Digidexo.com

diagnose løgnere

Patologisk løgner Symptomer og Tendencies

Patologiske løgnere har blitt bemerket gjennom historien. Den tyske Baron von Munchausen fortalte opprørende, intrikate og fullstendig fabrikkerte historier om hans eventyr. Hans navn er nå synonymt med forfalskning, bedrag og svik. Det er flere motiver og situasjoner som provoserer kronisk lyver - økonomisk, juridisk, personlig. Men til dags dato, fenomenet er ikke tilstrekkelig undersøkt for å finne ut om Mytoman er et symptom, er et syndrom eller en diagnose, Effektiviteten av behandling for tilstanden ukjent, men det er dokumentert at mange kroniske løgnere har sentralnervesystemet.

Hva er patologisk liggende?

Mytoman er "forfalskning helt uforholdsmessig til noen merkbar ende i sikte, kan være omfattende og veldig komplisert, og kan manifestere over en periode på flere år eller enda en levetid i fravær av klar galskap, svak sindighet eller epilepsi," i henhold til Journal of American Academy of Psychiatry and the Law.

I tillegg til de åpenbare konsekvensene av slik oppførsel i en rekke av menneskelige relasjoner, reiser Mytoman spørsmål om kompetanse og ansvar i rettssalen. For eksempel kan en patologisk løgner (pseudologue) anses som et troverdig vitne?

Liggende dommer fjernet

En California dommer ble fjernet fra benken i 2001 for å lyve om sin utdanning, karriere og andre aspekter av livet hans, samt å lage falske og villedende uttalelser til andre dommere, advokater, avisens journalister og rettsmyndigheter. En psykiater, som fungerer som et sakkyndig vitne, fortalte rettslig panel at dommeren led av "pseudologia fantastica", som han beskrev som fiktiv fortelling sammenflettet med noen faktum. Den sakkyndige sa at selv så, er det Mytoman behandles med terapi og ikke gjengi ham uegnet for rettslig service.

Hvor kommer det fra?

Selv om ingen ennå kjenner absolutt basis for Mytoman, er en teori at det oppstår en sammenblanding av fantasi og virkelighet i en prosess ikke ulikt etableringen og skriving av skjønnlitteratur. I et scenario med "dobbel bevissthet," to versjoner av livet --- den virkelige og den fantastiske --- sameksistere i sinnet av løgner. Den fantastiske versjon av livet er også den ønskede versjonen som overskygger den virkelige versjonen.

Psykiatere mener pseudologue mener hans fantastisk konstruksjon av virkeligheten på grunn av et ønske om å spille den delen av personen avbildet i historien. Men i andre områder av livet, pseudologues vanligvis har sunn dømmekraft, noe som reiser spørsmålet om de kjenner sine gjentatte lyve er galt.

Barn bruker fantasi som en måte eller coping med virkeligheten, og det blir en del av deres utvikling og egenbeskyttelse. Hvis atferden fortsetter inn i voksenlivet, er det ansett som unormalt og muligens et tegn på pseudologue ego er arrestert på nivå med et barn.

Noen psykiske eksperter mener det er en realitet svekkelse i patologiske løgnere; andre ser atferden som helt egenrådig.

Tegn og likheter

En rekke psykiatriske tilstander ligne og parallelt Mytoman. Simulering innebærer visning av falske fysiske eller psykiske symptomer å unnslippe militærtjeneste, få økonomisk belønning eller illegale rusmidler, og for å unngå arbeid. Konfabulering refererer til bygging av falsk hukommelse til å dekke reelle minne hull forårsaket av hukommelsestap.

Factitious lidelse er lovfesting av fysiske eller psykiske symptomer for å innta rollen som en syk person. Dette skiller seg fra den patologisk løgner, som ikke prøver å fremstå syk. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse har ingen fast oppfatning av seg selv, og kan oppleve anfall av frakobling fra virkeligheten som fører til å lyve.

De med antisosial personlighetsforstyrrelse løgn for en følelse av makt og for profitt. Histrionic personlighetstyper drive og forvrenge virkeligheten i et forsøk på å få oppmerksomhet; narscissistic personligheter fortelle overdrevne løgner om seg selv i et forsøk på å få godkjenning av andre.

Behandling og utsikter

Selv om effekten av psykoterapi i behandling Mytoman ikke har blitt etablert, har så mange som 40 prosent av tilfellene av pseudologia fantastica blitt funnet å ha en historie med misdannelser i sentralnervesystemet. Disse avvik kan indikere en behandlingsprotokoll basert på narkotika eller andre intervensjonsprosedyrer. (Se referanse 1)

Kjennetegn på en patologisk løgner

Kjennetegn på en patologisk løgner


De fleste vet at det er galt å lyve, selv om de kan fortelle små fibs eller små hvite løgner nå og da. I slike situasjoner, vanligvis føler personen skyld om løgn eller angst om sannheten blir avslørt. En patologisk løgner, men ligger ofte og med letthet, og føler ingen anger for handlingen. For en patologisk løgner, blir det lov å lyve rutine til et punkt der de ikke lenger kan skille mellom sine løgner og sannheten.

Diagnose

Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) gjenkjenner ikke Mytoman som en psykisk helse lidelse. I stedet ser det Mytoman som et symptom på andre psykiske lidelser som bipolar lidelse, narsissistisk personlighetsforstyrrelse eller antisosial personlighetsforstyrrelse.

Definisjon

Mytoman er noen ganger forveksles med tvangsmessig lyver. Tvangsmessig løgnere er vante løgnere som er avhengige av å lyve og har lite hensyn til konsekvensene av sine løgner. Patologiske løgnere ligge å tjene sine egne interesser og agenda. De lyver til å manipulere og kontrollere andre og uttrykke svært lite, om noen, skyldfølelse eller anger.

Identifikasjon

Viss kroppsspråk er assosiert med liggende som unngår øyekontakt og en høy pitched stemme. En patologisk løgner vil vise ingen av disse forteller skiltene. En patologisk løgner føles helt i kontroll når du ligger. Løgnene fortalt av patologiske løgnere ofte synes utrolig eller for godt til å være sant. Når konfrontert med spørsmål eller sannheten, vil patologiske løgnere har en hard tid som bekrefter deres historie, men vil fortsette å lyve. Selv når de står overfor en mulig straff, vil patologiske løgnere ikke innrømme sannheten.

Rupture Calf Muscle Diagnose

Den leggmuskelen er et stort legeme av skjelettvevet som ligger i den nedre bakre del av hvert ben. Den er designet for å presse tærne nedover, en viktig del av gåing, løping og hopping. Leggen kan rive eller bli skadet ved å gå eller løpe over ujevnt underlag, holder en uregelmessig gangart eller overdreven vektbelastning og bruk.

Alvorlighetsgrad av Tear

Tre kategorier brukes til karakteren av alvorlighetsgraden av en belastning. En klasse en tåre anses mindre, med skader som er oppstått hos ca 10% av de totale muskelfibre. Klasse 2 er mer alvorlig, med opp til 90%. Klasse 3 er det sjelden diagnose reservert for en full rive.

RICE

RICE formel (Rest, Ice, Compression, Elevation) legemliggjør standard prosedyre for å reparere tårer i leggmuskelen. Bruke is til det berørte området umiddelbart vil arrestere indre blødninger og hindre ytterligere skade.

Klasse 1

En klasse en ruptur i kalv kan være preget av en stikkende smerte i leggen som blir til en kjedelig verke og stivhet over flere dager.

Klasse 2

En klasse 2 tåre er preget av en skjærende smerter som forsterker når han går, lokal betennelse, og gradvis blåmerker.

Klasse 3

På klasse 3, eller fullt brudd, smerte er alvorlig og urokkelig. I dette tilfelle mister en person ofte sin evne til å bøye muskelen, og kalven vises til "klumpe seg opp" mot kneleddet.

Rehabilitering

Plassere en hæl pad innsiden av skoene vil heve foten og avlaste trykket fra muskelen. Pads skal alltid plasseres i begge skoene for å sikre jevn gange. I tillegg vil innpakning beinet i en kompresjonsbandasje redusere hevelse og stoppe indre blødninger.

Sklerose Diagnose

Multippel sklerose er en sykdom i nervesystemet skade skjede membranen som dekker nervene. Skaden fører til interferens mellom hjernen og signaler sendes til nerver. Diagnosen er vanskelig i tidlige stadier av sykdommen som symptomer oppstår og forsvinner.

Symptomer

Symptomer på multippel sklerose, vil variere avhengig av hvilke nervefibrene blir skadet. Symptomer inkluderer dobbel eller tåkesyn, delvis eller fullstendig synstap på ett øye om gangen, prikking eller smerter i ulike områder av kroppen og mangel på koordinering. Andre symptomer er tretthet, svimmelhet, hukommelsesproblemer, nummenhet, stikkende fornemmelser og tremor.

Laboratorietester

Det er ingen spesifikk test for multippel sklerose, så diagnose vil avhenge utelukker andre sykdommer. Blodprøver, inkludert en komplett blodprosent og blodkjemi vil bli tatt sammen med en urinalysis. Laboratorietester vil utelukke andre tilstander med symptomer som etterligner multippel sklerose.

Spinal Tap

I en Spinal Tap, er væske samlet inn fra din spinalkanalen og testet for unormale mengder av hvite blodceller og proteiner assosiert med multippel sklerose. Denne fremgangsmåten vil utelukke andre tilstander med samme nevrologiske symptomer.

MR

En MR vil vise lesjoner på ryggraden og hjernen som kan være forårsaket av multippel sklerose. Denne diagnose ikke kan være definitive fordi lesjoner kan være forårsaket av andre sykdommer som Lyme-sykdom eller lupus. Et fargestoff kan injiseres for å markere lesjoner på bildebehandling og gi informasjon til legen din hvis utslettet er aktive eller inaktive. Dette vil avdekke hvis sykdommen er fremme. En nevrologi spesialist kan være i stand til å skille hvis sklerose forårsaker lesjoner.

Behandling

Det er ingen kur for multippel sklerose, men medisiner er tilgjengelige for å behandle symptomer. Kortikosteroider som prednison redusere betennelse. Interferoner som Avonex treg sklerose symptomer, men kan føre til alvorlige leverskader. Novantrone er et legemiddel medikament som brukes bare hos pasienter med avansert multippel sklerose på grunn av skaden kan det føre til hjerte. Plasma utveksling er en prosess med å skille blodceller fra plasma. Prosedyren er lik nyre dialyse i sine mekanikere og kan hjelpe mennesker med alvorlige sklerose symptomer.

Basilaris migrene Diagnose

The National Institute of Health sier basilaris-type migrene først og fremst rammer barn og tenåringer. Hos tenåringsjenter, de er knyttet mest til menstruasjonssykluser. Basilaris migrene forårsake alvorlige hodepine og andre symptomer som besvimelse.

Årsaker

The University of Maryland Medical Center sier basilaris migrene utvikle seg i basilaris arterie, som ligger ved foten av skallen. Basilaris migrene regnes som en undertype av "migrene med aura." Auras er sensoriske inntrenging som finner sted før utbruddet av en migrene i ca 1: 5 pasienter.

Auras

Positive auraer består av sterke lys eller figurer i hjørnene av synsfeltet som kan utvide og blokkere synsfelt.

Negative auraer kan inkludere blinde flekker, tunnelsyn eller mørke hull. Noen pasienter kan lide av både positive og negative auraer.

Av og til kan de auraer forbundet med basilaris migrene resultere i en nummenhet, prikking eller svakhet i bena eller armene.

Symptomer

Symptomer på basilaris migrene kan omfatte alvorlig hodepine som vises plutselig og produserer bankende smerte. Disse hodepine kan være ledsaget av delvis eller fullstendig tap av syn og / eller dobbelt syn. Noen pasienter lider av svimmelhet (rommet spinner), øresus, sløret tale og kanskje tap av bevissthet.

Diagnose

Siden basilaris migrene kan imitere andre mer alvorlige tilstander som anfallslidelser eller hjerneskader, vil legen ønsker å utelukke andre mulige årsaker til symptomene dine. Du kan gjennomgå en avbildning studie for eksempel en MR eller CT scan for å bidra til å diagnostisere en basilaris migrene.

Behandling

Triptan drugs-- sumatriptan (Imitrex) og rizatriptan (Maxalt) - brukes ofte for moderat til alvorlig migrene smerte. De virker ved å øke nivået av signalstoffet serotonin i hjernen. Serotonin gjør at blodkarene seg sammen og senker smerteterskelen.

Pasienter som ofte lider av basilaris migrene trenger forebyggende medisiner som verapamil. Verapamil er en kalsiumblokker som virker ved å slappe av blodårene.

Hjem Rettsmidler

Ikke-medikamentell behandling for en basilaris migrene inkluderer liggende i et stille, mørkt rom med øynene lukket. Din ubehag kan bli ytterligere lettet ved å plassere en ispose eller en kald håndkle på pannen. Drikke rikelig med væske er også nyttig.

Symptomer og Diagnose av metabolsk syndrom

The American Heart Association rapporterer at minst 50 millioner voksne i USA har metabolsk syndrom, en tilstand som påvirker ikke én, men flere områder av kroppens stoffskifte. Folk som har flere metabolske problemer har større risiko for å utvikle hjertesykdommer og diabetes eller å ha et hjerneslag. Rutinemessig testing og fysisk eksamener kan oppdage symptomer på metabolsk syndrom og føre til riktig behandling.

Body Shape

Ett av tegnene på metabolsk syndrom er å være overvektige, spesielt å ha en tung overkropp. Folk som er beskrevet som å være formet som et eple kan ha metabolsk syndrom.

Blood Pressure

Høyt blodtrykk, i forbindelse med andre metabolske faktorer, kan være et symptom på metabolsk syndrom.

Triglyserider

Personer som har metabolsk syndrom har ofte høye triglyserider, en type fett i blodet. For å bli betraktet som et symptom på metabolsk syndrom, høye nivåer av triglyserider korresponderer med lave nivåer av HDL.

Insulin

Insulinresistens, en tilstand der kroppen ikke kan bruke insulinet på riktig måte, er en viktig symptom på metabolsk syndrom. Personer som har metabolsk syndrom kan allerede ha diabetes eller være disponert for tilstanden.

Diagnose for menn

En rekke diagnostiske tester vil vise metabolsk syndrom hvis en manns midje er større enn 40 inches rundt og hvis hans HDL (godt kolesterol) måler lavere enn 40 mg / dL. Fastende glukose nivåer av over 100 mg / dL for både menn og kvinner kan tyde på metabolsk syndrom.

Diagnose for kvinner

Metabolsk syndrom kan være diagnosen for kvinner som waistlines måle 35 inches rundt eller mer. Triglyseridnivåer av under 50 mg / dl kan bidra til diagnose. Blodtrykk over 130/85 for både menn og kvinner kan også indikere metabolsk syndrom.

Hvordan komme fram til en diagnose fra Symptomer

Ordet "diagnose", når den anvendes til medisin, betyr å gjette hvilke sykdoms en pasient har. Diagnose betyr omtrent "beste gjetning", og din beste gjetning avhenger av pasientens symptomer. Symptomer er de subjektive følelser bare pasienten kan føle. Fordi det finnes hundrevis av forskjellige symptomer for de hundrevis av sykdommer der ute, å finne en diagnose er ikke alltid en enkel oppgave.

Hvordan komme fram til en diagnose fra Symptomer

•  Lær menneskelig fysiologi. Fysiologi er den makroskopiske og mikroskopiske studiet av hvordan organer og celler i kroppen din fungerer. Studere menneskelig fysiologi vil hjelpe deg å bli kjent med de normale funksjoner i kroppen. Det vil hjelpe deg å skille en normal kropp fra en syk en.

Lær om klinisk menneskets anatomi, studiet og disseksjon av menneskekroppen. Du vil se på hvilke typer organer i kroppen under deres normale stadier. Memorere de friske organer vil gjøre deg i stand til å studere en syk kropp og gjøre sammenligninger som kan føre til en diagnose.

Lær klinisk laboratorium vitenskap. Laboratory vitenskap omhandler etterforskningen av sykdom gjennom analytiske mikroskopiske teknikker. Du vil lære å analysere blod og andre kroppsvæsker. Denne viktige emnet vil hjelpe å diagnostisere raskt og nøyaktig skille mange symptomer med bruk av et mikroskop.

Lær hvordan å utføre en fysisk eksamen. Den fysiske undersøkelsen er prosessen med å observere og notere noe unormalt i menneskekroppen. Den fysiske undersøkelsen vil vise deg hvordan ulike symptomer manifest, ifølge sykdommen pasienten har.

Bli en lege. Den eneste måten å effektivt og lovlig diagnostisere fra symptomene en pasient kan presentere er å bli en lisensiert lege. Etter å ha lært de ovennevnte fag, kan du bruke dine kunnskaper til riktig diagnostisere symptomer.

Fibromyalgi: Diagnosis & symptomer

Fibromyalgi: Diagnosis & symptomer


Fibromyalgi (FM) er en medisinsk tilstand karakterisert ved kronisk utbredt smerte, invalidiserende tretthet og ømme punkter i bløtvev og ledd. Medisinsk vitenskap har vært i stand til å fastslå den eksakte årsaken til fibromyalgi, men studier har indikert at det har en tendens til å kjøre i familier. Selv om både kvinner og menn i alle aldre kan lider av fibromyalgi, er tilstanden mest vanlig hos kvinner i alderen 30 og 50. Les mer om de diagnostiske metoder og de vanligste symptomene på fibromyalgi.

Diagnose

Det er ikke noen enkle tester tilgjengelig som bekrefter eller utelukker fibromyalgi som den underliggende årsaken til symptomene. Diagnostisering fibromyalgi kan være vanskelig siden symptomene varierer mye fra dag til dag og fra en person til den neste. Leger vanligvis stole på pasienters rapporter om symptomer og en ømme punkter undersøkelse etablert av American College of Rheumatology (ACR). Diagnosen fibromyalgi krever ømhet i minst 11 av de 18 ømme punkter og utbredte smerter som har vart i minst 3 måneder og ligger i alle fire kvadranter av kroppen.

Pain

Den primære symptom på fibromyalgi er langvarig, dyp smerte. Selv om FM smerter er ofte lokalisert i ryggen, skuldrene og nakken, kan det migrere til alle andre deler av kroppen. Fibromyalgi smerte har blitt beskrevet som skyting, knivstikking, bankende, brennende, gnagende og verkende. Noen FM pasienter føler at de kommer ned med influensa; andre føler at de ble truffet av en buss. Smerten har en tendens til å bli verre i morgen, og kan forverres av kulde eller fuktig vær, angst og stress, overdreven fysisk aktivitet, mangel på avslappende søvn og fysisk inaktivitet.

Ømme punkter

Fibromyalgi lider er sensitive i bestemte områder av kroppen kjent som ømme punkter. Disse punktene er svært følsom ved berøring, men aldri vise noen tegn til hevelse, rødhet eller varme. Disse ømme punktene er lokalisert i ledd, muskler, sener og andre fibrøse vev, og er spredt over rygg, nakke, armer, bryst, brystkassen, rumpe, albuer, knær og hofter (Se Ressurser for anbud punkt diagram). Ømme punkter er veldig små, omtrent på størrelse med en krone. Årsaken til disse ømme punkter er ukjent.

Fatigue

Fatigue er et annet vanlig symptom med fibromyalgi pasienter. Nivået av trøtthet varierer fra mild til invalidiserende, og mange fibromyalgi lider blir tvunget til å slutte i jobben, droppe ut av skolen og stoppe sosialt samvær fordi de er så utmattet. Noen medisinske studier har vist at mange FM-pasienter har en søvnforstyrrelse som stopper dem fra å få dyp og rolig søvn er nødvendig for helbredelse muskler og bløtvev. Denne mangelen på restorative søvn fører stivhet og smerter.

Andre vanlige symptomer

Det finnes en rekke andre symptomer som er felles for FM lider. Et flertall av pasientene klager over "hjernetåke", eller en mental haziness som påvirker konsentrasjon og korttidshukommelse. Mange lider er følsomme for sterkt lys og høye lyder. De fleste FM pasienter har overlappende medisinske tilstander, slik som irritabel tarm syndrom (IBS), kronisk hodepine, kjemiske og hud sensitiviteter, svimmelhet og leddgikt. Depresjon og angst er også vanlige symptomer på grunn av stress forårsaket av stadig sliter med kroniske smerter, tretthet og mental tåke.

Livmor Tumor Diagnose

Livmor Tumor Diagnose


Livmor svulster, også kjent som livmor fibroid svulster, er godartet vekster som kan oppstå på flere forskjellige steder i livmoren. Selv om det ikke er kjent nøyaktig hvorfor enkelte kvinner utvikler disse svulstene, er det en rekke felles faktorer hos kvinner som har denne tilstanden. Det finnes en rekke muligheter for behandling for livmor tumorer, og diagnostisering av tilstanden blir vanligvis utført i tre hovedmåter.

Aspekter

Uterin fibroid tumorer kan utvikle seg like under membranen foring i livmoren; i det første laget av livmormuskel, den submucosale lag; eller dypt inne i livmorveggen selv. Svulstene er godartet, dvs. noncancerous, og generelt føre til liten trussel for den enkelte, med mindre de vokser til en ekstremt stor størrelse eller hemme evnen til kvinnen å bære barnet til termin. Flere faktorer ser ut til å gjøre en kvinne mer sannsynlig å utvikle sykdommen, inkludert en familie historie av livmor fibroid svulster, abnormiteter i livmor blodåre system, tidligere livmor vev traumer og å være av afrikansk avstamning.

Første etappe av Diagnose

Når du forsøker å diagnostisere livmor svulster, det første skrittet enhver lege vil ta en grundig bekken eksamen. Under bekken eksamen, vil legen trykke ned på nedre del av magen mens du setter inn flere hansker fingre inn i skjeden. Dette vil tillate legen å føle tilstedeværelsen av unormal vekst i livmoren.

Second Stage of Diagnose

Etter underlivsundersøkelsen, vil legen mest sannsynlig planlegge en ultralyd for å bestemme den nøyaktige plasseringen og størrelsen av massen, og for å utelukke enhver annen mulig diagnose, for eksempel en ovarial tumor. Den ultralyd vil være i stand til å finne den nøyaktige størrelsen og plasseringen av eventuelle fibroide tumorer i livmor.

Tredje etappe av Diagnose

Hvis bekken ultralyd ikke gir nok informasjon til å gjøre en fast diagnose, kan en MR, CT eller hysterosalpingogram utføres. Den hysterosalpingogram eller HSG, er en spesialisert type av ultralyd, hvor et kontrastfluid blir injisert inn i livmoren. Den kontrastfluid, som fremhever alle vev i livmoren, gjør det enda lettere enn en vanlig ultralyd for å identifisere unormale massene.

Behandling

Det er tre hoved behandlinger for livmor svulster. Den første er en kirurgisk prosedyre som vil fjerne hele uterus, eller bare det parti av uterus innehold fibroid tumor. Den andre er hormonell behandling, hvor kvinnen tar en kombinasjon av hormonelle midler til 3-6 måneder for å redusere størrelsen på tumoren. Det tredje alternativet er kalt UAE, eller livmor arterie embolisering. I denne prosedyren, er mikroskopiske perler injisert inn i arteriene som fôrer svulsten, blokkerer sin blodforsyning. Uten en konsekvent blodtilførsel, stopper svulsten vokser og til slutt krymper.

Giardiasis Diagnose

Giardiasis Diagnose


Giardiasis er forårsaket av tarm parasitten Giardia intestinalis. Ifølge Centers for Disease Control, er Giardiasis en av de vanligste årsakene til vannbårne sykdommer i USA. For eksempel, bassenger, badeland, badestamper og spas, innsjøer og elver eller bekker og andre vannkilder kan inneholde Giardia. Hvis du klarer å svelge selv en liten mengde vann som inneholder parasitten, vil du utvikle en infeksjon. Det er noen tester for å finne ut om du lider av en infeksjon.

Årsaker

Tilfeller av Giardiasis oppstå når du klarer å innta parasitten. Du kan bli smittet ved å plukke opp parasitten fra forurensede overflater, som for eksempel stellebord, bleie spann, leker og baderomsinnredning. Forurenset vann kan også bære parasitten samt spise rått kjøtt som inneholder parasitten. Parasitten er også gått gjennom avføring. Det er veldig vanlig å se barn passere en infeksjon i skolen når den infiserte barnet ikke vasker hendene og berører andre barn.

Avføringsprøve

Hvis du lider av symptomer som inkluderer flytende, illeluktende avføring, tretthet, magekramper og vekttap, vil legen bestille for en avføringsprøve skal samles inn fra deg. Ifølge Mayo Clinic, må du kanskje gi flere prøver over en periode på noen få dager. Jo flere prøver som er samlet inn av dere kan gi for en dyktigere diagnose. Prøvene som er samlet inn er undersøkt på en lab. Du kan bli bedt om å gi flere prøver etter et behandlingsforløp for å sikre at du blir ryddet for parasitter.

Enteroscopy

Hvis du lider av alvorlig diaré som følge av Giardiasis, vil legen bestille en enteroscopy å utelukke eventuelle andre forhold som forårsaker diaré. Før prosedyren, er du mildt bedøvet. En liten, tynn slange kalt et endoskop blir deretter satt enten gjennom munnen eller endetarmen. Små vevsprøver kan fjernes under prosedyren for å teste for årsaken til diaré. Dersom parasitten er funnet i vevsprøve, vil en positiv diagnose bekrefte infeksjon.

String Test

En streng test krever at for å svelge en streng som har en veid kapsel ved slutten av strengen. Strengen blir deretter fjernet noen få timer senere. Strengen er undersøkt under et mikroskop for å oppdage eventuelle parasitter eller egg fra parasitten. Ifølge Medline Plus, kan strengen testen være nødvendig hvis en avføringsprøve viste ingen tegn til parasitter. Hvis resultatene er funnet å være unormal, kan testen konkludere med at du lider av en parasittinfeksjon.

Forebygging / løsning

Den beste måten å hindre spredning av enhver form for infeksjon er å vaske hendene. Minn dine barn når de er på skolen for å vaske hendene. Ifølge Mayo Clinic, kan du ha den lille vaske hendene effektivt ved å synge en kort sang, slik som ABC. Du bør vaske hendene for opp til 15 til 20 sekunder. Eldre barn kan også bruke alkohol-basert hånd sanitizers når du er på skolen. Når du svømmer i alle typer vannkilde, aldri drikke vann og holde munnen lukket. Vær på vakt mot offentlige drikking fontener. Hvis du reiser til et annet land, alltid drikke flaskevann.

CJD Diagnose Informasjon

Ifølge National Institutes of Health, CJD (Creutzfeldt-Jakobs sykdom) er sjeldne, forekommer i én av en million mennesker over hele kloden. Den dødelig hjernesykdom vanligvis utvikler mellom alderen 50 til 75, med døden hyppigst forekommende innen ett år etter diagnose.

Hvordan stiller legen diagnosen?

Creutzfeldt-Jakobs sykdom er diagnostisert med en grundig nevrologisk undersøkelse og en spinalpunksjon (for å utelukke andre typer demens som Alzheimers eller encefalitt). En hjernebiopsi er nødvendig for å komme frem til en definitiv diagnose.

Ytterligere testing

MR (magnetisk resonans imaging) er nyttig for å identifisere den karakteristiske degenerasjon som er tilknyttet CJD. EEG (elektroencefalogram) kan også være nyttig for å identifisere spesifikke hjerneforstyrrelser som følge av sykdom.

Tre typer CJD

Sporadisk Creutzfeldt-Jakobs sykdom oppstår hos personer med ingen risikofaktorer for å utvikle tilstanden. Arvelig CJD oppstår hos personer med familiehistorie av sykdommen og ervervet CJD smitter ved kontakt med nervesystemet eller hjernevev.

Symptomer

Tegn og symptomer på hjernesykdom inkluderer tap av koordinasjon, svekket dømmekraft, søvnløshet, svekket resonnement, depresjon, hukommelsestap, synsproblemer, utvikler demens, vanlige følelser og fornemmelser og ufrivillige bevegelser.

Framdrift Symptomer

Symptomene vanligvis utvikle seg raskt sammen med sykdommen og inkluderer alvorlig muskelsvakhet, blindhet og koma.

Behandling

Det finnes ingen kur for Creutzfeldt-Jakobs sykdom, og det er ingen behandlinger for å stanse sykdommen progresjon. Behandlingsmålene er å lindre symptomer og øke pasientens komfort.

Medisinsk Selv Diagnose

Folk har vært å diagnostisere sine egne plager i århundrer, men med bruk av Internett, er flere mennesker blir til medisinske nettsteder for å bestemme innholdet av sin sykdom og hvordan de kan behandle den. Cyberchondria er det nye begrepet for folk som forskning og diagnostisere sine sykdommer på nettet. Uheldigvis, på grunn legemet er en kompleks organismen, kan medisinsk selvdiagnose være en farlig, og til og med dødelige, praksis.

Historie

Før mikroskoper, legemidler og stetoskop, snudde folk til familien eller samfunnet til å diagnostisere sykdom. Hvis selvdiagnose ikke kurere sykdom, kan en person besøke den lokale apoteker, shaman eller bestemor for behandling. En stift av tidlig behandling var kylling noodle soup, med kallenavnet "bestemors penicillin." Det blir fortsatt brukt av mange i dag som diagnostisere seg selv med en forkjølelse eller influensa.

Som selv Diagnoser

Ifølge Pew Internet & American Life Project, 79 prosent av folk som ikke har kroniske sykdommer søke på Internett for å diagnostisere seg selv. Videre, en heidundrende 86 prosent av Internett-brukere som har en sykdom eller sykdom slå opp informasjon om sykdommen på nettet.
En studie av Hartman Gruppen fant at mer enn halvparten (57 prosent) av alle kvinner har brukt Internett til å selv-diagnostisere minst av og til. Kvinner under 40 år selv-diagnostisere oftere (62 prosent) enn kvinner over en alder av 50 (53 prosent).

Diagnostisering Sykdom

Når selv diagnostisering online, alltid bruke anerkjente nettsteder. Elektroniske portaler som lar deg legge inn dine symptomer er mer pålitelig enn blogger eller fora der andre folk legge diagnostisering av sine egne symptomer. Bruk nettsteder som de av National Institutes of Health eller Mayo Clinic. Andre anerkjente nettsteder inkludere organisasjoner som spesialiserer seg på visse sykdommer, som for eksempel American Cancer Society og American Heart Association.
Bruk informasjonen som en generell referanse. Hvis en sykdom er mindre, for eksempel et utslett mellom tærne, prøv en over-the-counter rette. Hvis symptomene vedvarer, se en lege. Kunnskap nettet kan brukes til å diskutere dine symptomer intelligent med legen din.

Fordeler

Selvdiagnose tilbyr bekvemmelighet og økonomiske besparelser. Mange vil heller krype ut av senga i pyjamas og lese om sine symptomer enn kle på og kjøre til legekontoret og betale kostnadene for et kontor besøk, som går et gjennomsnitt på $ 60 eller mer.
Mange mennesker liker ikke å være på nåde av en lege de kan bare sjelden ser. De ønsker å få informasjon selv og være i stand til å ta egne helsetjenester beslutninger, og diagnostisering av sin egen sykdom hjelper dem til å føle empowered og i kontroll.

Farene

Self-diagnose kan være en farlig praksis. Medisinsk utøvere studie i årevis for å være i stand til å skille en sykdom fra en annen med lignende symptomer. En person med en sår hals kan diagnostisere seg selv som å ha en enkel forkjølelse, når, faktisk, er den sanne diagnose halsbetennelse og krever antibiotika.
Cyberchondriacs også en tendens til å mangle objektivitet. Når Googling begrepet "hodepine", det ville være lett for en person å tro at han har en hjernesvulst siden mer enn 25 prosent av resultatlisten det som en mulig årsak. I virkeligheten, bare ca 0,002 prosent av befolkningen stadig utvikler en hjernesvulst.
Kanskje den største faren for selvdiagnose mangler eller forkaster noe alvorlig. Verkende ledd og mangel på matlyst kan tyde på influensa eller fibromyalgi, men det kan også være et tegn på kreft. Et besøk til en lege kan være forskjellen mellom hostesaft og kjemoterapi.

Primær biliær cirrhose Diagnose

Ifølge Mayo Clinic, er primær biliær cirrhose en sykdom der gallegangene i leveren din er langsomt angrepet og til slutt ødelagt. Når gallegangene er ødelagt av primær biliær cirrhose skadelige stoffer får lov til å hope seg opp i leveren din. Dette kan føre til permanent arrdannelse i leveren vev (skrumplever). Medisinering kan hjelpe forsinke utviklingen av sykdommen, men i noen tilfeller levertransplantasjon kan være det beste alternativet.

Årsaker

Under normale forhold, nesten en liter galle reiser fra leveren til tarmen på en daglig basis. Primær biliær cirrhose dreper små kanaler i leveren, bremse og noen ganger blokkerer vanlige flyten av galle.

Den nøyaktige årsaken til primær biliær cirrhose er ikke kjent. The Mayo Clinic sier noen eksperter mener primær biliær cirrhose er en autoimmun sykdom der kroppen vender seg mot sine egne celler.

Risikofaktorer

Kvinner er langt mer sannsynlig enn at lider av primær biliær cirrhose. Faktisk, sier Mayo Clinic mer enn 90 prosent av personer med sykdommen er kvinner. Flertallet av personer diagnostisert med primær biliær cirrhose er mellom 35 og 60. Det er antatt at både genetikk og miljømessige faktorer kan bidra til utvikling av sykdommen.

Symptomer

Mens noen pasienter ikke merke symptomer i årevis etter den første diagnosen av primær biliær cirrhose, kan andre lider av tretthet, kløe, tørre øyne og tørr munn. Som ødeleggelse av gallegang og leverceller forverres, kan andre tegn er gulsott (gulfarging av hud og det hvite i øynene) eller hyperpigmentering (en mørkere i huden). Noen kvinner med primær biliær cirrhose rapportere hyppige urinveisinfeksjoner.

Diagnose

Det finnes en rekke forskjellige testmetodene som er tilgjengelige for å hjelpe til ved diagnostisering av primær biliær cirrhose. Leverfunksjonstester undersøke en blodprøve for å sjekke nivået av enzymer som kan avsløre leverdysfunksjon generelt og gallegang skade spesielt. Under en leverbiopsi en liten prøve av leveren vev er fjernet og undersøkt under et mikroskop for å diagnostisere sykdommen. Dersom biopsien er positivt det kan også identifisere hvor langt sykdommen har kommet (staging).

Behandling

Behandling for primær biliær cirrhose er sentrert på å bremse ned fremme av sykdommen, unngå komplikasjoner og minimere symptomer. Ursodeoksykolsyre (UDCA) kan hjelpe ved å påvirke kroppens gallesyrer og reduserer betennelse. Hvis startet i de tidlige stadier av sykdommen, kan UDCA forlenge livet. Imidlertid er det ikke ansett for å være like effektivt for pasienter med alvorlig leverskade.

Prognose

Prognosen for primær biliær cirrhose er vanskelig å forutsi. The National Institute of Health sier at i de fleste tilfeller pasienter vil trenge en levertransplantasjon etter ca syv år.

NIH sier en levertransplantasjon er den eneste behandlingen tilgjengelig som effektivt vil kurere primær biliær cirrhose. Nyere medikamenter som demper immunsystemet har bidratt til å forbedre transplantasjon overlevelse. Men det er mulig at sykdommen kan komme tilbake i den nye leveren.

Hemangioma Diagnose

En hemangionma (også kalt jordbær hemangioma) er en vanligvis ufarlig føflekk som vises som en rød lapp eller en knute av overflødige blodkar i huden. En hemangioma kan forstørre under en nyfødte første året og gradvis i det første tiåret av livet. I de fleste tilfeller vil en hemangioma ikke krever behandling.

Årsaker

Ifølge National Institute of Health, er hemangioma en unormal opphoping av blodkar i huden eller indre organer. Omtrent 30 prosent eksistere ved fødselen og resten utvikle seg i løpet av de første månedene av barndom.

Det er usikkert nøyaktig hva som forårsaker blodårene til å samle inn masse, men Mayo Clinic sier noen forskere mener det er en sammenheng mellom hemangiomer og spesifikke proteiner som produseres av morkaken under svangerskapet.

Typer

Flertallet av hemangiomer vises på ansikt og hals. En hemangioma kan være i det ytterste laget i huden (kapillær hemangioma) eller dypere i huden (kavernøse hemangioma), og noen ganger er de en kombinasjon av begge typer.

Diagnose

Legen vil diagnostisere hemangiomer ved å gjennomføre en fysisk undersøkelse. Selv diagnostisk testing er vanligvis ikke nødvendig, da dype eller kombinasjons lesjoner er tilstede en MR (bruker kraftige magneter og radiobølger til å ta bilder av kroppen) eller CT scan (bruker x-stråler for å lage cross-sectional bilder av kroppen) kan utføres.

Behandling

Overfladiske hemangiomer vanligvis ikke krever behandling. De vanligvis visne bort på egenhånd. Av og til laserbehandling (intense lysstråler til nøyaktig kuttet, brenne eller ødelegger vev) blir brukt til å eliminere samling av små fartøyer.

Cavernous hemangiomer som involverer øyelokket og blokk visjon er oftest behandlet med steroidinjeksjoner (Kortison) eller laser behandlinger. Noen leger bruker en comination av begge preparatene. Disse behandlingene raskt minske lesjoner der korrigere hindret visjon.

Prognose

I sjeldne tilfeller kan en sår utvikle seg i hemangiomer og kan forårsake smerter, blødning eller infeksjon. I omtrent halvparten av tilfellene av overfladisk hemangiomer fødselsmerke forsvinne etter alder 5. De aller fleste (90 prosent) er borte før fylte 10 år.

Ifølge American Osteopathic College of Dermatology fleste leger tror at små hemangiomer som er stillestående i naturen bør være alene, spesielt hvis de ikke er synlige på grunn av klær.

Lung Knuter Diagnose

Lunge knuter er klassifisert som 3 til 4 centimeter abnormiteter som ligger i lungene og generelt er asymptomatiske. Helsepersonell vanligvis diagnostisere lunge knuter mens pasientene gjennomgå en kiste X-ray for andre symptomer. Ifølge PulmonaryChannel.com, disse avvikene er vanlig og finnes i én av hver 500 røntgenundersøkelse med over 150.000 tilfeller av ensomme lunge knuter diagnostisert årlig.

X-Ray

En X-ray i thorax-regionen er den første diagnostiske verktøy som lokaliserer lunge knuter. X-stråler er gjentatt i ulike tidsintervaller for å finne ut om lunge nodule endringer over tid. En godartet (ikke-cancerous) diagnose er rapportert hvis det ikke er endring i størrelse for en to-års periode. En ondartet (kreft) abnormitet vil bli notert dersom veksten skjer innenfor en en-til seks-måneders periode for å finne unormalt.

Laboratorieundersøkelser

En komplett blodprosent (CBC), avføringsprøve, urinanalyse, spytt studie og tuberkulose hudtest (PPD hudtest) er diagnostiske verktøy for å finne ut om lunge knuter er til stede. Testene er også utført for å bestemme om noen andre sykdommer eller kreft metastasert (spredning) fra lungene til andre steder i kroppen. Når lungene nodule er mistenkt for å være negativ, PPD hudtest gjort for å utelukke en tuberkulose diagnose som kunne masquerade som knuter.

Computertomografi (CT) skanning

En thorax CT utføres etter abnormitet ligger i brystet X-ray. En CT-skanning er mer grundig enn en vanlig røntgen og i stand til å forbedre egenskapene til nodule å inkludere størrelse, form, mønster og omkringliggende lesjoner. Det kan også finne det området hvor den nodul er plassert, og hvis det er flere knuter tilstede.

PET Scan

En positronemisjonstomografi (PET) scan er et diagnostisk verktøy for å avgjøre om en lunge nodule er til stede. Den bruker en radiomerket (radioaktiv kombinasjon) substans for å måle metabolsk aktivitet lesjoner. Mens anvendelse av en 3-D, farget bilde, kan det PET scan bestemme mengden av stoffet vevet er absorberende. Maligne knuter ta i mer substans enn godartede knuter.

Fiberoptisk Bronkoskopi Biopsi

Fiberoptisk bronkoskopi biopsi er en diagnostisk test som brukes til å avgjøre om respirasjonsproblemer er til stede. Ved hjelp av en fleksibel slange, tar denne operasjonen en prøve av lungevev for biopsi. Etter samlingen, er det undersøkt i laboratoriet under et mikroskop for å bestemme om den nodul er benigne eller maligne. Omtrent mer enn 70 prosent av lungekrefttilfellene er vevsprøve ved hjelp av en bronkoskopi, ifølge PulmonaryChannel.com.

Perkutan nålebiopsi

En nål biopsi utføres ved hjelp av aspirasjon (tilbaketrekking av væsker) fra brystveggen. Etter aspirasjon er utført, vil prøven bli undersøkt i et laboratorium av en patolog for å diagnostisere dersom lesjonen er benigne eller maligne. Ifølge PulmonaryChannel.com, nål biopsier gi nøyaktig diagnose av maligne knuter ca 75 til 95 prosent av tiden.

Skulderskader Diagnose

Det finnes mange typer av skulderskader og flere årsaker for hver type. En skulderskade kan være et resultat av flere faktorer, inkludert ulykke, overforbruk, aldring og sykdom. På grunn av de mange varianter av skulderskader, bør du oppsøke lege for en diagnose og behandlingsplan.

Typer skulder skader

De vanligste skulderskader inkluderer bursitt, forstuinger, tårer, dislokasjoner, separasjoner, leddgikt, senebetennelse og rotator cuffs. I alle skulder skader den vanlige prosessen med diagnose er tre trinn, som involverer en detaljert medisinsk historie, fysisk undersøkelse og tester.

Medical History

En medisinsk historie er grunnleggende. Hvis legen din vet at du spiller sport eller delta i noen form for aktivitet som kan anstrenge skulderen din, vil dette indikere hva slags tester for å utføre, og hva du skal se etter på en fysisk eksamen. Dersom, på den annen side, fører dere en stillesittende livsstil, legen vil forsøke å identifisere andre potensielle årsaker til skade.

Symptomer

Symptomer er fortsatt den sikreste indikator på skulderskade. Symptomer varierer avhengig av typen av skade. Hvis skulderen er ute av ledd, kan den forstuet bein bøye seg fremover, bakover eller nedover, og forstuet delen vil vises ut av proporsjoner. Når det er separeringen av ben skuldersmerter eller ømhet er ledsaget av en hump. I tilfelle av tendinitis og bursitis, er langsom og gradvis økning av smerte i den øvre skulder eller øvre tredjedel av armen og søvnproblemer på den siden. Med rotator cuff skade er det smerter over hele deltamuskelen. Denne smerten kan bli alvorlig forverret av handlinger som dressing. Med en frossen skulder er det uutholdelig smerte, noe som resulterer i problemer med å gjøre selv grunnleggende ting. Den sikreste tegn på et brudd er hevelse, rødhet og blåmerker som følger den.

Fysisk eksamen

En fysisk undersøkelse vil gi en vurdering av smerte, plassering og grensene for bevegelsen og omfanget av forvridning. Vurdering kan innebære å observere du flytter skulderen eller delta i enkle aktiviteter. Det kan også innebære flere medisinske tester.

Tester for diagnostisering

Medisinske tester er ofte nødvendig for å diagnostisere en skulderskade. Disse testene består vanligvis av røntgen, arthrogram, ultralyd og magnetisk resonans tomografi scan. Med røntgen, blir et lavt strålingsnivå passert på kroppen for å bidra til å lokalisere arten av skade. Et røntgen er nyttig for diagnostisering av bare noen typer skulder skader, slik som frakturer.

En arthrogram er et bilde som kan sees etter kontrastvæske påføres på skulderleddet i strukturer slik som rotatorkuff eller noen skader.

En ultralyd er en prosedyre der en håndholdt skanner holdes på huden og føres over hele området av skaden. Bildet av det indre av skulderen er reflektert på dataskjermen. Dette gjør at ortopedisk kirurg eller lege for å få en ganske klar idé om hva som kan ha gått galt med skulderen. Dette er spesielt nyttig i diagnostisering skulder cuff skader.

MR eller magnetisk resonanstomografi regnes som den mest avanserte diagnostiske hjelpemiddel i skulderskader. Dette gir en mer detaljert tverrsnitt sett av bilder av skaden.

Ultralyd Diagnose

Ultralyd Diagnose


En ultralyd er mer kjent som en ultralyd. Det er avhengig av bruk av usynlige lydbølger for å gjenskape et digitalt bilde av en pasients kropp som kan benyttes for visuell diagnose. Det er ofte brukt for å oppdage svangerskap og fosterutvikling samt forhold som kreft, svulster og cyster.

Betydning

En ultralyd er et nyttig og viktig verktøy i prosessen med å formulere en innledende diagnose. Det tillater leger å synlig oppdage kroppslige avvik som føtale komplikasjoner hos gravide kvinner, gallestein, hjertefeil og svulster. Under en diagnostisk ultralyd, frekvenser produsert av lydbølger faller generelt i 1 til 10 millioner hertz område. De lavere områder gir dypere penetrasjon og brukes til å diagnostisere misdannelser i abdominal organer. Høyere områder gir mindre penetrasjon og brukes for overfladiske undersøkelser.

Funksjon

En ultralyd skjer gjennom stimuleringen av en liten krystall, kjent som en transduktor, på innsiden av ultralydenheten. Den transduser sender ut ultralydbølger, som deretter reflekteres av de forskjellige vev i kroppen. Når reflektert, ultrasoniske bølger tilbake i form av ekko som kan overføres til digital bildebehandling. En lege kan deretter overføre dette bildet til en dataskjerm for videre analyse.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer av ultralyddiagnose. For eksempel bruker en endoskopisk ultrasonografi en transduser koblet til et langt fleksibelt rør for å inspisere hule organer. I en grå-skala ultralyd, er styrke eller svakhet av ekko avgis av en svinger vises som varierende farger på en dataskjerm. En A-modus (eller amplitudemodulasjon) ultralyd har to separate akser: en for å måle styrken av ekko og en annen til å måle tiden det tar for et ekko for å gå tilbake. En B-modus (lysstyrke modulasjon) ultralyd gir informasjon angående styrken av et ekko, og den avstand den reiser så vel som posisjonen til objektet som produserer ekkoene. En M-modus (bevegelsesmodus) ultralyd gir tracings echogenic av gjenstander, som er gjenstander i stand til å sende ut lydbølger, slik som hjertet. En Doppler gjør målinger basert på frekvensen av lydbølgene er proporsjonale med hastigheten av blodstrømmen. En real-time ultralyd gir tracings av echogenic gjenstander med 30 bilder per sekund, noe som gjør at objekter som skal sees i nåværende eller "ekte" tid.

Fordeler

En ultralyd er av særlig verdi for områdene obstetrikk. Det gir en generelt sikker, ikke-invasiv metode for å påvise føtale misdannelser og diagnostisering av svangerskap. Det er ofte brukt i undersøkelser av hjertet samt de forskjellige hulrom i kroppen hvor kreft eller godartede cyster ofte utvikler. Ultrasonographs blir noen ganger brukt til å oppdage svulster eller fremmedlegemer i øynene, samt demonstrere netthinneavløsning. Disse mange bruksområder gi leger med en tidlig, ofte livreddende diagnose av dødelige komplikasjoner.

Advarsel

En ultralyd ikke er en ufeilbarlig metode for diagnose. En lege kan være lurt å planlegge ytterligere tester (blod, urin, biopsi) for å bestemme tilstedeværelsen av en sykdom eller utviklingsavvik. En ultralyd kan ikke brukes til å detektere abnormaliteter innenfor bein fordi vevet er for tykk. Heller ikke kan en ultralyd påvise avvik i lungene fordi lydbølgene ikke går gjennom strukturer som inneholder luft.

Hypokalsemi Differential Diagnosis

Ifølge Mayo Clinic hyperkalsemi er en tilstand der kalsiumnivå i blodet er høyere enn normalt. Mens noen kalsium er nødvendig for beindannelse, kan overdreven nivåer opprørt normal frigjøring av hormoner og riktig hjernen og nervefunksjoner. The National Institutes of Health (NIH) sier differensialdiagnose for hyperkalsemi har vokst til mer enn to dusin egne vilkår. Imidlertid, ved å skille det primære hyperparatyreoidisme og kreft står for opp til 90 prosent av alle hypercalcemic pasienter, optimal behandling kan oppnås ved å fokusere på disse to områder. Alle årsaker er sett på i differensialdiagnose, med den mest utbredte først.

Hyperparatyreoidisme og kreft

Den primære årsaken til hyperkalsemi er aktivitet i minst ett av de fire parathyroid kjertler som er over det som er normalt (primær hyperparatyreoidisme). Disse kjertlene kontrollere kalsium. Postmenopausale kvinner er utsatt for å utvikle hyperkalsemi på grunn av overaktiv parathyroid kjertler.

Visse typer kreft, særlig lungekreft og brystkreft, kan øke sjansene for å utvikle hyperkalsemi. Noen maligniteter lage et protein som etterligner parathyreoideahormon, oppmuntre utgivelsen av kalsium fra bein inn i blodet.

Andre årsaker

Noen sykdommer (tuberkulose, en smittsom lungesykdom, og sarkoidose en inflammatorisk sykdom) kan føre til hyperkalsemi. Disse forhold gjør at områder med betennelse på grunn av vevsskade (granulomer) og kan føre til høye nivåer av vitamin D som i sin tur føre til hyperkalsemi.

Visse medisiner som litium kan øke utskillelsen av parathyreoideahormon og forårsake hyperkalsemi. Tiaziddiuretika kan føre til høye nivåer av kalsium i blodet ved å redusere mengden av kalsium elimineres i urinen.

Tar mega doser av kalsium eller vitamin D-tilskudd over en lengre periode av tid føre til over-normale kalsiumnivåer i blodet ditt.

Symptomer

Noen ganger er det få om noen tegn til å indikere hyperkalsemi, mens i andre tilfeller effekter kan være åpenbare og alvorlige. Symptomer kan inkludere forstoppelse, forvirring, hyppig vannlating og overdreven tørste.

Andre tegn på hyperkalsemi inkluderer muskelsmerter og svakhet, tretthet og magesmerter.

Diagnose

En differensialdiagnose av hypokalsemi inkluderer samle en personlig og familiens medisinske historie, lage en liste over symptomer og utføre undersøkelser og tester, inkludert en kiste X-ray, computertomografi (CT) scan, magnetic resonance imaging (MRI) skanne og mammografi. Disse diagnoseverktøy kan bidra til å identifisere hvorvidt lungekreft, brystkreft, andre maligniteter eller sykdommer er til stede. En differensialdiagnose er i hovedsak en elimineringsprosess, med de mest sannsynlige årsakene testet for første.

Behandling

Behandling av hyperkalsemi kan variere avhengig av hvor høyt kalsiumnivå, og hvorfor det er forhøyet. Stoffet furosemid, kanskje bedre kjent som Lasix, hemmer kalsium reabsorpsjon i nyrene og oppfordrer urinmengde.

Fosfat piller redusere høye nivåer av kalsium som er forårsaket av en fosfatmangel. Betennelsesdempende midler som steroider er nyttig med noen kreftformer og giftige nivåer av vitamin D.

Hyperparatyroidisme er vanligvis avhjulpet ved kirurgisk fjerning av en eller flere av biskjoldkjertlene og en hvilken som helst vev som produserer et overskudd tilførsel av hormonet.

Sykepleie Diagnose og vedlikehold Planer for metabolsk acidose

Metabolsk acidose oppstår når blodet har høyt syreinnhold. Det kan være forårsaket av alvorlig diaré, nyresykdom, diabetisk ketoacidose eller sult. Symptomer på metabolsk acidose inkluderer tap av matlyst, kvalme, oppkast, magesmerter, uregelmessige hjerteslag, økt respirasjonsfrekvens, varm rød hud og koma.

Assessment

Ta en ernæringsmessig historie fra din klient å vurdere for underernæring, sult og alvorlig diaré. Vurdere ham videre ved å utføre en fysisk vurdering på hans hjerte for uregelmessige hjerteslag og sjekke for lavt blodtrykk og hudtemperatur. Vurdere hans respirasjonsmønster og sjekk hans bevissthetsnivå. Gjennomgå hans medisinske journaler for laboratorietester som viser elektrolyttforstyrrelser som hyperkalemia og unormale pH-verdien.

Nursing Diagnosis

Organiser dataene du samlet under vurdering og identifisere prioriterte sykepleie vurderinger. Disse er de mest urovekkende tegn, symptomer og effekter på metabolsk acidose vises av pasienten. Neste, skriv ned dine sykepleie diagnoser basert på dine prioriterte sykepleie vurderinger. En sykepleier diagnose for metabolsk acidose kan bli nedsatt minuttvolum relatert til dysrhythmias fra hyperkalemia.

Forventede resultater

Skriv ned dine mål eller forventet utfall for pasienten basert på pleie diagnoser du chose.Your forventede utfallet kan være at pasienten vil vise tilstrekkelig minuttvolum som dokumentert av hennes vitale tegn som er blodtrykk, puls og hjerterytme er innenfor hennes normale grenser.

Intervensjoner

Skriv ned sykepleien at du vil iverksette for å møte dine forventede resultater. Sykepleien for metabolsk acidose inkluderer administrere natriumbikarbonat, intravenøs væske og medisiner som bestilt, overvåking laboratorieresultater for serumelektrolytter og overvåke vitale tegn.

Evaluering

Implementere sykepleien og observere pasientens reaksjon på dem. Finn ut om din forventede resultater ble møtt ved å sjekke for å se om pasientens blodtrykk, puls og hjertefrekvens holdt seg innenfor sin normalgrensen. Hvis de ikke var oppfylt, revurdere din pasient og endre intervensjoner tilsvarende.

Streptococcus pyogenes Diagnose

Streptococcus pyogenes er en av de mest vanlige typene av bakterier som finnes på huden. Mange mennesker bærer disse bakteriene med ingen tegn til sykdom. Men når kroppens forsvar er kompromittert, bakteriene har potensial til å forårsake en rekke alvorlige sykdommer, som halsbetennelse, impetigo, skarlagensfeber, revmatisk feber, nekrotiserende fasciitt og andre hudinfeksjoner. På grunn av at bakteriene forårsaker en så lang rekke sykdommer, er flere forskjellige tester som anvendes for å diagnostisere Streptococcus pyogenes.

Identifikasjon

Streptococcus pyogenes er en fakultativ anaerob gram-positiv bakterie. Den består av lange kjeder av runde celler, ca 0,6 til 1,0 mikrometer i diameter. Bakteriene er ikke-motile, betyr det ikke beveger seg. Det spiller også produserer ikke sporer. For å vokse, bakterier krever en anriket medium som inneholder blod.

Felles Diagnose

Fordi Streptococcus pyogenes er ansvarlige for en rekke sykdommer, er ulike skritt tatt for å diagnostisere bakterier. Strep hals er ofte diagnostisert gjennom en hals kultur. Når halsen er penslet, blir bakteriene smurt på en bestemt blodkulturplate som gjør det mulig for bakteriene til å vokse. Resultatene er vanligvis tilgjengelig innen 24 til 48 timer. Hvis bakteriene vokse, er testen positiv for strep hals. Dersom bakteriene ikke vokser, er testen negativ.

Den blodkulturtest bør vise beta-hemolyse, noe som skjer når bakterier spiser gjennom blod-agar. Hvis du holder opp blod agar plate til en kilde til lys, bør du legge merke til at bakteriene har spist nesten helt gjennom blod agar. Et gram flekken kan også gjøres på bakterier. Gram flekken bør vise gram-positive bakterien i en Streptokokker ordning; hovedsak, bør flekken viser lilla sirkulære celler i lange kjeder.

Rapid Diagnose

En rask strep test har også blitt utviklet for å diagnostisere strep hals i løpet av bare noen få minutter. En rask strep test også en hals kultur. En bomullstampong ble gnidd over mandlene og hals, og deretter plassert i en spesialbeholder. Disse bomullspinner er konstruert for å reagere bare på tilstedeværelsen av Streptococcus pyogenes, som er ansvarlig for streptokokker. En positiv test indikerer nærvær av bakterier.

Visual Diagnose

Skarlagensfeber og impetigo kan både bli diagnostisert gjennom en visuell undersøkelse, siden deres symptomer er lett gjenkjennelig. Skarlagensfeber er karakterisert ved en lys rød utslett som begynner på brystet og kan spre seg ut til resten av kroppen. Utslettet ser ut som små røde peikt på huden og har en grov tekstur som ligner på sandpapir. Brennkopper starter ganske enkelt som en rød sår, men danner i en crusty sår etter noen dager. Nekrotiserende fasciitt er først diagnostisert gjennom en visuell undersøkelse, men ytterligere medisinske tester er ofte nødvendig. Nekrotiserende fasciitt forårsaker omfattende vevsskade og er dødelig i 30 til 40 prosent av alle tilfeller.

Behandling

Fordi Streptococcus pyogenes bakteriene ikke danner sporer, kan de lett bli ødelagt. Sykdommer forårsaket av disse bakterier som vanligvis svarer godt til antibiotika; penicillin er den hyppigst foreskrevne medisiner for å behandle sykdommer forårsaket av Streptococcus pyogenes. Imidlertid, nekrotiserende fasciitt innebærer ofte den kirurgiske fjerning av alle infisert vev, ettersom bakteriene spres ganske raskt.