Digidexo.com

fsh 12 tidlig syklus

Grunner for raske endringer i FSH Levels

Grunner for raske endringer i FSH Levels


Follikkelstimulerende hormon, også kjent som FSH, er et naturlig forekommende hormon produsert av hypofysen, viktig for fruktbarhet for både kvinner og menn. Hos kvinner, FSH regulerer menstruasjonssyklusen og er delvis ansvarlig for eggproduksjon; for menn, kontrollerer FSH sædproduksjonen. FSH-nivåene varierer naturlig hos friske kvinner i henhold til deres månedlige syklus mens FSH i friske menn holder seg på et konstant nivå. Når FSH-nivåer er uvanlig høyt eller lavt, kan det bety helseproblemer eller fruktbarhet problemer for begge kjønn. Det er flere grunner til raske endringer i FSH nivåer, både sunn og usunn individer.

Forestående eggløsning

En kvinnes FSH nivået stiger raskt umiddelbart før eggløsning. Dette er en vanlig og ønskelig endring i FSH; det sikrer riktig produksjon og utgivelsen av egg fra eggstokken. Ifølge NaturalFertilityInfo.com, bør normale FSH nivåer for menstruerende kvinner under follikkelfasen (før eggløsning) og lutealfasen (etter eggløsning) varierer fra 5 til 20 internasjonale enheter per liter, eller IU / L. Under mid-cycle peak rett før eggløsning, bør FSH nivåer pigg til mellom 30 og 50 IE / L.

Menopause

En annen vanlig endring i en kvinnes FSH nivå oppstår i overgangsalderen. Når slutter eggstokkene å produsere østrogen i overgangsalderen, vil FSH nivåer stige og falle uberegnelig, noen ganger i et hurtig tempo. Etter menopausen, FSH vil vanligvis regulere seg selv og holde på et konstant nivå på 50 IU / L eller høyere.

Ovarial eller testikkelsvikt

Tidlig svikt i eggstokkene hos kvinner eller primær testikkelsvikt hos menn kan føre FSH å pigge til høye nivåer. Denne svikt og etterfølgende endringer i FSH kan være på grunn av skade, for eksempel infeksjon, trauma, stråling eller kjemoterapi. Det kan også være forårsaket av binyrene, skjoldbruskkjertelen eller auto-immun sykdom, eller ved svulster på eggstokk eller testikkel. Polycystisk ovariesyndrom også ofte påvirker eggstokkene og kan føre til en rask økning i FSH.

Hypofysen Feil

En feil i hypofysen kan føre til raske endringer i FSH. Skade eller traumer til hypofysen forårsaket av tumorer eller betennelsesprosesser i hjernen, for eksempel, raskt kan redusere produksjonen av FSH. Lave nivåer av FSH i betydelig grad kan forstyrre en kvinnes syklus og en manns evne til å produsere sperm; I noen tilfeller kan det føre til infertilitet hos begge kjønn.

Dårlig Livsstil

Dårlig livsstil valg, for eksempel å være undervektig, røyking og eksponering for kronisk stress, kan raskt endre FSH nivåer og påvirke fruktbarheten. De som er mer enn 15 prosent under deres ideelle kroppsvekt har for lite kroppsfett; Dette kan resultere i en unormal reduksjon av østrogen og FSH. Røyking kan føre til en heving i FSH nivåer; kronisk stress har en tendens til å senke FSH nivåer.

Hvordan Test Basal FSH

Hvordan Test Basal FSH


Follikkelstimulerende hormon (FSH) er et hormon som spiller en viktig rolle i den kvinnelige reproduktive syklus. FSH er produsert av hypofysen og virker på eggstokkene celler for å stimulere follikkelutvikling samt østrogenproduksjonen i en tidlig fase av menstruasjonssyklusen. Testing for FSH nivåer i denne kritiske perioden er et viktig skritt i fruktbarhet analyse. Et høyt FSH nivået indikerer en utilstrekkelig østrogen tilførselen, mens en lav FSH nivå betyr tilstrekkelig østrogennivået og ber videre testing.

Bruksanvisning

•  Erkjenne rollen FSH testing. Testing for FSH hjelper innskrenke mulige differensialdiagnoser for ufruktbarhet problemer, og det kan foreslå hvorvidt mannlig eller kvinnelig partner krever videre testing. FSH testing kan også være nyttig når man skal vurdere tidlig pubertetsutvikling av et barn, menstruasjonsuregelmessigheter eller kjertelsykdommer i hypothalamus, hypofyse eller eggstokker.

Kjøpe en hjemme-FSH test. First Response Fertility Test for kvinner er ett alternativ tilgjengelig på CVS, Walgreens eller Wal-Mart butikker, og FSH Fertility Test Strips tilgjengelig på tidlig graviditet-tester (se Resources) er et annet alternativ. For å bruke midtstrøms-urin kit, fjerne kit fra emballasjen og ta av hetten fra absorberende spissen.

Plasser absorberende spissen, vender nedover, i urinstrålen i minst fem sekunder. Pass på å bruke første annullert morgen urin for best resultat.

gjenopprette forsiktig absorberende spissen med hetten. Resultatene begynner å vises innen 40 sekunder, og bør leses i løpet av 30 minutter. Et positivt resultat vil vise to fargede bånd, ett for ett for kontroll og test, med test-bånd være den samme eller en mørkere farge når sammenlignet med kontrollen. Et negativt resultat bare viser én farget bånd ved å kontrollere eller en lettere testbånd sammenlignet med kontrollgruppen. En ugyldig resultater viser ingen farget band. Hvis du utfører en hjemme-FSH urinprøve, forstår at noe positivt resultat må bekreftes med en blodprøve utført på legens kontor.

Test på dag 3, 4 og 5 i menstruasjonssyklusen dersom du bruker FSH teststrimler. Fyll en liten beholder med urin, og dyppe det ytterste av strimmelen inn i væsken i 15 sekunder. Les resultatene i 15 minutter og analysert dem akkurat som du ville midtstrøms urin kits.

Velg å ha blod trekkes på dag 3, 4 og 5 i menstruasjonssyklusen på legens kontor for å teste for FSH hvis du ikke ønsker å bruke en hjemme-test, eller hvis du trenger å bekrefte et positivt resultat fra et hjem urinprøve.

Tips og advarsler

  • Hvis du ønsker å diskutere dine symptomer eller ufruktbarhet problemer med en lege, planlegge en avtale, og sørg for å diskutere hvor lenge du har opplevd disse problemene.
  • En isolert FSH verdien kan ofte være misvisende. Flere daglige målinger gjort på samme tid på dagen er best for nøyaktige resultater.
  • Visse legemidler eller hormoner kan påvirke testing, så er det veldig viktig å nevne alle dine nåværende medisiner til din lege for å unngå unøyaktige testresultater.
  • Graviditet kan føre til at testen skal være unøyaktig.
  • Denne testen kan ikke brukes til å bestemme eggløsning.

Tidlig-Onset Opposisjonell Defiant Disorder

Opposisjonell atferdsforstyrrelse (ODD) er inkludert i en gruppe kalt forstyrrende atferd lidelser. Jo mer alvorlig diagnose av atferdsforstyrrelser er også en forstyrrende atferd lidelse. Atferdsforstyrrelse er delt inn i barndommen-debut (før 10 år) og ungdom-utbruddet, men ODD deler ikke at differensiering. ODD er diagnostisert som helst i løpet av barndommen eller ungdomsårene.

Definisjon

ODD innebærer et langsiktig mønster av forstyrrende atferd som er opprørsk, trassig og sint. Barn med ODD ofte mister besinnelsen, argumentere med voksne, nekter å følge regler eller forespørsler, og er ofte sint, ergerlig og hevngjerrig. De kan være lett irritert, men likevel ofte forsøke å irritere andre. De pleier også å legge skylden på andre for sine egne feil. Nøkkelen er å skille ODD fra typiske "terrible2s" eller ungdom atferd, så symptomene må finnes i minst seks måneder, forekommer oftere og være mer alvorlig enn det som ville bli betraktet som normalt for andre barn på samme alder.

Diagnose

Det første trinnet er å utelukke ut noen fysiske årsaker eller andre psykiske lidelser som har lignende atferd. Oppmerksomhet lidelser, lærevansker, andre atferdsforstyrrelser og angst kan sameksistere med ODD, så de må også vurderes i evalueringen. Mens en vurdering kan begynne med en familie lege, vil ekspertisen til en mental helse profesjonell være nødvendig å samle riktig informasjon fra lærere og familiemedlemmer, og deretter vurdere symptomene for en nøyaktig diagnose.

Behandling

Det er ikke noen medisiner for å behandle ODD; kan imidlertid medisiner som er aktuelle for co-eksisterende lidelser som attention-deficit hyperactivity disorder være foreskrevet. Behandling for ODD består i hovedsak av terapi og utdanning. En av de viktigste brikkene er foreldreopplæring, ikke fordi foreldrene gjør noe galt, men fordi de trenger å lære å håndtere barnets atferd og andre typer disiplin som vil være mer effektive. Dette er kritisk fordi opposisjonell adferd etterfulgt av foreldre straff raskt utvikler seg til en negativ syklus som strømmer mer forstyrrende atferd. Foreldre trenger nye verktøy for å bidra til å bygge positive og bryte denne nedadgående syklus.

Familieterapi for å støtte kommunikasjon og bidra til å løse konflikter kan også være nødvendig. Barnet med ODD vil også ha nytte av kognitiv og sosial ferdighetstrening. Kognitiv-basert terapi lærer hvordan å gjenkjenne negative tankemønstre og nye måter å håndtere vanskelige situasjoner. Sosial ferdighetstrening bidrar til å avhjelpe en historie med negativ samspill med jevnaldrende og lærer det grunnleggende sosial interaksjon.

Aldersforskjeller

Selv om ODD diagnose ikke differensiere etter alder av utbruddet, er det noen aldersrelaterte forskjeller. Yngre barn er mer sannsynlig vise atferd som er klassisk opposisjonell og trassig. Av denne grunn, foreldre ofte vente for dem å vokse ut av en opplevd fase før de søker hjelp. Eldre barn har en tendens til å uttrykke ODD i atferd som tyveri og slåss. Som barn med ODD fremgang gjennom skolen, vil de begynne å vise åpen trass mot lærere og tyr til fysisk aggresjon med jevnaldrende.

Utfall

Det er nyttig å tenke på ODD som "tidlig-utbruddet" fordi det er vanligvis diagnostisert etter alder 8 og tidlig behandling bidrar til å stoppe fremdriften av den negative syklus. Foreldre må være forberedt på å jobbe med barnet i minst tre måneder --- noen ganger år --- men utfallet er verdt innsatsen. Ifølge American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, vil 67 prosent av dem som mottar konsistent behandling være fri for ODD symptomer etter tre år.

Hva skjer når du har en tidlig periode?

Hva skjer når du har en tidlig periode?


Menstruasjon kan starte så tidlig som 7 eller så sent som 17 år gammel. I sjeldne tilfeller, det begynner enda tidligere, referert til som "veslevoksne puberteten." En tidlig periode indikerer kroppens beredskap til å reprodusere. I løpet av de to første årene, er det vanlig å ha uregelmessig menstruasjon som starter og stopper til forskjellige tider. Etter de to første årene, bør mensen blir mer regelmessig og forutsigbar. I de fleste tilfeller en tidlig periode er ingenting å bekymre seg for. Men i tilfeller av veslevoksne puberteten, kan en lege undersøkelse og behandling være nødvendig.

Tidlig menarche

Gjennomsnittsalderen menstruasjon begynner er mellom 12 og 13 år gammel. En tidlig periode, som starter i alderen 7 til 10, er ikke en grunn til bekymring. Det viser bare tidlig modning av de seksuelle reproduktive organer, som kan være arvelig.

Hormoner

En tidlig periode betyr at du har kommet i puberteten og hypofysen i hjernen din har gitt ut den kjemiske hormoner østrogen og progesteron, utløser fysiske og følelsesmessige endringer. Du kan oppleve et bredt spekter av følelser som sinne, tristhet eller depresjon som følge av disse hormonene.

Identity Issues

Du kan oppleve forvirring og ukjente følelser fordi du nå har en kropp i stand til reproduksjon mens du er fortsatt et barn intellektuelt. Dette kan føre til emosjonelle vansker fordi du er mottaker av uønskede seksuelle tilnærmelser som du ikke er følelsesmessig klar for. Du kan trenge støtte og beskyttelse av foreldrene dine i løpet av denne sårbare tiden.

Uregelmessige sykluser

Hvis du har startet mensen i løpet av de siste to årene, er det normalt at det å starte og stoppe på forskjellige tider. Syklusen bestemmes fra starten av en periode til starten av neste. I løpet av de første årene, kan syklusen varer fra 21. til 45 dager. Etter ca to år, bør det regulere seg selv og siste 21 til 34 dager per syklus på en ganske jevn basis.

Kramper

Du kan oppleve mage, lyske og rygg smerter under mensen, uansett hvor gammel du er når det starter. Disse smertene kan være kjedelig og verkende eller skarp og skyting. Det er mange over-the-counter medisiner tilgjengelig for menstruasjonssmerter i de fleste dagligvarebutikker og apotek. Kramper skyldes en kjemisk i kroppen din som heter prostaglandin, som forårsaker livmor muskler til kontrakt.

Puberteten er Effects

Du kan oppleve mange av virkningene av en tidlig periode som utvikling av brystene som klør og prikke. Du kan oppleve ett bryst utvikle raskere enn den andre. Hoftene kan bli rundere og bredere. Du kan utvikle armhulen og kjønnshår og se at du nå svetter og har nye lukter under armene. Du kan også oppleve vaginal utflod. Du kan få kviser og akne på ansiktet, nakke og rygg. Disse er alle normale hendelser i løpet av et tidlig periode som et resultat av hormonene, og skal avta over tid.

Veslevoksne puberteten

Hvis en periode begynner tidligere enn 7 år, kalles det "veslevoksne puberteten." Årsakene til dette tidlig utvikling er ikke helt forstått. I sjeldne tilfeller er det på grunn av en infeksjon, et hormon lidelse, svulster, skader eller hjerne unormalt. Det er ofte behandlet med medisin for å forsinke utvikling fordi bein utvikle for fort i utgangspunktet, og blir deretter forkrøplet i voksen alder, slik at jenter med veslevoksne puberteten ikke kan nå sitt fulle høyde potensial.

FSH Test Information

FSH-tester er utført for å måle follikkelstimulerende hormon nivåer i en blodprøve. Follikkelstimulerende hormonet produseres av hypofysen i både menn og kvinner.

Formål

FSH tester er ofte utført for å fastslå årsaken til ufruktbarhet; de tillater leger å vurdere en kvinnes egg forsyning, en manns lav sædkvalitet, overgangsalder og menstruasjonsproblemer. De kan også bidra til å forklare tidlig pubertet hos barn og forsinket pubertet i en tenåring eller ung voksen.

FSH nivåer i kvinner

FSH nivåer variere i ulike faser av en kvinnes liv; på fruktbar alder normale nivåer er 5 til 30 IU / L (internasjonale enheter per liter), mens normale postmenopausale nivåer er 50 til 100 IE / L. Avhengig av alder, kan høyere nivåer indikerer polycystisk ovariesyndrom, eggstokksvikt og overgangsalder.

FSH nivåer i menn

Normale mannlige FSH-nivåer er 5 til 20 IU / L. Høyere nivåer kan indikere Klinefelter syndrom (mannlig genetisk lidelse), feilfungerende testiklene eller testikkelskader på grunn av sykdom eller medisinsk behandling, for eksempel cellegift.

Unormalt lave FSH Levels

Svært lave FSH nivåer kan tyde på at en kvinne ikke produserer egg eller at en mann ikke produserer sædceller. Det kan også være hypopituitarisme, en tilstand hvor hypofysen ikke er riktig å produsere hormoner.

Variabler

Flere faktorer som kan påvirke testresultatene er medisiner, menstruasjon, spiseforstyrrelser og genetiske forhold.

Tidlig menopause Solutions

Tidlig menopause, også kjent som perimenopause, er den tiden der en kvinnelig kropp begynner å gå inn menopause. En kvinne kan være i tidlig overgangsalder 2-8 år, og dette begynner slutten av reproduktive år. Østrogennivået vil svinge i løpet perimenopause og forårsake menstrual perioder å være uregelmessig.

Symptomer

Symptomer på tidlig overgangsalder inkluderer hetetokter, nattesvette, søvnproblemer, uregelmessig menstruasjon, humørsvingninger, vaginal tørrhet og en nedgang i fruktbarhet. Synkende østrogennivåer forårsake bentap og kan føre til osteoporose. Vaginal vev kan miste elastisitet gjør samleie smertefullt og bidra til urininkontinens.

Diagnose

En lege vil utføre en fysisk eksamen og trekke blod for å utelukke graviditet eller skjoldbrusk sykdom. Han kan også bestille en test av blodet for østrogennivå. Lave nivåer av østrogen indikerer at eggstokkene begynner å svikte. En annen blod testen måler follikkelstimulerende hormon, også kalt FSH, som stimulerer eggstokkene til å produsere østrogen. Når FSH nivåene øker det indikerer eggstokkene er bremse sin produksjon av østrogen. Når infertilitet synker under tidlig overgangsalder, bør kvinner som ønsker å bli gravid diskutere sine valg med sin lege.

Behandling

Orale prevensjonsmidler kan bidra til å lindre hetetokter og vaginal tørrhet. Folk som heller ikke tar p-piller kan prøve progestin terapi. Progestinterapi regulerer og reduserer kraftig blødning under menstruasjonen. En prosedyre kalt endometrial ablasjon bruker en laser til å ødelegge slimhinnen i livmoren. Dette reduserer menstruasjonsblødning eller kan permanent avslutte den. Prosedyren er ikke for alle, men legen din vil vite om det er riktig for deg. Under tidlig menopause risikoen for osteoporose og hjertesykdom øker så det er viktig å følge en diett høy i fiber og lite fett. Ta et kalsiumtilskudd og spise rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn. Regelmessig trening kan hjelpe med søvnproblemer og heve stemningen. Redusere stress i livet ditt med meditasjon eller yoga kan gjøre overgangen for tidlig overgangsalder enklere.

Hva er FSH?

Follikkelstimulerende hormon (FSH) er produsert av hypofysen og ansvarlig for å hjelpe de reproduktive funksjoner hos kvinner og menn. FSH er målt for menstruasjonsforstyrrelser, infertilitet og hypofysen gonadale lidelser.

Betydning hos barn

Høye eller lave nivåer av FSH kan føre til tidlig eller forsinket pubertet, respektivt. Hvis dette er mistenkt, vil FSH undersøkes sammen med nivået av luteiniserende hormon (LH).

Betydning i kvinner

FSH er en av de hormoner som er ansvarlige for regulering av menstruasjonssyklusen og utløser utvikling av egg. FSH-nivåer kan brukes til å bestemme om en kvinne har nådd overgangsalderen. Progesteron, østradiol og LH også kan undersøkes med FSH å diagnostisere problemer.

Betydning i Menn

Ifølge fertility.com, spiller FSH en sentral rolle i produksjonen av sunn sperm. Det blir også brukt til å forklare årsaken til en sædceller, sammen med testosteron, ifølge University of Michigan.

Tester

En blodprøve brukes til å måle ditt nivå av FSH. Legen din vil varsle deg om å unngå å ta medisiner, urter eller kosttilskudd som kan forstyrre testresultatene.

Advarsel

Bare en lege kan avgjøre din FSH nivå og hvordan du skal diagnostisere og behandle deg.

Hva er en blod FSH nivå?

Hva er en blod FSH nivå?


FSH er et follikkelstimulerende hormon. Blodprøver som måler FSH nivåer å fastslå årsakene til infertilitet hos både menn og kvinner, samt tidlig eller forsinket pubertet hos barn. FSH nivåer kan også bidra til å diagnostisere forhold som strekker seg fra menstruasjonsforstyrrelser til hypofysen lidelser.

FSH

FSH er det hormonet som fremmer eggproduksjon hos kvinner, og sædproduksjonen hos menn, ifølge University of Michigan Health System.

Indikasjoner for bruk

En test av FSH nivåer kan avdekke årsakene til fertilitetsproblemer eller å diagnostisere sykdommer i kjønnsorganene eller hypofysen, ifølge Lab tester på nettet.

FSH hos menn

Høye FSH nivåer hos menn skyldes et problem med testiklene for eksempel en infeksjon, svulst eller immunsystemproblem. Lave nivåer innebærer en sykdom i hypofysen.

FSH hos kvinner

Lab tester på nettet sier at lave FSH nivåer i kvinner har en tendens til å oppstå når eggstokkene lagrene er lave. Høye FSH nivåer indikerer utbruddet av overgangsalder.

FSH hos barn

Barn som viser tegn på tidlig pubertet kan ha høyere FSH nivåer enn vanlig for sin alder, mens lave FSH nivåer kan forklare en forsinkelse i puberteten.

Forskjellene mellom en FSH og LH

Follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH) spiller viktige roller i både mannlige og kvinnelige reproduktive prosesser. Fordi disse hormonene arbeider så tett sammen, kan du finne det vanskelig å se forskjellene mellom dem. Men hvert hormon i menneskekroppen har en distinkt formål; hver og en er unik.

FSH og dens formål

Follikkelstimulerende hormon (FSH) er et protein hormon ansvarlig for å stimulere produksjonen av egg i eggstokken eller sperm i testiklene. Det er produsert i fremre hypofysen. Dette er et lite kjertel i hypothalamus, en viktig del av den nedre hjernen som omhandler det endokrine og nervesystemet. FSH spiller en nøkkelrolle i follikkelfasen av det kvinnelige reproduksjonssyklusen. Dette er den første fase av syklusen, hvor follicles form i eggstokkene. Disse folliklene inneholde egg. Når hypofysen blir stimulert av gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH) å skille ut FSH under follikkelfasen, fester det seg til reseptorer på follikler, stimulere til vekst og frigjøring av østrogen. Dette er viktig, fordi det hjelper kroppen rekkevidde eggløsning. I mannlig reproduksjon, FSH og testosteron arbeidet sammen for å produsere sædceller.

LH og dens formål

Luteiniserende hormon (LH) er også produsert i den fremre hypofysen. Det også, spiller en stor rolle i den kvinnelige reproduktive syklus. Ettersom follikler i eggstokken nær full vekst, begynner de å skille ut store mengder østrogen. Dette stimulerer økt produksjon av GnRH i hypothalamus, som i sin tur stimulerer økt produksjon av både FSH og LH - spesielt LH. På denne tiden har follikler utviklet LH reseptorer, og er nå i stand til å svare på den hormonelle surge. Eggløsningen skjer ca en dag etter LH-stigningen. Rollen LH slutter ikke med eggløsning, men. Under lutealfasen som følger, utløser LH den gjenværende follikulær vev i eggstokken å danne en kjertelstruktur kalt corpus luteum, som langsomt går i oppløsning, slik at syklusen for å begynne på nytt. Hos menn stimulerer LH Leydigcellene i testiklene til å produsere testosteron, som igjen samarbeider med FSH å produsere sædceller.

Fortelle dem fra hverandre

Mens FSH og LH kan virke tilsvarende på grunn av deres komplementære roller, er de faktisk unik fra hverandre. I den mannlige reproduktive system, kan FSH rolle ikke fullføres uten LH. I den kvinnelige reproduktive syklus, de har overlappende, men separate funksjoner. Når folliklene akseptere hormonelle signaler fra FSH, har de ingen LH reseptorer. Av den tiden de er forberedt på LH, er FSH reseptorer borte. Deres navn gi bort forskjellene i sine roller, hvis det er vanskelig for deg å huske.

Årsakene til for tidlig Balding

Årsakene til for tidlig Balding


Mønster baldness påvirker ca en tredjedel av kvinner og menn, og er vanligvis permanent. Det er vanligvis sett på som en vikene ved tinningene med hårløse flekker på kronen av hodet og kan begynne på tidlig som på slutten av tenårene i menn. Hårtap kan påvirke andre deler av kroppen også.

Oppskrift skallethet

Manns og kvinnelige-mønster skallethet kalles androgenetic alopeica. Det antas å være knyttet til arvelige faktorer. Hvis familiemedlemmer har det, er sjansene dine økes. Arv påvirker også omtrentlig alder hvor du vil bli påvirket, og i hvilken grad.

Spesifisert alopesi med arrdannelse

Når betennelse oppstår i hårsekken, kan det skade og permanent arr det, forårsaker permanent hårtap. Denne type skallethet kalles spesifisert alopesi med arrdannelse. Arrdannelse hindrer nye hår vokse i hårsekken. Dette er en bivirkning av noen hudsykdommer, inkludert lupus erythematosus.

Telogen effluvium

Telogen effluvium er vanligvis forårsaket av en endring i normal hår syklus. En følelsesmessig eller fysisk sjokk til systemet er årsaken. Det fører til håret røtter for å slutte å vokse. Håret faller ut, og vil vokse tilbake i et par måneder senere.

Traction Alopecia

Traction Alopecia er et resultat av frisyrer som trekker håret for hardt, overdreven børsting eller hår styling som forårsaker for mye skade på røttene, for eksempel sterk kjemisk eksponering. Hvis hårstyling stopper før det er permanent arrdannelse, er det en sjanse håret kan vokse tilbake.

Andre årsaker

Noen andre årsaker til tidlig hårtap inkluderer mangelfull ernæring og noen medisiner. Kjemoterapi og strålebehandling ofte fører alopecia. Når behandlingen er avsluttet, vanligvis returnerer til normal hårvekst. Hormonelle endringer på grunn av graviditet, fødsel, p-piller, overgangsalder eller hypotyreose kan føre til for tidlig håravfall. Hodebunnen infeksjoner, for eksempel fungal infeksjon ringorm, kan forårsake midlertidig hårtap. Håret generelt vokser ut igjen etter behandling.

Trichotillomania

Trichotillomania er det vitenskapelige navnet for hår-trekking lidelse. Det er den uimotståelig trang til å trekke ut håret. Håret er trukket fra hodebunnen, øyenbryn, øyevipper eller andre områder av kroppen. Forskning fortsatt blir gjennomført for å finne en årsak til dette mental sykdom.

Hvordan vite om du får tidlig overgangsalder

Alle kvinner vil gå inn menopause på ett punkt i livet sitt. Noen av disse kvinnene har kirurgisk indusert menopause etter en hysterektomi og andre vil begynne å vise tegn på overgangsalder i slutten av 40-årene eller begynnelsen av 50-tallet. Det er også en annen gruppe av kvinner som kan vise tegn på overgangsalder så tidlig som 20-årene. Denne gruppen av kvinner vil bli diagnostisert med tidlig overgangsalder. Den største forskjellen i symptomer mellom overgangsalder og for tidlig overgangsalder er debutalder. Hvis du merker noen av følgende symptomer forekommer i 20-årene, 30-årene eller begynnelsen av 40-årene, kan du bli lider av tidlig overgangsalder og bør gjøre en avtale med din gynekolog for å diskutere alternativer.

Hvordan vite om du får tidlig overgangsalder

•  Begynn å spore dine menstruasjonssykluser hvis du mistenker at du kan være på vei inn overgangsalderen for tidlig. En av de første symptomene på tidlig overgangsalder er en endring i syklusen din. Endringer kan komme i form av frekvens, lengden på syklusen og mangler en periode. Ved å holde styr på menstruasjonssyklusen på en kalender eller i en notatbok, vil du være bedre i stand til å se noen mønstre som kan dukke opp.

Finn ut om du opplever hetetokter eller nattesvette. Kvinner som ikke er i overgangsalderen kan oppleve disse på anledningen men menopausale kvinner vil ha hetetokter og / eller nattesvette mye oftere og på en mer ubehagelig nivå.

Spor vekt; postmenopausale kvinner vanligvis opplever en vektøkning med uforholdsmessig mye vektøkning forekommer i midtpartiet. Hvis du er økende vekt, og kan ikke spore den til en annen sak, kan dette være et tegn på for tidlig overgangsalder.

Lag en søvnlogg. Som kvinner inn overgangsalderen, er deres søvn sykluser ofte påvirket og søvnløshet er ikke uvanlig. Naturligvis kan hetetokter eller nattesvette skape søvnløshet men hormonnivåene er også kjent for å spille en rolle i både en persons mengde søvn samt hennes søvnkvalitet.

Hold en følelser logg. Siden overgangsalderen kan skape kaos på en kvinnes hormonnivåer, kan hennes følelser også bli påvirket på betydelige nivåer. Noen følelser for å holde et øye med er: irritabilitet / uro, humørsvingninger, angst, problemer med hukommelse, tretthet og til og med forvirring.

Kontakt legen din hvis du merker at disse symptomene blir konsekvent og du er i tidlig 40-årene eller yngre. Dette kan være tegn på at du får tidlig overgangsalder.

Hint

  • Andre symptomer kan etterligne tidlig overgangsalder, ved å holde nøyaktig oversikt over menstruasjonssyklusen, fysiske endringer og en følelser loggen, vil du være bedre forberedt til å sitte ned med legen din og diskutere dine symptomer.

Hva er årsaken til høy FSH nivåer?

Et høyt nivå av follikkelstimulerende hormon (FSH) i blodet kan foreslå dårlig ovarian reserve eller eggstokksvikt. Dette betyr at hvis en kvinne har høy FSH, kan evnen til sine egg til å befrukte bli redusert. Årsakene til høy FSH kan variere avhengig av den individuelle tilstand.

Menopause

FSH stimulerer eggløsningen når en kvinne har sin månedlige syklus. Med alder, nivåene av FSH naturligvis gå ned, og de månedlige sykluser opphøre, begynner overgangsalder. Det er derfor i eldre kvinner menopause er den ledende årsak til redusert FSH nivåer.

Genetisk

Genetiske indikasjoner som galactosemia kan hevde høye nivåer av FSH. Galactosemia er en sykdom forårsaket på grunn av en ubalanse i biokjemisk aktivitet. Galactosemia virkning på eggstokken resulterer i kroppen ikke er i stand til å gjenkjenne FSH, forårsaker produksjonen økes.

Turner syndrom

Kvinner som har hatt kromosomale problemer som tap av en del eller hele av X-kromosomet har høy FSH. Kromosomer inneholder gener og DNA av hvert menneske. Disse også bestemme kjønn på det menneskelige. Kvinner har XX kromosom, og menn har XY-kromosom. I Turners syndrom, når en del eller hele av X-kromosomet mangler, er en tilstand som forekommer hos kvinner bare, FSH-nivåene kan bli unormalt.

Endometriomas

Kvinner som har hatt eggstokkreft kirurgi for å fjerne cyster kan oppleve høye nivåer av FSH. Hypothalamus fører til at produksjonen av FSH ved å signalisere hypofysen, forårsaker en økning i follikler. Med veksten av follikler, hjelper østrogen hypothalamus regulerer pituitaries produksjon av FSH. Når cyster dannes på eggstokken, kan folliklene ikke bli dannet, forårsaker lavt østrogen og høye FSH nivåer.

Miljøeksponering

Det endokrine systemet er ekstremt følsom, og FSH nivåer kan øke på grunn av eksponering for passiv røyking eller røyke sigaretter. Pasientforhold som krever kjemoterapi eller strålebehandling kan også forårsake forhøyede nivåer av FSH.

Familiær

Høye nivåer av FSH kan oppstå på grunn av familiære grunner. Noen kvinner bare arve høye nivåer av FSH fra sine mødre.

Sjeldne årsaker til forhøyede FSH

I sjeldne tilfeller FSH nivåer i en kvinne kan øke etter graviditet, på grunn av amming og noen auto-immune sykdommer. FSH stimulerer kvinnelige eggstokkene slik at eggene kan frigjøres for befruktning. En normal FSH antyder at kvinnen kan bli gravid, og når hun er gravid, kan FSH nivåer i utgangspunktet øke etter hvert som kroppen tilpasser seg endrede hormonelle behovene til kroppen. Tilsvarende, under amming, kan hormonelle endringer forårsake forhøyet FSH nivåer.

Slik Lavere LH og FSH Levels Naturligvis under overgangsalder

Slik Lavere LH og FSH Levels Naturligvis under overgangsalder


Alle kvinners reproduktive syklus styres av fire viktige hormoner: østrogen, progesteron, follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH). I årene som nærmer seg og følgende overgangsalderen, nivåene av østrogen og progesteron gradvis avta, mens FSH og LH dramatisk øke. Resultatet er ofte en ubehagelig konstellasjon av symptomer. Du kan lette denne overgangen ved å bringe ned LH og FSH nivåer samtidig øke østrogen i kroppen. Legen din kan anbefale østrogensubstitusjonsbehandling, men du kan også be henne om å samarbeide så du innlemme noen urte kosttilskudd som ofte brukes til å lette overgangsalder symptomer.

Bruksanvisning

Styr din diett. Minimer krydret eller syreholdig mat. Spise en diett rik på frukt og grønnsaker, og lite bearbeidet mat. Legg soya og linfrø til kosthold, som begge har østrogen-lignende egenskaper som bidrar til lavere LH og FSH nivåer i blodet ditt. Kutt ned på koffein og alkohol, og eliminere tobakksprodukter helt.

Reduser stressnivået. Prøve yoga eller tai chi for skånsom trening, eller bare ta en tur hver dag. Bruk kontrollerte pusteøvelser (inhalere gjennom nesen mens du teller til fire, så pust ut gjennom munnen for en annen fire) når du føler stress som forverrer menopause symptomer-kommer på.

•  Prøv aromaterapi. Bære noen dråper av den essensielle oljen av basilikum eller timian på en bomullsdott i en snack-sized plastpose, og inhalerer oljen dypt når en hot flash treffer deg. Du kan også bruke disse essensielle oljer i et varmt bad.

Ta kosttilskudd som inneholder klaseormedrue, kyske bær, dong quai, ginseng, humle eller lakris-disse urtene har naturlige komponenter som fungerer like menneskelige østrogen, og kan arbeide for å senke LH og FSH nivåer. Ta kontakt med en herbalist eller ekspert på din helse-mat butikk for veiledning, og følg instruksjonene nøye.

Tips og advarsler

  • Mange av disse urtene er blitt funnet å arbeide mer effektivt når den tas sammen med vitamin E.
  • Sjekk alltid med lege og apotek om eventuelle kosttilskudd du har tenkt å ta, da de kan ha uønskede interaksjoner med reseptbelagte medisiner.

Tidlige tegn på en IVF graviditet

Tidlige tegn på en in-vitro fertilisering svangerskapet er akkurat det samme som tegn på en naturlig unnfanget graviditet. Imidlertid må en kvinne som har gjennomgått IVF være mer forsiktige med å lese for mye inn ubekreftede symptomer. I de fleste tilfeller bruker IVF pasienten hormon injeksjoner og kosttilskudd for å hjelpe opprettholde en graviditet bør det skje. Mens disse supplerende hormoner er absolutt nødvendig, kan de produsere noen symptomer på graviditet når unnfangelsen ikke faktisk har skjedd. Motsatt kan en kvinne oppleve få eller ingen symptomer på graviditet i det hele tatt, selv om hun er gravid.

Savnet menstruasjon

Selv når gjennomgår en IVF syklus, bør en kvinnes periode kommer ca 14 dager etter at embryoene er overført til livmoren hennes. Skulle mer enn 14 dager forløpe uten en periode, kan kvinnen bli gravid. Av og til kan en kvinne også ha en vesentlig lysere eller kortere periode enn normalt, kan dette være et tidlig tegn på graviditet også.

Ømme / hovne bryster

Når nylig gravid, kan en økning i østrogen og progesteron føre brystene blir hovne eller ekstremt øm å ta --- selv sette på en BH eller rulle over i sengen kan være ubehagelig. Noen kvinner merker også at brystvortene er såre eller tingly, eller at deres areolas har formørket. Kvinner kan merke disse forandringer i brystene selv før de går glipp av sine perioder. Kvinner som gjennomgår IVF kanskje merke litt ømme bryster når de begynner å bruke hormonet progesteron, hvorvidt de er gravide.

Fatigue

En av de tidligste tegnene på graviditet er tretthet, som er forårsaket av en bølge i hormonet progesteron. En kvinne bare et par uker gravid kan plutselig finne seg selv kommer til å være mye tidligere enn vanlig, føler ekstremt sliten etter å gjøre en enkel aktivitet, eller som ønsker å ta en lur midt på dagen. Som IVF pasienter vanligvis tar progesteron som et supplement etter embryoene blir overført til livmoren, kan de føle effekten av progesteron uten faktisk å være gravid.

Blødningen

Noen ganger når det befruktede egget implantater seg inn i livmoren, kan en kvinne oppleve liten mengde rosa eller brunt blødninger og spotting. Dette er kjent som "blødningen." Vanligvis skjer dette mellom seks og 12 dager etter eggløsning. I tilfelle av en IVF pasient, kan blødningen oppstå en uke eller så etter at eggene er kirurgisk hentes fra eggstokkene.

Kvalme

Kvalme er en av de mest kjente tegn på graviditet og er forårsaket av overspenning og endringer i kvinnens hormonnivåer. For noen kvinner kvalme kan begynne så tidlig som en uke unnfangelsen. I tilfelle av IVF-pasienter, kan det forekomme i løpet av et par dager av de befruktede egg blir overført tilbake til livmoren. Ikke alle kvinner blir kvalm, men. Noen kvinner kan få klassiske "morgenkvalme" og føle seg syk eller kvalm først i morgen. Andre blir kvalm senere på dagen, eller når de ikke har spist (eller når de har). Fremdeles andre kvinner er kvalm hele dagen, fra morgen til kveld.

Hvordan man skal vurdere FSH nivå resultater

Hvordan man skal vurdere FSH nivå resultater


FSH står for follikkelstimulerende hormon, produsert i hypofysen. Hos kvinner stimulerer det produksjonen av egg i eggstokkene, hos menn, produksjon av sædceller. En blodprøve er utført av en helsearbeider for å etablere nivåer av FSH. Tester for å evaluere FSH nivåer utføres hvis en pasient viser tegn på reproduksjons eller hypofysen lidelser. Testen brukes til å evaluere fruktbarheten hos menn og kvinner, tegn til tidlig seksuell utvikling hos små barn og unormale menstruasjonsmønstre hos kvinner. Prøven kan også brukes for å bekrefte om en kvinne som har kommet inn i overgangsalderen.

Bruksanvisning

Les resultatene av testen nøye. FSH nivåer vil variere avhengig av din alder og kjønn. I prepubescent guttebarn, vil nivåer av FSH være mellom 0 og 5,0 internasjonale enheter per liter, eller IE / L. I løpet av puberteten dette stiger til 0,3 IU / L til 10,0 IU / L. For jenter, nivåer av FSH før puberteten er normalt 0 IU / L til 4,0 IU / L, endre til mellom 0,3 IU / L og 10,0 IE / L i løpet av kvinnelige pubertet.

Sammenlign dine resultater sammen med de som oppgis å være sunt for kjønn og alder. Normale nivåer av FSH for voksne menn ligge mellom 1,5 IU / L til 12,4 IU / L - eller 5 til 20 Milli internasjonale enheter per milliliter - mIU / ml. For menstruerende kvinner, normale nivåer er 3,5 IU / L til 3,0 IU / L, eller 5 mIU / ml til 20 mIU / ml. For postmenopausale kvinner, nivåene er mellom 40 IU / L til 250 IU / L, eller 50 mIU / ml til 100 mIU / ml.

Merk eventuelle forskjeller mellom dine FSH nivåer og de ​​som er oppgitt som normalt. Forskjellige laboratorier vil ha ulike skalaer for å måle FSH nivåer. De som er gitt her er en retningslinje. Hos kvinner er FSH nivåer under 6 mIU / ml anses utmerket, 6 mIU / ml til 10 mIU / ml er godt å rettferdig, mens nivåene av mer enn 13 mIU / ml kan foreslå en redusert eggstokk reserve.The høyere nivå av FSH kan den mindre frukt en pasient være. For gravide kvinner er FSH-nivået i blodet er nesten umulig å oppdage.

Ta kontakt med din helsevesenet leverandør hvis du er kvinne i fertil år med høye FSH nivåer som ønsker å bli gravid. Ytterligere tester kan gis for å finne årsaken til de høye nivåer av FSH og vurdere fruktbarheten. Menn som har høye FSH resultater og ønsker å få barn bør også ta kontakt med sin helsetjeneste. En semen analyse eller testikkel biopsi kan utføres for å sjekke fruktbarhet.

Ta kontakt med din helsevesenet leverandør hvis det er et avvik i testresultatene, eller hvis du har flere spørsmål. Ulike lidelser er assosiert med unormale FSH nivåer, som kan kreve ytterligere tester. Disse inkluderer hypopituitarism, polycystisk ovariesyndrom sykdom, Klinefelter syndrom, Turners syndrom, eggstokksvikt, anoreksi og eggstokkene eller adrenal kreft.

Definere Fsh

FSH (eller follikkelstimulerende hormon) nivåer er testet for å bidra til å identifisere flere forhold, inkludert fruktbarhetsproblemer hos menn, menstruasjonsforstyrrelser hos kvinner, hypofyse eller sykdommer i testiklene eller eggstokkene.

Fakta om FSH

Din fremre hypofysen er ansvarlig for utsetting av follikkelstimulerende hormon. Det er ofte brukt for å identifisere ufruktbarhet problemer samt enten tidlig eller forsinket pubertet hos barn.

The Role of FSH

FSH er ansvarlig for å stimulere eggproduksjon og produksjon av hormonet østradiol i første halvdel av kvinners menstruasjonssykluser. FSH er ansvarlig for å oppmuntre sædproduksjonen hos menn.

Unormale FSH nivåer i kvinner

Unormale FSH testresultater hos kvinner kan tyde på eggstokksvikt på grunn av utviklingsmessige defekter, autoimmun sykdom, strålebehandling eller kjemoterapi. Unormale nivåer også kan være en indikasjon på skjoldbrusk sykdom, polycystisk ovariesyndrom, ovarietumorer eller adrenal sykdom.

Unormale FSH Levels i menn

Unormale FSH testresultater hos menn kan tyde utviklingsdefekter som en kromosomfeil, eller gonadal agenesis, noe som påvirker testiklene vekst. Unormale nivåer også kan indikere testikkel svikt på grunn av autoimmun sykdom, trauma, stråling, viral infeksjon, kjemoterapi eller en bakterie celletumor.

Årsaker til Uregelmessig FSH Levels

FSH nivåer kan være falskt forhøyet hvis du bruker visse medisiner som levodopa, clomiphene, cimetidin eller digitalis. De også kan bli feilaktig redusert hvis du bruker hormonbehandlinger, fenotiaziner eller p-piller.

PCOS og tidlig overgangsalder

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og tidlig menopause er to svært forskjellige forhold, til tross for at de deler mange symptomer. Hvis du opplever symptomer assosiert med disse forholdene, for eksempel uregelmessig perioder, er det viktig å gå til legen din for å få en riktig diagnose. Behandlingene er forskjellige, så å vite hvilken tilstand du handler med er nøkkelen.

Fakta: PCOS vs. tidlig overgangsalder

PCOS er forbundet med høyere nivåer av testosteron og berører om lag 10 prosent av kvinner i fertil år. De fleste kvinner med PCOS har faktiske cyster på eggstokkene, men ikke alle kvinner med cyster på eggstokkene utvikler PCOS symptomer.

Tidlig menopause er overgangsalder som begynner før fylte 45. Merk at det er en forskjell mellom tidlig menopause og for tidlig overgangsalder. Tidlig overgangsalder er overgangsalder som begynner før fylte 40.

PCOS Symptomer og Diagnose

Kvinner med PCOS opplever uregelmessig menstruasjon, overvekt, hudproblemer som kviser og ujevn hud, og overflødig hårvekst, spesielt ansikts-hår vekst. På lang sikt kan kvinner med PCOS har problemer med insulinresistens, diabetes, høye nivåer av lipider i blodet og hjertesykdom. Infertilitet er også et problem.

PCOS diagnose gjøres ved å ta en medisinsk historie, evaluere symptomer, og eliminere andre forhold som kan være årsaken lignende problemer, som for eksempel stoffskiftesykdommer.

Tidlig menopause symptomer og diagnose

Symptomer forbundet med tidlig overgangsalder inkludere uregelmessig menstruasjon, hetetokter, leddsmerter, søvnforstyrrelser og humørsvingninger. Noen kvinner opplever også vektøkning, spesielt rundt sine midsections.

Tidlig menopause er ofte forårsaket av noe konkret, for eksempel hysterektomi, eller sykdom, så overgangsalder er forutsigbar og lett å få øye på. I andre tilfeller er tidlig overgangsalder diagnostisert gjennom symptom evaluering og blodprøver for å bestemme FSH (follikkelstimulerende hormon) nivåer.

PCOS Treatment

Det er ingen behandling som brukes for PCOS. Hvis du er overvektig, kan miste vekt bidra til å redusere noen av symptomene, selv om legene er usikker på hvorfor. P-piller brukes til å øke østrogennivået. Et medikament for type 2 diabetes, Metformin, har vist seg lovende er til å redusere forhøyede nivåer av testosteron forbundet med PCOS. Igjen, leger er usikker på hvorfor Metformin hjelper. Ikke alle kvinner kan tolerere Metformin, som kan forårsake alvorlig kvalme.
Dersom det er hensiktsmessig, er ufruktbarhet behandlinger som Clomid også brukt.

Tidlig overgangsalder behandling

Overgangsalderen kan ikke reverseres, men symptomene kan administreres. Hormonbehandling, eller HRT, kan hjelpe hormoner flate ut, men denne behandlingen er ikke for alle. HRT kan øke risikoen for visse kreftformer, så legen vil arbeide med å avgjøre om fordelene oppveier risikoen basert på din medisinske historie. Sunn mat, trening, få nok søvn og søker støtte fra familie og venner kan også hjelpe deg å takle endringene.

Hvordan kan en menstruasjon End tidlig?

Hvordan kan en menstruasjon End tidlig?


I de fleste kvinner, menstruasjonssyklusen normalt varer alt 21-45 dager, men hos noen kvinner, er dette ikke tilfelle. Flere ting kan gå galt i menstruasjonssyklusen for å endre lengden på menstruasjonsblødning og taktfrekvens. Disse forekomstene kan være arvelig medisinske tilstander, nyutviklede medisinske tilstander eller frivillige endringer. Noen kvinner velger å stoppe sine perioder for spesielle anledninger, som bryllup eller jubileer, og andre er nødvendig for å stoppe dem før du går videre med visse medisinske prosedyrer.

Medisinske tilstander

Medisinske tilstander som hypotyreose (underactive skjoldbruskkjertelen) kan føre til det som kalles sekundær amenoré. Sekundær amenoré er forårsaket når en kvinne har hatt normale perioder i fortiden, og deretter stopper mensen for en periode på seks måneder eller mer. Skjoldbrusk sykdommer kan stoppe perioden ved å øke prolaktinnivå. Høye prolaktinnivå kan stoppe eggløsningen ved å deaktivere gonadotropin-frigjørende hormon (GnHR) og follikkelstimulerende hormoner (FSH), som er ansvarlig for utvikling og modning av egg i eggløsning.

Hormonell ubalanse

Ifølge Womenshealthcareforum.com, er 90 prosent av kroppens østrogen laget i eggstokkene. Forhold som forårsaker ubalanse i dette hormonet eller i hormonet progesteron, som for eksempel polycystisk ovariesyndrom eller perimenopause (menopause overgang) kan føre til menstruasjonsblødning å avslutte tidlig. Med polycystisk ovariesyndrom, kan nivået av østrogen svinge mye fra måned til måned, forårsaker det å være en manglende eggløsning og unormale menstruasjonssykluser. Cycle unormalt påvirke lengde, volum og frekvens av menstruasjonssyklusen og menstruasjonsblødning. Perimenopause er den toårige perioden frem til overgangsalderen. I løpet av denne tiden, blir redusert østrogen, forårsaker menstruasjonssyklusen blir lettere og mer sporadisk. Når post-overgangsalder begynner, østrogen er betydelig redusert, dersom eggstokkene er fjernet, dette nivået reduseres drastically.This reduksjon i østrogen vil føre til menstruasjonssyklusen til slutt. Post-overgangsalder begynner ett år etter perioder har stoppet helt.

Goserelin (subkutant)

Goserelin er en syntetisk hormon, i likhet med hormonet som er generelt frigjøres fra hypotalamus, som ligger i hjernen. Goserelin er et medikament som brukes til å behandle prostatakreft og brystkreft, hvis brystkreft utvikler før eller under overgangsalderen, og endometriose. Endometriose er en tilstand som fører til endometrievev å vokse utenfor livmoren. Dette vevet fungerer på samme måte som vevet i livmoren, å bli tykk og forårsaker blødning under menstruasjonssyklusen. Goserelin arbeider for å stoppe dette, ved å begrense østrogennivået i kroppen. Dette hindrer vekst av endometrialt vev. Den vanligste bivirkningen av goserelin er lys, uregelmessig, vaginal blødning, og den brå stopp av menstruasjonen.

Suprecur

Suprecur inneholder en aktiv ingrediens som kalles buserelin. Buserelin er et medikament skrevet som en gonadorelin (LHRH) analog. LHRH virker på hypofysen. Denne kjertelen er et stabbur for kjønnshormoner, luteiniserende hormoner (LH) og follikkelstimulerende hormoner (FSH). De to sistnevnte, LH og FSH, er hormoner hos kvinner som er ansvarlig for produksjonen av østrogen. Hormonet gonadotropinfrigjørende hormon (GnRH) naturlig styrer LH og FSH ved å sende pulser i lave og høye frekvenser til å styre stimulering av hvert hormon ved forskjellige trinn i menstruasjonssyklusen. Lave nivåer av GnHR vil stoppe menstruasjon og høye nivåer vil starte eggløsningen. Buserelin er en syntetisk versjon av GnRH hormon. I fertilitetsbehandling, ingrediensen buserelin arbeider for å stoppe menstruasjonssyklusen ved å etterligne lavt nivå av GnRH, og blir administrert like før bruken av syntetiske FSH og LH, for å kunstig stimulere eggstokkene til å produsere flere egg. Denne medisinen på egen hånd brukes til å behandle endometriose.

Fødsel-pille

Seasonique er en p-pille som er tatt muntlig hver dag for å forhindre graviditet og stoppe perioder. Seasonique er utformet som en tre måneders pille pakke, med aktive piller som inneholder nok hormon for å forhindre graviditet; og lavdose østrogenpiller, for å starte en lett blødning. Når du tar Seasonique, kvinner har bare fire perioder i året; disse kalles pille perioder. Pill perioder skje i løpet av de siste sju dagene av de tre-måneders pakker, når du begynner å ta de lavdose østrogenpiller. En pille perioden er lettere og kortere enn din gjennomsnittlige menstruasjonsblødningen, og ifølge Seasonique.com, kvinner som har tatt Seasonique rapport at deres perioden varer bare tre dager mens på den.

Tidlige symptomer på astma

Astma er en vanlig tilstand som fører til problemer med å puste. Den finnes i både voksne og barn. Det rammer om lag én av fire personer. Om 44 prosent av alle astmasykehusinnleggelser er barn. Sykdommen forårsaker om lag en fjerdedel av alle akuttmottaket besøk. Astma behandlinger koster totalt ca $ 18 milliarder årlig. Det er viktig å kjenne tegn på astma og søker behandling.

Betydning

Astma er en kronisk sykdom som påvirker en persons pust, lunger og luftveier. Ofte innsiden av en persons puste rør er hovne eller innsnevret på noen måte, noe som gjør det vanskeligere å puste. Det innebærer bronkial luftveiene eller rør av lungene. Mer slimete blir produsert i cellene som linje luftveiene. Resultatene er symptomer som tungpustethet, hoste og åndenød. Astma rammer ca 12-15 millioner amerikanere. Om 5 millioner av disse er barn under 18 år Det er mer vanlig hos personer med allergi eller de som røyker.

Funksjon

De vanligste symptomene på astma er hoste, særlig om natten, kortpustethet, piping, tetthet i brystet, trøtt eller svak under trening, allergier, søvnvansker og smerte. De luftveier av en person med astma er meget følsom og reagerer på forskjellige astma utløser som kjemikalier og støv. Noen felles astma triggere er støv, husholdning kjemikalier, infeksjoner som forkjølelse og influensa, kaldt vær, tobakk og luftforurensning, og selv trening, spesielt hos barn. Barn med tidlige tegn på astma har ofte lignende symptomer for voksne. Disse symptomene legger opp til det som kalles et astmaanfall. Personer som har astma kan gå lange perioder uten et angrep. Det finnes forskjellige grader av astma.

Typer

Det finnes forskjellige typer av astma forårsaket av forskjellige faktorer. En type er treningsindusert astma, som er forårsaket av vanlig fysisk trening. Det er vanlig hos barn som spiller og deltar i aktiv idrett og andre aktiviteter. Angrep forekommer ca 5 til 20 minutter etter trening begynner. Allergier ofte føre til astmaanfall. Slimhinnen i nesen er hoven som med høysnue. Yrkesrelatert astma er forårsaket av arbeidsplassen og hva du kommer i kontakt med. Animal oppdrettere, bønder, lærere, sykepleiere og snekkere ville passe inn i denne kategorien. Nighttime astma oppstår om natten, og er ganske vanlig. Dette er fordi sykdommen påvirkes av søvn / våkne syklus. Natte angrep kan være verre enn om dagen.

Funksjoner

Å diagnostisere astma, vil en lege vurdere din medisinske og slektshistorie. Legen vil være interessert i din historie med pusteproblemer eller noen i familien din. Legen bør gjøre en fysisk undersøkelse og lytte til hjerteslag og pust. Det finnes mange tester som kan utføres for å påvise astma. En type kalles lungefunksjonstester, som vurderer tilstanden til lungene. En populær test i denne kategorien er spirometri. Den måler hvor fort du kan blåse luften ut av lungene dine. Testen ser også om det er hindringer i lungene. Du kan få en medisin før du tar en lungefunksjonstest for å bidra til å åpne opp luftveiene. Mange leger tar røntgenbilder av lungene dine for å ha en god anelse om hva som skjer. Dette hjelper dem gjøre en nøyaktig diagnose.

Forebygging / løsning

Det er mange forskjellige måter å behandle astma. Anti-inflammatoriske legemidler er en de mest brukte metoder. De forebygge astma angrep og arbeidet med å åpne hovne passasjer. De mest brukte medikamentene er kortikosteroider som enten er inhalert, som nesespray og inhalatorer, eller tatt muntlig, som piller. Legen din vil foreskrive den beste for deg etter en undersøkelse og resultater av testing.
Stress er en vanlig utløser astma, så å finne en måte å redusere stress er en praktisk trinn. Trening, som å gå, er en utmerket måte å arbeide av stress. Øv dyp pusting og mekling for avslapning. Common-sense praksis som å få nok søvn og spise sunt hjelper kontrollere stress.

Grunner for å få en periode tidlig

Om tidlige periodene

Når en kvinne kommer inn i puberteten hun vil gjennomgå perioder omtrent en gang hver fjerde uke før overgangsalderen. Regulariteten i perioder varierer fra kvinne til den neste, så enkelte kvinner kan ha kortere gjennomsnittlig sykluser på rundt 25 dager, mens andre kan ha lengre sykluser på rundt 32 dager. En tidlig periode oppstår når perioden kommer tidligere enn forventet basert på den gjennomsnittlige periodelengde for den enkelte. For eksempel kan en 24 dagers periode være en tidlig periode for en kvinner som gjennomsnitt 31 dager, men det kan være normalt for en som gjennomsnitt 25 dager. Tidlige perioder kan være forårsaket av en rekke fysiske og følelsesmessige faktorer, som ofte ikke indikere og alvorlige underliggende tilstand. Hvis du konsekvent får mensen tidligere enn du forventer, identifiserer den sannsynlige årsaken og tiltak for å endre det kan bidra til å holde perioder mer regelmessig.

Fysiske årsaker

Et bredt spekter av fysiske faktorer kan føre til en tidlig periode. Ifølge Netdoctor.co.uk, i menstruasjonssyklusen en kompleks prosess som påvirkes av hormoner, kjønnsorganene og nervesystemet. Derfor kan noe som i vesentlig grad endrer hormoner og nervesystemet potensielt føre til tidlige periodene. Feilaktig eller uregelmessig balansen av hormoner i kroppen kan føre til uregelmessige perioder, siden hormoner styrer menstruasjonssyklusen. Hvis du tar p-piller og glemmer å ta flere piller, kan dette føre til mindre regularitet i mensen. Bytte prevensjon metoder, eller bruker andre rusmidler, som for eksempel antibiotika og koffein kan også forårsake tidlige periodene. Hvis du er i din første årene eller pubescence eller nærmer seg overgangsalderen, kan du også være mer sannsynlig å ha korte og uregelmessige perioder. Ekstrem fysisk anstrengelse kan også påvirke perioder, men vanligvis det resulterer i mindre hyppige eller savnet perioder i stedet for hyppigere perioder. Raskt miste vekt eller få vekt kan også føre til menstruasjonsforstyrrelser.

Psykologiske årsaker

Ifølge 34-menopause-symptoms.com, kan mentale og emosjonelle tilstand bidra til tidlige periodene, siden følelser kan chance balanserer av kroppsfunksjons Vanligvis psykologiske faktorer som kan påvirke menstruasjonen er angst og stress. Hvis du var overarbeidet, sliten eller følelsesmessig forvirret i løpet av tiden frem til tidlig periode, tar skritt for å redusere stress og få mer hvile kan lindre problemet. Finne måter å løse konflikter med en partner kan redusere stress. Andre måter å redusere stress er å skifte jobb, trening, yoga og meditasjon.