Digidexo.com

smerter i halspulsåren

Hva slags Doctor Utfører Kirurgi av halspulsårene?

Hva slags Doctor Utfører Kirurgi av halspulsårene?


En kirurg utfører kirurgi på halspulsåren - enten en endarterectomi eller angioplastikk - for å hjelpe kvitte arterien plakk eller blokkeringer. Karkirurger gjennomgå år med fokusert trening for å bli spesialister i vaskulære problemer.

Utdanning og opplæring

Karkirurger delta fire år med college og fire år med medisinsk skole. Det er fire forskjellige veier de kan ta for å fullføre sin opplæring. De kan gjennomføre fem år med en generell kirurgi bosted etterfulgt av to år med en vaskulær kirurgi bosted; fire år med tidlig spesialisering opplæring i generell kirurgi etterfulgt av to års karkirurgi residency ved samme institusjon; tre år med generell kirurgi etterfulgt av tre år med vaskulær kirurgi; eller fem år med en vaskulær kirurgi gjesteatelierprogram.

Sertifisering

Etter endt utdanning og opplæring, kan karkirurger sitte for sertifisering eksamen gitt av American Board of Surgery. Avhengig av treningsbanen de tok, kan karkirurger sitte for generell kirurgi eksamen, karkirurgi eksamen eller begge deler.

Hvor de arbeider

Karkirurger fungere i samfunnet sykehus, akademiske undervisning sykehus, frittstående kirurgiske sentre og gruppepraksis. Enkelte lokalsamfunn har også vaskulær kirurgi sentre, bemannet av karkirurger og spesialtrente sykepleiere for å hjelpe pasienter med spesifikke vaskulære problemer, for eksempel halspulsåren kirurgi.

Hva de behandler

I tillegg til problemene med den karotide arterie, vaskulære kirurger å behandle problemene i sirkulasjonssystemet som påvirker disse - arterier og vener. Åreknuter, blokkerte arterier, embolisms, dyp venetrombose, aneurismer og vaskulære problemer av diabetespasienter er blant de forholdene karkirurger behandle.

Finn en vaskulær kirurg

Finne en kirurg er enkelt, takket være ressurser utviklet av Society for Vascular Surgery. Samfunnet hjemmeside har et søkeverktøy som gjør det mulig for pasienter å finne en nærliggende kirurg.

Hvordan Unblock halspulsåren

På hver side av halsen, vil du finne en halspulsåren. Carotis bære hovedblodforsyning fra hjertet til hjernen. Du kan føle arterien pulserende ved å plassere fingrene rett bak og til den ene siden av adamseplet. Blokkering i halspulsåren kan være farlig og føre til slike forhold som et slag. Det finnes en rekke ting som kan gjøres for å redusere eller fjerne denne blokkeringen.

Bruksanvisning

•  Reduser stress på blodårene dine, bremse utviklingen av aterosklerose i milde til moderate tilfeller ved å slutte å røyke, oppnå din idealvekt, og får regelmessig mosjon. Senking av natrium inntak av mat kan også hjelpe. Å opprettholde normalt blodtrykk er også en faktor.

Rådfør deg med legen din. Han kan be deg om å ta aspirin daglig eller foreskrive andre blodfortynnende medisin som vil bidra til å unngå dannelse av farlige blodpropper. Han kan også anbefale eller foreskrive andre medisiner for å kontrollere blodtrykket, slik som ACE-hemmere. Andre medisiner ville inkludere en kalsiumblokker eller statin medisiner for å redusere kolesterolnivået.

Gjennomgår en kirurgisk prosedyre som kalles endarterectomi kan være nødvendig hvis saken er alvorlig. Lokale eller generell anestesi vil bli administrert og et snitt langs den fremre delen av halsen vil bli utført av kirurgen, åpne påvirket halspulsåren og fjerne plakk.

Når plasseringen av innsnevring er for vanskelig å få tilgang direkte, kan kirurgen utfører en karotid angioplasti og stenting. Med denne fremgangsmåten, blir en liten ballong gjenget ved et kateter til området av tilstanden (arteria carotis) eller tilstopping. Ballongen blir så blåst opp, som i sin tur utvider arterien, og en liten maskenett pole, eller stent, er satt inn, holder arterien på nytt fra innsnevring. Prosedyren er fortsatt relativt nytt, og dens effektivitet er fortsatt blir beregnet.

Tips og advarsler

  • Deltagelse i en sunn livsstil med regelmessig trening vil bidra til å sikre god helse.
  • Rådfør deg med legen din dersom du opplever slike symptomer som:
  • • problemer med å svelge
  • • Uklart syn / tap av syn
  • • slurring av tale
  • • Tap av koordinasjon
  • • svimmelhet eller forvirring
  • • Vanskeligheter med å snakke eller forstå hva andre sier
  • • Svakhet eller nummenhet i benet, armen eller ansiktet på den ene siden av kroppen din bare

Hva er årsaken til en puls i halspulsåren?

Den puls registreres i arteriene nær hudens overflate slik som de i håndledd og hals. Den arterie i halsen kalles karotidarterien. Karotidarterien gir vanligvis en av de beste pulsavlesning, fordi det ligger så nær hjertet. Pulsen blir lest ved å plassere en finger til arterien og følelsen beats eller bevegelser i venen. Pulsene blir deretter tellet, og antallet resultat ved utgangen av ett minutt er pulsen.

Pulsen er ikke som noen tror, ​​et trykk på blod gjennom venene. Det er faktisk en sjokkbølge som beveger seg gjennom arterien når hjertet slår. Bevegelsen av hjertet når den er å pumpe blodet ut og skaper bølger eller vibrasjoner som går arteriene selv og ikke den blod.

Pulsen forandrer seg som følge av handling eller mangel på handling i et individ. Ved hvile, hjertet pumper langsomt og den resulterende pulstelling er lav, for eksempel 60 tellinger per minutt. Når en person gjør en rekke aktiviteter, må hjertet pumpe mer blod til lemmer og organer. De sjokkbølger coursing gjennom venene øker til i overkant av 150 tellinger per minutt.

Stabbing Blære smerter

Blære smerter kan variere fra en kjedelig verke til en skarp, stikkende smerte som kan være uutholdelig. I en situasjon hvor mild til alvorlig knivstikking blæren smerte er til stede, er kroppene våre forteller oss at noe er galt. Vanligvis er blæren smerte produktet av en av flere underliggende sykdommer. Disse sykdommene kan være mild og behandles, eller de kan være noe mer alvorlig. Det er alltid anbefalt å gå til en lege hvis det er noen smerter i blæren.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (UVI) vanligvis påvirker urinrøret og blæren, som er plassert i nedre urinveier. Det kan skje når bakterier infiltrerer urinrør, reiser inn i blæren. Nesten 50 prosent av alle kvinner vil oppleve en UTI på et tidspunkt i livet. UVI typisk påvirke kvinner som er seksuelt aktive, bruker prevensjon som membraner, er postmenopausal, opplever nyrestein eller kateter. Symptomer inkluderer smerter i nedre del av magen eller blære, hyppig og smertefull vannlating og blodig urin.

Uretrastriktur

Uretrastriktur er mer vanlig hos menn enn kvinner, på grunn av det faktum at menn urethras er lengre og er mer utsatt for skade eller arrdannelse. Når et urinrør opplever arrdannelse, passasjen for urinen å gå ut av kroppen smalner, forårsaker smertefull, sjelden vannlating og blæresmerter. Urethral arrdannelse kan være et resultat av forskjellige seksuelt overførte sykdommer, ved å bruke et uretralt kateter for en lengre periode, cancer, prostatakjertel fjerning kirurgi eller et bekken skade. Innsnevringen eller innsnevring, kan åpnes for å unngå urin backup, noe som kan føre til prostatitt eller nyresvikt.

Interstitiell cystitt

Denne sykdommen er ofte referert til som "smertefulle blære," på grunn av mild til alvorlig blæretrykket og smerte som kan forekomme. Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand, slik at den kan bli langvarig. Denne sykdommen er et resultat av celleforandringer i blæren som forårsaker blærefunksjon signaler å utføre feil. Dette betyr mennesker rammet erfaringen til hyppig vannlating i små mengder - opp til 60 ganger per dag - på grunn av det faktum at blæren er ikke signale til hjernen når det faktisk er full. Andre symptomer inkluderer bekken smerter under sex, smertefull ejakulasjon hos menn og smerter i perineum området mellom kjønnsorganene og anus.

Torulopsis

Torulopsis er en sjelden type gjær infeksjon som er forårsaket av soppen Torulopsis glabrata. Soppen er vanligvis funnet på den menneskelige kropp, inkludert huden, luftveiene og gastrointestinale system. Soppen bare forårsaker et problem når personen infisert opplever svakhet eller mangel på immunsystemet. Den rammer som regel kvinner, og symptomer inkluderer en sår eller kløende vagina, hyppig og smertefull vannlating, blodig urin og blære smerte.

Blærekreft

Blærekreft, hvis fanget i en tidlig fase, er en svært behandles form for kreft som oppstår når normalt friske celler i blæren mutere og overpopulate, forårsaker en svulst. Det er en rekke mulige årsaker til blærekreft; røykere har en høyere risiko enn de fleste mennesker på grunn av inntak av giftige kjemikalier inn i kroppen, noe som også reise i urin. Andre årsaker inkluderer kjemoterapi og stråling, blærekatarr og farlig eksponering for kjemikalier. Symptomer inkluderer hyppige, smertefull vannlating, magesmerter og blodig urin.

Galleblæren & symptomer

Galleblæren & symptomer


Galleblæren er et organ som brukes av kroppen i fordøyelsesprosessen. Den lagrer galle for leveren. I galleblæren, blir gallen mer konsentrert. Men kan mennesker leve uten en galleblæren. Noen mennesker må ha sine galleblæren fjernet på grunn av smertefulle symptomer forårsaket av galleblæren sykdom.

Identifikasjon

Galleblæren er pæreformet og små. Det ligger bak leveren på høyre side av brystkassen.

Funksjon

Galleblæren utgivelser galle til tynntarmen. Bile bidrar til å bryte ned fett.

Første symptomene

Fordøyelsesbesvær, gass, oppblåsthet og raping er noen av de vanligste tidlige tegn på galleblæresykdom. Symptomene oppstår vanligvis etter et måltid, spesielt hvis måltidet inneholder fett.

Pain

Fellesarealet av smerte med galleblæren sykdom er under brystkassen. Smerten kan være skarpe eller en konstant verke. Smerten kan reise mellom skulderbladene.

Andre symptomer

Noen pasienter har kvalme, kvalme, oppkast, gass, forstoppelse, og hodepine. En bitter væske kan komme opp etter å ha spist.

Galleblæren symptomer hos kvinner

Galleblæren symptomer hos kvinner


Galleblæren er et lite organ som hjelpemidler i fordøyelsen av mat. Den lagrer galle fra leveren og slipper den inn i tynntarmen. Tarmen bruker galle å bryte ned fett fra maten. Galleblæren sykdom er mer sannsynlig hos kvinner enn hos menn.

Identifikasjon

Galleblæren er et pæreformet organ som ligger opp mot leveren. Det er plassert under høyre ribben buret.

Årsaker

Årsakene til galleblæresykdom hos kvinner er relatert til overflødig østrogen fra graviditet, hormon-replacement therapy og p-piller. Disse forholdene øker kolesterolnivået i gallen.

Dietter

Krasje dietter føre til at leveren til å skille ut ekstra kolesterol i gallen. Den ekstra kolesterol kan forårsake gallestein.

Første symptomene

Symptomene for galleblæren sykdom er lik for menn og kvinner. Kvinner kan oppleve mer gass og ubehag, så vel som mer oppblåsthet.

Pain

Smerter fra galleblæren sykdom begynner under brystkassen. Kvinner vil føle en kjedelig verke som ikke går bort. Smerten kan flytte fra brystkassen til høyre skulderblad.

Hvordan vet du om du har galleblæren Stones?

Hvordan vet du om du har galleblæren Stones?


Gallestener, som er krystallisert stener laget av kolesterol, gallesalt og bilirubin, er forårsaket av en ubalanse av galle. Buildup fører solide steiner som reiser fra brystet og magen til tarmene. Å finne ut om du har gallestein er avhengig av tålmodighet og betaler oppmerksomhet til kroppen din. Lære å finne ut om du har galleblæren steiner kan hjelpe deg med å finne kilden til smerte og besøke en lege for å løse et potensielt farlig problem.

Bruksanvisning

Finn kilden til smerte. Galleblæren steiner forårsake smerte på høyre side av brystet eller skulderblad. Denne smerten er forårsaket av steiner i dine gallegangene.

Gni på høyre side av magen for smerte. De gallestein gni mot innsiden slimhinnen i magen til å forårsake en øm, men likevel skarp smerte som kan resultere i at du ikke er i stand til å gå.

Sjekk dine pustemønster. Gallestein kan skade så mye at pusten kan bli smertefullt. Overvåk inhaling og exhaling og gjøre oppmerksom på hvor ofte du har skarpe smerter.

Observer unormal kvalme, oppkast, gass eller kvalmen. Med irritasjon i magen, kan magen bli opprørt og starte unormal oppkast eller diaré.

Hva er årsaken til Artery Plakk?

Hva er årsaken til Artery Plakk?


Koronar hjertesykdom er et begrep som brukes for å beskrive mange hjerte-relaterte forhold. En av disse er blokkerte arterier, en tilstand hvor veggene i en arterie som er blitt blokkert med plakk. Det er ulike årsaker til arterie plakk og måter å forebygge tilstanden.

Hva er Artery Plakk?

Artery plaque består av flere stoffer som finnes i blodet, blant annet fett, kolesterol, celleavfall, fibrin og kalsium. Disse materialene bygges opp langs blodårene for å danne plakk. Plakk innsnevrer arteriene og kan til slutt blokkere dem.

Artery Plakk Årsaker

Ifølge the Heart, Lung and Blood Institute, begynner plakk i arteriene med skade på arteriene. Faktorer slik som høyt blodtrykk, røyking, store mengder av visse fettsyrer, kolesterol og sukker i blodet kan skade veggene av arteriene.
For å reparere skaden, er fettvevet sluppet å hjelpe starte reparasjonsprosessen. Som svar på buildup langs veggene, kan arteriene utskille mer stoffer for å legge til plakk, ytterligere tilstopping arterien.

Effekter

Det er flere farer forbundet med plakk i arteriene. Plakk i blodårene som frakter blod til hjertet kan føre til smal og til slutt blokkere arteriene, som fører til hjerteinfarkt og hjerneslag.
Hvis plakk bygger seg opp i halspulsårene, som forsyner hjernen, kan blodstrømmen til hjernen bli redusert og føre til slag.
En tredje tilstand forårsaket av plakk i arteriene er perifer karsykdom. Når blodkarene i bena bli begrenset eller blokkert, kan du oppleve smerter, nummenhet eller infeksjoner i bein og føtter.

Symptomer på plakk

Du vet kanskje ikke blodårene dine er blokkert er tilstoppet med plakett til oppstå en store helsemessige problemer, slik som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Se for symptomene.
Kortpustethet, brystsmerter, kvalme, svimmelhet og hjertebank kan være tegn på koronar hjertesykdom. Tette carotis kan gi symptomer som svakhet eller nummenhet på en side av kroppen, utydelig av ord, tap av synet på et øye eller manglende evne til å bevege en arm eller et ben.
Plakk i perifere arterier kan være preget av smerter i et ben, langsom helbredelse av skader i føtter, koldbrann og kalde føtter.

Forebygging / løsning

Livsstilsendringer kan være den beste måten å unngå arterie plakk eller for å holde mer oppstår. Dette inkluderer trene regelmessig, spise en balansert diett lav på mettet fett og kolesterol, opprettholde en sunn kroppsvekt og unngå stress.
I noen tilfeller kan medikament være nødvendig å bidra til å senke kolesterol og lavere blodtrykk. Aspirin og andre blod tynning medikamenter kan også brukes til å redusere dannelse av størknet blod.
Kirurgiske prosedyrer kan være nødvendig å fjerne blokkerte arterier. Stent, bypass-kirurgi eller ballongangioplastikk kan være nødvendig for å forhindre hjerteanfall eller slag.

Årsaker til fugax

Fugax, som er latin for "flyktig," kan referere til en av to midlertidige medisinske tilstander.

Amaurosis fugax

Amaurosis fugax er et midlertidig tap av syn på ett øye som varer fra noen sekunder til flere minutter, ifølge nettsiden til University of Maryland Medical Center. Den er forårsaket av en mangel på blodstrøm til netthinnen, sannsynligvis på grunn av et stykke av plakk transporteres i blodet fra halspulsåren til retinal arterie. Amaurosis fugax er ikke i seg selv skade, men det kan tyde på at du har en høyere risiko for hjerneslag. Ta kontakt med en lege hvis du lider av tilstanden.

Den viktigste risikofaktoren for amaurosis fugax er arteriosklerose av halsen. Arteriosklerose er oppbygging av plakk, en substans fremstilt av fett og kolesterol, i arteriene. Risikofaktorer for arteriosklerose omfatter diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, et fettrikt kosthold, fedme, røyking og en personlig eller familiehistorie med hjertesykdom, ifølge University of Maryland Medical Center.

Proktalgi fugax

Bortsett fra den korte smerten det fører til, er proktalgi fugax ufarlig. Ifølge nettsiden til Three Rivers Endoscopy Center i Pittsburgh, Pennsylvania, proktalgi fugax - Latin for "flyktig rektal smerte" - er en krampe i endetarmen eller bekkenområdet som vanligvis varer i 20 minutter eller mindre. Det oppstår ofte på natten, og noen pasienter har sagt proktalgi fugax oppstår oftere i tider med stress. Det er ingen kjent årsak eller behandling, men passerer gass eller har avføring kan noen ganger lindre smerten. Proktalgi fugax er ingen indikasjon på ytterligere plager.

Årsakene til Temporal arteritt

Ifølge Mayo Clinic, gigantiske celle arteritis (også kalt temporal eller kranie artritt) er en betennelse i slimhinnen i blodårene dine. Det utvikler oftest i hodet, spesielt i timelige arteriene som splittet av fra en blodåre i nakken kalles halspulsåren. Kortikosteroid medisiner vanligvis tilbyr rask lindring av symptomer, og i tid, er sannsynlig fullstendig gjenoppretting.

Effekter

Blodårene dine er bøyelige rør med plumpe, elastiske vegger. Oksygenrikt blod kommer ut hjertet ditt gjennom kroppens hovedpulsåren, aorta. Aorta deretter deler seg i mindre arterier som sender blod gjennom hele kroppen.

The National Institute of Health (NIH) sier timelige, gigantiske celle og kranie arteritis utvikle seg når en eller flere blodårene blir betent og hoven. Hevelse er mest sannsynlig skje i timelige arteriene, som strekker seg fra fronten av ørene opp i hodebunnen. Noen ganger bare en del av en arterie er påvirket av hevelse.

Årsaker

Det er ikke kjent nøyaktig hva som forårsaker betennelse i timelige arteriene. NIH sier det kan være i det minste delvis på grunn av en defekt immunforsvar (hvor kroppen reagerer tilsynelatende skadelige fremmede substanser).

Temporal arteritt kan også oppstå under eller etter en diagnose av polymyalgia rheumatica (en betennelsessykdom som forårsaker smerter og stivhet i hofte eller skulderområdet). The Mayo Clinic sier om lag 50 prosent av personer med temporal arteritt også lider av polymyalgia rheumatica.

Risikofaktorer

Temporal arteritt nesten utelukkende rammer personer over 50 år (gjennomsnittlig debutalder er 70). The Mayo Clinic sier at kvinner er opp til tre ganger mer sannsynlig å utvikle temporal arteritis enn menn.

Temporal arteritt har vært knyttet til alvorlige infeksjoner og store doser antibiotika. NIH sier noen bevis tyder på conidition er arvelig.

Symptomer

De mest utbredte symptomer på temporal arteritis er kronisk og alvorlig hode smerter og ømhet i begge tinningene. Andre mulige tegn er kjevesmerter, feber, vekttap og tåkesyn eller dobbeltsyn.

Komplikasjoner av temporal arteritis kan inkludere blindhet og, i sjeldne tilfelle, hjerneslag.

Behandling

Umiddelbar behandling av temporal arteritt er nødvendig for å hindre permanent synstap. Den primære middel er en høy dose av et kortikosteroid medikament slik som prednison. Selv om symptomene dine kan løfte i noen dager, kan det hende du må ta medisiner i minst ett eller to år.

The Mayo Clinic sier en liten studie har vist at azatioprin (Imuran) kan være nyttig i behandling av gigantiske celle arteritis når det brukes sammen med mindre doser av prednison. Imidlertid er større studier er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

NIH sier folk flest til slutt bli helt frisk fra temporal arteritt, men sykdommen kan komme tilbake en gang i fremtiden punkt.

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner


Dysplasi av sphenoid bein kan forekomme med bihulebetennelse fører til tilstanden manifestert ved intens hodepine. Involvering av sphenoid bein med bihulebetennelse kan føre til sphenoid bihulebetennelse. Tidlig diagnose og behandling er viktig som tilstanden kan være progressiv og kan innebære alvorlige komplikasjoner når venstre ubehandlet.

Betydning

Sphenoid dysplasi innebærer et bein abnormitet der sphenoid beindannelse er ufullstendig. Den sphenoid ben danner en del av øyehulen, og den har bihulene rager ned til nesehulrommet. Dens misdannelse kan skyldes medfødte defekter eller skalle-mangel, og det kan være involvert med bihulebetennelse.

Bihulebetennelse kan oppstå langs defekt sphenoid bein, noe som resulterer i tilstanden til sphenoid bihulebetennelse. The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery definerer bihulebetennelse som betennelse i slimhinnen i bihulene, bein og hulrom. Når inflammasjon påvirker sphenoid ben, inntreffer sphenoid sinus som er en av de mest utfordrende typer bihulebetennelse som kan føre til forskjellige komplikasjoner.

Symptomer

Diagnostisering sphenoid bihulebetennelse er ofte vanskelig på grunn av de subtile manifestasjoner av symptomer. Den vanligste tegn på tilstanden omfatter hodepine som kan være intens nok til å påvirke søvnen, og selv narkotika kan ikke være i stand til å gi lindring. Feber kan være til stede eller rhinitt med smerte dypt i øynene. Noen kan også føle hypoesthesia eller mindre sensasjon langs ansiktet.

Komplikasjoner

Leaving tilstanden ubehandlet kan føre til ødeleggende komplikasjoner som kan medføre nevrologiske, vaskulære og optiske strukturer. I nærvær av sphenoid dysplasi, kan bihulebetennelse lett komme nær hjernen som kan føre til hjernehinnebetennelse og kronisk kan danne pus eller abscess som kan spre seg til hjernen forårsaker en livstruende tilstand. Mild betennelse i øyelokket som kan føre til blindhet kan også forekomme. Vaskulære komplikasjoner kan føre til aneurisme eller blodpropp på grunn av involvering av halspulsåren. Astma kan også utvikle, og det kan være tap av følelse til lukt og smak.

Behandling

Når diagnosen er etablert for sphenoid bihulebetennelse, er antibiotika umiddelbart administreres sammen med decongestant som behandling innen 24 timer. I nærvær av alvorlige komplikasjoner, er operasjonen ofte indikert å etablere drenering.

Forebygging / løsning

Enkle tiltak som å drikke rikelig med væske kan holde nese tynn. Også, lider bør slutte å røyke, trene forsiktig blåser i nesen, drikke mindre alkohol og unngå ekstreme temperaturer som hindrer bihulebetennelse.

Carotis Pain

Carotis Pain


Carotis er to store arterier som tillater oksygenert blod til å strømme fra hjertet til frontal lobe av hjernen. Disse blodårene er utsatt for visse sykdommer som kan føre til alvorlige helsemessige problemer hvis venstre ubehandlet.

Carotisar sykdom

Carotisar sykdom oppstår når plakk bygger seg opp i carotis. Denne oppbygging av plakk kan øke risikoen for slag. Alvorlige tegn kan utvikle seg i senere stadier, slik som plutselig nummenhet i ansikt, arm eller ben, sløret tale, og plutselig blindhet på ett øye.

Karotider Artery aneurisme

En karotider arterie aneurisme oppstår når veggene i halspulsåren svekke og utvide og muligens briste fra fortynnede vegger. Symptomer på halspulsåren aneurismer inkluderer forbigående iskemiske anfall, som er "advarsler slag", eller en full-blåst slag. Andre symptomer inkluderer hevelse i ansiktet, heshet og svelgeproblemer.

Carotidynia

Carotidynia fører en kontinuerlig bankende smerte som følte fra tempelet til øyne, ører eller kinn. Symptomer oppstår vanligvis i løpet av kaldt vær, og noen pasienter føler en hevelse sensasjon i kjertlene og oppleve alvorlig migrene sammen med smerter på siden av ansiktet.

Bivirkninger av natriumbikarbonat narkotika

Natriumbikarbonat er et antacid, som nøytraliserer magesyre. Den brukes for lindring av halsbrann og dårlig fordøyelse. Det gjør også blod og urin mindre syrlig. Ta det med et fullt glass vann og lagre det ved romtemperatur og bort fra varme og fuktighet. Bikarbonat legemidler har bivirkninger, hvorav noen er tungvint og noen av dem er svært farlig. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen av de alvorlige bivirkninger.

Tetany

Også kalt hyperirritability, tetani er en tilstand forårsaket av en mineral ubalanse i kroppen. Denne mangel forårsaker alvorlige muskelspasmer. Det oppstår når konsentrasjonen av kalsiumioner i ekstracellulære væsker faller under det normale nivå. Ekstracellulære væsker er væsker som er utsiden av cellene, for eksempel plasma. Nervesystemet blir opphisset og nervene utflod måfå, og sender impulser til musklene, forårsaker sammentrekninger. Mild tetani er preget av prikking i fingre, tær og lepper. Akutt tetani, preget av muskelsammentrekninger, skjelvinger og kramper, kan føre til dødsfall.

Flebitt

Flebitt er også kjent som venetrombose og tromboflebitt. Flebitt er hevelse av en blodåre forårsaket av en blodpropp. Symptomene er hevelse i det påvirkede delen av kroppen, smerte i det påvirkede delen av kroppen, rødhet i huden og en følelse av varme og ømhet i løpet av venen. Det finnes to typer flebitt. Den første kalles dyp venetrombose, som påvirker større årer plassert dypere i legemet. Den andre typen er kalt overfladisk tromboflebitt og påvirker årer nærmere overflaten av huden.

Hypervolemia

Hypervolemia er en unormal økning i blodvolum i kroppen, spesielt i den forstand av blodplasma. Synger av hypervolemi er væske buildup i magen; hevelse, spesielt i hender, føtter og ankler; problemer med å puste mens du ligger nede; høyt blodtrykk; hoste; kortpustethet; en sterk og rask puls; og hevelse i halspulsåren. En lege kan også diagnostisere hypervolemi ved å høre sprakende lyder mens du lytter til den interne lyden av kroppen.

EMS behandlinger for SVT

SVT, eller supraventrikulær takykardi, er en rask, unormal hjerterytme. Alle hjerterytmer har et nettsted med et hjerte som initierer og pacer rytme. I den normale hjertet, er pacing jobben av Sino Atrielt (SA) node, men i syke eller skadde hjerter, kan pacingfunksjonen oppstå nesten hvor som helst inne i hjertet. Ordet takykardi betyr ganske enkelt "rask puls," så supraventrikulær takykardi oversettes som "rask puls ovenfra ventriklene."

Innledende vurdering og behandling

For akuttmedisinske tjenester (EMS), som bestemmer pasientens klage og relativ stabilitet er avgjørende, ettersom disse faktorene vil direkte behandling. Selv om identifikasjon av SVT er avhengig av et elektrokardiogram (ECG), er det mulig, og i noen tilfeller helt nødvendig, for å begynne behandling for SVT før rytmen er blitt identifisert. Enhver pasient som presenterer med en kombinasjon av brystsmerter, pustevansker, rask respirasjonsfrekvens, blekhet / cyanose, svette, endret mental status eller andre tegn på sirkulasjons kompromiss bør behandles umiddelbart med 100 prosent oksygen og posisjonering for å bistå med å puste og minimere sjokk.

Ustabile pasienter

Pasienter som viser en kombinasjon av tegn og symptomer som er beskrevet ovenfor er ustabil og kan være i fare for død. Grunnleggende livredning leverandører bør fortsette å støtte pasientens pust og sirkulasjon og virkning rask transport. I tillegg avanserte dyktige leverandører, for eksempel ambulansepersonell, umiddelbart begynne å overvåke pasientens hjerterytme via EKG og etablere en intravenøs linje hvis mulig. I de fleste akuttmedisinske systemer, en ustabil pasient funnet å ha en SVT umiddelbart cardioverted gjennom synkronisert elektrisk støt. Hvis pasienten er ved bevissthet og tiden tillater det, er pasienten bedøvet via IV medisiner for å redusere smerte og ubehag forbundet med elektrokonvertering. Gjenta konverter og koordinering med anti-dysrhythmic IV medisiner er noen ganger nødvendig.

Stabile pasienter

Noen pasienter opplever SVT kan bare være klar over en racing hjerterytme eller puls. Fraværende mer illevarslende symptomer, slike pasienter er vanligvis stabil og kan behandles gjennom vagale manøvrer og IV medisinering.

Hjertefrekvensen styres av vagusnerven; stimulere den bremser hjertet. Vagale manøvrer er fysiske teknikker som stimulerer vagus nerve å indusere en lavere hjertefrekvens. To vanlige vagale manøvrer er carotis massasje og Valsalva manøvrer. I carotis massasje, trente individer gjelder ytre press til halspulsåren i halsen for å stimulere nerve, som øker blodtrykket der og bremser hjertefrekvens. Pasienter instruert i Valsalva manøvrer kan noen ganger oppnå det samme gjennom å skape press eller spenning i deres torso eller nakke. "Peiling ned", eller etterligne handling av en vanskelig avføring, er en hyppig brukt Valsalva teknikk.

Adenosin, er Verapamil, Metaprolol og andre IV medisiner som ofte brukes til å behandle SVT. I sjeldne tilfeller av SVT som er mistenkt for å være forårsaket av pasienten har for lite blod som sirkulerer i kroppen hans, kanskje en væske utfordring være hensiktsmessig. En fluid utfordring innfører et stort volum av intravenøs fluid inn i pasienten. Et slikt fluid vil noen ganger bolus midlertidig korrigere den underliggende, lav-volum årsaken SVT.

Standarder

Hjertebehandling standarder blir stadig revidert og oppdatert. Lokale protokoller, standarder for omsorg og lege-rettet medisinsk kontroll bestemme egnet EMS behandling for alle og alle pasientbehandlingen.

Ulike nivåer av migrene hodepine

Ulike nivåer av migrene hodepine


Migrene er alvorlig tilbakevendende bankende hodepine, ofte forekommende på den ene siden av hodet og ledsaget av andre symptomer som kvalme, oppkast, lysfølsomhet, søvnproblemer og depresjon. Migrene kan vedvare i timer eller dager om gangen og kan utløses av hormonelle svingninger, mat sensitiviteter, fysisk trening, stress og miljømessige endringer. Ifølge SJ McPhee og MA Papadakis i "Nåværende medisinsk diagnose og behandling," mange migrene innledes med en prodome (spesifikke symptomer), for eksempel tap av matlyst, mat craving, endringer i mønstre av eilmination eller humørsvingninger. En aura med synsforstyrrelser kan også forekomme. Alvorlighetsgrad av symptomer varierer mye med alle typer migrene.

Uten Aura

Ifølge Neurology Channel, de mest vanlige er de migrene uten aura. Disse migrene kan oppstå på den ene siden eller begge sider av hodet og ofte inkluderer en prodrom av humørsvingninger og følelse av tretthet. Hodepine er ofte ledsaget av gastrointestinal opprørt og lysfølsomhet, slik at folk ofte bo i et rom med gardinene trukket og lyser ut inntil hodepine avtar.

Med Aura

En aura oppstår med noen migrene. Auraen begynner omtrent en halv time til en time før hodepinen starter med synsforstyrrelser, slik som lyse flekker i synsfeltet, glitrende lys eller blinker eller svinger av lys. Noen mennesker ser visuelle hallusinasjoner. Auraen oppstår som årene i hjernen constrict (smal), redusere sirkulasjon. Auraen kan inkludere nummenhet og prikking i ansikt og hender og generell svakhet.

Basilaris Artery

Basilær arterie migrene påvirker basilær arterie i hjernestammen og omfatter en aura med synsforstyrrelser, så vel som motoriske forstyrrelser. Folk, vanligvis den unge, kan lide øresus, mangel på balanse, svimmelhet, talevansker og nummenhet rundt munnen og i hendene og føttene. Dette bankende hodepine er følt primært på baksiden av hodet.

Oftalmisk

Oftalmiske migrene resulterer i sterke smerter om øyet samt gastrointestinal opprørt, for eksempel kvalme og oppkast. Ifølge SJ McPhee og MA Papadakis i "Nåværende medisinsk diagnose og behandling," de øye smerte resultater fra involvering av ansikts nerver (vanligvis 3 og 6) som styrer øynene. Folk kan ha dobbelt syn og vedvarende ptose (hengende) øyelokk på den berørte side.

Familiær hemiplegisk

Familiær hemiplegisk migrene er en arvelig form for migrene som inkluderer en aura med synsforstyrrelser og nevrologiske symptomer, inkludert forvirring, problemer med å flytte og gå, seziures, koma og ukontrollerte øyebevegelser (nystagmus). Ifølge Genetics Hjem Reference, kan folk ha svekket hukommelse i flere uker etter en migrene og om lag 20 prosent utvikle langsiktige nevrologisk svekkelse, slik som ustabil gangart.

Menstrual

Noen migrene er direkte knyttet til svingninger i hormoner og oppstår vanligvis hver måned med menstruasjon og leksjon i løpet av svangerskapet. Men noen kvinner først utvikle menstruasjons hodepine under svangerskapet eller ved begynnende overgangsalder, så det er nok mer nøyaktig beskrevet som en hormonell migrene.

Carotidynia

Carotidynia (bokstavelig smerte i carotis) er smerte og hevelse i området av halspulsårene som reiser langs sidene av halsen inn i hjernen. Mest smerte er følte i den nedre delen av ansiktet, spesielt i nakke og kjeve. Carotidynia forekommer oftest hos eldre voksne, og kan være tilbakevendende, som varer i korte perioder eller for mange timer.

Hva er time Myalgi Hodepine?

Time myalgi hodepine referere til en type muskel smerter i tinning av hodet. Denne type hodepine kan resultere i stråler symptomer inn i hodet, hals og ansikt området. Komplikasjoner som spenner fra synsforstyrrelser til alvorlige helsemessige bekymringer, for eksempel en økt risiko for hjerneslag, er mulig når du arbeider med time myalgi hodepine.

Temporal Myalgi

Myalgi er et begrep som brukes for å beskrive muskelsmerter. Time myalgi hodepine kan oppstå fra en skade eller muskel tetthet, eller kan være forårsaket av virusinfeksjoner, inflammatoriske prosesser, kjeveledd dysfunksjon eller problemer med felles der kjeven og kraniet koble til. Andre årsaker er lupus, kronisk utmattelsessyndrom og temporal arteritt. Temporal arteritt, ellers kjent som vaskulitt, er betennelse eller hevelse i blodårene, spesielt tinningarterien.

Temporal området og muskelsmerter

Tinningarterien er en stor blod fartøy som grener ut fra halspulsåren i halsen og strekker seg inn i tempelet område av hodet. Den tidsmessige område ligger bak øynene på siden av hodet. Temporal myalgi, eller muskelsmerter i tempelområdet forårsaket av betennelse i tinningarterien, refererer til en type hodepine smerte.

Time Myalgi Hodepine

Time myalgi hodepine kan føre til en bankende smerte i hodet eller nakken, vanligvis på den ene siden, kjevesmerter og en følsomhet for berøring i området. Andre symptomer på time myalgi hodepine inkluderer generell tretthet og sykdom med appetitt tap og mulig feber. Synsforstyrrelser kan også forekomme inkludert tåkesyn eller dobbeltsyn eller en generell nedgang i visjonen. I noen tilfeller kan hodepine smerte vandrer ned i nakke-området, eller påvirker leddene, forårsaker generell kropps stivhet og smerte.

Komplikasjoner av Temporale Myalgi Hodepine

Time myalgi hodepine som følge av tinningarte kan føre til skade av tinningarterien. Denne skaden kan føre til tap av syn, og det kan øke risikoen for TIA eller hjerneslag. En TIA, eller forbigående iskemisk anfall, er forbigående, midlertidige slag-lignende symptomer, vanligvis en indikasjon på et problem med blodstrømmen til hjernen. Et slag er en reduksjon i blodtilførsel til hjernen.

Behandling av Temporale Myalgi Hodepine

Behandling av time myalgi hodepine er avhengig av årsaken. Forvaltning av medisinsk tilstand som forårsaker smertene er nøkkelen. Ofte er steroider brukes for å redusere blodårer hevelse som følge av temporal arteritis å hindre varig skade på tinningarterien.

Cavernous Sinus Syndrome

Cavernous sinus Området ligger i hodet og inneholder en arterie, hypofysen, to bihulene og fem nerver. Og de er alle plassert i en liten, men kompleks struktur. Cavernous sinus syndrom oppstår når en sykdom vises som påvirker en eller flere cavernous sinus komponenter.

Cavernous Sinus

Cavernous sinus består av hypofysen, carotisar, to bihulene (sphenoid og svamp), og fem nerver: abducens, maxillaris, oculomotor, oftalmisk, og trochlear. Denne strukturen og alt det inneholder ligger innenfor et lite område på plass i den kraniale (hode) delen av kroppen og kan bli negativt påvirket av: smittsomme sykdommer, ikke-infeksiøs inflammasjon (ikke-smittsom), vaskulære lesjoner (abnormitet av blodkar) og svulst (unormalt vev vekst).

Cavernous Sinus Syndrome

Når mer enn en av komponentene i det kavernøse sinus er ugunstig påvirket av sykdom, inflammasjon, lesjoner er svulst, er det kjent som kavernøse sinus-syndrom. Smerte kan oppleves i ulike grader med denne tilstanden, kan okulær motoriske nerver bli svekket, og sansetap kan oppleves i trigeminusnerven, ifølge American Journal of Roentgenology.

Smittsomme sykdommer

En smittsom sykdom som kan oppstå i svamp bihulene er cavernous sinus tromboflebitt. Den er forårsaket av bakterier eller sopp, og har evnen til å bli dødelig. En annen infeksjonssykdom er actinomycosis, som ofte starter i bihulene eller ører. Rhinocerebral mucormykose (forårsaket av en sopp) og aspergillose (en sopp som ofte invaderer skipene) er andre smittsomme sykdommer som kan forårsake cavernous sinus syndrom.

Ikke-infeksiøs betennelse

Toloso-Hunt syndrom er en smertefull tilstand --- og ikke-smittsomme betennelse --- som kan utvikle seg i hule bihulene, som fører til cavernous sinus syndrom. Det er på grunn av lesjoner som utvikler seg i denne kraniale området. Inflammatorisk pseudo, en annen ikke-smittsomme betennelse som oppstår i svamp bihulene, utvikler seg når bløtdels lesjoner infiltrere skallen og kan resultere i beinødeleggelse.

Vaskulære lesjoner

Når en aneurisme er diagnostisert som en tumor i stedet for en aneurisme den enkelte som har det kan dør som et resultat. Således er det viktig for å bekrefte at en mistenkt aneurisme i halspulsåren (en vaskulær lesjon) er faktisk det. Denne type av vaskulær lesjon er en av årsakene til kavernøse sinus-syndrom også. Dersom slike en aneurisme ryker, skaper det en tilstand som kalles carotis cavernous fistel.

Svulst

Svulst (et annet navn for unormal vev vekst) er i utgangspunktet en svulst. Det kan være godartet (noncancerous) eller ondartet (kreft). De vanligste svulster som vises i cavernous sinus syndrom faktisk migrere fra andre deler av skallen, ifølge American Journal of Roentgenology.

Cervical Spine Surgery & Komplikasjoner

Nakkesøylen er det området av ryggraden i nakken. Cervical ryggraden kirurgi er oftest utført for å behandle en ustabil cervicalcolumna eller en klemt nerve i dette området. Denne operasjonen er utført i håp om å lindre nummenhet, prikking, smerte eller svakhet at pasienten kanskje opplever. Andre mål for cervical ryggraden kirurgi er å hindre eller stoppe enhver unormal bevegelse i nakkesøylen og fullt ut gjenopprette normal funksjon til eventuelle berørte nerver. Imidlertid kan det oppstå komplikasjoner som et resultat av denne operasjonen.

Injury

De som gjennomgår cervical ryggraden kirurgi er i faresonen for å ha skade på ryggmargen, stemmebåndene, nerver, halspulsåren eller spiserør under prosedyren. Disse komplikasjonene skjer ikke ofte, men når de gjør det, kan alvorlige problemer oppstå. Hvis stemmebåndene er skadet, kan pasienten mister evnen til å snakke. Dersom spiserøret er skadet, kan det hende at pasienten har problemer med å svelge. Hvis halspulsåren er skade, er pasienten i fare for alvorlig blødning. Hvis nerver eller ryggraden seg selv er skadet, kan pasienten bli lammet eller erfaring videre og mer alvorlig smerte.

Uriktig Healing

Mange av disse operasjoner bruke maskinvare for å korrigere skade på nakkesøylen. Denne maskinvaren omfatter plater, skruer og andre lignende elementer. Hos noen pasienter kan denne maskinvaren ikke danne ordentlig inn i ryggvirvlene, ofte fører til ytterligere kirurgi. I noen tilfeller kan bryte maskinvaren. En annen beslektet cervical ryggraden kirurgi komplikasjon er en ikke-healing spinal fusion, en prosedyre der to vertebra er forent. I enkelte tilfeller betyr dette fusjons ikke stokk, som ofte resulterer i behovet for mer kirurgi.

Ingen forbedring

Noen pasienter har ikke bedre etter cervical ryggraden kirurgi. Når dette skjer, trenger deres symptomer ikke gå bort; de fortsetter å oppleve noen svakhet, smerte, prikking eller nummenhet de hadde før operasjonen. I noen tilfeller kan dette nakkesøylen kirurgi komplikasjon faktisk fører til en øket alvorlighetsgrad for noen eller alle av pasientens symptomer.

Infeksjon

Infeksjon er alltid en risiko når en operasjon utføres. Denne komplikasjonen kan påvirke noen incisions gjort å utføre operasjonen. Pasienter som ikke praktiserer god hygiene og sårstell er på høyeste risiko. Hvis en infeksjon oppstår, kan det ofte behandles med antibiotika. Men hvis den forblir ubehandlet, kan en slik infeksjon bli livstruende.

Bone Graft Pain

Bein pode smerte er også en potensiell post-kirurgiske komplikasjoner. I noen cervicalcolumna operasjoner, er bein grafts (biter av bein tatt fra andre deler av pasientens kropp eller fra en donor) brukes til å reparere spinal abnormiteter. Noen pasienter opplever smerte - noen ganger intens - på stedet av benet pode etter operasjonen. Hvis smertene oppstår på grunn av et bein pode, kan ytterligere kirurgi være nødvendig å prøve og eliminere smerte.

Hjerneinfarkt Diagnose

En cerebralt infarkt, også referert til som et slag eller en hjerne angrep, oppstår når blodstrømmen til hjernen er blokkert eller redusert forårsaker død av hjerneceller. Denne tilstanden er en medisinsk nødsituasjon og tidlig behandling minimerer skader og komplikasjoner. En hjerneinfarkt er diagnostisert basert på risikofaktorer, tilstedeværelse av tegn og symptomer, en fysisk undersøkelse og imaging tester.

Typer

De ulike typer slag er iskemisk, blødende og et forbigående iskemiske anfall. En iskemisk hjerneslag er den vanligste typen av slag og oppstår på grunn av en sterkt redusert blodstrøm forårsaket av en blodpropp eller tette arterien. En hemoragisk slag er et resultat av en sprukket eller lekker blodkar i hjernen. Denne typen hjerneslag er forårsaket av ukontrollert høyt blodtrykk og aneurismer. En forbigående iskemisk anfall, også kalt en ministroke eller TIA, er en midlertidig reduksjon i blodstrømmen til hjernen og varer bare noen få minutter.

Risiko

Risikofaktorer for hjerneslag blant annet være 55 år eller eldre, høyt blodtrykk, høye nivåer av kolesterol eller homocystein, røyking, diabetes, fedme, hjerte- og karsykdommer, personlig eller familiehistorie med slag eller TIA, bruk av prevensjon eller annen hormonbehandling, tung alkoholbruk og bruk av illegale rusmidler. Ifølge Mayo Clinic, kvinner dør av slag oftere enn menn, og afro-amerikanere er mer sannsynlig enn andre raser for å få slag.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på et hjerneinfarkt er svimmelhet, tap av balanse, tap av koordinasjonsevne, sløret tale, lammelse eller nummenhet på den ene siden av kroppen, tåkesyn eller dobbeltsyn og en plutselig, alvorlig hodepine. Andre symptomer på hjerneslag inkluderer en uvanlig hodepine som kan være ledsaget av en stiv nakke, smerter mellom øynene, ansiktssmerter, oppkast eller bevisstløshet. En TIA, som varer i flere minutter til 24 timer, er en potensiell tegn på en forestående slag, men vanligvis et slag gir ingen advarsel.

Fysikalsk undersøkelse

En diagnose av et hjerneinfarkt er basert på risikofaktorer, til en fysisk undersøkelse teste din mentale og fysiske status, en blodtrykkskontroll og spørsmål knyttet til tilstedeværelse og varighet av symptomer. Legen din kan ta blodprøver for å sjekke nivåene av en komplett blodprosent, kolesterol og homocystein.

Imaging tester

Legen din kan bestille imaging tester for å diagnostisere et slag. Imaging tester la din lege for å se dine indre kroppsstrukturer. Imaging tester som brukes til å diagnostisere et slag inkluderer carotis ultralyd for å vise noen forsnevring i halspulsårene, å arteriography produsere røntgenbilder av arteriene, en datastyrt tomographic (CT) angiografi, som gir en 3-D bilde av blodkar i hjernen og nakke, magnetisk resonans imaging (MRI), som gir en 3-D visning av hjernen og en ekkokardiografi, som produserer bilder av ditt hjerte. Ikke alle tester er angitt for hver person. Legen din vil bestemme den beste testen eller en kombinasjon av tester for din situasjon.

Hva er digital subtraksjon angiografi?

Digital subtraksjon angiografi er en minimal invasiv test for å se etter uregelmessigheter i blodårene i hjernen som innsnevring og blokkering, eller misdannelser. Det er en type X-ray involverer en injisert fargestoff, hvor bildene blir tatt før og etter fargestoff. En bilde subtraheres fra den andre med en datamaskin, slik at ben og andre strukturer for å bli fjernet fra bildet slik at arteriene er tydeligere vist.

Betydning

Leger er avhengige av cerebral angiografi å diagnostisere tilstander som kan føre til betydelige helseproblemer, spesielt hjerneslag. Ofte angiografi brukes etter en annen test, slik som en eller CT CT, har skanning antydet et problem. Angiografi kan oppdage og diagnostisere en akutt hjerneslag og gir bilder som ikke er tilgjengelige gjennom en annen prosedyre.

Funksjon

Før prosedyren, vil en pasient fjerne alle klær og smykker og sette på et sykehus kjole. Et lokalbedøvelsesmiddel vil bli gitt på stedet der en innsnitt vil bli gjort for innsetting av kateteret. Kateteret er et langt fleksibelt rør som skal innsettes i benet eller armen, og fargestoffet vil bli injisert i halspulsårene som fører til hjernen. Deretter røntgenbilder vil bli tatt av hjernen. Pasienten kan føle en varm følelse under testen.

Time Frame

Før prosedyren, pasientene er å avstå fra å spise eller drikke i 12 timer. I løpet av den digitale subtraksjon angiografi prosedyren, vil teknolog og en radiologen være med pasienten til enhver tid. Fremgangsmåten kan ta en til to timer, men kan ta flere timer, avhengig av området som skal testes. Etter at kateteret er fjernet, må området komprimeres i 10 til 20 minutter. Pasienter kan bli pålagt å ligge flatt i flere timer etter inngrepet for å minimere risikoen for blødning. Pasienter anbefales å drikke rikelig med væske for å skylle ut fargestoffet. Noen ganger kan de trenger å overnatte på sykehuset.

Fordeler

Foruten fordelene ved å detektere problemer i blodkarene i hjernen, kan noen problemer bli behandlet under prosedyren. For eksempel kan trange arterier åpnes eller blokkeringer kan fjernes. En stent, eller rør av netting, kan plasseres i en arterie for å holde den åpen. Revet eller svake områder i skip kan også repareres.

Betraktninger

Hvis helst pasienten føler ubehag, skal legen eller teknolog bli informert. Av og til, folk har allergiske reaksjoner på fargestoff. Problemer på injeksjonsstedet kan omfatte blødning, infeksjon eller smerter. I sjeldne tilfeller kan skaden være gjort til en blodåre ved kateteret. Alvorlige komplikasjoner er sjeldne, men inkluderer nyreskader, kramper eller sjokk og muligens også hjertestans. Noen ganger oppstår hjerte arytmi, der hjertet kan bremse eller hoppe over en beat. Dette er mer vanlig blant eldre pasienter.