Digidexo.com

gjennomsnitt total-kolesterol kvinner

HDL Vs. Total Kolesterol

Total kolesterol omfatter både HDL (high-density lipoprotein) kolesterol, og de såkalte dårlige kolesteroler (for det meste low-density lipoprotein (LDL) og very-low-density lipoprotein (VLDL)).

Hva er HDL?

HDL kalles det gode kolesterolet fordi det tar kolesterol fra blodåreveggene og leverer det til leveren for kroppen å kvitte seg med.

Totale kolesterolnivået

Ifølge American Heart Association, en total kolesterol nivå på mindre enn 200 mg / dL er ønskelig. Et nivå på 200 til 239 mg / dl er ansett border høy risiko, og over 240 mg / dl er høy risiko.

HDL nivå

Også i henhold til American Heart Association, høyere HDL-nivåer er bedre. Menn som har HDL mindre enn 40 mg / dL og kvinner som har mindre enn 50 mg / dL anses høyere risiko for hjertesykdom. Et HDL nivå på 60 mg / dl eller høyere anses ønskelig for noen beskyttelse mot hjertesykdom.

Forholdet totalkolesterol og HDL

Ifølge Harvard Medical School Family Health Guide, er forholdet mellom totalkolesterol og HDL viktig. Du får dette nummeret ved å dele total kolesterol nivå ved HDL nivå. Små forhold er bedre. For eksempel, hvis du har totalkolesterol på 200 og et HDL på 60, ​​er forholdet 3,3. Men hvis din HDL var 35 i stedet for 60, er forholdet 5,7, og du blir ansett høyere risiko for hjertesykdom.

Betraktninger

Kolesterolnivåene ikke er en sykdom, og behov for å bli tatt i betraktning sammen med andre risikofaktorer for hjertesykdom.

Hva er årsaken til høy total kolesterol?

Innledning

Ifølge American Heart Association, kommer kolesterol i både gode og dårlige former. Imidlertid kan en samlet høy total kolesterol være usunn og kan også sette deg i fare for å utvikle alvorlige komplikasjoner som hjertesykdom. Ifølge National Vital Statistics Report, er hjertesykdom nummer én dødsårsaken for både kvinner og menn i USA.

Diett

En av de viktigste faktorene som kan føre til en høy total kolesterol nivået er kostholdet ditt. Visse matvarer som du velger å konsumere kan inneholde høyere nivåer av dårlig kolesterol enn andre. For eksempel matvarer som frisk frukt og grønnsaker har egentlig ingen kolesterol i det hele tatt. Andre matvarer, for eksempel fast food burger eller stekt kylling, har høyt kolesterol innhold. Som du bruker høye nivåer av kolesterol, nivåene av kolesterol bygge opp i blodet ditt. Disse nivåene kan deretter bli testet gjennom en kolesterol blodprøve.

Aktivitet

Aktivitetsnivået kan også påvirke nivåene av total kolesterol i kroppen din. Ifølge Mayo Clinic, øke mosjon nivåer både reduserer nivåene av LDL "dårlig" kolesterol i blodet og øker også HDL "gode" kolesterolet. HDL-kolesterol er ansvarlig for å hjelpe transport dårlige kolesterolet ut av blodet og til leveren, hvor det kan bli behandlet og elimineres fra kroppen.

Vekt

Det samlede vekt kan også være en faktor i en høy total kolesterol nivå. Ifølge Mayo Clinic, de som er overvektige (ha en body mass index score på mer enn 30) er på et mye høyere risiko for å få høyt kolesterol nivåer. Dette er fordi fedme påvirker alle faktorer som forårsaker høyt kolesterol, som for eksempel kosthold og aktivitetsnivå.

Genetikk

Genetikk er langsomt kommer mer frem i lyset i sin rolle i høye kolesterolverdier. Din genetiske makeup kan avgjøre en rekke faktorer om kroppen din, alt fra stoffskiftet til celle makeup. Disse faktorene kan påvirke hvordan kroppen håndterer kolesterol samt dens evne til å regulere og kvitt kolesterol fra blodet. Disse egenskapene er arvet og overlevert fra mor og far til sine barn.

Slik fastslår Min total kolesterol

Total kolesterol er mengden av kolesterol i kroppen din. Målt ved en blodprøve som kalles en lipoprotein profil, dette tallet inkluderer LDL eller "dårlig" kolesterol, HDL eller "gode" kolesterolet, triglyserider og andre lipider. Din total kolesterol nummeret brukes for å indikere din cardio helse, som folk med høyt kolesterol teller er en større risiko for hjertesykdom enn personer med lavt kolesterol teller. Medisinske eksperter anbefaler at du sjekker kolesterolnivået ditt minst hvert femte år etter fylte 20. Din lege kan utføre en lipoprotein profil eller du kan kjøpe en for hjemmebruk.

Slik fastslår Min total kolesterol

Testing Kolesterol

•  Ikke spis eller drikk væsker enn vann for ni til 12 timer før testen for å oppnå nøyaktige resultater. Vanligvis er kolesterol tester utført i morgen, så kan du spole over natten.

Legen vil ta en liten mengde blod fra armen for å utføre testen. Vanligvis vil resultatene være tilgjengelig i løpet av to til tre dager.

Når du mottar testresultatene, vil din totale kolesterol være i form av et tall. Måles i milligram per desiliter blod, indikerer dette nummeret den totale mengden kolesterol, enten godt eller dårlig, i blodet ditt. Resultater lavere enn 200 mg / dl er ansett optimale. Resulterer i mer enn 240 mg / dL er regnet som en høy risiko.

Videre Tolke kolesteroltall

Undersøk komponentene i kolesterol test for å finne ut hvilke tiltak som eventuelt bør tas for å senke kolesterolnivået ditt. Som flere typer god og dårlig kolesterol er målt, er det viktig å vite sammensetningen av kroppens kolesterol for å finne ut hvilke tiltak som eventuelt bør tas for å senke kolesterolet.

Se på LDL kolesterol nummer, eller mål på low-density lipoprotein kolesterol i kroppen din. LDL kolesterol anses som dårlig kolesterol fordi, i store mengder, kan det tette blodårene og føre til hjertesykdom. En LDL kolesterol tall mellom 40 og 100 anses som optimal, i henhold til American Heart Association. Alle med LDL kolesterol tall over 160 mg / dL er i faresonen for hjertesykdom.

Sjekk din HDL kolesterol, eller mål på high-density lipoprotein kolesterol i kroppen din. I motsetning til LDL kolesterol, jo høyere HDL kolesterol er, jo bedre, som HDL bidrar til å beskytte kroppen fra oppbygging av LDL kolesterol i arteriene. Den ideelle HDL er 60 mg / dL eller høyere.

Tenk nivået av triglyserider eller kolesterol i kjemisk form, i blodet. Den vanligste formen for kolesterol i kroppen, et høyt nivå av triglyserider indikerer en høy risiko for hjertesykdom. Ideelt sett bør triglyserider være under 150 mg / dL.

Matvarer som Lavere LDL og total kolesterol

Det er i utgangspunktet to typer kolesterol. Gode ​​kolesterolet (HDL) bærer kolesterol vekk fra blodårene dine og fjerner den fra kroppen din. Dårlige kolesterolet (LDL) kan føre til en opphoping i veggene i blodårene dine og skjemaer plakk som innsnevrer arteriene. Som fører til en fare for hjertesykdom eller slag, ifølge American Heart Association. Et sunt kosthold kan redusere både LDL-nivå og total kolesterol.

Meieriprodukter

Når du kjøper meieriprodukter som melk, yoghurt og cottage cheese, gå for nonfat eller lav-fett versjoner. Det er mange magre oster tilgjengelig som er en velsmakende erstatning for vanlig ost. Kremost kommer i en lav-fett versjonen også. Soya ost har ingen kolesterol.

Protein

Kolesterol finnes kun i animalsk kjøtt, men det er mange måter å få din daglige protein foruten animalske produkter. Soyaprodukter som tofu er lav i mettet fett. Mange belgfrukter --- som linser, svarte bønner og erter --- er rike på protein og har ingen kolesterol. Når du spiser kjøtt, går magert: skinn kyllingbryst og andre magre kjøttstykker. Kaldt vann fisk har hjerte-sunne omega-3 fettsyrer.

Limit Sugar

Hvis du begrenser inntaket av sukker og sukkerprodukter, kan du finne deg selv Shedding noen få pounds og også senke LDL nivået, ifølge American Heart Association. Making substitutter av frisk frukt, som er naturlige former for sukker, bør tilfredsstille dine søt tann.

Høy Fiber

All fiberrik mat bidrar til å redusere total kolesterol tall, men løselig fiber er den mest potente. Dette inkluderer frukt, rotfrukter, havre, bygg og lin. Ifølge en Alabama Cooperative Extension System nyhetsbrev, for hver 1 til 2 gram løselig fiber konsumert daglig, kan du senke LDL nivået med 1 prosent.

Oljer og nøtter

Sunne oljer som oliven, sesam og raps oljer er enumettet fett, som bidrar til lavere kolesterol. Avokado, som er rik på mange vitaminer og mineraler, også er høy i disse enumettet fett. Ikke glem nøtter: De er en velsmakende og hjerte-sunn snack.

Hvordan er total kolesterol Skjønte?

Kolesterol i blodet

Blod er fluid redskap for kolesterol, som ikke oppløses når den sendes gjennom legemet via blodkar. LDL er lipoprotein anses mest farlig for helsen vår om sin tilstedeværelse i blodet er for stor. LDL kan akkumulere og blokkere arteriene, og er en viktig bidragsyter til koronar hjertesykdom. HDL er den komponent av kolesterol som reiser gjennom blodet og skyver LDL langs sin bane, "sveiper" det klart av farlig akkumulering.

Kolesterol blir behandlet av leveren, som produserer omtrent 75 prosent av en kroppens totale kolesterol. Kolesterol også går inn i blodstrømmen etter mat som inneholder kolesterol er inntatt.

Good, Bad og Total Kolesterol

HDL blir ofte referert til som "gode" kolesterol. Når HDL nivåene er høyere, forskyver HDL noen av de negative effektene av motparten, LDL. LDL regnes som "dårlig" kolesterol, fordi den presenterer bivirkninger ved høyere konsentrasjoner i blodet ditt. LDL samler og tresko arteriene, noe som øker sjansen for arteriell skade, hjertestans, hjerneslag og andre alvorlige forhold. HDL forskyver LDL ved å samle opp noen av sine overskytende innskudd og frakte dem tilbake til leveren for behandling.

Ifølge American Heart Association, total kolesterol, den kombinerte mengden av både HDL og LDL i blodet, er en helserisiko faktor når det overstiger de anbefalte nivåer. Nivået av HDL er i forhold til den risiko som presenteres av total kolesterol.

Standarder for måling

Ifølge National Cholesterol Education Program (NCEP), som måler total kolesterol, samt undersøke LDL og HDL tall, er en kritisk initiativ folkehelse. Som en del av National Institutes of Health, NCEP publisert en rapport mai 2001 som anbefaler alle voksne 20 år eller eldre får en fastende lipoprotein profil for å måle totalkolesterol, LDL og HDL, en gang hvert femte år.

Tabellen nedenfor viser NCEP klassifisering av totale, LDL og HDL kolesterol nivåer, målt ved mg / dL.

Total Kolesterol
<200 Ønskelig
200-239 Border høy

240 høy

LDL kolesterol
<100 Optimal
100-129 nærheten optimal / over optimal
130-159 Border høy
160-189 høy

190 Svært høy

HDL kolesterol
<40 Low

60 High

Komme Test

Blod laboratorier, legekontorer og sykehus er alle steder hvor du kan gå for å få din totale kolesterolnivået testet. Du vil bli planlagt for en "lipider" test, som vil omfatte en enkel blodprøvetaking fra armen. Blodprøven vil bli testet for HDL, LDL og totale kolesterolnivåer. Del dine resultater med legen din, som vil gi deg råd om risikofaktoren presentert av ditt totalkolesterol måling.

Hvordan få en total kolesterol Antall

Kolesterol er et steroid som er en viktig komponent i cellemembraner, men høye nivåer av det i blodet kan øke risikoen for å utvikle koronar hjertesykdom og hjerneslag. Det blir transportert gjennom blod med tre lipoproteiner: low density lipoprotein (LDL) kolesterol ("dårlige" kolesterol), high density lipoprotein (HDL) kolesterol ("gode" kolesterolet), og lav tetthet lipoproteiner (VLDL) også kalt triglyserider . Det totale kolesterol tall er summen av alle kolesterolkomponenter.

Bruksanvisning

•  Send inn til blodprøver og få resultatene fra din lege eller helsestasjon. Legg merke til at kolesteroldata blir vanligvis gitt i milligram per 100 milliliter (1 desiliter) av blod, betegnet som "mg / dl."

Finn LDL kolesterol verdien i rapporten. Dette er din "dårlig" kolesterol. For eksempel tilsvarer LDL 122 mg / dl.

Finn HDL kolesterol verdi. Dette er din "gode" kolesterolet. For eksempel er 80 HDL mg / dl.

Del en triglyserid verdi (forkortet til "Trig") fra rapporten med fem for å få VLDL nummeret. For eksempel, hvis triglycerid verdien er 210 mg / dl, og deretter VLDL er 42 (210 delt på fem) mg / ml.

Legg opp verdiene fra trinn to til fire for å få den totale kolesteroltall, som total kolesterol lik LDL pluss HDL pluss VLDL. I vårt eksempel er tallet 244 (122 pluss 80 pluss 42) mg / dL.

Naviger Web MD kolesterol siden (link under) og sammenligne nummeret ditt med de som er oppført i tabellen for å se hvordan det er klassifisert. I vårt eksempel er det totale antall kolesterol 244 mg / dl faller inn i den høye kategori.

Hvorfor HDL og LDL Ikke Like Your total kolesterol

TC, eller total kolesterol, er sammensatt av mange faktorer, som hver har verdien i å bestemme kolesterol lesing. HDL, LDL, triglyserider og VLDL er alle faktorer i din generelle kolesterol helse.

HDL

HDL, eller high-density lipoprotein, regnes som den "gode kolesterolet". Den transporterer kolesterol bort fra vevene og til leveren for deponering.

LDL

LDL, eller low-density lipoprotein, er "dårlig kolesterol". Den transporterer kolesterol til arteriene og vev for innskudd.

Triglyserider

Triglyserider er også en del av din kolesterol lesing. De er en lagringsplass form av fett i blodet brukes til energi. Høye nivåer av triglyserider sette deg i fare for hjertesykdom.

VLDL

VLDL er meget lav-tetthets lipoprotein. Det er en type av LDL laget av leveren som inneholder en høy andel av triglyserider. De samme metoder for å senke LDL og triglyserider arbeid for å redusere VLDL, så mange leger ikke nevner dette nummeret.

Beregninger

Å bestemme LDL, trekker du HDL fra TC til lik din første nummer. Dele dine triglyserider med 5, og deretter trekke det tallet fra første nummer. VLDL blir beregnet som en femtedel av triglyserider nivå.

Fordeler med Soy Protein Shakes

Fordeler med Soy Protein Shakes


Soya protein shakes, som er lave i kalorier og mettet fett og kolesterol-fri, har lenge vært populært blant helsebevisste befolkning. Imidlertid har soyaprotein mange helsemessige fordeler som folk flest er uvitende.

Komplett Protein

Soya er et sunt alternativ til animalsk protein som et diettkilde komplett protein. I kroppen blir protein brytes ned til aminosyrer. Komplette proteiner er proteiner som inneholder alle de essensielle aminosyrer. Aminosyrer er byggesteinene i proteiner, og proteiner er byggesteinene i kroppen. Det er svært få kilder til komplett protein i moderne matvarer.

Cardiovascular Health

Ifølge New England Journal of Medicine, studier ledet av Dr. James W. Anderson fant at å legge soya protein i kosten reduserer risikoen for hjertesykdommer med 20 prosent til 30 prosent. Soya senket kolesterolnivået i 89 prosent av studiene. I gjennomsnitt, total kolesterol falt 23,2 mg / dl og LDL (dårlig) kolesterol falt 21,7 mg / dl uten å påvirke HDL (bra) kolesterol. Studier har også kommet til at soya beskytter arteriene ved å inhibere kolesterol oksidasjon og en forbindelse i soya kalt genistein kan hemme veksten av arterielt plakk.

Cancer Prevention

Soyaprotein inneholder phytoestrogen, som etterligner østrogen ved å okkupere østrogenreseptorer i kroppen som fungerer som brytere. Østrogen passer inn i reseptoren som en nøkkel passer inne i en lås, "slå av bryteren på" og aktivere en prosess i kroppen som cellevekst og replikasjon. Farlig former for østrogen, som finnes i eksos, plantevernmidler, aerosolsprayer og hormon narkotika , er sterkere enn den østrogen som produseres av kroppen, og er kjent for å forårsake hurtig cellereplikasjon som kan føre til kreft. Imidlertid er phytoestrogen bare omtrent 1-4 hundredel styrken av østrogen som produseres av kroppen. Phytoestrogen holder reseptorene okkupert så annet østrogen har ingenting å klinke til og blir kontinuerlig utskilles fra kroppen. Denne karakteristisk for soya antas å bidra til å forhindre kreft i bryst, blære, tykktarm, prostata og hud.

Ifølge National Cancer Institute, er en tredjedel av alle kreftdødsfall knyttet til kosthold. Soyaprotein, som er lav i fett og høy i fiber, passer kriteriene for en kreft-forebyggende mat. En kreft-forebyggende diett består av mindre fett og mer fiber og planteføde. I tillegg inneholder soyaprotein genistein, som har vist seg å forhindre enzymer i kroppen fra å konvertere normale celler til kreftceller.

Osteoporose Forebygging

Soya er rik på kalsium, kobber og magnesium, essensielle næringsstoffer for sterke bein. I tillegg kan soya isoflavoner øke bone mineral innhold og bentetthet i korsryggen, mens kosten animalsk protein kan føre til at kroppen til å miste kalsium. Å erstatte animalsk protein i kosten med soyaprotein kan bidra til å forebygge osteoporose.

Hvordan legge til Kolesterol Totals

Legen din kan be deg om å få en komplett kolesterol test. Det kalles også et lipid panel eller lipidprofil. Testen er en gruppe med blodprøver som brukes til å måle mengden av kolesterol og triglyserider i blodet. Kolesterol test er viktig å fastslå risikoen for åreforkalkning, eller tilstoppede arterier, siden det ikke er noen symptomer for høyt kolesterol. Det er veldig lett å lese dine testresultater og beregne totalkolesterol.
?

Bruksanvisning

Få HDL nummer fra kolesterol testrapport. HDL er high-density lipoprotein. Det er kjent som det "gode" kolesterolet som det bærer-kolesterol tilbake til leveren bort fra hjertet. Testen rapporten vil vise HDL nummer i milligram per desiliter blod (mg / dL).

Få LDL nummer fra kolesterol testrapport. LDL er low-density lipoprotein. Det er kjent som "dårlig" kolesterol som det skader de indre veggene i blodårene, som fører til aterosklerose. Den LDL-nummeret er også i mg / dl.

Tilsett HDL og LDL tall.

Få triglyserider nummer fra din testrapport. Triglyserider er den kjemiske form som eksisterer mest fett i kroppen og i blodet. Det er representert i mg / dl. Fordel triglyserider antallet med 5.

Bruk av formel (+ LDL HDL) + (triglyserider / 5) for å få den totale kolesterol. ?

Hva Mean Kolesterol Totals gjøre?

Hva Mean Kolesterol Totals gjøre?


Din totale kolesterol score er en kombinasjon av flere subscores (low-density og high-density lipoproteiner, og triglyserider). Vanligvis er den totale poengsummen en god indikator på ditt hjerte helse og er en utmerket måte for deg å overvåke risikoen for koronarsykdom. Total kolesterol kan bli kalt blodkolesterol eller lipid-profil i tillegg.

Ideell Total Kolesterol

Ideelt sett trenger din total kolesterol score for å være under 200 milligram per desiliter (mg / dl) i henhold til American Heart Association. Og det er enda bedre hvis denne totale poengsum består av en høyere andel av high-density lipoproteiner (HDL eller god type som fjerner arterie plakk) til low-density lipoproteiner (LDLs eller dårlige typen som bygger arterie plakk); med lave triglyserider.

Borderline høy risiko

Hvis din totale kolesterol er 200- 239 mg / dl du har en viss risiko for hjertesykdom. Dette anses borderline høy risiko av American Heart Association. Med andre ord, hvis den kombineres med en annen risikofaktor som røyking, du kan øke din sjanse for hjertesykdom.

Høy risiko

En total kolesterol nivå på 240 mg / dl og over er en høy risiko for hjertesykdom. Du har i hovedsak doblet risikoen for å få hjerteinfarkt. Dette er når det ville være best å finne ut hvordan de subscores (HDL, ldls og triglyserider) bidra til denne totale poengsummen.

Casues av høyt kolesterol

Din totale kolesterolnivået er mer sannsynlig å være høy hvis du har dårlige matvaner og er stillesittende. Genetikk, kan bruk av tobakksprodukter, visse medisiner, og å drikke alkohol også øke din totale kolesterolnivået.

Sjekk kolesterolnivået

Få kolesterolnivået sjekkes hvert femte år på et minimum. Hvis du har en høyere totalkolesterol poengsum, kan legen din vil at du skal teste nivåer hver seks måneder til et år. I tillegg vil du sannsynligvis bli bedt om å spise sunn fettfattig mat og starte et treningsprogram.

Hvordan oppdage Kvinner hjertesykdom

For mange kvinner, tegn på hjertesykdom er ikke utad synlig, i alle fall ikke umiddelbart. Når hjertemuskelen er skadet på noen måte, dette gjør det vanskeligere for hjertet å pumpe blod. Og når skaden påvirker hjertets elektriske system, kalles det en "arytmi", som gjør det mer utfordrende for hjertet å pumpe blodet effektivt. Dessverre er det ikke enkelt test for å påvise hjertesykdom.

Hvordan oppdage Kvinner hjertesykdom

Oppdage Kvinner hjertesykdom

•  Hold styr på mulige symptomer. Kvinner som senere har hjerteinfarkt har rapportert ekstrem tretthet, søvnforstyrrelser, angst, dårlig fordøyelse og kortpustethet i minst en måned før angrepet.

Kjenn dine tall. Du er mindre sannsynlighet for å utvikle hjertesykdom hvis du holde nivåer som følger:
Total kolesterol: <200 mg / dL
LDL, eller "dårlig" kolesterol: Optimal: <100 mg / dL; nær optimal / ovenfor optimal: 100-129 mg / dl
HDL, eller "gode" kolesterolet: 50 mg / dL eller høyere
Triglyserider: <150 mg / dL
Blodtrykk: <120/80 mmHg
Fastende glukose: <100 mg / dL
Body mass index (BMI): <25

Kjenn din risiko. Du er mer sannsynlig å utvikle hjertesykdom hvis du har en familiehistorie med det, er over 55, er afrikansk-amerikansk, er overvektig, røyker, er fysisk inaktive, eller har høyt blodtrykk og / eller diabetes.

Gå til legen din. Få årlige blodprøver for å vurdere tallene oppført i trinn 1. Hvis du er i faresonen for hjertesykdom, får en C-reaktivt protein test for å finne ut om det er betennelse i kroppen din.

Få et elektrokardiogram (EKG eller EKG) for å måle hjertets elektriske aktivitet. Små elektroder er festet til huden på bryst, armer og ben for å måle hjerterytmen (rask, langsom eller uregelmessig), oppdage blodstrømmen til hjertet (tilstrekkelig eller utilstrekkelig), og identifisere hjerte avvik, for eksempel forstørrede kamre eller en hjertefeil. Det kan også bekrefte et hjerteinfarkt, tidligere eller nåværende

Hint

  • Kommunikasjon er en nøkkel til å oppdage hjertesykdom. Hvis legen din ikke er lydhør for dine bekymringer, finne en ny lege.
  • Ikke glem at du kan lindre mye av skaden av hjertesykdom ved å kontrollere risikofaktorer.

Hvordan lese en Kolesterol Rapporter

Kolesterol er en voksaktig substans transporteres i blodet hos mennesker og andre pattedyr. Kroppen bruker det for cellemembranen vedlikehold, overføring av fluid gjennom cellene og metabolismen av fettløselige vitaminer som vitamin D og vitamin K. Kolesterol enten kommer fra mat kilder eller syntetiseres av kroppen. Kolesterolnivået kan sjekkes med en enkel blodprøve. Forstå en kolesterol-rapporten tar en viss forståelse av de fire ulike komponenter: high density lipoprotein (HDL), low density lipoprotein (LDL), trigycerides og kolesterolnivået.

Hvordan lese en Kolesterol Rapporter

•  Få en kolesterol-rapporten. For menn og kvinner eldre enn 20, bør kolesterol tallene sjekkes hvert femte år. Menn eldre enn 35 og kvinner eldre enn 45 bør rutinemessig screenes for kolesterolnivået. Holder disse tallene på hånden i papirutgave vil gjøre gjennomgå dem enklere. Sammenligning av dine tidligere numre med gjeldende de kan hjelpe deg å forstå hvordan kosthold og livsstilsendringene utføring kolesterolnivået. Hvis du har dine rapporter på papir, vil du sikre at hvis du endrer leger, vil kolesterol historie med deg.

Identifiser de fire delene av kolesterol rapporten. Finn de linjer som liste din totalkolesterol, LDL, HDL og triglyserider tall.

Gjennomgå total kolesterol nummer. Dette er HDL og LDL tall kombinert. Ifølge The American Heart Association, samlet, er et nivå på mindre enn 200 sunne, 200-239 er borderline høy og 240 eller høyere regnes som høyt. Imidlertid er det nødvendig å evaluere både HDL og LDL-tall hver for seg.

Evaluer din LDL kolesterol nummer. LDL kolesterol er "dårlig" type og kan tette blodårene dine setter deg i fare for hjertesykdom og slag. Jo lavere LDL kolesterol tall, jo bedre er det for helsen din. Ifølge The American Heart Association, med få unntak, er en LDL antall mindre enn 100 optimal. Et nivå på 100 to129 anses som et normalt område, mens 130-159 er border høy, 160-189 er høy, og 190 og over er farlig høyt.

Evaluer din HDL kolesterol nummer. HDL kalles det "gode" kolesterolet. Det beskytter hjertet ditt og tar LDL kolesterol ut av blodet. Dermed, jo høyere tall, jo bedre. Ifølge American Heart Association, et nivå på 60 eller høyere er optimal og bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom. Hvis nummeret er mellom 59 og 50 (for kvinner) og 59 og 40 (for menn) du fortsatt vurderes innenfor sunne området. En HDL nummer lavere enn 50 eller 40, henholdsvis, setter deg i fare for hjertesykdom.

Evaluer din triglyserid nummer. Triglyserider oppløses raskt i blodet fra mat kilder. Overflødig inntak av kalorier, mettet fett, sukker og alkohol kan kjøre dette tallet opp. Et høyt triglyseridnivå øker risikoen for slag, hjertesykdom og hjerteinfarkt. Ifølge The American Heart Association, en rekke mindre enn 150 er optimal, 150-199 er borderline, 199-499 er høy, og noe større enn 500 er svært høy.

Hint

  • Snakk med legen din om eventuelle bekymringer du har om dine kolesterol tall.

Vitaminer for Kolesterol

Voksne som spiser for mange animalske produkter er i faresonen for forhøyede kolesterolverdier. Redusere kolesterol og mettet fett fra kostholdet i kombinasjon med vitaminer vil bidra til å redusere sjansene for slag eller hjertesykdom.

Typer

Tre tall gjør opp nivået av kolesterol i blodet. Det første tall er det totale kolesterol i blodet; den andre er LDL, eller dårlig kolesterol; og HDL er den tredje, som er ansett for å være nyttig med leverfunksjonen.

Betraktninger

HDL tall i menn og kvinner bør være rundt 35, mens LDL nivåer bør være under 160. Disse målingene er i milligram per desiliter. De med en historie med hjertesykdom, diabetes eller røyking bør ha LDL nivåer underkant av 130.

Senke LDL kolesterol

Redusere kolesterolet finnes i mat til 300 milligram eller mindre hver dag. Unngå å spise for mange egg, rødt kjøtt eller leveren og holde mettet fett til mindre enn 10 prosent av daglige kalorier.

Forebygging / løsning

Ved å spise en diett rik på ferske matvarer, vil du få verdifulle vitaminer for kolesterol. Tar 250 milligram av vitamin C hver dag vil øke det gode kolesterolet, eller HDL samtidig som man reduserer LDL nivåer. Vitamin E hindrer LDL tetter blodårene, så tar opp til 600 IE hver dag anbefales.

Matvarer som inneholder vitaminer

Matvarer som inneholder vitamin C inkluderer: mørk grønn, bladgrønnsaker, brokkoli, sitrusfrukter og poteter. Vitamin E finnes i oljer, nøtter, brokkoli og spinat.

Over-the-counter vitaminer for å øke HDL kolesterol

Niacin, et B-vitamin som er tilgjengelig på over-the-counter kosttilskudd og multivitaminer, er kjent for å øke nivået av lipoproteiner med høy tetthet, eller HDL, som også er kjent som gode cholesterol. Men når det brukes til dette formålet, er høyere doser er nødvendig, og som vanligvis vil kreve en resept fra legen din. Dessuten kan høye doser av niacin forårsake bivirkninger som omfatter hud spyling og gastrointestinale besvær. The Mayo Clinic anbefaler at du kontakter en helsepersonell før du bruker niacin å øke HDL nivå.

Andre B-vitaminer

Vitamin B6 og B12 hjelp prosessen en aminosyre som finnes i blodet som kalles homocystein. Høye nivåer av homocystein har vært knyttet til kardiovaskulær sykdom, som kan være forårsaket av høye nivåer av kolesterol. Det er for tidlig å anta at økt inntak av vitamin B6 eller B12 vil redusere forekomsten av hjertesykdom, men dette er et område som fremtidige forskere kan utforske, ifølge Office of Kosttilskudd ved National Institutes of Health.

Vitamin C

Noen forskere hevder å ha dokumentert en sammenheng mellom høye doser av vitamin C og lavere nivåer av LDL eller dårlig kolesterol, som kan la folk med høyere andeler av HDL i blodet. For eksempel, ifølge studier opprinnelig rapportert i 2008 i Journal of Chiropractic Medicine, testpersonene som tok minst 500 mg vitamin C daglig i tre til 24 uker reduserte LDL nivåer med 5 prosent, samtidig viser små tegn til endring i deres HDL nivåer. Andre kilder hevder det er lite bevis for å etablere en kobling mellom et høyere inntak av vitamin C og lavere kolesterol, ifølge Office of Kosttilskudd ved National Institutes of Health.

Vitamin D

Vitamin D er vanligvis assosiert med beinhelse. Men, hevder en studie for å verifisere en sammenheng mellom høyere inntak av vitamin D og forbedret helsen til personer med hjertesvikt. Det er ingen tilgjengelig forskning på en link mellom høyere nivåer av vitamin D og bedre kolesterolnivåer, ifølge American Heart Association.

Vitamin E

Enkelte forskningsstudier utført i laboratorier har vist vitamin E kan hindre oksidering av LDL eller dårlig kolesterol. Observasjonsstudier som involverer en stor gruppe av sykepleiere har vist en sammenheng mellom høyere inntak av vitamin E, for det meste gjennom kosttilskudd, og en 30 til 40 prosent lavere forekomst av hjertesykdom. Men kliniske studier på middelaldrende og eldre menn og kvinner fant ingen sammenheng mellom vitamin E inntak og lavere kolesterol eller lavere hjertesykdom. Noen mener at videre forskning som involverer en yngre gruppe av personer over en lengre periode er nødvendig, ifølge Office of Kosttilskudd ved National Institutes of Health.

Påvist skritt for å forbedre kolesterolet

Påvist trinn for å senke total kolesterol er lik de som trengs for å øke HDL kolesterol, ifølge American Heart Association. Vedta en sunn livsstil. Begrense mengden mettet fett du spiser. Spis mer frukt og grønnsaker. Trene regelmessig. Opprettholde en sunn vekt. I tre til seks måneder, kan en sunn livsstil endring senke kolesterolet. Hvis den ikke gjør det, kan din lege anbefale medisiner for å administrere kolesterol.

Normal nivået av kolesterol

Mens kolesterol er nødvendig for kroppens funksjon, kan ha for mye av det i blodet ditt at du er på et høyere risiko for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Holde kolesterolnivået på et normalt nivå kan bety en lengre og sunnere liv, fri fra hjertesykdom.

Hva er kolesterol?

En voksaktig, fett-lignende stoff, er Kolesterol finnes i nesten alle områder av kroppen, inklusive hjernen, nerver, hud, lever og hjerte. En fett-lignende substans i utseende, har kolesterol en rekke funksjoner, og er til stede i hormoner, vitamin D og syrer kroppen bruker å fordøye fett.

Leveren produserer kolesterol i kroppen; Men kan folk ingest kolesterol skjema spise mat som rødt kjøtt, fjørfe og egg. Kolesterol finnes kun i animalske produkter.

Kroppen produserer nok kolesterol på egen hånd; imidlertid en viss mengde av diettkolesterol kan benyttes av legemet. Når funnet utover i kroppen, kan bygge seg opp kolesterol i arterieveggene, som kan herde arteriene og føre til hjertesykdom.

LDL

Det er to typer av kolesterol som finnes i kroppen, og begge blir overført via blod partikler kjent som lipoproteiner. Den første er low-density lipoprotein (LDL)-kolesterol, som også er kjent som "dårlige" kolesterol. Denne type av kolesterol kan bygge seg opp i arteriene og forårsake hjertesykdom.

HDL

High-density lipoproteiner er kjent som "gode" kolesterolet. Disse cholesterols ta bort overflødig kolesterol i blodet og hindrer kolesterol buildup.

Hvordan den er målt

Kolesterol er uttrykt i milligram per desiliter av blodet (mg / dl). Den er testet via et lipoprotein profil som skal utføres i en alder av 20, da hvert femte år. Testen krever en 9 til 12-timers rask gratis fra mat, væske eller piller. Resultatene er målt i total kolesterol, LDL-kolesterol og HDL-kolesterol.

Normale nivåer

The American Heart Association gjør følgende bestemmelser i form av total kolesterol nivåer:
Mindre enn 200 mg / dL: akseptabelt å ideelle
200-239 mg / dL: borderline høy
240 mg / dL og over: svært høy og vanligvis tilsvarer en økt risiko for hjertesykdom

HDL kolesterol nivåer (høyere er bedre)
Mindre enn 40 mg / dL (menn): lavt kolesterol og økt risiko for hjertesykdom
Mindre enn 50 mg / dl (kvinner): lavt kolesterol og økt risiko for hjertesykdom
60 mg / dL og over: høyt HDL kolesterol som er beskyttende mot hjertesykdom

LDL-kolesterolet (lavere er bedre)
Mindre enn 100 mg / dL: Ideal
100-129 mg / dL: nær eller nesten optimal
130-159 mg / dL: borderline høy
160-189 mg / DL: høy
190 mg / dL og over: svært høy

Måter å øke HDL

Å drikke tre kopper (8 gram) av appelsinjuice per dag har vist seg å øke HDL nivå.

Forbruker mat med høyt niacin, som for eksempel hvitt kjøtt kylling, laks, ørret, peanøtter, kjøttdeig og peanøttsmør.

Forbruker produkter av høy i soya, slik som soyamelk, tofu og edamame, kan øke HDL nivå.

Matlaging med sunt fett, som olivenolje, kan øke nivåene.

Slutter å røyke, samt å delta i regelmessige øvelser kan øke HDL nivå.

Måter å redusere LDL

Akkurat som å heve HDL kolesterol krever innlemme flere matvarer i kostholdet ditt, senke LDL kolesterol krever ofte spiser mindre av visse matvarer. Disse inkluderer å unngå mat med høyt mettet fett, slik som kjøtt, egg og ost. Forbruker en diett høy i fiber, for eksempel gjennom å spise hele korn, nøtter og lin, kan også bidra til å senke LDL cholesterols. Regelmessig trening kan også redusere LDL nivåer.

En lege kan også foreskrive kolesterolsenkende medisiner, som har vist seg å redusere kolesterolet 20 til 40 prosent, ifølge US News & World Report.

Mat å spise for å forbedre kolesterol og triglyserider

Mat å spise for å forbedre kolesterol og triglyserider


Å spise mer kalorier enn det brenner under trening fører kroppen til å lagre fett. Den vanligste typen av fett i kroppen er triglyserid. Høye nivåer av triglyserider, sammen med andre faktorer, er forbundet med helserisiko, slik som diabetes, hjertesykdom og slag. Kolesterol er en fettet substans som produseres av leveren. Den brukes for nerver, vev og hormoner. Kolesterol bygger seg opp i blodårene og fører til blokkeringer som fører til hjerteinfarkt og slag.

Betydning

Høy tetthets lipoproteiner (HDL) fjerne kolesterol fra blodstrømmen, mens lav tetthet lipoproteiner (LDL) kolesterol levere til kroppen. Total kolesterol antallet omfatter begge disse typene. En høy LDL er problematisk, mens et høyt HDL er god. Ideelt sett bør totalkolesterol være mindre enn 200. Moderat risiko er angitt med en total kolesterol telling av 200 til 239. Mer enn 240 regnes som høy risiko.

Velg Høy Fiber, Low Fat Foods

Frukt og grønnsaker topper listen. I sin ferske rå tilstand, de inneholder enzymer og fiber som bidrar til å bryte ned og eliminere fettstoffer. Ta med en stor salat til hvert måltid - enda bedre, gjøre det et måltid. Bruk mørkegrønne bladgrønnsaker som Romaine, spinat og grønnkål. Legg avocado, tomat, spirer, selleri, løk, rød paprika, oliven, agurk og kjole med balsamicoeddik og olivenolje med urter eller sitronsaft.

Spis alt med skall på, inkludert poteter.

Snack på aprikoser, epler, sitrusfrukter, bær og druer i sesongen. Gå tropisk med bananer, ananas, papaya og mango. Spise vannmelon alene. Fresh er best; kjøpe hermetisert frukt i vann eller sin egen juice, ikke sirup, og unngå farger, søtstoffer og konserveringsmidler i tørket frukt.

Korn og bønner

Hele korn inneholder det som kalles løselig fiber. Mens frukt og grønnsaker kan ha løselig fiber samt uløselig fiber, inneholder de mer uløselig fiber som fungerer som en kost i fordøyelsessystemet. Løselig fiber også går gjennom fordøyelseskanalen uabsorbert, men det sveller og blir en gel-lignende stoff som gir deg en følelse av å være mett lenger. Begge typer fiber bidra til lavere kolesterol. Eksempler på hele korn er brun ris, havregryn, bokhvete, quinoa, teff og hel hvete. Kolesterolsenkende bønner og belgfrukter inkluderer pinto bønner, svarte bønner, lima bønner, erter, linser og erter.

Animal Products

Mens en eggeplomme inneholder et gjennomsnitt på 213 mg kolesterol, eggehviter inneholder ingen. Friske mennesker bør begrense sitt inntak av kolesterol til 300 mg om dagen, så en hel egg er mer enn halvparten kvote. Ingen kjøtt eller meieriprodukter vil senke kolesterolnivået. Budskapet her er å spise magert og spise litt.

Godt fett

Inkludert sunt fett i kosten øker nivåene av HDL, det gode kolesterolet, som senere kan senke LDL, det dårlige kolesterolet. Opprettholde et sunt forhold forbedrer blodåre helse og hjerne og nerve funksjon samt hormonelle balanse. Linfrø, oljer fisk og Chia frø er kosten kraftstasjoner av omega-3 fettsyrer. Valnøtter, pekannøtter, filberts, avokado, gresskarfrø og mandler gir kombinasjoner av omega-3 og mindre gunstige omega-6 fettsyrer. Spis ferske rå nøtter, om en håndfull om dagen. Oliven er en annen kilde til gode fettstoffer, men ikke overbelastning på salt.

Oljer fornedre under matlaging som gjør dem giftige for helsen. Olivenolje tåler høy varme best.

Hva er lav kolesterol?

Mens mange slankere sliter med å holde kolesterolnivået i å stige, kan det være farlig å la kolesterolnivået slippe for lavt. Unormalt lavt kolesterolnivå har vært knyttet til en rekke plager, blant annet depresjon.

Betydning

En kolesterol nivå lavere enn 150 milligram per desiliter i blodet er ansett å være lav. Vanligste maratonløpere, ekstremsportutøvere, og de som er syke med kroniske eller dødelige sykdommer kan oppleve lavt kolesterol.

Risiko for lavt kolesterol

Ifølge Dr. Thomas Behrenbeck av The Mayo Clinic, unormalt lavt kolesterolnivå "kan være forbundet med en økt risiko for visse typer kreft. Andre studier knytte et lavt total kolesterol nivå med depresjon og angst, kanskje fordi lavt kolesterol kan redusere nivåene av hjernen kjemiske serotonin. "

Identifikasjon

Selv om lavt kolesterol er vanligvis sett i sykelig eller eldre, om du er frisk og potensielt i fare for lavt kolesterol er det lurt å ta hensyn til noen røde flagg som depresjon, smerte eller trøtthet. Kroppen din kan være å reagere på en udiagnostisert problem.

Effekter

Ifølge drweil.com studier har funnet en sammenheng mellom lavt kolesterol og depresjon og angst. Akkurat som med Dr. Behrenbeck og Mayo Clinic funn, en studie ved Duke University Medical Center fant at "friske unge kvinner med kolesterol nivåer under 160 mg / dl var mer sannsynlig å score høyt på målinger av depresjon og angst enn kvinner med normal eller høyt kolesterol. " I tillegg melder BBC News i 1999 at lavt kolesterol har vært knyttet til depresjon hos menn. Jo lavere kolesterol, jo lavere serotoninnivået i hjernen.

Forebygging / løsning

Hvis du er diagnostisert med lavt kolesterol, bytte til en diett som er høy i fett kan kan hjelpe.

Healthy Eating for lavere kolesterol

Høyt kolesterolnivå i betydelig grad øke risikoen for å utvikle hjertesykdom, nummer én morder av menn og kvinner i USA hvert år, ifølge National Institutes of Health. For mye kolesterol i blodet fører til plakk å bygge opp i arteriene, noe som bremser bevegelsen av blod til hjertet og fører til hjerteproblemer. Medikamentelle behandlinger er tilgjengelige for å behandle høyt kolesterol nivåer, men trene regelmessig og spise et sunt kosthold kan også bidra til lavere nivåer i et sunnere utvalg.

TLC Diet

TLC, eller Therapeutic livsstilsendringer, er diett utviklet for å hjelpe lavere kolesterol nivåer i personer med LDL kolesterol - eller "dårlig" kolesterol - nivåene er for høye. Dietten, forfektet av American Heart Association, fokuserer på å begrense fettinntaket så mettet fett utgjør ikke mer enn 7 prosent av totale kalorier og så mindre enn 200 mg av total kolesterol forbrukes hver dag. Foods lite mettet fett inkluderer magre meieriprodukter, fisk, magert kjøtt, fjærkre med hud fjernes, frukt, grønnsaker og hele korn brød og pasta. Mat med høyt kolesterol, som egg, lever og andre innmat, og full fete meieriprodukter bør fjernes fra kostholdet. Det er også viktig for folk med høye LDL nivåer å spise bare så mange kalorier som de trenger for å opprettholde en sunn kroppsvekt.

Omega-3 fettsyrer

Ifølge American Heart Association, viser forskning omega-3 fettsyrer kan bidra til å senke kolesterolet. Naturlige kilder til omega-3 fettsyrer omfatter mange forskjellige typer fisk, inkludert laks, albacore tunfisk, sjø ørret, sild og makrell. Prøv regelmessig spise disse matvarene for å senke LDL nivået. Fiskeoljer som inneholder omega-3 fettsyrer er tilgjengelig, men disse er vanligvis ikke anbefalt for personer med høyt kolesterolnivå på grunn av deres høye kalori teller.

Fiber

Løselig fiber er en viktig del av et sunt kosthold, og forskning fra National Cholesterol Education Program har vist det kan hjelpe redusere blodkolesterolet. Du bør prøve å spise mellom 20 og 30 av fiber hver dag. Gode ​​kilder inkluderer bønner, havre, havrekli, bygg og frukt og grønnsaker som jordbær, appelsiner, pærer, gulrøtter og rosenkål. Du kan også prøve å bruke en fiber supplement for å øke ditt daglige inntak.

Begrense tomme kalorier

Når du arbeider med høyt kolesterol, trenger din diett for å være full av næringsrik mat som gir mengden kalorier som trengs for å opprettholde en sunn kroppsvekt. Mat som inneholder tomme kalorier - høy-kalori mat med ingen reell næringsverdi - bør unngås. Eksempler på slike matvarer inneholder alkohol, kaker, cookies og andre svært bearbeidet mat som fast food, eske kake og cookie mikser, lettere mat slike frosne middager og andre matvarer med har konserveringsmidler lagt til.

Hva er din Kolesterol ment å være?

Hva er din Kolesterol ment å være?


Kolesterolnivået måles ved blod lipidprofil som produserer avlesninger for total kolesterol og mer konkrete tall for HDL, LDL og triglyserider. The National Heart, Lung and Blood Institute anbefaler total kolesterol lesninger av 200mg / dL eller mindre og setter border nivåer på 200-239mg / dL. Farlige nivåer er 240 mg / dL eller høyere.

HDL kolesterol

HDL, eller high-density lipoprotein, er kjent som det "gode" kolesterol fordi den er knyttet til redusert risiko for hjerteanfall og slag. Anbefalte nivåer er forskjellige for menn og kvinner, men de med 60 mg / dL generelt er ved lavere risiko for koronar sykdom.

LDL kolesterol

Low-density lipoprotein (LDL) er ansett som den "dårlige" kolesterolet fordi den er knyttet til hjertesykdom. De med høy risiko for hjerteinfarkt bør satse på nivåer av 70mg / dL eller lavere og folk uten økt risiko bør satse på 100mg / dl eller mindre av LDL kolesterol.

Triglyserider

Triglyserider er en vanlig type fett som produseres i kroppen og forbrukes fra matvarer. Studier viser at oven normale nivåer av triglyserider er knyttet til hjertesykdom og slag. Normale nivåer bør være mindre enn 150 mg / dL og nivåer over 200 mg / dL anses høy.

Screening

The American Heart Association anbefaler blod-lipid paneler til skjerm kolesterolnivået starter på 25 år, og hvert femte år deretter. For barn med en familiehistorie med hjertesykdom, American Academy of Pediatrics anbefaler testing mellom alderen 2 til 10.

Opprettholde sunne kolesterolet

Omfattende kolesterolsenkende planer inkluderer endringer i kosthold, økt fysisk aktivitet og røykeslutt. The American Heart Association anbefaler minst 30 minutter fysisk aktivitet, helst hver dag. Kostholdet inneholder lite mettet fett og høy i fiber og plantebaserte matvarer kan også bidra til å redusere kolesterolnivået.

Hva er normale kolesterol- og triglyseridnivåer?

Normale kolesterol- og triglyseridnivåer er nødvendig for god helse. I høyere enn normalt tall, kan kolesterol og triglyserider føre til kroniske sykdommer, som hjerte- og karsykdommer og slag.

Måling kolesterol- og triglyseridnivåer

Kolesterol- og triglyseridnivåer er målt gjennom en blodprøve. Testresultatene måle disse fettstoffer i enheter på milligram per desiliter (mg / dl) av blod.

Normale kolesterolnivået

Totalkolesterolmålinger lavere enn 200 mg / dL anses optimal av helsepersonell.

Normal HDL og LDL

Leger anbefaler å holde low-density lipoprotein (LDL) nivåer i henhold til 100 mg / dL for å redusere risikoen for hjertesykdom og slag. Høy-tetthets lipoprotein (HDL) nivåer på 40 til 50 mg / dl for menn og 50 til 60 mg / dl for kvinner anses ønskelig. Høye nivåer av HDL (60 mg / dL og over) antas å gi beskyttelse mot hjertesykdom.

Normal triglyceride nivåer

Triglyseridnivåer lavere enn 150 mg / dL, testet etter en overnatting mat og alkohol fort, regnes normalt av de fleste leger. Genetiske faktorer, høyt karbohydratinntak, og mangel på fysisk aktivitet kan bidra til høyere nivåer av lipid.

Expert Insight

The American Heart Association sier at, total kolesterol teller lavere enn 200 mg / dL, i kombinasjon med gunstige HDL, LDL og triglyserider, reduserer risikoen for koronar hjertesykdom.