Digidexo.com

slutte med hormonell prevensjon

Tegn og symptomer på å slutte hormonell prevensjon

Tegn og symptomer på å slutte hormonell prevensjon


Beslutningen om å slutte prevensjon er ofte komplisert, fylt med mange spørsmål. Er du helt sikker på at du er klar for en baby? Hvis ikke, har du en annen pålitelig form for prevensjon? Noen kvinner velger å slutte å bruke hormonell prevensjon fordi de ikke liker bivirkningene. Andre sluttet fordi de ønsker å starte en familie. Hvis du er klar til å kaste ut pillene dine eller skrelle av plasteret, snakk med legen din først. Være forberedt på noen midlertidige endringer i kroppen din før hormonene dine er stabile igjen.

Uregelmessig menstruasjon

Mange kvinner bruker prevensjon å regulere sine menstruasjonssykluser. Hormonell prevensjon gir kroppen en jevn strøm av hormoner, holde nivåer uniform. Når du slutter å ta prevensjon, spesielt i midten av syklusen din, kan inkonsekvent nivåer av hormoner føre til gjennombruddsblødninger. Det kan ta kroppen din noen måneder å regulere menstruasjonen, så forventer å ha uregelmessige sykluser i overgangsperioden.

Amenoré

Noen kvinner opplever amenoré, eller ingen menstruasjon, for et par måneder etter at de sluttet med hormonell prevensjon. Denne tilstanden er helt normalt, fordi prevensjon er å hindre eggløsning. Det tar litt tid, inntil tre måneder, for å få dine sykluser tilbake som smurt. Hvis du ikke har menstruasjonen, ta en graviditetstest for å være sikker på at du ikke er gravid. Hvis mensen ikke har kommet tilbake innen seks måneder, og du er sikker på at du ikke er gravid, kan du se din lege slik at han kan se etter underliggende helseproblemer.

Acne

Visse typer prevensjon å klare opp akne. Når du slutter å bruke hormonell prevensjon, kan du oppleve kviser på ansiktet, bryst og rygg. Dette er vanligvis en midlertidig tilstand forårsaket av varierende hormonnivåer. Huden bør rydde opp når hormonnivået tilbake til det normale.

Økt sjanse for graviditet

Når du slutter å bruke hormonell prevensjon, vil du umiddelbart få en økt risiko for graviditet. Du vil ikke lenger ha riktig mengde hormoner for å hindre eggløsning. Dette er perfekt for kvinner som prøver å bli gravide, men hvis du ikke er sikker på at du ønsker å bli gravid, må du bruke en annen form for prevensjon, for eksempel kondom, pessar eller sæddrepende middel. Det tar vanligvis rundt to uker å begynne eggløsning igjen, men hver kvinnes kropp er annerledes. Hvis du sluttet å bruke prevensjon fordi du ikke kunne håndtere bivirkninger av hormoner, snakk med legen din om en kobberspiral. Kobberet iud beskytter mot graviditet uten bruk av hormoner.

Hva er meningen med kunstig prevensjon?

Hva er meningen med kunstig prevensjon?


Kunstig prevensjon refererer til bruk av noen medisiner, barriere eller enhet for å forhindre graviditet. Mange bruker det i stedet for eller i tillegg til naturlig familieplanlegging, som er avhengig av sporing menstruasjonssykluser, kroppstemperatur og konsistens av slim utflod å avgjøre når en kvinne kan bli gravid.

Barrier Prevensjon

Barrier prevensjon, inkludert kondomer og membraner, hindrer sædcellene fra å nå og gjødsling egget.

Hormonell prevensjon

Hormonell prevensjon, inkludert p-piller, plaster eller injeksjoner, endrer en kvinnes hormoner midlertidig å hindre henne fra å bli gravid.

Iuds

Intrauterin enheter (iuds) er små enheter som settes inn i en kvinnes livmor. De forhindrer befruktning og / eller implantasjon av egget ved å endre slimet rundt livmorhalsen og livmorslimhinnen. De varer i flere år.

Sæddrepende middel

Spermicider forhindre graviditet ved å drepe ejakulert sperm. Midlene blir ofte brukt i forbindelse med barriere prevensjon.

Historie

Kunstige prevensjonsmetoder har vært brukt i tusenvis av år. De gamle egypterne opprettet vaginale stikkpiller tenkt å hindre graviditet, og mange kulturer brukte kondomer laget av lin eller dyretarmer.

Hvordan håndtere med hormonelle humørsvingninger

Hormonelle humørsvingninger oppstår på grunn av en ubalanse hormon i legemet. De er vanlig i menstruerende kvinner, gravide eller post partum kvinner, kvinner i pre-menopause og kvinner i overgangsalderen. Disse humørsvingninger variere fra mild til alvorlig, og er forskjellige i hver person. Å behandle hormonelle humørsvingninger, er det en rekke alternativer tilgjengelig. Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene og preferansene til den enkelte opplever symptomene.

Hvordan håndtere med hormonelle humørsvingninger

•  Ta en spasertur. Trening bidrar til å løfte stemningen og reduserer spenninger og stress. Det øker også blodsirkulasjonen, noe som fører til at kroppen til å frigi godfølelse beta endorfiner.

•  Gå på en diett. Kosthold spiller en stor rolle i hormonelle humørsvingninger. Å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av humørsvingninger, eliminere koffein, salt, alkohol og enkle sukkerarter. Spis mindre måltider hver tredje time i stedet for tre store måltider for å holde blodsukkeret stabilt. Varierende blodsukkeret forårsaker energi oppturer og nedturer, noe som kan føre til humørsvingninger.

Se på hormonelle alternativer. Fordi hormonelle humørsvingninger skyldes en ubalanse og endring i hormonnivået, leger ofte behandle disse humørsvingninger med hormoner. P-piller holde hormoner i sjakk, og hindre toppene som forårsaker hormonelle humørsvingninger.

Ta et supplement. En enkel multivitamin arbeider for å lindre irritibility, depresjon og tretthet som oppstår med hormonelle humørsvingninger. Multivitamin bør inkludere vitamin B6, B-kompleks, magnesium, vitamin C og vitamin E.

Snakk med noen. Kognitiv atferdsterapi bidrar til å identifisere og finne løsninger på felles humør utløser, og hjelper til å lære mestringsstrategier og alternative svar på disse triggere.

Prøv en psykiater. I tilfeller av alvorlige hormonelle humørsvingninger, kan en psykiater foreskrive medisiner for å holde stemningen stabil. I de fleste tilfeller, leger foreskrive en antidepressant som Prozac eller Zoloft eller en stemning stabilisator som Elavil eller Triavil. For angst og panikk som kan oppstå med alvorlige humørsvingninger, leger bruker beroligende midler som Xanax eller Valium.

Vitaminer for å hjelpe med hormonelle ubalanser i kvinner

Vitaminer for å hjelpe med hormonelle ubalanser i kvinner


Ifølge "Alder Viskelær for kvinner," av redaktørene av Prevention Magazine Helse bøker og rodale Center for kvinners helse, "en stor bekymring for kvinner som går gjennom overgangsalder er hjertesykdom" (s. 509). Menopause spiller en stor rolle i hormonelle ubalanser i kvinner, men vitaminer kan hjelpe.

Time Frame

Hormonelle ubalanser i kvinner kan starte så tidlig som 20 år, men for de fleste, de oppstår senere i livet i løpet av overgangsalderen.

Betydning

Noen symptomer på hormonelle ubalanser i kvinner er depresjon, angst, hodepine, tretthet og vektøkning, blant andre.

Forebygging / løsning

Vitamin B6 bidrar med hormonelle ubalanser i kvinner. Hodepine, depresjon, oppblåsthet og hevelse er noen av symptomene som er lettet ved å ta dette vitaminet.

Expert Insight

Ifølge en artikkel med tittelen "hormonell ubalanse og Østrogen Dominans" av Debi Hopkins (The Family Homestead.com), "også nyttig for leveren i sin jobb med å inaktivere østrogen er vitamin C og E og mineralene selen og magnesium."

Betraktninger

Kvinner, i alderen 30 år og eldre, bør ta et daglig multivitamin. Dette gir ikke bare viktige mineraler og vitaminer, men også forsyninger nødvendig energi.

Kan hormonell prevensjon Årsak Fibroids?

Kan hormonell prevensjon Årsak Fibroids?

Fibroids

Fibroider er godartet klumper som dannes på den glatte muskel muskulatur i livmoren. Disse klumper oppstår når muskelceller i livmoren begynner å vokse ut av kontroll i et blekt, gummiaktig masse. En fibroid kan variere i størrelse fra mikroskopiske til ganske stor, avhengig av hvor lenge cellen er lov til å vokse før det stopper. Små fibroids forårsake liten grunn til å bekymre seg, men en større fibroid kan føre til at livmoren for å utvide hele veien til brystkassen ved fibroid. Dette kan føre til fertilitetsproblemer samt tung menstruasjonsblødninger. Ifølge Mayo Clinic, vil så mange som 75 prosent av kvinner opplever minst en fibroid i livet.

Østrogen / progesteron

Fibroids dannes når en utenforstående faktor endrer DNA av en muskelcelle, forårsaker den til å begynne å vokse på en økt rente. En av de vanligste måtene dette skjer er eksponering for høyere nivåer av hormoner østrogen og progesteron. Ifølge Merck Medical Library, fordi fibroids skjema på grunn av eksponering til en økning i disse hormon, mange kvinner opplever større sjanser for fibroid utvikling i løpet av svangerskapet, og se en dramatisk reduksjon av muskelknuter under og etter overgangsalderen når produksjonen av østrogen og progesteron dramatisk reduseres.

Prevensjon

P-piller og andre former for hormonell prevensjon kontrollere mengden av østrogen og progesteron i kroppen. Ved å gjøre dette, kan prevensjon opprette et lignende hormonelle atmosfære som kroppen ville oppleve under svangerskapet. Disse forhøyede nivåer av hormoner kan utløse livmor muskelcellene til å vokse og utvikle seg til en fibroid. Selv om risikoen er økt for å utvikle fibroids, ikke bruken av prevensjon alene ikke garantere at en fibroid vil utvikle seg. Den øker bare risikoen.

Alternatives

Hvis du er bekymret for å utvikle fibroids grunn av din bruk av prevensjon, det finnes andre alternativer som er tilgjengelige for å bidra til å forhindre graviditet uten risiko. Andre muligheter er familieplanlegging ved bare å ha samleie i løpet av tiden du ikke har eggløsning eller bruk av andre barrierer som kondomer, membraner eller cervical caps.

Fordeler og ulemper med den Prevensjon Rhythm Metode

Fordeler og ulemper med den Prevensjon Rhythm Metode


Kvinner som opplever en normal menstruasjonssyklus utgivelsen et modent egg ca 2 uker etter sin siste menstruasjon. Denne prosessen er kjent som eggløsning. Egget til slutt gjør sin vei inn i egglederne venter befruktning. Hos friske menn, kan den gjennomsnittlige mengden av sperm overført under utløsning varierer mellom 50 og 150 millioner kroner. Men bare én vil trenge inn i egget og befrukte det. Ifølge American Graviditet Association, hvis egget ikke blir befruktet, menstruasjon resultater. Prevensjon metoder som rytmen metoden er beregnet på å hindre befruktning prosessen.

Hva er Rhythm metoden?

Natural Fertility Ledelsen forklarer at rytmen metoden er en form for prevensjon som, hvis det utføres på riktig måte, har en ca 98 prosent suksessrate. For å kunne bruke rytmen metoden du må holde en kalender og være klar over mensen lengde, daglig morgen basal temperatur og cervical mucus endringer. Hver av disse viktige faktorene vil gi deg innsikt i når du har eggløsning og når din mest fruktbare perioden i måneden er.

Kalenderen

For kvinner som har tid og lyst til å holde nøye dokumentasjon av sine perioder og note sine biologiske endringer for et helt år før de blir iverk rytmen metoden, kan den form for prevensjon være ganske vellykket. Men for en kvinne som er i stand til å holde tritt med endringer i kroppen hennes, eller har en uregelmessig periode, suksessrate på rytmen metoden betydelig avtar. Faktisk Prevensjon Solutions melder at menstruasjonssyklusen er delt inn i tre faser: den pre-infertilitet fase, fruktbarhet fase og etter infertilitet fase. Fordi rytmen metoden forutsetter at fruktbarheten begynner i nøyaktig midten av menstruasjonssyklusen, kan kvinner som er uregelmessig ikke avhengig av det som prevensjon.

Side Effects

En av de positive fordeler ved rytmen metoden er det faktum at ingen enheter trenger å bli satt inn og ingen medikamenter må inntas. Således er det ingen usunne bivirkninger. Ifølge Brown University, p-piller utgjøre en risiko for høyt blodtrykk, nedsatt sexlyst, blodpropp og visse kreftformer. Rytmen metoden forårsaker ingen av disse risikoene og kan også avbrytes når som helst uten bekymring for ufruktbarhet problemer.

Kostnad

Prevensjon medisiner og implanterte former for prevensjon kan være ganske kostbart, spesielt hvis du ikke har en resept plan som dekker dem. Aetna forklarer at det er ingen kostnader for å vurdere når du bruker rytmen metoden. Derfor, hvis økonomi er et problem, eller du er på et stramt budsjett, kan rytmen metoden gi en fri form for prevensjon for kvinner med forutsigbare sykluser. Og for kvinner som er usikker på deres fremtidige graviditet planer, mangler rytmen metoden de permanente effekten av kirurgi.

Avholdenhet

Under høyden av fruktbarhet, er avholdenhet foreslått for å hindre graviditet når rytmen metoden blir brukt. For noen kvinner, "nøyaktig" når dette fruktbare perioden er gjør usikkerheten av å vite metoden mindre tiltalende. Manglende evne til å være spontan i den fruktbare perioden er en annen ulempe. Men, for kvinner som har sine fruktbare dager godt plottet på sin kalender og er villig til å forsake spontanitet i bytte for en sunnere måte å unngå graviditet, kan rytmen metoden være fordelaktig.

Seksuelt overførbare sykdommer

Ifølge Center for Disease Control and Prevention, de mellom 15 og 24 har den høyeste frekvensen av seksuelt overførbare sykdommer (SOS). Dessverre, den rytmen metoden gir ingen beskyttelse mot kjønnssykdommer og bør derfor bare brukes av ektepar i troverdige relasjoner eller par som er fullt ut forpliktet til forholdet deres.

Hjelp til å slutte med narkotika

Narkotika har et sterkt grep på en som er avhengige. Ofte ingenting annet betyr noe. Det er imidlertid viktig å huske at det eneste sterkere enn narkotikaavhengighet er din viljestyrke. Hvis du gjør beslutningen om å slutte gjør narkotika du kan, så lenge du er klar over prosessen som må finne sted. Avslutte narkotika er en laginnsats vær det være et team av folk du kjenner eller bare møte for første gang. Making beslutningen om å avslutte er den vanskeligste delen.

Hjelp til å slutte med narkotika

Gjør beslutningen om å slutte gjør narkotika. Den vanskeligste, men mest avgjørende skritt er å ta beslutningen på egen hånd. Narkotikabrukere aldri virkelig slutte før de foretar en fast beslutning. Når du har innsett at du vil få det bedre uten rusmidler i livet ditt, støtter avgjørelsen din ved å la alle få vite om endringen vil være å gjøre. Fortell familie, venner og viktigste personene du forbinder med mens du gjør narkotika. Vær klar for støtten noen vil tilby samt dårlig holdning noen vil sikkert gi. Holde seg sterk i din beslutning etter å ha snakket med alle.

Få profesjonell hjelp. Faren for at noen vellykket røykeslutt legemidler uten rehab eller noen form for hjelp er nesten lik null. Det kan være lurt å vurdere å sjekke deg inn i en drub rehabiliteringsklinikk. For å finne mer informasjon om en klinikk i nærheten av deg, kan du ringe Drug Rehab Hotline på (877) 801- 5475. I tillegg kan du delta på en lokal 12-trinns program hvor du vil delta på møter en gang i uken med andre som går gjennom det samme livet endres etter hvert som du. Ofte narkotika rådgivere kan være nyttig. De tilbyr deg en-mot-én gang med noen som kan bidra til å skape endringer i livet ditt som vil hjelpe deg å nå dine mål.

Endre ditt sosiale miljø. Nesten hver narkotika bruker forbinder med en gruppe venner som også gjør narkotika. Dette kan være bare venner som du har. Så hardt som det kan være, må du innse hvor farlig det er å din beslutning om å slutte å kontinuerlig å henge rundt folk som gjør narkotika. Aldri forvente deg selv som en rusmisbruker til å være sterk nok til å være i nærvær av narkotika. Hvis de er virkelige venner vil de forstå og støtte din beslutning, hvis de ikke har det dessverre nye venner kan være i orden.

Lag en oppfølgingssystem. Det er viktig å holde seg på banen selv etter du har fullført rehab eller rådgivning. Når du er rusmisbruker, er evnen til å bruke igjen alltid i systemet. Din vilje til å slutte å gjøre narkotika må ha et sterkere grep på deg enn narkotika gjør. Mange ganger rehabiliteringssentre tilbyr edru levende miljøer etter at du har lykkes å gå gjennom rehab. Sober levende boliger er i utgangspunktet en vanlig bomiljø med romkamerater bortsett fra med noen flere restriksjoner. Du kan leve livet ditt normalt, men du og de mennesker som lever med din lage en sjekk system for hverandre. Hvis edru levende ikke interesserer deg, kan du opprette en sjekk system med noen du stoler på. La dem hjelpe deg å lage regler og grenser. Tillate dem å stille spørsmål ved deg og kreve at du overholde reglene dere begge satt.

Overvåk tid. Holde opptatt med litt ned tid til å vakle vil øke sjansene dine for å bo edru. Arbeid en fast jobb og kanskje til og med bli med noen aktiviteter du liker. Gjør ting som gjør deg lykkelig som ikke forstyrre din edru levende. Hold endring i livet ditt ekte og gjør ingen unnskyldninger for deg selv.

Om Vekttap etter Stoppe Pill

Om Vekttap etter Stoppe Pill


En av de mest fryktede bivirkninger ved bruk av hormonell prevensjon er risikoen for vektøkning i forbindelse med prevensjon. Fordi kvinner kan få ca 3 pounds over tre år med å ta p-pillen, mange ser frem til å miste vekt når de slutter å bruke hormonell prevensjon.

Time Frame

Etter at du slutter å bruke p-piller, kan det ta en til tre måneder for kroppen å gå tilbake til sin normale menstruasjonssyklusen. Noen kvinner kan trenge så lenge som seks måneder med omstilling etter at de slutter prevensjon.

Effekter

Ved hjelp av prevensjon med høye nivåer av østrogen kan føre til at kroppen til å holde vann. Innen et par uker med å stoppe prevensjon, kan det hende at dine lår, bryster og hofter synes mindre selv om du ikke ser en nedgang i tallene på skalaen. Dette er forårsaket av utslipp av vann vekt.

Kvinner som tar prevensjon må også jobbe hardere for å få muskelmasse, ifølge en studie ved Texas A & M University. Studien fant at kvinner som ikke brukte p-piller, kan få 60 prosent mer muskelmasse enn de som var. Stoppe prevensjon kan gjøre det enklere å bygge muskelmasse gjør det samme treningen du gjorde når du tar p-piller.

Betraktninger

Hvis du gått opp i vekt mens du tar p-piller, kan det være lettere for deg å gå ned i vekt etter at du slutter å ta det.

Hvis du har byttet til en annen metode for prevensjon, må du huske på at prevensjons skudd er mer sannsynlig enn p-piller kan gi vektøkning. Kvinner som brukte prevensjon skudd for prevensjon tjente 11.26 pounds over en treårsperiode, 8 pounds mer enn de som tok p-piller over tre år, ifølge en studie publisert i American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Potensiell

Hvis du håper å gå ned i vekt etter at man har sluttet å snakke med legen din om et sunt kosthold og mosjon plan som vil hjelpe deg å forbrenne kalorier. Fordi kroppen din er bedre i stand til å bygge muskler når du ikke bruker p-piller, er en kombinasjon av styrketrening og kardiovaskulær trening sannsynlig å gi deg de beste resultatene. Redusere inntaket til 1500 til 1800 kalorier i dag, og med fokus på hele korn, frukt og grønnsaker og magert kjøtt kan også bidra til sunn vekttap.

Advarsel

Ikke alle kvinner ned i vekt når de slutter å ta p-pillen. Noen --- inkludert "Dancing With the Stars" kjendis Cheryl Burke --- finner de får når de slutter å ta prevensjon.

Hvordan slutte å røyke med Quit Linje

Hvordan slutte å røyke med Quit Linje


Avslutt Line er et gratis nettsted som tilbyr ressurser og materialer for å hjelpe folk i å slutte å røyke. Det første trinnet i planen er å svare på spørsmål for å komme opp med en Quit Plan. Dette vil hjelpe deg å vurdere din nåværende situasjon og avhengighet nivå, sammen med å gi metoder for å takle abstinenssymptomer som du kan oppleve. Du vil bli pålagt å sette en dato for røykeslutt, og vil bli gått gjennom hele prosessen. Ekstra ressurser er tilgjengelige hvis du trenger dem.

Bruksanvisning

Åpne en nettleser og gå til Avslutt Linje nettsted (se Ressurser).

Klikk på "Min Quit Tools" øverst på siden, og velg "Jeg er klar til å slutte" fra menyen.

Klikk på "Lag en Quit Plan" og skriv inn ditt navn, alder og hvor lenge du har røykt i de aktuelle boksene. Klikk på pilen nederst på siden.

Fyll ut resten av sidene i Quit Plan, som inkluderer informasjon om din nåværende røykevaner, ting som utløser deg eller gir deg lyst til å røyke og mestringsstrategier du kommer til å bruke etter røykeslutt.

Skriv ut din Avslutt Plan og henge den et sted fremtredende, slik som kjøleskap.

Følg trinnene foreslått av Avslutt Linje for å slutte: plukke en dato du skal slutte, redusere røyking frem til denne datoen, fortelle alle om din plan slik at de kan være støttende, finne ut hva som får deg til å ønske å røyke, bli kvitt alle sigaretter, slik at du ikke er fristet, kjøpe masse tyggis og godteri og finne noen som er villig til å slutte med deg.

Vent til den planlagte avslutter dagen, så gi opp sigaretter helt. Avslutt Linje tyder på at du vaske alle klærne, trene regelmessig, drikke mye vann, unngå alkohol, unngå å utløse steder som barer og kvitte seg med ting som askebegre som minner deg om røyking.

Kontakt lokale ressurser hvis du trenger ekstra støtte. Disse finner du ved å gå inn på Local Resources siden av Avslutt Linje (se Ressurser) og velge ditt fylke fra rullegardinlisten.

Tips til å slutte å røyke sigaretter med et nikotinplaster

Millioner av amerikanere har et ønske om å slutte å røyke, men mange mangler viljestyrke. Dette er grunnen til at nikotin erstatning terapi produkter som nikotinplaster ble opprettet. Plasteret bistår de som ønsker å slutte ved å redusere sine krav og minimere sine abstinenssymptomer. Det er fortsatt noen skritt du kan ta mens du bruker patch som kan øke sjansene for å slutte for godt.

Hvordan rettelsen Works

Nikotinplaster fungerer ved gradvis å frigjøre nikotin i kroppen hele dagen. Det er et depotplaster, noe som betyr at nikotin er sluppet inn i ytterste laget av huden din og deretter beveger seg gjennom kroppen din. Selv om det er en effektiv metode for å slutte å røyke, betyr det ikke kurere instant cravings som noen andre nikotinerstatningsprodukter gjør.

Velg din styrke

Flekkene kommer i tre forskjellige doser: 21 mg, 14 mg og 7 mg. Dosen du begynne med, avhenger av hvor mange sigaretter du røyker daglig. Hvis du røyker mer enn 10, må du kjøpe 21 mg patch først og forbli på det i seks uker før du går ned til 14 mg patch. Hvis du røyker 10 eller mindre om dagen, vil du kjøpe 14mg patch først og forbli på det i fire uker før stepping ned til 7 mg.

Iført Patch

Du bør bruke plaster på samme tid hver dag; dette gjør det lettere for deg å huske når du trenger å endre det. De kan brukes i et tidsrom på 16 til 24 timer; men hvis du ikke føler noen cravings så snart du våkner opp, ta den av før sengetid - det kan føre til søvnløshet og rare drømmer.

Den kan brukes overalt på kroppen som er fri for hår, men overarmen er en favoritt valg for mange. Det er bedre å ha på lapp i et nytt sted hver dag i en uke for å unngå hudirritasjon eller utslett fra limet.

Å røyke eller ikke å røyke

FDA har plassert en advarsel på boksen for å slutte å røyke før du begynner å bruke plasteret, og ikke å røyke mens du har en på. Dette kan føre til uønskede bivirkninger som kvalme, svimmelhet og oppkast. Men Duke Center for Nikotin og røykeslutt gjennomført en studie hvor 50 prosent av deltakerne røykte for de første to uker for å bruke plasteret, og den andre halvparten ikke. Funnene viste at de som røykte mens iført lappen for to uker doblet sin suksessrate og slutte å røyke tidligere enn den andre gruppen, mens lider ingen syke bivirkninger. Deres påstand er at du setter din dato for røykeslutt i to uker etter bruker plasteret kan øke sjansene dine for å slutte med hell.

Kombiner med Behavioral Support

Plasteret hjelper med de fysiske bivirkningene led mens du prøver å slutte å røyke, men du fortsatt trenger å komme forbi den psykologiske effekten. Produsentene av plasteret anbefaler å kombinere behandling med atferds støtte for å øke sjansene for suksess. Det finnes en rekke nikotinplaster merkevarer, og de fleste tilbyr sin egen støttegruppe for de som har kjøpt deres produkt.

Hvordan å slutte å røyke med en Aid eller Cold Turkey

Røyking er en så kraftig avhengighet som slutte kan være vanskelig å gjøre, til tross for anti-røyke holdningskampanjer. Røyking er ekstremt vanedannende grunn av nikotin og andre kjemikalier som vanligvis er blandet med tobakk i sigaretter. For mange har slutte cold turkey vært den eneste metoden som har fungert. Andre har valgt å bruke slike røykeslutt hjelpemidler som nikotintyggegummi, plaster og selv smokeless sigaretter. Uansett hvilken metode du velger, er første skritt å gjøre beslutningen om å slutte og holde seg til det.

Bruksanvisning

•  Velg en startdato for å slutte. Når du har etablert dette, renske ditt boareal på alle elementer som minner deg om røyking. Når den dagen kommer, kaste ut alle sigaretter, askebegre og gjenstander som minner deg om røyking eller som har potensial til å utløse krav. La din familie, venner og kolleger vet at du har besluttet å slutte å røyke. Informer deg selv om hva du kan forvente den første dagen etter røykeslutt. De vanligste abstinenssymptomene er humørsvingninger, hodepine og endringer i søvnsyklus, samt depresjon og angst. De mest alvorlige abstinenssymptomer vanligvis oppleves i løpet av de første 48 timene etter å slutte.

Bestem deg for hvordan du vil slutte. Noen røykere er i stand til å slutte "cold turkey" uten hjelp. Men mange trenger støtte som kommer fra et opphør hjelpemiddel. Andre slutte i måneder eller år bare til tilbakefall, og deretter ty til en avslutning hjelpemiddel. Heldigvis finnes det mange alternativer tilgjengelige. Det er flere FDA godkjente medisiner for å bidra til å redusere nikotin suget og abstinenssymptomer. Noen av disse medikamentene er solgt med en resept og inneholder ikke nikotin. Nikotin erstatning terapi, men er solgt over disk på ditt lokale apotek.

Styr cravings. Hvis du bruker et opphør hjelpemiddel for eksempel et nikotinplaster eller tyggegummi, vil din cravings mest sannsynlig være mindre intense. Finne måter å takle dine abstinenssymptomer naturlig vil være avgjørende hvis du slutte cold turkey. For mange blir spising et fristed. Hold sunn snacks hendig. Stangselleri, baby gulrøtter og epler er gode alternativer. Når du føler trang til å røyke, minn deg selv på at cravings vare ikke mer enn 10 minutter. Dette vil bidra til å gi deg perspektiv. Hold en dagbok og overvåke utviklingen. Gjøre oppmerksom på dine krav og hvordan du håndterer dem. Også gjøre oppmerksom på de små helsemessige endringer som er merkbar selv etter en dag på å ikke røyke, for eksempel lysere øyne og hud, og en økning i pustekapasitet.

Hvis du bestemmer deg på nikotin erstatning terapi for å hjelpe dine opphør innsats, alternativene inkluderer nikotin tyggegummi, tabletter, nesespray, plaster og inhalatorer. Flere studier har vist disse nikotin erstatning terapi kan doble sjansene for å slutte med hell. Dette gjelder spesielt hvis du har prøvd å slutte "cold turkey", og var ikke i stand til. Nikotin erstatning terapi fungerer ved å gi kroppen din med en liten mengde nikotin om gangen for å redusere abstinenssymptomer.

For informasjon om røyk avvenning uten nikotin, snakk med legen din. Visse antidepressiva, inkludert Bupropion og Varenicline, er godkjent av FDA, og har vært svært vellykket i å hjelpe folk som prøver å slutte å røyke. Den viktigste effekten av denne medisinen er å redusere abstinenssymptomene og cravings, mye som nikotin opphør terapier.

holde fokus på målet ditt å være røykfritt. I løpet av den første måneden, unngå steder der du vil trolig bli utsatt for sigaretter. Hold fordelene ved å slutte å røyke i bakhodet hele tiden. Du kommer til å legge friske år til livet ditt; din luftkapasitet vil komme; og du vil ha mer energi, glødende hud og en god del mer penger i lomma.

Tips og advarsler

  • Selv om røykeslutt hjelpemidler tilbyr fordelen av å hjelpe deg sparke en dødelig vane til fortauskant, de også kan ha flere bivirkninger. Noen ganger kan disse bivirkningene være alvorlige. Løse eventuelle bekymringer med legen din slik at du vet hva du kan forvente. Også snakke med legen din før du kombinere cessation terapi med antidepressiva eller andre reseptbelagte legemidler.

Hvordan å slutte å røyke med en Aid Vs. Uten en Aid

Å gjøre en forpliktelse til å slutte å røyke er en sunn og klok beslutning. Røyking er direkte relatert til mange sykdommer, og det er en dyr vane. Når du endelig ta beslutningen om å slutte, kan du bestemme deg for å slutte med bruk av et hjelpemiddel som en patch, tyggegummi eller medisinering. Eller du kan velge å gjøre det alene uten et hjelpemiddel for å hjelpe deg i prosessen.

Bruksanvisning

Hvordan å slutte å røyke

•  Bestem deg for å slutte først og fremst før du bestemmer deg for om du skal bruke et hjelpemiddel. Ifølge Dr. Celia Jaffe Winchell av US Food and Drug Administration, må røykerne først forplikte seg til å slutte og deretter bestemme seg for et kurs av handlingen. Dette kan inkludere å bruke noen av røykeslutt hjelpemidler eller bare slutte cold turkey.

Vurdere alternativene når du gjør beslutningen om å slutte å røyke. Ifølge WebMD, ved hjelp røyke-avvenning er dobbelt så effektiv enn ikke bruker noen form for hjelp av folk som prøver å slutte. De røykeslutt hjelpemidler som er på markedet inkluderer stoffer som Chantix og Zyban og nikotinplaster, inhalatorer og tannkjøtt.

Forskning bivirkninger av medisiner før du forplikte seg til å bruke en til å hjelpe deg å slutte å røyke. For eksempel kan medikamentet Chantix har alvorlige psykologiske bieffekter. Pfizer, skaperen av medisinen, utstedt en advarsel til pasienter om stoffets bivirkninger som nå er lagt ut på medisinering emballasje. Disse bivirkningene inkluderer depresjon, selvmordstanker, uro og andre atferdsendringer.

Finn ut om det finnes alternative muligheter så langt som hjelpemidler gå. Noen mennesker kan ikke være ivrig på å bruke en nikotin erstatning eller tar et rusmiddel. Imidlertid kan alternativer som akupunktur eller hypnose hjelpe dem i den avslutte prosessen. Ifølge WebMD, foruten medisiner, behandlinger for nikotin tilbaketrekking omfatter rådgivning, støttegrupper, øvelser og et sunt kosthold.

Avslutte cold turkey har en høy suksess rating, ifølge WhyQuit.com, en anti-røyke nettside. Noen røykere som gir opp vane på egen hånd kan lykkes forbli røykfritt; og deres sjanser for å lykkes øke dersom de innlemme atferdsendringer eller er i stand til å få løpende støtte. Hvis du gjør beslutningen om å slutte cold-turkey, være tålmodig med deg selv, spise et næringsrikt kosthold, får rikelig med mosjon og prøve å redusere røyking triggere. Triggere kan omfatte steder du pleide å røyke, folk du pleide å røyke rundt eller med, eller følelser du opplevde som kan ha forårsaket at du ønsker å lyse opp. Å gjøre endringer for å unngå disse triggerne kan øke din sjanse for suksess.

Hvordan stoppe et prevensjons

Hvordan stoppe et prevensjons


Når du er klar til å prøve å bli gravid en baby, må du slutte å bruke prevensjon. Noen prevensjonsmetoder kan stoppes når som helst, og du kan prøve å bli gravid umiddelbart. Andre, derimot, må fjernes av en lege. Du må kanskje vente en kort periode etter avsluttet hormonell prevensjon for å gi kroppen din tid til å forberede for graviditet.

Hvordan stoppe et prevensjons

avvikle bruken av barriereprevensjonsmetodene. Prevensjonsmidler som kondomer, membraner, og spermicider kan trygt stoppes når som helst. Du kan begynne å prøve å bli gravid umiddelbart etter avsluttet bruk av disse prevensjonsmidler.

Fullfør komplett pakke med p-piller før du stopper. Noen leger foretrekker at du venter en eller flere sykluser etter at du slutter p-piller, og andre sier at det ikke gjør en forskjell hvis du venter eller ikke. Snakk med legen din om hun tror vente ville være riktig for deg, eller om du kan prøve å bli gravid med en gang.

Vent tre måneder etter din siste Depo-Provera shot før du prøver å bli gravid. Det vil ta minst tre måneder for alle de tilknyttede hormoner for å forlate kroppen din. Hvis du ikke blir gravid innen et år for å stoppe de Depo-Provera skudd, bør du oppsøke lege.

Planlegge en avtale med legen din for å fjerne Norplant eller en spiral. Snakk med legen din på den tiden om når du bør begynne å prøve å bli gravid etter at enheten er fjernet.

Har permanent sterilisering reversert, hvis det er aktuelt og mulig. En vasektomi eller tubal ligation kan eller ikke kan reverseres. Snakk med legen din om dine muligheter.

Hint

  • Gjør en avtale med legen din så snart du finner ut at du er gravid til å begynne svangerskapskontroll. Vurdere å ta prenatal vitaminer når du slutter dine piller. Spør legen din for en anbefaling.
  • Hvis du finner ut at du er gravid til tross bruke hormonell prevensjon, slutte å bruke umiddelbart og ringe legen din.

Hvorfor er å slutte å røyke Viktig for hjertesykdommer?

Avhengighet

Sigaretter blir avhengighetsdannende fordi de inneholder stoffet nikotin. Studier har vist at røykere blir fysisk og psykisk avhengig av nikotin, ifølge American Cancer Society. Nikotin har en effekt på mange deler av kroppen, inkludert hjerte og blodkar, hormoner, metabolisme og hjerne. Abstinens effektene av nikotin er ofte grunner for røykere å gi opp å prøve å slutte. Noen symptomer er hodepine, angst, svimmelhet og depresjon.

Sykdommer

Sigarettrøyking er regnet som den mest forebygges årsak til for tidlig død i USA, ifølge American Heart Association, og drepte 440 000 mennesker per år. Sigarett røykere er ikke bare på økt risiko for å utvikle lungekreft. Sigarettrøyking kan også føre til andre kroniske helseproblemer, inkludert fatty buildup i arteriene (aterosklerose) og lungelidelser (kronisk obstruktiv lungesykdom).

Hjerteproblemer

Røyking øker risikoen for hjerte-og karsykdommer, selv når det ikke er andre medvirkende faktorer som fedme, inaktivitet eller høyt blodtrykk. På sin egen, røyking øker blodtrykket, reduserer arbeidstoleranse og øker faren for blodpropp, i henhold til American Heart Association. Røyking reduserer også det gode HDL-kolesterolet. Ifølge American Cancer Society, røykere er dobbelt så stor sjanse for å dø av hjerteinfarkt enn ikke-røykere.

Kvinner som tar hormonell prevensjon og som røyker har en betydelig økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Noen med høyt blodtrykk, høyt kolesterol og tilstoppede arterier er i alvorlig fare for hjerte-og karsykdommer, inkludert hjerteinfarkt og jevne tak. (Strokes er i hovedsak hjerteinfarkt til hjernen, blodstrøm er blokkert).

Når du slutte å røyke, forbedringer i ditt hjerte helse er umiddelbar:
Tjue minutter etter røykeslutt, hjertefrekvensen og blodtrykket faller, ifølge artikkelen, "Effekt av røyking på arteriell stivhet og Pulstrykk Amplification."
To til tre måneder etter røykeslutt, forbedrer blodsirkulasjonen, ifølge US Surgeon General rapport.
Ett år etter røykeslutt, den overskytende risiko for koronar hjertesykdom er halvparten av en røyker, og 15 år etter røykeslutt, er at av en ikke-røykers risikoen for koronar hjertesykdom, sier rapporten.

Hva er årsakene til blødning mellom perioder på prevensjon?

Hva er årsakene til blødning mellom perioder på prevensjon?


Vanligvis kvinner bare oppleve vaginal blødning under menstruasjonen. Se blod vises når det ikke er tid for menstruasjon kan være alarmerende. Imidlertid er gjennombruddsblødninger ikke uvanlig, særlig blant kvinner som bruker p-piller og andre hormonelle prevensjons løsninger. Videre er det ikke alltid føre til alarm.

Varierende hormoner

P-piller og andre hormonelle prevensjons produkter, slik som patcher og injeksjoner, utslipp hormoner i en kvinnes kropp, forandre balansen av hormoner som er naturlig tilstede. Ofte hormoner som brukes i prevensjon er lik de som allerede er tilstede i kvinnens kropp. Prevensjon løsninger kan rett og slett frigjøre mer av disse hormonene enn normalt eller slippe dem til tider som avviker fra kroppens naturlige tidsplan.

Gjennombruddsblødninger

Når en kvinne på prevensjon har småblødninger mellom perioder, er det ofte referert til som gjennombruddsblødninger. Dette blødning, vanligvis forårsaket av varierende hormoner, er vanligvis ikke så tung som en full periode. Det er vanligvis lett og krever bare bruk av et truseinnlegg som beskytter undertøy og klær. Den spotting kan vare i en dag eller flere, og det kan komme og gå. Det kan omfatte lyse-rødt blod eller brunlig utflod.

Time Frame

Gjennombrudd blødninger kan oppstå når som helst, men ifølge Planned Parenthood, er det mer sannsynlig å skje i løpet av de første månedene en kvinne som tar p-piller eller bruker prevensjon patch. Likeledes er spotting mer sannsynlig å skje i den første perioden av å ta Depo Provera (medroksyprogesteronacetat), en form for injisert prevensjon. Ifølge Pfizer.com, er gjennombruddsblødninger mindre sannsynlighet for å forekomme en gang en kvinne har fått injeksjoner med Depo Provera for et helt år. Menstruasjonen kan stoppe helt etter et år med kontinuerlig bruk.

Løsning

For noen kvinner, kan løsningen på prevensjon-indusert spotting være venter for kroppen å justere eller venne seg til hormonene. Til slutt kan det spotting stoppe. Ifølge DrDonnica.com kan imidlertid gjennombruddsblødning skje sjeldnere hos kvinner som tar p-piller som inneholder større mengder østrogen. Noen ganger kan bytte piller hjelpe.

Tapte Doser

Noen kvinner øye på når de går glipp av en p-pille eller to, eller ta en dose senere enn foreslått. Selv glemmer piller ikke kan skade kroppen din, kan det føre til uønsket graviditet. Hvis du har gått glipp av piller eller tatt dem sent og du går glipp av en periode, gå til legen din for en graviditetstest.

Advarsel

Selv om gjennombruddsblødninger kan være normal, bør du oppsøke lege for å være sikker. Noen ganger blødning mellom perioder kan være et tegn på en infeksjon, graviditet eller vaginal irritasjon. I noen tilfeller kan det også være et tegn på kreft.

Bivirkninger av Microgynon 30 Prevensjon Pill

Microgynon 30 er en monofasisk p-pille som gir kvinner tre uker med hormonpiller etterfulgt av en uke med placebo piller, i løpet av tiden når brukeren normalt ville menstruere. Som de fleste p-piller, kan Microgynon 30 bruk føre til gjennombruddsblødning eller spotting før kroppen blir vant til hormon doser det blir gitt daglig. P-piller kan også forårsake andre bivirkninger, hvorav noen kan være alvorlig.

Funksjon

Microgynon 30 brukes for behandling av endometriose, så vel som dysmenoré (smertefulle perioder) og menoragi (tung perioder). Uregelmessig menstruasjon, økt PMS symptomer og generell forebygging av svangerskapet er også vanlige bruk av p-piller.

Slik fungerer det

Microgynon 30 er en hormonell prevensjonsmetode, som overstyrer en kvinnes regelmessig menstruasjonssyklus. Dette er spesielt nyttig for kvinner med uregelmessig menstruasjon eller med tunge eller smertefulle sykluser også. Bruken av en hormonell prevensjon pille hindrer et egg fra å bli moden, fordi pillene gjøre kroppen tro at du har hatt en periode allerede. Dette resulterer i en lettere og kortere periode. Du kan også hoppe over perioder mens du bruker p-piller ved å ta p-piller hele tiden og ikke erstatte en uke med placebo piller. P-pillen er tatt en gang daglig, helst rundt samme tid hver dag.

Side Effects

Noen bivirkninger av Microgynon 30 er: kvalme, migrene eller hodepine, ømme bryster, vektsvingninger, væskeansamlinger, småblødninger, gjennombrudd blødning, oppkast, svimmelhet, depresjon, senket seksuell libido, økt blodtrykk, gallestein, leverfunksjonsproblemer og økt risiko for blodpropp. Selv om disse bivirkningene er mindre vanlige, kan noen kvinner bli påvirket av noen av dem under utbruddet av bruk av Microgynon 30. Hvis disse bivirkningene fortsetter, ta kontakt med helsepersonell for ytterligere instruksjoner om hvorvidt eller ikke å slutte å ta denne p-pille .

Forholdsregler

Gjennombruddsblødninger er ikke uvanlig for kvinner begynner å bruke denne pillen. Ubesvarte perioder, spotting og andre menstruasjonsforstyrrelser oppstå under kroppens første introduksjon til pillen. Økt risiko for blodpropp oppstå ved bruk av hormonell prevensjon piller. Slutt å ta Microgynon 30 og ringe en lege hvis du opplever noen av følgende symptomer: leg hevelse, smertefull pust, svimmelhet, brystsmerter, konsekvent migrene, talevansker, nummenhet på en del av kroppen, kramper, økt blodtrykk eller gulnede av huden.

Advarsel

Kvinner eldre enn 35, røykere, eller kvinner med diabetes, hjertesykdom i familien eller høyt blodtrykk bør unngå å bruke Microgynon 30 fordi de er på et høyere risiko for komplikasjoner. Andre helsemessige forhold som avskrekke bruk av denne p-pillen inkluderer: alvorlig depresjon, gallestein, nyreproblemer, familiehistorie med brystkreft, Crohns sykdom og leversykdom.

Bruk aldri en p-pille hvis du mistenker deg for å være gravid, ammer, har lupus, angina, hjerteklaffsykdom eller høyt kolesterol.

Overgangsalder og Prior Prevensjon Bruk Risks

Overgangsalder og Prior Prevensjon Bruk Risks


De fleste former for prevensjon som kvinner tar i dag inneholder to forskjellige hormoner: østrogen og progestin, en syntetisk form av progesteron. Under overgangsalderen, mange kvinner fortsetter å ta p-piller, siden det kan minske symptomene og gjøre opplevelsen mer utholdelig. Hittil har det ikke vært noen negative koblinger mellom før prevensjon bruk og overgangsalder

Time Frame

For det meste, kvinner som tar prevensjon begynne å gjøre det i 20-årene når de blir seksuelt aktive. De vil ofte fortsette å bruke i 30-årene og 40-årene, da de første symptomene på overgangsalder begynne. Dette stadiet kalles perimenopause. Noen kvinner selv begynne å ta p-piller i 40-årene og 50-tallet for sine positive effekter på overgangsalder symptomer.

Effekter

Hormonell prevensjon kan minske de negative effektene av overgangsalder som hetetokter, nattesvette og irritabilitet. Under overgangsalderen, kvinners eggstokkene å produsere østrogen, som produserer mange av effektene forbundet med overgangsalderen. Siden p-piller forsyne at østrogen, vil de minske symptomene, og en kvinne kan ikke engang merke til dem før hun slutter å ta p-piller. I hovedsak fortsetter prevensjon gjennom overgangsalderen har de samme effektene som hormonbehandling.

Advarsler

Hvis du bestemmer deg for å fortsette å ta p-piller i overgangsalder og perimenopause, snakk med legen din om dine muligheter. Mange kvinner velger å bevege seg til lavere dosering alternativer siden de likevel gi lindring med færre bivirkninger. Du kan også være lurt å begynne å ta en medisinsk-grade multivitamin siden prevensjon bruk kan påvirke vitamin absorpsjon.

Tri-Sprintec Prevensjon Informasjon

Tri-Sprintec er en resept p-pille som brukes til å behandle akne, samt regulere kvinnens menstruasjonssyklus. Tri-Sprintec er en variant av Ortho Tri-Cyclen, og det er en progestin og østrogen kombinasjonspillen. Det fungerer ved jevning slim funnet i livmorhalsen, og dermed gjøre det vanskeligere for sædcellene å trenge gjennom.

Funksjon

Tri-Sprintec er en hormonell prevensjon piller brukt som prevensjon. P-pillen har også vært vellykket i behandling av akne, endometriose, menoragi (tunge perioder) og dysmenoré (smertefulle perioder). Spesielt økte PMS symptomer og andre menstruasjonsforstyrrelser ofte dra nytte av en p-pille, også.

Tar Tri-Sprintec Riktig

Tri-Sprintec skal tas en gang daglig på omtrent samme tid hver dag, enten midt på dagen, under middagen eller før sengetid. Dette gjør at kroppen til å regulere seg selv med de spesifikke hormondoser. P-piller kan tas med eller uten mat. Ta de 28 piller i nettbrettet pakke i orden. Hvis en pille er savnet for noen grunn, ta to piller når ens neste dose bør skje. Tri-Sprintec bør oppbevares i rom varme temperaturen; sterk varme kan endre effekten av pillen.

Side Effects

Mye som alle p-pille, har Tri-Sprintec ulike bivirkninger. Noen av disse bivirkningene inkluderer: spotting, gjennombrudd blødning, oppkast, kvalme, hodepine, migrene, ømme bryster, nedsatt sexlyst og økt blodtrykk. Hvis noen av disse bivirkning vedvarer, bør du oppsøke helsepersonell for å bli undersøkt og for ytterligere instruksjoner om om å ta Tri-Sprintec.

Hvem bør unngå å ta Tri-Sprintec

Alle med en historie med depresjon, blodpropp, hjerneslag, migrene eller brystkreft bør konsultere med en lege før du velger å ta dette hormonell prevensjon pille. Andre kvinner med høyt kolesterol, galleblæresykdom, leversykdom, diabetes eller andre hjerteklaffproblemer bør unngå å ta Tri-Sprintec.

Forholdsregler

I likhet med bruk av hormonell prevensjon pille, kan utbruddet bruk av p-piller føre til småblødninger og gjennombruddsblødninger. Bruken av en p-pille øker også risikoen for blodpropp til dem som bruker dem. Kvinner som røyker, er gravid eller kan være gravid - og kvinner som ammer - bør ikke ta Tri-Sprintec. Slutte å bruke p-piller hvis du opplever etappe hevelse, brystsmerter, nummenhet hvor som helst på kroppen, smertefull pusting eller gulfarging av hud. Oppsøke helsepersonell for umiddelbar medisinsk behandling.

Lav Hormon prevensjon alternativer

Lav Hormon prevensjon alternativer


Graviditet er en av de mest komplekse prosesser som kvinner noensinne vil oppleve. Hva starter som en mikroskopisk union mellom sperm og egg vokser inn i en levende barn på kort span av ni måneder, men det er ikke alltid en enkel prosess. Prevensjon har hjulpet kvinner utsette graviditet før de er klare, slik at så å bygge en sterk hjem liv og stabil økonomisk situasjon før å ha en baby. Lav hormon prevensjon er en av de mest populære typer, fordi mange kvinner reagere dårlig overfor de høyere hormonnivået i standard prevensjon alternativer.

Historie

Prevensjon er nesten like gammel som sivilisasjonen selv. Den eldste metode for prevensjon er avbrutt samleie, hvor hann trekker seg fra kvinnen før utløsning, selv om dette er en av de minst effektive middel for å forebygge graviditet. Gjennom århundrene, har mystikere og medisinmenn kokt sammen utallige potions tenkt å hindre graviditet, men disse har aldri blitt bevist effektive. Hormonell prevensjon piller, som hindret eggløsning ved flom kroppen med et høyt nivå eller hormoner, ble utviklet i 1960 I slutten av 1980 og begynnelsen av 1990-tallet, et ønske om prevensjon med færre hormonelle bivirkninger kjørte selskaper å produsere lav-hormon metoder å forebygge graviditet som er fortsatt populære i dag.

Betydning

Low-hormon prevensjon er en effektiv metode for å hindre graviditet og regulere menstruasjonssykluser. Som samfunn har avansert er flere kvinner arbeider utenfor hjemmet, utvikle liv og karrierer som gjør graviditet og fødsel vanskelig. Prevensjon med en minimal mengde hormoner tillater kvinner å fortsette i sine karrierer med minst mulig hormonelle bivirkninger. Prevensjon med færre hormoner tillater kvinner å utvikle et stabilt hjemmemiljø og forebygge graviditet før de er klare mentalt og økonomisk, uten bekymring for humørsvingninger og uregelmessigheter forårsaket av høye hormonnivåer. Lav hormon prevensjon er også populær som en metode for å lette og regulere kraftige menstruasjonssykluser i berørte kvinner.

Typer

Lav hormon prevensjon er betegnet som å ha mindre enn 35 mikrogram av østrogen, mens ultra lav dose har mindre enn 20 mikrogram. Piller, vaginal ringer og patcher er produsert på lave hormon varianter, med piller å være den mest populære. De lave hormon piller normalt innføre et svært lavt nivå av hormoner i kroppen i tre uker, med en sukker pille for den fjerde uke. Vaginale ringene er plassert i kroppen av brukeren og forbli satt for en tre-ukers periode, med fjerning og en normal menstruasjonssyklus skjer i løpet av den fjerde uke. Patches fungerer mye på samme måte som i ringen, med en ny patch brukes hver uke i tre uker, og en uke fri når menstruasjonssyklusen oppstår.

Fordeler

Lave hormon prevensjon alternativer gi kvinner muligheten til å forhindre uønsket graviditet og regulere sykluser, med minst mulig hormoner mulige. Disse lave hormonnivåer hindre bivirkninger relatert til høy dose prevensjon, som humørsvingninger, hodepine, vektøkning og kvalme. Lav hormonprevensjons introduserer akkurat nok østrogen og progestin i kroppen for å lindre de alvorlige blødning, kramper og smerte forbundet med en tung syklus.

Advarsel

Noen metode for hormonell prevensjon kan være farlig hvis det ikke tas som foreskrevet. Kvinner som røyker og de som er eldre enn 35 bør ta prevensjon med forsiktighet, da de står en høyere risiko for å utvikle potensielt dødelige blodpropp. Prevensjon behov for å bli tatt med på en tidsplan for å være mest effektive, så bruker det som indikert av en lege er nødvendig.

Hva er prevensjon?

Hva er prevensjon?


En prevensjons er en metode, enhet eller farmasøytisk stoff som hindrer graviditet. Folk har brukt ulike former for prevensjon i århundrer. P-pillen, hormonell prevensjon, er blant de ulike medisinske funn av det 20. århundre og har hatt varige effekter for kvinner og menn. Nye og forbedrede prevensjonsmidler blir regelmessig laget og markedsført, å gi folk rimelige og generelt trygt prevensjon alternativer.

Historie

Prevensjonsmidler har blitt brukt i mange århundrer, og historisk dokumentasjon viser at selv gamle egypterne brukte prevensjon for å unngå graviditet. Det er imidlertid ingen eksakt dato for når prevensjons ble oppdaget og satt inn for å ta i bruk. Ulike kulturer skapte sine egne måter å hindre graviditet, og disse metodene har endret seg over tid. De fleste prevensjonsmidler ble skapt for å bli brukt av kvinner, selv om kondomer ble brukt av menn så tidlig som 950 f.Kr.. På begynnelsen av 1900-tallet, utviklet forskere en p-pille for kvinner. Denne pillen har utviklet seg og nå ser vi bruk av østrogen, en hovedsakelig kvinnelig hormon, for å hindre graviditet i en rekke forskjellige former, selv om pillen er fremdeles meget populære.

Betydning

På grunn av prevensjonsmidler, har menn og kvinner vært i stand til å kontrollere antall barn de produserer samtidig oppfylle sine egne voksne relasjoner. I det siste, antikonsepsjonsmidler var et symbol på kontroll for kvinner, som de tillater mer kontroll over hvor mange barn de fødte, som var et stort helseproblem i mange år. I de senere årene har prevensjon blitt mer allment akseptert og brukt selv om noen religiøse grupper, samt enkeltpersoner, er uenig med bruk av prevensjon metoder og medikamenter.

Funksjon

Funksjonen av moderne prevensjon er å hindre uønsket graviditet på tryggest mulig måte. Produsert prevensjonsmidler er laget for å være så effektiv som mulig, med liten eller ingen bivirkninger. Noen prevensjonsmidler også hjelpe kvinner kontroll, om ikke eliminere menstruasjonssykluser og selv ansikts akne. Dette er gjort mulig ved å manipulere frigjøring av østrogen og andre kjemikalier som er absorbert av kroppen.

Typer

Det finnes mange forskjellige metoder og typer prevensjon tilgjengelig for kvinner og noen få forskjellige typer til menn. Generelle metoder omfatter avholdenhet (avstå fra samleie) og naturlig familieplanlegging (NFP), som er basert på en individuell kvinnens eggløsning syklus. Enheter, eller en kombinasjon av enheter og over-the-counter narkotika, inkluderer mannlige / kvinnelige kondomer; spermicide i form av en gelé, tablett, stikkpille eller skum; en membran, som er en gummi-enheten bæres internt av en kvinne og dekker livmorhalsen; en cervikal hette, som er lik et diafragma, men formet annerledes, og må brukes med spermicide å være effektive; og en svamp, som må brukes med et prevensjons skum. Reseptbelagte legemidler omfatter p-piller; injeksjoner som varer til ulike mengder tid; en vaginal ring; en patch som er slitt på kroppen; eller en intra-uterin enhet. Sterilisering for menn og kvinner kan betraktes som en prevensjons også.

Advarsel

Det er ofte bivirkninger forårsaket av bruken av reseptbelagte prevensjonsmidler, og noen kan være svært farlig. Folk som bruker eller vurderer bruken av reseptbelagte prevensjonsmidler bør gjøre det under veiledning av en lege. Den eneste prevensjonsmetode som også hindrer spredning av seksuelt overførbare sykdommer er latex kondom.