Digidexo.com

sorgprosess død

Hvordan forstå Bereavement Process

Hvordan forstå Bereavement Process


Død av en elsket en er kanskje det mest urovekkende tid i en persons liv. Forstå hvordan å takle tap varierer basert på omstendighetene rundt de involverte. Lær de typiske stadiene en person opplever som de navigerer gjennom sorgprosessen.

Hvordan forstå Bereavement Process

•  Vit at den første fasen av en sorgprosess er fornektelse og vantro. I denne perioden, en individuell psykologisk blokker deres tap som urealistisk eller de forsøker å diskreditere nyheten om tap som usannsynlig.

Innse at den andre fasen er alarmen. Denne fasen finner personen i kast med sårbarhet i tilknytning til døden. Dette kan være ledsaget av fysiologiske symptomer relatert til angst og frykt.

•  Forstå den neste fasen er et presserende ønske om å søke etter den avdøde personen. Dette kan bety å faktisk se den avdøde personen selv. For noen, dette møtet er en bekreftelse på deres tap eller et lite skritt mot å akseptere det som har skjedd.

Lær at den fjerde etappen er sinne og skyldfølelse. Dette er spesielt vanskelig hvis tapet av en kjær var plutselig eller uventet. Den sørgende individ kan søke å finne hvem eller hva som var ansvarlig for deres kjæres tap. De kan skylde seg selv for ikke å "være der" eller "gjøre noe annerledes" for å hindre tap.

Erkjenne lønnsforhandlinger som den femte fasen av en sorgprosess. Hvis den sørgende person er i påvente av snarlige død av en kjær, kan forhandlinger skje selv før den er glad i dør. Hvis du er glad i er død, kan den sørgende individ forsøke forhandlinger med leger eller med Gud for å bringe deres kjære tilbake.

Innse at fortvilelse og depresjon er den sjette scenen. Dette er når personen forstår at de ikke kan endre utfallet av kjæres død. Det er en genuin følelse av ensomhet og tap. I denne fasen, kan en person trekke seg fra sosiale interaksjoner.

Vet den neste fasen innebærer patologiske varianter. På dette punktet, en person enten går videre til aksept eller blir låst i denne fasen før de er i stand til å sørge. Det er usunt både fysisk og følelsesmessig å forbli fastlåst i denne fasen for en lengre periode.

Forstå at aksept er den åttende etappe. På dette punktet, begynner personen å ta beslutninger om hvilken vei livet må ta neste. Enkeltpersoner enten lære å akseptere tapet eller bære på mens resignert til ikke-aksept.

Nyt den siste fasen av sorg. Det innebærer omorganisering. På dette stadiet den enkelte begynner å skape en ny identitet uten å involvere sine kjære. For noen, dette inkluderer en stor livsstilsendring eller en omleggingsperioden.

Hint

  • Dette er bare et eksempel på typiske stadier enkeltpersoner møter når de forsøker å takle tapet av en kjær. Hver person er unik, og sørger på sin egen måte.
  • Alltid søke hjelp fra en mental helse profesjonell eller geistlig hvis en persons sorg er mer enn det som er forventet.
  • Unngå inntak av narkotika eller alkohol når du prøver å takle dødsfallet til en kjær.

Slik starter en Bereavement Support Group

Selv sorg etter tapet av en kjær er forskjellig for alle, kan det hjelpe å snakke med andre som opplever det samme. En sorg støttegruppe kan gi deltakerne mulighet til å snakke om sitt tap, dele tips på mestring og støtte hverandre. Noen sorg støttegrupper er rettet mot en bestemt type tap, for eksempel en sorg gruppe for foreldre som har mistet et barn, er andre grupper beregnet på alle som har lidd et tap.

Slik starter en Bereavement Support Group

•  Bestem deg for hyppigheten av møtene. Mange sorggrupper møtes en gang i måneden, men mer eller mindre hyppige møter er et alternativ. Husk for å hjelpe deltakerne arbeide gjennom sorgprosessen, bør møtene holdes regelmessig.

Finn et sted. Ring lokale kirker, samfunnshus, bibliotek og sykehus, noe som kan ha et konferanserom der møter kan holdes gratis. Velg et tidspunkt og dag i uken for å holde møter. Tømme dagen og tidspunktet for møtet med den personen som er ansvarlig for plasseringen før du annonsere møtet for publikum.

Kontakt sykehus, Hospices og mentale helseklinikker og gi informasjon om sorgstøttegruppen. Gjør flyers å sende til de ovennevnte stedene. Vurdere å sende en pressemelding til lokalsamfunnet aviser for å informere offentligheten om støttegruppen.

Lag en liste over retningslinjer for deltakerne å følge. Fokus for gruppen skal være for deltakerne å få støtte mens du går gjennom sorgprosessen. Dette er bedre oppnådd gjennom en ikke-dømmende miljø. Gi medlemmene med en kopi av retningslinjene, som for eksempel å holde informasjon som er delt konfidensiell, slik at alle deltakerne en mulighet til å dele hans eller hennes følelser og stille nonjudgmental atferd til alle deltakerne.

Utvikle en liste over emner som skal behandles på kommende møter. For eksempel vurdere emner, for eksempel håndtere de stadier av sorg, mestring med helligdager og trinnene i healing. Selv om møtene kan ta en annen form når de går videre, vil ha en uttalt tema gi deg et utgangspunkt for hvert møte.

Vurder å be høyttalere for å delta på møter. Foredragsholdere fra samfunnet, slik som leger, sorg rådgivere og andre psykiske helsearbeidere, kan ha informasjon om å få gjennom en sorgprosess for å dele med gruppen.

Hint

  • Hold deltakelse i støttegruppen gratis for alle deltakere. Medlemmer kan gi donasjoner som de ønsker å hjelpe med eventuelle utgifter, for eksempel forfriskninger.
  • Sett av tid for alle deltakerne til å snakke om de ønsker det. Men ikke presse noen til å åpne opp. Alle avtaler med sorgen forskjellig og ikke alle medlemmer vil føles som å dele på hvert møte.

Hvordan håndtere Bereavement

Hvordan håndtere Bereavement


Alle vet at med livet kommer døden, men det betyr ikke at det er lett å akseptere døden som en del av livet. Alle opplever døden av en kjær på et tidspunkt i livet sitt. Det er viktig å lære å takle sorgen for din følelsesmessige velvære. Selv om alle forhold er forskjellige, er en sorgprosess relativt samme.

Hvordan håndtere Bereavement

•  Tillat deg selv å sørge over tapet. Alle sørger forskjellig og går gjennom en sorgprosess over forskjellige spenn av tid.

uttrykke følelsene dine til venner og familie. Del minner fra din kjære og være ærlig om hvordan du føler siden hans død.

•  Nå ut til religiøse organisasjoner, støttegrupper eller en terapeut for ekstra støtte. Noen ganger folk føler komforten ved å snakke med andre mennesker som er coping med et tap fordi de vet at de er ikke alene.

trene og spise sunt. Det er veldig viktig å ta vare på deg selv fysisk for å støtte din mentale velvære. Presse deg selv til å gjøre en lett trening rutine hver dag selv om du ikke føler for det.

Plan for øyeblikk av svakhet. Sorgen du føler ikke kommer til å forsvinne over natten. Aksepter at enkelte samtaler, sammenkomster og situasjoner kan føre til at du ubehag og sorg for en stund.

Hint

  • La deg sørger naturlig og på din egen måte. Kroppen din vet hva som er best for deg.
  • Ikke slå til alkohol eller narkotika for å døyve smerten. Dette quick fix kan slå inn i en langsiktig avhengighet.
  • Unngå store endringer liv kort tid etter dødsfallet til en kjær. Det er lettere å takle tapet hvis det kan være ditt hovedfokus.

Nursing Care Plan for en ryggmargsskade

En ryggmargsskade kan være en svært alvorlig tilstand som krever rundt-the-clock omsorg for pasienten. Som sykepleier er det din jobb ikke bare å sørge for at pasienten får noen behandlinger, medisiner, eller tester legen bestillinger; det er også din jobb å se at pasienten er komfortabel, at han blir tatt vare på mentalt og følelsesmessig også. Kompleksiteten i en ryggmargsskade krever at du betaler nær oppmerksomhet til hver minste detalj pasienten forteller deg om, eller at du observerer, slik at du kan rapportere eventuelle problemer eller komplikasjoner til vakthavende lege.

Initial Treatment

Hvis du jobber i akuttmottaket på sykehuset, vil du, på et tidspunkt, har en pasient kommer inn med en ryggmargsskade. For at pasientens prognose å være best at det kan være, må du jobbe veldig tett med leger og andre sykepleiere til å sørge for at flere ting ikke skjer. For eksempel pasientens hode og nakke må stabiliseres for å sikre at han ikke får enda mer skade; kan det være nødvendig for deg å plassere pasienten i trekkraft. Han kan trenge hjelp puste også, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden. Hold ham så rolig som mulig, administrere beroligende midler, hvis dette er bestilt, for å tillate mindre bevegelse eller irritasjon under tester og behandlinger; må du også overvåke sitt oksygenopptak også. Andre ting legen kan orden er plassering av et kateter, for derved å tillate pasienten å bli kvitt avfall og ikke har det sitter i sitt blæren. Vitale tegn må også overvåkes nøye, ettersom pasienten kan utvikle hjerte- og tegn på stress eller blodpropp. Legen kan bestille en medisin som heter Medrol skal gis til pasienten, og dette må gjøres med en gang å muligens redusere skader på ryggmargen. Of course, å holde listene nøye oppdaterte er alltid et must, da dette holder leger og andre sykepleiere som kommer inn på ulike skift oppdatert og klar over noen historie eller potensielle komplikasjoner.

Fortsatt Care

Pasienten vil mest sannsynlig bli tatt til sykehuset for å bo i flere dager eller uker. Hvis han ikke er i stand til å bevege seg under et visst punkt, kan han være i faresonen for visse komplikasjoner. Du må holde overvåking hans hjerte og lungehelse, spesielt ser for blodpropp, som immobilisering drastisk øker risikoen for disse. Han kan trenge øvelser kalt range-of-motion øvelser for å holde sine armer og ben fra å miste muskler og å holde dem fra å bli slapp og trangt. Sørg for at pasienten er slått eller flyttes til en annen stilling annenhver time slik at risikoen for trykksår kan minimeres; undersøke hans hud hver åttende time. Pasientens inngang og utgang må kartlegges; på den måten hvis tegn til retention dukker opp, kan noe gjøres for å hjelpe pasienten. Du må gi alle medisiner som er bestilt og kartlegge at de ble gitt. Igjen, er kartlegging avgjørende på dette punktet for å vise pasientens fremgang og historie.

Rehab

Som pasient blir bedre, kan han bli overført til et rehabiliteringssenter for å komme seg og lære å leve med sin skade. Som sykepleier i rehabiliteringssenter, kan du ha flere jobber. De fleste rehab innebærer terapeuter og fysioterapeuter, men du vil bli overvåke pasientens helse generelt, og du kan hjelpe til med visse ting. Du vil hjelpe pasienten i hans utvinning prosessen ved å oppmuntre ham til å gå til hver økt med fysioterapeut, da dette vil øke hastigheten hans utvinning. Mens det, vil han bli arbeider ikke bare med bevegelse og styrketrening, men han vil være å lære hvordan man skal leve med sin skade, for eksempel ved hjelp av en rullestol. Han vil være relearning selv de enkleste oppgaver fordi han er nødt til å gjøre dem på en annen måte nå. Du må også lære pasienten om visse fysiske aspekter av sin skade og ting som han kunne forvente når han kommer hjem. Han kan trenge å bli undervist i hvordan å bruke et kateter; Han kan trenge undervisning om UTI og ta vare på huden hans, så vel som gjør at hans hjem er klar for ham når han kommer dit.

Comfort Tiltak

Pasientens miljø må være egnet til hans behov på dette tidspunktet. Holde rommet på en behagelig temperatur, og sørge for at pasienten har masse tepper. Dersom pasienten har urin eller tarm inkontinens, sørge for at han holder seg ren og tørr, så mye som mulig. Du må kanskje å administrere smertestillende medikamenter etter behov, også som bestilt av legen. Sørg også for at pasienten får nok hvile ved å gi ham så mye privatliv som han trenger. Dersom pasienten ikke kan hvile, kan visse ting gjøres for å hjelpe ham i dette, for eksempel visuelle bilder, der du hjelpe pasienten til å lukke øynene og forestille seg et sted han heller vil være på dette tidspunktet. For eksempel kan han ønsker å være på en strand, høre og føle bølgene kommer lapping i, og varmen fra solen som skinner ned på ham. Bare det å kunne lene seg tilbake og se alt dette i hodet og forestille seg dette kan hjelpe ham til å slappe mye mer.

Psykologisk Care

Gjennom alle de ekstra stress som en ryggmargsskade produserer, vil pasienten trenger du noen ganger å bare være der som hans sykepleier. Han vil trenge oppmuntring og all den hjelp du kan mønstre fra begynnelsen. Han kommer til å trolig gå gjennom en sorgprosess, som han føler han har mistet en del av hans liv som han aldri kan få tilbake. Han kan ha problemer coping. Som hans sykepleier, må du sørge for at du kommunisere effektivt med ham; studere og forske sin skade, slik at du fullt ut forstår hva som skjer med ham fysisk. Dette vil gi rom for bedre kommunikasjon med pasienten. Vær ærlig og åpen med ham; ikke sugarcoat noen detaljer fordi dette kan føre til mistillit senere. Viktigst, lytte til pasienten. Han trenger bare et lyttende øre på dette punktet. Som han forbedrer og begynner å få muligheten til å gjøre visse ting på egen hånd, oppmuntre ham og prise ham, da dette vil forbedre sin følelsesmessige velvære sammenlagt og kunne anspore ham til å holde det gående og ikke å gi opp. Bli kjent med pasienten og hva han liker eller misliker. Hvis du skal administrere en behandling, forteller pasienten hva du gjør i full detalj, slik at han forstår hva du kan forvente. Hvis pasienten blir lei, noe som er meget mulig med immobilisering, finne interessante ting for ham å gjøre, basert på hva du har lært om ham, ved å bli kjent med ham. Til slutt, se etter og rapportere eventuelle tegn på psykiske plager hos pasienten, slik at hvis behovet oppstår, kan han bli sett av en sosialarbeider eller terapeut.

De seks stadier av sorg

De seks stadier av sorg


I 1960, Dr. Elisabeth Kubler-Ross, en sveitsisk psykiater studert dødssyke pasienter og fant at de gikk gjennom en sorgprosess som omfattet seks etapper. Disse stadiene er også kjent som den sorg syklus. Denne syklusen av sorg gjelder andre ødeleggende hendelser. Folk som har opplevd døden av en kjær inkludert et kjæledyr, eller en skilsmisse kan også oppleve de seks stadier av sorg.

Shock

Når du først får ødeleggende nyheten om din egen terminal sykdom, terminal sykdom eller død av en kjær, eller en livs påvirker begivenhet som for eksempel skilsmisse eller naturkatastrofe, er din første reaksjon sjokk. Du ønsker ikke å tro det. Du vet ikke hvordan de skal reagere. Du blir forvirret og desorientert.

Denial

Den andre fasen av sorg er fornektelse. I denne fasen, du prøver å late som om problemet ikke eksisterer. Du sier til deg selv: "Dette er egentlig ikke skjer med meg", eller du lukker øynene og si: "Dette er alt en feil. Når jeg åpner øynene, vil den bli borte."

Anger

Når du begynner å akseptere sannheten av situasjonen, du går fra fornektelse til sinne. I denne fasen, opplever du følelser av fiendtlighet over mangel på kontroll du har. Disse følelsene er sterkere hvis du alltid har ønsket å være i kontroll. Du kan finne deg selv å ta din vrede ut på andre, selv om de ikke har kontroll over, og var ikke årsaken til, situasjonen.

Lønnsforhandlinger

Selv om du var aldri en religiøs person eller trodde på Gud, kan du finne deg selv prøver å forhandle med Gud. Du kan begynne å be og fortelle deg selv at du vil bli en bedre person hvis Gud angrer problemet. Hvis situasjonen er en skilsmisse, kan du finne deg selv lønnsforhandlinger med din ektefelle.

Sørg

Du kan finne deg selv å gå inn i en dyp depresjon i løpet av denne femte fasen av sorg. Du kanskje oppdage at du opplever ekstreme humørskifter. Denne fasen kan vare over en forlenget tidsperiode. Ikke vær redd for å oppsøke hjelp fra en profesjonell sorg rådgiver eller terapeut. Det er også viktig å forstå at alle sørger forskjellig. Ikke prøv å sammenligne deg selv til andre som har vært gjennom lignende situasjoner.

Aksept

Når du har nådd denne siste fasen, vil du være i stand til å gjøre det som er nødvendig for å leve i nuet, og ser fremover. For folk som har akseptert sin terminal sykdom, er dette stadiet der de kan binde opp mister endene før de dør.

Grief Counseling Strategier

Sorgarbeid er en form for terapi som skal hjelpe de etterlatte har så sunt en sorgprosess som mulig. Psykisk helsepersonell, prester, sosialarbeidere og andre er opplært til å tilby denne tjenesten til personer som lider tapet av en kjær. Men det er ingen harde og sette regler når det kommer til menneskelig sorg. Den sørgende prosessen er en individuell opplevelse som ikke er bundet av protokollen. Derfor er det viktig at sorg rådgivning strategier ikke være nedlatende, men bli tilbudt i en ånd av aksept, ro og medfølelse.

Rådgivning som en erfaring

Nærmer de etterlatte fra elevens perspektiv. Sett til side trangen til å være lærer, og tillate dem muligheten til å lære deg om deres erfaringer. Husk at det ikke skal være sett forventninger om hvordan en person grieves. Gi din støtte ved å lytte dypt, motstå trangen til å instruere. Dette vil validere følelsene til de etterlatte.

Vær oppmerksom på Body Language

Bruk kroppsspråket til videre formidle at du lytter til de etterlatte. Få øyekontakt, holde armer og ben uncrossed, sitte på samme nivå som den personen som snakker og holde kroppen vendt mot henne.

Bruk verbale signaler

Snakk i en naturlig tone som er avslappet og rolig. Ikke avbryt, og motstå trangen til å endre emnet. Ikke prøv å fylle hullene med stillhet med snakk, da disse øyeblikkene tillate de etterlatte å ytterligere vurdere hennes følelser. Følg signaler av den personen som er i sorg.

Innlemme Åpne spørsmål

Når de etterlatte har hatt full anledning til å uttrykke sine følelser, forsiktig stimulere til mer diskusjon ved å stille åpne spørsmål. Disse spørsmålene vanligvis begynner med "hvordan" og "hva". Unngå å spørre "hvorfor" spørsmål, som de kunne gjøre de etterlatte føler defensive. Eksempler på åpne spørsmål er:
"Hva synes du om det som skjedde?"
"Hva plager deg mest?"

Reflektere Feelings

Reflektere følelsene til de etterlatte etter forsiktig omarbeide det han har sagt om hvordan han føler seg. For eksempel, hvis en person sier at han ikke kan forstå hvorfor hans kjære døde plutselig, rådgiveren kan svare med, "Det høres ut som om du føler deg forvirret om hva som skjedde," eller "Du må være følelsen veldig forvirret akkurat nå. " Dette kvitterer til personen som du virkelig lytter og har en viss forståelse om uroen han opplever i det øyeblikket.

Forklaring av Grief Cycle

Sorg er en følelsesmessig syklus der folk takle tap og sykdom. De fleste går gjennom en sorgprosess når de mister noen nær dem, eller når de finner ut at de har en sykdom eller terminal sykdom. Det er sju trinn som folk går gjennom når de sørgende, som kalles sorg syklus.

Shock

Det første trinnet i sorg syklusen er sjokk. Dette er det trinnet hvor folk blir "lammet" etter å ha hørt de dårlige nyhetene. Symptomene for denne typen av sjokk er lik de av de sjokk en erfaringer fra en ulykke. Deres hjertefrekvensen kan heve, de blir blek og slapp.

Denial

Denial er neste stadium der folk ikke vil tro det som har skjedd. De sier dette umulig kunne skje med dem. Hvis det var et familiemedlem som døde, kan de ikke vil godta at de er virkelig gått. Hvis de har nettopp funnet ut at de har kreft, kan de overbevise seg selv om at legen er galt.

Anger

I sinne scenen, lar griever ut alle de følelsene de har blitt tapping opp i løpet av de to første etapper. De kan bryte ting, kjefte på folk eller skade seg selv. Det er imidlertid viktig at de får disse følelser ut som en del av prosessen. Bygget opp sinne kan øke blodtrykket.

Lønnsforhandlinger

I denne fasen vil de starte forhandlingsprosessen. De ønsker å finne en vei ut av dette problemet. Pruting er en big deal for noen med en dødelig sykdom. De vil be om second opinion, hounding leger om prosedyrer som kanskje de glemte å nevne, og be til Gud om å redde dem.

Depresjon

Depresjon vil sette i når de endelig skjønner det er ingenting de kan gjøre med det som har, eller er, skjer. De kan ikke ønsker å snakke med noen og kan gjemme seg i sitt hjem eller rom i dagevis. De kan ikke spise riktig, noe som kan gjøre helse saken enda verre.

Testing

I testsyklusen, er den personen prøver å finne løsninger på problemet, men realistisk, i motsetning til i løpet av forhandlingsstadiet. De kan søke rådgivning, andre leger, råd fra venner og familie. Det de gjør er å teste en siste gang for å se om det virkelig er ingen andre alternativer.

Aksept

Når personen innser det ikke finnes andre alternativer, vil de akseptere skjebnen. Personen som døde var ment å gå videre. Sykdommen er noe som de ikke kan gjøre noe med, men de kan prøve å nyte sine siste dager, uker, måneder eller år av livet. Dette er tiden da griever beveger seg fremover og går videre med livet.

Hvordan finne en Bereavement Support Group

Hvordan finne en Bereavement Support Group


Coping med dødsfallet til en kjær eller en lang tid venn er en av de vanskeligste reisene vi tar i livet. Å forstå hvorfor noen vi elsker er død er en del av en sorgprosess som ofte fører til isolasjon. Finne noen å dele din sorg med og hvem vet hvordan du føler for å hjelpe deg gjennom din smerte. Sorggrupper gir ofte at spillested. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

•  Vit at du ikke lider alene. Det er folk i samfunnet prøver å sette sitt liv sammen igjen og som bare ønsker noen til å lytte til dem. Bli involvert med en støttegruppe for å gi deg selv muligheten til å se hvordan andre håndtere tap. Det hjelper også å normalisere noen av dine egne følelser.

Finn en lokal mental helse foreningen. De gir informasjon om hvordan du kan delta og fin sorggrupper.

Kontakt en lokal hospice eller sykehus. Snakk med en sorg koordinator. Mange fasiliteter tilbyr støttegrupper på stedet. Hvis ikke, be dem om å henvise deg til en i din kommune.

Spør om sorggruppen har et tema. Død av en ektefelle er forskjellig fra døden av et barn. Begge er like trist, men sorgen du føler kan uttrykkes på forskjellige måter. Noen grupper er rettet mot en bestemt type tap som det av en ektefelle eller barn, en dødfødt død, svangerskap utenfor livmoren eller mer.

Tips og advarsler

  • Sorg og savn er normale reaksjoner på dødsfallet til en kjær. Dette kan bli forverret av det uventede eller traumatisk død av en kjær. Intens sorg begynner å lette innen seks måneder. Sorg varer lenger enn seks måneder bør tas opp med en lege eller mental helse profesjonell.

Stadier av Sørgende i et forhold

Når et forhold tar slutt, er det svært vanlig for de involverte parter til å gå gjennom en sorgprosess. Dette er den samme sorgprosessen at folk går gjennom etter dødsfallet til en kjær, som er en annen type avslutning, men en slutter alle det samme. Uavhengig av en persons eksakt sorgprosessen, er det fem stadier av sorg som er allment anerkjente. Det er imidlertid mulig for en person å hoppe over et nivå eller for å oppleve stadier i en annen rekkefølge.

Denial

Fornektelse er ofte første skritt i sorgprosessen. Under fornektelse fasen, folk overbevise seg selv om at forholdet ikke har egentlig avsluttet. En person i fornektelse forventer at en misforståelse eller misforståelser har forårsaket et problem i forholdet, og at, i likhet med andre kamper eller problemer, situasjonen vil bli løst så snart de to partene snakker med hverandre. Noen i fornektelse kan stadig vente på telefon eller besøk som vil løse problemet og gjøre ting som de var før.

Sinne

Fornektelse er ofte etterfulgt av sinne. Realisering at den tapte kjære kommer ikke tilbake skaper følelser av sinne. Dette sinne kan ta mange ulike former og er ikke alltid godt regissert. Noen mennesker blir sinte med tidligere partner, mens andre kan bli sint på seg selv, ifølge Dr. Jim A. Talley, Ph.D bekjentskap Resources, Inc. Andre folk bare bli sint generelt snarere enn på en person.

Lønnsforhandlinger

I denne fasen av prosessen, vil den sørgende person lover omtrent alt til noen i bytte for å få forholdet tilbake til der det en gang var. Folk kan prøve å prute med universet eller en høyere makt ved, for eksempel, og lover å gå i kirken igjen hvis de kan få personen tilbake. Andre mennesker prøve lønnsforhandlinger direkte med sin tidligere partner, og lover å endre hvis denne personen vil komme tilbake.

Depresjon

Depresjon følger ofte anerkjennelse. Når den sørgende person innser at situasjonen ikke kan endres, kan han eller hun bli overveldet med en følelse av håpløshet. På dette stadiet, personen vet det tidligere partner kommer ikke tilbake - og er like sikker på at dette betyr at han eller hun kan aldri bli lykkelig igjen. Ifølge Rådgiving for Modern Life, er dette stadiet av sorg ofte preget av en sterk følelse av tap og følelse av håpløshet.

Aksept

Selv om det føles som om det aldri vil komme, er aksept den siste fasen av sorg. På dette stadiet, har den sørgende person jobbet med mesteparten av de sterke følelser knyttet til slutten av forholdet, og er i stand til å fungere igjen. Livet på dette stadiet kan ikke være perfekt eller helt tilbake til det normale, men det er mulig å gå videre fra det som har skjedd, og begynne å gå videre med livet.