Digidexo.com

natto og hypotyreose

Tegn og symptomer på Hypotyreose

Hypotyreose er en endokrin lidelse der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon (T4). Det er flere årsaker til hypotyreose, men den vanligste formen er en autoimmun lidelse som kalles Hashimotos tyreoiditt. Den skjoldbrusk styrer stoffskiftet så mange av symptomene på hypotyreose er et direkte resultat av en nedsatt stoffskifte.

Vektøkning / problemer med å miste vekt

Når stoffskiftet bremser, kan en persons matvaner endres ikke, men han vil opp i vekt (eller har problemer med å miste). Ikke bare det, men han kan spise mindre og fortsatt opplever problemer. Flere av de kalorier han spiser lagres som fett, i stedet for å bli brukt som energi.

Følsomhet for kulde, tretthet og svakhet

Metabolisme produserer varme og konverterer kalorier til brukbar energi. Når stoffskiftet bremser, kjøler kroppen ned (forårsaker følsomhet for kulde), og det er ikke nok energi tilgjengelig til cellene (forårsaker tretthet og muskelsvakhet).

Ømhet i nakken og Endringer i Voice Tone

Skjoldbruskkjertelen er plassert på forsiden av halsen, på toppen av stemmebåndet. I hypotyreose, kan skjoldbrusk svulmer som forårsaker ømhet i nakken og også gjøre stemmen dypere.

Fordøyelsesproblemer

Forstoppelse er det vanligste symptom fordøyelses. Igjen, det er knyttet til en nedsatt stoffskifte. Færre næringsstoffer metaboliseres så fordøyelsen bremser.

Depresjon

Depresjon er den direkte effekten av en nedsatt stoffskifte. Det er også en følelsesmessig reaksjon til vektøkning, tretthet og fordøyelsesproblemer.

Andre symptomer

Hypotyreose har mange symptomer som er så vage; de er lett å ignorere. Tørr hud og hår kan være vær-relatert. Irritabilitet eller nedsatt libido kan være livsstilsrelatert. Men vær klar over at ofte disse symptomene oppstår i grupper uten åpenbar årsak.

Conclusioin

Hvis du mistenker at du kan ha hypotyreose, ta kontakt med legen din og be om en skjoldbrusk test. Dessuten vil vanlig øvelse hastigheten metabolismen og lindre mange av symptomene. Hvis du har problemer med vektøkning, sørg for å logge kosthold og mosjonsvaner for en periode på flere måneder, slik at livsstil kan utelukkes som en mulig årsak.

Hvordan behandle Hypotyreose uten medisiner

Hvis du har hypotyreose, betyr det at kroppen din ikke produserer nok thyroid hormon. Dette hormonet styrer hvordan kroppen bruker energi. Da forblir ubehandlet, kan hypotyreose føre til høyt kolesterol, hjerteinfarkt og hjerneslag. Som med alle alvorlig medisinsk tilstand er det best å konsultere en medisinsk faglig om eventuelle og alle behandlinger og rettsmidler for hypotyreose. Når det er sagt, er det mange måter å behandle hypotyreose uten medisinering.

Hvordan behandle Hypotyreose uten medisiner

•  Ta en multivitamin for å sikre at du ikke er mangelfull i noen av de essensielle næringsstoffene kroppen din trenger for å fungere skikkelig. Finn et multivitamin laget for din kjønn og aldersgrupper.

Øk jod inntaket ved å ta en tare supplement eller blæretang. Hvis du er allergisk mot jod, bør dette trinnet hoppes over. Mange mennesker som er allergiske mot skalldyr er faktisk allergisk mot jod.

Ta en selen supplement. Selen er en viktig del av hormon konvertering og en selen mangel kan redusere aktiviteten til skjoldbruskkjertelen.

Ta en tyrosin supplement. Tyrosin hjelper konvertere jod til skjoldbruskkjertelen hormon. Når det tas som et supplement, kan det øke produksjonen av skjoldbruskkjertel hormon dermed hjelpe behandle hypotyreose.

Spis mer hele korn, sjømat, nøtter og frø. Disse matvarer er inkludert i hypotyreose kostholdet fordi de inneholder de næringsstoffene kroppen din trenger for skjoldbruskkjertelen til å fungere skikkelig.

Gå til legen din regelmessig slik at han eller hun kan skjerme deg for komplikasjoner. Regelmessig blod arbeid er nødvendig for å sikre din hypotyreose behandlingen virker.

Symptomer på hypotyreose i menopausal kvinner

Symptomer på hypotyreose i menopausal kvinner


Hypotyreose, også kalt treg eller svak skjoldbruskkjertelen, er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon. Under overgangsalderen, kvinner har også svingninger i andre hormonnivåer, primært progesteron og østrogen. Noen ganger de to problemene kan sameksistere og forårsake utfordringer i å få riktig behandling.

Forståelse Hypotyreose

Skjoldbruskkjertelen er en liten, sommerfugl-formet kjertel i halsen som er en del av det endokrine systemet. Når det er en ubalanse i dette systemet, kan det noen ganger være utfordrende å finne den eksakte årsaken. I hypotyreose, ikke skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av hoved thyroid hormon, kalt T4 (også kalt tyroksin). Den T4 hormonet har også å bli endret til en annen form som kalles T3, i leveren før den brukes av kroppen. Under enhver forstyrrelse i denne delikate prosessen, kan et sammenbrudd føre til hypothyroid symptomer, ifølge Womentowomen.com.

Symptomer

Vanlige tegn på en treg skjoldbruskkjertelen kan være tretthet, vektøkning, tørr hud og hår, håravfall, forstoppelse, depresjon, irritabilitet, hukommelsesproblemer, intoleranse for kulde, unormale menstruasjonssykluser og muskelkramper, ifølge Endocrineweb.com. Mange av de samme symptomer er en del av menopause.

Betydning

Lav skjoldbruskkjertelen blir ofte ignorert som et potensielt problem hos kvinner som går gjennom overgangsalder. Fordi symptomene på begge hypothyroid og menopause er like, og av og til begge problemer eksisterer på samme tid, er mange kvinner bare behandlet med østrogen og / eller progesteron for menopause, selv om den underliggende årsak til problemet kan være thyroid-relatert, i henhold Dr. Richard Shames, MD, på Thyroid-info.com.

Identifikasjon

Testing thyroideafunksjonen gjøres vanligvis i form av blodprøver som kalles TSH (Thyroid hormon), T3 og T4 tester. Noen leger foretrekker å teste T3 og T4 med en test kalt en gratis T3 og fritt T4, som mer nøyaktig måler mengden sirkulerende skjoldbruskkjertel hormon. En skjoldbrusk antistofftest kan også bestemme autoimmune problemer som kan være årsaken en svak skjoldbruskkjertelen.

Behandling

Behandling for hypotyreose i overgangsalderen er lik behandling av skjoldbrusk problemer under enhver tid i en kvinnes liv. Skifte skjoldbruskkjertel hormon med medisiner kan bidra til å gjenopprette metabolsk funksjon av skjoldbruskkjertelen. Den vanligste syntetisk form av skjoldbruskkjertelen er levotyroksin natrium og selges under navnet Synthroid, Levothroid og Levoxyl. Naturlige former for skjoldbruskkjertelen kan være foreskrevet og kalles Armour eller Natural Thyroid en eller Natural Thyroid 2 (NT1 eller NT2).

Både syntetiske og naturlige former arbeide for å gjenopprette funksjon og gi lindring fra hypothyroid symptomer innen et par uker. Mange kvinner må ta thyroid replacement therapy utover overgangsalder og for resten av sitt liv.

Betraktninger

I tillegg til menopause og hypotyroidisme, lignende symptomer eksisterer og er vanlig for kvinner i form av adrenal tretthet, hvor binyrene er overstreket, og insulinresistens, noe som henviser til glukose behandlingen i kroppen.

Begge disse situasjonene bør vurderes som potensielle kilder til symptomene når de behandles for overgangsalder og hypotyreose.

Raw Diet for Hypotyreose

Hypotyreose er en ganske vanlig lidelse, og mange mennesker er uvitende om at de selv har det. Den skjoldbrusk er en ekstremt viktig kjertel som styrer metabolisme, vekst, kalsiuminnhold i blodet, energi, oksygen, kroppsfett og vekttap. En rå mat diett er ofte orde for å bekjempe hypotyreose fordi den søker å gi kroppen din med alle de essensielle vitaminer og mineraler gjennom naturlig, rå matvarer som inneholder mindre fett, konserveringsmidler og andre skadelige stoffer.

Hva er Hypothyroidism?

Hypotyreose er en tilstand karakterisert ved en mangelfull eller ineffektiv produksjon eller bruk av hormoner fra skjoldbruskkjertelen. Det finnes mange typer hypotyreose, alt fra tilstander der kroppens immunforsvar angriper skjoldbruskkjertelen (Hashimotos tyreoiditt), til en overaktiv kjertel eller en viral eller bakteriell infeksjon. Personer med hypotyreose er ofte sløv, har en langsom puls og en intoleranse for kulde. De kan ukontrollert opp i vekt uten å være i stand til å miste den, bli forstoppet og nummen i ekstremiteter. I noen tilfeller kan forvirring, demens og depresjon oppstå. Når hypotyreose oppstår hos barn, kan det føre til en veksthemming eller psykiske mangler.

Hva Rå mat er bra for meg?

Noe mat diett (rå eller annet) som du velger å følge bør ha en balansert mengde vitaminer og mineraler. Jod er spesielt viktig, som en mangel med det kan føre til hypotyreose med struma, eller en unormal utvidelse av skjoldbruskkjertelen. Jod er lagt til mange av våre matvarer i dag, slik som bordsalt, så du sannsynligvis ikke trenger å bekymre deg for dette. Faktisk kan du må være forsiktig at du ikke overdriv det på jod, som for mye kan være like farlig. Hvis du ikke er i vane med salting maten, finne ulike kilder enn iodized bordsalt. De fleste saltvannsfisk, tang og sjømat inneholder rikelig mengder jod. Prøv sushi eller sashimi, for eksempel.

Et annet viktig stoff å vurdere er tyrosin. Det er en viktig aminosyre som fungerer med jod i skjoldbruskkjertelen til å lage tyroksin, et hormon som styrer stoffskiftet og fremmer vekst. For hypothyroidic barn, er dette spesielt viktig. Aminosyren i seg selv kan bidra til å lindre depresjon og letargi, to vanlige symptomer mennesker med hypotyreoidisme ansikt.

Tyrosin kan finnes i hele korn, wheats og havre. Det er også tilgjengelig i overflod i meieriprodukter som melk, yoghurt og ost. Mange frukt og grønnsaker har tyrosin, spesielt bananer og avokado. Også prøve mandler, sesamfrø og gresskarfrø. Tyrosin er naturligvis også tilstede i mange kjøttkilder, slik som magert svinekjøtt og kylling.

Hva Raw matvarer bør jeg unngå?

Maten du ønsker å unngå i stor grad avhenge av noen få faktorer. Først, er du på noen medisiner? Nylig har mange matvarer blitt betegnet "goitrogenic", eller er kjent for å gjøre hypotyroidisme verre. Hvorvidt dette er sant er fortsatt under utprøving; derimot, er disse matvarene kjent for å ha forbindelser og stoffer som kan faktisk motvirke eventuelle medisiner du tar. De identifiserte mat inkluderer: babassu, rosenkål, kål, blomkål, mais, grønnkål, hirse, fersken, pærer, poteter, reddiker, rutabagas, jordbær og neper. Snakk med legen din om dette og hvilke konkrete matvarer du må unngå for å forhindre en mulig interaksjon med din medisinering.

Den gode nyheten er at hvis du liker disse matvarene, matlaging dem antas å ødelegge enzymer som bidrar til de goitrogenic egenskapene til mat.

The Evidence

Ifølge Dr. Todd Nippolt, MD, en endokrinolog med Mayo Clinic, er det ingen støtte vitenskapelige bevis for at noen bestemt hypotyreose diett foreligger som vil forbedre thyroid funksjon. En 1957 eksperiment ved Universitetet i Madras, India, derimot, fant at visse matvarer kan inneholde goitrogenic stoffer som induserer en forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og dermed underbygger påstandene om at enkelte matvarer kan faktisk være farlig for helsen din.

Hvordan bli kvitt hovne øyne Fra Hypotyreose

Hvordan bli kvitt hovne øyne Fra Hypotyreose


Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen, en sommerfugl formet kjertel som ligger i halsen, ikke produserer tilstrekkelige mengder av skjoldbruskkjertelen hormon. Hypotyreose er en relativt vanlig medisinsk problem, og rammer anslagsvis 10 millioner amerikanere. Når kroppen mangler dette hormonet, det påvirker hele kroppen. Den skjoldbrusk er ansvarlig for stoffskiftet, og det kan skape et bredt spekter av symptomer, inkludert slapphet, vektøkning, forstoppelse, tørr hud, kulde intoleranse, hukommelsestap, håravfall, depresjon og tap av libido. I avanserte tilfeller av hypotyreose, kan ansiktet og øyelokkene blir hovne og hjertet kan bli forstørret.

Hvordan bli kvitt hovne øyne Fra Hypotyreose

Symptomer og Diagnose

•  Se etter symptomer som kan indikere en skjoldbrusk lidelse. Upassende vektøkning og en gradvis intoleranse for kulde kan bli merkbar. Du kan oppleve at håret har blitt sprø, eller er falt ut, og at huden er ru og tørr. Noen mennesker kan utvikle symptomer på depresjon eller bli irritabel. Kvinner kan merke at menstruasjonen blir uregelmessig.

Skriv ned dine symptomer slik at du enkelt kan liste opp og forklare dem til legen din. Sørg for at du lar legen din vite hvor lenge du har opplevd symptomer.

Forbered deg på å gjennomgå diagnostiske tester for å fastslå om skjoldbruskkjertelen er underactive. En generell lege kan henvise deg til en endokrinolog for spesialisert testing. Blod arbeidet er vanligvis fullføres for å bekrefte en diagnose. Skjoldbrusk stimulerende hormon nivået vil bli testet, og noen ganger T-3 og T-4 nivåer kan testes i forhold til TSH nivå for å diagnostisere en tilstand som kalles sub-klinisk hypotyreose.

Plan for å begynne å ta syntetiske hormoner for å erstatte de mangelfulle thyreoideahormoner. Du er nødt til å jobbe tett med legen din for å bestemme riktig mengde hormon erstatning nødvendig. Blodnivåene dine er nødt til å bli overvåket årlig og det kan bli justeringer hvert år for å holde hormon mengder på et optimalt nivå.

Ta den foreskrevne medisinen nøyaktig slik legen din ber deg om å. Unnlatelse av å ta medisiner til rett tid, eller i riktige mengder, kan forårsake uønskede langtids, uønskede problemer å utvikle, spesielt til ditt hjerte.

Observer symptomene forsvinne med riktig dosering av syntetisk hormon. Du bør ikke lenger være opplever symptomene som førte deg til å søke profesjonell hjelp når riktig dosering av medisiner er tatt. Hvis du oppdager at symptomene ikke bedrer seg, eller hvis de blir verre, er det viktig å kontakte legen din og få blod arbeid sjekket igjen.

Hint

  • Hypotyreose kan være vanskelig å diagnostisere. Hvis du føler at din generelle lege ikke er å ta opp dine bekymringer, bør du vurdere å gjøre en avtale med en endokrinolog.
  • Ikke overse symptomene på hypotyreose. Unnlatelse av å behandle hypotyreose kan medføre en hjerte.

Piller for å hjelpe miste vekt med hypotyreose

Hypothyrodism, også kjent som aktiv skjoldbruskkjertel, oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner, skape en ubalanse av hormoner i kroppen. Symptomer inkluderer treghet, forhøyet kolesterolnivå, svulmet ledd, infertilitet og depresjon. En annen vanligste symptomene er fedme skyldes hypothyrodism bremse kroppens stoffskifte. Det finnes behandlinger tilgjengelig for å motvirke eller redusere alvorlighetsgraden av vektøkning i hypotyreose pasienter. Før gjennomføre noen behandlinger, bør du oppsøke lege.

Levothyoxine

Levothyoxine er en muntlig reseptbelagte medisiner som vanligvis brukes til å balansere hormoner i hypotyreose lider. Dette oral medisin er også kjent under navnene Levoxyl, Synthroid, Levothroid, og Unithroid. Levothyoxine erstatter hormoner som skjoldbruskkjertelen normalt ville produsere og regulerer stoffskiftet. Regelmessig bruk av Levothyoxine, som foreskrevet under en lege tilsyn, øker gradvis hormonnivåer og kan reversere noen vektøkning på grunn av tregere skjoldbrusk aktivitet.

Thyromine

Thyromine er en over-the-counter naturlig supplement av urter, vitaminer og mineraler som er laget for hypotyreose pasienter som kan øke energi og støtter vekttap ved å oppnå normal hormonbalanse i skjoldbruskkjertelen. Sammen med et sunt kosthold og mosjon, kan Thyromine hjelper kroppen til å fungere normalt og redusere symptomer som depresjon og tretthet.

Thyroid Assist

Thyroid Assist er en over-the-counter, naturlig tilskudd av urteekstrakter som støtter naturlig thyroid funksjon og hormonbalanse. Det opprettholder en sunn funksjon av skjoldbruskkjertelen som fremmer stoffskiftet, regulerer kroppstemperaturen og fremmer vekttap.

Vitaminer

Vitaminer kan være en integrert del av regulere metabolismen i hypothyroid pasienter. Bruken av vitaminer til å regulere stress og adrenalin kan være faktorer i økende metabolisme. Vitaminer B, C og sink kan motvirke påvirker av stress som kan tømme næringsstoffer som trengs for en sunn funksjon i skjoldbruskkjertelen. Tar vitaminer kan produsere aminosyrer som produserer jod. Jod støtter skjoldbruskkjertelen som påvirker stoffskiftet. Øke metabolismen kan føre til vekttap.

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose


Alle som lever med hypotyreose vet at det kan være svært vanskelig å gå ned i vekt mens du holder tilstanden din under kontroll. I motsetning til hypertyreose, der metabolismen er så sped opp en person har en hard tid å få vekt, en under aktiv skjoldbrusk kan bremse stoffskiftet, noe som gjør det vanskelig å kaste uønsket pounds.People med hypotyreose trenger ikke å fortvile imidlertid, og kan finne måter å slå sin endokrine systemet til underkastelse. Nedenfor er flere måter å oppnå betydelig og varig vekttap når du arbeider med hypotyreose.

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose

øke fiber inntaket-verre ting om hypotyreose er at det bremser fordøyelsessystemet ned. Mange hypothyroid pasienter lider av kronisk forstoppelse som resultat. Når avføring bygger opp, så gjør kroppens reaksjon på det. Vann vekt og alvorlig ødem kan forekomme. Økende fiber hjelper tarmene å evakuere og vann vekt minsker. Bare sørg for å også øke vanninntaket, som fiber er en bulking agent og kan føre til enda større forstoppelse hvis du ikke drikker en passende mengde væske Dessuten er spyler vann også lymfesystemet, som kan utrydde oppbevaring problemer.

Boost Your Metabolism-mens trening kan hjelpe med dette målet, hva du spiser og hvordan du spiser det vil være mer produktive i re-lading stoffskiftet. En ting du kan begynne med er å legge frokost til din daglige rutine. Selv om dette kan virke som en liten, ubetydelig ting, sannheten er, folk som spiser frokost er mer sannsynlig å miste vekt raskere enn de som ikke gjør det. Dette er på grunn av det faktum at legemet er blitt nektet brennstoff for varigheten av tiden har vært i dvale. Når du spiser et måltid i morgen du effektivt avslutte natta fort, derav begrepet "break-fast". Sørg for at du lager middag den minste måltid og ikke sulte deg selv i et forsøk på å tape. Når kroppen din mener det ikke vil motta næring, vil den prøve å bevare fett. Spis små måltider gjennom dagen for å holde stoffskiftet stabilisert å unngå "sult vektøkning" .Selvfølgelig, sier det seg selv at maten må være sunn, fri for stivelse og sukker, og bruk av frukt og grønnsaker.

Legg vekt trening for å trene-Personer som vekt tog gå ned i vekt raskere enn de som ikke gjør det. Du bør velge vekter som er tunge, men ikke så mye at du ikke kan gjøre minst 5-10 repetisjoner før musklene gi opp. Den nedre-body workout rutine bør inkludere knebøy, beinpress, og lunges. For brystet og armene, kan krøller og vendinger hjelpe deg å bygge overkroppen styrke og brenne kalorier. Du kan endre arbeidet ut i henhold til hva du maur å oppnå, men spør legen din før du tar fatt på en ny fysisk activities.Adding disse rutinene med cardio er en sikker måte å miste vekt effektivt og permanent.

Hint

  • Prøv å ikke hoppe over doser av Synthroid medisiner, som helse kan påvirkes sterkt. Hvis du glemmer en dose, må du ta den så snart som mulig. Også aldri doble opp på glemte doser-mengden medisin er svært nøyaktig. Du ønsker ikke å gjøre noe som vil kompromittere gevinster medisinen har gitt til deg. Hold deg unna kosttilskudd som godt de fleste produsenter vil gi informasjon på etiketten advarer folk med skjoldbrusk problemer ikke å ta medisinene sine, men selv de mest uskyldige eller naturlig urte pillen kan potensielt skape kaos på din allerede skjøre skjoldbruskkjertelen. Det er bedre å ta proaktive skritt som ikke involverer piller for å påvirke sant, permanent vektendring.

Ernæringsmessige verdien av Natto

Natto er en delikatesse av gjærede soyabønner som er dekket i en klissete, spiselig web. Natto er kjent for sin utrolig sterk smak og lukt. Laget i Japan, er natto fortsatt populært der og spises til frokost, ifølge Soy Info Center. Det er flere ernæringsmessige grunner til å vurdere å legge natto til kosthold, siden det er rikt på protein, vitaminer og mineraler.

Kalorier og fett

En en-kopp servering av Natto har 371 kalorier, 161 av dem fra fett. Natto er noe høy i fett, som en porsjon har 30 prosent av det daglige verdi av fett. Av de 19 g fett per servering, er bare 3 g mettet fett. Natto er høy i flerumettet fett, som regnes som et sunt fett. Det er 10,9 g av flerumettet fett i hver porsjon.

Kostfiber

Natto er høy i kosttilskudd fiber, takket være den soyabønner i produktet. En porsjon har 9,4 g kostfiber. Dette er 38 prosent av ditt daglige behov for kostfiber. Fiber bidrar til å regulere fordøyelsessystemet. De som har problemer med forstoppelse vil ønske å øke sin kostfiber inntaket. Kostfiber kan også være i stand til å bidra til å senke kolesterolet.

Protein

Soya er også høy i protein. Natto er en utmerket kilde eller protein. En en-kopp servering av natto har 31 g protein. Dette er 62 prosent av det daglige anbefalte mengden protein. Protein er en viktig del av muskler og er stolt på for muskelvekst og muskel reparasjon. Protein er også en viktig del av hår, hud og negler, og er nødvendig for å holde dem friske.

Vitaminer

Natto er høy i flere vitaminer, blant annet vitamin C, vitamin K, tiamin og riboflavin. En porsjon har 38 prosent av vitamin C, som er viktig for et sunt immunforsvar. Den inneholder også 51 prosent av det daglige inntaket av vitamin K, som trengs for å hjelpe sår leges. Det er også 19 prosent av det daglige verdi av tiamin og 20 prosent av det daglige verdi av riboflavin, også kjent som vitamin B3 og B2. Dette er viktig for flere prosesser på kroppen, som omfatter glykogenolyse (energiomforming i kroppen), i henhold til Bayer.

Mineraler

Natto er også høy i flere mineraler, med mer enn 20 prosent av det daglige verdi av ni store mineraler i en servering. Dette omfatter 134 prosent av det daglige verdi av mangan. Dette inkluderer også 84 prosent av det daglige verdi av jern. Jern er viktig for å få oksygen i hele kroppen i blodet. En kopp natto har 38 prosent av det daglige verdi av kalsium, viktig for sterke tenner og bein. Natto har også 36 prosent av det daglige verdi av kalium, nødvendig for riktig muskelbruk.

Ernæring for Hypotyreose

Ernæring for Hypotyreose


Hypotyreoidisme er en tilstand hvor en person har et lavt nivå av thyroid hormon. Dette kan gjøre en person føler seg ekstremt sliten og uke. Det fører til en økning i kolesterolnivået og kan til slutt føre til andre tilstander som hjerteinfarkt, hjerneslag og diabetes. Men det er håp. Å ta medisiner regelmessig, og leve et sunt liv med riktig ernæring og mosjon, kan redusere sjansene for ytterligere komplikasjoner på grunn av hypotyreose.

Vitaminer

Vitamin D og selen er begge anbefalt for bruk i hypothyroid pasienter. Mange mennesker som lider av hypotyreose også lider av en vitamin D-mangel. Legge til vitamin D i kostholdet gjennom tilskudd kan bidra til å løse dette problemet. Testing for vitamin D-mangel kan gjøres av lege. Vitamin D-tilskudd er vanligvis foreskrevet for bruk i minst seks måneder.

Selen tilskudd er gunstig for pasienten med en underactive skjoldbruskkjertelen. Selen er et nødvendig element for produksjon av thyroidhormonet, såvel som for omforming av thyroxin, eller T4, til trijodtyronin eller T3.

Kosttilskudd

Flere kosttilskudd har vist seg å øke metabolismen i hypothyroid pasienter. Krom, kanel og magnesium er alle gode kosttilskudd for å bruke.

Coconut Oil

Den hypothyroid Pasienten bør unngå bruk av raffinerte vegetabilske oljer, fordi de kan føre til vektøkning. Ifølge Dr. Ray Peat ", umettede oljer blokkere thyroid hormon, sin bevegelse i omløp, og responsen av vev til hormonet." Virgin kokosolje er det beste valget av olje til en hypothyroid pasient fordi det ikke har noen negativ effekt på skjoldbruskkjertelen funksjon. Faktisk har spist kokosnøttolje har vist seg å øke thyroideafunksjonen hjelpemiddel i vekttap.

Diet

En person som lider av hypotyreose bør spise veldig mye som en diabetiker. Etter diabetiker diett eller glykemisk indeks diett er gode valg for hypothyroid pasient. Å spise på denne måten kan bidra til å stabilisere blodsukkernivået og øke stoffskiftet. Det vil også senke kortisolnivå. Høye kortisolnivåer er ansvarlig for abdominal vektøkning, muskel sammenbrudd og svekke konvertering av T4 til T3.

Matvarer for å unngå

Personer som lider av hypotyreose bør unngå visse matvarer og kosttilskudd. Fluor og klor kan begge føre til blokkering av jod reseptorer i skjoldbruskkjertelen. Te, tannkrem og vann fra springen kan alle inneholder disse ingrediensene.

Noen mennesker med hypotyreose kan utvikle allergi mot gluten. Hvis en pasient merknader en følsomhet for hvete eller produkter som inneholder hvete, bør han oppsøke lege for videre testing.

Matvarer som kan blokkere opptaket av iod i skjoldbruskkjertelen kan også ha negative bivirkninger på hypothyroid pasienter. Kål, peanøtter, pinjekjerner, soyaprodukter, kassava, fersken, pærer, brokkoli, blomkål, rosenkål, spinat, sennep greener og neper bør alle unngås.

Sukker bør ikke bli spist av skjoldbrusk pasienter. Å spise sukker kan føre til dramatiske endringer mellom høye og lave blodsukkernivået. Dette fører til stress, som produserer ekstra kortisol i kroppen, noe som kan føre til vektøkning.

Hypotyreose og øye problemer

Hypotyreose og øye problemer


Når hypotyreose og relaterte øye endringene er til stede, er tilstanden kjent som Graves 'sykdom. Denne tilstanden vanligvis rammer unge kvinner, men menn og kvinner i alle aldre kan ha Graves 'sykdom. Å vite faresignaler kan bidra til å forhindre langsiktig øyeskader fra hypotyreose.

Hypotyreose

Leger diagnostisere hypotyreose når skjoldbruskkjertelen - som er plassert i nakken - ikke produserer nok hormoner. Symptomer inkluderer overdreven tretthet, lav konsentrasjon og vektøkning.

Øyesykdom

Hypotyreose kan føre til tørre, røde øyne, og det kan bli endringer i synet. Når sykdommen påvirker musklene rundt øynene, kan øyelokkene ikke lukke riktig, og øynene selv kan synes å stikke fra øyehulen.

Diagnose

En øyelege vil sjekke visjon og bruke et spesielt mikroskop for å se på både forsiden og baksiden av øynene. Han vil avgjøre, basert på testing og undersøkelse, enten hypotyreose forårsaker skade på øyne.

Behandling

I tilstander som involverer muskler og omkringliggende vev i øyet, kan kirurgisk korreksjon hjelper det ytre av øyet. Legen kan anbefale kunstige tårer for å hjelpe med ubehag og irritasjon.

Betraktninger

Hvis du er en røyker og diagnostisert med hypotyreose, jobbe med å slutte sigaretter. Ifølge Columbia University Medical Center, risiko for øyesykdom relatert til skjoldbrusk sykdom "er høyere og mer alvorlig hos røykere."

Mat å unngå med Hypotyreose

Mat å unngå med Hypotyreose


Hypotyreose er en sykdom karakterisert ved en underactive skjoldbruskkjertelen, som ligger på forsiden av halsen. Lav skjoldbrusk hormon nivåene påvirker kroppens metabolisme, noe som resulterer i alvorlige helseproblemer hvis den ikke behandles, melder Maryland Medical Center. Jod-mangel er den viktigste årsaken til hypothyroid, ifølge David Rakel MD, professor ved University of Wisconsin i boken "Integrative Medicine."

Hypotyreose behandling innebærer å erstatte skjoldbrusk hormon nivåer med levotyroksin, og å ha en diett rik høy på antioksidanter, B-vitaminer og jod, blant andre næringsstoffer. Matvarer som forstyrrer thyroideafunksjonen bør unngås, som inkluderer Brassica grønnsaker, soyabønner, spinat og kassava, ifølge Rakel.

Brassica grønnsaker

Brassica er en slekt av planter som inneholder brokkoli, kål, rosenkål, blomkål, grønnkål, sennep og nepe greener. Personer med hypotyreose bør unngå å spise disse spesielt hvis rå, sier Rakel. Brassica grønnsaker har stoffer som kalles goitrogens, som kan redusere funksjon av skjoldbruskkjertelen.

Soyabønner

Soyabønner og deres produkter, slik som tofu, soya mel, soya lecithin og soyaolje, inneholder isoflavoner genistein. Dette stoffet kan gripe inn i opptaket av jod, som allerede er mangelfull i individer som lider av hypotyroidisme, ifølge Rakel.

Cassava og spinat

Cassava er rik på thiocyanate, et stoff som i store mengder kan føre til en underactive skjoldbruskkjertelen og føre til hypothyroid, melder Rakel. Som kål og andre Brassica planter, inneholder spinat også goitrogens, som kan påvirke skjoldbruskkjertelen funksjon.

Hva er fordelene med Natto?

Hva er fordelene med Natto?


Natto har blitt beskrevet som "the Roquefort av soya matvarer i», og som stikkende ost, natto sterke lukt og smak gjør det til en ervervet smak for mange mennesker. Likevel er denne japanske gjæret soya produktet har mange helsemessige fordeler.

Beskytter mot kreft

I likhet med andre soyaprodukter, inneholder natto isoflavoner som har vist seg å bekjempe brystkreft. Det er særlig høy i genistein, en spesielt kraftig anti-kreft isoflavon.

Reduserer hetetokter

Genistein arbeider også for å redusere overgangsalderen hetetokter. I en 1998 studie ved Universitetet i Ferrara (Italia), viste forskerne at inntak av 40 milligram av naturlig forekommende genistein hver dag redusert hetetokter med opptil 45 prosent.

Høy i Protein

En kopp natto inneholder en imponerende 31 gram protein. Protein-the "byggeklossene i livet" -er viktig for å bygge og reparere kroppen vev og gir energi.

Rik på vitaminer og mineraler

Natto er rik på mange viktige vitaminer og mineraler. En kopp inneholder 84 prosent av den anbefalte daglige rasjon (RDA) av jern og en heidundrende 134 prosent av RDA av mangan. Det er også en betydelig kilde for vitamin K, vitamin C, kalsium og kalium.

Ingen Kolesterol og lav Natrium

Noen av fordelene ved å spise natto kommer fra hva den ikke har. Natto inneholder ingen kolesterol, og er lav i natrium-bare 12 milligram per kopp.

Hvordan identifisere symptomer på Hypotyreose

Hvordan identifisere symptomer på Hypotyreose


Kan du være lider av hypotyreose? Symptomene er subtile og ofte forveksles med depresjon. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til anemi, lav kroppstemperatur og hjertesvikt.

Bruksanvisning

Ifølge The Merck Manual of Medical Information, kan følgende være symptomer på hypotyreose. Les denne listen og merke noen symptomer som gjelder.

Langsom puls
Hes stemme
Bremset tale
Puffy ansikt
Tap av øyenbrynene
Hengende øyelokk
Intoleranse for kaldt
Forstoppelse
Vektøkning
Sparsom, grov, tørt hår
Tørr, skjellete, tykk grov hud; hevet fortykket hud over leggen
Carpal tunnel syndrom
Forvirring
Depresjon
Demens

Andre symptomer på Hypotyreose bør du ta oppmerksom på kan omfatte:
Manglende evne til å gå ned i vekt med diett / trening
Lav kroppstemperatur
Fatigue -chronic trøtthet
Smerter i ledd, hender og føtter
Problemer conceiving en baby
Moodiness, ustabile stemninger
Konsentrasjonsvansker
Følelsen trist
Glemsomhet
Tap av interesse for aktiviteter
Merkelige følelser i nakke og hals
Øresus
Hotheadedness
Lav libido

Du trenger ikke å være lider av alle disse symptomene å være hypothyroid. Symptomene er langsom og gradvis, kan det hende du bare har noen få milde symptomer som er un-alarmerende. Å være kald hele tiden, gjesping mye for å få luft, som lider av alvorlige menstruasjonssmerter, eller bare en generell sliten følelse kan indikere en skjoldbrusk lidelse. Hvis du føler at du har noen av symptomene nevnt, skrive dem ned.

Hvis du føler at du kan ha en skjoldbrusk lidelse, søker bekreftelse gjennom en blodprøve som måler TSH, tatt på din leger kontor. Lag en liste over de ovennevnte symptomene som du har og ta den med deg. Hvis testresultatene indikerer at du er hypothyroid, vil Dr. skrive en resept for en av flere orale preparater som erstatter mangel thyroid hormon.

selvtesten. Hva er du basal kropps TEMP? Ta temperaturen hver morgen i sengen, akkurat når du våkner opp før du gjør noe. Plasser termometeret under armhulen og la stå i 10 minutter (hvis det er kvikksølv), eller til digitalt termometer piper. Hold en daglig logg i 2-3 uker. Hva er din gjennomsnittlige kroppen temp? Hvis det er under 97,2 grader F enn du bør gå til legen for å få en resept, med mindre du velger å prøve og behandle det naturlig. (Som vil være min neste artikkel).

6. Vurder om du kan ha Euthroid syndrom-dette er når du har lavt skjoldbruskkjertelen, men testene kommer tilbake normal. Dette er en annen grunn til at det er nyttig å gjøre SELF TEST fordi veldokumenterte studier viser at lav kroppstemperatur er et tegn på euthyroid hypotyreose.

Det er nye retningslinjer som legene bruker for å diagnostisere hypotyreose som doble antall personer som har en skjoldbrusk tilstand enn under de gamle retningslinjene. Den gamle testen gjenkjente ikke folk med mindre skjoldbrusk forhold. Så hvis du testet negativt i det siste, kan du gå tilbake og bli testet igjen.

Tips og advarsler

  • Gjør SELF TEST
  • Vanlige medisiner inkluderer Armour Thyroid, Levothyroxine, og Synthroid
  • Det er viktig å få skjoldbrusk testet under svangerskapet. noen kvinner blir hypothyroid og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til mental retardasjon for barnet.

At Home Remedy for Hypotyreose

Hypotyreose er en sykdom som påvirker funksjonen av skjoldbruskkjertelen. denne tilstanden bremser thyroid produksjon av viktige hormoner. Behandlingen innebærer vanligvis ta syntetiske hormoner for å erstatte de ikke blir gjort av skjoldbruskkjertelen. Noen mennesker foretrekker å unngå å ta syntetiske hormoner fordi de bekymre deg om bivirkninger. Naturlige botemidler kan hjelpe milde tilfeller av hypotyreose, selv om medisiner kan være nødvendig for mer alvorlige tilfeller.

Jod

Jod oppfordrer skjoldbruskkjertelen skal fungere skikkelig. Jodmolekyler er nødvendig for å gjøre de hormonene T3 og T4, som er laget i skjoldbruskkjertelen. Hvis en person ikke får nok jod, kan skjoldbruskkjertelen ikke gjøre jobben sin. Ta et supplement med jod kan løse dette problemet.

Den beste naturlige kilden til jod er tare, bedre kjent som tang. Du kan kjøpe tare kosttilskudd på apotek og helsekostspesialforretninger. Du må eksperimentere med mengden av tare til å ta. Noen mennesker trenger bare én kapsel hver uke, noen trenger litt mer. Du vet det fungerer når du føler deg mindre sliten, har mindre problemer med å miste vekt og har mindre leddsmerter.

Østrogennivået

Å være en kvinne gjør deg høyere risiko for hypotyreose og mange leger mener dette skyldes østrogennivået i kroppen. Når østrogennivået er ute av balanse, kan skjoldbrusk bremse sin produksjon.

Det er urte kosttilskudd som naturlig fremmer sunne nivåer av østrogen i kroppen. Svart cohosh og Kyskhetstre er to urte kosttilskudd som oppmuntrer østrogennivået for å gå tilbake til det normale, noe som kan indirekte øke thyroid produksjon og redusere symptomer på hypotyreose. Snakk med herbalist på en urt butikk for å finne den beste dosen for deg. Disse urtene vil ikke hjelpe hvis din hypotyreose ikke er forårsaket av en østrogen ubalanse.

Low Calorie Diet

Uavhengig av hva helsetilstanden er, er et sunt kosthold er den beste måten å bekjempe symptomene. Dette gjelder spesielt i hypotyreose fordi når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal, bremser stoffskiftet. Dette kan resultere i merkbar vektøkning.

En lav kalori diett kan være vanskelig å vedlikeholde, fordi noen mennesker ender opp med å føle sulten hele tiden. Å avverge sult, spiser mat med høyt fiber som frisk frukt og grønnsaker. Snack på nøtter og frø i stedet for chips. Drikk rikelig med vann og unngå koffein. Du vil føle deg fyldigere og være i stand til å holde deg til din low calorie diett, noe som vil føre til bedre metabolisme og offset påvirker av hypotyreose.

Hvordan behandle Hypotyreose Med naturlig rettsmidler

Hypotyreose skjer når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyreoideahormoner. Metabolismen prosessen blir hindret og andre fysiske problemer oppstår. Omtrent 90 prosent av dem som lider av denne tilstanden er kvinner. Hypotyreose kan føre til symptomer som følsomhet for kulde, vektøkning, tretthet, hudproblemer, uregelmessig hjerterytme, struma, luftveis bekymringer, hjertebank, infertilitet, appetitt tap, depresjon og håravfall. Siden disse symptomene er lik de som er relatert til andre sykdommer og tilstander, er det viktig for å få riktig diagnose. Legen din kan gi en blodprøve som vil bidra til å finne ut hva de nivåer av skjoldbrusk hormoner i kroppen din er. Dersom det fastslås at du har en aktiv skjoldbruskkjertel, kan legen forskrive en syntetisk skjoldbrusk hormon. Det er også naturlig rettsmidler du kan prøve å behandle din tilstand.

Bruksanvisning

•  Spis en diett som inneholder mat som hele korn, kylling, fisk, poteter, dadler, svisker og melasse. Unngå mat i kål familien, bearbeidet mat, pærer, fersken, nepe greener reddiker, sukker og hvitt mel.

Prøv å ta en teskje av svenske bitter hver dag.

Bruk urter som hjelper adresse hypotyreose symptomer. Disse inkluderer ingefær, tare, klaseormedrue, brennesle, burot, blæretang, Avena sativa, cayenne og bayberry. Vær sikker på at det ikke er noen interaksjoner med noen reseptbelagte medisiner du er på før du tar noen av disse urter.

Ta linfrø olje kapsler eller tabletter, som kan bidra til å øke hormonproduksjonen. Dosen bør være 1000 til 1500 mg 2-3 ganger daglig.

Vurdere å prøve Ayurvedic rettsmidler, for eksempel kanel, Coleus forskohliiv og Paonia ginseng, noe som kan hjelpe i lettelser symptomer. Det er best å se en ayurvedisk lege som kan veilede deg i å gjøre det beste botemiddel valg.

Exercise. Doing daglig aerob trening kan hjelpe med å øke din skjoldbrusk hormon nivåer.

Hva er Tegn og symptomer på Forbedre Hypotyreose?

Hypotyreose er en tilstand der kroppen produserer utilstrekkelige mengder thyreoideahormoner. Denne tilstand kan være et resultat av en defekt i skjoldbruskkjertelen, hypofysen eller hypothalamus, og det kan være forårsaket av en mangel på mineral jod. Gjennom behandling som inkluderer medisiner og endringer i kosthold og mosjon, kan hypotyreose symptomer forbedres dramatisk.

Økt energi

Det er mange symptomer på hypotyreose som er relatert til energi. Når en pasient begynner å forbedre tilstanden, kan disse være noen av de første tegnene han vil legge merke til. Ifølge Mayo Clinic, treghet som følger med tilstanden begynner å gå bort under behandlingen. Trøtthet som en gang gjort det vanskeligere å komme gjennom dagen kan falme, gi pasienten den mengden energi som en person med et normalt fungerende skjoldbrusk ville ha.

Færre muskelverk

Forbedringen av flere muskelrelaterte symptomer kan være et signal om at hypotyreose blir stadig bedre. Verkende muskler og hovne ledd forbundet med tilstanden kan begynne å bli bedre i henhold til University of Maryland Medical Center. De med hypotyreose har en tendens til å ha stive muskler eller de som føler seg svak under svært lite tvang. Disse musklene kan føle sterkere og mindre sliten når hypotyreose behandlingen er vellykket.

Bedre hud, negler og hår

Ifølge Mayo Clinic, er det flere skjoldbruskmangel tegn som kan forbedre med behandling knyttet til hud, negler og hår. Huden av en skjoldbrusk-mangel person har en tendens til å være tørr, blek og følsomme for kulde. Hans hår og negler kan bli sprø over tid. Når hypotyreose behandles, kan disse symptomene som fører til hud som er mindre tørr, sterkere hår og negler, og en bedre regulering av temperaturen bedre,.

Andre forbedringer

Det er andre symptomer på hypotyreose som kan begynne å bedre med behandling. Regularitet av tarmer og mindre tunge menstruasjon kan følge på grunn av behandling, ifølge University of Maryland Medical Center. Et tap av overskytende vekt og en mindre oppblåst i ansiktet kan forekomme i tillegg. En viktig forbedring som kan forekomme ved behandling er fading av depresjon som kan oppstå i løpet av sykdommen.

Hvordan behandle Hypotyreose i svangerskapet

Hvordan behandle Hypotyreose i svangerskapet


Hypotyreose vil utvikle seg dersom skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av hormonet som kroppen bruker for energi. Kvinner noen ganger utvikle hypotyreose under eller etter svangerskapet. Hvis det utviklet før svangerskapet, kan det bli verre under svangerskapet. Hypotyreose må behandles for å forebygge, abort, svangerskapsforgiftning eller problemer med fosteret. Her er hvordan hypotyreose behandles under svangerskapet.

Bruksanvisning

Kontroller at endokrinolog og fødselslege er på samme side når finne hva dine nivåer bør være mens du er gravid. I de fleste tilfeller vil du trenger for å se både leger gjennom hele svangerskapet.

Ta syntetisk T4 muntlig å opprettholde en jevn blod nivå av skjoldbruskkjertel hormon innenfor normalområdet. Hvis du ble behandlet for en eksisterende hypotyreose tilstand, vil dosen av medisinen sannsynligvis trenger å øke i løpet av svangerskapet.

Kontroller at medisinen er riktig absorberes ved å ta det på tom mage minst fire timer bortsett fra prenatal vitaminer. Ta enten medisiner eller prenatal vitamin i morgen og den andre før sengetid.

Ha i blodet sjekket hver måned for å fastslå om dosering av medisiner er riktig.

Følg legens råd om kosthold, trening og livsstil som kan hjelpe behandle hypotyreose under svangerskapet.

Tips og advarsler

  • Bære en kopi av postene bare i tilfelle en nødsituasjon der vanlige leger ikke er tilgjengelig for å behandle deg.
  • Hvis du utvikler hypotyreose under graviditet, kan du utvikle det igjen i senere svangerskap.

Hypotyreose symptomer og behandling

Skjoldbruskkjertelen er en sommerfugl-formet kjertel som ligger like under adamseplet, og er ansvarlig for å lage hormoner som styrer stoffskiftet. Når denne kjertelen ikke produserer nok thyroid hormon, du har hypotyreose. Hvis venstre ubehandlet, kan dette føre til fedme, infertilitet og hjertesykdom.

Årsak

Den vanligste årsaken til hypotyreose er Hashimoto tyreoiditt, en autoimmun sykdom som oppstår når immunsystemet forstyrrer den normale produksjonen av thyreoideahormoner.

Symptomer

Symptomene vil variere avhengig av alvorlighetsgraden av og hvor lenge skjoldbrusk-mangel har foregått, men vil vanligvis bestå av tretthet, unormale menstruasjonssykluser og kulde intoleranse.

Komplikasjoner

Ubehandlet hypotyreose kan føre til andre helseproblemer, for eksempel struma, hjerteproblemer og fødselsskader.

Diagnose

Din lege vil bestille en blodprøve hvis han eller hun mistenker hypotyreose, der skjoldbruskkjertelen og skjoldbrusk-stimulerende hormon nivåer vil bli målt.

Behandlinger

Å behandle hypotyreose, må en skjoldbrusk hormon supplement tas hver dag for å regulere hormonnivået og metabolisme. Dette tillegget er tilgjengelig i både syntetiske og naturlige former, med naturlig alternativ opprettet fra dessicated svin kjertel.

Om Hypotyreose

Hypotyreose er vanskelig å diagnostisere uten å gjennomføre en skjoldbrusk panel og laboratoriearbeid. Leger ofte misdiagnose sykdommen, selv om en av ti leger oppdage symptomene og gjennomføre flere tester for å diagnostisere sykdommen. Mange mennesker lider av mild hypotyreose, selv om de er udiagnostisert og bare tror de har en langsom metabolisme og "kan ikke miste de ekstra pounds", når det i realiteten vektøkning er ingen skyld av sine egne.

Effekter

Hypotyreose har en dyp effekt på kroppen. Håret kan falle ut og striae (strekkmerker) kan danne raskt, spesielt rundt magen, på grunn av rask vektøkning. Pasienten kan slutte å lære eller har lærevansker. Huden blir tørr og kjedelig. Apati råder som kroppen vokser svakere; lider har ingen energi og lider av kronisk tretthet. Intoleranse for kaldt vil være tilstede i lider, samt irritabilitet, hukommelsestap og unormale menstruasjonssykluser (eller ingen i det hele tatt). Redusert libido er også et symptom.

Typer

Hypotyreose og hypertyreose varierer i at, med hypotyreose, TSH (Thyroid hormon) nivå sky-raketter fordi skjoldbruskkjertelen er svak og slipper lite eller ingen hormon. Hypertyreose er det motsatte: skjoldbruskkjertelen er overaktiv og produserer for mye hormon. Pasienter som lider av hypotyreose tendens til å være overvektig på grunn av deres underactive skjoldbruskkjertelen; hypertyreose pasienter har en tendens til å være tynn på grunn av deres overaktiv skjoldbruskkjertel.

Identifikasjon

Ved å gjennomføre blodprøver kalles en Thyroid Panel, kan legene se hvor mye av en aktiv skjoldbruskkjertel pasienten har og vil handle for å rette opp hormonmangel ved å foreskrive hormoner at pasienten må ta hver dag for resten av livet. Tar disse hormon piller er spesielt viktig for pasienter som befinner seg gravid å fortsette å ta sine hormon piller, fordi det er fare for at barnet kan bli født tilbakestående på grunn av hormonmangel i vitale stadier av fosterutviklingen.

Expert Insight

Når diagnosen hypotyreose en konsultasjon vil bli gjort med en endokrinolog for å diskutere sykdommen videre, ta flere blodprøver og ser etter helsen til pasienten. Skjoldbruskkjertelen, en sommerfugl-formet organ i nakken, styrer stoffskiftet. Lever, nyre og hjerteproblemer kan være assosiert med stoffskiftesykdommer.

Størrelse

Hypotyreose kan føre til at lidende å utvikle et struma på grunn av skjoldbruskkjertelen dysfunksjon. Godartet struma kan behandles med radioaktivt jod terapi for å redusere deres størrelse, mens kreft struma må fjernes helt.

Hva er tegn på hypotyreose?

Tegnene på hypotyroidisme varierer avhengig av graden av et individs hormonmangel. Typiske symptomer utvikle seg svært sakte, ofte manifestere seg over flere år. Heldigvis kan tilstanden bli nøyaktig diagnostisert og effektivt behandles ved bruk av foreskrevne hormoner. Venstre ubehandlet, kan tilstanden føre til helseproblemer som infertilitet eller hjertesykdom.

Identifikasjon

Hypothyrodisim er navnet gitt til en underactive skjoldbruskkjertelen, en som ikke produserer nok hormoner. Den skjoldbrusk er en liten kjertel som ligger på forsiden av halsen, under adamseplet. Hormonene produseres av skjoldbrusk påvirke kroppens stoffskifte. Kvinner er mer utsatt for hypotyreose, særlig kvinner over en alder av 50. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden føre til struma, eller en forstørret skjoldbruskkjertel, på grunn av kroppen stadig stimulere skjoldbruskkjertelen til å lage flere hormoner.

Generelle symptomer

Hypotyreose kan være vanskelig å legge merke til når det er i den innledende fasen, som symptomer er en generell følelse av tretthet eller treghet. Ifølge Mayo Clinic, som tilstanden utvikler seg, flere symptomer bli avdekket. Disse inkluderer økt følsomhet for kulde, forstoppelse, blek hud, oppblåst ansikt, hes stemme, et hevet nivå av kolesterol i blodet eller plutselig vektøkning. Pasienter kan også oppleve muskelsmerter, stiv eller hovne ledd, svake muskler, tunge menstruasjon, sprøtt hår og negler, eller depresjon.

Barn og tenåringer

Når babyer er født med hypotyreose, kan tilstanden viser tegn som hyppig choking, gulnet hud og hvite i øynene (gulsott), en stor og påtrengende tungen, eller en puffy utseende ansikt. Barn og tenåringer vanligvis viser de samme tegnene på hypothyroidsm som voksne, men i tillegg kan ha forsinket pubertet eller utvikling av voksne tenner, dårlig vekst og dårlig mental utvikling.

Årsaker

På deres hjemmeside, Mayo Clinic sier at den vanligste årsaken til hypotyreose er autoimmun sykdom. Med en autoimmun sykdom, skaper legemet antistoffene som angriper sitt eget vev. Andre årsaker inkluderer medisiner, for eksempel de som brukes til å behandle over-aktive thyroids (hypertyreose) eller psykiske lidelser. Strålebehandling og skjoldbrusk kirurgi kan også føre til hypotyreose. Selv om det sjeldent, hypotyroidisme er noen ganger et resultat av hypofyse lidelse, graviditet, medfødt sykdom, eller en jod-mangel.

Diagnose og behandling

Leger diagnostisere hypotyreose gjennom grundig analyse av symptomer og resultatene av blodprøver. Disse testene måle nivået av visse hormoner i kroppen, spesielt tyroksin og thyroid-stimulerende hormon. Leger vanligvis foreskrive en kunstig hormon kalt levotyroksin, som er tatt muntlig å reparere kroppens hormonnivåer. Det er i det vesentlige ingen bivirkninger til levotyroksin, men det må tas regelmessig eller symptomer på hypotyreoidisme kommer tilbake.

Advarsler

En sjelden, potensielt livstruende form for avansert hypotyreose kalles myxedema kan utvikle ut av hypotyreose. Symptomer er lavt blodtrykk, redusert pust og kroppstemperatur, eller koma.