Digidexo.com

bivirkning av stomectol

Bivirkning av ringing i ørene av Aldactone

Bivirkning av ringing i ørene av Aldactone


Aldactone er en vann pille som hindrer kroppen fra absorberende for mye salt. Den holder også kaliumnivået fra å gå for lavt. Den behandler en tilstand som kalles hyperaldosteronisme som forårsaker binyrene til å produsere for mye av hormonet aldosteron. Som med alle reseptbelagte medisiner det er mulige bivirkninger, samt fordeler.

Øresus

Ifølge Drugs.com, øresus er ikke et børsnotert bivirkning av Aldactone. Det er mulig at noen bivirkninger som ikke er listet opp eller kjent. MedlinePlus foreslår å kontakte legen din eller FDA MedWatch program for å rapportere ukjente bivirkninger.

Tinnitus

Ringing i ørene kan være forårsaket av en tilstand som kalles Tinnitus. Tinnitus er forårsaket av hørselstap, svært høye lyder, allergier, svulster og hjerte-eller blodkar problemer. The National Institute on døvhet og Other Communication Disorders sier at over 200 medisiner kan forårsake tinnitus i tillegg. Det står å kontakte din lege eller apotek for å se om Aldactone eller andre legemidler, kan du bli tatt kan være en av dem.

Aldactone bivirkninger

Ifølge Medline Plus; Aldactone kan forårsake følgende bivirkninger: brekninger, magesmerter, munntørrhet, svimmelhet, forstørrede bryster hos menn og kvinner, uregelmessig menstruasjon, økt hårvekst, døsighet eller rastløshet.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av følgende bivirkninger mens de tok Aldactone, antyder Medline Plus kontakte legen din umiddelbart; muskelsvakhet, smerter eller svie i hender eller føtter, uvanlige blødninger, blåmerker, gulfarging av hud eller øyne, elveblest, blod i avføring, redusert vannlating eller besvimelse.

Advarsel

Ifølge Medline Plus, har Aldactone forårsaket svulster i forsøksdyr. Det står å snakke med legen din om eventuelle potensielle farer som kan oppstå som et resultat av å ta Aldactone.

Er uønsket hår en Minoxidil bivirkning?

Er uønsket hår en Minoxidil bivirkning?


Minoxidil ble opprinnelig godkjent som en muntlig tablett til å behandle høyt blodtrykk. I 1988, USA Food and Drug Administration godkjent minoxidil som en aktuell løsning for gjenvekst av hår for personer med mannlig mønster skallethet. Vekst av uønsket hår er en mulig bivirkning av muntlige tabletter.

Sterke Ledige

Aktuelle løsninger varierer fra to til 15 prosent. For behandling av høyt blodtrykk, kan legen starter du med en dose på 5 mg per dag og øke den til opptil 100 mg per dag.

Bivirkninger for aktuell minoxidil

Bivirkninger for aktuell minoxidil er sjeldne, men kan omfatte svimmelhet, hodepine, brystsmerter eller hevelse i ankler. Rask puls og et fall i blodtrykket kan også forekomme. Bivirkninger er rapportert hos mindre enn 0,1 prosent av aktuell minoxidil brukere.

Uønsket hårvekst fra Oral Minoxidil

Etter ca 3-6 ukers behandling, lagt merke til 80 prosent av pasientene en økning i kroppshår. Hår kan bli tykkere på templer, kinn og mellom øyenbrynene. Med fortsatt bruk av oral minoxidil, kan en økning av hår på leggene, armene og ryggen også forekomme.

Permanency

Hvis du opplever uønsket hårvekst fra oral minoxidil, kan du styre det med barbering eller andre hårfjerning prosedyrer. Den uønsket hår vil gå bort en seks måneder etter at du slutter å ta minoxidil, men du bør ikke stoppe medisinen uten å rådføre deg med legen din.

Andre Oral Minoxidil bivirkninger

Bivirkninger for oral minoxidil kan også omfatte kvalme, oppkast og vektøkning. Alvorlige bivirkninger kan omfatte hevelse i tunge eller svelg, pustevansker, besvimelse og økt hjertefrekvens.

Urininkontinens som en bivirkning av Lasix

Lasix er det generiske navnet på stoffet furosemid. Det er en vann-pille som brukes til behandling av hevelse forårsaket av væskeansamlinger som følge av leversykdom, nyresykdom og høyt blodtrykk. Det hjelper nyrene frigi overskytende vann og salt i urinen.

Urininkontinens

En manglende evne til å holde tilbake urin er en bivirkning av Lasix som medikamentet fremmer urinering. Medline Plus sier at hyppig vannlating kan vare opptil seks timer etter å ha tatt en dose Lasix men det bør bare vare i noen uker inn i behandling. Hvis urininkontinens er alvorlig eller umulig å forholde seg til, må du kontakte legen din.

Andre bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Lasix kan være dehydrering, svakhet, svimmelhet, oppkast, tåkesyn, kvalme og forstoppelse.

Serøs bivirkninger

Hvis du opplever noen av de følgende bivirkningene, kontakt lege umiddelbart: sår hals, alvorlig utslett, flassende hud, overdreven vekttap, blødning, feber, blåmerker eller hørselstap.

Ammende mødre

Ammende bør ikke ta Lasix som det kan bli utskilt i morsmelk.

Insight

Alltid diskutere alle potensielle risiko, fordeler og bivirkninger av noen medisiner, inkludert Lasix med legen din før behandlingen begynner. Eventuelle uvanlige eller urapporterte bivirkninger kan bli rapportert til Food and Drug Administration ved å besøke; http://www.fda.gov/safety/medwatch/default.htm.

Leddsmerter som en Levaquin bivirkning

Levaquin er merkenavnet på antibiotika medisiner levofloksacin. En type fluoroquinolone antibiotika, er Levaquin foreskrevet for å behandle visse typer av bihulebetennelse, bronkitt, lungebetennelse og urinveisinfeksjoner. Leddsmerter bivirkninger som vanligvis er knyttet til senen bivirkninger.

Anekdotiske rapporter

Forskning har ikke indikert leddsmerter som en bivirkning av Levaquin, men mange anekdotiske rapporter kan finnes på nettforum. Folk klager over kne, hofte og arm smerter, og mange sier deres leger mener Levaquin forårsaket problemet.

Tendinitt

Levaquin kan føre til senebetennelse og selv sene brudd. Akillessene, som ligger på baksiden av ankel og fot, er mest berørt. Hendelser har også blitt rapportert i skulder, arm, hånd og tommelen.

Expert Insight

I henhold til Johns Hopkins Arthritis Center, selv om Levaquin og andre kinolonantibiotika kan forårsake tendinitt, at de ikke forårsaker artritt. Dermed leddsmerter eller hevelse ville være en uvanlig reaksjon på narkotika.

Misforståelse

Folk kan tro de opplever leddsmerter når faktisk tendinitis er årsaken til problemet. Noen ganger folk ikke er i stand til å bære vekten på en felles grunn av smertene.

Tendinitt Symptomer

Symptomer på sene problemer inkluderer blåmerker, smerter, rødhet, ømhet eller hevelse i senen eller fellesområde. En sene breaking gjør en snapping eller hvesing og forårsaker skarp smerte.

Advarsel

I 2008, US Food and Drug Administration (FDA) bestilte en svart boks advarsel for Levaquin og andre fluorokinolonantibiotika grunn av seneskade problem. Den svarte boksen er den sterkeste virkningen utenfor en tilbakekalling.

Dehydrering Som bivirkning av kjemoterapi

Kjemoterapi brukes vanligvis til å behandle kreft. Ifølge Mayo Clinic, er prosessen med kjemoterapi er: "en medikamentell behandling som bruker kraftige kjemikalier for å drepe raskt voksende celler i kroppen din." Kjemoterapi behandlinger har flere bivirkninger som kan føre til dehydrering.

Appetitt og oppkast

Kjemoterapi kan føre til tap av appetitt. Dette tapet av appetitt er ofte forårsaket av smerte og eller sår i munn og svelg. Oppkast er også en bivirkning av kjemoterapi. Den manglende fluider som blir tatt inn og spaltet kan føre til dehydrering.

Diaré

Næringsmidler og væsker som tas i løpet av tider med kjemoterapi kan også bli raskt drevet ut av kroppen. Den resulterende diaré gir sårt tiltrengte væske og vitaminer litt tid å nå muskler og organer i kroppen.

Feber

Feber er en vanlig bivirkning av kjemoterapi. De caner drepe kjemikalier kan forårsake kroppstemperaturen til å øke. Den økte kroppstemperatur og svette fører til at pasienten lett bli dehydrert.

Gode ​​Cells Angrepet

Kjemoterapi kan også angripe nødvendige celler i kroppen. Kjemoterapi kan fjerne vann fra kroppens celler og ødelegge kjertler som hjelper kroppen forblir hydrert. Spytt-celler er ofte påvirket, noe som reduserer organer evne til å skape spytt. Redusert spytt forårsaker en tørr munn og følelsen av dehydrering.

Forebygging / løsning

Mens gjennomgår kjemoterapi bør pasientene alltid ha væske på hånden. Noen væsker kan forårsake smerte eller svie. Vann og is chips er to former for væsker som kan sooth munnen smerte mens også hjelpe å holde pasienter hydrert.

Impotens som en bivirkning av visse medisiner

Det er mange årsaker til impotens, også kjent som erektil dysfunksjon. Visse medisiner kan ha impotens som bivirkning. Det bør imidlertid bemerkes, at et medikament som fører til impotens hos en mann som ikke kan ha den samme virkning i et annet.

Diuretika og antihypertensiva

Diuretika og antihypertensiva, slik som hydroklortiazid, nifedipin og propranolol, kan føre til impotens hos noen menn.

Antidepressiva og Anti-angst narkotika

Antidepressiva, slik som fluoksetin (Prozac), og anti-angst medikamenter, såsom diazepam (Valium), har impotens som en mulig bivirkning.

Histamin H2-reseptorantagonister og antihistaminer

Begge histamin H2-reseptorantagonister og antihistaminer kan også forårsake erektil dysfunksjon hos enkelte menn.

Muskelavslappende

Muskelavslappende, som cyclobenzaprine og orfenadrin, har vært kjent for å forårsake impotens hos noen som tar det.

Prostate Cancer Medisiner

Prostata kreft medisiner, for eksempel flutamid, kan forårsake impotens.

Kjemoterapi medisiner

Kjemoterapi medisiner som busulfan kan også føre til erektil dysfunksjon som en bivirkning.

Munntørrhet bivirkning av Cymbalta

Cymbalta er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle depresjon, angst, fibromyalgi og nerve smerter forårsaket av diabetes. Som med ethvert legemiddel, sammen med fordeler, er det en rekke av potensielle bivirkninger forbundet med å ta Cymbalta.

Munntørrhet

Munntørrhet er en vanlig bivirkning av Cymbalta. Ifølge nettstedet, eMedTV, "Studier har vist at opptil 18 prosent av folk rapporterte en tørr munn som en av Cymbalta er bivirkninger." Det er oftest funnet hos pasienter som tar stoffet for fibromyalgi.

Forebygging / løsning

Unngå koffeinholdige drikker som kaffe og brus, og drikker mye vann og sukkerfri drikke kan hjelpe behandle tørr munn. Også sover med en luftfukter vil bidra til å legge fuktighet til luften, som kan bekjempe bivirkning også.

Andre bivirkninger

Drugs.com lister opp andre vanlige bivirkninger av Cymbalta slik som søvnighet, kvalme, nedsatt sexlyst, tåkesyn og vektendring.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger kan oppstå når du tar Cymbalta. Hvis de gjør det, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart. De kan inneholde gulfarging av huden, svart avføring, stive muskler, svakhet, ujevn livstegn, hukommelsesproblemer, anfall, smertefull vannlating og andre.

Insight

Alltid diskutere alle spørsmål og bekymringer om Cymbalta eller forholdene den behandler med legen din. Eventuelle urapportert bivirkninger kan bli rapportert til Food and Drug Administration på http://www.fda.gov/safety/medwatch/default.htm eller ved å ringe 1-800-332-1088.

Lipitor og blussende ansiktet bivirkning

Lipitor er et populært stoff som brukes i senking av kolesterol for å redusere risikoen for hjertesykdom og slag. Lipitor virker ved å hindre dannelsen av kolesterol i kroppen. Det er mange bivirkninger forbundet med Lipitor, noen kan være alvorlige. Mens spyles ansiktet er ikke en direkte bivirkning, kan det lages av en av de andre kjente bivirkninger.

Kløende utslett

Det er mulig at folk tar Lipitor kan utvikle en rød kløende utslett. Dette utslett, hvis det blir funnet i ansiktet, kan bidra til en spylt-ansikt utseende, men det er ikke direkte et rush av blod til ansiktet. Rødhet kan bli særlig utbredt hvis utslettet er ofte riper.

Tett nese

Lipitor har vært kjent for å forårsake folk til å ha en utstoppet nese, og tvinger dem til å ofte pusse nesen og puste gjennom munnen. Trykket skapes ved å prøve å puste gjennom en utstoppet nese eller blåser ofte kan føre til at du blir rød i ansiktet.

Sinus Membraner

En tett nese kan også ha en innvirkning på sinus membraner forårsaker en rød-faced utseende hvis de blir tette. Tette bihuler kan lage sinus press rundt kinnet og øynene områder forårsaker rødhet. Rødhet kan også utvikle ved å gni utsiden av nese og kinn for å lindre sinus press.

Niaspan

Mens blussende ansiktet er ikke en direkte bivirkning av Lipitor, er det av en annen kolesterolsenkende medikament kalt Niaspan. Niaspan består av niacin, noe som kan skape et blussende ansikt titt hvis tatt i høyere doser. Det er viktig å merke seg at personer som tar Lipitor bør unngå niacin, som er en vanlig ingrediens i mange vitaminer.

Andre bivirkninger

Folk tar Lipitor bør være på utkikk etter en allergisk reaksjon. Symptomer inkluderer elveblest, problemer med å puste og hevelse i ansiktet. Alvorlige bivirkninger er muskelsmerter, mørk urin og influensalignende symptomer.

Håravfall som en bivirkning av Actonel

Actonel er et medikament som brukes til å behandle bentap, osteoporose og Pagets sykdom, som hindrer ombygging av bein. Det øker benmasse for å redusere risikoen for brudd hos menn eller kvinner som lider skjelett.

Håravfall?

Hårtap er ikke et børsnotert bivirkning av Actonel. Hvis du opplever håravfall mens du tar Actonel, snakke med din helse-omsorg leverandøren for å finne årsaken.

Vanlige bivirkninger

Den offisielle Actonel hjemmeside lister vanlige bivirkninger som magesmerter, influensalignende symptomer, ryggsmerter og leddsmerter.

Alvorlige bivirkninger

Actonel.com sier alvorlige bivirkninger er magesår, kalsiummangel, kjeveproblemer, spiserør problemer og alvorlige smerter i ledd, muskler og bein. Hvis du opplever disse eller andre alvorlige smerter, bivirkninger eller allergiske reaksjoner som utslett, elveblest eller hevelse, bør legen kontaktes umiddelbart.

Advarsel

Den offisielle Actonel nettside advarer; "Ikke ta en Optinate tablett hvis du ikke kan sitte oppreist eller stå i minst 30 minutter. Actonel kan forårsake alvorlige problemer i mage eller spiserøret. Du må stå oppreist i minst 30 minutter etter å ha tatt denne medisinen."

FDA

Uvanlige, urapportert eller unoterte bivirkninger som kan oppstå for eksempel hårtap kan rapporteres til FDA ved å besøke http://www.fda.gov/safety/medwatch/default.htm. Pass alltid på å diskutere alle eventuelle helsemessige problemer med din helse-omsorg leverandøren også.

Bivirkning av strålebehandling for Brain Cancer

Radioterapi er en vanlig metode for behandling av kreft i hjernen. Med strålebehandling, er stråler av stråling rettet mot hodet i håp om å krympe svulsten. Stråle bjelker er i stand til å skade DNA i raskt delende celler. Fordi de fleste hjerneceller ikke deler, de er forholdsvis beskyttet mot stråling. På den annen side, kan radioterapi har mange bivirkninger, selv om de kan bli minimalisert ved bare å bestråle de berørte deler av hodet.

Fatigue

En bivirkning fra å motta strålebehandling for kreft i hjernen er tretthet. Denne bivirkningen vil foregå som behandlingen fortsetter, og ved slutten av en behandling med stråleterapi behandling (dvs. flere uker), vil tretthet være ganske merkbar. Det anbefales en pasient få så mye hvile som mulig, men å også trene for å holde kroppen frisk og i form.

Håravfall

Håravfall er en annen bivirkning av å motta strålebehandling for kreft i hjernen. Dersom strålebehandling kun blir gitt til en del av hodet, vil håret bare gå tapt i denne delen. Ellers bør hårtap kan forventes i løpet av hele hodet. Når strålebehandling har stoppet, vil håret vokse ut igjen, men jo lenger pasienten har fått strålebehandling, jo lenger tid vil det ta å vokse tilbake.

Kvalme

Kvalme er en vanlig bivirkning fra å motta strålebehandling for kreft i hjernen. Av og til vil kvalmen streik umiddelbart etter å ha mottatt behandling, men vanligvis vil det fremgang i ukene etter behandling. For noen pasienter er kvalme alvorlig nok til å forårsake oppkast.

Forverring Symptomer

Strålebehandling for kreft i hjernen kan også føre til en kortsiktig forverring av symptomene som fører til hjernen kreftdiagnose. Dette er fordi den strålebehandling bevirker at området rundt svulsten til å svelle, noe som vanligvis vil forverre symptomene. Mens betenkelig, vil denne bivirkningen gå bort etter noen uker og kan styres med orale kortikosteroider, for eksempel kortison. De fleste onkologer kan også gi råd og tips for å håndtere strålebehandling bivirkninger.

Takle bivirkninger

Bivirkningene av strålebehandling kan forårsake betydelig ubehag. Det er vanligvis måter å redusere bivirkninger eller ubehag de forårsaker - få mer hvile, iført en parykk eller hatter, spise en forsiktig diett eller ta anti-kvalme medisiner, og tar kortikosteroider - men de kan være belastende likevel. Mange pasienter opplever at kommer til å støtte grupper for folk med kreft kan hjelpe dem mens de arbeider gjennom behandling og håndtere bivirkningene.

Definisjon av en bivirkning

Nesten alle medisiner har bivirkninger. Disse bivirkningene kan være mild, alvorlig eller livstruende, som ble sett i tilfelle av Vioxx. I noen tilfeller kan føre til bivirkninger som på en helt annen anvendelse for et medikament eller behandling. Dette er tilfellet med de to mest brukte medikamentene: Viagra og Rogaine.

Hva er bivirkninger?

Bivirkninger er utilsiktede og ofte bivirkninger opplevde etter å ha tatt et medikament eller behandling. For eksempel, er en vanlig rapportert bivirkning av antidepressiva nedsatt seksuell lyst. Bivirkninger varierer fra pasient til pasient. I tillegg er en pasient som tidligere ikke lider bivirkninger fra et medikament som kan utvikle bivirkninger uten forvarsel.

Rogaine

Rogaine er markedsført som en av to medisiner som er godkjent av Food and Drug Administration for hår-tap erstatning behandling. Men Rogaine ble ikke opprinnelig utviklet for å behandle hårtap. Minoxidil, den aktive ingrediensen i Rogaine, var opprinnelig ment å behandle høyt blodtrykk. Men en av dets bivirkninger var voksende hår, noe som førte til utprøving av minoxidil som en aktuell agent for voksende hår i hodebunnen. Da den ble vist seg å være effektive, stoffet produsenter søkt om, og fått, FDA-godkjenning for å markedsføre stoffet som en behandling for hårtap i hodebunnen.
.

Viagra

Viagra ble opprinnelig utviklet for å behandle angina. Imidlertid er en av dets bivirkninger var en lengre periode med penil ereksjon. Dette resulterte i en fullstendig snuoperasjon i sin resept av leger og i sin markedsføring for allmennheten. Suksessen til Viagra har ført til utvikling og markedsføring av lignende medisiner utviklet for å behandle mannlig erektil dysfunksjon.

Vioxx

Frem til september 2004, da den ble tatt av markedet, hadde Vioxx vært en av de mest vellykkede og allment reseptbelagte medisiner av sin type. Vioxx ble utviklet av legemiddelprodusenten Merck som et alternativ behandling for leddgikt og leddsmerter. Men senere testing av narkotika etter at den hadde vært på markedet i flere år fant at Vioxx presenterte en forhøyet risiko for kardiovaskulære bivirkninger, inkludert hjerteinfarkt og slag.

Bivirkninger og Future Forskning

Et team av forskere ved European Molecular Biology Laboratory oppdaget i 2008 at lignende medikamenter ofte dele lignende bivirkninger fordi de målrette de samme proteinene og har de samme former for tiltak. Forskere ved EMBL utviklet en metode som sammen likheten av bivirkninger av ulike medikamenter i håp om å finne narkotika med gunstige bivirkninger.

Som lovende som forskning som dette er resultatene av disse forsøk er ikke alltid positive. Et eksempel på en rettssak, som ble stanset i midten av 2009, var for mulig bruk av Viagra å behandle pulmonal hypertensjon hos voksne med sigdcelleanemi. Det ble håpet at medikamentet kan gi en effektiv behandling, men i stedet utløses alvorlige bivirkninger hos pasientene.

Bivirkning av Topimax

Topimax er et stoff som brukes spesielt for å behandle sentralnervesystemet tilstander som epilepsi og migrene. Topiramat kan også anvendes i behandling av anfall som en medhjelper medisin, det vil si, et legemiddel som brukes i forbindelse med et annet legemiddel. Off label bruk av Topimax er for fedme behandling, anfall hos spedbarn, bipolar lidelse, alkoholisme, absenser, diabetisk nevropati og atoniske anfall. Det kan anvendes for å behandle barn og voksne. Ved hjelp av Topimax kan sette deg i fare for å utvikle eller opplever noen alvorlige eller mindre alvorlige bivirkninger, avhengig av hvordan kroppen din reagerer på medisinen.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger er merkelige fornemmelser i kroppen som en "brennende" følelse, svimmelhet, tretthet, langsom kognitiv og fysisk reaksjon, døsighet, angst, øvre luftveisinfeksjon, koordinasjonsproblemer, vekttap, tap av matlyst, endringer i smaken av mat eller drikke elementer eller endringer i følelsen av berøring, forvirring, impotens, problemer med konsentrasjon og oppmerksomhet og kvalme.

Andre bivirkninger

De mindre bivirkninger bemerket er diaré, ganglag endringer, bihulebetennelse, språk eller tale avbrudd, søvnløshet, hukommelsestap eller svekkelse, ryggsmerter, endringer i humør, dårlig fordøyelse, virusinfeksjoner, tørr munn mage, leddsmerter, sår hals, svakhet, søvnighet (å være i en tilstand nærheten av å være sover), parestesi (følelse av kribling, prikking eller nummenhet), smerter, hypertoni (tetthet i muskler og problemer med å strekke), libido nedgang, urinveier, anemi, reduksjon i å spise eller anoreksi og ataksi (problemer i sentralnervesystemet med kroppsbevegelse).

Barnas bivirkninger

Noen bivirkning symptomer voksne erfaring kan forekomme hos barn også, men; noen symptomer på Topimax er eksklusive for barn. Disse symptomene er blåmerker, hårtap, bronkitt, økt spyttproduksjon, aggresjon, forstoppelse, feber og rennende nese.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av topiramat vil typisk kreve medisinsk behandling hvis de intensivere eller fortsette i en lang periode. Den alvorlig bivirkning av Topimax omfatter depresjon, selvmordstanker eller suicidal atferd, hallusinasjoner, paranoia, blodpropp, nyrestein, lavt eller høyt blodtrykk, pustevansker eller svelge (noe som kan føre til en lungeemboli), besvimelse, brystsmerter , rask pust (som kan føre til metabolsk acidose) og redusert svett med eller uten høy feber.

Alvorlige allergiske reaksjoner

Allergiske reaksjoner kan være dødelig, og fremgang raskt over tid. Det er viktig å søke medisinsk behandling dersom du får en allergisk reaksjon på Topimax. De allergiske reaksjoner symptomer er elveblest, utvikle et utslett, hevelse, kløe, tungpustethet og vanskeligheter med å puste eller svelge.

Okulær migrene som en bivirkning av p-piller

Okulær migrene som en bivirkning av p-piller


Okulær migrene er migrene som er forårsaket av innsnevring av blodårer, hindrer blodtilførselen til øyet. Disse typer hodepine kan forårsake midlertidig synstap. Mens skummelt, okulær migrene er som regel ufarlig og sjelden forårsake permanent skade.

Symptomer

Symptomer på okulær migrene er smerter rundt øynene ledsaget av kvalme og oppkast. I noen tilfeller er det en midlertidig periode med nedsatt syn. Okulær migrene kan vare alt fra noen minutter til noen timer.

Orale prevensjonsmidler

P-piller er kjent for å forårsake visse typer migrene hos noen individer. Okulær migrene er ikke noe unntak. Orale prevensjonsmidler er en vanlig trigger for migrene.

Årsaker

Siden utbruddet av okulær migrene er svært sporadisk og inkonsekvent, kan det være vanskelig å finne den egentlige årsaken. Noen studier tyder på at den skyldige er østrogen i p-piller.

Diagnose

Vær sikker på at du faktisk lider av okulær migrene. Se både øyet lege og din gynekolog for å få en definitiv diagnose.

Løsninger

Hvis det blir fastslått at p-piller er årsaken til okulær migrene, være åpen for alternativer. Det er mange barriere prevensjonsmetoder tilgjengelig som er ikke-hormonell. Dersom det er hensiktsmessig, kan progestin-only piller være et alternativ. Diskutere alternativer med legen din slik at du kan foreta en informert beslutning.

Er en tørr hakkende hoste en bivirkning av amlodipin?

Er en tørr hakkende hoste en bivirkning av amlodipin?


Amolodipine er en resept generiske medisiner som brukes til behandling av hypertensjon. Det er noen ganger brukes sammen med andre medisiner og noen ganger alene. Sitt merkenavn er Norvasc.

Administrasjon

Amlodipin er tatt av munnen, som regel en gang om dagen. Doseringen avhenger av din tilstand og legens anbefalinger. Medikamentet er tatt daglig, selv på dager når blodtrykket tester ikke i stor rekkevidde.

Bivirkninger

Bivirkninger av amlodipin inkluderer ikke tørr hoste. De vanligste bivirkningene er ødem (hevelse), rødming, hjertebank og søvnighet. Dersom bivirkninger oppstår, ta kontakt med din lege.

Kontra

Pasienter som har leverproblemer bør overvåkes mens du tar amlodipin siden det er behandlet gjennom leveren.

Interaksjoner

I laboratoriestudier hadde amlodipin ikke har noen negative interaksjoner med dimetadin, grapefruktjuice, Maalox og Sildenafil.

Advarsler

Det har ikke vært vesentlige studier for å fastslå om det er trygt å ta amlodipin mens sykepleie. Derfor bør amlodipin ikke tas av ammende mødre.

Bivirkning av mye magesyre

Bivirkning av mye magesyre


Mens magesyre hjelper fordøye maten, kan overflødig syre også skape irritasjon og smerter fra sår eller gastroøsofageal reflukssykdom. Antacida, kan reseptbelagte medisiner eller kirurgi løse problemet.

Rolle av mage syre

Magesyre utfører en nødvendig rolle i fordøyelsen. MamasHealth.com angir at en blanding av magesyre og andre fordøyelsessafter bryte ned mat for bruk i kroppen.

Zollinger-Ellisons syndrom

Som beskrevet av Mayo Clinic, skaper Zollinger-Ellison syndrom tarm eller bukspyttkjertelen svulster som utløse et hormon som forårsaker for mye magesyre.

Magesår

Overdreven magesyre kan forårsake eller forverre magesår, ifølge Milton S. Hershey Medical Center College of Medicine.

GERD

Personer med gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, erfaring "halsbrann" når magesyre klatrer opp i spiserøret. Mens Medical University of South Carolina klandrer en muskuløs feil for denne tilstanden, nevner det også at å redusere magesyre kan hjelpe.

Behandling

The Mayo Clinic viser antacida, H-reseptorblokkere og protonpumpehemmere som medisiner som kan redusere magesyre; Imidlertid, i noen tilfeller, kirurgi kan være nødvendig for å løse de underliggende fysiske årsaker.

Hvorfor ringer i ørene en alvorlig bivirkning?

Ringing eller støy i ørene er kjent som tinnitus. Tinnitus er ikke en betingelse, det er et symptom på en underliggende tilstand. Disse forholdene varierer fra godartet til alvorlig.

Typer

Det finnes to typer av tinnitus. Den vanligste er subjektiv tinnitus som bare kan høres av deg. Mindre vanlig er objektive tinnitus, som legen kan høre under eksamen.

Symptomer

Tinnitus kan presentere seg selv hele tiden eller kan komme og gå. Det tar mange former, inkludert ringer, summende, knitring, brøling og klikke. Det kan være høy eller lav pitched i naturen.

Årsaker

Mange årsaker bidrar til tinnitus. Disse kan være ørevoks buildup, skader fra høye lyder eller aldersrelatert hørselstap for å nevne noen. Også visse medisiner som antibiotika og aspirin forårsake eller øke effekten av tinnitus. Flere alvorlige årsaker inkluderer blodkar blokkering, benigne tumorer i hjernen og høyt blodtrykk.

Forebygging / løsning

For de mer vanlige årsaker til tinnitus, omfatter forebygging unngå eksponering for høye lyder. Også, unngå overdreven koffein og ikke bruke bomullspinner i øregangen. Dette øker voks buildup og virkninger den. En tur til legen kalles for hvis tinnitus vedvarer i mer enn en uke.

behandlinger

Behandlinger varierer etter årsaken. Mer alvorlige årsaker til tinnitus må behandles av lege. En tur til legen vil avgjøre om du har en alvorlig tilstand som garanterer videre behandling.

Hva er Long-Term bivirkning Fra Chemo behandlinger?

I 2008 leger diagnostisert over 1,3 millioner nye tilfeller av kreft i USA, ifølge American Cancer Society. For enkelte typer kreft, er kjemoterapi vellykket på å ødelegge kreftceller, men behandlingen ikke utgjør en risiko for noen langsiktige bivirkninger.

Betydning

Kjemoterapi innebærer å injisere medisinen inn i kroppen din som er rettet mot og ødelegger kreftceller, men denne medisinen kan også påvirke andre celler i kroppen.

Time Frame

Mange bivirkninger av cellegift forsvinner etter behandling, mens noen vedvare i inntil ett år etter eller selv for livet. Andre bivirkninger utvikler ikke før mange år etter behandling.

Typer av langsiktige bivirkninger

Du vil sannsynligvis føle seg mer sliten eller å bli utslitt raskere for en stund etter kjemoterapi endene, ifølge Cancer Research UK. I tillegg er det normalt at behandling for å undertrykke immunsystemet, noe som gjør deg utsatt for bakterier, virus og soppinfeksjoner i noen få måneder til ett år etter behandling.

Risiko

Noen pasienter utvikler hjerte og nerveskader og nyreproblemer på grunn av kjemoterapi. Infertilitet er et annet uheldig komplikasjon som tidvis oppstår med kjemoterapi.

Second Kreft

Noen kjemoterapi narkotika forsiktig øke risikoen for å utvikle kreft senere i livet, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste typen av kreft forårsaket av kjemoterapi er lymfom og leukemi.

Bivirkning av Keppra Seizure Medisinering

Keppra (levetiracetam) er en reseptbelagte medisiner utviklet for behandling av epilepsi og andre anfallslidelser. Det er FDA-godkjent for bruk med barn og voksne.

Dosering

Levetiracetam er tilgjengelig på 250mg, 500mg, og 750mg tabletter. Økning av dosen av levetiracetam øker risikoen for å utvikle bivirkninger.

Side Effects

Vanlige bivirkninger av levetiracetam er hodepine, tretthet, svimmelhet, tretthet, depresjon, økt angst, svimmelhet og hukommelsestap.

Betraktninger

En lavere dose bør vurderes for personer som har nedsatt nyre funksjon, siden dette stoffet er hovedsakelig utskilles gjennom nyrene. Tar levetiracetam kan øke risikoen for selvmordstanker og oppførsel hos deprimerte personer, så tett oppfølging av symptomer og atferd er nødvendig for personer med en komorbid stemningslidelse.

Advarsel

Bruk av levetiracetam under graviditet anbefales ikke, siden det kan føre til utvikling av fødselsskader.

Overdose

Symptomer på overdosering kan være søvnighet, uro, aggresjon, dårlig kognitiv funksjon, respirasjonsdepresjon og koma.

Bivirkning av Joint Pain Drugs

Bivirkning av Joint Pain Drugs


Leddsmerter kan vanligvis effektivt kontrolleres med over-the-counter eller reseptbelagte legemidler. Leddsmerter medisiner kan gi bivirkninger som spenner fra mild til alvorlig hos noen pasienter. Snakk med legen din om eventuelle bekymringer.

Typer

Over-the-counter narkotika er vanligvis førstevalget i å kontrollere leddsmerter. Paracetamol, ibuprofen, aspirin og naproxen er alle tilgjengelige uten resept. Narkotiske smertestillende er vanligvis reservert for alvorlige leddsmerter.

Funksjon

De fleste leddsmerter stoffene virker ved å redusere betennelser og lindre smerte. Enkelte legemidler, som for eksempel paracetamol, fungerer bare som smertestillende midler. Narkotiske smertestillende bare bidra til å lette smerter, men de behandler ikke årsaken til smerte og vanligvis bære flere bivirkninger.

Side Effects

Paracetamol kan gi leverskade og mage blødning i store doser eller når det brukes sammen med alkohol. Bivirkninger av ibuprofen og andre anti-inflammatoriske legemidler er utslett, tretthet, gastrointestinale problemer og hodepine. Narkotiske smertestillende kan føre til avhengighet, svakhet, forvirring, kløe, redusert pust og gastrointestinale problemer.

Betraktninger

Pasienter bør rådføre seg med sin lege for å evaluere deres felles smerte før du tar noen medisiner. Årsaken til smertene ofte dikterer hva narkotika ville være mest nyttig med minst bivirkninger.

Advarsel

Noen smertestillende medikamenter kan forårsake andre bivirkninger når det kombineres med enkelte andre medisiner eller når det tas feil. Pasienter bør alltid ta medisiner nøyaktig som anvist og avsløre noen av de aktuelle medisiner til sine leger å hindre skadelige interaksjoner.

Forskjellen mellom Dilusions og demens

Forskjellen mellom Dilusions og demens


Vrangforestillinger er falske tanker med ingen logisk grunn for deres eksistens. Den viktigste funksjonen i en vrangforestilling er i hvilken grad personen er overbevist om at troen er sann. Vrangforestillinger er et symptom på enten en medisinsk, nevrologisk eller psykisk lidelse. Noen mennesker med demens har vrangforestillinger.

Demens er et begrep som beskriver en rekke forhold som er forårsaket av problemer som påvirker hjernen. Det vanligste symptomet med alle demens er kortsiktig hukommelsestap.

Typer

Ifølge en artikkel i "Psychiatry Research," det finnes to typer av vrangforestillinger som er anerkjent. Oppstår Primære vrangforestillinger plutselig uten noen forbindelse til en persons normal tankeprosess. De fleste vrangforestillinger av denne typen er sett i sammenheng med andre "psykotiske" symptomer som hallusinasjoner eller uforståelig tale. En vrangforestilling kan være en del av en mental lidelse som manisk depresjon, schizofreni eller generalisert hjernesykdommer som demens. Sekundære vrangforestillinger er sett hos personer som ikke har noen psykiatriske symptomer. De påvirkes av personens bakgrunn (etniske, seksuell legning, religiøs tro, overtroiske) eller en aktuell stressende bosituasjon. Personen har vrangforestillinger som en del av en mestringsmekanisme i en vanskelig tid i livet sitt. Sekundære vrangforestillinger kan også være et resultat av fysisk sykdom, eller en bivirkning av et medikament.

Det finnes flere typer demens: Alzheimers sykdom (mest vanlig), vaskulær demens, frontotempotal og Lewy legeme demens (minste felles).

Årsaker til Delusions

Ifølge Merck Manual of Healthy Aging, alvorlige fysiske sykdommer som en dårlig infeksjon kan forårsake sekundære vrangforestillinger. Hjerneavvik fra demens, hjerneslag eller svulst, overdrevent inntak av alkohol eller søvnmangel kan føre til primære vrangforestillinger. En bivirkning forbundet med noen medikamenter opplever vrangforestillinger.

Ifølge Karl Jaspers, psykiater og filosof, som er den første til å definere de tre viktigste kriteriene for en tro for å bli vurdert psykotisk, er primære vrangforestillinger (også kalt ekte vrangforestillinger) beskrevet ved å liste flere typer. En type kalles delusional intuisjon, der vrangforestillinger har ingen utenfor årsak eller innflytelse. En annen type er delusional oppfatning der en normal konsert har en delusional mening. Det er også delusional atmosfære hvor verden ser ut onde og delusional person kan liksom bli kvitt den ondskap ved å ha denne vrangforestilling. En annen type, delusional minne, er der en delusional tro er basert på tilbakekaller av en falsk minne om en tidligere erfaringer.

Årsaker til demens

Ifølge Alzheimers Association, er demens en samlebetegnelse som brukes til å beskrive en gruppe sykdommer som påvirker en persons hukommelse og tenkning ferdigheter. Årsakene til alle typer av demens er ikke helt forstått. Forskere vet at oppbyggingen av unormal protein som utvikler seg i hjernen til mange mennesker med demens påvirker kommunikasjon av en hjernecelle til en annen; men hvorfor disse proteinene utvikle seg i noen mennesker er fremdeles på spørsmål av den medisinske profesjon.

I Alzheimers sykdom, dannelse og akkumulering av unormale proteiner synes å være ved roten av denne sykdommen. Det er uklart hvorfor disse unormale proteiner utvikle seg i første omgang.

I vaskulær demens, blodårene i hjernen bli hard og lite fleksibel på grunn av høyt blodtrykk, dårlig kosthold eller røyking. Dette fører så dårlig blodgjennomstrømning i hjernen som fører til hukommelsestap og forvirring.

I frontotemporal lapp demens, kan unormale proteiner dannes. Dette fører til forvirring og bisarr atferd. Den frontotemporal delen av hjernen blir påvirket. Dette er den eneste indikasjonen på at noen kan ha denne sykdommen, så funksjoner som denne delen av hjernen kontroll, for eksempel personlighet, evne til å konsentrere seg, sosiale ferdigheter, motivasjon og resonnement er unormal.

I Lewy Body demens, unormale strukturer kalt Lewy Bodies utvikle. Dette fører til at informasjonen går gjennom hjernen til å bli forstyrret, fordi nerveceller i hjernen ikke fungerer på riktig måte.
Det kan være mer enn en type demens påvirker en person på samme tid.

Onset

Vrangforestillinger kan utvikle seg sakte eller raskt avhengig av årsaken. Den raskt innsettende vrangforestillinger i en person med demens betyr ofte at det er en underliggende medisinsk problem.

Ifølge artikkelen, "Perspektiver på Onset of Delusions", i klinisk psykologi Psykoterapi, er det mange beskrivelser i forskningslitteraturen om utbruddet av vrangforestillinger. Det er fortsatt uklart om det er en spesifikk mekanisme eller flere for en person å utvikle vrangforestillinger. Rollen som sosiale vansker tar fortsatt tvilsom.

Demens i seg selv har en langsom start med en usikker utgangspunkt. Ofte en person kan ikke forstå at han har demens i utgangspunktet. Det er først etter hans minne forringes over tid at han innser at noe er galt. En person bør søke lege når hans minne problemer forstyrre hans daglige liv.

Den eneste riktige måten å diagnostisere demens er ved å gjøre en obduksjon. Legene har utviklet noen måter å bidra til å identifisere demens med en viss grad av nøyaktighet mens pasienten fortsatt lever. For det meste, leger utelukke treatable forhold ved å gjøre et fysisk og nevrologiske og nevropsykologiske eksamener, samt kjøre flere blodprøver og en hjerne scan.

Behandling

Ifølge Merck Manual of Sunn aldring, behandling av vrangforestillinger innebærer å finne årsaken. Hvis årsaken er en underliggende medisinsk problem som en urinveisinfeksjon, og deretter behandle problemet eliminerer ofte den vrangforestilling. Hvis årsaken er en slags mental sykdom som demens da helsepersonell, familie og venner må berolige personen i stedet for å konfrontere ham om hans vrangforestillinger. Disse personene får ofte bedre hvis de tar anti-psykotiske medisiner.

Ifølge Alzheimers Association, kan personer med demens behandles med legemidler som er klassifisert som kolinesterasehemmere Disse stoffene langsom nedbryting av signalstoffet acetylkolin, som er redusert i hjernen til personer med demens. Disse stoffene bare hindre forverring og ikke kurere demens. Etter omtrent ett år, medikamenter er mindre effektive i å bremse ned progresjon av demens, fordi selv om nivået av acetylcholin avtar mindre enn den ville ha uten medisinering, når den et nivå hvor hjerneceller ikke kan kommunisere med hverandre for effektivt. Noen ganger er det nødvendig for en demens offer for å ta medikamenter som kontrollerer bestemte uønskede atferds symptomer. Disse stoffene kan være antidepressiva, angstdempende eller anti-psykotiske medisiner.