Digidexo.com

skader og testikkelkreft

Er testikkelkreft kureres?

Testikkelkreft er en sjelden kreft meste skjer i unge menn i alderen 15-34, og rammer vanligvis bare en av testiklene. Med tidlig oppdagelse, nærmer seg kur rate 100%, men ubehandlet, kan kreften spre seg til lymfesystemet eller andre systemer.

Selvransakelse

Menn i alle aldre, og spesielt de som er i den aktuelle aldersgruppen, bør manuelt føler testiklene en gang i måneden etter dusjing for noen utvidelse av testiklene eller ukjente humper. Rapportere eventuelle avvik til legen din umiddelbart, som vil bestille flere tester, blant annet røntgen, ultralyd, og blod- og urinprøver.

Kirurgi

Den primære kur for testikkelkreft er kirurgisk fjerning av de berørte testiklene. Dette gjør at andre testikkelen å kunne produsere sædceller og mannen er i stand til å fungere seksuelt.

Stråling

Stråling er en vellykket behandling for de første to trinn av testikkelkreft. Dette kan skade sperm produksjon, men slik at sperm bank er ofte anbefalt før denne behandlingen begynner.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en annen vellykket behandling, selv om dens bivirkninger vil påvirke generell velvære og seksuell opphisselse i noen tid. Disse bivirkningene passere, men.

Stem Cell Therapy

En ny terapi innebærer å bruke kjemikalier for å overtale og fjerne stamceller fra benmarg. Radikal kjemoterapi blir så brukt til å drepe kreftcellene i kroppen, og stamcellene blir returnert til å etterfylle margceller.

Bevissthet

Selv om testikkelkreft er svært treatable og har en av de høyeste kur priser, dette er bare sant for de menn som fanger kreften tidlig. Kreft bevissthet, vil en sunn livsstil og regelmessig selvundersøkelse øke sjansene for å slå denne sykdommen.

Hvordan diagnostisere testikkelkreft

Hvordan diagnostisere testikkelkreft


Testikkelkreft kan streiken menn i alle aldre, men vanligvis forekommer hos menn i alderen 15 til 35. Testikkelkreft er svært behandles når legen kan diagnostisere det i en tidlig fase, slik at menn bør utføre rutinemessige egen undersøkelser. Klumper funnet i genitalia ikke nødvendigvis indikere kreft, så er det flere forhold som presenterer mye på samme måte. Testikkelkreft oppstår vanligvis i bare én testikkel.

Bruksanvisning

Utfør regelmessige selvundersøkelser. Se din lege umiddelbart hvis du har smerter, føler en klump eller hvis du har uforklarlig hevelse i testikkelpungen. Du kan ikke alltid føle smerte under de tidlige stadier av testikkelkreft, så mangel på smerte bør ikke hindre deg fra å søke medisinsk hjelp.

Skriv ned din familiehistorie, og gi legen din en oversikt over eventuelle medisiner du tar, og gjør ham oppmerksom på eventuelle skader du kan ha påført i det siste. Legen kan utføre en fysisk eksamen og kan bestille laboratorietester, se etter infeksjon og bestille en ultralyd. Disse testene kan hjelpe legen avgjøre din tilstand.

gjennomgå en biopsi om nødvendig - bestiller en biopsi lar legen din for å finne ut hvilken type kreftceller til stede. Mange forskjellige celler utgjør testiklene og de kan utvikle seg til forskjellige typer kreft. Legen fjerner celleprøve ved å lage et lite snitt i lysken.

gjennomgå blodprøver, CT, MR eller røntgen for å iscenesette kreft og finne ut om den har spredd seg. Når type og stadium av kreft er klar, kan legen fjerne de berørte testikkel eller starte andre behandlinger. Den behandlingsregime er bestemt av fasen og type cancer.

Tips og advarsler

 • Fjerning av en testikkel påvirker ikke sterilitet, seksuell lyst eller dyktighet, og heller ikke påvirker det hormonnivået og funksjon.
 • Fjerning av begge testiklene resultater i sterilitet. Du kan gjennomgå hormonbehandling for å erstatte testosteron.
 • Hvis du er bekymret for å få barn, snakk med legen din om å bevare noen av sæd før operasjonen.

Recovery Fra testikkelkreft

Testikkelkreft er en relativt sjelden sykdom som oftest rammer menn før fylte 30. Dens årsaker er ikke klarlagt, men kjente risikofaktorer inkluderer sent nedstigningen av testiklene i barndommen, ikke-synkende testiklene, slektshistorie og andre testikkel unormalt. Med riktig diagnose og intervensjon, er utvinningen fra testikkelkreft en svært vanlig foreteelse.

Innledende Faktorer

Dine sjanser for å utvinne fra testikkelkreft er best hvis sykdommen er fanget i en tidlig fase. Den viktigste behandlingen for testikkelkreft er kirurgisk fjerning av en eller begge testiklene, samt noen nærliggende lymfeknuter som er berørt. Avhengig av progresjon av kreft ved tidspunktet for kirurgi, kan det også gjennomgå kjemoterapi eller strålebehandling. Behovene til utvinning vil variere i henhold til de behandlinger du mottar.

Utvinning fra Early Stage Testikkelkreft

Ifølge National Cancer Institute, hvis du har tidlig stadium testikkelkreft, kirurgi kan være alt som trengs for å håndtere din tilstand. I så fall vil den første recovery bekymring være riktig post-kirurgisk healing. I kjølvannet av denne prosessen, vil du trenger for å gjøre livslang regelmessige besøk til din onkolog (kreftspesialist) for å sørge for at kreften ikke har kommet tilbake.

Recovery fra Advanced Testikkelkreft

Hvis kreft er mer avansert, kan du også motta kjemoterapi, strålebehandling eller en kombinasjon av disse to tilnærmingene. Kjemoterapi er vanligvis en systemomfattende narkotika tilnærming utformet for å bekjempe kreftceller hvor som helst i kroppen din. Dessverre, det påvirker friske deler av kroppen også, med symptomer som kan omfatte økt risiko for infeksjon, lett blåmerker og blødninger, håravfall, kvalme, oppkast og huden sår. Mens mange av de effektene av kjemoterapi falme med slutten av behandlingen, kan langsiktige bivirkninger inkluderer nerveskader, eller nevropati, i dine hender eller føtter. Utvinning fra kjemoterapi nevropati kan kreve livslang justeringer i din rutine, inkludert årvåkenhet mot skade på deler av kroppen din med redusert følelse og følelse.

Strålebehandling innebærer vanligvis fokuserer kontroller utbrudd av røntgenstråling på stedet av kreft. Potensielle bivirkninger er rødhet og irritasjon i huden, tretthet og infertilitet. Mens fruktbarheten noen ganger returnerer et år eller to etter at behandlingen avsluttes, i noen tilfeller skade på reproduktive evner er permanent. Hvis du ønsker å ha barn i fremtiden, kan det være lurt å vurdere å bevare noen av sæd før strålebehandling.

Emosjonell og psykisk rehabilitering

Med riktig medisinsk behandling og regelmessig oppfølging besøk til legen din, det er en veldig god sjanse for at du vil overleve din bout med testikkelkreft. Men takle langsiktige senskader som nevropati og infertilitet er også en viktig faktor for en vellykket utvinning. For å forbedre dine mestrings evner, bør du vurdere å bli med i en støttegruppe med andre i en lignende situasjon. I tillegg til nasjonale ressurser som American Cancer Society, oppsøke lokale kilder og organisasjoner. Du kan også vurdere individuelle besøk med en rådgiver eller psykolog. For å få tilgang til enda større oppslutning, oppsøke hjelp fra venner og familie når det er mulig.

Testikkelkreft Alternativ Behandling

Testikkelkreft oppstår i testiklene, som er ansvarlig for å produsere sperm og mannlige kjønnshormoner. Testikkelkreft er sjelden, og vanligvis påvirker menn i alderen 15-34, ifølge Mayo Clinic. Andre risikofaktorer inkluderer å ha en retinerte testikkel eller en familie historie av tilstanden. Symptomer på testikkelkreft kan inkludere en klump i testiklene, en følelse av tyngde i pungen eller smerter i det berørte området. Gratis og alternative behandlinger kan gi en viss lettelse, ifølge Mayo Clinic.

Corioulus versicolor Sopp

Den corioulus versicolor sopp, som også er kjent som "Tyrkia Tail" sopp, kan ha anti-kreft egenskaper, ifølge American Cancer Society.

Ekstraktet PSK kan bremse spredningen av kreftceller og øke immunforsvaret. Også folk som gjennomgår kjemoterapi kan oppleve færre bivirkninger. PSK er også antatt å være en sterk antioksidant som kan blokkere frie radikaler, som er molekyler som kan skade friske celler.

Crunciferous Grønnsaker

Cruciferous grønnsaker kan også være nyttig i bekjempelse og forebygging av kreft, ifølge American Cancer Society. Forbindelsen indol-3-karbinol ser ut til å stoppe veksten av kreftceller. Også, spise rikelig med druer, som inneholder proantocyanidiner, kan positivt påvirke svulster.

Herbal rettsmidler

Lakris rot har blitt brukt i århundrer i kinesisk medisin for helsespørsmål, og ifølge American Cancer Society, kan det ha anti-kreft egenskaper. Flere stoffer i lakris rot (licochalocone-A, licocoumarone og glabridin) kan hindre mutasjoner i DNA og tumorvekst.

Linfrøolje kan redusere stickiness og bevegelse av kreftceller, ifølge American Cancer Society. Dette kan redusere dannelse og vekst av kreftceller. Linfrø er tilgjengelig på de fleste helsekostbutikker, og kan også finnes i korn, slik som brød og frokostblandinger.

Akupunktur Therapy

Akupunktur er en terapi der små nåler settes inn i bestemte punkter for å behandle helseproblemer. Ifølge American Cancer Society, har akupunktur blitt funnet nyttig for behandling av kvalme og smerter i forbindelse med kreft behandlinger.

Folk som ikke er sikker på om nåler bør prøve akupressur. Denne terapien er lik akupunktur, men terapeuten bruker hendene til å treffe trykkpunkter og gjenopprette balansen i kroppen (i stedet for nåler).

Behandling for lymfom Testikkelkreft

Lymfom testikkelkreft er en vanlig sekundær kreft, noe som betyr at kreft starter i et annet organ, og deretter sprer seg til testiklene. Det slår som regel menn som er over 50 og er mer vanlig enn primær testikkelsvulster.

Vanligste behandlingen

Den vanligste behandlingen for noen form for testikkelkreft er kirurgi. Testikkel innehold kreften er fjernet fra pungen gjennom et snitt i lysken.

Tilleggs Surgery

Lymfeknutene bak magen kan også bli fjernet under den samme operasjon, eller på et senere en. Denne operasjonen kalles en retroperitoneal lymfeknute disseksjon.

Betraktninger

Fjerning av begge testiklene gjør en mann infertile. Men hvis bare én er fjernet, er det fortsatt mulig for ham å få barn.

Annen behandling

Kjemoterapi er vanlig etter kirurgi for å ødelegge kreftceller langvarige, og behandlingen er ikke bare for testikkelkreft. Fordi lymfom er sekundært, er kirurgi ikke er tilstrekkelig for å behandle sykdommen.

Side Effects

En mulig bivirkning av operasjonen er retrograd ejakulasjon, som oppstår etter skade på nervene som styrer utløsning. Semen er deponert i blæren i stedet for utenfor kroppen under utløsning. Bivirkninger av kjemoterapi kan inkluderer håravfall, munnsår, en nedgang i antall blodceller og infertilitet.

Langsiktige komplikasjoner av testikkelkreft

En diagnose av testikkelkreft kan være svært skremmende. Men de langsiktige bivirkningene av testikkelkreft, uansett om det er i remisjon, er ofte en ukjent kvotient for mange pasienter. Forstå disse bivirkningene, er deres årsaker og deres behandlinger et skritt mot å finne trygghet for mange overlevende.

Narkotikarelaterte komplikasjoner

Mange av legemidler som brukes til å bekjempe testikkelkreft har alvorlige bivirkninger. Blodkar skader, nerveskader, hørselstap og lungeskader er noen av de mer alvorlige av disse effektene. Fordi legemidler som brukes til å bekjempe kreft kan angripe kroppen på ulike måter, langsiktig omsorg planer ofte dekke hvordan å hindre skade oppstår eller hvordan man skal håndtere bivirkningene. Disse effektene sjelden bli like livstruende som kreften selv. I svært sjeldne tilfeller kan kreft oppstår på nytt som følge av behandling --- og prognoser variere betydelig i disse få tilfellene.

Lungetoksisitet

Lungetoksisitet er den medisinske termen for noen bivirkning som skader lungene. Det er blitt fastslått å være sikkert at pulmonale bivirkninger kan være forårsaket av kjemoterapi behandling. Imidlertid har fagfellevurderte studier publisert på University of Pennsylvanias OncoLink fastslått at slike bivirkninger er reversible dersom en testikkelkreft overlevende følger hans omsorg regime. Langsiktig tap av lunge-funksjonalitet er ikke en vanlig bekymring for de fleste overlevende.

Hjerteproblemer

De kardiovaskulære bivirkninger av kreftbehandling kan noen ganger være ganske alvorlig. I en studie publisert i Journal of Clinical Oncology, 80 prosent av pasientene hadde høyere kolesterolnivå etter behandling for testikkelkreft, og 25 prosent opplevde høyt blodtrykk. Disse endringene kan skyldes tap av testosteron, som fremmer hjerte helse. Prognosen er god for kreftoverlevere som utvikler hjerteproblemer, forutsatt at de følger et program for trening og sunt kosthold, og unngå risikofaktorer som røyking.

Tap av hørsel

Tap av hørsel (kjent som redusert audiometric funksjon) kan være en relativt alvorlig bivirkning av testikkelkreft behandling. Langsiktige studier publisert i Journal of Clinical Oncology tyder på at behandling kan føre til en betydelig grad av audiometric skade, men at de fleste av disse skadene oppstår utenfor rekkevidden av menneskets evne til å høre. Mens skadene er ikke livstruende, er det permanent.

Sterilitet

Omtrent en fjerdedel av testikkelkreft overlevende har sterilitet problemer etter behandling ifølge en studie publisert av University of Florida Sands Cancer Center. Forsøk med disse personene viste ingen sædkvalitet for to til fem år (noen ganger mer) etter behandling. Dessuten, denne samme studien viste at 68 prosent av disse personene rapporterte en viss grad av testikkelkreft dysfunksjon etter operasjonen. Selv om ikke livstruende, kan sterilitet problemer alvorlig påvirke livene til overlevende.

Nyreproblemer

Nyreproblemer, som det refereres til i det medisinske miljøet som nyreproblemer, er en vanlig bivirkning av kjemoterapi behandling ifølge en studie publisert i OncoLink. Sen oppfølging tyder på at, mens tapet av nyrefunksjonen etter kreftbehandling vil kanskje ikke være livstruende på egen hånd, kan det vise seg å være farlig senere i livet. Fordi nyrefunksjonen påvirker mange andre systemer og organer i kroppen, kan resultatet av tap av nyrefunksjonen skal åpenbares i svakhet til andre organer.

Luktenerven Skade & Repair

Luktenerven Skade & Repair


Din luktenerven er ansvarlig for din luktesans og din evne til å oppdage smaken av mat og drikke du forbruker. Skade på luktenerven kan være ødeleggende og tilstanden rammer mange mennesker over hele verden.

Hvor mange mennesker har Olfactory Problemer?

Omtrent en prosent av personer yngre enn 65 år har lukte dysfunksjon, og mer enn 50 prosent av personer eldre enn 65 gjør. Graden av dysfunksjon og skader varierer mye fra person til person.

Hva er påvirkning fra luktenerven skade?

Skade på luktenerven kan rane en person av de fleste eller alle sine sanser av lukt og smak. Dette kan påvirke lysten til å spise, samt redusere personens evne til å oppdage miljøfarer som røyk fra en brann eller bortskjemt mat.

Hva er årsaken til luktenerven skade?

De fleste tilfeller av alvorlig skade på luktenerven er forårsaket av en tidligere øvre luftveisinfeksjon, hodeskade eller nasal og para sinus sykdom. Andre saker er sekundært til allergi, polypper og svulster som vokser på eller nær nerve, eller betennelse i nervevev.

Medisinske behandlinger

Administrere allergi kan lindre symptomene på lukte dysfunksjon som er sekundært til allergi. En kort kur med steroider kan redusere symptomer på dysfunksjon forårsaket av betennelse i nervevevet.

Kirurgisk reparasjon og stamceller

Kirurgisk reparasjon kan bidra til å gjenopprette funksjonalitet til nervevev hindret av polypper eller svulster, men vanligvis ikke kan hjelpe i tilfeller som involverer en kuttet nerve. Stamcelle behandlinger har vist lovende i gjenvekst av nye lukte nervevev.

Hva er årsakene til vagus nerve skade?

Hva er årsakene til vagus nerve skade?


Den vagusnerven utspring i hjernestammen og sender signaler frem og tilbake mellom hjernen og indre organer. Kroniske sykdommer som diabetes kan medføre vagus nerveskade, som kan traumer til nerven. Røyking og drikking kan forverre tilstanden. Vagus nerveskader kan føre til komplikasjoner som for eksempel problemer med å svelge eller fordøyelsesproblemer.

Om nervus vagus

Den vagusnerven utspring i medulla, en del av hjernestammen, noe som ligger i den nedre bakre del av hjernen. Det er en av de lengste nerver i kroppen, reiser fra hjernen til tykktarmen. Det leverer nervefibrene til halsen området, lunger, hjerte og fordøyelsesorganer. Det tar også signalene fra de indre organer og videreformidler dem tilbake til hjernen.

Symptomer

Fordi vagus nerve innervates halsen, skade på denne nerven ofte resulterer i problemer med å snakke og svelge. Det er ofte et tap av brekningsrefleksen også. Vagus nerve leverer også nervefibrene til magen, og skader det kan føre til fordøyelsesproblemer som tap av appetitt eller mett etter å ha spist en liten mengde mat.

Årsaker

Diabetes er en vanlig årsak til skade på vagusnerven. Den mekanismen som diabetes skader nerver ikke er fullt ut forstått. Enhver nerve i legemet kan påvirkes av diabetes. En annen årsak til vagus nerveskader er traume til nervus vagus. Dette kan være forårsaket av traumer til kroppen, slik som en bilulykke, som setter trykk på en del av vagusnerven. Kirurgi kan også legge press på nervus vagus og forårsake skade. Kroniske sykdommer som HIV eller Parkinsons sykdom også kan føre til skader på nervesystemet, inkludert vagusnerven.

Komplikasjoner

Skade på nervus vagus kan forårsake gastroparese, en tilstand der musklene i magen ikke fungerer normalt. En sunn mage kontrakter for å flytte maten ned til tynntarmen, og skade på nervus vagus kan forstyrre funksjonen, forårsaker mat å bevege seg sakte eller slutter å bevege seg helt gjennom fordøyelsessystemet. Symptomer på gastroparese inkluderer mett etter å ha spist en liten mengde mat, vekttap, halsbrann og kvalme. Medisiner og kosttilskudd endringer kan bidra til å løse symptomene på gastroparese.

Betraktninger

Kroniske sykdommer kan føre til skade på nerve, inkludert vagus nerve, slik at folk som lider av lidelser som diabetes bør snakke med en lege om muligheten for nervøs-system komplikasjoner. Røyking og drikking kan forverre nerveskader. Det er viktig å konsultere med lege hvis symptomer på vagus nerveskader vises for å få riktig diagnose og bestemme den underliggende årsaken.

Tegn og symptomer på plexus brachialis skade

Tegn og symptomer på plexus brachialis skade


Bunten av nerver som går fra ryggraden i nakkeregionen ned gjennom halsen inn i armen kalles brachial plexus. Disse nervene sender signaler til armen og hånden. Skade på nervene forårsake problemer med bevegelse og følelse. Visse tegn eller symptomer tyder på skade på nervene som krever legehjelp og riktig behandling.

Stingers

Betegnelsen "stinger" refererer til en fysisk følelse mot mindre brachial plexus skade. Ifølge Mayo Clinic, begrepet "brenner" brukes også til å betegne skade, vanligvis forårsaket av en kontaktsport slik som fotball. Skaden innebærer strekking av plexus brachialis. En brennende følelse skyter ned armen, følelsen som et elektrisk støt. Armen føles svak og nummenhet oppleves. Den brennende kan vare noen få sekunder eller noen få dager, avhengig av omfanget av strekking av nerver. Symptomene vil forsvinne uten behandling.

Brachialis Plexitis

Også kjent som Parsonage-Turner syndrom, begynner brachialis plexitis med skulder og arm. Ett tegn på denne tilstanden er mangelen på fysisk traume til nakke eller skulder. Smertene vedvarer, og svakhet og nummenhet følge. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, årsaken til plexus brachialis skade er betennelse av nerver. Dens opprinnelse er ukjent, men som rapportert i Wheeless 'Textbook of Ortopedi, kan det følge vaksinasjoner eller virusinfeksjoner.

Skulderdystosi

Skulderdystosi oppstår under fødselen når babyen plexus brachialis nervene er strukket eller revet i løpet av kraft for levering. Ifølge Wheeless, skjer det i ca 2 av 1000 fødsler, med mer enn 80 prosent av barna gjenvinne nær normal funksjon. I noen tilfeller er alvorlig skade, og det er ingen utvinning. Et tegn på normal utvinning ville være biceps funksjon før seks måneders alder.

Tegn på alvorlig skade

Hvis du ikke kan bevege deg arm, skulder eller hånd, så du har hatt en alvorlig brachialis skade som trolig vil kreve kirurgi. Sterke smerter vil også være et symptom. Andre tegn er muligheten til å bruke armen, men ikke fingrene, eller evne til å bruke fingrene, men ikke armen. Klore av hånden eller andre deformerte stilling indikerer problemer. Disse skiltene viser rive, brudd, eller - i verste fall - at nervene har blitt kuttet fra ryggmargen. Kirurgi for å reparere skaden omfatter nerve grafts og overføringer for å gjenopprette følelse og funksjon.

Sport og nakke skader

Sport og nakke skader


Halsen, også kjent som nakkesøylen, er en serie på syv ben referert til som C1-C7 vertebrae. En mellomvirvelskive skiller hver ryggvirvler, og tilbyr en pute. Disse platene beskytte ryggmargen. En sports-relaterte nakkeskade til alle deler av nakkesøylen krever øyeblikkelig legehjelp for diagnose og utvinning.

Whiplash

Whiplash oppstår når halsen beveger seg fremover eller bakover plutselig. To begreper knyttet til whiplash er hyperextension og hyperflexion. Hyperekstensjon resultater når halsen pisker bakover mens hyperflexion oppstår når halsen beveger seg forover. Denne typen skader skjer med gymnaster ganske ofte når de lander og hodet overextends i begge retninger. Symptomer inkluderer nakkestivhet, hodepine, svimmelhet og tåkesyn.

Neck forstuing eller belastning

Sener og muskler holder de syv bein av livmorhals kolonne sammen. Hvis en skade fører til at leddbånd eller muskler til å strekke eller rive, er resultatet en hals forstuing eller belastning. En hard høst eller plutselige rykk kan føre til en forstuing eller belastning. Disse skadene kan forekomme i alle typer sport, fra basketball til fotball. Symptomer er smerter i nakke, hodepine, sår hals og muskelspasmer. Behandlingen innebærer stoppe sport som forårsaket skaden. Hvile og medisiner kan være nødvendig for en rask utvinning.

Fracture

Et brudd i en eller flere av de cervikale bein resulterer i en cervikal brudd. Fotball, ishockey, turn og bryting er alle typer idretter som har størst risiko for en cervical brudd. Det er viktig for utøveren til å bli plassert i en nakkekrage og holdt immobile hvis et brudd er mistenkt. En fullstendig nevrologisk undersøkelse er nødvendig for å diagnose et brudd. På grunn av avansert teknologi, kan mange idrettsutøvere som lider av et brudd bli helt frisk.

Stingers

En alvorlig smerte forbundet med nervene i halsen kalles en stinger eller brenneren. Det er mest vanlig i fotball spillere, men kan forekomme i andre idretter, som for eksempel bryting, sykling og gymnastikk. Når skulderen tar et hardt rammet, vil en stinger kjørt ned i halsen inn i armen. Stingers vanligvis avta etter noen minutter, men kan kreve legehjelp hvis den brennende følelsen fortsetter.

Vanlige cervicalcolumna Skader

Vanlige cervicalcolumna Skader


Cervicalcolumna skader kan føre til smerte og hevelse, blant andre symptomer. Å vite anatomi av nakkesøylen og lære om vanlige cervicalcolumna skader kan hjelpe deg å forstå hva som kan skje i kroppen din etter en skade.

Anatomy

Den nakkesøylen starter ved bunnen av hodeskallen og består av syv virvler som utgjør den øverste delen av ryggraden; ryggvirvlene er atskilt med plater som fungerer som støtdempere. Nerver exit gjennom små åpninger; disse nerver gir følelse og bevegelse til forskjellige områder av kroppen.

Burner

En brenner, også kalt en stinger, er en skade på nervene mellom nakken og skulderen. Det er ikke en alvorlig skade, men er vanlig i de som spiller kontaktsport. Denne type skade produserer en brennende eller stikkende følelse eller svakhet i armen.

Herniated Disc

En herniated plate oppstår når en del av ryggraden presser mot en nerve og stikker ut. Dette er også referert til som en prolaps. Denne skaden kan føre til smerter i armer eller nakke, og kan gi hevelse.

Fracture

Et brudd er et brudd av nakkesøylen. Sprekkene kan komprimere cervicalcolumna eller involvere ryggmargen; de er oftest forårsaket av traumer, et fall eller osteoporose.

Ryggmargsskade

En ryggmargsskade oppstår når det er en skade på ryggmargen skade på bein, vev og blodkar. Ryggmargsskader kan påvirke motorikk og sensorisk funksjon, og de kan forårsake midlertidig eller fullstendig lammelse, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden.

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader


Det er mange årsaker til ryggsmerter. Muskel ubalanser er en av de mindre bivirkninger av feil bruk, holdning, belastning og skader, og er ofte årsaken til smerter og plager forbundet med ryggsmerter. Dessverre har de fleste leger ikke diagnostisere muskel ubalanser før det er for sent. Så hva er egentlig en muskel ubalanse? En muskel ubalanse er akkurat som det høres ut, en "ubalanse" eller ulikhet som eksisterer innenfor musklene. Det oppstår når to eller flere muskler i kroppen som er i mot hverandre er uforholdsmessig. Den mest vanlige muskel ubalansen fører til ryggsmerter er uforholdsmessig mage til rygg ratio. Tenk på det som en dumphuske som ikke er balansert fordi den ene enden er kortere enn den andre. Det vil fortsatt fungere, men ikke optimalt. Ikke trene magen kan føre til alvorlige ryggsmerter fordi magen støtter ryggen.

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader

Du kan trene svakere muskler til å fange dem opp til sterkere seg og arbeide for å korrigere ubalanser og opprettholde stabiliteten.

Du kan vurdere om motstridende muskler er ute av balanse ved å teste din løfte styrke. Prøv å løfte maksimalt din på den ene siden og deretter other.For eksempel, hvis du kan løfte en 10-kilos vekt i løpet av en bicep curl på venstre side, men en 30-kilos vekt på høyre, har du en muskel ubalanse.

Du bør verve hjelp av en trener når jeg tester muskel ubalanser. Ved å jobbe med en trener, kan du utvikle et treningsprogram som ikke bare tar for muskel ubalanser men forbedrer den generelle tonen og styrke.

vanligvis en kombinasjon av styrketrening og fysisk terapi eller kiropraktisk terapi kan brukes til å korrigere muskel ubalanser.

Forebygging er kritisk når det gjelder muskel ubalanser og ryggsmerter. En av de beste tingene du kan for å rette opp og forhindre fremtidig skade er oppsøke hjelp av en profesjonell trener. En instruktør kan utføre en fysisk evaluering og teste den relative muskelstyrke du har på hver side av kroppen. Du kan deretter arbeide sammen for å utvikle en styrke treningsprogram som gir generell styrke og eliminerer potensielle problemområder.

Hint

 • Den gode nyheten er at trening kan bidra til å redusere og eliminere muskel ubalanser. Hvis ikke er forsiktig kan imidlertid feilaktig trening også føre til muskel ubalanser.

Slik unngår du at Common Dance Skader

Slik unngår du at Common Dance Skader


Les videre for å lære hvordan du kan forhindre vanlige danse skader.

Slik unngår du at Common Dance Skader

Ttake tid til å varme opp på riktig måte. Dette inkluderer varmer opp de store musklene. Følg en skikkelig varme opp mønster som omfatter grovmotorisk bevegelse og stretching. Dette er viktig å forberede kroppen for alle mulige påkjenninger det kan oppstå mens du danser.

Ha en grunnleggende bevissthet om din egen kropp. Dette krever noe kunnskap om kroppens system og dine egne personlige grenser og grenser.

Vær oppmerksom på at skoene er utrolig viktig for en dans. Riktig dans sko er viktig i å distribuere lasten, absorberende effekt, og støtter foten. Sørg for å ha gode sko som gir deg mest støtte samtidig som maksimal foten fleksibilitet.

Bruk riktig holdning og danseteknikk også hjelpemidler i forebygging av skader. Propre teknikk og sikkerhet går hånd i hånd. Feil teknikk kan føre føre til alvorlige skader. Den setter også unødvendig stress på muskler, bein og ledd.

Hint

 • På slutten av en lang dag når du er trøtt, læring ukjente eller avanserte trinn kan føre til skade. Hvis du er utslitt og de nye trekk som du prøver å lære synes for hardt, eller hvis du føler smerte, er det best å hvile.
 • Selv om det er mange årsaker til danserelaterte skader, kanskje de vanligste årsakene er utilstrekkelig hvile fra en tidligere skade, danser trøtthet og dårlig danseteknikk.
 • Noen av de vanligste danse skader er shin splinter, muskelkramper, muskelspenninger og stress frakturer.

Mest vanlig skulder skader

Mest vanlig skulder skader


Skulderen er et kuleledd som er designet for å håndtere mye bevegelse og motstand. Den brukes i skyve, dra og strekker seg etter gjenstander. På grunn av dens involvering i de fleste store bevegelser, kan skulderen være utsatt for skader. Det finnes flere vanlige skulderskader.

.

Skulder Stammer

Skulder stammer er den vanligste typen av skulderskade. Mange skulder stammer oppstår i front eller fremre hodet av deltoid, der biceps går under deltoid. Skulderstammer kan skje når noen løfter for mye vekt, rykk en tung vekt eller objekt rundt, eller faller. Stammer kan variere fra mild til alvorlig, avhengig av hvor mye muskelfibrene har blitt strukket. Stammer vanligvis leges på egen hånd, men isen kan være en effektiv behandling.

Rotator cuff tendinitis

Tendinitt oppstår i skulderen når det er en betennelse i rotator cuff sener og bursa som omgir dem. Stammer i dette området er teknisk kjent som skulder impingements. Tendinitt oppstår vanligvis når toppen av humerus (overarmsbenet) og acromiom, den utstikkende delen av scapula, gni sammen og irritere labral brusk. Personer som har senebetennelse kan ha smerter når de sover på deres berørte skulderen om natten. Personer med rotator cuff senebetennelse noen ganger har problemer med å heve armen over hodet.

Torn Rotator Cuff

En rotator cuff tåre er en annen vanlig skulderskade. Rotator cuff består av fire sener og muskler som støtter bevegelse av skulderen ball-and-socket joint. Hvilken som helst av disse sener kan rives ved å løfte tunge vekter i mange år, eller på grunn av alder. Noen vanlige symptomer er smerter på toppen av skulderen eller langs utsiden av armen til albuen. Personer med rotator cuff tårer synes det er vanskelig å løfte deres berørte armen over skuldernivå eller nå ut for objekter. De fleste av disse skadene kan leges på egen hånd, men noen ganger kirurgi er nødvendig. Hvile og is er de beste behandlinger for en rotator cuff tåre.

Labral Tear

Den labrum er en mansjett av brusk som tillater humerus bein å bevege seg fritt. Labral tårer kan verke eller forårsake smerte med visse bevegelser og aktiviteter. En type labral tåre er SLAP tåre. Det er når biceps er frittliggende. Denne skaden er vanlig med baseball-spillere. En annen labral tåre er Bankart lesjon, som er når skulderen blir forstuet eller spretter ut av ledd. En tredje type labral rive kalles en bakre labral rift, som oppstår på baksiden av skulderen. Det skjer når labrum og rotator cuff blir klemt sammen. De fleste labral tårer ikke krever kirurgi som de vil leges på egen hånd når brusk regenereres.

Skulder Separasjon

En skulder separasjon oppstår øverst eller skulderen der scapula og krageben bein møtes. Dette området kalles acromioclavicular felles. Denne type skade er vanligvis forårsaket av et fall eller skarpt slag på toppen av skulderen. Mange ganger, ligament, vev og nerver er skadet. Noen ganger kan man selv lider brukne bein i området. Vanlige symptomer er sterke smerter, hevelse og noen ganger blåmerker. En klump kan være til stede i noen mer alvorlige skader. Den beste behandling for en skulder separasjon er resten og is. Slynger er ofte brukt for å forhindre bevegelse og fremme helbredelse. Mer alvorlige skader kan kreve kirurgi.

Lavere Hamstring Skader og behandling

En trakk eller anstrengt hamstring er en ubehagelig opplevelse som kan forlate en person i stand til å gå normalt i lang tid. Det finnes behandlinger tilgjengelig som kan fremskynde utvinningen fra en alvorlig hamstringskade.

Identifikasjon

Den hamstring er en stor muskel som går langs baksiden av låret, og blir brukt til å bøye kneet. En skade i nedre del av hamstring ofte føles som en skyting smerter i baksiden av låret rett over kneet.

Årsaker

Oftest en lavere hamstring skade er resultatet av overstrekking muskelen eller overexerting det ved fysisk aktivitet. Runners (hovedsakelig Sprinters) ofte lider av lavere hamstring skader på grunn av innholdet av idretten sin.

Typer

Lavere hamstring skader er vanligvis delt inn i tre klasser av alvorlighetsgrad: Første grad indikerer muskelen ble strukket litt for langt, noe som resulterer i stivhet og mild smerte; andre grad betyr at muskelen har utviklet delvis tårer; og tredje grad indikerer at muskelen er kraftig strukket helt eller dratt.

Behandling

Rest, er stretching og styrke øvelser og tar medisiner som aspirin anbefales. For en første eller annen grad belastning den beste måten å behandle muskel er å anvende en pakkisen til den nedre hamstring i omtrent 15 til 20 minutter på en gang, flere ganger om dagen. En tredje grad tåre kan kreve kirurgi.

Time Frame

Ifølge University of Iowa Sports Medicine divisjon, vil en første grad lavere hamstringskade generelt leges i løpet av to uker. Andre grad stammer tendens til å komme seg i tre til fire uker, mens mer alvorlige skader kan ta opptil tre måneder.

Hvordan overvinne Hamstring skader

Hamstring skader kan være svært smertefullt. Enten du trakk din hamstring eller bare anstrengt den, kan det etterlate deg uten mye funksjon ved at benet til det gror. Det finnes tiltak du kan gjøre for å overvinne en hamstringskade uten noen langvarig problemer.

Hvordan overvinne Hamstring skader

Rest. Du må holde av beinet for å unngå ytterligere skade. Enten gå med krykker eller bo utenfor ditt skadede benet helt.

2 is din skadet hamstring ofte. Isen vil hjelpe det gro og bidra til å unngå ytterligere stress til området.

Strekk beinet når det ikke lenger er smertefullt. Toe-strekninger er de beste øvelsene for å strekke hamstrings. Hvis du holder hamstring for lenge, vil muskler og sener begynner å krympe, og det vil ta lengre tid å fullt styrke dem.

Styrke hamstring med vekt trening øvelser. Gjør leg curls, knebøy og utfall for å bygge muskler tilbake opp i din hamstring området.

Gå tilbake til idrett eller aktivitet der du skadet din hamstring når den returnerer til 100 prosent. Det er viktig å fullt rehabilitere beinet før du går tilbake til full aktivitet, eller du risikere reinjuring det.

Hint

 • Det er viktig at du tillater deg selv nok tid til å hvile. Hvis du stresser inn i rehabiliteringsprosessen, risikerer du ytterligere skade på hamstring.

Hvordan diagnostisere en Hamstring skade

Hamstring musklene spenner lengden på baksiden av låret, fra bekkenet til leggen. Du kan skade dine hamstringsmusklene under omtrent enhver aktivitet som innebærer å kjøre, raske akselerasjoner, eller raske minske farten. Det er tre typer av hamstring skader, målt i karakterer etter alvorlighetsgrad. En hamstringskade kan diagnostiseres gjennom en fysisk eksamen, men ytterligere testing er nødvendig for å fastslå alvorlighetsgraden av det. Her er fremgangsmåten for å ha din hamstringskade diagnostisert.

Hvordan diagnostisere en Hamstring skade

gjenkjenne symptomer på en hamstringskade. En hamstringskade vil dukke opp som smerter i ryggen i lårene eller lavere rumpeballe, spesielt når du prøver å gå eller bøye seg. Området kan være øm eller mørbanket. Du kan oppleve plutselige smerter mens du gjør fysisk aktivitet. Noen mennesker har rapportert føler et blunk eller pop på tidspunktet for skaden.

Se helsepersonell og forklare dine symptomer til ham. Han vil spørre deg spørsmål om hvordan skaden skjedde og om eventuelle helsemessige problemer du måtte ha. Han vil også ønske å vite om du har hatt skader som dette tidligere, eller hvis du noen gang har følt disse symptomene i det siste. Svar på alle spørsmålene hans så sannferdig som mulig.

La legen din til å utføre en fysisk eksamen. Han vil ønske å identifisere eventuelle områder som er betent, forslått eller hovne. Han vil føle musklene og vevet rundt i området for å prøve å identifisere smerte og ømhet. Han vil også se etter symmetri mellom dine to ben. Forskjeller mellom de to strekningene kan være en indikasjon på skade. På et tidspunkt under eksamen, kan du legen be deg om å fullføre en rekke bøyer og strekker benbevegelser. Han vil merke noen smerter, svakhet og ustabilitet.

Send til ytterligere testing for å fastslå alvorlighetsgraden av hamstringskade. Røntgen, magnetisk resonans imaging skanner, og computertomografi skanner kan alle brukes til å undersøke skadde hamstring. De kan også indikere noen bein pausene, revet leddbånd eller sene skade, som kan være komplikasjoner av hamstring skader.

Kickboxing Elbow Skader

Kickboxing er en av de mest populære innendørssport i Amerika. Likevel kan de konstante fysiske utfordringer av sporten føre til en rekke forskjellige skader, særlig albue skader.

Funksjoner

Kickboxing albue skader skjer når det er en sterk betennelse i albuen. Skadene oppstår i 40 til 50 prosent av kickboxing spillere og er vanlig hos de over 30 år gammel.

Tennis Elbow

"Tennis albue" er en vanlig skade for golfspillere og de som spiller racket sport. Tennisalbue oppstår når albuen er irritert i stedet for at den forbinder med utsiden underarm, forårsaker smerte til utsiden av albuen.

Pitcher albue

"Pitcher albue" er en tilstand som oppstår der senen fra flexor muskelen blir irritert fra den nedadgående og innover svinger av racket.

Little League Elbow

Med "lille liga albuen," platene i skjøten av albuen er skadet fra svingende frem og tilbake på racketen.

Betraktninger

Kickboxing albue skader utvikler ikke over natten; de er forårsaket av konstant overforbruk av albuen. Hvis du begynner å føle irritasjon, er det tilrådelig å hvile muskelen, og søke råd fra en medisinsk faglig.

Førstehjelp for lyske SkaderEn anstrengt eller trukket lyske muskelen kan forårsake mye smerte og hevelse. De fleste lyske skader kan behandles hjemme med grunnleggende førstehjelp, men hvis du opplever sterke smerter, blødning, eller genital skade, kontakt lege.

Rest

Hvile og beskytte en lyskeskade kan bidra til å forhindre ytterligere skade og smerte. Ikke engasjere seg i fysisk aktivitet som fører deg mer smerte. Trakk lyske muskler kan ta flere uker å helbrede.

Ice

Ice vil redusere smerte og hevelse. Påfør en ispose umiddelbart etter skaden i 10 til 20 minutter minst tre ganger om dagen for de første dagene. Ikke påfør is direkte på huden; vikle ispose i et håndkle eller klut.

Heat

Etter to eller tre dager, bør en skadet lyske ikke være hovne. Når hevelsen har avtatt, kan du bruke en varmepute eller en varm komprimere i 20 til 30 minutter for å øke sirkulasjonen og lindre smerte.

Support

Støtt din skadet lysken av seg støttende undertøy til du er helt leget. For menn, trenger boxershorts ikke tilby støtte en skadet lyske trenger for å helbrede og bør unngås.

Medisinering

Over-the-counter smertestillende midler som Tylenol kan bidra til å lette ubehag fra en lyskeskade. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og aspirin kan bidra til å lindre hevelse og smerte. Ta alle medisiner som anvist og ikke overskrider den anbefalte dosen.

Slik reparerer en Hamstring skade

Slik reparerer en Hamstring skade


Hamstring skader er vanlige med idrettsutøvere som kjører, sprint, dans eller spille basketball eller fotball. Hamstring er muskelen på baksiden av låret, og når den er trukket, forstuet eller revet, må det på tide å gro skikkelig. Vanligvis varer healing alt fra tre til seks uker, men dette kan variere, avhengig av hvor alvorlig skaden er. Å vite hvordan å la muskel reparasjon vil få en skadet utøver tilbake til det normale før heller enn senere.

Slik reparerer en Hamstring skade

Omsorg for en skadet Hamstring

•  Hvil muskel umiddelbart. Ikke gjør noen ekstra aktiviteter som kan forverre tilstanden.

Påfør en kald pakke eller is til muskelen. Bruk is til skade så snart som mulig for å redusere svelling og smerte, samt langsom blødning hvis muskelen er revet.

•  Pakk muskel med en elastisk bandasje for å redusere hevelse. Ikke pakk den for stramt, noe som kan hindre blodsirkulasjonen. Løsne bandasjen hvis smerte eller nummenhet oppstår etter innpakning muskelen.

Heve muskler hvis mulig. Hev muskelen over nivået av hjertet for å redusere svelling.

Immobilize den så mye som mulig muskel. Avhengig av alvorligheten av skaden, kan en lege foreslå seg en kne splint for å holde benet i en nøytral stilling mens helbredelse forekommer.

Hint

 • Over-the-counter medisiner, for eksempel ibuprofen, kan bidra til å redusere smerte.
 • Hvis du ikke klarer å gå og er i ekstrem smerte, se en lege --- kanskje du har en alvorlig rift og trenger krykker.
 • Hvis muskelen blir hvit etter bruk kuldebehandling, fjerne behandling umiddelbart, da dette indikerer forfrysninger.
 • Konsultere med en lege hvis du har vaskulær sykdom eller diabetes før påføring kuldebehandling til muskelen.
 • Begynn fysioterapi bare etter hevelse og smerte har sunket.