Digidexo.com

tegn på blidpropp i lysken

Hvordan Gi Effektiv Yoga Exercise for livmor Fibroids

Hvordan Gi Effektiv Yoga Exercise for livmor Fibroids


Livmor fibroids er noncancerous svulster som vanligvis finnes i kvinner 30 til 40 år gamle. Ifølge MayoClinic.org, kan så mange som tre av fire kvinner i fruktbar alder utvikle muskelknuter i sin livmor. Selv om legene ikke vet den spesifikke årsaken til fibroids, forskning peker på hormonet østrogen som en mulig trigger. Fibroids varierer i størrelse fra mikroskopiske til størrelsen på en bowlingkule. Noen kvinner har ingen symptomer, mens andre kan oppleve press i magen, forstoppelse, kraftig blødning eller kramper. Milde yoga øvelser og buk puste kan bidra til å øke blodsirkulasjonen i bekkenområdet og redusere opplevelser av tyngde og press.

Bruksanvisning

•  Kom på alle fire for å forberede Cat positur - Marjariasana - med vekten jevnt fordelt på håndflatene dine hender og knær, fingre spredt vidt. Juster hendene under skuldrene og knærne etter hoftene. Pust inn Cat posere som du runde ryggen, slipper hodet nedover og forlenge halebenet mot bakken.

Pust inn Cow posere som du vipper bekkenet fram og tok blikket opp, slippe magen din og lage en bue i ryggen. Gjenta denne bevegelsen for fem langsomme åndedrag som du øker blodstrømmen til magen.

Sitt på setet med knærne bøyd og fotsålene på gulvet ca 2 meter fra hverandre. Utvid armene bak deg og trykk håndflatene ned i bakken utenfor hoftene med fingertuppene vinklet vekk fra deg. Slippe knærne til venstre som du puster ut og vri langt til venstre, trykke hendene ned i gulvet for å forlenge ryggraden ut av bekkenet, kommer opp på fingertuppene hvis det er nødvendig. Utdype vri ved å plassere din høyre hånd på utsiden av venstre kne.

Pust når du flytter tilbake til sentrum. Gjenta denne vri, en modifisert versjon av Bharadvajasana, på den motsatte side med den neste puster. Utfør dette utgjøre to til tre ganger på hver side for å strekke de dype musklene i bekkenet og massere de indre organer.

Ligg på ryggen for Liggende Bound Angle positur, eller Supta Baddha Konasana. Bøy knærne ut til siden, tegne føttene mot lysken og bringe fotsålene sammen.

Plasser venstre hånd på brystet og høyre hånd på magen når du begynner magen å puste. Pust gjennom nesen og observere hvordan magen din stiger med hver pust og kontrakter med hver puster. Høyre hånd på brystet bør knapt bevege seg.

Pust langsomt og dypt i tre eller fire minutter, avslappende og mykgjørende magen med hvert åndedrag. Visual hoftene, bekkenet og underlivet åpne opp, øker blodsirkulasjonen til dette området.

Tips og advarsler

  • Å utdype din avslapning, avslutter yoga praksis i Corpse positur - Savasana - med bena utvidet ut og armene hviler ved sidene, håndflatene vendt opp. Hvil i dette posere for fem til 10 minutter som du gir slipp på all muskelspenninger og tømme tankene.
  • Kvinner med store muskelknuter bør ta de samme forholdsregler som gravide når praktisere yoga og unngå å plassere press på de underlivet. Støttede positurer på baksiden er spesielt nyttig.
  • Unngå enhver yoga positur eller trening som skaper smerte eller forverrer symptomene dine.

Lyske brokk Tegn og symptomer

Lyske brokk Tegn og symptomer


Noen mennesker er ikke engang klar over at de har en lyske brokk, eller lyskebrokk, før de besøker sin lege for en rutinemessig eksamen. Mange ganger, ikke brokk viser ikke noen tegn eller symptomer som det enda eksisterer. En person kan oppleve en bule i hans lysken når du står opp. Dette bule er forårsaket av en utstående tarmen og en person trenger for å søke medisinsk behandling for det. Her er informasjon knyttet til symptomer, tegn, årsaker og behandlinger for en brokk i lysken.

Symptomer hos voksne

Noen ganger kan en lyske brokk viser ingen tegn på at den er der før du står opp og legger merke til en bule, ellers hoste eller belastning. En person som lider en lyske brokk vil mer enn sannsynlig varsel denne bule på hver side av deres skambeinet. Du kan også legge merke smerter i området i lysken når du hoster, løfter eller bøyd over. Det er vanligvis en dregging eller følelse av tyngde i lysken. Menn er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk enn kvinner. Noen ganger kan den utstikkende tarmen faller inn i pungen. Hvis dette skjer, er brokk kalles en lyske-scrotal brokk. Noen ganger vil det være smerte og hevelse i pungen og testiklene. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle en brokk i femoral kanalen på grunn av en svakhet der. De vil som regel merke bule, samt andre smertefulle symptomer mens du gjør små oppgaver.

Symptomer hos barn

De fleste lyske brokk hos barn skyldes en svakhet i bukveggen. Faktisk er det anslått at fem av hver 100 barn vil lide av en brokk i lysken. I et lite barn, kan brokk gjøre sin tilstedeværelse kjent når barnet hoster, gråter, eller er straining under en normal avføring. Hos eldre barn, brokk vil fremgå mens barnet står under hoste eller anstrengende, så vel som i løpet av en normal avføring.

Årsaker

De fleste lyske brokk er forårsaket på grunn av en svekkelse og økt trykk i bukveggen. Selv om noen lyske brokk synes å ha noen åpenbar årsak i det hele tatt, de fleste brokk som utvikler hos barn skyldes at mageslimhinnen ikke lukker ordentlig ved fødselen. Brokk som utvikler senere i livet antas å være forårsaket av en svekkelse i bukveggen på grunn av aldring, mageoperasjoner, intens og kronisk hoste, eller gjør intens fysisk aktivitet som forårsaker anstreng i området.

Risiko

Lyske brokk kan vokse seg større over tid hvis den forblir ubehandlet. Disse brokk kan føre til press og bli smertefullt i områdene rundt den. Hvis den forblir ubehandlet i et menneske, vil disse brokk strekker seg inn i pungen, og testikler, forårsaker svelling og smerte. Et brokk venstre ubehandlet kan føre til en løkke av tarmen for å bli fanget i bukveggen var brokk begynte. Dette kan føre til smerter og hindrer avføring til det punktet du ikke kan ha ett eller passere gass. Det kan også gi kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand, fordi den innfangede tarmen vil ha sitt blodstrøm avskåret, forårsaker at en del av vevet på å dø. Når dette skjer, er det som kalles en kvelning av tarmen og er livstruende. Kirurgi er nødvendig så snart som mulig.

Forebygging / løsning

Hvis du er født med en svekkelse i bukveggen, er det ikke mye du kan gjøre for å hindre en lyske brokk skjer. Det er ting du kan gjøre for å redusere belaste magemusklene. Prøv å opprettholde en sunn vekt å legge mindre belastning på dette området. Legge fiber til kosthold vil redusere behovet for å stamme under en avføring. Vær forsiktig og vær forsiktig når du slipper å løfte noe tungt; husk å bøye fra knærne når du løfter. Siden røyking kan føre til kronisk hoste, stopp. Iført en truss vil ikke fikse brokk. Det kan bringe komfort for en kort periode, men skaden vil fremdeles være der.

Diagnose / behandling

Mesteparten av tiden vil legen finne brokk ved å gjøre en enkel legeundersøkelse. Hvis brokk ikke forårsaker du ubehag og er relativt lite, kan legen bare vente og se på brokk. Hvis brokk er forstørret og skaper ekstreme smerter, er kirurgi det eneste alternativet tilgjengelig i å fikse det. De to operasjoner som er tilgjengelige for å reparere en lyske brokk er herniorrhaphy og hernioplasty.

Lyskebrokk Tegn og symptomer

Lyskebrokk er svært vanlig og kan oppstå på hver side av lysken. En inguinal brokk skyldes forårsakes når en del av tarmen rager inn lyskekanalen på grunn av en abdominal muskelsvakhet. Disse brokk er sett oftere hos menn enn kvinner. Voksne kan utvikle dem fra tunge løft, kronisk hoste eller aldring.

Fact

I en artikkel med tittelen: "Risikofaktorer for inguinal brokk blant voksne i den amerikanske befolkningen." skrevet av Constance E. Ruhl og James E. Everhart, publisert i American Journal of Epidemiology i mars 2007 Den sier, "Det er anslått at i USA, har brokk resultert i betydelig begrensning av aktivitet for rundt 400.000 personer, og antallet arbeidsdager tapt er større enn for andre kroniske fordøyelses forhold. "

Funksjoner

Det er tre typer av lyskebrokk - en reduserbar lyskebrokk er lett skyves tilbake inn i magen, en irreducible eller soning lyskebrokk kan ikke skyves tilbake i magen og en strangulated lyskebrokk er en langvarig soning brokk der blodtilførselen har blitt kuttet av. Dette er en alvorlig skade som krever øyeblikkelig legehjelp.

Signs

Det finnes kanskje ingen er ingen tegn eller symptomer for å oppdage at du har en lyskebrokk det kan bli diagnostisert under en fysisk undersøkelse. Det kan være en utvekst eller en bule sett og følt i det berørte lysken det kan forsvinne når du legger ned og dukke opp igjen når du står. Hanner kan oppleve smerte og hevelse rundt scrotal og testiklene området. Hos spedbarn og babyer brokk kan bli sett når de er hoste, gråt eller straining under avføring.

Symptomer

Et vanlig symptom er smerter i det berørte lysken når du hoster, bøye eller gjøre anstrengende tunge løft. Du kan også oppleve en følelse av tyngde i området av de berørte lysken. Et angrep av plutselige smerter i det berørte lysken med kvalme og oppkast er vanligvis symptomene på en strangulated lyskebrokk. Dette er et medisinsk nødstilfelle søke øyeblikkelig medisinsk behandling for å unngå døden til strangulated vev og grav komplikasjoner for pasienten.

Forebygging / løsning

Følgende trinn kan bidra til å forebygge lyskebrokk:
Slutte å røyke for å unngå å utvikle en kronisk luftveis tilstand.
Lære riktig kroppen mekanikk spesielt i jobber som krever langvarig og tunge løft.
Bruk riktige kroppen teknikker for løfting og bruke en mid støtte til kroppen.
Opprettholde tilstrekkelig kroppsvekt. Spis en sunn diett av frisk, frukt, grønnsaker, protein og et tilstrekkelig inntak av væske.

Hva er tegn og symptomer på Femoral aneurisme?

Et aneurisme er en svulmende i veggene i en arterie som ligner på en ballong som, hvis den sprekker eller knuses, kan forårsake intense interne, ukontrollerbar blødning. I de fleste tilfeller er små aneurismer aldri diagnostisert, men større de kan være. Den mest vanlige område for en aneurisme er de som finnes langs aorta, de store blodkar i kroppen som tilfører blod til hjertet. Men aorta grener av i to lårarteriene som leverer oksygenrikt blod til underekstremitetene. En femoral aneurisme er vanligvis finnes på den øverste delen av arterien, ved lysken. Lære og forstå de tegn og symptomer på en femur aneurisme fører til rask diagnostisering og behandling, og hindrer komplikasjoner, for eksempel blodpropp eller til og med en burst arterien, som kan føre til nesten umiddelbar sjokk og død på grunn av nedsatt blodtrykk og blodtap.

Signs

Høyt blodtrykk eller hypertensjon er et klassisk tegn på aterosklerose eller åreforkalkning forårsaket av røyking, overvekt og høyt kolesterol. Høyt blodtrykk eller hypertensjon er nesten alltid et resultat av karlidelser, så få sjekket av en lege hvis du mistenker at du eller en du er glad kanskje lider av slike forhold. Åreforkalkning fører til svekkelse eller innsnevring av arteriene, noe som får svekket blod fartøy vegger for å utvide for å lette blodstrømmen.

Pain

I mange tilfeller vil en person med en femoral aneurisme har noen symptomer, men smerte er vanlig. Smerte forårsaket av en aneurisme er generelt kjente under plasseringen av aneurisme på grunn av en reduksjon i blodstrøm. Smerte er oftest følt i leggen, rundt kneet området, men forskjellige personer kan oppleve smerter i forskjellige områder over hele den berørte benet side, avhengig av størrelsen av den aneurisme.

Nummenhet eller prikking

På grunn av redusert blodstrøm, kan individer med en femoral aneurisme oppleve en prikking eller nummenhet i den nedre ekstremitet under plasseringen av aneurismen. I mange tilfeller vil personer med en femoral aneurisme plassert i lysken vil føle smerte eller resulterende nummenhet i kne-området, under kneet, eller i den nedre låret.

Puls

En av de viktigste tegn på en mulig femoral aneurisme er evnen til lett å finne og føle pulsen på baksiden av kneet, kalt popliteal puls. Hvis en aneurisme er til stede, kan pulsen være lett å finne og følte som bankende. En annen felles nettsted for å vurdere femoral pulsen er i lysken. Igjen, under normale forhold, er disse to pulspunktene er heller vanskelig å føle, men i tilfelle av tilstedeværelse av en aneurisme er mer fremtredende ved berøring.

Diagnose og behandling

Diagnostisering av en femur aneurisme er ofte gjort gjennom flere ulike teknikker som CT (computertomografi), MR (magnetisk resonans imaging) eller ultralyd billeddiagnostikk. Behandlinger vil bli bestemt av generell generelle helse, alder og medisinsk tilstand. Å senke blodtrykket forårsaket av røyking eller hypertensjon er innledende behandlinger, så vel som de herunder medisinering behandlinger for å senke blodtrykket. Hvis aneurisme er ikke for stor, kan kirurgi være forsøkt.

Tegn og symptomer på akutt prostatitt

Prostatitt er en betennelse i prostatakjertelen hos menn. Det er både kroniske og akutte former av prostatitt, men den akutte formen er nesten alltid forårsaket av en bakteriell infeksjon, i henhold til National Institutes of Health. Dette kan føre til smerter og andre problemer i bekken-området, så vel som andre generelle tegn og symptomer på infeksjon.

Pain

Prostatitt kan gi smerter i flere områder av øvre og nedre midsection. Disse inkluderer magesmerter, vanligvis på høyre side av magen, smerter i korsryggen og perineum smerte. Sykdommen kan også forårsake smerter i testiklene, smerte mens ejaculating og smerter ved vannlating og avføring.

Urin Symptomer

I tillegg til smerte mens urinering, kan akutt prostatitt forårsake andre symptomer urin-relatert. Du kan oppleve problemer med vannlating, redusert urinstråle, økt urin haster og urinretensjon. Fordi akutt prostatitt er sannsynligvis forårsaket av en infeksjon, kan du oppleve en brennende følelse mens urinering, illeluktende urin og blod i urin og sæd.

Infeksjon symptomer

Siden akutt prostatitt er mest sannsynlig forårsaket av en infeksjon, kan du oppleve andre symptomer relatert til å ha en infeksjon. Disse inkluderer feber, frysninger, hovne lymfeknuter (spesielt i lysken), kvalme, oppkast og en generell følelse av sykdom.

Tegn og symptomer på en lyske Lymph Node Infeksjon

Tegn og symptomer på en lyske Lymph Node Infeksjon


Lymfeknutene er små organer som er del av immunsystemet. Lymfeknuter er spredt over hele kroppen, inkludert lysken, og arbeid ved å filtrere virus og bakterier fra systemet, holde dem inntil hvite blodceller kan drepe dem. Når lymfeknuter blir hovne, er det vanligvis det første tegn på en infeksjon.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på en lymfeknute infeksjon i lysken er utvidelsen av nodene selv. Ifølge Mayo Clinic, hvis lymfeknutene er svellet ved 0,4 inches er flere, er det et tegn på infeksjon. Disse forstørrede lymfeknuter er ofte smertefull eller øm å ta på. Personer med en lymfeknute infeksjon kan også føle seg uvel, med influensalignende symptomer som en lavgradig feber eller til og med en sår hals. Huden rundt området kan også være rød og betent.

Mer alvorlige symptomer

I noen mer alvorlige tilfeller kan lymfeknuter blir blokkert i løpet av en infeksjon. Hvis en lyske lymfeknute opplever en blokkering, kunne en av bena blir hovne, ifølge Mayo Clinic. Også i ekstremt sjeldne tilfeller kan en lymfeknute infeksjon føre til herdet og raskt voksende node som kan tyde på en svulst. Hvis hoven lymfeknute er ledsaget av feber, fortsetter å bli større eller varer lenger enn to uker, er det viktig å se en lege.

Komplikasjoner

Infiserte lymfeknuter må behandles med en antibiotika for å rydde opp infeksjonen. Ifølge Mayo Clinic, hvis venstre ubehandlet, kan en abscess dannes i lymfeknute. Hvis en abscess former, kan legen din behøve å tømme den. Også, som i en hvilken som helst bakteriell infeksjon forblir ubehandlet, kan infiserte lymfeknuter føre til bakteriemi, en infeksjon av blodet. Dette er en svært alvorlig tilstand som ikke bare kan skade dine organer, men kan føre til dødsfall.

Tidlige tegn på en nyre stein

Tidlige tegn på en nyre stein varierer mye fra person til person. Interessant nok, ifølge University of Maryland Medical Center, mange nyrestein produserer ingen symptomer i det hele tatt. Det er når en stein sitter fast i ureter --- lite rør mellom nyrene og urinblæren --- at alvorlige og smertefulle symptomer forekommer ofte.

Tidlig tegn

Tidlige tegn på en nyre stein, som rapportert av Mayo Clinic, er smerter som starter brått på den ene siden eller i ryggen, rett under ribbeina, og sprer seg til nedre del av magen og lysken. Smerten kan komme og gå, men er intens og kontinuerlig når den er tilstede, vanligvis en varighet på 20 til 60 minutter av gangen. Pasientene opplever ofte kvalme og oppkast, en hyppig trang til å urinere og smertefull vannlating. Andre symptomer inkluderer skyet, blodig eller illeluktende urin og frysninger og feber, noe som kan tyde på en infeksjon.

Funksjoner

Personer som lider av symptomer på en nyre stein kan ikke komme i en komfortabel stilling. I et forsøk på å få lindring, de ofte stå, sitte, tempo eller hvile. Flere nyrestein oppstår sent på kvelden eller tidlig på morgenen enn på noe annet tidspunkt. Dette skyldes sannsynligvis redusert urinmengde i disse tider eller innsnevring av urinlederne under tidlig morgen. Sen ettermiddag er den minst vanlige tid for nyrestein å skje.

Betraktninger

Selv om nyrestein symptomer kan være svært smertefullt, er den gode nyheten at de vanligvis ikke forårsake permanent skade. De fleste krever ikke noen medisinsk behandling annet enn smertestillende medikamenter. Størrelsen på en nyrestein er ikke nødvendigvis knyttet til graden av smerte. En liten "crystal" med svært skarpe kanter kan forårsake mye mer smerte enn en stor rund stein.

Identifikasjon

Smerten forbundet med symptomer på nyrestein er også et vanlig symptom på flere andre medisinske plager. Noen av de vanligste er gallestein, intestinal blokkering, blindtarmbetennelse, irritabel tarm syndrom, blodpropp og divertikulitt.

Tegn du bør se en lege

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, noen av de tidlige tegn på en nyre stein indikerer at en lege omsorg kan være nødvendig. Det anbefales at du ringer legen din dersom du opplever ekstrem smerte som ikke går bort, blod i urinen eller urin som lukter stygt eller har en skyet utseende. Feber, frysninger og oppkast er andre symptomer som indikerer at du bør oppsøke lege.

Tegn og symptomer på nyre infeksjoner og sykdom

Tegn og symptomer på nyre infeksjoner og sykdom


En nyre infeksjon, kjent medisinsk som pyelonefritt, er en spesifikk rekke UTI eller urinveisinfeksjon, hvor bakterier inn i urinrøret og tallrik eventuelt nå nyrene. Alternativt kan bakterier fra infeksjoner andre steder i kroppen spre seg til nyrene via blodet. Nyre infeksjoner og påfølgende sykdommene kan være potensielt dødelig, så det er viktig å søke legehjelp hvis du vist noen av de tegn eller symptomer.

Unormale blodprøver

Ifølge Net Wellness, rutinemessige blodprøver, spesielt blod urea nitrogen (BUN) og kreatinin tester, er gode indikatorer på riktig nyrefunksjon. Begge stoffene (blod urea nitrogen og kreatinin) er avfallsstoffer som nyrene skiller ut, så hvis deres nivå i blodet er spesielt høy, er det en indikasjon på at nyrene ikke fungerer som de skal.

High Blood Pressure

Mens høyt blodtrykk er en meget vanlig symptom, og kan indikere en rekke forskjellige betingelser, i henhold til Net Ness, er det ofte en av de første tegn på nyresykdommer (spesielt hvis blodtrykk medisiner er ineffektive til å kontrollere den).

Ødem

Ødem er en tilstand karakterisert ved at overskytende væske blir fanget i vev og / eller hulrom i kroppen. Ifølge Net Wellness, under nyre infeksjoner, kan ødem oppstå i lavere ben, føtter, hender og ansikt, og vil produsere oppblåsthet i disse områdene. Ofte er det en indikasjon på at det er proteiner som lekker fra nyrene.

Body Pain

Nyre infeksjoner og sykdommer kan føre til en rekke kroppslige smerter, inkludert de i lysken, flanker (sider), og tilbake samt magen, ifølge Mayo Clinic.

Urin haster

Ifølge Net Wellness, er nyre infeksjoner noen ganger ledsaget av urin haster, som er en sterk og kontinuerlig følelse at du må urinere (men du kan ikke alltid passere væsker når du prøver).

Urin frekvens

I motsetning til urin haster, er hyppig vannlating fenomenet å måtte urinere utrolig ofte, og faktisk passerer væske hver gang. Ifølge Net Ness, kan det av og til forekomme som et resultat av en nyre-infeksjon.

Brenning under vannlating

En annen indikasjon på at du kan ha en nyre infeksjon er hvis du føler en brennende følelse eller annen type smerter ved vannlating, ifølge Mayo Clinic.

Hematuria

Ifølge Net Wellness, kan mange nyresykdommer forstyrre kroppens glomerulær filtre, som hjelper separat blod fra urin. Denne forstyrrelsen kan forårsake hematuri, hvor røde blodceller og proteiner blande inn med urin, slik at det ser blodig og skyet.

Fever

Som de fleste sykdommer som utløser svar fra immunsystemet, kan de som er forbundet med nyrene føre til feber, og gi symptomer som frysninger og høye temperaturer.

Avanserte Symptomer

Hvis venstre ubehandlet, kan nyre infeksjoner produsere en rekke sene stadier av symptomer som tyder på utbruddet av avansert kronisk nyresykdom (CKD). Ifølge Net Wellness, disse symptomene inkluderer en metallisk smak i munnen, søvnighet, kløe, tap av matlyst, oppkast og rykninger.

Tegn og symptomer på AIDS-relatert tuberkulose

Tegn og symptomer på AIDS-relatert tuberkulose


Verdens helseorganisasjon anslår at 30 prosent av mennesker som lever med HIV / AIDS er også smittet med tuberkulose (TB) (i lungene eller andre deler av kroppen). Som TB er den ledende dødsårsaken hos HIV-positive individer, er det viktig at symptomene er anerkjent og behandlet.

Lunge TB

Opptil 75 prosent av HIV / TB pasienter viser ingen ytre tegn på lungetuberkulose, så screening er viktig selv om ingen symptomer eksisterer. Aktive lungetuberkulose symptomer inkluderer unormale x-stråler, nattsvette, oppspytt og vekttap.

Lymfeknuter

Non-lunge TB oppstår oftest i lymfeknutene. Symptomer inkluderer store klumper, som kan ha en utladning.

Bein og ledd

Spinal-joint TB symptomer inkluderer ryggsmerter og utseendet av puss eller herding i lysken.

Nedsatt TB (nyre og blære)

Symptomer inkluderer infeksjon i egglederne, livmor veggen eller prostata.

Andre områder

Selv om svært sjeldne, kan andre områder bli smittet med tuberkulose. Områder omfatter mage-tarmkanalen, hjertemuskelen og binyrene. Dersom TB mistenkes i en hvilken som helst del av kroppen, blir et TB test anbefalt.

Ansvarsfraskrivelse

Informasjonen ovenfor er ikke ment å være en erstatning for riktig medisinsk vurdering, og profesjonell rådgivning bør alltid være søkt.

Tegn og symptomer på Hodgkins lymfom

Hodgkins lymfom - også kjent som Hodgkins sykdom - kan speile noen av de tegn og symptomer på influensa først (feber, nattesvette, og tretthet), gjør en feil første diagnosen en mulighet. Men det er andre tegn og symptomer på Hodgkins som skiller den fra influensa helt, spesielt senere på progresjon av sykdommen.

Hodgkins lymfom definert

Ifølge Mayo Clinic, er Hodgkins lymfom "en kreft i lymfesystemet." Vår lymfesystemet - som inkluderer lymfeknuter, lymfe kanaler, og vår milt, thymus, mandlene, adenoids og benmargs - er en del av kroppens immunsystem.

Hodgkins lymfom avledet sitt navn i 1832 fra en britisk lege ved navn Thomas Hodgkin, som var den første til å skille den fra andre lymfomer.

Begynnende tegn og symptomer

Frysninger, feber, nattesvette, og pågående tretthet kan være første tegn og symptomer på Hodgkins lymfom. Men utvikle kløe, manglende appetitt, eller slippe mer enn 10% av kroppsvekten raskt kan også være symptomer.

Senere symptomer

Hvis du venter smerte å følge alle mulige symptomer på Hodgkins, kan du ikke kjenne igjen denne: smertefri lymfeknute hevelse i armhulene, halsen eller lysken områder. Noen folk legger merke til hva som synes å være en knute i disse områdene, men siden de ikke er smertefullt, utelukker de ut noen bekymring. Men siden svulster etter hvert vokse med Hodgkins, er det viktig å ha en lege sjekke ut eventuelle mistenkelige knuter som vises i disse områdene.

Forskjellen mellom Hodgkins og ikke-Hodgkins lymfom

Det er en viktig forskjell mellom Hodgkins lymfom og non-Hodgkins lymfom: tilstedeværelse - eller mangel på et nærvær - av en unormal celle kalt Reed-Sternberg celler.

Både Hodgkins og ikke-Hodgkins lymfom er typer av cancer, men Reed Sternberg-celle er funnet bare i Hodgkins lymfom, noe som er viktig å vite siden behandlingen for hver kan variere.

Advarsel

I tillegg til de ovennevnte symptomer, Hodgkins kan strekke seg utover lymfesystemet og inn i andre deler av kroppen. Progresjon av denne sykdommen har evnen til å påvirke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner også.

Prognose

Ifølge Mayo Clinic nettsiden, om lag en tredjedel av alle kvinner - og halvparten av alle menn - vil bli diagnostisert med kreft i løpet av livet. Det er et svimlende statistikken. Men den gode nyheten er at det er en 95 prosent suksessrate (5 år) for de riktig behandlet for Stage I eller Stage II av Hodgkins sykdom.

Tegn og symptomer på mannlig gjær infeksjoner

Tegn og symptomer på mannlig gjær infeksjoner


Som kvinner, kan menn få gjær infeksjoner både internt og eksternt. Noen vanlige gjær infeksjoner hos menn inkluderer skrittsopp, fotsopp og ringorm. Candida albicans er en sopp som lever på huden sammen med kroppens naturlige bakterier. Noen ganger kan dette candida overprodusere og forårsake gjær infeksjoner på en manns hud. Den candida overvekst kan ofte være et resultat av systemisk gjær, som også er en fungal infeksjon.

Candidiasis

Akkurat som på huden, candida albicans lever også naturlig i fordøyelseskanalen og store tarmen. Ofte, gjær infeksjoner, selv de som oppstår på huden, vil stamme i tykktarmen. Candida kan over-sprer i tykktarmen når en mann bruker for mye antibiotika eller kortikosteroider. Candida overvekst kan også være forårsaket av en dårlig diett, matallergier eller klorvann. Som gjær dør, avgir det giftstoffer. Parasitter kan også gå inn i kroppen på grunn av gjær. Hvis en systemisk gjær problem forblir ubehandlet, kan disse fremmedlegemer inn i blodet og bosette seg i ens celler og organer. Dette kan føre til en rekke symptomer og gjær problemer på andre områder av kroppen.

Fatigue

Menn kan også føle seg utmattet fra gjær infeksjoner, spesielt hvis deres problem er mer systemisk i naturen. Når kroppens naturlige bakterier bekjempe gjær, det midlertidig svekker immunforsvaret. Det kan gjøre en mann mer utsatt for parasitt invasjoner, noe som kan svekke immunforsvaret. Gjær og parasitter rane kroppen av ernæring. Parasitter trives på gjær, og gjær strømmer på gluten, sukker og andre næringsstoffer. Dette kan få en til å føle seg sløv og trøtt.

Jock Itch

Skrittsopp kan være forårsaket av systemisk gjær eller fra overeksponering til våt eller svett klær. Det vises vanligvis i lysken, lår og rumpe. Tegn på skrittsopp er skjellende, røde flekker på huden som kan sive eller blemme. Disse flekker av hud er som regel rødere rundt kantene. Skrittsopp ikke vanligvis vises på pungen eller penis, men det kan overføres til kvinner under samleie.

Fotsopp

Fotsopp, eller tenia pedis, er en annen type gjær infeksjon som rammer menn. Det kan være et symptom på candida overvekst i tykktarmen, eller være forårsaket av langvarig bruk av svette eller våte sokker. Menn som går med sko hele dagen, spesielt stramme seg, ikke får mye luftsirkulasjon på føttene. Den varme og fuktighet i dette gir et ideelt miljø for fotsopp. Anti-fungal kremer er vanligvis brukt til å behandle denne tilstanden. Imidlertid kan oral antibiotika være nødvendig med mer alvorlige tilfeller.

Mouth Thrush

Munn eller trøske er et annet symptom på en gjær infeksjon. Den angriper slimhinnene i munnen. Det kan påvirke tungen, på innsiden av kinnet, taket i munnen, og til og med svelget og spiserøret. Det ligger vanligvis som litt-hevet hvitt, kremfarget eller gule flekker. Disse flekkene vanligvis ikke vondt, men kan blø hvis man prøver å skrape dem.

Andre symptomer

I tillegg til huden gjær infeksjoner, kan menn oppleve migrene, gastritt, fortykket slim i nese og hals, astma, allergi, ledd-og muskelsmerter, og selv autoimmune sykdommer (f.eks fibromyalgi, Crohns sykdom) på grunn av systemiske gjær infeksjoner. En eller flere av disse symptomene kan følge hvilken som helst av hudsykdommer. Imidlertid kan en mann ikke får en bestemt hud gjær tilstand, men har fortsatt kløe (f.eks pungen fra matallergier).

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes


Du mistenker at du kan ha genital herpes, men vet egentlig ikke nok om dette utbredt seksuelt overførbar sykdom eller STD å gjenkjenne tegn. Tidlig behandling er avgjørende for å bidra til å forhindre utbrudd. Forholdsregler stopper spredning av denne sykdommen, så å vite hva du skal se opp for er ekstremt viktig for å få en tidlig diagnose.

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes

•  Innse det åpenbare symptomer. Selv om tegn på genital herpes er noen ganger så mild at de er ubemerket, åpenbare tegn på genital herpes inkluderer røde nupper, sår eller blemmer på kjønnsorganene, anus, innsiden av lårene eller baken. Herpes er også gjenkjennelig med kløe eller smerter i disse områdene. Det er også viktig å vite at blemmer kan oppstå inne i kjønnsorganene, for eksempel på livmorhalsen for kvinner og inne i urinrøret for menn. Vannlating kan være smertefullt under et utbrudd, eller du kan få influensaliknende symptomer som feber, hodepine og muskelsmerter, eller hovne lymfeknuter i lysken.

Evaluer din risiko. Hvis du har sex med mange forskjellige partnere uten kondom (eller hvis partneren din gjør), er du høy risiko for å pådra en STD, inkludert genital herpes. Imidlertid, siden herpes kan spres ved hud-til-hudkontakt eller gjennom oral sex, kondomer ikke alltid gi fullstendig beskyttelse mot sykdommen. Herpes kan spres gjennom seksuell kontakt, selv om en smittet person ikke har et utbrudd i den tiden av samleie. Så, hvis du ikke har vært med partneren din i lang tid eller er usikker på sin seksuelle historie, kan det hende du har en forhøyet risiko for å pådra genital herpes.

•  Få testet. Hvis du har den minste mistanke om at du har genital herpes eller noen STD for den saks skyld, bør du bli testet av legen din. Hvis du har åpne sår, kan en kultur tas for å teste for sykdommen. Hvis du ikke har sår, men likevel mistenker at du har kontrakt genital herpes, det er blodprøver tilgjengelig. Du må kanskje bli testet mer enn en gang siden det tar noen uker for antistoffer til å dukke opp i blodet ditt.

Hint

  • Husk at forholdsregel og bevissthet er betyr forebygging med alle kjønnssykdommer, så handle deretter.

Tegn og symptomer på Solstikk

Tegn og symptomer på Solstikk


Solstikk, også kjent som heteslag, er en livstruende tilstand der kroppens varmeregulerende systemet svikter på grunn av eksponering for høye temperaturer. Det skjer når kroppen ikke klarer å kvitte seg med overskuddsvarme på grunn av høy aktivitet eller et veldig varmt miljø.

Hvem får solstikk?

Selv om alle kan få solstikk, det er folk som er mer utsatt. De omfatter barn, eldre, idrettsutøvere, diabetikere, alkoholikere og de som ikke brukes til ekstrem varme og sol. Visse medisiner kan også gjøre en person mer utsatt for heteslag. Spør legen din om medisiner du tar før venturing utendørs i varmen.

Tegn å se etter

Symptomer på solstikk inkluderer:
• forhøyet kroppstemperatur
• veldig tørr eller dehydrert hud
• rask puls
• hodepine
• svimmelhet
• utmattelse
• kvalme eller oppkast

Mer alvorlige symptomer

Hvis solstikk utvikler seg, kan mer alvorlige symptomer oppstår. Disse inkluderer:
• mental forvirring
• hyperventilering
• Kropp kramper
• smertefulle kramper i armer og ben
• anfall
• koma

Hvis solstikk ikke behandles, til slutt kan det skade organer. Selv døden kan oppstå hvis symptomene er langvarig. Det er viktig at du behandler en solstikk offer i øyeblikket er det tegn.

Hva gjør du hvis solstikk Strikes

Det er viktig å senke kroppstemperaturen på en rask, men overvåket måte. Først, få personen til et skyggefullt område og ringe 911. Mens du venter på ambulansen ankommer, fjerne klær og bruke kaldt vann til huden. Plasser isposer under personens armhulene og i lysken for å fremme svetting. Pass på å gi personen nok væske for å gjenopprette fuktighet, men ikke for mye at han kaster opp. Oppkast vil føre til ytterligere dehydrering.

Forhindre Solstikk

For å unngå solstikk, er det viktig å holde seg hydrert ved å drikke mye vann, og å opprettholde kroppen på en normal temperatur når du gjør utendørs aktiviteter. Hold klar av alkohol og koffein, fordi de kan føre til dehydrering. Slitasje lys farget og løs-montert klær og ta pauser ofte å få en drink og holde hydrert.

Tegn og symptomer på HIV-smitte

De fleste mennesker har en viss forståelse av HIV. Det er en infeksjon forårsaket av humant immunsvikt-virus, en patogen sendes fra en person til den neste gjennom kroppsvæsker. Men bare kommer i kontakt med disse væsker vil ikke nødvendigvis gi en infeksjon. Viruset må liksom inn blodet. Dette kan skje gjennom samleie, deling av sprøyter, infisert blod eller andre kroppsvæsker som kommer i kontakt med en pause i huden din; eller fra mor til barn under svangerskap, fødsel eller amming. Når en tilstrekkelig mengde av viruset kommer inn i blodet, kan du begynne å vise tegn og symptomer på en infeksjon.

Asymptomatisk

Mange mennesker smittet med hiv vil ikke nødvendigvis vise noen tegn eller symptomer på tilstanden før mye senere, noen ganger måneder eller år etter deres første eksponering. Dette latency gjør det svært viktig å abonnere på periodiske HIV / AIDS-testing, spesielt hvis du er seksuelt aktiv eller delta i IV narkotikabruk. Men folk flest, ifølge Mayo Clinic, oppleve en passerer "influensalignende" sykdom innen to til åtte uker etter smitte.

Tidlige symptomer

I det utbruddet av infeksjonen, utløser HIV ofte feber, som strekker seg hvor som helst mellom 100 og 101 grader Fahrenheit. Ofte følger med denne feberen er hovne kjertler i både halsen og lysken, sår hals, periodiske hodepine, nattesvette og en svak utslett involverer hevet områder av rødme langs huden. De fleste av disse symptomene, som er ofte feilaktig som "influensa" manifest 07:58 uker etter eksponering for viruset, og vare alt fra en uke til en måned.

Late-Stage Symptomer

Som HIV infeksjonen forverres, mange mennesker begynner å lide av flere kroniske eller vedvarende symptomer på tilstanden. For noen mennesker, betyr dette at feber og hovne kjertler sett i de tidlige symptomer på HIV-infeksjon, bare mye mer nådeløs. For andre, kan infeksjonen produsere en tung pust, en tørr hoste, kvalme og diaré. Ofte, folk begynner å oppleve uforklarlig vekttap.

Senere stadium Symptomer

Med flere betydelige infeksjoner av HIV, folk ofte oppleve mer alvorlige symptomer enn i andre faser av tilstanden. Dette er i stor grad på grunn av spredning av viruset i blodcellene, forårsaker feber og hovne kjertler i uker eller måneder om gangen. Disse to symptomene er ofte ledsaget av konstant hodepine, tilbakevendende diaré, frysninger, nattesvette og en overveldende følelse av tretthet.

Siste-Stage Symptomer

For mange mennesker, den siste fasen av HIV-infeksjon, når den beveger seg inn i AIDS, bringer med seg alle de tidligere stadium symptomer, så vel som andre tegn på tilstanden. De fleste av disse er indikasjoner på at immunforsvaret er alvorlig skadet. Sammen med feber, hovne kjertler, hodepine, frysninger, nattsvette, kvalme og diaré, kan en person som lider av synsforstyrrelser, slik som sløring og forvrengning, så vel som utviklingen av hvite lesjoner i munnen.

Når sykdommen utvikler seg til AIDS, kan en hel rekke opportunistiske infeksjoner utvikle, med flere symptomer som spenner fra lesjoner og utslett til alvorlig vekttap, pustevansker og / eller lungebetennelse, nevrologiske problemer som demens, og mange flere. Mange av disse infeksjonene kan føre til dødsfall, spesielt hvis du har flere, eller komorbide, infeksjoner, for eksempel hepatitt B eller C.

Hvordan å se tegn på AIDS

Hvordan å se tegn på AIDS


Ervervet immunsviktvirus er forårsaket av humant immunsvikt-virus. Sykdommen er kronisk og livstruende. Du dør ikke av selve sykdommen, men heller infeksjoner forårsaket av undertrykkelse av immunforsvaret. Når du først kontrakten HIV, blir immunsystemet ødelagt, noe som fører til manglende evne til immunsystem til å bekjempe infeksjoner eller sykdommer som lungebetennelse eller kreft. Etter hvert som sykdommen utvikler seg inn i AIDS, kan tegn og symptomer på sykdommen blir mer alvorlig og føre til komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic, nesten 39,5 millioner mennesker verden over er allerede infisert med HIV-viruset.

Tidlige stadier

Når du først blir smittet med viruset (HIV), kan du utvikle tegn som er mye som influensa. Dette kan skje to til fire uker etter smitte. Du kan utvikle en feber, hodepine, sår hals, hovne lymfekjertler, og en kropp utslett. Noen mennesker som blir smittet, kan aldri vise første tegn eller symptomer. Ifølge Mayo Clinic, er det fortsatt mulig å overføre sykdommen til seksualpartnere, selv om du viser ingen tegn på sykdommen.

Senere stadier

Du kan ha viruset lever i kroppen din, uoppdaget, for opp til 10 år. I løpet av denne tiden, er viruset kopiere seg selv og ødelegge friske immunceller. Tegn og symptomer i løpet av denne tiden kan variere fra mild til alvorlig. Diaré kan oppstå, og dette kan vare i opptil en uke. Mange enkeltpersoner også utvikle et tørt og hacking hoste, feber, vekttap, kortpustethet, alvorlig utmattelse, og nattesvette.

AIDS Development

Ifølge Mayo Clinic, etter ca 10 år når alvorlige symptomer begynner å utvikle seg, de symptomene du opplever klassifisere som en AIDS utvikling. Lymfocytter er en av fem typer hvite blodceller i kroppen din. Disse cellene er viktig med å hjelpe immunforsvaret bekjempe infeksjoner. Hvis dine CD4 nivåer falle under 200, så kroppen din ikke kan beskytte seg mot fremmede inntrengere. Normale nivåer for et CD4 lymfocytter range mellom 800 til 1200.

Fullt utviklet AIDS

Tegn på en AIDS-smitte inkluderer nattesvette som suge din pyjamas og laken, frysninger, feber over 100 grader Fahrenheit, og ikke være i stand til å få igjen pusten. Du vil også utvikle hvite lesjoner ved tungen og munnen, utvikle alvorlig hodepine, har hurtig vekttap, synsforstyrrelser, slik som forvrengt syn, og hovne lymfekjertler i halsen, armhulene eller lysken.

Forebygging / løsning

AIDS er en langvarig sykdom, uten kur eller vaksine. Forebygging er den beste metoden mot å pådra seg sykdom. Hvis seksuelt aktiv, alltid bruke kondom. Bruk aldri oljebaserte smøremidler når du bruker kondom, da dette kan øke sjansene for at kondomet sprekker. Hvis du er allergisk mot latex kondomer, det er kondomer laget av polyuretan (plast). Lammeskinn kondomer beskytter ikke fra HIV / AIDS, så aldri bruke disse typer kondomer. Begrense mengden av sexpartnere du har. Hvis du bruker intravenøse medikamenter, kaste brukte nåler, og aldri dele dem. Ifølge Mayo Clinic, kan mannlig omskjæring redusere sjansene for å pådra seg sykdom. Hvis du har viruset, ikke donere blod eller organer.

Tegn på Non-Hodgkins lymfomNon-Hodgkins lymfom er en kreftcelle dannet i en persons lymfesystemet som vokser tilfeldig. Lymfesystemet inkluderer milt, thymus, mandlene og klynger av lymfeknuter i armhulen, lysken, nakken og magen.

Fakta

Lymfesystemet er vidtrekkende i kroppen; lymfom kan starte i en rekke stillinger innen det, og spre seg til nesten hvilken som helst organ eller vev. Når lymfesystemet jobber hardt for å filtrere skadelige stoffer fra kroppen, lymfeknuter eller kjertler svelle. Ifølge American Cancer Society, er non-Hodgkins lymfom den sjette hyppigste kreft.

Skin

Lymfeknuter nær huden, for eksempel i halsen, lysken, under armene områder eller over kragebeinet, kan bli påvirket av non-Hodgkins lymfom. Lymfomer kan bli følt eller sett på som klumper under huden.

Magen

En hoven og øm mage er et mulig tegn på lymfomer i magen på grunn av en svulst eller stor samling av væske. Hevelse nær tarmen årsaker passasje av avføring for å bli blokkert, noe som kan føre til magesmerter, kvalme eller oppkast og nedsatt appetitt.

Brain

Primære hjerne lymfomer er lymfomer av hjernen. De kan forårsake problemer med å tenke, personlighetsforstyrrelser, hodepine, svakhet av visse deler av kroppen og noen ganger beslag.

Bryst

Lymfomer i thymus, eller lymfeknuter i brystet, kan trykke på den nærliggende luftrøret (luftrør) og forårsake hoste eller problemer med å puste.

Behandling

Behandlingstilbud omfatter strålebehandling, kjemoterapi, immunterapi, stamcelletransplantasjon og radioimmunterapi.

Tegn og symptomer på brokk

Tegn og symptomer på brokk


Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, ca 4,5 millioner mennesker har en bukveggen brokk hvert år. Brokk er forårsaket når organer, slik som tarmer, dytte inn i en svekket bukveggen. Noen mennesker er født med naturlig svake mage vegger. Men belastningen fra løfte tunge gjenstander eller selv fedme kan også føre dem.

Lyskebrokk

Av alle bukveggen brokk, lyskebrokk --- også kjent som lyske brokk --- er den hyppigste, ifølge eMedicineHealth. De er forårsaket av en svak bukvegg enten fra fødsel eller på grunn av kirurgi, fedme, anstreng eller andre aktiviteter som skaper press på magen. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Den mest merkbare tegnet er en bule i lysken. Hvis bule kan skyves tilbake, er det ofte smertefri. Hvis den ikke kan det, kan den lyskebrokk forårsake forstoppelse, kvalme og smerte.

Hiatal brokk

Når spiserøret har en større enn normal åpning der den møter magen, kan en del av magen skli opp gjennom spiserøret og inn i brystet. Dette er hva som forårsaker en hiatal brokk. Og selv om det høres ubehagelig, de fleste hiatal brokk er symptomfri. Men hvis du får symptomer, vil du mest sannsynlig få halsbrann og maten kan rape opp. Disse er begge tegn på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), forårsaket av hiatal brokk.

Lårbrokk

En lyskebrokk viser som en klump i den øverste delen av låret. De hyppigst dukker opp hos kvinner og kan føre til smerter i lysken regionen når bøyd over eller plukke opp ting. Hvis en lyskebrokk blir sittende fast --- kalt kvelning --- du kan føle kvalme eller smerte. En strangulated lyskebrokk bør behandles raskt som det kan stoppe blodstrømmen, til slutt forårsaker koldbrann.

Navlebrokk

Selv om de er mest vanlig med spedbarn, voksne kan også få navlebrokk. Hos spedbarn er de forårsaket når musklene som inneholder blodårer i magen ikke klarer å helt tett. De fleste navle brokk ende opp med å stenge av en alder av ett. Men hvis de er fortsatt til stede i en alder av fire, eller de dukker opp i voksen alder, kan de kreve kirurgi. Umbilical brokk kan bli sett på som en bule presser navlen utover. På babyer, de er synlige når barnet er anstreng eller gråt.

Operasjonssåret brokk

Gamle kirurgiske arr som har blitt strukket ut kan opprette en tynne delen på bukveggen. Tarmene kan bule gjennom dette tynne området, forårsaker en operasjonssåret brokk. Det vil se ut som en klump rundt området der du tidligere har grodd arrvev. Vanligvis operasjonssåret brokk er smertefri. Men hvis du er anstreng, løfting eller hoste tungt, kan du finne det øm å ta på.

Obturator brokk

Obturatoren brokk er sjelden og kan være vanskelig å diagnostisere. Det er en brokk som stikker ut fra bekken hulrom i bekkenbenet. De normalt forekommer i tynne kvinner som er i deres 70s eller 80s. I motsetning til andre typer brokk, trenger obturator brokk ikke produsere varemerke fysisk bule. Du kan bare ha en følelse av forstoppelse eller kvalme. Dette gjør dem vanskelig for leger å diagnostisere.

Tegn og symptomer på lymfom kreft

Lymfom er en type kreft som ofte begynner i lymfocyttceller som er plassert i immunsystemet til et individ. Lymfocyttene er en form for hvite blodlegemer (WBC) som spiller en betydelig rolle i å beskytte kroppen mot ulike utenlandske sykdom og smittefremkallende stoffer. Derav konvertering av disse cellene i en aggressiv og virulente skjemaet fører ofte til ulike helsemessige risikoer og farer i enkeltpersoner. Lymfom ofte utspring i lymfeknutene stede i lymfesystemet av en persons kropp, selv om det kan spre seg til ulike andre deler eller organer i kroppen via blodet. Mange symptomer og tegn er ofte forbundet med lymfom; noen av de vanligste tegnene er diskutert på lengden nedenfor.

Dannelse av Smertefri Klumper

Utvikling av klumper eller hevelser i nærheten av halsen og lysken samt armhulene er en av de mest utbredte tegn som blir ofte forbundet med individer som lider av lymfom. Til tross for det faktum at disse klumper blir det meste finnes i de ovennevnte områder, kan de spres til andre deler av kroppen, samt hvor lymfeknutene er plassert slik som magen og tonsillar regionen og nedre lemmer. Slike klumper eller hevelser er ofte smertefri og er utviklet på grunn av ukontrollert celledeling av celler i lymfeknutene.

Tap av appetitt

Tap av appetitt er et annet vanlig symptom som ofte forbindes med lymfom. På grunn av spredning av kreftcellene i hele kroppen, individer ofte mister sin appetitt, som til slutt fører til vekttap. En artikkel publisert på en helse Nettstedet About.com sier at et vekttap på over 10 prosent er ofte funnet å være en årsak til stor bekymring i lymfompasienter.

Feber

Feber er en annen vanlig tegn ofte forbundet med lymfom. Lymfompasienter ofte opplever en kontinuerlig eller intermitterende feber. Feberen vanligvis re-forekommer i rundt to til tre dager, og fører til mye ubehag. Den sannsynlige årsak til feber er de infeksjoner forårsaket til cellene i lymfeknuter på grunn av den uregelmessige og unormal funksjon av lymfocytter.

Andpustenhet

I enkelte alvorlige tilfeller av lymfom, enkeltpersoner opplever en følelse av åndenød. I sjeldne tilfeller kreft og virulente celler i nærheten brystet og nakkeregionen etter å spre seg til andre deler av kroppen, blokkere blodårer og luftstrøm passasjer, dermed resulterer i en følelse av kortpustethet og pustevansker.

Andre vanlige tegn Associated med lymfom

Tallrike andre vanlige tegn som frysninger, tretthet, overdreven svetting, spesielt på nettene er ofte forbundet med personer som lider av lymfekreft.

Tegn og symptomer på akutt infeksiøs Prostatitt

Tegn og symptomer på akutt infeksiøs Prostatitt


Legen vil se etter flere vanlige tegn og symptomer på akutt infeksiøs prostatitt. Han vil da foreta en sikker diagnose gjennom urin og sæd kulturer og eksamen. Når diagnosen, leger vanligvis behandle akutte smittsomme prostatitt med antibiotika og smertestillende midler. Ifølge The University of Virginia Health System, kan akutt bakteriell eller smitte prostatitt forekomme hos menn i alle aldre.

Plutselig Utseende

Symptomer komme plutselig. De vil være alvorlige, og du kan feilaktig tror du har kontrakt influensa. Se legen din så snart som mulig når plutselige influensalignende symptomer kombinere med følgende skilt.

Frysninger og feber

Frysninger og feber tyder på en infeksjon. Kombinert med andre symptomer, kan du i utgangspunktet mistanke om en urinveisinfeksjon.

Smerte

Smerter i nedre del av ryggen, kan lysken eller nedre del av magen indikere akutt infeksiøs prostatitt. Fordi det er en infeksjon, vil hevelse og betennelse forårsake alvorlig ubehag. Du kan også ha smerter i testiklene og penis. På grunn av hevelse, kan det også være smerter ved vannlating eller utløsning. Du vil muligens også oppleve ledd- og muskelsmerter.

Vannlating Vanskeligheter

Vannlating problemer, som hyppig eller brennende vannlating, blod vedtatt i urinen eller en svak urinstrålen er nesten alltid til stede i akutte smittsomme prostatitt. Disse symptomene kan også foreslå blærekatarr eller urinveisinfeksjon. Faktisk, blære infeksjon forekommer ofte sammen med prostatitt. Eldre pasienter, med vannlating vanskeligheter, kan skylde benign prostatahyperplasi (BPH), eller forstørrelse av prostata. Dette er en vanlig tilstand som menn alder, ifølge The Arizona State Urological Institute. Legen din vil også utelukke urinrørsbetennelse, som er betennelse i urinrøret.

Blod i urinen

The Cleveland Clinic sier at noen pasienter kan se blod i urinen. Hematuri, eller blod i urinen, betyr ofte infeksjon eller skade på urinveiene. Undersøkelse bør utelukke nyrestein og kreft i blære, nyre eller prostata. En blokkering eller innsnevring av urinveiene også tidvis fører blod i urinen. Blodproppsykdom, og til og med hard trening, gir ofte blod i urinen. Fargede matvarer, som rødbeter, mat fargestoffer eller medisiner kan også endre urin farge.

Undersøkelse

Legen din kan oppdage en forstørret og uregelmessig prostatakjertelen på digital eksamen. Han vil anbefale flere tester for å utelukke andre tilstander, blant annet kreft.

Lab tester

Hvis laboratorietester viser hvite blodceller og bakterier i thr urinen, vil dette være den beste bekreftelse av akutt infeksiøs prostatitt.

Tegn og symptomer på lymfom hos barn

Det finnes måter å oppdage lymfom hos barn, selv om et barn vil måtte bli testet for å bekrefte diagnosen. Vær oppmerksom på at det synes å være to typer lymfom. Hodgkins og non-Hodgkins lymfom både har tegn og symptomer som kan registreres hos barn. I noen tilfeller, men vil ikke alle symptomene være åpenbar.

Hodgkins lymfom symptomer

Hodgkins lymfom symptomer hos barn vanligvis vises som en utvidelse til lymfeknuter. Dette er kjertler som ligger i halsen, i armhulen, over kragebeinet og i lysken. Noen pasienter kan føle tretthet, dårlig appetitt, kløe eller elveblest. Vekttap og feber kan også forekomme. Siden disse symptomene er vanlige blant andre sykdommer, bør du snakke med en lege hvis symptomene varer lenger enn to uker, eller hvis de går bort og komme tilbake med frekvens.

Non-Hodgkins lymfom symptomer

Med non-Hodgkins lymfom hos barn, kan symptomer inkluderer hevelse av kjertler i nakken, armhuler, lyske eller over kragebein. Lymfekreft kan vokse i magen, forårsaker blokkeringer og magesmerter. Det kan også være hevelse i brystet, noe som fører til kortpustethet eller pustevansker. Feber, vekttap og nattesvette kan oppstå.

Forvirrende Symptomer

Siden symptomene ligner på influensa eller kyssesyke og andre mer vanlige sykdommer, kan en lege begynne med behandlinger eller tester for disse sykdommene. Siden begge sykdommene er sjeldne, forekommer kanskje i tre av 100.000 mennesker, anbefales det at tester for sykdommen kan være reservert for når symptomene varer lenger enn to uker, ser ut til å være alvorlig i naturen, eller symptomene forsvinner eller kommer tilbake veldig ofte.

Testing for lymfom

Testing av hevelse for lymfom hos barn oppstår som en biopsi. En kirurg kan fjerne hele node eller en del av tumoren. Avhengig av hvor noden er plassert, kan den fjernes med lokal anestesi hvis lokalisert nær overflaten av huden. Hvis det er dypt inne i brystet eller i et annet område, så generell anestesi vil bli brukt til å ha barnet søvn før fjerning. Avhengig av hvilken type lymfom det ser ut til å være, vil avgjøre hvordan testingen er fullført, men det er vanligvis forbeholdt kun dersom øvrige vilkår for symptomene er utelukket.

Forskjeller

Forskjellen mellom Hodgkins og non-Hodgkins sykdom typer lymfom er vanligvis kløende, tørr hud som oppstår med Hodgkins. Kløe er vanligvis mer alvorlig enn en oppdatering av tørr hud. En pasient kan føle behov for å lindre symptomene ved å skrape på overflaten av huden, noen ganger forsøker å bryte huden for å lindre symptomene.