Digidexo.com

cyste kreft i lysken

Er Sårhet og Hevelse brystkreft?

Bryst hevelse og ømhet ofte oppstå på grunn av naturlige hormon svingninger. Men hevelse og smerte kan også bety kroniske hormon ubalanse eller bryst infeksjoner. Hvis brystene er fortsatt hoven og sår i mer enn et par uker, eller smertene er veldig ubehagelig, gå til legen din.
Mens kreft er vanligvis årsak til smerte og hevelse, er det en mulighet.

Funksjoner

Bryst hevelse og sårhet er ofte forårsaket av hormonelle endringer som oppstår under menstruasjon, overgangsalder eller graviditet. Hevelse og smerte kan også være et symptom på mastitt.
Hevelse noen ganger oppstår mer i ett bryst enn i det andre brystet. Endringer i generelle følelsen, for eksempel klumper, er vanlig hvis årsaken er hormonell.
Hvis mastitt eller en annen infeksjon som forårsaker hevelse, kan brystene føles ømme og varme.

Identifikasjon

Når bryst hevelse og sårhet vedvarer forbi normal menstruasjonssyklus, bør du snakke med legen din. Hun kan foreslå å planlegge en avtale. Under avtalen, vil legen din undersøke brystene dine og kan bestille en ultralyd eller andre bildebehandlings prosedyrer for å utelukke infeksjoner, cyster, kreft eller noen bryst unormalt.

Forebygging / løsning

Hvis din smerte og hevelse oppstå månedlig på grunn av hormoner; steroide anti-inflammatorisk medisin, for eksempel Ibuprofen, kan hjelpe. Unngå koffeinholdige drikker i løpet av denne tiden; koffein fremmer hevelse.
Kronisk brystsmerter og hevelse som er forårsaket av hormoner krever spesiell omsorg. Du kan kreve hormon kosttilskudd
For mastitt, vil legen forskrive antibiotika. Ammende mødre er spesielt utsatt for mastitt. Hvis du er sykepleier, kan du være i stand til å forebygge mastitt ved å holde brystvortene ren og ved å tømme brystene ofte.

Advarsel

En sjelden type kreft, kalt inflammatorisk brystkreft, kan føre til hevelse og smerte. Fordi denne kreft er aggressiv, jo før en lege diagnoser og behandler dette, jo bedre. Hvis du er bekymret for bryst hevelse eller smerte, ikke frata gå til legen din.

Time Frame

Brystene kan hovne opp og bli øm noen dager til en uke før menstruasjon eller kan forbli anbud gjennom en kvinnes periode. Noen kvinner opplever ømhet rundt eggløsning, så vel. Kronisk ømhet kan også forekomme. Dette er vanligvis forårsaket av hormon ubalanse eller en uoppdaget infeksjon.

Betraktninger

Selv om hormoner føre til de fleste tilfeller av brystkreft sårhet eller hevelse, kan disse symptomene bli dekket opp andre problemer. Vær oppmerksom på forandringer i brystene og diskutere disse endringene med legen din. I alle fall vil gjøre dette sette sinnet rolig hvis det viser seg å være noe alvorlig.

Alltid snakke med legen din hvis du også har hevelse i armer eller armhulene.

Kan en Cortical Nyre Cyste Årsak Lyske smerter?

Nyrecyster

Kortikale nyrecyster er en type nyre cyste som blir mer vanlig som folk blir eldre. Mens forekomsten av nyrecyster hos barn er sjelden, er mer sannsynlig hos personer etter fylte 50. Ifølge en februar 2001 artikkel publisert i Parkhurst Veksling, kortikale og parapelvic cyster står for mellom 60 og 65 prosent av alle nyre tilstanden masser. Mange ganger en person opplever ingen symptomer. I tilfeller der smerter, blødning eller infeksjon oppstår, kan trenge cyste som skal fjernes. Nyrecyster er ofte forårsaket av rørformet obstruksjon. I de fleste tilfeller er en renal cyste godartet. Selv om det er sjelden at en godartet nyre cyste å slå kreft, bør en lege nøye vurdere eventuelle cyste å utelukke mulig malignitet.

Symptomer

Mens noen mennesker med nyrecyster kan tilskrive smerter i korsryggen til cyste, bør en enkel cyste ikke forårsake smerte. Hvis en person diagnostisert med en kompleks kortikale nyre cyste klager over smerter i nedre del av ryggen eller lysken eller smerter ved vannlating, kan det være en annen tilstand. Konstant smerter kunne indikere tilstedeværelse av en malign masse, noe som innebærer at en hvilken som helst kreft kan allerede være tilstede i de senere stadier. Selv om malignitet er fast bestemt på ikke å være årsaken til smerter, en lege vanligvis bestiller en rutine urinalysis og urin kultur for å være sikker på at lysken eller ryggsmerter er ikke på grunn av infeksjon eller annen medisinsk tilstand.

Pain

Nyrecyster vokser sakte. Men når en cyste vokser stort nok, og begynner å trykke på andre organer, kan en person oppleve smerte. Store kortikale nyrecyster ofte legge press på magen og tarmene, eller på nyrene selv. I noen tilfeller, kan strekking av veggen av cysten være årsaken til smerten. Infeksjon eller blødning fra en nyre cyste kan være andre årsaker til smerte. Infeksjon fører til nyrevevet å hovne opp, strekke nedsatt kapsel. Den renale kapselen er tykt lag av fibrøst bindevev som omgir hver av nyrene. Dette kan føre til en konstant, verkende type smerte. Flankesmerter, som er karakterisert som smerter i siden som følte et sted mellom den nedre brystkasse og bekken, er vanligvis forbundet med nyreproblemer. Smerter i flanken eller nedre del av ryggen ofte stråler ut i midten av magen eller lysken rett under magen. Medisinske tilstander som involverer nyrene er en vanlig årsak til lyskesmerter hos kvinner og menn begge.

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?


En lyske belastning er når det er en rift eller trekk i de tre musklene i indre lår, også kalt adductor musklene. Denne kombinasjonen av musklene går fra lysken hele veien nedover innersiden av låret og kobles til kneet. En trakk lysken kan være forårsaket av mange forskjellige ting, for eksempel en direkte slag mot lysken, belaste muskelen utover hva det er i stand til, overdrive eller legge for mye stress på musklene når de ikke er korrekt strukket.

Symptomer på Kvinne Lyske trekker

Symptomer kan være mild til svært alvorlig i en lyske pull. Symptomer kan inkludere tetthet i lysken, smerte og ømhet, svakhet i adductor musklene, blåmerker, feber på stedet av belastningen, og en smellende eller kneppende lyd når musklene er anstrengt. Du vil oppleve smerte når du flytter, og du kan oppleve lyskesmerter når du går på do.

Hvordan det er diagnostisert

Din lege vil fysisk eksamen området til å finne noen hevelse eller klumper som vises på lysken. Den fysiske undersøkelsen vil avdekke hvorvidt smerte er et resultat av andre medisinske tilstander som nyrestein, forstørrede lymfeknuter eller andre bekken problemer som cyster på eggstokkene. Cyster på eggstokkene kan forårsake intense smerter som kan synes å kjøre nedover beinet og kan ligne en muskel pull. Røntgen, CT skanner og andre tester kan utføres for å utelukke eventuelle andre problemer før en full diagnose er gitt.

Behandling

Lyskesmerter hos kvinner varierer avhengig av diagnose under evalueringen. Den vanligste formen for behandling for en lyske pull er kvinner er hvile og medisiner. Ibuprofen og Naproxen er både anti-inflammatoriske medisiner som hjelper med hevelse og betennelse. Varme brukes til det generelle området eller et varmt bad kan gi midlertidig lindring. Behandlingen er basert på den eksakte årsaken til smertene. Enhver smerte som har oppstått i flere dager bør sees på av en lege.

Hvordan hjelpe Nyre Cyste Pain

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), ca 30 prosent av personer 70 år og eldre har en nyre cyste. Disse ikke-kreft cyster består av vannfylte sekker i nyrene. De blir oppdaget av CT-skanning, og vanligvis ikke forårsake symptomer med mindre de vokser så store at de legger press på andre organer. Som et resultat, kan du føle smerter i rygg, hofter eller mage som er ledsaget av feber. På dette punktet, en urolog enten drenerer cyster eller kirurgisk fjerne dem.

Drenering

Hvis du føler smerte som et resultat av en nyre cyste moderat i størrelse, kan urologen tømme cyste. Med hjelp av en ultralyd-maskin, setter han en lang nål gjennom huden din inn i cyste. Deretter trekker han ut vannaktig væske og setter inn en alkoholoppløsning i stedet. Vev rundt cyste stivne, noe som gjør forholdene ugunstige for videre vekst.

Kirurgi

Kirurgi er anbefalt for pasienter som har cyster er av betydelig størrelse. Når fjernet, stopper smerte. Ifølge Cedars-Sinai Health System, er det tre former for kirurgi tilbys for nyrecyster: laparoskopi og cyste fjerning, perkutan nyrekirurgi og retrograd inrarenal kirurgi.

En laparoskopi og cyste fjerningsprosedyren er for tallrike cyster som er store nok til å presse den andre organer. Dette er først og fremst en poliklinisk prosedyre. En kirurg gjør tre snitt i magen og trekker ut vil cystene nåler

Perkutan nyrekirurgi anbefales hvis du har store cyster som ligger på baksiden av nyrene. Med hjelp av en X-ray, gjør urologen et snitt i huden din over nyrene og plasserer en hylse mellom de to. Deretter bruker han endoskopiske verktøy for å åpne cyster og fjerne dem. Denne prosedyren er mer omfattende, og du vil sannsynligvis bli innlagt på sykehus over natten.

Retrograd intratenal kirurgi er brukt hvis cystene er i en posisjon at de kan dreneres av en laser. Når laser kutt og avløp nyrene cyste, vil kirurgen plassere et rør, kalt en stent, i ureter. Stenten forblir i to uker før du går tilbake til legen for fjerning sin.

Forebygging

CT brukes til å overvåke nyrecyster som er små og ikke forårsake noen smerter. Legen kan ikke anbefale behandling med mindre du opplever noen symptomer fra cyster. Også, når du har gjennomgått behandling, kan legen din undersøke nyrene dine hver seks til tolv måneder, ifølge familydoctor.org. Du vil bli overvåket dersom en CT scan avslører at nyrecyster har tette vev, eller hvis de inneholder biter av stein-lignende stykker.

Hva er en nyre Cyste?

Hva er en nyre Cyste?


Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, enkle nyre cyster er en vanlig tilstand som folk alder. Denne tilstanden er til stede i nesten 30 prosent av personer over 70 år.

Nyre Cyste

En enkel nyre cyste er en lukket pose som inneholder fluidet som dannes i nyrene. Disse cystene er oftest ikke-kreft. Nyrene kan havnen en eller flere cyster.

Symptomer

Vanligvis nyrecyster er asymptomatiske, og en person ikke føler cyste. Imidlertid, hvis cyste er stor nok til å trykke på andre organer kan det være noen smerte følt.

Behandling

Nyre cyster vanligvis ikke utgjøre en helserisiko, og er derfor ikke behandlet. Hvis, derimot, er cyste forårsaker smerte eller forstyrrer organfunksjoner den kan fjernes. Dette gjøres ved punktering cyste med en lang nål eller laparoskopisk kirurgi.

Identifikasjon

Nyrecyster er identifisert gjennom ultralyd eller CT-skanning. Noen ganger er de funnet når legene er ute etter andre forhold.

Polycystisk nyresykdom

Dette er en genetisk sykdom som forårsaker klynger av cyster å danne rundt nyrene eller andre organer. Hvis noen i din familie har denne sykdommen søke profesjonell medisinsk råd om sjansene for å utvikle denne tilstanden.

Liver cyst symptomer

En lever cyste er en liten væskefylt vekst som utvikler i slimhinnen i leveren. I de fleste tilfeller utvikler en enkelt cyste og forårsaker ingen problemer for den enkelte vanligvis. Men noen mennesker opplever en mye tyngre forekomsten av disse cyster, som resulterer i en tilstand som kalles polycystisk leversykdom. Med denne lidelsen, lider leveren en samling av cyster, forårsaker orgelet å forstørre og utløser oppbevaring av væsker. Uavhengig av antall, lever cyster er aldri kreft, men kan produsere plagsomme symptomer hos sine lider.

Asymptomatisk

For folk flest, en lever cyste forårsaker ingen symptomer i det hele tatt. Dette skyldes i stor grad det faktum at disse små fremspring typisk dannes som et eneste vekst, ikke påvirker funksjonen, og helse av leveren. Heldigvis, av alle tilfeller av lever cyster, de fleste (rundt 95 prosent) aldri vise symptomer på tilstanden.

Pain

Av dem som utvikler symptomer på lever cyster, smerte er langt den vanligste av dem alle. Denne smerten er vanligvis isolert til mageregionen, og varierer i ubehag fra kjedelig til skarp. For noen er denne smerten følte i øvre høyre side av magen eller skulderen, som ofte er en indikasjon på at cysten har bedt blødning. Men dette symptomet er ikke alltid følt strengt som smerte, i stedet kan det manifestere seg som en abdominal fylde.

Oppblåsthet

Noen ganger, en lever cyste fører til at leveren til å hovne opp. I en slik situasjon kan en person legge merke til noen abdominal oppblåsthet på grunn av det økte trykket forårsaket av den svellede leveren. Men dette oppblåsthet er vanligvis subtil og en relativt sjelden symptom på tilstanden.

Behandling

Siden leveren cyster sjelden skape noen problemer, er mange mennesker aldri behandlet for tilstanden. Det er ikke før symptomer manifesterer at kirurgi blir et alternativ. Med lever cyster, blir en del av cyste fjernet, slik at det ikke lenger kan fylles med væske. Og ifølge Cleveland Clinic, er det svært sjelden å oppleve et tilbakefall.

Polycystisk leversykdom

Med polycystisk leversykdom, symptomene er de samme som lever cyster, unntatt noen ganger mye mer alvorlig. Imidlertid er behandlingen mye forskjellig for denne tilstanden, som det er altfor mange cyster til kirurgisk reparasjon. I denne situasjonen, er den eneste måten å behandle sykdommen fjerne leveren og erstatte den med en ny.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste


Cyster er blister utseende, væskefylte sekker på eller i en hvilken som helst del av kroppen - for eksempel med cyster på eggstokkene. En funksjonell cyste (fra en normal kropp prosess) går som regel unna med menstruasjon eller over 2-3 måneder. Hvilke typer cyster er follikulær, corpus luteum, dermoid, endometrioma, cystadenoma og Polycystisk ovariesyndrom - normalt på grunn av hormonell ubalanse og i stand til å forårsake alvorlige problemer. Symptomer kan ikke vise, men følgende er noen vanlige.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste

•  Sjekk ut for unormalt i menstruasjon; se om det er smertefulle premenstruelle dager og perioder, uregelmessighet eller fravær av perioder. Til tider kan det blodtap i perioder bli alvorlig eller knapt forekomme.

Pass på at hvis det er en jevn eller periodisk, moderat verke eller uro rundt bekkenområdet. Denne smerten kan gradvis flytte til nedre rygg og lår.

Sjekk ut om det er smerter under eller etter samleie.

Se etter symptomer som en liten betennelse på nedre del av magen og tyngde i magen eller bekkenet. Det kan forekomme uregelmessigheter i tarmen eller blære bevegelser, avhengig av størrelsen og plasseringen av cyste og mengden av trykk som den forårsaker. Noen ganger kan det føles som du ikke kan urinere helt.

Sjekk ut for unormal vekst eller hår på kroppen, problemer med akne eller smerter i brystene og kvalme (som under svangerskapet).

Se om det er unormal vektøkning over en kort periode.

•  Sjekk ut for symptomer som dypere stemme, skallethet, ansikts hårvekst og andre mannlige egenskaper.

Se om det er feber, oppkast, alvorlig og plutselig magesmerter eller blødning, akselerert puste, svimmelhet eller betydelig svakhet. I så fall får vare fra et sykehus.

Hint

  • Oppsøke lege for eventuelle problemer knyttet til bekken ubehag, smerter, misdannelser i menstruasjon eller infertilitet, og få vanlige bekken checkups gjort. Være klar over alle endringer som er helt nytt for deg.
  • Forstå at funksjonelle cyster oppstår bare under den reproduktive perioden av en kvinne og ikke etter overgangsalderen.
  • Vet at noen cyste som oppstår i alle aldre eller sted trenger legeundersøkelse; de kan være begynnelsen stadium av kreft.

Om Ovarian cyster

Om Ovarian cyster


En ovarian cyst er en liten væskefylt sac i eggstokken. Om lag 95 prosent av cyster på eggstokkene er ikke-kreft, men kreft og andre alvorlige medisinske problemer kan bli indikert av tilstedeværelsen av visse cyster. Mens noen godartede cyster kan skyldes endokrine lidelser eller andre forhold, kan en hvilken som helst eggstokkfollikkelen over 2 centimeter også betegnes en ovarialcyste.

Typer

De fleste cyster på eggstokkene er "funksjonelle cyster". Funksjonelle cyster på eggstokkene forekomme som en del av utviklingen av eggstokkfollikelen, eller follikkelutviklingen. Når hun begynner å menstruere, har en kvinne ovariefollikler på alle stadier av utviklingen i eggstokkene.
Follikulær Cyste: Dette er en moden follicle som enten ikke slippes under eggløsning, eller kollapser inn på seg selv før eggløsning. Selv om disse cyster kan vokse til over 2 inches i diameter, er de vanligvis ufarlige. De kan imidlertid forårsake smerte hvis de kan briste. Follikulære cyster vanligvis ikke krever medisinsk intervensjon, og vil forsvinne etter noen måneder.
Corpus luteum Cyste: Når en kvinne ovulates, utgivelser eggstokkfollikelen det modne egget. Den follicle selv er da kjent som corpus luteum, og det blir deretter brutt ned av kroppen og reabsorberes. Hvis corpus luteum i stedet fylles med blod eller væske og forblir i eggstokken, blir det en cyste. Disse cystene er ofte asymptomatiske.
Hemoragisk Cyste: Dette er den mest potensielt alvorlig av de funksjonelle cyster. Hvis det i løpet follikkelutviklingen en blodåre i eggstokkfollikelen bursts, kan blodet lekke inn i hårsekken. Hvis blødningen ikke opphøre av seg selv, kan blod lekke inn i eggstokken, og tvang den til å forstørre. Dette kan føre til intens smerte, og bør cyste brudd, kan blodet lekke inn i bukhulen. Hemoragisk cyster sjelden krever kirurgi.
En annen type godartet cyste er en dermoid cyste. Også referert til som teratomer, kan cystene dannes ikke bare i eggstokkene, men i andre områder av kroppen. De består hovedsakelig av fett, men kan også produsere brusk, ben og andre typer vev. Kirurgi er nødvendig å fjerne dem.
Cystandenomas er godartet cyster dannet fra ovarial vev og fylt med et fluid som ligner slimete. De blir vanligvis fjernet med kirurgi.

Identifikasjon

Cyster er vanligvis funnet under en gynekologisk eksamen eller via ultralyd, laparoskopi, eller CT-skanning. Den beste måten å diagnostisere ulike typs av cyster på eggstokkene er gjennom endovaginal ultralyd. En tynn staven blir satt inn i vagina, og plassert ved siden av eggstokken. Bildet er detaljert nok til å avgjøre om cyster faststoff, væskefylt, eller inneholder en blanding av væske og fast materiale. En MRI kan utføres for å evaluere innholdet av cyste ytterligere.

Størrelse

En follikulær cyste kan måle opp til 2,5 inches i diameter. En corpus luteum kan være opp til 4 inches. Endometrisk kan være opp til 8 inches. Cystandemona cyster kan være opp til 12 inches. Non-kreft cyster som er mindre enn 4 inches i diameter vanligvis ikke krever kirurgi i pre-menopausale kvinner.

Effekter

De fleste cyster på eggstokkene er asymptomatiske, men symptomer kan inkludere mage / bekken smerter og press, uregelmessig menstruasjon, kvalme eller oppkast, vaginal smerte eller blødning / spotting, bekkensmerter etter trening, samleie eller med vannlating og avføring.

Advarsel

Cyster på eggstokkene kan være en indikasjon på alvorlige medisinske problemer.
Endometriose er en tilstand i hvilken livmorvevet vokser utenfor livmoren. Alvorlig abdominal og / eller bekkensmerter er det viktigste symptomet på endmetriosis. Hvis livmor vev vokser inni eggstokken, utvikler en endometrial cyste. Opprivningsanordningen av denne type cyste, som kan vokse i opptil 10 år, kan føre til infertilitet. Bare kvinner som har endometriose er i faresonen.
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en endokrin lidelse der hårsekken vekst arrestasjoner før forfall, som fører til tilstedeværelsen av mange umodne follikler i eggstokken. En kalles polycystisk eggstokk hvis 12 eller flere av disse follikler blir funnet under en ultralyd. En eggstokk kan synes å være polycystisk selv om pasienten ikke har endokrine abnormaliteter, og derfor ikke har PCOS.
Eggstokkreft manifesterer vanligvis i faste eller faste og flytende -filled svulster. Kreft kan oppstå fra det ytre laget av vevet rundt eggstokken (epiteltumorer), bindevevsceller i eggstokken (stromal tumor), eller fra cellene som produserer egget (bakterie celle svulster).

Spørsmål å spørre en lege om ovarian Cyste fjerning

Eggstokkene er en del av den kvinnelige reproduktive system, som finnes i nedre del av magen. Koblet av egglederne til livmoren, eggstokkene er egg-produserende kjertler i den kvinnelige. Cyster funnet på eggstokken kan kreve fjerning, men de fleste kvinner har en rekke spørsmål om slik behandling. Forstå det grunnleggende på ovarial cyste fjerning kan bidra til å fjerne noe av frykten oppleves av kvinner som står overfor behandlingen.

Er det godartet eller ondartet?

En cyste kan være ufarlig eller farlig, avhengig av hva slags det er. En godartet cyste er ikke farlig, og er relativt vanlig hos kvinner. Noen kvinner utvikler cyster som forsvinner i løpet av to eller tre perioder, mens andre opplever cyster som kan vokse og forårsake smerter i magen. Legen din må ta en prøve av cyste å avgjøre om det er ondartet (kreft) eller ufarlig.

Hvilken type prosedyren er involvert?

To vanlige prosedyrer for cyste fjerning brukes i dag. Den ene er en laparoskopisk tilnærming, som innebærer bruk av en lang, tynn slange med et kamera festet til en ende. Laparoscope er i stand til å vise den nøyaktige plasseringen og størrelsen på cyste gjennom et lite snitt normalt gjort under navlen, som gjør det mulig for kirurgen å fjerne det med minst mulig vevsskade mulig. Den annen teknikk innebærer det som kalles åpen abdominal kirurgi, hvor et større innsnitt er gjort i den nedre del av magen, gjennom alle hud og muskelvev lag, for å eksponere eggstokken.

Hva er Ovarian cyster, anyway?

Seks forskjellige typer cyster er ofte funnet på eggstokkene. De omfatter hårsekken cyster, som oftere enn ikke gå bort av seg selv; hårsekken cyster oppstår når eggsekker ikke bryter åpen for å frigjøre egg. Det er også corpus luteum cyste, som dannes når fluidet bygger seg opp inne i en intakt sac. En endometriomas er en cyste som ofte forekommer hos kvinner som opplever veksten av livmor-type vev utenfor livmoren. Cystadenomas er ovariecyster som dannes på den ytre overflate av eggstokk, og dermoidcyste er de som inneholder skin-vevstype-attributter, som hår eller "tenner". Den siste typen ovarial cyste kalles en polycystisk ovariesyndrom, som er forårsaket av egg som ikke forfaller innen eggsekker, og skaper gjentatte vekst innenfor cyste.

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?


Flertallet av svulster på livmorhalsen er ikke kreft. Ifølge National Cancer Institute, bare 8,2 prosent av kvinnene i USA utvikle livmorhalskreft. Det er flere ikke-kreftsvulster som kan utvikle seg på livmorhalsen, inkludert polypper, cyster, muskelknuter og vorter.

Polypper

Cervical polypper vokser fra slimhinnen i livmorhalsen. Disse vekster er ofte infisert og så mange kvinner må ta antibiotika etter sine polypper er fjernet. Men når fjernet, polypper vanligvis ikke tilbake.

Cyster

Cervical cyster er slim-fylt vekster. De normalt ikke føre til noen smerter eller andre symptomer og ikke krever noen behandling.

Fibroids

Cervical fibroids utvikle seg i den muskulære veggen av livmorhalsen. De er vanskelige å fjerne uten å eliminere vevet i området.

Vorter

Genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Disse vortene kan vokse på livmorhalsen og ofte opptrer som enkelte hvite støt eller som en klynge av humper. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), HPV stammer som forårsaker kjønnsvorter er ikke de samme typene som er ansvarlige for livmorhalskreft.

Pap og bekken

The Mayo Clinic sier å ha regelmessige celleprøver og bekken eksamener vil bidra til å oppdage celleforandringer.

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste


Godartede øret cyster er ofte plassert inne i øregangen eller på trommehinnen eller trommehinnen. Mens godartede cyster er ikke kreft, kan de vokse og svekke den enkeltes hørsel. Ytterligere vekst kan også legge press på ansikts nerver som fører til ansikts nerve lammelse. Behandlingen er ofte anbefalt for å redusere sannsynligheten for alvorlige utfall.

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste

•  Besøk en otolaryngologist, mer kjent som en øre, nese og hals lege. Disse legene er spesielt opplært i behandling av tilstander i øret.

Få en CT scan av øret slik at legen din kan identifisere stedet og omfanget av cyste. En hørselstest er også vanligvis gjennomført for å fastslå omfanget av hørselstap som kan tilskrives cyste.

Snakk med legen din om alternativer for behandling. Noen leger vil anbefale å forlate en asymptomatisk øre cyste alene og overvåke det for vekst. Hvis cyste vises stor eller er svekke hørselen, er kirurgi sannsynlig.

gjennomgå en operasjon for å fjerne en øre cyste. Kirurgi for å fjerne en liten øre cyste kan gjøres gjennom øregangen. Fjerning av et større øre cyste kan kreve en mastoidectomy. Under denne prosedyren kan kirurgen reparere skade på trommehinnen eller bein vitale for hørselen.

forutse bivirkninger av kirurgi. Vanlige bivirkninger er smerter, infeksjon eller blødning. Alvorlige, men sjeldne bivirkninger omfatter skader på strukturer i øret og ansikts nerve lammelse. Det er noen ganger en forstyrrelse i balanse eller en følelse av svimmelhet. Dessuten kan mellomøret kirurgi fører til en smaksforstyrrelser.

Følg post-kirurgisk behandling som pakking, øredråper og antibiotika.

skaffe en annen hørselstest to til tre måneder etter operasjonen for å fastslå den nåværende tilstand av hørsel.

Hint

  • Velg legen din nøye. Fellowship-trent eller bord-sertifiserte leger har større erfaring og er trolig mer dyktig.

Hvordan Heal Lever Cyster

Lever cyster er lommer av fluid eller luft som bryter ut av levervevet. Også kalt lever cyster, disse godartede vekster påvirker ca 5% av den totale befolkningen i USA. I de fleste tilfeller trenger cyster på leveren ikke trenger å bli kirurgisk behandlet. I sjeldne tilfeller kan imidlertid kirurgisk fjerning av cyster være nødvendig.

Hvordan Heal Lever Cyster

Diagnostisering og behandling av lever Cyster

•  Bestem type lever cyster du har. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvilken type cyster som du har. Ultralyd eller CT scan er tester som legen din vil for å hjelpe ham med å avgjøre hva slags cyster som vokser på leveren din. De fleste cyster ikke krever legehjelp, og vil klare seg på egenhånd. Enkle lever cyster er alltid godartet. Men i sjeldne tilfeller kan cystisk leversvulster oppstår. Disse er spesielle typer svulster som ligner cyster og kan bli ondartet (kreft) over tid.

Spis en sunn diett som er lav i fett og inneholder massevis av frukt, grønnsaker, hele korn, magre proteiner og magre meieriprodukter. Hvis dine cyster er enkle og du trenger ikke ytre symptomer som smerte eller fylde i magen, vil de leges på egen hånd. Asymptomatiske lever cyster vanligvis leges i flere dager til flere uker.

Hvis diagnosen non-maligne cyster forårsaker smerte eller ubehag, eller hvis cyster er blitt store eller infisert, planlegge en operasjon for å få dem fjernet.

Legen din kan gi deg råd om nødvendigheten av kirurgi for å fjerne cyster. Han kan også hjelpe deg med å planlegge operasjonen dato og klokkeslett. Operasjonen er vanligvis laparoskopisk (utføres gjennom et lite innsnitt) og krever bare én overnatting sykehusopphold. Pasienter vanligvis leges i to uker eller mindre fra dette minimal invasiv kirurgi.

Hvis en scan har vist at du har cystisk svulster på leveren din, planlegge kirurgi for å få dem fjernet. Cystisk svulster på leveren krever en åpen innsnitt kirurgi, i motsetning til cyster, som er fjernet laparoskopisk. Selv i tilfeller av malignitet (kreft), er prognosen for pasienten etter fjerning av cystisk svulster bra, som de fleste cystisk svulster ikke gjentar seg.

Hint

  • Risikoen for å få tilbakefall av lever cyster er lav. En meget liten del av befolkningen (mindre enn 1%) har en tilstand kalt polycystisk leversykdom, eller PLD. PLD kan forårsake tilbakevendende godartede cyster på leveren. Den eneste kuren for PLD er en levertransplantasjon.

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?


Produserende fordøyelsessafter og hormoner for å regulere glukosebehandling er den viktigste funksjon av pankreas. Cyster eller pseudo-cyster kan dannes på hode, kropp og hale i bukspyttkjertelen. Årsaker til bukspyttkjertelen cyster variere eller kan være ukjent. Selv om de fleste bukspyttkjertelen cyster er godartede, mens andre kan forårsake alvorlige symptomer eller kan være forstadier. Forstå bukspyttkjertelen og dens funksjoner er avgjørende ved vurderingen av årsakene til flere cyster på halen i bukspyttkjertelen.

Forstå Pancreas

Bukspyttkjertelen er et blad-formet, langstrakt endokrin kjertel, ca 6 inches lange, ligger i den øvre del av magen foran ryggraden og bak magen. Halen av pankreas er plassert på den venstre ekstremitet og berører milten. Laboratorietester Online bemerker at små kanaler i bukspyttkjertelen flytte bukspyttkjertelen væske inn i pankreasgang. Fluider blir båret av pankreasgang fra halen mot hodet, i den øvre del av tynntarmen (tolvfingertarmen). Bukspyttkjertelen duct og galle duct, bærer sine fordøyelsesenzymer, møtes før vi går i tolvfingertarmen og dele en åpning til tynntarmen.

Sykdommer i bukspyttkjertelen

Pankreatitt, kreft i bukspyttkjertelen og bukspyttkjertel insuffisiens omfatter de primære sykdommer i bukspyttkjertelen. Pankreatitt oppstår når fordøyelsesenzymer ikke gjør det til tolvfingertarmen og blir aktivert inne i bukspyttkjertelen, spise bukspyttkjertelen verket. Dette resulterer i betennelse i bukspyttkjertelen og kan forårsake magesmerter, kvalme og oppkast. Laboratorietester Online melder at kreft i bukspyttkjertelen er den fjerde største årsaken til kreft dødsfall i USA. Adenokarsinomer i eksokrine vev utgjør 95 prosent av bukspyttkjertel kreft. Pankreatisk insuffisiens oppstår når bukspyttkjertelen er i stand til å produsere nødvendige nivåer av fordøyelsesenzymer for å hjelpe til mat absorpsjon i tarmen.

Typer cyster

Cyster er en samling av væskefylte lommer. Ifølge MayoClinic.com, kan bukspyttkjertelen cyster ikke være & ldquo, true & rdquo; cyster i den forstand sine celletyper er forskjellig fra sammensetningen av sanne Cyste celler. Disse typer cyster kalles pseudo-cyster og er fylt med vev rusk, fordøyelsesenzymer og væske. Celler på veggene av pseudocyster er ofte sammensatt av de samme celletyper som finnes i andre organer. MedicineNet.com bemerker at to typer cyster er ofte funnet i bukspyttkjertelen hale eller kroppen. Serøs Cyste adenomer tendens til å være liten, godartet, og sjelden gi symptomer. Tretti prosent av mucinøst Cyste adenomer er kreft og de resterende 70 prosent er kategorisert på forstadier. Begge disse inflammatoriske cyster forekommer ofte hos middelaldrende kvinner.

Symptomer på bukspyttkjertelen cyster

Typer av cystisk væsker variere avhengig av cyste type. For eksempel kan pankreatitt danne en pseudo-cyste, som inneholder høye nivåer av fordøyelsesenzymer. Den MayoClinic.com sier mulige symptomer på denne type pseudo-cyste er "vedvarende magesmerter, som kan stråle ut til ryggen, en masse du kan være i stand til å føle seg i øvre del av magen, og kvalme og oppkast" Cyster kan bli smittet og ruptur. I noen tilfeller, cystisk væskeavløp og påvirker blodkar, resulterer i indre blødninger. Se lege umiddelbart hvis du opplever følgende symptomer: alvorlige magesmerter, bevisstløshet, rask hjerterytme, besvimelse eller gulsott.

Årsaker og risikofaktorer for bukspyttkjertelen cyster

Ofte er årsaken til bukspyttkjertelen cyster ukjent. En sjelden sykdom - som Hippel-Lindau sykdom, en genetisk lidelse - kan føre til cyster i bukspyttkjertelen. Pseudo-cyster kan utvikle som følge av pankreatitt. Risikofaktorer for pankreatitt inkluderer tung alkoholbruk, gallestein, cystisk fibrose, hyperkalsemi, hyperlipidemi og autoimmune tilstander. Endelig kan bukspyttkjertelen cyster være et resultat av stump traume til magen.

Galleblæren kreft behandling

Galleveier består av organer som bidrar til transport galle, som hjelper fordøye mat, fra leveren til tynntarmen. I 2009, National Cancer Institute anslår at nærmere 10.000 nye tilfeller av galle kreft vil bli diagnostisert i USA, men bare ca 3000 av disse er galleblæren kreft. Galleblæren kreft er sjelden i USA. Galleblæren samler galle (en væske som bidrar til å fordøye fett), og er under leveren. De fleste galleblæren kreft starter i slim kjertler som linje galleblæren, noe som gjør det til et adenokarsinom, som er en kreft som starter i kjertelvevet.

Bakgrunn

Galleblæren kreft blir ofte kategorisert under galleveiskreft, sammen med kreft i gallegangene, som også kalles cholangiocarcinoma (Chabner, Lynch, og Longo, 2008). Visse etniske grupper, som indianere og latinamerikanere, har en høyere forekomst av galleblæren kreft, men årsakene bak dette er ikke fullt ut kjent.

Risikofaktorer og symptomer

Risikofaktorer for galleblæren kreft inkluderer en historie med gallestein, galleblæren polypper, har en kronisk salmonella-infeksjon og eventuelle galle cyster (Chabner, Lynch, Longo, 2008). Kvinner er mer sannsynlig å få galleblæren kreft enn menn, kaukasiere har høyere risiko enn afrikansk-amerikanere, og risiko for kreft i galleblæren øker også med alderen.

Symptomer på galleblæren kreft inkluderer gulsott, feber og magesmerter. Oppblåsthet er et vanlig symptom, og kvalme og oppkast kan være til stede. På grunn av generell karakter av disse symptomene, kan galleblæren kreft være vanskelig å diagnostisere tidlig. I de tidlige stadiene av GBC, kan det ikke være noen symptomer i det hele tatt.

Behandling

Den eneste kurativ behandling for galleblæren kreft er kirurgi, men mindre enn 30 prosent av pasientene har sykdom som kan være fullt herdet (Chabner, Lynch, og Longo, 2008). Når en diagnose av cancer i galleblæren er gjort, er den anbefalte et radikal kirurgi cholecystektomi, som er fjerning av galleblæren, pluss to centimeter eller mer av galleblæren seng (2008). Lymfeknuter bør også bli fjernet for å vurdere for spredning av sykdommen. Hvis leveren er involvert, bør den berørte del av leveren tas ut.
For personer med kreft kan ikke tas helt ut med kirurgi, stråling og kjemoterapi kan gis for å kontrollere sykdommen og gi lindring av symptomer. Flere store kreftsentre som Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York utforsker biologisk terapi, som er legemidler som påvirker reproduksjonen av kreftceller. Mange større kreftsentre har kliniske studier tilgjengelig.

Prognose

Prognosen for pasienter med kirurgi for GBC avhenger av stadium av kreft. Hos pasienter som har sykdommen er helt fjernet ved kirurgi, er de fem-års overlevelse mellom 20 og 50 prosent (Chabner, Lynch, og Longo, 2008). De fleste galleblæren kreft er diagnostisert på et avansert stadium på grunn av deres uspesifikke symptomer, og prognosen for disse kreftformene er dårlig.

Fremtidige Veibeskrivelse

På grunn av den relative sjeldenhet av denne typen kreft, har det vært få omfattende kliniske studier. De fleste studier på galleblæren kreft har blitt gjort på enkeltinstitusjoner med små grupper av pasienter.

Tegn og symptomer på lymfom kreft

Lymfom er en type kreft som ofte begynner i lymfocyttceller som er plassert i immunsystemet til et individ. Lymfocyttene er en form for hvite blodlegemer (WBC) som spiller en betydelig rolle i å beskytte kroppen mot ulike utenlandske sykdom og smittefremkallende stoffer. Derav konvertering av disse cellene i en aggressiv og virulente skjemaet fører ofte til ulike helsemessige risikoer og farer i enkeltpersoner. Lymfom ofte utspring i lymfeknutene stede i lymfesystemet av en persons kropp, selv om det kan spre seg til ulike andre deler eller organer i kroppen via blodet. Mange symptomer og tegn er ofte forbundet med lymfom; noen av de vanligste tegnene er diskutert på lengden nedenfor.

Dannelse av Smertefri Klumper

Utvikling av klumper eller hevelser i nærheten av halsen og lysken samt armhulene er en av de mest utbredte tegn som blir ofte forbundet med individer som lider av lymfom. Til tross for det faktum at disse klumper blir det meste finnes i de ovennevnte områder, kan de spres til andre deler av kroppen, samt hvor lymfeknutene er plassert slik som magen og tonsillar regionen og nedre lemmer. Slike klumper eller hevelser er ofte smertefri og er utviklet på grunn av ukontrollert celledeling av celler i lymfeknutene.

Tap av appetitt

Tap av appetitt er et annet vanlig symptom som ofte forbindes med lymfom. På grunn av spredning av kreftcellene i hele kroppen, individer ofte mister sin appetitt, som til slutt fører til vekttap. En artikkel publisert på en helse Nettstedet About.com sier at et vekttap på over 10 prosent er ofte funnet å være en årsak til stor bekymring i lymfompasienter.

Feber

Feber er en annen vanlig tegn ofte forbundet med lymfom. Lymfompasienter ofte opplever en kontinuerlig eller intermitterende feber. Feberen vanligvis re-forekommer i rundt to til tre dager, og fører til mye ubehag. Den sannsynlige årsak til feber er de infeksjoner forårsaket til cellene i lymfeknuter på grunn av den uregelmessige og unormal funksjon av lymfocytter.

Andpustenhet

I enkelte alvorlige tilfeller av lymfom, enkeltpersoner opplever en følelse av åndenød. I sjeldne tilfeller kreft og virulente celler i nærheten brystet og nakkeregionen etter å spre seg til andre deler av kroppen, blokkere blodårer og luftstrøm passasjer, dermed resulterer i en følelse av kortpustethet og pustevansker.

Andre vanlige tegn Associated med lymfom

Tallrike andre vanlige tegn som frysninger, tretthet, overdreven svetting, spesielt på nettene er ofte forbundet med personer som lider av lymfekreft.

Lymfom kreft symptomer

Lymfom kreft angriper cellene i det lymfatiske system i kroppen, som er plassert i immunsystemet. Denne typen kreft oppstår når normale celler i lymfesystemet transformere til unormale celler og begynne å multiplisere seg raskt. Når en person er diagnostisert med denne type kreft, er det viktig å få behandling umiddelbart for å hindre at kreften utvikler seg. Hvis du eller noen du kjenner mener at de kan ha lymfom kreft, les videre for å finne ut mer om sine symptomer.

Typer

Det finnes to hovedtyper av lymfom kreft, Hodgkins og Non-Hodgkins. Hodgkins Disease skiller seg fra andre ikke-Hodgkins lympoma kreft på grunn av tilstedeværelsen av Reed-Sternberg cellen, ifølge National Cancer Institute. De som har Hodgkins sykdom har en tendens til å oppleve hevelse i lymfeknuter på halsen, under armene og i lysken som er smertefri, feber som fortsetter å gjenta seg, plutselig vekttap, kløende hud og nattesvette.

Betydning

I Non-Hodgkins lymfom, de som rammes også generelt oppleve "smertefri hevelse i lymfeknutene i nakken, under armene, eller lyske", samt røde, kløende hud, reoccuring feber, vekttap, tretthet og nattesvette. Noen mennesker som har Non-Hodgkins lymfom også oppleve symptomer på kvalme, magesmerter og oppkast.

Expert Insight

Alle som opplever hevelse i de områdene som er nevnt ovenfor bør søke legehjelp umiddelbart. Mens hevelse i disse områdene kan ikke være lymfom kreft, tidlig deteksjon av de fleste former for lymphomatic kreft er nøkkelen for å behandle eller kurere sykdommen. I tillegg, hvis hevelsen i disse områdene er ledsaget av kløe, vekttap, tretthet eller en plutselig nedgang i energi, frysninger, feber eller nightsweats, gå til legen så snart som mulig.

Betraktninger

Mens det er ingen kjent årsak til lymphomatic kreft, det er faktorer som øker risikoen for at en person vil få det. I Non-Hodgkins sykdom, dette inkluderer alderdom og folk som har hepatitt B, hepatitt C, autoimmun sykdom, og de menneskene som har vært utsatt for giftige kjemikalier over en lang tidsperiode. For Hodgkins Disease, personer mellom 15 og 34, samt personer over 55 år er i faresonen, samt personer som har en familiehistorie med Hodgkins sykdom og personer som har eller har hatt Epstein-Barr virus.

Forebygging / løsning

Hodgkins sykdom kan behandles med cellegift og strålebehandling. Imidlertid er behandling komplisert og er forskjellig fra person til person. Ikke-Hodgkins sykdom kan herdes dersom det er diagnostisert tidlig, og blir vanligvis behandlet med kjemoterapi og strålebehandling, så vel.

Lymfeknute kreft Fakta

Lymfeknutene er en del av lymfesystemet, som er en del av kroppens immunsystem. De lagrer lymfe og lymfocytter, en type hvite blodlegemer. Kreft i lymfeknuter kalles lymfom, og den vanligste typen er Non-Hodgkins.

Risikofaktorer

Visse infeksjoner, inkludert HIV, kan Epstein-Barr-virus og hepatitt C øker risikoen for utvikling av lymfom. De over 60 år er også økt risiko, ifølge American Cancer Society.

Symptomer

Symptomer på lymfeknutekreft inkluderer hevelse i nodene i nakken, armhulene eller lysken, vekttap, feber, nattesvette, pustevansker, hoste, vedvarende svakhet, tretthet og magesmerter.

Årsaker

Lymfom oppstår når lymfocyttene mutere unormalt eller når kreftceller fra andre deler av kroppen spre seg til nodene gjennom blodstrømmen eller via lymfesystemet.

Tester

Diagnostisering lymfom innebærer en fysisk eksamen i lymfeknuter, blodprøver, CT eller MRI for å bestemme plassering og en biopsi for å teste vev, ifølge Kreftbehandling Centers of America.

Behandling

Behandlingstilbud omfatter kirurgi for å fjerne berørte lymfeknuter, kjemoterapi, infusjoner av kreft-bekjempelse antistoffer som kalles monoklonale antistoffer, strålebehandling og stamcelletransplantasjon.

Tegn og symptomer på Ovarian cyster etter overgangsalderen

Tegn og symptomer på Ovarian cyster etter overgangsalderen


Fordi eggstokkene ikke produserer egg etter overgangsalderen, de fleste cyster på eggstokkene som vises på denne tiden er godartet, og ingenting å bekymre seg for. Men det er fortsatt en liten sjanse for at de kan være kreft, så det er viktig å oppsøke lege ved utviklingen av visse symptomer.

Store Symptomer

Magesmerter og ryggsmerter kan bety cyster på eggstokkene har utviklet. Ikke være i stand til fullt ut å tømme blæren, samt en følelse av trykk som ligger i blæren og rektum er også bekymringer. Imidlertid kan disse symptomene oppstår også for mange andre grunner, så det er viktig å få testet.

Bekken Symptomer

En følelse av press på bekkenet er et annet symptom, som følge av cyster på eggstokkene å fylle opp med væske. Smerte vanligvis ikke følge dette med mindre cyster har sprukket, og slipper væske i buken.

Menstruasjons Symptomer

Menstrual uregelmessigheter av noe slag vanligvis bety noe ikke er riktig, og kan være et tegn på eksisterende cyster på eggstokkene.

Tips

Hvis testing bekrefter tilstedeværelsen av cyster på eggstokkene, bør en CA-125 blodprøve gjøres. Denne testen er spesielt for postmenopausal; det er ikke så nøyaktig i pre-menopausal. Hvis resultatene er normale, og det er ingen andre tegn på kreft cyster, mesteparten av tiden cystene vil forsvinne på egenhånd. Hvis, derimot, er testen ikke er normal og cyster er kreft, kan de fjernes gjennom kirurgi. Dette er en effektiv måte å helt eliminere kreft, så lenge som den er fanget tidlig nok.

Hva typer kreft blir oppdaget Fra Blod tester?

Hva typer kreft blir oppdaget Fra Blod tester?


Det finnes ingen spesifikk blodprøve som vil definitivt konkludere med tilstedeværelse av kreft. Imidlertid kan blod bli analysert for å bestemme tilstedeværelse eller nivå av spesifikke biologiske eller tumor markører, som er proteiner eller kjemikalier som er produsert av tumorceller. Disse blodprøver kan være nyttige screeningsverktøy for cancertyper slik som prostatakreft, leverkreft, reproduktive system kreft og kreft i fordøyelsessystemet, spesielt når det brukes i forbindelse med andre diagnostiske tester.

Prostate Cancer

Prostatakreft er den nest vanligste kreftformen hos amerikanske menn (andre til hudkreft). Derfor har pålitelige screeningtester er utviklet for å hjelpe i tidlig diagnose. Den prostata-spesifikt antigen (PSA) testen er en blodprøve som ser på nivået av PSA tilstede i blodet. I normale friske menn, er det lite PSA-nivå; men når svulster er til stede de PSA-nivået øker. Denne testen, sammen med en digital endetarms eksamen (DRE), kan oppdage muligheten for kreft, selv hos menn uten symptomer.

Leverkreft

Alpha fetoprotein (AFP) er et protein som produseres av plommesekken og leveren av et foster (fosteret). Den proteinnivå hos voksne er meget lav, siden dette protein ikke har noen funksjon i voksne. Imidlertid er nivået av dette protein ofte høyere når leverkreft er tilstede. Nivået av AFP kan bestemmes i løpet av en blodprøve.

Reproduktive system Kreft

Svulsten markør CA125 er ofte brukt for å fastslå tilstedeværelse av kreft påvirker fallopian rør, eggstokker og livmor. En blodprøve screening for CA125 kan ikke være avgjørende, fordi en forhøyet nivå av CA125 kan også indikere andre forhold, inkludert hepatitt, perikarditt, cyster på eggstokkene, skrumplever og peritonitt. Imidlertid kan kjente høyrisikopersoner fortsatt dra nytte av denne testen blir utført.

Breast Cancer

Den tumormarkør som kalles CA 15.3 er ofte høyere i en blodprøve fra en pasient med brystkreft. For pasienter med en familie historie av brystkreft, kan dette blodet screening test være et tidlig diagnostisk verktøy, sammen med en mammogram, for å påvise tilstedeværelse av kreft.

Fordøyelseskanalen Kreft

Pasienter som viser symptomer på hyppig forstoppelse, diaré eller blodig avføring kan ha nytte av en blodprøve for carcinoembryonic antigen (CEA). CEA er et protein som vanligvis bare produseres under fosterets utvikling; imidlertid, er dens tilstedeværelse i en voksen assosiert med forskjellige fordøyelseskreftformer, inkludert kolorektalt, bukspyttkjertel, mage og medullær thyroid.

Hvordan diagnostisere epidermal Cyste

Hvordan diagnostisere epidermal Cyste


En epidermal cyste er en inkludering av epidermale celler i dermis. Den mer generelle betegnelsen av epidermoid cyste er foretrukket fordi noen av disse cystene oppstår fra hårsekkene. Disse cyster ikke stammer fra talgkjertlene, og bør ikke bli referert til som talg cyster. Epidermal cyster bli kreft i sjeldne tilfeller. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere en epidermal cyste.

Bruksanvisning

Bruk en sonogram å identifisere epidermoide cyster. Funksjonene er godt karakterisert og intakte cyster vises vanligvis som sfæriske eller ovale massene som ikke returnerer ekko godt og mangler farge Doppler-signaler. Sprukket cyster tendens til å ha uregelmessige konturer og kan vise farge Doppler-signaler.

Vis den mistenkte epidermoid cyste med Magnetic Resonance Imaging (MRI). Marginene er godt definert og cyste er isodense til litt hyperdense når observert på T1-vektede bilder. Epidermoide cyster bør vise som hyperdense på T2-vektede bilder.

Ta røntgen eller computertomografi (CT) skanner av epidermoide cyster med intraosseøse utvidelser. Disse kan forekomme på endene av fingre og tær eller intracranially. Disse kan vise veldefinerte lesjoner som er omgitt av en tynn kant av benet.

Undersøke en biopsi mikroskopisk. En prøve kan tas med tynn nål aspirasjon og farget med Wright-Giemsa. Epidermoide cyster bør inneholde en bølget keratin materiale.

Bestem histologiske karakteristika ved en epidermoid cyste. De er vanligvis foret med et stratifisert skjellete epitel med en kornete lag som inneholder keratin.