Digidexo.com

kulde på overflaten av føttene

Bistolic bivirkninger

Bystolic er en reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk. Medisinen er klassifisert som en betablokker, og bidrar til å senke blodtrykket, senke pulsen og lette belastningen som er satt på hjertet. Som med alle type medisin, det er mulige bivirkninger som er forbundet med Bystolic.

Mindre bivirkninger

Det er noen relativt vanlige bivirkninger av Bystolic som vanligvis er liten, på grunn av det faktum at de har en tendens til å avta etter hvert som legemet blir vant til legemidlet. Imidlertid, hvis bivirkninger ikke avta, eller hvis de blir verre, kan det være nødvendig å varsle en lege. Disse bivirkningene er utmattelse, hodepine, søvnløshet, diaré, magesmerter og kvalme.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Bystolic. I slike tilfeller er det viktig å få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Disse alvorlige effekter inkluderer hevelse i føttene eller anklene; følelser av kulde eller nummenhet i føttene eller hendene; ujevne, langsomme hjerteslag; og kortpustethet (selv når du ikke har utøvde selv mye fysisk).

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være potensielt farlige bivirkninger av Bystolic. I situasjoner med allergisk reaksjon, må lege mottatt umiddelbart. Noen tegn på allergisk reaksjon på Bystolic er hevelse av tungen, hals, lepper eller ansikt; problemer med å puste; og bryte ut i elveblest.

Legemiddelinteraksjoner

Legemiddelinteraksjoner med Bystolic kan forekomme når mer enn ett medikament er tatt på samme tid. Disse interaksjonene kan føre til økt eller redusert effektivitet av én eller begge av de legemidler som er involvert. Noen medisiner som kan føre til legemiddelinteraksjoner med Bystolic er guanetidin digitalis, reserpin, hjertemedisiner (for eksempel verapamil og nifedipin), antidepressiva (for eksempel paroksetin og fluoksetin), hjerte rytme medisin (som propafenon og amiodaron) og betablokkere ( bisoprolol og sotalol).

Overdose

Hvis du tror du har tatt for mye Bystolic, må du umiddelbart få medisinsk hjelp. Noen tegn på Bystolic overdose inkluderer pustevansker, kaster opp, svimmelhet, langsom hjertefrekvens, svimmelhet, og følelsen som du kommer til å besvime.

Hvordan bruke treningsutstyr Olin

Hvordan bruke treningsutstyr Olin


Rebounder, også kjent som en mini-trampoline, er vanligvis minst 36 inches i diameter, og er en mye skryt type treningsutstyr. Grunnmodellene er vanligvis billig, så rebounding kan være en økonomisk og praktisk måte å holde seg i form. De mange helsemessige fordeler inkluderer vekttap, toning, økt avgiftning og lymfatiske flyt, økt sirkulasjon og sove, forbedret immunforsvaret fungerer, intern organ styrke, mot stress, økt metabolisme og bein styrke. Selv om du kan bare hoppe opp og ned på rebounder, for variasjon og glede du kan prøve en rekke øvelser som er spesielt utviklet for tilbakefall. Øvelsene er lett og enkelt å lære. Hvis du ønsker å bli kreativ og ha enda mer variasjon, gjerne oppfinne dine egne rutiner.

Bruksanvisning

•  Plasser rebounder på et flatt underlag og i et område hvor det er god plass for deg å svinge armene og flytte bena mens rebounding. Et egnet sted kan være din stue, hvor du kan lytte til musikk eller se på TV mens rebounding.

Stå på rebounder, helst i bare føtter, med føttene skulder bredde hverandre. Rebounding barbeint styrker føttene og minsker sjansen føttene gli eller lysbilde. Men, du kan bruke joggesko hvis du foretrekker det, men ikke ha sokker, så du lettere kan skli i dem. Begynn å forsiktig sprette opp og ned uten å la føttene forlater overflaten av rebounder. Fortsett å sprette som dette i noen minutter. Gjør denne rutinen et par ganger per dag. Hvis du fortsetter til mer avanserte trekk på din rebounder, fortsette å bruke denne øvelsen som en varm opp og kjøle ned aktiviteten.

Kjør eller jogge på plass på rebounder. Gjør disse beveger seg på en Olin er mye tryggere og har ingen innvirkning på ledd og tilbake så mye som om du gjorde dem på overflater som hard fortau eller gulv.

Gjør hopping knekt på din rebounder overflate. Før du gjør det, bestemme at Olin er stor nok i diameter til å kunne ta imot denne aktiviteten.

Bounce høyere, slik at føttene til å forlate matt overflate, eller på en raskere hastighet. Vent med å gjøre dette til du har bygget opp litt erfaring med rebounder og er komfortabel med å gjøre denne type aktivitet. Dette vil minske sjansene for å skli eller falle.

hoppe så høyt du kan ved rebounder overflaten. Gjør du det vil hjelpe deg å bli sterkere. Fordi hoppe høyere skaper mer gravitasjonskreftene, cellene dine få styrke gjennom denne aktiviteten.

•  Sitt på rebounder overflate, mens noen andre som er bak deg spretter forsiktig rebounder opp og ned. Denne aktiviteten er for folk som er for svake til å stå på rebounder, men bevegelsen fortsatt gir til dem fordelene med immun styrking og lymfedrenasje.

Bruk en stabilisator bar mens lett hoppende på rebounder. Dette er en måte for folk som er svakere for å få rebounding fordeler.

Sitt på rebounder overflaten med føttene på gulvet. Deretter lene seg litt tilbake og løft føttene opp fra gulvet. Sprette på rebounder mens du holder armene rett ut. Når du har mestret denne bevegelsen, begynne å holde bena rett ut og opp. Når du gjør dette, bena og overkroppen skaper form av en V. Denne aktiviteten er for folk som har blitt mer avanserte i sine rebounding ferdigheter. Det kan tone bena, mage og rygg.

Tips og advarsler

  • Folk i alle aldre og ferdighetsnivåer kan nyte rebounding og høste sine fordeler, så får dine barn involvert i handlingen også. Selv rebounding i noen minutter om gangen kan være nyttig, så prøv å klemme i korte økter her og der i løpet av dagen, når du tar korte pauser fra å jobbe og andre aktiviteter. Noen rebounders er bærbare, noe som betyr at du kan ta dem med seg når du er borte fra hjemmet. Vurdere å holde en rebounder på din arbeidsplass. Husk at noen hevder at billigere rebounders er ikke så morsomt å bruke og slites ut relativt raskt.
  • Sjekk med legen din før du begynner å rebound hvis du har fysiske begrensninger, helsemessige forhold eller tidligere skader. Hvis saldoen er ikke optimal, med tanke på å få et stabilisatorstag som tilbehør til din rebounder. Bedre balanse er en fordel for rebounding. Hvis du er en nybegynner på rebounding, start med mer grunnleggende bevegelser, for å minske sjansen for skader og for å få følelsen av denne type trening.

Holistisk Cures for Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en tilstand som forårsaker betennelse i tynne lag av vev som støtter buen på foten, plantarfascien. Denne betennelsen strekker vevet og forårsaker mikroskopiske tårer, forårsaker hælen til å hovne opp og gjøre vondt. Ifølge Mayo Clinic, er plantar fasciitt en av de vanligste årsakene til hæl smerter.

Pain Relief

Alvorlige tilfeller av plantar fasciitt kan være svært smertefullt. For å unngå bivirkninger av medisiner, mange folk søker etter helhetlige tilnærminger for å lindre smerte. Masserer undersiden av hælen opp gjennom buen mot ballen av foten kan tilby smertelindring ved midlertidig å løsne strammingen. For å lindre akutte smerter, bruke is under massasje, som midlertidig vil redusere hevelse og nummen området.

Noen mennesker foretrekker å bruke frosne flasker med vann for å lindre smerten. Plasser flaske med frosset vann på gulvet foran deg mens du sitter oppreist i en stol. Sett dine bare føtter på flasken og bevege foten frem og tilbake, slik at flaske ruller under foten. Formen av flasken hjelp støtter buen under massasje. Gjør dette i fem til ti minutter om gangen.

Naturlig behandling

Fysioterapi vil hjelpe deg å styrke de lavere beinmuskulaturen ved å strekke plantar fasciia og løsne akillessene. Ifølge Mayo Clinic, dette strekker vil bidra til å stabilisere ankelen og hælen.

Din helsepersonell kan anbefale at du kjøper natt splinter å bli slitt mens du sover. Night splinter er montert på leggen og foten, og er utformet for å låse plantar fasciia og akillessene i en strukket posisjon over natten slik at de vil være løsere i morgen.

Orthotics tilby bue støtte og kan kjøpes over disk eller tilpasset designet med en resept fra legen din. Orthotics vil bidra til å fordele trykket på føttene og redusere ubalansen. En studie sitert av Journal of American Podiatric Medical Association fant at bue støtte via mekanisk taping av foten eller orthotics viste seg å være mer effektive i behandling av plantar fasciitt enn anti-inflammatoriske medisiner.

Å være overvektig, selv litt, vil øke mengden av trykket på overflaten av føttene. Ifølge en fersk artikkel av den New York Times Health Guide, kan få vekt resultere i foten skader på grunn av den ekstra stress på føttene. Artikkelen hevder at den ekstra press på de myke vev og ledd øker sannsynligheten for å utvikle senebetennelser og plantar fasciitt.

Mohs behandling for hudkreft

Mohs hhv kirurgi er en type kreftbehandling som er rettet mot en svulst i den nøyaktige plasseringen og fjerner det uten også å fjerne friskt vev rundt det. Dette er en svært spesialisert kirurgi som er typisk for pasienter som har en tilbakevendende svulst, har en type kreft som er sannsynlig å komme tilbake eller har kreft som ligger i svært sensitive områder av kroppen, slik som ansikt eller hender.

Funksjon

Mohs kirurgi er spesielt en hudkreft prosedyre, i tilfeller av basal og plateepitelkreft karsinomer, og noen ganger melanom. Ved avgjørelsen av om en pasient bør være en kandidat for Mohs, legen vil sjekke om kreften er utbredt, hvis kantene er ubestemmelige, hvis det er metastasizing raskt, hvis det er arrvev i kreftområdet, hvis kreften er i et kosmetisk sensitive området og hvis kreften har dukket opp igjen.

Fordeler

Mohs kirurgi rettet mot svulsten i sin nøyaktige posisjon og eliminerer det fra røttene, slik at det friske vevet rundt svulsten er spart, i motsetning til i andre typer operasjoner, som kan ødelegge sunt vev mens du prøver å eliminere skadet vev. Det er meget hensiktsmessig for hudkreft, fordi hudkreft kan være mye større enn de synes å være på overflaten. Røttene til hudkreft kan gå dypt inn i huden, blodårer, brusk og nerver, og kreft kan gjentas under arrvev fra tidligere behandlede områder. Mohs kan undersøke disse skjulte tumorous områdene og finne ut nøyaktig hvor mye vev for å ta ut og hvor. Den resulterende huddefekt vil typisk være bare svakere større enn kreften selv, så Mohs har en kosmetisk fordel for pasienter, spesielt hvis kreften er på ansikt, hender, føtter eller kjønnsorganene.

Prosedyre

Mohs er en poliklinisk prosedyre, der pasienten er ved full bevissthet og opplever minimalt ubehag. I den første delen av fremgangsmåten, anesthetizes kirurgen og fjerner det synlige området cancerøs på overflaten av huden, og et ytterligere lag av vevet. Den ekstraherte vevet skiver og diagrammed, frosset og undersøkt under et mikroskop. Kirurgen ser for røttene av kreft, undersøker den ytterligere lag av vev fjernet for å se om den er kreftceller, og deretter lager en Mohs kart som diagrammer av arten og plasseringen av kreft. Kirurgen bruker Mohs kartet som en guide for å fjerne kreftvev. Han går gjennom denne prosessen flere ganger for å være sikker på at han fjerner all kreft. Prosessen tar vanligvis bare en dag, ofte mindre enn 4 timer.

Etter kirurgi

Mohs kirurgi vil etterlate et arr, som med alle andre typer kirurgi, men arret vil være ganske minimal. Pasienter kan velge å la sårene gro naturlig. Kollagen implantater, laserbehandling, kjemisk peeling og hudtransplantasjon finnes andre alternativer. Arrene ofte bli mindre merkbare over tid. Det er en sjanse for at kreften kan gjentas, slik at pasienter bør planlegge postsurgical helsen.

Suksess Rate

Statistisk sett i to av fem pasienter som har en bestemt type hudkreft, skjer tilbakefall i fem år etter behandling. Flere medisinske institusjoner rundt om i verden, inkludert Mayo Clinic, har utført studier på Mohs kirurgi, og finner de at Mohs resulterer i en kur rate på mer enn 99 prosent for nye kreft og 95 prosent for kreft som har dukket opp igjen.

Hva slags Rens Kan en tannlege Do?

Hva slags Rens Kan en tannlege Do?


Det er allment kjent at å pusse tennene minst to ganger om dagen, tanntråd minst en gang om dagen og bruke en antiseptisk munnskylle daglig kan bidra til å holde tennene og tannkjøttet sunt. Det er også svært viktig å få vanlige cleanings på et tannlegekontor å rengjøre områder som en tannbørste eller tanntråd ikke kommer til. Den type dental rengjøring en person vil få avhenger av helsen og tilstanden til tennene og tannkjøttet.

Rutinemessig eller Standard Rengjøring

En rutinemessig eller vanlig rengjøring er også kjent som en sunn munn rengjøring. Denne typen rengjøring er dekket av de fleste forsikringsselskaper og kan utføres på personer som ikke viser noen tegn på tannkjøttsykdom. En rutinemessig rengjøring gjøres typisk hver tre til seks måneder, og er vanligvis utført av en tannpleier. Under en standard dental rengjøring, er små forekomster av plakk fjernet over og under tannkjøttet. Tennene blir så polert, og noen ganger en fluor behandling vil bli brukt.

Omfattende Rengjøring eller Full Mouth Debridement

En omfattende tannrengjøring eller en full munn debridement er utført på en pasient som ikke har hatt tennene renset i minst et år. Det kan også utføres dersom en pasient presenterer med overdreven plakk, kalkulus, eller mineralforekomster over eller under tannkjøttet. Under en omfattende rengjøring, er plakk fjernes, inklusive plakk som har sammensmeltet til røttene av tennene. Tennene blir så renset og polert. Etter en hel munn debridement, er en pasient behandles med en antimikrobiell vanning og oppmerksom på måter å forbedre tannhygiene hjemme.

Deep skalering og rot plan

Deep skalering og rot planende er utført på pasienter som er diagnostisert med periodontal sykdom. Denne type behandling er vanligvis bare nødvendig en gang, men kan foregå i flere sesjoner for å unngå for mye smerte på en gang. Under dyp skalering og rot planende, kan bedøving nødvendig for å sikre pasientens komfort. Deep skalering og rot planende prosedyrer innebære fjerning av bakterielle plakk, både over og under tannkjøttet. Overflatene av røttene av tennene er glattet, og at pasienten mottar både et fluorid og en antimikrobiell behandling vanning. Lokaliserte antibiotika blir gitt til pasienter som må ha en dyp skalering og rot planbehandling. Pasienten tilbake for en vanlig rengjøring to til fire uker etter denne behandlingen.

Periodontal Rengjøring

Personer med alvorlig, aktiv tannkjøttsykdom kan være nødvendig å ha periodontal rengjorde hver månedene etter en dyp skalering og rot planende prosedyre. I løpet av denne type rensing, vil ikke hele munnen ikke å gjennomgå skalering og rot planende, men lokaliserte berørte områdene vil kreve behandlinger. I tillegg til å ha tenner polert, blir pasienten gitt en fluorid-behandling og en antimikrobiell vanning. Lokaliserte antibiotika vil bli gitt til periodontale pasienter som har tenner renset. I løpet av denne type behandling, revurderer en tannlege tilstanden på tennene og tannkjøttet for å avgjøre om pasienten kan nedgradere til en mindre invasiv type rengjøring nedover veien.

Hva er effekten av Ritalin?

Ritalin er reseptbelagte medisiner som vanligvis brukes til behandling av både ADHD (ADD) og oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Det er også brukt til å behandle narkolepsi, en nevrologisk tilstand der en person opplever intens søvnighet og ukontrollerbare lyster sovner. Ritalin virker ved å stimulere sentralnervesystemet på en mild måte.

Primære Effects

Ritalin effekter starte raskt etter at den er inntatt, og varer vanligvis i ca 3 timer. De primære effekter er heving av konsentrasjon, fokus og årvåkenhet. Ritalin hindrer også utmattelse og sult. Kroppstemperatur, kan blodtrykket og hjertefrekvensen øker.

Funksjon

Ritalin fungerer ved å opptre som en stimulerende. Det øker hjernens dopaminnivåer. Dopamin er et kjemisk stoff i hjernen som er nært knyttet til oppmerksomhet, glede og bevegelse. Steady, langsomme, konsistente økninger av dopamin resultat i en terapeutisk resultat (lik som hjernens naturlige produksjon).

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige bivirkninger av å ta Ritalin er vanligvis ingen grunn til alarm. Disse bivirkningene inkluderer mild hudutslett, svette mer enn vanlig, magesmerter, kaster opp, kvalme, appetitt tap, problemer med syn, lett hodepine, svimmelhet, prikking, nummenhet, kulde av søvnproblemer føttene eller hendene, vekttap, , angst og nervøsitet.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger av Ritalin er potensielt alvorlig og farlig. I tilfelle opplever alvorlige bivirkninger, er legehjelp nødvendig. Noen av disse bivirkningene er uregelmessig, rask eller dundrende hjerterytme, en følelse av å være i ferd med å besvime, sår hals, ekstrem hodepine, feber, røde flassende hud utslett, rastløshet, følelse av aggresjon, hallusinasjoner, blåmerker lett, lilla flekker på hud og ekstremt høyt blodtrykk (ledsaget av uskarpt syn, lyder summende i ørene, anfall, brystsmerter og kortpustethet).

Ritalin bruksområder

Ritalin er kjent for å ha positive effekter på problemer som for eksempel følelsesmessig ustabilitet, mindre til ekstreme tilfeller av distractibility, kort oppmerksomheten span, impulsive atferd, læring funksjonshemming og hyperaktivitet.

Måter å regrow Gum Tissue

Måter å regrow Gum Tissue


Vanlige årsaker til viker tannkjøtt kan inkludere periodontal sykdom og mangelfull eller uriktig børsting. Tilstanden kan se skjemmende, og kan også føre til andre tannproblemer, som for eksempel dårlig ånde og tap av tenner. Effektene av viker tannkjøtt kan imidlertid reverseres med behandlinger tilgjengelig som vil gjenopprette sunt tannkjøtt vev rundt tennene.

Profesjonell dyprensing

En ikke-kirurgisk måte som tannkjøttet kan bli oppmuntret til å reetablere seg selv er profesjonell dyp rengjøring, som også kan kalles skalering og rot planing. Disse prosedyrene fjerner oppbygging av tannstein og bakterier fra overflaten av tennene på tannkjøttet, og røttene under tann. Skalering innebærer skrape materiale fra tennene og røtter, mens høvling involverer glatting av overflaten av røttene. Fjerningen av tannsten og bakterier, sammen med de mykere grunnflater, lar tannkjøttet for å re-etablere seg og stram rundt tennene.

Membran Graft

En metode for behandling av viker tannkjøtt utviklet ved Tufts University innebærer kirurgisk pode en kollagen membran over en utsatt rot forårsaket av viker tannkjøtt. Membranen har blodplate-konsentrat tilsettes gel til det; membranen blir deretter dyppet i blodet til pasienten, som generelt er trukket fra en arm. Vedlagte membranen skal da bånd med de naturlige tannkjøttet og oppmuntre vev gjenfødelse. Forskning ved Tufts University har vist resultatene av denne behandlingen skal være effektiv, med pasienter i en tre-års studie viser bare minimal resesjon i tannkjøttet ved slutten av studien.

Soft-Tissue Graft

En tradisjonell metode for å håndtere mer alvorlig resesjon i tannkjøttet innebærer en myk-vev pode. Denne fremgangsmåten fjerner mykt vev fra sunnere deler av munnen, med ganen og gummier vanligvis anvendt som donorsteder. Den friske vevet plasseres over det avdekkede område av rot og kirurgisk festet til den friske gummi. Når de utføres på riktig måte, bør vedlagte vevet bånd med sunt tannkjøtt og vokse på plass for å dekke utsatte roten.

Oil Pulling

Et naturlig middel som kan hjelpe til med å reversere effektene av viker tannkjøtt er olje trekke. Typisk gjennomføres med produkter som for eksempel sesamolje, innebærer det å drikke en liten mengde av oljen og holde det foran tennene. Ved hjelp av en suge virkning trekker olje fra forsiden til baksiden av tennene, gjennom hullene. Oljen bør ikke bli svelget, bare trukket gjennom tennene, og kontinuerlig å gjenta denne virkning over en periode på 10 til 20 minutter har den virkning å massere tannkjøttet. Dette kan bidra til å stoppe viker prosessen, reversere effektene og stimulere vekst av tannkjøtt vev.

Slik spiller beroligende lyder eller musikk før sengetid

Slik spiller beroligende lyder eller musikk før sengetid


Ved hjelp av musikk eller en beroligende lyd før sengetid kan hjelpe kroppen din å slappe av og gjør deg klar til å fornye sin energi via søvn. Noen mennesker har en hard tid å sovne på grunn av sentralstimulerende midler eller medisinske forhold, og finne beroligende lyder eller musikk å være en nyttig assistent i fallende søvn. Flere ulike vitenskapelige studier har vist at hvis du oppretter en sengetid rutine, vil dette hjelpe deg og kroppen din forstår at det er på tide å gå i dvale.

Bruksanvisning

Slå tilbake arkene på sengen og sette pyjamas på 30 minutter før det er tid for deg å legge ned. Dette er også tiden for å stille vekkerklokken for neste morgen, hvis det er nødvendig.

Puss tennene og gre ut håret. Fjern sminken og vaske ansiktet, hvis ønskelig. Du kan også ta en dusj, eller bare vaske føttene eller andre deler av kroppen din som vil få deg til å føle deg ren og oppfrisket.

Velg CDen du ønsker å lytte til den kvelden. Sett det i CD-spilleren og trykker play. Du ønsker å velge en CD som er minst en time i varighet, fordi du ikke ønsker å beholde den spille hele natten og avfall strøm, men du ønsker å ha det gående lenge nok for deg å sovne.

Tenn lys hvis ønskelig og / eller slå av lysene. Dimming av belysningen i rommet vil hjelpe hjernen og kroppen knytte halvmørket med sove tid, og igjen, vil trene hjernen og kroppen går i dvale mye raskere.

Begynn med en langsom, full-body stretch før klatring i seng mens du lytter til musikken din. Dette vil bidra til å løse opp spenninger og la din sliten kropp til å slappe av. Stå rett opp og løft hendene over hodet; ikke koble dem, men peker håndflatene mot taket. Skyv opp mot taket så mye som mulig uten å komme ut av hele overflaten av føttene. Så sakte bøye seg og plassere håndflatene på knærne som du bøy ryggen sakte, deretter kurve ryggen som en katt. Fortsett videre ned til du er bøyd hele veien over. Brett armene over hodet og henger hodet på en avslappet måte. Sitt på baksiden og bringe bottoms av føttene sammen så langt inn som de kan gå. Legg deg ned på ryggen og stikke føttene opp i luften. Flytt føttene rundt sakte i en full sirkel deretter opp og ned for å strekke ut anklene. Sakte flytte til sittende stilling, og så stå opp.

Klatre i seng. Om ønskelig, ta på sovemaske, ørepropper eller puste strimler. Ta noen minutter til å gjøre noen dype pust. Som du puster inn og ut, fokus på alle deler av kroppen din, noe som gjør at du er avslappet.

Tips og advarsler

  • Unngå sentralstimulerende midler som koffein (selv naturlig koffein) og nikotin fire timer før leggetid. Prøv å gå til sengs rundt samme tid hver kveld og våkne opp på samme tid hver morgen. Unngå sentralstimulerende midler som sterke lys, høye lyder, anstrengende trening og alkohol. Ikke spis eller drikk en til to timer før sengetid, da dette kan føre til mindre avslappet søvn.

Om Dental Osseous

Dental osseous er et kirurgisk inngrep som fornyer bein i tyggegummi som inneholder en eller flere tenner på plass. Det er en behandling for dem som lider av tannkjøttsykdom periodontitt, som er et sett av betingelser som omfatter svelling av tannkjøttet og ofte starter som gingivitt. Periodontitt setter inn når stoffer kroppen produserer når du prøver å bekjempe bakterier fra en munn infeksjon skader bein og leddbånd rundt tennene. Dental osseous er utført av en periodontist som jobber med å omforme bein og fikse feil forårsaket av periodontitt.

Identifikasjon

Behovet for ossøs kirurgi er avhengig av alvorlighetsgraden av periodontitt. Symptomer på periodontits inkluderer hovne og blødende tannkjøtt, følsomhet, løse tenner, viker tannkjøtt, dårlig ånde og en dårlig smak i munnen. Behovet for osseous kirurgi på grunn av periodontits kan også bli diagnostisert med en dental probe test, som bestemmer hvor dypt det er plassen mellom tann og tannkjøtt. Dersom plassen er dypere enn normale 1 til 3 millimeter, kirurgi kan anbefales.

Funksjoner

Osseous operasjonen er utført ved lammende tannkjøttet rundt det berørte området og åpning av tannkjøttet ved å flakse den tilbake for å eksponere beinet. Periodontist deretter undersøker mengden av bentap og tannsten. Etter å ha fjernet tarter og rense ut plass eller lommer skapt av periodontitt, vil periodontist bruke en høyhastighets instrument å omforme bein og eliminere eventuelle lommer i beinet. I enkelte tilfeller, der lommene er for dypt, vil et benimplantat brukes til å fylle dem. Etter at ben blir omformet eller podet, er klaffen gum satt tilbake over benet og sydd tilbake på plass; masker er vanligvis fjernet en uke etter operasjonen. Mange periodontist vil plassere en beskyttende kitt over området etter operasjonen for å hindre at maten fra å bli sittende fast mellom tennene under healing. Hele prosessen tar vanligvis en time når ingen komplikasjoner oppstår.

Typer

Utviklingen av periodonti har ført til noen fremskritt i osseous kirurgi, herunder bruk av spesielle membraner for å veilede vev gjenfødelse. Membranene er plassert over benimplantater og fungere som en barriere for å hindre gummien fra å vokse ned i lommen og påvirker regenereringsprosessen. De to vanlig anvendte membraner er ikke-resorberbare membraner som trenger å bli fjernet med en ekstra kirurgisk prosedyre og resorberbare membraner som er reabsorbert etter 4 til 6 uker.

Fordeler

Dental osseous har en rekke fordeler, blant annet redusere alvorlighetsgraden av symptomer forårsaket av periodontitt eksempel løse tenner, blødende tannkjøtt og en viker tannkjøttet. Selv periodontitt ikke kan være helt snudd, kan dental osseous bidra til å redusere sine symptomer når det brukes sammen med daglig tannpuss og bruk av tanntråd, regelmessige besøk til tannlegen din, og avstå fra bruk av tobakk.

Betraktninger

Som med alle kirurgi, det er alltid risikofaktorer for å vurdere. Etter ossøs kirurgi, er det en grad av blødning og hevelse og en risiko for å utvikle en infeksjon. Langsiktige risikoer inkluderer muligheten for viker tannkjøtt, økt følsomhet for varme og kulde og hulrom i røttene av det behandlede området.

Hva Hjelper Nevropati i føttene etter Chemo behandlinger?

Foot nevropati, eller nerveskader, er en relativt vanlig bivirkning av kjemoterapi. Det er et direkte resultat av kjemoterapi tendens til å skade friske kroppens systemer i løpet av sin kreft-bekjempelse aktiviteter. Selv om effektene av kjemoterapi nevropati kan spre gradvis etter behandling, i noen tilfeller er de langvarig eller permanent. Heldigvis finnes det mange alternativer tilgjengelige for å håndtere smerte og ubehag av foten nevropati.

Medisinering og terapi

Hvis du føler smerte, prikking og nummenhet i foten nevropati etter cellegift økt, informere legen din umiddelbart, slik at han kan begynne å ta opp dine symptomer. Generelt sett, vil han bruke den minst kraftige behandlingsmetode som viser positiv effekt. Low-level smerter kan være vellykket lettet med over-the-counter-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner som ibuprofen, naproksen eller acetylsalisylsyre, eller med en aktuell capsaicin krem. Høyere nivåer av smerte kan behandles med antiseizure medisiner eller med lavdose antidepressiva. Hvis din smerte nivå er alvorlig, kan legen din vurdere bruk av et opioid som kodein. Alle smertestillende midler bære en viss grad av risiko, så ta kontakt med legen din om eventuelle medisiner han kan foreskrive.

For å få ytterligere lettelse, vurdere å kontakte en fysioterapeut for å få råd og nyttige øvelser. Du kan også dra nytte av avslapningsterapi, akupunktur, ergoterapi eller biofeedback. Oppsøke ressurser eller tjenester som er tilgjengelige i ditt område.

Self-Care Teknikker

Det er visse trinn du kan ta for å minske virkningene av foten nevropati. Først, være klar over miljøfaktorer som gjør symptomene verre. Hvis du er spesielt påvirket av varme eller kulde, gjør hva du kan for å unngå eksponering for disse forholdene. Unngå sko eller klær som legger til ubehag. Hold deg unna alkohol; bortsett fra forverring eksisterende symptomer, kan det føre til ytterligere skade på nervene. Sett deg ned når det er mulig å unngå ekstra stress på føttene. Hvis du også har diabetes, må du flittig kontrollere blodsukkeret. Som alkohol, vil høyt blodsukker direkte skade på nervene.

Beskytt føttene til enhver tid. Bruk sokker og sko enten innenfor eller utenfor, og etablere en vane å sjekke føttene for tegn på skade overflaten eller infeksjon. Fortell legen din om eventuelle endringer som de oppstår.

Forebygging som Treatment

Hvis du er under cellegiftbehandling, være oppmerksom på at bruk av visse medisiner vil øke sjansene dine for å opprettholde foten nevropati. Hvis din nåværende medisiner forårsaker problemer, spør legen din om det er noen passende alternativer som ikke bærer denne risikoen. Legen din kan også være i stand til å justere din nåværende behandling for å redusere nevropati risiko, eller i noen tilfeller hindre fremtidige problemer helt.

Potensielt effektive teknikker inkluderer spre ut behandling over flere dager, og å bremse ned hastigheten ved hvilken som helst individuell chemo behandling er innført i kroppen. Det kan også være mulig å midlertidig stanse behandlingen til dine nevropati symptomene avta. Spør legen din hvis noen av disse løsningene vil fungere for deg.

Hva gjør føttene kalde?

Kalde føtter kan være smertefullt. I de fleste tilfeller er de ikke er et symptom på en mer alvorlig tilstand. Mens kalde føtter kan påvirke enkeltpersoner i alle aldre, for eldre mennesker og personer som røyker, kan dårlig sirkulasjon føre til kalde føtter. Så om føttene bare føler kaldt fra temperatur eller er et symptom på sykdom, råder den amerikanske podiatric Medical Association at folk tar spesiell omsorg for å beskytte føttene under den kalde været månedene, spesielt de personer diagnostisert med diabetes eller andre medisinske tilstander, som kan senke blodsirkulasjonen.

Process

Kroppen vanligvis reagerer på kulde ved å redusere blodstrømmen til ekstremiteter. Folk som har helsemessige forhold som svekker blodsirkulasjonen eller mobilitet ofte lider av kronisk kalde føtter. Personer som er spesielt utsatt for tilstanden omfatter de med diabetes, perifer vaskulær sykdom, hypotyreose, leddgikt, multippel sklerose, Raynauds sykdom, cerebral parese og muskeldystrofi. Når enkelte deler av kroppen som hender, føtter, fingre og tær blir kalde, arteriene smale, redusere blodsirkulasjonen til disse områdene.

Årsaker

En annen årsak kan være angst. Siden angst er en form for frykt, svarer kroppen med et rush av adrenalin, noe som gjør hjertet jobbe hardere ved å slå raskere. Som et resultat av blodstrøm til huden avtar når legemet forbereder for mulig skade. Siden forhistorisk tid, har kroppen blitt programmert til å sparke inn i en "fight or flight" respons når konfrontert med stress. Nerveskader er en annen vanlig årsak til kalde føtter. Fordi føttene er langt borte fra hjertet, enkeltpersoner vanligvis opplever symptom på kalde føtter selv før kalde hender. I tilfeller hvor kalde føtter er forårsaket av dårlig sirkulasjon i bena, kan en person ha hatt en tidligere historie med hjertesykdom.

Andre symptomer

En skarp eller kramper smerter i leggene når han går ofte følger med kalde føtter. Dersom kalde føtter er et symptom på dårlig blodsirkulasjon til beina, kan tåneglene tykkere, og en person kan ha ingen kroppshår under kneet. I tilfeller av perifer neuropati eller andre nerveskader, kan en person også oppleve en brennende eller prikkende følelse i føttene. Føttene kan enten verke eller føler nummen. Noen mennesker med kalde føtter kan være svært sensitive for selv den minste berøring. Personer som lider av kronisk kalde føtter opplever ofte symptomer som blir verre om natten, forstyrre søvnen. Føtter som er kald fra temperaturen kan se blå. Redusert blodstrøm betyr mindre oksygen for blodceller, forårsaker mørkere farge.

Testing for dårlig sirkulasjon

Du kan sjekke om du har dårlig blodsirkulasjon i bena ved å trykke på tærne før de blir hvite. Hvis blodsirkulasjonen er normalt, bør tærne tilbake til sin normale farge i løpet av få sekunder. Neste, trykk lett fingrene til forsiden av ankelen i området omtrent to inches over fra der ankelen møter foten. Bevege fingrene litt til siden til du kan føle foten din puls. Dette er en annen måte å sjekke om du har tilstrekkelig blodtilførsel til føttene. Kontakt legen din hvis du ikke kan føle pulsen i foten eller har noen annen grunn til bekymring.

Komplikasjoner

Føtter som er stadig kaldt er mer utsatt for tørr hud, noe som setter dem i en høyere risiko for infeksjoner som påvirker føttene. Abscesser og cellulitt kan forekomme. En infeksjon kan begynne som en enkel kutt eller riper i huden av foten som gjør at bakterier å komme inn, i så fall en muntlig antibiotika kan være foreskrevet. I mer alvorlige tilfeller kan koldbrann resultatet hvis blokkerte arterier kuttet blodtilførselen til føttene. Føttene blir veldig kaldt og mørkt i farge som vev brytes ned og dør. Hvis ikke behandles i tide, kan amputasjon av det berørte området være nødvendig. Koldbrann er en potensiell komplikasjon av diabetes, Raynauds sykdom og åreforkalkning, mer kjent som åreforkalkning. Hver av disse tilstander kan forårsake kalde føtter.

Behandling

Medisiner er ofte foreskrevet for å behandle en underliggende medisinsk tilstand. Iført varme klær er en måte å holde på varmen. Noen mennesker med kroniske kalde føtter bruke sokker til sengs i kaldere vær. Personer med visse helsemessige forhold trenger å holde føttene ikke bare varm, men tørke også. Å gjøre endringer i livsstil er ofte nødvendig for å forbedre symptomene. Lære å kontrollere stress er ofte et viktig forebyggende tiltak. Diabetikere må administrere både blodsukker og kolesterol nivåer. I tillegg til god ernæring, kan utøve styrke musklene, og dermed bedre tone og mobilitet. Trening er også en stor stressavlastning. Røykere bør slutte å røyke, da røyking constricts blodkar. I visse tilfeller kan det være nødvendig med kirurgiske inngrep for å åpne blokkerte blodårer.

Hva er årsaken til Chills Når utsettes for kulde?

Hva er årsaken til Chills Når utsettes for kulde?


Gåsehud, "Willies" og "kjølt til benet" er alle uttrykk brukt for å beskrive kroppens reaksjon på utilstrekkelig varme på en blåsende vinternatt. Chills kraft blod for å gå tilbake til hjertet og sirkulere gjennom bena og tilbake til torso . Sensoriske neuroner under huden sende meldinger til hjernen for endringer i kroppstemperatur. Hypotalamus varsler hjernen og aktiverer human termostat for å øke oppvarmingen blodstrøm gjennom kroppen.

Sensoriske meldinger

Sensoriske neuron reseptorer på hudens overflate overføre informasjon til den menneskelige skjelett. Denne informasjonen gjør det mulig menneskelig skjelett å dømme nærhet, temperatur, lys, berøring og andre opplevelser. Den største organ i kroppen, beskytter huden indre organer og vev med disse reseptorer. Når kroppstemperaturen synker fra eksponering for ekstern kulde, sensoriske nevroner overføre elektriske impulser til et område dypt i hjernen, hypothalamus. Denne gamle regulator sikrer aktivering av vitale kroppsfunksjoner. Kroppstemperaturen holder på ca 98,6 grader F.

Redusert kroppstemperatur

Små hår på overflaten av huden, erector pili, stå oppreist når kroppen er kald. Gåsehud heve hårene på armen for å legge et lag med isolasjon for kroppen. Kaldt vann produserer kroppen frysninger raskere enn kald luft. Kalde og våte forhold redusere kroppens temperatur raskt, noe som kan føre til hypotermi. Hjertet trekker blod til ekstremiteter, sirkulerende dette lager tilbake til overkroppen for å beskytte organene. Varmetap fra eksponerte kroppsdeler som hode og hender reduserer kroppstemperatur raskt. Eventuelle pågående varmetaps resulterer i betydelige symptomer på hypotermi som skjelving, tretthet, grunne pust og påfølgende tap av bevissthet

Blood Flow

Cold øker blodgjennomstrømningen og hjertefrekvens. I et forsøk på å tilpasse seg til disse temperaturene, hud reseptorer sende forespørsler nervesystemet, noe som øker noradrenalin frigjøring. Denne kjemiske hormon utløser sekresjon av glukose og forbedrer blodstrømmen til skjelettmuskulaturen. Rask økning i energi til musklene føre dem til å riste. Denne effekten øker den generelle kroppstemperatur, brusende oppvarming blodet sirkulerer gjennom kroppen raskt. Noradrenalin utgivelsen aktiverer kjemikalier i hypofysen som redusere sult, fordøyelsen, eliminering og koordinering, midlertidig. Avledning av alle dens varmeressurser, blod fra hjertet opprettholder kroppstemperatur.

Hypotalamus

Hypotalamus ligger dypt inne i hjernen, som ligger nærmest til hjernestammen. Det er ansvarlig for alle automatiske organfunksjoner, for eksempel hjerterytme, pust, væske og elektrolyttbalanse, sult, søvn og kroppstemperatur. Huden reseptorene overfører en melding gjennom nervesystemet til hypothalamus. Tar kontroll, øker hypothalamus heartrate og blodstrøm, forårsaker risting reaksjon fra glukose utgivelse i musklene. Hypothalamus overvåker de grunnleggende menneskelige livsfunksjoner.

Slik fjerner Hard hud fra føttene når du er diabetiker

Slik fjerner Hard hud fra føttene når du er diabetiker


Hard hud gjør ikke for pene bilder - men de er et naturlig middel for ubehag og irritasjon. Foot calluses utvikles som et resultat av kontinuerlig friksjon. Hud stivner rundt området mest påvirket av friksjon og beskytte området mot blemmer og blødninger. Fjerne hard hud fra føttene når du er diabetiker er en utfordrende forslag, og må angripes på en atypisk måte. Snarere enn å bruke syreholdig medisinert pads eller smøremidler - noe som kan føre til blødninger og infeksjon - diabetikere må fjerne hard hud gjennom en trygg og gammeldags måte.

Bruksanvisning

Kjøp sko med sikker polstring og en avslappende passform. Slitasje polstrede sokker med skoene for ekstra beskyttelse. Unngå iført høye hæler eller gamle arbeid støvler, for å eliminere unødvendig friksjon og press på huden.

Fyll et fotbad med lunkent til varmt vann minst en gang hver syv dager. Suge begge føttene i vannet i 10 minutter om gangen. Ikke bland eddik eller andre løsemidler med vann, for å unngå unødvendig sprekker eller bryte huden.

gni en pimpstein langs overflaten av callus forsiktig å barbere den døde huden unna. Gni forsiktig og ta deg tid til å hindre blødning.

Fukte huden din med jevne mellomrom, for å myke opp eksisterende hard hud og bremse utviklingen av nye.

Hva er årsakene til nerveskader i føttene?

Det er 20 millioner mennesker i USA lider med perifer neuropati. Betydningen av å vite årsakene og beskytte millioner av nerver i hender og føtter fra nerveskader eller perifer nevropati kan ikke være over vektlagt. Sunn perifere nerver er ansvarlig for å kommunisere med hjernen å signalisere opplevelser av berøring, smerte, varme og kulde. De varsler om skarpe gjenstander, gi deg den delikate motorkontrollen til å plukke opp små objekt og å kontrollere gang.

Fakta

Ifølge Nevropati Association: "En undersøkelse 1999 fant at 8 til 9 prosent av Medicare mottakere har perifer neuropati som sin hoved- eller bidiagnose." De årlige kostnadene til Medicare for denne tilstanden overstiger $ 3,5 milliarder kroner.
Noen av årsakene til nerveskader i føttene er diabetiker perifer neuropati, paresthesis og peroneal nerve parese.

Daibetic Peripferral nevropati

Diabetes er den ledende årsak til perifer nevropati eller skader på nerve føttene.
Dette nevrologisk lidelse påvirker de perifere nerver på grunn av gjennomgående høy ukontrollerte blodsukkernivået. Nerveskader forårsaker kramper, smerter, tap av følelse, prikking og nummenhet i føttene som får verst om natten. Sår og vanskelig å helbrede sår kan utvikle som kan føre til beinet amputasjon.

Paresthesis / Peronal Nerve Damage

Paresthesis påvirker tærne forårsaker unormale nerve opplevelser, pins og nåler som følelser i tær og føtter nummenhet og brennende. Dette skyldes nerveskader, press på nerver, klemt nerve eller nerve entrapment. Skade på peroneal nerve, vil en gren av isjiasnerven føre til tap av følelse og bevegelse i beinet, føtter og tær. Dette kalles en mono-nevropati siden bare én nerve er berørt. Skade på peroneal nerve kan skyldes skade under en kneoperasjon, kne skade eller traumer til kneet, vanligvis holde bena i en krysset posisjon og iført høye støvler ofte.

Risikofaktorer

Diabetikere som har hatt sykdommen mer enn 10 år er i faresonen for å utvikle nerveskader i føttene. Overvektige mennesker kan få nerveskader i føttene på grunn av dårlig blodsirkulasjon forårsaker mangel på oksygen og næringsstoffer får til føttene. Røyking constricts og kompromisser blodkar i føttene forårsaker nerveskader. Andre risikofaktorer inkluderer ikke spise et riktig kosthold med frukt, grønnsaker, proteiner; tilstrekkelig væskeinntak; og mangel på mosjon.

Forebygging / løsning

For å hindre noen av årsakene til nerveskader i føttene, foreta regelmessige besøk til podiatrist, ta skikkelig vare på føttene og slitasje komfortable, riktig tilpasset fottøy. Du kan også slutte å røyke og unngå alkohol, regulere blodsukkeret og blodtrykket nivåer og redusere kolesterolet. Opprettholde et sunt kosthold og regelmessig mosjon rutine og disse vanene vil hjelpe deg å opprettholde en sunnere livsstil og redusere sannsynligheten for nerveskader i føttene.

Fakta om Bone Spurs på føttene

Fakta om Bone Spurs på føttene


Hvis du opplever smerter i hælen, og kanskje i din bue også, særlig først i morgen, kan du bli lider av et bein anspore, ifølge Coolrunning.com og en artikkel skrevet av Josh Clark. Du kan føle smerte hvis du trykker på forsiden av hælen din der den krysser din bue. Det punktet der du føler smerten er der bein anspore har utviklet.

Bony Projection

Et bein anspore er sammenlignbar med sporen som en cowboy har festet til støvelen, som han bruker for å "oppmuntre" hesten sin for å få et trekk på. Et bein anspore er en benete projeksjon som dukker opp langs kantene av bein. Den medisinske termen for et bein anspore er "osteofytter." Selve anspore er ikke smertefullt, ifølge Mayo Clinic, men sporen kan gni mot bein og nerver, noe som er smertefullt.
Føtter er ikke det eneste stedet der bein spurs skjemaet. En sporen kan dannes på en hvilken som helst ben i kroppen og danner generelt i et ledd, hvor ben møter et annet ben. I tillegg kan bein spurs utvikle hvor sener og leddbånd koble til beinet. Ryggraden er et annet sted hvor bein spurs kan dukke opp. Bone spurs selv kan oppstå under din tåneglene.

Spurs

Hvis et bein anspore utvikler seg i foten, er det ofte referert til som en hæl anspore, fordi sporen kan danne hvor calcaneus, eller hælen bein, kobles til konseptet, som er bindevevet i foten.
Ifølge Arthritis-treatment-and-relief.com, er det tre typer av foten spurs, inkludert de som oppstår i en felles hvor som helst på foten som har blitt skadet av degenerative leddsykdom (artrose). Denne sykdommen ødelegger brusk som pute endene av bein som er i føttene.
Den andre typen bein anspore oppstår når sener eller leddbånd som festes til benet blir forkalket. Denne type bein anspore kan utvikle nær akillessene, på undersiden av foten.
Den tredje typen oppstår når en joint eller bein har blitt skadet. Kroppen prøver å helbrede området, og som healing utvikler seg, vil nye bein vekst utvikle og som skaper et bein anspore.

Smertefull

Dersom bindevevet i foten er betent eller irritert, kan dette resultere i en spore. En hæl anspore kan være svært smertefullt, ifølge Heel-that-pain.com. Smerten er beskrevet som lokalisert under hælen eller til hælen, og det er en meget skarp, stikker smerte. Smerten kan slå inn en verke, og blåmerker og betennelse kan også føre. Stepping ned på hælen din kan føre til at du mye smerter, spesielt etter at du har tilbrakt natten i sengen.

Fascia og Heel

Ifølge Foot-clinic.co.uk, er vår hælen den største bein i våre foten. Det forutsetter det meste av trykket og sjokk som vi gå eller løpe. Hvis det er unormal vekst av hælen bein, kan en hæl anspore utvikle. Foten består av plantar fascia, som er et bredt bånd av fibrøst vev som ligger langs bunnen foten overflaten og som går fra den fremre del av foten til hælen. Dette vevet stripen er tett og det støtter buen av foten din, ifølge Vsortho.com. Når dette trekker bort fra hælen området, kan en utvekst av bein føre. Dette er det hæl anspore.

Tårer og Stress

Små rifter, fra stress, kan forekomme i vevet. Vanligvis kroppen reparerer disse tårer. Imidlertid, hvis den holder skjer om og om igjen, en bein sporen, som er utvekst av benet i en spiss form, vil forekomme.
Vsortho.com bemerker at et bein anspore er faktisk kroppens måte å prøve å feste fascia, eller vev, fast til hælbenet.

Behandling

Ta anti-inflammatorisk medisin bør bidra til å lette din smerte. Hvis det ikke fungerer, kan det hende du trenger å få en kortison skudd. Iført stive-toed sko synes å være til nytte for personer med bein spurs. I tillegg har på seg sko som har vippebunn hæler anbefales. Disse skoene tillate foten bevegelse uten så mye bøying. Vurdere iført en sko som har en bredere tå boksen.

Du kan ha kirurgi for å fjerne bein spurs. Denne type kirurgi kalles chilectomy og er et alternativ hvis spurs hindrer bevegelse. En annen fremgangsmåte, som er en fusjon prosess som kalles arthrodesis, bidrar til å eliminere mange av smerte assosiert med denne tilstanden, men vil resultere i permanent tå stivhet i bunnen.

Forebygging

Ifølge Emedicinehealth.com, bein spurs er vanligvis resultatet av leddgikt, så det er ikke noen måte å hindre dem. Emedicinehealth.com anbefaler at du gjør alt i din makt for å være aktiv.

Hvorfor er mine tenner følsomme for kulde?

Hvorfor er mine tenner følsomme for kulde?


Smerte når du spiser visse matvarer, for eksempel kald mat eller drikke, kalles tennene følsomhet. Hvis du har dette problemet, ta kontakt med tannlegen din om hjelp til å bestemme den faktiske årsaken til smertene dine.

Årsaker

Ofte tennene er følsomme på grunn av et hulrom, men American Dental Association notater som sprukne tenner, kan eksponerte røtter og emalje tap også forårsake smerte. Emalje tap og synlige røtter kan skyldes feil børsting eller over-børsting.

Struktur

Over tannkjøttet, blir tennene dine beskyttet av emalje. Under tannkjøttet, dekker cementum røttene av tennene dine. Disse to lagene er begge spesielt tett for å hindre at mat og andre materialer fra berøre sensitive dentin under. Tannen din reagerer på kulde når de utsettes dentin gjennomfører følelsen gjennom små rør til tann nerver.

Behandling

Unn dine sensitive tennene hjemme gjennom bruk av desensibiliserende tannkrem med American Dental Association segl av aksept. Alternativt kan tannlegen bruke en aktuell behandling som fluor gel. Hvis problemet vedvarer, kan det hende du trenger en fylling, krone, innlegg eller binding. I noen tilfeller kan det hende du trenger en rotfylling eller kirurgisk tyggegummi pode.

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), prikking, kan kramper føtter signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom endringer i vaner og vekttap ikke lette disse følelsene, kan du vurdere å utforske andre årsaker og løsninger med legen din.

Sirkulasjon

Diabetisk nevropati stammer fra redusert blodtilførsel fører til nerve død, som kan forårsake prikking og kramper i føttene. Sykdommer og infeksjoner som forårsaker betennelse i blodårer (kalt vaskulitt) trigger arrvev formasjon i skip, forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til prikking og kramper i underekstremitetene.

Entrapment

Ifølge Merck Medical Library, kan revmatoid artritt av ankelen føre tarsal tunnel syndrom. Press fra nærliggende hevelse triggere prikking i føttene. Holde føttene forhøyet kan lette symptomer, men en lege kan foreslå kirurgi i kroniske tilfeller.

Skade

Parestesi og kramper fra traumatisk nerve komprimering kan utvikle umiddelbart etter en ulykke med ryggmargsskader eller brukket ben og føtter. Arrvev rundt nerver og leddgikt i ryggsøylen eller føtter kan utløse unormale fornemmelser og muskelspasmer år senere, forklarer NIH.

Ernæring

Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger og nerveoverføring. Kalsium mangler kan forårsake muskelkramper og kribling, men kan signal nyresvikt, vitamin D-mangel, og hypoparathyroidisme (nedsatt funksjon av biskjoldbruskkjertelen), i henhold til NIH.

Hormoner

Forstyrrelser i hormonnivået kan føre til hovne føtter og ankler, legger press på nervene. Hevelse også griper inn i blodstrømmen til musklene, noe som resulterer i kramper fra melkesyre buildup og dårlig oksygenering.

Hvordan å holde føttene Fra Hevelse på en tur

Du har sikkert tatt en lang flytur eller satt i bilen i flere timer og erfarne hovne føtter og ankler. Når du er på farten, kroppen naturlig motvirker tyngdekraften og gjør at blodet tilbake til hjertet ditt. Når du sitter i en lengre periode, væsker dra sørover og surround vev i bena og føttene, forårsaker hevelse. Heldigvis er det mulig å minimere denne tilstanden når du er ute av stand til å bevege seg fritt.

Hvordan å holde føttene Fra Hevelse på en tur

Hvis du flyr, stå opp og gå lengden på flyet hver time. Dette vil få blodet flyter og anklene bør begynne å gå tilbake til det normale. Hvis du kjører eller ridning i en bil, stoppe noen få timer for å komme seg ut og bevege seg rundt.

Gjør flysetet øvelser hvis får opp er rett og slett for mye av en problemfri. Peke tærne, deretter flytte føttene frem og tilbake mens du beveger ankelen i en sirkelbevegelse. Sjekk også in-flight magasin for foreslåtte øvelser som du kan gjøre mens du sitter.

Drikk rikelig med vann. Unngå dehydrering fordi det fører blodet ditt til å bli tykk og det begrenser dine blodkar, hemmer blodstrømmen til hjertet ditt. De fleste væsker er greit så lenge du unngå koffeinholdige eller alkoholholdige drikker, som øker dehydrering.

Bruk kompresjonsstrømper. Disse strømpene utøve en god del press på føttene og anklene, men trykket gradvis minsker som de beveger seg opp beinet. Ved å gjøre dette, de presser en viss mengde blod opp kroppen din, og dermed fjerne noe av hevelse i anklene. Kompresjonsstrømper er ikke bare for eldre mennesker lenger, og de kommer i ulike farger og stiler.

Hint

  • Hvis hovne ankler er en hyppig forekomst, snakk med legen din fordi du kan være å utvikle et mer alvorlig problem. Blodpropper kan dannes i musklene i leggen eller låret og kan forårsake et hjerteinfarkt.

Hva er årsaken til dårlig sirkulasjon i hendene og føttene?

Dårlig sirkulasjon i hender og føtter kan være forårsaket av en rekke forhold. Opplagsnedgangen kan føre til smerter, svie, nummenhet og en kald følelse i disse ekstremiteter. Tilstanden bør sjekkes av en lege for å finne årsaken til problemet før behandling.

Hjertesykdom

Enhver forstyrrelse i det kardiovaskulære system som påvirker hjertet pumpe blod gjennom kroppen fører til dårlig sirkulasjon. Hender og føtter er ofte påvirket av denne nedgangen av blodstrømmen.

Raynauds sykdom

I Raynauds sykdom, til arteriene som forsyner blod flå smal, noe som fører til et problem i sirkulasjonen til hender og føtter.

Blodpropp

Blodpropp lokalisert i bena eller lyske kan føre til blokkering i blodsirkulasjonen til hender og føtter. En blodpropp kan være livstruende og enhver mulighet for en bør umiddelbart undersøkes av lege.

Diabetes

Diabetes kan føre til sirkulasjonsproblemer, spesielt i føttene. Diabetikere som ikke holder sin sykdom under kontroll er utsatt for alvorlige fotproblemer som kan føre til amputasjon.

Alkohol

Å drikke alkohol constricts blodårene og kan føre til sirkulasjonsproblemer i hender og føtter. Dette gjelder spesielt i kaldt vær når blodårene er allerede innsnevret.

Andre årsaker

Nyre-og lungesykdommer, samt røyking og drikking koffein, kan også føre til dårlig sirkulasjon i hender og føtter. En skade på føtter, hender, eller ben kan også være ansvarlig for dårlig sirkulasjon.

Hva er årsaken til dårlig sirkulasjon i føttene?

En reduksjon i sirkulasjon i føttene kan være forårsaket av en rekke forhold. Dette kan føre til følelser av nummenhet eller brenning, og selv smerte. Det er ikke å bli tatt lett som det kan være en indikasjon på et alvorlig problem som må behandles.

Hjertesykdom

Hvis hjerte ikke pumper riktig, vil mangel på jevn blodtilførsel forårsake dårlig sirkulasjon. Dette kan skje fra åreforkalkning, hjerteinfarkt, blokkerte arterier eller en aneurisym.

Kroniske tilstander

Diabetes er den vanligste årsaken til sirkulasjonsproblemer i føttene. Raynauds, skjoldbrusk problemer og nyre, kan leveren og lungesykdom også føre til dette problemet.

Mangel på mosjon

Konsekvent trening bidrar til å holde blodet flyter og kroppens sirkulasjon går. Mangel på mosjon kan føre til dårlig sirkulasjon.

Advarsel

Røyking og drikking av alkohol kan føre til dårlig sirkulasjon. Koffein kan også føre til en nedgang i opplaget.

Betraktninger

Det er viktig å holde kroppens sirkulasjonssystemet kjører for å holde blodstrømmen til de viktigste organene. Årsaken til dårlig sirkulasjon må bestemmes og behandlet.