Digidexo.com

fly etter operasjon

Hvordan å fly etter IVF

Hvordan å fly etter IVF


Mange par går gjennom infertilitet gjør valget mellom å gjøre in vitro-fertilisering (IVF), som er overføring Ofa befruktede embryoet inn i kvinnens livmor. Mens det er fruktbarhetsklinikker som gjør denne prosedyren over hele verden, kan du velge en klinikk out-of-state, noe som krever at du å fly hjem etter inngrepet. For denne og andre grunner for å fly etter IVF, følger du visse forholdsregler for trygg reise flytur.

Hvordan å fly etter IVF

Vent minst 24 timer etter at embryo til å reise på et fly. Du trenger denne tiden til å hvile kroppen din.

ankomme flyplassen minst to timer for tidlig, slik at du ikke blir stresset og forårsaker unødig stress.

Be om en rullestol når du kommer til flyplassen, spesielt hvis du har en lang avstand til terminalen.

Unngå å løfte noe bagasje med unntak av en lett carry-on bag. Du bør ikke gjøre noen tunge løft i minst 48 timer etter overføringen.

Drikk rikelig med væske under flyturen som vann og juice. I løpet av denne tid, er det viktig å holde seg fuktet.

Hint

 • Ta med bøker, magasiner og en musikkspiller for å holde deg opptatt og avslappet under flyturen.

Hvordan å Fly etter operasjonen

Hvordan å Fly etter operasjonen


Medisinske problemer er aldri praktisk. Folk planlegger sine travle liv aldri innser at en medisinsk tilstand kan oppstå forårsaker dem til å gjennomgå en operasjon. Selv om du bør alltid forsøke å bli satt og hvile etter enhver operasjon, kan det være situasjoner som tvinger deg til å reise - spesielt hvis du gjennomgikk akutt kirurgi mens du er borte fra hjemmet. Flying etter operasjonen krever enorm omsorg, omtanke og samarbeid med legen din.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din kirurg og enhver annen lege som har behandlet deg. Hvert tilfelle er unikt, og du trenger en tilpasset plan for å sikre de riktige forholdsregler blir tatt for ditt spesielle tilfelle.

Legge til rette for en luft-ambulanse hvis post-kirurgisk status har du mindre mobile enn det som kreves for å gå ombord og avslutte et fly. Vurder også det hvis immunforsvaret er alvorlig kompromittert som fly hytter sirkulere luften og utsette deg for andre passasjerenes bakterier. Air ambulanser kan være ekstremt dyrt - noen ganger i overkant av $ 40 000 - og din tilstand og situasjon vil måtte være svært alvorlig før din helseforsikring vil dekke det. I noen tilfeller vil reiseforsikring dekke kostnadene ved retur deg hjemme hvis din medisinske nøds skjedde i løpet av en tur.

Informere ditt flyselskap dersom du trenger en rullestol eller en hvilken som helst annen fysisk hjelp. Få en lege notat informerer flyselskapet om at du er medisinsk stabil nok til å fly og er ikke en nødsituasjon risiko i flukt. Du trenger dette fordi de fleste flyselskaper vil be om informasjon for å avgjøre om du er fit for flight. Hvis du har veldig nylig gjennomgått åpen hjertekirurgi, øye kirurgi eller en indre-øret prosedyre flyselskapene vil sannsynligvis ikke akseptere deg.

Forbered et kit med nok medisinsk utstyr i minst 24 timer. Inkluder elementer du trenger under reisen din, slik som bandasjer, kompresser, salver, orthotics, spesielle puter inkludert "donuts", samt medisiner og noe du vil bruke hjemme. Flyforsinkelser, kanselleringer og tapte tilkoblinger kan uventet forlenge reiser og du må være klar i tilfelle. Booking non-stop flyvninger og førsteklasses seter når det er mulig vil bidra til å minimere potensielle problemer.

Dress og pakke sårene dine før du flyr hvis friske dressinger er nødvendig. Ha dressinger endret så nær din tid for avreise som mulig, og dermed maksimere tid tar det før det er nødvendig å endre dressinger igjen.

Bruk en kirurgisk maske hvis operasjonen igjen immunforsvaret svekket, eller om det involverte respiratoriske eller hjerteproblemer. Spredningen av smittsomme sykdommer er en alvorlig bekymring på fylt fly og på flyplasser.

Har noen til å følge deg hvis du er i behov for fysisk hjelp eller hvis du opplever rest problemer med balanse, kvalme eller besvimelse. Falls kan komplisere eksisterende forhold og selvfølgelig lage nye skader.

Gå opp og ned midtgangen av flyet hvis det er mulig. Dyp venetrombose er en tilstand forårsaket av blodpropp som utvikler når du sitter for forlenge perioder. Airplane passasjerer er alltid i fare for DVT på lange flyreiser. I post-kirurgiske pasienter dette er en spesiell bekymring. Snakk med legen din om medisiner for å forebygge DVT hvis du ikke vil være mobile under en lang flytur.

Ordne for noen til å møte deg på din destinasjon flyplassen. Hvis walking eller løfte er vanskelig for deg, spør et flyselskap representant hvis de kan ordne noen til å hjelpe deg å samle kofferten og gjøre veien til den personen plukke deg opp.

Trangvinkelglaukom behandling etter operasjon

Den vanligste kirurgisk behandling for trangvinkelglaukom er en in-the-kontor prosedyre kalt en laser perifer iridotomy. Dette kan enten være en planlagt prosedyre eller en nødprosedyre gjennomført i løpet spiss vinkel nedleggelse. Laseren perifer iridotomy eller LPI, kan gjentas etter behov for å sikre opprettholdelsen av et korrekt intraokulært trykk. Oftest begge øyne bør behandles som det er en 80 prosent sjanse det andre øyet vil lide vinkel nedleggelse etter det første øyet gjør.

Umiddelbart etter operasjonen

En LPI er oftest gjort i kirurgens kontor. I hovedsak blir laseren som brukes til å lage et annet lite hull eller pathway tillater den vandige FLUD av øyet å renne riktig redusere trykket i øyet. I tilfelle av en spiss vinkel lukking, med akutt operasjon, vil flere øyedråper gis til pasienten, så vel som en oral diuretikum for å redusere trykket i øyet. Lammende dråper vil bli brukt for å hindre smerte under operasjonen og steroid øyedråper kan gis etter operasjonen for å fremme helbredelse.

The Day of the Surgery

De fleste øyeleger vil be deg om å gå tilbake til klinikken dagen etter operasjonen for en rask trykk sjekk. Dette vil innebære bare ta en liten stund, og kan utføres av en optisk tekniker eller din optiker snarere enn din kirurg. Legen vil ønske å kontrollere at prosedyren har redusert trykket i øyet.

Long-Term Care etter operasjonen

Selv om laser kirurgi vil skape nye virkemidler for å redusere trykket i øynene dine, oppfølging omsorg inkludert vanlige trykk sjekker og daglig øyedråper er nesten alltid nødvendig. Avhengig av alvorligheten av glaukom, legen kan bestille flere dråper per dag, og operasjonen kan måtte gjentas. Noen pasienter rapporterer å se små prikker i deres synsfelt etter operasjonen. Dette er ikke uvanlig, men bør rapporteres til legen din dersom det skjer.

Hvordan å Fly Etter en Kneprotese

Hvordan å Fly Etter en Kneprotese


Kneprotesekirurgi innebærer fjerning av en del av femur (lårbeinet) og tibia (skinnebenet) ved kneet, og erstatte dem med en protese felles. Denne operasjonen er vanligvis utføres for å lindre smerte på grunn av leddgikt. Etter kirurgi, er det en risiko for å utvikle en blodpropp i beinet årer. Dette er av særlig bekymring fordi blodpropp kan komme ut av stilling, reise til lungene og forårsake død. Det er en økt risiko for å utvikle blodpropp når du flyr på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. For å redusere sjansene for å utvikle en blodpropp etter kneoperasjon, vente 4-6 uker før du flyr.

Bruksanvisning

•  Ring flyselskapet før flyturen, og legge til rette for en rullestol for å være tilgjengelig for deg å bruke når du reiser gjennom flyplassen. Dette vil spare deg for tid og energi.

Ta på kompresjonsstrømper før flyturen. Støttestrømper presse beinmuskulaturen, som hjelper blodet tilbake til hjertet og redusere sjansene for å utvikle en blodpropp. Ødem eller hevelse som vanligvis oppstår i leggene etter kneprotesekirurgi også vil bli redusert med kompresjon.

Be om et sete som gir ekstra benplass. Omfanget av bevegelse av kneet vil være begrenset etter operasjonen, og du kan ha en vanskelig tid å bøye kneet langt nok til å plassere deg komfortabelt.

Stå opp og gå i midtgangen av flyet minst en gang i timen. Dette vil redusere postoperativ stivhet i kneleddet og musklene. Dette vil også redusere sjansene for å utvikle en blodpropp, som blodsirkulasjonen bedres som trekker musklene seg sammen.

Hvordan å massere hovne ben etter operasjon

Etter operasjonen, legen vanligvis forteller pasienten å stå opp og gå så snart som mulig. For noen er dette ikke noe problem. Når operasjonen er i bena, men det kan være komplikasjoner, ikke minst som er hevelse, stivhet, sårhet og smerter. Massasje er en god måte å bidra til å gjenopprette mobilitet til de lavere ekstremiteter; det er også en god måte å redusere hevelse og forbedre hudens fuktighetsnivå. Men du bør sørge for at stingene er ikke irritert.

Bruksanvisning

Forbered deg på Massasje

•  Kontroller at du har legens tillatelse til å utføre massasje på beina. Det kan være spesielle hensyn for å unngå eventuelle komplikasjoner, som for eksempel blodpropp eller cancervev stede i beinet. Massasje, selv mild massasje, kunne bryte av en blodpropp eller kreft celle og forårsake en livstruende blodpropp eller spredning av kreft. Når en av disse er til stede, bør massasje aldri utføres med unntak av en utdannet, lisensiert massasjeterapeut og bare under tilsyn av lege. Hvis legen sier massasje er greit, fortsetter.

Bruk puter å heve bena over hjertet. Heve bena hjelper lette drenering av overflødig væske som kan ha bygget opp i bena, som hvis venstre ukontrollert kan slå inn i en tilstand som kalles ødem. Siden massasje hjelper flytte væske gjennom kroppen, og hever bena gjør arbeidet til den personen som gir massasje så mye enklere.

Påfør et tynt lag med vitamin E olje til ben og føtter. Dette ikke bare gjør at hendene til å gli lett over huden på bena, det hjelper næring og fukte huden.

Utfør en Sirkulasjons Massasje

Expose beinet, og starter på kneet, lett gni hendene mot hoftene. Bruk feiende strøk, men vær forsiktig med å bruke for mye press. Etter flere slag på toppen av leggen, bevege hendene langs sidene av benet og gjenta slag. Hvis du kan, kjører hendene langs ryggen av bena.
Etter endt låret, gjentar slag på leggene, alltid jobber oppover, mot hjertet.

Heve bena individuelt, og gjenta massasje slag. Høyden lar tyngdekraften gjøre noe av jobben for deg, men du fortsatt trenger å bruke hendene for å sikre at eventuelle overskytende væske er forsiktig flyttet ut av benet. Igjen, jobber alltid mot hjertet.

Hvis hevelsen vedvarer, kan det hende du må utføre en svært lys lymfatisk-drenering massasje. For dette, må du ha en veldig lett berøring, bokstavelig talt vekten av en nikkel. Bruk små, langsomme, sirkulære bevegelser starter like over kneet og beveger seg oppover, mot hoftene. Dette åpner opp det lymfatiske kapillærene, slik at overflødig væske til å gå inn og fjernes enkelt.

Tips og advarsler

 • Hvis vitamin E olje ikke er tilgjengelig, kan du bruke mandel, avocado eller jojobaolje. Hvis de ikke er tilgjengelige, kan du bruke fuktighetskrem, men du må kanskje bruke den på nytt under massasje.
 • Arbeid aldri uten tillatelse fra legen.
 • Hvis det overhodet er mulig, har en utdannet massasjeterapeut utfører lymfatisk-drenering massasje eller i det minste vise deg hvordan du gjør det. Trykket og tempoet er svært viktige aspekter ved en vellykket lymfatisk-drenering massasje.

Brystforstørrelse Komplikasjoner etter operasjon

Brystforstørrelse Komplikasjoner etter operasjon


Under en brystforstørrelse, plasserer en plastisk kirurg implantater i brystene for å gjøre dem vises større og fyldigere. Vanligvis er denne prosedyren for kosmetiske formål samt å gjenopprette den naturlige fylde av brystene som har gått tapt på grunn av vekttap eller graviditet. Selv om denne fremgangsmåten er generelt sikker, kan det være komplikasjoner etter operasjonen.

Infeksjon

Infeksjoner i brystene kan oppstå dager eller uker etter operasjonen. Symptomer på en infeksjon er rødhet på snittet punktet, hevelse, feber eller ømhet. Standard antibiotika kan behandle de fleste infeksjoner; men i alvorlige infeksjoner, antibiotika vil ikke være nok. I stedet fjerning av implantater før infeksjonen har klarert er nødvendig. Bytte av implantater senere er på skjønn av plastisk kirurg. I alvorlige tilfeller kan en infeksjon føre til toksisk sjokksyndrom (TSS). Infeksjoner etter brystforstørrelse er sjeldne, som pasienter, under og etter operasjonen, ta antibiotika.

Capsular Contraction

Capsular Sammentrekninger forekommer naturlig i kroppen med innføringen av et fremmedlegeme. Denne tilstanden fører en kapsel å danne rundt implantatet, og mens dette skjer med alle implantater, hvis kapsel former for tett rundt implantatet det fører capsular sammentrekning. Denne tilstanden fører til at implantatet å se forvrengt. I alvorlige tilfeller kan implantatet bli misshaped og være unaturlig vanskelig å ta på. Legene vurdere dette komplikasjon gjennom en fire-nivå karaktersystem kjent som The Baker Grading System. Disse karakterene er:

Klasse I: Naturlig, myk følelse og utseende.
Grade II: Bryst (e) er litt fast, men opprettholde naturlig utseende.
Klasse III: Bryst (e) er fast å ta på og har en forvrengt utseende.
Grace IV: Bryst (e) er vanskelig, smertefullt å berøre, og har et forvrengt utseende.

For å behandle denne tilstand, må kirurger fjerne implantatet.

Sensasjon

Etter brystforstørrelse kirurgi, kan pasienten legge merke til sine bryster endre i følsomhet innenfor hele brystet og brystvorten området. Alvorlighetsgraden av sensasjons endringer varierer fra pasient til pasient. Noen kan helt løs sensasjon innenfor dette området av kroppen, mens andre kan oppleve økt følsomhet. Den mest merkbare forandring i følsomheten er under tilhelingsprosessen umiddelbart etter kirurgi. Bare bryst implantater sier endringene i følsomhet kan ta så lenge som to år for å bli gjenopprettet til normal; Men flertallet av pasientenes følsomhet nivåer tilbake til normal raskere enn to år.

Carpal tunnel Øvelser etter operasjon

Carpal tunnel syndrom er forårsaket når en handling er utført gjentatte ganger mens setter stress på og komprimere median nerve, som går langs håndleddet. Mens symptomene er ubehagelig og kan være ødeleggende å oppleve, er det mulig å redusere eller kurere denne sykdommen ved gjennomgår kirurgi. Men for å få en vellykket gjenoppretting er det nødvendig å øve noen rehabiliteringsøvelser.

Øvelser Stress Ball

Åpner hendene bredt slik at fingrene blir utvidet. Deretter lage en knyttneve med begge hendene, hold i noen sekunder og slipp. Ikke over-anstrenge deg. Gjør knyttneve bruker litt kraft. Bruk en stress ball hvis du finner ut at det er vanskelig for deg å gjøre en knyttneve. En stress ball er et nyttig rehabilitering verktøy fordi det er flere øvelser som du kan gjøre med det. En er knuger det i enten en eller begge hendene hvis du har mer enn én ball. Klem og slippe ballen flere ganger på rad. Gjør denne øvelsen for 10 repetisjoner på ulike tidspunkt i løpet av dagen.

Wrist Bending

Stå opp og utvide armene ut slik at de er hevet foran deg. Bøyer håndleddene opp og møter håndflatene utover slik at du er i en stående push-up posisjon. Når håndleddene er bøyd, slappe av dem og la hendene henge ned mens du holder armene utvidet. Fortsett å gjøre hendene til en knyttneve og deretter bøye håndleddet nedover mens du holder hendene i knyttneve posisjon. Hold hver posisjon i ett sekund. Slipp nevene og la hendene slappe av. Ta med armene ned, riste dem ut, og deretter gjenta for 15 repetisjoner. Gjør dette minst tre ganger om dagen.

Håndledd Rota

Mens enten sittende eller stående, ta armene opp slik at de er strukket over hodet. Ta hendene inn i en lys knyttneve. Rotere hvert håndledd i motsatt retning. Rotere ett håndledd klokken og den andre mot klokken. Når du har rotert i minst 10 repetisjoner, bytter retninger. Gjør denne øvelsen så mange ganger som du er komfortabel med. Fordi dette er en øvelse som omhandler primært med håndleddet bevegelse, kan det ikke være mulig for deg å gjøre mye i løpet av tidlige stadier av utvinning.

Øvelser for å øke Breathing Endurance etter en operasjon

Alle operasjoner innebærer en risiko. En kollapset lunge og nedsatt lungefunksjon er to alvorlig risiko. Innsamling av sekret i lungene kan føre til lungebetennelse. Pusteøvelser kan bidra til å unngå disse risikoene og øke lungefunksjonen etter operasjonen.

Deep-pusteøvelser

Øve dype pusteøvelser ved å ta dype jevne åndedrag vil bidra til å øke lungekapasiteten og puste utholdenhet. Puste inn så langt du kan, og deretter exhaling helt åpner og øvelser lungene. Denne prosessen bidrar også klare lungene av noe slim som kan samle som et resultat av å motta anestesi. Legen din kan be deg om å gjøre denne øvelsen flere ganger i timen.

Incitament Spirometri

Insentiv spirometri utføres med et apparat som kalles et insentiv spirometer, et håndholdt apparat du puster inn som måler kapasiteten på lungene. Den består av et munnstykke koblet til en slange som kobler inn i en vertikal kolonne med en liten ball i den. Som du puster inn, flytter ballen opp den vertikale kolonnen, og gir deg en visuell referanse av lungekapasiteten. En luftveiene terapeut forteller deg den riktige metoden for denne behandlingen. Legen din kan bestemme at du utfører denne pusteøvelse en gang i timen eller oftere hvis det er nødvendig.

Snurpet Lip Breathing

Også kjent som pustekontroll, hjelper snurpet leppe puste øke lungefunksjonen og bedre oksygenering. En luftveiene terapeut vil be deg om å puste inn gjennom nesen og puster gjennom munnen. Exhaling bør ta to til tre ganger lenger enn innånding. Som med andre pusteøvelser, vil legen avgjøre hvor ofte du bør gjøre dette for maksimal effekt.

PEP Therapy Og Huff Hoste

Positivt ekspiratorisk trykk og huff hoste brukes for å utvide lungekapasitet og fjerne sekret fra lungene. En luftveiene terapeut vil hjelpe deg å gjøre denne behandlingen. PEP-enhet skaper press som du puster inn sin ventil. Denne motstanden hjelper deg trene lungene. Etter to serier med 10 pust hver, er 02:58 Huff hoste gjort. Du huff hoste ved forsiktig å si "huff" som du hoster. Dette bidrar klart sekret som kan ha samlet inn i lungene dine.

Fordelene med pusteøvelser etter operasjonen

I en studie gjort av Chest Foundation, 73 prosent av pasientene som fikk pusteøvelser etter operasjon for fire dager hadde bedre lungefunksjon enn den gruppen som ikke gjør pusteøvelser.

Hva er gallestein symptomer etter operasjonen?

Hva er gallestein symptomer etter operasjonen?


Gallestein er små steinlignende formasjoner som dannes i galleblæren. De kan være svært liten eller kan være så stor som en ping-pong-ball avhengig av hvor lenge de har blitt dannet. Det er en viss økt risiko for å utvikle gallestein problemer etter operasjon eller under et lengre sykehusopphold.

Pain

Smerter i magen kan være et tegn på at noen har problemer med gallestein. Det kan føles som en skarp, skyting smerter eller det kan føles som en krampe smerte. Ifølge National Institutes of Health, smerte forbundet med gallestein vanligvis presenterer i høyre øvre del av magen eller midt øvre del av magen. Det er vanligvis forårsaket av en stein blokkerer passasjen fra galleblæren til den nedre tarm.

Digestive Issues

Det er flere fordøyelses problemer som er knyttet til et problem med gallestein. Ifølge National Institutes of Health, kan disse inkluderer oppkast, dårlig fordøyelse og kvalme. De kan også inneholde overflødig gass og bleke eller leire farget avføring. Krakken farge påvirkes fordi gallestein kan hindre galle fra å nå tarmen, og galle er det som gir avføring en brunlig farge.

Gulsott

Gulsott er en tilstand som forårsaker det hvite i øynene og huden for å ha en gul utseende. Det er forårsaket av en opphoping av bilirubin i blodet. Bilirubin er et biprodukt av gamle røde blodceller, og leveren er det organ som renser bilirubin ut av blodet. Ifølge American Gastroenterologisk Association, når en gallestein setter seg fast i gallegangen og leveren ikke kan kvitte seg med galle og avfall det bygger opp, kan det føre til en opphoping av bilirubin som resulterer i gulsott.

Årsaker

Galleblæren kan utvikle gallestein for en rekke grunner. I tilfelle av post-kirurgiske gallestein, er det oftest forårsaket av faktorer som er involvert med utvinning fremfor operasjonen selv. I henhold til National Institutes of Health, omfatter disse årsaker gjenværende stillesittende i en lengre tidsperiode, og som mates intravenøst ​​(ved en IV) i en lang tidsperiode. Det er noen operasjoner som kan øke risikoen for å utvikle gallestein. Blant disse er vekttap surgeries og kirurgi for å reparere magesår.

Behandling

Ifølge American Association Gastroenterologisk, er den vanligste behandlingen for gallestein problemer fjerning av galleblæren. Gallestein selv kan fjernes eller eventuelt behandles med medisiner for å få dem til å bryte fra hverandre, men gjentakelse av gallestein i fremtiden er sannsynlig. Ikke alle gallestein kreve fjerning eller behandling; mange mennesker har gallestein i sin galleblæren uten dårlig effekt.

Hvordan Heal Blære Lekkasje etter operasjonen

Blære lekkasje er et vanlig problem etter operasjoner i urogenitale området, for eksempel nedbrutt kirurgi. Problemet med blære lekkasje kan være så trivielt som en og annen lekkasje hver gang du nyser eller hoster, eller det kan være så alvorlig som umiddelbar vannlating som kanskje ikke engang vente til du kommer til toalettet. Vanligvis helbredelse av blæren lekkasje innebærer noen enkle endringer i livsstil, medisinsk behandling eller kirurgi, alt avhengig av legens råd. Følgende tips kan bidra til å helbrede blæren lekkasje problemet, og forhåpentligvis bidra til å kvitte seg med alle de følelser av angst og forlegenhet knyttet til den.

Bruksanvisning

Bruk Kegel øvelser. En Kegel øvelsen er ubevisst utført når bekken musklene strammes hver gang du prøver å stoppe urin eller gass. Bekken musklene som er involvert i denne øvelsen kan hjelpe den eksterne sphincter, settet av muskler som er involvert i vannlating, for å bli sterkere. Samtidig opprettholde normal pusting og holde lår, setet og magemusklene avslappet, stramme bekkenmusklene i 3 sekunder som om du er unnlatelse flyten av urin, deretter slappe av. Utfør Kegel øvelser regelmessig mens du står eller sitter, når som helst og hvor som helst. Søke råd fra legen din for å bestemme frekvensen av kegal øvelser. Det er nødvendig å bruke disse øvelsene påfølgende operasjonen etter at kateteret er blitt fjernet.

Vurder å bruke biofeedback ved bruk av Kegel-øvelser. Det er et spesielt treningsprogram som er utviklet for å overvåke og evaluere hvor godt Kegel øvelsen utføres. Biofeedback sysselsetter en rekke instrumenter som konverterer de sammentrekninger av lukkemuskelen i et lysglimt eller en tone som viser hvor godt de Kegel øvelser ble gjort. Målet er at pasienten skal utføre muskelsammentrekninger som produserer korrekt tilbakemelding.

Time din urinering. Planlegg din urinering i stedet for å gå på do hver gang du føler trang. Begynn med å gå på do bare hver time, og du kan gå opp til enda en fire-timers gap når du har etablert full kontroll over blæren. På denne måten er du condition hjernen din til å kommandere blæren. Hvis trangen til å gå på do kommer opp før den innstilte tiden, distrahere deg selv med noen aktivitet.

Unngå mat og drikke som gjør du tisser oftere enn vanlig. Matvarer som sukkerholdig mat, krydret mat, sjokolade og sure frukter har denne effekten på kroppen. Koffeinholdige drikker og alkoholholdige drikkevarer har en lignende effekt.

Spør legen din om muligheten for å bruke medisiner. Antimuskariniske narkotika er de vanlige resepter for overaktiv blærer. Sympatomimetika er også effektive. Videre spør legen om bruk av antikolinerge legemidler. Tenk østrogenbehandling som en løsning hvis du er en kvinne.

Unngå medisiner som kan føre til hyppig vannlating, for eksempel beroligende midler, antidepressiva, antihistaminer, kalsiumkanalblokkere, narkotika og diuretika.

Prøv å miste vekt. Innvollsfett kan føre direkte trykk på blæren. Hvis du vurdere over 29 i kroppsmasseindeks (BMI), er det på tide for deg å vurdere å styre din diett for å miste noen pounds.

Vurder å bruke en kunstig urin sphincter (AUS). Dette er en kirurgisk prosedyre som brukes som et alternativ i tilfeller av vedvarende og alvorlig blære lekkasje.

Be legen din om å bruke en serie av kollagen injeksjoner hvis blæren lekkasje vedvarer selv etter 18 måneder.

Bruk et kateter. Sett denne enheten regelmessig for å tappe urin fra blæren. Vurder å plassere en kondomkateter ved enden av penis for å tømme urin til en pose plassert under klær. Dette alternativet er bare for menn og er nødvendig dersom lekkasjen vedvarer utover 18 måneder.

Tips og advarsler

 • Unngå å drikke for mye før urinkontroll har blitt fullstendig restaurert. Alltid søke råd fra en medisinsk faglig før du tar noen skritt i healing blære lekkasje.
 • Enhver inkontinens enhet med kondom kateter eller klemme eller en vedlagt pose kan i det lange løp holde deg fra å utvikle riktig og nødvendig muskelkontroll å helbrede blære lekkasje. Medisiner kan forårsake en rekke bivirkninger forbundet med sentralnervesystemet eller den gastrointestinale område.

Stell av pasient etter skoliose Reduction Surgery

Pasientbehandling etter skoliose reduksjon kirurgi er en integrert del av utvinning. Etter operasjon for rygg tilstand, kan det hende du må bli på sykehuset i opptil syv dager. I løpet av denne tiden, vil du delta i ergoterapi for å hjelpe deg å lære å bevege seg uten å skade ryggen din. At hjemmet omsorg er like viktig som post-kirurgi sykehus. Riktig vare på snitt, opprettholde et sunt kosthold og unngå anstrengende aktiviteter kan hjelpe deg å gjenopprette raskere.

Post-Surgery Hospital Care

Utvinning fra skoliose reduksjon kirurgi starter på sykehuset. Etter effekten av anestesi har slitt av, kommer du tilbake til sykehuset. I løpet av de neste 4-7 dagene, vil du bli oppfordret til å drikke rikelig med væske. Morfin kan gis for å hjelpe deg å takle smerte. Turgåing, selv korte avstander, er også oppfordret til å opprettholde blodsirkulasjonen og muskelfunksjon.

Innen to eller tre dager, bør du være i stand til å spise små mengder mat. I løpet av de neste dagene, vil appetitten tilbake. Spise små mengder noen få timer hjelper deg å opprettholde en sunn vekt og hjelpemidler i helbredelsesprosessen.

Post-kirurgi ergoterapi

Under oppholdet på sykehuset, vil du delta i ergoterapi (OT) økter. Disse øktene hjelpe deg å lære hvordan du skal kle, gå, knytte skoene og bøye å plukke gjenstander fra gulvet. For resten av livet ditt, må du være oppmerksom på hvordan du bøye og vri ryggraden for å hindre ytterligere skade.

Ergoterapi kan begynne dagen etter inngrepet, avhengig av hvor godt du er utvinne.

På dette punktet, begynne å diskutere at-home forsiktighet med din lege eller fysioterapeut. En skriftlig plan for at-home omsorg forklarer de neste seks til åtte uker vil bli gitt til deg før du er utskrevet fra sykehuset.

Post-kirurgi Home Care

Etter hjemkomsten, starte hjemmetjenesten plan skissert av sykehuspersonalet. Opprettholde en sunn diett høy på protein for å hjelpe deg å gjøre en full gjenoppretting. Drikk rikelig med væske i tillegg.

Siden flere incisions gjort under operasjonen trenger riktig omsorg og oppmerksomhet for å hindre smitte, må snitt rengjøres minst en gang om dagen. En ny dressing må brukes etter rengjøring. Hvis et familiemedlem er omsorg for deg når du kommer hjem, vil sykehuspersonalet opplyse henne om hvordan du skal rense disse sårene. Hvis en infeksjon utvikler seg, går tilbake til sykehuset så snart som mulig.

Begrenset lungefunksjon er vanlig for de som har gjennomgått skoliose sugery. Pusteøvelser bør utføres før du kan puste normalt igjen. Ta noen dype åndedrag eller varamedlem fra dype og korte åndedrag i ett minutt annenhver time i løpet av dagen.

Fitness Restriksjoner

Ikke delta i idrettsaktiviteter i minst tre måneder eller inntil legen din forteller deg noe annet. Øke gradvis fitness aktiviteter for å hindre skade. Svømming, gange eller ved hjelp av en tredemølle er gode måter å begynne å gjenoppbygge muskler og utholdenhet. Velg lav-effekt øvelser og aktiviteter som ikke involverer å bøye eller vri. Yoga, pilates, gymnastikk og stasjonære øvelser som sit-ups bør unngås for å hindre skade på baksiden.

Hvor lenge du drikke Protein Supplements Etter en Gastric Bypass Do?

Gastric bypass operasjon endrer rute for fordøyelsen, noe som begrenser pasientens evne til å konsumere mat - forårsaker vekttap. Etter operasjonen vil pasienten bli pålagt å følge en streng diett, som inkluderer å drikke proteintilskudd til de er tre uker etter operasjonen. Proteiner kosttilskudd er lett å fordøye og hjelp i vev reparasjon, ifølge Duke University.

Hvor lenge å drikke Protein Supplements

De første dagene etter operasjonen vil innebære å drikke klare væsker bare, ifølge Duke University. Etter at pasienten forlater sykehuset (2-3 dager etter operasjon), blir proteintilskudd bli innført. Pasienten skal drikke to gram protein tilskudd hvert 60. minutt (forvente mens du sover). Hvis pasienten blir tørst og har allerede fortært to gram protein væsker, kan hun drikke et par slurker med en redusert kalori drikke som ikke kullsyre.

Duke University anbefaler at gastric bypass pasienter konsumere proteintilskudd de tre første ukene etter operasjonen.

Hvor mye protein for å konsumere

Ifølge Duke University, bør gastrisk bypass pasienter velger et protein supplement som har 30 gram eller mindre av sukker og minimum 10 gram protein (per åtte unse porsjoner). Dersom protein supplement er drevet, kan man legge melk (i stedet for vann) for å øke mengden av protein i drikken.

Når til Start Solids

Til din tre ukers etter operasjonen avtale, vil legen din sannsynligvis anbefaler at du starter tørrstoff igjen. Velg mat som er høy i protein og lavt på fett på kalorier. I begynnelsen, velger myk mat (som kokte grønnsaker og frukt) som er lett for kroppen å fordøye. Spise små mengder mat for å unngå å sette press på stifter i buk.

Snakk også med legen din om vitamin forbruk. Under "protein fasen" av gastrisk bypass kosthold, forklarer Duke University pasienter kan ha vitaminmangel. Tar en chewable multi-vitamin (som er lettere på kroppen å fordøye), bør ta vare på disse manglene. Når du velger en vitamin, sørg for at den har 400 mcg av folsyre og 18 gram jern.

Risikoen for blodpropp etter operasjonen

Blodpropp er klumper av blod som blir fanget eller fast i de store vener eller arterier i kroppen. De propper dannes for å stoppe blødning etter operasjoner og er ofte funnet i bena. Når en blodpropp bryter fri og er i blodet det kan gå til hvilken som helst organ og forårsake skade ved å stoppe flyten av blod til det organ. Etter operasjonen, pasientene har høy risiko for blodpropp.

Årsaker

Etter operasjoner, ikke pasienten beveger samt før operasjonen, og propper kan dannes. Når en pasient ikke er å vandre og flytte bena, kan hans hjerte ikke får riktig mengde av blodstrøm. Pumpingen til hjertet reduseres når blodpropper blokkere strømmen av blod. Også fordi pasientens ben kan ha blitt flyttet, slått og vridd til å utføre operasjonen, blod fartøy vegger kan bli irritert og skadet og forårsake blodpropp å danne.

Symptomer

Symptomene på blodpropp etter operasjonen er smerte, varme, rødhet og hevelse i beinet. Pasientene vil også ha kortpustethet dersom blodpropp bryter fri og går til lungene.

Typer operasjoner

Enhver operasjon inneholder risiko for å utvikle blodpropp, men hofte og kne operasjoner har høyest risiko. Det er anslått at 30 til 50 prosent av kne og hofte kirurgi pasienter utvikle blodpropp. Enhver type leddprotesekirurgi risikerer en blodpropp forming og bryte løs. Operasjoner som fører til en pasient ikke er i stand til å bevege seg rundt satt opp risikoen for blodpropp.

Risiko

Noen mennesker har høyere risiko for å utvikle blodpropp etter operasjonen hvis de har visse sykdommer eller livsfaktorer. Røykere, overvektige mennesker, og folk som har høyt blodtrykk eller er på p-piller eller hormonsubstitusjons har større risiko for blodpropp.

Behandlinger

Blodpropp er behandlet med anti-blodpropp medisiner som lovenox og coumadin. Legen vil bestille disse medisinene etter operasjonen, og du må være positiv på dem for 6 til 12 uker. Legen din vil også ringe for blod arbeid for å sikre at nivåene er terapeutisk, og han vil følge blodpropp med ultralyd og røntgenbilder også.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge blodpropp etter operasjonen er å få opp og bevegelse - ideelt sett samme dag eller neste, avhengig av kirurgi. Dessuten kan strømper og pumper brukes på bena å komprimere fartøyene og holder blodet flyter for å stoppe blodpropper fra forming.

Økende vekt etter Gastric Bypass

Gastric bypass kirurgi er en alvorlig medisinsk prosedyre som brukes til å hjelpe sykelig overvektige personer ned i vekt. Operasjonen har en høy sannsynlighet for risiko og komplikasjoner, men den kan også gi forbløffende vekttap resultater på opp til 80 prosent av pasientens kroppsvekt. Forskning fra Beth Israel Deaconess Hospital i Boston, har Massachusetts antydet at rundt fem prosent av pasienter som gjennomgår gastric bypass vil gjenvinne all vekten de har mistet og potensielt mer. For å hindre at dette skjer, er det viktig at pasientene gjør alvorlige livsstilsendringer og følge råd fra sine leger ned til brevet.

Funksjon

Gastric bypass hjelper overvektige personer ned i vekt ved å fjerne en vesentlig del av magen og øvre innvollene. Resultatet er en mage som er omtrent på størrelse med en valnøtt og en fordøyelseskanalen som er mindre i stand til å absorbere kalorier og fordøye store mengder mat på gang. På grunn av den store innsnitt nødvendig for denne prosedyren, er gastric bypass operasjon ekstremt høy risiko, og det er anslått av Mayo Clinic at én av hver 300 pasienter opplever fatale komplikasjoner under inngrepet.

Initial Vekttap

Etter prosedyren, vil pasienten oppleve utrolig raske vekttap som vedvarer gjennom hele det første året etter operasjonen. Det er ikke uvanlig at pasientene å tape mer enn 100 kg. i det første året, og fortsette å tape i et saktere tempo gjennom det andre året. Imidlertid, etter den andre år etter operasjon, kroppen til slutt justeres til virkningene av operasjonen, og det er i løpet av denne tiden som igjen i vekt vil skje.

Vektøkning

Det er ikke uvanlig for gastrisk bypass pasienter for å få 5 til 10 lbs. etter to år med betydelig tap. Dette er vanligvis på grunn av kroppens flate ut, lære å absorbere mer næringsstoffer og kalorier, og også en liten strekk i magen. Men om lag 5 prosent av pasientene fortsetter å få utover disse 10 kg. på grunn av en rekke faktorer som kan føre til vesentlig eller total vekt gjenvinne.

Kognitiv atferdsterapi

Grunnen pasienter er utsatt for å gjenvinne vekt innleggsoperasjon er fordi kirurgi bare adresserer de biologiske problemene rundt fedme, og ikke de mentale seg. De fleste som nå et sykelig nivå av fedme lider av binge spiseforstyrrelser og fundamentalt farlige forhold til mat. Dette er grunnen til at kognitiv atferdsterapi er vanligvis innlemmet som en fasett til kirurgisk prosedyre. Rådgivning kan hjelpe arbeid gjennom disse problemene og sørge for at de følelsesmessige årsaker til at en person blir sykelig overvektige ikke vil føre dem til å gjenvinne all vekten.

Ernæringsmessige faktorer

En annen gjerningsmann for hvorfor en person kan gjenvinne vekt etter gastrisk bypass operasjon er dette langsom, men jevn inkludering av høy fett og høy calorie matvarer i kostholdet. I tillegg porsjonsstørrelser som er større enn nødvendig langsomt utvide størrelsen av magesekken, slik at flere kalorier som skal inntas over tid. Det er viktig at gastric bypass pasienter følger ikke bare bestemt diett skissert av sine ernæringseksperter, men også holder seg til porsjonsstørrelser for å hindre dem fra å gjenvinne vekt etter gastric bypass operasjon.

Hvordan Heal Ligaments Etter Hip Surgery

Healing hip leddbånd etter operasjonen er en prosess som krever tid, oppmerksomhet, medisinering og behandling av en lege og fysioterapeut. Hip kirurgi påvirker vanligvis to av de tre hippe leddbånd: den Iliotibial band eller labrum. Begge båndene er avgjørende for hofte fleksibilitet og bevegelse, og de kan også spille en viktig rolle i funksjonering av kneet. Post-kirurgi behandling programmer vil variere avhengig av ulike faktorer, inkludert din generelle nivå av fysisk form og helse, men det finnes flere standard behandlinger, for eksempel bevegelsesøvelser og medisinering, som vil bidra til å helbrede leddbånd og forbedre din generelle helse.

Bruksanvisning

Følg den umiddelbare etter kirurgi utvinning plan anbefalt av din lege og fysioterapeut. En av de viktigste trinnene i healing etter operasjonen er å følge recovery plan spesielt designet for deg. Mange er overrasket over å høre at de vil begynne å flytte leddbånd i sine hofter nesten umiddelbart etter operasjonen. For å gro skikkelig, må du følge den eksakte råd fra din lege om bevegelse umiddelbart etter operasjonen og under utvinning.

Delta i lav effekt øvelser og stretching. Healing fibrene i Iliotibial (IT) Bandet er avgjørende i healing hofte og kne og i gjenopprettet generell bevegelse. Streching IT-bandet gjennom passiv stretching er en enkel og lav-effekt måte å helbrede hoften etter operasjonen. Følg referansen linken nedenfor for mer infomration om passiv IT bandet stretching.

Ta ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), som foreskrevet eller anbefalt av legen din. Medikamenter som ibuprofen eller paracetamol vil bidra til å redusere betennelser og smerter etter operasjoner og også under gjenopprettingsprosessen. Redusere betennelse vil ikke bare føre til helbredelse av leddbånd, men det vil hjelpe deg å få et utvalg av bevegelse som er nødvendig for å helbrede leddbånd.

Tips og advarsler

 • Etter noen operasjon vil du bli gitt en spesifikk behandling plan som du må følge. Legen din vil gi deg råd om spesifikk medisin som du bør ta for å hjelpe i helbredelsesprosessen, og en fysioterapeut vil guide deg gjennom øvelser og strekninger som vil hjelpe i din helbredelse. Aldri starte et treningsprogram eller behandling uten først å rådføre deg med lege eller fysioterapeut. Dette vil øke utvinningen og redusere ytterligere skade.

Prostatakreft og behandling etter operasjonen

Prostatakreft og behandling etter operasjonen


Prostatakreft er en sykdom hvor ondartede celler dannes i den mannlige prostata, kjertelen som frembringer fluid for å mate og sperm transport. Post-kirurgiske behandlinger kan omfatte strålebehandling, radioaktive frø implantater eller hormonbehandling.

Kirurgiske alternativer

Friske pasienter ofte gjennomgå en operasjon for å behandle prostatakreft, ifølge National Cancer Institute. En radikal prostatektomi, der prostata, omkringliggende vev og sædblærene er fjernet, er en kirurgisk alternativ.

Hva kan man forvente Post-Op

Etter operasjon for prostatakreft, noen menn opplever impotens, urinlekkasje fra blæren eller avføring lekkasje fra endetarmen. En operasjon kalt nervebevarende kirurgi kan bevare nervene som kontrollerer ereksjon, ifølge National Cancer Institute.

Post-Kirurgiske behandlinger

Selv om post-kirurgiske behandlinger varierer avhengig av stadium av prostatakreft og helse og alder på pasienten, er målet å eliminere alle kreftceller og hindre sykdommen fra reoccurring.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling enten blokkerer kroppens produksjon av visse hormoner, eller stopper kroppen fra å bruke visse hormoner, som et middel til å dempe veksten av kreft celler i prostata. Narkotika er injiseres en gang hver 3-4 måneder.

Seed Implantater

I denne fremgangsmåten, blir ris størrelse radioaktive frø implantert i prostata. De gir en høyere dose av stråling over et lengre tidsrom enn det ekstern strålebehandling, ifølge Mayo Clinic.

Stråleterapi

Strålebehandling bruker høy intensitet røntgen for å drepe kreftceller eller stoppe dem fra å spre seg, ifølge National Cancer Institute. For ekstern strålebehandling, sender en maskin strålingen, mens intern strålebehandling bruker et kateter eller kanyle for å levere stråling direkte til prostatakreft.

Hvordan du løser dyp venetrombose (DVT)Dyp venetrombose (DVT) er en tilstand forårsaket av blodpropp i de dype venene i kroppen, vanligvis bena. Tilstanden er alvorlig og krever kontinuerlig medisinsk behandling før trusselen om en embolus (blodpropp) som har reist er ikke lenger fremtredende. De eldre lider av tilstanden mer enn noen annen aldersgruppe, selv om unge mennesker har bukket under for komplikasjoner av tilstanden, slik som tilfellet av David Bloom, reporter for NBC. I løpet av sin dekning av krigen i Irak, Bloom døde av en lungeemboli, resultatet av en omreisende blodpropp til sin lunge.

Bruksanvisning

•  Kjenn symptomene på dyp venetrombose. Smerter i beinet, varme og rødhet over området bør heve bekymring. Forvent tilstanden å påvirke låret eller leggen. Du kan ha problemer med å gå på benet eller bøye foten oppover. Venene i kroppen fører blod tilbake til hjertet. Når en blodpropp fremkommer i en blodåre, kan det reise til lungene blokkerer blodstrømmen og forårsaker nød til lungene og hjertet, ifølge Medline Plus.

Bli kjent med de forhold som kan føre dyp venetrombose. En brukket bein eller hofte, kirurgi på brystet, magen, hofte eller ben er mulige forhold som kan stimulere en blodpropp. Vær oppmerksom på at lange turer som krever sitter i samme stilling, for eksempel fly eller bil reise, kan forårsake blodpropp. Sjekk med legen din for å se om du har noen clotting forhold som kan kreve medisinering. Kreft er en annen tilstand som fører til blodpropp å utvikle seg i de dype venene. Andre forhold som øker risikoen for blodpropp er: graviditet, fedme, p-piller, pleie og en historie med hjerteinfarkt, slag eller hjertesvikt.

Søk medisinsk behandling hvis du har noen av symptomene eller mistanke om en blodpropp. Forvente visse prosedyrer for å diagnostisere sykdommen som en ultralyd eller venogram, som er en X-ray test. The Society for Vascular Surgery foreslår å løse tilstand ved administrering av heparin, et antikoagulerende stoff som vil bryte opp klumpen. Fortsatt behandling kan inkludere en annen antikoagulerende medikament kalt warfarin etter fem til syv dager. I noen tilfeller er en injeksjon direkte inn i blodåren med medikament som brukes. Pasienter som ikke kan bruke heparin motta et filter plassert på den store venen (vena cava) i magen til å blokkere ethvert koagulere fra å reise til lungene.

Hold deg frisk og unngå dype-vene blodpropp ved å ta medisiner foreskrevet for å unngå blodpropp etter operasjon eller i visse medisinske tilstander. Wear elastiske strømper på bena som vil holde blodet fra å samle på ett sted. Gå så raskt som mulig etter kirurgi. Stopp av og til på lange turer for å strekke på bena og opprettholde god sirkulasjon.

Tips og advarsler

 • Rapporter eventuell blødning umiddelbart til legen din mens du tar en antikoagulant.

Hva er Ildfast Hypotensjon?

Ildfast hypotensjon er en form sirkulasjonssvikt av unapparent årsak. Under eller etter operasjoner, pasienter synes å ha sunn blodstrøm mens kroppens sirkulasjon er faktisk utilstrekkelig. Dødeligheten for tilstanden er høy. Finne årsaken til den ildfaste hypotensjon er avgjørende for behandling. Empirisk studien er nødvendig for å finne årsaken til den ildfaste hypotensjon. Målrettet behandling av årsaken øker pasientens sjanser til å overleve.

Definere Vilkår

Hypotensjon er definert som lavt blodtrykk ved nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. Ildfast betyr ikke å gi etter for behandling, ifølge Medterms.com

Årsaker

Ifølge en undersøkelse utført av Louis L. Smith og Bruce W. Branson i den vestlige Journal of Medicine, er årsakene ildfast hypotensjon hos pasienter skjult blødning, hjerte-katastrofe, lunge katastrofe, sepsis med blodet invasjon, elektrolyttforstyrrelser med eller uten syre -Base endringer, akutt pankreatitt, vaskulær svekkelse av tarmen og akutt binyreinsuffisiens.

Observasjon

Måling av blodvolumet er mindre effektive i å bestemme starten av ildfast hypotensjon. Målingene kan gi normale målinger mens problemet vedvarer. Smith og Branson si måling av sentralt venetrykk er en mer nøyaktig determinate.

Behandlinger

For å gjenopprette en sunn sirkulasjon så raskt som mulig, Smith og Branson anbefale behandlinger for den korte listen over mulige årsaker til ildfast hypotensjon. Hvilke behandlinger brukes bestemmes via medisinsk observasjon. Behandlinger foreslått er å korrigere eventuelle elektrolytt eller syre-base-forstyrrelser, kontrollere sepsis, administrere blodoverføringer, bruke kortisonbehandlinger og fore karkontraherende narkotika.

Tilstand eller komplikasjon

Enten ildfast hypotensjon er et unikt fore medisinsk problem eller den underliggende symptom på et annet problem er et spørsmål for diskusjon. Smith og Branson utfordre ideen om ildfast hypotensjon være en hoveddiagnose som noen ganger definert som irreversible sjokk, og hevder at det ikke er noen tester avgjøre om en pasient er hinsides behandling.

Hvordan Bestem Best Brand av kompresjonsstrømper

Hvordan Bestem Best Brand av kompresjonsstrømper


Strømper er lik for å støtte slangen. De kan også bli kalt Ted slange. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, er kompresjonsstrømper som vanligvis brukes på sykehus etter operasjon for pasienter å forebygge blodpropp, hevelse og holde blod fra pooling i bena. Støttestrømper er også foreskrevet for pasienter med åreknuter og andre forhold. Disse strømpene skaper mildt press på benet som reduserer hevelser. Du vil finne tre typer kompresjonsstrømper: støtte slange, over-the-counter kompresjonsstrømper, og resept kompresjonsstrømper.

Hvordan Bestem Best Brand av kompresjonsstrømper

Følg legens diagnose og instruksjoner når du velger kompresjonsstrømper. Mål din kalv og ankel før du handler. Visse merker av kompresjonsstrømper er tilpasset for å passe hver enkelt pasient. Din tilstand kan være mild nok til å tillate deg å velge over-the-counter støtte slange eller Ted slange.

Finn en hederlig medisinsk forsyning butikk som spesialiserer seg på kompresjonsstrømper. Du må kanskje bestille dine kompresjonsstrømper på nettet eller gjennom en lokal medisinsk forsyning butikk som fører Jobst, Mediven, Juzo, SIGVARIS og andre kjente merkevarer.

Sammenlign merkevarer ved å registrere din diagnose og resept. Premium merkevarer koster mer enn verdi merkevarer. Sjekk hvor mye press samt størrelsen nøye når du bestiller. Ikke avviker fra instruksjonene du av legen din.

Velg merke som tilbyr komfort, stil og verdi du ønsker og som er i samsvar med legens resept.

Hint

 • Brand er kanskje ikke så viktig som passer.
 • Sørg for at kompresjonsstrømper passer riktig.
 • Få gode instruksjoner for å sette på kompresjonsstrømper.
 • Støttestrømper er designet for å brukes hele dagen. Ikke ta dem av mens du er på føttene og erstatte dem senere.

Hva er Vocal Cord Arrdannelse?

Hva er Vocal Cord Arrdannelse?


Stemmebåndene, også kjent som stemmebåndene, strekker seg over strupehodet. De vibrerer å produsere språklyder og sang, åpen når en person puster inn og lukker når hun holder pusten. Stemmebånd arrdannelse kan skyldes utvekster på stemmebåndene, kirurgi, aldring eller andre helsemessige problemer.

Symptomer

Symptomer på et stemmebånd arr kan innebære heshet når du snakker, problemer med å snakke eller produsere lyd, og tetthet eller sårhet i nakkemusklene. Arrdannelse normalt ikke føre til problemer med å puste eller svelge, men dette avhenger av den underliggende tilstanden forårsaker arrdannelse.

Årsaker til Vocal Cord Arrdannelse

Arrdannelse på stemmebåndene kan være forårsaket av cyster, polypper eller andre utvekster på slimhinnen i stemmebånd eller andre slimhinner. Slimhinnene er betydelig i funksjon av stemmen og kan føre til blokkering i slimete kjertel, som fører til at stemmebåndene til å bli irritert. Arrdannelse kan også være forårsaket som et resultat fra aldring og andre helsemessige problemer. Det er også vanlig etter operasjoner på nakkesøylen og fjerning av kreftsvulster.

Evaluering og Diagnose

En lege kan vanligvis avgjøre hvorvidt det er en stemmebånd arr ved hjelp av et endoskop. Dette bidrar til å finne noen hevelse, rødhet, forstørrede blodkar eller endre i farging. Ofte kan en lege foreta en stemme evaluering for å avgjøre en underliggende sykdom og deretter henvise pasienten til en laryngologist, som er spesialist i stemmeproblemer og har en kunnskap av øre, nese og hals problemer.

Behandling

Behandling av stemmebånd arrdannelse kan innebære kirurgi, noe som gir stemmebåndene hvile ved å ikke snakke eller synge, eller medisiner. Behandlingsmetoden er svært avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av arrdannelse.