Digidexo.com

koronar hjertesykdom hos unge

Symptomer på hjertesykdom hos unge kvinner

Symptomer på hjertesykdom hos unge kvinner


Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA, selv om unge kvinner (definert som kvinner under 30 år) kan noen ganger gå glipp av symptomer og faresignaler.

Typer

Typer hjertesykdom som kan plage unge kvinner omfatter perikarditt, koronar hjertesykdom og iskemisk hjertesykdom.

Symptomer på Perikarditt

Ifølge Dr. Patrice Desvigne-Nickens, symptomer på perikarditt inkluderer brystsmerter, spesielt når du ligger på ryggen, skarpe smerter skyting fra brystet inn i halsen, en følelse av generell sykdomsfølelse, hoste, smerter ved svelging og tretthet.

Symptomer på koronar hjertesykdom

Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, symptomer på koronar hjertesykdom hos unge kvinner har betydelig eller alvorlig brystsmerter, pustevansker og press i kjeven, nakken eller hodet.

Symptomer på iskemisk hjertesykdom

MF Oliver, skriver i British Medical Journal, sier at unge kvinner som røyker eller lider av høyt kolesterol og / eller hypertensjon er i faresonen for å utvikle iskemisk hjertesykdom. Symptomer inkluderer brystsmerter og en redusert evne til å utøve.

Hvem er i faresonen?

Unge kvinner som er overvektige, har en historie med hjertesykdom i familien eller som leder stillesittende livsstil er mest utsatt for hjerteinfarkt.

Advarsel

Hvis du føler nummenhet på den ene siden av kroppen din eller ned armen, har problemer med å puste, følelse av å besvime eller opplever alvorlige brystsmerter, gå til lege umiddelbart.

The Impact of Nutrition på koronar hjertesykdom hos kvinner

Koronar hjertesykdom (CHD) er den ledende dødsårsaken i amerikanske kvinner, og tilstanden har en uforholdsmessig stor innvirkning på deres liv. Likevel kan riktig ernæring, mosjon og regelmessige kontroller gå langt i å håndtere sykdommen.

Bakgrunn

CHD er forårsaket av en oppbygging av plakk - består av kolesterol, fett, kalsium og andre stoffer - i arteriene som omgir hjertet. Arteriene leverer blod til hjertemuskelen. Når blodårene blir smalere ved plakk eller blokkert av en blodpropp, som plakett gjør mer sannsynlig, hjertemuskelen fungerer dårlig eller slutter å fungere helt. Et hjerteinfarkt er resultatet.

Dødelighet

Nesten én av tre kvinner dør av en CHD-indusert sykdom, inkludert hjerneslag, hjertesykdom og hjerteinfarkt. CHD dreper flere kvinner årlig enn lunge og brystkreft kombinert.

Dårlig ernæring

Høye natrium dietter som inneholder store mengder transfett og mettet fett øke blodtrykket, noe som øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt hos kvinner med CHD.

Diett

The American Heart Association anbefaler å spise en diett som inneholder frisk frukt, grønnsaker, fisk, nonfat eller lav-fett meieriprodukter og magre proteinkilder, inkludert soya, som hjelper senker kolesterol. Omega-3 fatty acid kosttilskudd anbefales også, enten i form av tran eller linfrø.

Røyking og alkohol

Kvinner som lider av CHD bør unngå sigaretter og alkohol. Tung drikking og røyking gjør at blodkarene til å forverres, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt.

Medisinsk hjelp for koronar hjertesykdom

Leger som mistenker at koronar hjertesykdom hos sine pasienter vil fokusere på endringer i livsstil, medisiner og kirurgi for å hjelpe enkeltpersoner gjenopprette fra en tilstand som fratar hjertet av blod og oksygen.

Betydning

Koronar hjertesykdom (CHD) er den ledende dødsårsaken i USA og over hele verden. Det er også ofte referert til som koronarsykdom (CAD), brakte en tilstand av aterosklerose, en "åreforkalkning."

Identifikasjon

Medisinsk hjelp for koronar hjertesykdom begynner med diagnosen. Elektrokardiogram, echocardiograms, stresstester, blod skanner, angiograms, koronar kateterisering, og CT-skanning eller MRI kan bestilles.

Forebygging / løsning

"Høyt kolesterol, høyt blodtrykk, fedme, diabetes, tobakk, og passiv røyking er risikofaktorer forbundet med hjertesykdom", ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Økt mosjon og unngå mat med høyt fett, kolesterol og natrium er avgjørende.

Medisinering

Medisiner som ACE-hemmere for å senke blodtrykket, platehemmende medikamenter eller aspirin for å tynne blodet, betablokkere for å slappe av blodårene, og statiner til lavere kolesterol alle tilbyr medisinsk hjelp for koronar hjertesykdom.

Kirurgi

Skulle disse innledende innsats mislykkes i å gi positive resultater, vil medisinske prosedyrer som angioplastikk, stenting og hjerte bypass foretas. "Angioplastikk kan bedre blodtilførselen til hjertet ditt, lindre brystsmerter, og muligens forhindre et hjerteinfarkt,» sier den amerikanske nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. "Noen ganger en liten mesh rør som kalles en stent er plassert i arterien for å holde den åpen."

Introduksjon til diabetes og koronar hjertesykdom

Mange sekundære sykdommer skyldes diabetes, og en av de mest alvorlige er hjertesykdom. Hvis du har diabetes, er du dobbelt så stor sjanse for å lide et hjerteinfarkt enn en person som ikke gjør det. Det er flere faktorer som bidrar til utvikling av koronar hjertesykdom hos diabetikere, og det er viktig å forstå dem for å redusere dem.

Blodsukkeret og fettavleiringer

Personer med diabetes har problemer med å kontrollere blodsukkeret, og høye glukosenivåer over tid permisjon fettavleiringer i blodårene som bygger opp. Hvis venstre ukontrollert, kan fettavleiringer akkumulere og begrense blodstrømmen i arteriene eller tette dem helt, som fører til utvikling av hjertesykdom og risikoen for hjerteinfarkt. Så å holde blodsukkernivået i sjakk er viktig.

High Blood Pressure

Hvis du har diabetes, er det en god sjanse for at du har høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk tvinger hjertet til å jobbe hardere for å pumpe blod og legger vekt på blodårene. Over tid, kan det skade hjertet og blodårene, og la deg mer utsatt for hjerteinfarkt eller slag, så det er viktig å holde blodtrykket under kontroll.

Sentral fedme

Hvis du har diabetes og er overvektig, kan din overvekt bidra til utvikling av hjertesykdom. Risikoen er spesielt høy hvis du har sentral fedme, som er definert som en mann med en midje måling mer enn 40 inches eller en kvinne med en midje som måler mer enn 35 inches, ifølge Nartional Diabtes Information Clearinghouse. Hvis du har sentral fedme, har du en type magefett som produserer store mengder av dårlig kolesterol, som bygger seg opp i blodårene og fører til hjertesykdom.

Mini-Strokes

Som diabetiker, har du økt risiko for å lide forbigående iskemisk attakk (TIA), også kjent som mini-slag. Tegn på mini-slag omfatter plutselig svakhet, dobbelt syn, blindhet i ett eller begge øyne og alvorlig hodepine. Det er viktig å få rask behandling for TIA fordi forlate dem ubehandlet kan øke risikoen for å utvikle hjertesykdom.

Forebyggende tiltak

Det beste du kan gjøre for å forebygge hjertesykdom er å leve et sunt liv og kontrollere blodsukkernivået. Du bør spise sunn mat som er lav i fett og kolesterol og følge og mosjon regime for å holde vekten nede. Det er også viktig å unngå å røyke og drikke alkohol. Og det er viktig å ta medisiner for å kontrollere problemer som høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Du kan ikke bli kvitt diabetes, men du kan kontrollere den og begrense skaden den kan påføre.

Symptomer på hjertesykdom hos kvinner

I USA, den ledende dødsårsaken for menn og kvinner er koronar sykdom. Hvert minutt, en amerikansk dør av en koronar relaterte helseproblem, ofte et hjerteinfarkt, ifølge Centers for Disease Control (CDC). De anslår også at i 2008 vil ca 770 000 amerikanere lider av en ny koronar angrep og 430.000 vil oppleve en tilbakevendende hjerteinfarkt.
Disse tallene inkluderer kvinner. Ofte sett på som først og fremst en "manns sykdom," kvinner står for nesten 53 prosent av alle dødsfall av koronar-relaterte sykdommer. Og kan kvinner har ulike symptomer på hjertesykdom enn menn.
Kvinner kan oppleve det som føles liker dårlig fordøyelse og kvalme mens menn kan oppleve kortpustethet og smerter i midten av brystet. Kontakt legen din hvis hjertesykdom går i familien din å avgjøre om du er i faresonen.

Identifikasjon

Hjertesykdom er en sykdom som vil svekke hjertets evne til å pumpe blod effektivt til bena og ryggen. Hypertensjon er høyt blodtrykk hvor blodårene kan ha blitt redusert som veggene er blokkert med kolesterol.
Kvinner er i faresonen for hjerteinfarkt akkurat som menn er. Kvinner kan også vise ulike symptomer på hjerteinfarkt som det som føles som fordøyelsesbesvær, ørhet og kvalme. Disse symptomene er ikke det de fleste menn opplever før et hjerteinfarkt, og noen kvinner kan bli feildiagnostisert eller udiagnostisert.

Betydning

Som den ledende dødsårsaken hos kvinner, i 2004, om lag 450.000 kvinner døde av koronar hjertesykdom, ifølge CDC.
Det som er viktig å merke seg er at de primære symptomer på hjertesykdom hos kvinner som er annerledes enn de som finnes i mennesker.
Kvinner kan spørre sine leger hva de aktuelle forsknings statene om rådende symptomer. Kvinner kan ha sitt blodtrykk og blodfettnivåer overvåkes for å være sikker på å finne ut om de er i faresonen for hjerteinfarkt.
Det er mange måter å redusere risiko for koronar hjertesykdom gjennom stressmestring, kosthold, trening og andre endringer i livsstil.

Funksjoner

Hjerteinfarkt kan komme plutselig og symptomene kan være overraskende mild: noen kvinner rapporterer at de ikke var klar over ubehaget de følte var et hjerteinfarkt.
Kvinner har en tendens til å legge merke til symptomer på noe som ligner på dårlig fordøyelse eller kvalme - annerledes enn hva menn opplever før et hjerteinfarkt.
Hvis kvinner fortsetter å få årlige fysiske eksamener, kan de lett bli screenet for hjertesykdom. Ingen trenger å gå ubemerket for koronar hjertesykdom.

Misforståelse

Den største misforståelse er å tro at hjertesykdom er i hovedsak en helserisiko for menn. Denne er i nøyaktig. Både menn og kvinner er i faresonen for hjertesykdom.
Hvis du er over 55, over din idealvekt, røyk, drikke eller ha høye nivåer av uovervåkede stress i livet ditt, søke råd fra legen din.
Dette er de mange åpenbare tegn på at du kan være i faresonen for å utvikle koronar hjertesykdom.
Endringer i kosthold, og legger regelmessig, riktig trening og utvikling av en stress forvaltningsplanen alle kan hjelpe avverge et hjerteinfarkt - hvis praktisert konsekvent.

Forebygging / løsning

Det er mange måter å redusere risikoen for hjerteinfarkt.
Dean Ornish, MD, som direktør for en helsegruppe i Marin, California, var i stand til å arbeide med mennesker tar medisiner for høyt blodtrykk og ikke bare redusere blodtrykket, men også gjøre det uten kirurgi eller ekstra medikamentell behandling. Dr. Ornish gjorde det med et program som kombinerte en lav-fett diett, trening, yoga, stressmestring, bygge støtte grupper og overvåking benchmarks som blodtrykk.
CDC anbefaler kvinner i alderen 40-64 får regelmessige medisinske undersøkelser for å skjerme dem for risiko for kroniske sykdommer som hjertesykdommer og også leversykdom og diabetes.
The American Heart Association anbefaler at alle redusere risikoen for koronar hjertesykdom ved å begrense deres kolesterol til ikke mer enn 300 mg per dag, og for å senke deres kosten saltinntaket til ikke mer enn to, 300 mg per dag (mindre hvis du er utsatt for hjertesykdom.)
Se legen din for andre spesifikke retningslinjer.

Tegn og symptomer på koronar hjertesykdom

Tegn og symptomer på koronar hjertesykdom


Koronar hjertesykdom er en tilstand hvor en eller flere av et individs koronararteriene bli innsnevret eller blokkert på grunn av dannelse av plaque. Koronararteriene bære oksygenrikt blod til hjertet, og plakk frarøver hjertet av dette blodet. Denne tilstanden er den ledende årsak til hjerteinfarkt. Personer som opplever tegn og symptomer på koronar hjertesykdom bør oppsøke lege umiddelbart før de har et hjerteinfarkt.

Ubehag i brystet

Smerter i brystet, eller angina, er en vanlig tegn på koronar hjertesykdom. Dette skjer når hjertet blir ranet av oksygenrikt blod fra lungene. Det kan føles som sterke smerter, men det kan også føles som press eller klemme i brystet. Kvinner noen ganger beskrive følelsen som en brennende smerte i øvre del av magen eller brystet. Angina tendens til å reise til armer, nakke, kjeve, skuldre eller rygg. Sanne angina vil bli mer smertefullt med aktivitet og mindre smertefull med resten.

Kortpustethet

Et annet symptom på koronar hjertesykdom er kortpustethet, som typisk oppstår når sykdommen forårsaker et hjerteinfarkt. Når hjertet ikke pumper som den skal, er blodet ikke sirkulerer gjennom kroppen som det skal. Som et resultat, begynner fluid å bygge seg opp i lungene, forårsaker kortpustethet. Dette symptomet blir mer intens med fysisk anstrengelse. Hvis du opplever angina ledsaget av pustevansker, ring for nødstilfelle medisinsk hjelp umiddelbart.

Andre symptomer

Foruten angina og kortpustethet, kan koronar hjertesykdom forårsake symptomer som føles som fordøyelsesbesvær. Noen pasienter, særlig kvinner, feil følelsen for at halsbrann. Andre beskriver det som en følelse av fylde eller kveles. Kvalme og oppkast kan være et symptom på koronar hjertesykdom. Noen pasienter opplever kaldsvette. Tilstanden kan også føre til raske eller uregelmessige hjerteslag. Ifølge National Institutes of Health, vil noen personer med koronar hjertesykdom opplever ingen symptomer før de har et hjerteinfarkt. Dette er kjent som silent koronar hjertesykdom.

Symptomer hos kvinner

Kvinner med hjertesykdom ofte ikke viser typiske hjertesykdom symptomer. Mange tenker ofte følelsene de føler seg er relatert til dårlig fordøyelse. Tretthet, problemer med søvn og problemer med angst er andre tegn på koronar hjertesykdom ofte rapportert av kvinner. En studie sitert av Cleveland Clinic, undersøkte 515 kvinner med hjertesykdom, og 78 prosent av disse kvinnene rapporterte en av disse ikke-hjertesymptomer i over en måned før de ble diagnostisert. Kun 30 prosent av deltakerne opplevd brystsmerter eller ubehag.

Varighet av symptomer

Brystsmerter og andre symptomer på koronar hjertesykdom kan skje for en rekke årsaker, og hvor lenge smertene varer kan indikere hvorvidt den peker til koronar hjertesykdom, ifølge Cleveland Clinic. Når den er utløst av koronar hjertesykdom, det vil vare i fem minutter eller lenger. Hvis en ekstern stressor, slik som fysisk anstrengelse eller stress, forårsaker symptomene, vil fjerne denne årsaken bringe lettelse. Folk som opplever anfall av angina som varer i fem minutter eller mer må ringe krisepersonell umiddelbart, fordi dette kan være et tegn på et hjerteinfarkt.

Hva er årsaken til koronar hjertesykdom?

Hva er årsaken til koronar hjertesykdom?


Dine koronararteriene er blodet ditt viktigste rute til ditt hjerte. Akkurat som en trafikkork kan føre til at du går glipp av en flytur, arterier tilstoppet med fett innskudd (plakk) hindrer blodets evne til å nå ditt hjerte. Hvis den arterielle "trafikkork" er ille nok, og ikke nok oksygen eller næringsstoffer komme til hjertet ditt, kan du lider av et hjerteinfarkt. Forløperen til hjerteinfarkt er en tilstand som kalles koronar hjertesykdom. Koronar hjertesykdom (også kjent som koronarsykdom) refererer til utbredt arteriell skade vanligvis på grunn av plakkakkumulering.

Definisjon

Koronarsykdom er en kronisk sykdom som utvikler seg på grunn livslang fett opphopning i dine koronararteriene. Det er ikke en sykdom som bare dukker opp en dag, selv om mange kanskje ikke vet at de lider av koronarsykdom før de lide en plutselig hjerteinfarkt. Snarere år med dårlig spising, inaktivitet og genetiske faktorene skaper en snøballeffekt i arteriene.

Koronarsykdom er mest farlig fordi det fører til andre komplikasjoner som hjerteinfarkt eller hjerte arytmi. Mens mange mennesker opplever disse mer alvorlige forhold før de vet de har koronar hjertesykdom, andre legger merke noen varselsignaler som sine arterier begrense til farlige nivåer. Varselsignaler inkluderer brystsmerter og kortpustethet.

Kosthold og livsstil

Den mest umiddelbare kontrollerbar årsak til koronar hjertesykdom er dårlig kosthold. Dietter høy i mettet og trans fett ofte produsere forhøyede kolesterolverdier. Progressivt, fatty tørrstoff av kolesterol begynner å binde seg til blodårene dine. I begynnelsen kan det innsnevring har ingen innvirkning på din daglige fungering. Men vil til slutt høyt kolesterol (spesielt low-density lipoprotein kolesterol eller LDL) la ditt hjerte blodkar fylt med stoff.

Fatty dietter også føre til fedme og høyt blodtrykk. Både fedme og høyt blodtrykk tvinge hjertet til å jobbe hardere, som vil forverre innsnevring arterier. Videre bidrar dårlig kosthold til diabetes. Diabetes i seg selv øker risikoen for koronarsykdom. Kombinert med høyt kolesterol og fedme, er skaden enda mer alvorlige.

Alder og andre faktorer

Uansett hvor sunt du spiser, en viss mengde plakk fester seg til blodårene dine over tid. Således er alders kanskje den mest avgjørende faktor i utvikling av koronar hjertesykdom. Ifølge American Heart Association, 83 prosent av de som dør av koronar hjertesykdom komplikasjoner er 65 år eller eldre. Siden det er umulig å stoppe aldringsprosessen og andre ukontrollerbare faktorer, må du følge nøye med på hvilke faktorer du kan kontrollere når du blir eldre.

I tillegg til alder, andre ukontrollerbare koronar hjertesykdom bidragsytere inkluderer kjønn og genetisk predisposisjon. Menn generelt lider koronar hjertesykdom på en høyere rente enn kvinner, spesielt siden kvinner får en viss mengde premenopausale beskyttelse mot østrogen. Hjertesykdom kjører også i familien. Hvis dine foreldre eller besteforeldre hadde koronarsykdom i ung alder, kan du være mer utsatt for det også. Derfor må høyrisiko folk ta ekstra forholdsregler for å holde hjertet sunt.

Viktigheten av trening

Trening er en av de mest viktige verktøy som vi må kjempe koronarsykdom. Personer som har et høyt aktivitetsnivå har ofte lavere kolesterol. Daglig mosjon øker nivåene av den beskyttende high-density lipoprotein (HDL) kolesterol ("gode" kolesterolet). Som din forholdet mellom HDL til LDL øker, er du mindre sannsynlig å ha arteriell plakk. Videre vil øvelsen holde kroppsvekten på en ideell nivå og vil øke blodgjennomstrømningen til hjertet ditt. Siden koronarsykdom er vanskelig å kurere en gang det skjer, og ofte krever kirurgiske prosedyrer som for eksempel hjerte omgår, er det best å kontrollere de faktorene som kan føre til blokkerte arterier.

Forebygging / løsning

Mens et sunt kosthold og mosjon er begge viktige måter å redusere risikoen for koronar hjertesykdom, kan noen mennesker utvikler betydelig plakk uavhengig av deres livsstil. Når du begynner å utvikle seg til midten alder, snakk med legen din om medisinen du kan ta for å redusere sjansene for koronarsykdom. En daglig dose aspirin vil hjelpe tynne blodet og kan redusere frekvensen av plakk. Hvis du har en familiehistorie med hjertesykdom eller lider av høyt kolesterol eller høyt blodtrykk, kan du dra nytte av medikamenter som reduserer kolesterol og / eller blodtrykk. Kolesterol medisiner inkluderer statiner som Lipitor, og blodtrykket medisiner inkluderer betablokkere og ACE-konvertering enzym (ACE) hemmere.

Revmatisk hjertesykdom hos barn

Revmatisk hjertesykdom er permanent skade på hjerteklaffene forårsaket av revmatisk feber. Revmatisk feber kan utvikle hvis noen med en type halsbetennelse forårsaket av gruppe A beta-hemolytiske streptokokker bakterier (GAS) ikke får riktig antibiotikabehandling. The American Heart Association sier at gass er den vanligste typen av bakteriell infeksjon av halsen. Ifølge American Heart Association, de fleste tilfeller av revmatisk feber forekommer hos barn i alderen 5 til 15, så det er viktig for foreldre å være klar over risikoen for revmatisk hjertesykdom.

Historie

Utviklingen av penicillin i 1950 sterkt redusert antall tilfeller av revmatisk hjertesykdom. Ifølge American Heart Association, om lag 15.000 mennesker døde av revmatisk hjertesykdom i 1950 i USA; i 2005 at antallet hadde sunket til 3365. Tragisk nok er revmatisk hjertesykdom fortsatt den ledende årsaken til hjerterelatert død hos unge mennesker i utviklingsland.

Symptomer

Et barn med halsbetennelse vil vanligvis ha en plutselig innsettende sår hals, vondt å svelge, hodepine og feber. Barn med strep hals kan også ha rødhet i halsen / mandlene, magesmerter, kvalme eller oppkast.

Hvis et barn utvikler revmatisk feber, kan hun ha ledd som er smertefull, hoven og rød; smerter som flytter fra ett ledd til et annet; kortpustethet; utslett; tretthet; feber og små, smertefri støt under huden. Ifølge American Heart Association, disse symptomene vanligvis begynner om to eller tre uker etter halsbetennelse.

Revmatisk feber kan føre til betennelse i hjerteklaffene, som kan føre til permanent arrdannelse og en levetid på hjerteproblemer. Symptomer på revmatisk hjertesykdom avhenger av type og alvorlighetsgraden av skaden, og kan omfatte brystsmerter, svimmelhet og kortpustethet.

Diagnose

Den eneste måten å vite sikkert om en sår hals er forårsaket av gruppe A streptokokker er ved å gjøre en hals kultur. Barnets lege kan få mistanke gruppe A streptokokker basert på hans symptomer. Revmatisk feber er diagnostisert basert på en barnets symptomer. Hvis barnets lege mistenker revmatisk hjertesykdom etter et anfall av revmatisk feber, vil barnet ditt trenger å bli vurdert av en kardiolog som vil kjøre tester, for eksempel en ekkokardiogram, for å se etter skade på hjertet. Et barn med revmatisk hjertesykdom kan også utvikle et hjerte bilyd at en lege kan høre med et stetoskop.

Behandling

Leger forskrive antibiotika for å behandle strep hals. Riktig antibiotikabehandling vil vanligvis kurere halsbetennelse før det utvikler seg til revmatisk feber.

Hvis et barn utvikler revmatisk feber, vil hennes lege vanligvis fore en injeksjon av et langtidsvirkende antibiotika for å behandle bakteriell infeksjon, sammen med høye doser av anti-inflammatoriske medikamenter. Leger vil også vanligvis foreskrive sengeleie for et barn med revmatisk feber, og streng sengeleie (bare får å bruke toalettet) for et barn med mistanke om betennelse i hjertet. Noen mennesker med revmatisk feber må ta antibiotika for resten av sitt liv for å hindre ytterligere skade på hjertet.

Behandling av revmatisk hjertesykdom, avhenger av alvorligheten av skaden. Personer med skade på ventiler generelt må ta antibiotika før og etter operasjoner og tannlegetime for resten av sitt liv, for å hindre smitte. Noen mennesker med revmatisk hjertesykdom bare må overvåkes for endringer i deres tilstand, mens andre kan ha behov for medisiner. Personer med mer alvorlig skade kan trenge kirurgi for å sette inn en stent i en hjerteklaff, eller kirurgisk ventil erstatning.

Betraktninger

Siden antibiotika er så effektive for behandling av strep hals, er det ingen grunn til panikk hvis barnet ditt utvikler en sår hals. Et barn med symptomer på strep hals bør se sin lege med en gang, og foreldrene må sørge for at deres barn tar foreskrevet antibiotika som anvist til alt er borte, selv etter at han føler seg bedre. Selv om revmatisk hjertesykdom er svært alvorlig og potensielt dødelig, det er helt forebygges med riktig medisinsk behandling.

Konsekvenser av koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom (CHD) er vanligvis forårsaket av aterosklerose, som oppstår når blodårene blir hardere med fettavleiringer. Av og til CHD er referert til som koronarsykdom. Det finnes en rekke potensielle konsekvensene knyttet til CHD, noen som kan være livstruende.

Heart Attack

Når blodstrømmen til hjertet er redusert eller stoppet av blokkerte arterier, kan et hjerteinfarkt oppstår, ifølge MedlinePlus.

Stabil Angina

Stabil angina er en medisinsk betegnelse for brystsmerter som ikke nødvendigvis er forbundet med et hjerteinfarkt, ifølge MedlinePlus. Det er en potensiell resultat av CHD.

Ustabil angina

Ustabil angina, som er definert som å klemme brystsmerter som muligens indikerer en forestående hjerteinfarkt, kan resultere fra CHD, ifølge MedlinePlus.

Kortpustethet

Kortpustethet er en mulig konsekvens av CHD og kan begrense ens evne til å utøve eller gjøre andre anstrengende aktiviteter, ifølge MedlinePlus.

Sudden Death

Plutselig død gjennom hjertesvikt kan forekomme hos personer som har CHD, ifølge MedlinePlus.

Statistikk

CHD er nr en morder av både menn og kvinner i USA, ifølge MedlinePlus. Tidlig oppdagelse kan redusere mulige konsekvenser gjennom medisinsk behandling og kosttilskudd endringer.

Hjertesykdom hos kvinner kontra Menn

Selv vanligvis antatt å påvirke menn på en større skala, flere kvinner enn menn dør hvert år av hjertesykdom. Menn vanligvis lider av sykdommen oftere, men fatale effektene kan være av større betydning for kvinner.

Identifikasjon

Hjertesykdom omfatter en rekke hjertelidelser, inkludert koronar arteriesykdom, er den mest vanlige form. Det er fortsatt nummer 1 dødsårsaken for både menn og kvinner over hele verden.

Betydning

Strokes er mer ødeleggende for kvinner. "Hvert år rundt 55.000 flere kvinner enn menn har slag, og om lag 60 prosent av totalt antall hjerneslag dødsfall forekommer hos kvinner,» sier The American Heart Association.

Time Frame

Menn opplever en høyere rate av hjerteinfarkt og lider de tidligere i livet, mens nesten halvparten (42 prosent) av kvinner som har angrep vil dø i løpet av det første året, mot 24 prosent av mennene. Kvinner yngre enn 50 er dobbelt så sannsynlig å lide en dødelig hjerteinfarkt og dobbelt så stor sjanse for å dø i løpet av uker.

Funksjonshemming

Av begge kjønn som overlever hjerteinfarkt, er sannsynligheten for å bli deaktivert med ytterligere sykdom hjerte innenfor en periode på seks år mindre for menn (22 prosent) sammenlignet med kvinner (46 prosent).

Surgery Risk

Effekten av hjertesykdom hos kvinner kontra menn er godt illustrert i utfordringen brakt av kirurgi. "Kvinner er to til tre ganger så stor sjanse for å dø etter hjerte bypass kirurgi," sier Kvinne Heart Foundation. Men kvinnehjerter tendens til å svare bedre enn menns til sunne endringer i livsstil.

Smertefull halsbrann og tegn på hjertesykdom hos kvinner

Smertefull halsbrann og tegn på hjertesykdom hos kvinner


Smertefull halsbrann kan være en av de tegn på hjertesykdom hos kvinner og en varseltone av en pågående hjerteinfarkt. Kvinner opplever ofte ulike tegn på koronar nød.

Identifikasjon

Et hjerteinfarkt ofte maskerer seg som smertefulle halsbrann eller fordøyelsesbesvær. Leger oppfordrer feilende på siden av forsiktighet og søker krisehjelp bør et hjerteinfarkt vises den sannsynlige årsaken.

Betydning

"Hvis halsbrann synes verre eller forskjellig fra vanlig - særlig hvis det skjer under fysisk aktivitet eller er ledsaget av kortpustethet, svetting, svimmelhet, kvalme eller smerter som stråler inn i skulderen og armen - få akutt hjelp umiddelbart,» sier The Mayo Clinic.

Kvinner

Kvinner er mer utsatt enn menn til å oppleve mindre vanlige symptomer på hjerteinfarkt som halsbrann, tap av matlyst, tretthet, hoste eller en flagrende hjerte.

Betraktninger

En av fire dødsfall hvert år i amerikanske kvinner skyldes hjertesykdom. "Jo eldre en kvinne blir, jo mer sannsynlig at hun er å få hjertesykdom", ifølge The US National kvinner Health Information Center. "Både menn og kvinner har hjerteinfarkt, men flere kvinner som har hjerteinfarkt dø fra dem."

Advarsel

P-piller øker sannsynligheten for hjertesykdom hos kvinner over 35 år, samt de som røyker eller har høyt blodtrykk, diabetes, eller høyt kolesterol.

Typer av hjertesykdom hos kvinner

Hjertesykdom er nummer én morder av kvinner i USA. Omtrent en av fire kvinner dør av hjertesykdom, og flere kvinner dør av hjertesykdom enn av hjerneslag, lungekreft, brystkreft og KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) kombinert. Ifølge National kvinner Health Information Center, selv om både menn og kvinner har hjerteinfarkt, flere kvinner enn menn dør av dem.

Fakta

Ifølge American Heart Association, om lag en av tre kvinner i USA har noen form for kardiovaskulær sykdom. Kardiovaskulær sykdom inkluderer koronar hjertesykdom (hjerteinfarkt, brystsmerter), slag, høyt blodtrykk og hjertesvikt. Andre typer inkluderer reumatoid hjertesykdom, medfødt hjertesykdom, arrytmier og andre sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom er den ledende type hjertesykdom hos kvinner. The American Heart Association rapporterer at over åtte millioner amerikanske kvinner har en historie med koronar hjertesykdom. Over 3 millioner av disse har en historie med hjerteinfarkt, som også kalles hjerteinfarkt (MI). Over fire millioner amerikanske kvinner lider av angina.

Betraktninger

Symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner kan være vesentlig annerledes enn de symptomene menn rapporten. Den vanligste tegn på et hjerteinfarkt hos både kvinner og menn er knusende smerte i midten av brystet. Kvinner ofte beskrive deres smerte som trykk, tetthet eller en verke. De er mer sannsynlig å oppleve atypiske symptomer på hjerteinfarkt, slik som kortpustethet, smerter i nakke, rygg eller kjeve eller kvalme og oppkast. Ifølge kvinner Heart Foundation, 71 prosent av kvinnene tilskriver sine hjerteinfarkt symptomer på utmattelse eller influensa. Mange kvinner ikke opplever brystsmerter i det hele tatt.

Stroke

Ifølge kvinner Heart Foundation, tre millioner amerikanske kvinner dør av hjerneslag hvert år. Hjerneslag er ansvarlig for drapene på flere kvinner enn menn. Høyt blodtrykk er den ledende risikofaktor for hjerneslag.

Forebygging / løsning

Det er anslått at over 80 prosent av hjerteinfarkt og hjerneslag kan forebygges ved å gjøre sunne livsstilsvalg. Røyker ikke, og forsøker å opprettholde en sunn kroppsvekt ved å spise riktig og trene. Har blodtrykket kontrolleres hver ett til to år, og har rutinemessige tester gjort for diabetes, kolesterol og triglyseridnivåer. Trening, kan meditasjon og avslapping teknikker bidra til å redusere stressnivået. Ved å gjøre sunne valg, vil risikoen for å utvikle hjertesykdom reduseres.

Vektige barn og voksen koronar hjertesykdom

Vektige barn og voksen koronar hjertesykdom


Studier har etablert en sammenheng mellom overvektige barn og voksen koronar hjertesykdom. Overvektige barn har også en økt sjanse for å utvikle alvorlige medisinske tilstander som diabetes og høyt blodtrykk, som begge er kjent for å øke oddsen for å utvikle hjertesykdom senere i livet.

Funksjoner

Et klassifiseringssystem kjent som kroppsmasseindeks, eller BMI, sammenkroppsvekten til et individ mot nasjonale gjennomsnitt. Et barn med en BMI rating på 95 prosent eller høyere, noe som betyr at hans vekt er høyere enn 95 prosent av alle barn av samme kjønn og aldersgruppe, er klassifisert som overvektige. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, om lag 19 prosent av barn i USA faller inn i obese kategorien. Fedme, sammen med de helsemessige forhold som ofte følger den, kan øke risikoen for å utvikle voksen koronar hjertesykdom. Koronar hjertesykdom oppstår når fettmaterialer akkumuleres i blodårene som fører til hjertet. Dette begrenser blodstrømmen til hjertet, noe som kan resultere i hjerteinfarkt eller hjertesvikt.

Betydning

En 2007 studie publisert i New England Journal of Medicine trakk en direkte kobling mellom barndommen fedme og utvikling av koronar hjertesykdom i voksen alder. Studien, som gjennomgikk medisinske registreringer av mer enn 276 000 skolebarn født i Danmark mellom 1930 og 1976 konkluderte med at personer med høy barndom BMI fra besøkende var mer sannsynlig å utvikle koronar hjertesykdom som voksne enn de med lavere BMI rating.

Betraktninger

Fedme hos barn ofte resultater fra en kombinasjon av høy-fett, kaloririk kosthold og lite fysisk aktivitet. I tillegg til å øke risikoen for fremtidige hjerteproblemer, kan inaktivitet og overspising bidrar til utvikling av alvorlige tilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye nivåer av dårlig kolesterol, som alle også øke oddsen for å utvikle koronar hjertesykdom.

Forebygging / løsning

Childhood fedme kan forebygges eller korrigeres med et sunt kosthold og tilstrekkelig fysisk aktivitet, selv om leger også noen ganger anbefale kirurgi eller reseptbelagte vekttap medisiner for å bekjempe denne tilstanden. En familie lege bør finne det beste løpet av handlingen for å sikkert og effektivt håndtere et barns vekt. Voksne kan redusere deres risiko for å utvikle koronar hjertesykdom gjennom kosthold og mosjon, og ved å unngå risikofaktorer som røyking sigaretter og spise mat med høyt natrium. Koronar hjertesykdom kan behandles med kirurgi, medisinering, endringer i spisevaner og mosjons, eller en hvilken som helst kombinasjon av de ovennevnte.

Advarsel

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, den ledende årsak til blant både menn og kvinner død i USA er hjertesykdom. I tillegg til å øke risikoen for hjerteproblemer, vektige også kan bidra til utvikling av andre alvorlige medisinske tilstander som leversykdom og respiratoriske lidelser.

Hva er symptomene på hjertesykdom hos spedbarn?

Ifølge American Heart Association, er rundt 35.000 spedbarn født med medfødte hjertefeil hvert år. Det finnes 15 forskjellige typer hjertemisdannelser som kan føre til spedbarn hjertesykdom. Noen ganger disse feilene korrigere seg selv kort tid etter fødselen. Imidlertid er mange ganger den eneste behandling for hjertesykdom hos spedbarn kirurgi eller mindre invasive hjerte kateterisering prosedyrer.

Fatigue

Spedbarn med hjertesykdom vil ofte trett.

Pustevansker

Spedbarn med hjertesykdom kan ta grunne, svake åndedrag som gjør en skurrende lyd.

Besvimelse

Spedbarn med hjertesykdom kan besvime når øve seg.

Lav vektøkning

Spedbarn med hjertesykdom kan ikke få vekt tilstrekkelig. De kan ha vanskeligheter forbruker nok næring på grunn av problemer med å puste og spise samtidig.

Hudfarge og hevelse

Spedbarn med mer alvorlige hjertefeil kan ha blålig farget hud og kropp hevelse.

Ingen symptomer

Noen ganger spedbarn med hjertesykdom har ingen symptomer i det hele tatt. Den hjertefeil kan oppdages under en rutinemessig legebesøk når barnelege hører et hjerte bilyd eller det kan bli oppdaget av et ekko-kardiogrammet.

Hva er årsakene til høyt blodtrykk hos unge mennesker?

Årsakene til høyt blodtrykk, også referert til som hypertensjon, i unge anses enten primær eller sekundær. Primær hypertensjon er definert som høyt blodtrykk som ikke har noen kjent årsak. Denne typen høyt blodtrykk kan også være forårsaket av livsstil problemer som røyking, drikking og dårlig kosthold. Sekundær hypertensjon er definert som en form for høyt blodtrykk som har en identifiserbar årsak.

Kosthold og trening

Et dårlig kosthold og mangel på mosjon er en primær årsak til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Unge mennesker som lever et stillesittende livsstil og spiser mye høy fett, høyt salt og høyt sukker matvarer er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk. Unge mennesker med disse vanene som har høyt blodtrykk kan ofte normalisere blodtrykket ved å trene regelmessig og spise en sunn diett rik på hele korn, friske frukter og ferske grønnsaker.

Røyking, drikking og narkotikabruk

Regelmessig røyke, drikke alkohol og bruke narkotika er en primær årsak til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Disse vaner kan også føre til et bredt spekter av andre sykdommer som cirrhose i leveren og visse kreftformer. Unge mennesker med høyt blodtrykk som jevnlig røyker, kan drikke eller bruke narkotika ofte normalisere blodtrykket ved å gi opp disse vanene.

Å være overvektig

Å være overvektig er en primær årsak til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Dette skjer fordi det overskytende body mass forårsaker kroppens vev til å trenge mer blod til å forsyne vevet med næringsstoffer og oksygen. Unge mennesker med høyt blodtrykk som er overvektige kan ofte normalisere blodtrykket ved å miste vekt.

Sleep Apnea

Søvnapné er en sekundær årsak til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Søvnapné er oftest forårsaket av visse forstyrrelser i sentralnervesystemet, obstruksjon av luftveiene og fedme. De med søvnapné slutter å puste når de sover i korte perioder (ca. 10-30 sekunder). Når årsaken til søvnapné blir riktig behandlet, kan høyt blodtrykk reduseres også.

Hypertyreose

Hypertyreose er en sekundær årsak til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Hypertyreose fører til en økning i en persons blodvolum, fører sine blodkarene seg sammen og fører til økt hjerteaktivitet i kroppen. Personer med denne tilstanden ofte merke at deres høyt blodtrykk begynner å normalisere når deres hypertyreose blir riktig behandlet.

Hvordan til behandling av hypertensjon hos unge mennesker

Hvordan til behandling av hypertensjon hos unge mennesker


Ifølge International Pediatric Hypertension Association, 5 prosent av barn og unge har hypertensjon (høyt blodtrykk). Ubehandlet, dette fortsetter inn i voksenlivet, markert som øker risikoen for hjerte-og nyresykdom og hjerneslag. Høyt blodtrykk hos unge mennesker ofte er sekundær til andre sykdommer, som for eksempel nyresykdom, og er forbundet med fedme, som øker risikoen for diabetes. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute (NHLBI), oppstår hypertensjon hos barn og ungdom når blodtrykket er på eller over 95-persentilen forventet for barnets alder, høyde og kjønn. Hypertensjon forekommer hos unge voksne når blodtrykket overstiger 140/90.

Hvordan til behandling av hypertensjon hos unge mennesker

Senking Din Bood Trykk

•  Lag en plan for å endre livsstil. Sett begynner mål snarere enn slutten mål slik at du kan se tidlig fremgang fordi dette vil bidra til å motivere deg til å holde med programmet, og prøve å verve et familiemedlem eller en venn til å hjelpe deg.

Begynn et treningsprogram på 30 minutter tre ganger i uken, økende til fem ganger ukentlig, da dette styrker ditt hjerte og muskler og bidrar til å senke blodtrykket mens hjelpe deg å oppnå eller opprettholde en sunn vekt. En god begynnelse trening er å gå fordi du kan gå med en hastighet som er behagelig for deg, sikter til om en 20-minutters mile.

Senk fett, salt og sukker i kosten fordi miste vekt og redusere salt kan senke blodtrykket. Den NHLBI anbefaler DASH diett (kosttilskudd tilnærming for å stoppe hypertensjon), som er rik på frukt, grønnsaker og helkorn, men fraråder stekt mat, mettet fett, sukker og rask mat.

overvåke utviklingen på et tidspunkt som passer deg, men minst en gang i uken. Lag en enkel fremgang diagram (for eksempel en graf) der du kan skrive din treningstider, vekt og / eller målinger, avhengig av individuell plan og mål.

Ta medisiner hvis blodtrykket er farlig høy og din lege råder behandling. Ifølge NHLBI, vil du sannsynligvis starte med en vanndrivende (vann pille) som hjelper kroppen å kvitte seg med ekstra væske forårsaket av å spise for mye salt.

Hint

  • Unn deg selv en gang eller to ganger i uken til en favoritt mat, men prøver å holde deler små. Finne måter å redusere stress og tillater en viss ledig tid til å slappe av.
  • Slutte å røyke og drikke eller ikke start.

Grunner for høyt blodtrykk hos unge voksne

Medisinsk fagpersonell klassifisere høyt blodtrykk som enten primær eller sekundær hypertensjon. Når årsakene til økt blodtrykk er ukjent, leger merke sykdommen som primær. Sekundær hypertensjon har identifiserbare og spesifikke årsaker. Blodtrykket opplesninger for tenåringer er merket som en prosent i forhold til samme aldersgruppe, så tenåringer hvor blodtrykket opplesninger er i 90-persentilen og ovenfor er diagnostisert med prehypertension. Mange tenåringer utvikle høyt blodtrykk, men de er ikke medisinsk diagnostisert før år senere når andre helsemessige bekymringer er adressert, ifølge American Heart Association.

Progresjon til Hypertension

Liten studie som er gjort på antall unge voksne som er diagnostisert med prehypertension og progresjon til en diagnose av høyt blodtrykk, men etablerte forskere ved Thomas Jefferson University i Philadelphia en klar sammenheng i en studie rapporterte i 2008 ved hjelp av data fra National barndom blodtrykk database. Deres resultater viste en klar sammenheng mellom prehypertension diagnose og progresjon til hypertensjon i 14 prosent av menn og 12 prosent av kvinner.

Hjerte Unormalt

Hjerte abnormiteter, inkludert aorta skader og mangler i de mindre arteriene, bidrar til høyt blodtrykk hos unge voksne, ifølge Nemours Center for barnas helse Media (a nonprofit helse organisasjon som fokuserer på barns helse og trivsel). Liten direkte statistisk forskning har blitt gjort for å etablere de eksakte antall tenåringer med høyt blodtrykk og hjerte abnormiteter. Faktisk, medisinske studier som omhandler hjerte abnormiteter generelt anta at årsakene er genetisk. En vitenskapelig studie finansiert av American Heart Association i 2007 støttet denne grunnleggende forutsetningen, og konkluderte med at estimatene for berørte enkeltpersoner har "... vært betydelig undervurdert i det siste."

Fedme

Fedme er den viktigste årsaken til ungdoms hypertensjon. "Nation i fare", en rapport 2008 sponset av American Heart Association, merket nesten 17 prosent av alle menn i alderen 12 til 19 som overvektige. Nesten 16 prosent av unge voksne kvinner på samme alder veide mer enn sunn målvekten. Hispanic tenåringer, som en gruppe, hadde høyest fedme rate, med 19,9 prosent registrering i obese kategori etter evaluering av body mass målinger. Fedme skyldes store deler av mat høy i natrium og fett, samt en mangel på fysisk aktivitet, er direkte knyttet til høy ungdoms blodtrykk, ifølge rapporten.

Narkotikabruk

Legale og illegale rusmidler kan føre til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Bruk av stoffer som kokain, steroider og amfetamin, øker sannsynligheten for vedvarende nivåer av høyt blodtrykk, ifølge Nemours Center for barnas helse Media. Nemours bemerker også at foreskrevne legemidler, inkludert prevensjon narkotika for kvinner, kan være en faktor i å øke blodtrykket nivå for unge kvinner.

Røyking

Mens tobakk er klassifisert som legemiddel av helsemyndighetene, etiketter American Heart Association koblingen mellom ungdoms hypertensjon og røyking som en egen risikokategori. Fritt, eller bruken av tobakk, i hvilken som helst form øker blodtrykket. AHA fant at nesten 4000 tenåringer hver dag samplet sigaretter i 2007, og legger til de anslagsvis 800.000 nye unge røykere American Lung Association er spilt inn for det året.

Slik unngår du at koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom, også noen ganger referert til som koronar hjertesykdom, er svikt i sirkulasjonssystemet for å gi tilstrekkelig blod og oksygen til hjertet og omkringliggende vev. Koronar hjertesykdom er en viktig dødsårsak i USA og over hele verden.
De viktigste risikofaktorene for koronar hjertesykdom er røyking, fedme, hypertensjon, hyperlipidemi (høy konsentrasjon av lipider i blodet), diabetes, familiehistorie og fysisk inaktivitet.

Slik unngår du at koronar hjertesykdom

•  Unngå røyking. Røyking er en viktig risikofaktor for koronar hjertesykdom. Folk som røyker er to til tre ganger større sannsynlighet for å utvikle koronar hjertesykdom enn ikke-røykere. Kjemikalier som finnes i sigarettrøyk har vist seg å påskynde utviklingen av aterosklerose. Åreforkalkning er oppbygging av fet plakk i blodårene og fører til obstruksjon av blodstrømmen til hjertet.

Overvåk kolesterolnivået og blodtrykket regelmessig. Ideelt sett bør nivået av lav tetthet lipoprotein (LDL)-kolesterol i blodet være mindre 160 mg / dl, og nivået av high density lipoprotein (HDL) kolesterol bør være høyere enn 40 mg / dl. Systolisk blodtrykk bør være mellom 90 og 120 og diastolisk blodtrykk bør være mellom 60 og 80.
Familiehistorie er en annen viktig risikofaktor for koronar hjertesykdom. Informer legen din hvis du har et familiemedlem eller en slektning diagnostisert med hjertesykdommer.
Du kan beregne din 10-års risiko for å utvikle koronar hjertesykdom ved hjelp av 10-års Framingham risikoscore på nettstedet til American Heart Association (se Ressurser nedenfor).

•  Tren regelmessig. Det anbefales at du trener minst 30 minutter hver dag på minst fire til fem ganger i uken. Trening hjelper til å forbedre ditt hjerte muskler. Exercise har vist seg å forbedre den totale lipidprofil ved å bringe nivået av triglyserider ned og øke nivået av HDL-kolesterol. Trening hjelper også til å redusere blodtrykk og overvekt. Studier viser at regelmessig moderat fysisk aktivitet kan redusere risikoen for hjertesykdommer med 60 prosent.

Oppretthold et sunt kosthold som er lav i fett og salt. En diett lav i natrium (salt) reduserer risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, noe som svekker hjertet og øker risikoen for slag og hjerte attack.Talk med en ernæringsfysiolog for å lage en diett plan for deg.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Undersøkelser viste at en økning i en porsjon av frukt eller grønnsaker pr dag fører til en 4 prosent reduksjon i risikoen for hjertesykdommer. En diett rik på frukt og grønnsaker har vist seg å redusere risikoen for å dø av koronare hjertesykdommer med 20 til 25 prosent. Tar multivitamintilskudd hvis det er nødvendig.

Bruk medisiner hvis kosthold og trening alene ikke kan få ned kolesterol og blodtrykk. For eksempel har statiner vist seg å redusere kolesterolnivået og dermed risikoen for hjerte sykdommer. Et annet eksempel er diuretika, som kan anvendes til behandling av hypertensjon.

Advarselen tegn på hjertesykdom hos kvinner

Hjertesykdom er blitt et økende problem for kvinner. Det meste av dette skyldes misforståelse, enten fra ideen om at hjertesykdom er egentlig bare en mannlig problem eller fra en manglende forståelse i faresignalene. Overraskende, symptomene kan være forskjellig hos menn.

Fatigue

Mange kvinner som lider av hjertesykdom vil vanligvis føler en viss tretthet. Dette er vanligvis en nesten utenom det vanlige følelsen av utmattelse eller tretthet. Ikke akkurat som om hun ikke har fått nok søvn (selv om dette er et annet tegn), men det er en reell følelse av tretthet.

Pain

En annen ganske vanlig advarsel tegn på hjertesykdom hos kvinner vil innebære noe smerte eller ubehag. Men dette er verke ikke din "typiske" smerte som er isolert til brystet. Hos kvinner, kan de faktisk føler dette ubehaget i deres rygg, skuldre og selv halsen. Noen kvinner kan oppleve dette verke i deres mageregionen.

Kortpustethet

Når en kvinne lider av hjertesykdom, kan hun også begynne å oppleve en kortpustethet. Denne spesielle tegn er ikke bare isolert til fysisk anstrengelse, og kan komme om under normale oppgaver og aktiviteter. Dette kan også føre til et annet tegn som ville være en sensasjon av svimmelhet eller blir ør. Det kan være en mild til moderat følelse, og det trenger ikke nødvendigvis trenger å være koblet til en pustebesvær.

Digestive Issues

Kvinner med hjertesykdom har ofte klaget over en slags fordøyelses problemet, inkludert fordøyelsesbesvær, kvalme og noen ganger oppkast. Den virkelige nøkkelen til dette skiltet er mer slik frekvens enn den blotte nærvær. Hvis du opplever en av disse fordøyelses problemer lenger enn en måned, bør du kontakte lege da det kan være et tegn på hjertesykdom (eller en annen medisinsk tilstand).

Kognitive endringer

Noen ganger kan en kvinne som lider av hjertesykdom faktisk se en endring i måten de føler mentalt, manifestert som en angst eller nervøsitet som ikke har noen rot årsak.

Endring i søvnmønster

Ofte kan kvinner med hjertesykdom begynne å vise en endring i sine søvnmønster. Dette vil i hovedsak bli sett på som en forstyrrelse av noe slag til sine tider med hvile. Det kan være søvnløshet som lidende ville ha en innsovningsvansker eller hun kan ha problemer med å sove.

Brystsmerter

Selv om dette ikke er en dominerende faresignal hos kvinner, et ubehag, trykk eller tetthet isolert til brystet påvirker rundt 30 prosent av kvinner. Av disse kvinnene har noen beskrevet følelsen som en verke eller skarp smerte; andre har beskrevet det som en brennende eller prikkende følelse.

Hvordan diagnostisere hjertesykdom hos kvinner

Fremgangsmåte for diagnostisering av hjertesykdom hos kvinner som faktisk kan være litt mer problematisk enn for menn. For det første, kvinner generelt har mer presise tegn på at denne tilstanden er til stede, noe som gjør det mindre sannsynlig for en kvinne å selv komme inn for testing. Etter at mange leger, ifølge Cleveland Clinic, til slutt vil helle mot andre tilstander før virkelig ser på hjertesykdom som den skyldige. Derfra noen av de mer vanlige testene utført i diagnostisering av hjertesykdom raskende er mindre nøyaktige for kvinner enn menn, men enkelte avvik, som størrelsen på en kvinnes hjerte, kan gjøres rede for å gjøre disse testene mer nøyaktig.

Fysisk eksamen

Før noen andre tester eller screenings er utført, vil både kvinner og menn vanligvis gå gjennom noen form for fysisk undersøkelse. Dette er gjort for å bare gi legen en idé om hvilken som helst sykdom, inkludert hjertesykdom, er til stede i pasienten. Selv om symptomene på hjertesykdom er mildere hos kvinner, en rekke leger er klar over disse indikatorene, og kan bidra til å peke dem til potensialet i denne tilstanden.

Elektrokardiogram

Med denne testen for diagnostisering av hjertesykdom, er elektrodene plassert på kroppen for å registrere aktiviteten i hjertet ved hvile og ved stress. Hastigheten og rytme av hjertet ditt blir registrert mens du ligger nede og deretter igjen under fysisk anstrengelse (på en tredemølle) for å gi legen en ide om hvorvidt du mottar riktig blodstrømmen til skipet, og hvis det er potensialet i nød . Mens resultatene vil være forskjellig mellom menn og kvinner, kan en lege komme frem til en bedre diagnose når den mindre størrelsen på hjertet blir tatt hensyn til, i henhold til Cleveland Clinic, så vel som anvendelse av en ekkokardiogram er brukt.

Ekkokardiogram

En ekkokardiogram er i utgangspunktet en ultralyd av brystet, ifølge Mayo Clinic, som skaper et bilde av ditt hjerte, som viser både sin funksjon og dets struktur. For kvinner dette ofte brukt i forbindelse med et elektrokardiogram for bedre å diagnostisere om eller ikke hjertesykdom er den aktuelle tilstanden. Etter dette screening er utført, er resultatene overføres til en datamaskin slik at en serie bilder kan kobles sammen for å lage en slags film av en kvinnes hjerte, slik at legen å visuelt se hvordan hjertet fungerer.

Blood Test

Mange leger vil utføre en blodprøve sammen med både elektrokardiogram og ekkokardiogram, spesielt når det er mulighet for hjerteinfarkt. Hva disse test kan tyde på er visse proteiner, som kinase, troponin og myoglobin, som finnes i blodet som er direkte knyttet til tilstanden.

Angiografi (Hjertekateterisering)

En annen noe vanlig test som brukes i diagnostisering av hjertesykdom hos kvinner er noe som kalles angiografi, som i hovedsak brukes til gage blodtilførselen koronararteriene. Fargestoff injiseres i blodårene til å gi legen et bilde av eventuelle blokkeringer som er tilstede innenfor de arterier som forsyner blod til hjertet. Denne testen, mye som de andre, blir sjelden gjort alene og vanligvis utføres sammen med andre screenings å bedre diagnostisere hjertesykdom, spesielt hos kvinner.