Digidexo.com

karbonhydrat forstyrrelser epilepsi

Symptomer på et anfall i hvile

Symptomer på et anfall i hvile


Lengde og alvorlighet av anfall kan brukes for å diagnostisere en rekke forskjellige former av epilepsi. Epilepsi og søvn har et komplekst forhold på grunn av den store mengden av hjerneaktivitet, spesielt under den raske øyebevegelser (REM) søvnen. Det finnes noen typer epileptiske forstyrrelser som utløser under søvn, og de fleste av de som begynner i barndommen. Noen mennesker opplever disse og vet ikke det. Hvis du mistenker at du eller en du er glad opplever anfall under søvn, planlegge en avtale med en lege, nevrolog eller en søvnspesialist.

Nattlige anfall

Nattlige anfall begynner vanligvis i løpet av barndommen. Årsaken er ukjent, men de kan ha alvorlige effekter på dagliglivet ved å avbryte søvnmønster. Det finnes flere symptomer på nattlige anfall, men de er ikke uavhengig brukes til å diagnostisere denne formen for epilepsi. Inkontinens er et vanlig symptom; som er tunge bite og siklende. Mange pasienter vekke for ingen spesiell grunn og har en tendens til å bli forvirret eller aggitated; ofte de opplever korte anfall av hukommelsestap. Mer alvorlige symptomer inkluderer tonisk-kloniske bevegelser, eller hva er vanligvis referert til som "epileptiske anfall." Mange av disse angrepene oppstår under søvn, men har vært opplevd mens våken.

Benign Rolandic Epilepsi

En annen form for epilepsi som ofte oppstår under søvn er godartet rolandic epilepsi (BRE) eller godartet epilepsi med centro-temporale spikes (BECTS). De regnes godartet fordi de fleste pasientene vil "vokse" denne formen for epilepsi. De anses partielle anfall, fordi bare den rolandic området av hjernen blir påvirket. De fleste barn som opplever denne formen for pågripelse er ellers frisk og oppleve liten eller ingen utviklingsmessige problemer. Symptomer i alderen 3 og 10 år og omfatter en rekke former. Rykning eller stivhet kan oppstå ofte kombinert med inkontinens. Talevansker eller forvirring og hukommelsestap kan skje ved plutselig våkner. Andre symptomer kan være hva er referert til som sensoriske anfall, nummenhet eller prikking i ansikt, tunge eller svelg.

Andre epileptiske forstyrrelser

Diagnostisering av epileptiske forstyrrelser krever observasjon av en profesjonell. Det finnes et stort utvalg av symptomer i epileptiske forstyrrelser, epilepsi og kan være forårsaket av en rekke grunner, eller noen ganger uten grunn. Epilepsy som ser ut til å ha noen observerbar årsak eller trigger betegnes som idiopatisk epilepsi. Vanlige årsaker til epilepsi kan inkludere hodeskade, infeksjon og feber, narkotika eller alkohol, narkotika eller alkohol tilbaketrekning, genetiske eller medfødte tilstander og hjernesvulster. Men igjen er det viktig å forstå, noen ganger er det ingen identifiserbar årsak.

Hva bør Epilepsi pasienter ikke?

Hva bør Epilepsi pasienter ikke?


Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som forårsaker kramper eller anfall. I de fleste tilfeller er disse beslagene er uventet, og kommer uten varselsignaler. I tilfelle av en anfall, kan noen normale aktiviteter bli farlig. Epilepsipasienter kan leve relativt vanlige liv med behandling, men de trenger å ta hensyn til vaner og aktiviteter som kan være farlig.

Kjøring

Et anfall mens du kjører, kan det føre til at du mister kontroll over bilen, og skaper en fare for deg selv og andre på veien. Av denne grunn, vil mange stater ikke tillater epilepsipasienter å kjøre med mindre de har ikke tidligere anfall, ifølge MedlinePlus. Manglende evne til å kjøre kan alvorlig begrense aktivitetene dine, noe som gjør det fristende å sette seg bak rattet. Men med mindre legen din sier at det er trygt for deg å kjøre, er denne aktiviteten farlig.

Vannaktiviteter

Epilepsipasienter bør aldri bade uten tilsyn. Dusjer er generelt ansett for å være trygge, men sitter i et badekar bærer risikoen for drukning, bør et anfall skje. Foreldre til barn med epilepsi bør ikke tillate dem å bade uten tilsyn. Epilepsipasienter bør aldri svømme alene, på grunn av økt risiko for drukning. Dykking er også et problem sport for epilepsi lider, men svømming og snorkling i grupper er vanligvis trygt.

Sport

Noen epilepsipasienter unngå sport helt, på grunn av risikoen for anfall. Imidlertid har øvelse blitt vist å redusere risiko for anfall. Epilepsipasienter kan delta i de fleste idretter, men bør passe på å bruke egnet verneutstyr. Unngå solo sport, som fallskjermhopping og hanggliding; høytliggende sport, som fjellklatring eller strikkhopping; og kontaktsport, som boksing og bryting med mindre anfallene dine er godt kontrollert. Hvis du gå, sykle eller jogge, la noen vite ruten du skal ta.

Trapper

Personer som lider av anfall som svekker deres motorstyring eller føre dem til å miste bevisstheten kan også bli nødt til å unngå trapper og bratte bakker. Alvorlige skader kan oppstå hvis denne type anfall skjer på en trapp. Epilepsipasienter som får en aura før de har et anfall kan bruke trapper, men trenger å sitte ned umiddelbart hvis et anfall er sannsynlig å skje. Pasienter som ikke får auraer bør bruke heisen til enhver tid.

Ukontrollerte Beslag

Epilepsipasienter som har ukontrollerte anfall må unngå et ekstra sett av aktiviteter, på grunn av de økte sjansene for et anfall. Disse inkluderer ridning, turn, ski, motorsport, noen aktivitet på isen, og vannsport gjøres alene - som vindsurfing og solo seiling. Sykling på veien kan også være et problem. Disse aktivitetene er tryggere for pasienter med anfall er kontrollert av antiepileptika, selv om disse stoffene kan påvirke sportslige resultater.

EEG Spiking & Epilepsi

EEG Spiking & Epilepsi


Betegnelsen "epilepsi" beskriver et sett av symptomer snarere enn årsaken til disse symptomer. En pasient er epileptisk når han eller hun viser tendens til å ha beslag. Til å diagnostisere epilepsi forhold, kan en lege utføre en elektroencefalografi, eller EEG.

Etymologi

Mens fremgangsmåten er kalt "elektroencefalografi," instrumentet brukt til å utføre fremgangsmåten kalles en "elektroencefalogram." Physicians bruke "EEG" for å referere til begge disse. "Electro" viser at det er noe som involverer elektrisitet, mens "encephalo" kommer fra et gresk ord som refererer til hodet, og "gram" kommer fra et gresk ord som betyr "noe skrevet."

Historie

I 1929, nevrologen Hans Berger oppfant elektroencefalogram, som beviser at en maskin kunne måle og registrere de svake elektriske strømmer i den menneskelige hjerne. Berger også var den første til å vise at nevrologiske forstyrrelser slik som epilepsi resulterte i unormale elektriske mønstre i hjernen.

Betydning

Epilepsi har alltid vært en vexing abnormitet for leger å behandle. Selv om det er klart at situasjoner som alkohol tilbaketrekning, lavt blodsukker, hodeskade, og arvet forhold kan føre til epilepsi, er årsaken til mange tilfeller av epilepsi fortsatt uklart. Men til tross for den pågående mysterium av tilstanden, gjør eksistensen av EEG hjelpe leger til å finne mer klarhet i noen konkrete saker.

Funksjon

EEG bestå av elektroder som en lege steder på pasientens hodebunn og en sentralenhet i hvilken disse elektroder i kontakt med ledningene. Aktivitet i en sunn menneskelig hjerne vil vises som en jevn strøm av pigger og daler, som forekommer innenfor et moderat utvalg av amplitude. I tilfeller av epilepsi, men vil pasienter viser ekstreme pigger av aktiviteten som forekommer med ujevne mellomrom. Slike unormale pigger er et klart tegn på en epileptisk tilstand. Ved å bestemme plasseringen av en slik spiking aktivitet, kan nevrologer fastslå om problemet finnes i en bestemt del av hjernen eller i hele hjernen.

Misforståelse

Selv spiking aktiviteten er nesten alltid et tegn på epilepsi, vil ikke alle epileptikere vise en slik spiking aktivitet i en EEG avlesning. Ofte er den eneste gangen at toppene oppstå under eller umiddelbart etter et epileptisk anfall.

Ulike Epilepsi syndromer

Ulike Epilepsi syndromer


Epilepsy består av en rekke distinkte syndromer, som hver påvirker levetiden til epileptisk på forskjellige måter og krever forskjellige behandlingsstrategier. Diagnostisere en bestemt epileptisk syndrom --- stedet for å lage en generell diagnose av "epilepsi" --- krever medisinske fagfolk til å vurdere alle pasientens nevrologiske og atferdsmessige symptomer, som kan utgjøre kliniske vanskeligheter. Men å identifisere den spesifikke syndrom er den beste måten å forstå pasientens prognose og behandlingsalternativer.

Årsaker

Noen epileptiske anfall er lett forklarlige, mens andre har ingen kjent årsak. Anfall med en ukjent årsak er kjent som idiopatisk anfall. Anfall med en kjent årsak kalles symptomatisk. Idiopatisk beslag er vanligvis lettere å behandle enn symptoma seg.

Spesifikke Nyfødte syndromer

De former for epilepsi oppleves av de fleste barn er forskjellig fra voksne epilepsies. Neonatale kramper, feberkramper og West syndrom er noen av de vanligste epileptiske forstyrrelser som påvirker nyfødte og små barn. Disse syndromene en tendens til å være godartet; de fleste barn vokse dem, eller svarer godt til medisiner (f.eks, steroider), og ikke lider signifikante nevrologiske skader.

Noen leger ikke anser feberkramper å være epileptisk i naturen, fordi beslagene skyldes en høy feber. Derimot, er West syndrom ansett som et epileptisk syndrom for barn, på grunn av den distinkte EEG målinger under anfall. Hvis venstre ubehandlet, kan West syndrom utvikle seg til en voksen form for epilepsi som kalles Lennox-Gastaut syndrom, som rammer barn opp til åtte år og kan alvorlig skade utviklingsmessige ferdigheter.

Epileptiske encefalopati

Epileptiske encefalopatier er hjernens struktur abnormiteter som forårsaker epileptiske anfall hos barn eller voksne. Disse uregelmessigheter kan være plassert på den ene side av hjernen, eller på begge sider. Epilectic encefalopati tendens til å være alvorlig og vanskelig å behandle; de med en tidlig debut ofte avta eller stoppe i ungdomsårene, men deres nevrologiske og kognitive ettervirkninger kan være alvorlige.

Kroniske Epilepsi syndromer

En av de mest alvorlige former for symptomatisk epilepsi er Rasmussen syndrom (også kjent som Rasmussen encephalitis), der den ene side av hjernen fører til beslag på den annen side av legemet. Behandlingen kan omfatte neurotherapy eller, i noen tilfeller fjerning av epileptiske halvkule av hjernen.

Andre kroniske former for epilepsi inkluderer tinninglappen epilepsi og frontallappen epilepsi. Frontallappen syndrom er mer voldelige av de to. Disse syndromene pleier å være symptomatisk; noen har en genetisk basis, mens andre er et resultat av lesjoner, svulster, strukturelle misdannelser eller hodeskader. Folk som har en av disse syndromene krever ofte medisin eller kirurgi for å kontrollere sine anfall.

Epilepsi kosthold for barn

Den epilepsi eller ketogen diett for barn er en høy-fett, lav-karbohydrat diett som kan lykkes i å kontrollere anfall uten medisiner. Det krever tilsyn og overvåking av en lege og kostholdsekspert og kan være utfordrende å vedlikeholde.

Epilepsi Symptomer og Diagnose

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som involverer gjentatte, spontane anfall. Risikofaktorer inkluderer en familiehistorie med epilepsi, hodeskade eller annen skade hjernen. Anfall kan variere fra petit mal - korte blundere i bevissthet - til tonisk-kloniske anfall, som forårsaker voldsomme muskelsammentrekninger og tap av bevissthet. Diagnosen er vanligvis laget av electroencephalograph (EEG), leder CT og MRI.

Ketogen diett for barn

Ketogen diett, først brukt i 1920 og 1930 for å kontrollere anfall hos barn, er å nyte en oppblomstring i popularitet som et alternativ behandling for barn med vanskelige å kontrollere epilepsi. Resultater fra en studie ved Johns Hopkins, der forskere studert effekten av diett på 150 barn med vanskelige å kontrollere epilepsi, bidratt til å reetablere dietten som et mulig middel til å kontrollere anfall. I studien, publisert i Pediatrics tidsskriftet i 1998, fant forskerne at etter tre måneder, forble 83 prosent av barna på diett; over en tredjedel av dem - 34 prosent - hadde en 90 prosent nedgang i beslag. Etter et år, forble 55 prosent på diett, med over en fjerdedel av dem - 27 prosent - opplever en 90 prosent nedgang i anfallsfrekvens. Syv prosent var anfallsfrie. Ketogen diett krever barnet til å innta fire ganger så mange kalorier fra fett - typisk fra smør, majones eller krem ​​- som fra protein eller karbohydrater. Begrense mengden karbohydrater tvinger kroppen til å brenne fett for energi, og dette dietetically indusert tilstand av faste - også kalt ketosis-- undertrykker anfall. Selv om det høres lik andre høy-protein dietter, som Atkins diett, er det ikke en diett for deg og barnet ditt til å gjennomføre uten medisinsk tilsyn. Ifølge Dr. Solomon L. Moshe, direktør for klinisk nevrofysiologi og barn nevrologi ved Albert Einstein College of Medicine i New York, må barnets familie jobbe tett med både en lege og en kostholdsekspert for diett for å være effektive og trygge, Web MD
rapporter.

Betraktninger

Hvis barnet ditt har vanskelige å kontrollere epilepsi - mer enn to anfall i uken, til tross for hensiktsmessig medications-- og er eldre enn 1, kan det være lurt å spørre legen din om han er en god kandidat til ketogen diett. Resultatene av kosten er oppmuntrende, men du bør være oppmerksom på at det er utfordrende for både foreldre og barn likt. Siden kostholdet er nøye kalibrert for hvert enkelt barn, må du veie og overvåke alt han bruker, helt ned til mengden av karbohydrater i sin tannkrem og være klar over at de minste avvik - selv cookie smuler - kan resultere i en anfall. Du vil også måtte gi supplerende vitaminer og kalsium i tillegg. Hvis barnet ditt er veldig ung og har ikke utviklet sterke smak i mat, kan dette kostholdet være lettere for ham. Du kan bekymre barnets kolesterol på denne dietten. Mens barn på denne dietten har høyere kolesterolnivå, tar skade fra høy-fett diett år å samle; barnet ditt kan bare trenger å være på ketogen diett for et par år.
Hvis du er disiplinert nok til å måle og styre matinntaket - samt kreative nok til å hjelpe barnet å takle slike potensielle fallgruvene som Halloween, bursdager, og spilletid på venners hus - ketogen diett bare kan være det rette svaret.

Forholdsregler

Aldri justere eller begrense barns kosthold å etterligne ketogen diett uten direkte tilsyn fra en lisensiert lege. Følg alle legens ordre om både kosthold og reseptbelagte medisiner for barnet ditt.

Epilepsi hos babyer

Om lag 45.000 barn i USA fra fødsel til fylte fem er diagnostisert med epilepsi hvert år, ifølge babycenter.com. Noen babyer vokser epilepsi, mens andre bærer tilstanden i hele sitt liv. Babyen kan vokse ut av sine symptomer, avhengig av alvorlighetsgraden av epilepsi, tidsriktig diagnose og riktig behandling, ifølge epilepsyfoundation.org. De fleste babyer med epilepsi får normal vekst.

Fakta

En baby som er diagnostisert med epilepsi har flere reoccurring anfall. Disse anfallene er forårsaket av forstyrrelser av elektrisk aktivitet i hjernen hennes. Epilepsi er noen ganger feilaktig som en link til psykisk sykdom, ifølge babycenter.com. Denne tilstanden har ingenting å gjøre med psykisk utviklingshemning. Misforståelse er forankret i det faktum at beslag er symptomer på visse funksjonshemninger.

Årsaker

Det finnes to typer av epilepsi hos babyer. Omtrent 70% av tilfellene er et resultat av ukjente årsaker, ifølge babycenter.com. Dette kalles idiopatisk epilepsi. Symptomatisk epilepsi er en betegnelse på epilepsi som har kjente årsaker, for eksempel en hodeskade. Noen forskere mener at epilepsi kan også være genetisk. I noen tilfeller er epilepsi forårsaket før eller under fødselen som et resultat av traume, hjerne utviklingsforstyrrelser, infeksjoner, tumorer og vitaminmangel.

Diagnose

Når du er sikker på at barnet ditt er å ha anfall, vil en lege kjøre fysisk eksamener for å avgjøre om anfallene er et resultat av epilepsi. Diagnosen innebærer en rekke tester, inkludert en MRI eller CAT scan for å se på hjerne, blodprøver, og EEG, som måler den elektriske aktiviteten i hjernen. En EEG, eller elektroencefalogram, er den vanligste formen for diagnose, ifølge epilepsyfoundation.org, og måler babyens elektrisk hjerneaktivitet. Flere av disse testene er sannsynligvis tatt: en mens babyen sover, en mens han er sliten, og en mens han er våken.

Behandling

Babyens lege vil sannsynligvis foreskrive antiepileptiske legemidler for å hindre anfall. Hun kan også bli satt på et ketogene diett, hvori hun spiser lave mengder av karbohydrater og proteiner, og høyere mengder fett. Men hvis barnet ditt ikke svarer godt til medisiner, kan legen anbefale hjernekirurgi.

Forebygging / løsning

Hvis babyen er foreskrevet medisiner, være sikker på at han tar det på en riktig måte. Sørg også for å følge bestemte dietter som hans lege anbefaler. Registrere eventuelle beslag og se om det er noen mønstre. For eksempel, hvis du oppdager at barnet ditt har anfall når han får altfor begeistret, minimere de aktivitetene som fører ham til staten.

Abdominal Epilepsi hos barn

Barn er den primære gruppe påvirkes av abdominal epilepsi, selv om sykdommen kan være tilstede i voksne. Denne tilstand, som er lik irritabel tarmsyndrom i sin primære abdominalt ubehag, er også karakterisert ved anfallsaktivitet i hjernen. Men gjør årsaker og diagnoser vanskelig for helsepersonell å skjelne sjeldenhet av sykdommen.

Definisjon

Abdominal epilepsi er en lidelse preget av alvorlig gastrointestinal nød og ledsaget av forandringer forenlig med anfall aktivitet på en ectroencephalo-gram (EEG). Selv om sykdommen er primært knyttet til barn, er det funnet i voksne også.

Symptomer

Den primære symptom på mage epilepsi er sterke magesmerter. Dette manifesterer seg i skarpe smerter eller ekstreme kramper og varer alt fra noen sekunder til flere minutter. Vanligvis, kvalme eller oppkast følge magesmerter. Et annet symptom er tilstedeværelsen av allmenne kramper eller anfall som kan føre til forvirring, tåkesyn, svimmelhet eller generell manglende respons. Etter anfallene som bringer på magesmerter, kan flere symptomer på tretthet føre. Hos barn er det vanlig for smerten til fulgt av frykt og gråter, på grunn av det enorme omfanget av ubehag. Symptomer kan endre avhengig av det enkelte barn, og symptomene de opplever i løpet av en episode av mage epilepsi, kan ikke være til stede under neste episode.

Auras

En aura, eller en mild beslag som går forut for hoved beslaget, er vanlig i mange typer av epilepsi, inkludert abdominal epilepsi. Auraer tjene som en advarsel for hoved beslaget, og hos barn som opplever mage epilepsi, auraer finnes først og fremst i form av en gastric forstyrrelse som føles som det fungerer opp brystet. Barn kan være ute av stand til å forstå eller forklare dette ubehaget, annet enn å si at de ikke føler seg bra. Imidlertid er aura tilstand vanligvis etterfulgt av akutte stadier av abdominalt ubehag og de mer alvorlige stadier av abdominal epilepsi, som beskrevet ovenfor.

Årsaker og diagnose

Dessverre er det ikke enighet om hva som forårsaker mage epilepsi eller hvor katalysatorene oppstår. Det trenger ikke å være tilstedeværelsen av anfallsaktivitet i hjernen i løpet av en EEG for en diagnose for å finne sted. Men fordi sykdommen er så sjelden, det har ikke vært noen studier som beviser sikkert at beslaget i hjernen er det som forårsaker lidelsen, eller hvis det er en abdominal kilde til beslaget. En fullstendig diagnose av mage epilepsi, kan ikke gis før etter behandling. Etter EEG aktivitet, barn er ofte gitt medikamenter for å kontrollere anfall, og om de har symptomer er funnet responsive, er en diagnose ofte gitt.

Behandling

I likhet med andre former for epilepsi, er mage epilepsi symptomer behandles gjennom administrasjon av krampestillende, eller antiepileptisk, medisiner. Resept av antikonvulsiv reduserer ubehag og smerter av magesmerter.

Kognitiv atferdsterapi for epilepsi hos barn

Epilepsi, ifølge MedlinePlus, er en forstyrrelse i hjernen preget av "gjentatte, spontane anfall av noe slag." Anfall varierer i intensitet, men innebære en forstyrrelse i hjernens funksjon som påvirker atferd og kognisjon. I tillegg til beslagene selv, det er dokumentert at antikrampe medikamenter tas for å kontrollere anfall kan også påvirke negativt kognisjon og adferd. Som et resultat, er økt oppmerksomhet rettet mot den rollen som kognitiv atferdsterapi kan spille i lettelser disse effektene, spesielt hos barn.

Impact of Anti-convulsants

Hvis du har et epileptisk barn, vil du ønsker å vite mer om effekten at enkelte antikrampe legemidler kan ha. I "Anticonvulsants & Graviditet: A Call to Action", en rapport publisert av Epilepsy Foundation, en rekke anti-convulsants vanligvis brukes til å kontrollere anfall ble testet for deres innvirkning på kognisjon og adferd. Fenobarbital ble funnet å ha størst negativ effekt på kognisjon hos både voksne og barn, mens fenytoin, topiramat og valproat hadde litt mindre, men fortsatt betydelig negative virkninger. Karbamazepin og lamotrigin var betydelig mildere i sin påvirkning på kognisjon og adferd. De mest merkbare effekter som ble observert ble nedsatt årvåkenhet, oppmerksomhet og psykomotorisk hastighet.

Depresjon hos ungdom

Gitt den doble effekten av den underliggende sykdommen og medisiner tatt for å kontrollere sine symptomer, kan du og andre foreldre til epileptikere være bekymret om økt forekomst av depresjon hos ungdom med epilepsi. En studie publisert i 2006 utgaven av Epilepsy & Behavior evaluert effekten av kognitive atferdsintervensjoner (CBI) i epileptiske tenåringer med høy risiko for depresjon. Studien, utført av leger ved Institute of Mental Health i Beograd, Serbia og Montenegro, med fokus på en gruppe på 30 testpersoner, som ble delt inn i to grupper. Den første gruppen fikk intensiv kognitiv-adferdsterapi, mens det andre ble gitt konvensjonell rådgivning, eller behandling på vanlig måte (TAU). På slutten av studieperioden, tenåringer i CBI gruppen viste signifikant mindre depressive symptomer enn de i TAU-gruppen.

Harvard Study

Videre understreker behovet for kognitiv atferdsterapi i epileptiske barn er en Harvard Medical School studie, publisert i 2008 av Epilepsy & Behavior som viste en høy forekomst av attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD) hos barn med epilepsi. Studien anbefaler at kognitiv atferdsterapi kombineres med medikamentell behandling, særlig metylfenidat, i et program som tar et helhetlig biopsykososial tilnærming til problemet. Hvis epileptisk barnet viser tegn på ADHD, kan det være lurt å diskutere disse funnene med legen din.

Psykogen Beslag

En studie ved Rhode Island Hospital fant at kognitiv atferdsterapi reduserte signifikant hyppigheten av anfall hos pasienter med diagnosen psykogene ikke-epileptiske anfall (PNES), en tilstand som ofte blir feildiagnostisert som epilepsi. De beslag av PNES, i motsetning til de av epilepsi, ikke er forårsaket av forstyrrelser av elektriske signaler i cerebral cortex. Rhode Island studie, også publisert i Epilepsy & Behavior, viste at PNES pasienter, hvis anfall ofte utløses av angst og depresjon, responderte godt på kognitiv atferdsterapi, som reduserte anfall aktivitet.

Interessante fakta om epilepsi

Interessante fakta om epilepsi


Den gjennomsnittlige personen kan se epilepsi som en mystisk og skremmende tilstand da, faktisk, det er rett og slett en forstyrrelse i hjernen som fører til beslag av ulike typer. En titt på epilepsi avslører noen fascinerende fakta, samt en fargerik historie.

Blink og du savner det

Noen typer epileptiske anfall er så kort, de går ubemerket hen. Fravær ("petit mal") anfall kan vare bare to til 15 sekunder, samtidig som en person kan stirre tomt, blinker eller plukke på klærne hans. Så han vil gjenoppta sin virksomhet, har ingen erindring av beslaget.

Hippokrates kaster lys

Før 400 f.Kr., folk trodde epilepsi var en forbannelse som rammet folk med profetiens gave. Deretter Hippokrates skrev den første boken om epilepsi som heter "On the Sacred Disease", der han klassifisert det som en forstyrrelse i hjernen.

Epilepsi & Eugenikk

I 1914 hadde 12 stater vedtatt Harry Laughlin mønster Eugenical Sterilisering Law. Det forbød folk med anfallslidelser, sammen med dem som var «åndssvake, sinnssyke, rettsmedisinske, inebriate, syke, blinde, døve, deformert og avhengig," for å gifte seg eller få barn. Loven også tillatt folk med epilepsi å bli sterilisert.

Behandling ved å spise

Ketogen diett, opprettet i 1920 og fortsatt brukes i dag, er en av de eldste behandlinger for epilepsi. Denne dietten simulerer effekten av fasting, noe som reduserer hyppigheten av enkelte typer beslag.

The Writer sykdom

Mange kjente klassiske forfattere hadde epilepsi, inkludert Sir Walter Scott, Edgar Allen Poe, Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, Lewis Carroll og Charles Dickens - for å nevne bare noen.

Hvordan forbedre Epilepsi

Ca 3 millioner mennesker i USA har epilepsi, ifølge Epilepsy Foundation. Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som fører folk til å få anfall, som er unormale elektriske impulser i hjernen som ofte resulterer i ukontrollerte muskelsammentrekninger. Folk kan få anfall som følge av helseproblemer, for eksempel en hodeskade, men enkeltpersoner som har to eller flere anfall er ofte diagnostisert med epilepsi, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Det er mulig for epilepsipasienter å forbedre sin tilstand ved å kontrollere sine anfall.

Bruksanvisning

•  Gå til en lege for en elektroencefalogram, en test som måler elektrisk aktivitet i hjernen. Testen brukes til å finne avvik i hjernens aktivitet, noe som kan tyde på epilepsi, ifølge Mayo Clinic. Imaging tester, som for eksempel computertomografi eller magnetisk resonans imaging scan, kan brukes til å vise om visse nevrologiske problemer, for eksempel en hjernesvulst, er årsaken til at du har anfall.

Ta antiepileptiske legemidler foreskrevet av legen din hvis du har blitt diagnostisert med epilepsi. Disse medikamentene ofte stoppe eller redusere anfall. Leger ofte foreskrive en anti-epileptiske medisiner, som karbamazepin, klonazepam eller fenobarbital, for å kontrollere anfall. Hvis en medisinering er ineffektiv, kan legen din foreskrive en kombinasjon av to eller flere narkotiske stoffer, ifølge Mayo Clinic.

Få kirurgi hvis du fortsetter å ha anfall til tross tar medisiner, med mindre den delen av hjernen som er involvert i viktige funksjoner (for eksempel språk og hukommelse) er ansvarlig for dine anfall. Ifølge Epilepsy.com, under epilepsi kirurgi, legen din vil enten fjerne den delen av hjernen som forårsaker anfall eller bryte forbindelser mellom nervebaner for å forebygge anfall sprer seg til andre deler av hjernen.

Gjennomgå vagus nerve stimulering terapi for å redusere anfallene. For denne behandlingen, en enhet som kalles en pulsgenerator, som sender signaler til hjernen, er kirurgisk plassert under folien. Vagus nerve stimulering terapi kan hjelpe behandle symptomene som følger anfall, som depresjon.

Gå på en ketogen diett, spise mer mat som inneholder mye fett og færre karbohydrater. Når du er på denne dietten, bruker kroppen din fett i stedet for glukose for å produsere energi.

Hint

  • Du kan være i stand til å slutte å ta antiepileptika for anfall hvis du ikke har hatt anfall for to år eller lenger, ifølge Mayo Clinic.
  • Hvis du er epileptiker, kan du forbedre din tilstand ved å få mer søvn og redusere stress i livet ditt.
  • Hvis noen med epilepsi er å ha et anfall, ikke prøv å åpne munnen hennes med et objekt, fordi du kan forårsake skade.

Epilepsi og ernæring

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som utløser gjentatte anfall av varierende intensitet. MedlinePlus beskriver beslag som "episoder av forstyrret hjernefunksjon" forårsaket av "unormalt spente elektriske signaler i hjernen." Selv om alle epilepsi organisasjoner og medisinske fagfolk er enige om at det er viktig for de med sykdommen å spise et sunt kosthold, er det noen som foreslår at ernæring kan spille en enda større rolle i epilepsi kontroll. Ett kosttilskudd tilnærming til epilepsi kontroll er ketogen diett.

Ketogen diett History

Ketogen diett, utviklet på 1920-tallet som en form for behandling av epilepsi, ble mye brukt i mer enn 20 år før krampeløsende legemidler treffe markedet på 1940-tallet. Det er en lav-karbohydrat, høy-fett diett "designet for å etterligne mange av de biokjemiske endringer knyttet til langvarig sult," i henhold til Epilepsy Support Centre, basert i Canada. Det gjorde et comeback i 1990-årene, og er igjen nyter popularitet som en komplementær metode for å håndtere beslag som ikke er kontrollert lett etter medisinering.

Slik fungerer det

The Epilepsy Foundation, USAs største støtteorganisasjon for epilepsipasienter og deres familier, forteller at kroppen, fratatt glukose det normalt bruker for drivstoff, begynner å brenne fett for energi. Siden fett står for om lag 80 prosent av kaloriene tillatt på ketogen diett, er den samlede effekten simulering av en sult reaksjon i kroppen. Medisinske forskere prøver å finne ut årsakene til dietten krampeløsende effekt, men så langt vet ikke hvorfor dietten fungerer.

Medisinsk tilsyn

Dietten, brukes hovedsakelig hos barn med epilepsi, skal bare utføres under nøye oppsyn av helsepersonell, advarer stiftelsen. Den peker også på at kostholdet nesten alltid brukes i kombinasjon med krampeløsende legemidler, fordi den er rettet mot epilepsipasienter som respons til narkotika alene har vært skuffende. Brukes sammen imidlertid kosthold og narkotika har praktisk talt eliminert beslag i om lag en tredjedel av de som prøver dem, og redusert intensiteten og hyppigheten av anfall hos en tredel, ifølge stiftelsen. Den siste tredjedelen enten viser ingen forbedring eller forlate diett fordi pasientene synes det er for vanskelig å følge.

Side Effects

Mulige bivirkninger av dietten inkluderer forstoppelse, dehydrering og, sjelden, utvikling av gallestein eller nyrestein. Voksne kvinner kan oppleve menstruasjonsproblemer, og vitamin tilskudd er avgjørende for å levere noen av de næringsstoffene som er fraværende i kostholdet.

Til Diet or Not

Ifølge stiftelsen, "de fleste eksperter sier at kosthold er verdt å prøve to eller flere medisiner har mislyktes når man skal kontrollere anfall, eller når medisiner forårsake bivirkninger som har en skadelig effekt...." Organisasjonen antyder at pasienter og deres familier søke råd av sine leger før du tar noen endelig beslutning om å prøve dietten.

Tegn og symptomer på epilepsi

Epilepsi er en nevrologisk tilstand, hvor hjernen periodisk "," feiltenninger bevirker at individet for å oppleve anfall. Disse feiltenninger er faktisk elektriske impulser eller signaler som opptrer i cellene, spørre en slags reaksjons innenfor området av legemet styres av den berørte del av hjernen. Ofte er dette betraktet som en kronisk tilstand fordi sykdommen vedvarer gjennom en persons liv og finner lindring gjennom ulike former for medikamentell behandling. Siden dette er en tilstand som involverer et bestemt parti av en persons hjerne, vil reaksjonen av legemet være konsistent hver gang impuls eller signal er filt, ber meget identifiserbare symptomer som varierer fra person til person.

Motionlessness

For noen mennesker, vil epilepsi forårsake forbigående episoder av hva som ville synes å være en nesten ubevegelig tilstand. Denne motionlessness er faktisk et biprodukt av beslaget i seg selv, som ikke alle med denne tilstanden vil lide av en rykking av legemet. Når dette symptomet er til stede, vil en person vanligvis stirre for en relativt kort periode, noen ganger bare sekunder, og deretter gå tilbake til sin nåværende aktivitet.

Kognitiv Forstyrrelse

For andre, kan epilepsi bringe på noen kognitive forstyrrelser. Denne spesielle symptom manifesterer vanligvis som en tilstand av momentant forvirring, men det kan også endre, ifølge Mayo Clinic, hvor en person lukter, hører, ser eller føles (både fysisk og følelsesmessig) hva som er rundt ham, samt hva en person selv smaker når stoffer er lagt i hans munn.

Gestiske Forstyrrelse

Det er også en mulighet for at epilepsi kan be noen gestiske forstyrrelser. Dette blir ofte sett med komplekse partielle anfall forbundet med epilepsi, og det kan føre til en person til å begynne å utføre forbigående og unormale bevegelser under en episode. For noen kan de begynne å svelge eller tygge uten noen åpenbar grunn. For andre kan de begynner å gjentagelser utføre en bevegelse i en kort tidsperiode. Med denne spesielle symptom, vil den faktiske aktiviteten varierer fra person til person, og kan være alt fra subtile til uttalt.

Vertigo

Et annet vanlig symptom på epilepsi innebærer en kort og uventet følelse av svimmelhet, som er best beskrevet som en sensasjon at miljøet rundt den enkelte er i bevegelse da, i alle virkeligheten, er det ikke. Dette kan be en ørhet, svimmelhet eller ustøhet i den lidende som kan føre ham til å miste balansen, snuble eller falle. Denne følelsen av vertigo kan eller ikke kan være ledsaget av en visuell forstyrrelse av blinkende lys.

Krampetrekninger eller Rykninger

Krampetrekninger eller rykninger innenfor noen del eller helheten av kroppen er trolig den mest kjente symptom på epilepsi. Selv om dette er den mest distinkte og tydelige symptom, det fungerer på samme grunnleggende måte som noen av de andre tegn på tilstanden. Det som skjer er en impuls eller signal vandrer gjennom hjernen, spørre en reaksjon som fører til at kroppen rykk, rykk eller rist for en periode av tid. Og mye som gestiske forstyrrelser, vil intensiteten og alvorlighetsgraden av en "typisk" anfall varierer sterkt fra person til person.

Tap av bevissthet

Det er også mulig for epilepsi, eller i det minste sine anfall, å føre en person til å miste bevisstheten. Dette vil være plutselig, så vel som uventet og vil vanligvis kun er for et kort tidsrom.

CO Q-10 i behandling av epilepsi

CO Q-10 i behandling av epilepsi


Koenzym Q10 er et stoff som finnes naturlig i alle levende organismer. Fordi det er viktig for å opprettholde livet og sunn celle utvikling, har koenzym Q10 terapeutiske fordeler i behandling av symptomer knyttet til cellen, immun, hjerne, hjerte, muskler og nervesykdommer og kreft. I tillegg behandler denne forbindelsen to typer epileptiske anfall berørt av celle dysfunksjon.

Epilepsi

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen preget av unormalt i hjernen ledningsnett, noe som påvirker klynger av nerveceller i hjernen. Dette resulterer i merkelige opplevelser, følelser og atferd, muskelspasmer, kramper eller bevisstløshet.
Denne forstyrrelse i hjernen er forårsaket av hjerneskade, unormal utvikling av hjernen, eller en hvilken som helst sykdom som forstyrrer normal hjerne-celleaktivitet, som i sin tur kan føre til anfall.

Mitokondrier & Epilepsi

Mitokondrier celler involverer metabolisme og enzymproduksjon - sentrale funksjoner i kroppens produksjon av energi. Epileptiske forstyrrelser er assosiert med unormal mitokondriene fungerer. Mitokondrie encephalomyopathy er betegnelsen på mitokondrielle sykdommer som påvirker hjernen, nervesystemet og musklene.

To mitokondrie encephalomyopathies at koenzym Q10 behandling brukes til er Melas (mitokondrie myopati, encefalopati, laktacidose og slag-lignende anfall) og MERRF (myoklon epilepsi med fillete røde muskelfibre). Symptomer på Melas inkluderer intoleranse, beslag, demens, muskelsvakhet og hjerteproblemer, mens MERRF forårsaker korte, rykninger muskelkramper, epileptiske anfall og nedsatt koordinasjon.

Koenzym Q10

Koenzym Q10 er et fettløselig stoff som finnes i alle levende organismer og er avgjørende for å opprettholde livet og sunn celle utvikling. I tillegg beskytter den mot skader fra frie radikaler på cellestrukturer og andre stoffer i kroppen. Hjerte, lever, nyre og bukspyttkjertel har de høyeste konsentrasjonene av koenzym Q10.

Denne forbindelse har mange terapeutiske fordeler fordi det er en antioksidant og produserer adenosin trifosfat (ATP). Tapet av ATP fra kroppen kan føre til smerter, mangel på oksygen i blodet og påvirke det sensoriske system. På grunn av disse viktige funksjoner, gir koenzym Q10 symptomatisk lindring i mitokondrie encephalomyopathies.

UbiQGel

UbiQGel er en spesifikk koenzym Q10 behandling godkjent av FDA for å behandle mitokondrie encephalomyopathies, inkludert MERRF og Melas syndromer.
I kliniske studier, dukket UbiQGel å redusere symptomer assosiert med disse syndromene. På nedsiden, det tok seks måneder for å se den maksimale effekten av behandlingen.

Koenzym Q10 i Mat

Visse oljer, nøtter, grønnsaker, fisk og kjøtt har koenzym Q10. I tillegg, hvetekim, riskli og soyabønner, sesamfrø og rapsolje inneholder også denne viktige forbindelsen, som gjør spinat, soyabønner, brokkoli, peanøtter, biff, laks, makrell og sardiner.

Epilepsi Faktaark for barn

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som fører til beslag. Ifølge Epilepsy Foundation, rundt 300.000 barn i USA under 14 år har epilepsi. Stiftelsen opplyser også at 50 prosent av alle tilfeller av epilepsi starter i de under 25. Tilstanden kan være vokst i løpet av få år eller livslang, avhengig av alvorlighetsgrad. Det har vært fremskritt i behandlingen av barneepilepsi, som har resultert i bedre livskvalitet for de med tilstanden. Tidlig påvisning fører til bedre behandling.

Årsak

Sju av hver 10 tilfeller av epilepsi er idiopatisk, eller uten kjent årsak. Brain utviklingsproblemer, mangel på oksygen under eller etter fødselen, arr på hjernen fra hodeskade, strukturelle problemer med hjernen eller langvarige anfall med feber, svulster eller infeksjoner som meningitt og encefalitt er grunner for symptomatisk epilepsi, eller epilepsi der en Årsaken er kjent. (Se referanse 1)

Betraktninger

Forskning tyder på visse typer epilepsi (fravær og myoklone) har genetiske komponenter fordi de har en tendens til å kjøre i familier. Ofte utvidede familier har mer enn én person med epilepsi. Dette, sammen med en noe økt risiko for epilepsi for personer med nære slektninger med krampeanfall, gir mer troverdighet til en genetisk faktor i den tilstanden. (Se referanse 1)

Typer

Epileptiske anfall er kategorisert i to typer: primære gener og partielle anfall. Beslag som har utbredt elektrisk utladning og begynne på begge sider av hjernen er primære generaliserte anfall, og har ofte en arvelig komponent. Når elektrisk utladning er begrenset til bare én del av hjernen, kalles det en delvis anfall. (Se referanse 3)

Diagnose

En epilepsi diagnose oppstår bare etter at en person har to eller flere anfall som ikke er knyttet til andre årsaker som for eksempel lavt blodsukker. En detaljert historie om beslag er nødvendig for å stille en diagnose. Historien bør omfatte om barnet er våken eller ikke når beslaget fant sted, når beslaget skjedde (plutselig, etter å ha stått oppreist eller etter et argument), hvis barnet handlet som om han eller hun var klar over noe som var skjer akkurat på forhånd, og hvis barnet led av noen sykdom. Andre ting spurte kan inkludere hvis barnet bet hans eller hennes tunge, kavet hans eller hennes armer, mistet bevisstheten, rykket om mens beslaget fant sted, hvis han eller hun gikk for å sove etter beslaget, handlet forvirret eller husket hendelsen på det hele tatt. Legen må også vite hvor lenge anfallene varte og eventuelle familiehistorie med anfallslidelser. (Se ressurs 1)

Behandling

Behandlingstilbud for epilepsi inkluderer medisiner for å forhindre fremtidige anfall, vagus nerve stimulering, der en stimulator er plassert under huden på brystet med en ledning som fører til vagus nerve på venstre side av halsen, slik at impulser for å stimulere nerve periodisk avhengig av hver pasients tilstand. Vagus nerve stimulering reduserer beslag i 30 til 50 prosent av folk. En ketogen (høy-fett, lav-protein, ingen karbohydrater) til kosthold, noe som bidrar til å kontrollere anfall, og kirurgi fjerne en liten del av hjernen som forårsaker anfall eller for å koble ventriklene fra syk til friske deler av hjernen, er også tilgjengelig behandlingstilbud for personer med epilepsi. (Se referanse 2)

Om Nocturnal Epilepsi

Om Nocturnal Epilepsi


Nocturnal epilepsi er en lidelse der pasienten får symptomer på anfall om natten, som regel mens de sover. Disse anfallene er vanligvis tonisk-kloniske anfall, der pasienten kan falle inn i en dyp søvn eller mister bevisstheten umiddelbart etter pågripelse.
Nattlige anfall er håndterbare med medisiner, tilstrekkelig hvile og et godt kosthold. Det er ikke utenom det vanlige for folk som opplever nattlige anfall å være veldig sliten i løpet av dagen, spesielt dagen etter at de har hatt et anfall. Hvis du føler at du har blitt rystelser våken midt på natten og tror du kan ha opplevd et anfall, se en lege så snart som mulig.

Identifikasjon

For å avgjøre om du opplever nattlige anfall, se en lege. Legen vil gi deg flere tester, inkludert en elektroencefalogram test for å måle hjernens elektriske aktivitet. En elektroencefalogram test er det premiere test gitt for å diagnostisere epilepsi.
Hvis du opplever anfall i løpet av dagen, er det en sjanse for at du vil også oppleve dem mens du sover. Det er sjelden å oppleve anfall bare mens du sover, men oppsøke lege dersom du tror du opplever anfall om natten for å få testet for epilepsi.

Typer

Pasienter som lider med nattlige epilepsi kan oppleve anfall akkurat som de er våkne opp eller rett før de våkner. Hvis du har denne type anfall, er tilstanden kalles "oppvåkning grand mal epilepsi."
Pasienten vil oppleve kloniske-toniske anfall flere minutter før de våkner fra dvale eller en lur, eller bare som de er våkne. Pasienter som opplever anfall som oppstår under søvn i stedet for på en periode med våken er vanligvis diagnostisert med frontallappen epilepsi.
Frontallappen anfall nesten utelukkende skje mens pasienten sover og siste flere minutter.

Effekter

Effekter av anfall mens du sover er på flere måter, mindre farlig enn anfall mens våken. Fordi pasienten vil være i seng mens en natt anfall oppstår, er det mindre sannsynlighet for at personen vil skade seg selv når anfallet starter.
Det er langt mindre farlig å være liggende nede mens opplever et anfall enn det er å bli stående. Natt beslag i motsetning til dag anfall vil ha en effekt på kroppens REM søvn. Hvis kroppen opplever et anfall midt på natten, vil kroppen bli brutalt ut av REM søvn og starte på begynnelsen av søvnsyklus igjen. Dette kan føre til at pasienten til å føle seg veldig sliten på dager følgende episoder av nattlige epilepsi.

Time Frame

Beslag vanligvis bare vare noen få minutter, og etter et anfall, kan en pasient vanligvis fungere normalt i 10 eller 15 minutter. Imidlertid vil beslag føre til en generell følelse av ubehag på noen pasienter i flere dager etter episoden.
Nocturnal epileptikere kan oppleve forstyrrelser i REM søvn ikke bare natten av sine anfall, men de neste par neste nettene også. Å få mye hvile er viktig for å sikre en rask gjenoppretting etter å ha en nattlige anfall.

Advarsel

Pasienter som opplever hyppige natt anfall bør vurdere å sove i en seng nær bakken eller på gulvet for å redusere risikoen for skader. Hvis du er en pasient som opplever nattlig epilepsi, bør du være på en medisin som fungerer for deg.
Se en lege hvis du ikke er fornøyd med medisiner du er på, og ikke hoppe doser. Hvis du får riktig mengde søvn, men fremdeles føler deg sliten eller dopet etter å ha våknet om morgenen, bør du oppsøke lege om å endre medisinering eller sove planen.

Epilepsi Minneproblemer

Det vanligste problemet forbundet med epilepsi er anfall. Epilepsi er en lidelse som er forårsaket av en forstyrrelse av normale elektriske signaler i hjernen, noe som resulterer i beslag. Mange mennesker med epilepsi også rapportere har problemer med sine minner.

Beslag

Anfall kan forstyrre normal minnefunksjon, ofte på grunn av unormal elektrisk aktivitet i hjernen, et tap av bevissthet og forvirring som ofte følger anfall.

Medisiner

Noen medikamenter som er beregnet for å styre beslag kan også forstyrre minne.

Kirurgi

Når medisiner ikke er tilstrekkelig for å kontrollere anfall, kan epilepsipasienter opereres. Denne operasjon kan også forårsake hukommelsesproblemer, særlig hvis den er utført på venstre side av hjernen.

Beliggenhet

Den type hukommelsestap avhenger av den delen av hjernen som er skadet. Hvis venstre side er skadet, vil dette påvirke verbal hukommelse, mens høyre side vil påvirke visuell hukommelse.

Oppløsning

Medisiner kan hjelpe kontroll anfall, som kan bidra til å redusere hukommelsestap. Hvis minne problemene er forårsaket av en medisin, snakk med legen din om å bytte til et annet legemiddel.

Symptomene på myoklon epilepsi

Myoklon epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som er preget av korte, jerky spasmer av en muskel eller muskelgruppe. Beslaget eller muskelspasmer er sammenlignes med en hikke i nonepileptics gjelder varigheten av hver enkelt krampe. I motsetning til hikke, men symptomer på myoklonus (ufrivillig rykninger i en muskel eller muskelgruppe), når de har gjort sitt utseende, kan fortsette gjennom hele livet av en berørt pasient.

Typer

Ifølge Epilepsy.com, er myoklone anfall sett i tre hovedtyper av epilepsi: juvenil myoklon epilepsi, Lennox-Gastaut syndrom og progressiv myoklon epilepsi. Juvenile typen er den mest utbredte diagnosen langt, mens de to andre er mindre vanlig sett og mer alvorlig i symptomer og prognose langsiktig.

Symptomer

Symptomene på juvenil myoklon epilepsi oftest blir manifestert som anfall forbundet med nakke, skulder og øvre armer. Slike anfall oppstår ofte kort tid etter at pasienten våkner opp om morgenen. Lennox-Gastaut symptomene vanligvis kombinere myoklone episoder med andre typer anfall. I likhet med de beslag i juvenil myoklonus, er nakke, skulder og øvre armer ofte involvert, selv om det i Lennox-Gastaut musklene i ansiktet også kan påvirkes. Den progressive typen myoklonus er den mest alvorlige, og kombinerer myoklone anfall med tonisk-kloniske anfall. Sistnevnte vanligvis involverer hele kroppen og er også kjent som grand mal anfall.

Prognose

I de tidlige stadier av sykdommen, kan symptomene på juvenil myoklon epilepsi være begrenset til myoklone anfall. Men tilstanden vanligvis vokser stadig mer alvorlig tonisk-kloniske anfall slutt gjør sitt utseende etter to eller tre år. I de to andre typer myoklon epilepsi, tonisk-kloniske anfall vanligvis er til stede til en viss grad fra begynnelsen. Men i alle tilfeller --- mild, moderat eller alvorlig --- er epilepsi trolig fortsette gjennom hele pasientens liv.

Årsaker

The University of Maryland Medical Center rapporterer at årsaken til epilepsi i de fleste av sine former --- inkludert de med myoklone episoder --- anses idiopatisk, eller ukjent. I noe mindre enn 30 prosent av alle epilepsi tilfeller er årsaken fast bestemt på å være hjerneskade eller skade som følge av traumer, sykdom eller infeksjon. Men symptomene på epilepsi, myoklone eller på annen måte, er et resultat av uordnede elektrisk aktivitet i hjernen.

Behandling

Det finnes ingen kur for epilepsi, selv om symptomene kan kontrolleres med medisiner og, i ekstreme tilfeller, kirurgiske inngrep. Antiepileptiske medisiner er effektive i det store flertallet av pasientene, men for de som har symptomer er ikke kontrollert av disse stoffene, andre alternativer finnes, ifølge MayoClinic.com. Disse inkluderer kosttilskudd justeringer, vagus nerve stimulering, og kirurgi. En ketogen diett --- høy i fett og lite karbohydrater --- har vist seg nyttig for noen pasienter, spesielt barn. Vagus nerve stimulering innebærer implantasjon av pacemaker-lignende enhet som sender elektriske impulser til hjernen om at redusere forekomsten av anfall. Kirurgisk fjerning av hjernen segmentet forårsaker anfall er ofte foretas dersom den delen av hjernen er fast bestemt på å ha noen betydning for livsviktige funksjoner.

Epilepsi Drug Treatment

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen preget av anfall som oppstår når elektriske impulser i hjernen blir forstyrret. Uprovoserte anfall, som betyr anfall som ikke stammer fra en midlertidig årsak som feber eller medisiner, må forekomme mer enn en gang før epilepsi blir diagnostisert. Langtidsbehandling er rettet mot å forebygge fremtidige anfall. Det kan ta litt tid å finne den mest effektive dose og kombinasjon av medisiner.

Fenytoin

Fenytoin, kjent under merkenavnet Dilantin, er en av de mest foreskrevne antiepileptika, spesielt for behandling av partielle og grand mal anfall. Vanlige bivirkninger er kvalme, utslett, sløret tale, forvirring, søvnløshet, hodepine og tannkjøttsykdom. Mulige alvorlige bivirkninger er tanker om selvmord, anemi og psykose. Alkohol kan øke risikoen for reaksjoner og redusere effektiviteten av denne medisinen. Ikke ta antacids samtidig som de gjør det vanskeligere å absorbere medisinen.

Fenobarbital

Phenobarbital er et barbiturat beroligende middel som kan brukes for å behandle partielle og generaliserte anfall, fordi det forsinker aktiviteten i hjernen. Den kan også brukes til behandling av epilepsi hos nyfødte. Denne medisinen kan være vanedannende og vil forårsake døsighet. Det kan også føre til strømbrudd og minne bortfaller der en pasient kan utføre ulike handlinger som for eksempel å snakke i telefonen eller kjøring og har ingen erindring om det senere. Unngå kalde medisiner eller andre medikamenter som forårsaker tretthet mens du tar fenobarbital.

Ethosuximid

Etosuksimid, eller Zarontin, brukes til å behandle absensanfall. Dette stoffet kan forårsake alvorlige blodsykdommer og en komplett blodprosent vil trolig bestilles på en jevnlig basis for å overvåke nivåene. Det kan også føre til en autoimmun sykdom som heter lupus. Mindre alvorlige bivirkninger inkluderer gastrointestinale ubehag, hikke, tretthet, irritabilitet og søvnløshet.

Topiramat

Topiramat (Topimax), er en andre generasjons antikonvulsiv ofte brukes sammen med andre antiepileptika for å behandle partielle og tonisk-kloniske anfall hos voksne og barn i alderen 2 til 16. Det kan føre til talevansker, svekket hukommelse, konsentrasjonsvansker, tretthet og tap av appetitt . Alvorlige reaksjoner inkluderer nyrestein, tanker om selvmord, pankreatitt, anemi og lungeemboli. Unngå høye protein dietter mens du tar topiramat, da de kan øke risikoen for nyrestein. Denne medisinen kan også brukes til å forebygge migrene.

Gabapentin

Gabapentin (Neurontonin) brukes til å behandle epilepsi hos voksne og barn over 12 år gamle. Det kan også brukes til å behandle partielle anfall hos yngre barn over tre år. Vanlige bivirkninger hos voksne inkluderer mangel på koordinering, svakhet, ubehag i magen, munntørrhet, rennende nese og søvnproblemer. Hos barn kan det føre til aggresjon og fiendtlighet, hukommelsesproblemer og konsentrasjonsvansker. Tanker om selvmord, tilbaketrekking og nyresvikt er mulige alvorlige reaksjoner.

Epilepsi Årsaker og risikofaktorer

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som forstyrrer funksjonene til nerveceller i hjernen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Lidelsen, noe som fører til anfall, kan påvirke folk i ulike aldre.

Årsaker: Babyer og Barn

En mangel på oksygen, mors narkotikabruk og infeksjoner kan føre til epilepsi hos fostre. The Epilepsy Foundation sier at epilepsi hos babyer kan også skyldes hjerne misdannelser eller lavt blodsukker eller kalsiumnivå i blodet. Barn som får høy feber i barndommen noen ganger utvikle anfall og / eller epilepsi senere i livet, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker: Voksne

Medisinske tilstander som kan føre til epilepsi hos voksne inkluderer demens, hjerneslag, hjerteinfarkt, søvnmangel, viral encefalitt, hiv og aids, og Alzheimers sykdom.

Årsaker: Voksne og barn

Hos barn og voksne, hodeskade og bly eller karbondioksid forgiftning kan føre til epilepsi, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Utviklingsforstyrrelser, som autisme og Down syndrom, kan også føre til epilepsi.

Risikofaktorer: Family History

Personer som har familiemedlemmer med epilepsi har en større risiko for å utvikle sykdommen enn de med ingen familiehistorie med epilepsi. Det er visse former for epilepsi som er spredt gjennom familie gener.

Risikofaktorer: Vaner

The Mayo Clinic sier at folk som bruker illegale rusmidler, røyker sigaretter, har et usunt kosthold og / eller ikke trener regelmessig er mer utsatt for å utvikle epilepsi eller epilepsirelaterte tilstander enn mennesker med en sunn livsstil.

Risikofaktorer: Alder og kjønn

Barn og personer over 65 år er de gruppene som er mest utsatt for å utvikle epilepsi. Menn er mer utsatt enn kvinner for å få sykdommen, ifølge Mayo Clinic.

Hvem Oppdaget epilepsi?

Hvem Oppdaget epilepsi?


Epilepsi rammer mer enn 18 millioner mennesker i USA. Det er en funksjonshemming som negativt påvirker mange aspekter av deres liv, og leve med denne funksjonshemming kan være frustrerende og pinlig. Hadde det ikke vært for arbeidet med mange flotte nevrologer, dette funksjonshemming kanskje aldri blitt forstått, eller ville store fremskritt er gjort i sin behandling.

Historie

Epilepsi er den eldste kjente forstyrrelse i hjernen, og kan dateres tilbake til bibelsk tid. Men i disse tidlige tider, folk forstod ikke epilepsi eller dens årsaker, og de påførte ble ofte ansett besatt. Det var ikke før arbeidet med Dr. John Hughlings Jackson i 1870 at alle forsto hva epilepsi var eller hvorfor beslagene gjort. Dr. Jackson er best husket for å finne ut hvorfor epileptiske anfall finne sted, hvor de starter og de mange formene de kan ta på seg. Han var den første personen til å si at unormale psykiske tilstander kan skyldes et strukturelt problem i hjernen, spesielt i hjernebarken der anfall ofte finner sted. I 1892 ble han, sammen med to av sine kolleger, grunnla National Society for Ansettelse av Epileptikere, nå kjent som The National Society for epilepsi. Det var Dr. Jacksons arbeid i nevrologiske lidelser som banet vei for fremdriften dagens leger har gjort i diagnostisering og behandling av epilepsi.

Betydning

Hadde Dr. Jackson aldri utforsket verden av epilepsi, kan de som lider av det fortsatt være stereotype som blir styrt av demoner. Hans forskning og skriverier om emnet har hjulpet vitenskapen med et middel for å diagnostisere epilepsi og utvikle medisiner for å forebygge og behandle anfall lidelser. Dr. Jackson arbeid har bidratt til å redde livet til mange epileptikere; Han ble inspirert til å gjøre det etter å ha mistet sin egen kone til et epileptisk krampe. Han var en pioner i dette feltet av medisin og hans arbeid har etterlatt seg en varig innflytelse i verden av nevrologi.

Funksjoner

Dr. Jackson forskning viste at anfall oppstår vanligvis i frontallappen i hjernen som kalles hjernebarken. Han dokumenterte at et epileptisk anfall var ikke en sykdom, men snarere et symptom. Mens han dykket dypere inn i sine studier, oppdaget han at de unormale elektriske impulser som finner sted i frontallappen beveget seg gjennom kroppen, forårsaker spasmer og rykninger bevegelser oftest identifisert med anfall. Han oppdaget også at det var ulike typer epilepsi, alle med sine egne symptomer og behandlinger. En grand mal anfall er den mest alvorlige typen anfall, påvirker hele kroppen. De som opplever grand mal anfall vil miste bevisstheten, forårsaker dem til å kollapse til bakken. En avstivning av legemet vil skje og deretter en ukontrollerbar, voldsomme rykk vil finne sted. De som lider av myoklone anfall vil oppleve en serie av sporadiske rykk. I noen tilfeller vil rykking bli voldelig, og de vil slippe eller kaste en gjenstand de holder. Abscence anfall vil resultere i en kortvarig bortfall av bevissthet og kan presentere seg med bare noen få, om noen, symptomer. Den epileptisk er kanskje ikke klar over at dette har skjedd. Under lengden på denne anfall, vil epileptisk stirre tomt ut i rommet.

Betraktninger

Det er mange variabler som er involvert som bidrar til et epileptisk har et anfall. Noen anfall oppstår på grunn av raske lysglimt, mens andre opplever dem fordi de er utmattet eller altfor stresset. Noen mennesker opplever det som kalles en aura, en advarsel av former som indikerer et anfall er i ferd med å skje. Ikke alle opplever en aura om, i så fall utbruddet er plutselig og uventet. Hvis du er i nærheten en epileptiker som han begynner å gripe, det beste du kan gjøre for ham er å senke ham sakte til bakken i et område der han ikke vil bli skadet. Prøv å plassere noe under hodet hans, og vente på episoden til slutt. Når anfallet er over, lå ham på hans sider for å komme seg. Det kan ta noen minutter å komme seg rundt, og du trenger å bo sammen med ham til han er våken igjen. Hvis du er en epileptiker, sørg for å varsle dem du er i hyppig kontakt med og gi råd til dem hva de skal gjøre i tilfelle du noen gang opplever et anfall mens du er med dem.

Advarsel

Det er mange ting som ikke bør gjøres mens en person opplever et anfall, så det kan bare gjøre episoden verre eller forårsake skade på både deg og ham. Plasser aldri noe i epileptisk munn. For mange år siden var det tenkt at å plassere et objekt på tungen ville hindre ham i å svelge den. Det er umulig å svelge tungen, og når et objekt er plassert i munnen, kan det resultere i en skade på deg og kan muligens bryte kjeven av epilepsi. Det er også viktig å ikke gi ham noe mat eller drikke fullt restituert, for å unngå kvelning. Aldri jag ham ut av restitusjonsperioden. La ham komme rundt på egen hånd og deretter sakte begynne å stille ham spørsmål, som vil hjelpe ham til å innse hvor han er. Hvis du er en epileptiker, sørg for å unngå eventuelle stimuli eller miljøer som kan utløse anfall. Sørg for at du utdanne deg selv, også, når du har blitt diagnostisert av nevrologen. Jo mer du vet om din spesielle tilstand, jo tryggere blir du.