Digidexo.com

magesmerter symptom på nyresvikt

Hva er årsakene og symptomer på nyresvikt?

Hva er årsakene og symptomer på nyresvikt?


Nyrene er de vitale organer som fjerner avfall fra blodet og skille ut det gjennom urinen. Nyrene har et nettverk av glomuleri som filtrerer blodet, basert på resirkulering av elektrolytter som natrium, kalium og bikarbonat. Det som ikke er nyttig eller skadelig for kroppen utskilles som ammoniakk og andre partikler i form av urin. Det er flere kilder for akutt nyresvikt eller plutselig nedleggelse av nyrene. Når nyrene ikke lenger sperre blodet, er kroppens balanse av elektrolytter ødelagt og økningen i ioner og avfallsprodukter som sirkulerer i blodet kan være dødelig hvis den ikke behandles.

Årsaker

Flere kilder forårsake nyresvikt, selv om noen skade vevet raskere enn andre. Dehydrering er en vanlig årsak til renal svikt. Dehydrering påvirker blodtilførselen til nyrene. Uten riktig blodstrømning, avfallsprodukter fjernes ikke og toksisitets økninger i kroppen. Redusert blodstrøm kan også oppstå fra hjertesykdom, endokarditt, eller til og med høyt blodtrykk.

Medisiner

Medisiner er en hovedbidragsyter for nyresvikt. Medisiner som endrer kroppens blodtrykk påvirke nyrene. Overdreven bruk av diuretika kan også forårsake nyresvikt siden det fremmer dehydrering. Bredspektrede antibiotika som brukes for alvorlig infeksjon som vancomycin, cefalosporiner og aminoglykosider er skadelig, men disse stoffene er lite brukt. Ulovlige stoffer som metamfetamin og heroin skader nyrevevet i tillegg.

Symptomer

Selv med en tilstand som alvorlig som akutt nyresvikt, kan symptomene være mild eller ikke-eksisterende. Symptomer kan vises kun etter alvorlig toksisitet i blodet har utviklet. Hvis pasienten er på sykehuset, er denne type tilstand overvåket nøye. Men hvis det skjer i personvernet til hjemmet, er det noen faresignaler.
Hevelse i ekstremiteter som føttene og nedre deler av bena er vanlig i nyresvikt. Den vanligste konsekvensen av hevelse og andre symptomer er fra økt hjertefrekvens som er assosiert med nyresvikt. Som kroppen bygger mer avfallsprodukt i blodet, hjertefrekvensen øker forsøker å sende mer blod til nyrene for filtrering. Kvalme, forvirring og ekstrem tørste følge med tilstanden. Smerter i bakre område nær sidene er det mest fremtredende symptomet signaliserer at noe er galt med nyrene.

Behandling

Behandling for nyresvikt er avhengig av årsaken til tilstanden. Hvis dehydrering er årsaken, vil væske lindre smerter og symptomer. Elektrolytter som bør inkluderes for å gjenopprette balansen mellom ioner og væsker. Opphør av medisiner som forårsaker nyresvikt er mer komplisert, siden de er brukt til andre komplikasjoner som sykdom. Legen din kan forskrive alternative medisiner for å lindre symptomer.

Forebygging

Forebygging er først og fremst basert på riktig inntak av væske og et godt kosthold. En diett som fokuserer på nyre helse har minst 100 gram karbohydrater og begrensede mengder av proteiner. Væsker med elektrolytter vil holde blodet sirkulerer på vev. Til slutt, unngå medisiner som har magnesium som en kofaktor, og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler bør elimineres fra bruk.

Tegn og symptomer på nyresvikt

Tegn og symptomer på nyresvikt


Kronisk nyresvikt, også kjent som nyresvikt, er vanligvis en gradvis prosess, og det er ofte på grunn av diabetes eller høyt blodtrykk. Dette er en svært alvorlig tilstand som bør umiddelbart behandles som det kan utvikle seg til end-stage nyresykdom som krever dialyse eller nyretransplantasjon.

Symptomer

Det kan være svært få eller ingen symptomer på utbruddet av nyresvikt; faktisk, kan du ikke innse du har nyreproblemer før du har mistet om lag 25 prosent av nyrefunksjonen. Når du har nådd dette stadiet, kan noen symptomer inkluderer høyt blodtrykk, plutselig vektendring, anemi, kvalme og oppkast, svakhet og tretthet eller smerter i korsryggen og side. Du kan også oppleve mental nedgang, vedvarende kløe, muskelrykninger og kramper, mørkere-farget urin og søvnproblemer.

Medvirkende faktorer

Progressiv nyreskader forekommer vanligvis hos personer som har hatt en kronisk sykdom over en periode på flere år. Noen forhold som kan bidra til nyresvikt er diabetes, hypertensjon (høyt blodtrykk), gikt, pågående eksponering for giftstoffer som bly eller karbontetraklorid og kroniske nyreproblemer. Nyreproblemer kan inkludere cyster i nyrene, en forstørret prostata, nyrestein eller svulster; disse forholdene føre til blokkering av nyrearterien som kan blokkere den normale flyten av urin.

Behandling

Dessverre har nyresykdom ingen kur. Behandling kan bremse utviklingen av sykdommen sammen med tegn og symptomer. En nefrolog vil gjøre det ultimate diagnose og tilbyr en plan for omsorg for å redusere symptomer. Den beste måten å kontrollere utviklingen av nyresvikt, er å kontrollere den underliggende sykdommen. Hvis du har kronisk nyresvikt på grunn av diabetes, så bør du nøye overvåke blodsukkeret, eller hvis du har høyt blodtrykk, sørg for at du ser din diett og trene for å kontrollere høyt blodtrykk. Behandling for end-stage nyresvikt innebærer dialyse så til slutt en nyretransplantasjon. Dialyse er prosessen med å filtrere nyrene kunstig. Det er mange farer forbundet med dialyse, slik som infeksjoner, men uten behandling, kan nyresvikt være dødelig.

Ulike Symptomer på nyresvikt

Jobben av nyrene er å fjerne overskudd av salt og væske fra kroppen og eliminere avfall fra blodet. Når nyrene er syke og ikke lenger fungerer som de skal, de begynner å svikte. To typer nyresykdom finnes: akutt og kronisk. Akutt sykdom er plutselige svikt i nyrene med hurtig innsettende symptomer, mens en rekke medisinske tilstander føre til kronisk nyresykdom, som blir gradvis verre over tid, ifølge National Institutes of Health. Til slutt, både akutt og kronisk nyresykdom føre til nyresvikt.

Ødem

Ødem, eller hevelse, utvikler ofte i hele kroppen som et resultat av nyresvikt, ifølge University of Maryland Medical Center. Hevelsen utvikler fordi kroppen beholder væske når nyrene ikke fungerer normalt. Hevelse kan utvikle seg i føtter og ankler eller generaliseres i hele kroppen.

Tap av appetitt

Folk opplever nyresvikt ofte opplever et tap av matlyst som avfall begynne å bygge opp i kroppen fordi organene ikke fungerer som de skal, ifølge medicinenet. Apati og tretthet kan også utvikle seg når dette skjer.

Urinering Endringer

Folk opplever nyresvikt kan også oppleve en rekke endringer i sine normale vannlating vaner, ifølge University of Maryland Medical Center. For eksempel, noen mennesker urinere mindre enn vanlig eller opphøre urinering helt. Andre kan oppleve overdreven vannlating om natten.

Rapid Breathing

Som nyrene svikter, kan de ikke regulere mengden av syre i kroppen, i henhold til medicinenet. Dette kan føre til rask pust fordi lungene prøve å gjøre dette arbeidet ved å eliminere karbondioksid. I tillegg, kan væsken akkumuleres i lungene, forårsaker hurtig pust og muligens kongestiv hjertesvikt.

Pain

Nyresvikt kan også føre til smerter i flankene, ifølge University of Maryland Medical Center. Smerte er vanligvis følte nær nyrene, i ryggen regionen mellom hoftene og brystkassen.

Gastrointestinale betingelser

Nyresvikt kan føre til en rekke gastrointestinale tilstander, inkludert kvalme og oppkast og blodig diaré, ifølge MayoClinic.com. Anfall av kvalme og oppkast kan vare i flere dager.

Svakhet

Når nyrene begynner å svikte, folk oppleve svakhet og tretthet fordi anemi utvikler, ifølge medicinenet. Anemi, som er en forutsetning at resultatene fra et lavt antall røde blodlegemer, utvikler fordi nyrene ikke er stimulerende benmarg produksjon.

Tap av Feeling

Mennesker hvor nyrene svikter kan også oppleve et tap av følelse, oftest i hender og føtter, ifølge University of Maryland Medical Center.

Tegn og symptomer på nyresvikt og hjertesykdom

Hjertesykdom er en av de ledende helseproblemer i Amerika, men problemer med nyrene er på vei oppover også. Å vite hva som forårsaker disse problemene og deres symptomer kan hjelpe med tidlig diagnose og potensielt redde liv.

Hva fører til nyresvikt?

Nyresvikt er vanligvis forårsaket av en av to ting - dehydrering eller blodtap. Blodtapet kan være forårsaket av en skade eller til og med et problem med sirkulasjon, mens dehydrering kan være fra en mangel på vann, eller kan også være forårsaket av noen virus. Diabetes, nyrestein, noen medisiner og høyt blodtrykk kan også føre til problemer for nyrene.

Symptomer på nyreproblemer

Nyreproblemer mesteparten av tiden ikke viser noen tegn, og det er grunnen til svikt i nyrene er ofte livstruende. Tidlig på, fører til nyresvikt vanligvis et tap av energi eller generelle kroppen svakhet. Andre tegn er bare oppdages gjennom blodprøver, som stigende kaliumnivå og et høyt nivå av urea i blodet.

Årsakene til hjertesykdom

Hjerteproblemer er hovedsakelig forårsaket av blokkeringer i hovedårene som flyter blod til hjertet. Disse treskoene tillater ikke blod gjennom og få hjertet til å miste funksjon. Hvis problemet fortsetter uten å bli fast, kan disse tresko slutt blokkere arterien og forårsake hjertesvikt.

Symptomer på hjertesykdom

Kronisk tretthet er ofte det første tegnet noe er galt med hjertet. Kortpustethet og en "racing" hjerteslag fra små aktiviteter er definitivt et tegn på det er et problem. Personer med hjerteproblemer også oppleve forvirring og svimmelhet, samt kvalme.

Forebygge hjerte og nyreproblemer

Unngå medisiner som kan forårsake nyresvikt er en enkel måte å forebygge problemer. Få blodet testet hver seks til åtte måneder, eller oftere hvis legen mener du er i faresonen. Hjertesvikt kan også forebygges ved å spise sunnere og holde en stabil vekt.

Vektøkning og magesmerter Symptomer

Vektøkning og magesmerter Symptomer


Mange medisinske tilstander, sykdommer og andre forhold kan føre til magesmerter og vektøkning. Oppsøk lege hvis enten smerte eller vektøkning er betydelig.

Betraktninger

Vedvarende magesmerter og uforklarlig vektøkning kan et symptom på en alvorlig medisinsk tilstand.

Medisinske tilstander

Medisinske tilstander som skrumplever, mage cyster, depresjon, bukspyttkjertelen svulst, hjertesvikt, nyrestein, eggstokkreft, cyster på eggstokkene, premenstruelt syndrom og søvnapné kan føre til både vektøkning og magesmerter.

Sykdommer

Crohns sykdom, Cushings syndrom og type 2 diabetes, kan alle føre til vektøkning og abdominale smerter.

Andre årsaker

Andre mulige årsaker til både vektøkning og magesmerter inkluderer en gluten allergi og reaksjoner på medisiner som antidepressiva, prednison eller Depakote.

Svangerskapskomplikasjoner

Gravide kvinner som opplever plutselig vektøkning og magesmerter kan ha en tilstand som kalles pre-eclamsia eller toxemia. Denne tilstanden er alvorlig og krever øyeblikkelig legehjelp.

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne


Selv om kolikk er vanligvis en tilstand som er forbundet med babyer, kan voksne lider lignende symptomer. Det finnes en rekke underliggende tilstander som kan fremkalle smerter kolikk hos voksne, så vel som en rekke måter for å behandle eller håndtere symptomene. Hvis du har kolikk smerter og er bekymret, er det viktig å oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Kolikk er identifisert som en smerte i magen, korsryggen eller brystet som ofte oppstår etter å ha spist. Det kan være forbundet med visse matvarer, for eksempel krydret eller melkeprodukter. Dette symptomet kan også være ledsaget av andre sekundære symptomer som tretthet, oppblåsthet, vind, halsbrann og irritabilitet. Smerten kan reise fra forsiden av kroppen din til baksiden, eller kan være inkonsekvent. I noen tilfeller kan det være en skarp, stikkende smerte i stedet for verke som de fleste forbinder med ubehag i magen.

Betydning

Kolikk smerter kan være svært ubehagelig og kan alvorlig påvirke din livskvalitet. De tilhørende symptomer kan også gi ubehag. Det er flere forskjellige årsaker til kolikk smerter, fra irritabel tarm syndrom til nyrestein, så det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en lege. Noen forhold vil kreve umiddelbar behandling, mens andre trenger å bli styrt. Fastsette korrekt årsak vil gjøre deg i stand til å få riktig behandling og hindre den underliggende tilstanden fra å bli verre.

Årsaker

Magesmerter kan være forårsaket av flere forhold. Det kan være på grunn av en matintoleranse, for eksempel en allergi mot melkeprodukter eller soya, i så fall symptomene vil vanligvis dukke opp etter å ha spist mat som inneholder disse stoffene. Kolikk magesmerter kan også være på grunn av nyrestein, som kanskje trenger å bli brutt opp med laser behandlinger. Denne typen ubehag i magen kan også bli funnet i irritabel tarm syndrom lider eller folk som opplever stress.

Forebygging og løsning

Forebygging og løsningen på kolikk abdominal smerte vil avhenge av årsaken. Hvis symptomene er ikke umiddelbart mulig å behandle og må forvaltes, vil legen forskrive riktig medisinering er nødvendig. Hvis årsaken er miljø - forårsaket av en matintoleranse - eliminere at mat fra kostholdet ditt vil bidra til å lette smerten. Alternativt finnes det en rekke naturmidler som fungerer som anti-spasmodics. Disse inkluderer Calamus, ingefær, wild yam og peppermynte, som kan kjøpes i tillegg form fra en helsekostbutikk.

Betraktninger

Irritabel tarm-syndrom er lett forveksles med andre tilstander som det presenterer lignende symptomer til flere andre gut lidelser. Hvis legen mistenker at du har irritabel tarm syndrom, vil en blodprøve bli gjennomført for å utelukke andre tilstander som kan forårsake kolikk smerter, for eksempel anemi, cøliaki, infeksjoner og kolitt. I sjeldne tilfeller kan legen din også ønsker å gjennomføre en endoskopi, der de undersøke tarmen ved hjelp av et lite teleskop. Dette er også for å utelukke andre tilstander som kan være årsaken til symptomene av irritabel tarm syndrom.

Øvre Magesmerter Symptomer

Med unntak av hjernen, alle våre store organer område som ligger i brystet og magen. Alt for ofte har vi magesmerter og avfeie det som "bare en magesmerter." Men magesmerter bør ikke tas lett på. Vi må forstå at smertene ligger mellom bryst og midje kan ofte være noe langt mer alvorlig enn bare en magesmerter. Det vi tror er "bare noe jeg spiste" kan faktisk være "bare noe som kan drepe meg." Følgende er symptomer på vanlige, men alvorlige forhold:

Forgiftning

Forgiftning kan først merke til som svært skarpe magesmerter ledsaget av andre symptomer. Disse andre symptomer inkluderer ofte oppkast, svimmelhet og svetting. Folk dør hver dag av forgiftning, så hvis du viser noen av skiltene, går umiddelbart til legevakten eller ringe en ambulanse.

Pankreatitt

Sterke smerter begynner i magen og deretter sprer seg rundt til baksiden. Ofte smerten er først lagt merke til etter å ha spist eller seks til tolv timer etter inntak av alkohol. Andre symptomer inkluderer rask hjerterytme, kvalme, oppkast, feber og gul hud. Pankreatitt er ekstremt farlig. Det kan føre til sjokk og død. Så hvis du viser disse symptomene ringe en ambulanse eller gå til nærmeste akuttmottaket.

Bekkeninfeksjon

De første merkbare symptomer er vanligvis ekstremt skarpe magesmerter. Bekkeninfeksjon er alvorlig i seg selv, og på grunn av likheten av de tidlige symptomene til flere andre alvorlige sykdommer, det beste løpet av handlingen er å få til et sykehus umiddelbart.

Heart Attack

Et hjerteinfarkt ikke alltid følger reglene når det kommer til de symptomene vi har alle hørt om. Det trenger ikke alltid begynner som smerte nøyaktig på hjertet og noen ganger til venstre. Et hjerteinfarkt kan begynne så ekstremt skarpe magesmerter. Ikke kast bort tid på å bestemme om det er virkelig et hjerteinfarkt eller ikke. Ring en ambulanse eller få en tur til nærmeste legevakten.

Shock fra Allergy

Alle deler av kroppen kan vise en allergisk reaksjon, og dette inkluderer reaksjoner i magen. I likhet med andre sykdommer som begynner så skarp magesmerter, ta dette på alvor og søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Perforert magesår

Når vi tenker på magesmerter vi tenker på smerter som ligger i nedre del av magen, ikke den øvre del av magen. Men med noe så smertefullt og alvorlig som et perforert magesår, er den nøyaktige plasseringen av kilden til smertene ofte vanskelig å fastslå. Ikke ta sjanser. Ring en ambulanse eller gå til legevakten.

Diabetiker nødsituasjon

En diabetiker nødsituasjon kan begynne med skarpe magesmerter. Ta disse smertene på alvor og søke akutt medisinsk hjelp.

Nedre Venstre Magesmerter Symptomer Chart

Nedre venstre magesmerter kan være et symptom på mange sykdommer. Noen av disse sykdommene er alvorlige i naturen og krever øyeblikkelig legehjelp. Andre er mindre alvorlige og ofte kan behandles hjemme. Gjennom prosessen med eliminering, kan du bestemme om din smerte garanterer en telefon til legen, eller en ambulanse tur til sykehuset.

Kjønn

Nedre venstre magesmerter kan være forårsaket av bekken inflammatorisk sykdom eller svangerskap utenfor livmoren eller begge deler. Hvis du har feber, samt smerte, gjør en legetime. Men hvis menstruasjonen er forsinket, eller du er gravid, kan du gå til legevakten. Du kan ha en graviditet utenfor livmoren, noe som kan være livstruende.

Age

Hvis du er over 50, kan ha divertikulitt, en hevelse av lommene som linje tarmen. Hvis dine symptomer inkluderer moderat til alvorlig nedre venstre magesmerter, oppkast og oppblåsthet ringe legen din for å bekrefte dine mistanker og motta behandling. Hvis du opplever noen rektal blødning, kan du være opplever en divertikulitt relatert obstruksjon av tykktarmen. Gå til legevakten.

Blod

Blodig avføring, diaré, vekttap, redusert matlyst sammen med nedre venstre magesmerter kan bety at du har Crohns sykdom. Crohns sykdom er en alvorlig betennelse i slimhinnen i tarmen. Det er mulig å behandle, men kan forårsake livstruende sår og fistler hvis venstre ubehandlet.

Forstoppelse

Hvis det har vært en stund siden du har hatt avføring, kan du bare være forstoppet. Prøv din favoritt hjemme bøte eller over disk avføringsmiddel. Hvis dette ikke hjelper, eller du opplever andre symptomer, ringe legen din for å diskutere tilstanden din.

Mat

Nedre venstre magesmerter kan være et symptom på matforgiftning. Denne smerten er vanligvis alvorlig, og ledsaget av oppkast og feber. Gå til legevakten.

Misforståelse

Blindtarmbetennelse, Gal steiner, og kyssesyke er alle relatert til høyre magesmerter.

Ende nyresvikt Symptomer

Når nyrene fungere på mindre enn 10 prosent av normal det er diagnostisert som slutten stadium nyresvikt (ESRD). Nyrer vil mislykkes i å fjerne avfallsstoffer, regulere elektrolytter eller konsentrere urinen. I USA, er slutten stadium nyresvikt en vanlig konsekvens av diabetes.

Akutte symptomer

Akutte symptomer på nyresvikt inkluderer magesmerter, ryggsmerter, neseblod, diaré, feber og tretthet. Pasientene kan også ha en høy urinmengde eller ingen urinmengde i det hele tatt.

Kroniske symptomer

Kroniske symptomer på slutten stadium nyresvikt omfatter skjelettsmerter, tilbakevendende urinveisinfeksjoner, inkontinens, dårlig ånde og en endring i mental årvåkenhet.

Felles Symptomer

Noen symptomer på nyresvikt er både akutt og kronisk. De er oppkast, dårlig appetitt, muskelkramper og blek hud.

Svikt

Å avgjøre om symptomene skyldes ende nyresvikt pasienten kan ha en blod-eller urinprøve, en kiste x-ray, renal ultralyd eller en nyre biopsi.

Outlook

Over tid ESRD kan føre til anemi, høyt blodtrykk, skjelettsykdommer og nerveskader. Hvis behandles riktig av en lege, kan personer med ESRD føle seg bedre og leve med tilstanden i mange år.

Hvordan å behandle symptomer på kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt er definert som en gradvis svikt i nyrene for å fungere skikkelig. Denne prosessen for svikt kan ta måneder, og i noen tilfeller, til og med år. Fordi nyrene filter avfall fra kroppen og også produserer hormoner som er avgjørende for kroppsfunksjoner, kan en tilstand som reduserer deres effektivitet føre til en rekke medisinske conditions.While eldre individer oftest opplever kronisk nyresvikt, alle aldersgrupper og begge kjønn kan lide dette condition.Left ubehandlet, kronisk nyresvikt fører til terminal nyresykdom (ESRD) og vil kanskje føre til døden. Lære å behandle symptomer på kronisk nyresvikt vil hjelpe enkeltpersoner opprettholde livskvaliteten.

Hvordan å behandle symptomer på kronisk nyresvikt

behandle symptomer på nyresvikt som anvist av legen din. De fleste behandlinger fokus på å bremse utviklingen av sykdommen prosessen. Ofte er nyresvikt skyldes andre medisinske tilstander og sykdommer, så identifisere de som er årsaken til nyre dysfunksjon er det første skritt mot forsvarlig helsehjelp.

Endre kostholdet ditt hvis det er nødvendig. Fordi kronisk nyresvikt bringer med seg en mengde symptomer som vekttap, kvalme og oppkast, hodepine, endringer i urin flyt og anemi, er det viktig å følge kostholdsanbefalinger som tilbys av din lege eller helsepersonell.

Spør om medisiner som ofte brukes til å behandle kronisk nyresvikt. Nyresvikt er ofte behandlet med medisiner som senker blodtrykket, slik som ACE (angiotensin-konvertering exzyme) hemmere eller reseptorblokkere. Disse stoffene bidra til å bevare nyrefunksjoner i mange individer.

Unngå å bruke ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller medisiner. Alltid sørge for at hver av legen din vite hva slags medisiner har blitt forskrevet av andre leger.

Utdanne deg selv på prosessen med dialyse, noe som er en kunstig metode som brukes til å filtrere avfallsstoffer fra kroppen i de enkeltpersoner som lider av nyresvikt. To forskjellige typer av dialyse blir ofte brukt. Hemodialyse innebærer å pumpe blodet ut av kroppen din inn i en kunstig nyre. Peritoneal dialyse innebærer å plassere et kateter i bukhulen, noe som skylles med væske og deretter drenert for å fjerne avfall.

Hint

  • Noen tilfeller av nyresvikt kan forebygges. For å gi deg de beste sjansene som mulig for å unngå en slik tilstand, holde seg borte fra alkohol og narkotika.
  • Kronisk nyresvikt, når venstre ubehandlet, kan føre til terminal nyresvikt og død.

Nyresvikt Tegn og symptomer

Nyresvikt oppstår når nyrene er svekket av sykdom eller manglende evne i kroppen til å levere nok blod for dem å fungere skikkelig. Det er tre stadier av nyresvikt - akutt, kronisk og slutten scenen - og alle tre har unike tegn og symptomer.

Primær Symptom

Ett symptom assosiert med alle tre faser av nyresvikt er en sterkt redusert produksjon av urin. Dette tyder på at nyrene ikke fungerer som de skal og at væske og avfallsstoffer akkumuleres i kroppen, noe som fører til sekundære symptomer.

Akutt nyresvikt Symptomer

De viktigste symptomene på akutt nyresvikt er sterkt redusert urinmengde, hodepine, kvalme, oppkast, tretthet og smerter i korsryggen. Selv betraktet som den mest treatable form av nyresvikt, det vanligvis oppstår plutselig og kan være dødelig hvis den ikke behandles innen 48 timer.

Kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt blir varslet med hyppig, men redusert produksjon av urin, tap av matlyst, svakhet, leggkramper, vedvarende hikke og kløende hud som lett får blåmerker.

Ende nyresvikt

Symptomer på end-stage nyresvikt inkluderer sterkt redusert urinmengde, hevelse i ansiktet, lemmer og magen, alvorlig apati og pust som lukter ammoniakk. Det krever vanligvis dialyse eller nyretransplantasjon for å bøte på.

Se etter tegn

Mens de sekundære symptomer på nyresvikt kan ofte være forbundet med mindre problemer, nøkkelen tegn å se etter er en kraftig nedgang i urinproduksjonen.

Nyresvikt Symptomer

Nyresvikt Symptomer


Nyresvikt er et tap av nyrefunksjon som enten plutselig eller kronisk. Mange årsaker kan tilbakeføres til nyresvikt, og det kan være mulig å behandle eller ikke-behandles, avhengig av alvorlighetsgraden eller årsaker. Symptomer på nyresvikt er brutt ned i tre kategorier avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden - akutt, kronisk eller slutten stadium nyresvikt. Deteksjon nyresvikt symptomer tidlig kan gjøre en betydelig forskjell i evnen til å behandle en pasient.

Fakta

Nyrene har mange viktige funksjoner, som for eksempel filtrering av blod og fjerning av avfall, å kontrollere blodtrykket, bevare elektrolytter og stimulerer produksjonen av røde blodceller. Når nyrene ikke fungerer på riktig måte, overskytende vann og avfallsprodukter tilbake opp i resten av kroppen. Nyresvikt oppstår når det er noen forstyrrelser av blodtilførselen til nyrene.

Årsaker

Ifølge Baylor College of Medicine Department of Surgery i Houston, Texas, kan nyresvikt årsaker oppstå av mange grunner. Infeksjon, traumer, kjemisk eksponering, medisiner, vaskulære sykdommer og urin blokkering er bare noen få grunner nyresvikt kan forekomme. Personer som lider av diabetes, sigdcelleanemi, blodsykdommer, leversykdom, immunsykdommer, kronisk infeksjon, høyt blodtrykk eller alkohol eller stoffmisbruk er også i fare for nyresvikt. Vaskulær kirurgi pasienter kan også være i faresonen for å utvikle nyresvikt.

Akutt nyresvikt Symptomer

Akutt nyresvikt kan være dødelig hvis den ikke diagnostiseres og behandles i løpet av få dager. Symptomene er kvalme og oppkast, hodepine, tretthet, ryggsmerter og lite eller ingen urinproduksjon. Andre symptomer inkluderer hevelse i ankler, føtter eller ben, kortpustethet, tretthet, forvirring, kramper, eller koma i alvorlige tilfeller. I de fleste tilfeller, hvis årsaken til akutt nyresvikt er funnet og behandlet i tide, kan fullstendig gjenoppretting oppstå.

Kronisk nyresvikt Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, er kronisk nyresvikt den progressive tap av nyrene evne til å filtrere blodet slik at farlige nivåer av avfallsstoffer og væske for å bygge opp i kroppen. I mange tilfeller trenger pasientene ikke gjenkjenne et problem før de har mistet 75 prosent av sin nyrefunksjon. Kronisk nyresvikt symptomer er kvalme, oppkast, tretthet, svakhet, søvnvansker, høyt blodtrykk, lavt urinmengde, anemi, mørk farget urin, tap av appetitt, vektøkning eller tap, hodepine, hevelse i føtter eller ankler, vedvarende kløe, muskel rykninger, leggkramper, gulaktig hudfarge, lett blåmerker, og siden smerter eller smerter i midtre eller korsryggen. Behandling av kronisk nyresvikt er i hovedsak å stoppe eller bremse utviklingen av sykdommen ved å behandle de underliggende årsakene.

Ende nyresvikt Symptomer

Slutt nyresvikt er bare behandles gjennom dialyse eller nyretransplantasjon. Symptomer på slutten stadium nyresvikt er svært lav produksjon av urin, slapphet, hodepine, ekstremt kløende hud, hevelse i magen, armer, ben og ansikt, muskelrykninger eller kramper, blod i oppkast eller avføring, fuzzy tungen og ammoniakk luktende ånde. Slutt nyresvikt vanligvis oppstår når kronisk nyresvikt har kommet til der nyrene er kun fungerer på 10 prosent av sin kapasitet.

Konklusjon

Selv nyresvikt symptomene er ofte umulig å oppdage, særlig i den kroniske fasen, er det viktig å være oppmerksom på symptomer og diskutere disse med legen din. Jo tidligere nyresvikt detekteres, jo raskere kan bli behandlet, og i noen tilfeller, kan en fullstendig utvinning oppnås.

Slik Spot nyresvikt Symptomer

Slik Spot nyresvikt Symptomer


Nyresvikt symptomer, ellers kjent som Nyresvikt kan bli gjenkjent av lekfolk som er våken og klar over de mulige tegn. Siden nyresvikt er ofte en gradvis tap av evne til å fjerne væske og avfallsstoffer i løpet av årene, kan det være en stor hjelp for å oppdage symptomene tidlig. Får behandling kan bremse total nyresvikt, og videre få deg på liste for organtransplantasjoner tidligere.

Slik Spot nyresvikt Symptomer

•  Få en årlig fysisk gjort med blod arbeid.

Hvis din lege gjør en grundig jobb med å analysere deg under en fysisk, kan innledende stadier av nyresvikt eller nyresvikt dukke opp i blod arbeid. Det vil ikke være avgjørende, men vil føre til andre tester som vil bekrefte eller avkrefte diagnosen.

Se etter tegn på blodmangel.

Tretthet, blekhet av hudfarge, kortpustethet i trening, eller andre tegn på blodmangel kan være nyresvikt. Slike symptomer kan være relatert til andre forhold, men bør testes for å finne årsaken. Nyresvikt forlater avfall i blodet og gjør produksjonen av røde blodceller vanskeligere og reduserer dermed oksygenbærende evne.

Ta hensyn til kløe i huden.

Hvis nyresvikt symptomene gå ubemerket slutt avfall bygge opp i blodårene dine og vener vil få huden til å klø og bli irritert. Se en lege hvis du har konsekvent kløe i huden.

Legg merke til hevelse.

Siden nyresvikt er en manglende evne til å fjerne væske fra kroppen kan det oppstå hevelser i ankler, hender eller andre ekstremiteter. Rapporter eventuell uforklarlig hevelse med legen din som det kan eller ikke kan være et tegn på nyresvikt.

Se etter endringer i urinen.

Hvis urinen blir frothier enn normalt, mørkner betraktelig, eller blir betydelig lettere enn normalt kan det være et tegn på problemer med nyrene dine. En mer problematisk symptom er trangen til å urinere uten en evne til å gjøre det.

Se flere tips om nyresvikt symptomer og nyresvikt nedenfor.

Hint

  • Hvis du mistenker at du kan ha symptomer på nyresvikt se din lege umiddelbart.
  • Ikke øke væskeinntaket da dette er mot sin hensikt med sviktende nyrer.
  • Ta kosttilskudd og livsstil tiltak for å redusere høyt blodtrykk som ofte fører til nyresvikt.

Low Adrenal Kortisol Symptomer

Lav adrenal kortisol har en utstrakt virkning på kroppen. Kortisol er produsert av binyrebarken. Dette viktig hormon hjelper til å regulere blodtrykk, og blodsukkernivået, bidrar til å regulere forholdet mellom salt og vann i kroppen, hjelper å opprettholde energinivået og har en anti-inflammatorisk effekt i hele kroppen også. Når legemet mister sin evne til å produsere nok kortisol oppstår sykdommen kalt Addisons sykdom.

Årsak

De fleste tilfeller av Addisons sykdom er forårsaket av en autoimmun sykdom der kroppens immunsystem ødelegger binyrebarken. Det er der kortisol produseres. Kreft, tuberkulose og genetiske problemer kan også føre til lav adrenal kortisol produksjon. Polyendrocrine sykdom, eller problemer med flere enn en endokrin kjertel, kan også være forbundet med Addisons sykdom.

Generelle symptomer

På grunn av problemene som regulerer blodtrykket og blodsukkernivået, kan en person med Addisons sykdom føle seg svak, trøtt og svimmel når de står opp etter sittende eller liggende. Avhengig av hvilken årsak til ødeleggelse av binyrebarken, kan symptomene gradvis utvikle seg over en lang tidsperiode. Depresjon og irritabilitet kan også være et symptom på Addisons sykdom.

Effektene av stress

Kortisol er et viktig hormon som trengs i tider med stress. Noen symptomer kan utvikles etter en tid med stress, når kroppen trenger normalt kortisol til å svare. En person med Addisons sykdom, når stresset, kan ha symptomer på tap av matlyst, oppkast, kvalme eller diaré. De kan også gå ned i vekt, bli dehydrert eller har verkende muskler. Kulde intoleranse kan også forekomme under en stressende tid. På grunn av feilregulering av blodsukker, kan personen med Addisons også blitt hypoglycemic.

Hudforandringer

Et annet viktig symptom assosiert med lave adrenal kortisolnivåer er pigmentforandringer i huden. Flekker av mørk hud, som kan etterligne tanning, kan utvikle hvor som helst på kroppen. En ledetråd til denne mørke pigmentering er at de mørke flekker oppstår på steder som ikke er utsatt for sollys. Selv folk med naturlig mørk hud kan ha disse lappene, selv om det kan være vanskeligere å skjelne pigmenterte flekker. I tillegg til patcher, kan svart freckling oppstå i ansiktet eller overkroppen. En mørk misfarging kan danne rundt slimhinne veikryss som lepper, brystvorter eller kjønns regioner. Misfarging kan forekomme på albuer, hudfolder eller på arr.

Binyrebarksvikt

Når Addisons sykdom er ukjent eller ikke behandles, kan alvorlige helsemessige konsekvenser oppstår. En binyrebarksvikt kan oppstå hvis kroppen gjennomgår alvorlig stress som traumatisk skade, kirurgi eller alvorlig infeksjon. Symptomer på en binyrebarksvikt inkluderer svært lavt blodtrykk, alvorlige magesmerter, alvorlig svakhet, nyresvikt, tap av bevissthet eller støt. Dette er en svært alvorlig medisinsk situasjon og død kan bli resultatet hvis det ikke er anerkjent og raskt behandlet.

Tegn og symptomer på Addisons sykdom i et barn

Tegn og symptomer på Addisons sykdom i et barn


Addisons sykdom er forårsaket av en under aktiv binyrene, hvilket resulterer i kroppen og danner utilstrekkelige mengder av kortisol og aldosteron. Kortisol er et viktig hormon som styrer hvordan kroppen bruker fett, proteiner og karbohydrater. Kortisol undertrykker også inflammatoriske reaksjoner, og er viktig for funksjonen til immunsystemet. Aldosteron styrer natrium og kalium i blodet. Addisons sykdom kan oppstå i alle aldre.

Mild Addison symptomer

Et barn opplever symptomer på mild Addisons kan bare vise dem når han er under fysisk stress, men hvert barn vil vise symptomer annerledes. Symptomer på mild Addisons omfatter svakhet, tretthet, svimmelhet, rask puls, mørk hud først sett på hender og ansikt, sorte fregner og blå-svart misfarging av huden rundt brystvortene, munn, endetarm, scrotum eller vagina. Andre symptomer er tap av matlyst, dehydrering, vekttap, intens craving for salt, kvalme, ømme muskler, oppkast, diaré og følsomhet for kulde.

Alvorlige symptomer

Hvis Addisons går ubehandlet eller udiagnostisert, kan sykdommen føre til alvorlige magesmerter, lavt blodtrykk, nyresvikt, betydelig svakhet og støt. Alle disse symptomene kan forverres hvis barnet er under noen form for fysisk stress.

Mangel på adrenal hormoner

Mangelen på adrenal hormoner kan føre til forhøyede nivåer av kalium, ekstrem følsomhet for insulin og lavt blodsukker. Adrenal hormoner også hjelpe kroppen i tider med ekstrem fysisk stress som for eksempel kirurgi, infeksjon eller skade.

Diagnose

Diagnosen Addisons sykdom er gjort av en lege og vanligvis inkluderer en fullstendig gjennomgang av den medisinske historie, en fysisk eksamen og en blodprøve for å måle kortikosteroid hormonnivåer.

Behandling

Behandling av Addisons er pasientspesifikk og tar hensyn til flere faktorer, blant annet alderen på barnet, fysisk helse, omfanget av sykdommen, toleranse for medisiner, prosedyrer eller terapi, og forventninger til sykdomsforløpet. Målet for enhver behandling foreskrevet av lege er å hjelpe binyrene tilbake til normal funksjon, produsere tilstrekkelige mengder av kortikosteroidhormoner. Addisons sykdom kan være livstruende hvis venstre ubehandlet, og eventuell behandling starter vanligvis med administrasjon av kortikosteroider, for eksempel prednison gitt oralt eller intravenøst. I de fleste tilfeller vil pasienten trenger for å fortsette å ta kortikosteroider for resten av hennes liv. Andre behandlinger kan omfatte medisiner for å gjenopprette pasientens natrium og kalium nivåene til det normale.

Slik unngår du at nyresvikt

Slik unngår du at nyresvikt


Nyresvikt er det siste trinnet av nyresykdom. Det oppstår når nyrene ikke lenger kan behandle væske normalt. Når nyresvikt oppstår, har pasienten vanligvis å gå på dialyse, som er når en maskin utfører funksjonen til nyrene for kroppen din. Men det er skritt som kan forhindre nyresvikt eller i det minste forsinke forekomsten skjer.

Slik unngår du at nyresvikt

Lær hvordan du skal hindre nyresvikt

•  kontrollere blodtrykket på alle kostnader. Kronisk høyt blodtrykk er en av de vanligste årsaker til akutt nyresvikt hos voksne menn og kvinner.

Be legen din om å ta hvitløk kosttilskudd. Disse kosttilskudd kan bidra til å redusere blodtrykket raskt, men samtidig vil de hemme blodets evne til å danne blodpropper, så de bør kun brukes under medisinsk tilsyn.

•  Slutte å røyke. Sigarettrøyk forårsaker en rekke helseproblemer som kan øke din sjanse for nyresvikt. Hvis du slutter å røyke, vil det også redusere blodtrykket, noe som er viktig for å forebygge nyresvikt.

Snakk med legen din om din nyresykdom før du har noen form for røntgen. Du må ta spesielle medisiner før X-ray for å hindre den fra å skade nyrene.

slutte å drikke alkohol. Du kan redusere belastningen på nyrene ved å kutte alle alkoholholdige drikker ut av din livsstil. Disse drikker krever at nyrene jobber veldig hardt og ikke drikke dem kan bidra til å forhindre nyreproblemer.

Drikk rikelig med vann. Selv om nyrene kan bli skadet, bør de likevel være i stand til å behandle vann. Prøv å drikke minst åtte glass hver dag.

Se legen din og få regelmessige blod-og urinprøver gjort. Disse testene vil merke noen utviklingsspørsmål før du begynner å merke symptomer.

Hint

  • Pass alltid på at du følger legens ordre når du tar medisiner. Feil bruk av medisin eller stoppe behandlingen kan alvorlig øke risikoen for nyresvikt.
  • Lær om familien din helse historie. Nyreproblemer har en tendens til å være arvelig, så vær ekstra forsiktig for å hindre nyresykdom og fiasko hvis det går i familien din.
  • Pass på at du slutter å ta noen hvitløk kosttilskudd flere uker før noen form for kirurgi.
  • Hvis du opplever symptomer på nyresvikt, ring legen din og få til et sykehus umiddelbart. Nyresvikt kan behandles med dialyse, men behandlingen må begynne så snart som mulig for å øke sjansene for suksess.

Redusert nyrefunksjon Symptomer

Nedsatt nyrefunksjon er en livstruende tilstand hvis det ødelegger nyrene til et punkt der de ikke lenger er i stand til å filtrere avfall og biprodukter ut av kroppen. Ifølge National Kidney Foundation, nyrene også produsere vitamin D, som er viktig for opptaket av kalsium. Røde blodceller og hormoner som regulerer blodtrykket er også produsert av nyrene.

Fravær av symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de fleste vil ikke merke noen symptomer på nyresvikt symptomer før nyrene jobber på mindre enn 25 prosent av normal mengde. I noen tilfeller vil du ikke merke noen symptomer før skaden er uopprettelig. Dette er fordi nyrene kan tilpasse seg den mindre funksjon og kompensere deretter.

Innledende Symptomer

MedlinePlus rapporterer at hodepine, tretthet, hyppige hikke, kløe, kvalme og uforklarlig vekttap er sannsynlig å være de første merkbare symptomer på nedsatt nyrefunksjon. Alle disse symptomene er forbundet med en rekke forhold. Det faktum gjør det vanskelig å diagnostisere redusert nyrefunksjon ved symptomer alene.

Påfølgende Symptomer

Som nyrefunksjonen fortsetter å synke, andre symptomer manifest. Disse symptomene inkluderer tap av følelse i ekstremiteter, kramper, muskelkramper, sterk tørste ledsaget av redusert vannlating, blod i oppkast eller avføring, og blødninger og blåmerker lett. Hvis noen av disse symptomene er til stede, må du kontakte lege eller dra til legevakten umiddelbart. Ved dette punktet, er tiden av kjernen for å stoppe nyrene fra sviktende.

Mindre vanlige symptomer

Det er noen symptomer på avtagende nyrefunksjon som kan bli avdekket. Fordi nyrene filtrere avfall fra kroppen og kontroll urinmengde, er vannretensjon mulig. Dette manifesterer seg som uforklarlig hevelse i øyne, hender og føtter, noen ganger strekker seg til beinet. Halitosis, uforklarlig uro, høyt blodtrykk, og endringer i hudfarge og negler er noen andre symptomer på avtagende nyrefunksjon.

Tester for å Slå Symptomer inn en diagnose

Siden de fleste symptomer på avtagende funksjon kan peke til en rekke forhold, vil en lege bestille et batteri av tester for å gjøre en sikker diagnose. Han vil se for protein og / eller blod i urinen, som blir detektert av en urinanalyse. Hvis det er positivt for blod og / eller protein, vil labben går gjennom andre tester som inkluderer en test for blodureanitrogen nivåer, som, i henhold til National Kidney Foundation, som øker nyrefunksjonen reduseres. Kreatinin nivåer vil også bli kontrollert. Derfra kan legen bestille en serie av bilde tester på buken. Disse inkluderer CT, røntgen, MRI og ultralydundersøkelser.

Nyresvikt Definition

Nyresvikt kan høres ut som en veldig komplisert tilstand, men det virkelig har en ganske enkel definisjon: Nyrene er ikke lenger i stand til å håndtere jobbene sine. Hva er mer komplisert om denne sykdommen er hvordan du behandler den (det kan ikke bli kurert), som behandling ofte innebærer både å gjøre med en underliggende tilstand og prøver å spare de resterende funksjon i nyrene på samme tid. Det finnes behandlinger tilgjengelig, og i avanserte tilfeller, dialyse og transplantasjon kan redde liv.

Definisjon

Nyresvikt oppstår når nyrene ikke lenger har nok friskt vev for å fungere skikkelig: de ikke lenger kan lagre elektrolytter og filtrere ut avfallsstoffer i urinen. Andre tilsvarende vilkår inkludere "nyresvikt" og "nyresvikt." Begrepet "nyresvikt" er vanligvis brukes i tilfeller av kronisk nyresvikt, når nyrene er rammet av en langvarig tilstand (i motsetning til akutt nyresvikt, hvor nyrene plutselig mislykkes på grunn av en infeksjon, reaksjon på et legemiddel, eller skade). Med kronisk nyresvikt, nyrene sakte mislykkes over tid og fortsette å forverres selv med utvendig behandling.

Kronisk nyrefunksjon

Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av mange underliggende sykdommer. De mest vanlige betingelser for å gi kronisk nyresvikt omfatter diabetes og høyt blodtrykk. Andre forhold som kan føre til nyresvikt inkluderer nyrestein, nyreinfeksjon, glomerulonefritt (en type nyrebetennelse) og urin strømmer tilbake oppover i nyrene. Kronisk nyresvikt forårsaker væske og avfallsstoffer å akkumuleres i kroppen og negativt påvirker andre systemer.

Symptomer

Tidlige symptomer på nyresvikt inkluderer tretthet, kløe, kvalme og oppkast, hodepine, vekttap, en generell følelse av sykdom og (merkelig nok) hikke. Som insuffisiens forverres, nye symptomer, slik som blodig avføring og oppkast, muskelkramper, numne hender og føtter, urinating mindre eller oftere og hvite krystaller i urinen. Personer med nedsatt nyrefunksjon kan blåmerke eller blø raskt. De kan oppleve anfall eller forfalle til perioder med nedsatt bevissthet.

Behandling

Behandling av nyresvikt som mål å bremse ned sin progresjon. Eventuelle underliggende forholdene bør behandles eller kontrolleres. Endre kosthold kan hjelpe: Redusere inntak av protein kan begrense mengden avfall belaste nyrene. Fluider kan også være begrenset, som kan inntak av elektrolytter slik som salt og kalium. Medisiner og kosttilskudd kan kontrollere anemi og blodoverføringer kan være nødvendig.

Dialyse / Transplant

I avanserte tilfeller av nyreinsuffisiens, dialyse, kan være nødvendig. Dialyse filtrerer kroppens avfall mekanisk når nyrene ikke kan gjøre jobben. Dialyse kan noen ganger bli utført gjennom bukhinnen (magen) hjemme, men er ofte gjort ved en dialyse-anlegget, hvor blodet er satt gjennom en maskin. Dialyse må gjøres ofte for å fungere. Personer med end-stage nyresvikt kan trenge en nyretransplantasjon. Mens gjennomgår transplantasjon er alltid en vanskelig fremgangsmåte, det er en litt bedre sjanse i tilfelle av nyretransplantasjon fordi en frisk nyre kan høstes fra en levende giver. Man trenger bare én fungerende nyre for å leve.

Tegn og symptomer på nyre plager

Nyrene er to organer formet som bønner, og er plassert på hver side av ryggraden. Funksjonen av nyrene er å filtrere blodet. Nyrene bidra til å fjerne potensielt skadelige avfall fra blodet ved å føre dem ut gjennom urinen. Nyrene også bidra til å regulere forskjellige substanser i kroppen og hjelpe kroppen til å opprettholde riktige nivåer av vann.

Polycystisk nyresykdom

En type nyre sykdom er polycystisk nyresykdom. Denne tilstanden oppstår når cyster utvikle seg i nyrene. Polycystisk nyresykdom kan føre til hypertensjon og nyresvikt. Symptomer på polycystisk nyresykdom kan omfatte mage, rygg eller side smerte. Abdominal hevelse kan forekomme. Nyrestein kan utvikle så vel. Vannlating kan forekomme oftere og blod kan være til stede i urin. Nyre infeksjoner kan oppstå regelmessig.

Nyrekreft

Nyrecellekarsinom er nyrekreft. Ifølge Mayo Clinic, er om lag 51 000 personer diagnostisert med nyrekreft hvert år. I de tidlige stadiene, nyrekreft vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. I løpet av de senere stadier, kan følgende symptomer oppstå: vedvarende ryggsmerter, blod i urinen, feber og tretthet. Kirurgi er oftest nødvendig å behandle fjerne de berørte deler av nyren.

Nyresvikt

Nyresvikt er en sykdom som oppstår når nyre langsomt mister sin evne til å filtrere blodet. Nyresvikt ofte forekommer som et resultat av høyt blodtrykk eller diabetes. Symptomer på nyresvikt vanligvis ikke skje før en person har mistet 25 prosent av sin nyrefunksjon. Nyresvikt kan føre til at urinen til å være mørk, og det kan føre til en nedgang i urinmengde. Det kan også blodig avføring. Også enkeltpersoner opplever nyresvikt kan ha høyt blodtrykk, anemi, kvalme, oppkast, dårlig appetitt, slapphet, tretthet, hyppig hodepine, muskelkramper og søvnproblemer. Smerte kan bli følt langs siden eller i midten eller i nedre del av ryggen. Huden kan synes å være gulaktig og huden kan være kontinuerlig kløende.

Nyre infeksjon

En nyre infeksjon oppstår når en urinveisinfeksjon reiser opp til nyrene. Nyre infeksjoner krever antibiotikabehandling for å hindre skader og komplikasjoner. Symptomer på en nyre infeksjon inkluderer økt vannlating, smertefull vannlating og urin som vises overskyet og har en sterk lukt. Urinen kan også inneholde blod eller puss. Noen ganger enkeltpersoner kan også være ute av stand til å urinere. Andre symptomer er ubehag i magen, ryggsmerter, side smerter og feber. Alvorlige nyre infeksjoner kan også føre til frysninger, natt svette episoder, kvalme, oppkast, tretthet og forvirring.

Nyrestein

Nyrestein oppstå når mineraler som kalsium og syresalter krystalliserer inne i nyrene stedet for å bli utskilt i urinen. Nyrestein forårsake intens smerte som vanligvis begynner på siden av legemet, eller i området av ryggen under ribbene. Smerten kan også bli følt i nedre mage-og lysken. Andre symptomer er blodig eller skyet urin. Dessuten kan urinen lukter foul. Økt vannlating kan også forekomme. Nyrestein kan også føre til kvalme, oppkast og feber. Selv om nyrestein er smertefulle, de vanligvis ikke skape noen problemer og er stort sett behandlet med smertestillende medikamenter.

Tegn og symptomer på begynnende leversvikt hos barn

Håndteringen av et sykt barn kan være en hjerteskjærende ildprøve, spesielt når sykdommen er en alvorlig en. Av ulike grunner, kan noen sykdommer forårsake omfattende skade på et barns leveren, noe som resulterer i nyresvikt. Dette er grunnen til at det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på nyresvikt utbruddet og rapportere disse symptomene til en lege.

Gulsott

Som leveren blir skadet, kan den komme betent, forårsaker en blokkering i gallegangene. Når dette skjer, begynner et overskudd av bilirubin (galle pigment) for å bygge opp i barnets blodstrømmen. Dette resulterer i gulsott, en gulfarging av hud og sclera (det hvite i øynene). Omfanget av leverskade kan måles ved hvor gul barnets hud blir, da dette indikerer høyere nivåer av bilirubin i blodet. Det er generelt en av de første tegn på leversvikt. Noen ganger er det det eneste tegnet.

Utvidelse

Hevelse eller forstørrelse av leveren, også kjent som hepatomegali, kan noen ganger være tegn på lever trøbbel. Ofte har barnet ingen symptomer assosiert med lever enlargment. I alvorlige tilfeller kan han klager over at han føler for full eller at han har ubehag i magen.

Kolestase

Kolestase refererer til reduksjon eller fullstendig stans av gallestrømmen i kroppen. I noen tilfeller er gallen fanget inne i leveren. Det kan også være fanget utenfor leveren, eller fanget i begge områder. Mens gulsott er en av de første tegn på kolestase, er det ikke det eneste. Lett blødninger og blåmerker, kløe i huden, blek avføring og mørk urin er alle tegn på galle avbrudd i et barns kropp.

Liver Encefalopati

Som leveren mister sin evne til å filtrere blodet, giftige stoffer begynner å hope seg opp i en barnets kropp. Disse toksiner kan ha en negativ effekt på hjernen, forårsaker forringelse. Vanlige tegn på denne lidelsen er: endringer i et barns atferd og personlighet, sløret tale, svak bevegelse, desorientering og humørsvingninger.

Ascites

Når det er økt skade på et barns leveren, skip på overflaten av organet, samt på tarmen begynner å lekke væske, som samler seg i bukhulen. Denne tilstanden, som kalles ascites, er preget av en oppblåst, utstående mage. I noen tilfeller kan denne væsken samle seg i barnets ben, en tilstand som kalles ødem.