Digidexo.com

nyresvikt diett

Kronisk nyresvikt Diet

Kronisk nyresvikt Diet


Nyresvikt oppstår når nyrene ikke kan kvitte seg med avfallsstoffer i blodet. Denne prosessen skjer langsomt og kan til slutt kreve dialyse for å mekanisk fjerne avfall, eller det kan også bety en nyretransplantasjon. Kosthold er svært viktig i behandling av nyresvikt, og du bør jobbe med din lege og kostholdsekspert for å skape en best mulig diett for deg. Men det er noen generelle kosten retningslinjer som gjelder for de fleste pasienter med nyresvikt.

Protein Restriksjoner og retningslinjer

Reduser mengden protein du får i kostholdet ditt, unngå de fleste animalske produkter på en jevnlig basis. I stedet velger planteproteiner som soya mat, hvetegluten (seitan), bønner, tofu, tempeh og mutter Butters. Når du spiser animalske proteiner, velge egg, fisk og magert fjærfe. I september 1996 utgaven av "American Journal of Kidney Disease", Drs. Mackenzie Walser, Sylvia Hill og Elizabeth A. Tomalis konkluderte med at å spise vegetarisk proteiner faktisk kan bremse utviklingen av nyresykdom.

Andre Nutrient Restriksjoner

Unngå natrium (salt) så mye som mulig, ta vare å nøye undersøke mat etiketter for natrium nivåer. De verste lovbrytere pleier å være hermetisk mat, bearbeidet kjøtt som kjøttpålegg og pølser, supper og saltet snacks. Redusere kalium-rik mat kun når nyrefunksjonen reduseres til mindre enn 20 prosent. Disse matvarer inneholder de fleste frukter, bønner, tomater, poteter, Limas og squash. Hvis din kostholdsekspert anbefaler å kutte ned på fosfor, må du inntar færre egg, bønner, cola-drikker og melkeprodukter.

Salt og væskeinntak

Begrens saltinntaket til 4 til 6 g om dagen for å unngå væskeretensjon og kontrollere høyt blodtrykk. Du vil sannsynligvis også behov for å begrense vann og andre væsker, hvis legen din anbefaler det. Dette inkluderer vannholdige matvarer som epler, gelatin, druer, iskrem, salat, selleri, meloner, appelsiner, tomater og suppe.

Karbohydrater

Hvis du har diabetes, redusere mengden karbohydrater i kosten, og så mye som mulig, velger lav-glykemisk mat (de som ikke heve blodsukkernivået raskt, noe som stivelse og sukker har en tendens til å gjøre). Studier i Sverige av Jørgen Vesti Nielsen, Per Westerlund, og Per Bygren publisert i 23. mars 2006 utgaven av "Nutrition & Metabolism" viste at en lav-karbohydrat, kan høy-fett diett bedre glykemisk kontroll, redusere kroppsvekt og hindre utvikling av end-stage nyresvikt hos overvektige pasienter med type-2 diabetes.

Nyresvikt Diet for lavt kalium og Low Sodium

En nyresvikt kosthold er en tilnærming utformet for å redusere belastningen av nyrene, de organer som er ansvarlige for behandling av en rekke viktige mineraler og næringsstoffer i kroppen, inkludert natrium og kalium. Utover bare å begrense inntaket av disse elementene, redusere det samlede forbruket av protein kan bidra til å lindre arbeidsmengden fra nyrene, bidrar til å potensielt redusere progresjon av nyresykdom.

Lav natrium diett

Bruker ikke mer enn 2000 til 2200 milligram natrium om dagen mens du følger en diett for å dempe utbruddet av nyresvikt. Oppnå dette blir ikke lett - det er antydet at du får for vane å holde en daglig natrium logg i en liten notisbok og bære den rundt med deg hele dagen. Sjekk de ernæringsmessige etikettene på matvarer eller sjekk på nettet for å bestemme natriuminnholdet i maten du spiser, stadig på jakt etter lav-natrium alternativer for din favoritt mat og hovedretter å unngå å gå over grensen. Den enkleste måten å møte dette målet er å bare spise fersk mat som du forberede deg, så vil du vite nøyaktig hvor mye natrium som finnes der. Kopling som tilnærming med en begrensning på bruken av bordsalt bør gjøre deg i stand til å holde deg under natrium taket, men ikke bo for langt under som kroppen krever litt av natrium for å opprettholde væskebalansen.

Lavkaliumdiett

Making mat erstatninger for å begrense kalium inntak, unngå matvarer som er spesielt høy i den. Mens du kanskje allerede vet at bananer inneholder store mengder kalium, andre matvarer som er kalium-rik inkluderer kaffe, sjokolade, brokkoli, aprikoser, sopp, appelsiner, bananer, svisker, appelsiner og alle typer greener (f.eks grønne grønnsaker). I stedet for disse matvarene, søke ut lav-kalium elementer som epler, kirsebær, bær, pærer, løk, agurk, nudler, bønner og druer.

Protein Restriction

Begrense det totale forbruket av protein til fra 40 til 60 gram per dag, et beløp som vil gi kroppen din med tilstrekkelig protein for vev reparasjon uten å overbelaste og working nyrene. Som med en begrensning av natrium, vil du ønsker å komme nær protein taket hver dag, som kroppen krever et nominelt beløp for normal funksjonalitet. Oppnå protein begrensning ved å begrense forbruket av kjøtt og meieriprodukter, inkludert biff, sjømat, fjærkre, egg, ost, melk og andre høyere protein elementer. Igjen, som med natrium, kan det bidra til å holde en løpende oversikt over antall gram protein du har konsumert hver dag, slik at du kan gjøre raske måltid justeringer på fly for å forbli i samsvar med din diett for nyresvikt.

Double nyresvikt Diet

Nyre (nyre) svikt kan oppstå av en rekke årsaker, inkludert hypotensjon (lavt blodtrykk), infeksjon, clotting lidelser og sykdom i nyrene selv. Double nyresvikt krever en strengt fulgt kombinasjon av kosthold og dialyse for å behandle, som krever at du begrenser belastningen på nyrene ved å følge en diett begrenset i protein, natrium, fosfor og kalium. Men først konsultere legen din og en kostholdsekspert før du gjør noen drastiske endringer, som nyresvikt er en farlig tilstand.

Protein Begrensninger

Begrense det samlede protein inntaket til mellom 40 til 60g per dag mens du følger en renal kosthold. Ikke slipp proteininntaket lavere enn det, men som kroppen krever protein for normal funksjon og vev reparasjon. Begrens inntak av høy-protein matvarer som kjøtt og meieriprodukter, mens du holder et tett øye på spor av protein du får i deg fra andre matvarer. Holde en løpende totalt antall gram protein du forbruker ved å sjekke de ernæringsmessige etikettene på menyelementer.

Sodium Begrensninger

Begrense mengden av natrium i kosten til mindre enn 2000 mg per dag mens du følger en diett for dobbel nyresvikt. Unngå bordsalt helt, og velge lav natrium versjoner av din favoritt måltider og retter. Den beste måten å redusere inntak av natrium er å utføre alle dine mat selv, slik at du kan unngå å inkludere natrium i maten du koker. Hold deg til fersk elementer og unngå bearbeidet, hermetikk og frosne varer, som de ofte inneholder natrium som konserveringsmiddel. Les etikettene nøye, som supper og matvarer spioneringen som "lavt natrium" kan fremdeles inneholde for mye for din tilstand. Som med protein, kan det være lurt å holde en løpende oversikt over natrium inntak til du finner et måltid diett som fungerer innenfor dine grenser.

Fosfor Begrensninger

Eliminere matvarer høy i fosfor fra kostholdet ditt. Matvarer med høye konsentrasjoner av fosfor inneholde nøtter, bønner, melkeprodukter (som allerede er begrenset på grunn av deres proteininnhold), erter, øl, kakao og cola-drikker. Mens du fjerner disse elementene vil eliminere de fleste fosfor fra kostholdet ditt, sjekk med legen din for å finne ut om du bør ta ytterligere skritt avhengig av din spesifikke tilstand.

Kalium Restriksjoner

Utelate matvarer som inneholder mye kalium å ytterligere avlaste arbeidsmengden på nyrene dine. Matvarer med høye nivåer av kalium inkluderer bananer, sviske juice, papaya, rosiner, pærer, kiwi, mango, appelsiner, meloner (både Honeydew og vannmelon), honningmelon, ananas, fersken, epler og jordbær. Som med eliminere fosfor, konsultere legen din for å finne ut om du bør ta forholdsregler for å ytterligere begrense kaliumnivå.

Diett for nyre nyresvikt

Når en persons nyrer er ikke lenger i stand til å kvitte seg med alt av avfallet de normalt ville fjerne, personen er diagnostisert med nedsatt nyresvikt. Avfallet kommer fra maten og væsken som inntas av en person på en daglig basis. I noen tilfeller er nødvendig dialysebehandling når en person har inngått et stadium av renal nyresvikt.

Hva er Nedsatt Nyre Diet?

Personer som har gått inn nedsatt nyresvikt trenger å spise en bestemt diett for å kontrollere sin protein og fosfor inntak. Hvis du lider av nyresvikt, vil du også trenger å regulere hvor mye natrium du forbruker. Etter en nedsatt nyre kosthold vil hjelpe deg å sikre at du er i stand til å skille ut mer avfall fra kroppen din. Etter en nedsatt nyre diett kan forsinke total renal nyresvikt. Som din helsetilstand endres, kan kostholdet endres, også. Du må kanskje også etter hvert gjøre mer endringer i kostholdet, som andre forhold i forbindelse med nyresvikt inkluderer diabetes, hjertesykdom og høyt blodtrykk.

Vanskeligheter med kostholdsendringer

Først, spesielt når du er vant til å følge spesielle kostvaner, er det viktigste å huske på at det å gjøre de nødvendige endringene kan gjøre at du føler deg bedre. Har venner og familiemedlemmer delta og bidra med endringene.

Protein må være begrenset for å hensiktsmessig følge nedsatt nyresvikt diett. Unngå mat som er høy i protein, som fisk, egg og meieriprodukter. Fosfor matvarer inneholder cola, øl og kakao. Disse typer drikkevarer bør også være begrenset. Kalium kan trenge å bli begrenset i individer som er funnet å ha høye nivåer av kalium i blodet. Den anbefalte daglige kvoter for protein, fosfor matvarer, natrium og kalium i nyre nyresvikt diett er: 4 gram protein, 80 mg natrium, 185 mg kalium og 110 mg fosfor pr dag.

Tips for å gjøre endringer

Velg en rekke elementer for den nye kosten. Ved å velge en rekke elementer, kan du unngå å bli lei av dine valg. Hold en liste over elementer som er tillatt i kosten (samt matvarer som skal unngås) med deg til enhver tid å bruke som referanse. Gi en omfattende liste til venner og familiemedlemmer som kan være matlaging for deg eller tilby deg mat. Ikke glem listen når du går innkjøp av mat. Hold en ekstra liste i hanskerommet i bilen i tilfelle du glemmer hovedlisten.

Ernæringsmessig kosthold for nyresvikt

Ifølge opplysninger fra det medisinske nettstedet Medline Plus, er nyresvikt en tilstand der nyrene blir plutselig eller gradvis klarer å eliminere avfall. Nyresvikt kan være forårsaket av en rekke forhold, inkludert komplikasjoner fra graviditet, ekstremt lavt blodtrykk, eller infeksjoner som er rettet mot nyrene selv. Uavhengig av årsak, kan en spesialisert diett bremse nyresvikt progresjon.

Nyresvikt Diet Theory

Begrens inntak av protein, fosfor og natrium mens du følger en diett for å forsinke ultimate nyresvikt. Ifølge Drugs.com, denne type diett virker å hemme nyresvikt på grunn av sin fjerning av elementene som er mest belastende på nyrene. Ved å gi nyrene med en reduksjon i arbeidsbelastning gjennom fjerning av protein, natrium og fosfor, vil du forlenge deres levetid. Merk at denne dietten ikke vil kurere, stoppe, eller reversere nyresvikt, men det vil bremse progresjon av tilstanden.

Nyresvikt Diet

Bruker ikke mer enn 50 til 70 g protein per dag. Oppnå dette ved å drastisk redusere forbruket av kjøtt og meieriprodukter, sammen med å holde en matdagbok notering elementene du forbruker og deres proteininnhold. Være flittig i å gjøre dette, fordi nesten alle matvarer inneholder noen spor mengde protein som må katalogiseres å unngå uhell å gå over grensen.

Likeledes, begrense fosfor i kostholdet ditt for å ytterligere redusere stress på nyrene. I motsetning til protein, trenger du ikke holde fosforinntak under noen bestemt beløp, men unngå inntak av spesifikke fosfor-rik mat som melkeprodukter, erter, bønner, cola, nøtter og øl.

Til slutt, holde natrium inntaket relativt lav (mindre enn 2000 mg daglig). Som med protein inntak, utføre bestemte tabuleringer å holde oversikt over din samlede inntak av natrium, men du kan gjøre jobben mye enklere ved å unngå bordsalt og stikker til ferske matvarer så mye som mulig, som hermetikk og bearbeidet mat har en tendens til å inneholde høye mengder natrium (brukt som konserveringsmiddel).

Diett for pasienter med nyresvikt

Diett for pasienter med nyresvikt


Den nyre hovedfunksjoner er filtrering avfall fra blodet, å opprettholde elektrolyttbalansen så vel som syre-alkaliske balanse i kroppen. Nyrene filtrere avfallet som urin. Urinen elimineres via blæren. Nyresvikt er definert som en tilstand der nyrene er ikke lenger i stand til å utføre disse funksjonene ordentlig. De fleste leger støtter ikke en diett spesielt for folk med nyresvikt. Men det er noen forslag til kosttilskudd restriksjoner som kan være i stand til å dempe sykdommen progresjon. Blant dem er å senke proteininntaket samt å overvåke kosten natrium og kalium.

Typer av nyresvikt

Akutt

Nyresvikt er akutt når det er raskt innsettende. Grunner kan sepsis - en infeksjon i blodet - eller betydelig muskel traumer, noe som kan bety alvorlige klemskader som introduserer store mengder muskelvev i blodet. Nyrene blir overveldet prøver å filtrere ut biprodukter fra muskelfibrene. Andre faktorer i akutt innsett er noen medisiner som ibuprofen eller Naproxen som kan være giftig for nyrene. Sykdommer som systemisk lupus erythematosus, som blir antydet som en faktor i døden av superstjernen Michael Jackson, også kan være en faktor.

Kronisk

Kronisk nyresvikt skjer over lange perioder og bygger opp kumulativt. Sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk, hvis ikke holdes under kontroll, kan overtax nyrer og til slutt føre til uopprettelig skade.

For mer informasjon vennligst se referanse og ressurs avsnittene nedenfor.

Senking Protein Intake

Det er tanken at overflødig protein kan tilstoppe filtreringssystem i nyrene, og dermed forverre problemet. Imidlertid, er det bare å senke protein alene ikke kan være svaret. En artikkel av Ben Best refererte til en 1987 studie i Clinical Nephrology som indikerte at den type protein er også viktig. Protein fra kjøtt produsert den høyeste belastningen på dårlige nyrer, tett fulgt av melkeprotein. Interessant, hadde whey protein ingen målbar effekt på nyrefunksjonen. Se referanse delen.

Kosttilskudd mineral krav

Høyt inntak av salt er et problem, på grunn av de høye nivåer av natrium i mange av de bearbeidet og rask mat som er en del av den moderne kosthold. For en pålagt tunge nyre, kan salt påvirker blodtrykket og føre til væskeretensjon og hvis ikke korrigert, gi opphav til hjertesvikt. Lave salt produkter anbefales ikke på grunn av overskytende kalium. Hos personer i nyresvikt, kan overskytende kalium føre til en uregelmessig hjerterytme som kan manifestere seg i et hjerteinfarkt hvis ikke overvåket.

Det er normalt ikke noen restriksjoner på væske med mindre du begynner å beholde væske. I tilfelle av væskeretensjon, er vanligvis salt den skyldige så legene vil overvåke inntak av natrium.

High Protein Diet for nyresvikt

Nyresvikt er en alvorlig medisinsk tilstand der nyrene ikke lenger er i stand til å utføre sin jobb med å rense blodet og gjør urin fra avfallsprodukter.
Selv om det er mange grunner til nyresvikt, er sluttresultatet det samme: Nyrene gradvis blir mindre i stand til å utføre normalt og til slutt slutte å fungere helt. Høy-protein dietter er ikke ansett som en risiko hos friske voksne, men er farlig for personer med lever og nyre komplikasjoner på grunn av kroppens manglende evne til å fjerne avfallsstoffer fra metabolismen av protein.

How High-protein inntaket påvirker nyrer

Inntaket av protein er viktig for normal kroppsfunksjon, og den anbefalte kosten godtgjørelse av protein ikke er skadelig. Kroppen har imidlertid ingen mekanisme for å lagre overskytende protein.
Fordøyelse og metabolisme bryter ned protein i byggestenene i proteiner eller aminosyrer. Kroppen bruker disse til å gjøre andre proteiner og enzymer, men eventuelt overskytende aminosyrer er fri for nitrogen, og blir brukt enten for å produsere energi, eller omdannes til fett. Selv left nitrogen til slutt blir utvist av lever og nyrer, det potensielt kan skade nyrene i form av nyrestein og osteoporose. (Referanse 2).
Sammenhengen mellom høy-protein dietter og alvorlige nyreproblemer støttes av 30 års forskning som har vist at inntak av en høy-protein diett over en lengre periode øker sjansene for bentap og nyresvikt. (Reference 3). Høy-protein dietter plassere nyrer under stort stress og føre dem til alder raskere.
Denne skaden kan ikke avsløre seg selv i en blodprøve i mange år. Etter den tid det er endelig oppdaget, er skaden ofte irreversible. Få av de blodprøver for overvåking nyrefunksjonen oppdage problemer før nyrene er 90 prosent skadet.
Etter den tid amerikanerne nå sine 80-tallet, har de tapt anslagsvis 30 prosent av nyrefunksjonen. I dag er det vanlig for nyreproblemer å utvikle hos yngre voksne under stress av høy-protein diett. Dette er grunnen til at lav-protein dietter anvendes i behandlingen av pasienter som lider av lever-eller nyre-svikt. Ifølge en multitrial evaluering, reduksjon av protein hos individer med nyresykdom senket sjansene for nyre-relaterte dødsfall med omtrent 40 prosent. (Referanse 4)

Diett som bidrar til kronisk nyresvikt

The National Kidney Foundation definerer kronisk nyresvikt som skader på nyre som reduserer dens evne til å fungere. En dårlig nyre unnlater å fjerne overflødig væske, elektrolytter og annet avfall fra blodet ved vannlating. Nyresvikt kan opprette en opphopning av giftstoffer i kroppen din, noe som kan være svært farlig.

Høye cholestrol dietter

Hjertesykdom og nyresykdom er ofte knyttet sammen av høye kolesterolverdier. Dette er grunnen til at mennesker med nyresvikt har sitt kolesterol overvåkes regelmessig. En diett som er høy i kolesterol, spesielt LDL, eller low-density lipoproteiner, i betydelig grad kan bidra til nyresvikt. Dette vil inkludere å spise en høy konsentrasjon av stekt mat, iskrem og mat med høyt hydrogenert fett, som peanøttsmør.

Høy-protein dietter

Det er to typer av proteiner i maten: animalsk protein, som er referert til som høy verdi protein og vegetabilsk protein, som er referert til som lav-verdi-protein. En overskytende mengde av høy-nivå protein i kosten kan føre til en opphopning av urea, som kan overarbeid nyrene og forårsake nyresvikt. Opprettholde diett balansert i både høy-nivå og lavt nivå proteiner kan bidra til å beskytte nyrene.

Høy-natrium diett

En forhøyet natrium inntak kan også føre til nyresykdom. Matvarene høyeste i natrium er ferdigmat, som frosne måltider og hermetikk, og gravet mat som bacon eller biff.

Dehydrering

Unnlate å drikke en tilstrekkelig mengde vann er en annen årsak til nyresvikt. En mangel på væske i kroppen kan føre til både urin og nyreinfeksjoner. Disse type infeksjoner kan være svært smertefullt og kan føre til nyresvikt hvis ikke riktig behandlet.

Betraktninger

Matinntaket er ikke de eneste årsakene til kronisk nyresvikt. Ifølge den National Kidney Foundation, høyt blodtrykk og diabetes er de viktigste årsakene. Hvis du har noen av disse forholdene, er det viktig å overvåke disse betingelsene nøye og ta alle dine foreskrevet medisiner.

Diett for diabetes med nyresvikt

Diabetes oppstår når kroppen ikke kan produsere nok insulin eller bruke insulin produsert. Insulin regulerer blodsukkeret, og overskytende blodsukkeret forårsaker nyrer problemer. The National Diabetes Information Clearinghouse sier diabetes skader små blodkar i nyrene, noe som gjør det vanskelig for nyrene å rense blodet. Når nyrene ikke kan rense blodet, beholder kroppsvæsker, og avfall bygge opp i blodet. Hvis dette er venstre ukontrollert, oppstår nyresvikt. Fordi mange mennesker har overflødig protein i urinen, er en diett for diabetes med nyresvikt høy i karbohydrater, og lite protein.

Fyll Plate med korn og grønnsaker

Third Age nyhetsbrev, sponset av AARP, inneholder forslag til en diett for diabetikere med nyresvikt, inkludert å gjøre korn og grønnsaker til hovedretten av et måltid. Legg farge til platen ved å spise en rekke grønnsaker som grønne greener, paprika, gulrøtter og andre fargerike grønnsaker. Du kan spise disse grønnsakene rå eller dampet. Spis hele korn som hvete brød, brun ris, quinoa, hirse eller andre fiber-rik korn. Å spise korn og grønnsaker fremmer en sunn fordøyelse. Unngå raffinert stivelse som hvit ris eller bleket mel fordi de øker blodsukkernivået. Spis protein som en siderett. På smørbrød, fylle brød med grønnsaker som alfalfaspirer, tomater, agurk og paprika, og bruke et lite stykke kjøtt.

Velg Vegetar og magre proteiner

Kroppen trenger protein for normale funksjoner som muskelvekst og menstruasjon, så diabetes dietter for å forhindre nyresvikt fortsatt trenger minst to porsjoner protein per dag. Spis vegetariske proteinkilder som soya og soyaprodukter, bønner og belgfrukter, nøtter og frø, magre meieriprodukter, og andre kjøtterstatninger. Stick med magre animalske proteiner som kylling og fisk. Dietitians hjelpe folk på lav-protein diett regne ut et måltid plan som passer individuelle behov. Unngå fet, stekt mat, bearbeidet kjøtt, spekepølse og røkt kjøtt.

Spis to porsjoner frukt

Diabetikere med nyresvikt på en lav-protein diett trenger å spise to porsjoner frukt per dag. Frukt fungerer som et sunt alternativ til sukkerholdige godbiter som godteri, kaker og iskrem eller salt snacks.

Ta en multivitamin

Folk på lav-protein diett for nyresvikt bør ta multivitaminer for å hindre vitaminmangel, slik som B12. US National Library of Medicine sier B12-mangel anemi oppstår fordi kjøtt, egg og meieriprodukter produsere dette vitaminet. Diabetikere kan be sine leger for vitamin anbefalinger.

Diet av nyresvikt

Ifølge opplysninger fra Stiftelsen for IgA nefropati, er nyresvikt en tilstand der nyrene ikke klarer å opprettholde normal funksjon, som fører til eventuell nyresvikt. Mens det er ingen måte å kurere et sett med sviktende nyrer, kan tilslutning til en renal kosthold bidra til å forlenge deres levetid, forsinke den uunngåelige og øke livskvaliteten for en nyre pasient. Selv etter en renal kosthold kan virke vanskelig, er det ofte nødvendig å få mest mulig ut av en dårlig situasjon.

Protein

Ifølge opplysninger fra den medisinske nettsiden Medline Plus, bør en lav proteindiett brukes til å bekjempe nyresvikt. Generelt bør en nyreinsuffisiens pasienten forbruker ikke mer enn 0,6 g protein per kilo kroppsvekt per dag. Husk å komme nær dette proteinet taket, som kroppen krever en begrenset mengde protein for å bygge og reparere vev.

Natrium

En lav-natrium kosthold er også anbefalt å ta ytterligere stress av nyrene. Ifølge opplysninger fra Cleveland Clinic, skyte for ikke mer enn 2000 mg natrium per dag. Oppnå dette ved å fjerne all overflødig salt fra dietten - ikke bruk bordsalt i noen kapasitet, og unngå høyere natrium matvarer som hermetikk og bearbeidede varer. Hold deg til fersk frukt og grønnsaker og magert kjøtt, som mat i sin naturlige tilstand inneholder begrensede mengder av natrium. Unngå salt snacks som chips og salte nøtter.

Kalium

Begrens inntak av matvarer som inneholder overskudd av kalium, da dette også kan resultere i nyrene å måtte jobbe overtid for å behandle mineral belastning. Ifølge opplysninger fra Drugs.com, kalium-rik mat for å unngå å inkludere papaya, bananer, melon, honningdugg, svisker, appelsiner (og appelsinjuice), kiwi, mango, pærer, tomater, yams, poteter, avokado, bønner, melkeprodukter og soyaprodukter. Stol på din helsepersonell for å diktere din daglige grensen for kalium.

Sjeldne årsaker til nyresvikt

Nyresvikt oppstår når nyrene mister sine evner til å eliminere avfall og rense urin som passerer gjennom dem. Disse forholdene oppstår fra forhold som høyt blodtrykk, skader, kirurgi eller alvorlige sykdommer som septisk sjokk. Men mange mennesker opplever sjeldne årsaker til nyresvikt som blir oppdaget når de blir undersøkt av en lege.

Bartter syndrom

Bartter syndrom er en sjelden årsak til nyresvikt som forekommer i barndommen. US National Library of Medicine sier at denne sjeldne tilstanden fører til lavt blodtrykk og tap av kalium. Nyrene mister sin evne til å absorbere kalium; derfor store mengder kalium gå ut av kroppen. Hvis denne tilstanden ikke oppdages og behandles i barndommen, nyresvikt resultater fra den. Lider vanligvis må legge mer kalium til sine dietter.

Fabrys sykdom

Fabrys sykdom er en sjelden genetisk tilstand som fører til nyresvikt. Denne tilstanden begynner vanligvis i barndommen og manifesterer seg ved et uvanlig høyt fettoppbygning i cellene i kroppen. Fysiske kjennetegn ved denne tilstanden er smerter i hender og føtter, manglende evne til å svette, overskyet øyne og hørselstap. Det fører til nyresvikt fordi kroppen ikke er i stand til å reabsorb kalium.

Fanconi syndrom

Fanconi syndrom er en sjelden tilstand som kan føre til nyresvikt på grunn av skadede nyre rør. Denne skaden fører til et for stort tap av næringsstoffer og mineraler via urinen. Denne tilstanden kan være enten genetisk eller på grunn av nyre-skade forårsaket av toksiner eller myelom, en hvit blodcellecancer.

Goodpasture syndrom

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier at Goodpasture syndrom er en sjelden autoimmun tilstand der lungene og nyrene slå på seg selv. Denne sjeldne årsaken til nyresvikt puslespill leger fordi de ikke har funnet ut hvordan denne tilstanden starter. De har snevret det ned til genetikk og kjemisk eksponering. Denne tilstanden tar åtte uker til to år å korrigere med medisinsk intervensjon; Imidlertid kan man fortsatt møte nyresvikt på grunn av arrdannelse til denne vitale organ.

Polyarteritt nodosa

US National Library of Medicine sier at polyarteritis nodosa, en blodåresykdom, forårsaker lunge betennelse og skade. Denne skaden fører til vevsskade i vitale organsystemer, inkludert nyrer, fordi blodårene mister sin evne til å bære oksygenrikt blod til de nødvendige organer. Mangelen på oksygen fører til nyresvikt når dette systemet er berørt.

Placenta Abruptio

US National Library of Medicine definerer placenta abruption som en tilstand der en gravid kvinnes morkake løsner fra livmorveggen før babyen er født. Den brå løsgjøring forårsaker omfattende blodtap, forårsaker midlertidig nyresvikt. For å unngå permanent nyreskade, leger stabilisere kvinner, overvåking alle sine vitale tegn og administrere behandlinger for å beskytte nyrene.

Hva er årsakene og symptomer på nyresvikt?

Hva er årsakene og symptomer på nyresvikt?


Nyrene er de vitale organer som fjerner avfall fra blodet og skille ut det gjennom urinen. Nyrene har et nettverk av glomuleri som filtrerer blodet, basert på resirkulering av elektrolytter som natrium, kalium og bikarbonat. Det som ikke er nyttig eller skadelig for kroppen utskilles som ammoniakk og andre partikler i form av urin. Det er flere kilder for akutt nyresvikt eller plutselig nedleggelse av nyrene. Når nyrene ikke lenger sperre blodet, er kroppens balanse av elektrolytter ødelagt og økningen i ioner og avfallsprodukter som sirkulerer i blodet kan være dødelig hvis den ikke behandles.

Årsaker

Flere kilder forårsake nyresvikt, selv om noen skade vevet raskere enn andre. Dehydrering er en vanlig årsak til renal svikt. Dehydrering påvirker blodtilførselen til nyrene. Uten riktig blodstrømning, avfallsprodukter fjernes ikke og toksisitets økninger i kroppen. Redusert blodstrøm kan også oppstå fra hjertesykdom, endokarditt, eller til og med høyt blodtrykk.

Medisiner

Medisiner er en hovedbidragsyter for nyresvikt. Medisiner som endrer kroppens blodtrykk påvirke nyrene. Overdreven bruk av diuretika kan også forårsake nyresvikt siden det fremmer dehydrering. Bredspektrede antibiotika som brukes for alvorlig infeksjon som vancomycin, cefalosporiner og aminoglykosider er skadelig, men disse stoffene er lite brukt. Ulovlige stoffer som metamfetamin og heroin skader nyrevevet i tillegg.

Symptomer

Selv med en tilstand som alvorlig som akutt nyresvikt, kan symptomene være mild eller ikke-eksisterende. Symptomer kan vises kun etter alvorlig toksisitet i blodet har utviklet. Hvis pasienten er på sykehuset, er denne type tilstand overvåket nøye. Men hvis det skjer i personvernet til hjemmet, er det noen faresignaler.
Hevelse i ekstremiteter som føttene og nedre deler av bena er vanlig i nyresvikt. Den vanligste konsekvensen av hevelse og andre symptomer er fra økt hjertefrekvens som er assosiert med nyresvikt. Som kroppen bygger mer avfallsprodukt i blodet, hjertefrekvensen øker forsøker å sende mer blod til nyrene for filtrering. Kvalme, forvirring og ekstrem tørste følge med tilstanden. Smerter i bakre område nær sidene er det mest fremtredende symptomet signaliserer at noe er galt med nyrene.

Behandling

Behandling for nyresvikt er avhengig av årsaken til tilstanden. Hvis dehydrering er årsaken, vil væske lindre smerter og symptomer. Elektrolytter som bør inkluderes for å gjenopprette balansen mellom ioner og væsker. Opphør av medisiner som forårsaker nyresvikt er mer komplisert, siden de er brukt til andre komplikasjoner som sykdom. Legen din kan forskrive alternative medisiner for å lindre symptomer.

Forebygging

Forebygging er først og fremst basert på riktig inntak av væske og et godt kosthold. En diett som fokuserer på nyre helse har minst 100 gram karbohydrater og begrensede mengder av proteiner. Væsker med elektrolytter vil holde blodet sirkulerer på vev. Til slutt, unngå medisiner som har magnesium som en kofaktor, og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler bør elimineres fra bruk.

Effekter av protein dietter på nyrene

Effekter av protein dietter på nyrene

Protein dietter

Mange øke protein inntaket å sikre at de har nok for muskelvekst når de konkurrerer i friidrett eller vektløfting eller som en erstatning for karbohydrater for vekttap. Personer med sykdommer i lever, nyrer eller metabolisme er ofte rettet til å spise mindre protein. Men hvordan vet du hvor mye som er riktig for deg?

High Protein

Den optimale mengden protein for kroppen din avhenger av din kroppsvekt, helse og mengden av trening. Hvis du er frisk, men relativt inaktive, kan kroppen din bare bruke ca 0,3 gram protein per kilo i vekt per dag. Hvis du får regelmessig mosjon, kan det være lurt å satse på et gram protein for hver 2 kg. kroppsvekt. Hvis du trener intenst, kan inntaket være så høyt som 0,8 g per kilo kroppsvekt. Utover det, kan du bli å belaste nyrene, som er ansvarlig for å bryte ned og filtrere ut alt proteinet du ikke bruker hver dag. Med et beløp av nedsatt (nyre) svekkelse, kan en høy-protein diett fremskynde utbruddet av nyresvikt. Selv folk med friske nyrer er en større risiko for osteoporose og nyrestein hvis på et protein diett i lang tid, og i alderdommen, kommer nyresvikt raskere for de som har dietter var høy i protein.

Lav Protein

For pasienter med nyresykdom, kan redusere mengden av protein i deres diett forbedrer nyrefunksjonen og i det vesentlige forsinke nyresvikt. Protein inntak under 0,2 gram per kilo i vekt øker ikke fordelen av en lav-protein diett. Fordi lav-protein dietter er også lav i kalorier, må du øke kaloriinntaket, helst med mer karbohydrater og fett.

Nyre-vennlig Proteiner

Soyaprotein fører til minst nyre belastning. Meieri proteiner er det nest beste, med whey protein beste og melk ikke er så bra fordi nyrene er mer følsomme for kasein i det. Protein fra kjøtt som er nødvendig, men fordi den er mer konsentrert, er det vanskeligste proteinkilde på nyrene.

Nyresvikt Behandling Retningslinjer

Nyresvikt oppstår når nyrene mister evnen til å filtrere ut avfall. Dessuten kan nyrene miste evnen til å lage konsentrerte urin uten å utskille nødvendige elektrolytter. Nyresvikt kan ofte bli behandlet og gjenoppretting er mulig. Men i noen tilfeller dialyse og nyretransplantasjon kan være nødvendig.

Underliggende tilstander

Nyresvikt kan være forårsaket av en underliggende problem, slik skade eller sykdom. Den underliggende årsak må behandles før problemet kan løses.

Modifisert Diet

En behandling for nyresvikt er en modifisert diett som hindrer kroppen fra å bli overbelastet med giftstoffer. Denne dietten består vanligvis av begrenset fluider, lave mengder av salt og protein og høye mengder av karbohydrater.

Medisiner

Medisiner som glukose, natrium polystyren eller kalsium kan være foreskrevet for å hindre overdreven opphopning av kalium i blodet.

Dialyse

Dialyse kan være nødvendig å filtrere blodet. Dialyse fjerner overflødig væske og giftstoffer fra blodet.

Kidney Transplant

Når behandlinger mislykkes, vil en nyretransplantasjon være nødvendig. Nyrene kan erverves fra levende donorer, som søsken eller andre nære slektninger. Nyrene kan også bli kjøpt fra organer donert etter døden.

Kosthold og matlaging tips for nyresvikt

Nyresvikt, også kjent som end-stage renal sykdom eller scene fem kronisk nyresykdom, krever en spesiell diett. Innlemme de riktige matvarer i din livsstil kan bidra til å blokkere giftstoffer akkumuleres i kroppen mellom dialyseøkter. Når du er i sluttfasen av nyresvikt, er en nedsatt kostholdsekspert best egnet til å veilede pasienter til den beste dietten ved å gjennomgå laboratoriearbeid. Basert på typen av dialyse valgt, blir de med nyre-svikt ofte ser på enten en hemodialyse diett eller en peritoneal dialyse diett.

Hemodialyse diett

Den hemodialyse diett fokuserer på å minske væske og avfall buildup mellom hemodialyse behandlinger. Det er et sterkt fokus på protein i denne dietten fra mat kilder som fjærkre, eggehviter, fisk og magert kjøtt. Denne diett begrenser inntak av natrium, kalium og fosfor, noe som kan være skadelig for hjertet, bein, ledd og muskler. Mengden av væske, selv de som er avledet fra visse matvarer som meloner, vil også være begrenset.

Selv om dietten kan sikkert opprettholde din helse mellom dialysebehandlinger, er det viktig å forstå at denne dietten er ikke i stand til å reversere skader gjort til nyrene.

Peritoneal dialyse kosthold

Siden denne type dialyse utføres daglig, er dietten mildere, sammenlignet med hemodialyse diett. Tilstrekkelig protein er fortsatt en nødvendighet med denne dietten. Dessuten er kalium konsentrert matvarer nødvendig, for eksempel tomater, bananer og appelsiner. Imidlertid vil matvarer med fosfor trenger å bli i stor grad unngås eller begrenses. Konsumere moderate nivåer av natrium og væske, basert på utøverens retningslinjer.

En person med nyresvikt kan bli bedt om å redusere antall kalorier som forbrukes. Dette er fordi den løsning som brukes for dialyse inneholder dekstrose, som er noe absorberes av kroppen. Det kan oversette til en ekstra 500 kalorier forbrukes daglig. Igjen, vil denne dietten ikke helbrede nyreskader; det bare tjener til å opprettholde en god helse.

Hva du skal se opp for

En potpurri av matoppskrifter inkluderer følgende.

1) Styr klar av salterstatninger som inneholder kalium.

2) Hold deg unna forbedrede kjøtt, som inkluderer de som er injisert med vann, salt og natriumfosfat.

3) Begrens inntaket av kalsium.

4) Hvis du følger hemodialyse kosthold, kan det være lurt å se på inntak av høy-kalium matvarer, for eksempel bananer, appelsiner og spinat. Men gjør peritoneal diett krever en viss mengde av kalium-rik mat, slik at grensene på kalium trenger ikke å være så streng med denne dietten. Rådfør deg med lege eller kostholdsekspert når du bestemmer hvor mye kalium å konsumere.

5) Unngå høy-fosfor matvarer, inkludert ost, melk, cola, nøtter og peanøttsmør.

6) Se natrium inntak, spesielt i bearbeidet mat, spekemat, og chips og saltstenger.

Diett for nyre sykdommer

Nyrene opprettholde kroppens vannforsyning, fjerne avfall og holde kjemikalier i balanse. Nyresykdom og nyresvikt kan være forårsaket av eksponering for giftstoffer, narkotika, løsemidler, kjemoterapi og tungmetaller, bare for å nevne noen. Ødem er et vanlig symptom på enhver nyre problem. Dette skjer når nyrene ikke er i stand til å skille ut saltet, og den resulterende væsken fremmer hevelse i kroppen. Men det er en bestemt diett du kan gå på å skylle ut giftstoffer og helbrede nyrene. Innlemme disse forslagene inn i ditt kosthold for å yte hjelp til skrantende nyrer.

Protein

Dietter basert på et høyt forbruk av animalsk protein kan resultere i uremia. Uremia er karakterisert som å ha for mye avfall og urea i blodstrømmen på grunn av feilaktig nyrefunksjon. Symptomer inkluderer kvalme, oppkast, svakhet og hodepine. Forhindre denne sykdommen ved å unngå kjøtt og fjærfe. I stedet spiser bønner, soyaprodukter, fisk, linser og hele korn. Det er mange kjøtt alternativer på markedet som tofu, tempeh og seiten. Eksperimentere med de du liker å lage deilige måltider.

Kalium

Skrantende nyrer har en hard tid på å fjerne alt salt og kalium i kroppen får i seg. Effekter av høye nivåer av kalium inkluderer kvalme, langsom puls, nummenhet og død. Gi nyrer en pause ved å eliminere all salt fra kostholdet ditt. Avstå fra å spise stekt mat, raffinerte karbohydrater, bearbeidet mat og høy-natrium supper. Les etiketter for å få informasjon om kaliumnivå. Unngå mat med kalium som røkt fisk, kakao, egg, bladbete, bete greener, te og rabarbra.

Arginin

Ifølge forskere ved Tokyo University Ichihara Hospital i Chiba, Japan, pasienter med nyresvikt gitt arginin viste bedring i nyrene evne til å opprettholde vann og natrium nivåer og filter avfall. Matvarer med arginin inkluderer frø, belgfrukter, soyabønner og hvitløk.

Andre Foods

Spise så mange rå grønnsaker og frukt som du kan for å skylle ut systemet og gi kroppen din med gunstige antioksidanter. Asparges, selleri, papaya, brønnkarse, poteter og persille hjelp nyrefunksjon. Vannmelon er svært effektiv når rensing nyrene og kroppen. Sørg for å spise vannmelon av seg selv slik at den passerer raskt gjennom systemet og ikke bo for å samle giftstoffer. Juice faster er også nyttig for å få de næringsstoffene du trenger og gi nyrene en pause.

Informasjon om nyresvikt

Informasjon om nyresvikt


Nyresvikt er også kjent som nyresvikt og end-stage renal sykdom. Det finnes to typer av nyresvikt, akutt og kronisk. Akutt nyresvikt er den plutselige tap av nyrefunksjonen, og kronisk nyresvikt vanligvis tar år å fullt utvikle. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, cirka 11,5 prosent av voksne over 20 år viser tegn på kronisk nyresykdom. (Se referanser 2).

Fakta

Nyrene er ansvarlig for mange viktige kroppsfunksjoner, som for eksempel: ridding blod av avfallsprodukter, kontrollere blodtrykket, balansering elektrolyttnivåer og stimulerende av røde blodlegemer. De kan også bidra til å hindre dehydrering ved å holde på så mye vann som mulig i stedet for å utskille det som urin. Plassert på baksiden av magen, nyrene filtrerer blodet og sende avfallsstoffer ut i urinen.

Årsaker

Det er visse risikofaktorer som bidrar til nyresvikt. Forhold som høyt blodtrykk, diabetes, åreforkalkning, lupus, medfødt nyresykdom, sigdcelleanemi og en familiehistorie med nyresykdom kan gjøre en person mer utsatt for nyresvikt. Også personer over 60 år er mer sannsynlig at lider av end-stage renal sykdom.

Symptomer

Nyresvikt kan være asymptomatisk i en tidlig fase. Kortpustethet, slapphet, tap av appetitt og svakhet oppstår som nyrefunksjonen reduseres. Til syvende og sist, symptomene på nyresvikt inkluderer: anemi, kvalme, oppkast, mørk urin, redusert urinmengde, sykdomsfølelse, tretthet, hodepine, søvnproblemer, ryggsmerter, kramper, muskelrykninger, blodig avføring, hovne ankler, gulsott og kløe.

Diagnose

Hvis legen mistenker nyresvikt, vil han ta blodprøver for å måle mengden av avfallsstoffer i blodet. Urinprøver blir også utført for å måle elektrolytter, protein og for å påvise nærvær av unormale celler. Tilstedeværelsen av protein i urinen er ofte en indikasjon på nyreproblemer. Mengden av elektrolytter vil hjelpe legene avgjøre om nyrene dine er riktig filtrering og overvåking blodet. CT-skanning, MRI, ultralyder og biopsi brukes også til å bekrefte nyresvikt.

Behandling

En diett lav på salt, fosfor og kalium anbefales for pasienter som lider av nyresvikt. Dette skyldes at legemet kan ikke riktig fjerne dem fra blodet. Medisiner som Caltrate, Rocaltrol, Renagel og Aranesp kan brukes til å kontrollere symptomer, sammen med jerntilskudd, vitaminer og blodtrykket medisiner. Dialyse og nyretransplantasjoner er de eneste alternativene en gang fullstendig nyresvikt har satt inn. Dialyse er en prosedyre som filtrerer blodet av avfallsprodukter, som er det nyrene ville gjøre hvis de var fungerer som den skal.

Kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt


Nyrene har mange viktige kroppsfunksjoner som fjerning av avfall, urinproduksjon og elektrolytt regulering. Personer med visse underliggende forhold kan ha en gradvis reduksjon av riktig nyre funksjon over tid. Denne nedgangen i nyrene evne til å gjøre jobben sin ordentlig er kjent som kronisk nyresvikt. Dine prognose og behandling alternativene avhenger av hvor raskt du identifisere nyresvikt. Selv om du ikke kan reversere skader, riktig behandling stabiliserer ofte tilstanden og reduserer sjansene for terminal nyresvikt.

Definisjon

Sunne, velfungerende nyrer er nødvendig å sikre at overskytende avfall akkumuleres ikke og flyt i hele kroppen vår. Nyrene slipper avfall som urea i de nedre deler av urinveiene. Hvis nyrene begynner å svikte, til nyrene evne behandle og skille ut avfalls avtar. Avfall oppbygging kan føre til mer alvorlige tilstander som hjertesykdom, leversvikt og immunsystem lidelser. Jo lenger du lar nyrene å svikte og avfall for å bygge opp, jo mer sannsynlig er det å kjøre inn store komplikasjoner. Venstre ubehandlet, kronisk nyresvikt kan bli så alvorlig at du vil trenge en nyretransplantasjon.

Årsaker

Folk trenger ikke bare utvikle eller "fange" kronisk nyresvikt. Snarere er kronisk nyresvikt et symptom av en større forstyrrelse. Diabetes og høyt blodtrykk er to av de mest fremtredende årsakene til kronisk nyresvikt. Andre årsaker inkluderer hyppige nyre infeksjoner, langvarig eksponering for høye nivåer av bly eller karbontetraklorid, støttet opp urin vannføring på grunn av hindringer som svulster eller nyrestein, nyre arterie stenose og Alport syndrom.

Symptomer

I første omgang vil kronisk nyresvikt ikke gi noen perceivable symptomer. Men som din nyre funksjon reduseres til rundt 75 prosent, kan du begynne å legge merke til problemer. I begynnelsen kan symptomer inkluderer hikke, hodepine, kløe, hyppig utmattelse, mangel på styrke, kvalme og vekttap. Som nyrene fortsette å mislykkes, vil symptomene blir mer alvorlige. Du kan legge merke til blod-farget oppkast, konstant tørst, redusert urinproduksjon, unormalt mørk urin, ankelen hevelse, anemi og / eller humørforstyrrelser. Hvis du merker noen av disse symptomene, kan du besøke en lege umiddelbart for evaluering. Du kan også ha atypiske symptomer så sørg for å fortelle legen din noe som du har lagt merke utenom det vanlige.

Behandling

Behandling vil angripe noen forskjellige fronter. Leger vil samtidig prøve å behandle den underliggende tilstand som forårsaker din nyresvikt og også symptomer som følge av nyresvikt. Legen vil anbefale livsstil og kosthold endringer, sammen med tilstanden-spesifikke medisiner. Andre endringer i kostholdet vil bidra til å hindre ytterligere skade nyrene også. Begrensninger på protein forbruk, elektrolytter, natrium, kalium og fosfor er vanlige kostanbefalinger for personer med kronisk nyresvikt. Dersom nyresvikt utvikler seg langt nok, kan det hende du trenger å gjennomgå en dialyse diett for å filtrere avfall fra kroppen din. I de mest alvorlige tilfeller kan du trenge en nyretransplantasjon.

Forebygging / løsning

Hvis du har noen forhold som du vet kan føre til nyresvikt snakke med legen din om hva du kan gjøre for å beskytte nyrene. Mange av de kostanbefalinger som bidrar til å bremse utviklingen av nyresvikt vil også bidra til å hindre det. Diabetikere bør ikke vakle fra legens retningslinjer og personer med hypertensjon må begrense natrium i kostholdet. Daglig mosjon vil også bidra til å holde nyrene friske. Begrense mengden av kvikksølv og bly i kostholdet ditt, og unngå eksponering for giftstoffer eller løsemidler som karbontetraklorid. I tillegg avstå fra narkotika-og alkoholmisbruk, og begge kan øke sjansene dine for kronisk nyresvikt.

Hva er nyresvikt?

Nyresvikt: hva det er og hva som forårsaker det

Nyresvikt eller nyresvikt, er tapet av nyrene evne til å fjerne overflødig væske, elektrolytter og avfall fra blodet. Nyresvikt er farlig fordi når nyrene slutter å fungere, farlige nivåer av væske, avfall og elektrolytter bygge opp i kroppen din.

Det finnes to typer leie svikt: akutte og kroniske. Akutt nyresvikt er vanligvis forårsaket av en plutselig avbrudd av blod til nyrene, enten fra en skade eller komplikasjoner under operasjonen. Giftig overbelastning kan også føre til nyresvikt, som kan komplikasjoner fra svangerskapet, urinveisobstruksjon og autoimmun nyresykdom. Akutt nyresvikt utgjør en betydelig trussel mot liv og trenger umiddelbar behandling. Etter den underliggende årsaken er identifisert og behandlet, nyrene vanligvis begynne å jobbe igjen. Hvis de ikke gjør det, kan det hende du trenger dialyse eller nyretransplantasjon. Dialyse er en måte til å fjerne giftige stoffer fra blodet når nyrene ikke lenger er i stand til å gjøre dette.

Kronisk nyresvikt kan føre til akutt nyresvikt eller det kan utvikle seg over tid fra noen sykdommer som påvirker nyrene. De to største synderne er diabetes og høyt blodtrykk.

Symptomer på nyresvikt

De mest talende tegn på akutt nyresvikt inkluderer redusert urinmengde; dreven vannlating om natten; hevelse i ben, føtter eller ankler (forårsaket av væskeretensjon); blodig avføring; tretthet; kvalme eller oppkast; en metallisk smak i munnen; kortpustethet og forvirring. I alvorlige tilfeller kan anfall inntreffer.

Symptomer på kronisk nyresvikt inkluderer tretthet, kløe og utilsiktet vekttap, men i noen tilfeller er det ingen symptomer før sykdommen har vesentlig kommet. Senere symptomer inkluderer å miste følelse i ekstremiteter, blod i avføringen, redusert årvåkenhet og i alvorlige tilfeller kramper.

Behandling

Behandling av akutt nyresvikt begynner med å identifisere årsaken, vanligvis gjennom en nyre eller mage ultralyd. Blod-og urinprøver kan også gi hint om den underliggende årsaken til nyresvikt. I sjeldne tilfeller kan en lege utføre en biopsi (fjerne en liten prøve av nyrevevet) og sende det til et laboratorium for mikroskopisk undersøkelse.

Når årsaken er bestemt, er det første skrittet for å behandle skade eller sykdom som opprinnelig skadet nyrene. Etter adressering den underliggende årsaken, vil behandlingsplanen fokus på å forhindre overflødig væske, elektrolytter og avfall fra samler mens nyrene helbrede. Leger vil vanligvis be deg om å begrense væskeinntaket og følge en diett høy i karbohydrater og lite protein og kalium. De kan også be deg om å gjennomgå midlertidig dialyse for å fjerne væske og giftstoffer mens nyrene dine krefter - som de uunngåelig gjør i de fleste tilfeller.

Kronisk nyresvikt behandles med sikte på å bremse sykdommen fremgang. Inntaket av fluider, så vel som salter og andre elektrolytter er begrenset til å forsinke oppbygging av avfall i kroppen; blodoverføringer kan bli kalt for å kontrollere blodmangel. Til slutt sykdommen kan utvikle seg til et punkt der dialyse eller nyretransplantasjon er det eneste alternativet.

Definer nyresvikt

Nyre (nyre) svikt er en nedgang i funksjon av nyrene. Den normale funksjon av nyrene er å rense blodet for avfallsprodukter ved fremstilling av urin. Når filtreringsprosessen i nyrene er blokkert, enten på grunn av en indirekte blokkering (som en nyresten) eller direkte nyre ødeleggelse, (for eksempel diabetes), resultatet kan forårsake nyresvikt.

Fakta

Ifølge National Kidney Foundation, 26 millioner amerikanske voksne har kronisk nyresvikt og millioner av andre har en økt risiko. Kronisk nyresvikt forårsaker høyt blodtrykk og hypertensjon fører til kronisk nyresvikt. Blant de med høyere risiko for å få nyresvikt er diabetikere og de med en familie historie av nyresykdom.

Den viktigste dødsårsaken for alle mennesker med kronisk nyresvikt er hjertesykdom. Imidlertid kan tidlig påvisning av renal dysfunksjon hindre utvikling av nyresykdommer som forårsaker nyresvikt.

Typer

De to hovedtyper av nyre (nyre) svikt er akutt nyresvikt og kronisk nyresvikt. Akutt nyresvikt er den plutselige manglende evne til nyrene for å fjerne avfall og konsentrere urinen uten å miste elektrolytter.

Kronisk nyresvikt er når akutt nyresvikt sakte forverres og nyrene mister evnen til å spare elektrolytter. På grunn av gradvis tap av nyrefunksjonen, kan kronisk nyresvikt føre til end-stage-renal-disease (ESRD), når nyrene ikke lenger kan regulere elektrolytter, konsentrere urin og fjerne avfall.

Årsaker

Akutt nyresvikt kan ha mange mulige årsaker. Lidelser forårsaker blodpropp i blodårene i nyrene, komplikasjoner i svangerskapet (placenta abruption eller placenta previa), og akutt pyelonefritt og septikemi (infeksjoner som kan direkte skade nyrene) er noen mulige årsaker til akutt nyresvikt.

Lav blodtrykket som resulterer i redusert blodstrøm, akutt tubulær nekrose, og autoimmune sykdommer slik som nyre interstitiell nefritt eller akutt nefrittisk syndrom er også mulige årsaker til akutt nyresvikt.

Årsaker til kronisk nyresvikt kan inkludere, reflux nefropati, obstruktiv uropati, nyrestein og infeksjon, glomerulonefritt (en av de vanligste årsakene), Alport syndrom og smertestillende nefropati.

Ifølge National Library of Medicine, i USA terminal nyresykdom er også oftest forårsaket av diabetes.

Symptomer

Avhengig av alvorlighetsgraden av nyresvikt, den underliggende årsaken og grad av progresjon, kan symptomene variere. I akutt nyresvikt symptomer inkluderer indre blødninger, kramper, koma, forvirring og væskeretensjon.

I kronisk nyresvikt symptomer kan ikke være til stede før normal nyrefunksjon reduseres til mindre enn 20 prosent. Symptomer på kronisk nyresvikt kan være kvalme, tretthet, brystsmerter og kortpustethet, vekttap og anemi, blødning i tarmen, oppkast, hodepine og redusert urinmengde.

Behandling

I nyresvikt, behandling er nødvendig for å erstatte arbeidet med nyrene. Dialyse behandlinger er de viktigste behandlingsmetodene som brukes til å rense blodet, når nyrene ikke fungerer som de skal.

De to hovedtyper av dialysebehandlinger er peritoneal dialyse og hemodialyse. Begge behandlingene filtrere blodet for å kvitte seg med ekstra salt, vann og skadelige avfallsstoffer i kroppen din. Peritoneal dialyse benytter bukhinnen (slimhinnen i magen) for å filtrere blodet. Hemodialyse filtrerer blod med en maskin. Hver type har fordeler og risiko samt krav til å følge en spesiell diett.