Digidexo.com

feilernæring ligner ms

Hårtap skyldes feilernæring

Hårtap rammer både menn og kvinner, og er ikke begrenset til aldring individer. En årsak til hårtap er underernæring. Håravfall indikerer en ernæringsmessig underskudd, og både hårtap og underernæring er ofte symptomer på en underliggende alvorlig psykisk eller fysisk helse bekymring.

The Hair-Vekst Cycle

Den normale, friske hår-vekstsyklus er 2-6 år, og håret vokser jevnt i løpet av denne fasen, etterfulgt av en hvilefase, og endelig, en shedding fasen, når gamle håret er erstattet av nytt hår. Ifølge FamilyDoctor.org, er omtrent 90 prosent av hår i hodebunnen vokser til enhver tid. På sin webside, indikerer Mayo Clinic at den gjennomsnittlige frisk person kaster 50 til 100 hår per dag. Vekstprosessen kan lett avbrutt av eksterne og interne faktorer, fra kosmetiske prosedyrer til sykdom og medisinering. Underernæring tar mange former, og fører ofte til overdreven hårtap, som kan reverseres, i mange tilfeller, hvis hensiktsmessige tiltak for å diagnostisere og løse den underliggende underernæring.

Symptomer

Hårtap er generelt en grei problem. Imidlertid kan ulike mønstre av hårtap bety forskjellige ting. Viker hairlines hos menn og kvinner er knyttet til genetikk og aldring, og plutselig utbredt tynning skjer etter kjemoterapi. Mer subtil tynning som synes å være en akselerasjon av den normale hår-shedding prosessen er den type forbundet med underernæring.

Årsaker

Det finnes utallige årsaker til underernæring. Noen vanlige de forbundet med hårtap er spiseforstyrrelser (undereating eller overspising), dårlig kosthold (mangel på protein, krasje dietter eller drastiske vekttap), anemi (jern, sink, etc.), for mye vitamin A, skjoldbrusk sykdommer, diabetes , lupus og en rekke medisinske behandlinger, som kjemoterapi og stråling.

Hvorfor fører det til hårtap?

Håret-vekstprosessen er knyttet til hormonnivåer og visse næringsstoffer. Underernæring kan kaste flere kroppens systemer i statene kjemisk ubalanse. For lite protein (en viktig byggesten i håret) eller for mye vitamin A, selv for mye stress, kan forstyrre balansen som gjør at håret vekst syklus å fortsette som normalt.

Behandlingstilbud

Hvis årsaken til underernæring er ukjent eller ikke klinisk åpenbar, bør blodprøver gjøres for å bestemme de næringsstoffene som mangler. En hudlege kan også ta en medisinsk historie og utføre tester og undersøkelser for å utelukke andre årsaker til håravfall.

Når årsakene er bestemt, kan kosttilskudd eller kosttilskudd modifikasjon bli gjennomført for å bøte på den spesifikke type feilernæring og balansere ut nivåer av næringsstoffer. I tilfeller av feilernæring-indusert hårtap, bør dette reversere effekten. I tillegg kan prenatal eller andre high-dose vitaminer være foreskrevet for å bidra til å øke kroppens tilførsel av mangel næringsstoff (e).

Hvis underernæring og påfølgende hårtap skyldes en spiseforstyrrelse, bør atferd modifikasjon og terapi iverksettes for å sikre den langsiktige helsen til den enkelte.

Prognose

Mange av de vanligste årsakene som er nevnt for hårtap relatert til underernæring er enten reversibel eller håndterbare. Selv om ikke alle hår tap kan reverseres, hårtap på grunn av underernæring generelt opphører når mangelen er utbedret. Hårtap kan også være et symptom på en underliggende sykdom, som diabetes og lupus. Underliggende sykdommer føre til stress for kroppen og kan føre til underernæring, som igjen fører til hårtap. Men dette kan bare være de første signaler på en mer alvorlig sykdom, så det er viktig å ta hensyn til disse symptomene.

Vekt-tap kirurgi og feilernæring

Vekt-tap kirurgi er ideell for alle som er mer enn 100 pounds overvektig eller har en kroppsmasseindeks (BMI) på 35 til 40. Etter prosedyren, er det viktig at du får riktig stell og ernæring for kroppen din. Med mange prosedyrer, magen er redusert i størrelse og krever lite mat for å bli fullstendig. Underernæring kan oppstå hvis du ikke spiser nok mat med viktige vitaminer og mineraler.

Underernæring

Malabsorptive vekttap surgeries er oftest skylden for underernæring. Denne fremgangsmåten reduserer mengden av kalorier og ernæring som er i stand til å absorberes i tarmkanalen gjennom en bypass av tynntarmen. Siden tynntarmen ikke kan fordøye spist mat, vitaminer og mineraler som ikke er absorbert i kroppen.

Ifølge en journal for den amerikanske familien lege, pasienter som gjennomgår malabsorptive prosedyrer er mer sannsynlig at lider av underernæring i forhold til andre vekttap prosedyrer som laparoskopisk banding, som er der et band er plassert rundt øvre del av magen for å redusere sin størrelse for å forbruke mindre mat.

I tillegg til underernæring, de som gjennomgår en malabsorbtiv prosedyre er også i fare for anemi. Siden tarmen ikke er i stand til fullt ut å absorbere vitaminer og mineraler, fører det til at kroppen til å bli mangelfull i jern, som fører til anemi. Etter en distal gastric bypass, kan pasienten oppleve lave nivåer av kalsium og protein, samt mangler i vitamin A, E og D, som er fettløselig. Den distale mage-bypass fremgangsmåte er utviklet for de 200 originale pounds eller flere vektig og oppnås ved å redusere størrelsen av magesekken gjennom stifting og deretter feste tynntarmen til magen nærmere tykktarmen, noe som reduserer mengden av mat absorberes i kroppen .

Hindre Underernæring

Når prosedyren er ferdig, følger opp regelmessig med en lege for å sikre at du får riktig ernæring og ta vitamin og mineraltilskudd, hvis det er nødvendig. For et kalsiummangel, idet kalsium og vitamin D sammen vil sikre at kalsium blir absorbert i kroppen. Ta 1000 mg kalsium hver dag med 800 IE vitamin D.

For jernmangel, ta 100 til 200 milligram av en jernsulfat supplement hver dag en eller generisk jern gel supplement. For menstruerende kvinner, 300-350 milligram er nødvendig for å erstatte jern i kroppen. Proteinmangel kan også være forårsaket av mage-bypass-kirurgi, og proteinet må være tilstede i kroppen til å opprettholde muskelmasse. Bruk supplerende protein vibrering som inneholder minst 10 gram protein i hver servering og har ikke mer enn 30 gram sukker.

Immunsvikt forårsaket av Protein Underernæring

Hva er immunsvikt?

Den menneskelige kroppens immunsystem beskytter seg selv fra potensielt skadelige antigener som kreftceller, mikroorganismer, giftstoffer, og blod og vev fra et annet menneske. Hvite blodceller og immunglobuliner er del av immunsystemet og hjelp ved å ødelegge fremmed materiale i kroppen. Immunsvikt er når immunsystemet mangler respons på utenlandske antistoffer og ikke klarer å bekjempe invaderende stoffer. Immunsvikt kan føre til en normalt enkel og mild sykdom for å slå vedvarende, tilbakevendende, alvorlig og noen ganger dødelig.

Immunsvikt som skyldes proteinfeilernæring

Underernæring er den vanligste årsaken til immunsvikt over hele verden. Ernæring er en viktig faktor for immunresponser. Protein-energi underernæring oppstår når kroppen ikke er tilstrekkelig fornøyd med sine ernæringsmessige behov. Proteinmangel kan fortsatt oppstå hvis en persons kosthold gir nok energi, men mangler protein; er imidlertid mangel mer sannsynlig å være dobbelt, mangler både energi og protein. Protein-energifeilernæring er forbundet med sterk cellemediert immunitet, hvite blodcellefunksjon og cytokin produksjon. Enda en mangel av enkelt næringsstoffer kan resultere i en endret immunrespons mot fremmede stoffer. Mikronæringsstoffer som jern, kobber, sink, folsyre og vitamin A, C, E og B-6 har alle viktige påvirkninger på immunrespons.

Fakta om protein feilernæring

Protein underernæring ofte utvikler seg i den eldre eller barn som har foreldre som er fattige. Intensiteten av proteinfeilernæring er avhengig av personens før ernæringsstatus. Leger kvantifisere en persons ernæringsstatus og avdekke avvik ved å sammenligne standardiserte normer til din høyde og vekt, beregne din kroppsmasseindeks (BMI) og måling av hud-fold tykkelse av overarmen. Tilstrekkelig ernæring kan gjenopprette normal kroppssammensetning.

Hvordan øke vitamin A inntak uten ernæring kosttilskudd

Hvordan øke vitamin A inntak uten ernæring kosttilskudd


Vitamin A-mangel vanligvis resultater fra feilernæring. Fordi vitamin A er kritisk til syn, sunne tenner og bein, og vedlikehold av sunn hud og slimhinner, det hindrer mange kroniske sykdommer. Vitamin A inneholder både retinol og karoten. Retinol er avgjørende for sunn visjon. Vitamin A-mangel kan føre til hyppige luftveisproblemer, hudsykdommer og søvnløshet og lidelser i øyet. Derfor er det viktig å søke ut matvarer som er rike på vitamin A.

Hvordan øke vitamin A inntak uten ernæring kosttilskudd

Stock opp på innmat, som lever og giblets, er den mest konsentrerte kilden til retinol. Beef leveren er så rik på vitamin A at det ikke bør spises mer enn en gang i uken.

Spis mer frukt. Gule og oransje frukt, særlig inneholde høye nivåer av vitamin A. Cantaloupe har den største mengden av vitamin A. Andre frukter som inneholder vitamin inkluderer sitroner, bananer, mango, rosa grapefrukt, fersken og tørket aprikos.

spise grønnsaker. Orange fargede grønnsaker, for eksempel gulrøtter, gresskar og søte poteter er de beste vegetabilske kilder til vitamin A. Men, mørkegrønne bladgrønnsaker, inkludert spinat, kålen, grønnkål, romanosalat, samt brokkoli, er høy i vitamin A. Det er sies at jo mørkere farge, jo høyere beta-karoten.

innlemme oljer i kostholdet ditt. Gode ​​kilder til retinol i vitamin A er mat rik på oljer. Disse inkluderer egg, ost, fet fisk og yoghurt

Dryss på krydder. Krydder, inkludert urter og krydder, men lite brukt er gode måter å legge litt ekstra vitamin A i kostholdet. Urter som har høye konsentrasjoner av vitamin A blant annet søt basilikum, ingefær, sitrongress og mynte. Krydder inkluderer spisskummen og tumeric.

Symptomer på Protein Underernæring

Symptomer på Protein Underernæring


Protein underernæring er mest vanlig i underutviklede land der folk har begrenset tilgang til mat. Det er spesielt utbredt blant barn i disse landene, fordi deres rask vekst og utvikling betyr at de trenger mer protein i forhold til sin kroppsvekt enn voksne gjør, ifølge Verdens sunneste Foods. Risikoen for protein feilernæring er redusert hvis en diett inneholder nok kalorier og aminosyrer, men selv i utviklede land, spisevaner, medisinske tilstander og psykiske problemer kan sette folk i fare for protein feilernæring.

Marasmus

Marasmus, en av to typer proteiner underernæring, refererer til en tilstand av semi-sult. Det kan forekomme i mennesker i alle aldre som har begrenset mat tilgang, men det er mest vanlig hos barn som ikke ammes og som er gitt fortynnet baby formel. Marasmus symptomer inkluderer vekttap, tap av muskler og synlig fett, svakhet og tretthet, ifølge Verdens sunneste Foods. Marasmus kan også påvirke immunsystemet, noe som gjør infeksjoner hyppigere.

Kwashiorkor

Kwashiorkor er den andre type protein feilernæring. Navnet er avledet fra en ghanesiske ord som betyr «den onde ånden som infiserer barnet", og det forekommer vanligvis hos barn yngre enn 4 som spiser høy-karbohydrat dietter med begrenset eller ingen protein, ifølge Verdens sunneste Foods. Symptomer på kwashiorkor inkluderer muskler sløse bort, væskeansamling (ødem) og en forstørret, fettlever.

Veganere og vegetarianere

Kjøtt og meieriprodukter er de viktigste kildene til protein i den typiske amerikanske dietten, så vegetarianere og veganere kan ha økt risiko for protein feilernæring. Imidlertid opprettholde en diett som inneholder et utvalg av grønnsaker, korn og belgfrukter gir vanligvis veganere og vegetarianere å unngå proteinmangel, ifølge Verdens sunneste Foods.

Andre i fare

I utviklede land, folk på høyest risiko for protein feilernæring er de som har hatt ekstreme fysiske traumer, for eksempel omfattende brannskader, som øker deres proteinbehov, ifølge Verdens sunneste Foods. Mennesker med en medisinsk eller psykologisk tilstand som påvirker deres evne eller ønske om å spise er økt risiko for protein feilernæring også.

Protein Kilder

Tunfisk, reker og torsk er de beste kildene til protein, ifølge Verdens sunneste Foods. Svært gode proteinkilder inkluderer vilt, laks, kalkun, kylling, lam, biff, spinat, tofu og soyabønner. Blant andre gode kilder er egg, melk, grønne grønnsaker, blomkål og mange belgfrukter.

Sykepleie Diagnose av ubalansert ernæring

Riktig ernæring er en viktig del av helbredelsesprosessen. Ubalanserte ernæring kan føre til dårlig sårtilheling, hjertesykdom, bentap og andre skader på kroppen. Erkjennelsen unhealthful matvaner er en del av en sykepleier plikt. En diagnostisering av ubalanserte ernæring kan bli gitt til en pasient som tar i mer eller mindre enn kroppen krever. Det kan også være en risiko for diagnose og årsaken til en annen diagnose.

Mer enn kroppen kravene

En sykepleier diagnosen "ubalansert ernæring: Mer enn kroppen kravene" er brukt på en pasient som tar i mer enn han trenger for å støtte kroppens funksjoner, enten gjennom overspising eller overdreven bruk av kosttilskudd. Det kan være relatert til genetikk, følelsesmessige problemer, en stillesittende livsstil, sykdom eller mange andre faktorer. Mulige mål er blant annet å få pasienten til å begynne et treningsprogram og lære å lage sunn valg. Hjelpe pasienten etablere vekt-tap mål, ta kontakt med en ernæringsfysiolog og gi positiv forsterkning.

Mindre enn kroppen kravene

Når en pasient tar i mindre næring enn det som kreves for å støtte metabolsk funksjon, en diagnose av "ubalansert ernæring: Mindre enn kroppen kravene" er hensiktsmessig. Det er mange grunner pasienter spiser mindre enn de trenger, inkludert spiseforstyrrelser, depresjon, økonomiske problemer og tap av matlyst på grunn av sykdom. Den store mål er å få pasienten så nær idealvekt som mulig. Dette kan oppnås ved å bistå pasienter med måltider om nødvendig, og gir selskapet og oppmuntring mens de spiser og, i ekstreme tilfeller, diskutere behovet for fôring rør med pasientens lege og familie.

Fare for ubalansert ernæring

Diagnosen "Risiko for ubalansert ernæring" gis når sykepleieren oppdager et mønster som indikerer at pasienten kan spise for lite eller for mye. For eksempel kan en pasient som uttrykker tap av appetitt være i fare for å spise mindre enn kroppen kravene, mens en pasient som er i stadig ber ekstra mat over en periode på flere dager kan være i fare for å ta i mer enn kroppen krever. Dokumentere vektendringer og overvåke pasientens inntak. Opplyse pasienten om behovet for riktig ernæring og fortsette å overvåke matvaner.

Ubalansert ernæring som årsak

Ubalansert ernæring kan også være etiologi, eller føre, for andre diagnoser, inkludert forstoppelse eller diaré, kronisk lav selvfølelse, sosial isolasjon og risiko for infeksjon. Når du skriver en diagnose ved hjelp av ubalansert ernæring som etiologi, skrive ut selve problemet i stedet for bare sier "ubalansert ernæring." For eksempel "forstoppelse relatert til utilstrekkelig fiber inntaket" eller "svekket hud integritet knyttet til protein feilernæring." Mål og intervensjoner ta årsaken samt selve diagnose.

Betraktninger

En pasientens matvaner er et sensitivt tema, og bør iverksettes så skånsomt som mulig. Mens det er viktig å sørge for at pasienten får riktig mengde næring, er det også viktig å sørge for at han eller hun føler seg komfortabel med å snakke med deg om det. Når en pasient er fornærmet, kan han eller hun bli defensiv og føler dømt, noe som gjør det vanskelig å holde en åpen dialog og gi utdanning. Staten fakta, forklare behovet for gode matvaner, men gjør det med takt og vennlighet.

Ernæring i sykehjem

Det er mange måter å ernære beboere i sykehjem. Den ernæringsmessige planer og dietter varierer, men noen av dietter i sykehjem er ikke dietter du hører om på TV eller leser om i aviser, magasiner eller på Internett. Disse diettene er spesielt utformet for å holde pasienter velfødde og hydrert.

Ingen Salt, No Sugar

Sykehjem må ta hensyn til helsen til sine innbyggere. Noen beboere med diabetes kan ha nyreproblemer og trenger å bli satt på en lav-natrium eller ingen-salt diett. Andre beboere som har problemer med å produsere insulin i bukspyttkjertelen rådes til å spise en sukkerfri diett.

Fortykningsmidler

Deler av en diett plan er utformet for å gjøre det enklere for innbyggerne å svelge. Noen beboere selv har en hard tid å svelge væsker. For å hjelpe, fortykningsmidler / pulver er gjort for å sette inn de drikker av beboerne slik at de ikke aspirer væske ned luftrøret ved et uhell. Fortykningsmidlene gjør svelger en enklere oppgave for beboerne.

Mekanisk Soft

En annen måte å hjelpe en person bosatt få sin ernæring er å gjøre maten lettere å tygge. Noen beboere har mistet noen eller alle sine tenner, og kan ikke bære proteser. Maten behandles av maskinen for å se ut som måltid, barnemat eller potetmos. Denne dietten er oppkalt den mekaniske myk kosthold.

Flytende dietter

Andre måter å gi næring, avhenger av tidspunktet på dagen, type tidsplanen hørende er på, eller type medisinsk prosedyre planlagt. Noen blodprøver krever faste. Når en person bosatt returnerer for å spise, er væsker introdusert først før faste stoffer er gitt til beboeren. Når en person kommer til å ha kirurgi, noen ganger en postsurgical, er klar væske diett foreslått. En innbygger som har en hard tid å holde nede fast føde vil bli satt på en diett bestående av kjøttkraft, Jell-o, juice, melk, pudding, sorbet og vann.

Hyperalimentasjon

Noen beboere kan ikke bruke sin munn eller spiserør å konsumere mat. Disse beboerne fortsatt trenger næring. En fremgangsmåte for å mate disse beboerne er intravenøst ​​(via en stor vene). Dette kalles hyperalimentasjon eller TPN (total parenteral ernæring). En spesiell løsning er laget for å bli administrert gjennom venen slik at beboeren blir tilstrekkelig næringsstoffer. En annen TPN metode for fôring er gjennom en materøret. Noen fôring rør går gjennom neseborene og rett til magen. Andre fôring rør gå om en kunstig åpning i magen for å mate beboeren.

Beboere trenger næring

Hvert tiltak er tatt på sykehjem for å sikre at næringsrike måltider er gitt til beboerne. Selv med slike tiltak dehydrering og feilernæring kan være et problem. Sykehjem fortsette å gjøre fremskritt for å gi riktig ernæring til pasienter.

Bedre ernæring og menneskelig vekst

Bedre ernæring og menneskelig vekst er nært knyttet. Ernæringsmessige faktorer påvirker fosterets utvikling, ungdom seksuell utvikling, og voksen høyde og vekt. Menneskelige vekstrater og nivåer variere over hele verden og gjennom historien, delvis basert på ernæring fra hver kulturens tilgjengelige matkilder.

Typer

Flere typer menneskelig vekst er knyttet til ernæringsmessige faktorer. Disse inkluderer spedbarns utvikling, hjernen og nervesystemet utvikling, gjennomsnittlig høyde på å nå voksen alder, i en alder av kjønnsmodning og vekst i overdreven bulk eller fedme.

Historie

Selv om menneskelig høyde er knyttet til ernæring samt genetiske faktorer, har høyde ikke økt jevnt gjennom historien. Menneskelig høyde har variert rundt om i verden, og er avhengig av mat ernæring, samt økonomiske faktorer, inkludert hvor mye innsats må bli brukt til å skaffe mat, kulturelle faktorer som hvor mye tid som blir brukt stresset eller engasjert fysisk aktivitet, og miljøfaktorer som alvorlighetsgraden av vintre. Økonomisk historiker Richard Steckel ved University of Ohio rapporterer at i 1800, var de Cheyenne indianerne trolig den høyeste mennesker i verden med en gjennomsnittlig mannlig voksen høyde på 5 meter, 10 inches høy - det samme som gjennomsnittlige amerikanske menn i dag. Steckel sier også at nordeuropeere var i gjennomsnitt nesten tre inches høyere i det 11. århundre enn i begynnelsen av det 18. århundre.

Misforståelse

Høyde og vekt er gode indikatorer på ernæring hos spedbarn og barn. Imidlertid er større ikke nødvendigvis alltid bedre. Ifølge Verdens helseorganisasjon spedbarn og barn vekstkurver, brysternærte barn er i gjennomsnitt mindre enn kunstige formel-matet spedbarn og barn. Imidlertid er breastfeeding ernæringsmessig overlegen formel og gir mange flere helsemessige fordeler. Amme bidrar mindre til vekst av høyde og vekt, men mer å veksten av nevrologiske systemer. Veksten er ikke alltid bra hos voksne, enten: amerikanernes gjennomsnittshøyde har plateaued, men de er nå vokser ut i stedet for opp. Amerika er verdensledende på fedme, med over 30 prosent av den voksne befolkningen klinisk overvektige, ifølge data fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.

Betydning

Forholdet mellom ernæring og menneskelig vekst er spesielt viktig i barndom og tidlig barndom. Ifølge Fakta for Life - en publikasjon av FNs barnefond, Verdens helseorganisasjon, FNs organisasjon for utdanning vitenskap og kultur og andre - amming alene gir tilstrekkelig ernæring for spedbarn inntil fylte seks måneder. Fakta for Life rapporterer at regelmessig vektøkning fra tilstrekkelig ernæring "er det viktigste tegnet på at et barn vokser og utvikler seg godt." Underernæring svekker kroppens immunitet mot sykdom, og mer enn halvparten av alle dødsfall blant barn over hele verden er forbundet med underernæring.

Betraktninger

Uriktig ernæring, i stedet for enkle feilernæring, kan føre til alvorlige helseproblemer. Tidlig debut av pubertet hos jenter er knyttet til betydelig økt risiko for brystkreft. Forskere ved Harvard School of Medicine rapport at økt inntak av animalsk fett og redusert inntak av grønnsaker i kvinnelig barndommen fører til raskere vekst av seksuell utvikling, herunder tidligere utbruddet av menstruasjon.

Time Frame

Ifølge Fakta for Life, forholdet mellom ernæring og menneskelig vekst begynner før unnfangelsen. Riktig mors ernæring før og gjennom graviditet hjelpemidler i riktig, sunn fostervekst. Dette forholdet fortsetter til en persons siste årene av livet. Elders tendens til å miste høyde på grunn av osteoporose, en tilstand av bentetthet tap knyttet delvis til utilstrekkelig inntak av vitamin D og kalsium. Elders ofte også miste farlige mengder vekt, fordi redusert appetitt eller vanskeligheter i tygge eller fordøye føre til mangelfull ernæring.

Protein Vs. Protein-Calorie Underernæring

Protein Vs.  Protein-Calorie Underernæring


Mangel på protein er kjent som kwashiokar, mens protein kombinert med kaloriunderskudd er marasmus. Sammen er de kjent som Protein Energy Underernæring (PEM). Dessverre er det 150 millioner barn under fem år lider av PEM.

Forekomst

Ifølge Verdens helseorganisasjon Database på Child Growth and Underernæring, rundt 80% av barn lider av PEM er i Asia, 15% i Afrika og 5% i Latin-Amerika. Amerikanske barn er vanligvis ikke påvirket av denne type feilernæring.

Kwashiokar

Et barn som lider kwashiokar er undervektig og anorektisk. Hevelse i hans hender, føtter og mage med vann, en tilstand som kalles ødem, er et karakteristisk trekk i slike barn. De har også rødlig hår, skjellete hud og sprø negler på grunn av vitaminmangel. Deres syn er ekstremt dårlig, og de vanligvis lider av infeksjoner og diaré. Noen tilfeller også rapportere leverfunksjonsforstyrrelser.

Marasmus

En marasmic barnet ser mye yngre ut enn sin alder fordi han er både undervektig og forkrøplet. Muskelsvinn og mangel på noe fett i kroppen er det mest slående trekk ved denne tilstanden. Barnet føler seg sulten og er våken. Barnet er også irritabel og gretten.

Forskjeller

Barn som lider av marasme er generelt yngre enn kwashiokar. Et barn som lider kwashiokar har hovne lemmer mens en marasmic barnet ser tynnere. Huden av et marasmic barn synes også å være bedre enn den for kwashiokar barnet. Den marasmic barnet ikke lider av leverproblemer eller alvorlige synsproblemer heller.
Ifølge Dr Asha Badaloo i en studie publisert i juni 2006 utgaven av American Journal of Clinical Nutrition, er en kwashiokar barnet sykere enn en marasmic barn og har en høyere dødelighet som de lider av mer komplekse mangler. En vesentlig årsak til dette kan være at barn med kwashiokar ikke klarer å fordøye fett effektivt i kroppen. Barn med kwashiokar har også en høyere dødelighet.

Behandling

Behandlingen av en marasmic barnet er også lettere enn for et barn som lider av kwashiokar. Alvorlige tilfeller i begge forholdene krever sykehusinnleggelse sammen med behandling med antibiotika mot infeksjoner. En høy protein og energi diett blir gitt til pasientene. Egg, skummet melk og fisk er gode proteinkilder for barna, mens frukt og grønnsaker kan ta vare på vitamin og mineral mangler.

Forskjeller mellom Protein Underernæring og Calorie Underernæring

Forskjeller mellom Protein Underernæring og Calorie Underernæring


Et protein som er en organisk forbindelse bestående av aminosyrer; en kalori er en enhet av energi fra maten vi spiser, inkludert de som inneholder protein. Helserisiko er assosiert med både protein og kalori feilernæring.

Protein

Protein er et næringsstoff som finnes i matvarer som kjøtt, meieriprodukter, sjømat, egg, nøtter, frø, bønner, erter og korn. Voksen bør forbruker et minimum av 0,8 gram protein for hver kilo kroppsvekt hver dag.

Calorie

Kalorier representerer energien fra mat; folk ofte telle kalorier når de kosthold og å holde styr på energi brukt under trening. Nesten alt vi spiser og drikker har kalorier. Protein inneholder 4 kalorier per gram.

Protein Underernæring

I protein feilernæring, gir dietten utilstrekkelig protein, noe som kan føre til helseproblemer som for eksempel mangel på muskelutvikling, hjerteproblemer, tap av muskelmasse, redusert immunforsvar, veksthemming og luftveisproblemer. Når alvorlig, kan protein feilernæring føre til døden.

Calorie Underernæring

I kaloriunderernæring, er kostholdet ikke er riktig eller ikke å gi nok mat, eller begge deler. Folk kan konsumere nok kalorier og likevel være mangelfull i nødvendige vitaminer og næringsstoffer. Riktig forvaltning av kaloriinntaket betyr å velge sunne matvarer for å lage kalorier teller, så vel som forbruker nok mat. Kalori feilernæring kan føre til vekttap, tretthet, hjerteproblemer og mange andre helseproblemer knyttet til nærings og vitaminmangel.

Forebygging / løsning

Den anbefalte mengden protein og kaloriinntaket avhenger av faktorer som vekt, kjønn, alder og mengden fysisk aktivitet. Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler rundt 2000 kalorier per dag for den gjennomsnittlige voksen kvinne (med minst 600 av disse kaloriene kommer fra fett) og rundt 2500 kalorier per dag for den gjennomsnittlige voksen mann (med 750 kalorier som kommer fra fett).

Fysisk Development & Underernæring

Som kroppen vokser fra spedbarn gjennom barndommen og videre til voksen alder, er det mange faktorer som påvirker hvordan kroppen utvikler seg. Noen er naturlig, for eksempel genetikk, mens andre er miljøfaktorer, inkludert næring. Dårlig næring i kroppen i stor grad kan påvirke kroppen til enhver tid, spesielt en kropp som er fremdeles under utvikling.

Fysisk utvikling.

Fysisk utvikling er veksten av legemet når det gjelder størrelse, styrke, muskelutvikling og koordinering, samt organer og systemer i kroppen, inkludert nervesystemet.

Ernæringsmessige behov for fysisk utvikling

Kroppen krever visse næringsstoffer for å utvikle seg riktig. Proteiner inneholder aminosyrer som anvendes for å støtte ny vekst. Karbohydrater drivstoff muskelaktivitet samt hjernen og nervesystemet. Fett tilveiebringe en kilde for lagret energi, og isolerer kroppen. Mineraler og vitaminer hjelpemiddel for å opprettholde kroppens vekst og funksjon.

Ernæring

Ernæring er en ernæringsmessig mangel der kroppen mottar en utilstrekkelig mengde kalorier, proteiner, vitaminer eller mineraler.

Kortsiktige effektene av Underernæring

Effektene av feilernæring hos barn inkluderer lavere oppmerksomhet span, tretthet, forkrøplet vekst, redusert body mass, lavere immunitet og den forsinkede starten av puberteten.

Langtidsvirkninger av Underernæring

Fortsatt ernæring kan føre til en nedgang i intelligens nivå av den enkelte, med fortsatt fysiske og intellektuelle underskudd som bærer inn i voksenlivet.

Kan Protein Underernæring føre til hårtap?

Kan Protein Underernæring føre til hårtap?


Menneskekroppen produserer hår og negler ved hjelp av protein. Normalt folk kaster håret med en hastighet på 50 til 100 hår daglig. Hver fallen hår er erstattet med en ny fra samme follicle under overflaten av huden.

Betydning

Protein underernæring kan forekomme hos vegetarianere, slankere og folk som rett og slett ikke spiser riktig. Hvis du ikke har nok protein i kroppen din, proteinet vanligvis forbeholdt hår produksjon vil bli lagret og voksende hår vil gå inn i en hvile stadium. En betydelig mengde hår vil bli utøst to til tre måneder etter at håret begynner hvilefase.

Typer

En sunn og gjennomsnittlig mengde protein for en voksen er ca 50 gram per dag, sier Dr. Robert Shmerling av Harvard Medical School. Denne mengde av protein kan bli funnet i en kalkun sandwich, en kopp yoghurt eller et glass melk. Andre matvarer som inneholder protein inkluderer kjøtt, fisk, kylling, egg, linser, tofu, korn og nøtter.

Løsning

En blodprøve kan bestemme nivået av protein i kroppen din. Hårtap som følge av protein feilernæring er ikke permanent og kan vanligvis reverseres ved å spise riktig mengde protein.

Prenatal Underernæring og dens forhold til Diabetes

Prenatal Underernæring og dens forhold til Diabetes


Den svangerskapskontroll et barn får kan påvirke barnet for resten av sitt liv. Dårlig svangerskapsomsorg, inkludert underernæring, kan ha en rekke effekter på både foster og mor. Fordi fosteret får alt som går inn i sitt system fra morens system, hvis du lider av underernæring, er da slik at fosteret. Disse effektene inkluderer helseproblemer som diabetes.

Prenatal Underernæring

I likhet med sine fullvoksen counter-deler, fostre trenger en full ernæringsmessig palett for optimal helse. Dette inkluderer kalsium, vitaminer og folinsyre, protein, jern og andre mikronæringsstoffer. Den gravide kvinnen er, som det sies, spise for to, og økende vekt i løpet av et svangerskap er normalt. Når du er gravid hvis du prøver å kontrollere vekten gjennom kosten det kunne malnourish fosteret i prosessen.

Anbefalte dietter

Ifølge Sutter Health, når du er gravid bør du ta i en daglig diett som inneholder seks to11 porsjoner med brød og korn, tre til fem porsjoner grønnsaker, 02:58 porsjoner protein, minst åtte glass vann i løpet av dagen, 02:58 porsjoner med meieriprodukter, og 03:58 porsjoner frukt.

Diabetes og feilernæring

Diabetes er en tilstand der kroppen har problemer med å produsere eller bruke insulin. Insulin er et hormon som tillater kroppen å bryte ned og fordøye matvarer. Ifølge John Tonkiss, førsteamanuensis prosjektdirektør ved Boston University Medical Center, en rekke studier på både mennesker og dyr har funnet ut at babyer som veksten ble bremset av prenatal underernæring er på et høyere risiko for å utvikle en rekke plager senere i livet . Disse inkluderer hjerteproblemer, hyper spenning, og diabetes.

Diabetes og Mor

I en liten prosentandel av kvinner, kan svangerskapet føre til en midlertidig tilstand som kalles svangerskapsdiabetes. Dette er forårsaket av hormonelle endringer forårsaket av graviditet, og vanligvis vinner av seg selv etter at du føder. Men, hvis ubehandlet, kan det føre til at blodsukkeret i livmoren for å øke til usikre nivåer og føre til en baby å bli født med macrosomia. Babyer født med macrosomia har økt risiko for fedme i barndommen og skriv to diabetes som voksne.

Underernæring grunn av heroinavhengighet

Heroinavhengighet er beryktet for sine farer som ikke kommer direkte fra stoffet. Underernæring er en av disse farene. Heroinen i seg selv ikke føre til underernæring. Stoffet forårsaker et tap av matlyst. Det er den manglende appetitt som fører til feilernæring fra heroin avhengighet.

Betydning

Underernæring ser ikke ut til å være en stor effekt av heroinavhengighet. Det er imidlertid en som kan forverre andre komplikasjoner forårsaket av heroinbruk, slik som infeksjon, sykdom og revmatologiske problemer. Næringsstoffer fra maten brukes til å lage immunceller funksjon. Uten disse næringsstoffene, er immunsystemets evne til å bekjempe sykdom hemmet. Sykdom og infeksjon deretter kan ta over en svekket systemet lett.

Funksjoner

En underernært heroinmisbruker vil være undervektig, med en dårlig hudfarge og fordøyelsesproblemer, som for eksempel forstoppelse. Underernæring fører også muskelsmerter og trøtthet.

Komplikasjoner

I tillegg til å inhibere kroppens evne til å bekjempe infeksjon og sykdom, kan en narkoman største feilernæring føre til tap av basiskroppsfunksjoner. Håret å vokse og til slutt faller ut, kroppen slutter å vokse, og kvinner i fruktbar alder stopp mensen. Tannråte er også mulig.

Behandling

Å behandle underernæring, leger administrere næringsrike løsninger til den rusavhengige. Imidlertid må heroinavhengighet også motta behandling. En heroinmisbruker vil fortsette å leve med liten eller ingen matlyst før stoffet er ute av systemet hans og hans vane blir forvaltet. Ellers vil den rusavhengige gli tilbake i en underernært tilstand når akuttbehandling er gjort.

Misforståelse

Noen mennesker tror at bare langsiktige heroinavhengige lider av underernæring. Imidlertid kan brukeren lider av denne tilstanden etter dager med å ikke spise eller å spise mat med lite eller ingen næringsverdi.

Underernæring symptomer og behandling

Underernæring oppstår når en persons kropp ikke får den mengden mat og næringsstoffer som trengs. Personen kan ikke ha nok mat inntaket, eller kanskje har en underliggende medisinsk tilstand. Det er mange symptomer å se etter med underernæring, og mange behandlingstilbud også.

Akutt

Akutte tilfeller av feilernæring kan være forårsaket av en operasjon eller infeksjon. I akutte tilfeller kan en person føle deg svimmel, trøtt og kan ha treg reaksjonstider eller synes det er vanskelig å konsentrere seg.

Kronisk

Kronisk underernæring kan være forårsaket av medisinske tilstander som anemi. Når legemet går uten næringsstoffer for lenge, begynner en person som har organskade, så vel som tegn på osteoporose.

Barn

Hvis et barn ikke utvikler seg i sunn rekkevidde for barn på hennes alder, er å miste vekt og har tannproblemer, disse er symptomer. Hun kan også vise tegn på osteoporose om beinene bryte enkelt.

Eldre

De eldre er i faresonen på grunn av andre kroniske plager og redusere magesyre. Disse menneskene kan ha tørr, flassende hud, sprø negler, diaré og noen psykiske problemer som forvirring.

Behandling

Hvis en person er mildt underernært, bør effekten være lett reverseres. En lege vil utføre en fysisk eksamen, bestiller blodprøver eller røntgen for bein, og vil sannsynligvis foreskrive en diett rik på næringsstoffer.

Kan mangel på riktig ernæring til hjernen forårsake anfall?

Beslag er forårsaket av unormal elektrisk aktivitet i hjernen, og riktig ernæring spiller en viktig rolle i å opprettholde kjemiske balansen i hjernen. Dårlig ernæring vaner kan forårsake eller forverre anfall, spesielt hos personer med epilepsi eller de som har hatt anfall i det siste.

Mineral-mangel

Lave nivåer av natrium, kalsium eller magnesium kan påvirke den elektriske aktiviteten i hjernen. Mineral-mangel kan være forårsaket av alvorlig feilernæring, spesielt når kombinert med overdrevet alkoholforbruk.

Spiseforstyrrelser

Anorexia nervosa og bulimi kan føre til langvarige effekter på hjernen, inkludert lesjoner som kan forårsake anfall. Anoreksi spesielt kan forårsake alvorlige feilernæring og endre kjemien i hjernen.

Blodsukker og diabetes

Mens en liten nedgang i blodsukkeret sjelden fører til store problemer, kan ekstremt lave blodsukkeret forårsake anfall. Diabetikere er spesielt utsatt, særlig hvis de tar for mye insulin.

Spesielle Bekymringer for nyfødte

Nyfødte er i faresonen for å utvikle anfallslidelser om de har lave nivåer av blodsukker, kalsium eller magnesium. Andre elektrolyttforstyrrelser, hovedsakelig på grunn av dehydrering, kan også forårsake anfall hos nyfødte.

Forebygging

Opprettholde et riktig kosthold med den anbefalte mengden av vitaminer og mineraler kan bidra til å forhindre anfall. Men hvis du har et anfall lidelse, er det viktig å snakke med legen din før du tar nye kosttilskudd.

Kan Underernæring være en årsak til demens?

Det har vært antydet at feilernæring kan føre til demens. På den annen side kan demens bli reversert ved å behandle en persons underernæring og vitaminunderskudd.

Identifikasjon

Demens er en sykdom som fører til at hjernen til å miste normal funksjon, forårsaker den lidende å være desorientert og glemsom. Denne sykdommen rammer ofte eldre mennesker, selv om det har blitt sett i yngre barn også.

Betydning

Ernæring betyr at kroppen ikke har de tilstrekkelige mengder næringsstoffer og vitaminer. I en artikkel av psykisk helsearbeider, Esther Dacamay, hun sier at "vitaminmangel inkludert B12, sink, kalium, selen og bor var til stede i de fleste demente."

Forebygging / løsning

Selv om demens som skyldes feilernæring kan forebygges og reversibel, de fleste årsaker til demens er det ikke. Du kan redusere risikoen, ifølge health.google.com, ved å trene regelmessig, se på kostholdet ditt, og slutte å røyke.

Teorier / Spekulasjoner

Det har blitt teoretisert at demens kan reverseres ved å behandle pasienten til et næringsrikt kosthold og holde et tett øye på deres vitamin inntak.

Advarsel

Symptomene på demens kan også etterligne andre plager som depresjon og til og med Alzheimers sykdom, derfor bør folk som har symptomene bli testet for underernæring for å diagnostisere den riktig.

Andre årsaker til demens

Bortsett fra underernæring, hjerneskade, infeksjoner, og narkotika og alkohol misbruk kan føre til demens.

Kosthold for underernæring

Spise en diett full av sunne næringsstoffer er viktig for å ivareta din helse. Imidlertid kan restriktive dietter og medisiner som forstyrrer kroppens evne til å absorbere næringsstoffer føre til underernæring. Når det oppstår feilernæring, er det viktig å gjøre endringer i kostholdet som vil gi kroppen din de nødvendige næringsstoffer for optimal helse. Symptomer på underernæring inkluderer bremset helbredelse av sår, blåmerker lett, tannproblemer eller vekttap. Personer med underernæring problemer bør konsultere legen sin, og gjøre de nødvendige endringene for å bevare sin helse.

Spis vitamin-rik mat

Spre mutter smør på toast, eller har en håndfull nøtter til hvert måltid. The Mayo Clinic anbefaler også å legge ost til smørbrød og legge ekstra eggehviter til eggerøre, noe som øker proteininntaket. Spis rikelig med mettende supper, brun ris og hele hvete pasta. Spis frisk frukt og grønnsaker til hvert måltid for å øke næringsinntak.

Combat Bland Foods

The Mayo Clinic rapporterer at folk på en begrenset diett kan oppleve underernæring fordi maten er lite appellerende og kjedelig. Legg en teskje av sitronsaft eller en dash av krydder til matvarer for å gjøre dem mer tiltalende. Dette vil naturligvis øke mengden av matvarer (og næringsstoffer) i kosten.

Plan Snacks

Snacks er en viktig del av å behandle underernæring. Dette kan inkludere et stykke frukt, peanøttsmør på en hel hvete cracker eller ost. En kopp yoghurt og granola eller smoothie med yoghurt og fersk frukt er også mat alternativer. Spis 2-3 snacks om dagen.

Når skal ringe en lege

Underernæring kan føre til alvorlige helseproblemer uten behandling. Snakk med legen din før du gjør noen diett endringer for underernæring, og ta kontakt med henne hvis du opplever muskelsvakhet, depresjon eller tretthet problemer mens bekjempelse av denne tilstanden.

Psykiske vansker hos tenåringer

Psykiske vansker hos tenåringer


Psykiske helseproblemer påvirke folk i alle forskjellige aldre, raser og kjønn. Tenåringer, men må forholde seg til en rekke problemstillinger som er spesifikke for deres aldersgruppe. Disse inkluderer gruppepress, sosial klossethet og isolasjon, pubertet og akademikere. Disse problemene gjør dem mer utsatt for å utvikle visse psykiske problemer.

Angstlidelser

Angstlidelser er nummer én mental helse klage på tenåringer. Angstlidelser kommer i mange former, inkludert fobier og panikkanfall. Sosiale fobier, der tenåringer er redd for sosiale situasjoner i frykt for pinlige seg selv, er ganske vanlig. Panikkanfall er en manifestasjon av alvorlig angst og inkludere symptomer som rask puls, problemer med å puste og en overveldende følelse av undergang. Angstlidelser reagerer godt på behandlingen basert på stressmestring. Noen alvorlige tilfeller kan kreve medisinering midlertidig. Ikke all angst er et tegn på en psykisk helseproblem. Tenåringer er ofte engstelig om spesifikke hendelser som skoleball eller finaler. Angst blir et problem når det betydelig og iherdig påvirker en tenåring liv.

Depressive lidelser

Alvorlig depresjon hos tenåringer ligner alvorlig depresjon hos voksne. Vanlige symptomer er følelsen trist, endringer i søvnmønster, vektøkning eller vekttap, mangel på energi og gråter uten grunn. I tenårene, typiske årsaker til depressive lidelser inkluderer hormonelle endringer i kroppen på grunn av puberteten, p-piller eller annen hormonell prevensjon og betydelige livshendelser, slik som død av en nær venn eller et familiemedlem. Noen depresjon faresignaler i tenåringer er slipping karakterer, et tap av interesse i tidligere hyggelige aktiviteter og tilbaketrekning fra nære venner.

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er mest vanlig hos tenåringsjenter. Anoreksi og bulimi er de to vanligste typene av spiseforstyrrelser. Anoreksi er preget av en intens og irrasjonell frykt for å bli fett. Anorektiske jenter vil sulte seg, spise svært lite eller noen ganger ikke i det hele tatt. De vil som regel også trene intenst, noen ganger opp til seks timer om dagen. Bulimiske jenter vil fråtse på en unormalt store mengder mat og deretter spy den opp. Noen kan trene intenst, ta avføringsmidler og sulte seg midlertidig for å gjøre opp for binge. Begge typer spiseforstyrrelser kan være dødelig. Foreldre bør være på utkikk etter tegn som mat gjemt i rommet, en opptatthet av vekt og trukket atferd.

Andre Disorders

ADHD, eller ADHD, er et vanlig problem hos barn og tenåringer i alderen ni til 17. Det er preget av problemer med å konsentrere, uro, og en manglende evne til å sitte stille. Tvangslidelser er også ganske vanlig. Tenåringer med OCD har plagsomme gjentakende tanker eller bilder i hodet. De berolige disse tankene ved å gjenta visse atferd, kalt tvangshandlinger. Noen eksempler på tvangshandlinger er konstant håndvask, kontrollerer at ovner og elektriske apparater er av og sjekke om døren er låst. Personer med OCD kan engasjere seg i disse tvangshandlinger i timevis hver dag. Andre psykiske problemer som kan påvirke tenåringer omfatte rus og bipolar lidelse.

Virkningene av sult på Skin & Nails

Virkningene av sult på Skin & Nails


Sult og underernæring, enten forårsaket av tørke, økonomisk ulempe eller spiseforstyrrelse, har en dramatisk effekt på menneskelig hud og negler. Som kroppen kanalene sine redusert ernæringsmessige ressurser mot flere viktige deler av kroppen, for eksempel indre organer, mindre avgjørende områder raskt bli underernært og begynne å endre. Endringer i hud og negler, på grunn av uttømming av væske, vitaminer og andre næringsstoffer, er blant de mest åpenbare signaler til leger, foreldre og pasienter at noe er galt.

Skin

Når huden blir fratatt protein, fett og andre næringsstoffer, blir det tørt, plissert og skjellete, og kan utvikle et gulaktig skjær. Det er heller ikke uvanlig for fingertuppene og øreflippene av bulimi og anoreksi pasienter å snu en blålig farge. Huden kan også begynne å vokse et dekke av mykt hår som kalles lanugo. Ifølge "The Parent guide til bulimi" av Marcia Herrin, EDD, MPH, RD og Nancy Matsumoto, den fine, dunete hår som vokser på alvorlige Bulimikerne 'armer, ben og rygg er forårsaket av kroppens primitive forsøk på å opprettholde kroppstemperaturen. Sult kan også føre til at huden til å utvikle ødem, noe som gjør at huden ser fast og produsere små nupper som ligner gåsehud. I alvorlige tilfeller kan vitamin-B2-mangel føre til utvikling av sprukne lepper og sår i munnviken.

Nails

Som sin effekt på menneskelig hud, sult effekt på negler og tånegler skyldes næringsmangel. Protein og fett-mangel, koblet med en mangel på kalsium forårsaker neglene til å bli tørre og sprø. En mangel på B-kompleks vitaminer, spesielt biotin, produserer rygger langs seng av spiker. Mangel på folsyre og vitamin C kan føre hangnails, og redusert kosten eteriske oljer, som omega-3, kan produsere sprekkdannelser i neglene.

Hair

Ironisk nok, mens lanugo produserer en uvanlig type hårvekst, har sult motsatt innvirkning på normal kroppshår. Hodehår og kroppshår (inkludert kjønnshår) kan bli tynn og sprø. I mer avanserte tilfeller kan feilernæring føre til at håret til å forsvinne helt.