Digidexo.com

noen som har prøvd remifemin

Hvordan å trøste noen som har mistet en forelder

Hvordan å trøste noen som har mistet en forelder


Død av en forelder er ofte en av de mest ødeleggende hendelsene i en persons liv. Prøver å trøste noen som har mistet en forelder kan være en komplisert og drenering prosessen også. Mennesker i sorg trenger kjærlighet, og en av de mest vitale ting du kan gjøre er å la de sørgende vet at de ikke er alene.

Hvordan å trøste noen som har mistet en forelder

•  Ta dine signaler fra personen som er i sorg. Hør om hun ønsker å snakke. Sitt i omsorg stillhet hvis hun ikke gjør det. Hvis hun ber om en distraksjon, ("Jeg trenger bare å komme seg ut av dette huset!") Ta henne et sted. La personen i sorg sett uansett tempo som er riktig for henne.

•  Godta personens sorg, uansett hvilken form det tar. Noen mennesker blir trist og trukket tilbake etter foreldrenes død. Andre føler forlatt eller bli sint. Sorg over tapet av en forelder er en individuell reise. Det er ingen mal. Godta at hans sorg er unik for ham, og at det er ingen "feil" måte å sørge.

Gjør deg klar for endringer av følelser. Død av en forelder bringer om dyptgripende humørsvingninger. Hun kan virke håpløst trist en dag og rasende det neste. En forelder død kan være en av de mest katastrofale hendelser i en persons liv. Brede varianter av følelser er sannsynlig å presentere seg selv. Ikke la dem skremme deg bort.

La personen vite hvor mye du bryr deg. Det kan være med ord eller ved en omsorgsfull touch, sende blomster til begravelsen eller bringe henne et hjemmelaget måltid. La henne vite at hun er viktig for deg, og at hun ikke er alene. Ikke bekymre deg om ikke å vite den riktige tingen å si. Noen ganger kan en liten vennlighet er mer effektiv enn ord.

Vei dine ord. Personer som er usikker på hva jeg skal si ofte benytter klisjeer. Dette kan høres uncaring til en person varig dyp sorg. Før adressering en sørgende person, tenke nøye gjennom hvordan ordene ville høres til deg i motsatt situasjon. Unngå 'begravelse chat.' Si enkelt og fra hjertet eller ikke i det hele tatt.

Gi personen tid til å sørge. En person kan være klar til å gjenoppta normale aktiviteter i et kort tidsperspektiv, mens en annen kan ta måneder eller år for å komme tilbake i sosiale aktiviteter. Sorg har ingen tidsplan; det tar imidlertid lang tid det tar. At personen uansett tid han trenger.

Hvordan å date noen som har hatt vekttap kirurgi

Vekttap kirurgi er en invasiv kirurgi som kan være potensielt livreddende. Den er utført på personer som er sykelig overvektige og som ikke klarer å gå ned i vekt på egen hånd. Det kan være drenering både fysisk og mentalt, og det kan påvirke livet ditt og kjære. Hvis du er dating noen som nylig har gjennomgått vekttap kirurgi, kan du ikke vet hvordan du skal reagere. Ved å følge noen trinn, kan du forstå hva signifikante andre er å gå gjennom og fortsette å forbedre forholdet etter vekttap kirurgi.

Hvordan å date noen som har hatt vekttap kirurgi

•  Lær alt du kan om operasjonen hans. Vekttap kirurgi er ikke bare en kosmetisk prosedyre. Det påvirker hvordan pasienten ser på seg selv og forandrer hele hans liv. Pasienten kan lide ekstra hud og Dysmorfofobi (besatt over oppfattes som problemer i ens utseende). Ved å gjøre forskning, kan du forberede deg på de endringene som vil skje post-drift og bidra til å forstå hva din kjære en går gjennom, både mentalt og fysisk. Du vil også være i stand til å lære å sette et godt eksempel for betydelige andre ved å spise sunn mat foran ham og oppmuntre et sunt forhold til mat. Weightlosssurgeryinfo.com gir leserne grundig informasjon om vekttap surgeries, dets virkninger, og hva du kan forvente.

kommunisere åpent med betydelige andre. Din kjære kanskje ikke vet hvordan du føler deg følelsesmessig eller kan bli forvirret om hennes selvbilde etter vekttap kirurgi. Åpne kommunikasjonslinjer med henne og la henne vite at du er der for å lytte og hjelpe uten å dømme. Åpen kommunikasjon med henne kan også hjelpe henne avtale med trøstespising, hvis det er noe hun lider av.

Delta på behandling med betydelig den andre. Hvis han føler han trenger rådgivning eller å bli med i en støttegruppe etter sin operasjon, tilbud om å delta med ham. Noen ganger etter vekttap kirurgi, kan en person ha en hard tid å justere til sin nye kropp og livsstil og kan trenge å snakke med en profesjonell om disse nye endringer i livsstil. Men ikke bli såret hvis han foretrekker å delta rådgivning alene.

Vær tålmodig og forståelse; dette er det beste du kan gjøre når dating noen som har hatt vekttap kirurgi. Vet at det kan ta henne en stund å føle seg som sitt gamle jeg (om hun noen gang gjør) og at forholdet kan være annerledes fra nå av. Signifikante andre nå har en endret kropp, har til å endre sine matvaner og kan være i fysisk smerte i noen tid etter deres vekttap kirurgi. Hjelpe med bandasjer og egenomsorg umiddelbart etter operasjonen, matlaging sunne måltider og bare å være en skulder å gråte på, kan bidra til å styrke et forhold etter vekttap kirurgi.

Hvordan Wake noen som har en Night Terror

Hvordan Wake noen som har en Night Terror


Ifølge Night Terrors Resource Center, natteskrekk oppstår vanligvis femten minutter til en time etter å ha gått i dvale. Dette er tiden når en person er i NREM fase av søvn før den dypere REM stadiet. Natteskrekk er mer vanlig hos små barn, men voksne kan ha dem også. Natteskrekk er forskjellige fra mareritt - at de oppstår i fase fire av søvn - mens mareritt kan skje når som helst i løpet av søvnsyklus. A night terror fører vanligvis rask pust og forhøyet puls. Det er greit å vekke en person fra en natt terror - selv om noen mener det er bedre ikke å forstyrre den personen - som natten terror vil ende på egen hånd og vekke sovende kan agitere ham.

Bruksanvisning

•  Flytt gjenstander ut av veien som kan skade den personen som har den natten terror. Klare av night stand og flytte lampen på trygg avstand.

Approach personen som har natten terror og vekke dem forsiktig. Snakk med en beroligende stemme. Hvis personen er forvirret eller opphisset, kan du prøve å roe dem. Forsikre dem om at alt er i orden.

Svar ærlig med personen neste morgen, hvis de ber om natten terror. Ikke fortell dem at ingenting skjedde. Men ikke minne dem, hvis de ikke husker.

Forsikre den personen som har natteskrekk er ikke unormalt og kan skje med hvem som helst. Forklar at det å ha en natt terror, betyr ikke at han eller hun har psykiske problemer.

Tips og advarsler

 • Følg en avslappende sengetid rutine for å redusere stress før sengetid.
 • Ikke la et barn eller en person utsatt for natteskrekk få overtrøtt.
 • .
 • Ikke fortell en person å ha en natt terror at de bare drømme. Dette vil velte dem.
 • Ikke rope på noen som har en natt terror.

Å leve med noen som har bipolar lidelse

Bipolar lidelse er også kjent som manisk-depressiv forstyrrelse og i henhold til DSM-IV, bipolar lidelse er kjennetegnet ved multiple forekomster av mani eller blandete episoder, samt depressive episoder. Bipolar lidelse effekter både menn og kvinner og kan være veldig skummelt hvis du ikke vet hva du kan forvente eller hva du skal se etter når du bor sammen med noen som har en bipolar lidelse.

Maniske episoder

Maniske episoder er ofte preget av mangel på søvn, økt tale, forkortet oppmerksomhet span og ekstrem optimisme eller grandiose adferd. Du vil merke at personen vil også bli irritabel og kan selv begynne kamper. Den lidende ofte engasjerer seg i hensynsløs atferd som overforbruk eller å være hyper til poenget med å ha saker. Under mani, vil du ikke være i stand til å kontrollere den personen eller bare stoppe atferden.

Hypomani

Hypomani er en mildere form for mani at mange mennesker med Bipolar lidelse erfaringer mellom de mer alvorlige episoder av mani og depresjon. I disse tider, din kjære vil fortsatt ha følelser av begeistring og høy energi; men vil de kommer over som å være i godt humør vs. en faktisk manisk episode. Under hypomani, kan dårlige beslutninger fortsatt gjøres, og disse episodene kan fortsatt føre til en alvorlig depresjon eller en full manisk episode.

Depressive perioder

Depressive episoder for en person med bipolar lidelse er annerledes enn de er for de med vanlig depresjon. De vil snakke saktere; de vil ha skyldfølelse, og de kan ha psykotisk depresjon, der de mister kontakten med virkeligheten, mens deprimert. Den bipolar person vil sove mer og kan selv få vekt i løpet av en alvorlig depressiv episode.

Blandede Episodes

En blandet episode er akkurat det, det er en blanding av både mani og depresjon. Det kan være vanskeligere å fortelle når man som skjer fordi det vil være angst, irritabilitet og svært høy energi, men en svært mutt stemning. Blandede episoder kan være en mer farlig tid i forhold til mani og depresjon; på grunn av blandingen, og du vil ønske å se din kjære en tettere fordi sjansen for selvmord faktisk øker i denne perioden.

Andre sykdommer som kan eksistere

Personer med bipolar lidelse mange ganger utvikle rusmiddelproblemer. Du kan se en økning i drikkevann eller prøver stoffer pasienten ville aldri har prøvd før. Angstlidelser og sosiale fobier kan være til stede også, slik som din kjære har øyeblikk av ikke ønsker å forlate huset av frykt for pinlige selv eller deg. Ikke bare det, men ifølge National Institute of Mental Health, migrene, hjertesykdom og diabetes er vanlig blant mennesker med bipolar lidelse.

Risikofaktorer

Andre risikofaktorer for mennesker med bipolar lidelse er at den kan kjøre i familier. Barn med en forelder eller søsken med bipolar lidelse er mer sannsynlig å utvikle sykdommen i forhold til barn hvor sykdommen ikke er til stede i familien. Dessuten kan din kjære savner mer tid fra jobb, og han har en større sjanse for å bli innlagt på sykehus på grunn av uorden.

Hvordan hjelpe noen som har MS

Hvordan hjelpe noen som har MS


Multippel sklerose (MS) er en sykdom med mange forskjellige ansikter. Antallet måter en person kan bli påvirket av det er så mange som antall personer som har sykdommen. Det er en gruppe symptomer som er ganske vanlig for alle MS-pasienter, imidlertid, og vite hvordan man skal håndtere hver av dem kan være svært nyttig for venner og familiemedlemmer. Denne artikkelen skisserer at samling av symptomer og gir tips for pasienter og deres kjære.

Hvordan hjelpe noen som har MS

•  Den første tingen hver MS pasient og hans / hennes familie bør vite er at MS er en sykdom, men ingen sykdom bør definere hvem en person egentlig er. Det er spesielt lett å glemme at med MS-pasienter, fordi sykdommen kan synes å ta over en persons liv til tider.

Selv om de fleste mennesker har en tendens til å se for noen som er sterkt handikappet og i en rullestol med MS, er at faktisk bare en liten prosentandel av de som har sykdommen. De fleste MS-pasienter er kvinner, men menn kan også få MS.

•  Multippel sklerose er en autoimmun sykdom hvor pasientens egne celler ødelegge myelinlaget som beskytter nerveender i hjernen og ryggmargen. Den delen av hjernen eller ryggraden som er påvirket varierer fra en person til en annen, noe som forklarer forskjellen i symptomene fra en pasient til den neste. En virkelig "typisk" MS pasienten ville være en kvinne diagnostisert mellom 20 og 40, som opplever symptomer med ujevne mellomrom gjennom hele hennes liv. Mange pasienter beholde et symptom eller to hele tiden, med full blåst angrep bringe på flere symptomer fra tid til annen. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, angrep forekommer oftere og med mer ødeleggende resultater.

Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer inkluderer:
• "Nummenhet eller svakhet i ett eller flere lemmer, som typisk oppstår på den ene siden av kroppen din på et tidspunkt eller den nedre halvdelen av kroppen din
• delvis eller fullstendig tap av syn, vanligvis i ett øye om gangen, ofte med smerter under eye movement (optikusnevritt)
• Dobbelt syn eller tåkesyn
• Kribling eller smerter i deler av kroppen
• Elektrisk støt opplevelser som oppstår med visse hodebevegelser
• Tremor, mangel på koordinering eller ustø gange
• Tretthet
• Svimmelhet "

Et annet vanlig problem oppleves av MS-pasienter er "droppfot", som kan oppstå bare under angrep, eller kan bli en konstant problem. Hvis vennen din synes å være å dra den ene foten, er det sannsynligvis droppfot.

En stor andel av MS-pasienter har en "relapsing-remitting" form av sykdommen, noe som betyr at symptomene er til stede for en stund (tilbakefall) og så går de bort (forlatelse). Når pasienten lider myelin skade som fører til permanent lammelse eller andre endringer, er sykdommen kalt "progressivt". Personene du ser i rullestol eller med langsiktig tap av blære eller tarm kontroll har en progressiv form for MS. Andre langsiktige endringer kan omfatte muskelstivhet eller kramper, tap av vokabular eller konsentrasjon, glemsomhet, depresjon og selv beslag.

Varme kan forverre eller utløse symptomene på et angrep i ​​mange MS-pasienter. Noen er ikke påvirket av varme, men en MS pasient bør ikke stå i en badstue, boblebad eller et varmt hjem uten noen der for å hjelpe dem hvis varmen skal plutselig bli et problem. En vanlig reaksjon på varmen er dyp svakhet i beina, noen ganger til det punktet at pasienten ikke er i stand til å bevege seg. En av de vanligste og mest smertefulle plager blant mine MS venner er utrolig brennende følelse i føttene. Akkurat som det ikke finnes noen kur for MS, er det heller ingen reell løsning på dette elendig følelse. Det kan være uutholdelig å bare ha et laken berøre fotsålen, og gang kan vise seg umulig.

Så, hva er den beste måten å hjelpe noen med MS? Vær proaktiv om ting som varme, ta hensyn til tegn på at personen kan være i de tidlige stadiene av et angrep, og prøve å hjelpe uten å knuse dem. Fordi MS er så uforutsigbar, kan pasienten ikke gjenkjenne tegn til de er godt inn i et angrep. På den annen side kan de prøver å omgå symptomer i håp om ingen vil legge merke til.

Frustrasjon er vanlig i både pasientene og deres kjære, så ta et dypt pust og prøve å være tålmodig. Det er flaut å en voksen mann eller kvinne som finner ham / henne selv å glemme grunnleggende vokabular ("stolen", for eksempel), slurring, snubler, tisse seg selv, etc. Legg til at skrekk for å gå til sengs med alt fungerer og våkne opp uten følelsen i ett eller begge ben eller armer, og de bisarre / smertefulle opplevelser de får skyldes tilfeldige nerve aktivitet. Det kan være alt pasienten kan gjøre bare for å holde meg rolig og behagelig. Hvis de stenge deg ut, vil du ha en mye vanskeligere tid å være til noen hjelp i det hele tatt.

Prøv ikke å sveve, men vær oppmerksom på, være tilgjengelig hvis de trenger deg, og gå med flyten. Hvis du legger merke til din kone har hårete ben mens hun har en MS Seige, tilbud om å barbere dem. (En elektrisk barberhøvel kan være lurt når hun er utsatt for noen form for leg rykking!) Hun kan ikke være i stand til å gjøre det for seg selv, men kanskje ikke ønsker å be om hjelp. Hvis din mann nekter å svare på telefonen hjemme, kan det være fordi han ikke ønsker folk å høre hans talevansker eller lyd "dum" når han mister et ord eller tre.

Hvis MS pasient virkelig stoler på deg til å elske dem som de er, kan du selv finne dem poking moro på seg under et angrep. Gå med denne flyten, også. Ha en privat latter med dem når de le av seg selv. Noen ganger føles ingenting bedre for pasienten enn å bare ha en god latter på bekostning av kroppen sin, siden de absolutt ikke kan kontrollere det. Husk at det verste av det er vanligvis bare midlertidig kan gjøre det mindre frustrerende når kroppen forråder sin eier.

Hint

 • Prøv å spørre heller enn å anta, før du har fått en forståelse av en bestemt persons MS-symptomer. Det er mange felles tråder blant MS-syke, men det er enda flere forskjeller.
 • Tillate noen personlige plass for tårefylte tider når det passer. Det er en veldig frustrerende sykdom.
 • Hold inkludert din kjære i de vanlige aktivitetene; prøve å finne måter hvis det er nødvendig å endre innstillingen.

Hvordan behandle noen som har et epileptisk anfall

Hvordan behandle noen som har et epileptisk anfall


Hvis familiemedlem eller en venn har epilepsi, må du vite hvordan du kan hjelpe behandle denne personen i tilfelle et anfall for å forhindre ytterligere risiko. Følgende tips kan gjøre en forskjell mellom liv og død.

Hvordan behandle noen som har et epileptisk anfall

Løsne alle klær, slips eller skjerf som er stramt rundt personens nakke. Cushion hodet og rulle kroppen hans på sin side å forby kvelning. Det kan være nødvendig å plassere noen med hodet presset tilbake slik at luftveiene er fortsatt åpen for å puste.

La persons kropp for å flytte og ikke prøve å stoppe epileptisk anfall med begrensninger, som det vil være umulig. Bare flytte noen hvis det er noen form for fare i umiddelbar nærhet, som for eksempel dypt vann eller åpen flamme. Fjern alle skarpe gjenstander fra området for å hindre at personen som har beslaget fra å treffe dem.

Ikke ta personens munn eller sette noe i det, inkludert vann eller medisin brukes til å behandle anfall, da det kan føre til at personen til å kvele. Mennesker som har anfall kan ikke svelge tungen, til tross for det mange tror.

Sett en myk gjenstand under personens hode, hvis mulig. En pute, jakke eller genser kan være et godt alternativ for å hindre ytterligere traumer mot hodet.

Hold styr på hvor lenge anfallet varer og se etter noen spesifikke symptomer som pustemønster. Personens lege eller ambulansepersonell er sannsynlig å ønske å kjenne detaljene i beslaget du best kan behandle henne.

Spør andre mennesker som er rundt for å holde ro og gi personen masse plass. Forklare at personen har en anfall, som er ute av sin kontroll.

Vær rolig og holde ved personens side til anfallet er over, og hun har kommet til bevissthet. Personen kan bli forvirret og sliten eller kan føle seg flau. Berolige personen og være tålmodig mens hun hviler og gjenvinner styrke.

Hint

 • Sjekk for å se om personen har noen medisinsk identifikasjon lett tilgjengelig som indikerer at hun har epilepsi. Noen mennesker bruke spesielle smykker, for eksempel armbånd, som er godt synlig for disse situasjonene.
 • Ring 911 umiddelbart hvis du tror dette er første gang personen noensinne har hatt et epileptisk anfall, hvis personen er i umiddelbar fysisk fare, for eksempel i et svømmebasseng eller kroppen av vann, eller hvis personen er gravid. Du bør også søke øyeblikkelig hjelp for personen hvis beslaget lengde er lengre enn fem minutter, eller hvis en annen anfall oppstår mens vedkommende er fortsatt bevisstløs.

Slik Care For noen som har kastet opp

Oppkast kan indikere alt fra en mindre mage insekt til noe mer alvorlig. Det viktigste er at du bryr deg om den syke personen ordentlig og være på utkikk etter tegn på en mer alvorlig sykdom.

Slik Care For noen som har kastet opp

•  Slutte å gi mat eller væske til alle som har kastet opp. Han eller hun bør avstå fra å spise eller drikke noe i omtrent to timer.

Gi klare væsker etter to-timers periode. Personen bør nippe på ting som vann, ingefærøl, 7-Up, buljong, eplejuice, Gatorade eller is chips for å holde seg hydrert.

Øke væsker hvis personen ikke fortsetter oppkast.

Sakte introdusere Brat kosthold: bananer, ris, applesauce og toast.

gjenoppta Gradvis et normalt kosthold 24 til 48 timer etter oppkast er opphørt.

Hint

 • Ring legen hvis oppkast vedvarer i mer enn 8 timer og personen ikke er i stand til å holde seg noe mat eller væske.
 • Sterke magesmerter ledsaget av feber tyder på at du bør søke legehjelp.
 • Se etter tegn på dehydrering, som inkluderer svimmelhet, nedsatt vannlating og tretthet. Barn kan bli dehydrert mye raskere enn voksne, og krever konstant observasjon ved sykdom.
 • Ikke gi appelsinjuice, brus eller andre sitrus juice til noen som kaster opp. De er ekstremt sure og kan forverre problemet.
 • Andre matvarer for å unngå å inkludere alkohol, koffein og melkeprodukter.

Kan et barn være rundt noen som har Helvetesild?

Helvetesild (herpes zoster) er forårsaket av samme virus som forårsaker vannkopper, varicella-zoster virus (VZV). Under en aktiv utslett, er en person opplever helvetesild smittsomt. Dette betyr at han kan smitte andre med VZV, slik at et barn som aldri har hatt vannkopper kan kontrakten VZV på dette tidspunktet.

Utslett

Når en person kontrakter VZV, infeksjonen aldri helt forsvinner og kan bli aktiv igjen senere, fører til helvetesild. Helvetesild forårsaker et utslett med blemmer samt smerter langs banen av nerve der har det blitt aktiv igjen.

Utslett Effects

Nær kontakt med utslett forårsaket av helvetesild kan føre til infeksjon med VZV, ifølge Mayo Clinic. Et barn som kontrakter VZV fra en helvetesild utslett vil utvikle vannkopper, ikke helvetesild.

Immunitet

Det er ikke mulig å passere VZV til noen som allerede har hatt vannkopper, ifølge Mayo Clinic. Dette skyldes at immunitet mot viruset utvikler seg etter første infeksjon.

Gravide kvinner

Gravide kvinner som aldri har hatt vannkopper bør også unngå kontakt med personer som har helvetesild. Dette er fordi barnet til en kvinne som har helvetesild under svangerskapet kan utvikle fødselsskader som spenner fra arrdannelse til mental retardasjon, i henhold til March of Dimes.

Vaksine Rash

Voksne som er vaksinert for helvetesild kan utvikle et utslett som resultat. Dette utslettet har ikke vist seg å være smittsom, men Centers for Disease Control and Prevention anbefaler dekker dette utslettet.

Hvordan snakke med noen som har hørselstap

Aldri anta at når noen sier de ikke forstår hva du sier, de er ikke intelligente! Kanskje de bare ikke kan forstå de ordene du sier fordi de har et hørselsproblem.

Alle hørselstap er ikke like. Noen er genetisk, sykdom eller en ulykke og blir behandlet på forskjellige måter. Husk at ikke alle hørselsproblemer kan hjelpes ved å høre ekstrautstyr. Noen ganger hjernen ikke tolke ordene blir sagt.

Hvordan snakke med noen som har hørselstap

•  Først, få deres oppmerksomhet.
Hvis en hørselshemmede person ikke vet at du snakker til dem, de sannsynligvis ikke vil høre deg. En del av høringsprosessen er ansiktsuttrykk og leppebevegelser. For å få oppmerksomheten deres, banke forsiktig på dem på armen eller skulderen deretter vente til de er klare før du snakker.

møter alltid den personen.
Stå foran hørselshemmede personen og la din stemme flyt. Det bør ikke være noe mellom munnen og øynene. De trenger å se munnen bevege seg. Hvis du har en bart eller skjegg, være klar over at de forstyrrer personer visuelle observasjoner.

Snakk høyere og tregere.
Mange vil automatisk snakke roligere (kanskje de er sjenert?) Når noen sier de ikke kan høre deg. Gjør en innsats for å snakke litt høyere. Snakke saktere og uttale hvert ord helt.

Vær tålmodig.
Hvis personen ikke hører eller forstår deg, bare gjenta dine ord igjen. Du må kanskje gjenta dine ord flere ganger, men det er verdt innsatsen.

Bruk teksttelefon (Tekst Typewriter) tjenester for å kommunisere ved hjelp av PCen. Dette er for folk som har hørsels og taleproblemer. Mange har en liten kostnad, men det er gratis tjenester. Bare gjør et Google-søk på gratis tty tjenester i byen din.

Hvordan motivere noen som har depresjon

Depresjon er en ødeleggende tilstand som påvirker en persons sinn, kropp og alle fasetter av livet hans. Tilstanden kan bli så alvorlig at en person kan ha en hard tid å komme ut av sengen, spise eller deltar i grunnleggende personlig hygiene. Noen med depresjon kan isolere seg og trekke seg fra aktiviteter hun en gang likte. Selv familie og arbeid kan falle av veikant under en alvorlig anfall av depresjon. Hvis noen du elsker er lider av depresjon, vil hovedmålet være å motivere personen til å søke profesjonell hjelp.

Bruksanvisning

•  Lytt til hva den deprimerte personen har å si. I noen tilfeller, depresjon er resultatet av en kjemisk ubalanse i hjernen. I andre tilfeller kan personen være å gå gjennom en vanskelig tid i livet som tap av jobb eller går gjennom en skilsmisse. Hjelpe personen føler seg komfortabel med å snakke om sine følelser. Mange ganger lettelse han vil oppleve vil motivere ham til å planlegge samtaleterapi med en profesjonell terapeut.

Valider personens tilstand. Mange ganger en person med depresjon føler seg fremmedgjort, misforstått og skyldig. Han kan ikke forstå hva som er galt eller han kanskje tror han er lat. En deprimert person kanskje ikke engang vet at hun lider av en alvorlig psykisk helsetilstand. Hjelpe noen du elsker erkjenner og forstår at han har et problem er første steg for ham å akseptere at han trenger profesjonell hjelp og råd.

Hjelp personen med å finne en hederlig terapeut. Få noen anbefalinger fra venner, familie eller lege og diskutere disse alternativene med din kjære. Noen ganger vil en deprimert person mangler motivasjon til å gjøre det første skrittet til å søke hjelp, men vil gjerne delta på et samtaleterapi session hvis noen forenkler prosessen.

Prøv å få deprimert person ute i noen minutter hver dag. Kombinere være utendørs med en moderat aktivitet som gåing kan gjøre underverker på en deprimert person humør. Hvis hun føler seg for sliten til å gå, prøv å sitte utendørs i sollys hvis mulig. Dette kan være utfordrende, men ikke umulig. Depresjon har mange ansikter. Noen deprimerte mennesker ønsker å isolere seg fra verden. De fleste er imidlertid oppleve en dyp ensomhet. Utsiktene til å ta en kort tur med noen som uttrykker en genuin bekymring i deres velvære er lett akseptert i mange tilfeller.

Cook ham sunne måltider. Generelt en deprimert person mangler motivasjon til å lage sunne måltider eller noen ganger til og med å spise. Mangel på næringsstoffer kan faktisk gjøre hans tilstand verre så tale personen til å spise minst et par småstykker av et sunt og balansert måltid kan hjelpe. Gode ​​matvarer for å hjelpe boost humør har serotonin forløper tryptofan som kalkun, egg, melk, ost og bønner. Laks, valnøtter og tunfisk er høy i omega-3 fettsyrer som også sies å bidra til å øke stemningen.

Hint

 • Depresjon kan være så alvorlig som å indusere selvmordstanker. Visse atferd bør vurderes røde flagg for eksempel å kjøpe et våpen, noe som gjør en vilje eller gi bort personlige eiendeler. Kommentarer som "Jeg skulle ønske jeg var død" eller "Jeg kan ikke ta det lenger" er et rop om hjelp som bør tas på alvor og brakt til seg oppmerksomheten til en mental helse profesjonell umiddelbart.

Hva du skal si til noen som har uventede graviditet

Mennesker som opplever en uønsket graviditet kan ha problemer med å takle nyheten, og de kan også lure på hvordan deres familie, venner og kolleger eller klassekamerater kan reagere. Selv reagerer på nyheten om en uønsket graviditet kan være vanskelig, kan gi en ikke-dømmende lyttende øre være første skritt i å gi støtte og jobber mot løsninger.

Betydning

Mange mennesker som står overfor en uønsket graviditet trenger noen som vil bare lytte til dem. Selv om du kanskje føler at du trenger å svare på sine nyheter med en gang med råd, dømmekraft eller løsninger på sine problemer, bare lytter kan hjelpe deg å bedre forstå situasjonen, gi deg tid til å finne ut hva jeg skal si, og hindre deg fra å si ting som kan vise seg å være sårende.

Betraktninger

En uønsket graviditet kan føre folk til å gå gjennom en blanding av følelser inkludert glede, panikk, spenning, bekymring, frykt og anger. Som de snakke med deg, kan de fortsatt behandler disse følelsene, som kan gjøre det vanskelig å avgjøre om du bør gratulere dem eller hjelpe dem gjennom krisen modus. I virkeligheten, må du kanskje gjøre litt av begge deler. Hvis du er usikker på hva jeg skal si, prøver bare å empathizing med sine følelser og gjenta hva de forteller deg med svar som "det høres ut som du virkelig ser frem til å ha babyen når den tid kommer," eller "det høres ut som du er veldig redd for å fortelle foreldrene dine. "

Typer

Noen mennesker med en uønsket graviditet er positivt overrasket, selv fornøyde, med nyheter, mens andre trenger tid til å venne seg til tanken. Atter andre allerede vet at de ikke ønsker å ha et barn, og mange mennesker er ikke sikker på hva jeg skal gjøre. Hvis personen du snakker med faller godt inn én type eller den andre, kan du ha en enklere tid på å bestemme hva jeg skal si. I tilfeller hvor personen er ambivalent om graviditeten, fortsetter å lytte. Bare gi dem noen å snakke med, selv om du ikke vet hva du skal si, kan være en god måte å gi støtte.

Fordeler

Selv om du kanskje ikke være behagelig å ha mottatt nyheten om en uønsket graviditet, spesielt fra et familiemedlem eller noen du er nær, det faktum at de er villige til å fortelle deg om det har fordeler for deg og for dem. De tidligere folk er i stand til å snakke om en uønsket graviditet, jo mindre sannsynlig er det å ta forhastede beslutninger de kan angre på, eller føler de trenger for å holde graviditeten hemmelig, noe som kan hindre dem fra å få støtte og medisinsk behandling de trenger. Ved å gi en støttende atmosfære der for å snakke om situasjonen, kan familier gjøre velinformerte beslutninger og hjelpe personen som vender mot uønsket graviditet ikke føle seg alene.

Expert Insight

Mens ved første mennesker med en uønsket graviditet kan bare ønsker du å lytte, til slutt kan de ønsker hjelp beslutninger, spør du om råd, eller forventer du å ha en mening. Hvis personen er noen du kjenner godt, som din datter, kan det hende du har sterke følelser om emnet, og har ganske mye å si. I andre tilfeller kan du ikke vite hvordan du kan hjelpe dem. I begge tilfeller kan profesjonell graviditet rådgivning hjelpe familien involvert takle sine følelser, gi dem informasjon om deres valg, og oppfordre dem til å ta gode beslutninger.

Kan du få Chicken Pox fra noen som har Helvetesild?

Helvetesild er en potensielt svært smertefull hudsykdom som mennesker utvikler bare etter at de har hatt vannkopper på et tidspunkt i livet. Helvetesild er smittsom i visse scenarier og de som har denne sykdommen bør utvise forsiktighet når de er rundt andre.

Varicella-Roster

Et virus kjent som varicella-zoster virus er ansvarlig for utfelling av vannkopper. Når vannkopper går, går viruset inn der det kan ligge i dvale i mange år før de blir aktive og forårsaker helvetesild en slags suspendert animasjon stat i en persons nervesystem,.

Identifikasjon

Noen av symptomene på helvetesild inkluderer intense smerter, blemmer som åpner opp og slam, feber, nummenhet og utslett. Grunnen helvetesild blusse opp i noen mennesker er ikke klart, men mange forskere knytte den til en persons immunsystem svekkelse som de blir eldre, ifølge Mayo Clinic nettsiden.

Effekter

Selv om en person med helvetesild ikke kan overføre helvetesild til en annen person, han har evnen til å overføre viruset til dem som ennå har til gode å oppleve vannkopper. I slike tilfeller kan den smittede personen skaffe vannkopper, men de vil ikke få helvetesild fra dette samspillet.

Advarsel

Personer som har helvetesild bør ta spesiell omsorg for å holde unna folk med nedsatt immunforsvar som ikke har hatt vannkopper, samt gravide kvinner og nyfødte barn.

Time Frame

En pasient med helvetesild vil forbli smittsom før de karakteristiske blemmer som følger med sykdom skabb helt over.

Hvordan Revive noen som har besvimt

Hvordan Revive noen som har besvimt


Hvis noen besvimer i ditt nærvær, bør du vite hvordan du skal reagere for å hindre skader og adresse førstehjelpsbehov. Når du fester person, kan du finne ut om profesjonell hjelp er nødvendig.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på dine omgivelser og den personen som har besvimt. Vet advarselen tegn som tyder på at noen kanskje muligens svak. Tegn er blekhet, kulde, svette, svimmelhet, kvalme, hyppig gjesping, tett bryst eller palpations.

Samtale nødetatene eller sende for noen andre til å ringe en ambulanse så det kan være underveis mens du prøver og gjenopplive den enkelte. Plassere personen på ryggen hvis personen har besvimt og sørge for at hans føtter blir hevet over hjertet hvis mulig.

Sjekk personens luft passasjer for eventuelle hindringer. Se i hennes munn og nese for noen tegn til oppkast, spytte, mat eller noe som kan hemme personens pust.

Se etter eventuelle medisinske identifikasjon armbånd som kan tyde på en medisinsk tilstand, for eksempel diabetes eller epilepsi. Ikke flytt den enkelte for langt fra den opprinnelige besvimelse området.

Løsne den enkeltes klær, særlig elementer som krager, belter og sko. Behandle eventuelle støt, skrubbsår eller blåmerker hensiktsmessig med et førstehjelpsskrin.

Tips og advarsler

 • Ikke unngå å ringe akuttmedisinske tjenester som den personen kunne trenge medisinsk hjelp utover besvimelse at du vil være i stand til å gi.
 • Ikke nøl med å utføre HLR hvis du ikke kan oppdage en puls.

Hvordan å konfrontere noen som har fysisk og mentalt misbrukt Du

Hvordan å konfrontere noen som har fysisk og mentalt misbrukt Du


Misbruk er noe som tar noen mennesker et helt liv å komme seg fra. I enkelte situasjoner blir det nødvendig å konfrontere en person som har misbrukt deg. For eksempel, hvis misbruk er brakt inn for domstolene kan det være situasjoner når du er pålagt å konfrontere en overgriper. I andre tilfeller kan behovene til familiemedlemmer krever at du setter deg selv i en situasjon for å møte en tidligere overgriper. Å vite hvordan man skal håndtere slike situasjoner trygt og på en måte som er sunt er avgjørende for misbruk ofre.

Bruksanvisning

•  Bestem deg for at du trenger å konfrontere din overgriper for din egen helse, eller for dine egne grunner. Ikke gjør det fordi du forventer å få en viss reaksjon ut av overgriperen. Ingen mengde planlegger eller håper kan forutsi atferden til en annen person.

Ta kontakt med en sosionom eller mental helse profesjonell før du konfronterer en overgriper. Sørg for at du gjør dette er noe som vil forbedre din helse og velvære.

Kontroller miljøet du er i, vil være trygt for en konfrontasjon. Aldri konfrontere en fysisk overgriper uten å være i et trygt miljø som en rettssal eller terapeutens kontor, eller du kan være å utsette deg selv for alvorlig fare. Et trygt sted gir deg også med støtte i tilfelle av en konfrontasjon med en følelsesmessig overgriper.

Sett en bestemt tid og sted for å konfrontere overgriperen. Unngå en spontan eller oppvarmet konfrontasjon. I stedet planlegger ut den tiden da du vil sitte og møt din overgriper.

Skriv ned spørsmål du må spørre eller de tingene som du trenger å si til din overgriper. Har alt ned på papir, som tenker på ting i øyeblikket kan være vanskeligere enn man kunne forvente.

Tips og advarsler

 • Vær forberedt på å ikke få akkurat det du forventet ut av konfrontasjon. Ofte resultatene er ikke hva du håpet på.

Hvordan hjelpe noen som har Schizofreni Disorder

Hvordan hjelpe noen som har Schizofreni Disorder


Når en kjær blir truffet med schizofreni, kan det være veldig vanskelig for venner og familiemedlemmer til å takle. Her er noen ting du kan gjøre for å hjelpe.

Bruksanvisning

•  Finn ut om personen virkelig har schizofreni. Visse legemidler som LSD, kan etterligne symptomene på schizofreni. Hvis personen ikke har en formell diagnose, men oppfyller kriteriene, umiddelbart gjøre en avtale slik at han eller hun kan bli vurdert.

Husk at til personen med schizofreni, vrangforestillinger som de opplever er svært reell. Ikke krangle med personen om sine vrangforestillinger, da dette kan gjøre dem føler seg opprørt, og kanskje eskalere situasjonen på en voldelig måte.

Snakk med personen i en trøstende, nonthreatening måte. Se kroppsspråk og øyekontakt. Sitter ved siden av hverandre er en måte som kan føle seg mer komfortabel med personen med schizofreni.

Selv om dette kan være bakvendt, er enig med personen. Hvis de er redd for CIA, kan du si noe sånt som: "Ja, regjeringen kan være skummelt."

Hvis personen blir opphisset, prøv å endre til gjenstand for noe godartet. Gjør noe aktivt med hendene, for eksempel spillkort, kan være en nyttig distraksjon til noen som lider av schizofreni.

Hvis de agitasjon øker, og du føler at du, enkeltpersoner rundt deg, eller personen med schizofreni er i fare, ikke nøl med å ringe 911. Når du gjør det, informere dem om at personen har en psykisk sykdom og ikke bruker narkotika .

Schizofreni sjelden går unna uten medisinering. Hjelpe personen få medisinsk hjelp, og oppmuntre ham eller henne til å ta medisiner som ble foreskrevet.

Husk at når stabilisert, mange mennesker med schizofreni og beslektede lidelser går på å føre liv som er helt normalt.

Tips og advarsler

 • Kalle en mental helse hotline for ytterligere hjelp. National Mental Health Association sin hotline er et godt sted å begynne. 800-969-NMHA (6642)
 • Hvis vrangforestillinger er voldelige, få hjelp. Ring din lokale nødhjelpstjenester.
 • Ikke overse problemet og håper at det vil gå bort. Uten behandling, schizofreni nesten alltid blir verre.

Hvordan noen som har ADHD loven?

Hvordan noen som har ADHD loven?

ADHD Oversikt

Har du møtt noen som ikke kan synes å sitte stille, liker å være i sentrum av oppmerksomheten på bekostning av andre mennesker, eller bare ser ikke ut til å lytte når du snakker med dem? Hvis så, vil denne personen bare kan være lider av Attention Deficit Hyperactivity Disorder, eller ADHD. Noen mener at ADHD er en lidelse som forekommer bare hos barn; dette er falsk. ADHD er en vanlig lidelse blant barn, men en som kan fortsette, ofte oversett, inn i voksenlivet. Mange voksne er diagnostisert med sykdommen, uten noen gang å ha blitt diagnostisert som barn eller gjenkjenne symptomer på ADHD, noe som kan ha vært problematisk dem hele livet.

Medisiner, hovedsakelig av sentralstimulerende type, er svært effektiv i å kontrollere symptomene på ADHD, både hos barn og voksne. Men hvordan gjør man som har ubehandlet ADHD handling, og hvordan dagens medisiner endre sin atferd?

Oppførsel av noen med ADHD

Ifølge den anerkjente regjeringen nettsted for NIMH (National Institute of Mental Health), er det tre primære atferd utstilt av noen med ADHD: hyperaktivitet, uoppmerksomhet, og impulsivitet.

Et barn eller voksen manifestere hyperaktivitet kan ha problemer med å sitte stille, har racing tale mønstre, og har problemer med å gjøre oppgaver som krever dem å bo stille og rolig. Noen som handler ut med hyperaktivitet kan bli sett på som stadig "sprellende" eller kjører rundt, tilsynelatende ute av stand til å styre sin energi.

Uoppmerksomhet er også lett identifiserbare i oppførselen til noen som lider av ADHD. Dette aspektet av lidelsen innebærer manglende fokus, vedvarende manglende evne til å betale oppmerksomhet i klassen eller på jobben, og konstant dagdrømmer, blant mange andre. Når du møter noen manifestere uoppmerksomhet, kan de synes å miste interessen eller bare være ute av stand til å lytte til deg når du snakker med dem.

Noen med ADHD viser sin impulsive side kan vise konstant utålmodighet, gjør upassende kommentarer til feil tid, bruke penger uten å tenke, og ofte avbryte andre folks samtaler og aktiviteter. De kan synes å ønske å være "center of attention" i en gruppe innstilling som jobb eller skole, og være svært vanskelig å holde en jevn samtale med grunnet deres impulsive taler eller avkutting av dine setninger.

Hvordan ADHD Behandling påvirker atferd

De mest vanlige medisiner foreskrevet av leger for ADHD er sentralstimulerende midler, som for eksempel Adderall (blandet dextroamphetamine), Ritalin (metylfenidat), Concerta (time-released metylfenidat), og Vyvanse (lisdexamphetaime, en utvidet-release prodrug). Andre medisiner av den ikke-stimulerende typen eksisterer; Det har imidlertid vist seg at de stimulerende midler er mest effektive. NIMH rapporterer at disse medikamentene - selv om det kan virke rart å behandle typer atferd diskutert tidligere med sentralstimulerende midler - er svært nyttig for å redusere virkningene av hyperaktivitet, uoppmerksomhet og impulsivitet for noen med ADHD, noe som får dem til å oppføre seg i en roligere, mer fokusert og imøtekommende måte.

Hvis du eller et medlem av familien ser ut til å konsekvent handle på måter som diskuteres, kan du eller de godt ha ADHD, og ​​bør snakke med en familie lege for å diskutere behandlingsalternativer. Men den gode nyheten er, er ADHD en treatable tilstand, og med den rette medisinen, noen som lider med sykdommen vil mer enn sannsynlig oppleve en avtagende av sine symptomer, og vil være tilbøyelige til å "handle ut" mye sjeldnere.

Hvordan man skal håndtere med noen som har PMDD

Hvordan man skal håndtere med noen som har PMDD


Tre til 9 prosent av kvinner i fertil alder bli offer for premenstruelle dysphoric lidelse. Også referert til som PMDD, er lidelsen som et alvorlig tilfelle av PMS. Kvinner som lider av denne sykdommen rapporterer å ha problemer med å håndtere dag-til-dag aspekter av deres liv, relasjoner og jobber. Symptomer, inkludert depresjon, angst og utbrudd av sinne til et normalt lykkelig kvinne, begynner om 10 til 14 dager før menstruasjonssyklusen. Håndteringen PMDD er vanskelig og frustrerende for kvinnen, som ikke har noen kontroll over kroppen hennes, men det er også vanskelig for henne partner. Hennes partner kan føle seg angrepet eller forvirret til tider, men det finnes løsninger på å jobbe ut problemer som oppstår fra PMDD.

Hvordan man skal håndtere med noen som har PMDD

•  Vis empati. Forskning hva din partner eller venn går gjennom. Jo mer du kan forstå om sykdommen, jo mer du kan føle hva hun går gjennom.

Ikke påpeke hennes feil og symptomer.

Unngå overraskende henne når hun menstruerer.

Unngå å lage store avgjørelser på denne tiden av måneden. Hun er ikke følelsen som henne selv, så viktige diskusjoner eller beslutninger bør unngås i denne perioden.

Plan for sosiale aktiviteter noen annen gang i måneden.

Hjelp ut rundt huset og hjelpe henne å unngå stress. Stress vil intensivere hennes symptomer og kan muligens forlenge hennes symptomer.

Oppsøk hjelp utenfra med en samlivsrådgiver. Dette vil hjelpe deg og din partner til å forstå de problemer du har og lære hvordan man skal håndtere dem.

Hvordan hjelpe noen som har et epileptisk anfall

Hvordan hjelpe noen som har et epileptisk anfall


Det er skremmende å se noen har et anfall. Selv om personen er vanligvis bevisstløs under en generalisert anfall, det er mange måter du kan tilby hjelp. Din fysiske og psykologisk støtte kan gjøre en verden av forskjell.

Bruksanvisning

Enkel personen til gulvet, hvis du ser at hun er i ferd med å få et anfall. Hun kan bli skadet hvis hun faller.

Sett inn et lommetørkle mellom tennene hvis hun vet hun kommer til å ha et anfall. Det vil hjelpe henne å unngå å bite tungen.

Løsne konstriktiv klær (med mindre beslaget har kommet på og personen er krampetrekninger for mye).

Beskytt hodet med en pute eller et annet mykt objekt, hvis mulig. Under en grand mal anfall, har hodet en tendens til å streike gulvet gjentatte ganger.

Shoo bort tilskuere og lukke døren for å gi privatliv.

Flytt møbler ut av veien.

Unngå å prøve å holde den personen har et anfall. Du vil aldri bli sterk nok til å kjempe mot de kraftige gripe muskler, men du kan bli skadet.

Pass på ikke å jamme noe mellom gripe personens sammenbitte tenner. Hvis hennes kjeven er bet, kan du bryte tennene eller skade leppene.

Slå henne på hennes side hvis du kan, for å hindre choking eller aspirasjon av oppkast som kan oppstå under anfall.

Snu person etter at hun begynner å gjenvinne bevissthet etter hennes anfall. Noen ganger bevisstheten er gjenvunnet snart etter et anfall, noen ganger kan det ta flere minutter eller mer.

Tips og advarsler

 • Hvis du har spørsmål eller kommentarer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan Cope med noen som har ubehandlet bipolar

Bipolar lidelse rammer nesten 6 millioner mennesker i USA. Både person med bipolar lidelse og hans eller hennes familiemedlemmer må lære å takle sykdommen. Personer med bipolar lidelse er ofte uvillige til å søke behandling fordi de ikke kan innse at de har et problem. Dette gjør mestringsteknikker viktig.

Bruksanvisning

Forberedelse

•  Forskning bipolar lidelse online eller på biblioteket, og finne ut hva de klassiske symptomene på sykdommen er. De to store stadier av denne sykdommen er mani og depresjon, selv om blandede stadiene er mulig også. Maniske stadier bære en forhøyet humør, irritabilitet og muligens ut-av-kontroll tenkning eller atferd. Depressive episoder er helt motsatt, med tristhet og håpløshet er de viktigste symptomene.

Lær å gjenkjenne symptomer på bipolar lidelse i den personen du lever. Erkjennelsen funksjonene til denne sykdommen er viktig når du prøver å forberede seg på hva som vil komme neste i de bipolare sykluser.

Fortell din familiemedlem at du er der når han eller hun trenger deg. Noen med bipolar lidelse vil trenge ekstra støtte under maniske og depressive faser.

Mestringsstrategier

Sett av tid til deg selv og følge gjennom med dine egne aktiviteter. Selv om bipolare mennesker trenger støtte, skape rom og en egen tid for deg selv er avgjørende så vil du bli frisk mentalt og har din egen identitet.

Administrere stressende tider effektivt ved å lage dine egne avspenningsøvelser. For eksempel å ta et skritt tilbake i tider med stress med bipolar familiemedlem er viktig for din generelle velvære. Et par effektive mestringsmetoder er visuelle bildeteknikker eller meditasjon.

Nå ut for støtte fra dine venner eller andre i din kommune. Det er mange andre mennesker som må leve med en bipolar familiemedlem. Erkjennelsen av at du ikke er alene kan bidra til å lette stress av sykdom.

Oppmuntre bipolar familiemedlem til å søke behandling. Fortell ham eller henne at det de føler trenger ikke å være ekstrem og at vellykkede behandling alternativer er tilgjengelige hvis han eller hun er villig til å få hjelp.

Lag en plan for krisesituasjoner. Under bipolar manisk fase, mange mennesker finner seg ut av kontroll og gjøre ting de ellers ikke ville.

For eksempel, suicidale tendenser er vanlig, og familiemedlemmer må vite hvordan de skal reagere i en krise. Hvis du bestemmer deg for å ringe 911 for å få hjelp eller en lokal mental helse samfunnet, skrive ned telefonnumrene til hver av nødanropet du vil kontakte i en krise.

Tips og advarsler

 • Ikke ta ting personlig når en bipolar person sier noe sårende; ofte han eller hun ikke vil innse konsekvensen av det som blir sagt eller gjort.
 • Aldri fortelle en bipolar familiemedlem til å "snap out of it." Bipolar lidelse er en psykisk sykdom, ikke et valg.

Hvordan hjelpe noen som har en splittet personlighet

Hvordan hjelpe noen som har en splittet personlighet


En splittet personlighet er mer kjent som Dissosiativ Identity Disorder, som klassifisert av Diagnostic and Statistical Manual - IV - Text Revision. DID er en ekstremt kompleks lidelse som tar mange år å klassifisere. En person med en splittet personlighet kan utvise andre lidelser, som depresjon og angst, som må utelukkes før en diagnose er gjort. Ifølge National Alliance på psykiske lidelser, må en person ha minst to distinkt forskjellige personligheter før han ble diagnostisert med DID. Noen med en splittet personlighet kan være helt uvitende om tilstedeværelsen av "endre" personligheter og lider episoder av hukommelsestap, ofte glemmer hendelser og tidsperioder.

Bruksanvisning

Skriv ned noe uvanlig personen sier eller gjør. Hvis din venn eller familiemedlem virker "out of character" for seg selv, gjøre notater av dagen og tidspunktet for forekomsten. Record noe uvanlig du varsel - slik som å skrive med en annen hånd eller plutselig ikke bruker briller. Når en annen personlighet overtar, hans vesen endres.

Gjør taleopptak av forskjellige personligheter. Noen med flere personligheter kan ha opp til 100 forskjellige "personligheter." Noen endrer er mer dominerende enn andre, og noen kan komme ut under bestemte, stressituasjoner. Fordi ulike kjønn er ofte identifisert hos personer med split personligheter, kan vokale toner endres.

Oppmuntre din venn eller familiemedlem til å søke profesjonell, psykiatrisk hjelp. Riktig diagnose og medisiner kan bidra til å kontrollere dissosiativ lidelse. Det kan ta flere år for en skikkelig diagnose, men en psykiater kan begynne utelukker andre psykiske lidelser.

Sjekk inn med din venn eller familiemedlem ofte. Ofte folk med DID vise andre psykiske lidelser symptomer som depresjon, selvmordstanker og handlinger og atferd som selvskading og spiseforstyrrelser. Hvis du mistenker at din venn er en fare for seg selv eller noen andre, kontakt øyeblikkelig hjelp umiddelbart.

Tips og advarsler

 • Hold notater og opptak for mental helse profesjonell. Holde poster og presentere informasjonen til en lisensiert psykiater kan hjelpe med en skikkelig diagnose og raskere behandling for din venn eller familiemedlem.
 • Ikke møt din venn eller familiemedlem med dine opptak hvis personen er uvitende om egne personligheter. Dette kan være forvirrende og opprørende til den personen, og kan føre til selvskading.