Digidexo.com

kalsium plakk forårsakes av

Hva mat kan forårsake plakk bygge opp i arteriene?

Tilstoppede arterier er nummer én årsak til hjertesykdom i USA. Maten du spiser kan føre til at blodårene blir tette med plakett, en forferdelig blanding av kolesterol, kalsium, fett, cellular avfallsprodukter og fibrin, som hjelpemidler i blodet levrer seg.

Animal Fats

Kutt av kjøtt som inneholder mye fett er ofte høy i usunt mettet fett og kolesterol som kan tette blodårene med plakk. Bacon, pølse, høy-fett biff kutt som rib øyet og kylling (med skinn) er store lovbrytere.

Dairy

Oster, fløte, smør, melk og iskrem inneholde usunne doser av mettet fett, og kolesterol, noe som kan tette arteriene.

Bakevarer

Bakevarer er ofte laget med delvis herdet vegetabilsk olje, som er høy i arterien clogging trans-fett. Trans-fett brukes til å holde bakevarer fuktig; de også forårsake blodårene til å tette og kan bidra til hjerteinfarkt og slag.

Fried Foods

Mange matvarer er stekt i trans-fett og fett som er sterkt mettet fordi disse typer fett vare lenger enn flere hjerte-sunn flytende varianter.

Sigaretter

Selv ikke en matvare, sigarettrøyk har vist seg å ha en direkte link til graden der blodårene blir plakk-foret og tett, en tilstand som kalles aterosklerose.

Hva som forårsaker plakk i blodårene?

Plakk i blodårene dine er en medisinsk tilstand også kalt åreforkalkning, som er forebygges og behandles. Å ha plakk i blodårene dine setter deg på et høyere risiko for sykdommer, inkludert sirkulasjonsforstyrrelser, hjerteinfarkt og hjerneslag. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsaker til plakk i blodårene dine inkluderer kosttilskudd og personlige vaner.

Blood Pressure

Hvis blodtrykket ditt er større enn det ideelle nivået av 120/80 mm / Hg, kan blodårene dine utvikle plakk raskere enn hvis du hadde normalt blodtrykk.

Diabetes

Type 2 diabetes kan føre til at blodårene til å bli betent, noe som kan gjøre det lettere for plakk å holde seg til innsiden av dem og bygge opp.

Diet

Hvis du spiser en diett som er høy i kolesterol, spesielt "dårlig" kolesterol (low-density lipoprotein), kan overflødig kolesterol i blodet føre til en økning av plakk i blodårene dine.

Genetikk

Hvis du har et nært familiemedlem som en forelder, besteforelder eller søsken med aterosklerose, er du mer utsatt for å utvikle denne tilstanden også.

Overvekt

Å være overvektig, spesielt hvis du er også inaktive, kan forårsake plakk å bygge opp i blodårene dine på grunn av en større mengde blod i kroppen din.

Røyking

Den nikotin du inhalerer når røyke tobakk kan skade blodårene dine, samt begrense dem, slik at plakk å bygge opp og potensielt blokkere en arterie.

Hva som forårsaker et tap av emalje?Emalje er tynn, gjennomsiktig, hardt ytre lag av tennene som beskytter dem fra det daglige stresset av tygging, biting og sliping; temperaturer på varm og kald mat og drikke; og erosive syrer. Til tross for at den tøffeste vev i kroppen din, kan en rekke faktorer føre emalje erosjon, eller tap av emalje. Tap av emalje øker tennene følsomhet, eksponerer flekker på tennene, øker sårbarheten for hulrom og forfall, og skaper grove og uregelmessige tenner kanter og bulker på tannflater.

Erosive Syrer

Emalje tap er hovedsakelig forårsaket av erosive syrer som slites bort emaljen over tid. Overdrevent forbruk av brus, som inneholder store mengder fosfor og sitronsyre, og andre sure drikker og matvarer, for eksempel fruktdrikker og sur mat eller godteri, er den ledende årsak til syrerelaterte emalje tap. Hyppig inntak av medisiner og kosttilskudd som inneholder høyt syreinnhold, inkludert acetylsalisylsyre, antihistaminer og vitamin C-tilskudd, også forårsake emalje tap. Magesyre brakt opp til munningen av acid reflux sykdom, eller halsbrann, og andre gastrointestinale problemer kan også erodere emaljen. Dette inkluderer magesyre brakt opp fra hyppig oppkast på grunn av bulimi, alkoholisme eller overstadig drikking.

Miljøfaktorer

Miljøfaktorer i munnen, eller den fysiske slitasje fra daglig friksjon og stress på tennene, er en annen medvirkende faktor på emalje tap. Miljømessige årsaker til emalje tap inkluderer friksjon fra knuger eller sliping tennene, spesielt under søvn, og slitasje fra å pusse tennene for hardt, feil bruk av tanntråd, bitende harde gjenstander eller skråtobakk. Tretthetsbrudd, eller chips og sprekker i emaljen, forårsake permanent emalje skade fordi emaljen inneholder ikke levende celler for å hjelpe kroppen reparere disse sprekkene.

Lav spyttproduksjon

Syre- og miljørelatert emalje tap er enda mer sannsynlig hvis du har en tørr munn eller lav spyttproduksjon. Spytt styrker både tennene og deres emalje ved belegg dem med kalsium og andre styrke mineraler. Spytt beskytter også mot emalje erosjon ved å fortynne og vaske bort erosive syrer og annet avfall leftover fra mat og drikke, og ved å produsere stoffer som kjemper mot munnen bakterier og sykdom som kan forårsake emalje tap. Mens et sunt nivå av spyttproduksjon kan beskytte emalje fra erosive effekter av sure matvarer og drikke, overdrevent inntak av syreholdig mat og drikke reduserer spyttproduksjon og spytt evne til å styrke tenner og emalje.

Plakk Build-Up

En overdreven oppbygging av plakk kan også bidra til emalje tap. Plakk er en tynn, klebrig belegg laget av spytt, matrester og bakterier som danner mellom tennene, innvendig hull eller groper i jekslene, og på tannkjøttet. Noen av bakteriene som finnes i plakk kan endre matstivelser til syrer som slites ned emaljen over tid ved å spise bort på sine sunne mineraler. Så lenge plakk fortsetter å bygge seg opp i tennene, vil syrene i plakk kontinuerlig erodere emaljen.

Sykdommer som forårsaker bentap

Hva er Bone Loss?

Bentap er den raske nedbrytning av gamle benmaterialet før ny benmateriale blir produsert. Bones er fulle av mineralforekomster og består av kalsium. Kalsium og andre materialer er brutt ned i løpet av bein som åpner for nyere og friskere innskudd til fornyet styrke og tetthet. Men med bein tap, er styrke og pålitelighet av bein tapt, og de blir svake og sprø, noe som kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert gjentatte brudd og sprekker.

Sykdommer som forårsaker bentap

Det er flere sykdommer som forårsaker tap av beinmasse, inkludert osteoporose, anorexia nervosa, hyperparathryodism, revmatoid artritt og cøliaki sykdommer.
Ifølge Mayo Clinic, osteoporose forårsaker bein å svekke og bli utsatt for brudd og pauser. Osteoporose skaper hull eller porer i benet derved forårsaker tap av strukturell integritet.

Anorexia nervosa er en spiseforstyrrelse i et individ som forsøk på å opprettholde en kroppsvekt som er lavere enn normalt, og gir ikke legemet med de nødvendige mengder næringsstoffer og proteiner. Mangelen av kalsium og næringsstoffer fører til tap av benstyrke og tetthet. Hyperparathyrodism er en medisinsk tilstand der skjoldbruskkjertelen skaper overskudd av skjoldbruskkjertelen hormon. Hormonet fører til en rekke kropp og helseproblemer, inkludert redusert høyde, tretthet, leddsmerter, muskelsvakhet og tap av bein samt bensmerter og sprekker i lengre bein i kroppen.
Revmatoid artritt er en sykdom som forårsaker betennelse i bein ledd og vev rundt dem. Det kan også føre til trøtthet, muskelsmerter, smerter i kroppen, generelle kroppen svakhet og ekstrem stivhet. I denne sykdommen, kan legemet feil aspekter og deler av benene som bakterieceller og angriper dem, og dermed forårsaker bentap og benskjørhet.

Som definert av National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er cøliaki en sykdom som ødelegger tynntarmen og hemmer kroppens opptak av næringsstoffer. Lider kan ikke behandle gluten, et protein fra brød. Cøliaki er en autoimmun sykdom - kroppens immunsystem angriper seg selv ved en feiltakelse. På grunn av den skade på tynntarmen, er kroppen i stand til å absorbere kalsium som er nødvendig for utviklingen av bein. Cøliaki lider kan vise tegn på bentap.

Bone Loss Treatment

Bentap behandles via forebygging ved å vedta en diett med store mengder kalsium. Matvarer som ost, melk, fisk, mandler og grønnsaker anses kilder til kalsium. Vitamin D er foreslått for bentap lider også. Andre metoder foreslått for bentap inkluderer trening, lavt inntak av alkohol og medisiner som behandler den aktuelle sykdommen.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium

Kalium Basics

Kalium er et mineral kroppen benytter for sunn nyrefunksjon. Det leder strøm i kroppen og regnes som en elektrolytt. Andre elektrolytter inkluderer klorid, kalsium og natrium. Kalium anvendes for hjerte funksjonalitet og brukes for bevegelse av den glatte og skjelett-muskler. Kaliumnivå kan variere og skape problemer uansett. For mye kalium er en tilstand som kalles hyperkalemi. Ikke nok kalium er en tilstand som kalles hypokalemi. Kaliumnivåer er påvirket av inntaket av natrium og fysiske funksjoner som svetting, absorpsjon, diaré og oppkast.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium - Primær aldosteronisme

Hypokalemi er tilstanden hvor nivåene av kalium er for lav i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er kaliumnivå normalt vurdert rundt 3 til 4 milliekvivalenter per liter. Lave nivåer er målinger under 2,5 milliekvivalenter. Hypokalemi kan føre til tretthet, kramper av muskler, unormal hjerterytme og forstoppelse.

Hypokalemi kan være forårsaket av diaré, nyresvikt, oppkast, vanndrivende, avføringsmidler og tilstand som kalles primær aldosteronisme. Denne tilstanden er når binyrene skaper et overskudd av hormonet aldosteron. Dette hormonet fører til at kroppen mister kalium og holde på natrium. Denne tilstanden kan føre til høyt blodtrykk.

Andre sykdommer

Spiseforstyrrelser og kronisk nyresvikt er også sykdommer som forårsaker lavt kalium. Bulimia nervosa består av overspising og purging, hvor en person spiser store mengder mat og deretter kaster det opp. Anorexia nervosa er når en person har usunn selv syn på seg selv og mener seg å være overvektige, og derfor ikke spiser. Spiseforstyrrelser inkluderer bulimia nervosa, anorexia nervosa og overspising. Spiseforstyrrelser føre til underernæring som kan forårsake lave nivåer av kalium.

Kronisk nyresvikt er tap av nyrene evne til å filtrere giftstoffer fra blodet. Som nyrene svikter, kroppen begynner å bygge opp giften, og overskudd av væske i blodet. I tillegg til tap av kalium, kan kronisk nyresvikt forårsake høyt blodtrykk, anemi, kvalme, vekttap og tretthet. Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av diabetes, urinveisobstruksjon, nyresykdommer og hypertensjon.

Ikke stress forårsake brystsmerter?

Ikke stress forårsake brystsmerter?


Kronisk stress kan føre til smerter i brystet, men noen brystsmerte angir hjertesykdom. Enhver brystsmerter trenger øyeblikkelig legehjelp. Ikke overse alvorlige brystsmerter.

Immun Depresjon

Kronisk stresset binyrene undertrykke immunforsvaret og bidrar til smerter fra bronkial betennelser som influensa eller lungebetennelse.

Trauma relatert stress

Traumer fra auto ulykker, operasjoner eller fysiske overgrep kan somle i år etter en hendelse. Utløsere av traumerelatert stress kan forårsake brystsmerter. Denne brystsmerter er knyttet til posttraumatisk stresslidelse.

Angina

The American Heart Association sier at "angina er brystsmerter og kan inkludere kjeve, skulder, rygg og arm ubehag." Brystsmerter med angina er et symptom av plakk i arteriene i ditt hjerte. Spør din lege om behandling for angina.

Adrenal Stress

Binyrene frigjør adrenalin, dopamin noradrenalin og kortisol hormoner for å svare på stress. Overproduksjon av disse hormonene har ofte en skadelig effekt på hjerte og blodkar.

Følelsesmessig stress

Kroppen din kan oppleve forhøyet stresshormoner i år etter en traumatisk hendelse. Enkle livsstil endringer for å motvirke stress inkluderer meditasjon, musikk og avslappende, sammen med gang-og mosjon.

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?


En brennende følelse, enten i et bestemt område av kroppen, eller over et stort område i løpet, er ikke en behagelig ting. Det kan også være en indikasjon på et antall underliggende problemer. Avhengig av andre symptomer som følger med de brennende følelse, kan årsaken være alt fra en reaksjon på alvorlige traumer til en indikasjon på vaskulær sykdom.

Trauma

Noen fortsatt i sjokk eller utvinne fra en alvorlig traume kan oppleve en brennende følelse. Dette skjer fordi nervefibrene er overstimulert, fremdeles reagerer på traumatisk begivenhet.

Nervous System

Problemer med nervesystemet kan forårsake en brennende følelse i legemet. Nerver som videresende meldinger og er koblet til ryggmargen og hjernen kan bli skadet i en tilstand som kalles perifer neuropati. Det fører ofte en brennende sammen med tap av muskelkontroll, mangel på opplevelser og smerte. I andre tilfeller er en spesiell nerve berørt, i en tilstand som kalles nervesmerter. Andre symptomer på nervesmerter kan inkludere øm hud, numne føtter, tap eller mangel på motoriske ferdigheter og parestesier, eller unormale sensasjoner.

Spinal Disease

Svie er også vanlig når noen lider av en sykdom av spinal nerve røttene kalles radiculothopy. Hvis dette er tilfelle, er det brennende følelse ofte ledsaget av en prikking eller nummenhet i ekstremiteter og en bokstavelig smerte i baken.

Herpes

Herpes, en seksuelt overført infeksjon, er også kjent for å forårsake en brennende følelse. Både herpes simplex og herpes zoster er kjent for å forårsake en brennende følelse, sammen med en rekke andre forhold. Herpes simplex er ofte ledsaget av smerter eller klumper i underlivet, hovne lymfeknuter og en stikkende følelse i huden. Herpes zoster fører ofte også til en brennende magesmerter, tap av hørsel på det ene øret, hodepine og manglende evne til å bevege øynene. Begge kan produsere åpne lesjoner og sår.

Vaskulær Tilstand

Perifer vaskulær sykdom er en annen årsak til en brennende følelse. I dette tilfellet, blir blodårene smalere og blodstrømmen er begrenset. Dette vaskulær tilstanden rammer vanligvis bena, men kan også bli funnet i armene. I dette tilfellet kan den brennende følelse være ledsaget av en blodtrykksøkning, hovne føtter, blå lepper og tykke negler.

Andre betingelser

Andre forhold som kan resultere i en brennende følelse er whiplash, slangebitt, stikk fra dyr i havet, spedalskhet, vitamin, kalsium eller hormonmangler, frostskader, hudsykdommer, sår, carpal tunnel syndrom og andre tilstander preget av nerveskader.

Hvorfor Do tomat-baserte matvarer forårsake halsbrann?

Hvorfor Do tomat-baserte matvarer forårsake halsbrann?

Problemet med tomater

Selv om tomat og sine familiemedlemmer inneholder noen vitaminer og næringsstoffer, er dette opp-ikke nok til å berge tomat omdømme. Faktisk kan den høye syreinnhold av tomat forårsake halsbrann, uansett hvordan den er fremstilt. Ved bruk som en matvare base, kan syren dominere hele måltidet. Ifølge nsf.gov, tomater inneholder to store syrer: eple og sitrus. Begge typer av syrer er halsbrann triggere.

Det handler om den Acid

Parietalceller lage syren som naturlig linjer magen, kjent som magesaft. Dette er den syre som er vanligvis brukt til å bryte ned matvarer som tidligere er blitt spist og blir liggende i magen. For mange mennesker, mekanikerne av svelge, mage fordøyelsen og utskillelsen er ufeilbarlig. For andre gang syrer av tomat-baserte matvarer blir kastet inn i miksen, kroppene deres begynner å produsere for mye magesyre. Ifølge mayoclinic.com, kan dette overløp av syre begynner å sikkerhetskopiere i spiserøret, forårsaker en brennende følelse i brystet.

Natron til unnsetning

I et forsøk på å redde tomat-basert mat kategori fra og permanent bli ripete fra menyen for alle som lider av halsbrann, har tomat elskere forsøkt å komme opp med en løsning som ikke involverer medisiner. Baking soda kan være den siste håp. Ifølge drgourmet.com, og legger til en 1/2 ts. natron til en gryte med tomatsaus kunne løse halsbrann blues.

Arthritics, Beware

Bortsett fra alt av syren som tomat-baserte matvarer inneholder en annen skjult fiende. Tomater inneholder noe som kalles solanine, som er fremtredende i søtvier familien av matvarer. Solanine er en glycoalkaloid, som forstyrrer kroppens opptak av kalsium. Derfor bør folk med leddgikt og de som lider av osteoporose vurdere å fjerne tomater fra kostholdet.

Matvarer som forårsaker lav skjoldbrusk-funksjon

Matvarer som forårsaker lav skjoldbrusk-funksjon


Noen matvarer har blitt rapportert å forårsake nedsatt skjoldbruskkjertelen funksjon. Eliminere eller redusere mengdene av disse vanlige matvarer fra kosten kan minske de negative bivirkninger på skjoldbruskkjertelen.

Soy

Soya er en goitrogen, som har gjentatte ganger vist seg å ha negativ innvirkning på skjoldbruskkjertelen. Unngå store mengder soyaprodukter er en god tilnærming til å hjelpe skjoldbrusk problemer.

Kalsiumtilskudd

Kalsiumtilskudd, antacida og matvarer med store mengder kalsium i dem bør ikke brukes når du tar skjoldbrusk medisiner fordi de kan påvirke opptaket.

Cruciferous Grønnsaker

Cruciferous grønnsaker som brokkoli, blomkål og kål har betydelige mengder goitrogens som negativt påvirker skjoldbruskkjertelen funksjon. Koking av grønnsaker kan redusere mengden av goitrogens stede i maten.

Dairy

Meieriprodukter inneholder hormoner og antibiotika som kan sette enda større stress på endokrine systemet. Kasein i meieriprodukter ytterligere forstyrrer dens funksjon.

Sukker

Ifølge Dr. Cass Ingram i sin bok, Eat Right or Die Young, kan sukker brenne ut binyrene og skjoldbruskkjertelen. Hvis for mye sukker er inntatt, kan det også ødelegge skjoldbruskkjertelen.

Kalsium kravene for overgangsalder

Ifølge Office of Kosttilskudd, øker menopause tapet av beinmasse på grunn av den betydelige østrogen nedgang. Tilstrekkelig kalsium forbruket for kvinner i overgangsalderen kan bidra til å holde noen bentap i sjakk.

Funksjon

Med omtrent 99 prosent av kroppens kalsium lagret i bein, kalsium hjelper å opprettholde strukturen av bein. Uten det, bein er svak og utsatt for brudd.

Betydning

Under overgangsalderen, taper kroppen mye kalsium fra skjelettet, noe som resulterer i et samlet tap av benmasse. Reduksjon av frekvensen av denne tap er viktig for sunn ben utover menopause.

Anbefalinger

The Office of Kosttilskudd anbefaler at kvinner i alderen 19-50 år har 1000 mg kalsium daglig. Kvinner over 50 år krever 1200 mg daglig.

Betraktninger

Får tilstrekkelig kalsium i overgangsalderen er viktig for beinhelse. Men i løpet av de første årene av overgangsalderen, den 3 til 5 prosent tap av beinmasse hvert år kan ikke være helt utlignet.

Østrogen

Hormonbehandling (HRT) kan føre "til lavere priser av bentap," ifølge Office of Kosttilskudd. Selv gunstig for bein helse, kan HRT forårsake mer skade enn godt samlet.

Hva som forårsaker tap av vertikale dimensjonen?

Hva som forårsaker tap av vertikale dimensjonen?


Aldring fører til mange endringer i menneskelige organer. Tap av høyde er en av dem. Folk har en tendens til å fortsette å vokse, i alle fall litt, før de er i 40-årene. Etter den tid, begynner høydetap å sparke i. Etter den tid folk å nå sine 80-tallet, de vanligvis har mistet ca 2 inches av høyde.

Normale Årsaker til høydetap

Posture ofte forandrer seg med alderen, vanligvis med ryggraden bøyer seg fremover. Tid og bruk forårsake kompresjon av skivene mellom virvlene i ryggraden. Krumning av de lavere lem leddene har en tendens til å øke. Folk opplever også felles endringer i føttene og flatere av buene.

Høyde Tap på grunn av skader og sykdom

Osteoporose - en reduksjon i benmasse og en økning i ben porøsitet og skjørhet - trappes risikoen for brudd. Spinal benbrudd kan resultere i slouching som fører til svakere ryggmuskulaturen som kan produsere enda mer slouching og krumning av ryggraden. Spiseforstyrrelser, så som anorexia nervosa, og tilstander slik som cøliaki, hyperparatyroidisme, hypertyroidisme, irritabel tarmsykdom, reumatoid artritt eller depresjon, øker risiko for osteoporose. Noen medisiner kan påvirke bein, spesielt steroider. Kne og hip erstatning kirurgi kan resultere i tap av høyde, også.

Osteoporose

Arvelighet faktorer øker sjansen for å utvikle osteoporose. Personer med små rammer, og de av kaukasisk eller asiatisk etnisitet har større likelihoods, så vel. Hormon tap med aldring (østrogen hos kvinner og testosteron hos menn) kan bidra til osteoporose. Noen mennesker med osteoporose er symptomfri. Komprimering og stress frakturer kan oppstå under normal aktivitet. Kroniske ryggsmerter, tap av høyde og ryggkrumning kan tyde på osteoporose.

Måter å redusere eller behandle Tap av høyde

Utføre øvelser som styrker ryggmuskulaturen, for eksempel yoga. Holde vekten på et normalt nivå for din høyde og kroppstype. Styrke dine bein gjennom vektbærende øvelser, som å gå. Sunt kosthold og tilstrekkelig kalsium og vitamin D-inntak, både i matvarer og vitamintilskudd, forbedre bein helse. Legen din kan forskrive medisiner for å øke bentetthet. Slutte å røyke, og redusere koffein og alkohol inntak.

Medisiner som forårsaker Peyronies sykdom

Et antall medikamenter liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning. Men, ifølge Cleveland Clinic, er sjansene for at Peyronies sykdom vil utvikle seg fra noen av disse medikamentene er svært lave, og ingen bevis støtter at disse medikamentene føre Peyronies sykdom.

Bakgrunn

Peyronies sykdom er utvikling av arrvev, kalt plakk, langs lengden av penis. Dette plakk kan forårsake smerte eller bøye i penis når den er erigert, noe som gjør samleie vanskelig.

Betablokkere

De fleste av de stoffene som liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning er betablokkere, som leger ofte foreskrive for folk med hjertelidelser eller høyt blodtrykk.

Interferon

Interferon anvendes for å behandle multippel sklerose, ifølge Cleveland Clinic. Dens produsenter liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning.

Dilantin

Dilantin er en anti-anfall medisin, ifølge Cleveland Clinic. Dens produsenter liste Peyronies sykdom som en mulig bivirkning.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, er årsaken til Peyronies sykdom ikke kjent, men sykdommen kan resultere fra skade under samleie, traumer til penis fra kirurgi, genetiske faktorer eller et problem med immunsystemet.

Hva som forårsaker depresjon under menstruasjon?

Hormoner svinge under en womanâ € ™ s syklus, påvirker humør nær menstruasjon. Depresjon under og før menstruasjon påvirker 75 prosent av ellers friske kvinner. Faktorer som kosthold og opplevd stress bidra til depresjon under menstruasjon.

Kalsium

Kalsium mangel er ansvarlig for mange negative menstrual symptomer. Kalsiumregulerende hormoner svinge under en womanâ € ™ s syklus og falle betydelig 10 dager før menstruasjon, noe som kan føre til depresjon.

Østrogen

Økningen i østrogennivået under menstruasjon kan føre til depresjon fordi det fører til et fall i blodsukkeret. Lavt progesteron nivå og høye østrogennivået også føre til en nedgang i serotonin som kan utløse depresjon.

Stress

Ifølge en psykologi studie ved Bucknell University, kvinner reagerer sterkere på stress rett før mensen. Stress kan føre til tretthet og depresjon under menstruasjon.

Alvorlig depresjon

Premenstruelle dysphoric Disorder er alvorlig depresjon som påvirker fem prosent av kvinner med premenstruelle symptomer. Årsaken er ukjent, men det kan være relatert til unormale reaksjoner på normale hormonsvingninger.

Behandling

Øke kalsiuminntak kan bidra til å forhindre depresjon under menstruasjon. Progesteron suppositorier har vist seg å lindre depresjon forårsakes av hormon svingninger. Stoffet Danazol regulerer også østrogennivå.

Hva som forårsaker kolesterol avleiringer rundt øynene?

Hva som forårsaker kolesterol avleiringer rundt øynene?


Hvis vi spiser mat som inneholder mer kolesterol enn kroppen trenger ---- og kroppen vår ikke skille ut overflødig ---- kan det bygge seg opp i våre blodårene og danner plakk. Men kolesterol kan også bygge opp andre steder i kroppen også, som rundt øynene våre. Mens tidkrevende for mange fettholdige næringsmidler er vanligvis årsak til dette overskudd av kolesterol, det er andre grunner også, som det genetiske tilstand kjent som familiær hyperkolesterolemi.

Familiær hyperkolesterolemi Definert

Familiær hyperkolesterolemi er en defekt gen. Den defekte genet nærvær, ligger på kromosom 19, predisponerer en person til høye low-density lipoprotein (LDL) kolesterol nivåer, ifølge University of Maryland Medical Center. Så tidlig som fødsel, individer som har arvet denne defekten vil ikke bare ha høye LDL nivåer; kroppene deres vil også være i stand til å kvitte seg med noen LDL (dårlig kolesterol) i blodet.

Kolesterol Eye Deposit Årsak

Ett av symptomene på familiær hyperkolesterolemi er fet kolesterol avleiringer i huden, kjent som xanthomas. Disse fettavleiringer kan også bli funnet rundt øynene, spesielt i øyelokkene. Denne type av innskuddet blir referert til som xanthelasmas. Men fettstoffer kolesterol av denne type ikke er begrenset til huden av øyet; det kan også bli funnet i øyet selv, en tilstand som kalles hornhinnen Arcus.

Andre Årsak til Eye Deposit Kolesterol

Høy LDL og triglyserider kolesterolnivået på grunn av kosten fett inntak kan føre til fet kolesterol avleiringer rundt øynene. Og ifølge Dr. Marc Werner, en Stahl Eye Center Øyelege ligger i New York, de øye blodkar er like lett påvirket av overflødig kolesterol som blodårene i kroppen. Derfor fett ikke bare få deponert rundt øynene; det kan også være i dem.

Innskudd: Indikator for andre problemer

Kolesterol avleiringer rundt øyet kan være en indikator på hva som skjer i selve øyet, ifølge Werner i et intervju med Fox News. "Øyet er det eneste stedet i kroppen der du kan se blodårene. Så, når jeg ser inn i noens øyne ---- jeg er ikke bare å undersøke deres øyne ---- men jeg er også å få en indikasjon på deres generell helse. " Derfor, hvis øyet blodkar blir blokkert, er det en god indikator på at andre interne arterier kan være for.

Advarsel

Når kolesterol fett blir så tykk i øynene og på øyet blodkar, kan det blokkere blodstrømmen, forårsaker dannelsen av en blodpropp (som det kan i andre kropps arterier). Tilstanden kalles retinalveneokklusjon kan føre til blindhet. Derfor bør fettavleiringer rundt øynene ses like alvorlig som fettavleiringer i kroppens arterier.

Hvordan Røyking forårsaker høyt LDL

Hvordan Røyking forårsaker høyt LDL

Innledning

Hvert år tusenvis av mennesker er diagnostisert med hjertesykdom og andre lidelser på grunn av høyt LDL-kolesterolet. Dette er fordi høy LDL kolesterol fører til en økning i blodtrykket, så vel som kan forårsake plakk å bygge opp på veggene i blodårene i kroppen din. Til slutt, har blod for hardt av en tid som strømmer gjennom systemet forårsaker vevsskade i hele systemet. Høyt LDL kan være forårsaket av en rekke forskjellige virkemåter, spesielt røyking.

Acrolein

Når du røyker, er du puster inn mange giftstoffer som har skadelige virkninger på kroppen. En av disse giftstoffer kalles akrolein. Denne substansen er ofte brukt i sprøytemidler for å bidra til å drepe insekter. Enda mer skremmende, er dette toksinet ofte brukt i kjemiske våpen på grunn av sin giftighet for mennesker. Acrolein påvirker også hvordan kroppen din er i stand til å behandle kolesterol. Når det inhaleres og sendt inn i blodstrømmen ut av lungene, hemmer acrolein metabolismen av kolesterol, slik at større mengder av kolesterol til å forbli i systemet ditt. Dette øker de samlede LDL-kolesterolet.

Reduksjon av HDL

Når du røyker, har du ikke bare påvirker LDL kolesterol nivåer, du også påvirke dine gode kolesterolet kalles HDL. HDL kolesterol er fett som fungerer i din favør. HDL kolesterol hjelper ved å fjerne LDL kolesterol rester fra veggene i blodårene dine og transporterer det til leveren din. Leveren din kan så kast den ved hjelp av galle å bryte det ned til der det kan passere ut av kroppen din. Uten HDL, LDL-nivåene øker i kroppen din til aterosklerose - eller arterie blokkering og skader - oppstår.

Hvordan virker Periodontitt forårsake alvorlig bentap?

Hvordan virker Periodontitt forårsake alvorlig bentap?

Periodontitt

Periodontitt er en betennelse i periodontiet. Den periodontium omfatter tannkjøttet, det ytterste laget av røttene av tennene, bindevevet som forankrer tennene og alveolar benet. Det er den alveolar bein som kan gå i oppløsning på grunn av periodontitt.

Hvordan bentap Skjer

Periodontitt er forårsaket av både en innledende bakterieinfeksjon, og kroppens immunrespons mot infeksjonen. Sukkere og stivelser som en person spiser samhandle med bakterier i munnen, forårsaker plakk og tannsten. Som plakk og tannstein, tannkjøttet bli betent. Hvis betennelsen ikke avtar, vil det føre til for å danne lommer. Lommene fylle med plakk, tannstein og bakterier, og sakte spise bort på tannkjøttet. Som lommene blir dypere, når infeksjonen benete stikkontakter som holder tennene på plass, eller kjevebenet. Infeksjonen deretter begynner å ødelegge benet, noe som kan føre til tann og bentap.

Forebygging

Bentap fra periodontitt kan forebygges. Mens visse reseptbelagte legemidler, diabetes og arvelighet kan øke ens risiko for å utvikle periodontitt, god tannhygiene og regelmessig tannlege checkups kan hindre at det utvikler seg til alvorlighetsgraden er nødvendig for å forårsake bentap. Et sunt kosthold og å avstå fra tobakk kan også bidra til å forhindre periodontitt.

Behandling

Periodontitt er i utgangspunktet behandles med en prosess som kalles skalering og rot planing. Dette innebærer å fjerne alt av plakk og tannsten bygges opp på tennene, tannkjøttet og under tannkjøttkanten. Hvis dette ikke er tilstrekkelig, så kirurgi er nødvendig. Hvis bentap er alvorlig, kan bentransplantering være nødvendig. Dette kan gjøres i forbindelse med styrt benregenerering (GBR), i hvilken en syntetisk eller naturlig avledede polymerer er kirurgisk implantert under tannkjøttet å anspore benvekst.

Kan høyt kolesterol forårsake hodepine?

Kan høyt kolesterol forårsake hodepine?

Hva er høyt kolesterol?

Hver celle i det menneskelige legeme inneholder kolesterol. Fatty i naturen, spiller kolesterol en sentral rolle i hormonproduksjon, celleproduksjon og bygging av membraner. Selv om kroppen vår produserer noe av kolesterol som vi trenger, er andre kilder til kolesterol stammer fra maten vi spiser. Ifølge American Heart Association, er det to typer kolesterol: gode og dårlige. High-density lipoprotein (HDL) er det gode kolesterolet, og low-density lipoprotein (LDL) er dårlige. Når LDL er høy, kan plakk begynner å danne og tette blodårene dine. Dette er kjent som aterosklerose.

Høy Kolesterol og hodepine

Symptomer på en hodepine kan begynne på ulike steder i hode og nakke, og utstråle til andre områder. Når en begynner å forårsake hodepine synsforstyrrelser, er det kjent som et migrene med "aura". MayoClinic.com beskriver denne type migrene så alvorlig i naturen, og til ledsages av kvalme og oppkast, samt smerte i huden og lysfølsomhet. Forskning viser at en migrene med aura er direkte knyttet til høyt kolesterol.

Høy Kolesterol Komplikasjoner

Ofte er det ingen symptomer som følger høyt kolesterol. Det er som regel ikke før en blodprøve er utført at høyt kolesterol er identifisert. Men i tilfeller av høyt kolesterol som går ubehandlet, hvori LDL fortsetter å stige, kan pasientene begynner å bli symptomatisk. En studie av National Institute of Aging viste at 43 prosent av migrene med aura lider hadde også blodprøver som avslørte en LDL på 240 (høy) eller høyere. LDL-nivå på 200 eller mindre regnes som ideelt. Høyt kolesterol ofte går hånd i hånd med høyt blodtrykk, som legger ytterligere helsemessige komplikasjoner. Som blodtrykket stiger, kan hodepine og migrene blir mer alvorlig. Under disse forholdene, er det lurt å følge legens løpet av handlingen, som vanligvis er en fettfri / kolesterol-fri diett sammen med en kolesterolsenkende resept.

Hva som forårsaker et massivt hjerneslag?

Hva som forårsaker et massivt hjerneslag?


Ifølge American Heart Association, når en blodåre i hjernen sprekker eller blir blokkert, oppstår et slag. Disse forstyrrelser av blodtilførselen til hjernen, frata det av oksygen og viktige næringsstoffer, dreper hjerneceller. Flere mulige årsaker finnes for slag. Forstå disse årsakene kan hjelpe mennesker i fare for å få slag for å gjøre endringer i livsstil som vil hjelpe dem å unngå å bli et offer.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, ofte referert til som en "silent killer". De fleste mennesker ikke opplever symptomer som indikerer at de har sykdommen til den når farlige nivåer. På dette punktet, kan symptomer inkluderer svimmelhet, hodepine og tåkesyn.

Blodtrykksmålinger består av to tall. Den øverste nummeret, systolisk blodtrykk, representerer trykket i blodårene opplevelse under et hjerteslag. Jo lavere tall, eller diastolisk trykk, måler trykket på blodårene mellom pulsslagene. Ifølge WrongDiagnosis.com, bør voksne har et mål om å holde blodtrykket opplesninger mellom 140/90 og 120/80.

Trene, begrense forbruket av natrium og alkohol og å ha et fornuftig kosthold hjelp folk unngå eller redusere høyt blodtrykk. Når disse tiltakene mislykkes, kan en lege forskrive blodtrykkssenkende medisiner.

Høy Kolesterol

Kolesterol, et voksaktig fett som finnes i kroppen, virker til å danne cellemembraner, noen hormoner og vitaminer. Mange matvarer inneholder også kolesterol. Legemet har to typer av kolesterol. LDL kolesterol forårsaker plakk i blodårene, øke risiko for slag. Den andre typen kolesterol, bærer HDL plakk ut av blodårene og bidrar til å redusere høyt kolesterol, redusere risiko for slag.

The American Heart Association anbefaler å holde et kolesterolnivå på 200 milligram per desiliter, også referert til som mg / dl. Forbruker mindre fett, mettet fett spesielt, kan hjelpe andre mennesker som sliter med høyt kolesterol.

Bør trene og et fornuftig kosthold mislykkes i å kontrollere høyt kolesterol, kan legen velge å tilby en resept på kolesterolsenkende medisiner.

Røyking

The North Carolina Stroke Association rapporterer at røyking dobler risikoen for å få slag. Men en person som slutter å røyke vil finne at etter noen år, vil han ha de samme risikofaktorene som en ikke-røyker.

Røyking løfter risikoen for å få slag av flere grunner. For eksempel, hever blodtrykket røyking. Det reiser også risikoen for å få blodpropp, noe som fører til slag. I tillegg senker røyke nivåer av sunne HDL kolesterol. Det øker også fettopphopning i blodårene, noe som kan blokkere blod fra å komme til hjernen og forårsake et slag.

Fedme

Personer med en kroppsmasseindeks, eller BMI, på 30 eller høyere har en høyere risiko for hjerneslag enn de med sunn BMI. Fedme skaper en rekke helseproblemer som øker risiko for slag, inkludert høyt blodtrykk, diabetes og høyt kolesterol. I tillegg de ekstra pounds legge belastning på hjerte og blodkar, og hever slagrisiko.

Noen vekttap bistår i å senke slag farer. For eksempel, mange mennesker finner at å miste enda 10 pounds senker blodtrykket.

Hormon piller

Kvinner setter seg selv høyere risiko for slag ved bruk av hormon medisiner. For eksempel p-piller som inneholder høye nivåer av østrogen øker risikoen for å oppleve blodpropp. Denne risikoen går opp hos kvinner over 30 år postmenopausal østrogenbehandling har også lenker til en økt risiko for hjerneslag. Selv såkalte
"Naturlig", ikke-reseptbelagte overgangsalder piller kan inneholde østrogen og øke risiko for slag.

Medisiner som forårsaker Myalgi

Hva er myalgi? I de mest grunnleggende begreper, er myalgi muskelsmerter, som påvirker en eller flere muskler. Myalgi kan enten være kronisk (langvarig) eller midlertidig. Det er mange årsaker til muskelsmerter i individer, inkludert sykdom som skyldes en virusinfeksjon og visse typer medisiner. Det er over 60 medisiner og stoffer som har blitt tilskrevet myalgi. I følgende artikkel, vil noen vanlige medisiner som kan forårsake muskelsmerter bli diskutert.

Dimetapp

Dimetapp, eller en generisk variant av det, er et stoff som nesten alle har brukt på et tidspunkt i livet. Den inneholder bromfeniramin, som er en et antihistamin som forhindrer nysing og kløe, og pseudoefedrin, som er en nesespray. I sjeldne tilfeller kan bromfeniramin forårsake bivirkninger som inkluderer kramper, hypotensjon og myalgi.

Kalsium

Overskytende mengder kalsium kan føre til hyperkalsemi hos noen mennesker, spesielt de som blir behandlet for osteoporose. Kalsium fremmer bein helse, så det er en vanlig behandling for osteoporose eller forebygging av osteoporose. En indikasjon på hyperkalsemi er myalgi. Andre personer med risiko for hyperkalsemi er pasienter som fikk vitamin D behandling for hypoparathyroidism. Hvis noen som blir gitt kalsium eller vitamin D-behandlinger for osteoporose eller hypoparathyroidism erfaringer myalgi, bør det tas opp med sin lege.

Dacarbazin

Dakarbazin anvendes i behandlingen av malignt melanom, som er en type av hudkreft. Det er et antineoplastisk, eller kreft-bekjempelse av narkotika. Det er vanligvis brukt i forbindelse med kjemoterapeutiske behandlinger. Dakarbazin kan også brukes i bekjempelse av Hodgkins sykdom, så vel som sarkomer. Den intravenøse behandling av dakarbazin kan føre til myalgi i noen pasienter.

Astelin

Astelin er en nesespray som anvendes for å behandle nasal kongestion eller kronisk rhinitt. Det er mange forskjellige bivirkninger som kan oppstå ved bruk Astelin, inkludert bitter smak i baksiden av halsen, døsighet, neseblødning og sår hals. Men studier har vist at i kliniske studier, folk som fikk Astelin klaget over myalgi oftere enn de som ble behandlet med placebo. Det er ikke veldig vanlig for pasienter som behandles med Astelin å lide av myalgi; bare om lag 1,5 prosent gjør.

Gemzar

Gemzar er en behandling for kvinner med spredning av brystkreft, og er gitt etter kjemoterapi behandling sammen med paclitaxel. Avhengig av typen av kreft og andre stoffer en pasient er på, kan variere bivirkninger. Men minst 33 prosent av folk som tok Gemzar sammen med paclitaxel opplevd ledd- og muskelsmerter. Det er veldig vanlig at folk blir behandlet med Gemzar å oppleve myalgi, men det bør diskuteres med lege når det er noen smerte.

Hva som forårsaker hovent tannkjøtt?

Hovent tannkjøtt er en relativt vanlig sykdom. I tilfelle av gingivitt, kan det være et tegn på tannkjøttsykdom. Hovent tannkjøtt vanligvis blør veldig lett og kan stadig føle sår. Det er flere årsaker til hovent tannkjøtt, spesielt oppbygging av plakk.

Plakkakkumulering

Oppbygging av dental plakk, en tynn, bakteriell biofilm som samler seg over tennene, er en vesentlig årsak til svellede gummier. Plakett bygger opp mye på grunn av dårlig tannhelse og hygiene. Plakk kan også føre til å hulrom og tannkjøttproblemer.

Mat Partikler

Matrester som blir sittende fast mellom tennene og tannkjøttet kan føre til lokal hevelse. Vanligvis, når problemet mat partikkel er fjernet, vil svellingen av tannkjøttet avta.

Graviditet

Graviditet fører også tannkjøttet til å svelle. Graviditet-indusert gingivitt resultater fra endringer i hormonelle nivåer som øker blodstrømmen til tannkjøttet, forårsaker dem til å bli mer hoven, følsom og irriterende.

Underernæring

Underernæring kan ofte resultere i hovent tannkjøtt. Vitamin C er viktig for å opprettholde sunne tenner og tannkjøtt. En ekstrem mangel på dette vitaminet kan føre til hovent tannkjøtt, og kan også resultere i tennene faller ut.

Proteser

Gebiss, holdere, seler og andre tann enheter også kan føre til hovent tannkjøtt. Den beste løsningen er å få nye beslag.