Digidexo.com

fibromyalgi overaktiv. blære

Tilkobling mellom irritabel tarm-syndrom og overaktiv blære

Irritabel tarm syndrom og overaktiv blære kan være nært koblet når de opptrer sammen. Irritabel tarm-syndrom (IBS) og overaktiv blære (OAB) ofte forekommer hos kvinner, og er karakterisert ved trekning av det nedre tarmkanalen eller i tykktarmen. Selv om IBS hadde blitt anerkjent som en lidelse for de siste 50 årene, har det først nylig fått betydelig oppmerksomhet i det medisinske miljøet. Personer med disse to lidelser ofte opplever plager når de begynner å føle symptomer kommer på og kan være redd for pinlige ulykker.

Om

En høy prosentandel av individer med overaktiv blære har også lidelser så som irritabel tarm-syndrom og fibromyalgi. OAB og IBS forekommer dobbelt så ofte hos kvinner som de gjør hos menn, og det er antatt at hormoner spiller en rolle i de to lidelser. Selv om mange enkeltpersoner oppleve milde symptomer og er i stand til å leve normale liv, noen pasienter er alvorlig svekket av sine symptomer.

Årsaker

Det er ikke klart forstått nøyaktig hva utgangspunktet forårsaker IBS og OAB. Ifølge Mohammed El-Baba, MD av Wayne State University School of Medicine, i tarmkanalen, for å glatte muskler kontrakt tillate mat og væske å passere gjennom fordøyelsessystemet. I tilfellet med personer med IBS, disse sammentrekninger oppstår unormalt hurtig, noe som resulterer i symptomer på IBS. En lignende prosess oppstår med OAB. Selv om væsker blir til slutt behandlet gjennom nyrene, blæren sender en melding til hjernen når det bare er halvfull, i stedet for de normale tre fjerdedeler til helt full. Som et resultat, i begge plager, får kroppen meldingen til raskt å fjerne avfallsstoffer.

Insidensrater

Ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse, satsene for IBS og OAB er betydelige. Det er anslått at om lag 20 prosent av den voksne befolkningen i USA er berørt. Det er også anslått at om lag 50 prosent av berørte folk begynner å få problemer før fylte 35. Om lag 50 prosent av personer med irritabel tarm-syndrom har også symptomer på overaktiv blære problemer.

Symptomer

Symptomene på irritabel tarm-syndrom og overaktiv blære har noen likhetstrekk, men er også dramatisk annerledes på mange måter. For mennesker med IBS, symptomer inkluderer magekramper, oppblåsthet, gass, forstoppelse og diaré. Ifølge Horowitz, for personer med overaktiv blære, symptomer inkluderer hyppige følelser av å måtte urinere. Vannlating kan resultere i enten "tørr" OAB, hvor det ikke er nok urin til å gå, eller "våt" er urin, hvor der, men pasienten kan ha vanskeligheter med å nå frem til toalettet i tid. Begge forholdene omfatter trykket og melding fra hjernen å snarest fjerne avfall.

Behandlinger

Behandlinger for IBS inkluderer medisiner, stress reduksjon, kosthold endringer og innføring av fiber, ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse. For personer med OAB, behandling omfatter medisiner for å bremse ned blæren spasmer og trene blæren til å bremse ned ved sakte forlenge tiden mellom urinering.

Andre forhold som har Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi er en tilstand preget av hele kroppen smerter og tretthet. Spesifikke ømme punkter på kroppen er spesielt smertefullt, og personer med fibromyalgi kan ha smerter i muskler, sener og leddbånd. I tillegg lider fibromyalgi ofte lider av søvnproblemer. Det er andre forhold som fører til symptomkombinasjoner veldig likt fibromyalgi, som ofte kompliserer diagnosen.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en type leddgikt som resulterer i betennelse i leddene. Denne tilstand forårsaker skade på leddene. Symptomer på revmatoid artritt inkluderer leddsmerter, ømme ledd, leddstivhet, tretthet og feber. Smerten og trøtthet forbundet med reumatoid artritt er svært lik den smerte og tretthet forårsaket av fibromyalgi.

Lupus

Lupus er en tilstand som kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert ledd, nyrer, lunger, hjerte, blodceller og huden. Lupus symptomer varierer mye blant personer med tilstanden. Også symptomer på lupus kan blusse opp og deretter gå inn i remisjon for en tid. Mulige symptomer er leddsmerter, tretthet, feber, ansikts utslett, munnsår, hudlesjoner, brystsmerter, kortpustethet, hukommelsestap og depresjon. Lupus er vanskelig å diagnostisere og kan feilaktig diagnostisert som fibromyalgi i noen mennesker.

Skjoldbrusk forhold

Skjoldbrusk forhold kan gi symptomer som ligner på de som er forbundet med fibromyalgi. Symptomer på hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel, omfatter muskelsvakhet, tretthet, søvnproblemer, varmefølsomhet, angst, rask puls og vekttap. Symptomer på hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk, inkluderer muskelsmerter, muskelømhet, svakhet, kald følsomhet og tretthet.

Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er svært lik fibromyalgi. Det fører til betennelse som fører til verkende og stive muskler i hofter, lår, armer og nakke. Andre symptomer på polymyalgia rheumatica er tretthet, svakhet, feber, anemi og vekttap. Blodprøver brukes til å lete etter markører som kan indikere polymyalgia rheumatica.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår når kroppens eget immunsystem angriper den ytre tildekning av forskjellige nerver i hele kroppen. Denne skaden hindrer forsvarlig kommunikasjon mellom nerver og hjernen og over tid kan ødelegge nervene helt. Symptomer på multippel sklerose kan omfatte muskelsvakhet, lem nummenhet, synshemning, prikking i huden, smerter i kroppen, svimmelhet, tremor og tretthet. Multippel sklerose er ofte vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kommer og går sporadisk. Det er ingen spesifikk test for å diagnostisere multippel sklerose; Dermed er det fullt mulig at multippel sklerose kan bli feildiagnostisert som fibromyalgi i noen tilfeller.

Artrose

Artrose er den vanligste typen leddgikt. Artrose forårsaker leddbrusk å bli ødelagt over tid, noe som resulterer i alvorlige leddsmerter. Denne tilstanden vanligvis påvirker ryggraden, knær, hofter og hender. Andre symptomer på slitasjegikt inkluderer felles ømhet, stivhet, hevelse og utvikling av bein spurs. Tester er tilgjengelige for å diagnostisere slitasjegikt; imidlertid ofte skikkelig prøving ikke gjøres med mindre forespurt av en pasient. Således kan noen ganger bli osteoartritt misdiagnosed som fibromyalgi.

Chiropractic behandling i Fibromyalgi for Nerver i sacrum

Fibromyalgi er en lidelse som fører til smerte i hele kroppen. Leger er ennå ikke enige heller vite den eksakte årsaken til denne smerten. Ifølge FibroCenter, en online kilde for informasjon og opplæring om kronisk utbredt smerte, fibromyalgi mest sannsynlig forårsaket av overaktiv nerver i kroppens sentralnervesystem. Denne overaktivitet gjør hjernens reaksjon på smerten mer intens enn normalt. Heldigvis kiropraktisk justering, som bruker en rekke teknikker, kan bidra til å endre kroniske smertemønstre gjennom rehabilitering.

Sacrum Nerve

RadioGraphics, beskriver en radiologi journal sacrum som en trekantet formede ben som ligger i lumbar (lavere torso) region av kroppen. Det er en del av kroppens ryggvirvler og har ryggvirvler av sin egen også. Det er en kanal i området, kalt den sakrale kanalen, som er der nervene ligger. Hvis bekkenet er ute av stilling, vil det forstyrre nerve flyt og til slutt vil føre til andre kroppsdeler blir forskjøvet. Dette kan påvirke ryggraden, armer, ben, og med organer, noe som fører til mer smerter. En måte å avlaste det er å omstille sacrum gjennom en prosedyre som kalles Sakral bakhodet Technique (SOT).

Sakral bakhodet Technique

SOT anses av mange å være en av de beste kiropraktor teknikker, så det hjelper hele kroppen - ikke bare et lite område. Teknikken ble opprettet av Dr. Major DeJarnette på 1920-tallet, ifølge SOTO-USA, og er basert på det faktum at bekkenet bærer kroppens vekt. Sacrum, en del av bekkenet, fungerer som et omdreiningspunkt (hengslet, eller støttepunktet), og utgjør halvparten av pumpen som er ansvarlig for bevegelsen av spinalvæske. Denne pumpen kalles Sakral-bakhodet pumpe fordi den andre halvparten av det er bakhodet (benet på baksiden av hodet).
Når sacrum er vippet fra en feiljustert bekkenet, gjør denne pumpen fungerer ikke skikkelig og fører til en endring i pumpen puls og flyt. SOT er en lav-force / ingen kraft, skånsom teknikk som realigns bekkenet og bakhodet, derfor lindrende kroppen av smerte. Noen ganger kan smertene er helt eliminert.

Hyppige behandlinger

Siden Fibromyalgi er fortsatt ganske misforstått, det tar flere økter for å virkelig bli kvitt smertene. Legene vet hvordan teknikken fungerer, men ikke vite selve sykdommen forlater kiropraktor i mørket. Per nå SOT er en av de beste måtene å håndtere Fibromyalgi smerte.
En pasient vil mest sannsynlig nødt til å gjøre mange kiropraktor besøk for å avlaste de fleste av fibromyalgi smerter på grunn av en feiljustert bekkenet. Den Sakral bakhodet Technique vanligvis bare krever en behandlingsplan fra to uker til tre måneder, men med fibromyalgi, er den gjennomsnittlige lengden for terapi 07:56 måneder, og noen ganger så lenge som 12, ifølge enkelte kiropraktorer.

Relief

Som allerede nevnt, er SOT nyttig for mange forskjellige problemer, noen ganger blir kalt gullstandarden av kiropraktor teknikker. Hvis du har fibromyalgi, er SOT et godt valg for smertelindring. Det vil ikke bare bidra til å lindre smerten, men også mest sannsynlig fikse andre problemer når plexus av kroppen din er realigned.

Medisiner for Fibromyalgi Pain

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som fører til smerte, tretthet, søvnproblemer og ofte depresjon. Det antas å være utløst av en unormal respons i nerveceller, men årsaken er ikke blitt oppdaget. Medisiner for fibromyalgi kan bidra til å behandle symptomene.

Analgetika

Smerte er hovedsymptomet i fibromyalgi og smertestillende er smertestillende. Avhengig av alvorligheten av smerte, til bruken av smertestillende midler for fibromyalgi området fra over-the-counter Tylenol tramadol, kodein og morfin.

Anti-inflammatoriske

Ibuprofen og naproksen er tilgjengelig i reseptbelagte og reseptfrie styrker og brukes for fibromyalgi. Feire er en Cox-II anti-inflammatorisk som er foreskrevet for å behandle smerter og føre til mindre magesyke.

Antidepressiva

Antidepressiva brukes for de med fibromyalgi ikke bare for å behandle depresjon, men for å lette smerter. Cymbalta (duloksetin) spesielt har vist seg å være en nyttig antidepressiva for fibromyalgi.

Muskelavslappende

Muskel relaxers, spesielt Flexeril (cyclobenzaprine), er medisiner som brukes for fibromyalgi å lette muskelsmerter og for å bidra til å gjenopprette avslappet søvn.

Lyrica

Pregablin, solgt som Lyrica, var den første medisinen godkjent av Food and Drug Administration for å spesifikt behandle fibromyalgi. Den brukes for nerve smerter og det fungerer ved å roe de nervecellene som er overaktiv i fibromyalgi pasienter.

Mirapex

Mirapex (pramipexol) er en dopamin reseptor agonist som har blitt brukt av pasienter med Parkinsons sykdom, og det har vært nyttig for noen fibromyalgi lider.

Riktig kosthold for Fibromyalgi syndrom

Fibromyalgi er en kronisk lidelse preget av utbredt smerte i hele kroppen. Det er antatt at fibromyalgi stammer fra en oversensitive sentralnervesystemet. Smerten i fibromyalgi voks og synker, med triggere som stress, mangel på søvn og dårlig kosthold. Fibromyalgi har ingen kur, men et riktig kosthold kan bidra til å kutte ned på mange av sine symptomer.

Tilsetningsstoffer

Visse tilsetningsstoffer forverre symptomene på fibromyalgi. Aspartam, også kjent som aspartam, bidrar til å stimulere NMDA, en smerte-reseptor i nervesystemet. Personer med fibromyalgi allerede har en overaktiv NMDA reseptoren, så inntaket av aspartam vil forverre denne situasjonen. MSG (mononatrium glutamin) og nitrater, tilsetningsstoffer som finnes i kinesisk mat og bearbeidet lunsj kjøtt, også utløse en tilsvarende reaksjon.

Koffein

Boost at koffein gir faktisk er villedende for mennesker med fibromyalgi. Selv om koffein kan gi noen rask energi, er det faktisk skadelig for dem fordi de er mer trøtt enn en normal person. Det er vanlig for en person med fibromyalgi å krasje etter koffein slites av, og føler bedøvet for en lang stund. Heldigvis, hvis du kutte koffein ut av kostholdet ditt, du faktisk vil merke en økning i energi innen en uke.

Matvarer

Meieriprodukter kan også forverre dine Fibromyalgi symptomer. Men noen mennesker trenger kalsium, så å kutte ut meieri helt er uklokt. Planter anses nightshades --tomatoes, poteter, paprika og aubergine er også tenkt å forverre symptomene på fibromyalgi, samt leddgikt. Igjen, disse grønnsaker er næringsrik, så det er best å prøve en utelukkelse kosthold. Klippe dem ut for en kort periode, og se hvordan du føler deg, før du skjærer dem helt fra kostholdet ditt.

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Fibromyalgi er en muskel-lidelse preget av utbredt muskel-og leddsmerter, tretthet og søvnuregelmessigheter. Det påvirker generelt kvinner, men symptomene og alvorlighetsgraden kan variere for forskjellige individer. Ikke alle pasienter opplever symptomatisk lindring når de unngår visse matvarer, spesielt siden fibromyalgi symptomer er mangfoldig. Imidlertid bør fibromyalgipasienter eliminere visse typer mat fra kostholdet for en samlet lettelse.

Kunstig søtstoff

Kunstige søtstoffer som aspartam, kan NutraSweet og sakkarin forverre fibromyalgi symptomer. Fibromyalgi lider tendens til å ha svært aktive NMDA-, eller N-metyl-D-asparaginsyre, smertereseptorer som forårsaker den intense smerter at de opplever. Aspartam er et excitotoxin som stimulerer NMDA smertereseptorer i fibromyalgi pasienter. I en studie publisert i 2001 "Annals of Farmakoterapi," forskere oppdaget at fibromyalgipasienter som unngikk aspartam opplevd en generell følelse av velvære.

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

MSG, eller mononatriumglutamat, og nitrater er tilsetningsstoffer som brukes til å forbedre smaken og bevare mange bearbeidet og frossen mat. MSG vises i enkelte asiatiske matvarer, mens nitrater fungere som konserveringsmidler i kjøttpålegg som skinke, bologna og bacon. Fibromyalgi lider har lav toleranse nivåer mot MSG og nitrater, som er klassifisert som excitotoxins som stimulerer NMDA smertereseptorer.

Nightshade Planter

Grønnsaker fra søtvier familien som tomater, poteter, aubergine og grønn paprika kan forårsake allergiske reaksjoner, og øke smerter og ubehag i noen fibromyalgipasienter, ifølge en rapport fra The Collaborative Støtteprogrammer av New Jersey Institute for velvære og gjenoppretting tiltak. Siden søtvier grønnsaker er også svært næringsrik, må du identifisere søtvier matvarer som forårsaker allergi eller smerte. Start ved å eliminere alle de søtvier matvarer i en periode på to måneder, og deretter langsomt gjeninnføre dem etter denne perioden, en om gangen, for å observere om fibromyalgi symptomene kommer tilbake. Hvis matvarer ikke utløser en allergisk reaksjon, gå videre og spise dem.

Gjær og Gluten

Gjær og gluten forverre gjær infeksjoner og glutenintoleranse, henholdsvis i fibromyalgi pasienter. Gjær og gluten er generelt funnet sammen i bakt matvarer som brød, kaker og andre bakverk. Gjær hjelpemidler soppvekst i kroppen og kan føre til ledd-og muskelsmerter, mens fibromyalgi relatert tretthet kan føre til fordøyelsessykdommer inkludert gluten intoleranse. En studie i april 2014 utgaven av "Rheumatology International" bemerker at glutenintoleranse eller intoleranse kan være en underliggende årsak til fibromyalgi syndrom.

Urter og mineraler for å hjelpe Fibromyalgi

Fibromyalgi syndrom er en forvirrende sykdom som forundrer det medisinske miljøet og fører sine lider mye fysisk og følelsesmessig smerte. Hvis du er en fibromyalgi lidende, så må du være klar over fordelene med urte-og mineraltilskudd, og hvordan bruken kan hjelpe deg i symptomlindring. Men før du starter en urte-og mineraltilskudd diett, ta kontakt med legen din for å sikre at de mineraler og urter er trygt å ta med din nåværende medisiner.

Astragalus

Astragalus er en adaptogenic urt som har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i århundrer. Adaptogenic urter beskytte kroppen fra emosjonell, mental og fysisk stress ved å hjelpe kroppen din tilpasse seg vanskelige situasjoner. Astragalus har anti-inflammatorisk, antivirale og antibakterielle egenskaper som kan hjelpe fibromyalgi lider bedre håndtere ødeleggende symptomer, inkludert kronisk tretthet. Dr. Elizabeth Wotton, en naturopathic lege praktisere i Massachusetts, sier at over tid, kan Astragalus bygge opp immunforsvaret og gi langsiktig støtte.

Ifølge University of Maryland Medical Center, overforbruk av urten Astragalus kan undertrykke immunsystemet, er så standardiserte Astragalus kosttilskudd anbefales. Ta en 250 til 500 mg standardisert ekstrakt med 0,4 prosent 4-hydroksy-3-metoksy-isoflavon 7 sug. tre til fire ganger per dag.

Magnesium og eplesyre

Dr. Wotton sier også at mange fibromyalgi lider har lave nivåer av magnesium, som kan være en indikasjon på muskelsmerter. Magnesium fungerer med kalsium for å slappe muskler. Når kroppen mangler magnesium, musklene bli spent og betennelser kan bygge opp og forårsake smerte. Magnesium tilskudd åpner opp blodstrømmen til de restriktive områdene, og spyler ut avfallsstoffer bygget opp av betennelse.

Dr. Wotton foreslår å ta en magnesium supplement som inneholder eplesyre. Eplesyre er en naturlig forekommende substans i matvarer slik som epler. Eplesyre driver energiproduksjon i kroppen, og da sammen med magnesium, øker eplesyre produksjon av ATP, musklene basis energikilde.

Ta 200 mg av en magnesium supplement med eplesyre tre ganger per dag for om lag fire til seks måneder.

Ginseng

Ginseng er også en adaptogenic urt som, i likhet Astragalus, hjelper kroppen å tilpasse seg visse situasjoner. Ginseng støtter binyrene, en av kroppens viktigste hormon produsenter. Tar ginseng bidrar til å regulere binyrene når de er over eller under-produserende hormoner og bidrar til å gi en sårt tiltrengt energi løft.

Ta en 200 mg ginseng supplement eller 1 til 2 ts. av en flytende ginseng ekstrakt to ganger per dag. Ikke ta ginseng etter 14:00, og ikke koble den med koffein eller andre sentralstimulerende midler.

MS Vs. Fibromyalgi

Multippel sklerose (MS) og Fibromyalgi er to kroniske helseproblemer. Mens de gjør dele noen lignende symptomer de er svært forskjellige forhold. Begge er svært vanskelig å diagnostisere og pasienter kan gå på i år vet noe er galt uten at deres tilstand diagnostisert. Det er også noen likheter i behandlingstilbud for begge, men siden de har ulike årsaker behandlingsstrategier må ta ulike tilnærminger. Nedenfor er noen grunnleggende informasjon for å skille de to forholdene.

Historie

Mens medisin i det 19. århundre ikke var så etablert som det er i dag opptak og tegninger gjort i begynnelsen av 1800-tallet avsløre pasienter som hadde det vi nå kjenner som MS. Sykdommen ble først gitt et navn i 1869 av Jean-Martin Charcot professor i nevrologi. Dessverre var det lite kunnskap om årsaken og derfor behandlinger var ikke veldig effektivt. På midten av 1900-tallet mer ble lært om hva som var årsaken denne tilstanden, og på dette tidspunktet National MS Society ble dannet. Ved slutten av 1900-tallet med fremskritt innen forskning, forskere fortsatte å begrense hva som forårsaker symptomer og begynte å utvikle mer effektive behandlinger. Men selv i dag er det fortsatt mye vi ikke vet om denne tilstanden.
Fibromyagia er en mer nylig diagnostisert tilstand. Det har bare vært i løpet av de siste ti årene eller så at tilstanden har blitt anerkjent av leger. Likevel ble det beskrivelser av hva vi nå kaller Fibromyalgi registrert så tidlig som det 17. århundre. Det var ikke før 1987 at den amerikanske Medical Association anerkjent det som en ekte sykdom som fører til uførhet. Men selv i dag er det fortsatt leger som avviser Fibromyalgi som en reell tilstand. Den viktigste årsaken er fordi Fibromyalgi ikke kan oppdages med vanlige medisinske tester som røntgen og blodprøver.

Identifikasjon

Multippel sklerose er en kronisk medisinsk tilstand som angriper det sentrale nervesystemet. Sykdommen oppstår i kroppen angriper sin egen myelin. Myelin er et fettstoff som omgir og beskytter nervetrådene, og kan til og med skade fibrene selv. Den skadede til myelin fører til arrvev også kalt sklerose, derav navnet multippel sklerose.
Fibromyalgi er også en kronisk tilstand. Den underliggende årsaken til fibromyagia er fortsatt ikke kjent. Men den oppfatning blant forskere i dag, er at det er unormal sensorisk prosessering i det sentrale nervesystemet. Dette fører til at pasienten opplever en forsterkning av smertesymptomer. Det er også noen undersøkelser som tyder på at nivåene av visse nevrotransmittere, aminosyrer og andre kjemikalier er ute av balanse.

Betraktninger

Med begge forholdene er det ingen klare laboratoriefunn eller fysiske symptomer som kan hjelpe positivt identifisere disse forholdene. De begge krever at pasienten for å gi en detaljert medisinsk historie som ikke nødvendigvis hjelper til å diagnostisere tilstanden, men heller utelukker andre mulige forhold. For å bli diagnostisert MS må det være bevis for skade på to separate områder av sentralnervesystemet, som kan sees av et MRI, og skaden må ha forekommet minst ett møll hverandre.
For Fibromyalgi å bli diagnostisert visse symptomer må være tilstede hos pasientene selv rapporterte medisinsk historie sammen med tilstedeværelsen av flere ømme punkter på karakteristiske steder. Dette kriterie ble etablert av American College of Rheumatology.

Funksjoner

Multippel sklerose og Fibromyalgi symptomer varierer mye fra individ til individ. Ikke to pasienter opplever forholdene i nøyaktig samme måte. I tillegg hver dag kan være annerledes for mennesker som lever med disse forholdene. MS kan bringe på symptomer på tretthet, smerter, nummenhet, tap av balanse, svimmelhet, hukommelsestap og muskel spastisitet blant mange andre.
Fibromyalgi bringer på kronisk, dyp og utbredt smerte. Pasienter har beskrevet smerten som knivstikking, skyting, og dype muskelverkende. Det kan også være nummenhet, trøtthet, hukommelsestap, problemer med å få en god natts søvn og overfølsomhet for lyd, lys og temperatur.

Forebygging / løsning

Siden det er ingen kjente eksakte årsaken for noen av disse forholdene betyr dette også det er dessverre ingen kur. Behandlingstilbud er rettet mot å forbedre livskvaliteten og redusere funksjonshemming så mye som mulig.
Behandling av MS er først og fremst gjennom medisinering. Det finnes en rekke medisiner som brukes, og det kan være en lang prøveperiode for å matche den rette medisinen og dosen med hver pasient.
Fibromyalgi behandling hviler også tungt på medisinering. Over disk eller reseptbelagte smertestillende medikamenter og sove hjelpemidler forsøk på å minimere symptomene og slappe kroppen.
Men ikke begge forholdene svare på regelmessig mosjon, spesielt trene i vannet der presset er tatt av ømme ledd. Det varme vannet hjelper også å slappe av musklene. En mild yoga praksis har også vist seg å være nyttig i å håndtere symptomer. Gjennom yoga pasienten sakte og forsiktig strekker og slapper av musklene og lærer å bruke meditasjon til å håndtere stress som oppstår med noen kronisk tilstand. Praktisering av meditasjon er svært nyttig som stress kan forverre symptomene i begge disse forholdene.

Den Metabolsk behandling av fibromyalgi

Den Metabolsk behandling av fibromyalgi


Klyngen av symptomer vi nå kaller fibromyalgi har gått ved ulike navn opp gjennom årene. Akkurat som navnet er endret, så har ideer om årsak og påfølgende behandling. Fibromyalgi har fått skylden på immunsystemet dysfunksjon, matallergier, søvnforstyrrelser, stress, nerve overfølsomhet og depresjon, med hver antatt årsak som fører til nye behandlinger. En av de nyere krav er at fibromyalgi er et resultat av metabolske forstyrrelser. Forutsigbart, er nye metabolske behandlinger nå under utvikling.

Krav

To navn overflaten i forbindelse med denne behandlingen: Dr. John C. Lowe og Dr. Natalie Kather. Lowe, forfatter av "The Metabolsk behandling av fibromyalgi," og direktør for Fibromyalgi Research Foundation hevder at sykdommen er forårsaket av skjoldbrusk uregelmessigheter som ikke er synlig i standard skjoldbruskkjertelen testing, men det subtile, correctible avvik kan bli funnet med mer intensiv testing .

Kather, leder for Advanced Family Wellness Clinic i Olympia, Washington, mener også at metabolske manglene er roten av fibromyalgi, men hennes definisjon av stoffskiftet går utover skjoldbrusk problemer og inn i området av andre hormoner.

Thyroid basert behandling

Hver skole med tanke bringer sin egen behandlingsteknikker. Tilhengere av skjoldbruskkjertelen basert teori foreslår dybdestudier av alle skjoldbrusk nivåer, deretter forsøke å balansere noe unormalt, først og fremst med hormoner som stimulerer skjoldbruskkjertelen og / eller slipper tyreotropin. Lowe hevder at riktig bruk av disse hormonene vil øke stoffskiftet og riktige fibromyalgi symptomer.

Thyroid / hormonbehandling

Kather tilnærming krever en kombinasjon av skjoldbrusk hormoner, kjønnshormoner --- administrert på ulike punkter i et individs hormonelle faser --- vitamin og urte kosttilskudd og spesifikke diettbehov.

Forskning

Hver av disse behandlingsplaner hevder å være støttet av forskning, men bare fra forskning innenfor dens eget domene. I bredere felt av medisinsk forskning, dessverre, ingen biologisk årsak for Fibromyalgi er ennå ikke funnet. I 1994 RW Simms, et al av leddgikt Center ved Boston University fant ingen sammenheng mellom fibromyalgi og muskel metabolisme. Flere nylig, D. Dadabhoy et al, forskere ved North spesialister i revmatologi, fant ingen biologiske "markører" for sykdommen. Generell diskusjon innenfor det medisinske feltet antyder at mens stoffskiftet kan forklare noen symptomer på sykdommen, betyr det ikke forklare fenomenet utbredt smerte.

Betraktninger

Alle som lider av utbredt smerte over lengre tid kan bli desperat etter lindring. Historisk har fibromyalgi lider noen nytte en eller annen behandling, mens den samme behandling syntes å ha noen effekt for andre. Bare ved å arbeide med en kompetent medisinsk spesialist kan man bestemme hans eller hennes beste behandling. Pasienter bør forskning alle sine muligheter, og vær forsiktig i å avgjøre hvilke behandlinger for å forsøke.

Hvordan leve med Fibromyalgi

Hvordan leve med Fibromyalgi


Fibromyalgi forårsaker smerter over hele den lidende kropp, og det har ingen kur. Årsaken til tilstanden er ukjent, selv om nyere forskning viser at en oversensitivity plassert i smerte sentrum av hjernen kan være den skyldige. Det er ingen måte å bli kvitt tilstanden helt, men det finnes behandlinger, for eksempel mosjon, som kan gjøre å leve med fibromyalgi enklere.

Hvordan leve med Fibromyalgi

En prøve over-the-counter narkotika, som er godkjent av legen din. Bruke paracetamol å hjelpe leddstivhet og generell smerte. Bruke ibuprofen eller aspirin for å hjelpe med betennelse.

Ta antidepressiva hvis de er skrevet ut til deg. Spør legen din om de nyere antidepressiva som hjelper pasienter med både depresjon og smerter kan hjelpe deg å leve bedre med fibromyalgi.

Få en resept på muskelavslappende. Bruk denne medisinen for å hjelpe deg å slappe av og være ute av smerte lenge nok til å få helbredende søvn.

Spør legen din om anti-beslag medisiner som kan være nyttig. Vurdere disse legemidlene nøye for å sikre fordelene oppveier de mulige bivirkningene.

Tren regelmessig for å hjelpe med smerte. Hold trene, selv om det vil føre til mer smerter i begynnelsen. Stick med en skånsom øvelse diett for å gå eller andre ikke-anstrengende aktivitet som vil hjelpe deg til å takle smerte og stivhet lang sikt.

Fortsette å prøve ulike behandlinger for å finne en som fungerer. Bruk forskjellige kombinasjoner av over-the-counter og reseptbelagte legemidler, sammen med regelmessig mosjon.

Reduser stress og lære å slappe av. Reduksjon av stress har blitt vist å redusere symptomene på fibromyalgi.

Hvordan bruke 5-HTP for Fibromyalgi Pain

Forskningsstudier viser en stadig mer klar sammenheng mellom serotonin i kroppen og smerteopplevelse. Serotonin påvirker også søvnmønster og kronisk søvnmangel mennesker opplever høyere forekomst av depresjon og smerter. Mens noen leger foreskrive antidepressiva for pasienter som lider av fibromyalgi, en revmatologisk lidelse preget av uforklarlige smerter i bløtvev (muskler, sener), andre bruker teknikker som ikke svarer på reseptbelagte legemidler. 5-HTP er en forløper for serotonin. Når pasienten tar 5-HTP, konverterer kroppen supplement til serotonin på egen hånd. Kroppen får da serotonin den trenger, uten å oppleve bivirkninger av reseptbelagte legemidler. Noen pasienter opplever at de ikke kan tolerere reseptbelagte legemidler, og for de fibromyalgipasienter, kan 5-HTP være et verdifullt verktøy i bekjempelse smerte. Lær hvordan du bruker 5-HTP for fibromyalgi smerter i denne artikkelen.

Hvordan bruke 5-HTP for Fibromyalgi Pain

Les forskningsstudier slik at du forstår forholdet mellom serotonin og fibromyalgi. Se på PubMed og skriv "fibromyalgi serotonin" i søkeboksen.

•  Ta kontakt med legen som behandler fibromyalgi og spørre om det er noe narkotika eller supplement reaksjoner du bør være bekymret hvis du begynner å ta 5-HTP. Du må kanskje utdanne legen din om 5-HTP. Noen leger forstår ikke hva det er eller hvordan det er relatert til fibromyalgi. Print forskningsstudier for å ta med deg.

Redusere eller eliminere eventuelle medisiner eller kosttilskudd som kan være kontraindisert med 5-HTP, hvis det er nødvendig. Sørg for å gjøre dette under tilsyn av lege.

Spør en kontorist på din lokale helsekost butikk om 5-HTP formuleringer. Kjøp en flaske med kapsler i 50 mg doser.

Ta 50 mg en gang per dag for å starte. Drikk mye vann når du tar 5-HTP.

6. Legg vitamin C og vitamin B6 til 5-HTP etter en uke. Noen formuleringer av 5-HTP inkluderer vitamin C og vitamin B6. Se etter disse formuleringene på nettet eller i en helsekostbutikk.

Arbeid deg oppover til et nivå på 5-HTP som hjelper deg å sove og som fører til redusert smerte. Dette nivå er forskjellig for hver pasient.

Hint

 • Noen mennesker synes at 5-HTP må tas om natten.
 • Aldri overstige den anbefalte doseringen.
 • Aldri slutte å ta 5-HTP cold turkey. Avvenne av det sakte under tilsyn av lege.

Hvordan bruke L-Theanine for Fibromyalgi Pain

Fibromyalgi er preget av intense smerter i ulike "triggerpunkter" i hele kroppen. Det er ingen kjent årsak til fibromyalgi, men for noen mennesker, er tilstanden utløses av en bilulykke, ekstremt stress eller plutselig sykdom. Selv om det ikke er noen spesifikk test for å diagnostisere fibromyalgi, er lidelsen meget reell. Nyere forskning viser at fibromyalgipasienter føler smerte mer akutt; PET-skanner og MRI viser at personer med fibromyalgi har ulike mønstre av blodgjennomstrømningen i hjernen som respons på smerte eller berøring. Behandling av fibromyalgi kan være svært vanskelig, skjønt; for mange pasienter, tradisjonell vestlig medisin tilbyr svært lite hjelp. De fleste leger plassere Fibromyalgi pasienter på antidepressiva for å behandle smerte. Mens dette kan være nyttig for noen pasienter, mens andre opplever alvorlige søvnmangel og krever søvn hjelpemidler for å hjelpe kortslutte våkenhet / smerte syklus. Noen leger er å snu til mer naturlige tilnærminger i behandling av fibromyalgi, og L-theanine er ett av verktøyene. Les videre for å lære hvordan du bruker L-theanine for fibromyalgi smerter.

Hvordan bruke L-Theanine for Fibromyalgi Pain

Hvordan bruke L-Theanine for Fibromyalgi Pain

•  Snakk med legen din om å ta L-theanine for fibromyalgi smerter før du begynner. L-theanine kan samhandle med andre kosttilskudd eller reseptbelagte legemidler du tar, så en konsultasjon med legen din er veldig viktig.

•  Gå til en lokal helse-mat butikk og snakke med en av de funksjonærer. Spør om deres tilførsel av L-theanine. Du ønsker å ta ren L-theanine, og ikke en blanding som inneholder L-theanine og andre stoffer.

Ta en kapsel av L-theanine før sengetid, med 8 oz. vann. L-theanine ikke bare har smertereduserende egenskaper, men også hjelper deg til å synke inn i restorative søvn. Bedre søvn settes til mindre smerte for folk flest. Øke dosen etter behov.

Drikk grønn te med jevne mellomrom i løpet av dagen. Grønn te har en liten mengde koffein i det (ca 20g per kopp) og inneholder L-theanine også. I mange kulturer, drikker 10, 20 eller flere kopper grønn te er vanlig, og grønn te er en immun booster.

Vær ekstra L-theanine i perioder med stress eller økt smerte - eller for kvinner, rundt menstruasjon. Den ekstra L-theanine vil hjelpe land opp kroppen og kjempe mot smertene.

Hint

 • Ikke ta mer enn anbefalt dose av L-theanine.

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

Det er en diagnose som ingen ønsker å høre: Fibromyalgi. Men faktum er, ifølge American Fibromyalgi Syndrome Association, mellom 3 og 5 prosent av folk i USA lever med fibromyalgi. Mens medisinske forskere har ennå til å finne den nøyaktige årsaken til fibromyalgi, det er skritt du kan ta for å lette symptomene og lindre smerte.

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

•  Aksepter din diagnose. Å leve med fibromyalgi betyr at du er nødt til å foreta justeringer i livet ditt, og du vil ikke være i stand til å gjøre alt som du vant til, men når du aksepterer din diagnose, vil du være i stand til å gjøre de nødvendige endringene.

Hold en smerte journal. Dokumentere hva du gjør hver dag, og hvordan du føler deg som et resultat av dine aktiviteter, slik at du vet hva som forårsaker dine fakkel-ups og hva som hjelper deg til å føle deg bedre.

Kjenn dine begrensninger. Hvis du presser deg selv for hardt på en god dag, sjansene er du kommer til å betale for det neste dag.

Reduser stress i livet ditt. Stress kan skape kaos på kroppen, spesielt hvis du har fibromyalgi, så finn måter å redusere stress i livet ditt.

Oppgave fordi musklene, uansett hvor vondt de er, må brukes på en jevnlig basis. Selv om du bare gå rundt blokken eller nedover veien, du kommer til å hjelpe deg selv både fysisk og mentalt.

Få nok søvn. Søvn er viktig for å lindre symptomene dine.

Bli med i en støttegruppe. Noen ganger de eneste som virkelig forstår hva du går gjennom er de som går gjennom det samme. En fibromyalgi støttegruppe kan gi deg forståelse, medfølelse og støtte du trenger, spesielt på dårlige smerte dager.

Stopp eller dempe bruken av koffein. Koffein har ofte en negativ innvirkning på de med fibromyalgi, så prøv å avslutte eller dempe bruken av koffein for å se om det har en positiv innvirkning på dine symptomer.

Ikke gi opp. Hvis du finner ut at en type behandling ikke hjelper å lindre symptomene dine, fortsette å prøve alternative muligheter til du finner noe som fungerer.

Hint

 • Noen hevder at det tar typisk fibromyalgi lidende så mange som tre år å fullt ut akseptere diagnosen.
 • Blir diagnostisert med fibromyalgi betyr ikke at livet ditt er over. Det betyr bare at du er nødt til å foreta justeringer med hvordan du lever livet ditt. For eksempel kan du en gang har elsket å ri berg-og dalbaner og støtfanger biler hos din lokale fornøyelsesparken. Du kan oppleve at du ikke kan gjøre det lenger fordi det resulterer i en blusse opp, men det betyr ikke at du må gi opp en dag ute. I stedet for å gjøre narr av spenningen rides, opt for milde ritt som merry-go-round og nyte bare rusler rundt i parken.

Tidlige symptomer på Fibromyalgi

Fibromyalgi (FMS) er et syndrom preget av generalisert smerte i muskler og ledd med svekkende utmattelse. Det påvirker 12 millioner amerikanere, og er 10 ganger mer sannsynlig å påvirke kvinner enn menn. Årsaken til FMS er ukjent, men det er antatt at de symptomer kan være forårsaket av hormonelle endringer i kroppen eller lave nivåer av serotonin. Det kan føre til depresjon og kan føre til sosial isolering. FMS er ofte misforstått og dermed kan gå udiagnostisert i årevis. Personer med FMS tar i gjennomsnitt fem år på å nå en diagnose.

Funksjoner

Personer med FMS ofte beskrive følelsen av verk i hele kroppen ledsaget av trøtthet som ikke går bort med søvn eller hvile. De kan oppleve stikkende smerte eller en brennende følelse i musklene som om de har vært anstrengt fra overarbeid, selv når de ikke har trent. Smerte eller verking i nakke og skulderområdet med eller uten rygg og hoftesmerter kan forårsake problemer med søvn.
Andre symptomer er mangel på dyp søvn, angst, hodepine, mangel på konsentrasjon og å være altfor følsom for lyder, lukt eller temperaturer (varme eller kalde).
De med FMS ofte klager over at de er oppbrukt, selv etter en hel natts søvn, noen ganger også utgir seg for å være mer sliten enn da de gikk til sengs.

Misforståelse

Mange mennesker feilaktig anta at de har leddgikt eller bursitt grunn av leddsmerter og stivhet på stigende i morgen eller etter å ha ligget i en langvarig posisjon, som å sitte eller ridning i et kjøretøy.
Leger kan feilaktig behandle pasienten for leddgikt eller avvise klager på tretthet som psykosomatisk.

Identifikasjon

Diagnosen er vanskelig og krever en grundig undersøkelse av en lege, og kan kreve blodprøver for å utelukke andre lidelser.
Ømhet eller smerte i trykkpunkter på kroppen kan skille FMS fra andre relaterte lidelser.
Når andre forhold er utelukket, vil legen din vurdere dine symptomer for å avgjøre om de oppfyller de diagnostiske kriteriene for FMS. Ifølge American College of Rheumatology, kriteriene for en diagnose av FMS krever smerter i alle fire kvadranter av kroppen som har vart i minst tre måneder.

Effekter

Udiagnostiserte FMS kan bidra til sosial isolasjon som pasienten er for utmattet til å delta i aktiviteter utenfor.
Pasienter som lider av depresjon som et resultat av langvarig smerte og mangelen på adekvat behandling.
Når diagnostisert og behandlet, pasienter er i stand til å nyte en normal livsstil ved å endre deres søvnmønster, delta i hensiktsmessige former for trening og fortsetter rutine medisiner.

Forebygging / løsning

Medisiner Lyrica og Cymbalta har begge fått godkjenning fra FDA for bruk i behandling av FMS. Lyrica brukes til å behandle nerve smerter og er vellykket for noen med FMS. Cymbalta er et antidepressivum og fungerer som en serotonin og noradrenalin reopptakshemmere. Det er antatt at et lavt nivå av serotonin kan bidra til symptomer på FMS.
Du kan være foreskrevet andre antidepressiva for å avlaste tilhørende depresjon, smerte og søvnforstyrrelser.
Steroide anti-inflammatoriske medikamenter kan være foreskrevet for smerte.

Om Fibromyalgi syndrom

Fibromyalgi syndrom er en tilstand som er vanskelig å diagnostisere og ikke har noen kjent årsak. Symptomer sentrere stort sett rundt hele kroppen smerte, tretthet og kognitive svekkelser. Selv om det ikke er noen endelig kur, symptomer på fibromyalgi syndrom kan oftest være effektivt klart å opprettholde livskvaliteten.
Det spekuleres i om fibromyalgi syndrom er koblet til en eller annen kombinasjon av søvnforstyrrelser, fysiske traumer, immunsystemfeil, forstyrrelse i sentralnervesystemet og genetikk.

Symptomer

Fibromyalgi symptomene varierer mellom pasienter, men ofte er hodepine, tretthet, korttidsminnet og kognitiv svikt, stivhet, mangel på energi, depresjon, betydelig muskel og bløtvev smerter, irritabel tarmsyndrom, søvnforstyrrelser, miljømessige sensitiviteter, prikking og nummenhet og rastløs legs syndrome.

Diagnose

Det er ingen diagnostiske laboratorietest tilgjengelig for fibromyalgi. Diagnosen er klinisk og inkluderer utelukker andre sykdommer, en gjennomgang av pasientens sykehistorie og en demonstrert ømhet i minst 11 av 18 identifiserte trykkpunkter.

Behandling

Det er ingen behandling som har vist seg effektiv for alle pasienter. Behandlingsplanlegging må fullføres på individuell basis, og kan omfatte endringer i kosthold og livsstil, reseptbelagte medisiner, holistiske terapier, fysioterapi, urte og naturlig rettsmidler, massasje og kiropraktikk omsorg.

Prognose

Selv om det er ingen anerkjent kur for denne tilstanden, er effektiv behandling av symptomer mulig. Fibromyalgi synes ikke å være en degenerativ sykdom og oftest kan styres ved hjelp av en kombinasjon av endringer i livsstil, medisinske behandlinger og holistisk terapi.

Misforståelse

Fibromyalgi syndrom er ofte gruppert med kronisk utmattelsessyndrom; Dette er imidlertid to separate medisinske tilstander.

Hvordan virker Fibromyalgi påvirke et forhold?

Hvordan virker Fibromyalgi påvirke et forhold?

En gåtefull syndrom

Fibromyalgi er en kronisk lidelse som berører 2 til 4 prosent av den amerikanske befolkningen, ifølge en juni 2006 faktaark fra American College of Rheumatology. Hovedsakelig afflicting kvinner, personer med fibromyalgi opplever utbrudd av utbredte smerter, tretthet og andre relaterte symptomer. En New York Times helse guide rapportert at noen studier har funnet forekomst av fibromyalgi toppene rundt 35 år, mens andre sier sykdommen er mest vanlig hos middelaldrende kvinner. Samme helse guide sitert en studie som fant tilfeller av fibromyalgi øker med alderen, og nådde en frekvens på mer enn 7 prosent blant folk i 60-årene og 70-tallet.

Med ingen kjent årsak, er fibromyalgi vanskelig å diagnostisere og behandle. Som et resultat av disse faktorene, kan tilstanden påvirke nesten alle aspekter av en persons liv - inkludert forholdet til venner og familie.

En Forferdelig Toll

The American College of Rheumatology faktaark viser de vanligste symptomene på fibromyalgi som kronisk utbredte muskelsmerter, tretthet og ømhet. Andre symptomer kan være hodepine, irritabel tarm syndrom, irritabel blære, kognitive og hukommelsesproblemer, kjeveledd lidelse, bekkensmerter, rastløse ben syndrom, følsomhet for støy og temperatur, angst og depresjon.

På grunn av disse symptomene, fibromyalgipasienter ofte finner det vanskelig å opprettholde eksisterende vennskap eller møte nye mennesker. På grunn av manglende kunnskap og forståelse om tilstanden, kjære kan finne seg å bli frustrert med mennesker som lider av fibromyalgi. Den følelsesmessige uro og fysiske smerter forbundet med fibromyalgi - samt noen av de medisiner som brukes til å behandle det - kan også redusere en persons sexlyst, legger ytterligere press på intime relasjoner.

Mestringsstrategier

Eksperter sier følgende forslag kan hjelpe personer med fibromyalgi og de som er nær dem takle tilstanden:

Juster forventningene: Personer med fibromyalgi kan finne sin daglige virke sterkt begrenset på grunn av smerter og tretthet. Ektefeller og andre kjære kan hjelpe ved å ta ansvar for husarbeid som rengjøring og matlaging. Dette gjør at fibromyalgipasienter å få mindre energi og få mer hvile.
* Forbedre kommunikasjon: Sykdommer skape stress på familier og kommunikasjon ofte falters. Det er viktig for personer med fibromyalgi til å uttrykke sine følelser, og også be om hjelp når det er nødvendig. Familiemedlemmer bør lytte oppmerksomt, vise empati og gi hjelp når du blir spurt. Utdanning: Lære om tilstanden og dens symptomer er nyttig ikke bare for pasientene, men for deres venner og familie. Søk medisinsk hjelp: Lider i stillhet med fibromyalgi er ikke et tegn på tapperhet eller mot. Personer med denne lidelsen bør være under omsorg av en revmatologi spesialist som er kjent med fibromyalgi diagnostiske kriterier, forskning og de nyeste behandlingstilbud. Finn en støttegruppe: The National Fibromyalgi Association har skapt et nettverk av støttegrupper på tvers av oss dele problemer og løsninger med andre som står overfor liknende utfordringer kan være spesielt nyttig for alle deltakere. Hold deg så aktiv som mulig: Ifølge American Academy of Family Physicians, en av de beste tingene som fibromyalgipasienter kan gjøre er trening. Stretching og lav-impact aktiviteter som turgåing, svømming eller sykling er sterkt anbefalt.

Hvordan Enkel Fibromyalgi Pain med urter

Hvordan Enkel Fibromyalgi Pain med urter


Så mange som seks millioner mennesker i USA har fibromyalgi syndrom, de fleste av dem kvinner i fertil alder. Symptomer kan inkludere muskel-og hel-kroppen smerter og smerter, nervøsitet, irritabilitet, hodepine, depresjon, tinnitus, svimmelhet, nesetetthet, irritabel tarm syndrom og søvnløshet eller andre søvnforstyrrelser. Årsakene er usikre, og det er ingen bestemt kur. Typiske medisinske behandlinger innebærer antidepressiva, muskelavslappende, lindrings injeksjoner og anti-angst medisiner som lorazepam. Alternativ behandling eksisterer, inkludert endringer i kostholdet, mosjon, næringsterapi, homøopatiske midler og urte-behandlinger.

Hvordan Enkel Fibromyalgi Pain med urter

•  behandle smerte av fibromyalgi med willow bark eller furubark, som begge inneholder salisylater, stoffet funnet i aspirin. Disse urter har vært brukt i århundrer for smerte og ikke bære risikoen for magebesvær eller blødning assosiert med aspirin. Boswellia, tatt som anvist på etiketten, kan også redusere leddsmerter og morgenstivhet. Påføring capsaicin salve som inneholder cayenne pepper til spesifikke smerte områder kan blokkere smertesignalene.

Redusere morgen smerter forårsaket av dårlig søvn og tilhørende rastløshet ved å ta johannesurt kapsler for 2 til 3 måneder. Avhengig av den individuelle kapseldose, prøve å få 900 mg per dag. Dette skal hjelpe med depresjon forbundet med fibromyalgi og kan også forbedre søvnkvaliteten. Kamille er en annen urt som fremmer sunn søvn. Kava kapsler i 60 til 120 mg dose sammen med pasjons eller vendelrot skal hjelpe til med å få sove. Men ikke ta kava med alkohol, reseptbelagte beroligende midler eller beroligende midler eller hvis gravid eller ammende.

Forbedre inflammatoriske tilstander som kan bidra til fibromyalgi smerte ved å ta anti-inflammatorisk urter som klaseormedrue, gurkemeie (curcumin) eller goldenseal. Ikke ta goldenseal lenger enn en eller to uker. Legge granateple frukt eller juice vil øke anti-inflammatorisk virkning av urter.

øke immunforsvaret og energinivået ved å ta urter som ginseng (kun Panax ginseng), rødkløver, astralagus og hvitløk. Rhodiola, en adaptogen som balanserer kroppens tilstand, kan også forbedre energinivået. Bedre energinivået kan øke evnen til å tåle trening, noe som kan føre til høyere endorfiner og redusert smerte nivåer.

Massasjesmertefulle områder av kroppen med en blanding av calendula eller rosmarinolje fortynnet med en lik mengde av vegetabilsk olje. Slappe av spenning-forårsaker smerte ved å ta et bad i moderat varmt vann blandet med 4 til 6 oz. ingefær pulver.

Hint

 • Urtemedisiner ta lengre tid å jobbe enn reseptbelagte medisiner. La det være minst en måned og i noen tilfeller opp til seks måneder å finne ut om noen urte terapi er virkelig hjelper. Ikke legg ut på alternative behandlinger for alvorlige forhold uten først å konsultere med lege. Leger av Naturopathy (ND) er ofte mer kunnskap om komplementær og alternativ medisin enn MDs, men mange stater ikke tilstrekkelig regulere naturopathy. Finn et ND med en grad fra et anerkjent naturopathic universitet som Bastyr University i Seattle, Washington.
 • Urte eller andre kosttilskudd er ikke regulert av Food and Drug Administration. Tester har vist at mange slike produkter ikke kan inneholde den merkede mengden av ingredienser, eller kan være forurenset med skadelige stoffer som for eksempel bly. Kjøpe produkter fra anerkjente apotek eller urte butikker. Enda bedre, sjekk ut en testside som Consumer Lab (se Ytterligere ressurser). Informasjonen i denne artikkelen er ikke ment for å behandle, diagnostisere, anbefaler eller kurere sykdom. Sjekk alltid med en lege før du tar noen produkter eller følge noen medisinske råd på nettet. Enkelte urter og holistisk rettsmidler kan ikke underrettes dersom gravide eller ammende og skal være godkjent av en lege før bruk.

Om Fibromyalgi

Fibromyalgi er en vanskelig tilstand å diagnostisere, og ikke alle leger er enige om retningslinjene som brukes for å fastslå om en pasient lider av sykdom. Det er ingen enkelt laboratorium diagnostisk test, og ofte er det et spørsmål om å utelukke andre sykdommer før man vurderer fibromyalgi. En rettesnor som er brukt er at pasienten må ha lidd utstrakt smerte i minst tre måneder, på 11 eller flere områder av kroppen.

Identifikasjon

Fibromyalgi er en kronisk medisinsk tilstand som har en tendens til å være mer vanlig hos kvinner enn menn. Det er preget av en følelse av vedvarende utmattelse og muskel, sene og ligament smerter. Lider også oppleve flere ømme punkter, der tilfeldige punkter på kroppen opplever smerte hvis lett trykk er brukt. Fibromyalgi er ikke livstruende, men det kan hindre livskvalitet.

Funksjoner

Fibromyalgi er ikke en progressiv tilstand, og intensiteten av symptomene kan variere. Det finnes behandlinger og livsstilsendringer som kan bedre livskvaliteten for fibromyalgi lider, selv om tilstanden aldri helt forsvinner. Fibromyalgi var også kjent som kronisk muskelsmertesyndrom, psykogen revmatisme, fibrositis og spenning myalgias.

Effekter

Symptomene på fibromyalgi inkluderer stivhet, utbredte smerter og ømme punkter på baksiden av hodet, øvre nakke, rygg og bryst, hofter, knær og albuer. Smerten kan vedvare i flere måneder av gangen. Symptomer inkluderer også tretthet og manglende evne til å våkne opp uthvilt etter en hel natt med søvn. Andre symptomer er rastløse ben syndrom, hodepine og ansikts-og kjevesmerter, sammen med irritabel tarm-syndrom, med forstoppelse, diaré og magesmerter og oppblåsthet. Det kan også være en økt følsomhet for lukt, lyse lys og lyder. Lider kan oppleve depresjon, humørsvingninger, en manglende evne til å fokusere, svimmelhet, angst og tørr hud.

Teorier / Spekulasjoner

Årsaken til fibromyalgi er ukjent, men det er mange teorier om hva som kan bidra til tilstanden. En teori er at hjernen til en lidende har en høyere følsomhet for smerte signaler. Andre medvirkende faktorer kan omfatte forstyrret søvnmønster, rygg skade, bakterie-eller virusinfeksjoner, hormonelle endringer, psykologisk stress og uregelmessigheter i det autonome nervesystemet. Det autonome nervesystemet styrer ufrivillige kroppsfunksjoner, for eksempel hjertefrekvens, svetting, tarmbevegelser og blodkar sammentrekninger. Hvis dette dysfunksjoner det kan føre til stivhet, svimmelhet og utmattelse.

Forebygging / løsning

En fibromyalgi lidende bør prøve å redusere stress, få mer søvn, trene regelmessig, spise et sunt kosthold og forsøke å tempoet selv. Noen av de medisinene til pasientene omfatter analgetika, antidepressiva, muskelavslappende og pregabalin. Tilstanden har en tendens til å være mer vanlig for de med revmatisk sykdom, og de som er i tidlig til midten alder og som har en familiehistorie med fibromyalgi.

Hvordan forbedre fibro tåke fra Fibromyalgi

Hvordan forbedre fibro tåke fra Fibromyalgi


Fibro tåke (eller hjerne tåke) er et begrep som brukes for å beskrive de kognitive funksjonsvansker oppleves av fibromyalgi lider. Disse kan omfatte kortsiktig hukommelsestap, dårlig konsentrasjon og nedsatt tenkning. Språkproblemer kan også tilskrives fibro tåke, for eksempel problemer med å minnes og snakke vanlige ord. Det kan være en frustrerende og skremmende symptom på fibromyalgi, men hvis du er villig til å være litt proaktiv, er det noen grep du kan ta for å bidra til å lindre denne tilstanden.

Hvordan forbedre fibro tåke fra Fibromyalgi

•  Få nok søvn. Dette kan være vanskelig for noen siden smerte, ubehag og arten av fibromyalgi i seg selv kan føre til forstyrrende og / eller ikke-styrkende søvn. For å oppnå maksimal mengde søvn, bør du alltid gå til sengs på samme tid hver kveld og unngå over-stimulerende hjernen før du sover.

Oppgave. Dette gir deg mer energi som igjen kan bidra til å lette fibro tåke. Ingen grunn til å gå ut og løpe maraton eller investere i et treningsstudio medlemskap. Hvis du går, strekke eller løfte en gallon av melk ut av kjøleskapet er alt du klarer, så gjør det.

Hold sinnet aktiv. Lese, skrive, eller gjøre oppgaver. Noe som krever analytisk tenkning vil bidra til å forbedre mental klarhet og minne. Hvis du har små barn eller barnebarn, spille Go Fish eller et minnekort spill med dem. For eldre barn, lære dem å spille hjerter eller spar. Kortspill er en fin måte å forbedre din hukommelse og kognitiv tenkning. Sjakk og dam er alternative muligheter.

Skriv ned ting. Få i vanen med å bruke en kalender eller dagbok for å holde orden på viktige ting som avtaler og medisin tidsplaner. Journalføring er også en fin måte å redusere stress som kan være en bidragsyter til hjernetåke og er antatt å spille en rolle i skjerpende andre fibromyalgi symptomer.

Hint

 • Noen av disse symptomene kan faktisk være bivirkninger fra medisiner du kan ta ... en annen grunn er det så viktig å diskutere dem med legen din.
 • Dette er ikke en erstatning for en legens råd. Det er viktig å dele noen symptomer på fibromyalgi med legen din.
 • Alltid konsultere med legen din før du starter en ny øvelse regime.
 • Kjør aldri når du opplever fibro tåke. Dette kan være farlig for deg, så vel som andre.

Hva tester er gitt for å diagnostisere Fibromyalgi?

Det er ingen spesifikke tester gitt å diagnostisere fibromyalgi. Siden det er en tilstand som fører til bred spredning smerte til millioner av mennesker, har American College of Rheumatology (ACR) utviklet en standardisert kriterier for diagnostisering av fibromyalgi. Diagnosen omfatter bloodwork for å eliminere andre sykdommer, evaluere kvadrant smerte, ømme punkt eksamener og en historie med pasientens symptomer.

Bloodwork

Diagnostisere fibromyalgi, er pasienter gitt blod arbeid for å sjekke for infeksjoner og andre mulige sykdommer. Lyme sykdom, revmatoid artritt og lupus er de vanligste tilstander som vanligvis dukker opp på blodprøver og kan ha lignende symptomer for fibromyalgi.

Kvadranter

En pasient med fibromyalgi blir bedt om å forklare hvor smerten er følt. En diagnose regnes dersom det er smerter i alle fire kvadranter (fjerdedeler) av legemet i minst tre måneder.

Tender Point eksamen

ACR har identifisert 18 ømme punkter gjennom kroppen. Fibromyalgi regnes ved smerte når trykket er gitt til minst 11 av disse punktene.

History of Symptomer

Fibromyalgi er en kronisk sykdom med langvarige smerter og tretthet. For å diagnose det, må en pasient har en historie med symptomer, som varer over måneder, som ikke er blitt bedre.

Betraktninger

Uheldigvis, på grunn av mangel på tilgjengelige laboratorietester, kan det ta opp til fem år for fibromyalgi å bli riktig diagnostisert. Noen pasienter begynner å lide av depresjon når smertene ikke kan gis en definitiv diagnose.