Digidexo.com

høyt kaliumnivå og kalsium

Hva er en normal kaliumnivå?

Hva er en normal kaliumnivå?


Mineralet kalium er viktig for menneskekroppen kjemi. Blod nivåer av kalium er strengt regulert, med et normalt nivå mellom 3,5 og 5,0 mEq per liter for voksne (referanseverdier kan variere noe mellom laboratorier). Disse nivåene er testet som en del av rutinemessige blodprøver og følges nøye i hjerte-og nyrepasienter.

Kalium i cellene

Kalium er det dominerende kation (positive ion) inne i cellene i kroppen. Mengden i cellene er mer enn 36 ganger den utsiden av cellene, noe som skaper en forskjell i kostnad, eller elektrisk potensial, gjennom cellemembranen. Kalium, natrium og kalsium, sammen med andre mineraler, eksistere i balanse på motsatte sider av membranen, og deres bevegelse på tvers av det skaper energi for hjerterytme, skjelett og glatt muskel-sammentrekning, og andre cellulære prosesser.

Kalium og pH i kroppen

Hydrogen er den viktigste kation av syre-base-balanse, med pH-verdi blir en måling av hydrogenkonsentrasjonen. Når blod blir for surt (økt kationkonsentrasjon, kjent som acidose), hydrogen beveger seg inn i cellene, og tvinger kalium i blodet. Når blodet blir for basisk (ikke nok kationer, kjent som alkalose), skjer det motsatte skift. Nyrene kan også skille ut eller beholde kalium for å opprettholde syre-base-balanse. Noen sykdom som forstyrrer utskillelse, eller forårsaker brå tap av mineraler gjennom oppkast eller diaré, kan forstyrre denne balansen.

Kalium og hjertet

Kalium er avgjørende for bevegelse av hjertemuskelen. Da kalium er lavere eller høyere enn det normale område, sammentrekningene av hjertet blitt ineffektiv og arytmier oppstår. Lave nivåer av kalium påvirke effekten av digitalis, og øke potensialet for reaksjoner på dette stoffet. Kaliumnivå bør overvåkes regelmessig i noen tar digitalis eller blir behandlet for hjertesymptomer.

Kalium og nyrer

Nyrene skille kalium, og nivåene av mineralet reguleres gjennom sine handlinger. Hvis serumnivåene er for høye, vil mer kalium skilles ut; hvis for lav, vil mer bli beholdt. I tilfeller av nyresvikt, utskillelse av kalium synker, og hyperkalemi resultater. Diuretika kan føre til overdreven tap av kalium gjennom nyrene. Kaliumsparende diuretika, på den annen side, bevare kalium samtidig tvinge utskillelsen av natrium-, en av dens balanserende kationer. Nyrepasienter og noen tar diuretika bør ha kaliumnivået overvåkes regelmessig.

Kalium i Mat

Siden konsentrasjonen av kalium blod er så strengt regulert, kan en mangel på mineral i dietten ha alvorlige konsekvenser. Bananer er den mest berømte kosten kilde til kalium. Andre kilder er avocado, poteter, mørkegrønne bladgrønnsaker, og belgfrukter. De som tar kaliumsparende diuretika bør konsultere en ernæringsfysiolog om regulering av kalium inntak.

Kaliumnivå Behandling

Kaliumnivå Behandling


Hvis du lider av en kaliummangel eller en overflod av kalium i cellene dine, kan du være i faresonen for hjerte-og blodsykdommer, depresjon, muskelsvakhet eller skjelvinger eller nyreskader. Holde orden på kalium inntak er en viktig del av å opprettholde en sunn livsstil, så hvis du tror du kan være i faresonen for en kaliummangel eller overflod, snakke med legen din om å få en blodprøve for å overvåke dine nivåer av kalium.

Viktigheten av Potassium

Omtrent én av fem personer innlagt på sykehus i USA er funnet å være mangler i kaliumnivået (hypokalemic). Det er en vanlig sykdom som er ansvarlig for en rekke symptomer, inkludert nyre, hjerte og muskel-lidelser og skader. Musklene trenger kalium til kontrakt. Hypokalemics lider av muskel svakhet, da de cellulære prosesser blir svekket ved å ha for lite av kalium-mineral i cellene. Uten nok kalium, kan hjertemuskelen ikke drive effektivt, og blodtrykket kan ikke regulere seg selv.

Behandling for lave kaliumnivåer

Unngå lange og anstrengende aktiviteter som får deg til å svette, noe som kan tømme kroppen for kalium. Unngå å ta vann piller og enkelte kosttilskudd eller avføringsmidler som reduserer vannstanden i kroppen din. Ta en kalium supplement foreskrevet av legen din. Flytende former av kalium er å foretrekke fremfor pilleform, som de er absorbert lettere inn i blodet. Hvis kalium nivåene er svært lave, kan det hende du trenger å motta et kalium IV behandling hos din lokale legevakten, hvor opptaket av kalium kan overvåkes av en sykepleier. Behandlingen må gjentas noen få timer før nivåene er normalisert, og du er ute av fare for å lide en hjertearytmi eller hjerteinfarkt på grunn av mangel.

Behandling for høyt kaliumnivå

Hvis du lider av høyt kaliumnivå, vil legen ønsker å avhjelpe situasjonen så raskt som mulig, på grunn av den potensielle faren for hjerteinfarkt. Å behandle høye nivåer av kalium på en nødsituasjon basis, vil du motta en intravenøs (IV) kalsium drypp, som vil avhjelpe tilstanden i opptil en time. Du må følge opp umiddelbart med andre behandlinger, inkludert opptak av glukose og insulin i venene, sodium bicarbonate å tvinge kalium tilbake inn i cellene eller vann piller for å øke vannlating, rensing kroppen for overflødig kalium. Når andre behandlinger har feilet, dialyse, sammen med en lav-kalium diett, kan anvendes for å redusere mengden av kalium i kroppen.

Lavkaliumdiett

Kutte ned på kjøtt, grønnsaker, frukt, meieriprodukter og nøtter hvis du ønsker å redusere nivåer av kalium i kostholdet ditt. Begrens frukt og grønnsaker inntak til fire 1/2 kopp porsjoner per dag og meieri inntaket til 1/2 kopp om dagen. Den gjennomsnittlige personen bør få 4000 mg kalium i hennes daglige kosthold, men hvis du er på en lav-kalium kosthold, bør du bare motta om lag halvparten av dette beløpet eller mellom 2000-4000 mg per dag. Hold deg unna salterstatninger, som ofte kombinerer natrium og kalium. Sørg for å lese liten skrift på krydder etiketter, så mange krydder inneholder også kalium.

Unormale nivåer av kalsium, kalium eller natrium

Unormale nivåer av kalsium, kalium og / eller natrium har en rekke symptomer, årsaker og behandlinger. Deres unormale nivåer er ofte på grunn av organfeil eller medisiner. Bytt til en vanlig diett er en delvis behandling for hyperkalsemi og hyperkalemi. Imidlertid er mer invasive prosedyrer er nødvendig for enkelte tilfeller. For alle mineraler, normale nivåer er mest ønskelig.

Hyperkalsemi

Ifølge Cleveland Clinic, unormalt høye nivåer av kalsium, eller hyperkalsemi, har flere årsaker, inkludert hyperparatyreoidisme, kronisk og akutt nyresvikt, vitamin D forgiftning, Tiazider og medfødt laktasemangel. Symptomer inkluderer depresjon, hodepine, polyuri, forstoppelse, og brudd. Behandling av hyperkalsemi avhenger av årsaken. Hvis det er hyperparathyroidisme, da behandlingen er fjerning av unormale parathyroid vev. Hyperkalsemi pasienter bør ikke tillate kalsium i kosten.

Hypokalsemi

Ifølge Cleveland Clinic, unormalt lave nivåer av kalsium, eller hypokalsemi, har flere årsaker, inkludert hypoparathyroidism, vitamin D-mangel, hyperfosfatemi fra nyresvikt eller tumorlyse og kjemoterapi. Symptomer kan inkludere beslag, demens, muskelstivhet, hypotensjon og andre. Hypokalsemi kan medføre flere betydelige problemer, og derfor behandling av det er viktig. Den første behandlingen innbefatter å motta kalsium intravenøst. Etterfølgende hjemme behandling omfatter kalsium og vitamin D piller. Hvis den underliggende årsaken til hypokalsemi er mulig å behandle, så leger bør behandle det også.

Hyperkalemi

Ifølge Medline Plus, årsaker til høyt kaliumnivå, eller hyperkalemi, er akutt eller kronisk nyresvikt, noen medisiner, binyresvikt eller alkoholisme. Hyperkalemi kan føre til flere problemer, blant annet muskeltretthet, generell svakhet, lammelse, hjertearytmier og kvalme. Hvis diagnostisert med hyperkalemi, omfatter behandling for å redusere pasientens kalium inntak og potensiell dialyse. Det finnes også medisiner som kan hjelpe kroppen din til å skille ut ekstra kalium. Den beste behandlingen for å redusere kaliumnivået behandle årsaken.

Hypokalemi

Hypokalemi er unormalt lave nivåer av kalium. Ifølge Medline Plus, årsaker til hypokalemi inkluderer noen medisiner, diaré, nyresykdommer, spiseforstyrrelser og overdreven svetting. Hjertearytmier, forstoppelse, tretthet, muskelsvakhet og lammelser er symptomer på hypokalemi. For mindre saker, grunnleggende behandling av hypokalemi omfatter muntlige kaliumtilskudd. Bruken av intravenøs kalium er reservert for mer alvorlige tilfeller. Hvis hypokalemi er forårsaket av store mengder skjoldbrusk hormon, deretter behandling er rettet mot å redusere det overskytende av skjoldbruskkjertelen hormon.

Unormale natrium nivåer

Ifølge Medline Plus, årsaker til høyt natrium nivåer er stort væsketap fra «svette, diaré, bruk av diuretika, eller forbrenninger." Andre årsaker er diabetes, lave vasopressin-nivå, hyperaldosteronisme, Cushing syndrom eller en feil kosthold. Årsaker til lav natrium nivåer inkluderer dehydrering, oppkast, diaré, overdiuresis, ketonuria, høy vasopressin-nivå, hypotyreose, Addisons sykdom, eller hjertesvikt. Behandling for unormale natriumnivåer omfatter dietter med den passende mengde natrium, så vel som behandling for enhver underliggende årsak til de unormale nivåer.

Hvordan lavere kaliumnivået i nyrene

Kalium er et essensielt næringsstoff som bidrar til en sunn kropp. Mangel på kalium kan føre til en rekke ubehagelige symptomer som tretthet, muskelkramper, uregelmessig hjerterytme og gastrointestinale problemer. I tillegg, har et høyt nivå av kalium i nyrene er like farlig, og dette kan føre til alvorlige nyre problemer. Heldigvis finnes det måter å redusere kaliumnivået og forbedre din helse.

Hvordan lavere kaliumnivået i nyrene

•  Hold deg unna høy kalium matvarer. Høy kalium matvarer som bananer, appelsiner, poteter og sjokolade heve kaliumnivå. Velg lav-kalium matvarer som epler, fersken, salat, kål og grønne bønner.

Øk inntaket av kalsium. Kalsium kan selvsagt senke kaliumnivået i nyrene. Ta en daglig kalsiumtilskudd, eller øke inntaket av yoghurt og ost.

Ta en hvitløk supplement. En annen supplement vist seg å normalisere kaliumnivået inkluderer hvitløk. Kjøpe hvitløk kapsler fra et helse-mat butikk eller spise ett fedd hvitløk om dagen.

Drikk rikelig med vann. Vann fjerner effektivt giftstoffer fra kroppen og skyller nyrene. Å senke kaliumnivået i nyrene, drikke minst åtte glass vann om dagen.

Få minst 90 minutter med trening i uken. Fysisk aktivitet bedrer helsen og reduserer kaliumnivå. Trening minst tre ganger i uken i minst 30 minutter. Effektive øvelser inkluderer jogging, turgåing, aerobic, sykling eller svømming.

fjerne koffein fra kostholdet ditt. Koffeinholdige produkter som brus, te og kaffe kan øke kaliumnivå. Inntil din kaliumnivå normaliserer, fjerner disse drikker fra kostholdet ditt.

Hvordan lavere kaliumnivå i blodet

Hvordan lavere kaliumnivå i blodet


Alle trenger kalium, og dette viktig næringsstoff er funnet er flere forskjellige typer matvarer. Mens en sunn næringsstoff, er for mye kalium farlig; og personer med et høyt nivå av kalium i blodet bør redusere sine nivåer. Heldigvis finnes det flere måter å opprettholde et sunt nivå.

Hvordan lavere kaliumnivå i blodet

•  Spis ett fedd hvitløk per dag. De helsemessige fordelene av hvitløk er mange. Og hvis du prøver å senke kaliumnivå, spise ett fedd hvitløk per dag eller ta en hvitløk supplement.

Utvikle en aktiv livsstil. Ledende en stillesittende liv øker risikoen for å utvikle ulike sykdommer. Men å være aktiv og trene kan selvsagt senke kaliumnivå. Trening i 30-minutters intervaller tre ganger per uke.

Øk vanninntaket. Å senke kaliumnivå, drikke minst 64 oz. vann per dag. Vann spyler giftstoffer fra kroppen, og det kan hjelpe deg å opprettholde en sunn kaliumnivå.

Reduser inntaket av kalium-rik mat. Frukt og grønnsaker inneholder antioksidanter, som beskytter deg mot ulike sykdommer. Men noen frukt og grønnsaker inneholder en høy mengde av kalium. Eliminer høy kalium matvarer fra kostholdet ditt (poteter, erter og bananer).

Ta et kalsiumtilskudd. Kalsium selvsagt senker kalium. Dette næringsstoffet er funnet er meieriprodukter - melk, yoghurt eller ost. Hvis du ikke klarer å spise meieriprodukter på grunn av laktoseintoleranse, ta et kalsiumtilskudd.

Kalsium behandlinger for Hyperkalemi

Hyperkalemi er forårsaket av for mye kalium i blodet. Det kan være livstruende, fordi det påvirker hjertefunksjon, og hvis ubehandlet det kan føre til at hjertet til å stoppe. Fordi kalium også påvirker nervesystemet og muskelfunksjon, for mye kan føre til kvalme, trøtthet, muskelsvakhet eller lammelser, eller prikking, vanligvis i ekstremiteter. Kalsium kan brukes som en innledende behandling ved diagnose for å berolige hjertemuskelen og holde den fra å bli arytmisk.

Funksjon

Kalsium behandling av hyperkalemi ikke redusere nivå av kalium i blodet. Snarere, den behandler noen av de farlige symptomer forårsaket av tilstanden ved å hjelpe stabilisere cellemembraner. Kalsiumbehandlingen må følges opp med behandlinger som dialyse eller insulin for å redusere nivåer av kalium og fremmer bevegelsen av kalium gjennom cellene.

Time Frame

Kalsium bør gis som innledende behandling for akutt hyperkalemi. Det begynner å ha en effekt innen 1 til 3 minutter, og effekten kan vare i opptil 60 minutter. Dette gir en viss tid før behandling for å begynne å senke kaliumnivået i blodet som skal administreres. Vanligvis er kalsiumbehandling etterfulgt av insulin, som stimulerer passasjen av kalium inn i cellene. Dette tar ca 10 til 20 minutter for å ha en effekt. Hensyn må tas for å overvåke blodsukkeret slik at hypoglykemi ikke resulterer. Noen funn tyder på at Albuterol kan jobbe med insulin for å stimulere Na-K ATPase pumpen.

Typer

Ifølge en artikkel av A. Walter Parhan, er kalsiumglukonat den foretrukne form for intravenøs kalsiumbehandling. Kalsiumklorid er et alternativ, men må brukes med forsiktighet på grunn av økt risiko for kalsium toksisitet.

Betraktninger

Kalsium er et akutt behandling for hyperkalemi og bør følges opp med langvarig behandling som løser årsakene til økte nivåer av kalium i blodet. Dette kan være på grunn av nedsatt nyrefunksjon, eller en endring av diett. 'Low-salt' produkter bruker ofte kaliumklorid som et alternativ til natriumklorid; disse bør unngås. Matvarer med høyt kalium innhold som bananer, avokado, brokkoli, soyabønner, hvitløk eller aprikoser bør spises med måte, hvis i det hele tatt.

Advarsel

Bruken av kalsium for å behandle hyperkalemi bør overvåkes nøye. Kalsium toksisitet er en fare også, og det kan ha en negativ effekt på pasienter som bruker digitalis derivater til å behandle hjerteproblemer.

Helsemessige fordeler av Coral Kalsium

Helsemessige fordeler av Coral Kalsium

Coral kalsium gir de samme helsemessige fordeler som andre kalktilskudd. Men noen annonsører hevder at dette tillegget kan gjøre mer. I tillegg er korall kalsium mye dyrere enn andre kalsiumtilskudd. Finn ut hva som er hype og hva som er fakta før tilbringe ekstra penger på dette tillegget.

Rapporterte fordeler

Ifølge mange markedsførere, er korall kalsium mer basisk enn andre former for kalsium, som angivelig endrer syrenivå i kroppen. Dette, i sin tur, kan visstnok helbrede mange lidelser, inkludert kreft og Alzheimers sykdom.

Mineral Content

Coral kalsium inneholder kalsiumkarbonat og andre mineraler og sporstoffer som er lik mange andre, billigere former for kalsiumtilskudd. Disse mineralene er viktige for sunn beindannelse, og både nevrologiske og emosjonelle helse.

Juridiske Bekymringer

Påstandene på TV av markedsførere, spesielt Robert Barefoot, har bekymret både Federal Trade Commission (FTC) og det amerikanske Food and Drug Administration (FDA), noe som resulterer i ulike rettssaker. Faktisk, FDA har utstedt advarsler om at påstandene om coral kalsium evne til å helbrede kreft og andre slike sykdommer har noe vitenskapelig grunnlag eller bevis (se Ressurser).

Expert Insight

Ifølge Steven Barrett, MD, er korall kalsium noe mer enn kalkstein. Mr. Barrett sier: "For folk som trenger å konsumere ekstra kalsium, renset kalsiumkarbonat piller er sikrere og langt billigere enn koraller kalsium" (se Ressurser).

Betydning

Coral kalsiumtilskudd er en utmerket kilde til kalsium og sporstoffer mineraler som magnesium, men de er ikke den eneste kilden. Til tross for påstander fra markedsførere, antyder forskning de samme fordelene kan fås fra nesten alle andre kalsiumtilskudd.

Kalsium deficency & Restless Leg Syndrome

Restless Leg Syndrome er en nevrologisk lidelse der en person lider av ukontrollerbare benbevegelser når beina er i ro. Kalsium mangel er en av flere årsaker til rastløse ben syndrom.

Hva er Restless Leg Syndrome?

Restless legs syndrom er en nevrologisk lidelse preget av ukontrollerbare lyster til å bevege beina når de er i ro, oftest under søvn. "Skumle crawly" følelsene er ledsaget av smerter. Ifølge Johns Hopkins Center for restless legs syndrom, anslagsvis 5% av befolkningen lider av denne lidelsen.

Betydning

Kalsium er nødvendig for riktig muskelkontraksjon i kroppen. En mangel på kalsium har en negativ innvirkning på nerve overføring og kan føre til muskelkramper og skjelvende.

Funksjon

Lave nivåer av natrium i kroppen kan gjøre kalsium biologisk utilgjengelig. Natrium er nødvendig for å holde kalsium i en brukbar tilstand. Tretthet, stress og traumer kan redusere binyrene aktivitet, forårsaker kalsium for å komme ut av blodet og innskudd til mykt vev som ledd og hår. En mindre vanlig årsak er akutt mangel på kalsium, hvor en person tar med for store fosforsyre fra forbruke for mye sukkerholdig mat og soda.

Forebygging / løsning

Leger ofte foreslår endringer i livsstil for å eliminere eller redusere symptomene på rastløse ben syndrom. Dette inkluderer å redusere bruken av koffein og sukkerholdige matvarer som fører til kalsiummangel.

Kosttilskudd

Kalsiumtilskudd kan tas inn til kroppen er i stand til å gjøre kalsium tilgjengelig. Når kroppens natrium nivåer bedre, vil det være i stand til å gjøre kalsium tilgjengelig igjen.

Hvordan å behandle symptomer på lavt kaliumnivå

Kalium er en av de mineraler som fungerer som en positiv elektrolytt for å opprettholde vannbalansen i kroppen. Vanlige symptomer på kaliummangel er munntørrhet og ekstrem tørste, svakhet, tretthet og muskelkramper. Lave nivåer av kalium i blodet kan være forårsaket av sykdom, dårlig kosthold eller bruk av diuretika, visse hjerte medisiner eller kortikosteroid narkotika. Heldigvis kan symptomer på kaliummangel behandles med hell ved å følge legens anvisninger nøye.

Hvordan å behandle symptomer på lavt kaliumnivå

•  Få det anbefalte daglige inntaket av kalium, som er 2000-3500 mg uavhengig av hvor mange kalorier du forbruker. Idrettsutøvere og gravide kvinner kan trenge mer kalium for å forebygge trøtthet og kontrollere blodtrykket. Flere senior voksne også øke kalium i sine dietter for å senke blodtrykket og risikoen for hjerte-og karsykdommer som følge av inntak av for mye salt.

Unngå overdreven bruk av avføringsmidler og aspirin, som kan påvirke balansen av kalium i kroppen forårsaker uregelmessig hjerterytme og muskelsmerter og svakhet. Sunn nivåer av kalium fremme regelmessig hjerterytme og normal muskelsammentrekninger.

Spis mat med høyt kalium, et mineral som finnes i noen mengde i de fleste kjøtt, frukt og grønnsaker. Bananer, yams, sitrusfrukter, aprikos, vannmelon, svisker, rosiner, dadler, og cantaloupe er alle kalium rik mat. Inkludert melk, hele korn, brokkoli, spinat, asparges, potet skins, gulrøtter, laks, sardiner, og melasse i kosten kan bidra til å øke kaliumnivået også. Kroppen skal få nok kalium hvis du spiser en godt balansert kosthold.

Bruk en salt erstatning som inneholder kaliumklorid, men spør legen din først, som salterstatninger kan være farlig for mennesker som har visse medisinske tilstander som diabetes eller nyresykdom. Individer med svekket nyre-funksjonen er i stand til å fjerne overflødig kalium fra legemet. Tilstanden kan ha alvorlige, selv livstruende konsekvenser, mens folk med friske nyrer har som regel ingen problemer med å bli kvitt kroppen av for mye kalium.

behandle symptomer på lavt kalium med OTC narkotika eller reseptbelagte medisiner. Leger anbefaler ikke å ta over-the-counter kaliumtilskudd med mindre pasienter diskutere en riktig dosering på forhånd. Kalium kan bygge opp i kroppen, og ofte folk ta for mye når du prøver å behandle kalium mangler selv. Legen din kan velge å foreskrive en kalium supplement, slik at han kan overvåke kaliumnivået i blodet og se etter eventuelle symptomer på for mye kalium.

Ta alle medisiner som anvist av din lege eller apotek. Spør legen din om andre medisiner for å kontrollere høyt blodtrykk, som kanskje ikke er så sannsynlig å tømme kroppen for kalium. Diuretika, som ofte brukes til å behandle høyt blodtrykk og høyt blodtrykk, arbeid ved å hjelpe kroppen i excreting salt og væske. Skiller ut andre viktige næringsstoffer fra kroppen er en vanlig bivirkning.

•  Begrens inntak av alkohol og koffein, som for mye av enten kan føre til elektrolyttforstyrrelser. Alkohol kan også øke bivirkningene av visse medikamenter som er foreskrevet til behandling av lavt kalium.

konsultere legen din for behandling av mulige underliggende medisinske årsaker til kaliummangel. Disse kan omfatte hypertyreose eller en arvelig tilstand som kalles familiær periodisk paralyse, i så fall en person kan lide sporadiske anfall av muskelsvakhet eller lammelser.

Hint

  • Bivirkninger av kaliumtilskudd er diaré, kvalme og oppkast. Hvis symptomene vedvarer, avslutte bruken og ringe legen din. Forsikre deg om at legen din vet om eventuelle narkotika allergier, nyreproblemer, hjertesykdommer, eller historien om magesår før forskrivning kalium.
  • En diett lav i kalium og høy i natrium kan føre til en økning i blodtrykket. Kontakt legen din umiddelbart hvis du har kraftig oppkast eller magesmerter, eller svart, tjæreaktig avføring og blod i avføringen mens du tar kaliumtilskudd, da disse symptomene kan være tegn på indre blødninger.

Hva er behandlingen for mye kalsium?

Hva er behandlingen for mye kalsium?


Mineralet mest sannsynlig til å være mangelfull eller mangelfull på en diett er kalsium. Kalsium er ansvarlig for sterke bein og tenner. Det beskytter hjertet, det bidrar til å holde vekten nede, og det beskytter mot tykktarmskreft. Ja, kalsium-rik melk og andre matvarer gjør en kropp godt, men for mye av noe er aldri bra.

Betydning

Den medisinske termen for for mye kalsium er hyperkalsemi. Alvorlig hyperkalsemi kan være årsaken til ekstrem slapphet, en uregelmessig hjerterytme, kvalme, metallsmak i munnen, mage plager, forvirring og høyt blodtrykk. Venstre ukontrollert, kan det være en veldig alvorlig tilstand.

Betraktninger

Mange matvarer og drikker nå har tilsatt kalsium. Les etiketter, og ikke overstige RDA beløpet på 1000 til 1200 mg / dag. Kalsiumtilskudd er best når spredt ut over dagen. Ta en 600 mg tablett om morgenen og en om kvelden.

Effekter

Hyperparatyroidisme er en av årsakene til for mye kalsium. Når biskjoldkjertlene, som ligger i halsen, ikke fungerer normalt, kan høye kalsiumnivå føre. Dette er ofte arvelig og rammer kvinner over en alder av 65 mer enn menn. Dessuten øker en vitamin D-mangel risikoen for for mye kalsium i blodet.

Behandling

Hvis for mye kalsium er forårsaket av biskjoldbruskkjertelen, blir operasjonen for å fjerne nippelen anbefalt.

Advarsel

For mye kalsium kan føre til nyrestein. Tiazid-diuretika blir brukt for å senke kalsium i urinen. Også hjelper en lav-natrium diett.

Forebygging / løsning

Kalsium er viktig for en sunn kropp og mange kroppsfunksjoner. For mye kalsium resulterer fra å ta tre til fire ganger den anbefalte mengden. Se mengden av kalsiumtilskudd tatt og kalsium-forsterkede matvarer forbrukes. Ikke overdriv.

Hvordan ta Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Opprinnelig ment som et vanndrivende, er hydroklortiazid også indisert for å øke hastigheten som kroppen absorberer kalsium. Det virker ved samtidig redusere mengden av vann som beholdes av nyrene og øke mengden av kalsium som absorberes av nyrene. Her er hva du trenger å vite om å ta hydroklortiazid for kalsium absorpsjon.

Hvordan ta Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Snakk med legen din

•  Fortell legen din dersom du er allergisk mot sulfa medisiner eller andre medikamenter.

Fortell legen din om eventuelle medisiner som du allerede tar, spesielt høyt blodtrykk medisiner, anti-inflammatoriske medisiner, litium, diabetes medisiner, kortikosteroider, eller vitaminer.

Snakk med legen din om din medisinske historie. Sørg for å nevne noen historie av diabetes, gikt, eller nyre, lever, skjoldbruskkjertel, eller parathyroid sykdom.

Fortell legen din dersom du er en postmenopausal kvinne. En 1984 studie i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism fant at hydroklortiazid er ikke effektiv for å fremme kalsium absorpsjon for postmenopausale kvinner.

Tar Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Konsumere den anbefalte doseringen av hydroklortiazid i henhold til opplysninger gitt av legen din.

Oppbevar medisin i beholderen at det kom inn. Oppbevar den i romtemperatur og vekk fra varme og fuktighet. Ikke holde hydroklortiazid på badet.

Monitor for vanlige bivirkninger til hydrocholorthiazide. Vanlige bivirkninger omfatter muskelsvakhet, svimmelhet, kramper, tørste, magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, hodepine, og håravfall. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din dersom noen av disse symptomene er vedvarende eller alvorlig.

Monitor for alvorlige bivirkninger forbundet med hydroklortiazid. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din umiddelbart hvis du opplever sår hals med feber, uvanlige blødninger eller blåmerker, alvorlige hudutslett med peeling hud, eller problemer med å puste eller svelge. Disse symptomene kan være tegn på et alvorlig helseproblem.

Hint

  • Hvis du også ta kolestipol eller kolestyramin, sørg for å ta disse stoffene i minst én time etter inntak av hydroklortiazid.

Symptomer på lavt kaliumnivå

Muskelsvakhet

Kalium er et viktig element i kroppen. Ikke bare gjør musklene krever kalium til kontrakt, men hjertet må det også å slå riktig og regulere blodtrykket. Et lavt kaliumnivå kan skape en kaotisk rekke symptomer som ofte er mild, men noen ganger vag. Fordi kalium er ansvarlig for muskelfunksjon, vil en mangel på det føre til svakhet, tretthet og kramper i bena eller armene. Svakheten kan tidvis bli alvorlige nok til å hindre bevegelse av lemmer, mye som lammelser. Disse symptomene kan også være ledsaget av prikking eller nummenhet i beina.

Mageproblemer

Når kalium nivåene er lave, nyrene er mindre i stand til å konsentrere urinen i kroppen. Dette resulterer ofte i forbifarten store mengder urin. En person kan også føle seg svært tørst mye av tiden og kan oppleve kvalme, oppkast, magekramper, oppblåsthet og forstoppelse. Disse symptomene er spesielt vanlig hvis de lave nivåer av kalium ha blitt forårsaket av diaré eller overbruk av diuretika eller avføringsmidler.

Symtoms påvirker hjertet

På grunn av den rollen den spiller i å opprettholde normal hjertefunksjon, vil lave nivåer av kalium ofte resultere i besvimelse på grunn av lavt blodtrykk. I svært alvorlige tilfeller kan disse lave nivåer av kalium føre til hjertebank og uregelmessig hjerterytme.

Psykologiske forstyrrelser

I noen tilfeller har det blitt rapportert at pasienter med lavt kaliumnivå opplever noen form for psykologisk forstyrrelse. Slike tilfeller kan omfatte depresjon, delirium, forvirring og til og med hallusinasjoner.

Om lave kaliumnivåer

Om lave kaliumnivåer


Kalium er viktig for livet; det letter funksjonen av cellemembraner, nerveimpulser og muskler - inkludert hjerte. Et lavt kaliumnivå, eller hypokalemi, fører til en rekke symptomer og i alvorlige tilfeller er livstruende. Selv kalium oppnås fra kosten, er lavt kalium sjelden forårsaket av mangler i dietten. De fleste får betydelig mer kalium fra sitt kosthold enn strengt nødvendig; overflødig skilles ut i urinen.

Identifikasjon

Lave nivåer av kalium er diagnostisert ved å utføre et serum kalium test. Dette er en blodprøve utført på et legekontor, sykehus eller medisinsk lab. En ampulle av venøst ​​blod blir trukket, og nivået av kalium blir målt ved laboratoriepersonell. Siden mange legemidler kan påvirke nøyaktigheten av denne testen, er det viktig å informere legen din om eventuelle medisiner du tar. Denne testen er vanligvis utføres bare når hypokalemi er mistenkt basert på risikofaktorer eller symptomer.

Betydning

De fleste tilfeller av lave nivåer av kalium er et resultat av store væsketap som alvorlig oppkast, diaré eller ekstremt kraftig svetting. Kaliumtap er også en bivirkning av visse medisiner, spesielt diuretika. Av og til, hypokalemi peker på en underliggende lidelse som alvorlig udiagnostisert diabetes, en binyre svulst eller en sjelden arvelig lidelse.

Effekter

Litt lavt kaliumnivå sjelden gi symptomer, selv om blodtrykket kan være mildt forhøyet. Mer alvorlige tilfeller føre til muskelproblemer som svakhet, kramper, smerter, lammelser og ufrivillige muskelsammentrekninger. Hjertefunksjon kan svekkes ved moderat eller alvorlig hypokalemi, som kan forårsake unormal elektro, eller EKG, funn, arytmier og hjertestans.

Forebygging / løsning

Behandlinger for lave nivåer av kalium fokusere på to områder - å behandle årsaken til kaliumtap og bytte ut den tapte kalium. Behandling for årsaken til hypokalemi varierer avhengig av om et medikament, alvorlig sykdom eller underliggende lidelse er feil. Kalium erstatninger kan tas hjemme eller på sykehus, avhengig av alvorlighetsgraden av hypokalemi. I milde til moderate tilfeller er oral kalium erstatning vanligvis foreskrevet; dette er vanligvis et hvitt væske som er blandet inn i juice eller annen drikke for å maskere smaken. Intravenøs kalium er nødvendig for alvorlig hypokalemi, og denne behandling er alltid administrert i et sykehus, mens pasientens hjerte overvåkes kontinuerlig for abnormaliteter.

Advarsel

Lave nivåer av kalium kan være dødelig. Hvis du har nedsatt nyrefunksjon, dårlig kontrollert diabetes eller tar medisiner som kan forårsake kalium tap, er det viktig å ha regelmessige blodprøver for å overvåke serumkaliumnivå. Legen din kan også være lurt å teste kaliumnivå hvis du nylig har hatt kraftig oppkast eller diaré, eller hvis du har en spiseforstyrrelse. Disse forholdene kan noen ganger føre til livstruende hypokalemi.

Om kaliumnivå og deres effekter

Kaliumnivåene er de mest avgjørende elektrolytt balanserer å opprettholde i kroppen. For mye eller for lite kalium kan føre til alvorlige medisinske tilstander, selv døden. Med en liten oppmerksomhet til din fysiske velvære, kan kalium ubalanser bli fanget raskt før alvorlig legehjelp er nødvendig.

Betydning

Kroppens delikat balanse av elektrolytten kalium er nødvendig for god helse. For mye kalium har potensial til å forårsake muskelsammentrekninger, inkludert hjertet, noe som kan føre til døden. For lite kalium fører til muskelsvakhet, også forårsaker uregelmessig hjerteslag.

Funksjon

Kalium viktigste funksjoner inkluderer regulering av hjerterytme, væskebalanse, muskel og nerve conduction og konvertering av blodsukker inn i muskelen drivstoff glykogen. En av de første tegnene på et lavt kaliumnivå (hypokalemi) er muskelsvakhet og tretthet. Den innledende tegn på for mye kalium (hyperkalelmia), som er mer vanlig lidelse, i muskelkramper. Mental-statusendringer er også en vanlig manifestasjon av et lavt kaliumnivå.

Betraktninger

Kaliumnivået er omvendt til natrium i kroppens elektrolyttbalansen. Ofte er lave kaliumnivåer forårsaket av overdrevent inntak av natrium. Folk som er veldig aktiv kan finne det nødvendig å øke sin kalium forbruk som dette elektrolytt skilles ut i svette. Oppkast og diaré også resultere i et lavt kaliumnivå og noen lengre episoder, mer enn to dager, bør sjekkes av en lege.

Forebygging / løsning

Det er mulig å øke kaliumnivået med kosttilskudd, tilgjengelig på narkotika eller helsekostbutikker, samt mat kilder. Bananer, lima bønner, avokado og poteter er blant de høyeste kaliumholdige matvarer. Noen populære merker av yoghurt er også nå forsterket med kalium. Legge disse til dietten et par ganger i uka kan bidra til å opprettholde riktig kaliumnivå i kroppen.

Advarsel

Alvorlig kalium ubalanser må behandles av en medisinsk faglig. Konsultere legen din dersom du utvikler noen akutt muskelsvakhet som ikke avtar med hvile eller uregelmessig hjerterytme (enten raskt eller sakte), langvarig kvalme og oppkast eller akutte mentale-status endres. Disse er alle tegn på en kalium ubalanse og må behandles øyeblikkelig.

Hva er årsakene til høyt kaliumnivå?

Hva er årsakene til høyt kaliumnivå?

Oversikt

The Problem of Hyperkalemi

Kalium er et metallisk grunnstoff som er avgjørende for riktig drift av levende celler. Dessuten hjelper til å regulere muskelvev, er kalium involvert i fordøyelsen. Det er også involvert i stoffskiftet og opprettholde balansen mellom kjemiske og elektriske prosesser i kroppen (Homeostase). Men å ha for mye kalium i blodet, en tilstand som kalles hyperkalemi, er en bekymring som må adressering. Høyt kaliumnivå kan føre til muskelkramper, kvalme, hyppig vannlating, diaré, dehydrering, irritabilitet, forvirring, lammelser og andre smertefulle symptomer.

Nyreskader og diabetes

Fordi nyrene er ansvarlig for å fjerne overflødig kalium, er hyperkalemi hovedsakelig på grunn av nyreproblemer hvor nyrene ikke er i stand til å gjøre sin jobb med å utskille kalium. Lidelser som lupus nefritt, transplantasjon avvisning og kronisk nyresvikt kan skade nyrene, forårsaker høye nivåer av kalium. Når dialysebehandlinger er forkortet eller utelatt, kan kaliumnivå bygge opp til usikre nivåer, som fører til hjerteproblemer og til og med død. Fordi diabetikere har svekket nyre kapasitet, kan type 1 diabetes gjør dem utsatt for høye nivåer av kalium. Når dette problemet er forsterket med en mangel på insulin, kan både flytende og kalium komme inn i blodet, noe som fører høy kalium.

Adrenal Dysfunction

Adrenal dysfunksjon er en annen grunn for høy kalium. Ligger ved siden av nyrene, binyrene utsondre aldosteron, et hormon som forårsaker nyrene til å skille ut kalium i urinen. Derfor kan eventuelle feil binyrene føre til et problem i høy kalium. Addisons sykdom er en vanlig lidelse som forårsaker adrenal dysfunksjon.

Trauma

Trauma alene er ikke nok til å forårsake et problem med høyt kalium. Men når traumer er kombinert med en annen medisinsk problem, kan det føre til overskytende kalium. Trauma til vev kan resultere i celler frigjør kalium. Operasjoner, brannsår, gastrointestinal blødning, svulster, Comas, skader og hemolytiske tilstander der blodcellene briste er noen eksempler på traumer som kan føre til høye nivåer av kalium. Når røde blodceller dør, de slipper kalium i blodet. Normalt er overdreven kalium slippes ut gjennom nyrene. Men når nyrene ikke er i stand til å fungere ordentlig, kan det føre til et overskudd av kalium i blodet.

Rusmisbruk

Misbruker alkohol og narkotika kan føre til muskelfibrene til å bryte ned, noe som resulterer i kalium blir utgitt i blodet, forårsaker en tilstand som kalles rabdomyolyse. Denne tilstand innebærer nedbrytning av skjelettmuskelvevet, noe som fører til skadede muskelceller bryte ned i blodet. I noen tilfeller kan nyrer skades, selv resulterer i nyresvikt.

Medisiner

Ulike medisiner kan øke kalium i blodet. ACE-hemmer blod medisiner er et godt eksempel. Andre medisiner som forårsaker for mye kalium kan omfatte ikke-steroide anti-inflammatoriske, litium, blodfortynnende medisiner og kalsiumblokkere.

Hvordan spise for å senke kaliumnivået

Hvordan spise for å senke kaliumnivået


Kroppen trenger potassium. Dette viktige næringsstoffer virkninger nerve-og muskelfunksjon. Men å ha et høyt kaliumnivå også kan forårsake en rekke helseproblemer som trøtthet, en svak puls, en kriblende følelse og kvalme. Derfor er det viktig å opprettholde et sunt nivå av kalium og, om nødvendig, endre kostholdet ditt for å senke nivået og forbedre nerve-og muskelfunksjon.

Hvordan spise for å senke kaliumnivået

•  Spis lav-kalium matvarer. Høy kalium matvarer kan heve din kaliumnivå. Å senke nivåene, velger lav-kalium frukt (epler, bær, fersken og vannmeloner) og grønnsaker (grønne bønner, squash, sopp og paprika).

Begrens inntak av meieriprodukter. Meieriprodukter som melk, ost og yoghurt raise kaliumnivå. Velg ikke-meieri substitutter.

Vær oppmerksom på mat etiketter. Noen hermetisert eller bearbeidet mat inkluderer ingrediens kaliumklorid, noe som kan øke kaliumnivået. Les mat etiketter nøye og velge produkter uten denne ingrediensen.

Ta hvitløk kosttilskudd. Hvitløk kan stabilisere kaliumnivå. Spis en fedd hvitløk en dag eller ta hvitløkskapsler til å senke kaliumnivå.

Eliminer mat krydder. Kalium finnes i mange mat krydder inkludert salt-substitutter. Eliminere eller begrense bruken av krydder for å opprettholde et sunt kaliumnivå.

Hint

  • En kostholdsekspert kan hjelpe deg å lage et måltid plan for å opprettholde et lavt kaliumnivå.

Hva er symptomene på for høyt kalsium?

Overflødig kalsium kan oppstå når du spiser for mange kalsium-rik mat eller mer kalsiumtilskudd enn den foreslåtte daglige verdi. Noen medisinske tilstander kan også påvirke hvordan kalsium absorberes i kroppen; og resultere i overskytende kalsium oppbevaring over tid. Det er flere symptomer mest identifisert med overflødig kalsium.

Kalsium-rik mat

Kalsium-rik mat inkluderer melk, ost, andre meieriprodukter og laks, samt mørkegrønne grønnsaker og tørkede bønner. Ifølge Helse Castle nettsted, det foreslåtte kalsiuminntak for voksne menn og kvinner er 1000 mg per dag, med gravide kvinner å følge samme kvote. Menopausale kvinner har lov 1200 mg per dag. Daglige verdier utover dette området bør vurderes og godkjennes av en medisinsk faglig.

Vanlige symptomer

De vanligste symptomer assosiert med overskudd av kalsium omfatter: svake muskler, forstoppelse og oppblåsthet, kalsium steiner (som kan danne i urinveiene), svekket nyrefunksjon og lave jernnivåer (kalsium kan forhindre jern absorpsjon i kroppen). Andre symptomer kan forekomme, og bør vurderes av en medisinsk faglig.

Hyperkalsemi

Personer med høye nivåer av kalsium i blodet må oppsøke lege for testing. Kjent som hyperkalsemi, overflødig kalsium i blodet er forårsaket når biskjoldbruskkjertelen excretes for mange PTH (parathyroid) hormoner i kroppen. PTH hormoner er en del av et regelverk som balanserer og vedlikeholder balansert nivå av kalsium i kroppen. Når dette systemet går inn i overdrive (for en rekke årsaker), kalsium nivåer økning og andre forhold, som nyrestein, kan føre til. Medisinering kan være foreskrevet for å behandle denne og andre hyperkalsemi relaterte problemer.

Betraktninger

Overskudd av kalsium i kroppen kan alder huden, øke tretthet, langsom mobilitet og fører til depresjon. Hvis disse forholdene oppstår, eller øynene ser skyet, bør den lidende slutte å ta noen kosttilskudd som inneholder kalsium, samt matvarer som er rike på kalsium. Når kalsiumnivåene tilbake til det anbefalte nivået, kan meieriprodukter inntas igjen.

Advarsel

Personer med overflødig kalsium i kroppen bør unngå å spise laks, sild og tunfisk, fordi disse matvarene kan være skadelig for kroppen når forbrukes mens overflødig kalsium er i blodet. Når kalsiumnivåene normaliseres, kan disse matvarene spises igjen.

Farene ved høyt kaliumnivå i blodet

Farene ved høyt kaliumnivå i blodet


Et høyt nivå av kalium i blodet fører til en tilstand som kalles hyperkalemi. I mange tilfeller er årsaken til høye nivåer av kalium er unormal på grunn av nyre-funksjonen. Når de fungerer normalt, fjerner de overflødig kalium fra kroppen din. Andre årsaker til hyperkalemia kan forbruker for mye kalium eller visse medisiner. Alvorlige og livstruende problemer kan oppstå fra for mye kalium.

Farene ved Hyperkalemi

Forhold som kan oppstå ved høye nivåer av kalium inkluderer svakhet, svak eller langsom puls, uregelmessig hjerterytme, kvalme, pustevansker og lammelser. Andre komplikasjoner er arytmier, problemer med nevromuskulær kontroll eller hjertestans.

Internett-kalium

Inntak av for mye høyt kalium mat kan føre til nivåer som er for høy. Høy kalium frukt inkluderer avokado, bananer, nektariner og appelsiner. Høy kalium grønnsaker inkluderer tomater, yams, pastinakk og spinat. Andre høyt kalium matvarer er hele korn, muslinger, torsk, kveite, melasse, yoghurt og nøtter.

Nyresykdommer

Nyresykdommer som kan føre til høyere nivåer av kalium inkluderer kronisk eller akutt nyresvikt, lupus nefritt (betennelse i nyrene på grunn av lupus), obstruktiv uropati (obstruksjon av urin), avvisning av en nyretransplantasjon eller glomerulonefritt (betennelse i små blodårer i nyrene).

Medisiner

Noen medisiner kan føre til høye nivåer av kalium på grunn av deres effekt på nyrefunksjonen for eksempel diuretika som inkluderer amilorid, triamteren eller spironolakton. Andre er angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere. Kaliumtilskudd kan også forårsake hyperkalemi.

Forebygging av Hyperkalemi

Mens kalium er et viktig mineral som hjelper deg å opprettholde et vanlig hjerterytme og holder musklene fungerer som den skal, er det også viktig å holde det på et trygt nivå, spesielt hvis du har nyresykdom. Det kan være lurt å diskutere med legen din noen begrensninger du bør gjøre på å spise høyt kalium frukt og grønnsaker. Du bør også ha rutinemessige blodprøver for å sjekke kaliumnivået som en del av årlig fysisk.

Advarsel: Høy kaliumnivå i blodet Farene

Akutt medisinsk behandling er nødvendig hvis du opplever symptomer på endringer i pust, kvalme, svakhet, svak eller fraværende hjerterytme eller tap av bevissthet.

Hvordan redusere høyt kaliumnivå

Kalium er et viktig mineral er funnet i en rekke matvarer som for eksempel frukt, grønnsaker, helkorn og laks. Utilstrekkelig kalium kan føre til et utvalg av helsemessige forhold - tretthet, muskelsmerter, uregelmessig hjerterytme og muligens død. På den annen side, for mye kalium (5,6 mmol / L eller høyere) kan også føre til hjerteproblemer, og hvis den forblir ubehandlet, død. Men heldigvis finnes det måter å redusere høyt kaliumnivå.

Hvordan redusere høyt kaliumnivå

Velg lav kalium frukt og grønnsaker. Høye kalium matvarer kan øke kaliumnivå. Lav kalium matvarer inneholder epler, druer, vannmelon, grønne bønner, sommer saft, sopp og paprika.

•  Koke grønnsaker og frukt for å senke kaliuminnholdet. Du kan også suge disse matvarene i vann før du spiser.

Vær oppmerksom på mat etiketter. Før du kjøper pakket, hermetisk eller lav-salt mat, lese etiketten og se etter ingredienser som kaliumklorid, KCI eller K +. Disse ingrediensene kan øke kaliumnivå.

Begrens inntak av melk. Meieriprodukter som melk og ost kan øke kaliumnivå. For å opprettholde et sunt nivå, redusere inntaket av meieriprodukter, eller velge en ikke-meieri erstatning.

Ta et vanndrivende. En vanndrivende stimulerer nyrer og spyler giftstoffer og overflødig kalium fra kroppen. Ta en vann pille foreskrevet av legen din eller øke inntaket av vann - mellom 8 og 10 glass om dagen.

Hint

  • En blodprøve er nødvendig å kontrollere kaliumnivå. Leger kan be om laboratoriearbeid når pasienter klager over muskelkramper og svakhet, kvalme, diaré og hyppig tørste.

Hva som forårsaker en kalsium innskudd?

Kalkavleiringer er bitte små ansamlinger av kalsium. De kan dukke opp i en hvilken som helst del av kroppen, selv om de ser ut til å være spesielt vanlig i skuldrene. Årsakene til disse forekomstene er uforståelig for mange, selv om listen over potensielle gjerningsmennene knyttet til dem inkluderer mangler ved tilførsel av enkelte vitaminer og følelsesmessig stress. I mange tilfeller trenger kalkavleiringer ikke krever noen legehjelp, og ofte herder de seg ved at de er absorbert inn i kroppen.

Identifikasjon

Kalkavleiringer i utgangspunktet føler meg veldig myk. De har blitt beskrevet som å ha et mykt og grøtaktig tekstur, lik som tannkrem. Imidlertid, med tiden de gradvis øker i størrelse, og deretter kalsium begynner å tørke og herde, med en konsistens som føles lik som kritt. Etter hvert innskudd begynner å føles som en tung stein i en del av kroppen, enten det er skulderen eller foten. Kalkavleiringer er generelt smertefullt.

Diet

Det antas at det å ha et dårlig kosthold er relatert til utviklingen av kalkavleiringer, slik at folk med dietter ikke er ernæringsmessig balansert er ofte i fare. Dietter med lite kalsium og som mangler i andre mineraler kan føre til problemer. Et minimum på 1000 milligram kalsium daglig (enten fra kosttilskudd eller diett) anbefales. Dietter mangler i magnesium og vitamin K er også tenkt å forlate mennesker utsatt for kalkavleiringer.

Andre Teorier

Det er noen andre mindre vanlige teorier om hvorfor kalkavleiringer utvikle seg på kroppen. Noen av disse teoriene er dårlig blodtilførsel samt sene aldring.

Risikofaktorer

Kvinner utvikle kalkavleiringer oftere enn menn gjør. Andre risikofaktorer som vanligvis forbindes med utviklingen av kalkavleiringer på kroppen inkluderer osteoporose (et bein lidelse som resulterer i brudd forekommer oftere), og aldringsprosessen.

Vitamin D-toksisitet

Én teori er at vitamin D-toksisitet kan føre til kalkavleiringer tilsynekomsten. Vitamin D-toksisitet er en tilstand som oppstår når for mye vitamin D er fortært. Symptomene på vitamin D-toksisitet inkluderer kvalme, oppkast, anoreksi, angst og svakhet, alle relatert til hypercalcemia (en tilstand som funksjoner hevet kalsiumnivået i blodet).