Digidexo.com

demente ukjente omgivelser

Hva er det bekymringer når du tar vare på en demente?

Hva er det bekymringer når du tar vare på en demente?


Demens er en tilstand som kan sakte ødelegge hodet av lider. Lidelsen er ofte permanent. Sykdommer forbundet med demens inkluderer Parkinsons, Alzheimers og multippel sklerose. Ofre for demens sakte mister hukommelsen og evnen til å tenke. Pleiere gi omsorg og støtte til å møte de spesielle behovene til lider.

Opprette et kjent miljø

Personer som lider av demens er glemsom. Blant de relaterte symptomer er uro, endring av personlighet og vandrende; disse symptomene forverres over tid. Den observante omsorgsperson reagerer på pasientens gradvis tap av evner og gir et kjent miljø for å skape en følelse av trygghet. Den demente er ofte forvirret og skremt av ukjente omgivelser. I å skape en beroligende miljø for den demente utvikle en enkel daglig rutine og unngå endringer. Dekorer gulv / tepper i ensartede farger. Eliminer høyt og forstyrrende lyder fra radio, TV eller andre kilder.

Spise Meals

Pleieren sikrer at den demente forbruker måltider daglig. Som demens utvikler seg, pasienten krever mer hjelp. Pasienten kan ha problemer med å spise. I forberede måltider, etablere en sosial setting; pasienten bør ikke forbruke måltider alene. Finn ut pasientens favoritt mat og innlemme dem i sunne måltider. Inkluder fingermat med måltider hvis pasienten nekter å spise kjøkkenutstyr. Reduser distraksjoner på måltidene, og tjene flere små måltider for å imøtekomme pasienter med redusert appetitt.

Daglige aktiviteter og Independence

Daglige aktiviteter inkluderer toalettbesøk, bading og dressing. Pleieren tilbyr hjelp etter behov. Den demente mister uavhengighet fordi han ikke kan trygt gjøre mange av sine egne avgjørelser. Pleieren er ansvarlig for pasientens sikkerhet, men gjør at pasienten til å gjøre trygge beslutninger, for eksempel hvilke klær å ha på, når det er mulig.

Pleieren skal planlegge daglige aktiviteter for samme tid hver dag, og sørge for at pasienten har sosial kontakt. Personer omsorg for demente bør utelukke høye lyder og folkemengder fra arrangert sosiale sammenkomster. Som en del av den daglige rutinen, pleieren også planer om fysiske aktiviteter som er enkle og repeterende, og sørger for at pasienten tar foreskrevet medisiner.

Omsorgsperson Strain

Pleieren trenger hvile. Omsorg for den demente krever tålmodighet, energi og årvåkenhet. Den demente kan ikke gjenkjenne fare, og noen pasienter kan ha hallusinasjoner eller bli voldelig. Pleieren overvåker pasienten, hindre vandrende og selvskading. Pleieren må opprettholde sin egen helse, så vel som for den demente. Støtte grupper og andre familiemedlemmer kan hjelpe pleieren i mestring.

Hvordan måle Demens Progress

Alzheimers sykdom er den viktigste årsaken til demens hos eldre. Diagnosen er vanligvis etablert av en kombinasjon av en fysisk undersøkelse og psykiske og nevrologiske tester. Siden det er andre årsaker til demens, er avgjørende for en nøyaktig vurdering en evaluering av en profesjonell. Men som en omsorgsperson eller elsket en det finnes måter å måle fremdriften av demens, slik at du vil være i stand til å rapportere det til en psykolog eller lege.

Bruksanvisning

Hvordan måle Demens Progress

•  Hold en journal, slik at du vil bli bedre i stand til å vurdere utviklingen av sykdommen. Så snart du mistenker et problem begynner å skrive ned hva de underskuddene kan være, og hvordan de har endret seg. Ved å merke seg endringene i atferd og fungere vil du være bedre i stand til å se hvor raskt disse endringene skjer.

Noter dato og alderen til pasienten. Merknad hans eller hennes evne til å håndtere daglige oppgaver som grooming. Still spørsmål som personens yrke, der han eller hun bor, dato eller årstid og registrere hans eller hennes evne til å svare nøyaktig. Også ta opp personens evne til å forstå aktuelle hendelser ved å spørre navnet på presidenten, året og hva som er på TV.

Observer hvordan din kjæres funksjoner i verden rundt ham eller henne. Registrere informasjon om oppmerksomhet og om personen kan fullføre tanker, følg instruksjonene eller bidra til og forstå en samtale.

Forstå at det er flere etapper til demens som DSM III-R beskriver som nedskrivning av både lang og kort sikt minne kombinert med noe av det følgende: svekket dømmekraft, språk dysfunksjon, personlighetsforandringer eller en svekkelse av abstrakt tenkning. I de tidlige stadier av demens kan du merke litt svekket hukommelse, nedgang på kjøreferdigheter, uro i ukjente omgivelser og vansker med å ta beslutninger.

Note hvis underskuddene fortsetter å mellomtrinnet, som omfatter reduksjoner i resonneringsevne, språk og romlig orientering. I tillegg vil du være oppmerksom på at pasienten har problemer med koordinasjon og kan vandre bort fra hjemmet. På dette punktet er det umulig å benekte demens og mange av dem lidelse vil ikke være i stand til å leve et selvstendig liv. De sene stadier av demens inkluderer en manglende evne til å gjenkjenne familie og venner, inkontinens, en manglende evne ta vare på enkle daglige oppgaver for å leve. Tidlig intervensjon kan være nyttig for noen pasienter som medisiner som Aricept og Namenda kan bidra til å bremse utviklingen av sykdommen.

Tips og advarsler

  • Gripe inn så snart du merker at du er glad i har falt enda en liten bit som demens har noen årsaker som kan behandles, inkludert depresjon, noen medisiner, svulster og vitaminmangel.
  • Personer med demens er ofte en fare for seg selv, og må bli tatt vare på. Ikke forsinke få behandling og hjelp dersom du har mistanke om en kjær har progressiv demens.

Hvordan behandle Sundowning syndrom

Sundowning syndrom er ikke teknisk en sykdom. Det er et sett av symptomer som ofte forekommer hos personer med Alzheimers sykdom og andre former for demens. Sundowning syndrom innebærer en periode på forvirring som finner sted nær slutten av dagen, vanligvis varer i natt. Andre symptomer er angst, vandrende, paranoia, forvirring, aggresjon og agitasjon. Mens det er ingen kjent årsak, og det finnes ingen medisiner som er godkjent for å behandle sundowning syndrom, kan symptomene lindres med noen få endringer i rutinen.

Bruksanvisning

Identifisere og eliminere eventuelle mulige triggere for sundowning syndrom i din kjære. Lav belysning, tretthet og skygger har alle blitt assosiert med økt desorientering og forvirring hos pasienter med demens.

Limit sukker og koffein til første del av hver dag. Disse kan hindre søvn, øker angst og paranoia, og resultere i forvirring, spesielt hos eldre.

Planlegg aktiviteter på dagtid for å øke soleksponering og oppmuntre søvnighet på et passende tidspunkt for natten. Unngå trening og andre former for fysisk stimulering etter 03:00 på ettermiddagen.

Plasser night i hele huset for å redusere mørke og forvirring. Mange pasienter med demens reagere aggressivt til ukjente omgivelser, og mørket kan utløse følelser av fremmedhet og utrygghet.

Serve middag tidlig, spesielt større måltider. Ideelt sett bør store måltider spises før det blir mørkt, men en liten snack kan spises før sengetid. Å spise et stort måltid rett før sengetid vil hindre avslappet søvn og øke risikoen for sundowning syndrom.

Gi din kjære en kjent gjenstand eller fotografi å ta med seg på sykehusopphold, eller når en tur er planlagt. Dette vil lette angst og skape en følelse av fortrolighet.

Opprettholde en strukturert rutine så mye som mulig. Det er betryggende å en pasient med Alzheimer eller en annen form for demens til å vite hva du kan forvente i løpet av dagen og natten. Prøv å holde våken, sengetid, og måltidene det samme hver dag, og unngå å gjøre noen store endringer i rutinen. Unngå å reise så mye som mulig.

Night Terror Vs. Mareritt

Night Terror Vs.  Mareritt


Natteskrekk er disorienting episoder som oppstår under sover timer, særlig blant små barn. De synes relatert til mareritt, men har mer til felles med søvngjengeri.

Forskjellen

Episoder med natteskrekk oppstå under slow-wave søvn versus rapid-eye-bevegelse eller REM søvn oppstår mareritt. Slow-wave søvn er den perioden av dypeste søvn.

Symptomer

A night terror lidende vil synes å våkne, og gispe, thrash, stønn eller skrike. En episode vil vare noen få minutter til en halv time. Den lidende vil ikke svarer i løpet av denne tiden, og sjelden husker episoden på å våkne. Mennesker som drømmer, på den annen side, kan ofte beholde detaljer.

Og Sleepwalking

Begge søvngjengeri og natteskrekk er parasomniac lidelser, noe som betyr at de er søvnforstyrrelser. Mareritt ikke er en lidelse i det hele tatt.

Age

Natteskrekk oppstår oftest hos barn mellom 4 og 12 år, og mer vanlig blant gutter. Imidlertid kan de forekommer hos voksne, så vel. Det er vanlig for folk i alle aldre og kjønn til å drømme.

Årsaker og behandlinger

The Mayo Clinic anbefaler at de vanligste årsakene til natteskrekk blant barn er søvnmangel, tretthet, stress, angst, feber og ukjente omgivelser. Alle disse faktorene kan løse seg i tid. Årsaker blant voksne inkluderer alle de ovennevnte, pluss hjerneslag, anfallslidelser, migrene, hypertyreose og premenstruelle svinger. Disse underliggende årsakene er i stor grad mulig å behandle med medisiner.

Hospital Psykose grunn Idiosynkratiske reaksjoner på medikamenter

Hospital Psykose grunn Idiosynkratiske reaksjoner på medikamenter


Sykehus anses steder av healing, men de kan også være stressende. Smerte og ubehag, høyt eller påtrengende medisinsk utstyr, ukjente omgivelser, forvirrende sykehus tidsplaner og idiosynkratiske narkotika reaksjoner kan alle bidra til det som kalles sykehus psykose.

Hospital Psykose

Pasienter innlagt på et sykehus med en betingelse, men senere diagnostisert med sykehuset psykose-også kjent som ICU psykose-erfaring sensoriske hallusinasjoner som føles ekstremt reell, sløret tale, mental forvirring og hukommelsestap, ifølge en "American Association of Critical Care Nurses" nettside om "ICU psykose."

Faktorer i Hospital Psykose

Hvor lenge en pasient bruker i et sykehus er en viktig faktor i alvorlighetsgraden av sykehuset psykose, i henhold til "American Association of Critical Care Nurses" nettside, men andre faktorer er: søvnmangel på grunn av sykehusets rutiner, mangel på passende lys pekepinner-en tilstand som kalles "sundowner sin syndrome'-og idiosynkratisk narkotika reaksjoner.

Idiosynkratiske reaksjoner på medikamenter

Idiosynkratisk, eller "Type B", narkotika reaksjoner er atypiske reaksjoner på et stoff som er uforutsett i medisinsk erfaring eller produktlitteraturen, i henhold til "American Academy of Family Physicians" nettside på "Bivirkninger". Hospital psykose er bare én type av idiosynkratisk legemiddelreaksjon.

Type B Variabler

Et problem i å oppdage hvilke spesifikke stoffet kan være medvirkende til sykehuset psykose er at idiosynkratisk, eller type B, kan narkotika reaksjoner også oppstå på grunn av en kombinasjon av medisiner, eller en kombinasjon av medikamenter og anestesi, ifølge en "MedicineNet" nettside på "ICU psykose. "

Behandling av Hospital Psykose

Behandling av sykehus psykose kan omfatte sedasjon med anti-psykotiske midler, inkludert haloperidol, i henhold til "medicinenet" nettside, men hvis tilstanden faktisk er utløst av en idiosynkratisk legemiddelreaksjon, kan ytterligere medikamenter utgjøre et problem. Det første trinnet er å gjennomgå alle pasientens medisiner.

Har Koffein føre til angst?

Angst er en naturlig Alarm System

Angst er en mental og følelsesmessig tilstand som er en normal del av livet; det fungerer som et beskyttende "alarmsystem" designet for å øke den enkeltes bevissthet og evne til raskt å vedta en fight-or-flight respons. Angst oppleves av personer som befinner seg i ukjente omgivelser eller situasjoner hvor faren kan være nært forestående. Men noen ganger faller kroppens naturlige angst regulering i uorden og forårsaker den enkelte til å føle seg engstelig eller nervøs når faren er verken tilsynelatende heller ikke overhengende.

Koffein Stimulerer Nerver

Koffein er et naturlig sentralstimulerende som ikke bare øker den enkeltes svar, men øker en rekke andre viktige kroppsfunksjoner. Når en bruker inntar en stor mengde koffein, økt blodstrøm generert av en stimulert hjerte distribuerer raskt oksygen og næringsstoffer i hele kroppen; denne prosessen hjelper hjernen raskere prosessdata og kan sette nervesystemet på kanten. Fordi nervesystemet, som sirkulasjonssystemet, blir stimulert etter bruk av koffein, kan enkeltpersoner utsatt for angst problemer føler en angst angrep utbruddet etter inntak av store mengder av stoffet.

Koffein forårsaker ikke Angst

Mens inges store eller til og med moderate mengder koffein kan stimulere nervesystemet og indusere et anfall hos personer med angstlidelser, er stoffet neppe forårsake sykdommen i seg selv. Ifølge forskere ved University of Maryland, er årsakene til angst lidelse antas å være kombinasjoner av arvelighet, personlighet, livserfaringer og kjemiske balansen i hjernen. Denne listen er selvsagt ikke omfattende fordi årsaken til angst er ikke fullstendig kjent, men den semipermanent natur angstlidelse er ikke sannsynlig å bli utløst av de helt kortsiktige effektene av koffein.

Hørselshallusinasjoner som Symptomer

Hørselshallusinose oppstår når en person oppfatter lyd i fravær av eksterne stimuli. Hørselshallusinasjoner blir hørt heller da sett, følte, smakte eller luktet, selv om en person kan oppleve hallusinasjoner gjennom mer enn én forstand samtidig. Det som oppfattes som stimuli kan være en menneskelig stemme, musikk eller andre lyder som synes å komme fra utsiden. Disse lydene føler og fremstå som ekte som de ytre stimuli vi alle oppfatter. Innholdet av hørselshallusinasjoner kan berolige, true, kommando, advare eller bevise uforståelige.

Psykoser

Den vanligste diagnosen som inkluderer rapporter om hørselshallusinasjoner er psykose, særlig schizofreni. Ifølge St. Louis Psykologer og rådgivning Informasjon og henvisning nettside, forskning gjort på schizofrene pasienter som uttrykker disse hallusinasjoner viste at de fleste av dem "faktisk produsere nervesignalene til lydene, innsiden av deres hjerner og så tro at eksterne kilder er ansvarlig. "

Seizure Disorder

En annen sykdom notering hørselshallusinasjoner som et symptom er epilepsi eller anfall lidelse. I flere tilfeller rapportert, hallusinasjon var den eneste måten som et anfall episode manifestert. De fleste rapporterte tilfellene dreide det seg hørselshallusinasjoner av å høre menneskestemmer snakke.

Andre betingelser

Hørselshallusinasjoner har også vært et symptom på hypotyreose eller skjoldbrusk-mangel, alvorlig vitamin B12 mangel og avansert syfilis infeksjon. Det er også blitt nevnt i tilfeller av hyperparatyroidisme. Dette er da parathyroid, en liten endokrin kjertel i halsen, blir hyperaktive og genererer en høy mengde kalsium i blodet.

Alzheimers sykdom

Dr. Otis Brawley, Chief Medical Officer of American Cancer Society, sier at hørselshallusinasjoner er noen ganger - men sjelden - rapportert av Alzheimer-pasienter. Brawley sier de "kan sjelden ses hos pasienter med Alzheimers sykdom og flere av de vanligste demens, men det er oftere assosiert med en rekke andre forhold." Han nevner at en eldre pasient som blir forvirret om ukjente omgivelser som et sykehus kan oppleve en forvirrende effekt kjent som "sundowning." Når sundowning, folk kan rapportere hallusinasjoner eller feiltolke den effekten som hørselshallusinasjoner.

Andre forklaringer

Hørselshallusinasjoner har vært knyttet til bivirkninger forbundet med reseptbelagte medisiner, vanligvis narkotiske smertestillende, anti-hypertensive og anti-angst narkotika. Alkoholabstinens og migrene har også blitt brukt til å forklare hørselshallusinasjoner.

Angst, OCD og PTSD

Floyd R. Sallee MD, professor ved University of Cincinnati, har funnet hørselshallusinasjoner å være et symptom på angst, ofte hos pasienter diagnostisert med Obsessive Compulsive Disorder (OCD) og Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD). Han sier: " hørselshallusinasjoner oppstår vanligvis i sammenheng med angst symptomer generelt forverrede. Jeg har hatt tilfeller av både OCD og PTSD hvor hørselshallusinasjoner var fremtredende, og nesten alltid symptomet var mer eller mindre en markør for generell alvorlighetsgrad. Den gode nyheten er at psykisk helse fagfolk vet hvordan de skal behandle hørselshallusinasjoner svært effektivt. "

Advarsel

Hørselshallusinasjoner kan være vanskelig å diagnostisere. Mistenkte tilfeller forårsaker bekymring bør bringes til oppmerksomhet fra en eller flere medisinske fagfolk.

Medisinering for Sundowners syndrom

Eldre personer med en eller annen form for demens kan oppleve Owners syndrom, som også kan bli henvist til som Sundowning. En lege kan finne ut hvilke typer medisiner kan være hensiktsmessig for å behandle enkeltsaker av Sundowners syndrom.

Definisjon

Sundowners syndrom refererer til en forverring av demenssymptomer i kveld. Den reduserte lys av solnedgangen kan gjøre de ukjente omgivelser på et sykehus enda mer forvirrende for de med demens. Ifølge SundownerFacts.com kan akkumulert stress av dagen også bidra til Sundowners syndrom.

Antidepresssants

Antidepressive legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan lindre depresjon forbundet med Sundowners syndrom. SSRI inkluderer Prozac, Paxil og Zoloft.

Mood Stabilizer

En stemning stabilisator, som for eksempel litium eller valproat, kan være foreskrevet for å behandle tilfeller av Sundowners syndrom som involverer aggressiv eller opphisset atferd.

Benzodiazepiner

En lege kan forskrive et benzodiazepin medisiner, slik som Xanax, Ativan og Valium å behandle Owners syndrom som forårsaker angst. Ifølge MedicineNet.com, kan bivirkninger av benzodiazepiner inkluderer hukommelsestap og depresjon.

Kolinesterasehemmere

Aricept, Exelon og Razadyne er kolinesterasehemmere foreskrevet for behandling av ulike former for demens. Ifølge MayoClinic.com, kan disse stoffene bedre hukommelse og kognitiv funksjon.

Haldol

Ifølge Dr. James Fanale of Mercy Medical Center og Sisters of Providence Health System sitert i en 2005 artikkel fra HealthCareNews.com, Haldol, en anti-psykotisk legemiddel, kan behandle noen tilfeller av Sundowners syndrom.

Hvordan lage en Omsorgsplan for demente

En pleieplan for en pasient med demens, uansett hvor han bor, sikrer den høyeste livskvaliteten for ham til tross for denne diagnosen. Siden hver person med demens viser ulik atferd, har spesifikke interesser og forskjellige styrker, er omsorg plan person sentrert. Hans demens utvikler seg over tid. På grunn av dette, er det vanskeligere å vurdere demens pasientens behov og preferanser som tiden går. Lær alt du kan mens demens personen er i stand til å kommunisere. Utfallet av omsorgsplan gjør den demente liv som lykkelig og tilfredsstillende som mulig.

Bruksanvisning

•  Få en nøyaktig historie om pasienten med demens. Dette inkluderer nåværende medisiner, styrker, svakheter, nåværende og tidligere interesser, tidligere jobber, og en grundig familiehistorie.

Følg den demente. Gjør oppmerksom på hvordan hun reagerer på hennes omgivelser, spesielt triggere for uønsket atferd.

Møte med alle teamledere som er ansvarlig for alle aspekter av den demente omsorg. Lagene omfatter sykepleie, sosialt arbeid, terapi, aktiviteter, familiemedlemmer og den demente, med mindre møtet vil velte ham.

Sammen skrive en omsorgsplan som inkluderer de beste måtene å ta vare på denne personen. Inneholde konkrete mål for hvert lag og måter å oppnå disse målene. Tildele gruppemedlemmer til hvert mål. Sørg for å få alles innspill.

Del denne informasjonen med alle som er ansvarlig for hennes omsorg.

Oppdater denne omsorgsplan hver tredje måned eller tidligere hvis den demente pasientens tilstand endringer.

Hva er årsakene til aggresjon hos demente?

Aggresjon i demens eller Alzheimer-pasienter tar mange former, inkludert dytte, slå, rope, svinger eller kommer med trusler. Aggressiv atferd kan komme uten forvarsel, noe som ofte gjør det vanskelig for omsorgspersoner eller andre pasienter, og er ofte den primære grunnen til at en kjær er plassert i en omsorg anlegget. Noen med demens kan begynne å banne, skrike, kaste gjenstander på andre og forsøke å motstå omsorg. Selv om verbale overgrep er mer vanlig enn fysiske trusler, både fiendtlige atferd er mulig.

Stress

Unngå kilder til stress, frykt eller alarm kan bidra til å redusere aggressiv atferd. Mange demente liker ikke høye eller plutselige lyder fordi lydene skaper frykt. En rolig miljø er viktig for å unngå aggressive reaksjoner. Personer med demens har ofte høyt stressnivå fordi de ikke husker folk rundt dem, og - hvis de er i et nytt miljø - finne sine omgivelser til å være rart. Som demens utvikler seg, kan det være misforståelser om hvorfor de er i et nytt miljø, som kan være skremmende.

Aggresjon Over sosial samhandling

Når du nærmer deg noen med demens, kan personen ikke kjenner deg, selv om han så deg fem minutter før. Nærme personen sakte og rolig og snakke i en myk tone. Snakk med personen som bruker navnet hennes, og snakker i enkle setninger. Prøv å holde en fredelig miljø uten mange distraksjoner for å redusere stress. Selv om følelsen av berøring kan være beroligende, noen demente ikke liker å bli berørt, og de liker ikke følelsen av å være behersket, som det øker angst.

Fysisk sykdom og depresjon

De med demens kan ha problemer med å håndtere sykdom eller depresjon og kan ikke være i stand til å uttrykke seg, noe som får dem til å reagere aggressivt på grunn av smerte eller ubehag. Ikke være i stand til å verbalisere sine følelser og følelsen fanget gjør ofte en demente handle aggressivt.

Avbrudd i personvern og regelmessig

For mange demente, å ha personlige plass er av største betydning. Hvis en demente føles som om hans personlige plass har blitt invadert, også under hygienisk bistand, vil han mest sannsynlig feiltolke handlingen som en invasjon og reagerer med aggresjon. Opprettholde en rutine for demente kan også bidra til å unngå potensielle konflikter og redusere agitasjon, som de ikke vil føle seg stresset eller oppjaget.

Mangel på valg og demens

Noen demente begynne å ha problemer når de føler at de ikke har kontroll eller valg over sine omgivelser. En pasient med demens kan bli opprørt når han føler han ikke har noe valg over hva du skal spise eller slitasje. Pleiere kan begrense valgene mens du fortsatt oppmuntrende demente uavhengighet for å redusere aggresjon.

Identifisere Triggere og reagere

Det er viktig for en omsorgsperson for å identifisere utløsere av aggresjon for å prøve å eliminere årsaken og endre adferd for å redusere aggresjon. Omsorgspersoner bør reagere på en rolig måte og prøve å omdirigere en demens pasient til en ny aktivitet. Måten at pleieren reagerer kan enten hevde fiendtlig atferd eller roe personen ned. Ved å finne ut hva en persons triggere er, er det mulig å gripe inn tidligere og unngå slike situasjoner.

Ansvarsområdet til Omsorgs for demente

Som menneskelige levetiden øker og generelle medisinske intervensjoner bedre, vil antallet personer med demens tilsvarende øke. Demens er navnet på en rekke betingelser, som alle er progressiv. Den vanligste formen for demens er Alzheimers sykdom. The National Institute on Aging anslår at det er mellom 2,4 millioner og 5,1 millioner amerikanere med Alzheimers sykdom. Ser etter en person med demens krever omsorgsperson å ha en grunnleggende forståelse av tilstanden og den resulterende atferd og for å ha en omsorgsfull og tålmodig tilnærming.

Effektiv kommunikasjon

Pleieren må basere mye av sin kommunikasjon rundt behovene til den demente. Kommunikasjon må endres fordi dette er et av de viktigste områdene som er berørt av demens. Pleieren må holde samtaler enkelt, med korte setninger, sier Family Omsorgs Alliance. Hun skal presentere pasienten med få og enkle valg. Selv om pasientens hjerne og intellekt har blitt skadet, hans følelsesmessige reaksjoner ofte forblir intakt --- og kan bli forsterket. Han kan bli sint og opphisset hvis omsorgsperson gir forvirrende meldinger.

Sikkerhetsbehov

Pleieren må opprettholde pasientens sikkerhet. Dette kan bety flere ting. En person med demens kan vandre ut i gaten. Hun kan være utsatt for ran, glemmer sitt hus nøkler eller la komfyrer og hvitevarer på. Denne manglende evne til å forbli trygg er ofte en av de viktigste grunnene til en person med demens kan ikke lenger leve selvstendig, sier Family Omsorgs Alliance. Likevel bør pleieren også prøve å hjelpe pasienten beholde så mye selvstendighet som mulig, selv om dette er i små saker.

Personlig Pleie

For noen mennesker med demens, progresjon av sykdommen betyr at de mister evnen til å bade og ta vare på seg selv --- eller, ja, glemmer å gjøre det. Pleieren skal sikre at pasientens personlige hygiene behov blir møtt og hans verdighet opprettholdes, sier Family Omsorgs Alliance.

Ernæringsmessige behov

Pleieren har et ansvar for å sikre at pasienten får tilstrekkelig væske og ernæring. Igjen, kan personen med demens glemme alt om å spise eller miste sin appetitt. Pleieren skal overvåke personens mat og væskeinntak. I de mer avanserte stadier av demens, kanskje han må mate pasienten, sier Family Omsorgs Alliance.

Hvordan identifisere en ukjent pille

Har du piller som har blitt fjernet fra sin opprinnelige emballasjen eller piller du en gang ble foreskrevet, men ikke lenge ha flaskene for dem? Kanskje du har lyst til å vite hva disse pillene er slik at du kan bestemme om du vil beholde dem eller ikke, eller om de er utløpt. Identifisere en ukjent pille kan være vanskelig å gjøre på egen hånd, spesielt hvis du ikke har ressurser til å hjelpe deg med å identifisere den. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du kan identifisere ukjente piller.

Hvis du etter å ha lest denne artikkelen du fortsatt er usikker på hva en pille er, kan du alltid ta det med til et apotek for å identifisere det for deg. Farmasøyter kan lett identifisere ukjente piller.

Bruksanvisning

•  Gå til Drugs.com Pill Identifier, den RxList Pill Identification Tool eller Web MD Pill Identification Tool nettsted, alt knyttet sammen i Resources.

Se på din pillen eller kapsel og finne identifikasjonskode. Denne koden vil bestå av tall og / eller bokstaver og bidrar til å identifisere pillen.

Skriv pillen identifikasjonskode inn i gitt plass på nettstedet.

Velg pillen farge og form fra rullegardinmenyene som gis på nettstedet, og hit, "søk".

Nettstedet vil søke sin database for å finne matchende kriterier. Når det har identifisert pillen, kan du lese mer informasjon om det, hva det er vanligvis foreskrevet for, dets bivirkninger, og hva pillen kan samhandle med i narkotikainformasjon delen oppgitt på nettstedet.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kan lese pillen identifikasjonskode, kan du bruke et forstørrelsesglass for å forstørre det Pass på at du angir identifikasjonskode på riktig måte for å få en nøyaktig kamp.
  • Ikke ta ukjente piller for å prøve å finne ut hva de er.

Aktiviteter å gjøre med demente

Aktiviteter å gjøre med demente


Når du setter opp aktiviteter for demente, er det viktig å huske på deres liker og misliker: hva holdt sin interesse i yngre år, hva hobbyer og talenter de tilbrakte tid med. Finn alderstilpassede varianter av barnets nivå aktiviteter som taler til den enkelte pasient. Visste pasienten liker golf eller matlaging? Var hun en artist eller sanger? Prøv å innlemme disse interessene ved utvikling av aktiviteter. Husk også at pasienten kan nyte miljø innslag som bakgrunnsmusikk eller sitter under et tre mens involvert i aktiviteter.

Fysiske aktiviteter

Fysisk aktivitet er bra for alle, og tilfører pasienten med energi. Fra nyttige aktiviteter som å brette håndklær eller plante blomster til flere sports-orienterte aktiviteter som å kaste en ball eller gå i rolig tempo, kan fysisk aktivitet være en velkommen forandring av tempo for både pasient og personell.

Humor

Demente som ikke lenger forstår en spøk fortsatt setter pris på humor, og ler er god medisin for både pasient og pårørende. Hold en humor bærbar PC med morsomme bilder. Le om familieminner eller anekdoter. Favoritt gamle TV eller radio show kan være hyggelig, så vel som en dum film. Bruk humor selv på samme måte som du alltid har gjort. Du kan selv ønsker å trappe opp den dumhet.

Kunst og Håndverk

Å gjøre en fotocollage kan være morsomt, enten fra familiebilder eller fra et emne av interesse. Var pasienten en Elvis fan? Finn en bildebok av Elvis og kutte ut bilder for en collage. Liming bildene på et bord kan være en morsom aktivitet. Har pasienten gjør noe med leire. Jobbe i leire kan være både terapeutisk og rensende. Flytte til musikk er avslappende og morsom. Lag en utklippsbok med familiebilder og skrive pasientens minner ved siden av dem. Lag fuglebrett ved å sette fargerike frokostblandinger, så henger det fra et tre utenfor vinduet.

Kjøkken Aktiviteter

Kjøkken aktiviteter kan være morsomt og produktivt. Bruk magasinet fotografier for å lage en oppskrift utklippsbok. Bruk en aktivitetsøkt til Shell nøtter, den neste til å male dem. Listeelementer som trengs for en oppskrift. Lag en enkel fruktsalat eller grillet ostesmørbrød.

Puslespill og spill

Pasienten kan nyte enkle kortspill som "Go Fish" eller "Old Maid." Enkle brettspill kan også være hyggelig. En spesialisert brettspill for demente kalt "Reminiscing" er tilgjengelig (se Ressurser). Noen pasienter liker å jobbe puslespill, og en spesielt interessant type kan konstrueres ved sikkert liming en berømt magazine cover eller stykke kunstverk over en eksisterende puslespill, deretter forsiktig kutte ut brikkene. Pasienten kan også gjerne enkle kryssord eller ordet søk i stor skrift.

Sortere og organisere

Sortering og organisering av objekter kan være en beroligende og morsom aktivitet. Har pasienten slags maskinvare som spiker eller skruer. Organiser familiefotografier én gang etter familiemedlem, neste gang i en alder av bildet. Sorter spillkort først etter farge, så etter nummer. Sorter godteri, sukkerfri om nødvendig, i muffinsformer, og velg deretter en variasjon til å spise.

Pet Aktiviteter

Kjæledyr er et flott tillegg til noens liv, og er spesielt terapeutisk til demente. Omsorg for en liten fugl eller gnager på en daglig basis kan legge mer arbeid for medhjelperen, men fordelene kan være vel verdt det. Børsting en hund eller katt er en veldig beroligende aktivitet, og går en hund er hyggelig for pasienten så vel som kjæledyr.

Hvordan Stopp demente, fra avkledning

En person med demens kan ikke anerkjenne upassende oppførsel som avkledning. En person som ønsker å disrobe er vanlig med demens, og er ikke tenkt som et tabu. Familiemedlemmer kan føle seg flau av en elsket ens atferd - det er viktig å huske en person med demens er ikke forsøker å være provoserende eller forårsake sensasjon. Personen kan ha rett og slett glemt hva hensiktsmessig sosial atferd er, og kan trenge omdirigering. Stoppe en demens pasienten fra avkledning ved hjelp av flere ulike teknikker.

Bruksanvisning

•  Rolig men raskt ta personen inn i et privat område til oppreisning. Husk å aldri refse en person for disrobing; loven av disrobing er vanlig og er en del av sykdomsprosessen tar påvirke. Forsiktig fraråde atferd og gi påminnelser om å holde kledd, antyder Alzheimers Disease International.

Se å se om personen er varm eller ubehagelig. Har personen fortsette å kle av seg når man bærer en viss klesplagg? Ta av flere lag med klær for å kjøle ned pasienten.

Assist pasienten på toalettet --- kan pasienten behov for å urinere. Spør pasienten om han trenger å bruke toalettet. Lag en tidsplan for toalett turer for å unngå disrobing og potensielle inkontinens.

Bruk omdirigering, slik som å gi pasienten en matbit eller spille musikk, for å holde hennes sinn av av disrobing. Gi en hånd massasje med eteriske oljer som lavendel til hjelp i avslapping --- disrobing kan være et tegn på økt angst. Spille et slag kort eller se gjennom gamle fotografier for en sjanse til å mimre.

Ta pasienten til soverommet hans og foreslå ligge ned hvis disrobing skjer i kveldstimene --- pasienten kan rett og slett være å bli sliten. Hjelpe ham med å endre i pyjamas eller en nattkjole.

6. Har pasienten bære spesielle klær designet for demente som fraråder kler av seg. Se etter ett stykke antrekk som zip opp i ryggen, ligner på en jumpsuit. Velg klær som er en størrelse større enn normalt klær for optimal komfort. Se etter klær laget av enkle konstruksjoner uten lommer, knapper eller glidelås på forsiden av plagget. Lokale medisinsk forsyne butikkene og medisinsk forsyning nettsteder selger forskjellige størrelser og farger.

Hvordan identifisere en ukjent Medisinering

Det er veldig viktig å være i stand til å identifisere ukjente medisiner, spesielt hvis du ikke har den originale esker eller emballasje som de kom inn. Noen ganger legemiddelfirmaer endrer stoffets utseende, og du kan merke en forskjell når du kommer hjem. Du kan også blande opp dine reseptbelagte legemidler og ikke vet hva som er hva. Å vite hvordan å identifisere eventuelle ukjente medisiner kan være viktig og til og med livreddende.

Bruksanvisning

•  Spør på apoteket. Ta noen ukjente medisiner til apoteket, og hun vil være i stand til å identifisere medisiner for deg. De fleste gangene hun vil selv pakke og merke det for deg, hvis du hadde det opprinnelig fylt der. Farmasøyter er opplært til å identifisere alle medisiner, og de har andre tilgjengelige ressurser der de kan gjøre en positiv identifikasjon av noe narkotika.

Be legen din. Leger vil være i stand til å identifisere stoffet i tillegg. Selv om de ikke arbeider med legemidler i den grad at farmasøyter gjør, de er fortsatt i stand til å identifisere dem. De er også utstyrt med ressurser som hjelper dem med å identifisere dine medisiner. Konsultere med lege eller apotek bør være ditt førstevalg når du prøver å identifisere en ukjent stoff.

Gå til www.rxlist.com og klikk på "Pill Identifier." Denne kategorien er funnet på toppen av siden. Dette verktøyet lar deg legge inn informasjon om p-piller. Du kan skrive inn ting om p-piller som farge, form, eller nummer på pillen. Det vil også tillate deg å skrive inn en kombinasjon av alle disse. Datamaskinen vil da vise deg bilder av piller som du kan velge fra. Velg pille som mest ligner pillen og alle dens kjennetegn. Sørg for å se på form, farge og antall på pillen før du gjør en positiv identifikasjon. Hvis du ikke er helt sikker, spør en lege eller apotek. Du bør alltid spørre en lege eller apotek for å bare sørg for at du identifisert pillen riktig. Aldri ta noen medisiner hvis du ikke er sikker på hva det brukes til. Det kan være svært skadelig for helsen din.

Tips og advarsler

  • Spør alltid en profesjonell til å bidra til å identifisere en ukjent stoff. Aldri ta et medikament som ikke er foreskrevet til deg. Aldri gjette hva stoffet er; Spør lege eller apotek før du tar den. Alltid holde narkotika i sine opprinnelige pakker for å unngå forvirring. Aldri lagre en type av medikament i flasken eller beholderen til en annen.

Fordelene ved effektiv kommunikasjon med demente

Fordelene ved effektiv kommunikasjon med demente


Fordelene med effektiv kommunikasjon med demente, eller noen med Alzheimer eller en beslektet sykdom, har så mange fordeler til pleieren som til pasienten. Utviklingen av kommunikasjonsferdigheter med noen med demens tar tid og dyktighet, men det kan løse en rekke andre relaterte problemer. Til syvende og sist, er den viktigste dyd her er tålmodighet - holde rolig, og prosessen vil vise frukt veldig snart. De beste tilnærminger til bedre kommunikasjon med demente er å forbli rolig hele tiden, holde stemmen lav, og viser ingen tegn til uro siden dette kan frustrere pasienten.

Reduserer Frustrasjon

Effektiv kommunikasjon kan eliminere mange av pasientens negative reaksjoner og føre til en jevnere forhold mellom pasient en omsorgsperson. Forfattere i dette feltet bekymre ganske mye om det som kalles "katastrofal reaksjon." Dette er ofte vill eller voldelig overreaksjon til en frustrerende problem når konfrontert med en demente. Det er ofte ledsaget av banning og tårer, til og med trusler fra pasienten. Disse reaksjonene er ofte forårsaket av pasienten som føler hun ikke blir forstått.

Hjelper med Forståelse

Når en demente glemmer de enkleste instruksjoner eller kan ikke tenke på det rette ordet for å fullføre en setning, må pleieren bruke andre signaler. Pleieren kan peke på et objekt, bruker humor for å dekke over en potensielt stressende situasjon og vise fysisk kjærlighet (som hånd holding) for å vise sin støttende holdning. Omsorgspersoner bør gjøre dette selv når pleieren er følelsen frustrert og utålmodig. Disse strategiene føre til tette forbindelser mellom pasient og personell, og gi pasienten en følelse av at han er elsket, forstått og ikke en byrde. Demens kommunikasjon kan bringe pasienten og pårørende sammen i en kjærlighetsbåndet hvis det gjøres riktig.

Oppmuntrer Ærlighet

En strategi som demente vil bruke når de innser at deres minne kommer er forsøket på å skjule sine problemer. Dette fører til skam i pasienten som de stadig prøver å dekke opp sin forverring problem. Derfor er kontinuerlig forbedring av kommunikasjonsferdigheter mellom pasient og personell reduserer behovet for denne pinlige forsøk på å skjule problemet. Dette kan bare forbedre pasientomsorgspersonen forholdet og forbedre den mentale tilstanden til pasienten.

Når skal avslutte behandlingen for Advanced demente

Bestemme når din kjære med demens er klar til å dø er vanskelig. Letting go er en utfordring. Forstå hva avansert demens og forbereder det gå en lang vei i å håndtere dette vanskelig prosess. Sørgende for tapet er nødvendig og vil bringe mening, healing og helhet tilbake i livet ditt.

Avansert Demens

I den siste fasen av demens, folk mister evnen til å reagere på sine omgivelser, makt til å snakke og helt til slutt muligheten til å flytte. Ofte de som rammes ikke er i stand til å forstå betydningen av ord og evnen til å snakke med unntak av sporadiske ord som ikke gir mening. Disse menneskene trenger hjelp med å spise og kanskje ikke har evnen til å gjenkjenne eller svelge mat. De kan ikke kontrollere sine tarmen eller urinblæren. Personer med avansert demens mister evnen til å sitte uten støtte. De kan ikke smile eller holde opp hodet. Deres reflekser blir unormal og deres musklene vokser stiv. De kan være i smerte, men kan ikke uttrykke det.

Forbered Tidlig

Det er mange ting du kan gjøre for å forberede seg tid til å stoppe behandlingen. Når din kjære en fortsatt har kapasitet til å gjøre sine ønsker kjent, gjør at han plukker den personen til å gjøre helsetjenester beslutninger når han ikke kan. Med andre ord, utføre en helsevesenet proxy. For det andre, være sikker på at han gjør kjent hva slags medisinsk behandling han ønsker eller ikke ønsker. For det tredje, får alle finanser i orden, søker finansiell og juridisk rådgivning mens din kjære en er i stand til å delta i prosessen. Gjør disse tingene gjør alt enklere.

Care Options

Hvis du velger å ta vare på den personen med avansert demens hjemme, forstår at prosessen kommer til å bli stadig vanskeligere, Fysiske behov og kravene i sluttfasen med omsorg 24-timers omsorg ofte ber hjelp utenfra. Hvis, som en omsorgsperson, vil du holde din kjære hjemme, sørg for at du har utholdenhet, plass og støtte fra andre for å gjøre det. Du kan velge å plassere din kjære på en dyktig sykepleier anlegget. Du kan være der så mange timer om dagen som du ønsker. Du har muligheten til å ta en pause hvis du må. Du kan fortsatt lede vare på din kjære uten fysisk belastning for deg selv. Mange ressurser er tilgjengelige for å hjelpe deg med plassering og servicealternativer. Kontakt ditt lokale område Alzheimers Association for hjelp.

Administrer Pain

Håndtere smerte og ubehag nødvendig daglig overholdelse og re-evaluering av ikke-så-åpenbare verbale indikatorer. Spesielt etter en dramatisk nedgang, kan du velge å avvikle alle andre medisinske intervensjoner og fokus på lindrende og beroligende omsorg for ubehag og symptomer relatert til døende. Små atferdsendringer ofte indikerer udekkede behov. Holde en journal kan hjelpe deg å holde styr på dette. Den beroligende komforten av massasje, berøring, musikk, hyggelig lukter og din kjærlige stemme kan også redusere smerte. Prøv forskjellige teknikker og se din kjære en respons.

Hospice Care

Hospice omsorg konsentrerer seg om forvaltningen av smerte og komforten av din kjære en på slutten av livet. Hospice er tilgjengelig overalt, inkludert et sykehjem. Hospice tilbyr støtte fra familien under og etter dødsprosessen. Stopp hospice omsorg når som helst hvis du ønsker det.

Family Issues

Din familie kan ha problemer med å håndtere din kjære med avansert demens. Konflikter oppstår ofte. Hvis du ikke klarer å bli enige om ting, be om hjelp utenfra. Spør en utdannet sosionom eller lege for å få hjelp til å løse familiens problemer. Lange tvister påvirke din evne til å sørge og hindre din trivsel. Velg en primær beslutningstaker til å formidle informasjon om din kjære med avansert demens.

Coping med tap

Å miste noen du elsker er ekstremt smertefullt. Du kan føle alle slags følelser. Alle er normale reaksjoner på tapet av din kjære som hadde demens. Å tillate deg selv å føle alle dine følelser er en del av sorgprosessen og akseptere det du føler er nødvendig for helbredelse skal finne sted.
Sørgende er veldig personlig. Uttrykke og opplever sorg åpner for healing og til slutt styrker og beriker livet ditt.

Hvordan snakke til demente

Hvordan snakke til demente


Mange eldre personer lider av demens. Symptomer på demens ofte inkluderer glemsomhet, problemer med å kommunisere og forvirring av hendelser, steder og mennesker. Demente kan glemme grunnleggende oppgaver, slik som å pusse tennene, og kan oppleve betydelige humørsvingninger. Demens kan være like frustrerende for pasienten og pleieren. Kommunisere med en demente er ikke en lett oppgave, men visse strategier kan øke kommunikasjon effekt og redusere stress på begge sider.

Bruksanvisning

Reduser distraksjoner før du snakker med en demente. Distraksjoner kan inkludere TV, en bjeffende hund eller et åpent vindu på en bråkete gate. Som hjernen aldre, fokus og behandling ferdigheter avta. Eliminere distraksjoner gjør det lettere for pasienten å ta hensyn til hva du sier.

uløste nåtiden. Før forklare til bestemor Ethel at du tar henne med til legekontoret, identifisere deg som hennes barnebarn og forklare sin nåværende plassering. Gi begrepene tid til å resonere før du fortsetter å forklare at legen kommer til å hjelpe med henne smertefull hofte.

Bruk konsise korte setninger og snakke i en rolig, vennlig tone. Les pasientens kroppsspråk for å bekrefte hennes forståelse før du fortsetter å snakke. Selv om pasienten ikke kan forstå hva du sier, kan høre din sint eller frustrert tone være svært stressende og opprivende.

Gjenta ditt spørsmål eller utsagn ved hjelp av forskjellig ordlyd eller de riktige navnene på de involverte. For eksempel, i stedet for å si "Du og jeg kommer til å møte din bror på butikken, og da vil du sitte hjemme i bilen sin." Si: "Du og [ditt navn] skal møte din bror George i butikken. Etter at vi forlater butikken, vil din bror George bringe deg hjem."

Phrase spørsmål på en måte som gjør at pasienten til å svare "ja" eller "nei". Hvis det er flere deler på et spørsmål, bryte dem opp i mindre deler og be pasienten ett spørsmål om gangen.

Tips og advarsler

  • Oppmuntre effektiv kommunikasjon mellom pasient og hennes nærmeste familie ved å gi nyttige tips.
  • Eldre demente pasienten kan føle seg hjelpeløs og ergerlig av deres tilstand. Unngå å gjøre pasienten føler tåpelig eller "gal". Alltid behandle pasienten med den ytterste respekt og verdighet.

Hva påvirker Har Centrax Have på demente?

Centrax kan være foreskrevet på kort sikt i andre land enn USA til å behandle akutte adferdsforstyrrelser av demente hvor stoffet er utilgjengelig.

Demens

Demens refererer til en gruppe av symptomer forårsaket av en rekke sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Symptomer på demens kan omfatte hukommelsestap, kognitiv svikt, svekket tale, redusert språkevne, adferdsforstyrrelser, humørforstyrrelser og hallusinasjoner.

Centrax

Centrax er merkenavnet på et benzodiazepin medikament kalt prazepam. Benzodiazepiner, som også inkluderer Xanax og Valium, er beroligende medikamenter som reduserer angst og uro og slappe muskler.

Behandling

Ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), bør benzodiazepiner bare brukes til å behandle akutt agitasjon av demente når andre typer narkotika ikke fungerer, som benzodiazepiner kan forverre atferdsforstyrrelser.

Side Effects

Bivirkninger av anti-angst narkotika, for eksempel Centrax, kan omfatte dårlig koordinasjon, svimmelhet, tretthet og svakhet. Ifølge MayoClinic.com, kan benzodiazepiner indusere delirium, en akutt forvirret tilstand, demente.

Advarsel

Ifølge Dr. William H. Coleman, en tidligere president i aafp, som ble sitert i en 2000 Family Practice News article, benzodiazepiner forårsake sedasjon og forvirring, og øke risikoen for fall og bør bare brukes som en siste utvei for behandling av angst blant demente.

Betraktninger

Centrax har blitt avviklet, og er ikke lenger tilgjengelig i USA. Ifølge PrescriptionDrug-Info.com, skjønt den misbrukspotensiale av Centrax kan være noe lavere enn det for andre benzodiazepiner, kan det være vanedannende.

Hvordan å identifisere hva den ukjente Pill egentlig er

Hvordan å identifisere hva den ukjente Pill egentlig er


En ukjent pille kan være skremmende og muligens farlig. Er det et vitamin eller en reseptbelagt medisin? En over disk (OTC) narkotika, som aspirin eller Tylenol? Et kosttilskudd? Eller kanskje en gate narkotika at din sønn eller datter eller ektefelle hadde i sin besittelse? Det er noen viktige online og offline ressurser for å hjelpe deg med å identifisere ukjente piller og medisiner, og håndtere mulige kriser.

Bruksanvisning

Hvis noen har svelget en ukjent pille - eller selv om du tror de kan ha - ringe en Poison Control Center med en gang.

Den nasjonale gratisnummer er 1-800-222-1222

Dette er 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året hotline. Det er et nasjonalt nummer, men vil koble deg til ditt lokale Poison Control Center.

Hvis du har spørsmål om en ukjent pille, ta pillen til apoteket på ditt lokale apotek, eller til legen din, som kan hjelpe deg med å identifisere den. Sitt faglige skjønn er den sikreste måten å få pålitelig informasjon.

Det finnes en rekke pille identifikasjon verktøy tilgjengelig på nettet som du kan bruke for å få mer informasjon. Disse vanligvis be deg om informasjon om form, farge og forlagene (bokstaver og tall) på p-piller, og vil hjelpe deg med å identifisere den. Det er også ressurser for å identifisere street narkotika.

Den Resources delen inneholder lenker til de beste pille-identifikasjons nettsteder tilgjengelig.