Digidexo.com

bivirkninger kontrast veske

Bivirkninger av kontrastvæske

En pasient som får en CT scan er vanligvis nødvendig for å ta en kontrastvæske som gjør organer, blodårer og vev mer merkbare under avbildning. Selv om bivirkninger er vanligvis mild, i sjeldne tilfeller kan de være alvorlige.

Milde bivirkninger

Milde bivirkninger forbundet med kontrastvæske omfatter en varm følelse i hele kroppen og metallisk smak i munnen fra jod i fargestoffet. Kløe og elveblest kan forekomme, noe som kan vare noen minutter til noen timer.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger, men mye mindre sannsynlig, kan omfatte pustevansker, hevelse i svelg, eller hevelse i andre deler av kroppen.

Risiko

I de fleste situasjoner fordelene med kontrastvæske oppveier risikoen forbundet med det, selv om du bør la legen vite om du er allergisk mot eller sensitiv for medisiner, kontrastvæske, jod eller skalldyr.

Potensiell fare

MR kontrastvæske kan være knyttet til nefrogen systemisk fibrose (NSF) og nefrogen fibrosing dermopathy (NFD). Begge disse sykdommene er sjeldne og involverer fibrose av ledd, øyne, hud og indre organer.

Andre bruksområder

Kontrast fargestoff er ikke alltid nødvendig for en CT-skanning, men det må brukes for å påvise spredning av malignitet i hjernen eller lever. Se Resources.

Typer av MR-kontrast

Typer av MR-kontrast


Magnetic Resonance Imaging, ofte referert som MR, er en avbildning test brukes som et diagnostisk verktøy for å identifisere ulike typer sykdommer. MR med kontrast gir mer nøyaktig diagnose og forbedrer de spesifikke strukturer som blir diagnostisert for misdannelser ved hjelp av kontrast fargestoffer. Kontrast fargestoffer er løsninger som hjelper fremheve og forbedre bildet, noe som gir mer detaljert informasjon for evaluering av MR resultatet og er av forskjellige typer.

Intravaskulære kontrastmidler

Intravaskulære kontrast fargestoffer regnes blod basseng midler som de forblir lenger i blodet sammenlignet med den konvensjonelle fargestoffer kontrast. De er mest effektive i å vurdere dødt vev fra hjertet, myokardviabilitet, og svulster. En vanlig intravaskulær kontrastmiddel er gadolinium. Denne kontrastmiddel brukes til å forbedre synligheten av årer når gjennomføre magnetisk resonans angiografi og hjernesvulst forbedringer. Det vil fortsatt være i sirkulasjon for distribusjon til interstitiell plass og utskilles gjennom nyrene.

Gadolinium er brukt som en chelatert forbindelse som er trygt når det administreres. The Food and Drug Administration, derimot, utstedte en advarsel om at gadolinium kan utgjøre risiko blant personer med alvorlig nyresvikt og kronisk leversykdom å utvikle nefrogen systemisk fibrose. Andre intravaskulære agenter MR kontrast er ultra superpermagnetic jernoksid, gadolinium merket albumin, krom merket røde blodceller og gadolinium-DTPA merket dekstran.

Oral kontrastmidler

Den viktigste bruken av agenter muntlige kontrast er å styrke mage-tarmkanalen bildebehandling. Kliniske studier fra Department of Radiology av Universitetet i Regensburg i Tyskland viste at mage MR med oral kontrast viste mer nøyaktige patologiske funn og gir en pålitelig diagnostisk verktøy for evaluering av tarmproblemer. Perflubron er en gastrointestinal MRI orale kontrastmiddel som brukes for pediatrisk å fremme mørkere bilde av kroppshulrommet for å forbedre det visuelle bildet.

Paramagnetisk kontrastmiddel

Den paramagnetiske type kontrastmiddel er dannet i sin chelatert forbindelse for å gjøre den mest egnet for intravenøs injeksjon. Midler intravaskulære kontrast faller i denne kategorien, og er nyttige i påvisning av tumorer, avbilding av hjertet, fibrose, myke kollaps, og plakk. Vanlige bivirkninger er følelsen av varme, kvalme, oppkast, anfall og hodepine.

Superparamagnetiske kontrastmidler

De superparamagnetiske kontrastmidler er mindre løselig dermed de er egnet bare for magnetisk resonansavbildning tatt fra mage-tarmkanalen. Vanlige kontrastmidler av denne typen er ferritt og bariumsulfat. Orale midler faller inn under denne kategorien av kontrastmidler som brukes til MR diagnose.

Forberedelse til en MR med kontrast

Forberedelse til en MR med kontrast


En magnetic resonance imaging er en radiologi eksamen som gir et bilde av et bestemt område av kroppen for å hjelpe en lege utelukke eller diagnostisere et helseproblem. En MR med MR kontrast er en hvor en pasient har blitt injisert med et fargestoff som brukes til å forsterke kroppens skanning for å vise områder som blodkar og organer.

Forberedelse til en MR med kontrast

•  Gjør din avtale for MR å være ferdig.

Spør om du kan spise eller drikke før MR. Noen ganger kan en MR vil kreve at du ikke spiser for åtte til 12 timer før skanningen. Følg instruksjonene eller du kan ikke være i stand til å ha MR test gjort.

Ankomst til din avtale 60 minutter for tidlig hvis du har en MR med kontrast, som det tar en time for kontrasten materialet skal tre i kraft. Kontroller at du har din resept for MR med kontrast med deg eller at sykehuset har mottatt det fra legen din før utnevnelsen.

Varsle sykehuset av eventuelle implantater, for eksempel en pacemaker, metall pins, protetikk, iuds eller andre elementer som kan føre til problemer under inngrepet. Hvis du lider av klaustrofobi, forteller radiolog før du begynner prosedyren og sørg for at du erklærer eventuelle allergier du har.

diskutere eventuelle bekymringer som du har om injeksjon eller bivirkninger med din lege eller radiolog. Stille eventuelle spørsmål du har om hvorfor kontrasten er nødvendig.

Signer samtykkeerklæring som sier at du forstår risikoen ved MR og kontrast materiale, og at du godtar å ha testen gjort.

•  Få inn den kjolen du fikk av radiologen tekniker.

Tillat for injeksjons kontrast ved å la radiologen ta deg ut av MR-maskinen, nummen huden din, og sett iv i armen eller hånden og injisere ca 10 milliliter til 20 milliliter fargestoff inn i venen.

Forbered deg på å bli satt tilbake i MR maskin for de resterende skanner for å være ferdig.

Hold på panikk-knappen mens inne i MR-maskinen i tilfelle du trenger å komme seg ut eller føler at du lider av en allergisk reaksjon fra MR-kontrastmateriale.

Hint

  • Hvis du trenger å ta en beroligende før MR, sørg for at du har noen til å kjøre deg hjem etter inngrepet.
  • MR kontrast kalles gadolinium, men det er ikke uten bivirkninger eller risiko, for eksempel allergisk reaksjon, rødhet, elveblest, blodpropp, svimmelhet og kortpustethet. Hvis du føler noen av disse symptomene etter å ha mottatt kontrasten, må du fortelle radiolog eller helsepersonell.

Gadolinium bivirkninger på hjerte

The United States Food and Drug Administration utstedt en svart boks advarsel for gadolinium i 2007 på grunn av potensialet for alvorlige bivirkninger. Stoffet blir anvendt som et kontrastmiddel i MR, og blir injisert i mennesker som et fargestoff. Gadolinium bivirkninger på hjertet er en komplikasjon fra gadolinium-indusert nyresykdom.

De vanligste bivirkningene

Gadolinium bivirkninger kan inkludere hevelse i ansiktet, utslett, lavt blodtrykk, hodepine, kvalme og ørhet.

Advarsel

En sjelden, men alvorlig komplikasjon kan oppstå på personer med nedsatt nyrefunksjon, når nyrene har problemer med å eliminere all fargestoff fra kroppen. Denne lidelsen kalles nefrogen systemisk fibrose / nefrogen fibrosing dermopathy, og ble først identifisert i 1997, ifølge FDA.

Alvorlige symptomer

Symptomer på NSF / NFD som er oppført av FDA inkluderer harde, blanke og uvanlig mørk hud som blir stram og veldig smertefullt. Det kan også være felles smerte og manglende fleksibilitet, tap av bevegelse, gulaktige øyne, og skader på lunger, hjerte og andre organer.

Funksjon Breakdown

Når hjertet og andre organer er berørt av denne lidelsen, de tykkere og arr, og kan ikke fungere effektivt.

Progresjon

Skader på lunger og hjerte kan forårsake alvorlige, noen ganger dødelige, pustevansker.

Tilgjengelig Treatment

Som i 2009, har ingen effektiv behandling for NSF / NFD blitt utviklet. Mange mennesker har plaget innlevert prosesser mot produsentene av gadolinium for MRI, så vel som andre kontrast stoffer forbundet med uorden, ifølge den NSF organisasjons nettsiden.

Blodplater bivirkninger Lisinopril

Solgt under merkenavnene Zestril og Prinivil, er lisinopril hovedsakelig foreskrevet for å redusere høyt blodtrykk. Det hindrer omdannelse av det naturlig forekommende enzym angiotensin til en aktiv form i kroppen. Angiotensin er en del av kroppens blodtrykksregulerende system, men angiotensin smalner blodkar og dermed hever blodtrykket. Lisinopril har flere bivirkninger, noen ganger inkludert effekter på blodplater, blodpartikler som hjelper med blodpropp.

De vanligste bivirkningene

Lisinopril kan føre til svimmelhet, hodepine, angst, søvnforstyrrelser, tretthet, kvalme, seksuell dysfunksjon og tett nese.

Trombocytopeni

Sjelden, lisinopril forårsaker trombocytopeni, eller et unormalt lavt antall blodplater.

Identifikasjon

Trombocytopeni oppstår når blodplater er tapt fra sirkulasjon for raskt å bli erstattet effektivt av benmargen. Lisinopril kan også føre til en nedgang i røde blodceller, som er produsert av benmargs også.

Hudsymptomer

Folk med lave blodplatetall har ingen symptomer. I kontrast, kan de lett får blåmerker, eller finne små røde prikker på sine ben.

Blødning Symptomer

Lave blodplatetall kan også forårsake tannkjøtt blødning og også indre blødninger, som viser som blod i avføring eller urin. Personer med denne tilstanden kan finne det vanskelig å stoppe blødninger fra skader.

Løsning

Folk tar lisinopril bør periodiske blodprøver sjekke antall blodplater, og bør oppsøke lege for tester hvis opplever noen symptomer på blodplate bivirkninger. Hvis lisinopril er vesentlig påvirker blodverdier, vil en annen narkotika foreskrevet i stedet.

MR-kontrast Problemer

MRI (Magnetic Resonance Imaging) Kontrastmidler brukes i MR for å forbedre effektiviteten av skanningen. De blir injisert omtrent to tredjedeler av veien gjennom skanningen. Alle MR-kontrastmidler er giftige. Deres toksisitet reduseres ved å gjengi dem som Chelates. De kombinerer en metallisk ion med en biologisk forbindelse, noe som skaper en mer "spiselig" substans å introdusere karsystemet. Alle MRI-kontrast doser er i nærheten av den letale dose av det toksiske metalliske ion de inneholder.

Vanlige bivirkninger

Det finnes en rekke vanlige bivirkninger forbundet med MR-kontrast injeksjoner. Dette er normale bivirkninger og anses mild. De forårsaker en betydelig mengde av ubehag og smerter for pasienten og kan vare i en periode på noen timer til dager. Disse bivirkningene inkluderer allergisk reaksjon, rødme eller rødhet i huden forårsaker følsomhet for berøring og / eller en sterk kløe, utslett på huden som kan blemme og slam, blodpropper i hele kroppen som kan føre til en rekke alvorlige medisinske problemer, noen som kan være dødelig, svimmelhet og forvirring, kortpustethet eller en manglende evne til å "ta en pust."

Mindre vanlige bivirkninger

Det er mange andre bivirkninger som er observert med bruk av MR kontrast. Dette er mye mindre vanlig enn de tidligere nevnte sykdommer, men de er bemerkelsesverdig i sin oppførsel og hvordan de påvirker pasienten. Disse bivirkningene er kvalme og oppkast, hodepine og migrene, utslett ledsaget av støt, varme og / eller kaldt blinker i lengre perioder av gangen, og brennende følelse under huden eller i muskler eller ledd vev.

Nyresyke

MRI-kontrastmidlene, slik som Omniscan og andre gadodiamid baserte midler, har vært knyttet til utvikling av NSF (nefrogen systemisk fibrose) i MRI pasienter med noen historie med nyresykdom.

NSF

Amerikanske og europeiske foreninger er forsker videre på koblingen mellom gadodiamid og NSF. NSF er en sjelden systemisk sykdom. Det fører til en fortykkelse og herding av huden, ofte fører til immobilitet og tetthet eller misdannelse av leddene. Disse symptomene kan utvikle seg raskt og la den berørte pasienten sitte i rullestol for så lite som et par uker. På denne tiden, det er ingen kjent, konsekvent effektive, terapi eller behandling for kroppslige reaksjon på gadolinium.

Black Box Warning

I 2006, FDA utstedt en helse rådgivende advarsel om farene ved gadolinium, og deretter i 2007 lagt en svart boks advarsel til agenter på grunn av risikoen forbundet med å bruke gadolinium hos pasienter med nyre forhold. For de med nyre forhold, anbefales det ikke å bruke gadolinium med MRI grunn av de farlige sjanser. Hvis det er nødvendig å bruke gadolinium på en pasient med nyre forhold, er det sterkt anbefalt å sette pasienten umiddelbart på dialyse for å skylle ut eventuelle gjenværende kontrast i systemene.

Ekstrapyramidale bivirkninger

Ekstrapyramidale bivirkninger er en gruppe av symptomer som noen ganger oppstår hos personer som tar nevroleptika. Neuroleptika inkluderer antipsykotiske og antidepressiva, og visse legemidler som brukes i gastroenterologi.

Identifikasjon

Det ekstrapyramidale motoriske system er et nevralt nettverk i hjernen som er involvert i koordineringen av bevegelsen. Ekstrapyramidale bivirkninger er ufrivillige bevegelser som først vises i de tidlige stadier av behandlingen.

Reversible effekter

Ekstrapyramidale symptomer vanligvis er reversible hvis medisinen er avviklet. I kontrast, når disse bivirkningene første vises senere under behandling, de kalles tardive dyskinesier eller dystoni, og ofte er permanente.

Kroppsbevegelser

De ufrivillige bevegelser kan inkludere uorganisert turgåing, slik som en snuble eller ustø gange. Pasienten kan ha merkelige finger bevegelser, muskelstivhet, muskelkramper og skjelvinger. Han kan av og sparke en etappe utover eller heve en arm i luften.

Ansikts Effects

Ofte er de første til å vises i ansiktet og tunge effekter. Ukontrollerbare ansiktsbevegelser inkluderer tygging, blunking, grimaser, repetitive svelge, sløret tale og tungen sondering kinnet.

Subtle vs. Åpen

Ekstrapyramidale bivirkninger kan være så subtile at legen kanskje ikke engang merke til dem. I kontrast, kan effekten også være opplagt og bisarre, til det punktet for å forårsake problemer med sosiale interaksjoner og på arbeidsplassen.

Bivirkninger av Echinacea

Bivirkninger av Echinacea


Echinacea er en av de mest vanlige urtene som brukes for medisinske formål, og har i lang tid. Blomsten av echinacea har en stor konisk og stikkende frø hodet. Det er allment kjent som solhatt på grunn av dette. Blomstene er enten lilla eller gul. Til tross for de mange helbredende fordelene av Echinacea, er det også mange bivirkninger og interaksjoner å være klar over når du bruker dette anlegget.

Historie

Echinacea er populær på grunn av sin evne til å fungere som en kur-all mot infeksjoner og sår. Den ble brukt av indianere mer enn 400 år siden. Den ble senere brukt for malaria, blodforgiftning, skarlagensfeber, syfilis og difteri før antibiotika ble mer utbredt i 1940. Echinacea har fått fornyet oppmerksomhet på grunn av sine immune- styrking av fordelene. Flere mennesker har blitt interessert i forebyggende sykdomstiltak heller enn å bruke antibiotika som løser symptomet og ikke årsaken til en sykdom eller sykdom.

Fordeler

Echinacea stimulerer de hvite blodlegemer og bedrer kroppens immunforsvar mot sykdom. Det er ofte brukt for respiratoriske infeksjoner, så vel. Typisk blir Echinacea brukes til å lindre virkningene av en kald. Bruken utløser fibroblast utvikling, som bidrar til å lege sår. Dens antibiotiske egenskaper kan bidra til å forhindre infeksjoner oppstår i sår. Det er også brukt for kaldt sår, herpes og eksem. Urten inneholder kobber, jern, jod, kalium og vitamin A, C og E. Echinacea kan bidra til å redusere betennelse. Det er også brukt for gjær infeksjon, fotsopp, høysnue eller urinveisinfeksjon.

Side Effects

Echinacea kan forårsake negative bivirkninger som oppkast, kvalme, feber, halsbrann eller svimmelhet. Andre mulige bivirkninger kan være en tørr møll, sår hals, muskel- og leddsmerter eller søvnløshet. Typisk bivirkninger er på grunn av en allergisk reaksjon. Personer med astma og allergier har større risiko for å få en reaksjon. Dessuten er Echinacea kjent for å stimulere immunsystemet. Dette kan ha en negativ innvirkning på de med en autoimmun sykdom. Det anbefales ikke for de med diabetes, HIV eller AIDS, leversykdom, leukemi eller multippel sklerose.

Interaksjoner

Echinacea bør ikke brukes med immonosuppressant medisiner. Immunsuppressiva er foreskrevet til personer som har behov for en organtransplantasjon. Det er nødvendig å undertrykke immunsystemet i dette tilfelle, slik at transplantatet ikke forkastes av kroppen. Immunsuppressiva er noen ganger brukt til å behandle kreft, så vel.

I kontrast er echinacea gunstig med Econazole, som brukes til å bekjempe fotsopp og andre soppinfeksjoner. Kombinasjonen bidrar til å redusere risikoen for å få tilbakefall av infeksjonen. Det kan også være nyttig i kombinasjon med kreftbehandling medikament cyklofosfamid; Men denne teorien har ikke blitt fullt ut testet.

Dosering

Sterke av muntlige Echinacea-produkter ofte varierer, og doseringen er spesifikk for hver enkelt. Det er best å konsultere etiketten for bestemte doser av orale versjoner av solhatt. I te, er en teskje av tørket rot eller urt som brukes per kopp. Typiske dose for en hjemmelaget skjær ekstrakt er omtrent 1/2 teskje. Echinacea kan også tas som en juice. Omtrent 1/2 til 2 teskjeer av saften blir brukt. Salver og kremer av Echinacea er påført på sår etter behov.

Hva er en MR med kontrast?

Hva er en MR med kontrast?


Magnetic resonance imaging (MRI) bruker en svært kraftig magnet og radiobølger til å ta bilder av kroppen. Kontrast eller fargestoff brukes under en MR for å øke synligheten av de siste MR-bilder.

Hvorfor bruke kontrast?

Vanligvis vil legen be om en MR med kontrast dersom kandidaten har en historie med svulster, kreft eller kirurgi, hvis Hea € ™ s på jakt etter betennelse eller evaluering av blodkar, eller til videre forskning noe funnet på en pre-kontrast MRI resultat.

Kontrast materiale

MRI kontrast bruk med et kjemisk element med navnet Gadolinium, som akkumuleres i de unormale vev i kroppen, noe som gir en større bildekontrast mellom unormale og normale vev.

Side Effects

Noen vanlige bivirkninger av MRI med kontrast omfatter svimmelhet, kortpustethet, allergisk reaksjon og blodpropp.

Injisering av Contrast

Normalt en pasient mottar kontrast etter en normal MR evaluering. Den helsetjeneste injiserer 10 til 20mm kontrastmiddel på patientâ € ™ s blodåre.

Risiko

Personer med alvorlige nyresykdommer har opplevd nefrogen systemisk fibrose (NSF) og nefrogen fibrosing dermopathy (NFD). Denne sykdommen fører til fibrose i hud og bindevev.

Prolixin bivirkninger

Prolixin er merkenavnet for medisinering flufenazin, foreskrevet for å behandle psykotiske lidelser som schizofreni og akutte maniske faser av bipolar lidelse. Et stoff kategorisert som en typisk anti-psykotisk, kan Prolixin føre til mange bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Noen bivirkninger avhenge av den enkelte. Vanlige bivirkninger forbundet med Prolixin inkluderer økt spyttsekresjon, tretthet og apati. I kontrast, Prolixin også kan forårsake tørr munn, spenning og rastløshet.

Andre bivirkninger

Folk tar Prolixin også kan ha unormale drømmer, tåkesyn, forstoppelse, erektil dysfunksjon, hodepine, tap av matlyst, kvalme og økt svette.

Tardive dyskinesi

I sjeldne tilfeller kan Prolixin føre til en alvorlig tilstand som kalles tardive dyskinesier, en tilstand som involverer ukontrollerbar ansikts eller kropps rykning eller andre bevegelser.

Andre alvorlige effekter

Andre sjeldne men alvorlige forhold knyttet til Prolixin inkluderer unormalt lavt blodtrykk, høyt blodtrykk, kramper og forverring av psykotiske symptomer.

Black Box Warning

Det amerikanske Food and Drug Administration har mandat en svart boks advarsel for Prolixin og visse andre anti-psykotiske medisiner. Disse stoffene kan føre til hjertesvikt, lungebetennelse eller plutselig død hos eldre voksne med demens.

Bivirkninger av Gadolinium Contrast

Bivirkninger av Gadolinium Contrast


Bruken av gadolinium kontrast har hisset opp mye kontrovers --- og kanskje for en god grunn. Det er i dag fem ulike typer agenter gadolinium kontrast godkjent av US Food and Drug Administration (FDA), som alle kan være forbundet med alvorlige bivirkninger.

Hva er gadoliniumforsterkende?

Gadolinium (Gd) er et hvitt metall med en sølv glans som er merket nummer 64 på den vitenskapelige atom tabell over elementer. FDA forklare at gadolinium brukes som kontrastbase. Bruken av gadolinium kontrast i en MRI (magnetic resonance imaging) gir et bedre bilde av organer og vev i legemet.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger forbundet med gadolinium kontrast omfatte en brennende følelse og smerter rundt området der gadolinium ble administrert og mulig svimmelhet. Pasienter kan også oppleve en liten hodepine, kvalme og en rask anfall av lavt blodtrykk.

Allergisk reaksjon

Allergiske reaksjoner er mulig etter gadolinium kontrast administreres. I boken "Contrast Media: Sikkerhetsproblemer og ESUR Retningslinjer" forfatterne Henrik S. Thomsen og Judith AW Webb forklarer at risikoen for en alvorlig allergisk reaksjon er sjeldent. Men pasienter som har en historie med allergiske reaksjoner som har høyest risiko for å oppleve en akutt allergisk reaksjon på gadolinium kontrast.

NSF / NFD

Pasienter som har blitt diagnostisert med nyreproblemer eller nyresvikt bør ikke gis noen form for gadolinium kontraster før en MR. The Mayo Clinic rapporterer at denne type pasient er i fare for å utvikle en alvorlig tilstand som kalles NSF / NFD (nefrogen fibroserende dermopathy / nefrogen systemisk fibrose), som er et botemiddel og ødeleggende sykdom.

Kvinner i fertil alder

Gravide advares mot å motta gadolinium kontrast for MR testing på grunn av ukjente risikoer for fosteret, ifølge Duke University. Det er også en risiko for at gadolinium kan overføres gjennom morsmelken av en mor til barnet sitt under amming. Derfor bør amming unngås i minst 36 til 48 timer etter gadolinium administreres.

Bivirkninger av Lap Band Surgery

Lap band kirurgi er for folk som er minst 100 pounds overvektig. Med et minutt innsnitt, plasserer en lege et bånd rundt øvre del av magen, noe som reduserer sin størrelse og funksjon og skape en mindre veske for mat. Båndet strammes eller løsnes ved hjelp av en ballong festet, som i sin tur er koblet til en port under huden i magesekken. Justering bandet tillater pasienter å miste vekt kontinuerlig til sine mål er oppfylt. Selv om denne prosedyren er effektiv for mange, er det ikke uten bivirkninger.

Oppkast

Når pasienter spiser mer mat enn sine mindre poser kan holde, eller har spist eller drukket noe for fort, kan oppkast forekomme.

Svelgeproblemer

Trykket av bandet kan påvirke spiserøret, som er tillater mat, drikke og medisiner for å passere gjennom til magen. Som et resultat, kan noen runde band pasienter opplever vanskeligheter med å svelge.

Søvnløshet

Søvnproblemer er felles for runde band pasienter, på grunn av ubehagelig følelse av porten som ligger under huden i veggen av magen.

Dehydrering

All mat og væsker må tas inn på mindre mengder og oftere gjennom dagen. Hvis de ikke er klar over hvor mye vann de drikker, kan pasientene bli lett dehydrert.

Gass

Gass er et annet vanlig problem. Mange mennesker som har bandet en tendens til å tilbringe mer tid med å svelge mat enn de trenger å tygge det. Som et resultat, de tar inn mer luft, noe som fører til oppblåsthet og gass.

MR kontrastvæske bivirkninger

Kontrastvæske brukes ofte under en MR. Ved å bruke kontrastvæske, det gir et klarere bilde som skal analyseres.

Betraktninger

Det er flere faktorer en lege vil vurdere før du bestiller en MR med kontrast. Bivirkningene er kanskje ikke verdt risikoen hvis pasienten er gravid, ammer eller har andre medisinske problemer.

Administrasjon

MR-kontrast administreres ved å injisere det direkte inn i blodåren.

Vanlige bivirkninger

Følgende bivirkninger kan forekomme, men sjelden krever legehjelp: hodepine, kvalme, mat smaker annerledes, føler en følelse av varme, skylles eller kulde på injeksjonsområdet.

Mindre vanlige bivirkninger

Følgende bivirkninger vanligvis ikke krever medisinsk oppmerksomhet, men hvis de blir plagsom, ringe en lege: forkjølelseslignende symptomer, mage eller tarm ubehag, smerte eller hevelse på injeksjons synet, eller hevelse i ansikt, hender, leggene eller føtter. Andre kan være tretthet, feber, angst eller øresus.

Potensial

Bivirkninger av MR kontrastvæske kan være forskjellig avhengig av den enkelte. Pasienter kan oppleve en, ingen eller flere av bivirkninger. Noen mennesker selv opplever bivirkninger som er annerledes enn de som er oppført.

Advarsel

Følgende bivirkninger kan kreve behandling: uvanlig blåmerker eller blødninger, ekstrem tretthet eller svakhet, endringer i vannlating, svart avføring, anfall, brystsmerter, svimmelhet, tung pust, hevelse i ansiktet, hevelse av tungen, hals kramper, økt hjertefrekvens, besvimelse, hoste opp blod og elveblest.

Equipoise bivirkninger

Equipoise bivirkninger


Equipoise eller boldenone undecylenate, er et anabole / androgene steroider som er injisert inn i kroppen. Den gjennomsnittlige dosen for en mann er 400 til 600 mg per uke. Kvinner vanligvis ta et gjennomsnitt på 50 til 150 mg per uke. Equipoise vil gi deg en jevn og stødig gevinst i styrke og masse. Ifølge iequipoise.com, for de beste resultatene, bruker Equipoise sammen med andre steroider. Equipoise er ikke ideelt for idrettsutøvere som jevnlig testes for narkotika. Det har en tendens til å produsere metabolitter i urinen som er detekterbar i flere måneder etter bruk.

Historie

Equipoise er en veterinær steroid i hovedsak brukt på hester. Det er ikke ment for bruk på mennesker i USA, og er kun tilgjengelig gjennom veterinærklinikker.

Milde bivirkninger

Bivirkningene av Equipoise er vanligvis milde. Ifølge steroid.com, mange rapporterer en økt appetitt mens du tar stoffet.

Vannretensjon

Du kan oppleve vannretensjon mens ta Equiposie. Bivirkning vil være mer tydelig enn om du tar Deca-Durabolin, men mindre enn de bivirkninger som forekommer med testosteron.

Seksuelle bivirkninger

Hvis du tar et moderat nivå av Equipoise, kan du oppleve en mindre østrogen-relaterte bivirkninger, som kan resultere i seksuell dysfunksjon. Det undertrykker dine hormoner slik at du kan være lurt å ta en injeksjon testosteron, så vel.

Effekter i Utseende

Pasienter som tar en høyere dose av steroidet kan oppleve gynekomasti, av utvidelsen av mannlige bryster. Equipoise kan også resultere i androgene bivirkninger som kviser, fet hud, håravfall og økt aggresjon.

Betraktninger

De beste effektene av dette medikament kan blitt sett når den brukes over lengre tidsrom - på minst 10 uker. Musklene dine vil bli veldig definert og solid, heller enn den glatte bulk du kan se når du bruker androgener.

Bivirkninger av Avonex

Avonex er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Det er ikke ment å kurere sykdommen, men for å hjelpe i å håndtere sin svakhet angrep og bremse ned sin progresjon. Det er flere mulige bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger av Avonex. Disse bivirkninger er vanligvis ansett for å være mindre, fordi de har en tendens til å avta meget hurtig. Men hvis du finner disse forholdene å være vedvarende eller forårsaker du store ubehag, bør du få dem sjekket ut av legen din. Disse bivirkningene er rødhet, smerte eller hevelse der Avonex ble injisert; influensalignende tegn (som frysninger, feber, tretthet, ryggsmerter, hodepine, svakhet og muskelsmerter); og magesmerter.

Alvorlige bivirkninger

Selv om relativt uvanlig, noen mennesker også kan oppleve alvorlige bivirkninger fra Avonex. Disse bivirkningene kan være farlig, så de må få øyeblikkelig legehjelp: ekstrem svakhet eller utmattelse, uvanlige vekt endringer, infeksjon der medisinen ble injisert, synsforstyrrelser, uregelmessig eller rask hjerterytme, hovne ankler, urinering oftere om natten, føler enten varmt eller kaldt alltid, depresjon, mørkere farget urin, blødning eller blåmerker veldig lett, kortpustethet, beslag, selvmordstanker og gulfarging av hud eller øyne.

Allergiske Reaksjoner

Skadelige allergiske reaksjoner er vanligvis lite sannsynlig, men kan skje med Avonex. Hvis du tror at du kanskje opplever en allergisk reaksjon på denne medisinen, søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen symptomer på Avonex allergisk reaksjon har problemer med å puste, tyngde eller tetthet i brystet, utslett, elveblest, hevelse og kløe.

Andre mulige bivirkninger

Det er noen andre mulige bivirkninger av Avonex, inkludert leddsmerter, tannpine, infeksjoner (som bihulebetennelse eller bronkitt), tap av hår, øyenproblemer, migrene, anemi og spyling. Hvis du har noen av disse bivirkningene for en lengre periode, eller hvis de er spesielt problematisk, søke medisinsk hjelp.

Forsiktig

Før du bruker denne medisinen, må du informere legen din over alle dine medisinske tilstander, så vel som hele medisinske historie. Dette er særlig aktuelt hvis du har medisinske tilstander som angina, depresjon, andre stemningsrelaterte lidelser, hjertesvikt, epilepsi, leversykdom (som skrumplever, hepatitt og leversvikt), arytmi eller eventuelle allergier til mat eller medisin.

Bivirkninger av Betaseron

Betaseron (interferon beta-1b) er en resept legemiddel som brukes for behandling av multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Betaseron er ikke ment å kurere medisinsk tilstand, men å minske angrepene sine og tregere sin progresjon. Det påvirker immunsystemet og kjemper mot effektene forårsaket av multippel sklerose. Det er noen mulige Betaseron bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige bivirkninger av legemidlet kan forekomme. Disse effektene skje ofte, men de er generelt mindre siden de visne bort raskt. Men hvis du finner bivirkningene å være problematisk, bør du konsultere legen din. Disse bivirkningene inkluderer svakhet i musklene, muskelsmerter, kaster opp, svakhet, økt svetting, smerte, hevelse eller rødhet der medisinen ble injisert, urolig mage, kvalme, hodepine, leddsmerter, hyppig vannlating og influensasymptomer (som kroppslig ubehag , lav feber og frysninger).

Alvorlige bivirkninger

Betaseron bruk kan også resultere i noen mer alvorlige bivirkninger. I motsetning til de vanlige bivirkninger, disse effektene ringe for akutt legehjelp, da de kan være skadelig. Disse bivirkningene inkluderer gulsott, huden blir blå-svart der medisinen ble injisert, forvirring, brystsmerter, ekstrem magesmerter, alvorlig angst eller nervøsitet, høy feber, alltid føler deg kald eller varm, mentale eller humørforandringer, infeksjon, unormal vektøkning eller hevelse, uregelmessig eller rask hjerterytme, krampeanfall, selvmordstanker og uvanlige blødninger eller blåmerker.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Betaseron skje også, selv om de er uvanlig. Disse reaksjonene er ansett for å være alvorlig, så er det svært viktig at du sørge for å få akutt hjelp for dem. Tegn på allergisk reaksjon på Betaseron er tetthet i brystet, kløe, vanskeligheter med å puste, hevelse, elveblest og utslett.

Forsiktig

For sikker bruk av Betaseron, er det avgjørende at du varsle legen din om alle eventuelle medisinske tilstander som du måtte ha (samt hele sykehistorie). Dette er spesielt viktig for de med tilstander slik som epilepsi, skjoldbruskkjertel lidelser, leversykdom, depresjon, blodpropp eller blødningsforstyrrelser (som hemofili) eller anemi.

Gravide og ammende Kvinner

Betaseron kan forårsake skade på fosteret. Som et resultat, bør gravide hunner unngå å bruke denne medisinen. Dessuten er det ikke bekreftet om hvorvidt eller ikke denne medisinen skilles ut i morsmelk, så for å være på den sikre siden, bør ammende kvinner snakke med sine leger om Betaseron før du tar den.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler


Injiserbare kombinert prevensjonsmidler er gitt på månedlig basis av familien din lege. De er 99,7% effektiv når det tas regelmessig for å forhindre graviditet. Vanlige bivirkninger er vektøkning, hodepine, muskelkramper, amenoré, anemi og ømme bryster.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger med kombi Injiserbare Prevensjons

Å håndtere kramper assosiert med skuddet, bør du gjøre vektbærende øvelser som utfall. For å gjøre dette, holde 2 vekter av komfortable størrelse i hendene. Stå med bena skulder bredde hverandre, og strekke det ene benet ut foran deg. Hold den andre foten flatt på bakken. Trykk frem på forfoten i 10 sekunder og slipp. Gjenta dette 25 ganger, to ganger om dagen.

Å håndtere vektøkning, bør du se på kaloriinntaket og trene regelmessig. Begynn med å kjøre rundt blokken din to ganger om dagen, og bygge opp til å kjøre rundt blokken din fire ganger om dagen, fire dager i uken. Dette vil hjelpe deg å forbrenne kalorier samt bygge muskler tone og utholdenhet.

ta Tylenol for hodepine, så det er ikke et NSAID, eller ikke-steroide antiinflammatorisk legemiddel. Dette er den eneste NSAID godkjent av leger for å opprettholde nyre helse. Hvis hodepinen blir alvorlige, snakk med legen din.

Amenoré er unormal blødning assosiert med injiserbare prevensjonsmidler. Dette er forårsaket av livmorslimhinnen ikke Shedding som det normalt ville. Dette er normalt, og det er ingen vei rundt det. Det eneste du kan gjøre for å håndtere det er å alltid ha en backup metode for menstruasjonsbeskyttelse på hånden.

Ømme bryster kan overvinnes ved å massere området mens i dusjen, slik som du gjør når du gjør en selv bryst eksamen. Korte, runde slag rundt ytterkanten av vev, mens du arbeider innover mot brystvorten vil lette noe av ømhet.

For sårhet rundt injeksjonsstedet, lett massere området en dag etter at bildet er gitt. Dette vil hjelpe det å sive inn i de mindre overfladisk vev, og lindre stress på muskler til å la hevelsen går ned.

Hint

  • Det er mange piller som er injiserbare som kan forårsake mindre bivirkninger. Snakk med legen din om dine muligheter. For mer informasjon om bivirkninger av injiserbare prevensjonsmidler, kan du sjekke med nettsiden nedenfor.

Copaxone MS behandlingen er bivirkninger

Copaxone er merkenavnet på en injeksjon reseptbelagte medisiner glatirameracetat, som er vanlig foreskrevet som behandling for multippel sklerose (MS). Til tross for sin effektivitet ved å redusere hyppigheten av symptomene forårsaket av remitterende multippel sklerose, type MS, Copaxone utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

De mest signifikante eller vanlige bivirkninger av Copaxone oppstå på injeksjonsstedet, og rødhet, smerte, hevelse og dannelse av en hard klump under huden. Disse bivirkningene forekommer hos mellom 26 og 43 prosent av brukerne, ifølge FDA forsøk publisert på RxList.

Typer av bivirkninger

Mulige bivirkninger av Copaxone inkluderer kvalme, brystsmerter, økt forekomst av bakterielle og virale infeksjoner, influensa, ryggsmerter, angst, kortpustethet og hud elveblest.

Legemiddelinteraksjoner

Mange av bivirkningene av Copaxone avta i løpet av behandling for MS som kroppen din blir akklimatisert til påvirker av stoffet, rapporterer Mayo Clinic.

Risiko

Sjelden, reaksjoner på stedet av Copaxone injeksjons er svært alvorlig og føre til døden av huden, advarer RxList.

Betraktninger

Fordi stoffet er kjent for å forårsake fosterskader hos forsøksdyr, leger begrense bruken av Copaxone hos gravide kvinner til situasjoner der det ikke er trygt alternativ til behandling. Hvis du har en historie med gjentatte infeksjoner, kan det ikke være trygt for deg å ta Copaxone siden stoffet senker immunforsvaret og kan gjøre deg mer utsatt for sykdommer, advarer Mayo Clinic.

Rebif bivirkninger og hals hevelse

Rebif® (interferon beta-1a) er en resept bare, injeksjon medisiner produsert i fellesskap av EMD Serono, Inc. Den er godkjent av FDA for personer som lider av relapsing former for multippel sklerose (MS). Den brukes til å bidra til å redusere symptomer på MS, bremse sin progresjon, og for å forhindre tilbakefall. Som med mange medisiner, kan Rebif® forårsake bivirkninger hos noen individer, alt fra mild til alvorlig. Tungen og halsen hevelse kan være forbundet med en sjelden allergisk reaksjon fra denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Ifølge produsenten, vanlige bivirkninger av Rebif® inkluderer smerte og hevelse på injeksjonsstedet, og influensalignende symptomer som muskelsmerter, sår hals og tretthet.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger inkluderer mage eller brystsmerter, feber, muskelkramper, svelgeproblemer, ryggsmerter og problemer med vannlating.

Hals hevelse eller pustevansker

Selv om sjeldne, kan en allergisk reaksjon mot interferon beta-1a føre til pustevansker og / eller hevelse i ansikt, tunge eller svelg. Hvis du opplever noen av disse, bør du få akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Husk at hevelse i svelg kan også være forårsaket av andre medisiner du tar, maten du spiser, eller noe i miljøet. Hvis du har noen historie med allergi, bør du la legen din vite før du tar Rebif®.

Mildere Allergiske Reaksjoner

Mildere allergiske reaksjoner kan omfatte hudutslett, svimmelhet, eller svimmelhet. Du bør rapportere mildere reaksjoner med legen din så snart som mulig.

Ytterligere advarsler

Det er mulig for Rebif® å ha en negativ effekt på leverfunksjon, skjoldbrusk funksjon, røde blodlegemer, anfall aktivitet og depresjon (spesielt hos personer med en historie med disse forholdene. Legen vil overvåke disse hvis interferon beta-1a er foreskrevet for deg. Gravide og ammende kvinner bør ikke bruke denne medisinen.

Rapportering bivirkninger

I tillegg til å kontakte legen sin, kan pasienter som opplever uønskede bivirkninger rapportere dem til US Food and Drug Administration (FDA) på deres "MedWatch" nettsted. Denne rapporteringen er frivillig, men kan bidra til FDA i deres innsats for å forbedre produktsikkerhet.

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.