Digidexo.com

lou gehrigs karbohydrater

Psykologiske effekten av Lou Gehrig sykdom

Psykologiske effekten av Lou Gehrig sykdom


Lou Gehrigs sykdom er en nevrologisk tilstand, og det er vanligvis ikke forbundet med psykologiske effekter. Imidlertid kan noen tilfeller av Lou Gehrigs sykdom være knyttet til visse former for demens, angst, depresjon og hukommelsessvikt.

Definisjon

Amyotrofisk lateral sklerose, som også kan refereres til som ALS eller Lou Gehrigs sykdom, er en terminal neurologisk sykdom karakterisert ved muskel-dysfunksjon og lammelse. Lou Gehrig var en berømt baseball-spiller som døde av sykdommen i 1941.

Symptomer

Lou Gehrig sykdom kan begynne med svakhet i bena, føtter og hender, muskelkramper, rykninger i armer, svekket tale og svelgeproblemer. Som sykdommen utvikler seg kan det føre til lammelser og negativt påvirke spise og puste.

Demens

Ifølge MayoClinic.com, kan de med Lou Gehrigs sykdom ha en økt risiko for å utvikle Alzheimers sykdom, frontotemporal demens og, som begge er progressive former for demens som kjennetegnes av alvorlig svekket kognitiv funksjon.

Depresjon

Ifølge National Institute of nevrologiske sykdommer og slag (ninds), er Lou Gehrig sykdom vanligvis ikke forbundet med kognitiv svikt; Derfor kan en pasient være fullt klar over progresjon av hans fysiske symptomer og oppleve depresjon og angst. Ifølge ninds, kan noen pasienter vise hukommelsestap og feilaktig beslutningsprosesser i forbindelse med sin sykdom.

Prognose

Det finnes ingen kur for Lou Gehrig sykdom. Ifølge ALS Association, er den gjennomsnittlige levealder for en pasient med Lou Gehrig sykdom to til fem år etter å ha blitt diagnostisert.

Hva er Lou Gehrig sykdom?

Lou Gehrigs sykdom, vitenskapelig kjent som amyotrofisk lateral sklerose (ALS), er en sykdom som angriper de motoriske neuroner i hjernen og ryggmargen. Dette fører til at manglende evne til å styre muskelbevegelser. Lou Gehrig sykdom er sjelden blant barn og er vanligvis diagnostisert hos voksne mellom 40 og 70. Sykdommen er ikke smittsom og er ikke spres gjennom menneskelig kontakt.

Symptomer

Muskelsvakhet i armer og ben er et tidlig tegn på Lou Gehrig sykdom. Andre symptomer er snubler, faller, manglende evne til å holde elementer i hendene, har problemer med å snakke og muskel kramper eller rykninger.

Diagnose

Leger vil utføre ulike tester for å utelukke andre mulige nevrologiske sykdommer. Electromyogram (EMG), spinal kraner, biopsi, blod, urin og røntgen er noen av de testene som bidrar til å identifisere muskel og nerveskader.

Behandling

Medisiner er foreskrevet for å lindre muskelsmerter og vanskeligheter med å svelge. Fysioterapi kan hjelpe pasienter gjenvinne muskelbevegelser. Hjemmehjelp kan være foreskrevet for de familier som har problemer med å håndtere virkningene av sykdommen.

Påvirker

Lou Gehrig sykdom vil ikke hindre deg fra å delta i normale aktiviteter. Du vil fortsatt ha alle de fem sansene, og du vil fortsatt kunne tenke og lære normalt. Mens medisiner og terapier kan lindre noen av symptomene på Lou Gehrig sykdom, dette er en livstruende tilstand.

Fakta

Sykdommen er oppkalt etter en berømt New York Yankees baseball-spilleren som ble rammet av ALS i 1930.

Glutamat og Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrigs sykdom, også kalt amyotrofisk lateral sklerose (ALS), er en nevrologisk sykdom. I ALS, høye nivåer av glutamat i spinalvæsken føre til at neuroner som styrer bevegelsen av musklene for å dø.

Historie

Medisinsk forskning i 1990-årene viste at 40 prosent av pasienter som lider av Lou Gehrigs sykdom hadde høye nivåer av glutamat i sin spinalvæske.

Behandling

Et stoff kalt riluzole er den eneste behandlingen tilgjengelig for å kontrollere glutamat. Det blokkerer produksjonen av glutamat i hjernen slik at det ikke er noen overdreven oppbygging.

Funksjon

Glutamat (glutaminsyre) er den mest vanlige nevrotransmitter. Glutamat er ment å bli absorbert når den har overført den kjemiske meldingen. I ALS, er glutamat ikke absorberes og fortsetter å stimulere nervecellene, som blir utmattet og til slutt dø.

Berømte Ties

Sykdommen er oppkalt etter den baseball-spilleren Lou Gehrig, som holdt en rekke store liga poster. Han ble rammet av sykdommen i tre år før han døde i 1941.

Potensiell

Videre forskning har vist er det noen antibiotika som tilhører penicillin gruppe som kan brukes for å fjerne overskudd av glutamat.

Fakta om Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrig sykdom er en mer vanlig navn for amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Det er en progressiv nevrodegenerativ lidelse, noe som betyr at nervene i ryggraden som styrer muskelbevegelser sakte forverres inntil personen blir lammet.

Årsak

Det er ingen kjent årsak Lou Gehrigs sykdom. Ingen kobling til infeksjon, miljø, kjemikalier eller livsstil har blitt funnet. Det har en tendens til å kjøre i familier, så det ser ut til å være arvelig.

Forebygging

Fordi Lou Gehrig sykdom har ingen kjent årsak, er det ingen måte å forhindre det.

Symptomer

Tidlige symptomer inkluderer muskelsvakhet i armer og ben, tretthet, sløret tale, klossethet og muskelrykninger.

Behandling

Det finnes ingen kur. Den eneste godkjente behandling er riluzole (RILUTEK), som brukes til å bremse sykdomsutviklingen. Riluzol kan forlenge livet opp til 3 måneder, og utsette behovet for en trakeostomi (innsetting av en pusterøret i halsen). Mulige bivirkninger er kvalme, svimmelhet og nedsatt lungefunksjon.

Prognose

Symptomene på Lou Gehrig sykdom gradvis forverres etter hvert som sykdommen utvikler seg. Personer med Lou Gehrig sykdom generelt lever 3 til 5 år etter diagnose selv om noen kan leve i flere tiår. Sykdommen påvirker bare frivillig muskelbevegelser, ikke puster eller puls, men det etterlater pasienter utsatt for luftveisinfeksjoner som lungebetennelse.

Koblinger mellom statiner Medisiner & Lou Gehrig sykdom

I løpet av de siste årene har det vært spørsmål reist om mulige sammenhenger mellom statin narkotika, som vanligvis brukes til å senke kolesterolet, og amyotrofisk lateral sklerose (ALS) eller Lou Gehrig sykdom. Bevisene er delt, selv om det amerikanske Food and Drug Administration i 2008 utstedte en rapport gjendrive noen linker.

Typer

Blant de mest populære statin narkotika er Lipitor, Crestor og Pravachol. De fungerer ved å hemme samlede kolesterolproduksjonen for å redusere LDL kolesterol teller.

Effekter

Tilhengere av teorien om at statin narkotika fremme ALS hevder at narkotika føre til degenerasjon i muskelvev. Mangel på kolesterol, hevder de, hemmer reparasjon av muskel-og nervevev.

Funksjoner

Tilhengere av teorien peker på mange pasienter klager over muskelsmerter og svakhet, mens de tar noen statin narkotika.

Teori motstandere

En september 2008 bulletin utstedt av den føderale Food and Drug Administration hevdet at statin narkotika hadde ingen innflytelse på forekomsten av ALS. FDA rapporten ble utstedt etter analyse av en 41-pasient studien, som viste ingen økt forekomst av ALS blant statinbrukerne enn de som bruker en placebo.

Advarsel

FDA studie i saken hadde ikke gjennomført fra utstedelse av uttalelsen. Det som ble rapportert var foreløpige resultater fra studiene.

Hva er årsakene til Lou Gehrig sykdom?

Lou Gehrigs sykdom er en vanlig akseptert navn for sykdommen kalt amyotrofisk lateral sklerose (ALS). ALS er en uhelbredelig, progressiv hjernesykdom. En pasient plaget med ALS vil begynne å oppleve den langsomme død av nerveceller i hjernen og ryggmargen. Disse nervecellene, som kalles motoriske nerveceller, hjelpe hjernen til å styre bevegelse og muskler. Når nerveceller dør, til slutt mister hjernen evnen til å kontrollere muskelbevegelser. Således, som sykdommen utvikler seg, pasienter til slutt bli helt lammet. Til slutt, er hjernen i stand til å kontrollere de ufrivillige muskelbevegelser kroppen trenger for å leve, og pasienten dør. Det er i dag ingen kjent kur for ALS, og årsakene til sykdommen forblir unnvikende.

Risikofaktorer

Omtrent 5.600 mennesker er diagnostisert med ALS hvert år i USA, og opp til 30.000 amerikanere er estimert til i dag har sykdommen. 93% av pasientene med diagnosen ALS er kaukasisk. Seksti prosent er menn; ALS er 20% mer vanlig hos menn deretter kvinner. De fleste pasientene er mellom 40 og 70 når de begynner å utvikle ALS, med en median alder på diagnostisering av 55.

Genetiske årsaker

Bare en svært liten prosentandel av ALS tilfellene er forårsaket av genetikk. Det er anslått at bare 10% av diagnostiserte pasienter har et nært familiehistorie med ALS. Disse pasientene blir referert til som å ha FALS eller familiær ALS.

Andre årsaker

Ikke-genetiske årsaker til ALS er ikke klart, selv om forskningen er i gang for å forsøke å finne livsstil eller andre faktorer som kan bidra til utvikling av ALS. Ifølge Johns Hopkins forskningssenter, i mer enn ni av ti tilfeller, er det ingen klar grunn til at pasienten utviklet ALS. Pasientene mangler en genetisk historie, samt vanlige livsstilsfaktorer (inkludert plassering av bolig, kosthold og livsstilsvalg). Dermed leger på denne tiden ikke er i stand til å spekulere på eventuelle årsaker til ALS, annet enn de sjeldne genetiske tilfeller.

Sypmtoms

Symptomer for ALS blir ofte oversett i de tidlige stadier av sykdommen, så ALS ofte ikke blir diagnostisert før sykdommen har kommet. Symptomer, som får stadig verre, kan omfatte muskelsvakhet, (særlig i armer, ben, hender eller munn) ufrivillige bevegelser, (inkludert rykninger og kramper) svekket tale og vanskeligheter med å puste eller svelge.

Genetisk testing

Selv om genetisk testing er foreløpig begrenset, er det mulig å gjennomgå genetisk testing for å avgjøre om du er bærer av en genetisk feil som kan forårsake ALS. Endringer i et bestemt gen, kalt SOD1 genet har blitt identifisert i ca 20% av familier med ALS.

Hva er noen forebygging tips for å unngå Lou Gehrig sykdom?

Lou Gehrigs sykdom, også kjent som amyotrofisk lateral sklerose (ALS), påvirker to av 100000 personer i USA, i henhold til ALS Association. Hvert år blir 5600 nye tilfeller av Lou Gehrig sykdom diagnostisert med bare 10 prosent av disse tilfellene knyttet til genetisk defekt. I den andre 90 prosent, er årsaken ukjent, selv om mennesker er 20 prosent større sannsynlighet for å utvikle Lou Gehrigs sykdom enn menn. Det er ingen kjente forebyggende tiltak som kan iverksettes for å unngå å utvikle sykdommen.

Beskrivelse

ALS påvirker nervecellene som er ansvarlig for frivillig muskelkontroll lokalisert i hjernen og ryggmargen. De hjernens nerveceller dør og mister evnen til å sende meldinger til musklene, som igjen kan føre til rykninger, muskelsvakhet og til slutt lammelser. Dette er en aggressiv og progressiv sykdom som ofte resulterer i død innen tre til fem år etter diagnose.

De fleste utvikler sykdommen i alderen 40 og 70, selv om ALS noen ganger oppstår hos yngre personer over en alder av 20. Sykdommen har en 93 prosent overvekt i kaukasiske personer. Selv om sykdommen slår hele kroppen, vil det ikke påvirke de fem sansene eller evnen til å tenke og resonnere klart.

Symptomer

Symptomer på ALS kan omfatte pustevansker eller svelge, hengende hode, kramper og muskelsvakhet, choking og knebling, talevansker og problemer med å gå, klatring eller løft. I tillegg kan sykdommen føre til muskelspasmer, lammelse av lemmer (oftest begynner i hånden eller armen), heshet av tale, vekttap og hevelse i bena og føttene.

Behandling

Selv om det er ingen kjent kur for Lou Gehrig sykdom, en lovende medikament kalt Riluzol, godkjent av FDA i 1995, har vist en viss suksess i å hjelpe til å bremse utbruddet av sykdommen. Selv om mange lider dø i løpet av de første fem årene av diagnose, kan noen også se en stans i utviklingen av sykdommen; over 20 prosent lever opp til 10 år med 10 prosent lever mer enn 10 år.

Noen få medisiner, for eksempel diazepam eller Baklofen, kan brukes til å kontrollere muskelspasmer, og personer som har vanskeligheter med å svelge kan være foreskrevet Amitriptyline eller Trihexphenidyl. Rehabilitering kan også være foreskrevet for å bremse utviklingen av sykdommen sammen med en ernæringsfysiolog for å hjelpe pasienten med vekttap problemer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan pasienten trenger hjelp av beinet bukseseler eller en rullestol, og enheter som pustemaskiner kan legges på kvelden for å bistå med å puste.

Hvordan er Lou Gehrig sykdom diagnostisert?

Om Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrigs sykdom refererer til amyotrofisk lateral sklerose (også kjent som ALS) en dødelig neuron degenerasjon sykdom i hjernen og ryggmargen. Den degenerering av motoriske nevroner i als pasienter fører til en manglende evne til å manipulere muskelfibre som normalt resulterer i bevegelse og andre muskelfunksjon.

Lou Gehrig var en amerikansk profesjonell baseballspiller som døde av sykdommen i 1941 og ble posthumt synonymic med det. Symptomer på ALS inkluderer muskelsvakhet, atrofi av muskler, hyperrefleksi og spastisitet.

Diagnose

I henhold til ALS Association of America (ALSAA), er svært vanskelig å diagnostisere amyotrofisk lateral sklerose. En enkelt diagnostisk test for å fastslå ALS ikke eksisterer ennå. ALS er diagnostisert gjennom en rekke omfattende undersøkelser. Medisinske fagfolk bruker resultatene fra disse testene for å fastslå om en pasient har ALS.

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds,) ALS symptomene kan være lik de andre sykdommer som humant immunsviktvirus (HIV), leukemi og Lyme sykdom. Symptomene på andre hjernen lidelser inkludert multippel sklerose, polio, multifokal motor nevropati og spinal muskelatrofi også kan etterligne ALS.

ALS Testing og fremtidig forskning

De diagnostiske metoder som brukes for å bestemme ALS inkludere elektronerve tester, protein og hormonanalyser gjennom blod og urin prøvetaking, Spinal Tap, røntgen, magnetisk resonanstomografi analyse, myelogram, muskel og nerve biopsi og nevrologisk undersøkelse.

På grunn av mange av symptomene på ALS og utallige tester er nødvendige for å diagnostisere det, medisinske organisasjoner som ninds og ALSAA sterkt oppfordre pasienter til å søke flere meninger før man vurderer behandlingstilbud.

Ninds sier forskere jobber med å finne en felles biokjemisk abnormitet deles av alle ALS pasienter. Etableringen av denne "biomarkør" vil gi rom for tidlig deteksjon og diagnose av ALS og bistand i utvikling av nye behandlinger, terapier og, en dag, en kur.

Bivirkninger av Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrig sykdom er oppkalt etter en berømt baseball-spiller - en Hall of Fame første baseman med New York Yankees - som døde av sykdommen i 1941 det medisinske navnet på sykdommen er amyotrofisk lateral sklerose eller (ALS). Det er en nevrologisk sykdom som påvirker muskler og kan til slutt føre til døden.

Betydning

Som i 2009, ble det anslått at så mange som 20.000 amerikanere har Lou Gehrig sykdom. I USA, er anslagsvis 5000 mennesker diagnostisert med sykdommen hvert år.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, begynner Lou Gehrig sykdom ofte med muskelrykninger, utydelig tale og svakhet. Etter hvert sykdommen påvirker hele kroppen.

Effekter

Sykdommen starter ofte i føtter, hender eller lemmer. Den sprer seg deretter til andre deler av kroppen. Som det sprer seg, musklene blir svakere før de blir til slutt lammet.

Betraktninger

Ifølge National Institute of Health, de fleste med Lou Gehrig sykdom beholde sin intelligens. Men det finnes studier som tyder på beslutninger og hukommelsesproblemer kan være en bivirkning av sykdommen.

Teorier / Spekulasjoner

Forskere er fortsatt avgjøre hva som forårsaker Lou Gehrig sykdom. Så langt har noen av de muligheter inkluderer genetikk, en kjemisk ubalanse i hjernen, og et problem med individets immunsystem.

Speech Therapy for Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrig sykdom er en progressiv nevrologisk sykdom forbundet med Gehrig, som måtte trekke seg fra profesjonell baseball etter å ha utviklet sykdommen. Den formelle navn av sykdommen er amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Det er en motor neuron sykdom der nervecellene som er ansvarlig for styring av frivillige muskler degenerert over tid. Du kan ha problemer med å svelge eller snakke eller mister evnen til å produsere lyder i det hele tatt. Tale terapi kan brukes til å hjelpe deg å finne teknikker for å forbedre tale og kommunikasjon.

Fakta

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kan tidlige symptomer inkluderer sløret tale, stivhet i muskler eller svelgeproblemer. Noen ganger vil du begynne snubler oftere fordi en av bena er berørt. Sykdommen begynner deretter å spre seg, forårsaker muskelsvakhet i andre deler av kroppen din.

De fleste mennesker med ALS vil dø av luftveisproblemer etter musklene i mellomgulvet og brystveggen muskler svekkes. Sykdommen rammer oftest folk i alderen mellom 40 og 60, og menn er mer utsatt enn kvinner. Rundt 20.000 mennesker i USA har ALS.

Sykdommen har ingen kjente årsaker. Nitti til nittifem prosent av ALS tilfeller ser ut til å utvikle seg på tilfeldig. Det er ingen klare risikofaktorer forbundet med sykdommen, og det er sjelden arvet.

Funksjon of Speech Therapy

Hvis du har blitt diagnostisert med ALS, og har problemer med å snakke, kan tale terapi være fordelaktig. En logoped vil hjelpe deg å lære nye strategier og teknikker for å tilpasse seg sykdommen. For eksempel kan du lære teknikker for å hjelpe deg snakke tydeligere. Hvis sykdommen har kommet, og hindrer deg fra å tale i det hele tatt, kan en logoped hjelpe deg å bruke andre måter å kommunisere nonverbalt. Det er også databasert kommunikasjon for å hjelpe deg å snakke.

Det er ingen behandling som vil reversere effekten av ALS, herunder tale funksjon. Ifølge American Speech-Language-Hearing Association, er terapi fokusert på å opprettholde evnen til å kommunisere. Direkte tale intervensjon, slik som tale trening og øvelser, anbefales ikke. Øvelser som fører til tretthet kan faktisk forverre muskel forverring.

Etter hvert vil logoped som mål å hjelpe velge alternative kommunikasjonshjelpemidler som tale enheter og å svare på ja eller nei spørsmål med øyebevegelser. Tale terapi er en viktig del av behandlingen, særlig ettersom sykdommen utvikler seg og du har problemer med å kommunisere med familien så vel som leger og sykepleiere. Hvis du lærer å bruke alternativ kommunikasjon tidlig, kan du selv være i stand til å fortsette å arbeide.

Hvis du har problemer med å svelge, kan tale-språk patologer også bistå din omsorgsperson i å hjelpe du spiser. Du må kanskje spise mindre måltider i løpet av dager og unngå matvarer som gjør det vanskelig å svelge. De kan arbeide med en kostholdsekspert og lege for å hjelpe deg å holde seg frisk og opprettholde vekten.

Slik unngår du at Lou Gehrig sykdom

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), bedre kjent som Lou Gehrig sykdom, er en progressiv sykdom som påvirker nervene i hjernen og ryggmargen som styrer frivillige muskelbevegelser. Årsaken er ukjent selv om en familiehistorie med ALS øker risikoen. Det er ingen kjent måte å hindre ALS.

Bruksanvisning

Sykdom Process

En ALS er sjelden, forekommer med en hastighet på 1 til 3 per 100.000 mennesker årlig. Det er mer vanlig hos menn enn hos kvinner, og forekommer vanligvis hos personer mellom 50 og 70 år, selv om tilfellene forekommer hos yngre voksne, eldre og barn.

ALS er en nevrodegenerativ sykdom. Signalene som sendes av nerveceller i ryggmargen og hjernen til musklene er avbrutt. Som nervecellene svekkes, musklene rykk og krampe, etter hvert blir svakere inntil de ikke lenger fungerer og personen blir lammet. Armer, ben og hals er berørt først, deretter andre muskler. Ufrivillig muskelbevegelser - for eksempel lunge, hjerte og tarmfunksjon - er upåvirket.

Personer med ALS beholde sine sanser av hørsel og syn, og deres intelligens forringer ikke. Imidlertid kan de miste sin evne til å uttrykke følelser, for eksempel le eller gråte.

Prognose

Sykdommen gradvis forverres. Personer diagnostisert med ALS lever i gjennomsnitt tre til fem år etter diagnose.

Selv om ALS ikke påvirker lungefunksjonen, etterlater langvarig lammelse pasienter utsatt for lungebetennelse og andre infeksjoner, og døden er vanligvis et resultat av en luftveisinfeksjon.

Noen mennesker, derimot, leve med ALS i flere tiår. Et eksempel er fysikeren Stephen Hawking, som ble diagnostisert med ALS i 1960.

Symptomer

Den tidlige tegn på ALS inkluderer uvanlig svakhet i armer og ben, sløret tale, manglende evne til å holde gjenstander og muskelrykninger og kramper.

Diagnose består av nevrologiske tester og en detaljert historie.

Det finnes ingen spesifikk test for å bekrefte ALS; snarere er det diagnostisert ved utelukker andre forhold som muskeldystrofi.

Behandling og forebygging

Riluzol (RILUTEK) er den eneste medisinen er godkjent for behandling av ALS, men det bare forsinker progresjon. Det er ikke en kur.

Behandlingen er fokusert på symptomlindring, vedlikehold av funksjon, og som strekker seg levetid. ALS er ikke smertefullt, men det kan være smerter forbundet med langvarig immobilitet. Rådgivning for familier og pasienter anbefales.

Det er ingen forebyggende tiltak, i stor grad fordi årsaken til ALS er ukjent. Den eneste forebygging er genetisk veiledning for familier med en historie med ALS.

History of Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrig sykdom er det vanlige navnet for Amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Det er en nevrodegenerativ tilstand som resulterer i tap av fysisk bevegelse av musklene. Sykdommen fått internasjonal oppmerksomhet da baseball-legenden Lou Gehrig ble diagnostisert med sykdommen. Selv om tilstanden er dødelig, har de siste medisinske forbedringer hjulpet forbedre livet til Lou Gehrigs sykdom pasienter.

Betydning

Lou Gehrig sykdom, ellers kjent som Amyotrofisk lateral sklerose eller ALS, er oppkalt etter Lou Gehrig, en baseballspiller for New York Yankees. I 1939 ble Gehrig diagnostisert med tilstanden, noe som gjør ham til den mest kjente ALS pasient og bevisstgjøring av tilstanden. Tragisk nok døde Gehrig fra sykdommen to år senere, i 1941, i en alder av trettisyv. Stephen Hawking, verdenskjente fysikeren, er nå ansett som den mest kjente levende pasienten av sykdommen.

Funksjon

Lou Gehrigs sykdom er en neurodegeneraitive sykdom forårsaket av degenerering av de motoriske nevroner. De motoriske nevroner er nervecellene i det sentrale nervesystemet, og disse neuroner styre frivillig muskelbevegelser. Symptomer på Lou Gehrigs sykdom inkluderer muskelsvakhet og atrofi i hele kroppen. Dette skjer som øvre og nedre motoriske nerveceller begynner å utarte og slutte å sende meldinger til musklene. Fordi musklene ikke er i stand til å fungere, begynner de å gradvis svekkes, nappe og bli immobile. En pasient mister generelt evnen til å initiere og styre all bevegelse, selv om de fleste pasientene beholde kontrollen over blæren, tarm sphincters og musklene ansvarlig for øyebevegelser.

Tidligste Forskning på ALS

Den første kjente forskning av ALS skjedde i 1850, da Norsk vitenskaps Augustus Waller detaljert utseendet innskrumpet nervefibre i kadavre. I 1869, en fransk lege ved navn Jean-Martin Charcot var den første til å beskrive sykdommen skriftlig i et verk med tittelen "På amotrophic Lateral Scierosis." Tolv år senere, i 1881, ble Charcot funn oversatt til engelsk og publisert i en tre-binds utgaven av "Forelesninger på sykdom i nervesystemet." I 1939 ble baseball-legenden Lou Gehrig diagnostisert med tilstanden; Han døde to år senere. På grunn av populariteten rundt Gehrig, ble sykdommen kjent i USA og Canada som Lou Gehrig sykdom. I 1950, forskere registrert en epidemi av tilstanden blant de Chamorro mennesker, en innfødt stamme Guam.

Flere Nylige funn på Lou Gehrig sykdom

I 1991 fant forskerne en sammenheng mellom kromosom 21 til FALS, eller familiær tilstand og mulig genetisk predisposisjon for Lou Gehrig sykdom. To år senere, i 1993, fant forskerne at SOD1 genet, som ligger på kromosom 21, så ut til å spille en rolle i noen tilfeller av FALS. I 1996 godkjente FDA RILUTEK, den første medisinen for Lou Gehrig sykdom. I 1998 ble en prosedyre kalt El Escorial utviklet for å bekrefte tilfeller av Lou Gehrig sykdom. I 2001, bestemt forskere at Alsin genet lokalisert på kromosom 2 var ansvarlig for å forårsake en variasjon av den tilstand, som kalles als2.

Famous Lou Gehrigs sykdom Pasienter

Mange kjente pasienter av Lou Gehrig sykdom har hjulpet garner ytterligere oppmerksomhet og medisinsk forskning på sykdommen. I tillegg til baseball-legenden Lou Gehrig, amerikansk gitarist og komponert Jason Becker, amerikanske kunstneren Tucker Stilley (ellers kjent som "New Jack Rasputin") og amerikanske musikeren Eric Lowen (av Lowen og Navarro) har alle led av Lou Gehrig sykdom. Amerikanske fotballstjerner Orlando Thomas og OJ Brigance har også lidd av tilstanden, som har italiensk fotball spiller Stefano Borgonovo og amerikansk politiker Scott ledoux. Jon Stone, skaperen av Sesame Street, også led av Lou Gehrig sykdom før sin død.

Statin narkotika og Tilkobling til Lou Gehrig sykdom

En forfjamset av motstridende studier de siste årene har hisset opp alvorlige bekymringer om en mulig sammenheng mellom statiner - legemidler foreskrevet til å senke kolesterolnivået - og amyotrofisk lateral sklerose (ALS), bedre kjent som Lou Gehrig sykdom. Et slikt forhold, hvis dette kan bevises, ville være ødeleggende nyheter til de millioner av amerikanere og andre rundt om i verden som tar statin narkotika for å redusere sjansene for å utvikle alvorlige kardiovaskulære forhold.

Edwards Study

Den siste striden om en mulig sammenheng mellom statiner og ALS ble utløst av Ralph Edwards, MD, direktør for Verdens helseorganisasjons (WHO) narkotikaovervåkingssenter, ifølge en rapport fra Michael O'Riordan på nettsiden til TheHeart.org. Høsten 2006 la merke Edwards at et stort antall (ca. 23 prosent) av et utvalg gruppe ALS pasienter også tok statin narkotika. Selv om det var ikke mye bevis, det var interessant nok til Edwards til å spørre videre studier. Han til slutt bestemte seg for å gå ut offentlig med sine funn. "The Lancet" og "The British Medical Journal" nektet å publisere Edwards 'artikkel om den tilsynelatende link, som til slutt ble publisert i en mindre avis kalt "Drug Safety."

Whirlwind of Controversy

Edwards 'artikkel ikke påstå at det var en definitiv årsakssammenheng mellom statin medisiner og ALS men oppfordrer at pasienter som tar disse kolesterolsenkende medisiner snakke med sine leger om de begynte å oppleve alvorlige nevromuskulære symptomer. Men artikkelen utløste en virvelvind av uenighet og var foruroligende til de millioner som tar statin medisiner.

FDA Høres en All-Clear

Nesten et år etter at Edwards 'artikkel hevet spekter av en kobling mellom statiner og ALS, US Food and Drug Administration (FDA) motvirkes med forsikringer om at ingen slik sammenheng eksisterte. FDA basert sin konklusjon på en gjennomgang av 41 langtids kontrollerte kliniske studier, ifølge en rapport fra Reuters. Gjennomgangen fant at ni tilfeller av ALS ble diagnostisert i totalt 64.000 personer som tar statiner. Derimot ble 10 tilfeller av ALS bekreftet blant 56.000 personer som tar placebo.

Ikke så fort

Selv om FDA september rapport fra 2008 var velkomne nyheter for millioner av pasienter som bruker statiner, komforten de hentet fra etatens tilsynelatende definitiv konklusjon var å være relativt kortvarig. I sin august 2009 problemet, Drug Safety publiserte "statiner Effects Study," funnene ved University of California, San Diego, som konkluderte med at "statiner (og andre lipidsenkende legemidler) kan i sjeldne tilfeller være assosiert med ALS i sårbare individer i hvem pro-oksiderende effekt av statiner dominerer. "

No Need for Panic

Åpenbart vil striden om en mulig statiner-ALS kobling fortsette, men tallene som har kommet fra studiene hittil publisert tyder på at hvis det er noen kobling i det hele tatt, vises et relativt lite antall pasienter til å ha blitt påvirket. Når dette er i forhold til livreddende effekten av statin medisiner blant de med høy risiko for kardiovaskulære komplikasjoner, ville fordelene med statiner synes å langt oppveier mulig risiko for ALS.

ALS & Lou Gehrig sykdom

ALS, ofte referert til som Lou Gehrigs sykdom er en progressiv neurodegenerativ sykdom som angriper nerveceller i hjernen og ryggmargen. Sykdommen hindrer motoriske neuroner fra skikkelig styring av musklene i kroppen. Mens den starter med relativt milde smptoms, ALS (amyotrofisk lateral sklerose) resulterer nesten alltid i lammelse og død innen et gjennomsnitt på to til fem år etter diagnose.

Historie

Selv om det fortsatt ikke helt forstått, dateres ALS tilbake til det 19. århundre. Det ble allment kjent i USA da Major League Baseball stjerners Lou Gehrig, av New York Yankees, ble diagnostisert med sykdommen i 1939. Han døde i 1941. I dag er om lag 5600 personer diagnostisert med ALS hvert år, og nær 30.000 levende med sykdommen i USA

Symptomer og Diagnose

Et betydelig antall start ALS symptomer er noen ganger vanskelig å oppdage og ofte etterligner de av trakk muskler og kramper. Over tid vil imidlertid bli symptomer preget av utydelig tale og merk atrofi og svekkelse i beina. Avanserte symptomer inkluderer alvorlig rykninger og manglende evne til å bruke beina. Pustevansker er også vanlig.

Selv om offisielle, definitive diagnostiske tester som gjenkjenner ALS ikke eksisterer, er sykdommen vanligvis diagnostisert ved observasjon av øvre og nedre motoriske nervecellen skade og den herskende ut av andre sykdommer.

Drug Treatment

Mens ALS er vanligvis dødelig, leger kontinuerlig eksperimenterer med flere medikamenter for å behandle det. Mens en rekke medisiner finnes, mange er nervecellene medisiner (for eksempel Riluzol), foreskrevet for å hindre ytterligere skade på nevrotransmittere. Ingen kur finnes for ALS i 2009.

Alternative behandlinger

Som ALS forskning fortsetter, er behovet for yrkes behandling også økende. Leger vanligvis kaller på tale og fysioterapeuter, ernæringsfysiologer, alternative medisinske fagfolk og i hjemmet omsorg givers å forbedre livene til ALS pasienter mens de kjemper mot sykdommen.

Årsak og risikofaktorer

Det er ingen kjent årsak til ALS. Forskere tror, ​​basert på studier, at ALS kan knyttes til eksponering for tungmetaller, immunsystemproblemer og før forstyrrelse av nervefibre (tidligere operasjoner, ulykker). Om sykdommen er arvelig er ikke avgjørende. ALS er vanlig hos menn mellom 40 og 70 og om lag 20 prosent mer vanlig hos menn enn kvinner.

Medisinsk informasjon om Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrigs sykdom er den vanlig brukte navn for amyotrofisk lateral sklerose (ALS), en nevrologisk degenerativ sykdom som påvirker nerveceller både i hjernen og ryggmargen.

Lou Gehrig

Lou Gehrig sykdom er oppkalt etter en amerikansk baseball-spilleren som var kaptein på New York Yankees. Gehrig kjempet med vatt og generell fitness i 1938 sesongen, hans verste sesong siden 1925. Etter bare åtte kamper i 1939 sesongen, trakk han seg fra profesjonell baseball på grunn av de degenerative effekter av ALS.

Nevroner

Motoriske nerveceller blir sendt fra hjernen til ryggmargen og videre til musklene i kroppen. Som de motoriske nevroner dør på grunn av Lou Gehrigs sykdom, mister hjernen muligheten til å kontrollere muskelbevegelser.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på Lou Gehrig sykdom inkluderer muskelsvakhet påvirker armer og ben. Muskler kontrollere hals og ansikt kan også bli påvirket i de tidlige stadier av sykdommen, forårsaker problemer med tale, svelge og puste.

Siste stadier

Som en degenerativ tilstand som påvirker muskler, utvikler tilstanden til muskelatrofi. Som meldinger ikke når musklene fra hjernen, musklene i bena synes å avta i størrelse. Til slutt fører tilstanden til paralyse og død.

Behandling

Det finnes ingen kjent behandling for Lou Gehrig sykdom som kan reversere eller kurere tilstanden. FDA-godkjente stoffet Riluzol har blitt brukt til å bremse utviklingen av tilstanden.

Burnout

Progresjon av Lou Gehrig sykdom kan ikke nøyaktig definert, som hver sak tar en annen kurs og påvirker ulike områder av kroppen til forskjellige tider. ALS Association hevder noen tilfeller av sykdommen har avtatt eller stoppet progresjon uten behandling. Dette er referert til som utbrenning av sykdommen.

Hvem Oppdaget Lou Gehrig sykdom?

Lou Gehrig sykdom, også kalt amyotrofisk lateral sklerose, er en nevrologisk sykdom som rammer nervene i hjernen og ryggmargen som styrer frivillige motoriske funksjoner. Årsaken er ukjent, men det er en genetisk forbindelse og tendensen. Lou Gehrig sykdom vanligvis presenterer seg selv i voksen alder i form av muskler svakhet, sløse og rykninger. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, setter fullstendig lammelse i.

Historie

Lou Gehrig sykdom ble først oppdaget i 1869 av en fransk nevrolog. Jean-Martin Charcot var den første til å forklare sykdommen.

Navn

Sykdommen ble først kalt Maladie de Charcot, for mannen som identifiserte den. Det er kjent og referert til av flere forskjellige navn, blant ALS eller Motonevronsykdom.

Betydning

Sykdommen fikk mye oppmerksomhet da den berømte baseball-spilleren Lou Gehrig ble diagnostisert med ALS i 1930. Hans bortgang, 38 år gammel, genererte bevissthet om sykdommen.

Forskning

I mars 1993, H. Robert Horvitz, Robert H. Brown og Teepe Siddique ledet et team på 29 forskere forske på 13 sentre over hele Nord-Amerika som klarer identifisert en av de genene som forårsaker Lou Gehrig sykdom.

Gene Discovery

I 2004, et internasjonalt forskerteam ledet av Phillip Chance, en nevrologisk professor ved University of Washington i Seattle, fant en Lou Gehrig gen for en sjelden form av sykdommen som rammer barn. Teamet bemerkes at denne oppdagelsen vil potensielt ha mer utbredte implikasjoner.

Diagnoser

Rundt 20.000 amerikanere lever med Lou Gehrig sykdom. Nær 5000 mennesker er diagnostisert med sykdommen hvert år.

Lou Gehrigs sykdom

Lou Gehrigs sykdom


Lou Gehrig sykdom er en betegnelsen på en medisinsk tilstand som kalles amyotrofisk lateral sklerose (ALS). ALS er en degenerativ sykdom der de motoriske nevroner som kontrollerer muskelsammentrekninger er ødelagt, forårsaker musklene til å bli svekket. ALS starter i hjernen og utvikler seg til de neuroner som omgir muskelvev. Når disse celler dør, musklene begynner å nappe og kan ikke lenger funksjon. Til slutt blir hjernen selv angripes og ikke lenger kan kontrollere andre muskler så som diafragma, ødelegge evnen til å puste uten støtte.

Symptomer

Symptomer på Lou Gehrig sykdom er vanligvis milde i begynnelsen. Første symptomene involverer små muskelspasmer, kramper eller stivhet. Pasienten kan ha mer alvorlige komplikasjoner som vanskeligheter med å svelge eller utydelig tale. Symptomer er også avhengig av de musklene som først blir rammet. Pasienter vanligvis opplever en uforklarlig svakhet i et bein eller arm. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan pasienten oppleve tap i samordning av enkle funksjoner som å spise, komme ut av sengen, eller knappe en skjorte.

Statistikk

Rundt 20.000 mennesker i USA har Lou Gehrig og en annen 5000 er diagnostisert hvert år, ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Sykdommen rammer mennesker av alle raser og bakgrunner, men det rammer menn oftere enn kvinner. Ca 5 prosent til 10 prosent av tilfellene er arvet fra foreldrene.

Diagnose

Diagnostisering av Lou Gehrig sykdom er hovedsakelig basert på symptomer, men tilstedeværelsen av øvre og nedre motoriske nervecellen tapet er det første tegnet for flere tester. Leger som mistenker at Lou Gehrig sykdom vil planlegge regelmessige avtaler for å observere noen progresjon av sykdommen, som økt muskelsvakhet, atrofi, hyperrefleksi og spastisitet. Blod- og urinprøver blir beordret dersom symptomene vedvarer fordi andre sykdommer som HIV / AIDS, leukemi og Lyme sykdom har lignende symptomer til Lou Gehrig.

Årsaker

Lou Gehrig sykdom ble nylig diagnostisert som en genetisk sykdom. I 1993 ble forskere ved National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag oppdaget mutasjoner i gener som produserer SOD1 enzym assosiert med noen tilfeller av familiær ALS. Enzymet berørt av denne mutasjonen er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade DNA. Studiene fant også at personer som berøres med Lou Gehrig sykdom har høye nivåer av glutamat. Langvarig eksponering for høye nivåer av glutamat er ødeleggende for nerveceller.

Behandling

Det finnes ingen kjent kur fra Lou Gehrig, men FDA har godkjent det første legemiddelet for behandling heter RILUTEK. Av de to årsaker til Lou Gehrigs, RILUTEK fungerer for å eliminere høye nivåer av glutamat i kroppen. RILUTEK ikke reversere eksisterende skade av nerveceller, men det behandler videre nedbrytning av sykdommen.

Symptomer, behandling og forebygging av Lou Gehrig sykdom

Lou Gehrigs sykdom, også kjent som amyotrofisk lateral sklerose (ALS), er en sykdom i hjernen og ryggmargen finnes nervecellene som er ansvarlig for bevegelsen. Sykdommen kan beskrives som nervecellene forverrede og blir ute av stand til å sende meldinger til musklene.
ALS rammer rundt 1 i hver 100.000 personer (se Ressurser). Det utvikles vanligvis i løpet midlife mellom 40 og 60. Rundt 10 prosent av dem som får ALS gjøre det som et resultat av en genetisk defekt. I andre tilfeller er årsaken ukjent.

Symptomer

Merke noen endring i bevegelse evner. Avslørende tegn på ALS er rykninger eller vanskeligheter med å bevege beina, armene eller kroppen (se Ressurser).
Oppsøk lege hvis du har problemer med å puste, muskelkramper, muskelsvakhet eller talevansker, eller hvis du har en hard tid holde opp hodet på grunn av svakhet i nakken og ryggmusklene. Disse forholdene er alle symptomer på ALS. Andre symptomer inkluderer siklende, vekttap og muskelspasmer.

Ta kontakt med en nevrolog om dine symptomer. En nevrolog kan utføre en rekke tester, inkludert en blod og urin test, og gjøre en spinalpunksjon for å avgjøre om du har ALS (se referanser).

Behandling

Utforsk dine behandlingstilbud. Behandling kan inkludere stoffet RILUTEK. RILUTEK bremser ned sykdom hos noen mennesker, fordi det reduserer nivåene av den kjemiske messenger glutamat i hjernen (se referanser).
Legen din kan forskrive medisiner for å avverge noen av de symptomer som muskelkramper og slapphet.
Behandlingen kan også omfatte fysisk, tale og yrkes behandling (se referanser).
Diskuter med en fysioterapeut alternativer for lav effekt øvelser for å holde musklene sterke.
Søke hjelp fra en ergoterapeut. En ergoterapeut kan hjelpe deg i å tilpasse seg mobilitet enheter som turgåere, bukseseler og rullestoler.
Be om hjelp fra en logoped for å hjelpe deg med din tale. Diskuter med logoped valg om bruk av talesyntese og datamaskiner som kan hjelpe til med talen din. Spør logoped hva slags logopedi han eller hun vil anbefale for deg.

Forebygging

Utforsk genetisk veiledning hvis ALS er et resultat av arv (se Ressurser). En genetisk veileder kan tolke informasjon, analysere arvemønstre og gå over alternativer med familien. Han eller hun kan også anbefale støttetjenester (se referanser).

Hva er forekomsten av Lou Gehrig sykdom?

Hva er forekomsten av Lou Gehrig sykdom?


Lou Gehrigs sykdom er også kjent som amyotrofisk lateral sklerose eller ALS. Det er en progressiv sykdom i nervesystemet som angriper nerveceller i ryggmargen og hjernen, til slutt gjør det vanskelig å gå, bevege seg, spise eller puste.

Forekomst

Ifølge ALS Association, er cirka 15 nye tilfeller av Lou Gehrig diagnostisert hver dag i USA. De anslår at til enhver tid, i det minste 30.000 mennesker lider av sykdommen.

Age

Lou Gehrig sykdom er ofte funnet i mennesker mellom 40 og 70 år, selv om det er registrert tilfeller av mennesker får det i 20- og 30-årene. Gjennomsnittsalderen når diagnosen blir stilt er 55.

Kjønn

Omtrent 60 prosent av personer diagnostisert med Lou Gehrig sykdom er menn. I eldre grupper, er resultatene mer jevnt fordelt mellom kvinner og menn.

Løp

ALS Association rapporterer at 93 prosent av personer diagnostisert er av den kaukasiske rase.

Livsløp

Omtrent halvparten av folk som lider av Lou Gehrig sykdom vil leve i minst tre år etter diagnose. Tjue prosent av dem som får diagnosen vil overleve fem år eller lenger. Ti prosent levende 10 år eller mer.

Hvordan hjelpe noen med Lou Gehrig sykdom

Hvordan hjelpe noen med Lou Gehrig sykdom


Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrig sykdom, rammer rundt 30.000 amerikanere, med 15 nye tilfeller blir diagnostisert hver dag. Hvis du kjenner noen som har blitt diagnostisert med ALS, kan din støtte og oppmuntring være avgjørende for hans velvære og livskvalitet.

Bruksanvisning

Omsorg for pleieren

•  Utdanne deg selv. Du vil bli bedre rustet til å hjelpe noen med Lou Gehrig sykdom hvis du forstår hva han går gjennom. Jo mer du vet om sykdommen, jo mer gunstig din hjelp være.

Bygg en støttegruppe. Enten det består av familiemedlemmer, venner eller kolleger, du og din kjære en vil trenge hjelp og oppmuntring fra andre.

Ta en pause. Du vil ikke være en effektiv omsorgsperson for noen med ALS hvis du tømme alle dine ressurser. Spør medlemmer av støttegruppen for å få hjelp til å tillate deg tid til å hvile og fornye din styrke.

Omsorg for pasient

Sett pasienten i omfanget av bevegelse øvelser. Hjelpe henne øvelse alle hennes muskler vil bidra til å bevare og øke sin styrke og fleksibilitet.

Masser hans sår rygg, bein og armer. Enkel massasje kan bidra til å lindre smerten som ofte forbindes med Lou Gehrig sykdom.

Planlegg en lett-å-spise diett. Noen personer med ALS har problemer med å tygge og svelge maten. For å hjelpe henne få den næring hun trenger, kokk myk mat og puré det, hvis det er nødvendig.

Talk. Personer med ALS ofte er deprimert og bekymret. Tillater dem å snakke om sine erfaringer og sine følelser vil hjelpe dem til bedre å takle smerte og frustrasjon som følger med sykdommen sin.

Tips og advarsler

  • Lou Gehrig sykdom er ikke smittsom. Du kan hjelpe din kjære uten å bekymre deg for sykdommen selv.
  • Før du tar over og gjør noe for noen med ALS, spør om de vil ha hjelp. Jo mer pasienten kan ta vare på seg selv, jo bedre livskvaliteten hans vil bli.