Digidexo.com

vestibulitt svimmel

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro


Det tar ikke lang tid å innse at en tur på DC Metro kan være humpete. Alle disse støt kan gi noen mennesker hodepine. Med all stopp, gå, og shuffling-- det er lett å bli svimmel. Togene reise under jorden, over bakken, og gjennom tunneler. Togene reise opp til 60 miles per time. Noen ganger, togene brått komme til en stopp for å la passasjerer av og på. Det er nok til å gi noen reisesyke.

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro

•  Få inn foran bilen. Det er der føreren av toget sitter.

Finn et sete og ser fremover. Det er seter vendt fremover, bakover, og sidelengs. Det er også god plass for stående. Hvis du er utsatt for å få reisesyke på toget, er det best å sitte ned, vendt fremover.

•  Se opp foran vinduet i toget. Selv om glasset er farget, vil du kunne se i forkant av toget. Å kunne se hva som kommer opp kan hjelpe deg å unngå reisesyke.

Hold hodet opp. Noen folk lese eller ignorere sine omgivelser ved å se ned. For personer med reisesyke, kan ser ned forårsake svimmelhet og kvalme.

Lukk øynene mens i tunnelene. Det kan ikke være nødvendig å lukke øynene. Det kan også gjøre at du føler deg verre å lukke øynene. Men for noen mennesker, er det lys i tunneler eller gjenstander i nærheten utsiden av vinduene som forårsaker svimmelhet. Hvis dette er tilfelle, holde hodet opp og lukket øynene. Når toget kommer til en fullstendig stopp, åpne øynene.

Vent på toget til å stoppe helt før du står opp. Mange mennesker vil stille opp på døren før toget stopper. De ønsker å være sikker på at de kan gå av toget før folk begynner å få på. Når toget har stoppet helt, vil du ha noen få sekunder før dørene åpner. For å unngå å bli svimmel, opphold sitte ned før toget stopper.

Hør på musikk i hodetelefonene. Dette vil ikke fungere for alle. Men for noen, tuning ut lyden av toget stoppe og gå kan hjelpe din sinnstilstand og holde deg fra å bli svimmel.

Ta medisin for å oppveie reisesyke. Dramamine er en medisin bevist å redusere reisesyke. Det finnes også reseptbelagte medisiner som leger kan foreskrive.

Hint

  • Gjør hva som fungerer best for deg. Ikke alle forslag fungerer i alle tilfeller.
  • Noen mennesker har alvorlig reisesyke og vil ikke være i stand til å ri DC Metro tog i det hele tatt.

Botemidler for Vulvar vestibulitt

Smertefulle samleier, rødhet og irritasjon i den nedre delen av skjedeåpningen og den plutselige trang til å urinere kan alle være symptomer på en alvorlig (og noen ganger kronisk) tilstand som kalles vulva vestibulitt. Mens forskning fortsetter, er det lite som tyder på at det medisinske miljøet har funnet en kur for tilstanden, istedenfor å stole på å behandle individuelle symptomer for å bedre livskvaliteten og redusere smerte og ubehag.

Fakta

Vulva vestibulitt er en vaginal tilstand der hud og slimete -secreting kjertler (kjent som mindre vestibulære kjertler) i huden blir betent. Dette kan påvirke hele vaginalåpningen, men overveiende presenterer i det nedre parti. Kvinner i alle aldre og alle nivåer av seksuell aktivitet kan oppleve dette ubehagelig tilstand. Den eksakte årsaken til vulva vestibulitt er fortsatt ukjent, men forskerne fortsette å jobbe mot å få mer innsikt i tilstanden.

Tegn og risikofaktorer

Tegn på vulva vestibulitt inkluderer store smerter under samleie eller tampong bruk; sterke smerter mens sykling, trening eller iført tettsittende klær; rødhet og svie / stikking i det vestibulære området; og en hyppig trang til å urinere. Legen din må undersøke deg for hudforandringer og ta en prøve av utflod å eliminere eventuelle smittsomme årsaker. Det er visse faktorer som er identifisert som å bli assosiert med vulva vestibulitt. De omfatter kroniske gjær infeksjoner, human papilloma virus, kroniske bakterielle infeksjoner, pH ubalanse i skjeden (syrebasert) og langvarig bruk av irritanter og kjemikalier (som spermicider, smøremidler, såpe og vaskemidler).

Behandling

Den beste behandling plan for ditt tilfelle vil bli bestemt av din lege og ofte er fastsatt i samsvar med alvorlighetsgraden av symptomene dine. Behandlingen innebærer ofte steroide salver som er topikalt og redusere rødhet og ubehag. Andre muligheter er trikloreddiksyre (ellers kjent som TCA), som virker ved å ødelegge irritert hud og oppmuntre til vekst av sunn hud; injeksjoner av interferon, som bidrar til å øke kroppens naturlige reaksjon på infeksjon; og, i noen tilfeller, kirurgi (enten standard eller laser) for å fjerne bestemte deler av påvirkede hud.

Andre behandlingstilbud

Noen flere behandlingstilbud omfatter pads (som tucs) som inneholder trollhassel. Bruk disse til å forsiktig rense og berolige de berørte områdene. Lidokain gel kan være foreskrevet av legen din og kan brukes lokalt for å hjelpe nummen området. A & D salve (over the counter) kan brukes direkte på huden og bidrar til å beskytte, helbrede og lindre betent område. Kalsium citrate tabletter kan bidra til å redusere krystaller i urinen (som kan føre til en brennende følelse) når det tas gjennom munnen i doser mellom 1200 og 1800 milligram per dag. Soaking i et varmt bad med 4-5 spiseskjeer natron tilsettes vannet kan hjelpe lindre kløe og svie i det berørte området.

The Cure

Til dags dato er det ingen kjent årsak eller kur for vulva vestibulitt. Det er ingen magisk pille eller behandling som fjerner tilstanden for alle. I noen, løser tilstanden i seg selv etter seks til 12 måneder, men mange sitter igjen behandle symptomer og håper på en kur. Som forskning fortsetter, leger prøve nye og innovative metoder for å behandle tilstanden, men for nå er det beste løpet av handlingen er å konsultere legen din og utvikle en behandlingsplan som fungerer for deg.

Hva er vestibulitt?

Vestibulittsyndrom er en tilstand som fører til kronisk smerte i vulva, den ytre del av de kvinnelige kjønnsorganer. I vulva vestibulitt syndrom, kvinner opplever betennelse og smerter i området rundt åpningen til skjeden kalt vestibylen. Vestibulitt kan oppstå når en kvinne har vaginal penetrering, eller det kan utvikles etter å ha smertefri samleie for en stund, ifølge National vulvodynia Association.

Symptomer

Vestibulitt fører ofte brennende følelse i vaginal området kjent som vestibylen. Huden i vestibylen kan føles stram, rå og tørr. Symptomer på vestibulitt oppstår vanligvis når vestibylen er eksternt irritert, for eksempel når en kvinne har samleie, setter inn en tampong, rir en hest eller slites stramme klær.

Alvorlighetsgrad

Alvorlighetsgraden av vestibulitt varierer fra person til person. Hos noen kvinner kan det være mild og forekommer bare under sex; i andre kvinner, kan vestibulitt være alvorlig, noe som gjør det umulig å ha samleie eller til og med sitte eller gå uten store smerter og hevelse. Fakkel-ups, plutselige perioder med forverrede symptomer, og remisjon, perioder når symptomene er redusert eller ikke forekommer, er vanlig hos kvinner med vulvodynia og vestibulitt.

Diagnose

En diagnose av vestibulitt oppstår etter en lege får en grundig sykehistorie og nøye undersøker en kvinnes underliv. Legen vil ta kulturer av vaginale sekreter å utelukke infeksjoner som kan forårsake symptomer som ligner på vestibulitt, som for eksempel bakterier og gjær infeksjoner. I noen tilfeller kan en lege ta en biopsi, eller en liten prøve av celler, for å se etter hudproblemer som kan bidra til å bestemme en diagnose. Legen også kan bruke milde press til genital området mens spørre pasienten om å rangere sin smerte alvorlighetsgrad.

Behandling

Behandling av vestibulitt kan redusere eller eliminere symptomer. Oral medisiner kan tas for å redusere betennelse og nerve irritasjon. Aktuell kremer kan brukes til å fukte genital vev, og soppdrepende kremer kan hjelpe hvis gjær infeksjoner forårsaker symptomer. I sjeldne tilfeller, kirurger fjerne oversensitive vev som forårsaker smerte og brennende symptomer.

Egenomsorg

For å unngå betennelse som gjør vestibulitt verre, kan det være nyttig å bruke vide klær og bomull undertøy. Unngå såper, kremer og oljer som inneholder duft kan bidra til å redusere symptomer, som kan skylle vulva med en bidet eller sprut flaske etter urinering. Trene og spise et kosthold rikt på frukt, grønnsaker og fiber kan hjelpe fordi det reduserer forstoppelse, noe som kan irritere vulva området. De med vestibulitt også kan ha blitt anbefalt å unngå å spise mat med høyt oxalates. Disse biprodukter av stoffskiftet er sure og kan forverre vestibulitt symptomer når de skilles ut i urinen. Den interstitiell cystitt Association anbefaler å unngå høye-oksalat mat inkludert bønner, øl, rødbeter, bær, selleri, Chard, sjokolade, aubergine, noen druer, grønn paprika, peanøtter, kålrot, spinat, squash og tofu.

Vulva vestibulitt syndrom

Vulva vestibulitt er preget av smerte, rødhet og betennelse i vestibylen. Den vestibyle er den delen av vulva som inneholder åpningene i vagina og urinrøret. Denne tilstanden kan påvirke kvinner i alle aldre, og årsaken er fortsatt ikke bestemt.

Symptomer

Symptomer på denne tilstanden omfatter sterke smerter når trykket er brukt og kan forekomme i situasjoner som å ha sex, å sette inn en tampong, sykle, trener eller iført tettsittende klær. Du kan føle svie, kløe, irritasjon eller en rå følelse i det vestibulære området, som vil være veldig rød. Du kan føle trang til å urinere plutselig og ofte.

Risikofaktorer

Mens årsaken er ukjent, kan enkelte faktorer bidrar til vulva vestibulitt. Infeksjon med human papilloma virus (HPV) kan føre til denne tilstanden. Du er også i faresonen hvis du får kronisk gjær eller bakterieinfeksjoner eller hvis syre-base balansen (PH) av vagina endres ofte. Hyppig bruk av kjemiske irritanter som spermicides eller smøremidler kan også forverre vestibylen.

Medisinske behandlinger

Steroid salver redusere inflammasjon, som reduserer smerte og rødhet. Sørg for å følge legens anvisninger når du bruker steroider; overforbruk kan tynne huden som vil forverre tilstanden. I mer alvorlige tilfeller kan trikloreddiksyre (TCA) ødelegge områdene berørte huden, slik at sunn hud for å komme inn. Interferon injeksjoner, som inneholder immunsystem celler som finnes naturlig i kroppen, kan hastigheten helbredelse. Laser og kirurgiske prosedyrer er også et alternativ.

Hjem Behandlinger

A og D salve, lett tilgjengelig i supermarkeder, gir en beskyttende hinne over huden som letter smerte og irritasjon og fremmer helbredelse. Trollhassel har en lang historie med bruk for behandling av hudirritasjon. Det er et viktig ingrediens i hemorrhoid behandling pads og er også tilgjengelig som en flytende løsning som kan brukes på en bomullsdott. Etter vannlating, skyll med varmt vann for å fjerne urin fra det berørte området for å redusere irritasjon. Ta et bad med 4-5 spiseskjeer natron til å behandle kløe og svie. Du kan gjøre dette opp til tre ganger om dagen i 10 til 15 minutter.

Ernæring

Ta 1200 til 1800 milligram kalsium citrate daglig; det kan redusere mengden av krystaller i urinen som bidrar til det brennende følelse. Drikk en kopp tranebærjuice daglig; det vil endre sammensetningen av urin for å gjøre det mindre irriterende. Reduser inntaket av høye oksalat mat som bær, nøtter, spinat, bladbete og bønner.

Homeopati rettsmidler til vestibulitt

Svie brakt videre av vestibulitt --- betennelse i små kjertler ved inngangen til skjeden --- føre kvinner ubehag og, til tider, forlegenhet ved trykk og berøring, spesielt i intime øyeblikk. Hvis du lider av vulval vestibulitt og ønsker å behandle din tilstand uten sterke kjemikalier og medisiner, kan du prøve noen av følgende homøopatiske midler for å lindre smerten på vestibylen (der vulva og vagina møtes).

Kremer og geleer

Før du prøver noen behandling, bør du kontakte legen din for å sikre at metoden du velger er trygt og relevant for din tilstand.

Bruker ikke-reseptbelagte kremer som vandig krem ​​og E45 for å hjelpe ren, hydrat og berolige din vaginal hud. For best resultat, avkjøl vandig krem ​​før bruk; en gang kaldt, gjelder det infiserte området. Siden vandig krem ​​inneholder ingen parfyme, ren, har du sannsynligvis ikke vil oppleve noen ytterligere irritasjon (som du ville bruke en steroid krem).

Andre kremer og geleer du kan bruke til å behandle irritert hud inkluderer aloe vera gel, calendula krem ​​og hypercal krem. Påfør calendula krem ​​til den eksterne vulva og kjønnsleppene, for eksempel hvis du har råhet på disse områdene, men ikke har en gjær infeksjon.

Diet

Kosthold kan spille en rolle i din vestibulitt. Start med å begrense forbruket av oksalat, et salt i maten som forårsaker irritasjon av huden (du skiller ut oksalat via urin). Ikke spis oksalat rike elementer som rødbeter, spinat, bær, sjokolade og peanøtter. Jo lavere mengde kalsium oksalat i urinen, jo mindre sjanse har du for å oppleve irritasjon.

Ditt kosthold bør bestå av elementer som blodferske, kaldt vann fisk; frisk, økologisk frukt (unntatt bær); ferske, økologiske grønnsaker (unntatt rødbeter og spinat); sunt fett; og ris. Siden soya inneholder plantestoffer (fytoøstrogener) som kan speile østrogen effekter på kroppen din, spise rikelig med soya mat.

Spis økologisk hevet kjøtt og fjærfe og økologiske meieriprodukter (for eksempel organiske ikke-søtet yoghurt). For å bidra til å forhindre gjær infeksjon fra å sette inn, begrense forbruket av tørket frukt, fruktjuice og søtsaker som kaker, godteri, kaker, iskrem, kaker og paier.

Når det gjelder drikkevarer, drikke mye vann og holde seg borte fra koffeinholdige, sjokolade og alkoholholdige drikkevarer.

Andre rettsmidler

Berolige din vulval smerter ved bløtlegging i sitz bad av Aveeno havremel behandlinger eller indiske teposer. Kjøp Aveeno poser fra en lokal helsebutikk, sette en pose i badekaret og bade i 20 minutter. Gjenta prosessen opp til fire ganger daglig. Ved å sette teposer i badekaret, en lokal bedøvelse (garvesyre) hjelper roe ditt brennende følelse. Du kan også bruke en varm, fuktet tepose på sår området om natten. Hvis du har en alvorlig smertefull opplevelse, bruker Emulsiderm bad lotion.

Hvis du ønsker å prøve en muntlig behandling for å behandle din vestibulitt, ta en av følgende homøopatiske midler: Argentum NITRICUM, Arsenicum album, aurum metallicum, Natrum muriaticum, platina metallicum, Pulsatilla, sarcodes, sepia, Staphysagria, svovel og thuja. For å finne ut om disse rettsmidler (og andre) vil fungere for deg og din tilstand, utføre et søk på www.abchomeopathy.com.

Viral vestibulitt

Viral vestibulitt


Viral vestibulittsyndrom, ofte referert til som svimmelhet, kan være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon i det indre øret, eller ved hodetraume som skader vevet i det indre øret. Tilstanden kan lindres ved medisiner, men det finnes også øvelser som synes å forkorte svimmelhet, summende og kvalme i forbindelse med syndromet. Hvis hendelsen av svimmelhet er plutselig og av kort varighet, vanligvis klarner det opp på egen hånd. Hvis det fortsetter, må du oppsøke lege.

Inner Ear Infeksjoner

Væske som hoper seg opp i det indre øret som forårsaker betennelse som kan føre til smerter, svimmelhet og hørselstap. En enkel prosess kan gjøres på et legekontor for å finne ut om problemet er viral eller bakteriell. Et drag av luft blåses inn i det indre øret gjennom en lyskilde koblet til en otoscope, og hvis den indre trommehinnen ikke beveger seg i respons, antibiotika er angitt. Hvis trykket er fra et virus som er forårsaket av en kald, antibiotika er ikke angitt. I så fall vil en decongestant hjelpe. Med tillegg av over-the-counter medisiner som reduserer smerte og hevelse, er det indre øret infeksjon forårsaker viral vestibulitt raskt lindres.

Otitis Interna

Otitis interna er en infeksjon i det indre øret som er ofte forårsaket av en viral betennelse. Symptomer omfatter smerter, feber, svimmelhet og følelsen av et tett øre. Systemiske virusinfeksjoner som dette behandles med antibiotika. Kortikosteroider også behandle hevelse, slik at vev å krympe og infeksjonen å renne unna.

Rhinitt

En annen årsak til viral vestibulitt er rhinitt. På et eller annet tidspunkt, de fleste mennesker lider av hovne sinus vev som forårsaker stuffiness, men hvis problemene fortsetter ukontrollert, vil infeksjonen utvikle seg til ørene. I tilfelle av viral rhinitt, antibiotika er ikke effektiv, antihistaminer og er ofte effektive. Hvis den blir kronisk rhinitt, leger undersøke underliggende mikroorganismer for å bestemme om det er en bakteriell årsak.

Andre årsaker

Labyrinthitis og vestibulær nevritt refererer til en betennelse i den åttende hjernenerve og kan være forårsaket av virus, og sjeldnere, bakteriell forstyrrelser. Mononukleose eller meslinger kan irritere vestibulocochlear nerve. Disse virusinfeksjoner komme plutselig, med symptomer på kvalme og svimmelhet i begynnelsen av sykdommen. Leger kan foreskrive en antiviral medisin, for eksempel acyclovir eller amoxicillin hvis det er en indre øret infeksjon. Andre medisiner som virker effektivt inkluderer difenhydramin, lorezepam, diazepam og Promethazine hydrocholoride. Selv valium bidrar til å lindre noen av symptomene.

Andre behandlinger

Det er to øvelser som synes å hjelpe vestibulitt. For en øvelse, sitte på kanten av en seng og falle tilbake raskt. Snu hodet kraftig i retning av de berørte øret, og lene seg tilbake opp raskt. Selv om dette kan føre til forbigående svimmelhet, synes det å lindre symptomene noe. Gjenta denne prosessen flere ganger.

En annen øvelse som avbryter sensasjonen av vestibulitt er å ligge på ryggen på en seng, med hodet hang over kanten. Rull hodet raskt fra side til side. Vend til magen og rull hodet igjen. Løft hodet opp og til venstre og deretter til høyre. Gjenta begge treningssekvenser å avbryte symptomene.

Definisjon av vestibulitt

Vestibulitt oppstår når de mindre vestibulære kjertler bli betent. Disse kjertlene er ansvarlig for sekresjon slimete. Vestibulittsyndrom kan påvirke hvilket som helst av huden rundt skjeden åpningen, men som oftest påvirker den nedre del. Denne tilstand kan forekomme i enhver kvinne til enhver tid enten seksuelt aktiv eller ikke.

Symptomer

Kvinner med vulva vestibulitt har smerter når press utøves mot skjeden, for eksempel når man kjører en sykkel og stramtsittende klær. De vil også føle smerte når du har samleie eller bruke tamponger. De kan føle en brennende eller stikkende følelse i det berørte området. I tillegg kan de føler trang til å urinere ofte.

Diagnose

En OB-GYN vil undersøke området for å lete etter rødlig og irritert hud. Dessuten vil en utflod prøven tas for å være sikker på at det ikke er noen infeksjon.

Relaterte tilstander

Kvinner som har vulva vestibulitt ofte har også opplevd gjær infeksjoner, bakterielle infeksjoner og human papilloma virus. Også kvinner med denne tilstanden kan ha kontinuerlige pH-endringer innenfor i skjeden. Bruken av kjemikalier, så som såper, vaskemidler, smøremidler og spermicider har også vært knyttet til vulvar vestibulittsyndrom.

Symptomlindring

Ifølge UI Dept. of Obstetrics and Gynecology, A & D salve kan hjelpe lindre og helbrede det berørte området. De anbefaler også å bruke trollhassel pads og natron bad for å redusere ubehag. I tillegg kan lidokain gel anvendes for å nummen området før samleie.

Behandling

Vulvas vestibulittsyndrom kan bli behandlet med steroid salver. Disse salver påføres som anvist i det berørte området for å redusere irritasjon og smerte. I alvorlige tilfeller trikloreddiksyre kan anvendes for å ødelegge påvirkede områder av huden, slik at ny, frisk hud kan vokse tilbake på sin plass. Videre kan alvorlige tilfeller behandles med kirurgisk eller laserfjerning av rammede hudområder.

Hva er den komponenten i Ultram som gjør deg svimmel?

Ultram er en ikke-narkotiske medisiner som brukes til behandling av moderat til alvorlig smerte. Tramadol er det generiske navnet av dette stoffet som er et analgetikum som frembringer en virkning i de opioide reseptorer i hjernen. Derfor er det ikke nødvendigvis kjemikalier i Ultram som gjør deg svimmel, men hvordan kjemikalier og reseptorer i hjernen din reagerer på Ultram.

Narkotika og alkohol

Det er en grunn til at de fleste medikamenter komme med en advarsel om å avstå fra å drikke alkohol. Ved å kombinere alkohol og medikamenter med Ultram øker virkningen av medisinen. Hvis du tar Ultram alene gjør at du føler deg svimmel, kombinere det med andre stoffer vil øke som sensasjon.

Seratonin syndrom

Tar mer enn anbefalt dose av Ultram kan resultere i seratonin syndrom. Denne tilstanden oppstår når for mye seratonin akkumuleres i systemet, noe som resulterer i ørhet, kvalme og mulige anfall.

Hodeskade

På grunn av Ultram enes virkning på opioidreseptorer i hjernen din, kan svimmelhet resultere fra å ta Ultram etter å ha en hodeskade. Hjernen din kan reagere på medisiner annerledes når det er press eller traumer i skallen din.

Stoffskiftesykdom

En stoffskiftesykdom forstyrrer hvordan kroppen behandler alt du putter i den. Hvis et stoff som Ultram kan ikke fullt ut forbrenne i systemet ditt, kan alvorlige bivirkninger oppstår, minst som er svimmelhet.

Overdose

Hvis du tar mer enn den foreskrevne mengde av denne medisinen, kan oppbygging av et opioid-reseptor agonist forårsake svimmelhet, kvalme, tretthet, grunne pust, klam hud, svakhet og ørhet.

Vulva vestibulitt dietter

Vulvar vestibulittsyndrom er et syndrom kjennetegnet ved smerter i området av vulva. Det er ofte ledsaget av andre fysiske problemer, som for eksempel seksuell dysfunksjon og manglende evne til å utføre daglige oppgaver. En behandlingsalternativ for vulva vestibulitt innebærer en lav oksalat diett. Oksalater er kjemikalier i plante-avledet matvarer. Men absorberer kroppen din mer oxylate fra noen plante-avledet matvarer enn fra andre.

Planlegging Your Diet

Skrive ut lister over høy oksalat og lav-oksalat mat. Legg inn en liste på kjøkkenet og holde en i lommeboken din. På den måten kan du refererer listene når som helst. I tillegg snakke med ernæringsfysiolog eller lege om måter å inkludere lav-oksalat mat i kostholdet ditt.

Foods å unngå

Mens du er på en lav-oksalat kosthold, unngå følgende matvarer: spinat, rabarbra, rødbeter, jordbær, nøtter, sjokolade, te, kaffe, brus og hvetekli.

Foods å begrense

Noen matvarer er greit i små mengder, men du bør unngå å konsumere dem i store mengder, inkludert hel-hvetemel, bær, concord druer, rips, sitrus skreller, mandariner, peanøttsmør, tofu, søte poteter, bønner, selleri, grønne greener, aubergine, purre, sommer squash og fatøl.

Væsker

Sørg for å drikke nok væske for å skylle oksalater fra systemet.

Oppskrifter

For å finne oppskrifter for en lav-oksalat diett, gå til ett av følgende områder:
http://www.vulvarpainfoundation.org/featuredrecipe.htm
http://lowoxalate.info/recipes.html

Vulva vestibulitt Symptomer

Den Vulvar Pain Foundation anslår at mellom 100.000 og 150.000 amerikanske kvinner opplever symptomer på vulvodynia --- et navn som brukes for å beskrive en gruppe av vulva smertesyndromer. Årsaken til denne smertefulle tilstanden er i stor grad ukjent. Trauma til nervene i vulva og hormonelle endringer som følge av overgangsalderen kan bidra til forekomsten av vulva vestibulitt og andre vulva smertelidelser.

Betennelse

Når en kvinne har vulva vestibulitt, huden i vulva og omkringliggende vev i inngangen til skjeden bli betent, rå og ekstremt smertefullt.

Effekter

Vulva vestibulitt forårsaker alvorlig smerte med press --- slik som stramme klær eller sykle --- så vel som med samleie og tampong innsetting.

Urinveisproblemer

Svie og brenning på vannlating, sammen med en hyppig, plutselig trang til å urinere, kan både følge vulva vestibulitt.

Utseende

Vulvar vestibulittsyndrom kjennetegnes typisk ved røde flekker på vevet i vulva, oftest i den nedre del under vaginalåpningen.

Expert Insight

Ifølge Camilla Cracchiolo, RN av OBGYN Net, er det ingen spesifikk kur for vulva smerte. Administrerer symptomene kan oppnås ved hjelp av anti-inflammatoriske kremer og oral smertelindring. I ekstreme tilfeller, vulva eksisjon --- fjerne hele eller deler av det berørte området ved å klippe eller ved hjelp av en laser --- kan gi lindring.

Botemidler for vestibulitt

Vestibulitt er en tilstand som forårsaker rødhet og smerter i vestibylen. Symptomer på vestibulitt kan inkludere vulval smerter, vagina smerte, smerte forverres under menstruasjon syklus, smerter under samleie og dyspareuni. Ifølge Katz D., Tabisel RL av kvinner Therapy Center, er det anses å være en kompleks tilstand og kan være ledsaget av ømhet og en brennende følelse.

Symptomer

Symptomer på vestibulitt inkluderer sterke smerter med trykk (som med sykling, trening, tettsittende klær, smerter ved vaginal oppføring, som med tampong bruk eller samleie); brenning, svie, irritasjon eller rå følelse i vestibular området; vestibulære rødhet; trang til å urinere ofte eller plutselig.

Noen kvinner som har vestibulitt har lidd emosjonelle og fysiske problemer på grunn av den medisinske tilstanden i årevis. Ofte har disse kvinnene sett en rekke leger og behandlinger har vært mislykket.

Behandling

Det finnes flere forskjellige metoder for behandling. Det ene er å bruke A og D salve til de områdene som opplever ubehag. Dette fungerer ved å beskytte huden, redusere irritasjon, healing og beroligende på huden. Lidokain gel kan være foreskrevet av lege. Det er brukt på områder opplever ubehag og kan brukes til å nummen området før samleie.

Trollhassel pads kan også være nyttig i behandling av vestibulitt. Putene kan brukes på de områdene av ubehag og kan bidra til å redusere brenning og irritasjon etter samleie eller vannlating.

Som med blære og gjær infeksjoner, kan drikke tranebærjuice bidra til å redusere symptomer på vestibulitt. Drikk minst 8 gram ren tranebærjuice (ikke fra konsentrat) hver dag. Det fungerer til å redusere visse krystaller i urinen, som kan være årsaken til det brennende følelse.

Endelig kan en natron suge være nyttig. Suge i en lunken bad med 4-5 ss natron lagt til vannet for å hjelpe sooth vulvar kløe og svie. Sug opp til tre ganger om dagen i 10 til 15 minutter hver gang.

Forebygging

Begrense inntak av høy-oksalat mat kan også være nyttig. Dette kan redusere mengden av krystaller oksalat i urinen. Oksalat krystaller forårsake urinveisinfeksjon symptomer som trang til å urinere ofte eller plutselig.

Drikkevann tranebærjuice på en daglig basis kan også anvendes som en metode for forebygging. Du kan også ta kalsium nitrat tabletter peroralt (1200-1800 mg) daglig.

Tonisk-kloniske anfall hos barn

Tonisk-kloniske anfall hos barn


Tonic-kloniske, eller grand mal, kramper forekommer hyppigst hos små barn. Beslagene vanligvis føre barna til å miste bevisstheten, jord seg selv og bevege seg ukontrollert i flere minutter. Foreldre og andre omsorgspersoner må forstå hvordan å holde barn trygt under en tonic-kloniske anfall og vite når du skal søke medisinsk hjelp utover førstehjelp for et barn som har hatt et anfall.

Årsaker

Alle tonisk-kloniske anfall oppstår når en stor del av nettverket av synapser som sender elektriske signaler over, og fra hjernen feil. Årsaken til dette utbredt feil varierer fra person til person, og den spesifikke årsaken til en enkelt tonic-kloniske kanskje aldri fant frem. Leger klassifisere anfall uten kjent årsak som "idiopatisk". Anerkjent årsaker til tonisk-kloniske anfall inkluderer høy og raskt stigende feber (dvs. feberkramper), epilepsi, hjerneskade, infeksjoner, hjerneslag, nyresvikt, hjernesvulster, elektrolyttforstyrrelser, underernæring og alkohol eller narkotika overdose, eller akutt tilbaketrekning.

Prevalens

Statistikk utarbeidet av Epilepsy Foundation viser at barn er mest utsatt for idiopatisk, epileptiske og feberkramper. Av de 300.000 amerikanere som lider av en første anfall hvert år, 120.000 er barn yngre enn 18 år, mens så mange som 100.000 er barn yngre enn 5 år som opplever en febril anfall. Noen 45.000 barn under 15 år får diagnosen epilepsi hvert år, men ikke en eneste av disse barna lider tonisk-kloniske anfall. The Epilepsy Foundation påpeker at tonisk-kloniske anfall forekommer hyppigst hos barn yngre enn 10 år gammel.

Aura

Før utbruddet av et anfall, kan et barn klager over matvarer smaker eller lukter morsomt, blir svimmel eller ha tåkesyn. Leger kategorisere disse sensoriske endringer, samt milde hallusinasjoner, som "aura". Når et barn utvikler en aura, foreldre og omsorgspersoner må begynne å gjøre forberedelser for forekomsten av et anfall. Beslaget kan ikke forebygges, men barnet skal, om mulig, bli flyttet til et privat sted fritt for gjenstander som kan forårsake skade.

Anfall Symptomer

En tonic-kloniske anfall har to distinkte faser. I løpet av kort --- vanligvis mindre enn et minutt - tonic fase, et barn vil pusten langsomt og kan til og med slutte å puste. Dersom barnet gjenopptar puste etter beslaget, ingen resuscitative tiltak er nødvendig. Barnet vil også bli stiv til poenget med stivhet og vil nesten alltid gå ut. Tapet av muskelkontroll kan føre til et barn tisser eller avføring på seg selv.

Den kloniske fasen av et anfall er preget av raske, skarpe sammentrekninger av forskjellige muskler. Et barn kan bite tungen eller innsiden av munnen hans. Dette kan fortsette i to eller tre minutter, med krampetrekninger bevegelser blir mindre hyppige og mindre alvorlig som tonic fase passerer. Barnet kan forbli bevisstløs i flere minutter etter at han har sluttet å gripe.

Post-Anfall Symptomer

Et barn vil vanligvis ikke husker hva som skjedde med ham under en tonic-kloniske anfall og vil nesten alltid være trøtt, svak og forvirret når han kommer til bevissthet. Generell svakhet kan vare i opptil to dager, og barnet kan klage over hodepine etter et anfall.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation advarer sterkt foreldre og omsorgspersoner unna å sette inn objekter i et barns munn under en tonic-kloniske anfall. Alt plassert i et gripe barnets munn med den hensikt å holde luftveiene åpne eller hindre biteskader er en kvelningsfare. Den beste metoden for å beskytte et barn under en tonic-kloniske anfall er å posisjonere ham på hans side, løsne noen tettsittende klær, kjempe mot trangen til å holde ham og sørge for munnen er uten hindringer --- ved å sette fingrene, hvis det er nødvendig. Utføre eneste redning puste hvis han ikke har gjenopptatt puste på egen hånd når den kloniske fasen har gått. Til slutt, som Epilepsy Foundation råder, "Vær betryggende og støttende når bevisstheten tilbake."

Søker Medical Care

Foreldre eller omsorgspersoner bør søke medisinsk behandling for alle barn som nettopp har opplevd sin første tonic-kloniske anfall. Et barn med en historie med anfall bør se en lege hvis hans anfall varer lenger, eller bli mer alvorlig enn vanlig, hvis han opplever nye symptomer som oppkast eller hårtap, eller om han har mer enn ett anfall i rask rekkefølge.

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

Glukose, også referert til som sukker, er kroppens hovedenergikilde. Uten glukose kroppen ikke kan fungere og slår seg av. Når sukker nivåer slipp, du føler deg uvel, og vil merke forskjeller i utseende og oppførsel. Personer med diabetes har den ekstra utfordringen med å balansere sine sukker nivåer, fordi kroppene deres ikke naturlig absorbere sukker. Å vite når blodsukkeret synker er viktig fordi hvis det blir for lavt, kan du gå inn i kramper og besvimer.

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

En skjerm hvordan du føler deg fordi visse forhold kan tyde på lavt blodsukker. Hvis du har hodepine eller føler humørsyk, irritabel, døsig eller svimmel, kan det bli utløst av en dråpe sukker nivåer.

gjenkjenne fysiske tegn på lite sukker. Hvis du ser dobbelt eller har uskarpt syn, kan lave sukker nivåer være å klandre. En rask hjerterytme og blek, klam hud er også vanlig når sukkernivået er lavt.

Hold orden på søvnen din oppførsel. Å ha mareritt og overdreven svetting mens du sover, kan være tegn på lavt blodsukker, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Ta kontakt med legen din hvis du tar diabetes medisiner, for eksempel insulin eller diabetes piller. Visse diabetes medisiner kan utløse lavt blodsukker.

Se etter tegn på sult. Hvis magen din er growling på grunn av sult blodsukkeret kan ha falt. Spør deg selv når du sist hadde noe å spise. Hoppe over måltider eller ikke spiser nok mat kan senke blodsukkeret ditt.

Sjekk blodsukkeret ditt med en glukose monitor for å se om den er lav. Glukose skjermer bruker en liten blodprøve for å måle sukker i blodet. Resultatet vises i en rekke, noe som kan oversette til mild, moderat eller alvorlig lavt blodsukker. Et normalt blodsukker område er 70 til 100 mg / dl; en mild lavt blodsukker rekkevidde er 60 eller 65 mg / dL; et moderat lavt blodsukker område er 50 eller 55 mg / dl; en alvorlig lavt blodsukker område er 40 eller 30 eller til og med 20 mg / dl.

Typer Memory Loss

Typer Memory Loss


MayoClinic.com bruker hukommelsestap som en omfattende begrep for hukommelsestap. Hukommelsestap kan være midlertidig, et resultat av skade på hjernen, et symptom på en psykisk helsetilstand eller et resultat av en sykdom. Hjernerystelser er den vanligste typen av hukommelsestap, og Alzheimers sykdom står for 34 prosent av Medicare totale utgifter. Hukommelsestap forbedrer vanligvis med hvile og avslapning. Hukommelsestap grunn av depresjon eller schizofreni blir bedre med medisiner.

Hjernerystelser

Hjernerystelse er vanligvis en kort hukommelsestap etter en ulykke eller skade. Hukommelsestap --- hukommelsestap --- er vanligvis i opptil to uker før og under en ulykke eller skade. En tredjedel av pasienter med hjernerystelser lider hodepine, føler deg svimmel eller irritabel og kan ikke konsentrere seg, men symptomene vanligvis forsvinne med hvile og avslapning. Organisk hjernesyndrom er en kortsiktig hukommelsestap som måtte skyldes ulykke eller skade, og det tar lengre tid å avta enn hjernerystelser. Øvelser, lesing, kryssord og andre stimulerende aktiviteter hastighet utvinning fra en organisk hjernesyndrom.

Den Shipley levende Institute forvalter en rask test av ordforråd for å beregne etterretning før en skade eller utbruddet av en sykdom. Deretter Shipley Institute test del to er abstraksjoner og puslespill gi et estimat av nåværende intelligens eller funksjon. Før intelligens i forhold til etter etterretning anslår graden av tap eller underskudd.

Mental Disorders

Memory er en utøvende funksjon, som inkluderer muligheten til å fullføre oppgaver, ta beslutninger og å planlegge og organisere tanker. Manglende evne til å fullføre oppgaver og organisere tanker er kortsiktig hukommelsestap.

Depresjon er gjennomgripende sorg med tap av appetitt og manglende evne til å sove med et tap av hukommelse. Schizofreni og schizoaffektive personlighetsforstyrrelser har en depresjon fase som går forut for den psykotiske fasen av psykisk sykdom. Depresjon og schizofreni er begge forårsaket av overskytende dopamin nevrotransmisjon.

Deprimerte mennesker husker negative ulykkelige erfaringer, som utdyper depresjon. Depresjon fører til langvarig hukommelsestap. Mangel på oppmerksomhet og manglende evne til å konsentrere seg resulterer i redusert oppbevaring av minner. Hjerneskanning viser at frontallappen aktivitet er redusert hos deprimerte pasienter, og signalstoffet serotonin er redusert hos pasienter som er deprimerte eller schizofren. Minne tap er forbundet med økt dopamin og serotonin ble redusert.

Brain Damage

Fem millioner amerikanere lider av Alzheimers sykdom, som bevirker tanken, hukommelse og språk. The Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at 5 prosent av eldre 65 og 74 år gamle og 50 prosent av de eldre enn 85 år har Alzheimers sykdom. Medicare betaler $ 91 milliard årlig for pasienter med Alzheimers sykdom.

Hjernesvulster er unormal cellevekst. Svulster føre til nevrologiske problemer, blant annet hukommelsestap. Primære hjernesvulster oppstår i hjernen. Sekundære hjernesvulster oppstår i kroppen og spre seg til hjernen. Hjernesvulster kan vokse sakte for år, forårsaker ingen problemer før store nok til å komprimere hjernevev og øve press på skallen, nerver og blodårer i hjernen.

Fysioterapi Management for Neck Pain

Fysioterapi Management for Neck Pain


Nakkesmerter kan være en ødeleggende helseproblem. Imidlertid kan fysioterapi eller nakke øvelser kunne bidra til å redusere smerte, redusere stivhet og opprettholde omfanget av bevegelse. Det finnes flere typer oppgaver som kan hjelpe deg effektivt handle mot smerte.

Rolle

En fysioterapeut kan hjelpe behandle nakke, rygg og skuldersmerter. Fysioterapi kan hjelpe behandle stivhet og ubehag, økt utvinning tid og fremme blodstrøm. Fysioterapeuter kan bidra til å vurdere forbedringsområder og gi behandlingstilbud for nakkesmerter og andre medisinske tilstander.

En fysioterapeut kan gi en vurdering eller undersøkelse for å fastslå kilden til smerte og sin oppførsel i kroppen. Plasseringen av smerte og hvordan den oppfører seg kan gi en forståelse av de underliggende fysiologiske problemet og gi en behandlingsplan.

Fordeler

Fysioterapi kan bidra til å skape en passende øvelse diett, forbedre nervefunksjon, riktig dårlig holdning og utvikle musklene i nakkesøylen. Det er noen vanlige øvelser for fysioterapi og nakkesmerter som vil mest sannsynlig bli benyttet som en del av behandlingen.

Fleksjon

Nakke fleksjon er en metode hvori haken beveger seg mot brystet slik at stirre ned mot gulvet. Dette bør gjøres sakte, flere ganger og hjelpe noen stirrer ned mot gulvet. Denne metoden for trening hjelper løsne nakkemusklene som kan bli stramt eller forkortet. Dette kan forhindre halsen fra å bevege seg på riktig måte.

Du kan også utføre side flexions ved å holde hodet grei og tipping øret mot skulderen på samme side. Det er å opprettholde holdning og ikke løfte haken opp for høyt. Hvis du gjør side flexions på feil måte, kan det føre til problemer i nakken leddene og redusere omfanget av bevegelse.

Extension

Utvidelsen av halsen gjør at hodet for å gå tilbake, slik at du ser opp mot taket. Det er viktig å gjennomføre denne bevegelsen sakte slik at de små leddene ikke er tvunget inn i en ubehagelig stilling, og dermed øke din smerte. Hvis du føler deg svimmel, ikke fortsetter med denne øvelsen, som blodstrømmen kan være kompromittert.

Rotasjon

Snu hodet langsomt til en hodesiden og deretter sakte til den andre siden. Hold nakken stødig i noen sekunder på hver side. Enkel rotasjon frem og tilbake kan bidra til å opprettholde mobilitet eller bevegelse av hodet ditt.

Advarsler

Hvis du blir svimmel, ør eller har smerter, er det viktig å unngå disse øvelsene, og vurdere alternativ behandling eller fysioterapi. Før du begynner på et halsen fysioterapi program, snakke med legen din for å være sikker på at du begynner øvelsene sakte for å unngå ytterligere komplikasjoner eller skade.

Symptomer på alvorlige nakkeskader i Toddlers

Symptomer på alvorlige nakkeskader i Toddlers


Nakkeskader i en pjokk kan oppstå ved fall eller stanger hodet mot en vegg eller møbel. Små barns nakker er skjøre og ikke tilstrekkelig støttende av hodet, så når en skade i hodet eller nakken skjer, kan det lett rive eller blåmerke sener i nakken. Noen skader er mindre, men andre er alvorlig og bør få øyeblikkelig legehjelp.

Pain

Småbarn vil vise skriker og gråter hvis de føler smerte i nakken. De kan gni på halsen, spesielt på baksiden av halsen. De kan klage over nakkesmerter eller gråte når du berører halsen deres. Deres nakkemusklene kan virke hoven. Han kan også føle smerte på andre områder ved siden av halsen, for eksempel skyte ned armen, eller klager over at hodet gjør vondt. I en alvorlig nakkeskade barnet ditt kan ikke slutte å gråte.

Unormal Breathing

Nakkeskade kan føre til skade på nervesystemet og påvirke puste. Unormal pust symptomer kan omfatte grunne pust, problemer med å ta en pust eller problemer med å ta dype åndedrag.

Kvalme og oppkast

Hode og nakkeskader ofte går hånd i hånd. Hvis barnet ditt viser kvalme, oppkast og svimmelhet, kan de ha falt og skadet både hodet og nakken.

Problemer med å flytte Neck

En alvorlig nakkeskade symptom kan omfatte problemer for barnet å bevege nakken. Han kan ikke være i stand til å snu nakken uten smerter.

Gang

Barnet ditt kan utvise går eller står vanskeligheter med en nakkeskade. De kan bli svimmel eller har balanse problemer. Det er noen ganger vanskelig å skille dette i små småbarn som er bare begynnelsen for å stå og gå, men du bør legge merke til om noe er utenom det vanlige i måten barnet ditt er i bevegelse.

Elever og andre symptomer

Elevene kan bli utvidet eller en elev kan virke større enn den andre i en alvorlig nakkeskade. Barn kan også bli svært irritabel eller utrøstelig. Bevisstløshet, kan nummenhet i føttene eller hendene eller krampeanfall oppstår. Oppsøke lege umiddelbart hvis barnet viser symptomer på en hals eller hodeskade.

Effekt av løgndetektorer på menneskers helse

Effekt av løgndetektorer på menneskers helse


En løgndetektor test, formelt kjent som en polygraph test, er en funksjon i forbindelse med å sikre en person forteller en annen eller andre sannheten om fortiden og siste opptreden. En løgndetektor-test kan brukes i yrkesøyemed, kriminaletterforskning eller rett og slett for faktisk finne oppdrag. Virkningene på menneskers helse for de som tar en polygraph er minimal, selv om noen mennesker kan oppleve flere effekter i forhold til andre; hovedsakelig når personen har en pre-eksisterende eller dvelende medisinsk tilstand eller lidelse.

Pre-testing Effect

Dagene og timene som leder opp til en polygraph test kan ses gjennom både fysiske og psykologiske effekter. Personen planlagt eller planlagt å ta løgndetektor-test kan oppleve anfall av nervøsitet og angst som testdato og tid nærmer seg. Disse effekter på menneskers helse vil passere når testen er tatt og situasjonen er løst. Selv om det anbefales at en god natts søvn skal hatt på kvelden før en løgndetektor-test, kan noen mennesker har en hard tid å få resten på grunn av forventning forbundet med selve testen.

Puls

En persons hjertefrekvens kan øke under en løgndetektor-test som stress og angst manifest inn raskere pust og nervøsitet. Selv om dette ikke er skadelig, kan en økt hjertefrekvens gjøre noen mennesker med pre-eksisterende medisinske tilstander føle litt svak og kanskje svimmel. På grunn av dette, til de med hjertesykdommer, lungelidelser eller psykologiske forstyrrelser assosiert med angst må informere prøveadministratoren før testen bidra til å kontrollere eventuelle potensielle bivirkninger som kan oppstå som et resultat av en økt hjertefrekvens.

Rapid Breathing

Selv om en løgndetektor-test er ikke smertefull eller ubehagelig i en fysisk forstand, kan blodtrykket cuff og tilhørende elektroder benyttet under testen føre til at noen mennesker til å føle seg begrenset. For personer med vanskeligheter med å bli fastspent ned eller gjort å sitte stille, kan prosessen føre til rask pust som er en psykologisk effekt som presenterer seg selv som en fysisk endring. Rask pust kan føre til at noen stress og ubehag for de med pusteproblemer eller betingelser.

Emotional Impact

Stress og forventning oppleves av folk før, under og etter en polygraph test kan føre til følelsesmessig ubehag. Avhengig av årsakene bak løgndetektor-test, kan noen mennesker utviser stressrelaterte symptomer som urolig mage, kvalme, svimmelhet eller angst. Graden av påvirkning og effekt er forskjellig for alle mennesker, og de med en tendens til å ha følelsesmessige reaksjoner på stressende situasjoner kan oppleve flere symptomer sammenlignet med andre.

Multippel sklerose mindre symptomer

Multippel sklerose mindre symptomer


Multippel sklerose (MS) er en gradvis sykdom som hovedsakelig rammer personer mellom 20 og 40. kroppens immunsystem ødelegger de nervene, noe som resulterer i varierte symptomer blant pasienter. Disse symptomene kan ikke gjenkjenne i utgangspunktet, fordi symptomene kan komme og gå. Her er noen symptomer som kan tyde på en utbruddet av MS.

Fatigue

Fatigue er det vanligste symptomet. Det oppstår vanligvis i midten av ettermiddagen og kan føre til muskel og mental utmattelse.

Svimmelhet

Personen kan føle deg svimmel eller ør. Noen ganger omgivelsene vil synes å spinne.

Sensations

Typiske følelsene er ilinger, nummenhet, kløe og svie. Noen pasienter opplever en "pins og nåler" følelse.

Balanse

Gangvansker kan oppstå på grunn av muskelsvakhet. Noen erfaring nummenhet i føttene, eller svakhet i ett lem. En fot kan dra.

Visjon

Visuelle symptomer er vanlige ved MS. Det kan føre til uklart syn, dobbelt syn eller tap av fargesyn.

Tegn på multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår når kroppens immunsystem eroderer det beskyttende laget som dekker nervene. Konsekvensene er irreversible. I alvorlige tilfeller, folk mister evnen til å gå og snakke. Sykdommen kan ramme i alle aldre, men oftest treffer folk som er mellom 20 og 40 år.

Felles tidlige tegn

I utgangspunktet kan sykdommen føre til balanse problemer, lem svakhet, prikking i huden, følelse av nummenhet og dobbel visjon eller uskarphet.

Mindre vanlig tidlig tegn

Sjeldnere tidlige symptomer inkluderer problemer med koordinasjon, utydelig kommunikasjon, plutselig lammelse og kognitive problemer.

Fatigue

Fatigue blir svært vanlig som multippel sklerose utvikler seg. Det har en tendens til å være mest ekstreme i midten av ettermiddagen. Assosiert med tretthet er mental utmattelse, muskelsvakhet og alvorlig døsighet.

Strange Sensations

Personer med multippel sklerose opplever ofte en "pins og nåler" følelse som kan være svært ubehagelig. Andre opplevelser som peker til sykdommen er en brennende følelse; kløe; nummenhet; og skarpe rivende og stikkende smerter.

Svimmelhet og svimmelhet

Personer med multippel sklerose ofte føler deg svimmel og ør. Rommet kan føles som det er spinning, en tilstand som kalles vertigo. Disse følelsene skyldes ødeleggelse av de komplekse nervebaner som håndterer visjon og diverse andre hjerne innganger er nødvendig for riktig balanse.

Alvorlige symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en invalidiserende sykdom som vil føre til mange forandringer i livet ditt. Dens symptomer kan skape kaos på din helse, din familie og din jobb. Selv om symptomene er ikke akkurat det samme i alle to mennesker, å ha noen ide om hva som kan utvikle kan tillate deg å forberede dem. Symptomene på MS kan påvirke deg følelsesmessig og fysisk.

Hva er MS?

Multippel sklerose er en sykdom som skader myelin, et mykt, hvitaktig, fettstoff som dannes rundt kjernen av visse nervefibrene i det sentrale nervesystemet. MS også skader nervefibrene. Dette forstyrrer sendinger av nervesignaler mellom ryggmargen, hjernen og andre kroppsdeler. Dette avbrudd fører til at alle primære symptomer på MS. Symptomene varierer avhengig av hvor myelin og nervefiber skade oppstår. Primær progressiv MS er den mest alvorlige formen av sykdommen. Med denne formen, symptomene stadig forverres uten en tydelig tilbakefall, der symptomene forbedre og deretter forverres, eller remisjon, der symptomene bedres eller forsvinne.

Fysiske symptomer på MS

Du kan oppleve alvorlige muskelproblemer, noe som resulterer i stive bevegelser (kramper), ukontrollerbar risting eller skjelving (ataksi). Du kan oppleve at du drar bena og er spesielt klønete på grunn av en mangel på koordinering. Vertigo er ofte tilstede. Alle disse symptomene kan tvinge deg til å bruke rullestol.

MS fører ofte varierende grad av smerte. Nevropatisk smerte forårsaker ulike følelser i huden eller brennende ved den minste berøring. Muskelskjelettsmerter vanligvis resultater fra overflødig press på ledd og bein fra spasmer. Smertebehandling kan ofte være en tungvint prosess i forvaltningen av sykdommen din.

En av de mer pinlige symptomer på MS er urin eller tarmproblemer. MS kan føre til forstoppelse eller tarm inkontinens. Det kan også føre til en over-eller under-aktiv blære. Blæren vil kontrakten selv om den ikke er full, eller du ikke passere alle dine urin på en gang, slik at blæren mett.

Vertigo er en vanlig alvorlig symptom på MS, noe som gjør at du føler deg ut av balanse. Du kan føle deg svimmel eller ør som et resultat av dette symptomet. Verst av alt, gjør dette symptomet du føler deg som om rommet er spinning rundt.

Emosjonelle Symptomer på MS

Som et resultat av MS, kan du oppleve følelsesmessige problemer. Denne ødeleggende sykdom er livsendrende og setter enorm belastning på deg og din familie. Du kan bli deprimert som du opplever tilbakefall. Du bør oppsøke lege hvis du føler selv-hat eller ønske om å skade deg selv å ende problemene dine. Angst kan også bli en del av hverdagen din. Dette skyldes vanligvis at den overveldende følelsen av mangel på kontroll over din egen kropp. En av de merkeligste emosjonelle problemer som kan oppstå er overdreven og uhensiktsmessig lykke eller sorg. Alle disse emosjonelle problemer kan styres ved hjelp av en mental helse profesjonell.

Seksuelle Symptomer på MS

Dessverre kan den skade som MS forårsaker påvirke sexlivet. Menn kan oppleve mannlig erektil dysfunksjon eller impotens. Kvinner kan også oppleve kvinnelige sex dysfunksjon. Selv om disse betingelser vanligvis har fysiske kilder, kan de også ha følelsesmessige kilder. Ofte depresjon og angst kan føre til seksuelle dysfunksjoner. Disse symptomene kan også være medisinsk behandlet med en viss suksess.

Kognitive symptomer på MS

Du kan finne de kognitive symptomer på MS så vanskelig som alle de andre symptomene kombinert. Du kan oppleve hukommelsestap eller vanskeligheter med å finne de ordene du vil si. Du kan ha en vanskelig tid å fullføre selv enkle ting som følge av redusert oppmerksomhet span. Konsentrerer seg om ting for en lengre periode kan ofte bli umulig. Du kan også finne at alle disse symptomene gjør det vanskelig for deg å lære nye ting.

MS vil trolig forandre ditt liv og livene til din familie og venner. Men å ha kunnskap om hva du kan forvente kan hjelpe deg til å godta hva som ikke er i din kontroll. Det er mange mennesker som klarer å leve med MS, og du kan også.