Digidexo.com

såpe smak på tungen

Face & Eye symptomer fra hjernenerve Damage

Face & Eye symptomer fra hjernenerve Damage


Hjernenerve VII, eller ansikts nerve, grener av hjernestammen mellom pons og medulla. Dens primære funksjon er kontrollen av ansiktsmusklene som brukes i ekspresjon, så vel som formidling av smak fra tungen og munnen. Når denne nerve er skadet, kan dens virkninger oftest bli sett og følt i ansiktet og øynene. Alt fra medisinsk prosedyre komplikasjoner til svulster for infeksjoner er alle mulige årsaker til hjernenerveskader.

Facial Distortion (Bells parese)

I nesten 75 prosent av tilfellene, er ansikts forvrengning forårsaket av en betennelse i ansiktsnerven. Betennelse, forårsaket av en bakterie, som ofte kalles Bells parese. Det er ganske vanlig, særlig hos personer med diabetes. Med ansikts forvrengning, er én side vanligvis berørt, men sjelden kan det være bilateral. En hengende i munnen, sikling og overdreven rive fra ett øye er de vanligste former for forvrengning. I tillegg, kan tap av smak i fronten av tungen og på den aktuelle side av ansiktet være tilstede. I de fleste tilfeller løser forvrengning med behandling, selv om noen 20 prosent vil oppleve permanent misdannelse. Noen pasienter, særlig eldre, har mindre sannsynlighet for å bli helt frisk.

Lysfølsomhet

Lysskyhet kan være forårsaket av sol, allergier, migrene og andre mindre sykdommer. Det er også en del av den naturlige aldringsprosess. Hvis tilstanden vedvarer i mer enn en dag eller to, kan det være et symptom på et mer alvorlig problem. En infeksjon av enten kranienerve VII eller synsnerven kan forårsake lysfølsomhet, så vel som en samling av andre problemer i øynene. Normalt vil en infeksjon bli assosiert med hevelse i øynene, rødhet og overdreven rive. Hvis disse symptomene er til stede sammen med lysfølsomhet, bør du oppsøke lege umiddelbart. Jo tidligere du søker medisinsk råd, jo lettere behandling vil være, og sjansen for tilbakefall vil være mindre.

Smaksendringer

Den hjernenerve kontrollerer mer enn halvparten av smaksreseptorer på tungen og i munnen. På grunn av dette, hvis skaden oppstår til ansikts nerve, smak oppfatning kan endres eller tapt. Som oftest vil søt, krydret eller på annen måte flavored mat smaker tørt. Andre ganger er følelsen tapt helt på de fremre to tredjedeler av tungen. Denne spesielle bivirkningen er oftest assosiert med Bells parese, og sjelden er det første tegn på nerveskader.

Blinker Problemer

Når veien av ansikts nerve er blokkert, vil alle musklene siste blokkeringen ikke fungere skikkelig. Uten denne forbindelsen intakt, er en vanlig bivirkning at en øyelokk ikke vil lukkes. Dette kan skje som et hele, der det ikke blinker, eller delvis, hvor den vil lukke halvveis. Begge er vanligvis en indikasjon på enten infeksjon av nerve eller et slag. Hvis venstre ubehandlet, kan en skadet ansikts nerve bli alvorlige og noen ganger livstruende.

Milde Anfall Symptomer

Milde beslag er vanligvis de beslag som bare påvirker en ganske liten del av hjernen. Petit Mals er en av de mer vanlige "mild" typer anfall, men du kan også lider av en tinninglappen eller enkle partielle anfall, som begge er vanligvis mye mindre alvorlig enn andre beslag. Siden disse beslag kan være ganske subtil natur, kan det være vanskelig å vite hvorvidt en person er faktisk opplever en. Det finnes imidlertid en rekke synlige symptomer.

Auras

For noen mennesker, er et anfall ofte innledes med det som kalles en aura, som er en plutselig, noen ganger overveldende følelse. Auraen kan manifestere seg som et skifte i din følelsesmessige tilstand, forårsaker du å oppleve en uforklarlig frykt eller panikk. Det kan også bli tydelig gjennom en følelse av déjà vu, eller følelsen av at dette har skjedd før. Du kan selv begynne å oppdage en merkelig eller stygg lukt som ikke er der eller en merkelig eller ubehagelig smak langs tungen eller baksiden av munnen.

Etter anfallet har gått, kan du begynne å lide andre kognitive endringer. En kortvarig følelse av forvirring er trolig en av de mest vanlige, men du kan også lide en liten hukommelsestap, nemlig om eventuelle hendelser som finner sted under anfallet, eller en manglende kjennskap til anfall selv. Du kan selv oppleve en kort manglende evne til å holde fokus.

Ukontrollerte bevegelser

Et annet vanlig symptom på en mild anfall innebærer noen grad av ukontrollerte bevegelser. Disse kan være isolert til fingre eller hender, spørre dem til å nappe, tremor eller plukke. De kan også påvirke dine armer, forårsaker dem til å nappe, tremor eller rist.

Andre bevegelser

For noen mennesker, en mild anfall fører til andre kroppslige bevegelser bortsett fra fingre, hender og armer. Med nesten alle milde anfall, kan du oppleve en flagre av øyelokkene. Du kan også starte smacking dine lepper, tygge eller svelge kontinuerlig. Og som med noen av de andre symptomene, kan disse bevegelsene vare alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Kognitiv Change

Selv om en kognitiv endring kan skje både før og etter en mild anfall, er det også et symptom på beslaget selv. Mange ganger, vil du miste noen grad av bevissthet eller anerkjennelse av thawhat er rundt deg - folk, gjenstander eller selve rommet.

Fravær av bevegelse

Det er heller ikke uvanlig for en mild anfall, spesielt en petit mal, for å utløse et fravær av bevegelse. Du kan plutselig bli nesten helt stille. Dette er ofte ledsaget av en kort episode av stirrer, som varer alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen


Før du kan eliminere dårlig smak i munnen, må du finne ut hva som forårsaket det i første omgang. Mulige årsaker er hulrom eller tannråte; betennelse i tannkjøttet, tungen eller munnen fôr; dårlig ånde; lungeinfeksjoner; acid reflux; medisiner og graviditet. Mens dårlig smak i munnen kan være noe så harmløst som å ha spist for mye hvitløk eller andre matvarer med offensive lukt, søk straks legehjelp for å være trygge, spesielt hvis det vedvarer.

Noen kreftformer vil gjøre din munn smak dårlig.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Se tannlegen for å helbrede eventuelle tannproblemer som fører til en dårlig-smake munnen som hulrom eller gingivitt - tannkjøtt betennelse. Telltale tegn er tann verke, mørt og blødende tannkjøtt, tannkjøtt som rir opp over tennene og pus når du trykker på tannkjøttet, dårlig ånde og løse tenner, sensitive eller smertefulle områder av tenner.

Hold en logg over maten du spiser og de ​​medisiner du tar for å finne ut hva som gjør munnen smak dårlig. Noen medisiner inneholder ingredienser som kan gjøre din munn smak dårlig. Hvis du er flittig, vil du snart kunne peke ut den skyldige og eliminere den.

Sjekk om du er gravid. En dårlig-smake munnen kan være en bivirkning av svangerskapet, noe som ofte forsvinner lenge før barnet ditt skyldes. Mens du venter det ut, ta mints eller tygge på sitron-flavored godteri for å gjøre munnen smaker bedre.

Gi opp røyking og snus. Ikke bare vil din munn smaker bedre, vil du føle deg bedre og gjøre din generelle helse en stor tjeneste. Hvis du ikke kan slutte å røyke, i hvert fall tygge sukkerfri tyggegummi for å fremme spytt-produksjon og drikke mye vann.

Ta vare på din tannhelse. I tillegg til bruk av tanntråd og pusse tennene minst to ganger om dagen, børste tungen. Bruke munn vann designet for å kontrollere tartar og drepe bakterier i tannkjøttet. Matrester mellom tennene, råtnende tenner og tannkjøtt sykdom alle stimulere veksten av bakterier som kan gjøre smaken i munnen dårlig.

Hva skjer med smak uten lukt?

Hva skjer med smak uten lukt?


Tungen oppdager bare fem smaker: søtt, surt, salt, bitter og umami, en velsmakende smaks forskere først isolert i form av mononatriumglutamat. Alle de andre egenskaper som kaller smak er mer riktig tilordnet luktesansen. Tygge mat utgivelser dufter via baksiden av nesegangene der olfactory nevroner oppfatter dem som komplekse smaker. Uten luktesans - en tilstand legene sikt anosmia - smakssansen blir sterkt begrenset.

Lessening of Taste

Med midlertidige forhold som et tilfelle av bihulebetennelse eller en vanlig forkjølelse, nesetetthet fører til delvis anosmia som reduserer smaken av mat og drikke. Plasteret av olfactory nevroner ved foten av nesegangene er fortsatt aktiv, men mindre luft kan passere over disse sensoriske nerver. Med mindre av en luftstrøm, færre duftstoffer gjøre veien til nervecellene, slik at mat med mindre merkbar smaks bortsett fra de fem grunnleggende smaker.

Manglende evne til Taste

Total anosmia - fullstendig manglende evne til å lukte - kan skyldes nevrologiske skader i hjernen eller til olfactory nevroner. Sykdom, skade og feilernæring kan føre til denne lidelsen. Personer som lider av total anosmia smake bare de grunnleggende smaker. De kan fortsatt føle kjølende følelse av mynte og prikkende hete chili peppers eller pepperrot, men de kan ikke lenger oppfatter komplekse smaker. Personer med total anosmia ha problemer med å skille mellom matvarer så forskjellige som epler og poteter.

Underernæring

Som et fullstendig tap av lukt fører til en nesten total tap av smak, må mennesker med anosmia gjøre en bevisst innsats for å spise nok mat til å holde seg frisk. Kreativiteten av kokker og hvor mye hylleplass viet til nye smaker i supermarkeder attest til raffinement av den menneskelige gane. Når dette raffinert forstand blir en grovere instrument med å oppfatte et måltid, diners med anosmia miste mye av sin interesse for mat. Ønsket om å spise og nyte maten er så primal at de som mister den risikerer å bli underernært og selv deprimert.

Matforgiftet

Personer med total, permanent anosmia må vokte oss mot matbårne sykdommer mer årvåkent enn de med en intakt luktesans. Lukt utviklet delvis for å varsle et dyr til tilstedeværelsen av noe som er farlig eller skadelig i sin mat; selv om den menneskelige luktesans mangler raffinement av enkelte dyrs lukte evner, det hjelper folk avgjøre om å drikke den gamle melk eller helle den ut. Uten en følelse av lukt, må mennesker med anosmia stole på visuell inspeksjon av matvarer. Med mindre en mat går markert sur, kan en anosmic person ikke smake forringende.

Typer av tungen kreft

Typer av tungen kreft


Tungen kreft er en form for kreft i munnhulen og kan ramme alle deler av tungen. Oral kreft er en type plateepitelkarsinom. Cancer på de fremre to tredjedeler av tungen er ansett munnhule kreft og kreft på baksiden en tredjedel av tungen er ansett strupekreft.

Symptomer

En liten, smertefri bump på tungen er vanligvis det første tegn på tungen kreft. Det kan bli smertefullt og endre farge eller sprekk som kreft blir verre. En rar smak i munnen og talevansker eller svelge kan også være tegn på tungen kreft.

Risikofaktorer

Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å utvikle tungen kreft. Tobakksbrukere, inkludert sigarett røykere eller folk som bruker snus, har en økt risiko for å utvikle tungen kreft. Utstrakt bruk av alkohol og dårlig munnhygiene kan også være faktorer i å utvikle tungen kreft.

Diagnose

En biopsi av et brak, sår eller lesjon i munnen kan bekrefte om det er kreft i munnhulen.

Behandlinger

Hvis kreftsvulst er liten, kan den fjernes kirurgisk. Hvis det er for stort til å fjerne eller om det har spredd seg til andre deler av ansiktet og halsen, kan cellegift eller strålebehandling være anbefaler i stedet for eller i tillegg til kirurgi.

Komplikasjoner

Tungen kreft kan gjøre det vanskelig å snakke eller svelge, avhengig av hvor kreftsvulst ligger. Hvis den forblir ubehandlet, kan kreften spre seg til andre deler av kroppen, og kan føre til døden.

Hva er en metallisk smak i munnen et symptom på?

Å ha en metallisk eller stygg, bitter smak i munnen kalt smaksforstyrrelser. Behandling av denne tilstanden hjemme inkluderer forbruker sitron juice, nellik, kanel, natron eller saltvann.

Gum Disease

En metallisk smak er en kjent symptom av tenner og tannkjøtt. Gingivitis (tannkjøttsykdom), nedbrytningen av tannarbeid og dårlig munnhygiene kan presentere dette symptom.

Metal Poisoning

Bly eller kvikksølv forgiftning symptomer kan føre til en metallisk smak i munnen; kobber toksisitet kan kvalme, diaré og oppkast. Med blyforgiftning, en blå-grå linjen danner langs tannkjøttet, sammen med metallisk smak.

Medisiner bivirkninger

Mange medikamenter har en metallisk smak som en bivirkning, slik som Capoten, som brukes til behandling av høyt blodtrykk; litium, som brukes til å behandle bipolar lidelse; og Biaxin, et antibiotikum.

Prenatal Drugs

Kvinner som tar prenatal vitaminer, antibiotika og antidepressiva kan oppleve en metallisk smak i munnen.

Hormon svingninger

Når østrogennivået svinge, kan en metallisk smak i munnen noen ganger oppstå.

Behandlinger

Behandlinger for metallisk smak i munnen inkluderer pust mints, pusse tennene og skraping tungen etterpå, og blande en teskje salt i vann for en munn skyll.

Hvordan bli kvitt en hvit tungen

Mens det er mange årsaker til hvit tunge, de fleste årsaker til det er på grunn av mangel på skikkelig munnhygiene og kan lett korrigeres. Hvit tungen kan også manifestere seg som hvite flekker på tungen, en hårete hvit tungen, eller en hårete hvitt belegg på tungen.

Bruksanvisning

•  Finn ut om din type hvit tungen skyldes av dårlig hygiene eller noe mer alvorlig som trøske eller tungen kreft. Mens dårlig hygiene eller trøske kan rettes opp, må tungen kreft konsulteres gjennom en onkolog.

Bruk tungen skrape to ganger om dagen før du pusser tennene. Begynn i ryggen eller base av tungen din og gå videre. Gjenta denne prosessen opp til fire ganger for å frigjøre så mye rusk som mulig fra foldene av tungen.

Børst tennene som du regelmessig ville. Etter å pusse tennene prøve og børste tungen også. Ikke bruk for mye press som dette er unødvendig. Pensle så lenge du kan uten å skyve brekningsrefleksen for langt.

Skyll munnen med en alkoholbasert munnen vask. Alkohol vil bidra til å drepe bakterier bygge opp i foldene av tungen. Dette bygger opp av bakterier er den vanlige årsaken til hvit tunge.

Slutte å røyke. Røyking fører til smak knopp betennelse og fører også til dehydrering i munnen. At kombinasjonen gir spredning av bakterier som ellers ikke ville bli gitt en sjanse til å vokse i en ikke-røyker.

Spis sunn mat som ikke-sukker yoghurt og grønnsaker minst en gang om dagen. Yoghurt (helst usøtet) vil bidra til å gjenopprette balansen av bakterier og sopp i munnen som vil redusere mengden av hvit tungen stede. Å spise rå grønnsaker skrubber av mat akkumulering, bakterier og rusk på tungen.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege hvis hvit tungen ikke går bort etter gjentatte forsøk. Du kan ha en mer alvorlig tilstand.
  • Tongue sår, tunge flekker, hårete tunge, og andre farger på tungen kan være en annen tilstand som også kan kreve medisinsk konsultasjon.

Symptomer på et belegg på tungen

En i det vesentlige ufarlig tilstand, belagt tungen, kan være forårsaket av skader på overflaten av huden med varme drikker eller mat, eller kan utløses ved bruk av tobakkprodukter. Symptomene på en belagt tunge er ikke smertefullt eller farlig.

Fakta

En belagt eller en hårete tungen er en tilstand som rammer voksne menn og kvinner. For det meste, er det ufarlig, forårsaker mer forlegenhet enn noe annet. Alles tunge produserer keratin. Det virker som en form for beskyttelse for toppen av tungen. Når tungen produserer keratin raskere enn det er slitt bort, dette fører til en opphopning av keratin på toppen av tungen. Dette er årsaken til belagte tungen. Symptomer inkluderer en flott hvit frakk på toppen av tungen, en brun eller gul pels, dårlig ånde og hår på tungen.

Hvit Coating

Det første symptomet som varsler folk flest at de har belegg på tungen er et lyst hvitt belegg på toppen av tungen. Dette hvite belegg kan dekke hele tungen fra baksiden til spissen. Den hvite belegg er bygget opp keratin som samler seg på overflaten av tungen. Det er ikke smertefullt, men det er rart å se og kan alarm pasienten som ser den for første gang.

Mørkere Coating

En gang en person med et belegg på tungen ser i speilet og ser ikke et hvitt belegg. I stedet ser hun en gul eller brun belegg på tungen. Det er et symptom av belagt tungen hvori keratin bygge opp er blitt oversvømt av naturlig forekommende bakterier i munnen. Bakteriene har en gul eller brun pigment som farger keratin. Bakteriene er ikke skadelig, og det er heller ikke dette symptom på belagte tungen.

Bad Breath

Noen mennesker med belagt tungen oppleve dårlig ånde som et symptom. Dette er forårsaket av matrester og bakterier bli fanget i keratin bygge opp på tungen. Disse partikler og bakterier også kan føre til en stygg smak i munnen. Dette symptomet, men sosialt upraktisk, er også ufarlig.

Hair

Hvis noen som har belegg på tungen opplever en enda tyngre oppbygging av keratin, så han kan oppleve symptom på en hårete tunge. Keratin samler seg på smaksløkene på en måte som gjør at tungen ser ut som om det er dekket av pels eller hår. Hårete tunge er en mer alvorlig tilfelle av belagt tungen. Det kan være en mer oppskakende syn enn et belegg på tungen, men det er fortsatt en ufarlig tilstand.

Hvordan du kan oppdage helseproblemer ved å se på tungen

Hvordan du kan oppdage helseproblemer ved å se på tungen


Tungen er en av de mest informative musklene i body.The tungen kan fortelle deg hva som skjer med din helse hvis du kan lære å lese den på en nøyaktig manner.Discover helseproblemer ved å se på tungen og får foran din sykdom. Her er noen tips som jeg har funnet at du kan observere selv.

Bruksanvisning

Tungen hjelper deg med mange ting som du gjør hverdagen din life.Without tungen; du ville ikke være i stand til å snakke, tygge, smake og swallow.Realizing hvor avgjørende tungen er for alle er tatt for granted.You kan lese tegnene på tungen din å pin peker helseproblemer også.

Vi lurer alltid på hvorfor leger spør oss å åpne vår munn vidt å undersøke våre tunger. Dette gir dem en rask døren som skal åpnes til helseproblemer som vi måtte ha.

Betent eller hoven tunge:
Dette skiltet av tungen kan realate mangel på ernæringsmessige mangler som vitamin B. De fleste mors vet at når sår er funnet på en barnets tunge, at feber er på vei oppover.

tips Tongue:
Tuppen av tungen forteller oss at helseproblemer kan forekommer i hjertet og tynntarmen area.When en ordnede eller røde røde prikker blir funnet, kan dette være et tegn på stress og angst. Det kan også peke på forhold som for eksempel cøliaki, tvangslidelser eller en fobi.

Bak tips Tongue:
Dette området peker på åndedretts og immunsystemet. Rødhet og røde prikker her kan også fortelle oss om et respitory infection.This inkluderer bronkitt og lungebetennelse, eller emfysem.

Høyre og venstre side av tungen:
Dette området kan være pekte i retning av leveren area.When tungen er forstørret, vil man oppdage tenner markeringer på sidene av de tongue.This kunne peke på en lever problem, hepatitt, et forstørret lever eller en fettlever, en vanlig bivirkning av diabetes. De kan også indikere lav energi, oppblåsthet rundt de nederste ribbeina eller abdominal hevelse. Hvis en discolorization av blå-grønne eller lilla flekker på tungen sidene, kan du ha en mer alvorlig tilstand, for eksempel leverkreft eller skrumplever.

Center of Tongue:
Dette området av tungen peker på det område av fordøyelses body.The bukspyttkjertel, mage eller milt er relative here.A rødhet med en gulaktig belegg kan forekomme på tungen peker til syre tilbakeløp og Crohns sykdom.

Tilbake of Tongue:
Dette peker på nyrene og blære område av body.A tykk, gul belegg vil dannes på baksiden midten av tongue.If dette blir oppdaget; du kan være en kandidat for nyrestein eller en blære infection.Kidney fiasko er heller ikke ute av spørsmålet her.

Tips og advarsler

  • Rødhet i Tongue vil også vise deg at kroppen din mangler enkelte vitamines.You kan være mangler vitamin B eller vitamin B-12. En daglig sjekk på tungen din kan hjelpe deg med å avverge noen sykdom eller helseproblem er som kan være begynnelsen. Gjør en daglig sjekk for deg selv for å holde deg informert.
  • Jeg er ikke en lege. Denne informasjonen er hva jeg har forsket på min egen.

Slik fjerner metallisk smak i munnen forårsaket av medisin

Noen medisin du må ta inneholder kjemikalier som etterlater en rest i munnen som fører deg til å smake på ting som om du skulle spise noe metallic. Dette er kjent som "Dysgeusi." Dette problemet kan føre til at du har problemer med å spise visse matvarer, eller gjør normale aktiviteter. Heldigvis finnes det noen mottiltak du kan ta for å redusere smak i munnen.

Bruksanvisning

•  Øke antall ganger du pusser tennene på en dag. Pusse tennene bidrar til å kvitte seg noen rester på tungen som kan resultere fra å ta medisinen.

Børst eller skrape tungen med en tunge renere. Fordi tungen er direkte utsatt for den dårlige smaken av medisin, skraping lagene bør redusere eller eliminere smak i munnen. Ideelt sett vil du ønsker å gjøre dette etter at du har tatt medisinen.

Skyll munnen med en løsning av en kopp vann og en spiseskje salt. Sørg for å spytte ut løsningen etter skylling.

Drikk juice eller andre matvarer som har en sterk smak, for eksempel appelsinjuice, brus eller mat med marinaden eller grillsaus. Dette bør bidra til å maskere metallisk smak i tillegg.

Tips og advarsler

  • Sørg for at den metalliske smaken er en faktisk bivirkning av medisinen du tar. Ellers kan det være tegn på en alvorlig sykdom.
  • Sørg for å unngå noe mat eller drikke som medisinen ikke vil fungere godt. Rådfør deg med lege eller apotek for råd om å fjerne den dårlige smaken.

Grunnen til Salty smak i munnen

Grunnen til Salty smak i munnen


En salt smak i munnen kan skyldes en rekke årsaker. Det kan være bare litt irriterende, eller det kan hindre deg fra å nyte smaken av maten. I de fleste tilfeller varer det fra en uke til flere måneder. Det er ofte lett å finne årsaken og lindre det, men i sjeldne tilfeller, er salt smak et alvorlig symptom. I alle tilfelle, kaller langvarig salt smak for et besøk til legen.

Spytt Gland Infeksjon

Når en infeksjon angriper dine spyttkjertlene, kan en salt smak resultere. Ifølge Dental Problemer nettside, kan Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom som angriper fuktighetsproduserende kjertler, berøve kroppen, inkludert munnen, av normale væsker. Kusma og bakterieinfeksjoner kan også være mulige gjerningsmannen.

Mangel på Hydration

Ikke drikker nok væske kan føre til en salt oral smak. Ifølge Helse og ernæring tips nettside, tørr munn ledsaget av tørst er kroppens måte å fortelle deg at du trenger å drikke mer væske, særlig vann. Drikk åtte eller flere glass om dagen, og unngå å drikke for mye alkohol eller koffeinholdige drikker, som forårsaker dehydrering og kan øke salt smak.

Dårlig Dental Hygiene

Dårlig hygiene kan være en årsak til en salt smak i munnen. Ifølge Pub Med Health nettsted, hvis du ikke pusser tennene minst to ganger om dagen, kan plakk innskudd utvikle, fører til en salt smak i munnen. Dette kan begynne å skje så tidlig som 20 minutter etter at du har spist ditt siste måltid. Børste tungen når du pusser tennene og tanntråd hver dag.

Bihulebetennelse

Under en bihulebetennelse, reiser slim fra nesen ned til munnen. Foruten å forårsake dårlig ånde, kan dette også føre til en salt smak, ifølge Health Nutrition Tips nettside. Hvis du mistenker en bihulebetennelse, bør du oppsøke lege. Han kan forskrive antibiotika for å behandle bihulebetennelse hvis det er forårsaket av bakterier.

Gråter

En midlertidig salt smak i munnen kan utvikle seg når du gråter, selv om det er sjelden. Under intens, langvarig gråt, derimot, tårer, noe som er salt, renne ned i halsen din og kan skape en salt smak.

Hva er humper på tungen?

Hva er humper på tungen?


Når du tar deg tid til å se, finner du at den menneskelige munnen inneholder alle slags fargerike severdigheter. Lite støt kan vises på tungen for en rekke årsaker. I de fleste tilfeller er det ingen grunn til bekymring; imidlertid noen humper er et tegn for deg å søke legehjelp.

Papiller

De fleste av de røde nupper du ser på tungen er papiller. De forekommer som små, røde knuter som dekker hele overflaten av tungen. Mange av dem inneholder smaksløkene.

Funksjon

Smaksløkene er reseptor organer som gjenkjenner smak og videresende informasjonen tilbake til hjernen. Uten smaksløkene, du ville være i stand til å fortelle forskjellen mellom mat som er sur, bitter, salt eller søtt.

Betraktninger

Betale riktig oppmerksomhet til unormalt store eller smertefulle støt på tungen. Smaksløkene kan svelle dersom de utsettes for mat som er for varmt eller for sur. Sykdommer som oral herpes vises også som unormale eller irriterende humper på tungen.

Hvorfor har jeg en Metal smak i munnen min?

Hvis du merker en metallisk smak i munnen, er du ikke alene. Det er en kjent og ikke uvanlig problem med flere mulige årsaker.

Betydning

Dette kan være en indikasjon på problemer med oral helse, giftighet i blodet eller som en bivirkning av visse medisiner. Det betyr ofte at noe er galt, kanskje veldig små, kanskje alvorlig.

Typer

Den metalliske smaken kan skyldes metal forgiftning, tannkjøttsykdommer, tanninfeksjon, matallergier, nyresykdom, kreft eller bruk av medikamenter som antibiotika, antidepressiva eller blodtrykksmedisin.

Time Frame

Hvis det ikke er identifiserbar årsak, kan problemet gå bort av seg selv i alt fra noen dager til noen måneder. Ellers kan det vare inntil årsaken er fjernet.

Løsninger

Hvis oral helse er problemet, kan hyppigere børsting hjelpe, samt skraping tungen regelmessig med en tunge pensel. Hvis det vedvarer, kontakt lege.

Tips

Det har blitt foreslått av nettstedet Health Blurbs at det kan hjelpe å bruke plastredskaper når du spiser i stedet for sølvtøy.

Årsaken til en Metal smak i munnen

En plutselig metallisk smak i munnen kan være alarmerende. Finne ut mulige årsaker kan utelukke kilden. En eller sår i munnen kan bidra til å blø, hvilket kan forårsake en metallisk smak. Overveielser, og holde deg oppdatert med dental eksamener og årlige physicals, vil hjelpe en lege diagnostisere årsaken.

Årsaker

Forskning indikerer at en metallisk smak i munnen kan være relativt ufarlig. Finne årsaken til metallisk smak kan dra en persons generelle helse. Oftest kan årsaken være fra periodontal sykdom, tannfyllinger eller fra blod i munnen. Andre mulige årsaker inkluderer oral og intravenøs medisiner, gastrointestinale forstyrrelser, godartet kosten ketose, vitamin / mineral mangler, kjemoterapi / strålebehandling, visse sykdommer og halsbetennelse.

Identifikasjon

Det er viktig å finne årsaken for å utelukke sykdom, sykdom og ernæringsmessige mangler, noe som kan påvirke en persons generelle helse. Motta en diagnose kan identifisere en tilstand som kan, over tid hindre en mer alvorlig tilstand i fremtiden.

Betraktninger

Vurdere mulige faktorer som kan ha bidratt til metallisk smak. Gjennomgå medisiner som kan tas, og ta kontakt med en farmasøyt for å utelukke mulige bivirkninger.

Fordeler

Finne årsaken til metallisk smak kan ha stor nytte generelle helse. Hvis den metalliske smaken skyldes en tannlege problem, gå til tannlegen. Du kan hindre en mer alvorlig tilstand.

Forebygging / løsning

Gå til tannlegen regelmessig for å hindre periodontal sykdom, og se på gamle fyllinger. Ha en liste over alle medisiner, vitaminer og mineraler tatt, mulige matallergier og informasjon om eventuelle nye dietter. Denne informasjonen vil i stor grad hjelpe fastlegen, når du søker etter en diagnose.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Hva er årsakene til en hvit tungen?

Hver nå og da vil du kanskje legge merke til at tungen --- vanligvis en sunn rosa --- er belagt i hvitt. Mens en hvit tungen er vanligvis et tegn på at noe er off-kilter i kroppen din, er det ingen grunn til bekymring. Mesteparten av tiden, er årsaken til hvit tunge ufarlig og lett utbedret. I sjeldne tilfeller, men det kan være et tegn på alvorlig sykdom eller sykdom.

Betennelse

Overflaten av tungen er dekket med finger-lignende anslag kalt papiller. Hvis tungen er helt belagt i hvitt, har du mest sannsynlig har en betennelse i papiller. Den hvite utseende forårsakes av døde bakterier, rusk og døde celler blir sittende fast mellom papiller. Røyking, overdreven munn pusting og dårlig munnhygiene kan føre til at papiller å bli betent. Denne type hvite tungen kan behandles ved å børste tungen eller bruke en tungeskrape, slutte å røyke, drikke mer vann eller spise mer fiber, noe som bidrar til å skrape rusk fra tungen.

Oral Thrush

Hvis tungen er hvit i tykke, cottage cheese-lignende flekker, kan du ha trøske. Oral trost er en slags soppinfeksjon (Candida albicans), og oftest er sett hos spedbarn, eldre, diabetikere, rusmisbrukere, personer med immundefekter og astmatikere som blir behandlet med inhalasjonssteroider. Bruk av antibiotika eller cellegift kan også resultere i trøske. Behandlingen for trøske varierer avhengig av den underliggende årsaken, men er vanligvis behandlet med oral soppdrepende medisiner.

Leukoplaki

Hvite flekker på tungen (og munnen) kan også være forårsaket av en tilstand som kalles leukoplaki. I dette eksempel, ble cellene i munnen blir overdrevet, forårsaker de hvite flekker. Leukoplaki er ofte sett hos røykere og brukere av andre tobakksprodukter. Tilstanden er vanligvis ufarlige, men noen ganger muntlig kreftformer i de områdene der leukoplakia vises, og patcher selv kan også havn kreft. Vanligvis vil avslutte bruk av tobakksprodukter rydde opp tilstanden, men hvis ikke, kan en lege bruke en skalpell eller barberblad for å fjerne flekker. Selv da bør en person være årvåken om tilsynekomsten av patcher på grunn av økt risiko for kreft i munnhulen.

Oral Lichen planus

Hvis tungen har en Lacy utseende eller mange hevet hvite linjer, er du sannsynligvis til å ha oral lichen planus. Selv om ingen vet sikkert årsaken til oral lichen planus, har det vært noen linker til pasienter som har en autoimmun tilstand. Generelt, er det ingen behandling og tilstanden vil trolig gå bort av seg selv (men ofte er det kronisk, og vil dukke opp igjen til slutt).

Advarsel

Hvis hvit tunge er ledsaget av smerter, tap av følelse inni munnen eller sår som ikke leges etter flere dager, bør du oppsøke lege. Visse symptomer som følger med en hvit tungen kan være et tegn på kreft i munnhulen eller andre alvorlige sykdommer.

Hva som forårsaker tap av lukt og smak?

Sammenhengen mellom smak og lukt er en sterk en, så når det er et problem i ett område, er det ofte et problem i den andre. Noen ganger årsaken kan være mindre, men det er alvorlige forhold som kan føre til tap av disse sansene.

Betydning

Tapet av lukt og smak kan være noe mer enn en ulempe forårsaket av en kald, men selv da er det risiko. Den manglende evnen til å lukte en gasslekkasje eller smake mat som har gått dårlig kan føre til alvorlige konsekvenser.

Vanlige årsaker

Noen av de vanligste syndebukkene som forårsaker tap av smak og lukt er sigarettrøyk, forurensing, forkjølelse, medisiner som antibiotika og blodtrykket medisiner, tann og tannkjøtt sykdommer, blokkerte neseganger og allergier. Det er også vanlig for oss å miste noe av vår følelse av smak og lukt som vi blir eldre.

Andre årsaker

Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, kjemoterapi, nesepolypper, tumorer, kirurgi og enda en hit til hodet kan føre til et tap av lukt og smak.

Tester

Hvis du er bekymret for tap av smak eller lukt, kan en lege utføre en ripe og snuse test. Han kan også ringe for røntgen, CT og nese undersøkelser for å bestemme mengden av tap, dens årsak, og omfanget av skaden.

Forebygging / løsning

Mens mindre årsaker, for eksempel en forkjølelse eller røyking, kan håndteres på egen hånd, mer alvorlige årsaker kan kreve antibiotika eller kirurgi.

Hva er behandlingen for Hvite prikker på tungen?

Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Leukoplakia vises vanligvis i folk som bruker skråtobakk og kan være kreft. Oral lichen planus er vanligvis mindre alvorlig og kan være forårsaket av dårlig munnhygiene, bruk av tobakk eller drikker for mye alkohol.

Identifikasjon

Før behandling gis, bør folk med hvite flekker på tungen har sine leger eller tannleger undersøke dem for en riktig diagnose. Ifølge Mayoclinic.com, vises trøske vanligvis som "kremhvite lesjoner på tungen." Disse lesjonene ofte ha en cottage cheese-aktig utseende, og kan blø når man gnir. Imidlertid kan disse hvite flekker skrapes av, i motsetning til de som vises på grunn av leukoplakimateriale eller oral lichen planus, kan sistnevnte som produserer Lacey hvite flekker på tungen.

Betraktninger

Noen ganger hvite flekker på tungen fra leukoplakia eller muntlige lichen planus vil forsvinne hvis du slutter å drikke alkohol (for oral lichen planus) eller ved bruk av tobakk. Men siden trøske er forårsaket av overskytende candida albicans, kan det ofte dukke opp igjen til tross for arbeidet med å bare skrape dem av tungen. Noen alternative medisinske utøvere tror at dårlig kosthold, stress, kan en overforbruk av antibiotika, kortikosteroider eller p-piller anspore candida overvekst. Derfor kan endringer i kostholdet være nødvendig å fullstendig utrydde hvite flekker forårsaket av trøske.

Typer av medisinsk behandling

Leukoplakia kan forsvinne av seg selv, eller du kan trenge en tannlege for å fjerne den. Oral lichen planus behandles vanligvis med munnen skyllinger, medisiner som demper immunsystemet eller kortikosteroider. I tilfeller av trøske, er anti-sopp pastiller eller flytende medisin som vanligvis brukes til å eliminere candida sopp problem. Ifølge allmennlege Dr. John Pillinger i sin Netdoctor.com.uk artikkel, kan eksempler på medisiner for trøske inkluderer nystatin, amfotericin (f.eks Fungilin romber) eller mikonazol (f.eks Daktarin oral gel).

Effekter av endringer i kostholdet

Personer med hvite flekker på tungen sin på grunn av muntlige lichen planus kan noen ganger komme over sin tilstand ved å eliminere krydret mat. Personer med trøske er noen ganger satt på en candida reduserende diett som eliminerer visse candida-produserende matvarer. Når trøske setter det, er candida antas å formere seg raskere hvis du spiser for mye sukker eller gluten (et protein som finnes i hvete). Matvarer som inneholder disse ingrediensene kan innskrenkes eller elimineres en stund til du overvinne trøske.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å eliminere de tre viktigste sykdommer som forårsaker hvite flekker på tungen. De som korrekt identifisere deres problem og gjennomgår behandling er mer tilbøyelige til å komme raskere.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen


En rekke mulige årsaker finnes for hvit film som kan forekomme på tungen. Den hvite belegg består generelt av millioner av små bakterier som lever i tungen. Selv om dette er en godartet tilstand, er det skjemmende og sjenerende. Det er relativt lett å fjerne denne hvite film fra tungen; imidlertid er forebygging nøkkel. Tar de nødvendige skritt for å fjerne filmen krever endre noen daglige vaner og å være proaktiv. Finne årsaken til den hvite filmen er et viktig skritt i å fjerne den fra tungen.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

•  Besøk din helsepersonell for å utelukke eventuelle underliggende sykdommer som kan være årsaken til hvitt belegg på tungen, som for eksempel soppinfeksjon kalt trost.

Kjøp en tunge renere å skrape belegget ut av tungen. Bruk renere hver gang du pusser tennene.

Fukt tungen renere. Stikke tungen ut så langt det går. Plasser renere på baksiden av tungen og forsiktig dra den frem, skraping filmen frem som du går.

Skyll tungen renere i varmt vann og gjenta flere ganger til det hvite belegget har gått ned eller forsvunnet. Skyll munnen med varmt vann når du er ferdig.

Drikk rikelig med væske i løpet av dagen for å unngå dehydrering, som kan resultere i utvikling av en klebrig, hvitt belegg på tungen.

Bruk en saltvannsnesespray for å fjerne blokkerte nesegangene, som kan føre til ytterligere akkumulering av bakterier i munnen og på tungen.

Bruk en neti pott, en form for nasal vanning, tilgjengelig på apotek og helsekostbutikker, for å rense nesegangene og sinus hulrom. Dette vil bidra til å eliminere bakterier som dannes i nese og bihuler slimete, som renner inn i munnen og legger seg på tungen.

Avstå fra røyking, noe som fører til at overflaten av tungen til å bli betent. Betennelsen gjør at rusk og bakterier å bli fanget i tungen overflate, forårsaker filmen å utvikle.

Spis mye frisk frukt og grønnsaker, som vil bidra til å skrape rusk fra tungen, eliminerer den hvite filmen.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.