Digidexo.com

lungekreft tidlige symptomer

Hvordan gjenkjenne Tidlige symptomer på lungekreft

Hvordan gjenkjenne Tidlige symptomer på lungekreft


Tidlige symptomer på lungekreft, da lagt merke til, redde liv. Siden lungekreft ble anslått til å drepe en kvart million mennesker i USA i 2004 tidlige symptomer på lungekreft er verdt å være kjent med for å få til deg og din kjære. Bruk disse trinnene jevnlig for å fange lungekreft symptomer tidlig.

Bruksanvisning

~ Vær oppmerksom på mulige økte risikoen for lungekreft ~

Jevnlig reflektere over om ethvert miljø eller ikke du er i årsakene du å ha økt risiko for lungekreft. Behandlinger for lungekreft er også noen ganger spesifikt til det som oppfattes som miljø stimulans for lungekreft sykdom. Røyking, andre hånden røyk i hjemmet eller på arbeidsplassen, eksponering for asbest i konstruksjon / riveprosjekter, og innånding av kjemiske gasser er alle risiko increasers og bør nevnes før lunge kreft behandlinger. Vær også oppmerksom på om noen nært familiemedlem går gjennom lungekreft behandling og nevne dette for legen din.

~ Har ditt hjem sjekket for radongass ~

1 av 15 boliger er tenkt å ha høye nivåer av radongass. Radongass er den nest høyeste årsaken til lungekreft i USA. Siden radongass øker risikoen for lungekreft og er relativt ukjent dette er verdt å merke seg separat fra de oven mer kjente risikofaktorer. Tross alt, de beste behandlinger for lungekreft er forebyggende, ikke reaktiv.

~ Få fulle checkups med blod arbeid årlig ~

Dette kan bidra til å oppdage tidlige varseltegn på mange ting, ikke bare lungekreft sykdom. Men hvis du er i en høy risiko kategori har en full kreft skjerm gjort også på toppen av det fysiske og normal blodprøver. Denne måten behandlinger for lungekreft kan startes umiddelbart på tidlige stadier hvis det skjer.

~ Umiddelbart rapporterer noen av følgende symptomer med legen din ~

Enhver brå endring i hoste, langvarig hoste, spytter opp eller hoste opp blod, endring i talekvalitet spesielt en grusete eller hes stemme, kortpustethet, eller noen grad av problemer med å svelge. Også følge nøye med på noen konsistent nedgang i energinivå, endring i ditt ansikts uttrykk som sagging eller hengende muskler, eller gulnede negler.

** Se flere tips om tidlig oppdagelse for å øke suksessen av behandlinger for lungekreft nedenfor.

Tips og advarsler

  • Hvis det overhodet er mulig å redusere for å eliminere all eksponering for sigarettrøyk.
  • Ta hensyn til kronisk hoste fremfor å anta at de er allergi ikke verdt å nevne.
  • Husk alle behandlinger for lungekreft gjør best med tidlig oppdagelse og de beste behandlinger for lungekreft er forebygging.

Tidlige symptomer på lungekreft

Tidlige symptomer på lungekreft er vanskelig å oppdage. Det er når lungekreft har avansert for langt at ofre søke legehjelp. Vanligvis lungekreft oppdages mens offeret er under tester for andre plager som hjerteproblemer eller lungebetennelse. Bare 15 prosent av lungekreftofre får tidlig intervensjon behandling.

Symptomer

Lungekreft symptomer inkluderer en hoste som ikke går bort eller en allerede kronisk hoste som forverres.
Konstant brystsmerter er til stede.
Det er hvesing og kortpustethet. Heshet kan være til stede.
Regelmessige luftveisinfeksjoner som lungebetennelse og bronkitt er til stede.
Symptomer kan også omfatte vekttap eller manglende appetitt; hevelse i hals og ansikt; hoste opp blod; og tretthet.

Medisinsk og Social History

Under en avtale med legen din, vil du bli spurt om dine sosiale vaner som røyking sigaretter, skråtobakk, eksponering for asbest eller andre kreftfremkallende materialer hjemme eller på jobben. Familiehistorie med kreft vil bli grundig drøftet.

Testing

En brystet X-ray vil bli bestilt og studert for svulster og en fysisk undersøkelse vil bli utført. Sputum cytologi fra en dyp hoste kultur er tatt og undersøkt for påvisning av lungekreft. Andre tester og prosedyrer må bli utført for å bekrefte tilstedeværelse av lungekreft.

Etablering Diagnose

Mange fremgangsmåter kan være nødvendig for å etablere tilstedeværelse av lungekreft inkludert bronkoskopi å samle celler og vev-prøver for testing.
Bronkoskopi: Testing består av en tent rør kalt et bronkoskop som er ført gjennom nesen og ned i halsen for å undersøke luftveiene.
Thoracentesis: En nål brukes til å samle væske som omgir lungene for å teste for kreftceller.
Thoracoscopy: Denne prosedyren er utført i et sykehus. En thoracoscopy består av åpningen av lungene i et forsøk på å etablere en riktig diagnose.
Nål aspirasjon: En nål settes inn gjennom lungekreft tumor ved hjelp av brystet for å ekstrahere kreftvev prøver for testing.

Advarsler

Bryst, kan rygg eller skulder smerter indikerer at lungekreft svulsten har spredning, spredning til andre organer. Hvis dette er påvist å være tilfelle; kreften er ansett som ubrukelige, og andre behandlinger er brukt i et forsøk på å forlenge levetiden offerets.

Expert Insight

Ifølge David Johnson, MD, "Lungekreft er selvfølgelig en av de mer vanlige kreftformer som oppstår i Canada og USA. Det er den desidert største årsaken til kreft-relaterte dødsfall. Om 150,000-160,000 amerikanere hvert år dør av lungekreft , eller rundt en amerikansk hver 3½ minutter. "

Tidlige symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er en kronisk degenerativ sykdom. Selv ikke to sakene er identiske, kan gjenkjenne vanlige tidlige symptomer hjelpe en pasient får riktig behandling i tide og bremse utviklingen av sykdommen.

Time Frame

Leger oftest diagnostisere multippel sklerose i en persons sen 20s. Pasienter diagnostisert etter fylte 50 år vil sannsynligvis ha mer jevn sykdomsprogresjon.

Funksjoner

Alt styres av hjernen kan bli påvirket, men vanligste symptomene er: tretthet, nummenhet, balanse og koordinasjon problemer, blære eller tarm dysfunksjon, synsproblemer, svimmelhet og vertigo.

Identifikasjon

Nevrologiske symptomer som kommer og går (tilbakefall / ansvarsområde), og lesjoner på hjernen eller ryggraden (oppdaget av en MRI) kan være tidlige tegn på multippel sklerose.

Symptomlindring

Tretthet og varme kan forverre symptomene, slik at pasienter bør være oppmerksomme på deres utmattelse nivå og unngå å bli overopphetet. Hvile i noen minutter kan lindre symptomene.

Advarsel

Fordi tidlige symptomer ofte løse ganske raskt, er det lett å avfeie dem. Tidlig behandling vil øke sjansene dine for å opprettholde funksjon og mobilitet i løpet av sykdommen.

Misforståelse

Med bruk av MR-testing for å finne lesjoner eller hjerneskade, pasientene ikke lenger trenger å vente på ny blusse opp eller angrep får en diagnose og starte behandling.

De tidlige symptomer på kjertelfeber

Infeksiøs mononukleose, også kjent som en lymfekjertelbetennelse, er en viral infeksjon forårsaket av Epstein-Barr virus. Selv om ikke så smittsomt som andre infeksjoner, kan den lett kontrahert ved å komme i kontakt med spytt fra en smittet person, for eksempel dele en drikking glass, inhaling mikroskopiske dråper fra en hoste eller nyse og, selvfølgelig, kyssing. Etter eksponering, kan det ta en stund å manifestere symptomer, alt fra fire til åtte uker.

Fatigue

Det første du kanskje legge merke til når du arbeider med en kjertel feber er en nesten uforklarlig følelse av tretthet eller utmattelse som kan være ledsaget av noen muskelsvakhet.

Sore Throat

Snart etter at tretthet har satt på, kan du begynne å utvikle en sår hals som er langt mer utholdende enn din "gjennomsnittlig" sår hals.

Hevelse

Derfra kan du begynne å legge merke til noe hevelse i kjertlene i halsen din, så vel som de som finnes under armene.

Fever

Med dette hevelse, er en annen tidlig symptom utvikling av feber, kjører hvor som helst over 99 grader Fahrenheit.

Hodepine og dårlig matlyst

Dette kan føre til at to andre tidlige symptomer på tilstanden, som er mild til moderat hodepine og tap av appetitt.

Tidlige symptomer på Lupus

Lupus er en sykdom hvor immunsystemet angriper friskt vev og blodlegemer ved et uhell. Som et resultat, kan dette angrepet forårsake mye skade på leddene, blodkar, hud og organer. Det er mulig for alle å få lupus, men det er langt mer vanlig hos kvinner. Det er også mer vanlig i amerikanske indianere, spanske, svarte og asiatiske kvinner. Det finnes flere forskjellige tidlige symptomer og tegn på lupus som kan hjelpe folk i å vite hvorvidt de har denne sykdommen.

Tidlige symptomer

Før noen mennesker selv har mistanke om at de har lupus, kan de begynne å legge merke til at de føler seg ekstremt sliten og trøtt hele tiden. Dessuten kan folk begynne å utforske de har utslett på kroppen på steder der de aldri hatt utslett før. Nyre problemer kan begynne oppstår. Imidlertid er det mest talende tidlig lupus tegn ekstrem tretthet, og en trøtthet så sterk at noen mennesker har en hard tid å ta del i deres typiske daglige rutiner.

Hudutslett

Som utslett er en annen viktig tidlig symptom på lupus, er det en god idé å være i stand til å vite hva slags utslett betegne lupus. Vanligvis vil personer med lupus begynner å merke at de har en sommerfugl utslett langs kinnene og nesen. Lip sår, munnsår, huden sår og røde flekker på armene kanskje også begynner å poppe opp. Utslett er generelt hevet og lilla eller rødt,

Muskel og leddsmerter

Muskel og leddsmerter er også vanlig så tidlig lupus symptomer. Extreme felles eller muskel smerter er ofte det første symptomet folk flest legger merke til for lupus, og opptil 75% av lupus lider oppleve det. Hevelse, kan rødhet og selv følelser av varme oppstå sammen med felles og muskelsmerter. Vanligvis vil disse smerter skjer først i morgen. Smerter oppstår vanligvis på begge sider av kroppen og ofte i albuer, håndledd, ankler, knær og leddene i hendene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen er også en mulig tidlig symptom på lupus. Med Raynauds fenomen, folk kan oppleve en tilstand som forstyrrer de små fartøy som distribuerer blod til huden. I de tilfeller av blodmangel, når det er kaldt, vil huden bli til en hvit eller blå farge. Opplevelser av følelsen tingly eller nummen kan også følge.

Andre tidlige tegn på Lupus

Noen andre vanlige tidlige tegn på lupus er vekttap, hårtap, hovne lymfekjertler, lysfølsomhet (dette kan føre til utslett å blusse opp og bli verre), nervesystemet problemer (angst, depresjon og hodepine), hjerteproblemer (for eksempel som plutselige hjerte smerter som er en betennelse i hjertesekken), vaskulitt og feber.

HIV Tidlige symptomer og utslett

HIV er en forkortelse for humant immunsviktvirus - viruset som forårsaker AIDS. Mens AIDS og HIV er i slekt, er de separate sykdommer med ulike sett av symptomer. Med hiv, tidlige symptomer utvikler vanligvis i løpet av to til fire uker av eksponering for viruset. HIV har en lang inkubasjonstid, og folk kan bli smittet med hiv i årevis før utvikle fullt utviklet AIDS.

Symptomer

Tidlige symptomer på HIV tendens til å etterligne de av andre virus. Av denne grunn er det ofte lett oversett. De vanligste tidlige symptomene er en vedvarende lavgradig feber, hovne kjertler, sår hals, og utslett.

Vedvarende lett feber

Når et viralt patogen kommer inn i kroppen, er en av de reaksjoner for å øke kroppstemperatur for å svekke viruset, noe som gjør det enklere å drepe. Med HIV, er kroppen i stand til å drepe viruset slik feberen vedvarer.

Hovne kjertler

HIV-viruset formerer seg i lymfeknutene. Dette fører til nodene til å hovne opp som virusmengden øker.

Sore Throat

Den sår hals kan være på grunn av svelling i lymfeknutene eller fra generell inflammasjon av slimhinnene i strupen.

Utslett

HIV utslett kan vises hvor som helst på kroppen (inkludert håndflatene og fotsålene). Det vises vanligvis som hevet eller flate lesjoner.

Vanlige Tidlige symptomer på HIV

HIV, eller humant immunsviktvirus, er viruset som forårsaker ervervet immunsvikt-syndrom (AIDS). HIV-viruset ødelegger immunsystemet over tid, noe som gjør det vanskelig å bekjempe infeksjoner. HIV overføres ved seksuell kontakt, bruk av forurensede nåler eller sprøyter, eller forurensede blodoverføringer og blodprodukter. I sjeldne tilfeller kan det overføres gjennom organtransplantasjon eller fra mor til barn under fødselen. Det finnes ingen kur for hiv eller aids, og den beste måten å unngå å bli smittet er å praktisere sikker sex og vet den seksuelle historien til alle dine seksuelle partnere. I mange tilfeller opplever ingen symptomer kort tid etter å bli smittet, men andre gjør opplever tidlige symptomer.

Hovne kjertler

Hovne lymfekjertler er en hyppig tidlig tegn på en HIV-infeksjon. Flere grupperinger av lymfeknuter er plassert over hele kroppen, men hevelse oftest oppstår i lymfeknutene i nakken, armhulene, lysken og under haken.

Influensalignende symptomer

Mange mennesker smittet med hiv vil utvikle influensalignende symptomer om to til fire uker etter å ha blitt smittet. Noen vanlige symptomer er feber, trøtthet eller en sår hals.

Munnsår

Noen mennesker med en HIV-infeksjon vil utvikle sår i og rundt munnen. En soppinfeksjon i munnen, noe som kalles trøske, kan forekomme.

Gjær infeksjoner

Kvinner smittet med hiv kan oppleve hyppige vaginal gjær infeksjoner som et symptom på sykdommen.

Diaré

Noen mennesker vil oppleve utbrudd av diaré som et tidlig symptom på en HIV-infeksjon. Men i mange mennesker med HIV, utvikler dette symptomet senere.

Andre symptomer

Andre tidlige symptomer på HIV inkluderer utslett, muskelsmerter eller stivhet og hodepine. I noen mennesker med HIV, disse symptomene utvikle år etter den første infeksjonen; i andre, er de et tidlig symptom.

Hvordan oppdage tidlige symptomer på diabetes

Diabetes er en alvorlig sykdom, men med riktig utdanning og medisinsk behandling, kan man håndtere situasjonen og leve et langt liv. Kunnskap om tidlige symptomer på diabetes kan forberede deg til å håndtere sykdommen. Følgende er noen ting å se opp for når man skal avgjøre om du er i faresonen eller i de tidlige stadier av diabetes.

Hvordan oppdage tidlige symptomer på diabetes

•  Innse at sterk tørste og hyppig vannlating er to tidlige symptomer på diabetes som vanligvis går hånd i hånd.

Vet at noen uskarpt syn eller vekttap eller gevinst er vanlige, men farlige tidlige symptomer på diabetes.

Analyser eventuelle utslett nøye. Diabetes kan gjøre noen utslett eller sår heles.

Avgjør om tretthet kan være et tidlig symptom på diabetes eller hvis du rett og slett gjør for mye og ikke får riktig hvile.

fastslå alvorlighetsgraden av muskelkramper som enten et tidlig symptom på diabetes eller arbeider ut for iherdig.

Se en lege umiddelbart hvis du har noen tidlige symptomer på diabetes. Det er bedre å bli sett og finner ut at det er ingen problem enn å la situasjonen forverres og dermed gjøre det vanskeligere å administrere.

Hint

  • Befeste din diett med vitaminer og frisk frukt og grønnsaker vil hjelpe immunforsvaret håndtak diabetes bedre, bør du utvikle sykdommen.
  • Å være en afroamerikansk, indiansk eller Latino gjør deg mer utsatt for å utvikle diabetes.

Perifer nevropati: Tidlige symptomer

Perifer neuropati er en tilstand som skader nervene i kroppen din, og kan skyldes skader, kroniske tilstander som diabetes, og eksponering for giftstoffer. De tidlige symptomene på perifer neuropati avhenge av hvilke nerver er berørt, og inkluderer problemer med muskelkontroll og endringer i din oppfatning av berøring, som kan være verre i ekstremiteter av kroppen din. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om tidlige symptomer på perifer neuropati.

Nummenhet

Nummenhet som begynner i fingre og tær, og jobber seg opp i dine armer og ben er et tidlig symptom på perifer neuropati.

Brennende smerter

En følelse av brennende smerter i tærne er et tidlig symptom på perifer neuropati som kan forverres og spre som sykdommen utvikler seg.

Følsomhet

Følsomhet for berøring er et tidlig symptom på perifer neuropati som kan begynne så mild følsomhet og bli alvorlig i de senere stadier av sykdommen.

Dårlig koordinering

Dårlig koordinering av bevegelser, for eksempel skriving, spising og gåing, er tidlige symptomer på perifer neuropati i musklene.

Inkontinens

Tidlige symptomer på perifer nevropati i det autonome nervene kan omfatte inkontinens i blæren og tarmene.

Sår

Sår eller sår som ikke leges, spesielt på føttene, er tidlige symptomer på perifer neuropati som kan påvirke andre kroppsdeler på senere stadier av sykdommen.

Lammelse

Perifer neuropati i nervene som styrer musklene kan føre til tidlige symptomer som svakhet og tap av muskelkontroll som fører til lammelser.

Hva er tidlige symptomer på en Candida hudutslett?

Utslett er ubehagelig og skjemmende. Det kan være vanskelig å fortelle hva som forårsaker en hud utslett, så det er alltid best å konsultere legen din før du gjennomgår noen behandling. Candida utslett kan være spesielt vanskelig å oppdage på et tidlig stadium, fordi de ofte etterligne symptomene på andre typer utslett.

Kløe

Du vil sannsynligvis oppleve kløe som et tidlig symptom på en candida hudutslett. Kløen kan være mild eller alvorlig.

Pinkness

Huden av det berørte området kan vises flush eller svakt rosa med en definert kant. Som utslett utvikler seg, kan det vise en mørk rosa eller dyp rød farge.

Brenning

Området hvor du har candida hudutslett kan føles varm å ta på. Hvis det er i en hud fold, kan dette frembringe en brennende følelse.

Lukt

Du kan merke en svak eller sterk gjær lukt, særlig hvis candida hudutslett er i lysken, armhulen eller under et bryst.

Peeling

Mens uvanlig som et tidlig symptom, er det ikke uvanlig at det ytterste laget av hud for å skrelle i området påvirket av utslett. Den peeling huden er papery tynn og kan i stedet synes å være å rulle ut i stedet for peeling.

Tidlige symptomer på demens eller Alzheimers

Alzheimers sykdom er preget av symptomer på demens som spenner fra glemsel til alvorlige tap av mentale evner. Ved å legge merke til disse tidlige symptomer på demens, er det mulig å bremse ned symptomer og utvikling av Alzheimers.

Memory Loss

Hukommelsestap er det vanligste symptom på demens tidlig. Forstyrret korttidshukommelsen er en av de første tingene lagt merke til i demens.

Forvirring med Tid og sted

Alle, på et eller annet tidspunkt, glemmer dato eller et sted. Personer med demens kan bli tapt på et sted som bør være kjent for dem, og kanskje ikke vet hvordan de skal komme seg hjem.

Språkproblemer

Finne de riktige ordene å si kan noen ganger være en vanskelig oppgave for noen. Med demens, er å tenke på de enkleste ord å bruke kan bli vanskelig, og bruker helt feil ord byttet ut.

Manglende evne til å holde styr på ting

Noen med demens kan finne det vanskelig å holde styr på å betale sine regninger. Han kan ikke være i stand til å huske når en regning er forfalt eller om han allerede har betalt den.

Vanskeligheter med å utføre oppgaver

Demens kan føre til noen å være ute av stand til å huske trinnene i å fullføre svært kjente oppgaver, som å drive en vaskemaskin eller lage et måltid.

Redusert eller dårlig dømmekraft

Noen med demens kan ha endringer i sin dom. Å gi ut uvanlig store mengder penger er ett eksempel.

Slik Spot Colon Cancer Tidlige symptomer

Slik Spot Colon Cancer Tidlige symptomer


Den indre slimhinnen i tykktarmen kan være utsatt for kreft, spesielt hos personer over 50. De fleste tykktarm kreft utvikler seg fra polypper i tykktarmen. Selv om de fleste polypper er godartet, noen blir forstadier kan utvikle seg til kreft. Hvis tykktarmskreft er diagnostisert tidlig, før det sprer seg, overlevelse er høy.

Den vanligste formen for kolorektal kreft kalles adenokarsinomer. Ifølge American Cancer Society, er tykktarmskreft den tredje vanligste diagnosen kreft hos både menn og kvinner i USA. Risikoen for tykktarmskreft er litt høyere hos menn. Kolorektal kreft er også den tredje største dødsårsaken i USA.

Den beste måten å forebygge tykktarmskreft er å ha regelmessige kreft screening tester. Siden de fleste coloncancere start som ikke-cancerøse polypper, i de fleste tilfeller tidlig deteksjon kan forhindre mest kolorektal kreft. I tillegg se etter disse signalene.

Bruksanvisning

Se for noen endring i avføring. Symptomer som kan tyde på kreft i tykktarmen er innsnevring av avføring, forstoppelse eller konstant diaré.

Se etter avføring som ser ut som svart tjære eller blod.

Hold øye med appetitten. Hvis du opplever et tap i matlyst, kan det være et tidlig tegn på tykktarmskreft.

Sjekk med en lege hvis du har uforklarlig vekttap. Uforklarlig vekttap kan være et tidlig tegn på tykktarmskreft.

Se en lege hvis du er konstant sliten. Konstant trøtthet kan være en annen tidlig symptom.

Sjekk din familiehistorie. Din risiko er økt hvis du har en familiehistorie med tykktarmskreft.

Hvis du har inflammatorisk tarmsykdom, ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom, får regelmessige tester for tykktarmskreft. Personer som lider av disse forholdene har en høyere risiko for å få tykktarmskreft.

Tips og advarsler

  • Ikke får regelmessig trening øker risikoen for tykktarmskreft.
  • Å være overvektig øker risikoen for tykktarmskreft.
  • Spis rikelig med mat med høyt fiber for å senke risikoen for tykktarmskreft.
  • Få regelmessige kontroller for tykktarmskreft etter fylte 50.

Tidlige symptomer på eggstokkreft

Eggstokkreft sies å ha noen åpenbar tidlige symptomer, og mens symptomene er vanligvis uspesifikke, hvis du er klar over hva de er, kan du identifisere eventuelle bekymringer tidlig med legen din. Som i 2009, er det ingen pålitelige, nøyaktige og klare screening verktøy for eggstokkreft, noe som bidrar til det faktum at mer enn halvparten av disse kreftformene er diagnostisert på et sent stadium, når symptomene blir for opplagt å ignorere.

Bakgrunn

Nesten 20.000 nye diagnoser på eggstokkreft er gjort hvert år i USA, og det er den ledende årsaken til død av gynekologisk kreft. Samlet sett hos kvinner, er det den femte vanligste årsaken til kreftdød. Risikofaktorer for sykdommen inkluderer en familiehistorie, aldri ha barn, eldre alder, hvite rase, og sen overgangsalder. Graviditet og bruken av orale prevensjonsmidler har vært forbundet med en litt lavere risiko for kreft i eggstokkene, noe som antyder at kontinuerlig eggløsning uten pauser bidrar til utvikling av kreft i eggstokkene.

Kliniske symptomer

Tidlige tegn og symptomer på eggstokkreft inkluderer abdominal oppblåsthet og oppblåsthet, fravær av sult, vekttap, forstoppelse og gastrointestinale problemer, uforklarlig vaginal blødning, smerter med samleie, trøtthet og følelsen av å være full etter å ha spist bare en liten mengde. Mange ganger når kvinner tilstede med disse klagene, blir de undersøkt for irritabel tarm syndrom, galleblæren problemer og gastrointestinale sykdommer. Hvis disse symptomene vedvarer i mer enn to uker, bør bekymringer om mulig eggstokkreft diskuteres med en lege. Tidlig stadium sykdommen kan har ingen symptomer, med symptomer bare vises som kreften utvikler seg, og det er derfor tidlig påvisning er nøkkelen.

Screening og testing

For kvinner med en sterk genetisk historie av eggstokkreft, og som derfor høyere risiko, gjør National Cancer Institute anbefaler screening årlig med transvaginal ultralydundersøkelser og CA-125 blodprøver. I den generelle befolkningen, har fordelene av disse generelle testene ikke blitt bevist, og det er ingen standard screening verktøy for eggstokkreft. Ingen definitive testen har blitt utviklet, og den eneste måten å definitivt diagnostisere eggstokkreft er ved kirurgisk leting.

Genetiske faktorer

Kvinner med BRCA-mutasjon har høyere risiko for å utvikle brystkreft og eggstokkreft enn kvinner som ikke har disse mutasjonene. Etniske grupper som askenasiske jøder har vist seg å ha en høyere risiko for å få disse mutasjonene. De med en BRCA1-mutasjon har en 16 prosent til 44 prosent levetid risiko for å utvikle kreft i eggstokkene, og kvinner med BRCA2-mutasjoner har en livstidsrisiko på 10 prosent. Hos kvinner med BRCA1 eller BRCA2-mutasjon, har en profylaktisk ooforektomi har vist seg å redusere risikoen for å utvikle både eggstokkreft og brystkreft.

Behandling

Å iscenesette sykdommen, er kirurgi utført, som vanligvis gjøres gjennom en total abdominal hysterektomi og bilateral salpingoophorectomy. I denne operasjonen, er begge eggstokkene og egglederne tatt ut. Det innebærer biopsier fra bekken og mage peritoneum (fôr), en biopsi av omentum eller en Omentektomi, og lymfeknute disseksjon. Det er viktig at så mye av kreft som mulig er fjernet for den beste prognose, og dette kalles optimal debulking.

Etter operasjonen, er et kurs av kjemoterapi vanligvis bestemt på, og mulige andre-look kirurgi er ferdig.

Tidlige symptomer på kjønnssykdommer

Seksuelt overførbare sykdommer er ofte kalles kjønnssykdommer. De er smittsomme tilstander som kan spres mellom mennesker i en rekke måter. Samleie, oral og anal sex og kontakt mellom åpent infiserte områder er de mest sett måter som kjønnssykdommer overføres fra en person til en annen. Mange kjønnssykdommer viser få, om noen, tidlige symptomer, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere dem på en rask måte.

Chlamydia

Chlamydia trachomatis er navnet på bakterier som forårsaker klamydia, en STD som resulterer i en infeksjon med potensial til å føre til sterilitet hos menn og kvinner. The Center for Disease Control and Prevention sier at klamydia er den hyppigst diagnostisert STD, med noen 2,8 millioner mennesker i USA hvert år smittet med tilstanden. Tilnavnet stille sykdom, klamydia ofte vil produsere ingen symptomer. Kvinner opplever spesielt en mangel på symptomer, men en kan være en unormal utflod eller en brennende følelse når hun urinerer. Hanner kan ha en utflod fra penis, som også kan bli kløende og har en brennende følelse. Når symptomene vises, de manifesterer seg tidligst en uke etter at personen har vært utsatt for smitte.

Gonoré

Gonoré er en annen bakteriell STD at i mange tilfeller vil komme med noen gjenkjennelige symptomer. Gonoré kan la en person infertile, og har også vært kjent for å spre seg til andre organer som hjernen og øynene. Binner med gonoré kan oppleve at det gjør vondt å urinere, med en brennende følelse stede når de gjør det. En gulgrønn utflod er også et tegn på gonoré hos kvinner. Menn vil ha et utslipp som kommer fra penis som er mer gulaktig og har en brennende følelse som de tisser. Symptomene vil ikke dukke opp i minst to dager etter smitte, og i noen tilfeller tar det en uke for at de skal vises.

HIV / Aids

HIV (humant immunsviktvirus) er et STD som er en viral sykdom som kan føre til ervervet immunsviktsyndrom - AIDS. Disse kjønnssykdommer kommer med mange symptomer. Tidlige tegn på HIV, som kan oppstå mellom 2 og 6 uker etter den første infeksjonen, er hodepine, feber, tretthet, utslett, en hevelse i lymfeknutene. Men disse skiltene kan lett forveksles med influensa, og HIV kan da ligge i dvale så lenge som 10 år før forårsaker mer alvorlige symptomer, og som fører til aids. Trøtthet, nattesvette, hovne kjertler, hyppige mindre infeksjoner og en vedvarende hoste er noen av de tidlige symptomene som følger med AIDS.

Syfilis

Syfilis er resultatet av en bakteriell infeksjon, og hvis venstre ubehandlet, kan det være dødelig, angripe underlivet, slimhinner og organer som hjerte og hjerne. Det er resultatet av en infeksjon fra korketrekker formet bakterier som kalles spirochetes. Den tidlige fasen av syfilis bringer smertefrie sår som er fast, rødt og, i noen tilfeller, våt. De bryter ut på penis hos menn og vagina hos kvinner og kan oppstå på munn og endetarm hos begge kjønn. Hovne lymfekjertler kan også være et tegn på syfilis tidlig. Disse symptomene kan ta så lenge som tre måneder før endelig å dukke opp, men den gjennomsnittlige lengden av tid er 3 uker. Selv om disse tidlige problemer kan klare seg på egenhånd, forblir dette STD fortsatt i systemet og vil dukke opp igjen hvis den ikke behandles.

Genital herpes

Genital herpes er viral i naturen, utfelt av herpes simplex virus. Det er en STD som resulterer i sår i regionen av kjønnsorganer og anus. En infeksjon fra dette viruset kan gå uten å forårsake noen symptomer, men når et utbrudd av sykdommen skjer, vil det være smerte og kløe med sår etter så raskt som timer etterpå. Disse røde nupper vil raskt utvikle seg til røde blemmer fylt med vannaktig væske som gjør det vondt bare å urinere for både menn og kvinner. Sårene kan bryte åpne og blø eller utslipp væske og ta 2 til 4 uker for å gro over. Disse tidlige symptomene kan ta tre uker å vise seg selv, men mesteparten av tiden denne STD vil være tydelig i et par dager etter den første infeksjonen. Genital herpes forblir i kroppen etter at symptomene har gått bort, og kan bryte ut når som helst når viruset reaktiverer seg selv.

Prostate Cancer Tidlige symptomer

Nedbrutt kreft er en av de mest utbredte kreftformer som påvirker menn i USA. Kreften ligger i liten kjertel som produserer sædvæske og transporterer sperm. Symptomer vanligvis ikke vises før sykdommen har kommet. Menn som er 55 år eller eldre bør gjennomgå årlig helse screening for prostatakreft.

Eksamen

Siden det er vanligvis ingen tidlige symptomer på nedbrutt kreft, tidlig oppdagelse av sykdommen oppstår ofte under en digital endetarms eksamen eller en nedbrutt-spesifikt antigen test.

Problemer med vannlating

Tidlige symptomer på prostatakreft kan omfatte problemer med vannlating eller en redusert strøm av urin flyt som svulsten presser på blæren. Det er imidlertid mer vanlig urinveisproblemer forårsaket av ikke-cancerøse nedbrutt problemer.

Blod

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan symptomer på prostatakreft inkluderer blod i sæden eller urin.

Bekkenet

Når nedbrutt kreft har spredd seg til bekkenet lymfeknuter, kan det være smerter i området, eller hevelse i bena.

Smerte

Når nedbrutt kreft har flyttet til et forskudd stadium, kan det være kompresjon av ryggraden, benbrudd og vedvarende bensmerter.

Tidlige symptomer på Tongue Cancer

Ved Mayo Clinic anslag, er mer enn 10.000 amerikanere hvert år diagnostisert med tungen kreft. Begge typer tungen kreft - en ansett som en kreft i munnhulen, den andre en hals kreft - produsere lignende symptomer i løpet av sine tidlige stadier.

Betydning

Kjenne de tidlige symptomene på tungen kreft hjelpemidler i tidlig oppdagelse. Hvis det oppdages tidlig, er tungekreft svært kureres, ifølge Mayo Clinic.

Typer

Røde eller hvite flekker på tungen, problemer med å svelge eller tygge og vedvarende sår hals er alle tidlige symptomer på tungen kreft.

Diagnose

Å diagnostisere tungen kreft, vil leger generelt ta en biopsi eller vevsprøve, og sjekke det for kreft. Røntgen, CT og MRI kan også bestilles.

Betraktninger

Tidlige symptomer betyr ikke nødvendigvis at du har tungen kreft. De kan også indikere andre, mindre alvorlige forhold, men du bør oppsøke legen din for å være sikker. Bare en lege er kvalifisert til å fortelle om dine symptomer er kreft.

Expert Insight

Ifølge Kreftbehandling Centers of America, de tidlige symptomene på tungen kreft er uvanlig i noen under 45 år.

Tidlige symptomer på genital Herpes

Genital herpes er en seksuelt overført sykdom (STD) forårsaket av herpes enkle virus (HSV) type 2. Den eneste måten du kan avtale dette viruset er gjennom direkte kontakt med en person som lider av genital herpes. Imidlertid er ikke alle tilfeller av genital herpes er forårsaket av denne stamme av virus. Noen mennesker lider av genital herpes enkel på grunn av herpes virus type 1, som er ansvarlig for belastningen forkjølelsessår. Uavhengig av belastningen involvert med infeksjonen, kan du oppleve tidlige varselsymptomene på tilstanden.

Asymptomatisk

For mange mennesker, genital herpes aldri presentere noen tidlige symptomer på infeksjonen. Det er ikke før forekomsten av en faktisk utbrudd at tilstanden blir kjent for den enkelte. Noen ganger kan det også ta infeksjon av en partner for noen å høre at han er en herpes simplex virus transportør.

Smerte

For andre, et tidlig symptom på genital herpes innebærer smerte. Denne smerten er vanligvis isolert til området for infeksjon, slik som penis, testikler, vagina, rumpe eller anus, og kan manifestere seg i så lite som tre ukers tid etter den første eksponeringen. I tillegg til den ytre følelsen av smerte, for noen mennesker, kan herpes simplex virus føre en intern smerte som følte ved vannlating.

Kløe

En annen vanlig tidlig symptom på genital herpes kan best beskrives som en kløe eller prikkende følelse. Og mye som symptom på smerte, er dette kløe eller prikking vanligvis isolert til området for infeksjon og manifesterer seg så lite som tre uker etter å ha blitt utsatt for herpes simplex virus.

Blemmer

Ofte følger smerte eller kløe, blemmer dannes innenfor området for eksponering. Men noen mennesker kan aldri oppleve noen smerter eller kløe før blemmer og bare lider av dannelsen av disse små, røde nupper som snart sår og slam.

Feber

I det utbruddet av en herpes infeksjon, noen mennesker lider av en lavgradig feber, spenner over alt mellom 99-101 grader F. Det er ofte ledsaget av tilbakevendende hodepine eller muskelsmerter og kan oppleves før en eventuell smerte, kløe eller blemmer til området for infeksjon.

Hovne kjertler

Ofte forbundet med denne lave grad av feber er symptom på hovne kjertler, selv ved svært utbruddet av infeksjonen. Dette hevelse av lymfekjertlene tar vanligvis sted i lysken, men kan også oppleves i lymfeknutene i nakken.

Tidlige symptomer på å være gravid

Kvinner som mistenker at de er gravide ofte besette over tegn og symptomer som kan avsløre om de er eller ikke er. Det er mange nettsteder og fora dedikert til tidlig graviditet symptomer og kvinner flokker til disse nettstedene prøver å finne svar på spørsmålet sitt.

Betydning

Tidlig påvisning av graviditet fører til sunnere utfall dersom moren tar riktige skritt for å sikre prenatal helse. Den lar kvinnen tid til å finne en fødselslege og begynne å motta svangerskapsomsorg og tilstrekkelig tid til å stoppe skadelig atferd som røyking, drikking eller narkotikamisbruk.

Time Frame

Eggløsningen skjer omtrent halvveis gjennom en kvinnes månedlige menstruasjonssyklus. For graviditet, må sperm befrukte egget under eggløsningen og deretter egget må implantere i slimhinnen i livmoren. Dette skjer i løpet av få dager etter eggløsning. Med dette i tankene, er en kvinne teknisk gravid to uker før hennes neste menstruasjonen.

Identifikasjon

Tidlige symptomer på å være gravid er milde og umulig å tilskrive spesifikt til graviditet. Disse symptomene er oppblåsthet, magesyke, humørsvingninger, ømme bryster, tretthet og kramper. Noen ganger er disse symptomene er mer alvorlig, men noen ganger betale nærmere oppmerksomhet forsterker oppfatningen av symptomene, noe som gjør dem synes mer alvorlig når de er det samme som alltid. En savnet perioden er vanligvis den første virkelige tegn på graviditet.

Betraktninger

Selv om de fleste kvinner ikke får sin periode mens de er gravide, er det noen kvinner fortsetter å ha månedlig blødning. Spotting er også svært vanlig, spesielt i tiden rundt den første perioden etter implantasjon. Mesteparten av tiden blødning under svangerskapet er lettere enn normale sykluser.

Misforståelse

Tidlig graviditet symptomer varierer fra person til person, og er så lik premenstruell syndrom (PMS) og vanlige tegn på forestående menstruasjon at det er virkelig ingen måte å fortelle. Mens noen av symptomene ser ut til å øke når gravid, er det ofte en så liten økning at å skille mellom de to er nesten umulig.

Forebygging / løsning

De fleste graviditetstester tilgjengelig kan oppdage graviditet før første uteblitte menstruasjon ved å teste for hCG (Human chorionic gonadotropin) i urinen. Blodprøver for hCG er tilgjengelig etter legens ordre. Kvantitativ hCG blodprøver er nesten 100 prosent nøyaktig for å bestemme svangerskapet i løpet av dager etter implantasjon av embryo i uterus, som er normalt i løpet av en uke før en grunn menstruasjonssyklus. Kvalitative tester hCG bare teste for hCG over et forutbestemt nivå, med bare positive eller negative resultater.

Advarsel

Hvis graviditet er en mulighet, gjøre en avtale med en lege. Blod- og urinprøver utelukke eventuelle tidlige problemer og en ultralyd kan hjelpe en lege om det er noen bekymringer. Fruktbarhet narkotika kan føre til falske positive graviditetstester, så sjekk med en lege hvis du bruker fruktbarhet narkotika for å bli gravid.

Tidlige symptomer på Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt rammer mer enn en million mennesker i USA. Fordi behandlingen er mest effektiv når sykdommen er fanget i de tidligste stadier, er det viktig å gjenkjenne tidlige tegn på revmatoid artritt.

Typer

En normal skjøten består av to glatte benoverflater som glir langs hverandre når den bøyes. I personer med leddgikt, kan disse glatte overflater bli betent (leddgikt bokstavelig talt betyr "hevelse"), noe som fører til smerte. I løpet av en gjennomsnittlig levetid, disse glatte overflater på slutten av bein rett og slett slites ut over tid, noe som er grunnen til at eldre mennesker ofte opplever leddgikt. Revmatoid artritt er annerledes enn aldersrelatert artritt. Revmatoid artritt er en degenerativ autoimmun lidelse der kroppens immunsystem feilaktig angriper sitt eget vev. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, personer med revmatoid artritt blitt stadig immobile, noen ganger til det punktet av å være helt deaktivert.

Tidlige symptomer

Sjelden er tidlige symptomer på revmatoid artritt det samme fra person til person. Daglig leddsmerter er den mest vanlig tidlig symptom på revmatoid artritt, spesielt i leddene i håndleddet og fingrene nærmest hånden, men av og til andre leddene også. Mange ganger leddsmerter er følte i de samme leddene på motsatte sider av kroppen (f.eks, både høyre og venstre tommel). Limited bevegelse av berørte ledd kan også observeres. Revmatoid artritt kan påvirke ikke bare leddene, men vevet rundt leddene som leddbånd, muskler og sener. Det kan også påvirke organer i kroppen i tillegg til leddene. Når pasienter med revmatoid artritt opplever betennelse, vil leddene bli vanskelig å flytte, hoven, rød og smertefullt å ta på.

Andre symptomer

Mange tidlige symptomer på revmatoid artritt kan etterligne symptomer på andre lidelser, og så kan gå ubehandlet, slik som tørre øyne, tørr munn og nakkesmerter. Tretthet, vekttap og en lavgradig feber kan også være tegn på revmatoid artritt, og i fravær av leddsmerter, kan forveksles med andre sykdommer. For eksempel, lupus og fibromyalgi er to sykdommer som har symptomer som ligner revmatoid artritt.

Betraktninger

Den kroniske leddbetennelse som kommer med revmatoid artritt kan til slutt føre til erosjon av benvev og bindevev rundt leddene. Dette kan føre til at disse leddene for å bli deformert.

Progresjon av symptomer

Symptomene på RA kan være intermitterende og avhenger av i hvilken grad vev er hovne. Remisjon er mulig og kan være sporadisk, som strekker seg i tid fra uker til år. Under remisjon, kan personer med revmatoid artritt føle seg helt normal før et tilbakefall inntreffer. Perioder med remisjon og tilbakefall er vanlig hos personer med revmatoid artritt.

Tidlige symptomer på lymfom

Tidlige symptomer på lymfom


Lymfom kreft er en av de vanligste kreftformene, og den er ansvarlig for de fleste kreftrelaterte dødsfall i USA. Men, til tross for sin høye dødeligheten, er det noen mennesker som kjøper lymfom kreft og likevel klarer å leve lange, produktive liv. Avhengig av typen av lymfom som er diagnostisert, kan pasienter gjennomgår ofte intens strålebehandling som har en høy prosentsats av suksess. En gang i remisjon, noen pasienter selv bli kreftfri etter deres remisjon har nådd et bestemt antall år. Tidlig intervensjon er viktig, og å lytte til kroppen og kjenne de tidlige symptomer på lymfom kan gjøre en stor forskjell når det kommer til suksess for kreftbehandling.

Identifikasjon

Når man diskuterer sine tidlige symptomer og faresignaler, er det viktig å definere nøyaktig hva lymfom er. Som karakteriseres ved unormal adferd i de celler som er produsert av kroppen, utvikler lymfom som et resultat av en overvekst av celler. I motsetning til cellene i en frisk person, trenger lymfomaceller ikke svare på hjernens signal å slutte å vokse når sin maksimale størrelse er nådd. I stedet cellene gjennomgå en prosess med massiv overvekst, og noen ganger å multiplisere sprer seg til andre deler av kroppen. Denne overvekst av celler betegner kreft. Når overvekst av cellene skjer i det lymfatiske system, det er referert til som lymfom.

Typer

Lymfom kreft kan bli brutt ned i to kategorier av sykdom, som ofte har lignende første symptomene. Hodgkins sykdom ofte påvirker den yngre befolkningen, som vil begynne å vise tidlige symptomer som hovne lymfeknuter i halsen, under armene og brystet. Non-Hodgkin lymfom (NHL) er en mye bredere sykdom definisjon som forklarer kreftceller som har utviklet seg, men er litt annerledes enn den Hodgkin type. Dessverre har NHL en større effekt på lymfesystemet selv, angriper de hvite cellene og forstyrrer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Effekter

Bortsett fra utvikling av hovne lymfeknuter i ulike områder av kroppen som nakke, armhulene, lysken og bryst, kan lymfompasienter også oppleve vekttap kombinert med et fullstendig tap av matlyst, kvalme, nattesvette, tretthet, muskelsmerter, influensalignende symptomer, oppblåsthet og uforklarlige smerter og press i ansiktet.

Betraktninger

Personer som opplever noen av de ovennevnte symptomene, sammen med en samlet generell følelse av unwellness, bør se sin lege. Ved en undersøkelse, bør legen være i stand til å avgjøre om symptomene er relatert til andre vanlige sykdommer, eller om ytterligere testing må gjøres. Blodprøver blir ofte gjort for å undersøke nyre- og leverfunksjoner, og en biopsi kan også bli gjennomført for å avgjøre om lymfom er til stede.

Misforståelse

Selv om hovne lymfeknuter er ofte forbundet med lymfom kreft, det finnes andre scenarier som kan føre til lymfeknutene til å hovne opp som ikke er relatert til kreft i det hele tatt. Oftest vil lymfeknuter blir hovne når en infeksjon i kroppen presenterer seg selv, eller når en autoimmun mangel forårsaker en flareup.