Digidexo.com

sjøgrens og slim hals

Post-nasal drypp Informasjon

Post-nasal drypp er når en person føler slim i baksiden av halsen. Halsen føles fuktig på grunn av drypp fra nesen. Et overskudd av slim kan føre til en infeksjon.

Symptomer

Symptomer på post-nasal drypp kan inkludere å måtte spytte slim, hals kile, svelge hele tiden, slim i baksiden av halsen, sprukken stemme og et konstant behov for å fjerne strupen.

Årsaker

Den vanligste årsaken til post-nasal drypp er allergi. Disse allergi kan være stadig plager deg eller kan være sesongavhengig. En annen årsak er p-piller.

Behandling

Behandling av post-nasal drypp kan inkludere nasal vanning, antibiotika resept, kirurgi eller allergipiller / spray.

Komplikasjoner

Hvis venstre ubehandlet, post-nasal drypp kan føre til bihulebetennelse, viral forkjølelse eller influensa, og kan kreve kirurgi.

Advarsel

Hvis du tror du lider av post-nasal drypp, kontakt lege for riktig diagnose og behandling.

Sjøgrens gastrointestinale problemer

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som er manifestert ved kronisk tørrhet i munn, øyne, hals, kjønnsorganer og fordøyelseskanalen. Tilstanden er ikke helt forstått, men legene tror det er noen kobling med thymus og parasympatiske nervesystemet feil. Det er også knyttet til andre autoimmune sykdommer, inkludert skjoldbrusksykdom og lupus. Selv tørrhet i munnen og øynene har en tendens til å få mest oppmerksomhet i form av symptomer, mange Sjøgrens pasienter lider av gastrointestinale problemer.

Hvorfor gastrointestinale problemer?

Gastrointestinale sekreter ofte reduseres i pasienter med Sjøgrens syndrom, innbefattende en reduksjon i slim at linjene i mage-tarmkanalen. Ifølge Dr. Joop D van de Merwe, kan Sjøgrens også forårsake betennelse i mageslimhinnen, noe som kan føre til smerter og magesyke. Redusert spyttproduksjon kan gjøre det vanskelig å svelge matvarer og kan forårsake smerter i spiserøret.

Som alle Sjøgrens syndrom symptomer, kan disse gastrointestinale problemer gå gjennom perioder med fakkel-ups og remisjoner.

Gastrointestinale symptomer

Pasienter Sjøgrens syndrom kan stå overfor en rekke gastrointestinale symptomer. Noen kan utvikle overfølsomhet for visse matvarer, mens andre kan oppleve generelle symptomer på irritabel tarm syndrom som ikke er spesifikke for bestemte matvarer: gass, oppblåsthet, halsbrann og diaré. Redusert gastrointestinal slimete og andre væsker kan også føre til forstoppelse. Ikke alle Sjøgrens pasienten opplever disse symptomene, og når de gjør det, er forskjellig alvorlighetsgrad fra pasient til pasient.

Kosten behandlinger

Den beste kosten løsning på gastrointestinale fakkel-ups er å bestemme matvarer gjør symptomene verre, og for å unngå dem. Selv om noen utløse mat er spesifikke for den enkelte pasient, anbefaler legene å unngå krydret og syrlig mat og alkohol over hele linja. Hvis spiserør smerte er et problem på grunn av redusert spytt og problemer med å svelge, stikker til myk mat og væsker eller dyppe matvarer i sauser kan hjelpe. Unngå knas matvarer kan også bidra til, så vel som å spise mat ved romtemperatur i stedet for varmt.

Andre behandlinger

Ifølge LifeExtension gruppen, har essensielle fettsyrer vist seg lovende i lesse Sjøgrens symptomer. Vurdere å ta omega-3, omega-6, nattlysolje og cytokiner kosttilskudd. L-glutamin kan være gunstig spesielt adressering fordøyelsesproblemer ved å forbedre slimete sekret. Over the counter halsbrann og urolig mage medisiner kan også bidra til å administrere noen av symptomene.

Steroider noen ganger er foreskrevet for å behandle Sjøgrens symptomer, men disse ofte føre til magesyke selv. Sørg for å diskutere dine gastrointestinale problemer med legen din før du tar steroid behandling.

Cøliaki og få hjelp

Noen Sjögrens syndrom pasienter er også diagnostisert med cøliaki. Pasienter med cøliaki kan ikke fordøye mat med gluten. Leger er usikker på hvorfor det er en sammenheng mellom Sjøgrens og cøliaki, men det er viktig å la legen få vite om dine tarmproblemer, slik at du kan bli testet for denne tilstanden. Legen din kan også hjelpe deg med å komme opp med en spiseplan som gir deg de næringsstoffene du trenger uten å gjøre symptomene verre.

Barnas sår hals rettsmidler

Ifølge Mayo Clinic, er en sår hals en av Topp 5 grunner til barna savner skolen. De fleste sår hals er årsaker av virus, men i noen tilfeller smitte kan være bakteriell, som strep hals. Som oftest vil barnet ditt har andre symptomer i tillegg, for eksempel en hoste eller rennende nese. Selv om de fleste sår hals løse på egen hånd, det er skritt du kan ta for å begrense barnets smerte og redusere varigheten av sykdommen.

Hjem Rettsmidler

Selv om barnet kanskje ikke ønsker å svelge, er det viktig å sørge for at han drikker rikelig med væske for å skylle viruset ut av sitt system. En beroligende drikken er honning og sitron blandet inn i varmt vann. Du vil også være lurt å be barnet om å avstå fra å rope eller anstrenge stemmen hans. Fuktighet og damp kan også lette betent hals. Kjøre en luftfukter eller å ha barnet ditt sitte i en dampende bad kan bidra til å lette smerter og løsne slim. Hvis barnet ditt er eldre, kan han gurgle med saltvann eller suge på en hals slipp.

Bakteriell infeksjon

Hvis barnet ditt har feber med sine sår hals, kan det være lurt å ha henne testet for streptokokker. Hvis årsaken til sykdom er viral, vil det gro av seg selv, men bakterielle sår hals krever antibiotika. Det er viktig barnet ditt fullføre sin foreskrevet løpet av antibiotika, selv om hun begynner å bedre. Dette vil forhindre at sår hals fra å vende tilbake, og også stoppe bakterier fra å bli resistente mot antibiotika. Det er viktig å finne ut årsaken til sår hals fordi antibiotika er ubrukelig mot virusinfeksjoner.

Alternative behandlinger

En overflod av alternative behandlinger er tilgjengelig for en sår hals, men ifølge Mayo Clinic det er begrenset bevis for å støtte sin effekt. Oftest disse behandlingene er urter som du drikker i te. Du kan vanligvis finne disse urter på en matbutikk eller helsekost butikk. Det er viktig at du snakker med legen din før du bruker dem slik at du kan gi barnet riktig mengde. Disse urter omfatter lakris rot, kaprifol, eukalyptus og kamille.

Øre, nese og hals infeksjoner

Øre, nese og hals infeksjoner


Infeksjoner som oppstår i ører, nese og hals inkluderer bihulebetennelse, mellomørebetennelse, betennelse i mandlene, mononukleose, eller mono, og streptokokkinfeksjoner, ellers kjent som strep hals. Mellomørebetennelse, eller en ørebetennelse, og tonsillitt oppstår oftest hos barn, mens bihulebetennelse påvirke ca 10 til 15 millioner mennesker hvert år.

Otitis Media

Mellomørebetennelse er den medisinske termen for ørebetennelser, som er mest vanlig hos spedbarn og små barn. Symptomer inkluderer tette ører på grunn av væske og slim buildup, som kan skade hørselen.

Tegn på at enkeltpersoner kan ha en øreinfeksjon inkluderer øret drenering, balanse og søvnvansker, hørselsproblemer og slite i ørene. Babyer med ørebetennelser kan gråte oftere.

I noen tilfeller kan enkeltpersoner trenger bare en smertestillende og ørebetennelse går bort av seg selv. Men helsepersonell anbefaler antibiotika for alvorlige infeksjoner og ved behandling av spedbarn. Barn som får hyppige ørebetennelser kan trenge kirurgi for å plassere rørene inni ørene for å lindre trykket og øke hørsel.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse, ellers kjent som bihulebetennelse, kan være forårsaket av en bakteriell, viral eller soppinfeksjon. I de fleste tilfeller oppstår bihulebetennelse sammen med betennelse i nesegangene. Vanlige symptomer på bihulebetennelse er smerter, ømhet, tett nese og hodepine. Det finnes to typer av bihulebetennelse: akutte, som går bort i løpet av en måned, og kronisk, som er preget av vedvarende og tilbakevendende infeksjoner som varer lengre enn tre måneder.

Bihulebetennelse behandlinger inkluderer kortikosteroid eller saltvann nesespray, decongestants og ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende midler. Varme kompresjoner, dampende, drikke mye væske og sover med hodet hevet kan også bidra til å lindre trykket og smerten forbundet med bihulebetennelse.

Tonsillitt

Betennelse i mandlene er en vanlig tilstand blant barn. Det er forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon, forårsaker mandlene blir hovne og smertefull. Andre symptomer kan være hvite flekker på mandlene, sår hals, svelgeproblemer, hodepine, feber og frysninger, og mister stemmen. Barn kan også oppleve magesmerter.

Mesteparten av tiden, er tonsillitt forårsaket av et virus. I slike tilfeller vil en antibiotika ikke hjelpe. Imidlertid vil en over-the-counter sår hals medisin lindre smerter og betennelser. Det kan ta en til to uker å komme seg.

Når tonsillitt er forårsaket av en bakteriell infeksjon, er antibiotika nødvendig. Hvis behandlingen ikke forbedre tilstanden, kan en mandlene for å fjerne mandlene bli anbefalt av helse-omsorg leverandøren.

Drikking varme væsker som te eller supper og gargling med varmt saltvann kan også bidra til å lindre symptomer på betennelse i mandlene.

Mononukleose

Mononukleose, eller mono, er forårsaket av et virus og kan overføres ved kyssing eller deling av glass og bestikk med noen med mono. Vanlige symptomer er slapphet, tretthet, sår hals, feber, hovne mandler og lymfekjertler, hudutslett, tap av matlyst, nattesvette og en hoven milt.

Uheldigvis, på grunn mono er forårsaket av et virus, antibiotika vil ikke behandle den. Recovery innebærer 10 til 12 timer med sengeleie daglig, mye væske for å holde hydrert, gurgle med varmt saltvann og tar over-the-counter smertestillende midler og sår hals medisiner. Helsepersonell anbefaler også at pasienter unngå aktiviteter som kan føre til at milten til å sprekke.

Streptokokkinfeksjon

Streptokokkinfeksjoner eller strep hals, er mindre utbredt enn mono og er forårsaket av en bakteriell infeksjon. I noen tilfeller kan en person med mono også lider av strep hals. Strep hals kan utløse en mandel eller bihulebetennelse.

Symptomer på strep inkluderer sår hals, feber, hodepine, magesmerter og utslett. Penicillin er den vanligste behandlingen. Hvis venstre ubehandlet, kan strep hals forårsake revmatisk feber og betennelse i nyrene.

Felles hals problemer

Felles hals problemer


Faryngitt, eller sår hals, er en av de hyppigste årsakene til besøk til familien leger, ifølge University of Maryland Medical Center. De fleste sår hals er forårsaket av virus, og vil gå bort på egenhånd i en uke eller mindre. Andre vanlige tilstander forbundet med sår hals krever medisinsk behandling.

Forkjølelse eller influensa

I tillegg til sår hals, symptomer på forkjølelse innbefatte hoste, nysing og feber opp til 102 grader Fahrenheit, mens symptomer på influensa inkluderer hoste, kvalme, muskelsmerter og feber over 102 grader. Virus forårsaker både forkjølelse og influensa. I de fleste tilfeller vil leger anbefaler å behandle symptomene til du får bedre ved å gjøre ting som å få nok hvile, drikke mye væske og gurgle med varmt saltvann eller bruke pastiller for å lindre vond hals. I alvorlige tilfeller av influensa, kan en lege foreskrive en antiviral medisiner, ifølge Family Doctor.org.

Mononukleose

I tillegg til sår hals, symptomene på kyssesyke inkluderer feber, trøtthet, hovne kjertler i nakken og armhulen, tap av matlyst og nattesvette, ifølge Family Doctor.org. Mononukleose er forårsaket av Epstein-Barr-viruset, som finnes i spytt og slim, og kan spres ved å kysse, noe som er grunnen til at det er noen ganger kalt "kyssesyken", så vel som ved eksponering til å hoste eller nyse eller dele mat kjøkkenutstyr. En lege kan utføre en blodprøve for å bekrefte diagnosen. Den mono-viruset går unna på egen hånd, med symptomer vanligvis varer i fire uker. Behandling av symptomer inkluderer hvile, væsker og gargling eller pastiller for svelg.

Strep Throat

Bakterier av slekten Streptococcus forårsake streptokokker. Symptomer i tillegg til sår hals inkluderer feber, hodepine, hvite flekker i halsen eller på mandlene, røde og hovne mandler, smerter ved svelging og hovne og ømme kjertler i kjeven og halsen. Magesmerter og oppkast er flere symptomer som er mer vanlig hos barn. Hvis strep hals ikke behandles, kan det føre til nyre betennelse eller revmatisk feber. Å fastslå årsaken til sår hals, kan legen gjøre en rask strep test, som tar ca 15 minutter, og / eller en hals kultur. En hals kultur, som tar mellom 24 og 48 timer, kan avgjøre om sår hals er forårsaket av en annen enn Streptococcus eller av et virus bakterien. Sår hals med en bakteriell årsak behandles med antibiotika.

Tonsillitt

Symptomene på betennelse i mandlene, en infeksjon i mandlene, likne de av strep hals, ifølge Family Doctor.org. Tonsillitt, derimot, er et resultat av enten bakterier eller virus. Hensiktsmessig behandling avhenger av årsaken, så rask og nøyaktig diagnose er viktig, ifølge Mayo Clinic. Betennelse i mandlene er mest vanlig fra førskolen årene til midten av tenårene. Tonsillectomies, eller kirurgisk fjerning av mandlene, kan være nødvendig for ofte tilbakevendende betennelse i mandlene, kronisk betennelse i mandlene eller bakteriell betennelse i mandlene som ikke responderer på antibiotikabehandling.

Slik Care for Your Voice og hals

Slik Care for Your Voice og hals


Stemmen er et resultat av ubevisst samarbeid mellom mellomgulvet, lunger, stemmebånd, øvre hals, munn, nese og ører. Et problem i noen av disse områdene kan føre til stemmeproblemer, for eksempel vokal belastning. Vocal belastning fra hyppige snakke, synge eller roping kan føre til en rekke symptomer, inkludert sår hals, heshet eller midlertidig stemme tap. Riktig vare på stemmen din og svelg kan hjelpe deg å unngå disse problemene.

Slik Care for Your Voice og hals

•  Praksis puste dypt fra mellomgulvet ved å trykke på magen ut når du puster inn og trekke det inn som du puster ut. Dette gir en tilstrekkelig tilførsel av luft for å snakke eller synge.

Stay hydrert ved å drikke et minimum av seks til åtte glass vann eller andre væsker i løpet av dagen. Begrens inntaket av koffein og alkohol, noe som kan tørke ut halsen.

Bruk en luftfukter for å fukte luften i ofte brukte rom. Tørr luft kan forverre stemme og hals problemer.

Tren regelmessig. Trening forbedrer utholdenhet og muskel tone, som støtter de gode arbeidsstillinger og pusteteknikker som er nødvendig for langvarig vokal bruk, ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders.

Spis et sunt og balansert kosthold, rikt på vitaminene A, C og E for å fremme immunitet og sunn slimhinnene i halsen. Begrens inntaket av krydret mat, som kan forårsake mage syre til å flytte inn i halsen.

Unngå irritanter, for eksempel sigarettrøyk, passiv røyking, rengjøringsprodukter med tøffe røyk og forurensning.

Få nok hvile. Tretthet kan føre vokal belastning. Hvile stemmen din når den er hes ved å unngå taler og sang, og unngå å snakke over høye lyder, hvis mulig.

Gurgle en kopp varmt vann blandet med 1 ts. natron og 1 ts. salt for å fjerne slim, allergener eller irritanter før du snakker eller synger om halsen er irritert. En kopp varm te med honning kan også brukes til å berolige og frakk halsen, ifølge The Total Communicator.

Flu Behandling for Fever, Slim & Hodepine

Flu Behandling for Fever, Slim & Hodepine


The National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) råder influensa lider å bli hjemme med unntak av medisinsk behandling. Flu behandling innebærer noen enkle trinn som begynner når de første symptomene på tretthet, rennende nese og sår hals er erfarne.

Sleep

Søvn er en nøkkel til utvinning fra influensa. Plasser puter, slik at hodet er hevet for å unngå slim tappes ned i halsen.

Fever

Frysninger og feber kan følge influensa, men NIAID sier at feber er ikke alltid til stede med influensa. Feber kan reduseres ved å ta aspirin, paracetamol eller ibuprofen.

Slim

Å drikke klare væsker, supper og buljonger, og vann hjelp i å redusere slim. Væsker også holde halsen fuktig slik at slim drenering ikke vil føre til hoste. The Centers for Disease Control (CDC) anbefaler å fjerne slim med en sugekilden og bruke et rom luftfukter.

Hodepine

Ta paracetamol eller ibuprofen å redusere hodepine smerte. Aspirin kan bidra til Reyes syndrom hos barn, tenåringer og voksne. En lege bør konsulteres hvis det er ekstrem hode eller ansiktssmerte, ifølge CDC.

Antivirale

Reseptbelagte antivirale medikamenter kan gis for influensa behandling. Under utbredte influensautbrudd som involverer høye tall av de ekstreme unge og eldre, leger kan begrense antivirale midler til å garantere deres tilgjengelighet til disse høyrisikogrupper.

Muskel-og Symptomer på Sjøgrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som først og fremst fører til tørre øyne og en uttørket, tørr munn og svelg. Tørrhet kan påvirke andre deler av kroppen, så vel, inkludert hud og slim slimhinnen i nesen. Trøtthet forekommer ofte og kan være ødeleggende. I tillegg har noen personer med Sjøgrens syndrom utvikle muskel-skjelettsymptomer.

Autoimmun lidelse Kjennetegn

Som revmatoid artritt og lupus, er Sjøgrens syndrom regnes som en autoimmun bindevevssykdom som påvirker ledd, muskler og hud. Sjøgrens noen ganger utvikler seg etter et individ har allerede en annen autoimmun lidelse, og det er mistanke når det primære symptom, tørrhet, oppstår.

Inflammatorisk Joint Pain

Inflammatorisk leddsmerter lik som revmatoid artritt oppstår hos pasienter mange Sjøgrens syndrom. Det har en tendens til tilbakefall og oppstår på nytt, og vanligvis påvirker begge sider av kroppen i et symmetrisk mønster. Leddgikt symptomer kan oppstå år før tørrhet, noe som gjør Sjøgrens vanskelig å diagnostisere, spesielt siden det noen ganger dukker opp i forbindelse med revmatoid artritt.

Artralgi

Noen mennesker med Sjøgrens syndrom erfaring noninflammatory leddsmerter, eller leddsmerter. Denne smerten kan være en verkende følelse, og det skjer uten hevelse og rødhet forbundet med inflammatoriske lidelser.

Myositt

Pasienter Sjøgrens syndrom også ofte oppleve myositt, eller muskelvev betennelse. Dette fører til svakhet inflammasjon, smerte, eller begge deler. Svakhet påvirker ofte hoftene, og kan gjøre det vanskelig for personen å komme opp fra sittende stilling. Pasienten kan være stiv til tider og har begrenset mobilitet. Noen ganger myositis kan føre til vanskeligheter med å puste og svelge.

Myalgi

En annen muskel-skjelett symptom assosiert med Sjøgrens syndrom er myalgi, eller noninflammatory muskelsmerter eller verkende. Igjen kan dette føre til vanskeligheter med diagnose, som symptomene er lik fibromyalgi, karakterisert ved kroniske muskel-smerter i hele kroppen.

Behandling

Fordi Sjøgrens syndrom ikke har en kur, fokuserer behandling på å lindre symptomer og bedre livskvalitet. For muskel-skjelettsmerter, leger vanligvis anbefaler aspirin eller en annen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) som ibuprofen eller naproxen. Pasientene kan også bruke paracetamol (Paracet). Mer alvorlige inflammatoriske symptomer kan behandles med kortikosteroider. I tillegg kan leger foreimmunsystemet endre medisiner som hydroksyklorokin (Plaquenil) eller cyklofosfamid (Cytoxan).

Hvordan å redusere hevelse i hals kjertler

Kjertlene lokalisert i halsen er utsatt for svelling. Hver gang du får en kald, en ørebetennelse eller en sår hals, kan kjertlene i halsen distend som en bivirkning av immunsystemet respons på infeksjonen. Det finnes en rekke remedier du kan prøve å lindre ubehag og redusere betennelse; veiledningen nedenfor skisserer den mest populære. Velg den som høres mest tiltalende, eller som du har ingrediensene for hånden, og gi den en virvel. Hvis du ikke er fornøyd med resultatene, kan du alltids prøve en annen eller følge den vanlige prosedyren med å ta to aspirin og ringe legen din i morgen.

Hvordan å redusere hevelse i hals kjertler

Brygge en kopp marshmallow te. Dette er ikke en kopp te med et par jet-oppblåste puter sukker flytende på toppen. Marshmallow te kan finnes i helsekostbutikker og er laget fra grunnen opp røttene til marshmallow anlegget. Drikker 3 til 4 kopper per dag sies å avlaste hovne halsen kjertler.

Velg 1 kopp fersk honeysuckle blomster og plassere dem i en panne. Hell en kopp kokende vann over blomstene og la brygge til bratt for 10 til 25 minutter. Hell blandingen gjennom en finmasket sil eller kaffefilter og drikke. Blomsten av kaprifol anlegget sies å redusere smerte og hevelse i halsen når forbrukes på denne måten.

Sug gamle håndklær i vann som er så varmt som du orker å ha hendene i. Vri overflødig væske fra håndklær og pakk den dampende kluter rundt halsen og ørene. La på plass til kluter avkjøles, og gjenta. Alternativt kan en varmeflaske bli holdt mot hovne kjertel å gi lindring fra hevelse.

Hell 1 kopp melk i en mikrobølge krus. Varm melk i mikrobølgeovn inntil den er i nærheten av kokepunktet. Rør i 1/4 ts. bakken gurkemeie og 1/8 ts. iodized salt. Drikk dette to ganger om dagen før hevelsen avtar. Gurkemeie fungerer som en naturlig antibakterielle og antiseptisk forbindelse, mens salt fungerer som en antimikrobiell. Melk strøk halsen og oppfordrer til produksjon av slim, som er avgjørende for å rydde en hals av rusk.

Gurgle med varmt saltvann hvis de hovne halsen kjertler er forårsaket av en sår hals. Bland 1/2 kopp varmt vann og 1 ts. salt i et glass, og bruke den til å skylle halsen og munnen. Gjenta tre til fem ganger i løpet av dagen, inkludert rett før du går til sengs hver kveld, og først i morgen.

Hint

  • For et barn som viser en sterk motstand mot å ta medisin, kan lakris drops brukes til å behandle sår hals og kan bidra til å redusere hevelse i halsen kjertler. Men disse er mest effektive når de anvendes i moderate mengder og i kombinasjon med andre behandlinger, siden for mye lakris kan ha en avførende virkning.
  • Dersom hevelsen i halsen kjertler øker etter 48 timer med hjemmebehandling, hvis personen med de hovne kjertler opplever pustevansker, eller hvis halsen kjertlene er hovne på grunn av skade i stedet for sykdom, oppsøk profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart.

Hvordan håndtere en tørr hals

En tørr hals kan være forårsaket av mange ting. Utbruddet av en bihulebetennelse, dehydrering og selv acid reflux kan irritere vev i halsen og forårsake overdreven tørrhet i hals og munn. Hvis du opplever dette symptomet, sørg for å unngå områder tunge i tobakksrøyk og drikke mye vann. Hvis din tørr hals vedvarer, er det en god idé å konsultere en medisinsk faglig.

Hvordan håndtere en tørr hals

•  Drikk mye vann. En tørr munn og hals er vanligvis tegn på dehydrering og kan bli sterkt hjulpet av å drikke 8 til 10 glass vann hver dag.

Gurgle med saltvann. Hvis halsen er hoven eller rød fra irritasjon, prøv å blande varmt vann med noen teskjeer salt og gurgle i fem minutter. Gurgle flere ganger på rad opp til seks ganger daglig.

Prøv en luftfukter. Hvis halsen tørker mens du sover eller i ditt hjem, legge en luftfukter til hvert rom i huset. Dette vil holde luften du puster litt fuktig og lette irritert vev.

Suck på halspastiller. Over-the-counter pastiller inneholder ofte lokalbedøvelse til nummen irritert hals vev. Suge pastiller også utløser spytt kjertler, som kan hjelpe overdreven tørrhet.

Pust gjennom nesen mens du sover. Hvis du ofte våkner opp med en tørr hals, prøv å puste gjennom nesen. Hvis det blir fylt opp nesen, plasser hodet over en gryte med dampende vann (helst med peppermynte te) dekket av en fuktig håndkle. Dette vil bidra til å bryte opp slim og åpne luftveiene dine.

Hint

  • Hvis du ikke har en luftfukter, prøve å plassere et grunt kjele med vann på rommet ditt. Dette vil holde fuktigheten i luften gjennom fordampning.
  • Hvis symptomet vedvarer, gå til en lege.

Slim Cures

Det er mer enn syv hundre forhold som fører til en opphoping av slim, alt fra bronkitt til kreft. De mest erfarne typer slimproduksjon oppstå som rennende nese, høy feber og tett nese. Slimet er produsert av slimhinner, hvilken linje vev som er involvert med absorpsjon og sekresjon eller som kommer i kontakt med det ytre miljø. De finnes i lungene, anus, kjønnsorganer, ører, nese og munn.

Når slimet blir for mye

Hensikten med mucus er å beskytte overflater ved å smøre dem med en substans som kalles mucin. Vanligvis hos friske personer, har slim en tynn konsistens og er klar og vassen. Infeksjoner og andre lidelser kan produsere slim som er gul-grønn, tykk, og jellylike. Dette skyldes at den prøver å skylle ut forurensninger. På disse tider opphoping av slim kan bli smertefullt og problematisk. Selv om du absolutt ikke ønsker å kvitte kroppen helt av slim, det er tider når du trenger for å få det under kontroll.

Over-the-counter anti-mucus medisiner

Nesespray og dråper er noen ganger anbefalt å behandle alvorlig lunger. Disse spray bør ikke brukes i mer enn to til tre dager om gangen, ellers kan de forverre symptomene. Eksempler er afrin og Mucinex.

Expectorants bidra til å løsne opphoping av slim i brystet og halsen for å gjøre det enklere å utvise naturlig. Eksempler er guaifenesin og Sudafed.

Antihistaminer er anbefalt for slim overproduksjon forårsaket av høysnue eller allergi. De blokkerer effekten av histamin, som forårsaker rennende nese og sår hals. Eksempler er Claritin og Benadryl.

Bruke Nasal Vanning

Neseskylling, også kjent som nasal lavage, er en populær metode for rensing av nesehulene og bihulene. Neti potter, små leirpotter med spouts, blir ofte brukt i disse dager for å forenkle prosessen. Først kjelen er fylt med en oppløsning av saltvann og natron. Du kan deretter sette tuten av neti potten til neseboret og tips hodet til den ene siden slik at væsken kommer inn i neseboret og kommer ut nedover baksiden av halsen. Du spyttet da væsken ut og gjenta på den andre siden. Prosessen hjelper skylle ut forurensninger og fjerne overflødig slim.

Ved hjelp av en Steam inhalator

En damp inhalatoren er et annet alternativ for rydding bygget opp slim. Du kan kjøpe en elektrisk damp inhalator fra et apotek. De er enkle å bruke. Du bare skylle og fylle reservoaret til ønsket nivå. Juster temperaturkontroll og når du er klar bruke maske eller åpne inhalatoren lufthull, slik at dampen til å skrive inn nesegangene. For en lignende effekt kan du bruke en bolle med dampende vann og plassere ansiktet nær vannet, med et håndkle drapert over hodet og bollen.

Symptomer på sår hals

Sår hals, også referert til som faryngitt, kan være forårsaket av infeksjoner, allergier eller livsstilsfaktorer som røyking, drikking eller langvarig roping. Heldigvis kan symptomene på en sår hals ofte bli behandlet hjemme med hydrering, pastiller og smertestillende.

Svelgeproblemer

Problemer med å svelge mat og drikke er ofte et tidlig symptom på en sår hals, og babyer med sår hals kan nekte flaske eller bryst.

Tørrhet

Mennesker med en sår hals kan oppleve en følelse av tørrhet eller scratchiness, og kan beskrive følelsen som en "kile" eller en "frosk" på baksiden av halsen.

Heshet

Sår hals som er irritert og betent kan føre mennesker til å utvikle en hes eller hese stemme, noe som kan gjøre å snakke vanskelig.

Slim

Dreven slim kjører ned på baksiden av halsen kan utvikle seg i mennesker med en sår hals, og slimet kan føre til en dårlig smak og unormal følelse i munnen.

Pain

Mennesker med en sår hals kan merke smerter ved pusting eller snakke, og halsen og lymfeknuter kan være sår eller øm å ta på.

Hevelse

Hevelse og rødhet på innsiden av halsen og munnen kan utvikle seg i mennesker med sår hals, og betennelsen kan strekke seg inn i mandlene og lymfeknuter i halsen.

Kan du få en sår hals med syre reflux?

Acid reflux kan føre til en rekke smertefulle symptomer. Sår hals kan ofte tilskrives overskytende magesyre.

Acid Reflux

Acid reflux er et begrep som brukes for å beskrive lekkasje av magesyre i halsen. Dette kan være en smertefull tilstand.

Årsaker

Reflux kan være forårsaket av en svekkelse av ventilen som normalt holder magesyre ut av halsen. Det kan også være forårsaket av en overdreven mengde av syre i magen.

Sore Throat

Magesyre er ikke ment å komme i kontakt med halsen, og når den gjør det, kan det føre til at en stor del av smerte og irritasjon. Reflux laryngitt er betegnelsen på en irritasjon i strupehodet forårsaket av magesyre.

Andre symptomer

Ifølge Alaska Native Medical Center, andre symptomer på syre reflux er mye slim i halsen, en stygg smak, kronisk hoste og kortpustethet.

Behandling

En sår hals er behandlet med over-the-counter smertestillende medikamenter, for eksempel paracetamol og ibuprofen. Smerten kan også bli beroliget av å suge på is chips.
Acid reflux er behandlet med både over-the-counter og reseptbelagte medisiner som Zantac og Prilosec.

Sjøgrens syndrom og muskelatrofi

Sjøgrens syndrom og muskelatrofi


Sjøgrens syndrom er kompleks og uforutsigbar. Det påvirker oftest slim kjertler i kroppen. Imidlertid, Sjøgrens kan påvirke andre deler av kroppen. I noen tilfeller, Sjøgrens kan forårsake muskelatrofi.

Funksjoner

De to vanligste symptomer på Sjøgrens syndrom er tørr munn og tørre øyne. Andre vanlige symptomer er tretthet, tørr hoste, tørr hud, utslett, hovne kjertler bak kjevene og ved ørene. Sjøgrens syndrom også kan skade leddene skjoldbruskkjertelen, nyrer, lever, lunger, nerver, muskler og hud.

Muskelsymptomer

Ifølge Sjøgrens organisasjon er muskelsmerter også et symptom av Sjøgrens syndrom. Nerveskader relatert til Sjøgrens syndrom kan påvirke musklene, forårsaker atrofi eller muskelsvinn. Muskelatrofi kan gjøre dagligdagse aktiviteter utfordrende eller umulig.

Diagnose

Sjøgrens syndrom er ofte vanskelig å diagnostisere. Diagnosen innebærer vanligvis utelukker andre sykdommer med lignende symptomer. Diagnostiske undersøkelser kan innbefatte blod, urin tester og synstester, så vel som tester med hensyn til spyttkjertlene.

Medisinering Behandlinger

Sjøgrens syndrom hos ikke kureres. Muskelatrofi og andre symptomer kan behandles med medisiner som hydroxychloroquine, som fungerer ved å undertrykke immunsystemet. Øyedråper kan brukes til å behandle tørre øyne. Reseptbelagte medisiner som spytt produsenter kan brukes til å bøte tørr munn.

Andre behandlinger

Muskelatrofi kan forbedres med fysioterapi. En lege kan anbefale spesifikke øvelser eller aktiviteter for å forbedre muskel tilstand, avhengig av hvilke muskler som er berørt.

Slik Clear Lunger av slim

Slim er tykk, klebrig, trevlet slim som kommer fra lungene. Det finnes utallige sykdommer som kan forårsake produksjon av slim. Personer med diagnosen kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), vil astma eller bronkitt har ekstra slim i lungene. Det er viktig å fjerne slim fra lungene, siden hvis det holder eller akkumuleres, kan luftveiene bli tette, forårsaker kortpustethet. Slimet kan også bli smittet. Ved å ansette metoden for kontrollert hoste, kan du effektivt kvitt dine lungene av slim.

Bruksanvisning

•  Ta tak i en behagelig stol, sette seg opp med ryggen rett og len hodet litt fremover. Plasser hendene på fanget og puste normalt i ca 30 sekunder.

Sakte bøye hodet bakover og ta en langsom, dyp pust gjennom nesen. Hold pusten i fire sekunder mens hodet er fortsatt litt på skrå bakover.

Len deg fremover og hoste en gang for å løsne slim. Hoste en gang til for å flytte slimet opp din hals. Gjør små, korte hoste, og unngå kraftige store blasts luft. Prøv ditt beste for ikke å inhalere mellom første og andre hoste. Hvis du må, puste i veldig sakte og ikke for dypt.

Vent omtrent tre sekunder. Forsiktig puste i. Ikke ta et dypt åndedrag da dette kan forårsake slim å bli skjøvet tilbake i luftveiene og lungene, noe som gjør at du hoster igjen.

Slapp av noen sekunder. Gjenta trinn 1 til 4 tre ganger, eller til luftveiene er blitt ryddet for slim.

Hva er behandlingen for slim i halsen?

Slim i halsen er ubehagelig og irriterende. Den konstante hals-clearing, problemer med å puste og hyppig svelge er en plage som vanligvis er assosiert med allergi. Throat slim kan være knyttet til sesongmessige eller kroniske allergier, samt post nasal drypp. Det finnes mange forskjellige typer behandlinger som kan hjelpe til å rydde opp ubehagelige slim i halsen. Nedenfor er noen vanlige behandlinger og medisiner som kan tas for å lindre eller forebygge symptomene.

Diett

Forbedre din ernæringsmessige inntak er ikke bare viktig for å holde resten av kroppen din sunn, men visse matvarer kan føre til post-nasal drypp, noe som fører til overdreven hals slim. Stekt mat og melkeprodukter blir betraktet som "slim-dannende", hvilket betyr at de er mer utsatt for dannelse av slim i halsen enn andre matvarer. Også, kan du unngå hals slim ved å ta rikelig med vitamin C, E og sink. Drikkevann er også viktig i slim forebygging, så rikelig med væske bør inntas daglig.

Luftfuktere

Luftfuktere er en god måte å hjelpe tynn dreven slim forårsaket av post nasal drypp. I utgangspunktet en luftfukter prosjekter fuktighet i luften, som holder slimhinnene i bihulene fuktig og sunn. Tørre slimhinner i nesen kan føre til sykdom, som kan føre til å poste nasal drypp. Du kan også legge til essensielle oljer som eukalyptus til vannet i luftfukteren til å tømme bihulene.

Nasal Vanning

Rengjøring ut bihulene, eller nasal vanning, er en god måte å unngå hals slim. Neti potter, som ligner på små tekanner og kan kjøpes i apotek, blir ofte brukt for å bryte opp og fjerne bygget opp slim i bihulene og halsen. Tuten av Neti potten er satt inn i det ene neseboret, og med hodet tippet til siden, løsningen vil enten kjøre ut det andre neseboret eller ned på baksiden av halsen. En oppløsning av saltvannet med natron er generelt foretrekkes for nasal vanning.

Antihistaminer

Du kan kjøpe antihistaminer over-the-counter eller en lege kan forskrive dem for mer alvorlige tilfeller. De kan komme i pilleform, eller i form av en nesespray, som er satt inn i neseborene og inhalert. I utgangspunktet denne behandlingen lindrer lunger og andre allergiske reaksjoner som blokkerer histaminer som forårsaker ubehag i noen mennesker. Disse er vanligvis brukt som forebyggende tiltak for mennesker med sesong eller kroniske allergier.

Expectorants

Expectorants brukes til å tynne slim i halsen eller bihuler, noe som gjør det mindre klissete. Dette gjør hoster mer produktive, noe som betyr mer slim vil løsne fra halsen. Guaifenesin er den mest brukte slimløsende, og finnes i populære stoffer som Mucinex og Tussin DM. Igjen er økt vannforbruk oppmuntret når du tar disse stoffene siden det kan fremskynde prosessen med slim breakup.

Hjem Rettsmidler

En populær hjemme bøte for lindrende slim og post nasal drypp er en skje med honning blandet med ingefær pulver tatt flere ganger om dagen. Gurgle saltvann er også en foretrukket metode, selv om det ikke bør gjøres for ofte, siden du kan tørke med for mye salt inntak. Krydret mat som chili peppers, wasabi og retter med cayenne pepper føre til at nesen til å kjøre, noe som er et resultat av tynning av slim.

Hva er kløende hals?

Kløende hals er svært ubehagelig og som regel smertefullt. For noen skjer det med andre symptomer som hoste, tørre øyne og lunger. Det skjer også sesong til folk med allergi. Å vite hva kløende hals er kan bidra til å lette irritasjon.

Identifikasjon

Kløende hals er når baksiden av halsen føles irritert og du har en sterk trang til å hoste å lindre ubehagelig følelse.

Funksjoner

Halsen er belagt i slim rundt bittesmå nerver som dekker hals vegger. Kløende hals oppstår når det ikke er nok slim produsert og nervene er utsatt for elementer slik som tørr luft og matpartikler.

Årsaker

Kløende hals kan være forårsaket av overdreven snakke, miljøgifter (inkludert røyk og inhalerte legemidler), halsinfeksjoner, fast mat (eller annet fremmedlegeme), tørr hals og allergier.

Allergier

Oralt allergisyndrom er en vanlig årsak til kløende hals. Mange mennesker er allergisk mot pollen, men hvis du er sterkt allergisk mot en viss type pollen, deretter puste eller svelge noe del av anlegget pollen kommer fra kan utløse et kløende hals.

Løsning

Over-the-counter medisiner kan lindre kløende hals for allergikere. Drikke varm te kan hjelpe lindre kløe fra tørr hals og irriterende forurensing. Infeksjoner bør bli sett på av en lege.

Hvordan behandle en sår hals at Home

Sår hals, men vanligvis ikke alvorlig, er svært vanlig. Ifølge Mayo Clinic, sår hals er en av de viktigste grunnene til at folk ser en lege. Men oftere enn ikke, se en lege er ikke nødvendig. De fleste sår hals er et resultat av et virus som går bort av seg selv i løpet av få dager. Imidlertid kan sår hals symptomene være ganske ubehagelig. For å bidra til å lette irritasjon, kan du behandle en sår hals hjemme med over-the-counter medisiner og naturpreparater.

Bruksanvisning

•  Drikk mye væske. Væsker, slik som vann, te, suppe og varm saft hjelp etterfylle væske tapt på grunn av feber eller slimproduksjon. Urtete som kamille og salvie er spesielt bra for lindrende en sår hals.

Gurgle varmt saltvann. Tilsett ca 1/4 ts. salt til 1/2 kopp varmt vann og bland godt. Gurglevann med blandingen flere ganger om dagen. Dette bidrar til å fjerne slim fra halsen.

Sip honning og sitron blandes med varmt vann. Rør ønskede mengder av honning og sitron i veldig varmt vann, og deretter la blandingen avkjøles før sipping. Sitron hjelper cut slim, og honning strøk og lindrer halsen.

Suge på en sitron, hard godteri eller en hals pastill. Saften fra sitronen hjelper berolige halsen, og vitamin C i det hjelper kroppen å bekjempe bakterier. Suge på drops eller en hals pastill produserer ekstra spytt, som renser og bader halsen.

Spis kald mat som iskrem, frossen frukt barer og yoghurt. Den kalde temperaturen og beroligende tekstur av disse matvarene kan midlertidig lindre sår hals smerter.

Bruk en luftfukter. Legge fuktighet til luften hindrer slimhinnene tørker ut, noe som reduserer irritasjon og gjør det lettere å sove.

Få nok hvile. Ekstra søvn kan hjelpe kroppen din komme seg raskere fra hva som er årsaken til sår hals.

Hint

  • Unngå røyking, eksponering for passiv røyking, alkohol og koffein. Røyk er et irritasjonsmoment som gjør en allerede sår hals mye verre. Alkohol og koffein kan føre til dehydrering, noe som forverrer symptomene.

Hvordan bli kvitt Throat & nasal slim

Slim i hals og nese kan være en stor ulempe, og dessverre en vanlig bivirkning hvis du har en forkjølelse eller influensa. Heldigvis finnes det noen enkle løsninger for disse vanlige plager, og med noen enkle grep kan du bli kvitt svelg og nese slim.

Bruksanvisning

•  Ta en slimløsende, slik som Mucinex. Expectorants bidra til å løsne opp og tynt slim, noe som gjør det lettere å hoste opp og fordrive fra halsen.

Drikk rikelig med vann. Vann vil hjelpe tynt slim og holde deg hydrert mens du kjemper din sykdom. Drikk rikelig med vann når du tar en slimløsende.

Bruk en saltvann eller slimhinneavsvellende nesespray, som Afrin, for noen få dager. Slimhinneavsvellende nesespray bære noen risiko som de er kun ment for bruk i tre til fire dager. Når plukke ut en spray, snakke med en farmasøyt for å finne den spray som fungerer best for deg og følg alle instruksjonene. I de fleste tilfeller er nesespray ikke beregnet for bruk hos barn.

Kok opp en kjele med vann med noen eucalyptus blader eller litt eukalyptusolje. Når det damper, fjerne fra ovnen og plassere ansiktet ditt over potten bare nær nok til å puste inn dampen. Legg et håndkle over hodet for å låse inn damp og pust sakte i ca fem minutter. Dette vil hjelpe løsne slim. Etter damp, blåse nesen og hoste et par ganger.

Lag en varm te. Drikking varme væsker kan hjelpe bruddet slim, og urtete kan også hjelpe lindre smerter i kroppen knyttet til forkjølelse og influensa. En god te å gjøre for slim er ingefær og honning. Koke litt ingefær i vann i ca 10 minutter, deretter press i en kopp og tilsett litt honning. For en ekstra boost, tilsett litt sitronsaft som vil ytterligere berolige halsen.

6. Unngå meieri. Selv om meieri ikke vil føre til at du produserer mer slim, som er en vanlig misforståelse, vil det tykkere belegg på halsen din.

Avstå fra røyking, hvis du røyker, for varigheten av sykdommen din. Røyking øker slimproduksjon og kan irritere svelg og føre til videre smitte.

Hint

  • Urte rettsmidler, slik som ingefær te og eukalyptus damp, kan gjøres så ofte eller så lite som trengs, men prøv og gjøre dem minst tre ganger om dagen.
  • Hvis du har en kald eller influensa som er til stede i mer enn en uke, bør du oppsøke lege hvis du ikke allerede har. Du må kanskje resept-styrke bidra til å slå sykdommen.
  • Hvis legen din allerede har foreskrevet medisiner for deg, snakke med ham eller apoteket før du kjøper noen nye medisiner.
  • Følg alle instruksjoner om dine medisiner.

Hvordan å lindre en sår hals med Sea Salt

Hvordan å lindre en sår hals med Sea Salt


Kvalitet sjøsalt er rike på vitaminer og mineraler, har anti-inflammatorisk og anti-bakterielle egenskaper, og er nyttig både internt og eksternt for å øke helse. Hvorvidt en sår hals er forårsaket av en forkjølelse eller influensa, laryngitt, strep hals eller forverring forårsaket av acid reflux, kan sjøsalt bidra til å lindre smerten og helbrede halsen.

Bruksanvisning

Kombiner 1/2 ss. av frisk sitronsaft, 2 ss. av eple cider eddik, 1/2 ss. honning, 2 ts. av sjøsalter og en klype cayenne pepper i en liten gryte. Hver og en av disse ingrediensene har helbredende egenskaper for å hjelpe lindre og kurere en sår hals. De sjøsalt ikke bare bidra til å redusere betennelse, de forsiktig fjerne slim, puss eller fremmede stoffer fra halsen, noe som øker den helbredende kraften i de ekstra ingredienser.

Varm ingrediensene på svært lav varme under omrøring. Bare oppvarme blandingen til varme, unngår småkoking eller koking noe som kan ødelegge de medisinske egenskaper og oppløse saltene.

Plasser væske i munnen og gurgle i minst 30 sekunder. Ikke bekymre deg hvis du tilfeldigvis å svelge et lite beløp, som ingen av ingrediensene er skadelig; men fordi det rette er å rense smitte og bakterier fra halsen din, er det best å spytte den ut.

Spytte ut havsalt gurgle og deretter fylle munnen med vanlig yoghurt, swishing den rundt i munnen. Yoghurt hjelper ytterligere å eliminere skadelige bakterier, og vil nøytralisere noen brennende følelse forårsaket av cayenne pepper. Når den brennende følelse stopper, kan du svelge yoghurt.

Gjenta havsalt gurgle tre eller fire ganger daglig for å lindre en sår hals.

Tips og advarsler

  • Når du kjøper yoghurt, se etter en som inneholder "live" og / eller "aktive" kulturer.