Digidexo.com

nevrolog disseksjon i halspulsåren

Hva slags Doctor Utfører Kirurgi av halspulsårene?

Hva slags Doctor Utfører Kirurgi av halspulsårene?


En kirurg utfører kirurgi på halspulsåren - enten en endarterectomi eller angioplastikk - for å hjelpe kvitte arterien plakk eller blokkeringer. Karkirurger gjennomgå år med fokusert trening for å bli spesialister i vaskulære problemer.

Utdanning og opplæring

Karkirurger delta fire år med college og fire år med medisinsk skole. Det er fire forskjellige veier de kan ta for å fullføre sin opplæring. De kan gjennomføre fem år med en generell kirurgi bosted etterfulgt av to år med en vaskulær kirurgi bosted; fire år med tidlig spesialisering opplæring i generell kirurgi etterfulgt av to års karkirurgi residency ved samme institusjon; tre år med generell kirurgi etterfulgt av tre år med vaskulær kirurgi; eller fem år med en vaskulær kirurgi gjesteatelierprogram.

Sertifisering

Etter endt utdanning og opplæring, kan karkirurger sitte for sertifisering eksamen gitt av American Board of Surgery. Avhengig av treningsbanen de tok, kan karkirurger sitte for generell kirurgi eksamen, karkirurgi eksamen eller begge deler.

Hvor de arbeider

Karkirurger fungere i samfunnet sykehus, akademiske undervisning sykehus, frittstående kirurgiske sentre og gruppepraksis. Enkelte lokalsamfunn har også vaskulær kirurgi sentre, bemannet av karkirurger og spesialtrente sykepleiere for å hjelpe pasienter med spesifikke vaskulære problemer, for eksempel halspulsåren kirurgi.

Hva de behandler

I tillegg til problemene med den karotide arterie, vaskulære kirurger å behandle problemene i sirkulasjonssystemet som påvirker disse - arterier og vener. Åreknuter, blokkerte arterier, embolisms, dyp venetrombose, aneurismer og vaskulære problemer av diabetespasienter er blant de forholdene karkirurger behandle.

Finn en vaskulær kirurg

Finne en kirurg er enkelt, takket være ressurser utviklet av Society for Vascular Surgery. Samfunnet hjemmeside har et søkeverktøy som gjør det mulig for pasienter å finne en nærliggende kirurg.

Hvordan Unblock halspulsåren

På hver side av halsen, vil du finne en halspulsåren. Carotis bære hovedblodforsyning fra hjertet til hjernen. Du kan føle arterien pulserende ved å plassere fingrene rett bak og til den ene siden av adamseplet. Blokkering i halspulsåren kan være farlig og føre til slike forhold som et slag. Det finnes en rekke ting som kan gjøres for å redusere eller fjerne denne blokkeringen.

Bruksanvisning

•  Reduser stress på blodårene dine, bremse utviklingen av aterosklerose i milde til moderate tilfeller ved å slutte å røyke, oppnå din idealvekt, og får regelmessig mosjon. Senking av natrium inntak av mat kan også hjelpe. Å opprettholde normalt blodtrykk er også en faktor.

Rådfør deg med legen din. Han kan be deg om å ta aspirin daglig eller foreskrive andre blodfortynnende medisin som vil bidra til å unngå dannelse av farlige blodpropper. Han kan også anbefale eller foreskrive andre medisiner for å kontrollere blodtrykket, slik som ACE-hemmere. Andre medisiner ville inkludere en kalsiumblokker eller statin medisiner for å redusere kolesterolnivået.

Gjennomgår en kirurgisk prosedyre som kalles endarterectomi kan være nødvendig hvis saken er alvorlig. Lokale eller generell anestesi vil bli administrert og et snitt langs den fremre delen av halsen vil bli utført av kirurgen, åpne påvirket halspulsåren og fjerne plakk.

Når plasseringen av innsnevring er for vanskelig å få tilgang direkte, kan kirurgen utfører en karotid angioplasti og stenting. Med denne fremgangsmåten, blir en liten ballong gjenget ved et kateter til området av tilstanden (arteria carotis) eller tilstopping. Ballongen blir så blåst opp, som i sin tur utvider arterien, og en liten maskenett pole, eller stent, er satt inn, holder arterien på nytt fra innsnevring. Prosedyren er fortsatt relativt nytt, og dens effektivitet er fortsatt blir beregnet.

Tips og advarsler

  • Deltagelse i en sunn livsstil med regelmessig trening vil bidra til å sikre god helse.
  • Rådfør deg med legen din dersom du opplever slike symptomer som:
  • • problemer med å svelge
  • • Uklart syn / tap av syn
  • • slurring av tale
  • • Tap av koordinasjon
  • • svimmelhet eller forvirring
  • • Vanskeligheter med å snakke eller forstå hva andre sier
  • • Svakhet eller nummenhet i benet, armen eller ansiktet på den ene siden av kroppen din bare

Hva er årsaken til en puls i halspulsåren?

Den puls registreres i arteriene nær hudens overflate slik som de i håndledd og hals. Den arterie i halsen kalles karotidarterien. Karotidarterien gir vanligvis en av de beste pulsavlesning, fordi det ligger så nær hjertet. Pulsen blir lest ved å plassere en finger til arterien og følelsen beats eller bevegelser i venen. Pulsene blir deretter tellet, og antallet resultat ved utgangen av ett minutt er pulsen.

Pulsen er ikke som noen tror, ​​et trykk på blod gjennom venene. Det er faktisk en sjokkbølge som beveger seg gjennom arterien når hjertet slår. Bevegelsen av hjertet når den er å pumpe blodet ut og skaper bølger eller vibrasjoner som går arteriene selv og ikke den blod.

Pulsen forandrer seg som følge av handling eller mangel på handling i et individ. Ved hvile, hjertet pumper langsomt og den resulterende pulstelling er lav, for eksempel 60 tellinger per minutt. Når en person gjør en rekke aktiviteter, må hjertet pumpe mer blod til lemmer og organer. De sjokkbølger coursing gjennom venene øker til i overkant av 150 tellinger per minutt.

Carotisar Disseksjonskurs Symptomer

Arteria carotis disseksjon, en rift i den indre fôr av blodåreveggen, er en potensielt livstruende tilstand. Carotis leverer oksygenrikt blod til hjernen, og ethvert avbrudd i tilførselen som kan ha meget alvorlige konsekvenser, avhengig i stor grad av varigheten av en slik avbrytelse. Men disseksjon kan og ikke skje uten noen umiddelbar skade, og dets tidlige symptomer kan lett forveksles med de av mindre alvorlige forhold.

Typer av Dissection

Disseksjon av halspulsårene er vanligvis delt inn i to hovedkategorier: spontane og traumatisk. Spontan disseksjon er utvilsomt den mest lumske av de to typene, fordi årsaken er nesten alltid ukjent, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere. Som navnet indikerer, traumatiske disseksjon resultater fra noen ytre eller indre skader på nakke og halspulsårene. Som et eksempel på indre traume, har carotis dissections blitt rapportert som en ekstrem komplikasjon av alvorlig kikhoste (kikhoste). I disse tilfellene ble det arterielle forårsaket av ukontrollerte episoder av paroksysmal hoste.

Typer Symptomer

Symptomene på carotis disseksjon er også delt inn i to kategorier: iskemiske og ikke-iskemiske. Som omtalt tidligere, er enhver avbrudd i blodstrømmen til hjernen svært alvorlig og potensielt dødelig. Slag og slagrelaterte symptomer faller inn i kategorien av iskemiske symptomer, mens ikke-iskemiske symptomer er de som ikke er direkte relatert til redusert eller avbrutt blodstrømmen til hjernen.

Iskemiske symptomer

En rift i den indre fôr av carotis, ifølge MedlinePlus, gjør at blodet til å flyte "i mellom lag av blodåren." Dette kan føre til en innsnevring av arterie, noe som reduserer blodtilførsel til hjernen, eller fullstendig okklusjon, som skjærer av blodstrømmen til den del av hjernen som leveres av arterien. En full-blåst hjerneslag kan oppstå kort tid etter disseksjon. Men hvis blodstrømmen fortsetter, men til en redusert rate, symptomene kan omfatte en svekkelse av synet som kommer og går, nummenhet, hukommelsestap, endring i bevissthet, eller uttalt svakhet på den ene siden av kroppen.

Non-Iskemisk Symptomer

De ikke-iskemiske symptomer på hals disseksjon er mindre alarmerende og kan lett forveksles med de av andre forhold. Non-iskemiske symptomer inkluderer tinnitus, en ringing i ørene; Horner syndrom, preget av en innsnevret elev, hengende øyelokk og senkingen av øyeeplet inn i ansiktet; hodepine; og nakkesmerter. Selv om en disseksjon ved sin utgangspunktet kan føre til ikke-iskemiske symptomer bare, kan tilstanden forverres og eventuelt videre inn i en iskemisk hendelse.

Forekomst og Diagnose

Forekomsten av carotis disseksjon --- både spontan og traumatisk --- er svært lav, forekommer i bare 2,5 til 3 personer per 100.000. Selv om et slag eller forbigående ischemisk hendelse (TIA) er et tegn på avbrutt blodtilførsel til hjernen, kan det være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer, av hvilke karotid disseksjon, men er en. Den eneste måten å endelig diagnostisere denne skaden er gjennom en arteriogram eller angiografi.

Hvordan virker en nevrolog diagnostisere et hjerneslag?

Et hjerneslag kan oppstå på grunn av en rekke årsaker. Det finnes mange ulike tester som kan brukes for å diagnostisere et slag; Men, vil legen ikke nødvendigvis trenger å bruke dem alle. Ofte, det første trinnet i et slag diagnose er en runde med blodprøver. Hvis disse peker på en mulig slag, kan legen din henvise deg for ytterligere tester og til spesialitet leger som en nevrolog.

Primary Care

Legen din vil først ta din medisinske historie og utføre en fysisk eksamen. Legen din vil sjekke blodtrykk og puls. Sørg for å fortelle legen din om eventuelle medisiner du tar, inkludert urte og helhetlig kosttilskudd. Legen din kan ha behov for ytterligere tester for å fastslå om du har hatt et hjerneslag, og kan henvise deg til en nevrolog.

Nevrologiske eksamen

I en nevrologisk eksamen, vil musklene og nervesystemet sjekkes. Legen din vil teste din reflekser, koordinasjon, følelse, tale, hukommelse og kognisjon. Legen din kan henvise deg til mer spesialiserte tester.

Magnetic Resonance Imaging

En MR gir et bilde av hjernen slik at legene kan finne ut om du har hatt slag. Det kan også bidra til å fastsette eventuelle andre problemer som involverer hjernen eller ryggmargen.

Carotis Doppler

En carotis doppler bruker ultralyd bølger for å tillate leger å sjekke blodstrømmen til hjernen din til å finne ut om halspulsåren har blitt påvirket av kolesterol avleiringer.

Cerebral arteriogram

Også kalt en cerebral angiogram, denne testen bruker et fargestoff som blir injisert inn i de spesifikke blodkarene som fører til hjernen. Dette gjør legen din for å oppdage eventuelle problemer i blodstrømmen.

Økt risiko

Du har økt risiko for å få slag hvis du tidligere har hatt et TIA (TIA) hjerneslag - en "liten" slag - eller hvis du har høyt blodtrykk, diabetes, hjertesykdommer, er overvektige, lede en stillesittende livsstil, røyker eller drikker alkohol i overkant.

Galleblæren fjerning Med Dome Down Technique

Hvis du står overfor muligheten for kirurgi for å fjerne galleblæren, kjent i medisinske kretser som en kolecystektomi, vil du uten tvil være glad for å vite at laparoskopiske kirurgiske teknikker har gjort utvinning fra denne operasjonen langt mindre utfordrende enn det pleide å være. Og en ytterligere raffinement til laparoskopisk kolecystektomi - kuppelen ned teknikk - har bidratt til å redusere sivile skader på gallegang som tidligere laparoskopiske prosedyrer ofte forårsaket.

Hvorfor du trenger det Surgery

Dersom legen din har anbefalt en kolecystektomi, har du sannsynligvis lider av galleblæren sykdom, også kjent som kolecystitt, eller gallestein, kjent som gallestein, ifølge University of Illinois Medical Center. Dette er vanlige plager, som gjør galleblæren fjernes en av de mest utførte kirurgiske prosedyrer i USA.

Dome Down Technique

Det som skiller kuppel ned tilnærming fra andre former for laparoskopisk kolecystektomi? Selv om alle laparoskopiske prosedyrer er minimalt invasive former for kirurgi, reverserer kuppel ned tilnærming trinnene for fjerning av betent galleblære, som begynner disseksjon på kuppelen, eller fundus, ifølge en artikkel av kirurger J. Stephen Scott og Roger A. de la Torre. Tidligere laparoskopiske teknikker begynte disseksjon ved foten av galleblæren, nær trekanten av Calot, en avgang fra den tradisjonelle tilnærmingen som brukes i åpen kirurgi, som begynte disseksjon på kuppelen. En av de uheldige bivirkninger av tidligere laparoskopiske teknikker, ifølge Scott og de la Torre, var "en økt forekomst av skade på galle anatomi," ses oftest som skade på gallegangen.

Scandinavian Study

Hvis du lurer på hvor godt den prosedyren fungerer, og tilbyr en skandinavisk studie noen verdifulle innsikter. Studien, utført av kirurger Jacob Rosenberg og T. Leinskold og publisert i en 2004 utgave av Scandinavian Journal of Surgery, har undersøkt effekten av kuppelen ned teknikk i kombinasjon med laparosonic (ved hjelp av lydbølger) disseksjon av galleblæren. Studien gruppen besto av 20 pasienter, som alle gjennomgikk kuppelen ned prosedyren. Median alder av pasientene i studien gruppen var 50, og median lengde på sine kirurgiske prosedyrer var 35 minutter (alt fra et lavt på 20 til en topp på 60 minutter).

Rosenberg og Leinskold rapporterer at alle pasienter "hadde begivenhetsløs kliniske kurs med ingen komplikasjoner." De fleste pasientene ble utskrevet fra sykehuset senere på dagen for sine rutiner, selv om man ble holdt over natten for å lette drenering fra stedet av kirurgi. Kirurgene påpeke at selv om laparosonic disseksjon teknikken er ikke noe nytt, synes det å være et ideelt valg "i tilfeller av akutt betennelse og i fibrose eller sammentrekning av [den] trekant av Calot."

Carotisar Surgery After Effects

Når plakk akkumuleres innenfor carotis, som er de to blodårene som forsyner blod til hjernen, kan det hende du trenger kirurgi for å rette noen innsnevring eller herding som har oppstått på grunn av denne buildup. Men alvorlighetsgraden av din tilstand tilsier vanligvis den type operasjon som du er kvalifisert. Den vanligste er en endarterectomy, en prosedyre der plakk og slimhinnen i berørte arterie er fjernet. Likevel, hvis du ikke klarer å delta i en slik prosedyre, er det neste alternativet vanligvis stenting, der en spole er plassert i det berørte fartøy å manuelt holde den åpen.

Blood Flow

Den mest fordelaktig etter at effekten av begge fremgangsmåtene er reetablering av riktig blodstrømning langs den påvirkede blodkar. Med blodstrømmen til hjernen korrigert, reduserer du risikoen for å utvikle komplikasjoner fra carotisar sykdom eller åreforkalkning, slik som forbigående iskemisk attakk (TIA) og hjerneslag.

Stroke

Mens flertallet av folk vanligvis opplever positiv etter effekter fra halspulsåren kirurgi, det er mulighet for å lide av komplikasjoner med disse prosedyrene. Hvis partikler av plakk løsne under en operasjon eller plassering av stent, kan du faktisk har et slag, da disse partiklene kan blokkere blodtilførselen til en del av hjernen din. I denne situasjonen ville det slag forekommer raskt etter operasjonen. Men du kan også utvikle en blodpropp fra enten drift, og også dette kan også føre til at du lider et slag. Clotting kan skje raskt etter operasjonen, men blokker spørre slag kan ikke skje før mye senere.

Restenose

Det er også mulighet for å oppleve etter at effekten av restenosis, som er i det vesentlige en "re-innsnevring" av de berørte arterien. Når dette skjer, er det vanligvis på grunn av visse vaner av livsstil som i utgangspunktet forårsaket opphopning av plakk, som kosthold, mangel på mosjon og røyking. Med restenose skjer dette oppbygging av plakk over tid, legger en stor vekt på legens anbefalinger etter den kirurgiske prosedyren.

Nerveskade

Noen ganger kan du oppleve den etter at effekten av nerveskade sammen samt nær området av prosedyren. Nummenhet i ansikt, hals eller tunge er trolig en av de mer vanlige, men du kan også lider av noen heshet og svelgeproblemer. Med noen av disse komplikasjoner, bør du se en forbedring av symptomer i en måneds tid.

Disseksjon

En annen mulig etter at effekten av arteria carotis kirurgi er noe som kalles en disseksjon. En disseksjon er en rift som danner langs arterieveggen fra stenten. Når dette finner sted, er blodstrømmen til hjernen avbrytes og kan føre til et slag.

Hematom

I noen tilfeller kan du oppleve den etter at effekten av et hematom, som er siste instans innsamling av blod i nærheten av området av kirurgisk prosedyre. Dette kan føre til at noen blåmerker og ømhet der hematom har dannet.

Kavernøse Sinus syndrom Ledelse

Lege og behandling av en nevrolog og / eller øyelege bør faktor i ethvert forsøk på å kunne styre cavernous sinus syndrom. Grunnen til dette er på grunn av de spesielle komponentene som utgjør de kavernøse bihulene i første omgang: nerver (inkludert optiske seg) en arterie, to typer av bihuler, og hypofysen. Problemer med noen av disse vil kreve ferdigheter av en eller begge av disse typer leger å administrere.

Kavernøse Sinus Syndrome

Tilstanden kalles cavernous sinus syndrom er forårsaket av noen patologiske tilstander som påvirker enten hjernenerver (trochlear, overkjevens, oftalmisk, oculomotor og abducens), eller halspulsåren, eller hypofysen, eller cavernous sinus og sphenoid sinus .

Patologiske tilstander (sykdommer, betennelser eller infeksjoner, lesjoner) generelt ikke bare påvirke en del av det kavernøse sinus området (nerver, for eksempel). I stedet har de en tendens til å påvirke mer enn en del av området samtidig (som nerver og sinus).

Behandle mer enn én tilstand

I motsetning til, si, kreft i hjernen, er cavernous sinus syndrom ikke bare en medisinsk problem som oppleves i ett område av kroppen bare. Med cavernous sinus syndrom, kan du oppleve mer enn én type patologisk tilstand i mer enn ett område, samtidig. For eksempel kan du ha betennelse og infeksjon i sphenoid sinus samtidig opplever lesjoner på oculomotor samtidig. Det er en komplisert tilstand.

Ledelse Hensynet

Administrerende en enkelt tilstand, som diabetes, er mye annerledes enn å prøve å administrere flere på en gang i den samme fysiske område på kroppen. Så håndtere nerver, arterie og andre cavernous sinus komponenter i skallen --- og eventuelle patologiske tilstander som utgjør en trussel mot deres fortsatte funksjon --- krever evne til å se det store bildet, medisinsk. Det betyr at rådgivning med spesialister som nevrolog og øyelege som du prøver å administrere ett, to eller flere patologiske tilstander som utgjør cavernous sinus syndrom.

Administrere og Kunnskap

Du kan ikke styre noe du ikke forstår. Så for å administrere cavernous sinus syndrom er det viktig å lære så mye fra det medisinske miljøet (og dine spesifikke leger) om patologiske tilstander du opplever som et resultat av cavernous sinus syndrom.

Administrerende Treatment

Akkurat som du trenger for å forstå sykdommer, infeksjoner, betennelser eller lesjoner du opplever som et resultat av cavernous sinus syndrom, er det like viktig å følge til punkt og prikke noen medisinsk rådgivning eller behandling retningslinjer gitt av dine leger. Ellers kan vellykket ledelse ikke oppnås og tilbakeslag eller forverrede tilstander kan forekomme. Tross alt, kan du ikke kunne styre en sykdom hvis du nekter å følge legens ordre.

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du måle hvilepuls? The National Institutes of Health sier kroppen skal være i ro i minst 10 minutter på forhånd. Nyfødte, barn, voksne og idrettsutøvere har ulike hvilepuls. Avvik fra standard puls, som er fastsatt av NIH, kan være en indikasjon på alvorlige helseproblemer.

I Morgen

The American Council on Exercise anbefaler å sjekke pulsen før du går ut av sengen etter en hel natts søvn. Plasser fingertuppene på den side av halsen, at halspulsåren, eller ved håndleddet for å måle radial puls. Overvåk pulsen i et helt minutt før du flytter. Små svingninger på grunn av ytre stressfaktorer er normale. Snakk med en lege hvis pulsen stadig øke. Dette kan tyde på dehydrering eller infeksjon.

I løpet av dagen

Overvåk hvile puls etter et avslapningsperioden varer lenger enn 10 minutter. Les litteratur, drikke en koffeinfri drikke og slappe av. Lytt til beroligende musikk. Ikke delta i noen fysisk aktivitet i løpet av denne tidsperioden. Ifølge National Institutes of Health, en hvile puls tatt på denne måten er like pålitelig som priser overvåkes i morgen. Noen kan synes det er vanskelig å slappe av senere på dagen og eksterne stimuli kan være distraherende.

Under trening

Sjekk din hvilepuls under kondisjonstrening for å avgjøre program effektivitet. Ifølge Mayo Clinic, godt trente utøvere har lavere hjertefrekvenser som kroppene deres begynner å behandle mer oksygen med mindre anstrengelse. Effektive treningsøkter føre til en gradvis reduksjon i hvilepuls puls. Den gjennomsnittlige amerikaner har en hvile puls mellom 70 og 80 slag per minutt. Tiger Woods har en hvilepuls på 50-tallet. Lance Armstrongs hvilepuls har blitt registrert i de lave 40-årene.

Under Avsmalning

Ta deg god hvile puls mens tapering, eller redusere treningsøkter umiddelbart før store sportsbegivenheter. Profesjonelle idrettsutøvere taper en eller to ganger i året for å holde seg i topp stand og hindre utmattelse. De redusere treningsøktene i henhold til pulsen. Livsstils publikasjoner anbefale å holde pulsen lav for topp ytelse. Høye pulsen resultere i et dårlig resultat.

Hva er årsaken til Artery Plakk?

Hva er årsaken til Artery Plakk?


Koronar hjertesykdom er et begrep som brukes for å beskrive mange hjerte-relaterte forhold. En av disse er blokkerte arterier, en tilstand hvor veggene i en arterie som er blitt blokkert med plakk. Det er ulike årsaker til arterie plakk og måter å forebygge tilstanden.

Hva er Artery Plakk?

Artery plaque består av flere stoffer som finnes i blodet, blant annet fett, kolesterol, celleavfall, fibrin og kalsium. Disse materialene bygges opp langs blodårene for å danne plakk. Plakk innsnevrer arteriene og kan til slutt blokkere dem.

Artery Plakk Årsaker

Ifølge the Heart, Lung and Blood Institute, begynner plakk i arteriene med skade på arteriene. Faktorer slik som høyt blodtrykk, røyking, store mengder av visse fettsyrer, kolesterol og sukker i blodet kan skade veggene av arteriene.
For å reparere skaden, er fettvevet sluppet å hjelpe starte reparasjonsprosessen. Som svar på buildup langs veggene, kan arteriene utskille mer stoffer for å legge til plakk, ytterligere tilstopping arterien.

Effekter

Det er flere farer forbundet med plakk i arteriene. Plakk i blodårene som frakter blod til hjertet kan føre til smal og til slutt blokkere arteriene, som fører til hjerteinfarkt og hjerneslag.
Hvis plakk bygger seg opp i halspulsårene, som forsyner hjernen, kan blodstrømmen til hjernen bli redusert og føre til slag.
En tredje tilstand forårsaket av plakk i arteriene er perifer karsykdom. Når blodkarene i bena bli begrenset eller blokkert, kan du oppleve smerter, nummenhet eller infeksjoner i bein og føtter.

Symptomer på plakk

Du vet kanskje ikke blodårene dine er blokkert er tilstoppet med plakett til oppstå en store helsemessige problemer, slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Se for symptomene.
Kortpustethet, brystsmerter, kvalme, svimmelhet og hjertebank kan være tegn på koronar hjertesykdom. Tette carotis kan gi symptomer som svakhet eller nummenhet på en side av kroppen, utydelig av ord, tap av synet på et øye eller manglende evne til å bevege en arm eller et ben.
Plakk i perifere arterier kan være preget av smerter i et ben, langsom helbredelse av skader i føtter, koldbrann og kalde føtter.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer kan være den beste måten å unngå arterie plakk eller for å holde mer oppstår. Dette inkluderer trene regelmessig, spise en balansert diett lav på mettet fett og kolesterol, opprettholde en sunn kroppsvekt og unngå stress.
I noen tilfeller kan medikament være nødvendig å bidra til å senke kolesterol og lavere blodtrykk. Aspirin og andre blod tynning medikamenter kan også brukes til å redusere dannelse av størknet blod.
Kirurgiske prosedyrer kan være nødvendig å fjerne blokkerte arterier. Stent, bypass-kirurgi eller ballongangioplastikk kan være nødvendig for å forhindre hjerteanfall eller slag.

Hva er årsakene til en lav pulsfrekvens?

Hva er årsakene til en lav pulsfrekvens?


Ved å sjekke pulsen din, kan du finne din hjertefrekvens. Det kan sjekkes på håndleddet eller halsen (på halspulsåren). Du bør tids pulsen i 10 sekunder, deretter multiplisere antall slag med 6 for å måle din hastighet i 1 minutt. Din normal hvilepuls bør være et sted mellom 60 og 90 slag per minutt. Det er godt å ha en lav puls, men når pulsen blir for lavt, kan det resultere i en alvorlig tilstand. Den medisinske betegnelsen på en lav puls er bradykardi, som er definert som mindre enn 60 slag per minutt.

Hjerte Rhythm

Når pulsen er lav, betyr dette at hjertefrekvensen er lav, og det betyr at hjertet ditt er å måtte jobbe hardere for å pumpe blodet. Lav puls kan være forårsaket av en forstyrrelse av de elektriske impulsene som holder hjertet i rytme. Hvis blodtrykket faller også, kan det resultere i hjertestans. Hvis du opplever tap av energi, svakhet og besvimelse, sammen med en lav puls, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hypotyreose

Lav skjoldbrusk funksjonen kalles hypotyreose. Lav puls er blant de mange symptomer på hypotyreose. Når skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere nok av hormoner som er nødvendige for din normale kroppsfunksjoner, bremser kroppen ned. Venstre ubehandlet, kan hypotyreose føre til mer alvorlige tilstander, som diabetes, høyt blodtrykk, depresjon og vektproblemer.

Hypotermi

Hypotermi er en tilstand der kroppstemperaturen er lavere enn 95 grader Fahrenheit. Resultatet er svekkelse av de normale prosesser i kroppen din, påvirker funksjoner inkludert din visjon, pust, blodtrykk, tale og muskler. Hjertefrekvensen bremser, og derfor pulsen er lav. Til slutt, kan du miste bevisstheten. Du kan være i stand til å overleve hypotermi i noen timer, men medisinsk behandling er avgjørende.

Underernæring

Underernæring oppstår fra mangel på riktig ernæring. Tilstanden kan føre til problemer knyttet til healing og din evne til å bekjempe infeksjoner. Som det blir mer alvorlig, kan det påvirke pusten din, forårsake nyreproblemer og føre til hjertesykdommer. Venstre ubehandlet, kan det bli mer alvorlig og føre til en lav hjertefrekvens og svak puls. Underernæring kan til slutt føre til døden.

Medisiner

Visse medisiner er ment å bremse pulsen, noe som senker pulsen din også. Betablokkere, digitalis og kalsiumkanalblokkere er beregnet for dette formål. Beroligende medisiner og beroligende midler kan også redusere hjertefrekvensen. I noen tilfeller kan en lav puls være en bivirkning av en medisinering. Hvis dette skjer, bør du rådføre deg med lege. Du bør aldri slutte å ta et medikament før du snakker med legen din.

Årsaker til fugax

Fugax, som er latin for "flyktig," kan referere til en av to midlertidige medisinske tilstander.

Amaurosis fugax

Amaurosis fugax er et midlertidig tap av syn på ett øye som varer fra noen sekunder til flere minutter, ifølge nettsiden til University of Maryland Medical Center. Den er forårsaket av en mangel på blodstrøm til netthinnen, sannsynligvis på grunn av et stykke av plakk transporteres i blodet fra halspulsåren til retinal arterie. Amaurosis fugax er ikke i seg selv skade, men det kan tyde på at du har en høyere risiko for hjerneslag. Ta kontakt med en lege hvis du lider av tilstanden.

Den viktigste risikofaktoren for amaurosis fugax er arteriosklerose av halsen. Arteriosklerose er oppbygging av plakk, en substans fremstilt av fett og kolesterol, i arteriene. Risikofaktorer for arteriosklerose omfatter diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, et fettrikt kosthold, fedme, røyking og en personlig eller familiehistorie med hjertesykdom, ifølge University of Maryland Medical Center.

Proktalgi fugax

Bortsett fra den korte smerten det fører til, er proktalgi fugax ufarlig. Ifølge nettsiden til Three Rivers Endoscopy Center i Pittsburgh, Pennsylvania, proktalgi fugax - Latin for "flyktig rektal smerte" - er en krampe i endetarmen eller bekkenområdet som vanligvis varer i 20 minutter eller mindre. Det oppstår ofte på natten, og noen pasienter har sagt proktalgi fugax oppstår oftere i tider med stress. Det er ingen kjent årsak eller behandling, men passerer gass eller har avføring kan noen ganger lindre smerten. Proktalgi fugax er ingen indikasjon på ytterligere plager.

Symptomer på arteria carotis stenose

Arteria carotis stenose er en innsnevring og herding av arterien på grunn av opphopning av fettstoffer innskudd langs blodårene som forsyner blod til hjernen. Høyt kolesterol er trolig en av hovedårsakene til denne tilstanden, men du kan også oppleve dette oppbygging av plakk fra høyt blodtrykk, røyking og alder. Du kan til og med utvikle denne tilstanden av fedme, røyking, en stillesittende livsstil og yourgenetics. Uavhengig av årsaken, er det mulighet for å lide av symptomer på stenose.

Asymptomatisk

For folk flest, særlig under utbruddet av stenose, vil du ikke lider av noen symptomer på tilstanden til alle. Det er ikke før oppbygging av plakk har sterkt redusert blodstrømmen til hjernen om at du vanligvis manifestere noen tegn på at det er et problem. Men kan vanlige screenings ofte oppdage om en eller begge av dine carotis har begynt å begrense. Legen din kan jevnlig sjekke helsen til disse blodårene når det er en historie av sykdom i familien din, du lider av høyt kolesterol eller høyt blodtrykk, eller visse livsstilsfaktorer har plassert deg på en større risiko for stenose.

Nummenhet

Når halspulsåren smalner, er det mulig å oppleve symptom av nummenhet. Dette er vanligvis isolert til høyre eller venstre side av kroppen, avhengig av hvilken blodåre inneholder stenose. Du kan begynne å lide av en mangel på følelse på den ene siden av ansiktet, langs en enkelt arm eller innen ett av bena. Denne nummenhet kan ofte være ledsaget av en viss svakhet i det berørte område av kroppen.

Talevansker

En annen potensiell symptom på en carotisar stenose innebærer problemer med din evne til å snakke. I denne situasjonen, kan du plutselig finner ut at din tale har blitt uleselige eller dine ord begynner å snakke utydelig. Dette er en god indikasjon på at oksygen og næringsstoffer blir fratatt til hjernen.

Kognitive problemer

Med en stenose av arteria carotis, kan du begynne å oppleve problemer i kognisjon. Når dette symptomet utvikler, kan du ha problemer med å forstå hva folk sier til deg, eller du kan ha problemer med å faktisk kommunisere med andre, for eksempel glemmer ord eller navn på stedene.

Synsproblemer

Noen ganger kan en innsnevring langs halspulsåren forårsake noen problemer med synet. Hvis dette var tilfelle, ville du mest sannsynlig lider en brå tap eller reduksjon i visjonen. Denne endringen i synet er vanligvis isolert til høyre eller venstre øye.

Lammelse

Når stenose er mye mer alvorlig og blodstrøm er sterkt redusert, kan du oppleve lammelser. Og mye som symptom på nummenhet, er denne manglende evne til bevegelsen vanligvis isolert til bare den ene siden av kroppen, det være seg i ansiktet, armen eller benet.

Cavernous Sinus Tumor

Den kavernøse sinus-systemet er plassert bak øynene på hver sin side av bunnen av skallen og er fylt med blod. Grunnen til at den cavernous sinus systemet er så viktig er at den består av halspulsåren, nerver som gjør at øynene og ansiktet å ha sensasjon samt nerver som tillater musklene å bevege øyet.

Definisjon

Carvernous sinus svulster kan være godartet eller ondartet, og er en vanlig årsak til cavernous sinus syndrom. Det er tre vanlige typer svulster som påvirker dette området, inkludert meningeomer, karsinom, og metastaser

Årsaker til sinus cavernosus Tumor

Ifølge Cedars Sinai Sinus Center, sinus svulster er sjeldne og bare ca 2000 tilfeller er diagnostisert årlig i USA alene. Røyking og eksponering for støv og damp kan øke risikoen for cavernous sinus svulster. Noen ganger traume eller infeksjon til området kan føre til tumorer å utvikle seg i det kavernøse sinus-systemet.

Symptomer

Det vanligste symptomet på en cavernous sinus tumor er dobbelt syn; men du kan også lider av symptomer som periodisk tretthet, pustevansker, økt intercranial press, eller en svak puls.

Dersom svulsten presser mot skallen, folk vanligvis opplever hodepine og dobbeltsyn. Symptomene på en cavernous sinus tumor avhenger mye av størrelsen og presis plassering av svulsten.

Av og til, folk som har denne lidelsen varsel svimmelhet og uklar tale. I noen av de mest ekstreme tilfellene, har folk opplevd anfall, ensidig lammelser og koma.

Diagnose

Ved mistanke om en cavernous sinus tumor, vil en lege trolig begynne ved å bestille en CT scan eller en MR for å gi bilder av bein, kalsium og bløtvev. Bildene vil gi en strukturell visning for en lege å kunne diagnostisere pasienten. I noen tilfeller kan en fiberoptisk omfang settes inn i det nasale hulrom til en gjennomgang av den sinus-systemet. Et endoskop kan anvendes for å bestemme om massen er kreft.

Behandling

En av de mest vanlige behandlinger av en kavernøse sinus tumor er en delvis eller full reseksjon, eller fjerning av tumoren, men dette er ikke alltid mulig på grunn av plasseringen og vekst av svulsten. Imidlertid, hvis den kavernøse sinus tumor er liten, endoskopisk kirurgi kan bli brukt som en minimal invasiv behandling. Men hvis svulsten har spredt seg fra cavernous sinus system inn i kinnet, øyne, hjerne, nerver eller andre områder i skallen, kanskje mer avanserte behandlinger være nødvendig. Kjemoterapi og stråling kan være alternativer for pasienter som ikke er kandidater for kirurgi. Mange leger vil kombinere behandlinger for å maksimere effekten og skreddersy behandlingen til behovene til den enkelte pasient.

Komplikasjoner

I noen tilfeller, cavernous sinus svulster føre til en økning i trykket i hjernen og kan føre til en aneurisme. Et brudd av en aneurisme fører ofte til store blødninger, som kan være dødelig, og kan føre til hjerneslag, uførhet og død. Noen ganger, aneurismer føre til nevrologiske problemer, som svakhet og nummenhet.

Årsakene til Temporal arteritt

Ifølge Mayo Clinic, gigantiske celle arteritis (også kalt temporal eller kranie artritt) er en betennelse i slimhinnen i blodårene dine. Det utvikler oftest i hodet, spesielt i timelige arteriene som splittet av fra en blodåre i nakken kalles halspulsåren. Kortikosteroid medisiner vanligvis tilbyr rask lindring av symptomer, og i tid, er sannsynlig fullstendig gjenoppretting.

Effekter

Blodårene dine er bøyelige rør med plumpe, elastiske vegger. Oksygenrikt blod kommer ut hjertet ditt gjennom kroppens hovedpulsåren, aorta. Aorta deretter deler seg i mindre arterier som sender blod gjennom hele kroppen.

The National Institute of Health (NIH) sier timelige, gigantiske celle og kranie arteritis utvikle seg når en eller flere blodårene blir betent og hoven. Hevelse er mest sannsynlig skje i timelige arteriene, som strekker seg fra fronten av ørene opp i hodebunnen. Noen ganger bare en del av en arterie er påvirket av hevelse.

Årsaker

Det er ikke kjent nøyaktig hva som forårsaker betennelse i timelige arteriene. NIH sier det kan være i det minste delvis på grunn av en defekt immunforsvar (hvor kroppen reagerer tilsynelatende skadelige fremmede substanser).

Temporal arteritt kan også oppstå under eller etter en diagnose av polymyalgia rheumatica (en betennelsessykdom som forårsaker smerter og stivhet i hofte eller skulderområdet). The Mayo Clinic sier om lag 50 prosent av personer med temporal arteritt også lider av polymyalgia rheumatica.

Risikofaktorer

Temporal arteritt nesten utelukkende rammer personer over 50 år (gjennomsnittlig debutalder er 70). The Mayo Clinic sier at kvinner er opp til tre ganger mer sannsynlig å utvikle temporal arteritis enn menn.

Temporal arteritt har vært knyttet til alvorlige infeksjoner og store doser antibiotika. NIH sier noen bevis tyder på conidition er arvelig.

Symptomer

De mest utbredte symptomer på temporal arteritis er kronisk og alvorlig hode smerter og ømhet i begge tinningene. Andre mulige tegn er kjevesmerter, feber, vekttap og tåkesyn eller dobbeltsyn.

Komplikasjoner av temporal arteritis kan inkludere blindhet og, i sjeldne tilfelle, hjerneslag.

Behandling

Umiddelbar behandling av temporal arteritt er nødvendig for å hindre permanent synstap. Den primære middel er en høy dose av et kortikosteroid medikament slik som prednison. Selv om symptomene dine kan løfte i noen dager, kan det hende du må ta medisiner i minst ett eller to år.

The Mayo Clinic sier en liten studie har vist at azatioprin (Imuran) kan være nyttig i behandling av gigantiske celle arteritis når det brukes sammen med mindre doser av prednison. Imidlertid er større studier er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

NIH sier folk flest til slutt bli helt frisk fra temporal arteritt, men sykdommen kan komme tilbake en gang i fremtiden punkt.

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner


Dysplasi av sphenoid bein kan forekomme med bihulebetennelse fører til tilstanden manifestert ved intens hodepine. Involvering av sphenoid bein med bihulebetennelse kan føre til sphenoid bihulebetennelse. Tidlig diagnose og behandling er viktig som tilstanden kan være progressiv og kan innebære alvorlige komplikasjoner når venstre ubehandlet.

Betydning

Sphenoid dysplasi innebærer et bein abnormitet der sphenoid beindannelse er ufullstendig. Den sphenoid ben danner en del av øyehulen, og den har bihulene rager ned til nesehulrommet. Dens misdannelse kan skyldes medfødte defekter eller skalle-mangel, og det kan være involvert med bihulebetennelse.

Bihulebetennelse kan oppstå langs defekt sphenoid bein, noe som resulterer i tilstanden til sphenoid bihulebetennelse. The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery definerer bihulebetennelse som betennelse i slimhinnen i bihulene, bein og hulrom. Når inflammasjon påvirker sphenoid ben, inntreffer sphenoid sinus som er en av de mest utfordrende typer bihulebetennelse som kan føre til forskjellige komplikasjoner.

Symptomer

Diagnostisering sphenoid bihulebetennelse er ofte vanskelig på grunn av de subtile manifestasjoner av symptomer. Den vanligste tegn på tilstanden omfatter hodepine som kan være intens nok til å påvirke søvnen, og selv narkotika kan ikke være i stand til å gi lindring. Feber kan være til stede eller rhinitt med smerte dypt i øynene. Noen kan også føle hypoesthesia eller mindre sensasjon langs ansiktet.

Komplikasjoner

Leaving tilstanden ubehandlet kan føre til ødeleggende komplikasjoner som kan medføre nevrologiske, vaskulære og optiske strukturer. I nærvær av sphenoid dysplasi, kan bihulebetennelse lett komme nær hjernen som kan føre til hjernehinnebetennelse og kronisk kan danne pus eller abscess som kan spre seg til hjernen forårsaker en livstruende tilstand. Mild betennelse i øyelokket som kan føre til blindhet kan også forekomme. Vaskulære komplikasjoner kan føre til aneurisme eller blodpropp på grunn av involvering av halspulsåren. Astma kan også utvikle, og det kan være tap av følelse til lukt og smak.

Behandling

Når diagnosen er etablert for sphenoid bihulebetennelse, er antibiotika umiddelbart administreres sammen med decongestant som behandling innen 24 timer. I nærvær av alvorlige komplikasjoner, er operasjonen ofte indikert å etablere drenering.

Forebygging / løsning

Enkle tiltak som å drikke rikelig med væske kan holde nese tynn. Også, lider bør slutte å røyke, trene forsiktig blåser i nesen, drikke mindre alkohol og unngå ekstreme temperaturer som hindrer bihulebetennelse.

Capillary Punktering Vs. Venepunksjon

Capillary Punktering Vs.  Venepunksjon


Når din lege bestiller blod for laboratorietesting, kan blodet trekkes via kapillær punktering eller venepunksjon. Dette betyr at nålestikk er metoden for å fremskaffe blodprøven, og enten den kapillære eller venen er valgt som kilde for blodprøvetaking.

Kapillærer

Finnes i hele kroppen, kapillærer er tynne hair strukturer som fører blod fra arteriene til venene.

Årer

Årer, mye større enn kapillærer, transportere blod fra kapillærene til hjertet. Det er hundrevis av årer i kroppen som ville dekke anslagsvis 60.000 miles hvis lagt ende til ende.

Capillary Punktering

Også kjent som en finger pinne eller hæl stick, innebærer kapillær punktering jabbing huden med en skarp nål (Lancet) og samle de resulterende dråper blod på et lysbilde eller strimmel.

Venepunksjon

Venepunksjon krever et trenet helsepersonell å tappe en vene med en nål og sprøyte, vanligvis en som kjører langs den indre albue (antecubital fossa), men baksiden av hånden, håndleddet eller halspulsåren kan brukes om nødvendig.

Betraktninger

Kapillær punktering er mindre invasiv, raskere og generelt mindre smertefull enn venepunksjon. Minimal trening gjør diabetikere og andre som trenger hyppige blodprøver for å gjøre dette hjemme. Venepunktur, byr imidlertid på mer blod for testing, som ofte fører til mer nøyaktige testresultater.

Carotis Pain

Carotis Pain


Carotis er to store arterier som tillater oksygenert blod til å strømme fra hjertet til frontal lobe av hjernen. Disse blodårene er utsatt for visse sykdommer som kan føre til alvorlige helsemessige problemer hvis venstre ubehandlet.

Carotisar sykdom

Carotisar sykdom oppstår når plakk bygger seg opp i carotis. Denne oppbygging av plakk kan øke risikoen for slag. Alvorlige tegn kan utvikle seg i senere stadier, slik som plutselig nummenhet i ansikt, arm eller ben, sløret tale, og plutselig blindhet på ett øye.

Karotider Artery aneurisme

En karotider arterie aneurisme oppstår når veggene i halspulsåren svekke og utvide og muligens briste fra fortynnede vegger. Symptomer på halspulsåren aneurismer inkluderer forbigående iskemiske anfall, som er "advarsler slag", eller en full-blåst slag. Andre symptomer inkluderer hevelse i ansiktet, heshet og svelgeproblemer.

Carotidynia

Carotidynia fører en kontinuerlig bankende smerte som følte fra tempelet til øyne, ører eller kinn. Symptomer oppstår vanligvis i løpet av kaldt vær, og noen pasienter føler en hevelse sensasjon i kjertlene og oppleve alvorlig migrene sammen med smerter på siden av ansiktet.

Pediatrisk Resuscitation Retningslinjer

Pediatrisk Resuscitation Retningslinjer


Pediatric gjennoppliving retningslinjer er skissert av den pediatriske kjede av overlevelse utviklet av American Heart Association. Den pediatriske kjede av overlevelse er forebygging, tidlig tilgang, tidlig HLR, tidlig defibrillering og tidlig avansert omsorg. Retningslinjene er tilpasset å ta høyde for utfordringene i barns anatomi. Barn har unike behov og utfordringer som følge av mindre, underutviklede anatomiske strukturer og fysiologiske systemer. Spesiell vekt er også gitt til forebygging av ulykker.

Forebygging

Ulykker er nummer én morder av barn og voksne i alderen 1-24, ifølge National Institutes of Health. Utilsiktede dødsfall inkluderer motorkjøretøy kollisjoner, faller, drukningsulykker og forgiftninger. Forebygging av barndommen ulykker bør inneholde riktig installasjon og bruk av bilbarnestolen begrensninger, låst medisin og rengjøring produkt skap og tilsyn rundt bassenger, lekeapparater og andre områder hvor drukningsulykker og faller kan forekomme.

Early Access

Tidlig tilgang betyr å få profesjonell hjelp til barnet så snart som mulig. Den begynner ved først å sikre at åstedet for hendelsen er trygt. Da er det nødvendig å vurdere offerets bevissthet ved å spørre "Er du ok?" Barn kan ikke være i stand til å svare avhengig av deres utviklingstrinn. Gni barnets sternum med knokene i en knyttneve eller flick på fotsålen for et spedbarn. Dette vil hjelpe deg å vurdere barnets nivå av respons. Du bør utføre to sykluser med HLR før du ringer 9-1-1 eller annen lokal nødnummeret. Hvis andre personer er tilgjengelig, må rednings utpeke en spesiell person å ringe nødnummeret og en annen for å hente en AED.

Tidlig HLR

HLR fokuserer på ABCs: luftveier, pust og sirkulasjon. Først ser i barnets luftveier. Hvis det er en synlig hindring, fjern det. Løft forsiktig barnets hake til å bøye hodet litt bakover til den såkalte sniff posisjon. Bevegelsen er veldig liten og ser ut som om barnet har bare luktet noe. Et barns luftrøret, eller luftrør, er veldig myk, og hvis halsen er utvidet for mye vil det kuttes luftstrøm. Deretter kontrollerer puste. Se, lytt og føl etter bevegelse av luft inn og ut av lungene. Til slutt kontrollerer sirkulasjon for tilstedeværelsen av en puls. Sjekk pulsen på halspulsåren hos barn eldre enn ett år. Hvis pasienten er et barn, kontrollere puls på brakialarterie plassert på innsiden av overarmen mellom biceps og triceps.

Begynn brystkompresjoner etter ABCs er vurdert. HLR, eller hjerte-lungeredning bør bare utføres på en bevisstløs barn uten puls. Pediatric brystkompresjoner bør gjøres 100 ganger per minutt. Kompresjoner bør være omtrent en tredjedel til halvparten av dybden av barnets overkropp. Etter 30 kompresjoner, gi to innblåsninger. Åndedrag skal leveres sakte og jevnt over en ett til ett og et halvt sekund intervall.

Tidlig defibrillering

Hjertestans hos barn er oftest forårsaket av respirasjonssvikt. Dette er grunnen til at det er viktig å gi kunstig åndedrett før du aktiverer 9-1-1. Men i tilfelle av hjertestans, automatiske eksterne defibrillatorer, eller antiepileptika, ble utviklet for å sjokkere hjertet tilbake til en levedyktig rytme. Antiepileptika er lokalisert i mange offentlige bygninger og har lett for å følge instruksjonene. Noen til og med snakke deg gjennom trinnene. Spesielle pediatriske elektrodene kommer med apparatet og bør brukes i stedet for de større, voksen puter.

Tidlig Advanced Care

Overlevelse er avhengig av alle leddene i denne kjeden. Imidlertid er spesielt viktig tilgang til avansert behandling på sykehus. Et barns kropp er bedre i stand til å kompensere enn voksne pasienter i den tidlige fasen av nød, men går inn i en rask nedgang ofte uten forvarsel. Sykehuset leverer utstyr, medisiner og personell som ikke kan nås i feltet for å støtte et barn i en forverret tilstand.

Øvelser for barn å bidra til å overvåke Heartbeats

Øvelser for barn å bidra til å overvåke sine hjerteslag kan øke bevisstheten om sunt hjerte fitness. Undervisning puls beliggenhet og teknikker for å telle hjerteslag hjelper barn å lære hvordan trening påvirker deres hjertefrekvens. Play øker hjertefrekvensen og overvåkings hjerteslag etter lange lekeperioder hjelpe barna til å forstå viktigheten av aktivitet. Denne forståelsen vil bane vei for en sunn livsstil.

Puls

Heve hjertefrekvensen med marsjerende på plass. Har du en voksen gjør dette med barnet. Marsjere i fem minutter. Vis barnet hvordan å legge indeksen og langfinger på deres halspulsåren, som ligger i halsen. Spørsmål ved barnet og spør om de kan føle sin egen hjerterytme. Spørsmålet dem om hvor fort det er å slå, og hvor sterk den føles. La dem føle den voksnes halsen. Tell med barnet mens overvåking av voksen beat. Det bør være tregere enn barnets noe som gjør det lettere å telle.

Gjenta øvelsen, marsjerte i ett minutt. La barnet finne pulsen på håndleddet av den voksne. Har barnet prøve å finne sin puls på håndleddet sitt. Dette vil være litt mer vanskelig, ettersom pulsen har en tendens til å bli svakere på barn.

Hvilepuls

Sitte og hvile i 15 minutter, til pulsen er på sitt hvilepuls. For et barn, vil dette avhenge av alder. Barn under 10 vil sannsynligvis ha en hvilepuls på 100 til 130 slag per minutt. En voksen bør være mellom 65 og 90 slag per minutt. Mens hviler forklare hva som skjer med hjertefrekvensen.

Har barnet praksis tar pulsen mens du hviler. Bruk en klokke med sekundviser og vise barnet hvordan å overvåke i ett minutt. Telle med fingrene på halspulsåren i ett minutt pulsen. Dette vil avgjøre hvile puls.

Elevate Heartbeat

Hoppe tau i 15 minutter. Ta puls like etter. Hjelp barnet å finne puls og hjelpe dem å overvåke klokke, telle i ett minutt. Ta puls hvert femte minutt for å se hvor lang tid det tar før pulsen å gå tilbake til hvilepuls.

Hoppe på en trampoline i 15 minutter. Ta pulsen umiddelbart etter å ha hoppet. Teller i ett minutt. Hvile i 10 minutter og ta pulsen igjen. I et friskt hjerte pulsen bør gå tilbake til hvilefrekvensen ved slutten av 10 minutter. Individer varierer, så ikke bli bekymret hvis kursen er tregere til å komme tilbake.

Sykle i 15 minutter uten å stoppe. Ta pulsen rett etter stopp. Teller i ett minutt. Har barnet sammenligne sin pulsen til voksenpris. Diskutere forskjellen.

Barnegrupper

Lær de foregående trinnene av puls tar metoder til gruppen av barn. La barna leke sisten i 15 minutter. Har alle barna finne sin puls og telle i ett minutt. La dem ta sin puls hvert femte minutt for å se hvor lang tid det tar å gå tilbake til hvilepuls. Mange vil miste oversikten i deres teller, men oppmuntre dem til å telle i løpet av de neste fem minuttene. For yngre barn, forkorte tiden for telling til 15 eller 30 andre perioder.

Spille et spill av "Duck, Duck, Goose." Form en sirkel av barn. Har en spiller "den." Har "det" løpe rundt sirkelen og peker på et av barna i sirkelen. Den tappet barnet vil da jage "det" rundt sirkelen før de fanger dem og merke dem. Etter løpet rundt sirkelen av and og gås, har de to barn ta pulsen i 15 sekunder, sammenligner pulsen. Fortsette med spillet, tar pulsen etter hver "den." Dette vil fungere med eldre barn også, men gjøre sirkelen svært store.

Spille spill og gjøre fysiske aktiviteter med barn vil gjøre dem klar over viktigheten av trening og hvordan den forholder seg til hjerte fitness. Leke med barna kan også hjelpe voksne får de nødvendige forhøyet hjerterytme for hjerte fitness.