Digidexo.com

tegretol medisin

Tegretol Fordeler

Tegretol Fordeler


Tegretol (karbamazepin) er en krampestillende medikament som benyttes til behandling av epilepsi, nervesmerter, og forstyrrelser i forbindelse med dem, så vel som ofte blir brukt til å behandle bipolar lidelse. Mens den eksakte natur av hvordan det fungerer Tegretol å behandle bipolar lidelse er ukjent, det påvirker tinninglappen område av hjernen. Som med alle medisiner, kan pasienten oppleve kjente bivirkninger når du tar Tegretol. Men sammenlignet med andre medisiner i denne klassen, er det noen fordeler med å ta Tegretol å behandle din medisinske tilstand.

Ungdom

Tegretol er uvanlig i at det er godkjent for bruk av barn og tenåringer. Dette gjelder uansett om det er for behandling av bipolar lidelse eller for epilepsi. I tillegg, som Tegretol kommer i en flytende form, så vel som kapsel og pilleform, er det lettere for barn å konsumere. Dette er unikt og en fordel av å ta Tegretol. Akkurat som for voksne som tar denne medisinen, vil barn og tenåringer være gjenstand for regelmessige blodprøver for å overvåke nivåene av medisiner i blodet.

Vanskelige saker

Rapid sykling bipolar lidelse og blandet tilstand bipolar lidelse er de mest vanskelige former av sykdommen til å behandle. Dette skjer når folk raskt endre fra mani til depresjon flere ganger per dag eller per uke. Blandet tilstand oppstår når noen opplever mani, og depresjon samtidig. Tegretol er ofte foreskrevet av leger til å behandle disse forholdene som det har en høyere rate av suksess i forhold til andre medisiner som brukes til å behandle bipolar lidelse, slik som litium og Depakote.

Vekt

Tegretol har en fordel som er ganske ønskelig. Medikamenter i denne klasse kan føre til vektøkning, avhengig av den enkelte. Imidlertid er Tegretol et vektnøytralt medisinering. Det ikke medfører en appetitt økning heller ikke endre det metabolisme. Selvfølgelig, hvis du forbruke mer kalorier enn kroppen din er i stand til å brenne av, du kan fortsatt få vekt på denne medisinen, akkurat som du ville gjort hvis ikke på denne medisinen.

Hva medisiner brukes for Beslag?

Nervecellene i hjernen kan sende unormale elektriske signaler, noe som resulterer i et anfall. Epilepsi er diagnosen for en person som har to eller flere beslag i en mannsalder. Ifølge WebMD, til medisiner behandle anfall er effektive i om lag 70 prosent av pasienter med epilepsi. Epilepsy.com lister over 40 medisiner for å behandle anfall, men noen er foreskrevet oftere enn andre, og mange pasienter bruker mer enn én medisinering. The Mayo Clinic sier at mer enn halvparten av barn med epilepsi kan etter hvert slutte å ta medisiner, og voksne kan ofte avbryte medisiner etter 2 anfallsfrie år.

Karbamazepin

Karbamazepin (Tegretol eller Carbatrol) medisiner er en av de mest foreskrevne beslag narkotika. Karbamazepin er effektive i behandling av delvis (påvirker bare en del av hjernen), generalisert (påvirker hele hjernen) og blandede anfall. Karbamazepin kommer i vanlige tabletter, tyggetabletter og flytende form og bør tas med mat for å unngå magesyke. Vanlige bivirkninger er kvalme, svimmelhet, tretthet og utslett.

Lamictal

Lamictal kommer i vanlige og tyggetabletter og bidrar til å kontrollere delvis og noen generaliserte anfall hos pasienter med epilepsi. Lamictal har svært få bivirkninger, noe som gjør det til et populært valg for pasienter som har hatt negative reaksjoner på andre beslag medisiner. Noen pasienter har rapportert problemer med å sove, svimmelhet og utslett mens du tar Lamictal, men disse bivirkningene er vanligvis milde og ofte løse på egen hånd.

Fenytoin

Fenytoin (Dilantin eller Phenytek) er effektiv i å kontrollere delvis og enkelte generaliserte anfall. Fenytoin kommer i en rekke former, inkludert kapsel, væske og intravenøs (IV) løsning for bruk på sykehus for å kontrollere aktive anfall. Bivirkninger av fenytoin er lik andre beslag medisiner og omfatter svimmelhet, vekttap, synsproblemer og nervøsitet.

Felbatol

Felbatol er en sterk anti-anfall medisiner som brukes til å behandle delvis og noen generaliserte anfall. Den er tilgjengelig i pille og flytende form, men har potensielt alvorlige bivirkninger, inkludert benmarg eller leversvikt. Vekttap, hodepine og depresjon er vanlige andre bivirkninger. Felbatol er vanligvis kun forskrives til pasienter som ikke har respondert på andre medisiner.

Beroligende midler

Beroligende midler, som for eksempel Valium, Klonopin og Tranxene, er effektive medisiner for kortvarig bruk for å kontrollere anfall. Akuttmottak bruker ofte beroligende midler for å stoppe aktive anfall, selv om de fleste pasientene raskt utvikle en toleranse, noe som gjør dem upraktisk for langsiktig bruk. De fleste beroligende midler kommer i tablettform, men Klonopin er også tilgjengelig som en oppløsende wafer for barn og pasienter som har problemer med å svelge piller. Bivirkninger inkluderer kvalme, depresjon, tretthet, depresjon og tap av matlyst.

Om medisiner og dens virkninger på Alzheimers

Alzheimers er en progressiv type demens som svekker hukommelsen. Foreløpig er det ingen kur for sykdommen, men forskning fortsetter å fokusere på behandling og forebygging. Medisiner for å behandle Alzheimers sykdom er vanligvis foreskrevet for pasienter i tidlig til moderat stadier av demens, som de samme medikamentene ikke synes å være like effektive i personer med avansert sykdom.

Typer

Kolinesterasehemmere og glutamat reseptorblokkere er to vanlige typer legemidler som brukes til å behandle Alzheimers symptomer. Disse medikamentene bidra til å bryte ned nevrotransmittere, acetylkolin og glutamat - kjemikalier i hjernen som hjelpemiddel i hukommelse og læring. Fire navn-merkevaren narkotika har blitt godkjent av US Food and Drug Administration til å behandle symptomer på Alzheimers sykdom. Mens narkotika Aricept, Exelon, Reminyl og Cognex ikke kurere sykdommen, har de sett en viss suksess i å forbedre symptomer hos personer i de tidligere stadier av sykdommen.

Advarsel

Spise en diett høy i mettet fett, røyking, høyt blodtrykk, diabetes, astma og KOLS, eller epilepsi og andre anfallslidelser kan øke risikoen for Alzheimers sykdom. Tegretol, atropin, fenobarbital, Dilantin, sopp antibiotika, aspirin, Lodine og Feldene er bare noen av de mange medisiner som brukes til å behandle andre medisinske tilstander som kan samhandle med legemidler foreskrevet for å behandle Alzheimers sykdom. Individer svare på medisiner annerledes, og hjernen svekkelser kan forhindre at enkelte legemidler i å fungere slik de skal. Eldre mennesker generelt har en tendens til å ha en lavere toleranse for visse medisiner, og det er derfor er viktig å starte med en minimal dose og øke den gradvis slik at kroppen tid til å justere.

Betraktninger

Ta alle medisiner som foreskrevet av lege, og bare som anvist. Dosene bør ikke endres med mindre av legen. Medisinen bør tas hver dag. En person bør ikke dobbelt opp på doser hvis han glemmer å ta medisiner, men vente til det er på tide å ta neste dose. Tar mer medisiner enn det som var foreskrevet kan forårsake alvorlige bivirkninger. Hvis minneproblemer føre til at du har glemt å ta medisinen din, kan det være nødvendig å ha noen å overvåke det for deg. Fortell legen din dersom du tar medisiner for andre medisinske problemer, slik som hjerte- og lungesykdom. La legen vite om du har en historie med anfall, magesår eller besvimelser. Medisiner kan ha for å bli overvåket nærmere.

Teorier / Spekulasjoner

Foreløpig er det noen spekulasjoner om hvorvidt legemidler som kalles statiner, som lavere kolesterol, kan redusere risikoen for Alzheimers sykdom. Høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer - andre risikofaktorer for Alzheimers sykdom - påvirker blodkarene i hjernen, og dermed redusere oksygentilførselen til hjernen, skade nerveceller som er involvert i hukommelse og beslutninger. Verbale ferdigheter kan påvirkes også. Ikke-steroide, anti-inflammatoriske smertestillende midler som ibuprofen og naproksen (f.eks aleve) som kan brukes til å behandle smerte redusere risiko for Alzheimers sykdom. Imidlertid kan disse over-the-counter narkotika samhandle med andre OTC og reseptbelagte medisiner, noe som øker risikoen for alvorlige bivirkninger, inkludert bremset hjertefrekvens og gastrointestinal blødning.

Effekter

Lave doser av antipsykotiske medikamenter blir brukt til å behandle symptomer som aggresjon, agitasjon og som ofte er til stede i Alzheimers pasienter. Vanlige bivirkninger kan være munntørrhet, vektøkning, hodepine, svimmelhet, skjelving og subbende føtter. Tilsvarende kan antidepressiva være foreskrevet for å øke energi og bedre humør og søvnvaner. Dessverre er de tidlige symptomer på Alzheimers er lik de av depresjon, noe som gjør det vanskelig å se forskjell på demens og depresjon. Bivirkninger av antidepressive medikamenter kan være kvalme, oppkast, diaré og rystelser.

Funksjon

Fordi personer med Alzheimers sykdom kan ha problemer med å sovne, eller kan våkne ofte hele natten, kan leger velge å foreskrive sove hjelpemidler for en kort tid. Likevel, mange sove medisiner er vanedannende og kan ha alvorlige bivirkninger på mennesker med Alzheimers. På samme måte, er anti-angst narkotika noen ganger brukt til å redusere uro og hjelpe behandle søvnløshet hos personer som lider av demens. Igjen, kan disse stoffene samhandle med medisiner som brukes til å behandle andre medisinske tilstander. En lege bør lese nøye gjennom pasientens tidligere sykehistorie før forskrivning en kombinasjon av medisiner for å behandle symptomer på Alzheimers sykdom.

Misforståelse

Det er rett og slett ikke sant at Alzheimer-pasienter ikke føler smerte så intenst som andre mennesker. Men i mange tilfeller er deres smerte underbehandlet. Faktisk kan Alzheimer-pasienter faktisk føle mer smerte, og for en lengre varighet. Siden en person med Alzheimers kan være ute av stand til å kommunisere smerte og ubehag forårsaket av andre medisinske tilstander, inkludert leddgikt, omsorgspersoner trenger å se etter andre tegn på at en person opplever smerte. Slike signaler kan inkludere rastløshet, pacing, nedsatt appetitt og økt agitasjon.

Hvordan Avslutt Tegretol

Tegretol er et krampestillende medikament som brukes til behandling av epilepsi, samt bipolar lidelse. Som med alle medisiner, kan det problema bivirkninger som kan oppstå. Det er virkelig ingen måte å vite på forhånd hvorvidt det vil skje. Hvis du har besluttet å avslutte Tegretol, er det viktig at det gjøres ved å redusere dosen sakte over en periode på en måned eller mer. Det er også viktig at det gjøres med en lege godkjenning og tilsyn. Hvis Tegretol avsluttes plutselig, er det mulighet for alvorlige bivirkninger, som for eksempel anfall.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din lege. Diskuter årsakene til at du ønsker å avslutte medisinering. Husk at det kan ta minst én måned for deg å føle den fulle virkningen av denne medisinen. Hvis det er forbi den tiden, og du opplever urovekkende bivirkninger, legen din vil sette sammen en plan for å avvikle Tegretol. Det vil trolig bety sakte redusere dosen uke etter uke til du er ikke lenger å ta den.

Øv god søvn vaner. Hver gang du kommer ut av medisiner som Tegretol, er det en sjanse for at det kan forstyrre søvnen. Prøv og gå i dvale og våkne opp på samme tid hver dag. Melatonin kan brukes til å hjelpe indusere søvn. Rådfør deg med helsepersonell om riktig dose for å ta.

Unngå å drikke alkohol. Det er ikke en god idé å drikke alkohol mens du tar Tegretol. Det bør spesielt unngås mens ebbe ut av medisinen.

Reduser stress så mye som mulig. Uttaksprosessen er allerede taxing på systemet ditt. Det er viktig ikke å ta på seg noen nye oppgaver i løpet av denne tiden. Hvis det ikke er mulig å redusere stress, bare sørg for at du allot deg selv litt tid for avslapping.

Suppler kosthold med et B-kompleks vitamin. Det ideelle vil inneholde B12, B1 og B6. De er nyttige som B-vitaminer hjelper med produksjonen av dopamin, som er integrert i en samlet positiv velvære. Som du kanskje oppleve irritabilitet mens avvikling Tegretol, kan B-vitaminer lette det bestemt bivirkning. Konsultere med en lege for å bestemme riktig dosering.

Tips og advarsler

  • Yoga er en stor oppgave for avslapping og stress lettelse. Se inn klasser i ditt område.
  • Ikke slutte å ta Tegretol brått. Du må avta av det.
  • Hvis du opplever kramper eller alvorlige migrene mens avvikling Tegretol, kontakt lege umiddelbart.

Medisinering for sterke kroniske smerter

Kroniske smerter kan oppstå fra tidligere skader, eller det kan skje uten grunn i det hele tatt. Faktisk, ifølge Mayo Clinic, mange ganger årsaken bak kronisk smerte er aldri funnet. Men bare fordi det er ingen årsak, betyr ikke at smerten ikke eksisterer. Når smerten blir overveldende, vil en lege ofte anbefale eller foreskrive medisiner for å behandle smerte.

Over the Counter

Før han flyttet til reseptbelagte medisiner, mange leger først anbefaler at de med kroniske smerter prøve over skranke rettsmidler som aspirin eller Aleve. Mange ganger, disse medikamentene gir nok lindring, uten de potensielle bivirkninger og risiko for avhengighet sett med reseptbelagte medisiner som brukes over lengre tid.

Opiater

En av de mest foreskrevne medikamenter for smertelindring er opiater. Opiater som morfin, kodein, oksykodon (OxyContin) og hydrokodon er alle vanlige medisiner som brukes til å behandle kroniske smerter. Dessverre, kan langvarig bruk av disse stoffene skaper avhengighet og til slutt fysisk avhengighet til deres bruk. Opiater arbeid ved å handle på hjernen opiater reseptorer og etterligne effekten av naturlige smertestillende midler i kroppen.

Beslag medisiner

Ifølge Mayo Clinic, kan visse anti-beslag medisiner også ha noen innvirkning på å hjelpe behandle kroniske smerter. To av de mest vanlige beslag medisiner som brukes til dette formålet er Tegretol og Neurontin. Anti-anfall medisiner behandle smerte fordi det reduserer nerveimpulser som kan forårsake anfall, som tilfeldigvis er de samme nerveimpulser som er forbundet med smerte. Ved å redusere de pulser, blir også redusert smerte.

Pain Pump

For de med alvorlige tilfeller av kroniske smerter, kan en smertepumpe installeres i kroppen som jevnlig leverer smertestillende medikamenter direkte til ryggraden. Pumpen har en liten port som kan nås ved å stikke en nål gjennom huden og inn i porten, som kan deretter fylle pumpen gjennom injeksjon.

Injeksjoner

Når kronisk smerte er fokusert på en enkelt område av kroppen, smertestillende medikamenter kan bli direkte injisert inn i den problemfylte område. Disse injeksjonene er vanligvis fylt med en blanding av kortikosteroider, som kan bruke til å redusere eventuelle betennelser rundt det berørte området, samt en bedøvelse, noe som kan lindre smerten.

Hva medisiner kan påvirke orale prevensjonsmidler?

Hva medisiner kan påvirke orale prevensjonsmidler?


Kvinner er avhengige av p-piller for å jobbe konsekvent, uten unntak. Men noen andre vanlig foreskrevet medisiner kan endre effekten av p-piller. Hvordan kan du være sikker på at den andre reseptbelagte medisiner er trygt å ta med p-pillene dine? Det finnes fire typer medisiner som kan forstyrre med p-piller.

Antibiotika

Visse antibiotika kan forstyrre virkningen av p-piller. Ifølge en 1 november 1999, artikkel i tidsskriftet American Family Physician, "Rifampicin (Rifadin) er den eneste antibiotikum som har vist seg å ... redusere effekten av p-piller." Men studien viser også at ampicillin, amoxicillin, metronidazol (Flagyl) og tetracyclin kan være forbundet med oral prevensjonssvikt.

Migrene medisiner

Topimax, et medikament foreskrevet for migrene samt anfall ", kan også gjøre p-piller mindre effektiv på Topimax doser på 200 mg eller mer," i henhold til Epilepsy Foundation of America.

Anti-anfall medisiner

Noen antiepileptika kan i betydelig grad øke risikoen for en uønsket graviditet, inkludert karbamazepin (Tegretol), fenytoin (Dilantin), fenobarbital, primidon (Mysoline), etosuksimid (Zarontin) og troglitazon (Rezulin), ifølge American Family Physician. Som rapportert ovenfor, kan Topimax også forstyrre p-piller.

Johannesurt

En desember 2003 studie publisert i British Journal of Pharmacology viste at hos kvinner som tar både lavdoserte p-piller og johannesurt, midt i syklusen "blødningsepisoder økt," forårsaker vanskeligheter med å følge oral contraceptive rutine, som kan "forbedre risikoen for uønskede svangerskap. "

Advarsel

Rådfør deg alltid med lege og apotek med spørsmål om medisiner du har fått foreskrevet.

Aldri ta en medisin som var foreskrevet for noen andre.

Aldri slutte å ta medisiner som var foreskrevet for deg uten å rådføre deg med lege eller apotek.

Terapeutisk effekt av Tegretol

Tegretol (karbamazepin) er en anti-konvulsiv medikament som brukes til å forebygge og kontrollere anfall hos mennesker som lider av epilepsi. Stoffet er også noen ganger brukt til å behandle bipolar lidelse og trigeminusnevralgi (nervesmerter).

Slik fungerer det

Tegretol virker på nervesignaler i hjernen. Det virker ved å redusere overdreven nervesignaler og oppnå normal nerve aktivitet.

Epilepsi

Ved å normalisere nervesignalene i hjernen, kan det bidra til å forhindre unormal elektrisk hjerneaktivitet som utløser anfall.

Visse nevropatier

Nevropati smerte resultater fra skadede nerver. Tegretol behandler diabetisk nevropati og trigeminusnevralgi. Trigeminusnevralgi resultater fra nerveskader på en av hjernenerver, noe som resulterer i sterke smerter i ansiktet og øynene. Diabetisk nevropati ofte påvirker føtter og ben. Som mange anti-krampe medisiner, reduserer Tegretol nerve aktivitet som fører til denne smerten.

Bipolar lidelse

Effektene av Tegretol på hjernens aktivitet ser ut til å redusere maniske episoder hos personer som lider av bipolar lidelse. Det kan være spesielt gunstig for folk som svinger raskt mellom depresjon og mani, endring i timer og dager i stedet for måneder.

Andre bruksområder

Leger noen ganger bruker denne medisinen for å hjelpe behandle alkoholabstinens, sentral delvis diabetes, nevrogen smerte og psykose.

Medisiner for nevropati Pain

Nevropati er en tilstand hvor skadet nerver i hender, føtter og ben forårsake smerter og nummenhet. Det resulterer fra en annen medisinsk problem som diabetes, bivirkninger av enkelte medisiner eller en traumatisk skade. Diabetikere er spesielt utsatt for nevropati og foruten medisiner, er det viktig å behandle blodsukkeret flittig for å bremse progresjon hvis du allerede har det. Medisiner kan ikke behandle nerveskader direkte og brukes til å lindre smerte.

Smertestillende medikamenter

Over-the-counter smertestillende medikamenter er vanligvis tilstrekkelig for mild smerte. Hvis du opplever mer intense smerter, kan legen forskrive reseptbelagte opioider smertestillende som oksykodon (OxyContin) eller kodein, kan disse stoffene være svært vanedannende, og er kun foreskrevet som en siste utvei.

Anti-anfall medisiner

Disse medikamentene vanligvis behandle anfall, men ble funnet å være effektive for nerve smerter. Neurontin, Topimax, Lyrica, Tegretol og Dilantin er den hyppigst forskrevne. Mulige bivirkninger er døsighet og svimmelhet.

Antidepressiva

Antidepressiva behandle nerve smerter ved å blokkere de kjemiske prosessene i hjernen og ryggmargen som få deg til å føle smerte. Trisykliske og SNRI (serotonin og noradrenalin reopptakshemmere) antidepressiva er den hyppigst foreskrevet. Emerging forskning viser SNRI kan være mer effektivt mens forårsaker færre bivirkninger.

Lidokain Patch

Lidokain er en aktuell bedøvelse brukt der du opplever den verste smerten. Du kan bruke opp til tre lapper daglig og i tillegg en mulig utslett der plasteret påføres, er det ingen bivirkninger.

Capsaicin Cream

Capsaicin er den kjemisk stoff som finnes i chilipepper som gjør dem varme. Når den brukes lokalt i en krem, det reduserer smerte. Capsaicin kremer er tilgjengelige i supermarkeder og narkotika butikker og også komme i resept skjemaet.

Hvordan Stopp Tegretol XR

Tegretol XR (utvidet release) er en reseptbelagte medisiner som brukes i behandling og forebygging av anfall. Tegretol XR er også brukt for å behandle nervesmerter forårsaket av diabetes, trigeminal neuralgi og bipolar lidelse. Alvorlige bivirkninger av Tegretol XR inkluderer hevelse i ansiktet, elveblest, kortpustethet eller hvite flekker inne i munnen din. Fordi Tegretol XR er en reseptbelagte medisiner, er det viktig at du snakker med legen som foreskrevet det før avsluttet behandling.

Bruksanvisning

Gjør en avtale for å snakke med legen din om å stoppe din Tegretol XR behandling. Gi legen din med informasjon om eventuelle negative reaksjoner du har opplevd som et resultat av å ta Tegretol.

Fortsett å ta Tegretol XR før legen din godkjenner stans av behandlingen. Hvis du tar Tegretol for beslag forebygging, være oppmerksom på at plutselig stopper behandlingen kan føre til tilbakefall av anfall.

Følg opp med legen din og gjøre deg tilgjengelig for fysisk undersøkelse om nødvendig. Hvis du tar Tegretol XR som følge av diabetes, kan legen din bestille en blodprøve før slik at du kan slutte å ta medisinen din.

Hvis du har opplevd negative reaksjoner eller bivirkninger (som elveblest, hevelse, pustevansker eller hodepine / kvalme) spør legen din om alternative medisiner for din tilstand.

Sørg for at legen din vet ditt fulle medisinske historie før du tar flere medisiner for din tilstand. Sørg for å gi ham en liste over alle medisiner du er i dag, inkludert over-the-counter medisiner, slik at han kan ta en informert dom om å avvikle Tegretol XR, eller gi en alternativ form for behandling.

Hvordan øke doseringen av Tegretol

Tegretol er et medikament som brukes til å forebygge og behandle ulike typer anfall hos pasienter med epilepsi gjennom reduksjon av nervestimulering. Den kan også brukes til å behandle andre tilstander slik som bipolare lidelser, Alzheimers relatert aggresjon, schizofreni, migrene og for å nevne noen. Blod nivåer trenger å bli trukket hver tredje måned for å vurdere hvordan nyrene og leveren fungerer. Den Tegretol nivået i blodet også må overvåkes. For medisiner for å være effektiv, må tilstrekkelige nivåer av medikamentet opprettholdes.

Bruksanvisning

Step-up Therapy for epilepsi

Start ut på 200 mg to ganger daglig (hver 12. time) eller 100 mg fire ganger per dag hvis du tar miksturen for den første uken.

Fra og med den andre uken, øke dosen med 200 mg per dag.

Begynnelsen på den tredje uken, øke ytterligere 200 mg per dag.

Fortsett å øke med 200 mg intervaller hver uke inntil ønsket effekt er nådd, og hvis medisinen er godt tolerert.

Maks døgndose bør ikke overstige 1200 mg per dag.

Bivirkninger av medisiner for epilepsi & Beslag

Beslag er ukontrollerte elektriske "misfires" i hjernen som presentere i en rekke måter, inkludert risting, rykninger, sikling, miste bevisstheten og ha en omtumlet utseende. Det er mange årsaker til epilepsi og anfall, og like mange medisiner for å behandle dem. Som med alle reseptbelagte legemidler, er det noen bivirkninger forbundet med anti-anfall medisiner.

Anti-beslag medisiner

Fordi disse medikamentene virker ved å endre visse hjerneaktiviteten og nerve svar, de kan også påvirke andre deler av hjernen, spesielt de som styrer atferd. Generelt, stemningslidelser er vanlige bivirkninger, og kan omfatte angst, uro, irritabilitet, depresjon, humørsvingninger og selvmordstanker.

Omsorgspersoner og familiemedlemmer bør følge nøye med på oppførselen til pasienter på anti-convulsants, et bredt spekter av legemidler som brukes til å forebygge og behandle epileptiske og andre beslag. Dessuten er det mange legemiddelinteraksjoner --- inkludert noen som er livstruende --- med andre medisiner, så det er viktig å varsle legen din til noen andre medisiner du tar.

Tegretol

Tegretol (karbamazepin) er en vanlig foreskrevet anti-anfall medisiner. Dens De hyppigst rapporterte bivirkningene er angst og uro, spesielt hvis pasienten var allerede stille denne oppførselen før utbruddet av behandlingen.

Neurontin

Neurontin (gabapentin) er en anti-convulsant som også brukes til å behandle visse typer nervesmerter. Bivirkninger kan være humørsvingninger, inkludert irritabilitet, aggressivitet, hyperaktivitet, depresjon og selvmordstanker. Pasienter med hjerte-, lever- eller nyresykdom bør være spesielt forsiktige. Det er ikke klarlagt hvorvidt Neurontin er skadelig for fosterets utvikling, så ta kontakt med lege hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid under behandlingen.

Lamictal

Lamictal er foreskrevet for å behandle anfall hos voksne og barn over en alder av 2. Pasienter som tar Lamictal (lamotrigin) kan oppleve redusert eller økt irritabilitet, hyperaktivitet og aggressiv atferd. Lamictal kan også føre til en alvorlig eller livstruende hudutslett, spesielt hos barn og hos personer som er allergiske mot andre beslag medisiner. Kontakt akuttmedisinsk personell hvis du opplever feber, sår hals, hovne kjertler, og en hodepine ledsaget av en alvorlig hudutslett. Kvinner som er gravide eller vurderer å bli gravide bør rådføre seg med lege, som å ta Lamictal under tidlig graviditet kan øke fosterets risiko for leppe- eller ganespalte.

Fenobarbital

Ifølge NYU Medical Center, er dette barbiturat ofte forbundet med atferds bivirkninger, inkludert depresjon, angst, aggresjon og noen ganger hyperaktivitet hos barn. Videre, kontakt lege eller en annen helsearbeider umiddelbart hvis du opplever noen av de følgende bivirkninger: beslag, sår hals, lett blåmerker, en blodig nese, uvanlige blødninger, feber, problemer med å puste eller svelge, eller et alvorlig hudutslett.

Depakote

Depakote (divalproex natrium) kan føre til alvorlig --- eller til og med dødelig --- leverskader, særlig i løpet av de første seks månedene av behandlingen, så det er viktig at legen din overvåker deg nøye. Andre bivirkninger er vanlig rekke stemningslidelser, sammen med magesmerter, pustevansker, lett blåmerker, diaré, svimmelhet, tretthet, feber, influensalignende symptomer, søvnløshet, hukommelsestap, kvalme og oppkast, skjelvinger og synsproblemer.

Hva er Tegretol CR?

Tegretol CR er en kanadisk merkenavn for medisinering karbamazepin, hovedsakelig foreskrevet for å behandle epilepsi og andre anfallslidelser. Den tilsvarende medisin i USA er Tegretol XR.

Fysiske Behandlinger

Tegretol CR for å forebygge partielle og grand mal anfall og å behandle flere andre forhold også. Disse forholdene omfatter diabetes insipidus, restless legs syndrom og ansikts nerve tilstand trigeminusnevralgi.

Psykologiske behandlinger

Tegretol CR også brukes til å behandle alkohol og narkotika tilbaketrekning, bipolar lidelse, depresjon, posttraumatisk stresslidelse og andre alvorlige psykiske lidelser.

Typer

Tegretol CR er tilgjengelig i flytende, tabletter, tyggetabletter og utvidet frisetting. Dosering avhenger av tilstanden for pasienter som bruker medisinering.

Vanlige bivirkninger

Vanlige, men midlertidige bivirkninger forbundet med Tegretol CR omfatter svimmelhet, tretthet, slapphet, ustøhet, kvalme og oppkast.

Alvorlige bivirkninger

Mindre sannsynlig effekter inkluderer svært lavt antall røde og hvite blodlegemer, lavt natrium nivåer, skjoldbrusk misdannelser og leverfeil. Karbamazepin også er knyttet til en økt risiko for selvmordstanker og selvmordsatferd og alvorlige hudreaksjoner, inkludert Stevens-Johnson syndrom og toksisk epidermal nekrolyse.

Hva er Tegretol brukes til?

Hva er Tegretol brukes til?


Tegretol er merkenavnet for et medikament som heter karbamazepin. Det påvirker nerver måte kommunisere med hverandre, og blir brukt til å behandle en rekke sykdommer.

Beslag

Tegretol brukes til å behandle visse typer beslag, slik som de som oppleves av mennesker med epilepsi.

Nerve Pain

Tegretol kan bidra til å redusere smerter forbundet med nervelidelser som for eksempel diabetisk nevropati.

Bipolar Disorder

Tegretol anvendes i behandlingen av bipolar forstyrrelse. Det kan brukes spesielt i løpet av maniske episoder eller som en måte å administrere manisk depressive / sykluser.

Restless Legs Syndrome

Selv om ikke mye foreskrevet for denne tilstanden, har Tegretol vist seg å forbedre symptomer på Restless Legs Syndrome.

Chorea

Chorea er en bevegelse lidelse hos barn som fører til at deres lemmer å rykke ukontrollert og uforutsigbart. Tegretol er noen ganger brukt til å behandle denne lidelsen.

Advarsel

Aldri ta Tegretol eller andre medisiner uten resept skrevet spesielt for deg. Kombinere Tegretol med andre medisiner kan føre til alvorlige bivirkninger, inkludert død.

De teratogene effekter av TegretolTegretol er et vanlig foreskrevet antikonvulsiv medisiner som brukes til å hjelpe lider av epilepsi forebygge anfall. Som enhver narkotika, det har visse bivirkninger, og kan utgjøre noen risiko for pasienten, spesielt i svangerskapet. Antikonvulsive medisiner har vært kjent for å forårsake fødselsskader, også kjent som teratogeny, i noen babyer, og Tegretol er intet unntak.

Om Tegretol

Tegretol er en kritisk medisiner for enkelte epilepsi lider. Denne viktige reseptbelagte stoffet bidrar til å kontrollere anfall som oppleves ofte av de med epilepsi.
Tegretol er klassifisert i svangerskapet kategori D, som betyr at den har potensial til å forårsake skadelige fødselsskader til fostrene av gravide kvinner som tar stoffet. Legemidler som er klassifisert som kategori D kan brukes av gravide kvinner dersom fordelene av medisinen klart oppveier risikoen for fosteret.

Teratogene effekter

De fleste fødselsskader forbundet med Tegretol bruk forekomme hos pasienter som tok stoffet i løpet av første trimester av svangerskapet, opp til en svangerskapslengde på 14 uker.
Risikoen for fosteret faller med svangerskapslengde. Det øker når mer enn en antiepileptisk eller anticonvlusant medisinen er tatt på en gang.
Disse fødselsskader inkluderer unormalt tett-sett øynene, spina bifida, fraværende organer, mangler eller utilstrekkelig fontanel (baksiden av hodeskallen), unormalt liten hodeomkrets, leppe-eller ganespalte, psykisk utviklingshemming og misdannelser i nesen.
Lærevansker og hjerte- og karsykdommer har også blitt bemerket hos barn født av mødre som tar eller tok Tegretol.
Men generelt, er risikoen for teratogency relativt lav, da flertallet av kvinner som tar Tegretol går på å ha sunne babyer.

Forebygging

Det beste en forventningsfull mor kan gjøre mens du tar Tegretol er å ta folsyretilskudd i tillegg til stoffet. En daglig dose på 4000 mg er anbefalt for gravide kvinner og kvinner som prøver å bli gravide, om de tar Tegretol.
De mest teratogene effekter ble observert hos kvinner som tok Tegretol under fjerde, femte og sjette uke av svangerskapet. Hvis det er mulig å redusere dosen eller eliminere den i løpet av disse ukene, er risikoen for fosteret redusert. Alltid snakke med legen din før du endrer en dose av noen reseptbelagte medisiner, spesielt dine antiepileptika. Siden graviditet kan forverre epilepsirelaterte anfall, beslutningen om å redusere eller eliminere din Tegretol dose, eller å fortsette det med ingen endring, er en best laget med en legens råd.

Prøver å bli gravid

Kvinner som planlegger å bli gravide som har epilepsi og for tiden tar krampestillende medisiner bør rådføre seg med sin lege før du blir gravid til å veie risiko og fordeler sammen med de alternativene de har for å ha en sunn graviditet. Legen din kan være i stand til å bidra til å gi deg og babyen din en best mulig start.

Amming

Tegretol excretes i en kvinnes morsmelk. På grunn av mulig risiko for barnet som skal svelges Tegretol mens du drikker melken fra moren, produsenten av Tegretol, Novartis, anbefaler ikke ammer barnet ditt mens du tar stoffet.
Selv om du tok Tegretol under svangerskapet og hadde en sunn baby, er det sterkt anbefalt at du ikke mate melk til babyen din per instruksjoner fra Novartis.

Bivirkninger av Tegretol

Tegretol er reseptbelagte medisiner. Den brukes for behandling og forebygging av anfall. Det er klassifisert som en anti-epileptisk medisin og krampestillende. I noen tilfeller er det også brukes til å redusere nervesmerte kjent som trigerminal nevralgi. Tegretol opererer ved å bringe tilbake den friske nerve aktiviteten i hjernen.

Vanlige bivirkninger

Mindre bivirkninger er relativt vanlig med Tegretol bruk. Disse mindre bivirkninger er ustøhet, tretthet, svimmelhet, kaster opp, kvalme og munntørrhet. Disse bivirkningene skal avta ganske raskt. Hvis de ikke gjør det, eller hvis de blir sterkere, må du snakke med legen din.

Alvorlige bivirkninger

Mange alvorlige bivirkninger som kan oppstå ved bruk av Tegretol, skjønt sjansene for opplever dem er ikke som vanlig. Disse bivirkningene inkluderer mørkere farge på urinen; gulfarging av øyne eller hud; forvirring; desorientering; tjæreaktig, blodig eller svart avføring; hoven, peeling, rød eller blemmer hud; endringer i menstruasjonssyklusen; dvelende eller ekstrem hodepine eller svimmelhet; og ukontrollerte bevegelser av musklene.

Fremdeles andre bivirkninger er sår eller sår inne i munnen; hevelse under armene, nakken, eller lysken; vondt i magen; vanskeligheter med å snakke; kortpustethet; appetitt tap; hallusinasjoner; uregelmessig eller rask hjerterytme; bestått ut; urin beløpsendringer; brystsmerter; koordinering tap; frysninger; sår hals; feber; leddsmerter; humør eller mentale forandringer; kalv ømhet; hevelse eller smerte; plutselig vektøkning; suicidale følelser; hovne lymfeknuter; unormal utmattelse; problemer med synet og øynene, og unormal blødning eller blåmerker. Hvis noen av disse symptomene, bør du få akutt medisinsk hjelp.

Allergiske Reaksjoner

Noen mennesker får allergiske reaksjoner på Tegretol som krever øyeblikkelig legehjelp. Noen symptomer på en allergisk reaksjon er problemer med å puste; tetthet eller tyngde i brystet; kløe; hevelse i lepper, tunge, munn og ansikt; utslett og elveblest.

Forsiktig

Hvis du tenker på å ta Tegretol, bør du diskutere muligheten med legen din. Legen bør være oppmerksom på eventuelle allergier du måtte ha, samt av din medisinske historie, særlig når det gjelder psykiske lidelser, porfyri, lupus, glaukom, nyre eller leversykdom, hjerteblokk og hjertesykdommer.

Overdose

Overdoser på Tegretol kan resultere i noen ubehagelige og potensielt svært farlige bivirkninger, slik som rastløshet, rask hjerterytme, kaster opp, kvalme, urinering med mindre frekvens, ikke urinering i det hele tatt, svimmelhet, besvimelse, sløret kommunikasjon, skjelvinger, forskjøvet turgåing, grunne pust, og rykninger i muskler. Skulle du opplever noen av disse bivirkningene, få medisinsk hjelp så snart som mulig.

Terapeutiske Levels for Tegretol i Bipolar Treatment

Tegretol (generisk navn Karbamazepin) er et medikament som har, i de siste årene, blitt populært i behandling av bipolar lidelse. Forstå sin terapeutiske nivåer vil hjelpe deg å forstå hvordan medisinen hjelper behandle symptomene på bipolar lidelse.

Opprinnelsen til Tegretol

Som mange andre psykotrope legemidler, ble Tegretol opprinnelig utviklet som en anti-epileptiske medisiner. Dens evne til å behandle symptomer på bipolar lidelse er i hovedsak en bivirkning av sine opprinnelige intensjoner.

Slik fungerer det

Tegretol har flere effekter på bipolare symptomer. Den virker spesielt for å redusere intensiteten av den maniske sykluser av sykdommen. Tegretol bidrar også til å redusere hyppigheten av sykluser, slik at en person tar den vil være i stand til å opprettholde en "normal" humør-nivå i lengre perioder av gangen.

Former for Tegretol

Tegretol er oftest distribuert som en tablett. Tre tabletter du kan få er 100 mg tyggetabletter, 200 mg tabletter, og Tegretrol XR, som er en utvidet utgave tablett. Tilgjengelig i 100, 200, eller 400 mg doser, de utvidede frisetting er spesielt populære i behandling av bipolar lidelse.

Dosering av Tegretol

Den mest vanlige forhold på Tegretol er 10 mg per £ 66 kroppsvekt. Det er typisk for den totale dosen som skal spres utover dagen, (f.eks 50 mg om morgenen og 50 mg ved sengetid). Medisinen må distribueres i hele kroppen i flere dager før de når et terapeutisk nivå, og ikke alt er absorbert.

Opprette et terapeutisk nivå

Siden Tegretol distribueres gjennom blodet, vil blod arbeid gjøres for å avgjøre om et terapeutisk nivå er nådd. Vanligvis er terapeutisk nivå 4-12 ml i blodet. En dose kan være nødvendig å økes eller reduseres hvis det er for mye eller for lite Tegretol i blodet.

Medisiner som brukes i Bipolar Treatment

Medisiner som brukes i Bipolar Treatment


Bipolar lidelse - også kalt manisk depresjon - er et alvorlig psykisk helsetilstand med flere behandlingstilbud. Disse behandling valg kan benyttes i forbindelse med hverandre eller hver for seg. Medisinering er en av de mest populære valgene for behandling av bipolar lidelse, uansett om det brukes alene eller sammen med andre metoder. Mennesker som lever med denne tilstanden generelt prøve mer enn én medisiner før de finner ut hva som fungerer for dem, og dette gjøres enten gjennom en allmennlege eller gjennom en psykiater.

Historie

Før begrepet "bipolar lidelse" ble brukt, noen leger kalte tilstanden "manisk depresjon" og folk som hadde det "manisk-depressive." Selv om disse vilkårene er fortsatt noen ganger hørt, har de blitt erstattet av begrepet "bipolar" i vokabular til folk flest - særlig de som jobber i den medisinske profesjon. Lidelsen i seg selv er langt fra ny, med noen omtale av det som kan dateres helt tilbake til det andre århundre. Det var ikke før på 1970-tallet, men at retningslinjer og diagnostiske kriterier ble etablert slik at medisiner kan brukes til å bedre behandle mennesker med bipolar - mange av dem hadde blitt institusjonalisert i stedet for behandlet rett opp gjennom 1960-tallet.

Time Frame

Ifølge opplysninger i Dagens Omsorgs magasin, ble symptomene på bipolar lidelse først diskutert i antikkens Tyrkia, men det var ingen medisiner tilgjengelig for å behandle tilstanden på den tiden. I 1913 skrev Emil Krapelin om lidelsen og ble kreditert med å etablere begrepet "manisk-depressiv." Av 1930-tallet, ideene bak lidelsen var godt akseptert og mer hjelp for tilstanden var tilgjengelig. Populære medisiner som har blitt brukt til å behandle bipolar lidelse i det siste er Eskalith, Lithane, Lithobid, og Cibalith-S (som alle inneholder litium) og antiepileptika som Tegretol og Depakote. Når National Institute of Mental Health ble opprettet i 1979, det brakte med seg en sterkere interesse for å utvikle nye medisiner for psykiske helseproblemer.

Typer

Forskjellige typer medikamenter blir brukt for behandling av bipolar forstyrrelse. Noen av dem er brukt "off-label", som betyr at de opprinnelig ble utviklet for å behandle en annen sykdom eller tilstand, men har blitt funnet å være effektiv i behandling av mennesker som er bipolar. Andre er spesifikt for behandling av bipolar forstyrrelse, eller er for beslektede tilstander slik som angst og depresjon. Medisiner som inneholder litium er fortsatt brukes av leger, som er krampestillende medisiner. Anti-psykotiske medisiner som Abilify og Seroquel brukes også i dag, og har generelt få bivirkninger for folk flest.

Funksjon

Uansett hvilket medikament en person tar for behandling av hans bipolar lidelse, er målet det samme: å redusere antallet og alvorlighetsgraden av humørsvingninger, eller maniske og depressive episoder. Siden alle reagerer litt forskjellig på medisiner, er det ingen forbindelse eller stoff som kan være effektivt tilbud til alle mennesker som har bipolar lidelse. Hvor alvorlig sykdommen er, samt hva andre psykiske tilstander kan være til stede kan også påvirke hvor godt en person svarer på et visst nivå av medisiner. Ulike medisiner vil bli prøvd før medisinsk faglig og pasienten med bipolar lidelse finne noe som fungerer godt og har det laveste antallet ubehagelige bivirkninger.

Advarsel

Mens de fleste medisiner som brukes ved bipolar behandling er ganske trygt, det er alltid en mulighet for en alvorlig, bivirkning eller allergi. Leger ofte starte med en lavere dose og har en pasient gradvis ta en større dose før maksimal effekt nås. Når du tar en bipolar medisinering for første gang, eller ved doseøkning, bør en person rapportere bivirkninger til legen sin, slik at medisinen kan bli avviklet eller justeres riktig. Pasienter som er på bipolar medisinering bør også få noen tester at legen ber om, fordi noen av disse medikamentene har potensial til å skade leveren eller andre organer over tid. Hvis en alvorlig allergisk reaksjon på en bipolar medisinering skjer, søke medisinsk behandling umiddelbart.

Ulike medisiner for bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som fører til at pasienten gå gjennom sykluser av depresjon (lows) og mani (høyder). Tidsperioden for disse syklusene varierer fra person til person, og det gjør intensiteten av depresjoner og manier. Bipolar lidelse pasienter bør behandles for både mani og depresjon, ikke det ene eller det andre utelukkende, og mange pasienter har nytte av en kombinasjon av medisiner som tillater dem å kontrollere sine symptomer.

Stemningsstabiliserende

Stemningsstabiliserende blir brukt til å styre en del av mani bipolar lidelse. Under mani, pasienter opplever en ekstremt forhøyet humør og energi, uvanlige tankemønstre, og i noen tilfeller, psykose. Mani kan være veldig mild, som i hypomani, eller alvorlig, med hallusinasjoner og vrangforestillinger. Noen bipolar lidelse pasienter kan bli ganske ukontrollerbar når du er i en tilstand av mani.

Litiumsalter anvendes vanligvis for å behandle mani og er en meget effektiv stemning stabilisator. Litiumsalter er også effektive ved behandling av depresjon, og kan redusere risiko for selvmord. En annen type stemning stabilisator brukes for mani er krampestillende medisiner. Eksempler på krampeløsende stemningsstabiliserende inkluderer okskarbazepin (Trileptal), lamotrigin (Lamictal), karbamazepin (Tegretol) og valproinsyre eller divalproex natrium (Depakote).

Atypiske antipsykotika

Atypcial antipsykotika er et annet alternativ for behandling av bipolar lidelse, men de blir tatt i kombinasjon med andre medisiner. Typer av atypiske antipsykotika inkluderer aripiprazol (Abilify), risperidon (Risperdal) og ziprasidon (Geodon). For bipolare pasienter som lider av alvorlig eller psykotisk depresjon, er olanzapin (Zyprexa) foreskrevet.

Atypiske antipsykotika er også et alternativ for pasienter som ikke responderer på litium eller antiepileptika for å behandle deres mani. En spesielt klozapin (eller Clozaril), er effektiv i behandling av hallusinasjoner og vrangforestillinger knyttet til alvorlig mani. Clozapin er også brukt som en behandling for schizofreni.

Antidepressiva

Den andre halvparten av bipolar lidelse er depresjon. Symptomer inkluderer tristhet, tap av glede eller interesse for aktiviteter, endringer i vekt, søvnproblemer, energitap, verdiløse følelser og tanker om selvpåført skade eller død. Antidepressiva inkluderer selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), trisykliske antidepressiva og monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), som fungerer for å balansere serotonin og noradrenalin reopptakshemmere mengder i hjernen.

Pasienter med bipolar lidelse bør ikke ta antidepressiva på egenhånd. Gjør du det kan føre til en rask overgang fra depresjon og mani som kan være utrolig ødeleggende. I tillegg kan tar antidepressiva øker selvmordstanker.

Medisiner brukes til å behandle bipolar lidelse

Medisiner brukes til å behandle bipolar lidelse


Bipolar lidelse, også kalt manisk depressiv sykdom, er en ubehagelig diagnose å leve med. Men det er en rekke medisiner som kan hjelpe pasientene bor og lever godt med denne sykdommen, hvis de er villige til å gå til en psykiater eller en klinikk, ta medisiner tilbys og bruke et diagram til detalj bivirkninger av medisinen.

Historien om Manic-depresjon eller bipolar sykdom

År siden da folk led av bipolar sykdom, de ofte ikke visste hva det var eller om det var noe å bekymre seg for. De trodde de hadde ikke føles veldig bra. De kan oppleve utbrudd av sinne, depresjon, vold eller mani. Men det var veldig ofte folk som lever med og kanskje elsker dem som visste noe var fryktelig galt. Den første personen til å bruke uttrykket "manisk-depressiv sykdom" var en tysk psykiater Emil Kraepelin i late1900s. Så, i 1947, en annen tysk psykiater, Karl Leonhard, fordelt på at inndeling i unipolar (depresjon del av ligningen) og bipolar (mani kombinert med depresjon).

Hva vil det si å være Bipolar?

Personer som lider av manisk depresjon antas å ha en forstyrrelse i hjernen som skaper ekstreme endringer i sine stemninger og energinivå. Endringene kan være knapt merkbar eller ekstremt dramatisk, men resultatet for at personen er vanligvis brutte relasjoner, mislykkede arbeid opplevelser, dårlig ytelse på skolen, og i noen alvorlige tilfeller, selvmord. Det er ansett som en livslang tilstand som kommer og går og kan vare fra dager til år. National Alliance på psykisk helse (NAMI) anslår at det er 10 millioner amerikanere lider av denne sykdommen, og at den treffer menn og kvinner likt. For mange mennesker, kan sykdommen dukke opp i ungdomsårene eller i barndommen. Oftest det gjør sitt utseende tidlig i en voksens liv.

Symptomer på Bipolar sykdom

Følelser av depresjon kombinert med håpløshet er ofte en del av den av den bipolare pasientens symptomer. Disse kan være ledsaget av tanker om selvmord, endringer i søvnmønsteret og tap av interesse for aktiviteter som en gang gitt glede. Men når disse perioder med depresjon blir avbrutt av episoder av mani, eller følelsesmessige høyder, det er fullverdig beskrivelse av bipolar sykdom. Mange mennesker med denne sykdommen blir hekta på "høyder" fordi det ofte gjør dem føler euforisk, med økte energi- og racing tanker. Men det er en ulempe til alt dette i at "høyder" kan føre til upassende oppførsel, rastløshet, problemer med konsentrasjon og en beslutning om at det ikke er behov for søvn. Et av de største problemene for bipolare rammede i en manisk episode er at de kan virke ekstremt irritabel og har en oppblåst oppfatning av egne krefter, som er bundet til å få dem i trøbbel med resten av verden.

Første-Line medisiner brukes til å hjelpe Bipolar lidelse

Det er mange medisiner som legene bruker for å hjelpe den bipolare pasienten. Problemet er at ikke alle medisin hjelper alle som lider av denne lidelsen. Så mange ganger en pasient må gå gjennom en prøveperiode med en rekke piller, som kan eller ikke kan fungere, og kan skape uønskede bivirkninger også ubehagelig å bo med. Noen pasienter velger å leve med sine spiral stemninger snarere enn å gå gjennom prosessen med å finne noe som ville hjelpe dem. Blant de prøvde og sanne medisiner som ofte arbeider for bipolare pasienter, er litium og Depakote, men det finnes andre, nyere medisiner så vel.

Litium (Eskalith, Cibalith-S, Lithobid) en naturlig salt. Litiumkarbonat, citrate og orotat er alle stemningsstabiliserende og anses ekstremt effektiv for både mani og depresjon.

Depakote (Valproinsyre, Divalproex Sodium) av Abbott Laboratories. Godkjent i 1995, er dette en av de nyere medikamenter som er anbefalt for bipolar lidelse. Det er en anti-konvulsiv og brukes ofte når folk har det som kalles hurtig-sykling stemningslidelser.

Tegretol (karbamazepin), Lamictal (lamotrigin), Neurontin * gabapentin) og Topimax (topiramat) Disse anses tilleggsbehandling medisiner som ofte foreskrevet for en kortsiktig mani episode.

Mange mennesker som lider av bipolar lidelse vind opp med å ta det som er kjent som «en cocktail" av medisiner. Det eneste problem er at hvis pasienten stopper å ta ett eller flere av blandingen, og kanskje bare det antidepressive er tatt og humør stabilisator ikke er, er det en fare for at pasienten kan gå inn i en fullverdig manisk episode.

Hvis den bipolare pasienten viser tegn på psykose, noe som betyr at han eller hun ikke er i kontakt med virkeligheten, kan legene i dag prøve å legge et antipsykotikum til cocktail. Disse kalles også "off-label" piller. Clozaril (klozapin) ble introdusert her i landet i 1990. Senere kom Risperdal (risperidon), Zyprexa (olanzapin), Seroquel (quetiapin), Geodon (ziprasidon) og den nyeste, Abilify (aripiprazol). En lege kan foreskrive noen av disse stoffene som skal anvendes i forbindelse med de mer målrettede medikamenter for bipolar, som litium og Depakote.

Andre medisiner som kan hjelpe pasienter med bipolar lidelse

Det medisinske miljøet, i sin søken etter å finne hjelp for bipolar lidende, har kommet opp med noen alternative legemidler som ofte brukes til å behandle en annen sykdom. En av disse er kalsiumkanalblokkere, som normalt benyttes for å regulere blodtrykket hos pasienter med hjerteproblemer. Det antas at de kan også bidra til å stabilisere en persons humør. Listen inkluderer:

* Diltiazem
* Nifedipine
* Nimodipine
* Verapamil

Benzodiazepiner, som bidrar til å lette nervøsitet og spenning ved å bremse ned det sentrale nervesystemet, også langsom hjerneaktiviteten. På grunn av at de bidrar til å behandle mani del av bipolar lidelse, og dens tilhørende panikk og søvnløshet. Her er noen medisiner som brukes for bipolare pasienter:

* Ativan (lorazepam)
* Klonopin (clonazepam)
* Valium (diazepam)
* Xanax (alprazolam)

Det er også noen nye "atypiske" antidepressiva. Men de er ikke godkjent av FDA for å behandle bipolar depresjon. Legene sier de synes å spille en rolle i å behandle den. Disse inkluderer:

* Wellbutrin ( bupropion)
* Effexor (venlafaxine)
* Remeron (mirtazapine)
* Serzone (nefazodone)
* Prozac (fluorextine)

Mer Extreme hjelp for Bipolar lidende

Mange av oss tenker på elektrokonvulsiv terapi (ECT), også kjent som elektrosjokk terapi, som forferdelige, smertefull prosedyre brukt i filmer av 1940-tallet til enten straffe eller sedate en pasient. Men ECT er fortsatt brukes i ekstreme tilfeller for bipolare pasienter som er innlagt på sykehus og kanskje vurderer selvmord, er farlig for andre pasienter, eller psykotiske. Leger si det er effektivt i nesten 75% av pasienter som har den.

I disse dager er ECT vanligvis brukt som en prosedyre siste utvei, når pasienten ikke klarer å svare på medisiner eller terapi. Og pasienten er godt tatt vare på. Han eller hun er gitt et muskelavslappende og går under narkose for å minimalisere virkningene.

Bipolar medisiner bivirkninger

En av de vanskeligste aspektene ved å ha bipolar lidelse er å finne den rette blandingen av medisiner for å stabilisere sykdommen. Det er litt som en kinesisk meny. Legen din kan velge en medisin fra kolonne A, la oss si en stemning stabilisator, en fra kolonne B, kanskje en anti-beroligende, og en annen fra kolonne C, en krampestillende.

Men tar bare ett av disse legemidlene kan føre til uønskede bivirkninger. Tar alle tre kan være ubehagelig i beste fall. Alle eller noen av disse legemidlene kan utløse diabetes eller hyperglykemi, gjør munnen tørr, gjør du svetter eller gjøre deg bryte ut i elveblest. En skuffende bivirkning er at de fleste gjør du opp i vekt og legge en demper på seksuell ytelse. De kan også føre til forstoppelse eller tåkesyn.

Det som er viktig når først tar disse medisinene er å holde en journal av hvordan du reagerer og diskutere det med legen din. Han eller hun kan da kutte ned på dosen eller kanskje stoppe medisinering og prøve noe annet. Problemet er at mange mennesker som lider av bipolar lidelse få forstyrret når de først ta medisiner på grunn av bivirkninger. Men hvis de kan henge der og diskutere problemet med en lege, bør det etter hvert trene godt.

Anti-anfall medisiner som brukes for Bipolar lidelse behandling

Bipolar lidelse er vanskelig å leve med, men det kan kontrolleres med behandling og medisinering. Anti-anfall medisiner kan hjelpe den generelle mentale helse for pasienter ved å stabilisere den elektriske aktiviteten og kontrollere utgivelsen av signalstoffet glutamat i hjernen.

The Science

Glutamat er en kjemikalie som er lagret i nerveceller, og brukt til å eksitere nerveceller. Det frigjøres når elektriske signaler bygge opp i nerveceller og dermed opphisse flere nerveceller. For mye eller for lite av denne kjemiske antas å forårsake epilepsi og også mental ustabilitet.

Lamictal

Den vanligste anti-anfall stoffet som brukes for bipolare pasienter er Lamictal. I generisk form er det kjent som lamitrogine.

Lamictal utslett

Hos noen pasienter Lamictal kan forårsake en alvorlig hudutslett som venstre ubehandlet kan føre til sykehusinnleggelse og i sjeldne tilfeller død. Utslettet er mest sannsynlig å dukke opp i løpet av de første 2-8 ukene av å bruke stoffet, og det er mer vanlig hos barn og eldre.

Trileptal

Trileptal er en annen anti-anfall medisiner som brukes for personer med bipolar lidelse, spesielt hvis de har en allergisk reaksjon på Lamictal

Andre Anti-anfall medisiner

De anti-anfall narkotika typer som brukes til å kontrollere bipolar lidelse meste faller under tre kategorier. Den valproat kategorien inkluderer medisiner som Depakote og Stavzor. Den carbamezipine kategorien inkluderer Eptiol, Tegretol og Trileptal. Den tredje catergory er lamitrogine, som inkluderer Lamictal. Neurontin er en annen anti-anfall medisiner som brukes for bipolare pasienter, som ikke passer inn i en av de tre kategoriene.