Digidexo.com

ulike typer kolitt

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter


Wrist splinter er nyttige når en person lider med carpal tunnel syndrom, nevropati i hender eller andre forhold. Splinten fungerer som en spenne for å hindre fleksjon av håndleddet og redusere hevelse. Ulike typer er tilgjengelig på apotek og medisinsk forsyne butikkene. De er tilgjengelige i forskjellige størrelser og typer å hjelpe alle typer håndleddet problem.

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

•  Kjøp riktig størrelse på håndleddet skinne. De kommer ofte i små, mellomstore og store størrelser. Små-boned mennesker eller barn vanligvis bære en liten størrelse, mens kvinner og mange menn trenger et medium. Hvis du har store håndledd, kan du kreve den største størrelsen. Det er viktig at håndleddet skinne passer perfekt, men ikke stramt nok til å redusere blodstrømmen. Medisinsk forsyne butikkene kan hjelpe deg med riktig størrelse, og splinter kan være skreddersydde i tillegg.

Hold håndleddet skinne slik at tommelen hullet er på samme side som tommelen. Noen håndleddet splinter ikke bare har et hull for tommelen, men de har også fingerhull også. De splinter er ofte hudfarget.

Skyv tommelen inn i tommelhull. Gjør dette med fingrene hvis det er noen fingerhull. Hvis det er en klut delen som glir over håndleddet, trekk den ligger tett over området. Noen håndleddet splinter forlenge noen inches utover bunnen av håndflaten, avhengig av hvilken type er mest behagelig for deg og anbefalt av legen din.

Pakk krok og loop stropp rundt håndleddet området slik at det sitter godt, men ikke for stramt. Juster om nødvendig, hvis du føler splint er for stram etter noen minutter. Mange mennesker opplever komfort og lessening av deres smerte med en gang.

Juster noen ekstra stropper opp til albuen hvis det er mer enn én. Mange håndleddet splinter er reversible, så hvis stroppen kommer til bunnen av håndleddet, og du vil ha den på den øverste delen, bare bytte de splinter.

Hint

  • Ikke ha håndleddet skinne under bading, svømming eller vaske hendene fordi du ønsker å hindre at splint fra å bli våt.
  • Bære håndleddet skinne som legen anbefaler. Noen mennesker sover med hendene under deres pute eller i en vanskelig posisjon. Håndleddet splint er en mild påminnelse om ikke å gjøre dette, og hindrer håndleddene fra bøye, og dermed hindre nummenhet, prikking og hevelse i natt. Personer med carpal tunnel syndrom kan ha behov for å bære pinnen mens du arbeider for å hindre at tilstanden forverres.

Typer kolitt

Kolitt er en smertefull sykdom som påvirker tykktarmen. Det finnes en rekke årsaker til tilstand, fra den bakterielle og virale overfor kjemikaliet. Hvis du har kolitt, hvile, væske og en blid kosthold er avgjørende for å tillate tykktarmen for å helbrede og gå tilbake til sin normalt fungerende stat.

Identifikasjon

Kolitt oppstår når tykktarmen blir betent og irritert, noe som resulterer i diaré og magesmerter. Tykktarmen er også kjent som tykktarmen, og absorberer vann og mineraler fra fordøyd mat og deretter danner de resterende avfall i avføring.

Typer

Kolitt forårsaket av virus eller bakterielle infeksjoner kalles infeksiøs kolitt. Salmonella, E. coli og andre matbårne sykdommer er inkludert i denne kategorien. Pseudomembranøs kolitt er også ansett som en smittsom form for kolitt, og er forårsaket av Clostridium difficile bakterier. Denne type kolitt oppstår når antibiotika bruk forandrer den type bakterier som normalt er tilstede i tykktarmen og tillater Clostridium bakteriene til å vokse.

Crohns sykdom og ulcerøs kolitt er begge former for inflammatorisk tarmsykdom. I Crohns sykdom, sår eller åpne sår dannes langs de store og små tarmer, mens i ulcerativ kolitt, er sår som regel begrenset til den nedre del av tykktarmen. Begge disse forholdene er kronisk.

Iskemisk kolitt er forårsaket når blodårene som frakter blod til tykktarm begrense, forårsaker tykktarmen for å få mindre blod og bli betent. I noen tilfeller kan den innsnevring være forårsaket av utvikling av plakk i arterier, og den resulterende blokkering kan enten være midlertidig eller permanent. Iskemisk kolitt er også forårsaket av en type brokk som feller en del av tykktarmen i bukveggen, eller tarmslyng, en tilstand der tarmen blir vridd rundt seg selv.

Kjemisk kolitt, en relativt sjelden form for kolitt, oppstår når kjemikaliene blir satt inn i tykktarmen, som forårsaker inflammasjon eller skade. Dette kan skje når sterke kjemikalier brukes i klyster, eller hvis et forurenset endoskop blir brukt i løpet av en diagnostisk prosedyre. En endoskop er en tynn, fiberoptisk rør med et kamera festet som brukes til å vise fordøyelseskanalen.

Funksjoner

Symptomer på kolitt kan inkludere blodig avføring, konstant trang til å ha avføring, magesmerter, kvalme, feber, frysninger og diaré, som kan være blodig. Personer som har inflammatorisk tarmsykdom kan oppleve vekttap og intestinal blødning. Konsultere legen din dersom du opplever diaré som ikke løser seg i en dag eller to, eller dehydrering, feber, blod i avføring eller sterke smerter.

Når du går til legen, vil hun be deg om å beskrive dine symptomer og spør om du har reist nylig begynt en ny diett, hadde en drink av vann fra en elv eller brukt antibiotika. Du vil bli bedt om å gi en avføringsprøve, og en rektal undersøkelse vil trolig bli utført. Legen din vil sette inn en finger i rektum å føle for massene eller svulster. En blodprøve vil bli bestilt, og en koloskopi kan være nødvendig hvis årsaken kolitt ikke kan fastsettes på andre måter. Under en kolonoskopi, er en fleksibel slange inneholdende et kamera innsatt i anus, slik kolon kan sees.

Betraktninger

Hvis kolitt er forårsaket av et virus, vil du bli bedt om å begrense din diett for å klare væsker for 24 timer, øke væskeinntaket og ta medisiner for smerter. I tilfelle av alvorlig dehydrering, kan intravenøs væske være nødvendig. Noen bakterielle infeksjoner vil kreve antibiotika. Hvis du utvikler iskemisk kolitt, må du være innlagt på sykehuset. Ved mangel på blodtilførsel har alvorlig skadet del av tykktarmen, kan det være behov for å bli fjernet. Inflammatorisk tarmsykdom er behandlet med anti-inflammatoriske medikamenter og immunsuppressive midler, hvis nødvendig. Du må kanskje ta medisiner hver dag for å hindre flareups av kolitt symptomer.

Forebygging / løsning

Utilstrekkelig sanitær og kontaminert drikkevann bidrar til et stort antall tilfeller kolitt. Vaske hendene ofte, rengjøring kjøkkenutstyr når du forbereder kjøtt eller kylling, og unngå å drikke vann fra ukjente kilder kan alle bidra til å forhindre kolitt.

Ulike typer Bipolar lidelseSymptomer på bipolar lidelse kan variere fra mild til alvorlig. Diagnostisering av denne tilstanden kan gjøres ved en mental helse profesjonell som vil gjøre et intervju med pasienten for å avgjøre om pasienten har bipolar lidelse og i så fall hvilken type. Ulike typer bipolar lidelse er diagnostisert i henhold til alvorlighetsgrad og kronisitet av symptomene inkludert hvordan langsomme eller raske stemninger kan være sykling.

Mood Episodes

Forstyrrelse av stemningen står sentralt i diagnosen bipolar lidelse. De to store humør episoder som er klassifisert som en del av bipolare lidelser er maniske og depressive episoder. Den slags bipolar lidelse en pasient har, vil være avhengig av hva slags stemningsepisoder kan bli diagnostisert som en del av tilstanden.

Bipolar I lidelse

Diagnostisering av bipolar lidelse, omfatter type I ser på en historie av stemningsepisoder og avgjøre om det er en forekomst av minst en eller flere maniske stemningsepisoder. En person med bipolar lidelse jeg kanskje eller kanskje ikke har erfaring med en episode av alvorlig depresjon.

Bipolar II Disorder

Diagnostisering av bipolar lidelse, type II omfatter forekomsten av en eller flere depressive episoder og noen symptomer på hypomani. Hypomane symptomer ligner på maniske symptomer, men er mindre alvorlige.

Cyklotymi

Diagnostisering cyclothymia inkluderer hensynet til en lang, kronisk tidligere hyppige sykkel stemninger mellom depressive symptomer og hypomane symptomer. Disse symptomene ikke helt når alvorlighetsgraden av en alvorlig depressiv eller manisk humør episode.

Bipolar lidelse NOS

Diagnostisering av bipolar lidelse ikke annet er spesifisert (NOS) vil inkludere en grundig historie av stemningsepisoder og presenterer symptomer. Pasienter som ikke oppfyller kriteriene for cyklotymi eller bipolar I eller II kan passe inn i denne kategorien.

Typer medisiner for ulike typer depresjon

Depresjon, også kalt klinisk depresjon og alvorlig depresjon, er en mental sykdom forårsakes vanligvis av en lav kjemisk ubalanse i hjernen som involverer symptomer som påvirker sinn og kropp. De omfatter mangel på søvn, sover for mye, tap av interesse, problemer med å fokusere og følelsesmessige utbrudd med ingen årsak. Hver individuelle erfaringer depresjon annerledes, og symptomene varierer. Det er mange nivåer og klassifiseringer av depresjon - fra vanlig depresjon til bipolar lidelse. En kombinasjon av medisinering og psykoterapi eller rådgivning er ofte den beste behandling for psykiske lidelser. Konsultere legen din.

Selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI)

Dette er den mest forskrevne medisiner; bivirkningene er mer utholdelig og kort sikt. Alle antidepressive medisiner blokk valgt kjemikalier i hjernen, som kalles hemmere, regulere ubalanse. Disse hemmere synes å hjelpe med symptomer på "mildere" depresjon og pasienter diagnostisert tidligere i faser av depresjon. Fluoksetin, sertralin, paroxetin, escitalopram oksalat og citalopram er bare noen av de ulike typer basis medisiner.

Trisykliske antidepressiva (TSA)

Ofte etter å finne SSRI ineffektiv, forskrivning en trisykliske kan følge. The Mayo Clinic antyder at bivirkningene i denne gruppen av eldre medisiner er ofte mer alvorlig enn SSRI. Trisykliske arbeid ved å styrke produksjonen av serotonin og noradrenalin. Men trisykliske påvirke andre nevrotransmittere og reseptorer, forårsaker en høyere risiko og intensitet av de mulige bivirkningene følt av pasienten. Navnet tricykliske kommer fra den tre-ring antihistamin struktur av kjemikalier. Det er en variant som inneholder fire ringer som det refereres til som "tetracyklisk." Noen av de grunn medisiner for denne gruppen er nortriptylin, maprotilin, protriptyline, klomipramin, og amoxapine, solgt under varierende merkenavn.

Monoaminooksidasehemmere (MAO-hemmere)

Vanligvis er reservert som en siste utvei for de mest alvorlige behandling, medisiner er bivirkningene ringe for en disiplinert diett og mulig observasjon av legen din, som interaksjon med noen elementer kan føre til alvorlige og til og med dødelige bivirkninger. Monoaminoksidase er et protein i hjernen som brenner opp monoaminer, de tre kjemikalier nevrotransmittere bruke til å sende meldinger (serotonin, noradrenalin og dopemine). Denne medisinen blokkerer monoaminoksidase fra å ødelegge dem. Dette føre en annen kjemisk å øke kjent som tyramin, som øker blodtrykket, også kontrollert av monoaminoksidase. Forbruker enkelte matvarer med høyt tyramin mens du tar MAO-hemmere kan forårsake ekstremt høyt blodtrykk, noe som resulterer i hjernen blødninger, hjerneslag eller andre problemer.

Bivirkninger

På grunn av beskaffenheten av disse medikamentene, bivirkninger er vanlige selv om de ikke vanligvis vare lenge hvis følte i det hele tatt. Reaksjoner kan omfatte tørr munn, kvalme, diaré, tretthet, seksuell dysfunksjon eller mangel på lyst, samt andre mer alvorlige bivirkninger som selvmordstanker. Bivirkninger og intensitet varierer på hver medisinering og person, selv om de har en tendens til å avta når kroppen din har tilpasset til medisinering. Hvis symptomene ikke har utsvevende, varsle din lege; dosering eller endring medisinering er ofte nyttig. Det er ofte vanlig at en prøve på mer enn ett medikament som er nødvendig for å finne den riktige medikament og dosering for hver person.

Ulike typer oksygentilførsel

Oksygen i menneskekroppen er målt ved en puls oksimeter, til et lite instrument plassert på fingeren måle arterielle blodoksygennivåer. Normale opplesninger faller mellom 95 til 100 prosent, ifølge Mayo Clinic. Alt under 90 anses som lav og vanligvis krever ekstra oksygen. Dette oksygenet kan leveres i en rekke måter, avhengig av hvor mye ekstra oksygen er nødvendig.

Typer

En nesekateter, den vanligste typen av oksygentilførselssystemet, består av en engangs plastrøret med to små haker som er satt inn i neseborene. Flere forskjellige typer masker, inkludert enkel, delvis rebreather, nonrebreather og Venturi, ikke plasseres direkte over munn og nese og la ulike nivåer av oksygen som skal leveres. En oksygentelt, en bærbar klar plast struktur festet til en oksygenkilde, kan plasseres rundt en pasient i stand til å tolerere andre leveringssystemer.

Bruksområder

En nesekanyle brukes når lave nivåer av oksygen opp til 40 prosent er nødvendig. En enkel maske kan gi opp til 60 prosent og tillater romluft å blande seg med den tilførte oksygen. En delvis rebreather kan levere konsentrasjoner opptil 70 prosent og er lik et enkelt maske, men har en pose som er festet til å samle den første halvdel av utåndet oksygen, som pustes inn på nytt av pasienten. En nonrebreather har en enveisventil for å hindre gjenpustings av utåndet luft og brukes når høye nivåer av oksygen opp til 95 prosent er nødvendig. Venturi masker leverer oksygennivåer opp til 55 prosent, men oksygen blir levert på en raskere strømningshastighet, slik at mer for å nå lungene. Et telt kan levere opptil 50 prosent, og er vanligvis brukt med barn.

Fordeler

Den nesekateter er enkel å sette inn og ikke hindrer spise eller snakke. Det er også ganske lett å bruke. Enkle og delvis rebreather masker har fordelen av å tillate pasienten å puste romluft bør oksygentilførselssystemet svikter. Nonrebreathers kan brukes for å levere andre gasser hvis nødvendig, og Venturi masker tillate en presis konsentrasjonen av oksygen som skal gis. Telt ikke begrense pasientens bevegelse i en betydelig grad, noe som reduserer risikoen for at brukeren utilsiktet frikobling fra oksygentilførselssystemet.

Ulempene

Hvert system har ulemper å vurdere. En nesekateter kan bli løsrevet svært lett eller vridd som pasienten beveger seg rundt, og kan tørke ut nese passasjer. Masker begrense muligheten til å spise og snakke, og ventilene kan bli blokkert av sengetøy eller pasientbevegelser. Telt blir ofte festet til en luftfukter og kan føre til at sengetøy å bli våt Hvis ikke hyppig kontrollert. De tillater heller ikke for levering av presise konsentrasjoner av oksygen.

Advarsel

Uavhengig av type leveringssystem, sikkerhetsregler må tas ved bruk av oksygen. Oksygenflasker er svært brennbart; aldri la andre røyke nær tanken og holde åpen flamme unna det. Sørg for at elektronikken brukes i nærheten av tanken er jordet og i god stand for å hindre shorts. Ikke oppbevar stridsvogner nær varmekilder, og merk plasseringen av brannslukningsapparater i tilfelle forbrenning.

Ulike typer Diet Plans

Ulike typer Diet Plans


Når jeg prøver å gå ned i vekt, har du mange diett planer om å velge mellom. Hver diett er forskjellig og vil også jobbe annerledes for alle. Hvis en diett plan ikke fungerer for deg, kan du alltid bytte til en annen. Du må kanskje prøve ut en rekke diett planer før du finner en som fungerer med kroppen din type.

Fat Smash Diet

The Fat Smash Diet er en 90-dagers program som har fire faser. Med denne dietten er det ingen kalori-telling er nødvendig, og du kan spise så mange frukter og grønnsaker som du ønsker. Denne dietten lærer deg å spise oftere i løpet av dagen mens de lærer å gjøre sunnere matvalg sammen med trener. The Fat Smash Diet også hjelper deg å lære å kontrollere mat cravings ved å legge en rekke matvarer til dine daglige måltid planer.

South Beach Diet

The South Beach Diet er en populær plan som har hjulpet mange mennesker miste vekt i løpet av kort tid. Denne dietten hjelper gir deg muligheten til å skille mellom dårlige karbohydrater og gode karbohydrater, samtidig som den begrenser kaloriinntaket. Du vil også lære forskjellen mellom gode fettstoffer og dårlig fett. Det er tre faser til South Beach dietten, og med denne dietten kan du miste vekt raskt, miste buk fett og utvikle redusert sult og cravings. Til tross for denne dietten er så populært, har det ikke vært mye forskning gjort på sin sikkerhet.

Anti-Inflammatory Diet

The Anti-Inflammatory Diet ble utviklet av en Harvard utdannet som etterstrebet å integrere ulike elementer av å leve sunt i en diett. Denne dietten inkluderer stressreduksjon, mosjon og sunt måltid valg, sammen med mer realistiske mål som for eksempel å miste en til to pounds en uke. Den anti-inflammatoriske diett består av 50 til 60 prosent komplekse karbohydrater, 10 til 20 prosent proteiner og 30 prosent eller mindre av fett. Dietten Planen er fylt med antioksidanter, sammen med matvarer som anses for å være anti-inflammatorisk agenter, og en overflod av økologisk mat.

Acai Berry Diet

Acai Berry, regnes som en av de beste antioksidant matvarer, er fylt med mineraler, vitaminer, omega-3 fettsyrer og fiber. Legge Acai Berry til noen diett plan vil ikke bare hjelpe deg å miste uønskede pounds, men kan også hjelpe til å bygge muskelmasse, og ved å arbeide som en appetitt suppressant. En studie gjort ved University of Florida sier at Acai Berry kan hjelpe bekjempe kreftceller samtidig støtte et sunt hjerte og lindre diabetes. Acai Berry kan kjøpes frisk, tørket, frosset, i kapselform eller som et flytende ekstrakt. Dette bær er trygt å legge til noen diett plan i en moderat mengde.

Ulike typer allergier

Ulike typer allergier


The National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer (NIAID) anslår at allergi påvirker 40-50 millioner amerikanere hvert år. Symptomene er ofte mild eller moderat. De kan løse på egen hånd, eller med bruk av over-the-counter medisiner. Men mange mennesker lider av kroniske eller alvorlige allergier. Disse personene søker medisinsk behandling for å bedre deres livskvalitet. Det finnes mange forskjellige typer allergier. Noen ganger årsaken til en allergisk reaksjon kan pekes; i andre tilfeller forblir den spesifikke årsaken ukjent eller "idiopatisk".

Fakta

Allergi symptomer er forårsaket av kroppens immunsystem overreagerer til ufarlige stoffer. Antistoffer forårsake visse vev celler for å frigi et protein som kalles histamin. Dette fører blod fartøy vegger for å bli gjennomtrengelig. Væsker er sluppet ut i omkringliggende vev, forårsaker betennelse. Symptomer kan inkludere en rennende nese; lunger; nysing; hoste; og kløende, rennende øyne. Hudreaksjoner som utslett og elveblest er også vanlig. Sjelden, kan allergiske reaksjoner føre til anafylaktisk sjokk. Histamin kan også gjøre musklene rundt luftveiene kontrakt, utløser et astmaanfall.

Airborne Allergi

Luftbårne allergi er den mest utbredte type allergi. Ifølge NIAID, er høysnue en av de mest vanlige plager i USA. Pollen, mugg og støvmidd er hyppige gjerningsmennene. Støvmidd kan kontrolleres ved å erstatte teppet med solid gulv og ofte rengjøring møbeltrekk og sengetøy. Allergikere noen ganger velger å holde seg innendørs når National Allergi Bureau rapporterer høy pollen eller mugg teller. Behandlinger inkluderer muntlige antihistaminer, nesespray og allergivaksinering.

Matallergi

Peanøtter, tre nøtter og sjømat er de mest utbredte matallergener. Mange reagerer også negativt på melk, egg, hvete eller soya produkter. Reaksjoner kan manifestere seg som utslett, gastrointestinale smerter, oppkast og diaré. Matallergier påvirker mindre enn 4 prosent av befolkningen, men er den vanligste årsaken til anafylaksi. Denne livstruende tilstand er preget av mange symptomer, inkludert lavt blodtrykk, besvimelse, elveblest og pustevansker. Angioødem ofte forekommer på samme tid og kan føre til halsen til å svelle stengt. Behandling for anafylaksi inkluderer en adrenalin skutt fulgt av antihistaminer og steroider.

Drug Allergier

Penicillin, sulfa narkotika og kodein er de vanligste medikamenter som kan forårsake allergiske bivirkninger. Visse buffringsmidler i preparater som insulin kan også utløse reaksjoner. Narkotika allergier kan forårsake moderat til alvorlige reaksjoner som elveblest, oppkast eller pustevansker. Medisinsk personell må holde nøyaktig oversikt for å sikre at personer med en historie med narkotika allergier ikke er et uhell administreres medisiner som forårsaker bivirkninger. Noen mennesker velger å bære en medisinsk varsle armbånd som en ekstra sikkerhetsforanstaltning.

Insekt Allergi

Bie, veps og maur stikk kan føre til alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi hos noen individer. Pocket-size EpiPens er noen ganger foreskrevet av leger for mennesker som har en historie med anafylaktiske reaksjoner på insektstikk. Ulike insektbitt kan utløse urticaria (elveblest). Disse vises som hevet områder av betent hud som kan være flere inches tvers. En ispose kan brukes til å midlertidig lindre kløe eller smertefulle elveblest. Perorale antihistaminer generelt løse denne tilstanden.

Pet Allergi

Pelsen, spytt og dander av husdyr som hunder og katter inneholder stoffer som utløser reaksjoner når partikler blir luftbårne. Pet allergi symptomer inkluderer ofte nysing, rennende nese, kløende øyne og sinus smerte. Noen eiere velger å behandle sine kjæledyr allergier med medisiner. Andre bestemmer seg for å slutte å holde husdyr eller velg dyr som ikke har pels.

Ulike typer eksem

Eksem, også kalt dermatitt, er en allergisk tilstand som fører til betennelse i huden vev. Eksem kommer i flere former og resultater i tørr og flassende hud som er rød og irritert. Selv om eksem oppstår i unge og gamle, er det et veldig vanlig problem hos barn. Eksem kan være en kort tilstand eller en kronisk sykdom som kan bli frustrerende og følelsesmessig drenering.

Funksjoner

Den vanligste typen eksem kalles atopisk dermatitt. Dens viktigste funksjon er svært kløende flekker av hud som er rød, hoven. Flekkene kan skorpe over etter at de sprekker og siver væske. Spedbarn utvikler atopisk dermatitt på deres hodebunnen og ansiktet, mens unge voksne vanligvis har det på sine føtter og hender.
Atopisk eksem rammer så mye som 20% av menneskene i verden på et eller annet tidspunkt, med de fleste av dem som spedbarn. I 50% av tilfellene går det bort i en alder av 2. Enhver rase og type hud er underlagt dens virkninger. Faktorer som immunsystem dysfunksjon, arvelighet, og klima bidra til dens årsaker, som ikke er godt forstått.

Effekter

En annen type av eksem, kalt kontakteksem, er forårsaket ved å komme i kontakt med forskjellige gjenstander. Det ser vanligvis timer etter at en person kommer i kontakt med noe de er allergisk mot, vanligvis dagligdagse gjenstander som sjampo og smykker. Kontakteksem skaper hovne, røde, tørre områder av huden. I mange tilfeller, blemmer utvikle og gradvis bryte åpne og skorpe over. Huden sprekker og blir rå.

Identifikasjon

En særlig skjerpende type eksem kalles eksem. Den kommer om når nerveender som finnes i huden er irritert og satt av en syklus av kløe og skrape. Insektbitt og følelser som stress kan forårsake eksem og kløe kan bli så forstyrrende at det kan være nesten umulig å sove. Denne type eksem oppstår ofte på flekker av hud som har vært rammet av andre former tidligere og er utbredt blant dem som lider av en annen type hud uorden --- psoriasis.

Typer

Occupational eksem er forårsaket av konstant eksponering for ulike stoffer som folk møter i sine arbeidsplasser. Dette gjentatt eksponering irriterer huden. Slike ting som kjemikalier og luftbårne partikler bringe om denne tilstanden, som etterlater huden tørr og sprukken mye av tiden. Fem yrkesgrupper ser en høy andel av yrkes eksem: hushjelper, frisører, helsearbeidere, murere, og folk som jobber med metaller.

Betraktninger

Seboreisk eksem kan gjøre at huden ser voksaktig og fet. Det viser vanligvis opp på hodet, rumpe, lyske, armhuler og andre steder en person har talgkjertler, som produserer fet stoffer som holder huden smøres. Denne typen eksem vises i de svært unge eller hos voksne over 40.
Stasis dermatitt er eksem på leggene som følge av dårlig sirkulasjon. Det er preget av smertefulle sår, kløe, hevelse, og misfarget hud.
Nummular dermatitt utvikler etter en hud skade hos noen mennesker. Skrubbsår, biter, og brannsår føre til sirkulære flekker av irritert hud som kan somle i månedsvis.

Ulike typer dyser som brukes i Tablet Coating

Ulike typer dyser som brukes i Tablet Coating


På et eller annet tidspunkt, har alle av oss måtte ta medisin, ofte i form av en tablett. Du har sikkert lagt merke til at noen av de pillene du tar for hodepine og andre mindre smerter er belagt. Disse belegg er nesten alltid anvendes som flytende spray, ved hjelp av hvilken som helst av noen få forskjellige typer sprøytemunnstykker for å få tynt, jevnt belegg som er nødvendig for tabletten.

Twin-Fluid spraydyser

Twin-fluid sprøytedyser tilveiebringe en finforstøvet spray som resulterer i enda belegning avgjørende for tablettbelegg. Disse dyser trenger hyppig rengjøring, fordi de kan være utsatt for bearding --- et fenomen som forekommer når avsetninger bygger opp rundt åpningen av dysen som væskedråpene blir sprayet. Bearding kan forvrenge dannelsen av dråpene og føre til ujevn dekning.

Hydrauliske spraydyser

Som twin-væskedyser, hydrauliske dyser bruker atomized overflater å sprøyte dråper av belegg over tabletter. Men mens twin-væskedyser er luft nedstøva, hydrauliske dyser bruke trykkenergi av væsken i seg selv. Hydrauliske dyser vanligvis produsere høyere hastighet spray og de kommer i ulike strålemønstre: flat fan, hul kjegle og full kjegle.

Ultralyd Dyser

Ultrasoniske dyser arbeide på en bestemt frekvens, vanligvis bestemmes for en stor del av lengden av dysen. Væsken sprøytes ut ved en lav hastighet, noe som resulterer i den nødvendige tynne belegg og svært lite overspray. Den atomiserende overflaten av dysen kan være enten flate eller kjegleformet, avhengig av hvor stort dekningsområde er. En kjegleformede flate sprer væsken ut i et bredt mønster, som typisk er nødvendig i tablettbelegg. Flate overflater brukes til sprøyting trange områder.

Fem ulike typer Kreatin

Fem ulike typer Kreatin


Kreatin, som finnes naturlig i rødt kjøtt, er et supplement som brukes av mange kroppsbyggere og idrettsutøvere som en måte å få styrke og hjelpe i prosessen med å utvikle muskelmasse når det brukes sammen med regelmessig mosjon og vektløfting. Det er fem forskjellige typer av kreatin, og hver har sine egne spesielle egenskaper, i tillegg til sine egne fordeler og ulemper.

Kreatin Monohydrat

Den vanligste formen for kreatin, kommer kreatin monohydrat i to ulike former: standard form og mikronisert form. Selv om mikronisert versjonen er mer vannløselig enn standardversjonen, er standardversjonen fortsatt mer allment tilgjengelig. Imidlertid har den standard monohydrat vært kjent for å forårsake mageproblemer, som den har en lavere absorption rate.

Kreatin fosfat

En av de dyreste former for kreatin er kreatin fosfat opprettet ved å bli en fosfat med kreatin molekyler. Den største ulempen av kreatinfosfat er mengden av kreatin som kan kombineres med fosfat; denne blandingen inneholder bare to tredjedeler kreatin, som er hvorfor det er ansett som mindre effektiv enn andre creatines.

Kreatin Citrate

Laget ved å blande citrate molekyler med kreatin, denne formen er stadig i popularitet fordi det er svært høyt vannløselige. Selv om det ikke er like effektivt som kreatin-monohydrat på grunn av det faktum at den inneholder bare 40 prosent kreatin, er det fortsatt mye brukt, til tross for sin høye pris.

Kreatin Malate

Når kreatin er kombinert med eplesyre, kreatin malat dannet. Denne formen av kreatin er også meget vannløselige, og de eplesyre hjelpemidler i rask absorpsjon. Men fortsatt kreatin malat minst vanlige formen for kreatin, selv om studier er fortsatt blir gjort for å bestemme sin grad av effektivitet i forhold til andre former for kreatin.

Kreatin Ethyl Ester

Kreatin-ester dannes ved å forbinde estermolekyler til kreatin. Det er antatt at ved å gjøre dette, kan kreatin lettere trenge gjennom cellemembraner og således gjør det mulig å være mer effektive. Selv om ikke så populær som kreatin monohydrat, kan denne formen for kreatin være den neste til å vinne popularitet i nær fremtid.

Fem ulike typer luftforurensning

Fem ulike typer luftforurensning


Luftforurensning er ikke bare smog. Flere forurensende stoffer eksisterer som kan forurense luft, både inne og ute, noe som gjør det vanskelig og selv skadelig å puste. Smog, skadelige utslipp fra industrianlegg og biler, er bare én type luftforurensning. Andre typer inkluderer partikkelforurensning, hvor partikler fra brent brensel forurenser luften; bly; off-gassing av byggevarer, maling og møbler; og støyforurensning, resultatet av uønskede lyder som kan irritere og forårsake hørselsskader og stress.

Smog

En disig blanding av mange ulike miljøgifter, er smog oftest funnet svever i store skyer over byer og industrielle sentre. Smog kan komme fra industriutslipp som utgivelsen av røyk fra kull-brenning fabrikker. Denne røyken inneholder svoveldioksid, som kan føre til sur nedbør. Sur nedbør er forurenset med svovelsyre og faller til jorden, skade planter, skade jord og forurensende elver og innsjøer. Motorkjøretøy eksos forurenser luften på samme måte som kull-brenning fabrikker, slippe røyk fra forbruk av fossilt brensel. Disse utslipp av forskjellige typer bland sammen, forårsaker smog.

Partikkelforurensning

Lignende til smog, kan forurensningspartikkel resulterer fra brenningen av brennstoff. Imidlertid er partikkelforurensing ikke bare røyk. Som navnet antyder, består forurensning partikkel av små partikler av materiale, som er så små at de er usynlige for det blotte øye. I tillegg til små partikler av brensler, kan forurensningspartikkel kommer også fra organiske kjemikalier, metaller eller til og med støv. Tilskadekomne partikkelforurensing kan forårsake helseproblemer til lungene og hjertet.

Lead

Kilder til blyforurensning inkluderer motorkjøretøy bensin, fly drivstoff, malm og metall bearbeiding, forbrenningsovner og bly-syre batteri produksjon. Når inhalert, akkumulerer bly i kroppen og kan påvirke nyrene og nervesystemet, immunsystemet, hjerte, reproduksjon og utvikling systemer som fører til problemer som nevrologisk dysfunksjon, høyt blodtrykk, hjertesykdom og atferd og lærevansker hos barn.

Off-gassing

Frigjøringen av potensielt skadelige kjemikalier fra ikke-metalliske materialer kalles off-gassing. Vanlige byggematerialer som maling, lakk, teppe, isolasjon og kryssfiner kan produsere off-gassing, som fører til innendørs luftforurensning. US Environmental Protection Agency (EPA) har funnet at inneluften er noen ganger mer forurenset enn uteluften. Off-gassing kan føre til et bredt spekter av helseproblemer som hodepine, astma, luftveissykdommer og kreft.

Noise Pollution

Akkurat som gasser eller partikler kan forurense luften, kan uønsket lyd være en invasiv og skadelig miljøgift i tillegg. Uønsket lyd kan forstyrre søvnen og samtale og redusere livskvaliteten. Kilder til støy inkluderer trafikk, fly, søppel tucks, anleggsmaskiner og hageutstyr. Ifølge EPA, studier viser at støy kan føre til helseproblemer som stress, høyt blodtrykk, søvnmangel og hørselstap.

Om ulike typer Sykepleiere

Om ulike typer Sykepleiere


Siden lisensiering av de første amerikanske sykepleiere i de tidlige 1900-tallet, har sykepleie vokst til å omfatte et bredt spekter av lisensieringsalternativer som inkluderer lisens Praktisk Sykepleiere (LPN), registrerte sykepleiere (RN) og Nurse utøvere (NP).

Fakta

Sykepleiere er helsepersonell som behandler den syke, støtte pasientens bedring, gi opplæring for å opprettholde og oppnå helse, utføre forskning og utdanne publikum. Utdanningsbehov og arbeidsoppgaver av sykepleiere varierer over hele verden. Sykepleiere for tiden praksis i alle felt av medisin og fungere som lærere, ledere og klinikere ansatt i statlige, sykehus, privat praksis, akademia, klinikker og private næringsliv. I USA er sykepleier lisens og utdanningskrav styrt av enkelte stater.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at sykepleierne rapporterer til og styres av leger. Selv om sykepleiere kan benyttes av leger, de samarbeider i pasientbehandling med leger, svarer til deres egne etiske regler og regulerings boards og opprettholde egen malpractice ansvar. De fleste stater anerkjenner autonomi sykepleiefaget og fortsette å definere det som uavhengig av en lege omsorg.

Type

Lpns har den minste omfanget av praksis og korteste utdanningskrav - 18 måneder og to år med post-videregående utdanning. Lpns må bestå Nasjonalt råd lisensstatusen Eksamen-PN og er overvåket i praksis av RNS eller leger. Den største gruppen av sykepleiere i USA, RNS, utdannet fra 2- til 5-års statsgodkjente sykepleier skoler og må passere NCLEX-RN. Flere former for avansert grad sykepleiere finnes i USA, inkludert avanserte praktiske sykepleiere (APN), anestesisykepleiere (Crna), sykepleier utøvere (NP) og Ph.D. sykepleiere (DPN).

Historie

Florence Nightingale er kreditert for å etablere innen sykepleie som vi kjenner det i dag. Før Nightingale grunnleggelsen av Nightingale Training School i 1860, sykepleiere var ubetalte nonner eller underbetalt hushjelp. I USA var North Carolina den første staten til å lisensiere sykepleiere i 1903. Av 1955 hver stat etter hvert fulgt etter North Carolina.

Evolution

Sykepleie feltet utviklet seg ut av tradisjoner våte sykepleiere og nonner. Ammer noen ganger fungerte som jordmødre, en praksis som etter hvert utviklet seg til større pasientbehandlingen. Nonner, ladet med omsorg for syke og ubemidlede som en offentlig tjeneste, var ofte de eneste vaktmester for de fattige. Begynnelsen på midten av 1800-tallet, ble sykepleie etablert som et yrke. I 1965 ble det felt av sykepleier utøveren innført og har utvidet slik at RNS i dag har en rekke yrkesvalg.

Funksjon

De ulike sykepleie lisenser sette til forskjellige funksjoner i pasientbehandlingen. For eksempel må lpns være under oppsyn av en RN eller en lege og administrere ulike medisiner, ta vitale tegn, overvåke pasientens tilstand, samle inn prøver og dokumentere pasientopplysninger. RNS utføre alle plikter lpns og kan også triage pasienter, utføre prosedyrer, gjennomføre smertebehandling og administrere andre ansatte. NPs, APN og strømpepinner har høyest grad av selvstendighet, inkludert diagnostisering og behandling av pasienter.

Betydning

US Department of Labor rapporterte i 2005 at sykepleiere er den største gruppen av helsepersonell. Sykepleiere er sentrale aktører i helsevesenet med ulike oppgaver som inkluderer alle felt av medisin. De gir omsorg for personer i alle raser, opprinnelse og alder fra fødsel til død. Sykepleie plikter strekker seg langt utover grunnleggende helsetjenester, og gir kontinuitet i omsorgen, pasient og samfunnet utdanning, forskning, komfort og støtte i krisetider.

Ulike typer av Black Mold

Giftig svart mold er den farligste og mest sjeldne typen mold. Svart mold har en særegen grønnaktig svart farge i forhold til andre milde former for mugg og mugg. Dette mugg kan produsere giftstoffer som kan negativt påvirke generelle helse og til og med føre til døden. Det finnes flere ulike stammer av svart mold å være klar over.

Mykotoksiner

Mykotoksiner er de skadelige sporer produsert av giftig svart mold, og de går inn organer gjennom luftveiene. Mykotoksiner er ekstremt giftig for mennesker, alvorlig påvirke helse og økt mottakelighet for infeksjoner.

Stachybotrys

Ifølge Clean Water Partnere Miljø Law Experts, er stachybotrys en type svart mold "funnet på våte cellulose type materialer og fører til skadelige effekter på helsen til mennesker og dyr." Virkningene av Stachybotrys spekter av forskjellige stammer; en bestemt belastning er dødelig for dyr, og en annen kan føre til blødninger i lungene og til og med dødsfall blant spedbarn. Stachybotrys kan vokse i vanskelig å finne områder som baksiden av vegger og under tak.

Memnoniella

Memnoniella er en annen type giftig mold som vanligvis funnet sammen med stachybotrys. Det ligner på stachybotrys og kan produsere giftstoffer som er like skadelig for både dyr og mennesker.

Aspergillus

Aspergillus er en art av formen med mer enn 160 varianter. Denne arten av giftig muggsopp vokser i rotne organisk materiale og lever på råtnende materie. Aspergillus-infeksjoner kan føre til alvorlige helseproblemer, som krever omfattende medisinsk behandling.

Cladosporium

Cladosporium mugg vokser på mange naturlige overflater, inkludert mat, planter og jord. Menneskelig kontakt med denne giftig muggsopp kan forårsake spiker og hudinfeksjoner eller lungesykdom dersom giftig mold inhaleres over lange perioder av gangen.

Fusarium

Fusarium er en toksisk form som er spesielt skadelig for øynene. Ifølge The Toxic Mold Advisor nettside, "Fusarium kan infisere øyet, hud og negler. Det kan også forårsake diaré, kvalme, oppkast og overdreven indre blødninger. Det etterligner østrogen i kroppen og kan angripe den reproduktive organer."

Effektiviteten av ulike typer prevensjon

Effektiviteten av ulike typer prevensjon


De fleste er klar over at den eneste formen for prevensjon som er 100 prosent effektiv er avholdenhet (avstå fra seksuell aktivitet). Men for mange mennesker, dette er ikke et alternativ, og andre former for prevensjon er derfor nødvendig. Med mange typer prevensjonsmidler tilgjengelig for massemarkedet, er det ingen overraskelse at mange mennesker kan spørsmålet hvilken metode som er mest effektiv.

Funksjon

Som navnet antyder, er prevensjon metoder utviklet for å forhindre graviditet ved å hindre en manns sperm fra gjødsling en kvinnes egg. Metoden som brukes for å hindre befruktning vanligvis består av en medisin, enhet eller en bestemt handling, og hver har sin egen rate av effektivitet.

Typer

En av de mest brukte typer prevensjon er barrieremetoder. Barrieren prevensjon metoden er avhengig av bruken av en anordning for å blokkere sperm og hindre den fra å komme inn i kvinnens reproduksjonstrakt. De mest utbredte barrieremetoder er kondomer, prevensjon svamper, membraner og sæddrepende middel. Når det brukes riktig, er den mannlige kondom ca 98 prosent effektiv. Imidlertid, på grunn av muligheten for feil (feilplassering, brudd), er mer realistisk sats omkring 85 prosent. Den kvinnelige kondomet i området fra ca 81 til 95 prosent effektive, mens den preventive svamp strekker 84-91 prosent effektiv. Membranen, på den annen side, varierer 86-90 prosent effektiv. Når det brukes alene, har sæddrepende middel bare en 71-82 prosent rente av effektivitet, men når det brukes sammen med kondom (kvinnelig eller mannlig), svamp eller pessar, kan det være så mye som 94 prosent effektiv.

Betraktninger

Gitt deres ganske høy grad av svikt, er det ingen overraskelse at mange andre prevensjonsmetoder har blitt utviklet. Hormonelle metoder, som for eksempel p-piller, prevensjon patch (Ortho Evra) og en vaginal ring (NuvaRing), har en 99,7 prosent rente av effektivitet når det brukes riktig. Når feilen er tatt hensyn til, faller satsen til 92 prosent. I tillegg til p-piller og plaster, kan hormoner tas via et skudd (Depo-Provera), som har en 97 til 99,7 prosent rente av effektivitet. I tillegg er noen kvinner velge et intrauterin system (en anordning plassert inne i livmoren) som Innlegget. Slike enheter har vist seg å være 99,8 prosent effektiv.

Expert Insight

Studier vist at de mest effektive typer prevensjon er de som ikke er avhengig av brukerhandling. Mens en pille kan bli glemt eller kondom kan lett ødelagt, trenger metoder som Levonova og Depo-Provera ikke krever at brukeren må gjøre noe annet enn gå til legen hennes ved gitte intervaller. Imidlertid, på grunn av vektøkningen og andre symptomer, mange kvinner velger å bruke andre metoder som for eksempel piller, plaster og barriere metoder.

Misforståelse

Mange mennesker feilaktig tror at alle prevensjonsmetoder gi beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer, samt graviditet. Dette er imidlertid ikke tilfelle. Faktisk, den eneste typen prevensjon som hindrer både seksuelt overførbare sykdommer og graviditet er kondomet (både mannlige og kvinnelige versjoner). Noen andre vanlige misoppfatninger rundt prevensjonsmetoder er at visse stillinger hindre graviditet, at en kvinne ikke kan bli gravid i løpet av hennes første akt av samleie eller under mensen og at skylling umiddelbart etter samleie vil forhindre graviditet - alle disse er falske. Den eneste måten sikker måte å unngå graviditet er å bare ikke ha sex. Hvis det ikke er et alternativ, men en form for prevensjon bør brukes til å redusere sjansen for graviditet.

Ulike typer bandasjer

Ulike typer bandasjer


De fire hovedtyper av bandasjer er dressinger, roller bandasjer, rørformede bandasjer og trekantede bandasjer. De er nødvendige for å dekke sår, legge press å kontrollere blødning, eller støtte en belastning eller forstuing. Det er en spesifikk bind laget for hver av disse oppgavene. Det er en god idé å holde en bandasje av hver type i ditt hjem førstehjelp kit.

Dressinger

Dressinger brukes til å dekke sår, hindre forurensning og kontrollere blødning. Heftplaster brukes hovedsakelig for små sår. De kommer i mange forskjellige størrelser, inkludert spesifikke typer for plassering på fingertuppene og knoker. Bandasjen er tykke, bomull pads brukes til å dekke større sår. De holdes på plass med tape eller ved å pakke med en gas strimmel. Dressinger må være steril og absorberende å avskrekke veksten av bakterier, og bør stå på plass før såret leges, med mindre det må rengjøres regelmessig.

Roller Bandasjer

Roller bandasjer er lange strimler av materiale. De er ofte kjøpt sår til en sylinderform. En elastisk bandasje valsen blir brukt til å anvende støtten til en belastning eller forstuing, og er viklet rundt skjøten eller lem mange ganger. Det bør anvendes fast, men ikke tett nok til å redusere sirkulasjonen. Bomull eller lin roller bandasjer brukes til å dekke Bandasjen. De kommer i mange forskjellige bredder og holdes på plass med tape, klipp eller pinner. De kan også brukes for sår komprimering om nødvendig, da de er vanligvis sterile.

Tubular Bandasjer

Rørformede bandasjer brukes på fingre og tær, fordi disse områdene er vanskelige å bandasjere med gasbind. De kan også brukes til å holde bandasjer på plass på deler av kroppen med masse bevegelse, slik som albuen eller kne. Større varianter støtter leddene, holde bandasjer på plass og kan brukes under en støpt. Ulempen til rørformede bandasjer er at de krever en applikator å sette på og kan være dyrere enn rulle bandasjer.

Trekantede Bandasjer

Trekantede bandasjer har en rekke bruksområder. Når åpnet opp, gjør de stropper for å støtte, heve eller immobilize armene. Dette kan være nødvendig med en brukket ben eller en stamme, eller for å beskytte en lem etter en operasjon. Foldet snevert, blir en trekantet bandasje et kaldt omslag som kan bidra til å redusere hevelse. Det er også brukt for å legge press på et sår for å kontrollere blødning. Trekantede bandasjer er laget av bomull eller disponibel papir.

Ulike typer Hypertension

Hypertensjon er en annen betegnelse for høyt blodtrykk. Konstant høyt blodtrykk fører til at hjertet til å jobbe mye hardere enn det normalt bør og kan skade hjernen, nyrer, koronararteriene og øynene. Hypertensjon er den viktigste årsaken til slag. Det finnes flere forskjellige typer av hypertensjon og alle kan være svært farlig hvis ikke tatt vare på.

Gestational hypertensjon

Gravide kvinner kan utvikle flere forskjellige typer hypertensjon med en av dem er gestational hypertensjon. Gestational hypertensjon er vanligvis utviklet etter det tjuende svangerskapsuke. Høyt blodtrykk som skjer i 6 til 8 prosent av alle svangerskap i USA.
Forskere, på dette punktet, er ikke klar over årsakene til svangerskaps hypertensjon. De vet at svangerskaps hypertensjon påvirker blodstrømmen til organer slik som lever, hjerne, nyrer og morkake. En gravid kvinne er ofte diagnostisert ved å ta flere blodtrykket opplesninger hele dagen. Hvis hun er diagnostisert med gestational hypertensjon, kan legen anbefale medisiner, en nei-salt økende kosthold, sengeleie, hyppigere prenatal besøk, tidlig levering (etter 36 uker) eller bare observasjon.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er en unik tilstand som er funnet hos gravide kvinner. Andre navn kan inkludere toxemia, akutt hypertensiv sykdom og graviditet induserte hypertensjon. Svangerskapsforgiftning er vanlig under en kvinnes første graviditet, men kan også forekomme i fremtidige svangerskap også. Dette er en svært farlig tilstand som kan oppstå i 3 til 4 prosent av alle svangerskap og er den ledende årsak til foster og mors død, lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel.
En spesifikk årsak til svangerskapsforgiftning er ikke kjent, men det er visse faktorer som kan øke risikoen for å utvikle svangerskapsforgiftning. Faktorene har reoccurring hypertensjon før du blir gravid, overvekt før graviditeten, har høyt blodtrykk eller svangerskapsforgiftning i et tidligere svangerskap, conceiving et barn under 20 år eller over 40 år, være gravid med flere babyer på en gang , eller å ha diabetes, leddgikt, nyresykdom, sklerodermi eller lupus. Det er kjent at med preeklampsi kan det føre til redusert blodstrøm til leveren, retina, nyrer, hjerne og morkake.
Symptomer på svangerskapsforgiftning kan variere, men vanligvis inkluderer høyt blodtrykk, unormal vektøkning, hevelse i ansikt og hender, protein i urinen, magesmerter, hodepine og synsproblemer. Sørg for å holde alle dine planlagte avtaler med legen din slik at de kan spore eventuelle problemer som kan oppstå under svangerskapet.

Isolert systolisk hypertensjon

Isolert systolisk hypertensjon er den vanligste typen av høyt blodtrykk hos eldre amerikanere. De fleste mennesker med isolert systolisk hypertensjon har ikke noen høyt blodtrykk symptomer. Det kan også ta flere år å merke noen symptomer på isolert systolisk hypertensjon. De fleste mennesker ikke engang klar over at de har det før de har en systolisk blodtrykk lesing som er for høy.
Faktorer som kan øke risikoen for å ha isolert systolisk hypertensjon er å være overvektig, blir eldre, har diabetes, røyking, eller å være en kaukasisk mann eller en afrikansk-amerikansk. Disse faktorene er ikke en risiko i seg selv.
Isolert systolisk hypertensjon er vanligvis behandlet med blodtrykket medisiner eller endringer i livsstil. En gjennomsnittlig persons blodtrykk bør være mindre enn 140/90, så hvis din ikke er det, må du snakke med legen din om alternativer for å redusere blodtrykket.
Hvis isolert systolisk hypertensjon forblir ubehandlet kan det føre til et hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt, nyresykdom, blindhet eller andre forhold.

Prehypertensjon

Prehypertensjon er en tilstand som er i mellom normale blodtrykksmålinger og høyt blodtrykk opplesninger og er vanligvis symptomfrie. I det siste, var opplesninger 140/90 anses som høy og noe annet var i normalområdet. Men etter omfattende gjennomgang over hele verden, hadde et vitenskapelig panel lært mye mer om risikoene knyttet til høyt blodtrykk. Studiene viste at risikoen for å dø av slag eller hjertesykdom begynte å stige når blodtrykk økt over 115/75.
Prehypertensjon er definert som blodtrykket opplesninger mellom 120/80 og 139/89. Personer som har blodtrykket lesing i denne serien er også oppfordret til å gjøre livsstilsendringer som å miste vekt, trene, kutte ned på salt, redusere alkoholinntaket, spise mer frukt, grønnsaker og flere magre meieri matvarer.

White-Coat Hypertensjon

White-coat hypertensjon er i om lag 40 prosent av personer med prehypertension. Det er beskrevet som å ha en forhøyet systolisk blodtrykk mellom 140 og 180 på leger kontor og en normal avlesning på mindre enn 140/90 når ut av kontoret. White-coat hypertensjon er noe folk opplever når de besøker legekontoret. Blodtrykket kan endres i løpet av dagen. Ting som kan føre til at blodtrykket endre er nivået på trening, stress, mengde spenning, holdning og nikotin bruk.
Hvis du er mistenkt for å ha hvit-coat hypertensjon, kan legen be deg om å overvåke blodtrykket hjemme. De kan også be deg om å bære en enhet som kalles en ambulerende blodtrykk skjerm. Denne enheten er vanligvis bæres i opptil 24 timer og tar blodtrykket hvert 30. minutt.

Farene

Hvis du mistenker at du har høyt blodtrykk, kan du gå til legen din og få det sjekket. Det er mange farer forbundet med hypertensjon. Noen farer er skade på hjerte, skade på blodårene, skade på hjernen, skade på nyrene, skade på øynene, og enda verre, død.

Ulike typer blodtrykket medisiner

Det finnes en rekke medikamenter på markedet som brukes til å behandle blodtrykket. De er klassifisert i henhold til den mekanismen de benytter for å kontrollere blodtrykket. Leger ta mange faktorer i betraktning før forskrivning - de kan foreskrive en medisin eller bruke en kombinasjon for å stabilisere blodtrykket.

Diuretika

Diuretika er vanligvis den første typen medisin som legene foreskriver. Det er tre forskjellige typer av tilgjengelige diuretika, og de fungerer ved å spyle overskuddsvann og natrium fra kroppen, og dermed å senke blodtrykket.

Betablokkere

Betablokkere senke blodtrykket ved å redusere nerveimpulsene til hjertet.
Dette i sin tur senker hjertefrekvensen, volumet av blod til hjertet pumper ut og kraften med hvilken den pumper.

ACE-hemmere

Angiotensin-converting enzyme inhibitors arbeid ved å blokkere dannelsen av hormonet angiotensin, som fører til at blodårene til å trekke og blodtrykket øker. ACE-hemmere ofte brukes i mennesker som har hatt hjerteinfarkt eller lider av astma eller diabetes.

Angiotensin-reseptorblokkere

Angiotensin-reseptorblokkere hindre hormonet angiotensin, som gjør at blodårene til å trekke fra arbeidet med arteriene ved å blokkere angiotensin receptor på arteriene.

Kalsiumkanalblokkere

Kalsiumkanalblokkere hindre kalsium fra å komme inn hjerte og muskelceller i blodårene slik at fartøyene å slappe av og for blodtrykket å avta.

Vasodilatorer

Vasodilatorer er ikke brukte til å senke blodtrykket, fordi de kan føre til et betydelig fall i blodtrykket. Disse legemidlene, inkludert minioxidil og klonidin, arbeid ved å forårsake glatt muskulatur i blodårene til å slappe av og utvide seg, slik at blodet å strømme uanstrengt.

Ulike typer kosthold mat grupper

Ulike typer kosthold mat grupper


Når du starter en diett, bestemmer hvilke typer mat er best for deg å spise kan være vanskelig. Det finnes utallige kjepphest dietter som insisterer på at enkelte matvaregrupper bør unngås eller at mesteparten av det daglige kaloriene bør komme fra en matvaregruppe spesielt. I de fleste tilfeller, men å spise en godt balansert kosthold som inneholder en rekke matvarer er vanligvis den sunneste alternativet når du prøver å gå ned i vekt. Forstå hvordan flere av de store matvaregrupper påvirker kroppen hjelper deg å gjøre sunne valg og holde deg til din diett plan.

Karbohydrater

Karbohydrater er en viktig kilde til energi i ethvert kosthold. Karbohydrater er brukt til å lage glukose, noe som bidrar til drivstoff kroppen i løpet av dagen. Glukose kan brukes straks eller legemet kan lagre den i leveren og musklene før det er nødvendig. Det er flere kjente dietter som oppfordrer enkeltpersoner til å begrense mengden av karbohydrater i kostholdet for å gå ned i vekt. The Mayo Clinic anbefaler å motta 45 til 65 prosent av det daglige kalorier fra karbohydrater, men. For et sunt kosthold som fremmer vekttap, er det en god idé å spise hovedsakelig komplekse karbohydrater og de som er høyere i fiber, slik som hele korn, grønnsaker, frukt og bønner. Raffinerte karbohydrater som har blitt behandlet bør unngås fordi prosessen som foredler dem fjerner viktige næringsstoffer, slik som kostfiber, B-vitaminer og jern. Raffinerte karbohydrater kan finnes i matvarer som kjeks, kaker, hvit ris og hvitt brød.

Fett

I motsetning til hva noen Kosten mener, ikke alt fett er dårlig for deg. Noen fett er faktisk nødvendig for å opprettholde den menneskelige kroppen. Fett fremme opptaket av viktige vitaminer og hjelpe til med vedlikehold og funksjon av cellemembraner. De spiller også en rolle i å øke immunforsvaret. Imidlertid er energien i fett i en ekstremt konsentrert form. Det er nesten dobbelt så mange kalorier i et gram av fett som det er i ett gram av karbohydrater eller protein. I tillegg er det visse typer av fett, slik som mettede og transfett, som øker kolesterol og risiko for koronar hjertesykdom. Mettet og trans fett kan også føre til vektøkning, og bør unngås så mye som mulig. Som et resultat, bør matvarer som smør, margarin, fett og animalsk fett være begrenset i en sunn diett. Ifølge Mayo Clinic, bør voksne begrense sitt daglige fettinntaket til mellom 20 og 35 prosent av sine daglige kalorier. Hvis du prøver å gå ned i vekt, velge sunne fettkilder, som for eksempel nøtter, kokosnøtter, avokado, frø og olivenolje.

Protein

Proteiner er et viktig byggesten av hvert organ, celle-og vev i menneskekroppen. De bryter ned på en jevnlig basis og må skiftes, så protein bør utgjøre en betydelig del av kostholdet ditt for å holde nivåene høye i kroppen din. Når proteinet er inntatt, konverteres den til aminosyrer som er lagret og senere brukt for å erstatte protein der det er nødvendig. Vanlige matvarer som inneholder protein omfatter kjøtt, fisk, fjærkre, bønner, egg, nøtter, melkeprodukter, korn og noen frukter og grønnsaker. Vegetarianere kan få en betydelig mengde protein fra tofu og andre soyabaserte matvarer. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, den anbefalte kosten godtgjørelse av protein for kvinner i alderen 19 til 70 år og over er 46 gram, mens menn i samme aldersgruppe bør spise 56 gram protein daglig. Mens protein er en viktig del av et sunt kosthold, bør de som arbeider for å miste eller kontrollere sin vekt oppsøke lav-fett former for protein. Velg lav-fett eller fettfri melk og oster. Bruk eggehviter eller egg substitutter når det er mulig, og velge slankere kutt av kjøtt. Trim noen synlige fettet bort og fjerne hud fra fjørfe som kylling og kalkun. Ved å spise fisk, velger de som er rike på omega-3 fettsyrer, som laks, sild og ørret, fordi de har den ekstra fordelen av å redusere risikoen for hjertesykdom og kolesterol, og kan bidra til å senke blodtrykket også.

Ulike typer blodtrykk medisin

Ulike typer blodtrykk medisin


Ifølge US Food and Drug Administration (FDA), høyt blodtrykk piller er en av de viktigste medisiner du kan ta. Høyt blodtrykk kan ikke alltid avsløre seg selv med symptomer, men pasienter bør ta den anbefalte doseringen for å unngå det som noen ganger er fatale konsekvenser.

ACE-hemmere

ACE-enzymer (ACE-hemmere) er foreskrevet under en rekke merkenavn og generiske navn, blant Aceon, Ramipril og Zestnil. ACE-hemmere kan hjelpe musklene rundt hjertet åpen arterielle ganer, som tillater blodet å strømme på vanlig måte, for derved å redusere trykket på hjertet. Vanlige bivirkninger er svimmelhet, rask hjerterytme og hoste. Gravide kvinner bør ikke ta ACE-hemmere, eller noen blodtrykksmedisin, fordi de har blitt kjent for å forårsake fødselsskader.

Betablokkere

Betablokkere blokkere effekten av adrenalin og bremse din hjerterytme for å redusere trykket. Personer med en langsom hjertefrekvens bør ikke ta betablokkere. Mens medisiner kan bidra til å senke blodtrykket, leger understreke også livsstilsendringer som en måte til et sunnere hjerte. Blodtrykk medisiner kan ikke overvinne dårlige matvaner, mangel på mosjon eller tung røyking.

Kombinasjoner

Mange personer med høyt blodtrykk må ta to eller flere resepter. Farmasøytiske selskaper har kombinert noen av de mer populære stoffene i endose medisiner for å redusere risikoen for mangler en dose eller blande opp de ulike piller. Felles merkevare og generiske navn for kombinasjon blodtrykk piller er Exforge, Lotrel og Tanka.

Kalsiumkanalblokkere

Lavere blodtrykk kan også oppnås med kalsiumkanalblokkere. Stoffet hindrer kalsium fra å komme inn i cellene som fører til hjertet. Kalsiumkanalblokkere også har vært nyttig i behandling av migrene og Raynauds sykdom, en tilstand som påvirker blodsirkulasjonen, forårsaker nummenhet i hender og føtter. Kalsiumkanalblokkere er tilgjengelig i en hurtigvirkende formel og i en tregere tid-utgitte versjonen. Kalsiumblokkere ofte er foreskrevet med andre blodtrykket medisiner.

Statiner

Statiner er medikamenter som reduserer nivået av kolesterol i blodet, en vanlig årsak til høyt blodtrykk. Statiner hjelpe kroppen absorbere plakk som har bygget opp i veggene i blodårene fra for mye kolesterol. Populære merkene av statiner inkluderer Lipitor, Zocor og Crestor. Fordi statiner bare behandle symptomer på høyt kolesterol som forårsaker hjertesykdommer, er de ofte foreskrevet i forbindelse med andre rusmidler som hjelper lindre høyt blodtrykk også.

Informasjon om ulike typer naturVitaMiner

Informasjon om ulike typer naturVitaMiner


Helsebevisste folk generelt ønsker å vite hva det er de putter i kroppen sin før de tar et medikament eller en vitamin. Det er to typer av vitaminer: naturlige og syntetiske. Naturlige vitaminer er laget av planter og urter, mens syntetiske vitaminer er laget av kjemikalier. Debatten om hvilke som er bedre for kroppen har eksistert i ganske lang tid, og fortsatt folk ikke vet om fordeler og ulemper med syntetiske vitaminer er større eller mindre enn de fordeler og ulemper med naturlige vitaminer.

Vitamin A ved Vitabase

Vitabase formel for sin vitamin A kommer fra alle naturlige fiskeoljer. Vitamin A hjelper med visjon, immunforsvar, hud helse og bein metabolisme. Hver myke gel inneholder 25 000 IE vitamin A.

Vitabase

880-C Royal Park Drive

Monroe, GA 30656

888-401-0867

vitabase.com

Folic Acid av Vitabase

Vitabase produserer en hel linje med alle naturlige vitaminer, blant annet folsyre, en type B-vitamin. Dette vitamin hjelpemidler i hjernens funksjon og fremmer generell positiv mental helse. Det hjelper også gravide kvinner som prøver å unngå nevralrørsdefekter. Vitamin hjelper kroppen produserer glukose fra karbohydrater for å gi personen vedvarende energi. De kan også hjelpe kroppen å forbrenne fett og proteiner.

Vitabase

880-C Royal Park Drive

Monroe, GA 30656

888-401-0867

vitabase.com

Vitamin D by Nature Made

Nature Made er et annet merke av alle naturlige vitaminer. Dens vitamin D gir 2000 IE av vitamin via en myk gel kapsel. Vitamin D hjelper kalsium i markedsføringen av beinhelse. Det hjelper også bekjempe osteoporose.

Nature Made

PO Box 9606

Mission Hills, CA 91346-9606

800-276-2878

naturemade.com

Vitamin E by Nature Made

Nature Made, skaperen av alle naturlige vitaminer, produserer en vitamin E myk gel som forsyner kroppen med 400 IE vitamin. Vitamin E hjelpemidler i hjertesykdommer, lunge helse, prostata helse og fordøyelsen fungerer.

Nature Made

PO Box 9606

Mission Hills, CA 91346-9606

800-276-2878

naturemade.com

Vitamin C fra Spring Valley

En annen helt naturlig vitamin merkevare er Spring Valley. Dens vitamin C gir kroppen 500 mg av vitaminet. Dette vitamin støtter immun helse og gir kroppen med mye nødvendig antioksidanter.

Spring Valley

1738 S Glens Ave.

Springfield, MO 65804-1508

417-882-1033

springvalleyherbs.com

Vitamin B-12 av Spring Valley

Spring Valley produserer også en helt naturlig vitamin B-12. Kapslene er tid-ut, slik at næringsstoffet er fordelt over hele kroppen i løpet av dagen. Hver pille leverer 1000 IE av vitamin B-12. Pillen inneholder ikke gluten eller tilsatt konserveringsmidler. Vitamin B-12 fremmer hjerte helse.

Spring Valley

1738 S Glens Ave.

Springfield, MO 65804-1508

417-882-1033

springvalleyherbs.com