Digidexo.com

godartet svulst i brystet

Godartet svulst på isjiasnerven

Godartet svulst på isjiasnerven


Hvis du opplever smerter i rygg og ben, kan du ha et problem med isjiasnerven. Legen din kan finne ut om problemet er en sklei disk eller en godartet svulst på nerven.

Isjiasnerven

Din hoftenervene begynner i ryggraden og går ned på baksiden av hvert av bena. Det gir deg kontroll over musklene i ryggen av knærne og leggene.

Godartede svulster

Godartede svulster er noncancerous, slik at de ikke vil spre seg i hele kroppen din, ifølge National Institutes of Health. Godartede svulster kalles schwannomer kan vokse rundt isjiasnerven.

Symptomer

Godartede svulster kan legge press på sciatic nerve, forårsaker ryggsmerter som stråler ned rumpeballe og fortsetter nedover baksiden av låret. De kan også føre til muskelsvakhet og tap av følelse.

Behandling

En godartet svulst på hoftenervene kan behandles gjennom kirurgi for å fjerne den, ifølge Mayo Clinic.

Betraktninger

Noen svulster kan så sammenvevd med isjiasnerven at å fjerne dem uten å skade nerve kan være en utfordring.

Godartet svulst Informasjon

Godartede svulster er unormale vekster som består av ekstra celler. Disse svulstene er ikke-kreft, og de fleste er ikke skadelig for helsen. Disse tumorene utvikle seg på en del av kroppen og ikke spres. En typisk godartet svulst er en muldvarp.

Funksjon

En godartet svulst sveller unormalt vev masse, kjent som neoplasmer, som er et resultat av genetiske abnormiteter.

Typer

Det finnes mange forskjellige typer av godartede svulster avhengig av hvor de finnes i kroppen. Alle er ikke-kreft, men noen, inkludert kolon polypper, kan føre til ytterligere genetiske endringer som kan resultere i svulsten blir ondartet.

Identifikasjon

Vanlige godartede svulster inkluderer chondroma, en svulst funnet i bruskdannende celler; adenom, en svulst funnet i kjertel dannende celler; og lipoma, en svulst funnet i fettcellene.

Effekter

Godartet svulst symptomer inkluderer utseende endringer, blødning, kløe og trykk eller smerte.

Forebygging / løsning

De fleste godartede svulster ikke trenger behandling. Hvis en svulst som forårsaker helsefare eller en pasient har kosmetiske problemer blir kirurgi utført for å fjerne svulsten.

Hva er behandlingen for en godartet svulst?

En godartet svulst er en masse som ikke viser noen karakteristika knyttet til kreftsvulster. Når en svulst blir oppdaget, kan en biopsi bli utført for å bestemme om den er godartet. Godartede svulster ikke imbed seg inn i omkringliggende vev eller organer og de vokser på en langsom hastighet uten mye endring over en periode på flere måneder. De kan dukke opp hvor som helst i kroppen, inkludert i huden, organer og vev. En godartet svulst kan vise som en klump under overflaten av huden som kan være smertefulle eller føre til betennelse og hevelse i området. Svulster som er godartet kan også påvirke de omkringliggende organer avhengig av deres størrelse. Behandlinger for en godartet svulst avhengig av dens størrelse, plassering og klassifisering.

Kirurgi

En lege kan velge kirurgi som behandling for en godartet svulst for et par grunner. Han kan fjerne en godartet svulst, slik at det ikke kan utvikle seg til å være kreft, eller, på grunn av sin beliggenhet, forårsake smerte eller ubehag fra sin eksistens. Når de er fjernet, godartede svulster sjelden dukke opp igjen. Den godartet svulst kan vise tegn på at det til slutt kan bli cancerøs og det kan fjernes kirurgisk som skal testes. Leger kan sjekke for å være sikker på at det ikke er noen rester igjen som kan utvikle seg til kreft på et senere tidspunkt.

Stråling

Strålebehandling er frigjøring av en form for energi i bølger eller partikler og anvendes for behandling av kreft som det dreper kreftceller. Den kan også brukes til behandling av godartede svulster som krymper stråling tumorer.

Visica "2"

Denne teknologien behandler godartede svulster som finnes i en kvinnes bryst ved å fryse svulstene. Prosedyren kan gjøres på legekontoret og tar ca 10 til 15 minutter.

Kjemoterapi

Noen godartede svulster kan behandles med cellegift, som er bruk av narkotika eller medisiner for å behandle sykdom. Legen vil avgjøre om behandling for en godartet svulst krever kjemoterapi og vil bestemme de narkotiske stoffer eller kombinasjoner, deres dosering og lengden av tiden for behandlingen.

Alternativ

Hvis godartet svulst ikke utgjør noen helserisiko eller problemer forbundet med noen kroppsfunksjoner eller omkringliggende organer, kan legen bestemme at svulsten kan stå ubehandlet. Godartede svulster har ingen historie for å bli fatal.

Hva er en godartet svulst?

Hva er en godartet svulst?


Oppdagelsen av en klump eller vekst i kroppen som ikke er ment å være der kan være en skremmende og stressende hendelse. En svulst indikerer ikke nødvendigvis kreft, imidlertid. En tumor kan bli ondartet, noe som betyr at det er kreft, eller det kan være godartet, noe som betyr at det ikke er kreft. Disse svulstene kan utgjøre helseproblemer hvis de forstyrrer funksjonen av tilstøtende organer, men er ofte fjernes enkelt.

Beskrivelse

En tumor er en unormal vekst i legemet utgjøres av en masse av celler. Når en svulst er klassifisert som godartet, betyr det at veksten ikke oppfyller kravene til å bli klassifisert som ondartet. Dette betyr at tumoren ikke vokser raskt, spre seg til andre deler av kroppen eller reagere aggressivt mot andre organer. Godartede svulster vokser veldig sakte og er generelt selvforsynt. Når den er fjernet, bør en godartet svulst ikke dukke opp igjen.

Typer

Godartede tumorer kan forekomme hvor som helst i legemet. Akkurat som det er mange ondartede svulster, kan godartede svulster synes nesten hvor som helst. Dette betyr at det er mulig hundrevis av forskjellige typer av godartede svulster. For eksempel, det finnes mange typer godartede hud, hjerne og lungesvulster. Godartet hudkreft inkluderer lipoma, neurofibroma, liposarcoma og kirsebær angioma. Godartede svulster kan også vises i brystvevet, tykktarm eller nyre. Svulster som vises i bein eller perifere nerver er nesten alltid godartet.

Betydning

I noen tilfeller kan godartede svulster slå ondartet over tid. Kolon polypper er et eksempel på godartede svulster som kan føre til kreft. Når en svulst er fjernet, kan legen utføre tester på vekst for å avgjøre om svulsten er godartet. I noen tilfeller kan denne testen indikerer at tumoren var i utviklingsstadier til å bli ondartet. Denne kunnskapen kan hjelpe pasienten og legen oppdage fremtidige ondartede svulster tidlig i sin utvikling når behandlingen er mest vellykket. Dette kan føre til en høy overlevelse hvis kreften utvikler seg.

Symptomer

Symptomer på en godartet svulst varierer mye siden det er så mange forskjellige typer godartede svulster. Disse vekster kan presentere seg selv som en merkbar klump under hudens overflate. Klumpen og området rundt kan være smertefullt å berøre. Hevelse og betennelse på stedet kan også forekomme. Symptomer kan presentere seg på tilstøtende organer som påvirkes av størrelsen på svulsten. Dette er ofte tilfelle med godartede hjernesvulster som påvirker hjernens funksjon ved å trykke mot blodkar eller hjernevev.

Behandling

Dersom godartet svulst er liten og ikke forstyrrer tilliggende organer eller kroppsfunksjoner, ikke veksten ikke nødvendigvis trenger å bli fjernet. Ofte en lege vil anbefale fjerning av godartet svulst selv om det ikke utgjør en umiddelbar fare. Godartede svulster kan fjernes kirurgisk. Saktevoksende godartede svulster generelt ikke svare på ondartet svulst behandlinger som kjemoterapi eller strålebehandling, siden disse behandlingene målrette hurtigvoksende celler.

Godartet svulst Symptomer

Svulster faller inn i to kategorier: godartede og ondartede. Ondartede svulster er svulster som er kreft, og kan føre til død eller andre alvorlige problemer. Godartede svulster er rett og slett vekster som ikke spredt utover sine grenser. Godartede og ondartede svulster både kan vokse hvor som helst i kroppen. De to typer svulster deler mange egenskaper, men det er noen tegn på at en svulst er trolig godartet. Det finnes unntak fra svulst symptomer, men for det meste, godartede svulster oppfører seg på en helt bestemt måte som skiller dem fra sine ondartede kolleger.

Borders

Godartede svulster har veldig klart definert grenser og er godt inneholdt, som betyr at de ikke invadere vev i nærheten av dem. Ondartede svulster invadere omkringliggende vev. Når følelsen svulsten, myke kanter tyder veldefinerte grenser. Grove kanter tyder på dårlig definerte grenser.

Forvaring

Godartede svulster bo på ett sted. Ondartede svulster spre seg, enten til omgivende vev, eller til andre områder av kroppen via lymfeknuter.

Vekst

En saktevoksende tumor er oftest godartet. De som vokser raskt har høy risiko for malignitet. Hvis en svulst er synlig fra utsiden, er lett å måle ved enkel måling vekst. Hvis det er intern, måling av noen form for bildebehandling er den eneste måten å finne ut om det er økende. Enhver svulst som plutselig dukker opp er mest sannsynlig raskt voksende, og derfor sannsynligheten for at det er godartet er lavere.

Effekter

Hvis en godartet svulst er håndgripelig, sine veldefinerte marginer og oppdemning gjør det ganske enkelt å flytte rundt. En ondartet svulst holder seg til det som invaderer, noe som gjør det svært vanskelig å bevege seg rundt.

Identifikasjon

Mens datastyrte tomografi (CT) og magnetisk resonans imaging (MRI) er nyttig å finne og analysere utseendet av en svulst, de kan ikke avgjøre om en svulst er ondartet eller godartet. Den eneste måten å vurdere en svulst for malignitet er ved biopsi.

Misforståelse

Svulster som opplever smerte ikke er mer sannsynlig å være ondartet enn noen annen tumor. Godartede svulster vokser i inne områder kan forårsake betydelig smerte og problemer. Hjernesvulster, gastrointestinale tumorer og nervesvulster, selv når godartet, forårsake alvorlig smerte og organdysfunksjon. Noen maligne svulster kan forårsake ingen smerter eller ubehag overhodet.

Advarsel

Enhver mistanke om svulst, stort eller lite, garanterer en tur til en lege. Mange ganger, leger anbefaler biopsier for å sikre at veksten er godartet. Ondartede svulster kan ha alle tegn på en godartet svulst, og hvis den forblir ubehandlet kan føre til døden. Det er viktig å biopsi noen vekst å eliminere muligheten for malignitet.

Hva er definisjonen på en godartet svulst?

Ordene "godartede" og "ondartet" er viktige ord for å forstå, spesielt når man diskuterer potensielt kreftsvulster. Som navnene antyder, er en ondartet svulst særlig betenkelig, som krever umiddelbar oppmerksomhet, mens en godartet svulst er relativt mindre farlig. Men rett og slett fordi en svulst har blitt bestemt godartet betyr ikke at det kan ignoreres. Les videre for å lære det grunnleggende om godartede svulster.

Betydning

Fra et medisinsk synspunkt, refererer ordet "godartet" til en masse av celler som er begrenset i vekst og er ikke forverring til en malign tilstand. Vanligvis er dette begrepet brukes for å beskrive en definert, innkapslet, ikke-kreftsvulst. Godartede svulster er unormalt vokser ennå slutt ufarlige klumper av celler. I motsetning til ondartede svulster, betyr en godartet massen ikke aggressivt spre seg til andre deler av kroppen og heller ikke gjennomtrenge kroppsvev.

Typer

Selv om unormale cellemasser klassifisert som godartet vises i en rekke ulike former under et mikroskop eller skanne, er deres forene faktor at alle godartede svulster er ikke kreft. I likhet med sine ondartede kolleger, kan godartede svulster finnes i hele kroppen, fra livmor eller prostata til huden. Faktisk Moles er en av de mest vanlige eksempler på godartede svulster. Likevel motsetning til alvorlige eller dødelige svulster, godartede svulster vokser relativt sakte.

Identifikasjon

En biopsi er nødvendig for å bestemme hvorvidt en vekst er godartet eller ikke. Godartede tumorer er utrolig variert i form og størrelse, og ofte ikke forårsaker symptomer. Dannet av en cellevekst av et organ eller vev, godartede svulster forbli selvstendig. Disse begrensede celle vekster generelt holde definerte utkant, mens ondartede svulster ikke er lokalisert til ett sted og har en ubundet perimeter.

Forebygging / løsning

Leger oppfordrer sine pasienter til å være klar over eventuelle unormale føflekker som kan være enten kreft eller godartet. Pasienter oppfordres også til å få regelmessige filmvisninger i bryst, prostata, eggstokker, tarm og andre organer for å forebygge kreft.
Fjerning av en godartet svulst via kirurgi er standard medisinsk prosedyre, så lenge den er i en vekst nås plassering i kroppen. Hvis en svulst ikke kan fjernes kirurgisk, er stråling en alternativ metode til å tørke ut massen av celler. Cryosurgery gir en annen fjerning metoden, effektivt fryse cellene av ved å sette trange instrumenter inn i svulsten.

Advarsel

Personer som legger merke til unormale symptomer som kan være tumorer, slik som i tilfellet av potensielt kreft mol, oppfordres til å se en lege. En hudlege kan undersøke eventuelle hudkreft for å fastslå om de er godartet.
Pasienter rådes til å være klar over eventuelle føflekker som er asymmetrisk, ujevn i fargen, har udefinerte grenser, eller vokser i diameter. Leger anbefaler også at folk bruke solkrem med solfaktor 15 i minst 30 minutter før soleksponering.
I enkelte tilfeller kan enkelte benigne tumorer faktisk bli ondartet på grunn av genetiske endringer i tumorcellesammensetning. Et eksempel på dette er en type kolon tumor, eller polypp, som markerer potensialet for kreft dersom de ikke fjernes. Dette er grunnen til at leger understreke viktigheten av tidlig oppdagelse i forebygging av tykktarmskreft.

Godartet svulster i hypofysen hos barn

Hypofysen er ansvarlig for de fleste av de hormoner essensielle for vekst og utvikling av menneskekroppen. Svulster i dette området av hjernen først og fremst forekommer hos barn og unge. Ifølge American Cancer Society, "Nesten alle svulster i hypofysen er godartet," men på grunn av viktigheten av kjertel og hormonene den produserer, disse svulstene kan fortsatt skape kaos på utvikling og vekst av rammede barn og unge.

Grunnleggende

Ligger bak og mellom øynene, er hypofysen omtrent på størrelse med en ert. Denne lille kjertelen kontrollerer produksjonen av hormoner som er involvert i stoffskiftet, blodtrykket, seksualitet, reproduksjon og diverse andre kroppsfunksjoner. Hypofysen regulerer også aktiviteten av andre kjertler gjennom resten av kroppen.

Svulster

En svulst på hypofysen vil bli klassifisert som enten sekretorisk, noe som fører til at kjertelen til å produsere for mye av et bestemt hormon, eller nonsecretory, som truer på grunn av sin størrelse. Om svulsten er sekretorisk eller nonsecretory, oppstår tre generelle problemer fra sin utvikling: hypersekresjon, hyposecretion og tumormasse effekter.

Hypersekresjon oppstår når det er en overproduksjon av visse hormoner.

Hyposecretion oppstår når det er en underproduksjon av viktige hormoner. Denne tilstanden kan oppstå i en nonsecretory eller sekretorisk tumor.

Tumor-massevirkninger oppstår når tumoren blir så stort at det gjelder trykk til områder og organer rundt pakkboksen. Disse områdene inkluderer okulær nerve og øyne, og andre områder av hjernen.

Symptomer

Fordi hypofysen kontroller og effekter så mye av kroppsfunksjonen, kan en hvilken som helst avbrudd til aktiviteten av kjertelen påvirker veksten, humør, fokusering og konsentrasjon. Også på grunn av sitt brede spekter av funksjoner, varierer symptomene for hypofysen svulster basert på størrelse, beliggenhet og den resulterende trykk. For eksempel kan en svulst som resulterer i press på synsnerven føre til synsproblemer og hodepine.

Generelle symptomer assosiert med svulster er tretthet, oppkast, hodepine, overdreven svetting, tap av matlyst, forsinket vekst og svimmelhet. Imidlertid er de fleste av symptomene ofte relatert til hormon-produksjonsproblemer. Hormon-produksjonsproblemer fører til en rekke symptomer, seksuell utvikling fra langsom til Cushings syndrom eller fedme.

Diagnose og testing

Det finnes en rekke tester og taktikk for å oppdage svulster på hypofysen. For store svulster, kan legene bruke en X-ray, computertomografi scan eller magnetisk resonans skanning. For mindre svulster, leger forsøker å påvise hormonmangler eller unormalt. Leger kan bruke blod- eller urinprøver eller en glukosetoleransetest. Av og til en invasiv prosedyre kan være nødvendig for å påvise en hypofyse svulst. For denne testen, leger bruker ofte en dårligere petrosal sinus prøvetaking. KidsNeeds.com beskriver en mindreverdig petrosal sinus prøvetaking som når "en radiolog setter spesielle kateter fra lysken årer i fartøyene som drenerer hypofysen øverst i halsen og trekker blod for måling av hormonet at svulsten utskiller."

Behandling

Godartede tumorer hypofysen vil ikke spre seg til andre deler av kroppen, og er generelt langsomme til å utvikle seg. Dette betyr at når en svulst har blitt diagnostisert, kan legene bruke en rekke behandlinger. Hvert alternativ er avhengig av størrelsen og posisjonen av tumoren. Noen leger vil foreslå fjerning av tumoren via mikro (en operasjon utført under et kirurgisk mikroskop). Andre alternativer omfatter strålebehandling, medikamenter eller en kombinasjon av disse behandlinger.

Leger kan også foreskrive behandlinger eller medisiner for bivirkninger relatert til hypofysen svulster. Disse behandlingene kan erstatte manglende eller stimulere hormoner, eller redusere produksjonen av visse hormoner.

Hva er behandlingen for neuroma av brystet?

En neuroma er en ikke-kreftsvulst som kan vokse hvor som helst i kroppen du finne nerveceller. Imidlertid ikke fravær av kreft ikke gjøre disse tumorer lett å ignorere. En voksende neuroma kan pålegge de omkringliggende organer og vev. En neuroma av brystet kan påvirke hjertet og lungene samt begrense blodkar i områdene rundt svulsten. Avhengig av alvorligheten av tumoren, kan leger å velge en av flere behandlinger for neurom av brystet.

Observasjon

Fordi neuroma er en godartet svulst, betyr det ikke alltid krever umiddelbar handling. Noen neuromas vokser sakte, og hvis de er fanget tidlig, vil ta tid å vokse til en størrelse som vil påvirke nabo organer og celler. For eksempel kan en eldre pasient diagnostisert med en neuroma i brystet aldri kreve invasiv behandling fordi svulsten ikke vil forårsake noen invalidiserende symptomer i løpet av pasientens normale levealder. Leger og pasienter sammen kan veie de potensielle risikoer og komplikasjoner av behandling med alvorlighetsgraden av symptomene, og nøye observasjon og overvåking av neuroma kan være et levedyktig alternativ behandling. En pasient med en neuroma av brystet under observasjon vil gjennomgå regelmessige MR eller CT-skanning for å overvåke veksten av svulsten.

Kirurgi

Legene utfører delikat operasjon for å fjerne hele eller deler av neuroma hvis symptomene blir alvorlige. Neurom av brystet kan påvirke hjerte- og lungefunksjon hvis det vokser stort nok, noe som gjør kirurgisk fjerning av tumoren en nødvendighet. Gjøres under narkose, denne operasjonen krever en dyktig kardiolog å både fjerne svulsten og reparere eventuelle skader på hjertet. En generell kirurg kan også være på hånden hvis ytterligere kirurgi er nødvendig. Varigheten av operasjonen og pasientens sykehusopphold avhenger av størrelsen og plasseringen av neuroma.

Stråling

Vanligvis utføres som et poliklinisk prosedyre med pasienten under lokalbedøvelse, kan radiologer målrette neuroma av brystet med stråling i håp om å stoppe veksten av svulsten. I motsetning til mange kreft behandlinger, som krever flere doser av stråling for å drepe svulsten, kan pasienter med neuroma av brystet se resultater etter bare en behandling. Stråling er en effektiv behandling alternativ både til å stoppe tumorvekst for å unngå kirurgi, og for å behandle gjenværende tumorvevet hvis hele tumoren ikke ble fjernet under operasjonen.

Hva er årsakene til Kidney Oncocytoma Svulster?

En nyre nedsatt oncocytoma er en godartet nyre svulst, selv om det ser ut som en nyrecellekreft (RCC). I motsetning til en RCC, er en oncocytoma ikke kreft. De fleste tilfellene har ingen tilbakefall eller dødelighet, og mange har ingen symptomer. Men fordi en nyre nyre oncocytoma kan vokse til å bli ganske stor og kan forveksles med en RCC, fjerne en nyre er den typiske behandling.

Årsaker

Nyre Oncocytoma oss ha en tett ansamling av mitokondriene (energi drivkraft av cellen). Dessverre, er årsaken til dette er ukjent. De er oftest funnet hos pasienter med Birt-Hogg-Dube syndrom, en sykdom karakterisert ved godartede svulster i hårsekken, hud og nyre.

Identifikasjon

Menn er mer sannsynlig å ha en nyre oncocytoma enn kvinner, med en hastighet på to eller tre til en. Dette godartet svulst er også sannsynlig å dukke opp hos pasienter i alderen 62-68 år. Svulstene er omtrent på størrelse og form av en fersken (7 cm). Når dissekert, er de mahogny i farge og granulert med en sentral arr som er kjøttfulle. På mindre enn 10 prosent av tilfellene, er en RCC også til stede med en oncocytoma.

Sjeldne

Oftest er en nyretumor ikke et oncocytoma. Faktisk bare tre til syv prosent av nyresvulster er. Med mindre enn 200.000 amerikanere diagnostisert med en nedsatt oncocytoma, Office for sjeldne sykdommer i NIH viser den som en sjelden sykdom.

Symptomer

Selv når store, er svulsten ofte asymptomatiske og oppdages under eksamen for noe annet. På mindre enn en femtedel av alle tilfeller vil symptomene være tilstede. Disse inkluderer flanke smerte, blod i urinen, og en abdominal masse. Blod i urin er den mest sannsynlige en skal vises.

Behandling

Behandlingen er vanligvis en total eller partiell nefrektomi (nyrefjerning). Det er også risikabelt å stole på biopsier, da disse bare har møtt med varierende suksess. Skille RCC fra oncocytomas med perkutan nyrebiopsi, tynn nål inspira- sjon cytologi, eller frosne delen biopsi, har vært så inkonsekvent at det er avtalt securest behandling alternativet er å fjerne nyren. The National Institute of Health kaller nefrektomi de eneste pålitelige betyr å ha en definitiv diagnose og behandling.

Prognose

I en delvis nefrektomi blir bare svulsten og eventuelt skadet vev fjernet fra nyrene. En radikal nefrektomi resulterer i fjerning av nyrene, urinleder som fører til blæren, binyrene, og det omkringliggende fettvev. Med nefrektomi, er prognosen god.

Typer av godartede svulster

Svulster er vevet celleclustere som danner utvekster i kroppen. De oppstår når cellefornyelsen er berørt og hindre gamle celler fra å dø. De gamle cellene bygge opp med nye celler og danner en klump. Svulster er klassifisert som ondartet (kreft) eller godartet (ikke-cancerous). Godartede tumorer kan påvirke forskjellige deler av kroppen uten å spre seg til andre områder.

Muscle

Ifølge American Cancer Society, en av de vanligste godartede muskel svulster er leiomyomas. Disse tumorene kan utvikle seg i veggene av blodkar og derfor kan samle på eventuelle indre organer (kjent som glatte muskler). The American Cancer Society rapporterer at leiomyomas oppstår oftest i veggene i livmoren. Godartede tumorer som oppstår i skjelettmuskelvevet (som ben eller armer) er kjent som rhabdomyomas, men de er mye mindre vanlig enn leiomyomer.

Fat

Godartede tumorer som utvikler seg i fettvevet er kjent som lipomer. Ifølge American Cancer Society, lipomas er den hyppigst forekommende svulst i bløtvev. Lipomas er faste masser som vanligvis vokser under hudens overflate, men over muskelen. De sjelden forekomme i andre deler av kroppen. Lipoblastomas er et annet fettvevet godartet svulst som ligner på de mer vanlige lipomas, men American Cancer Society rapporterer de er bare funnet i babyer og barn.

Nerve

Nervevev kan potensielt utvikle en rekke av benigne tumorer. The American Cancer Society sier at nervesvulster kan påvirke nesten hvilken som helst del av kroppen. Godartede tumorer utvikles generelt i det perifere nervesystem, innsamling av nerver som overfører meldinger til og fra hjernen og ryggmargen. Neuromas og neurilemomas er godartet nerve svulster som kan utvikle seg i noen nerve grupper. Nevrofibromatose er en genetisk lidelse som resulterer i konstant godartede nerve svulster som potensielt kan bli kreft over tid.

Joint

Godartede svulster i leddene ofte starte i synovialhinne, en barriere vev som beskytter leddene. Vevet lanserer en smøremiddel til hjelp i riktig felles bevegelse. En av de mest hyppige typer av ledd tumor er en nodulær seneskjedebetennelse, som utvikler seg i synovium vev. Ifølge American Cancer Society, oppstår nodulær tenosynovitis oftest i hendene og er mer sannsynlig å plage kvinner enn menn.

Blood Vessel

Blodkarsvulster kan være genetisk eller utvikle seg over tid. En av de hyppigste typer godartede blodårer svulster er hemangiomer, som kan oppstå i indre organer eller hud. The American Cancer Society rapporterer at hemangiomer kan avta uten kirurgi. Glomus fartøy svulster utvikler seg i blodårene under fingrene. Godartede svulster som oppstår i lymfeknuter (en sirkulasjonsvæske i blodårene) er kjent som lymphangiomas. Lymfangiomer er genetisk og kan forekomme under fosterutviklingen.

Hvorfor er noen Svulster Ondartet & Noen Benign?

Som kreftceller vokser og deler ut av kontroll, kan de påvirke nærliggende organer. Hvis en svulst påvirker nærliggende vev ved å invadere og ødelegge dem, er svulsten sies å være ondartet. Svulster som ikke ødelegger omkringliggende vev anses å være godartet, selv om de kan fortrenge og påvirke riktig funksjon av nærliggende organer.

Kreft Spread

Kreft oppstår når cellene er i stand til å kontrollere sin vekst og divisjon. Som kreftcellemasse, kjent som en svulst, vokser, kan det ha en innvirkning på nærliggende vev eller organer. Hvis kreftcellene reise til andre deler av kroppen, en handling som er kjent som metastasering, kan en ny tumor vokse på et annet sted fra den opprinnelige.

Godartede svulster

Godartede tumorer er de tumorer som ikke truer livet til pasienten. Disse svulster ikke vokse utover deres plassering, og deres celler ikke reise til andre deler av kroppen. Imidlertid kan godartede svulster føre til at noen sykdom når de blande seg inn i normal funksjon av nærliggende organer ved å vokse i størrelse.

Typer av godartede svulster

Mol på huden er en type godartet svulst. Andre godartede svulster, som livmor fibroids, kan føre til smerter og ubehag. Fremdeles andre godartede svulster kan fortrenge viktige organer, som hjernen. Og så er svulster i kjertler som kan føre til en økning i utslipp av hormoner i blodet. Selv med disse komplikasjonene, vil de godartede svulster bo på plassen hvor de stammer fra.

Maligne svulster

Ondartede svulster er de svulster som cellene kan spre seg utenfor grensene av svulsten. Kreftcellene spre seg til nærliggende vev og fortsetter å multiplisere det, forårsaker ødeleggelse av vev og organer de invaderer. I motsetning til godartede svulster, celler av ondartede svulster skape nye ondartede svulster andre steder.

Typer av ondartede svulster

Vanlige ondartede svulster inkluderer svulster i både vitale og ikke-vitale organer. For eksempel er brystvev ikke avgjørende, men likevel maligne tumorer i bryst metastasere og forårsake ondartede svulster i vitale organer som lunger eller hjernen. Uten riktig behandling, vil ondartede svulster mest sannsynlig bli dødelig.

Godartede Neck Svulster

Godartede Neck Svulster


En tumor er en unormal masse av vev som kan være godartet eller ondartet. Godartede svulster kan noen ganger bli ignorert, redusert eller fjernet. Veksten av en vev masse er et resultat av progressiv multiplikasjon av cellen som tjener ingen fysiologisk funksjon, så som en svulst. Mange svulster er ikke laget av kreftceller.

Typer

En blandet godartet svulst er den mest vanlige tumor av parotid gland hos voksne som er plassert i og rundt munn og svelg. En Warthin sin Tumor (papillær cystadenoma lymphomatosum) forekommer oftest i halen slutten av parotidkjertelen av hvite, middelaldrende menn. Ifølge Robert L. Hatch, MD, er en Warthin tumor den eneste godartet svulst assosiert med røyking.

Den vanligste godartet halsen svulst hos barn er hemangioma. Hemangionas er svulster i blodårene og ikke livstruende. Richard J. Antaya, MD, hevder denne tilstanden begynner i tredje trimester av svangerskapet og i tretti prosent av tilfellene svulsten (e) er tilstede ved fødselen. Den andre sytti prosent vil vises i de første ukene av livet. Forekomsten av en hemangioma bli ondartet er ekstremt sjeldne.

En lipoma er en vanlig godartet tumor i fettvev som kan forekomme hvor som helst på kroppen, de fleste er under huden. Godartede nerve tumorer, som neurogibromas, schwannomer og neuromas opptrer oftest i de øvre armer og nakke. Selv om disse svulstene begynner som godartet, kan de bli ondartet. "Se referanse 3"

Discovery

I de fleste tilfeller er det ingen symptomer når massen er godartet. Mest vanlig er en klump oppdaget mens vasking, barbering eller skrape en kløe. En fysisk eksamen avslører oftest en enkelt masse som er solid, mobil og er ikke øm når presset på.

Diagnose

En CT-skanning er nesten 100 prosent nøyaktig i å oppdage en kjertel masse, men kan ikke skille mellom godartede og ondartede. Det er for det meste brukt til å bestemme størrelsen og utstrekningen av en tumor. En MR gir en større kontrast enn en CT scan, og dermed er det bedre på å bestemme godartede svulster. En tynn nål aspirasjon anbefales for biopsi fordi et snitt typen biopsi vanligvis fører til spredning av godartede svulster.

Behandling

Vanligste behandlingen er en komplett reseksjon av svulsten med en margin på omliggende vev sammen med ansikts nerve disseksjon, når det er nødvendig. Fjerning av den tumor er generelt kurativ for alle benigne lesjoner.

Komplikasjoner

Selv om noen hemangiomer hos barn kan forsvinne uten behandling, i noen tilfeller, kan resultatet av en hemangioma eksisjon av parotid tumor kreve flere transplantater for å reparere skader mykt vev, avhengig av størrelsen og beliggenheten til tumoren. Den vanligste komplikasjonen er ansiktsnerveskader.

Tegn på godartede svulster i menn

Tegn på godartede svulster i menn


Godartede svulster inneholder ikke kreft, men de kan føre til at noen av de samme symptomene på tidlige varselsignaler for kreft. De største helsemessige bekymringer menn står overfor fra godartede svulster oppstår når svulsten hviler i prostatakjertelen eller i testiklene. Mange godartede svulster ikke forårsake noen ytre symptomer.

Oppdager Mulige Svulster

Menn eldre enn 50 år har høyest risiko for å utvikle prostatakreft, ifølge den australske prostatakreft nettside. Folk med høy risiko bør gjennomgå PSA tester og endetarms eksamen for å avdekke mulige problemer. Menn med høyest risiko har hatt medlemmer av den nærmeste familie som led av prostatakreft.

Hyppig vannlating - Prostate Problem Sign

Hyppig vannlating er ofte et tegn på en forstørret prostata hos menn. Det kan eller ikke kan være på grunn av en tumor. Enhver mann som føler behov for å gå overdrevent bør planlegge en avtale med legen sin for å finne årsaken. Dette kan være et tegn på prostatakreft, men det er mest sannsynlig forårsaket av en tilstand som er lett behandles.

Klumper i testiklene

Menn eldre enn 20 bør sjekke testiklene en gang i måneden for klumper. Klumper tjene som en tidlig varsling tegn på at en svulst kan være til stede. En mann kan bli oppmerksom på en godartet av ondartet svulst hvis han finner en klump i en av hans testikler.

Smerte er en sjelden Symptom

Smerte noen ganger følger nærvær av en godartet svulst. Mest synlige svulster vil manifestere seg som litt mer enn en haltende. En lege vil utføre en biopsi på en svulst å fastslå om det er godartet eller ondartet, ifølge Mayo Clinic. En biopsi er en smertefull prosess som legene vil utføre bare når det er nødvendig.

Godartet svulst versus ondartet svulst

Godartede svulster ikke spre seg til nærliggende vev, ifølge Healthblurbs.com. Ondartede svulster inneholder kreft, og vil spre seg til nærliggende celler hvis kreften ikke blir behandlet. En godartet svulst kan ikke kreve ytterligere behandling avhengig av sin plassering i kroppen.

Bivirkninger av en svulst i eggstokk

En svulst i eggstokk kan ikke alltid bety kreft. Men selv godartede svulster føre til noen uønskede bivirkninger.

Identifikasjon

En svulst i eggstokk er klassifisert på to måter. En godartet svulst kan forårsake noen symptomer, men er vanligvis ikke alvorlig. Ondartede svulster i eggstokken er mer vanskelig å behandle og kan være livstruende.

Pain Symptomer

En ovarial tumor, uansett om det er godartet eller ondartet, kan forårsake ryggsmerter. Det kan også føre til press i magen og bekkenet og utstråle nedover beina.

Gastrointestinale symptomer

Gastrointestinale symptomer er vanlige ved svulster på eggstokken. Kvalme, gass, dårlig fordøyelse, forstoppelse og diaré kan følge ovarietumorer. Oppblåsthet eller svelling av magen kan også være til stede som vokser svulsten.

Behandling

Behandlingen for en ondartet svulst på eggstokk kan ha alvorlige bivirkninger. Disse kan være smerte, abdominal hevelse, hevelse i bena og intestinal blokkering. Andre bivirkninger av cellegift og stråling kan være kvalme, oppkast og håravfall. Godartede svulster vokser langsomt og vanligvis ikke bli ondartet. Imidlertid er kirurgi nødvendig for å fjerne svulsten hvis symptomene vedvarer utover tre menstruasjonssykluser.

Betraktninger

En ovarian tumor er en alvorlig tilstand som kan være vanskelig å håndtere. Mens behandling for en svulst har bivirkninger, er det et viktig steg til utvinning. Noen av de behandlinger som brukes til å behandle ovarietumorer er kirurgi, strålebehandling og kjemoterapi.

Slik unngår du at Fibroid Svulster

Fibroidtumorer er små, vanligvis godartet, svulster som utvikler seg i en kvinnes livmor vanligvis i slutten av 30-årene og begynnelsen av 40-årene, og opphører helt etter overgangsalderen. Årsaken til disse svulstene er foreløpig ukjent, men det er mistanke om at stigende østrogennivå spiller en nøkkelfaktor i deres utvikling. Mens det er ingen idiotsikker metode for å forebygge dem, har legene funnet ut at det er visse ting som kan bidra til å forhindre dem.

Bruksanvisning

•  Tren regelmessig. Som mål å få 30 minutter med cardio trening minst tre ganger per uke. Dette vil bidra til å kontrollere din vekt og holde kroppen sunn, og holde østrogennivået i sjakk.

Hold vekten under kontroll. Legens ulike meninger om hva en passende vekt for din høyde er, så diskutere vekt og metoder for å kontrollere vekten med legen din for å holde østrogennivået selv.

Diskuter ta en p-pille med legen din. Dette kan bidra til å balansere østrogen og holde fibroidtumorer i sjakk.

Spis rikelig med grønnsaker og frukt, særlig grønne grønnsaker. Matvarer som er naturlig og passerer gjennom leveren lettere er mindre sannsynlig å øke østrogennivået.

Begynn en vitamin diett. I tillegg til en multivitamin, prøve å ta L-arginin (en aminosyre som kan bremse tumorvekst) og to hvitløk kapsler tre ganger per dag (hvitløk er en tumorvekst hemmer). Ta alle pillene som anvist på etiketten og som foreskrevet av legen din.

Må bryst klumper vises over Skin?

Må bryst klumper vises over Skin?


De fleste masser (klumper) i brystet er ikke synlige, fordi de ligger innenfor brystvevet i stedet for på overflaten av brystet. Både godartede og ondartede (kreft) massene kan oppstå i brystene, og det er noen ganger vanskelig å se forskjell når palpating (bruker fingrene til å undersøke) brystene. Du bør både palpere brystene dine og undersøke dem i et speil fordi --- om du ikke kan se en klump - ofte er det tegn på skjulte klumper.

Cyster

Brunner & Suddarth sin Textbook of Medical-Surgical Nursing skisserer ulike karakteristikker av massene. Bryst cyster er godartede (ikke-cancerous), ofte flere og i begge brystene, og oppstår vanligvis etter fylte 30 og falle med overgangsalderen, når kroppen produserer mindre østrogen. De er også vanligvis mør og kan øke i størrelse under menstruasjon, forårsaker hevelse og generell ømhet i brystet. Cyster føler runde og elastisk og vanligvis er bevegelig.

Fibroadenomas

Fibroadenoma er en godartet svulst som kan oppstå mellom utbruddet av menstruasjon og overgangsalder. Vanligvis en person vil ha bare én svulst som er bevegelig og er rund, disk-formet eller flikete. En fibroadenoma er vanligvis fastere enn en cyste og er ikke øm.

Fibrocystic endringer

Fibrocystic endringer oppstår under reproduktive år når du utvikle flere cyster, overvekst av noen brystvev og sykluser av brystsmerter og hevelse. Cyster i begynnelsen er små, men større cyster form som tilstanden utvikler seg, noe som resulterer i veldig klumpete og smertefulle bryster, med symptomer forverres under menstruasjon. Disse klumpene gjøre selv bryst eksamen vanskelig, og fibrocystic endringer øker risikoen for å utvikle kreftsvulster.

Ondartet svulst

En ondartet svulst (brystkreft) er mest vanlig mellom 40 og 80. En person vil vanligvis ha bare én masse, men hvis kreften har kommet, det kan ha spredt seg til andre deler av brystet eller lymfeknuter. Svulsten føles fast, ofte flat og gummiaktig, og er mindre bevegelig fordi kreftcellene feste og invadere omkringliggende vev. Svulsten er vanligvis ikke øm i de tidlige stadier, men det kan være noen merkbare endringer i brystet.

Varselskilt

Ifølge medicinenet, noen indikasjoner på brystkreft omfatter endringer i formen eller størrelsen på bryst (spesielt i forhold til det motsatte bryst), væske fra brystvortene (blod-farget eller vassen), brystvorter (snu innover), små fordypninger eller tilbaketrekking ( trekke innover) av huden over tumorlokalisering, misfarging av huden (rød-oransje) og endring i tekstur (herding av hud, "appelsinskall" utseende).

Forebygging

Hvis du føler eller se en klump og / eller bryst endringer, bør du straks oppsøke lege for en mammogram og andre tester, som kan omfatte en nål biopsi eller kirurgisk biopsi (tar en prøve av vev). Identifisere klumper i brystene og fastsette årsaken er kritisk fordi brystkreft bør behandles så tidlig som mulig. Du bør gjøre månedlige selv bryst eksamener og har en årlig eksamen av helsepersonell; inkludert en screening mammogram, etter fylte 40, eller tidligere hvis du har en familiehistorie med brystkreft.

Hva er årsakene til ømme bryster og hevelse?

Hva er årsakene til ømme bryster og hevelse?


Opplever ømme bryster og hevelse for første gang eller for en unormalt langvarig tid kan være en noe rystende opplevelse. Med ett i 12 kvinner får brystkreft, er dette naturligvis hvor sinnet går. Men nesten hver kvinne opplever ømme bryster og hevelse på et tidspunkt i livet hennes, og årsakene er nesten alltid relatert til kreft.

Infeksjon

En bryst infeksjon, oftest forårsaket av tette talgkjertler eller amming, resulterer nesten alltid i ømme og hovne bryster. Mens ømhet og hevelse kan være de første tegn på en infeksjon, er en feber sannsynlighet for å utvikle kort tid. For å hindre spredning av smitte, er det lurt å ha en alvorlig infeksjon adressert av en lege.

Hormoner

Ifølge US National Library of Medicine, hormoner er den vanligste årsaken til bryst ømhet og hevelse. Ømhet rundt menstruasjon er referert til som sykliske brystsmerter og er ingen grunn til bekymring. Imidlertid hormoner virker på andre måter også. Jenter som nærmer pubertet, postmenopausale kvinner og gravide kvinner kan alle forvente noen ømme bryster og hevelse på ulike tidspunkter i løpet av måneden. Hormonelle medisiner som østrogen behandlinger eller p-piller vil ha de samme uforutsigbare resultater.

Cyster

Noen kvinner utvikler brystkreft cyster. Ofte disse væskefylte sekker gå ubemerket hen. Imidlertid kan ømhet og hevelse forekomme, særlig når flere cyster vises. Mens de fleste cyster er godartede, er det likevel viktig å ha potensial cyste undersøkt for mulig malignitet eller fibrocystic tilstand. Å avgjøre hvorvidt du kan ha en bryst cyste, vurdere det faktum at ubehag opplevd med cyster er noncyclical, noe som betyr at det er relatert til menstruasjonssyklusen.

Svulster

Av og til vil en enkelt godartet svulst vokse i brystet. Mens svulster selv er vanligvis smertefri, jo større de blir, jo mer sannsynlig er det å oppleve bryst hevelse og ømhet. Disse fibroadenomas, som de kalles, finnes vanligvis i premenopausale kvinner under 50 år og kan bli behandlet og testet med en enkel biopsi.

Kreft

Ifølge American Cancer Society, er det bare én type brystkreft som forårsaker brystsmerter, inflammatorisk brystkreft (IBC). IBC er ekstremt sjelden og finnes i bare 1 til 3 prosent av alle brystkrefttilfeller. Derfor er brystsmerter en usannsynlig symptom på brystkreft. Imidlertid kan en avansert brystkreft med store svulster presse brystvev nok til å forårsake ømme bryster og hevelse. Hvis dette er et problem, er det viktig å se en lege for å umiddelbart vurdere kjerneproblemet og årsaker til din ømme bryster og hevelse.

Typer bryst klumper

Finne et bryst klump kan være skremmende for enhver kvinne. Worst-case scenario er alltid brystkreft, men det finnes flere forskjellige typer av klumper som kan utvikle seg i en kvinnes bryst som er ufarlig, inkludert cyster, masser av fiber og godartede svulster. Mer enn 80 prosent av bryst klumper som er vevsprøve er godartet, men det er alltid en god idé å ha en klump sjekket ut.

Cyster

Bryst cyster er væskefylte blærer som vanligvis er på størrelse med en drue. Cyster er vanlig hos kvinner i 30- og 40-tallet, og slutter vanligvis vises etter menopause. De vanligvis føles som små, vannfylte ballonger, men noen ganger kan være vanskeligere og gummiaktig. Cyster krever vanligvis ingen behandling og forsvinner av seg selv.

Fibroadenomas

Fibroadenomas er solide, gummi svulster vanlige hos yngre kvinner i 20-årene og 30-årene. Svulstene er godartede og er den vanligste formen for brystkreft klump i pre-menopausale kvinner. De er enkle å kjenne igjen, fordi de beveger seg lett under huden ved berøring og er ikke smertefull. Det er ikke klart hva som forårsaker disse svulstene å danne.

Lipomas

Lipomas er saktevoksende, fet svulster som ligger mellom huden og muskelen under brystet. De vekster er vanlig hos middelaldrende og eldre kvinne, er myke og bevege seg under huden når de blir berørt. Lipomas vanligvis ikke krever noen behandling, men er noen ganger fjernes hvis de er smertefulle eller i en vanskelig spot.

Mastitt

Mastitt er en brystvev infeksjon som forårsaker smerte, hevelse og rødhet. Det forekommer oftest i brystene av kvinner som nettopp har født og ammer, og er forårsaket av bakterier som kommer inn i brystet gjennom et kutt i brystet eller brystvorten. Selv om det kan se alvorlig, mastitt vanligvis forsvinner raskt etter å ha blitt behandlet med antibiotika.

Maligne svulster

Mens de fleste bryst klumper er ufarlige, noen er ikke. Ondartede svulster i brystet kan variere i størrelse fra en liten ert til en golf ball og har en annen følelse enn andre bryst klumper. De er vanligvis vanskelig med ujevne kanter og klumper vanligvis ikke bevege seg når de blir berørt eller skyves på. Klumper av denne typen er ikke nødvendigvis brystkreft, men bør sjekkes ut av lege. Igjen, alltid ha klumper sjekket ut av lege dersom de ikke forsvinner etter noen uker. Og selv om det må vevsprøve, husk at de aller fleste klumper vise seg å være ikke-kreft.

Bivirkninger av Nevroblastom

Neuroblastom er en kreft i nervesystemet. Vanligvis diagnostisert hos spedbarn og små barn, er det ofte utvikler seg mens barnet fremdeles er ufødt. Omkring 500 barn får er diagnostisert med neuroblastom i USA hvert år. Det er viktig å erkjenne at bivirkninger som påvirker barnet involverer symptomer på neuroblastom, så vel som bivirkninger av aggressive behandlinger for kreft. Ved å ta begge typer bivirkninger, vil du være i stand til å gjøre barnet påvirkes av neuroblastom så behagelig og smertefritt som mulig.

Hva er Neuroblastom?

Neuroblastom er en ondartet (kreft) svulst som vanligvis begynner i nervevev av spedbarn og små barn, ofte før barnet er født. Det kan forbli uoppdaget til den begynner å vokse, og trykk på organer og normalt vev som omgir den.

Det er tre typer av neuroblastom: lav risiko, middels risiko og høy risiko. Neuroblastom, hvis ubehandlet, fortsetter å vokse og kan metastasere (flytte eller spre seg til andre deler av kroppen).

En genetisk abnormalitet er ofte årsaken til neuroblastom, men årsaken til at abnormalitet er, som ennå, ikke kjent. Neuroblastom er litt mer sannsynlig å skje i et guttebarn enn en kvinne.

Hva er en Svulst?

Et svulst er en unormal vev eller en tumor som er karakterisert ved rask cellevekst, som kan være enten godartet (en ufarlig vekst) eller ondartet (kreft). Svulster vanligvis fortsette å vokse og vil danne en tydelig masse av mobilnettet vev. Den neuroblastom type svulst er alltid ondartet.

Hvor er neuroblastomer funnet?

Om lag en tredjedel av alle neuroblastomer begynne i binyrene vev. Binyrene er plassert nær toppen av nyrene, i bukhulen. Binyrene skiller ut væske som hjelper normale funksjoner i barnets kropp, spesielt nervesystemet.

Andre neuroblastomer kan forekomme i ganglia (nervecellegruppene som finnes i hele kroppen, og også en del av nervesystemet). I noen tilfeller har neuroblastomer blitt oppdaget før fødselen ved hjelp av fosterets ultralyd.

Symptomer på Neuroblastom

De symptomer eller effekter av den voksende tumor variere, avhengig av plasseringen og størrelsen av tumoren, og hvor det sprer seg raskt. Disse kan inkludere en abdominal masse eller hevelse, svulster tydelig rundt øynene (forårsaker blåmerker, hevelse og ukontrollert øyebevegelser), endringer i vannlating fra kompresjon på blæren eller nyrer, og smerter, halter, svakhet eller lammelse (dersom svulsten innebærer bein, benmarg eller ryggmargen).

Andre symptomer inkluderer en kronisk hoste eller kortpustethet (hvis det er en svulst i brystet), diaré, feber, høyt blodtrykk og økt puls, tap av matlyst, og vekttap.

Behandling for Neuroblastom

Behandling for lav-risiko og middels risiko neuroblastom kan omfatte kirurgi (etterfulgt av observasjon), observasjon alene for enkelte spedbarn, kirurgi som er etterfulgt av kjemoterapi eller lav dose kjemoterapi og strålebehandling.

Høy risiko neuroblastom kan kreve høydose kjemoterapi, etterfulgt av kirurgi; stråling rettet mot tumorstedet; stamcelletransplantasjon; monoklonalt antistoff terapi (etter chemo); og en klinisk studie av strålebehandling med radioaktivt jod (vanligvis før stamcelletransplantasjon).

Bivirkninger av behandling

Bivirkninger vil variere, avhengig av hvilke metoder som anvendes for å behandle neuroblastom. Noen generelle bivirkninger kan være redusert eller svekket vekst, skjoldbrusk problemer, sekundær kreft og sterilitet (fra kjemoterapi narkotika). Brain bestråling eller helkroppsbestråling kan føre til problemer med å tenke og tenkte behandling. Bivirkninger av cellegift og stråling er smerter, kvalme og oppkast; apati; tap av appetitt; Hårtap; og undertrykkelse av immunsystemet.

Forskjeller mellom Carcinoma & Føflekkreft

Karsinom og føflekkreft er former for hudkreft med differensierende egenskaper i utseende, utbredelse, symptomer og dødsfall. Hudkreft er den vanligste formen for kreft, og vite de unike egenskapene til begge typer hudkreft gjør identifisering lettere når du gjør en diagnose.

Kjennetegn

Hud karsinom oppstår i det ytre lag av huden, og er kategorisk betraktet som den mest vanlige form for kreft, med basalcellekarsinom som sin mest vanlige form. Den omfatter utvikling av en godartet svulst som kan vises på et lokalisert område av huden. Melanom er en ondartet form av hudkreft involverer pigment-produserende celler i huden. Det er den farligste formen for hudkreft som det ikke bare påvirker huden pigment, men etter hvert kan involvere andre organer i kroppen som kreftcellene spre seg.

Funksjoner

Karsinom på huden ser ut som en liten, blank knute på de områdene som vanligvis utsettes for sollys, vanligvis på halsen, armer, ansikt, hode, hender og underarm. Små blodkar gang oppstå overfladisk på knuter. Det kan noen ganger synes som rå, tørr hud på brystet og svulsten vokser sakte i et kurs av måneder eller år. Spres til andre deler av kroppen er også sjelden. Selv om huden karsinom er den mest vanlige form av hudkreft, er det den minste dødelige som den vokser langsomt og mindre tilbøyelige til å spre seg til andre områder av kroppen.

Melanom vokser vanligvis med utseendet på en liten, pigmentert hud og sannsynligvis også på en pre-eksisterende pigmentert føflekk. Utseendet kan variere fra flate og uregelmessige brune flekker av svarte flekker til en hevet brun lapp med rød, svart, blå eller hvite flekker. Melanom er mindre utbredt, men tar mer progressiv type og kan lett spre seg til andre områder av kroppen.

Kreftceller i melanom former fra de celler som produserer huden pigmenter mens karsinom påvirker huden med sitt opprinnelsespunkt som kommer fra overhuden, det ytre laget av huden.

Risiko

Arvelighet, eksponering for svekket immunsystem UV-stråling og predisponerende faktorer for carcinoma og føflekkreft å skje. Personer med lys hud som lett brenner og fregner lett står i fare for å melanom og karsinom. Men tilstedeværelsen av unormale føflekker og en historie med sviende solbrenthet i barndommen eller tenårene øker risikoen for melanom.