Digidexo.com

overaktiv blære ryggverk

Grunner for en overaktiv blære

Grunner for en overaktiv blære


En overaktiv blære manifesterer som ukontrollerbare oppfordrer til å urinere. En overaktiv blære kan føre til tap av kontroll over vannlating eller inkontinens; vedvarende følelse av behovet for å urinere, i overkant av åtte ganger om dagen eller behovet for å vekke to eller flere ganger i løpet av natten for å late vannet, en tilstand som kalles nokturi. En overaktiv blære kan ha en rekke systemiske årsaker, fra mild til alvorlig - det kan være en bivirkning av visse medisiner, og det kan være en advarsel tegn på kreft. Det er viktig å søke medisinsk hjelp for å sikre riktig diagnose og få riktig behandling for det underliggende problemet.

Nevrologiske lidelser

I noen tilfeller kan nevrologiske lidelser forstyrre kroppens kommunikasjon for å kontrollere blæren funksjon. Hjernen din forteller blæren det er fullt, og blæren reagerer ved å tømme innholdet når det når omtrent tre fjerdedeler av sin kapasitet. Slike nevrologiske lidelser som Parkinsons sykdom forstyrre hjernens nervebaner, og hjernens signal til blæren ikke fungerer riktig, noe som kan føre til en overaktiv blære.

Diabetes

I noen tilfeller, kan diabetes tilskrives symptomer på en overaktiv blære. Som diabetes utvikler seg, kan det føre til ødelagte nerver. Hvis diabetes står ubehandlet, kan de nervene som styrer signalene til blæren blir forstyrret av sykdommen, som kan da føre til blære-relaterte komplikasjoner. Den diabetiker kropp, spesielt hvis ubehandlet, prøver også å kvitte seg med overflødig glukose, som også kan føre til en strøm i overkant urin og be behovet for å urinere oftere.

Infeksjoner

Infeksjoner som en urinveisinfeksjon kan simulere symptomer på en overaktiv blære. Når bakteriene begynner å bygge opp i urinveiene, kan komplikasjoner oppstå som et resultat som føler behovet for å urinere hele tiden eller smertefull vannlating. Hvis urinen er overskyet, er en feber stede, eller blod er i urinen, bør du søke lege for en riktig diagnose og starte behandling.

Medisiner

Noen anvendelser av visse medikamenter kan føre til at blæren til å øke urinproduksjonen. Mens enkelte medisiner fremme blæren aktivitet, mens andre kan kreve eller oppmuntre et høyere inntak av væske, som også kan føre til økt vannlating. Medisiner som kan forstyrre blærefunksjonen inkluderer antidepressiva, beroligende midler, diuretika og narkotika.

Prostata Problemer

For menn, kan en overaktiv blære være et resultat av en av tre nedbrutt relaterte problemer: postatitis (betennelse i prostata), benign prostatahyperplasi (forstørrelse av prostatakjertelen), eller prostata kreft behandlinger (noen behandlinger kan føre til lekkasje urin). I noen tilfeller kan behovet for å urinere blir hyppig, vanskelig, eller smertefull, og blodet kan bli funnet i urin. Disse symptomene kan være tegn på prostatakreft, og riktig medisinsk diagnose og behandling bør søkes umiddelbart.

Komplikasjoner

Hvis venstre ubehandlet, kan frekvensen i vannlating føre til blandingsinkontinens der urgeinkontinens er kombinert med stressinkontinens. Stressinkontinens refererer til tap av kontroll over vannlating når du anstrenge deg, enten gjennom trening eller når du hoster eller ler. Urgeinkontinens refererer til følelsen eller behovet for å urinere som er sammen med den manglende evne til å kontrollere urinering.

Hvordan få overaktiv blære behandling og medisiner

Overaktiv blære (OAB) er en medisinsk tilstand som kan føre til forlegenhet og frustrasjon. De viktigste symptomene på overaktiv blære er det haster å urinere og følelsen av at du må bruke toalettet ofte. For noen mennesker overaktiv blære kan forstyrre deres søvnmønster, samt deres sosiale liv på grunn av at det haster og hyppighet av behovet for å urinere. I tillegg vil noen mennesker har sporadisk ulykker ofte referert til som å være inkontinent.

Hvordan få overaktiv blære behandling og medisiner

•  Hold en tisse journal. Det høres kanskje latterlig, men hvis du skriver ned de gangene du går på do, føler trang til å gå plutselig, har en ulykke eller blir plaget av noen av disse symptomene så du kan være i stand til å avdekke et mønster. Sørg for å inkludere dato, tid og sted, det vil si en restaurant eller hjemme, hvor trang til å gå treffer deg. Det er også nyttig å skrive ned om du var i stand til å tisse mye eller om det føltes som du virkelig måtte gå, men bare gikk litt. Et symptom på overaktiv blære er blæren sende en tidlig varsling tegn på at kroppen din er klar til å avlaste seg selv, men det kan ikke alltid være klar.

Lag en mat logg eller journal. Skriver dette ned på samme sted som din daglige tisse journal vil være nyttig for å se om det er noen mønstre. Sørg for å inkludere hva du drikker, inkludert mengder vann og alkohol. De fleste folk ikke innser hvor mye vann som vi tar i løpet av dagen bare gjennom mat alene.

Å føre matdagbok kan være en måte å finne årsaken til overaktiv blære. Det er mat og drikke som er naturlige diuretika (øke mengden av urin kroppen excretes) som te, koffein og vannmelon.

Gjør en avtale for å se din lege. Ta loggene med deg til legetimen, slik at du kan diskutere grundig hvilke symptomer du opplever og hvordan de påvirker livet ditt. Noen ganger virker det ene problem i medisin, er mangelen på en pasients evne til nøyaktig å være i stand til å beskrive problemet følt i kroppen. Når dette skjer behandling foreskrevet er kanskje ikke den mest passende eller omfattende fordi verken lege eller pasient har grundig vært i stand til å diskutere saken. Det er der dagbok om hvor mye du tisser, den forstand eller haster, tid på dagen, og en logg over hva du spiser kan være svært nyttig og tidsbesparende for både deg og legen din. I tillegg, det sparer penger fordi du kan godt spare deg selv en ekstra avtale ved å gå veldig forberedt.

Les om alle medisiner for overaktiv blære. En av de største bivirkninger av disse medikamentene er tørr munn. Noen ofte foreskrevet medisiner for overaktiv blære er Ditropan, Detrol og Enablex. Selvfølgelig, de generika av disse medikamentene er mest sannsynlig de som dekkes av forsikringen din. Ditropan som også går Oxybutynin som en generisk har en ganske betydelig andel av mennesker som opplever tørr munn. Hvis du og legen din kan bestemme at en overaktiv blære medisiner er noe verdt å prøve så sørg for å fortsette å holde vannlating loggen når du er på medisiner. Sørg for å skrive ned noen bivirkninger som du kan oppleve mens du tar OAB medisiner selv om du tror at det er irrelevant. Før du tar noen medisiner husk å fortelle legen og apoteket om andre piller, vitaminer, over-the-counter medisin, og / eller kosttilskudd som du tar, slik at du kan unngå mulige interaksjoner. Dette gjelder særlig for eldre mennesker som kanskje ikke engang klar over at deres medisiner forårsaker dem bivirkninger. Hjelp dem å overvåke sine resepter og sørge for at de er trygge. Se ressursene nedenfor for informasjon om hvordan du kontrollerer reseptbelagte og supplement interaksjoner.

Bruk egenomsorg og behandling rettsmidler så mye som mulig. Drikk vann! Dette kan virke counterintuitive, men en ting som faktisk fører til overaktiv blære symptomene forverrer seg er når urinen er for sterk fordi personen ikke bruker nok vann. Den sterke urin er surt og kan irritere blæren og urinrøret gjør trang til å gå sterkere. Unngå krydret mat kan hjelpe også fordi de kan være vanskelig på både magen og blæren.

Bruk øvelser for å øke musklene i bekkenbunnen. Når du føler trang til å urinere flex musklene som du ville som om du kommer til å "hold it" i et minutt. Praktisere dette vil styrke musklene dine og gi deg mer kontroll og følelse av fred over frykten for lekkasje. Du kan også prøve å holde urinen for en litt lenger når du kontraherer musklene dine til å forsøke å omskolere muskler og hjerne. Dette bør trolig bli praktisert hjemme selv slik at du vet at hvis du ikke kommer til å være i stand til å stoppe fra å måtte tømme blæren så kan du trygt gå.

6. Vær proaktiv. Når du blir kjent med overaktiv blære / inkontinens symptomer, og når de er verre, hva øker og reduserer dem, og så videre vil du ha mer kontroll over livet ditt. Det kan aldri være den perfekte løsningen for denne tilstanden. Noen mennesker opplever at iført en absorberende pute eller Avhenger hvis problemet er mer alvorlig. Disse kan bare brukes om natten hvis dette er den tiden av døgnet som er det vanskeligste. Stoppe store mengder væske om tre til fire timer før leggetid kan hjelpe hvis du får opp ofte over natten for å tisse. Hvis du begrenser dine væsker om natten så sørg for å drikke mye i morgen og ettermiddag. Starter dagen med et glass vann er veldig sunt på mange måter.

Hint

  • Hvis du har Medicare Part D forsikring avhengig transportøren de kan gjøre deg prøve minst to generiske medisiner før godkjenne et navn merkevare medisiner som Detrol LA. Du kan anke denne avgjørelsen etter å ha prøvd medisiner. Arbeid med legen din om dette, og holde kontakten med ditt forsikringsselskap. Dette kan være den samme for andre resept dekning planer. Den politikk fastslår du må prøve andre medisiner, men sier ikke hvor lenge, så når du starter opp på nye medisiner er det en god idé å bare få en liten mengde medisin i tilfelle bivirkninger er utålelig.
  • Se dine eldre kjære som tar medisiner for overaktiv blære. Bivirkninger av disse medikamentene kan være overdrevet i dem og også kan skape en farlig kombinasjon hvis de er på andre medisiner som forårsake døsighet og svimmelhet.
  • Dette tar ikke plassen til legen din.

Hva er årsakene til overaktiv binyrene?

Hva er årsakene til overaktiv binyrene?


Binyrene består av to deler: cortex og medulla. Binyrebarken regulerer stress, blodsukker og blodtrykk. Binyremargen styrer adrenalin produksjon. Ulike forhold kan føre til at binyrene til å bli overaktiv.

Danger

Livstruende situasjoner føre binyremargen å produsere et rush av adrenalin som øker reaksjonstiden, styrke og energi til å hjelpe kroppen kampen eller løpe vekk fra fare.

Anstrengelse

Høy intensitet trening fører nevrale meldinger som skal sendes til binyrene til å produsere adrenalin for å hjelpe kroppen med å takle de fysiske kravene blir lagt på den.

Sentralstimulerende

Koffein, guarana, ephedra, sukker, reseptbelagte midler og alkohol så vel som ulovlige stoffer som kokain og heroin alle sparke binyrene i høygir, som er hva som forårsaker flommen av energi og følelse av eufori.

Svulster

Carcinoma svulster i binyrebarken kan føre til at kjertelen å overprodusere kortisol. Pheochromocytoma, eller en binyremargen svulst, kan føre til et overskudd av adrenalin for å bli sluppet ut i blodet.

Binyresvikt

Ironisk nok, binyrene som blir helt utladet og ikke klarer oppleve en hyper fase rett før svikt der de pumpe ut hormoner før slutt utmattende.

Overaktiv blære hos barn

Et barn som har en overaktiv blære ofte lider av inkontinens. Inkontinens avtar ofte på egen hånd, noe som tyder på at det kan bare være en del av det å vokse opp for noen barn. Inkontinens ofte presenterer seg selv hos barn som har overaktiv blærer på dagtid så vel som kvelden. Barnets trang til å urinere når hun har en overaktiv blære kan være vanskelig å undertrykke.

Overaktiv blære

En overaktiv blære skjer fordi blæren muskler ufrivillig kontrakt, som gjør det vanskelig for barnet å styre seg fra urinering. Det kan også forekomme oftere barn med diabetes, eller med dårlig nyrefunksjon.

Etter et barn fyller 5 år gammel, blir inkontinens mindre vanlig. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, om lag 10 prosent av barn som er 5 år har overaktiv blærer. Dette tallet synker til om lag 5 prosent av 10-åringer. Etter den tid et barn når voksen alder, påvirker inkontinens bare ca 1 prosent av folk. Gutter er dobbelt så sannsynlig å ha overaktiv blærer som jenter er.

Typer

Enurese er et annet navn for en overaktiv blære. Primær enurese er klassifisert som tisse i et barn som aldri har unngått tisse seg i mer enn seks måneder. Sekundær enurese begynner når et barn tisser seg selv etter mer enn seks måneder for å være tørr. Nocturnal enuresis oppstår i løpet av kvelden og pre-daggry timer. Dagaktive enurese innebærer et barn tisse selv mens våken.

Nighttime Inkontinens

Ifølge NIDDKD ,, ekspertene ikke fullt ut forstår hva som forårsaker natten inkontinens. De fleste barn som sengevætere er normal fysisk og følelsesmessig. Det kan være en blanding av problemer som fører til et barn å ha en overaktiv blære i kveld, inkludert overproduksjon av urin om natten, angst og enda en familiehistorie med sengevæting.

Løsninger

Urininkontinens blekner ofte naturlig. Over tid, barnets blærekapasitet øker. Hun kan lettere ense kroppens alarmer, gjenkjenne når det er tid for å gå på do på dagtid eller på kvelden.

Leger anbefaler at barn som har overaktiv blærer planlegge regelmessige turer til badet for å holde blæren blir for full. Økt fiberinntak kan hjelpe; forstoppelse noen ganger føre til en overacte

Medisiner

Midler for å øke ADH nivåer kan redusere mengden av urin som dannes i legemet. Imipramin brukes også til å redusere sengevæting. Ifølge NIDDK, kan disse medikamentene hjelpe mer enn to tredjedeler av barna redusere blæren aktivitet; tilbakefall noen ganger oppstår etter barnet slutter å bruke medisinen. Bivirkninger forbundet med medisiner som brukes til å behandle overaktiv blærer inkluderer tørr munn og øyne.

Tilkobling mellom irritabel tarm-syndrom og overaktiv blære

Irritabel tarm syndrom og overaktiv blære kan være nært koblet når de opptrer sammen. Irritabel tarm-syndrom (IBS) og overaktiv blære (OAB) ofte forekommer hos kvinner, og er karakterisert ved trekning av det nedre tarmkanalen eller i tykktarmen. Selv om IBS hadde blitt anerkjent som en lidelse for de siste 50 årene, har det først nylig fått betydelig oppmerksomhet i det medisinske miljøet. Personer med disse to lidelser ofte opplever plager når de begynner å føle symptomer kommer på og kan være redd for pinlige ulykker.

Om

En høy prosentandel av individer med overaktiv blære har også lidelser så som irritabel tarm-syndrom og fibromyalgi. OAB og IBS forekommer dobbelt så ofte hos kvinner som de gjør hos menn, og det er antatt at hormoner spiller en rolle i de to lidelser. Selv om mange enkeltpersoner oppleve milde symptomer og er i stand til å leve normale liv, noen pasienter er alvorlig svekket av sine symptomer.

Årsaker

Det er ikke klart forstått nøyaktig hva utgangspunktet forårsaker IBS og OAB. Ifølge Mohammed El-Baba, MD av Wayne State University School of Medicine, i tarmkanalen, for å glatte muskler kontrakt tillate mat og væske å passere gjennom fordøyelsessystemet. I tilfellet med personer med IBS, disse sammentrekninger oppstår unormalt hurtig, noe som resulterer i symptomer på IBS. En lignende prosess oppstår med OAB. Selv om væsker blir til slutt behandlet gjennom nyrene, blæren sender en melding til hjernen når det bare er halvfull, i stedet for de normale tre fjerdedeler til helt full. Som et resultat, i begge plager, får kroppen meldingen til raskt å fjerne avfallsstoffer.

Insidensrater

Ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse, satsene for IBS og OAB er betydelige. Det er anslått at om lag 20 prosent av den voksne befolkningen i USA er berørt. Det er også anslått at om lag 50 prosent av berørte folk begynner å få problemer før fylte 35. Om lag 50 prosent av personer med irritabel tarm-syndrom har også symptomer på overaktiv blære problemer.

Symptomer

Symptomene på irritabel tarm-syndrom og overaktiv blære har noen likhetstrekk, men er også dramatisk annerledes på mange måter. For mennesker med IBS, symptomer inkluderer magekramper, oppblåsthet, gass, forstoppelse og diaré. Ifølge Horowitz, for personer med overaktiv blære, symptomer inkluderer hyppige følelser av å måtte urinere. Vannlating kan resultere i enten "tørr" OAB, hvor det ikke er nok urin til å gå, eller "våt" er urin, hvor der, men pasienten kan ha vanskeligheter med å nå frem til toalettet i tid. Begge forholdene omfatter trykket og melding fra hjernen å snarest fjerne avfall.

Behandlinger

Behandlinger for IBS inkluderer medisiner, stress reduksjon, kosthold endringer og innføring av fiber, ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse. For personer med OAB, behandling omfatter medisiner for å bremse ned blæren spasmer og trene blæren til å bremse ned ved sakte forlenge tiden mellom urinering.

Hvordan diagnostisere en overaktiv blære

Diagnostisering en overaktiv blære er en intensiv prosedyre som alltid bør utføres av en medisinsk faglig i en medisinsk setting. Flere ulike faktorer må tas i betraktning når en diagnose. Disse inkluderer medisinsk historie, urinanalyse, blodprøver, ultralyd og stresstest.

Hvordan diagnostisere en overaktiv blære

Diagnose

•  Har legen din undersøke medisinske poster (dvs. siste urinveisproblemer, narkotikamisbruk, sykdom, nylig kirurgi) for å finne ut om du har noen indikatorer på en overaktiv blære.

Ha en urinanalyse utført av legen din. Urinen bør testes for tegn på urin steiner, bakterielle infeksjoner eller andre lignende symptomer som kan være forbundet med en overaktiv blære.

Har legen din ta en blodprøve for å fastslå eventuelle årsaker til inkontinens eller andre symptomer forbundet med en overaktiv blære.

Kontroller at legen utfører en ultralyd for å undersøke de ulike indre organer som kan være forbundet med en overaktiv blære. Disse organer omfatter på nyrene, blæren, urinrøret og urinledere (rørene som bringer urinen fra nyrene til blæren).

Motta en stresstest mens de fortsatt i legekontoret. Testen vil bestå av å slappe av og deretter hensikt hoste høyt for å se om det er noen urin utvist i prosessen. Denne testen vil bidra til å avdekke eventuelle inkontinens med blæren.

Hva er Tegn og symptomer på overaktiv binyrene?

Binyrene, som University of Maryland Medical Center (UMMC) forklarer, er små kjertler som ligger på toppen av nyrene. Disse kjertlene produserer hormoner som kalles kortikosteroider som påvirker mange av kroppens funksjoner. Kortikosteroider er involvert i kroppens reaksjon på og styring av belastning, og også undertrykker betennelse i hele kroppen. Hormonene også spille en rolle i hvordan kroppen behandler næringsstoffer som fett og proteiner. Når binyrene produserer for mange hormoner, klassifiseres de som "overaktiv", en tilstand som også kalles Cushings syndrom. Overaktivitet kan være et resultat av svulster som vokser på binyrene eller hypofysen eller fra andre medisinske tilstander. Tegn og symptomer på overaktiv binyrene variere fra den enkelte, og av i hvilken grad de kjertlene er feil.

Body Shape

En endring i kroppens form kan være et tegn på at du har Cushings syndrom. Dette progresjon kan være treg og involvere mange ulike kroppsdeler. Symptomer inkluderer utvikling av en veldig rundt ansikt - den "måneansikt" som noen ganger beskrevet når folk tar syntetisk steroid medisiner - og fettvev som samler seg i nakken. Personer med adrenal dysfunksjon av denne typen kan få vekt som legger seg for det meste i den øvre stammen området (kalt sentral fedme). På samme tid som dette utposning av overkroppen, lemmer kan faktisk tynne ut betydelig.

Skjørhet

Visse områder av kroppen din kan bli mer skjøre i et svar til Cushings syndrom. Disse symptomene kan variere og du kan ikke oppleve dem alle. Du kan føle deg veldig sliten og svak, både i bein og muskler. Skjør hud som lett blåmerker er et symptom på overaktiv binyrene og kan oppstå med en fortynning av huden, noe som gjør deg mer mottakelig for infeksjoner og sår. Strekkmerker kan utvikle seg på magen, lemmer og rumpe, og kan være en "sint" røde eller lilla i fargen.

Reproduktive system Symptomer

Binyrene skille ut hormoner og eventuell dysfunksjon i dette området kan påvirke reproduktive systemer og seksualliv begge kjønn. Kvinner kan ikke lenger menstruate hvis de lider av Cushings syndrom, eller hvis de har menstruasjon, kan deres perioder være svært uregelmessig. På grunn av den unormale nivåer av hormoner som produseres av kroppen sin, kan noen kvinner vokse mer hår på deres ansikter og ben. Menn kan oppleve en nedgang i libido og kan oppdage en nedgang i fruktbarhet hvis de aktivt prøver å starte en familie. I noen tilfeller kan menn bli impotent som følge av overskytende kortikosteroider kjører gjennom kroppen sin.

Psykologiske symptomer

Psykologiske symptomer kan også presentere seg på pasienter som har overdreven adrenal aktivitet. Følelser som depresjon, angst og irritabilitet er vanlig hos personer med Cushings syndrom. Disse symptomene kan være et resultat av den hormonelle ubalansen som du opplever, samt forvirring og frykt kan du føle deg om å ha en potensielt alvorlig medisinsk tilstand. Når behandlingen er i gang og hormonnivåene normaliseres, kan du føle et fall i de bivirkninger og en følelse av fred. Spør legen din til å henvise deg til en støttegruppe hvis du føler at det å snakke om sykdommen din kan gjøre at du føler deg bedre.

Medisinsk Test og Signs

En rekke diagnostiske tester vil vise tegn på overaktiv binyrene, og vil bli bestilt av legen din på en fysisk eksamen. Urin testing, vanligvis gjøres i 24 påfølgende timer, blir brukt til å bestemme om kortikosteroid nivåer er forhøyet. MRI og røntgen viser abnormiteter i binyrene eller hypofysen selv, slik som utvekster på kjertlene, og er en viktig nøkkel til diagnosen. Andre tester kan gjøres for å stimulere hormonproduksjonen, slik at legene kan fortelle om overaktivitet kommer fra binyrene eller hypofysen.

Hvordan behandle overaktiv binyrene

Aktiv binyrene oppstår når legemet er blitt utsatt for overskytende mengder av hormonet kortisol i en lengre tidsperiode. Også kalt Cushings syndrom, er overaktiv binyrene forårsaket av bruk av peroralt kortikosteroid medisiner eller kroppen gjør for mye kortisol. Dette kan føre til en svulst i hypofysen, lunge, bukspyttkjertel, skjoldbruskkjertelen eller thymus kjertel. Symptomer inkluderer vektøkning, tretthet, muskelsvakhet, depresjon og uregelmessig eller savnet menstruasjonssykluser. Aktiv binyrene kan også føre til en redusert libido. Behandling av overaktiv binyrene kan få kortisol produksjonen tilbake til det normale. Jo tidligere behandlingen starter, jo bedre blir resultatet.

Hvordan behandle overaktiv binyrene

Behandling

En får diagnosen. Kontakt legen din hvis du ikke føler deg bra eller har symptomer på overaktiv binyrene. Tester av urin, spytt og blod vil sjekke hormonnivåer. En CT-skanning eller MR vil sjekke hypofysen og binyrene for misdannelser.

Nedre kortikosteroider bruke. Tar kortikosteroid medisiner langsiktig kan føre til overaktiv binyrene. Hvis legen oppdager dette for å være årsaken til din tilstand, kan han redusere dosen for å kontrollere symptomene. Ikke senk dosering av kortikosteroider på egen hånd, fordi det kan føre til manglende kortisolnivå.

•  Vurdere kirurgi. Hvis en overaktiv binyrene er forårsaket av en svulst, kan legen anbefale å ha det fjernet kirurgisk. En kirurg vil fjerne slimdannende tumorer ved å gå gjennom nesen, og tumorer i lungene, bukspyttkjertelen eller binyrene vil bli fjernet på en rutineoperasjon. Kortisol erstatning medisiner vil være nødvendig etter operasjonen.

Bruk strålebehandling. Det gis i små doser i seks uker, eller ved stereotaktisk radiosurgery. I denne fremgangsmåten, også kalt gamma-kniv stråling, stråling er gitt som en stor dose som leveres til tumoren. Strålebehandling er et behandlingsalternativ for en pasient som hypofyse svulst ble ikke helt fjernet under operasjonen, eller pasienter som ikke er i stand til å ha kirurgisk behandling.

Bruk medisin. Legemiddelterapi kan brukes til å kontrollere overproduksjon av kortisol. Legemidler som brukes inkluderer Nizoral, Lysodren og Metopirone. Noen pasienter behandler aktiv binyrene med kirurgi kan gis medikamentell behandling for å bedre symptomer og redusere kirurgisk risiko. Hormon erstatning medisiner anbefales for pasienter med utilstrekkelig hormonproduksjon.

Hint

  • Komplikasjoner av ikke å behandle overaktiv binyrene snart nok inkluderer høyt blodtrykk, diabetes, nyrestein, bentap, hyppige infeksjoner og tap av muskelstyrke. Du kan også oppleve problemer med produksjonen av andre hormoner.

Mat for en overaktiv blære

Overaktiv blære er en reell medisinsk tilstand som beskriver en rekke symptomer som påvirker blæren funksjon og kan forårsake en plutselig trang til å urinere. Denne trang kan være vanskelig å dempe, så overaktiv blære kan også føre til urininkontinens. Selv om det kan være fysiske problemer som fører til overaktiv blære, kan kontrollere inntaket av mat og drikke i stor grad lindre symptomene slik at du kan kontrollere blæren i stedet for det kontrollerer deg.

Administrerende væskeinntak

Den naturlige tendens for personer med overaktiv blære er å redusere fluidforbruket. Imidlertid kan dette trekket faktisk forverre symptomene. Ja, vil redusere væskeinntaket kutte ned på bad pauser, men en høyere konsentrasjon av urin er resultatet --- som kan irritere blæren samt bidra til forstoppelse. Seks til åtte glass vann om dagen er det beste å drikke, men milde safter som kirsebær, eple og drue er akseptabelt også.

Unngå koffein

Det er nok av mat og drikke produkter med koffein som bør unngås hvis du har overaktiv blære. Koffein er ikke bare en stimulant, men det også fungerer som et diuretikum, som øker urinproduksjonen. Te, kaffe og brus med koffein kan utgjøre blæreproblemer. Sjokolade inneholder også denne sentralstimulerende, så du bør fjerne alle sine former --- inkludert sjokolademelk, godteri, iskrem, kaker og puddinger --- fra kostholdet ditt. Slankepiller, visse hodepine rettsmidler og kalde og allergi medisiner kan også inneholde koffein og bør unngås.

Mat og drikke for å fjerne fra Diet

Visse typer mat og drikke kan forverre overaktiv blære. Tomater og tomat-baserte produkter er sure og kan forårsake irritasjon i urinblæren. Sitrusfrukter og juice, samt krydret mat føre til lignende reaksjoner. De fleste typer brennevin, inkludert vin, øl og sprit, øke urin haster. Melkeprodukter og de fleste typer søtningsmidler, fra kunstig til vanlig sukker og honning, også bidra til symptomer på overaktiv blære. Selv om du kanskje ikke være i stand til å utrydde dem fra kosten din, kan du redusere inntaket av disse mat og drikke irritanter.

De beste mat å spise

Forstoppelse er et vanlig problem for folk med overaktiv blære på grunn av tendensen til å redusere væskeinntaket. Derfor er det viktig å velge matvarer med god fiber, som de kan mykne avføring og bidra til å redusere forekomster av urininkontinens. Så å si alle noncitrus frukt er bra for deg i tillegg til grønnsaker, hele korn og belgfrukter. Magert ferskt kjøtt er akseptabelt, som er fisk og skalldyr. Nonacidic matvarer med sunt enumettet fett som olivenolje, linfrø og avokado er ganske beroligende til blæren. Styr klar av bearbeidet eller raffinert mat.

Hvor mye koffein bør du begrense deg til med en overaktiv blære?

En overaktiv blære fører til hyppige turer til toalettet, som kan forårsake frustrasjon og forlegenhet. Begrense inntak av koffein er en måte å redusere antall turer til toalettet. Koffein finnes i kaffe, te, brus, energidrikker og i mange desserter. Selv redusere inntak av koffein kan ikke kurere din overaktiv blære, er det en måte å ta kontroll over situasjonen for å leve et sunnere og mer stress-fritt liv.

Overaktiv blære

Overaktiv blære forårsaket av hyppig sammentrekning av muskulaturen som omgir åpningen i blæren (urethra). Mens disse sammentrekningene er en naturlig reaksjon på en full blære, de med OB erfaring sammentrekninger oftere og må bruke toalettet selv når det ikke er mye urin utgivelse.
Medisiner som gjør at musklene rundt blæren til å slappe av er tilgjengelig. Dette reduserer sammentrekningene, samt følelsen av å måtte bruke toalett så ofte.
Kegel øvelser kan også hjelpe slappe disse musklene. Øvelsene målrette små musklene i lysken, blære og nedre mage. Når det kombineres med et sunt kosthold som er lav i koffein, kan disse øvelsene være en erstatning for medisinering.

Koffeinholdige Mat og Drikke

Koffein er vanndrivende. Hvis du har OAB, trenger du ikke vil at kroppen til å øke urinproduksjonen, da dette vil føre til ytterligere turer til toalettet.
Koffein kan irritere blæren, noe som fører til blæren muskler til kontrakt oftere. Koffein finnes i kaffe, sjokolade, kaffe og desserter som inneholder høye mengder av sukker eller sukkererstatninger bør begrenses i løpet av dagen.

Inntak av koffein og overaktiv blære

Start en mat og drikke dagbok for å finne ut hvor mye koffein du forbruker hver dag. Kartlegge forbruket av koffeinholdige drikker, alkoholholdige drikker, matvarer som inneholder koffein og andre matvarer som irriterer blæren, for eksempel tomatbaserte supper, sauser og krydret mat. En dagbok kan hjelpe deg med å finne ut hvilke matvarer og drikke for å kutte ned på eller eliminere.
Begrens koffein til en eller to kopper kaffe eller koffeinholdige te hver dag. Begrense mat og dessert elementer som inneholder sjokolade, og unngå alkohol når det er mulig. Soda, energidrikker, frosne desserter og medisiner som NoDoz og excedrin inneholder koffein. Redusere forbruket av disse elementene, og ta kontakt med lege hvis medisiner du tar inneholder koffein. Koffein frie alternativer kan være tilgjengelige.
Redusere inntak av koffein bør redusere haste følelser å urinere.

Tegn og symptomer på overaktiv blære

Tegn og symptomer på overaktiv blære


Overaktiv blære er en tilstand som er et resultat av plutselige sammentrekninger i blæremuskulaturen. Ifølge William Shiel, MD, i en artikkel publisert på MedicineNet.com, er en overaktiv blære anslått til å påvirke om lag 1 i hver 11 voksne i USA og bør ikke anses som en del av den normale aldringsprosessen. Personer med denne tilstanden ofte føler forlegenhet når de går ut på deres plutselige behov for å gå på do igjen og igjen. Sosiale arrangementer blitt vanskelig for dem, og de kan selv ha episoder av inkontinens. De vanligste symptomene som oppleves med en overaktiv blære er plutselig haster å urinere, økt frekvens i vannlating, økt nattlig vannlating og episoder av inkontinens.

Haster

Ifølge Mayo Clinic, er en av de mest karakteristiske kjennetegn på overaktiv blære økt haster i behovet for å urinere. For mange er dette den første indikasjonen de har blæreproblemer, og de kan bli forvirret av deres behov for å urinere om og om igjen, selv når de har bare nylig allerede gått på do. Følelsen av at det haster er forårsaket av muskelkramper i blæren muskler, som normalt gjør en person klar over behovet for å urinere.

Frekvens

Et annet vanlig symptom på overaktiv blære er økt frekvens i behovet for å urinere, ifølge Mayo Clinic. Økt frekvens oppstår fordi musklene i blæren er under kontrakt oftere, hvilket resulterer i følelsen av at blæren skal tømmes. Imidlertid kan mengden av urin være liten, eller den kan være ikke-eksisterende med hyppig vannlating. Unormal frekvensen anses å måtte urinere mer enn åtte ganger per dag.

Nighttime Urinering

Nighttime vannlating kan også øke som en del av overaktiv blære, ifølge Mayo Clinic. Unormale priser av natten vannlating er mer enn to ganger per natt. Det er ikke uvanlig for en person med overaktiv blære for å få opp fem til åtte ganger per natt for å urinere. Dette symptomet er i forbindelse med dagtid økt frekvens for å urinere, over mer enn åtte ganger per dag.

Inkontinens

En annen vanlig og ofte pinlig symptom på overaktiv blære er inkontinens, ifølge SAMEFÿNINER. Episoder med inkontinens kan skje når det ikke er mulig å nå et toalett i tide til å urinere eller selv når en person begynner å bare tenke på urinering. Inkontinens er en ufrivillig fysisk svar på behovet for å urinere og er ofte etterfulgt av behovet for å urinere på nytt.

Kosttilskudd for en overaktiv Brain

Kosttilskudd for en overaktiv Brain


En overaktiv hjerne antyder forhold som oppmerksomhet-Deficit Disorder (ADD) eller attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD), depresjon og angst. Redusere stress vil forbedre din evne til å fokusere og holde seg rolig. Ta kontakt med en profesjonell før supplere med urter basert på din egen diagnose.

Johannesurt

Denne urten har vist noen effekt hos barn diagnostisert med ADHD, ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin.

Melatonin

Symptomer på ADD / ADHD og angst blir forverret av mangel på søvn. Melatonin er en urte supplement som støtter skikkelig søvn, sier Agency for Healthcare Research and Quality.

Fiskeolje og linfrø

Omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje og linfrø har blitt brukt til å behandle depresjon med positive resultater. Den minimale daglig dose er 1 g, men dette kan økes opp til 6 g, ifølge University of Minnesota.

SAM-e

S-adenosylmetionin, eller SAM-e, er en neurokjemiske som kan tas for å redusere depresjon. Det anbefales ikke for pasienter med bipolar lidelse eller manisk depresjon.

Advarsler

Anti-angst og ADD / ADHD medisiner kan ikke erstattes med urte kosttilskudd. Ikke supplere uten samtykke fra legen din. Kosttilskudd kan forstyrre handlingene til reseptbelagte medisiner.

Urter for overaktiv blære

En overaktiv blære kan forstyrre livet ditt, og at du skal føle seg isolert og flau. Det er viktig å diskutere en overaktiv blære med legen din. Denne tilstanden kan noen ganger være forårsaket av et mer alvorlig problem, som for eksempel interstitial cystitt, en betennelse i blæreveggen. Et godt kosthold og drikke mye vann vil hjelpe, men det er også noen urtemedisiner tilgjengelig.

Symptomer

Ett symptom på en overaktiv blære er en plutselig, presserende behov for å urinere. Dette kan bli etterfulgt av et tap av blærekontroll, kalles inkontinens. Noen ganger mister kontrollen er mindre, men kan også være stor, forårsaker forlegenhet og fører til isolasjon. Hvis du finner deg selv å gå på do mange ganger i løpet av natten, eller ofte bruker på toalettet i løpet av dagen, kan det være du har en overaktiv blære.

Pumpkin Seed

Gresskar har blitt verdsatt for sine restorative egenskaper i hundrevis av år. Frøene av gresskar inneholder phytoesterol, et stoff som bidrar til å gjenopprette helsen til prostata hos menn, og bidrar til blære helse hos kvinner. Spise gresskarfrø regelmessig vil hjelpe deg å få kontroll over blæren.

Marshmallow Root

Marshmallow root te kan bidra til å berolige en overaktiv blære. Sug roten i vann over natten, drikke deretter marshmallow-tilført væske. Eller kutte opp et par brønner, hell kokende vann over dem og bratt for en halv time. Honning kan legges til blidgjøre te. Marshmallow rot er veldig mild, og te kan være drakk mange ganger om dagen ved behov. Ikke forveksle marshmallow rot med marshmallows som finnes i butikken. De fleste kommersielle marshmallows inneholder ingen faktiske mallow.

Saw Palmetto

Saw Palmetto er også kjent for å lindre symptomer og ubehag av en overaktiv blære. Men så Palmetto har en hormonell effekt på kroppen, og er derfor ikke anbefalt for kvinner. Prostata problemer er positivt påvirket av så Palmetto, som er tilgjengelig på de fleste helsekostbutikker.

Overaktiv blære Symptomer

En overaktiv blære, noen ganger referert til som urgeinkontinens, kan være en pinlig problem. Den plutselige behovet for å avlaste deg selv kan slå til når som helst hvis du har denne medisinsk tilstand, som er forårsaket av en rekke underliggende faktorer. Blære betennelse samt nevrologiske lidelser kan føre til urgeinkontinens. Heldigvis kan medikamentell behandling, biofeedback og noen ganger kirurgi alle brukes til å behandle en overaktiv blære.

Befolkning Berørt

På grunn av det store utvalget av årsakene til en overaktiv blære, kan folk av begge kjønn viser symptomer i alle aldre. Symptomer er mer sannsynlig å skje som du blir eldre.

Oppblåsthet og smerter

Smerter og oppblåsthet i mageregionen er et vanlig symptom på en overaktiv blære. Du kan legge merke til det ene uten det andre, eller begge symptomer samtidig.

Hyppig vannlating

Måtte urinere ofte hele dagen, så vel som i løpet av natten kan være et tegn på at du har en overaktiv blære.

Lekkasje

Lekker urin når du ikke er urinering er et symptom på en overaktiv blære. Du kan oppleve lekker bare ved hoste eller nysing (kalles stressinkontinens) eller på tider med hvile også.

Plutselige Urges

Å ha en plutselig, sterkt behov for å bruke badet er i samsvar med tilstanden.

Kan en overaktiv skjoldbrusk Effect PSA nivåer?

Kan en overaktiv skjoldbrusk Effect PSA nivåer?


PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er et protein produsert av prostatakjertelen. Forhøyede PSA nivåer i blodet er forbundet med farlige prostata endringer, men en overaktiv skjoldbruskkjertel er vanligvis ikke indisert.

Fakta

Prostata er en liten kjertel i nærheten av blæren som danner komponenter av sædvæsken. Den skjoldbrusk er en liten kjertel nær fronten av den nedre halsen som produserer hormoner som bidrar til å kontrollere stoffskiftet.

Bruk av PSA Testing

Ifølge National Cancer Institute, sjekke PSA nivåer oppdager mulig forekomst av prostatakreft, samt benign prostatahyperplasi (BPH, eller forstørret prostata) og prostata betennelse (prostatitt).

Faktorer som påvirker PSA nivåer

Bortsett fra kreft, BPH og prostatitt, kjente faktorer som påvirker PSA nivåer inkluderer alder, fedme, siste utløsning, økt fysisk aktivitet og enkelte kjemoterapi narkotika og reseptfrie produkter for prostata helse. Aktiv skjoldbruskkjertel er ikke en kjent faktor.

Betraktninger

Selv om endringer i PSA-nivå kan indikere prostatakreft sykdom, finnes striden om risikoen og fordelene av behandlinger som følge av PSA-testing.

Anbefalinger

The American Cancer Society støtter ikke vanlige tester for å oppdage prostatakreft, og oppfordrer helsepersonell til å diskutere grensene for testing med sine pasienter.

Hvordan ta TOVIAZ For Overaktiv blære

Hvordan ta TOVIAZ For Overaktiv blære


Overaktiv blære er en frustrerende medisinsk tilstand som kan påvirke alle uavhengig av alder eller kjønn. Personer med overaktiv blære opplever hyppige oppfordrer til å urinere og litt erfaring store vanskeligheter med å undertrykke urin (ukontrollerbar blære og inkontinens). Snakk med legen din om bruk av reseptbelagte TOVIAZ å lindre og behandle symptomer på overaktiv blære. Denne tilstanden kan føre til urininkontinens hvis den forblir ubehandlet. Gjør en avtale for å se din lege eller helsepersonell i dag for å få lindring du fortjener.

Bruksanvisning

•  Ta TOVIAZ nøyaktig som foreskrevet av legen din. Ta alltid denne medisinen med et fullt glass vann og aldri knuse eller tygge hver tablett som du kan påvirke narkotika effektivitet. Denne medisinen kan tas på en full eller tom mage. Hvis du noen gang savner din daglige dose, ikke dobbelt opp og ta to doser på samme dag. Etter ubesvarte dose, starter TOVIAZ neste dag til vanlig tid.

Det er viktig å merke seg at TOVIAZ kan forårsake tåkesyn og gjøre deg døsig og desorientert. Ikke kjør bil eller bruke maskiner før du vet hvordan dette stoffet vil personlig påvirke deg. Ikke drikk alkohol mens du tar denne medisinen for overaktiv blære. Alkoholholdige drikker kan intensivere døsighet.

Til slutt, være spesielt oppmerksom på symptomer som forstoppelse, tørre øyne og tørr munn. Fortell legen din umiddelbart hvis du merker disse symptomene.

Tips og advarsler

  • TOVIAZ er et reseptbelagt legemiddel som brukes til behandling av urininkontinens i bare voksne. (18 år og eldre) Hvis du ofte opplever et sterkt behov for å urinere eller har lekker ulykker så spør legen din i dag hvis TOVIAZ ville være det rette stoffet for deg.

Hvordan å behandle overaktiv blære

Overaktiv blære er en tilstand som fører til folk som får folk til å måtte urinere ofte. Overaktiv blære griper sterkt med dagliglivet, og mange mennesker med overaktiv blære har til å planlegge sin dag rundt deres tilstand. Lær hvordan du kan behandle overaktiv blære uten piller eller kirurgi, slik at du kan komme tilbake til den vanlige hverdagen.

Bruksanvisning

•  Undersøk væskeinntaket for å behandle overaktiv blære
Det første skrittet til å behandle overaktiv blære er å undersøke væskeinntaket. Hvis du opplever overaktiv blære, må du begrense forbruket av alkoholholdige og koffeinholdige drikker som forverre overaktiv blære. Du bør også sørge for at du drikker nok vann. Dette kan virke teller intuitivt, men drikker nok vann vil faktisk bidra til å regulere blærefunksjon.

Øk fiber inntaket å behandle overaktiv blære
Fiber er en flott og enkel behandling for overaktiv blære, fordi det hjelper fordøyelsessystemet. Du kan finne fiber i hele kornprodukter, grønnsaker og frukt. Legge fiber til kosthold vil hjelpe behandle overaktiv blære.

Trening blæren muskler for å behandle overaktiv blære
Mange anbefaler å trene blæren muskler for å behandle overaktiv blære. Dette innebærer ikke bare å styrke blæren muskler gjennom øvelser, men også holder din trang til å urinere å trene blæren til å vente. I begynnelsen, vent 5 minutter og langsomt øke tiden du vente med å trene overaktiv blære til å vente.

Tips og advarsler

  • Det finnes også piller og medisinske behandlinger tilgjengelig for å behandle overaktiv blære hvis hjem behandlinger er mislykket
  • Alltid kontakt med lege hvis aktiv blære forverres

Overaktiv blære Definition

Overaktiv blære er en tilstand som mange mennesker, unge og gamle lider med og mange andre mennesker ikke forstår. Overaktiv blære er en tilstand der personen føler et sterkt, sterkt behov for å urinere, og kan inkludere blærekontraksjoner og lekkasje av urin. Tenk deg en dag der alt fra hva du bære til hvor du går er bestemt av blæren. Du velger ikke å bruke knappen opp bukser fordi det kan ta for lang tid å få dem ugjort. Hver gang du går et sted det første du trenger å vite er hvor badet er, og du kan velge ikke å dra så langt fra det.

Symptomer

Symptomer inkluderer magesmerter eller ubehag, hyppig vannlating, plutselig behov for å urinere og ukontrollerbar urinering. Disse symptomene kan føre til alle typer forlegenhet og avbrudd i personens liv. Noen symptomer kan se bort fra pasienten eller at pasienten ikke føler at deres symptomer er kvalifisert. Hvis du er i tvil, snakk med legen din, kan han endre kostholdet eller kjøre noen enkle tester.

Årsaker

En overaktiv blære kan komme fra mange forskjellige ting. En overaktiv blære er typisk et symptom til et annet problem. Noen mennesker som lider med en overaktiv blære har også et nervesystem problem. For andre mennesker, kommer en overaktiv blære fra svake muskler eller en svak lukkemuskel. Infeksjoner og blærer steiner kan også føre til overaktiv blærer. For noen mennesker, er det så enkelt som et kosttilskudd problem. Likevel for noen mennesker kan det være så alvorlig som blærekreft. I menn, kan en overaktiv blære være et symptom på en forstørret prostata eller godartet prostatahyperplasi (BPH). Det er derfor det er så viktig å snakke med legen din om eventuelle overaktiv blære symptomer.

Medisinering

Hvis en infeksjon er til stede, vil legen forskrive antibiotika og symptomer bør være lettet med ferdigstillelsen av antibiotika. Ditropan, Detrol, Enablex og Vesicare er reseptbelagte medisiner som roer musklene i blæren gjør trang til å gå sjeldnere. Disse er vanligvis gitt i en dose en gang om dagen, noe som gjør det lettere for pasienten å huske og å ta medisinen. Bivirkninger inkluderer tørr munn og forstoppelse, og du bør ikke ta denne medisinen hvis du har trangvinklet glaukom.

Omskolering av Blære

Når du har en overaktiv blære eller inkontinens, kan medisiner være foreskrevet, men omskolering blæren og styrke musklene som hjelper blæren er viktig. Det første legen vil mest sannsynlig prøve er Kegel øvelser. Kegel øvelser brukes av menn så vel som kvinner. Det er en misforståelse at bare kvinner kan gjøre Kegel øvelser; menn også dra nytte av Kegels. Det grunnleggende Kegel øvelser er å stramme bekkenbunnsmusklene, de samme musklene som du stramme når du trenger å bruke toalett dårlig. Kegels kan gjøres hvor som helst, når som helst, uten utstyr og uten at noen vet at du gjør dem. Kegels er vanligvis gjort for 1-5 minutter flere ganger om dagen. Biofeedback og elektrisk stimulering blir noen ganger brukt til å sørge for at de Kegel øvelser er gjort riktig.

Barn med overaktiv blære

Symptomer på overaktiv blærer hos barn er omtrent som hos voksne, men med barn ofte straff går med ufrivillig vannlating av blæren. Ofte for barn med overaktiv blærer i løpet av handlingen beveger seg fra økt væskeinntak, tidsbestemte pauser for å bruke toalett og antikolinerge medisiner, hvis det er nødvendig. Barn kan også lider av selvfølelse problemer knyttet til overaktiv blære og trenger oppmuntring.

Natural Cures for overaktiv blære

En overaktiv blære kan få deg til å føle deg som om du mister kontroll over livet ditt. Du avstå fra å forlate huset for lengre perioder av gangen, stopp fysiske aktiviteter som kan føre til urgeinkontinens og viker unna sosiale arrangementer, fryktet ubehag eller offentlig ydmykelse. Arbeider med en overaktiv blære er utfordrende, men du kan finne kontroll og kurer gjennom naturlige alternativer.

Trening

En av grunnene til at en overaktiv blære skaper et slikt problem er at musklene som kontrollerer blæren er svake og ute av stand til å inneholde trang til å urinere. Dette resulterer i urgeinkontinens. Du kan forbedre styrken av disse musklene i noen måter. Den første er å gå ned i vekt og forbedre den generelle muskel tone i kroppen. Dette reduserer press på blæren og kan redusere lyster. I tillegg kan du trene blæren til å holde i lengre perioder av gangen ved å holde for en ekstra fem eller ti minutter til å begynne med, og øke tiden som du bygger utholdenhet og styrke. Kegel øvelser styrke bekkenmuskulaturen som holder urin i, bidrar til å hindre inkontinens.

Herbal rettsmidler

Det er mange urte formler som kan hjelpe med overaktiv blære, spesielt noen brukt i århundrer i asiatiske medisinsk praksis. Du kan ta kontakt med en kinesisk herbalist som kan gi deg farmasøytisk-grade urter til å behandle overaktiv blære.

Urtene oftest brukt i aktiv-blære formler er alpinia oxyphilla (del av ingefær familien som hjelper i absorpsjon), asiatiske kornell, Panax ginseng, vendelrot og schisandra chinensis, kjent for å bidra til å balansere kroppens funksjoner.

Flotrol

Flotrol er en naturlig concoction som bidrar til å redusere symptomer på overaktiv blære, styrke sphincter musklene som brukes til å starte eller stoppe vannlating. Som disse musklene blir sterkere, vil du få mer kontroll over blæren.

Flotrol er en kombinasjon av soya-bakterie og gresskar-frø ekstrakter. Soya er tenkt å være gunstig i å opprettholde en sunn blæren, mens gresskarfrø har blitt brukt i århundrer for å fremme en sunn urinveiene.

Tegn på overaktiv blære

Tegn på overaktiv blære


Den utad enkle handling urinating krever en kompleks kombinasjon av flere organer som arbeider i tandem for å gi tilfredsstillende resultater. Nyrene, blæren, urinrøret, nerver, bekkenbunnsmuskulaturen og en rekke andre muskelgrupper spille en rolle i prosessen. Folk med overaktiv blære, eller OAB, kan oppleve ufrivillige blærekontraksjoner, noe som kan skape et presserende følelse av behovet for å urinere.

Årsaker

Overaktiv blære kan være lett å diagnostisere, men det er ikke så lett å finne årsaken. Visse ødeleggende forhold som multippel sklerose, hjerneslag og Parkinsons sykdom kan bidra til eller forårsake OAB. Infeksjoner i urinveiene, diabetes, dårlig nyrefunksjon, forstørret prostata og til og med for mye alkohol eller koffein kan bidra til symptomer.

Årsaker i Women

Hos kvinner tilstand kan være et resultat av nevrologisk skade eller sykdom, blæresten, kreft, infeksjon eller betennelse i blæren. Noen kvinner kan oppleve skade på blæren muskler under fødsel. Kirurgi for eksempel en hysterektomi kan også skade blæren muskler resulterer i OAB.

Signs

Tegn på OAB kan inkludere plutselige sterke oppfordrer til å gå på do, og den mulige resulterende ufrivillig utslipp av urin, også kjent som en episode av inkontinens. Urinerer mer enn åtte ganger om dagen eller å bli vekket minst to ganger i løpet av natten for å late vannet kan også være tegn på en overaktiv blære.

Effekter

Overaktiv blære kan føre til en trang til å urinere på ubekvemme tider når tilgangen til et toalett kan være begrenset eller ikke-eksisterende. Kunnskap om denne tilstanden kan føre til at pasienten å begrense aktiviteter uten umiddelbar nærhet til bad. Dette kan forstyrre hverdagen, arbeid og seksuell intimitet. Episoder med inkontinens kan forårsake forlegenhet og en senking av selvtillit.

Advarsel

Eldre mennesker kan ha økt risiko for OAB, først og fremst på grunn av andre faktorer som kan forstyrre normal funksjon av blæren som diabetes eller en forstørret prostata. Fordi andre faktorer kan være involvert, bør eldre voksne ikke vurdere OAB å være en naturlig del av aldringsprosessen. Ifølge Mayo Clinic, de fleste mennesker som lider av inkontinens aldri søke legehjelp, kanskje forlate alvorlige underliggende forhold udiagnostisert.