte urin. Har den en sterk lukt?

Trinn tre er å holde styr på hvor ofte du tisser. Har du tisser ofte, men ikke tisser veldig mye? Har du ofte har en intens trang til å urinere?

Trinn fire er å holde styr på temperaturen. Har du litt feber?

Trinn fem er å holde oversikt over hvordan du føler deg når du tisser. Opplever du en brennende følelse? Kanskje like urinen er i brann.

Trinn seks er å gå til legen hvis du kan si ja til noen av disse spørsmålene. Du har sannsynligvis en urinveisinfeksjon (selv om andre sykdommer behandler kan også være en mulighet).

Tips og advarsler

  • Et besøk til legen din for en urinveisinfeksjon er aldri hyggelig, men du må ta vare på den.

Gram-positive bakterier i UVI

Urinveisinfeksjoner kan forårsakes av enten gram-positive bakterier eller gram-negative bakterier, men er oftere forårsaket av Gram-negative bakterier.

Identifikasjon

Bestemmelse av hvorvidt en persons urinveisinfeksjon er Gram-positive eller Gram-negative hjelper leger velger hvilke antibiotika som er sannsynlig å være mest effektive ved behandling av den. Dette gjøres ved hjelp Gram metode.

Gram metode

Gram-positive bakterier beholde den fiolette flekken brukes i Gram metode, utviklet i 1882 av Hans Christian Gram, en dansk bakteriologen.

Typer bakterier

Staphylococcus saprophyticus forårsaker 10 prosent til 20 prosent av urinveisinfeksjoner hos seksuelt aktive unge kvinner, og bakterier kan også forårsake mannlige urinveisinfeksjoner. Enterokokker forårsake 1,3 prosent av urinveisinfeksjoner i USA hvert år. De fleste av disse er sekundære infeksjoner ervervet på sykehuset. Ureaplasma parvum, som koloniserer den humane urinveiene, kan føre hannuretritt, en type av urinveisinfeksjon forårsaket av at bakterier.

Behandling

Legen din kan forskrive et bredspektret antibiotikum (effektiv mot mange Gram-positive og Gram-negative bakterier) eller et smalspektret antibiotikum (effektiv hovedsakelig mot Gram-positive bakterier).

Forebygging

For å hindre urinveisinfeksjoner, drikke rikelig med vann daglig, tisser ofte, og hvis du er en kvinne, urinere etter å ha sex.

Hvordan behandle Prostatitt

Hvordan behandle Prostatitt


Prostatitt er en infeksjon i prostata som oppstår når området blir betent. De fleste prostatitt tilfellene er forårsaket av en bakteriell infeksjon og vanlige symptomer er smerter i bekkenområdet, hyppig behov for å urinere og nedre rygg ubehag. Prostatitt er en alvorlig tilstand som krever umiddelbar behandling.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din. Du må gå inn for et besøk, som kan omfatte en rektal eksamen. Endetarms eksamen gir legen en sjanse til å merke hvis prostatakjertelen har blitt forstørret.

Begynn på en antibiotika behandling plan. Når en prostatitt diagnose er nådd, vil legen sannsynligvis forskrive antibiotika hvis tilstanden har kommet fra en infeksjon. Visse former for prostatitt ta 6 til 12 uker å behandle.

Spør om smertelindring. Mest sannsynlig legen din vil tillate deg å ta ibuprofen eller acetylsalisylsyre for å hjelpe med smerte.

Ta en sitz bad. Under en sitz bad, du sitter i en stol-lignende kar og suge i en lengre periode i et varmt vann. Dette soaking kan lindre smerte og slappe kroppen.

Utfør milde øvelser. Stretching bekken området forsiktig kan ofte lindre prostatitt symptomer.

Drikk rikelig med væske. Forbruker mye vann hjelper du tisser ofte noe som kan forhindre flere utbrudd.

Hint

  • Langsiktig og overdreven bruk av reseptfrie smertestillende midler kan føre til mageproblemer. Det kan være lurt å finne en alternativ metode for å håndtere prostatitt smerte.
  • Før du utfører noen øvelser for å behandle prostatitt, snakke med legen din for å unngå forverring av tilstanden.

Overgangsalder og urinveisinfeksjoner

Overgangsalder og urinveisinfeksjoner


Alle opplever minst en urinveisinfeksjon i livet, spesielt i spedbarnsalder, graviditet eller alderdom. Menopausale kvinner er spesielt utsatt for UVI fordi nedgangen i deres østrogen fører til kroppen sin for å endre. UVI er vanligvis ufarlig og det kan lett behandles med en to-ukers kurs av antibiotika. Hvis infeksjonen ikke behandles eller forverres, kan det utvikle seg til en nyre infeksjon. Nyre infeksjoner krever ofte at du legges inn på sykehus og forårsake irreversibel skade på nyrene. Siden menopausale kvinner ofte ikke engang klar over at de har en UTI, er det enda mer viktig å se etter symptomer og ta de nødvendige tiltak.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (også kalt en blære infeksjon eller blærekatarr) er en betennelse i kroppen din urin produserende system, inkludert nyrer, blære og urinrøret. De begynner vanligvis i urinrøret, som er røret som drenerer urin fra blæren og fører det utenfor kroppen din. Blæren er den andre delen av urinveiene som oftest påvirke av en UVI, men det kan reise helt opp i nyrene. Som en regel, jo høyere din urinveisinfeksjon som reiste opp urinveiene, jo mer alvorlig at tilstanden din har blitt.

Årsaker

Får urinveisinfeksjoner når bakterier som normalt finnes på huden, i tarmkanalen, eller i avføringen blir spredt inn i urinveiene gjennom urinrøret. Dette kan skje noen tall måter, blant annet normale seksuelle handlinger eller hverdagslivet hygiene. Hvis du er gravid, er det mer sannsynlig å utvikle UVI fordi livmoren har blitt utvidet med babyen og presser ned på blæren. Som det presser ned på blæren, kan det blokkere noen av urin fra å forlate blæren. Som urinen stagnerer, blir det en yngleplass for bakterier og fører til hyppige UVI.

Symptomer

De første tegn på en urinveisinfeksjon er ofte en brennende følelse når du tisser eller i korsryggen. Blodig, skyet eller lukt urin indikerer også at noe kan være wrong.You kan også utvikle et økt behov for å urinere eller en plutselig problemer med vannlating. Begge er vanlige symptomer på en UTI. Også være på utkikk etter intense kramper eller smerter i korsryggen eller nedre del av magen.

Alltid se en lege for å få en profesjonell diagnose hvis du tror at noe hvis du opplever for disse symptomene. Hvis legen din bestemmer at du har en UTI etter å gi deg urinprøve, vil han mest sannsynlig foreskrive en antibiotikakur. Du vil være på antibiotika alt fra en dag til to uker, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Menopause

Etter overgangsalderen, er en kvinnes sjanse for å utvikle en UTI mye større og kan du også finne deg selv å utvikle kronisk UVI. Hormonelle endringer knyttet til overgangsalder kan føre til fysiske endringer og gjøre det enklere å avtale en urinveisinfeksjon. Blæren mister noe av sin elastisitet og gjør det vanskeligere for deg å tømme den helt, som kan la bakterier vokse der. Urin surhet vil også avta, drepe færre bakterier i urinveiene.

Noen kvinner i overgangsalderen ikke engang klar over at de har en UTI fordi kroppene deres går gjennom så mange fysiske endringer allerede. Hvis du har noen problemer med vannlating eller se en endring i utseendet på urinen din, kan du ha utviklet en UTI og bør se din lege.

Hjem Rettsmidler

Drikk mye vann og andre væsker for å få fart på utvinningen fra en urinveisinfeksjon. Tyttebær og andre matvarer med høye konsentrasjoner av antioksidanter også hindre bakterier fra å feste seg til veggene i blæren og urinrøret. Bakteriene blir deretter skylt ut av urinveiene som urinere. Hold aldri urinen, så det kan invitere bakterier å bosette seg i blæren. Og tørk alltid tilbake til forsiden etter avføring for å unngå å spre bakterier til urinrøret og resten av urinveiene. Rengjøring kjønnsorganene grundig etter samleie vil også hindre bakterier fra å bli spredt rundt.

Multippel sklerose og overgangsalder

Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), har om lag 2,5 millioner mennesker over hele verden blitt diagnostisert med multippel sklerose (MS). Flere kvinner enn menn har MS, som gjør flere kaukasiere enn andre raser. Uttrykket multippel sklerose refererer til virkningene av sykdommen; nemlig flere plaketter eller Screlose. Disse plakk er et resultat av inflammatorisk sykdom fra en autoimmun sykdom som oppstår i sentralnervesystemet. Kroppens eget immunsystem angriper beskyttende myelin skjede som omgir nervene. Skade på myelin skaper avbrudd i strømmen av nerveimpulser fra hjernen og ryggmargen som strekker seg gjennom legemet. Som et resultat, opplever MS pasient en mengde svekkende symptomer som påvirker funksjonen og den totale livskvaliteten. Kvinner, spesielt, står overfor flere utfordringer som de kommer inn menopause. Når menopausale symptomer kombinere med multippel sklerose, en postmenopausal kvinne krever ofte en grundig medisinsk undersøkelse for å vurdere hennes muligheter for omsorg.

Typer og symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er presentert i en av de fire former. Pasienter kan bli diagnostisert med relapsing-remitting, primær progressiv, sekundær progressiv, eller progressiv relapsing. Relapsing-remitting MS kan overgangen etter ca ti år inn i sekundær progressiv MS; Imidlertid kan bruken av sykdomsmodifiserende midler kan hjelpe til å dempe de sykdommer 'progresjon. Individer som lider av multippel sklerose kan oppleve et stort utvalg av symptomer, som strekker seg fra meget milde til alvorlige. Ofte pasienter som ennå ikke diagnostisert med MS søke hjelp av sin lege når de merker en plutselig innsettende synsforstyrrelser. Optikusnevritt er et vanlig symptom på MS, noe som vanligvis ettergir etter noen uker eller måneder. Andre symptomer er hodepine, svimmelhet, nummenhet og kribling, depresjon, ekstrem trøtthet, blære og tarm endringer; spastisitet og smerte.

Symptomer på overgangsalder

Menopause oppstår når en kvinne ikke har hatt en menstruasjon i ett år eller når kirurgisk indusert av en hysterektomi. Fordi menopause er ledsaget av en nedgang i østradiol og østrogen hormoner, kan ubehagelige symptomer oppstå. Hetetokter, nattesvette, hjertebank, glemsomhet, og følelsesmessig labilitet er vanlig. Kvinner opplever menopause på ulik alvorlighetsgrad. Som et resultat, er ikke alle kvinner krever hormon-erstatningsterapi (HRT).

Behandling av multippel sklerose

Nevrologer og primær-omsorg leger behandle multippel sklerose på to nivåer; nemlig sykdom modifikasjon og symptomer ledelse. Sykdom-modifikasjons medikamenter omfatter interferoner, slik som Betaseron og avonex, samt Copaxone, som er en kombinasjon av fire aminosyrer. Andre sykdomsmodifiserende stoffer er anbefales avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Selv om disse stoffene ikke kurere MS, bidrar de til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av eksaserbasjoner. Fordi MS-symptomer er unike for hvert individ, leger foreskrive disse stoffene som gir best sikkerhet, effekt og toleranse for pasienten. Ofte foreskrevet medisiner for MS symptomer inkluderer Amantadine, Meclizine, Elavil, Neurontin, og Dilantin. Alvorlige eksaserbasjoner er ofte behandlet med IV kortikosteroider for å redusere betennelse. Det er flere andre medisiner som kan hjelpe lindre MS-symptomer. Legen din er den beste til å bedømme hva som passer for deg.

Overgangsalder og HRT

Fordi menopause resultater fra en nedgang i østrogen, progesteron og østradiol, kan man være tilbøyelig til å erstatte det som mangler. Imidlertid har hormon-erstatningsterapi (HRT) kommet i søkelyset som et resultat av utfallet av betydelig forskning. Ifølge en 2001 artikkel av Elizabeth Barrett-Connor og Cynthia Stuenkel har leger forskrevet HRT i over 50 år. Målet var å holde kvinner på HRT lang sikt for å beskytte hjertet, bein, og kognitiv funksjon. Den nye anbefalingen er å bruke HRT for kortvarig behandling av menopausale symptomer, fordi fordelene ved langvarig bruk ikke oppveier risikoen.

Advarsel

I 2001 Barrett-Connor og Stuenkel anmeldt resultatene av hormonerstatningsterapi-studier som avslørte nye bekymringer og begrensninger. HRT er effektiv og hensiktsmessig anbefalt for bruk på kort sikt for å redusere hetetokter og nattesvette. Imidlertid er langsiktig bruk knyttet til brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Din lege vil nøye overvåke dine multippel sklerose og menopausale symptomer. Endringer i reseptbelagte medisiner vil bli gjort etter behov.

Anbefalinger

Postmenopausale kvinner som også har multippel sklerose stri med utfordrende og noen ganger ødeleggende symptomer. Med riktige medisiner og livsstilsendringer, kan kvinner videre gjennom overgangen av overgangsalder og multippel sklerose, levde fulle, hyggelig liv.

Overgangsalder og Migrene Hodepine

Blant kvinner som har migrene, kan varierende hormonnivåer i overgangsalderen bety en reduksjon i migrene intensitet og frekvens, men de kan også bety forverring av hodepine. Den mest effektive terapi for menopausal migrene er de som brukes for migrene på grunn av andre årsaker. Behandlinger for menopausale symptomer, for eksempel hormonbehandling eller klaseormedrue, kan faktisk forverre migrene hos noen kvinner.

Migrene

En migrene produserer alvorlig bankende smerte vanligvis på den ene side av hodet. Den hodepine oppnås typisk ledsages av kvalme, oppkast og følsomhet for lys eller lyd, og varer fra fire til 72 timer Migrene er forårsaket av en rekke vaskulære endringer i hjernen. En trigger, for eksempel visse matvarer, stress eller mangel på søvn, føre til blodkar i hjernen til constrict. Andre blodkar overkompensere og utvider seg for å øke blodtilførsel til hjernen. De utvidede blodårer trykk mot nærliggende nerver, forårsaker ødeleggende smerte.

Menopause

Menopause er definert som perioden av en kvinnes liv etter mensen har opphørt for en komplett år; perimenopause er perioden før permanent slutten av menstruasjon når hormonnivået er synkende. Under perimenopause, kvinner ofte opplever symptomer som hetetokter, humørsvingninger og, for noen kvinner, migrene.

Hormoner og migrene

Månedshormonelle svingninger utløse migrene hos noen kvinner. De kvinnelige hormonene østrogen og progestin påvirke hjernens nevrotransmitter nivåer, noe som utløser migrene. I tillegg fallende østrogennivå endre nivåer av proteiner som moderate smerter, økt følsomhet for hodepine. De uforutsigbare hormonelle svingninger i løpet perimenopause endre migrene mønster hos noen kvinner, enten øke eller redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden. Om 66 prosent av kvinnene opplever en bedring av migrene etter overgangsalder, mens migrene vil forverres i 10 prosent og resten har ingen endring, ifølge Dr. Michael P. Goodman, forfatter av The Midlife Bibelen - En kvinnes Survival Guide. Kvinner som alltid har hatt migrene i tiden rundt deres månedlige perioden tendens til å være mer følsomme for hormonelle forandringer, og er mest berørt av varierende østrogennivået i perimenopause. Interessant, forverring migrene under perimenopause er relatert til økt forekomst av andre menopause symptomer, ifølge Dr. Lynne O. Geweke. Geweke er klinisk assisterende professor og direktør ved Headache Clinic ved University of Iowa, Iowa City. Hormonelle relatert migrene tendens til å være mindre alvorlig etter naturlig menopause sammenlignet med overgangsalder indusert av hysterektomi.

Hormonbehandling

Hormonbehandling (HRT) lindrer menopause symptomer, men det er bør ikke være førstevalget for migrene behandling, ifølge Geweke. HRT er forbundet med en økning i hjerte bivirkninger og kan føre til en økt risiko for brystkreft. Videre er migrene rapportert oftere hos kvinner som bruker HRT enn i de som ikke bruker HRT. Hvis HRT er foreskrevet, depotpreparater (enten hud patch eller krem) levere en kontinuerlig dose, sammenlignet med svingende østrogennivået administrert i orale preparater.

Nonhormonal migrene behandlinger

Triptaner (sumatriptan, zolmitriptam, Rizatriptan, eletriptandoser og naratriptan) effektivt behandle menopause-relaterte migrene samt migrene ikke er relatert til hormoner. Livsstilsendringer, som for eksempel å spise regelmessige måltider og unngå mat kjent for å utløse migrene, har liten effekt på menopausal migrene. Naturlig overgangsalder lettelse produkter, for eksempel klaseormedrue og soya, har svake østrogen aktivitet og kan utløse migrene hos noen kvinner.

Overgangsalder og migrene

Overgangsalder og migrene


Ifølge boken "Menstrual migrene" av Susan Hutchinson, kvinner lider av migrene tre ganger så mye som menn. Dette kan være på grunn av endringer i hormonene en kvinne kroppen går gjennom under menstruasjon og overgangsalder. Men en av de vanlige symptomer på menopause er hodepine, slik at diagnose av en menopausal migrene kan være vanskelig.

Årsak

Det er ukjent nøyaktig hvorfor noen kvinner kan få overgangs migrene og ikke andre. Ifølge boken «Migrene For Dummies", noen kvinner kan være genetisk disponert for å ha hjerne som lett kan føre til mistanke om kjemiske aktivitet som kan initiere migrene smerte. Fallet i østrogen er antatt å være årsaken hos kvinner med den genetiske sammensetningen for migrene. Søvnløshet og nattesvette kan også spille en rolle i å utløse migrene.

Symptomer

Migrene har en tendens til å sette alvorlige smerter på den ene siden av hodet, mens hodepinen en tendens til å bli følt på begge sider av hodet. Imidlertid vil ikke alle kvinner som lider av migrene under menopause føle smerte på bare den ene siden av hodet. Andre symptomer ofte følger hodet smerte, inkludert kvalme, svimmelhet og ekstrem følsomhet for lys og lyd.

Behandling

Profylaktisk eller forebyggende medisiner håper å stoppe eventuelle migrene angrep fra utviklingsland. Vanlige medisiner inkluderer østrogen hormonbehandling, høyt blodtrykk medisiner og antidepressiva. Dette er imidlertid off-label anvendelser av disse medikamentene, fordi det ikke er legemiddel tilgjengelig spesielt for forebyggelse av migrene i overgangsalderen.

Good News

Ifølge US Department of Health and Human Services, om lag to tredjedeler av kvinner som lider av migrene før de begynner overgangsalder finne sin migrene smerte minsker når overgangsalderen begynner. Noen kvinner også slutte å ha migrene når overgangsalderen slutter.

Advarsel

"Migrene For Dummies" advarer om at alle over 65 år (mann eller kvinne) som får sin aller første migrene bør gå umiddelbart til sykehuset, fordi dette kan være et tegn på et slag, glaukom, hjerne aneurisme eller annen alvorlig tilstand. Enhver kvinne som får en migrene som føles langt mer alvorlig enn vanlig bør ringe en ambulanse.

Lavdose Født contol piller for overgangsalder

Når en kvinne når en viss alder, vil hun gå gjennom overgangsalder. Det kan være en velkommen hendelse for noen kvinner, men for andre, det er nok av bivirkninger på overgangsalder som kan gjøre å gå gjennom det en ubehagelig og nervepirrende opplevelse. Det er imidlertid flere hjelp av behandling på markedet i dag for menopause for å lette virkningen av kroppen og hormoner endring. En form for behandling som er iverksatt for å hjelpe noen kvinner lette i overgangsalderen er en lav dose av p-piller. Det kan bidra til å holde hormonbalanser bli litt mer balansert.

Hva er overgangsalder?

Overgangsalder er opphør av en kvinnes menstruasjonssykluser. Det starter med perimenopause, langsom og gradvis opphør av menstruasjonssykluser, så til slutt menopause, som er slutten på menstruasjonssykluser. En kvinne er vurdert i overgangsalderen når hun har sluttet å ha henne syklus i 12 sammenhengende måneder. Menopause er slutten på en kvinnes reproduktive år. Det er ingen flere egg blir sluppet fra eggstokkene, og østrogen er ikke lenger blir produsert.

Lav dose av p-piller

Leger kan forskrive en lav dose av p-piller for noen kvinner i overgangsalderen. Dette er spesielt sant i løpet av perimenopause fase, hvor en kvinne som får fremdeles en periode, men kanskje sporadisk. P-piller er foreskrevet av to grunner: De bidra til å forhindre graviditet, siden dette kan fortsatt være et problem under perimenopause, og de gir hormoner, spesielt østrogen, som kan bidra til å lindre overgangsplager.

Hvor lave doser av Prevensjon Hjelper

P-piller kan hjelpe opprettholde et normalt nivå av hormoner. Pillen kan enten være basert østrogen, progesteron basert på, eller de kan være begge deler. Når hormonnivået endres og bli ubalansert, kan dette forvirre kroppen og kroppen tror kanskje det er tid for en periode. Mange kvinner går gjennom perimenopausal stadier vil ha gjennombruddsblødninger eller uregelmessige perioder på grunn av denne overgangen. De p-piller kan bidra til å holde hormonnivået balansert og dermed eliminere uregelmessige perioder.

Andre symptomer Prevensjon piller Lindre

Hetetokter er et annet symptom på overgangsalder. Det antas at ubalansen av hormonnivået skaper også dette problemet. Selv om det ikke er klart forstått ennå hva som forårsaker hetetokter, lave doser av hormoner eller p-piller, ser ut til å hjelpe med dette problemet også. En annen bivirkning av hormonnivået varierende grunn perimenopause og overgangsalder er hud utbrudd. Kvinner opplever ofte akne problemer igjen i løpet av overgangsalderen. Holde hormonnivået opp og balansert med p-piller kan bidra til å holde huden klar.

Hensyn med å ta p-pillen for overgangsalder

P-piller kommer med bekymringer og advarsler, og alle av dem bør diskuteres med legen din. Kvinner som røyker og er over 35 år bør ikke ta pillen. Røyking og p-piller kan øke blodtrykket. Dette kan gjøre å ta de to sammen en farlig situasjon. Legen din bør være i stand til å gå over alle fordelene med å ta en lav dose prevensjon for å lindre perimenopausal symptomer, samt bekymringer.

Overgangsalder & Neck Pain

Som kvinner tilnærming overgangsalder, østrogennivået reduseres betraktelig, potensielt forårsake leddgikt og osteoporose. Tap av østrogen fører til felles, bein og muskelsmerter, som er hvorfor noen kvinner opplever nakkesmerter.

Funksjoner

Overgangsalder og nakkesmerter er en tilstand forårsaket av høy alder og østrogenmangel. Menopausal cervical smerte presenterer med begrensning i mobilitet, stivhet, dype verkende og noen ganger elektrisk-lignende skarp smerte.

Typer

Overgangsalder og nakkesmerter er ofte et resultat av slitasjegikt, noe som kan føre til bein misdannelse og ødeleggelse. Menopausal leddgikt er også sett i ryggraden, fingre, hofter og knær.

Betydning

Menopause og nakkesmerter er en vesentlig symptom fordi det kan signalisere osteoporose, som kan deaktivere. Rask medisinsk intervensjon og diagnose kan håndtere denne tilstanden.

Forebygging / løsning

Nakkesmerter er ikke spesielt vanlig i kvinner i overgangsalderen. Det er ingen kjent for å forebygge denne tilstanden; derimot, kan medisinsk intervensjon med kalsium og vitamin D-tilskudd ofte bremse utviklingen. Analgetika, fysioterapi og mild trening klarer nakkesmerter.

Hensyn.

Overgangsalder og nakkesmerter kan oppstå under perimenopause, tiden før utbruddet av overgangsalder, og er progressiv. Tidlig medisinsk intervensjon kan forsinke dets utvikling; men det kan ikke suspen løpet av artritt og osteoporose. Effektive behandlinger er tilgjengelige og bør diskuteres med lege.

Er kalde frysninger et symptom på overgangsalder?

Er kalde frysninger et symptom på overgangsalder?


Menopause oppstår i alle kvinner oftest under 40-årene og 50-årene. Det er slutten av den månedlige syklus når eggstokkene ikke lenger produserer egg å bli befruktet for unnfangelse. Det er mange scener og mange symptomer til overgangsalder, inkludert kalde frysninger.

Definisjon

Det kan være alt fra 5 til 15 år før selve menopause setter inn. Løpet av denne tiden, eggstokkene fortsette å produsere egg som den naturlige hormoner i en kvinnes kropp nedgang, ifølge Project AWARE.

Intensitet

Symptomene i årene før og overgangen til menopausen er like i naturen. Symptomer er ofte mer intense i løpet av tiden frem til overgangsalderen enn etter det skjer.

Symptomer

Kalde frysninger, hetetokter, nattesvette og en klam følelse er blant de vanligste symptomene på overgangsalder, ifølge Project AWARE. Organisasjonen viser 35 symptomer som kan påvirke kvinner i overgangsalderen.

Behandling

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene dine, kan legen være i stand til å foreskrive hormonbehandling eller andre medisiner for å lindre ubehag. Kirurgi er et alternativ i alvorlige tilfeller.

Advarsel

Menopause symptomer - inkludert kalde frysninger - kan også være symptomer på andre vanlige sykdommer, inkludert hypotyreose, diabetes og depresjon, ifølge Project AWARE.