Digidexo.com

symptom nyre skade

Tegn og symptomer på en nyre skade

Tegn og symptomer på en nyre skade


Nyrene er vitale organer, som er ansvarlige for filtrering og kjemisk balansering av blodet. Uten dem, ville kroppen stå uten et avfallssystem og vil slutte å fungere. Mens godt beskyttet i kroppen, kan nyrer noen ganger være utsatt for skade. Venstre ubehandlet, nyreskader kan noen ganger føre til nyresvikt og død. Derfor er det svært viktig å forstå de tegn og symptomer på en nyre skade for å ta umiddelbar handling.

Pain

Smerten fra en nyreskade kan variere fra moderat til alvorlig, avhengig av omfanget av skaden. Vanligvis skjer dette smerter i øvre del av magen, ryggen og / eller flanken (mellom brystkassen og hofte).

Blod i urinen

Nyrene inneholder en stor blodtilførsel. Når disse organene opprettholde en stump støt eller skade, kan de slipper blod inn i resten av urinveiene. Et resultat av denne skaden kan være synlig blod i urinen, en tilstand som kalles hematuri.

Blåmerker

Hvis en nyre skade er påført som følge av stump traume eller alvorlig innvirkning, kan blåmerker bli synlig på kroppen. Vanligvis kan blåmerker som stammer fra nyreskade sees i øvre mageområdet samt langs flanken.

Urin Vanskeligheter

Nyreskader kan noen ganger føre til problemer som påvirker hele urinveiene. Et slag til nyrene, når venstre ubehandlet, kan føre til en redusert produksjon av urin. I alvorlige tilfeller, kan evnen til å late vannet opphøre helt.

Hevelse

I tillegg til smerte og ømhet, kan nyreskader forårsaker svelling i forskjellige deler av kroppen, nemlig baksiden, flanke og øvre abdomen.

Ammoniakk Smell & lever eller nyre Skade

Ammoniakk Smell & lever eller nyre Skade


Lukten av ammoniakk - eller, mer spesifikt, urin - er felles for ulike tilstander relatert til nyrene og leveren. Arbeide med en lege vil hjelpe deg å begrense mulighetene og komme frem til en behandling.

Symptomer

Som pasienter nærmer nedsatt (nyre) svikt, kan de begynne å lukte av urin. Dusjing vil gi svært midlertidig lindring.

Mekanisme

Nyrene normalt filtrere nitrogenholdige avfalls forbindelser fra blodet. Imidlertid, ettersom man nærmer nyresvikt, disse avfall ikke får fjernet. Etter hvert vil de forlater gjennom huden - sammen med avslørende lukt av urin.

Mulige diagnoser

Enhver nyresykdom som forårsaker nyresvikt (IgA nefropati MPGN, polyscystic sykdom, etc.) kan produsere en slik lukt.

Leversykdom

Noe lignende skjer med lever (lever) sykdommer, slik som hepatisk encefalopati. Leveren fjerner mange andre giftstoffer fra blodet. Hvis leverfunksjonen er alvorlig redusert, kan en ammoniakk lukt resultere fordi giftstoffer ikke får skikkelig brutt ned.

Advarsel

Betydningen av å få til en lege kan ikke understrekes nok. Din helse er for viktig til å spille spill med. Hvis du mistenker at du har nyre-eller leversykdom, ring din lege omgående.

Tegn og symptomer på skade fra bulimi

Bulimi er en alvorlig, livstruende sykdom forbundet med spiseforstyrrelser, depresjon og kontroll, der store mengder mat blir tatt inn og deretter spylt, eller kastet opp, raskt etter. Bulimikerne skjule sin sykdom og det kan ikke se ut som om noe er galt før de langt mer alvorlige bivirkninger av sin sykdom overflaten.

Rotting tenner / tannkjøtt

På grunn av syre fra oppkastet forbundet med bulimi, kan Bulimikerne tenner råtner og tannkjøttet kan bli smittet / hovne. Sår kan vises i munnen og på innsiden av kinnene. Bulimikerne 'ånde kan lukte av den nylig renset mat.

Skinned Fingers

Når en bulimisk bruker en finger for å stimulere brekningsrefleksen, kan huden på at fingeren (mellom neglen og slåsshansker) være flådd, rå og blødninger som følge av å komme i kontakt med tennene gjentatte ganger.

Uregelmessig hjerterytme

Sletting streker hjertet og kan føre til uregelmessig hjerterytme i Bulimikerne - rask / racing hjerterytme, tregere hjerterytme eller følelsen av at hjertet hopper over beats. I de alvorligste tilfellene kan et hjerteinfarkt føre.

Tap på periode

Bulimikerne kan miste sine perioder (stoppe mensen) på grunn av stress på kroppen. Videre, hvis Bulimikerne miste for mye vekt, kan sine perioder opphøre.

Organskade

Alvorlige effekter av bulimi inkluderer skader på vitale indre organer, inkludert magen og spiserøret, som kan sprekke på grunn av gjentatt kontakt med syre i oppkastet.

Symptomer på Kidney Trouble

Nyrene fjerner avfallsstoffer og bidra til å opprettholde kjemisk og vannbalansen i kroppen. Nyre skade kan skyldes eksponering for visse giftstoffer, for eksempel pesticider, kjemoterapeutiske medikamenter, løsningsmidler eller tungmetaller.

Ødem

En viktig tegn på nyre problemer er ødem, noe som fører væske til å akkumuleres i kroppen. Tegn på ødem inkluderer hevelse i ankler eller hender og kortpustethet.

Uremia

Uremia oppstår når giftig avfall akkumuleres i blodet, noe som resulterer i oppblåsthet, rygg eller magesmerter, frysninger, feber, tap av matlyst, kvalme, oppkast, skyet eller blodig urin og urin haster.

Nefrotisk syndrom

Et annet tegn på nyresykdom er nefrotisk syndrom, noe som fører til ødem og overskudd av protein i urinen.

Nyrestein

Nyrestein er ansamlinger av mineralsalter som kan lodge i urinveiene, forårsaker utstrålende smerter fra øvre del av ryggen til nedre del av magen og lysken, rikelig svette, hyppig vannlating, puss og blod i urinen og andre symptomer.

Nyresvikt

Nyre (eller nedsatt) svikt kan forårsakes av, eller følge med på andre lidelser, så som kongestiv hjertesvikt, diabetes, kronisk hypertensjon, leversykdom, lupus og sigdcelleanemi.

Hvordan behandle vanlige barndommen skader

Oppdra barn er en tid for fall og skrubbsår, knall og fall. Uansett hvor godt du se over dine barns ulykker kan og vil oppstå. En god tommelfingerregel med barn, er å alltid forvente det uventede. Det hjelper også å ha grunnleggende kunnskap for å ta vare på mindre sår og å vite når medisinsk behandling er necessary.Stay roe når en skade oppstår. De fleste foreldre har en tendens til å få panikk når et barn faller ned eller på annen måte skadet. Det er en vanlig reaksjon. Men når du panikk du ikke klarer å skikkelig vurdere barnets skader. Hvis du får panikk så vil barnet ditt. Det er viktig å holde barnet rolig mens du behandler skaden eller søke legehjelp.

Hvordan behandle vanlige barndommen skader

Hvordan behandle skrubbsår og kutt

•  Skyll under kaldt vann for å fjerne rusk og overflødig blod hvis blødning.

Hvis blødningen legge press før blødningen avtar.

Vask med såpe og varmt vann.

rens med en bomullsdott og hydrogen peroxide.

Cover med plaster eller gasbind bandasje.

Hvordan behandle Animal Bites

6. Påfør press for å stoppe blødning.

•  Vask såret med såpe og varmt vann.

Dekk med en bandasje.

Oppsøk lege.

Dyrebitt skal alltid behandles av lege, selv om dyret er kjent for deg. Gi så mye informasjon om dyret som mulig til det medisinske personale.

Hvordan behandle brannskader

Det er tre grader av brannskader. Dersom et første grads forbrenning oppstår vil det være smerte, rødhet i huden og muligens svak hevelse.

Når en første grad brenne oppstår kjøre det berørte området under kaldt vann for å lette smerter og svie.

Dekk med en steril kompress bandasje.

I andre grads forbrenning blemmer i huden oppstår. Ikke behandle en andre grads forbrenning, men kontakt lege.

I tredje grads forbrenning der kan blæredannelse og også forkulling av huden. En tredje grads forbrenning er en medisinsk nødsituasjon og trenger umiddelbar medisinsk behandling.

Hvordan behandle Falls

Hvis barnet ditt faller raskt vurdere skaden. Sjekk for humper, blødning og hevelse.

Hvis barnet er bevisstløs ringe 911 umiddelbart. Dersom barnet er bevisst snakke med ham / henne til å se om han vet hvem og hvor han / hun is.In tilfelle av hodeskader er det alltid best å se en lege, selv om det er ingen ytre påvisbare symptomer på skade.

Hevelse i en lem kan indikere forstuing eller fracture.X-stråler kan være nødvendig for å riktig fastslå skaden. Oppsøk lege.

Enhver skade på øyet (s) krever legehjelp. Det er best å ikke behandle hjemme. Se en lege.

Hint

  • Sår kan lett bli infisert. Hold dem dekket.
  • Tegn på infeksjon er:
  • Rødhet
  • Hevelse
  • Varmen i huden
  • Pus, væske eller utflod
  • Oppsøk lege ved tegn på infeksjon oppstår.

Fettlever Symptomer Diagnose & Cure

Fettlever Symptomer Diagnose & Cure


Fettlever er en opphoping av overflødig fett i levercellene. Fettlever kan ha alvorlige komplikasjoner dersom mer enn 10 prosent av leverens vekt består av fett. Fettlever forårsaker ingen symptomer eller skade for folk flest. Den formen for fettlever som ikke er forårsaket av alkoholmisbruk kalles alkoholisk steatohepatitis (NASH). Alvorlige former kan føre til leversvikt.

Risiko og årsaker

Fettlever er funnet i nesten alle mennesker som er stordrikkere. Alkoholisk fettleversykdom har ingen kjente eksakte årsaken. I tillegg til alkoholmisbruk, fettlever ofte følger hurtig vekttap, fedme, diabetes, høye triglyserider og underernæring. Risikofaktorer inkluderer også visse medisiner, gastric bypass kirurgi, høyt kolesterol, metabolsk syndrom, giftstoffer og kjemikalier (dvs. plantevernmidler), type 2 diabetes og Wilsons sykdom.

Symptomer og Skjemaer

En fettlever viser ofte ingen symptomer. Mange vet ikke at de har fettlever før de har medisinske tester. Alvorlige tilfeller kan utvise tretthet, vekttap, magesmerter, svakhet og forvirring.

Alkoholisk fettlever forårsaker overflødig lever fett uten komplikasjoner. Alkoholisk fettlever er en vanlig tilstand. Alkoholisk steatohepatitis er betennelse i leveren i en liten mengde mennesker med fettlever. NASH kan påvirke leverens evne til å fungere, noe som fører til komplikasjoner. Alkoholisk fettlever sykdomsassosierte skrumplever er leverbetennelse som fører til arrdannelse i leveren vev. Arrdannelse kan bli så alvorlig at leversvikt oppstår. Alkoholholdig Steatohepatitis oppstår når fettlever følger alkoholmisbruk og er assosiert med leverskader på grunn av betennelse.

Tester og diagnose

Leverfunksjon blodprøver sjekke leverenzymer og kan hjelpe hjelpe legen i å gjøre en diagnose. Imaging eksempel ultralyd, computertomografi (CT) skanne og magnetic resonance imaging (MRI) brukes. Levervev testing er gjort via biopsi i alvorlige tilfeller av ikke-alkoholisk fettleversykdom for å se etter betennelse og arrdannelse.

Behandling

Det finnes ingen standard medisinske behandlinger tilgjengelig for fatty leversykdom. Dagens behandling er å fokusere på årsaken og på risikofaktorer. Alkoholinduserte fettlever generelt bedre når alkoholen er stoppet. Øk trening og gå ned i vekt hvis du er overvektig. Spis et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Velg umettet fett enn mettet fett i matvarer som fisk, olivenolje og nøtter. Spis hele korn som brun ris. Holde blodsukkeret under kontroll hvis du lider av diabetes. Pasienter med høyt kolesterol bør arbeide med å senke den med medisinering og kosthold.

Forebygging

En sunn livsstil er den beste måten for å hindre fettlever. Unngå alt som stresser leveren, slik som alkohol og visse medisiner. Spis mer frukt og grønnsaker for å dra nytte av antioksidanter de inneholder. Bruk husholdning og arbeids kjemikalier med forsiktighet og følge riktig sikkerhetstiltak; noen kjemikalier kan ha en toksisk virkning på leveren.

Autonom nevropati Symptomer

Autonom nevropati er en gruppe av symptomer som manifesterer når nervene som regulerer det autonome nervesystemet (ANS) er skadet. En del av det perifere nervesystemet, styrer det autonome nervesystemet vitale indre organer som hjerte-karsystemet, fordøyelseskanalen, blæren muskler, svette og kjønnsorganer. De fungerer automatisk og er ikke under et individs bevisst kontroll. Selv om autonom nevropati påvirker vitale organer og pasienter opplever kronisk ubehag, er tilstanden sjelden livstruende. Symptomer utvikles gradvis over en periode på flere år, varierer fra mild til alvorlig, og variere basert på de konkrete nerver som er berørt.

Kardiovaskulære symptomer

Skade på nervene som kontrollerer det kardiovaskulære systemet er en av de vanligste gruppene av symptomer på autonom nevropati. Unormalt kroppstemperatur og blodtrykk er de viktigste klager på dem som er rammet med denne lidelsen. For eksempel kan pasienter klager over svimmelhet og besvimelse på grunn av et plutselig fall i blodtrykket på stående. En annen variant av denne lidelsen er kroppens manglende evne til å svette når hudens blodkar ikke effektivt utvider seg til å redusere kroppsvarme. Dette kan føre til overoppheting og heteslag. I andre tilfeller ANS nerveskader forårsaker tilfeller av ekstrem svette mens de spiser eller sover. Øvelse intoleranse påvirker pasienter med hjerte priser ikke endres når de skal øke eller redusere respons på aktivitetsnivå.

Blæredysfunksjon Symptomer

Autonom nevropati lider kan også oppleve problemer med å tømme blæren utstilt ved vanskeligheter begynner vannlating, følelsen av at eliminasjon er ikke fullstendig eller urininkontinens. Disse symptomene kan føre til kroniske urinveisinfeksjoner.

Gastrointestinale symptomer

En rekke symptomer skyldes nerveskader i fordøyelsessystemet som manifesterer seg som gastroparese (problemer med å fordøye mat). Symptomene varierer fra tap av matlyst til diaré, forstoppelse, oppblåst mage, utilsiktet vekttap, halsbrann, mett etter å ha spist svært lite, kvalme og oppkast. Skade kan oppstå gjennom hele fordøyelseskanalen fra spiserøret til tykktarmen og tykktarmen. For eksempel kan nerve skade på spiserøret påvirke evnen til å svelge, mens skade på tarmen kan forårsake diaré.

Blood Sugar Symptomer

ANS pasienter kan ikke vise de typiske advarsel tegn på hypoglykemi (for lavt blodsukker) inkludert svetting, skjelving og hjertebank. Dette vil gjøre relaterte sykdommer som diabetes vanskeligere å håndtere.

Andre symptomer

Andre lider av autonom nevropati kan oppleve en ekstra spekter av symptomer avhengig av nerver berørt. Et eksempel er problemer med pupillene ytelse. Disse pasientenes elevene oppleve en forsinket reaksjon på endringer i mørket versus lys. Et annet eksempel er seksuelle problemer inkludert utløsning og erektil dysfunksjon problemer hos menn, og opphisselse eller orgasme vansker og tørrhet i skjeden hos kvinner.

Skader til Collateral Ligaments

Kneleddet er den største felles i menneskekroppen. Leddbånd som finnes i kneleddet, de cruciate og sikkerhet leddbånd, bidra til å holde leddet sammen. De gjør dette ved å koble lårbeinet, eller femur, til leggen bein, tibia og fibula. Skader på sivile leddbånd er vanlige idrettsskader, spesielt i kontaktidretter som fotball og fotball.

Korsbånd

Korsbånd i kneet bidra til å kontrollere og tilbake bevegelse i leddet. De danner en "X" -mønster i leddet. Den fremre korsbånd, eller ACL, er på den fremre siden av kneet, og den bakre korsbånd, eller LCL, er på baksiden av kneet. Disse leddbånd arbeide i samklang å hjelpe stabilisere kneleddet sammen med sikkerhet leddbånd.

Collateral Ligaments

Det er to sivile leddbånd. Den mediale leddbånd, MCL, og den laterale leddbånd, LCL. MCL forbinder femur til tibia. LCL forbinder femur til den mindre benet i benet, fibula. Disse leddbånd bidra til å stabilisere kneleddet under side-til-side bevegelse. De kan også bidra til å spenne kneleddet mot noen uvanlige bevegelser.

Skade Årsaker

De fleste sivile ligamentskader er forårsaket av et plutselig slag eller kraft til kneleddet. Dette skjer ofte i kontakt med sport, men kan også skje på grunn av et fall eller savnet trinn. Som et resultat av en direkte slag som tvinger kneet i mot den andre kneet, kan den bli MCL sprained eller revet. Når kneet er skjøvet utover på grunn av kraft, skader på LCL vanligvis oppstår.

Symptomer

Skader til pantet leddbånd vanligvis resultere i ustabilitet. Dette kan føre til usikkerhet med fotfeste og gjøre det vanskelig å gå. Smerter og hevelse vil også forekomme. Inne knesmerter skyldes en skade på mediale leddbånd. Utenfor knesmerter skyldes en skade på den laterale leddbånd.

Behandling

Behandling vil avhenge av karakteren av skaden. Grade en forstuinger anses mild og bety at skjøten har beholdt det meste av sin stabilitet. Grade to forstuing er de skader som resulterer i en delvis rive av ligament. Grade tre forstuinger er alvorlige. De Resultatet er en fullstendig rive og fullstendig tap av stabilitet av skjøten. Klasse en og to forstuinger er generelt behandlet med is, hvile og anti-inflammatoriske medisiner for hevelse og smerte. Krykker vil også bidra til å holde vekten av leddet. Legen kan også gi en spenne for å brukes under aktivitet når skaden har grodd og du er klarert til å delta igjen. Grade tre forstuinger kan kreve kirurgi hvis tåre er slik at det ikke vil gro av seg selv.

Vagus nerveskader Symptomer

Vagus nerveskader Symptomer


Vagus nerve, også kalt den tiende hjernenerve, strekker seg fra hjernen gjennom magen. Grener fra vagus nerve innerverer hjernen, øre, tunge, svelg, larnynx, hjerte, lunger og fordøyelsesorganer. Symptomer på skade på vagusnerven avhenge av alvorligheten av nerveskader, er plasseringen av skaden, og om nærliggende blodkar også påvirket.

Vocal endringer forårsaket av nerveskade

Skade på nervus vagus kan føre til problemer med å bevege tungen mens du snakker, eller heshet av stemmen hvis grenen fører til strupehodet er skadet.

Dysfagi skyldes nerveskade

Vagus nerve styrer mange muskler i ganen og tungen som, hvis de blir skadet, kan føre til vanskeligheter med å svelge (dysfagi).

Endringer i Gag Reflex

Gag-refleks styres av vagusnerven, og skader kan føre til at denne refleksen å gå tapt, noe som kan øke faren for kvelning på spytt eller mat.

Hørselstap forårsaket av nerveskade

Hørselstap kan skyldes skade på den grenen av nervus vagus som innervates Concha av øret.

Hjerte- Problemer forårsaket av nerveskade

Skade på nervus vagus kan forårsake kardiovaskulære bivirkninger, inkludert uregelmessig hjerterytme og arytmi.

Fordøyelsesproblemer skyldes nerveskader

Skade på nervus vagus kan forårsake problemer med sammentrekninger i magen og tarmene, noe som kan føre til forstoppelse.

Hva er årsakene til høyt kaliumnivå?

Hva er årsakene til høyt kaliumnivå?

Oversikt

The Problem of Hyperkalemi

Kalium er et metallisk grunnstoff som er avgjørende for riktig drift av levende celler. Dessuten hjelper til å regulere muskelvev, er kalium involvert i fordøyelsen. Det er også involvert i stoffskiftet og opprettholde balansen mellom kjemiske og elektriske prosesser i kroppen (Homeostase). Men å ha for mye kalium i blodet, en tilstand som kalles hyperkalemi, er en bekymring som må adressering. Høyt kaliumnivå kan føre til muskelkramper, kvalme, hyppig vannlating, diaré, dehydrering, irritabilitet, forvirring, lammelser og andre smertefulle symptomer.

Nyreskader og diabetes

Fordi nyrene er ansvarlig for å fjerne overflødig kalium, er hyperkalemi hovedsakelig på grunn av nyreproblemer hvor nyrene ikke er i stand til å gjøre sin jobb med å utskille kalium. Lidelser som lupus nefritt, transplantasjon avvisning og kronisk nyresvikt kan skade nyrene, forårsaker høye nivåer av kalium. Når dialysebehandlinger er forkortet eller utelatt, kan kaliumnivå bygge opp til usikre nivåer, som fører til hjerteproblemer og til og med død. Fordi diabetikere har svekket nyre kapasitet, kan type 1 diabetes gjør dem utsatt for høye nivåer av kalium. Når dette problemet er forsterket med en mangel på insulin, kan både flytende og kalium komme inn i blodet, noe som fører høy kalium.

Adrenal Dysfunction

Adrenal dysfunksjon er en annen grunn for høy kalium. Ligger ved siden av nyrene, binyrene utsondre aldosteron, et hormon som forårsaker nyrene til å skille ut kalium i urinen. Derfor kan eventuelle feil binyrene føre til et problem i høy kalium. Addisons sykdom er en vanlig lidelse som forårsaker adrenal dysfunksjon.

Trauma

Trauma alene er ikke nok til å forårsake et problem med høyt kalium. Men når traumer er kombinert med en annen medisinsk problem, kan det føre til overskytende kalium. Trauma til vev kan resultere i celler frigjør kalium. Operasjoner, brannsår, gastrointestinal blødning, svulster, Comas, skader og hemolytiske tilstander der blodcellene briste er noen eksempler på traumer som kan føre til høye nivåer av kalium. Når røde blodceller dør, de slipper kalium i blodet. Normalt er overdreven kalium slippes ut gjennom nyrene. Men når nyrene ikke er i stand til å fungere ordentlig, kan det føre til et overskudd av kalium i blodet.

Rusmisbruk

Misbruker alkohol og narkotika kan føre til muskelfibrene til å bryte ned, noe som resulterer i kalium blir utgitt i blodet, forårsaker en tilstand som kalles rabdomyolyse. Denne tilstand innebærer nedbrytning av skjelettmuskelvevet, noe som fører til skadede muskelceller bryte ned i blodet. I noen tilfeller kan nyrer skades, selv resulterer i nyresvikt.

Medisiner

Ulike medisiner kan øke kalium i blodet. ACE-hemmer blod medisiner er et godt eksempel. Andre medisiner som forårsaker for mye kalium kan omfatte ikke-steroide anti-inflammatoriske, litium, blodfortynnende medisiner og kalsiumblokkere.

Urin betingelser og sykdommer

Hvor urin tilstander og sykdommer er bekymret, er det tre hovedtyper som kan oppstå. Ingen er helt forebygges, men livsstilsendringer og bevissthet kan redusere risikoen. Vær også oppmerksom på symptomene tidlig og gå til legen din for den raskeste og beste resultatet.

Betydning

Ikke avvis urin symptomer som uviktig eller ufarlig. De kan klare seg på egen hånd, men medisinsk behandling anbefales. Hva synes å være milde betingelser kan vokse til noe alvorlig eller indikere en mer alvorlig underliggende årsaken.

Inkontinens

Den manglende evne til å kontrollere lekker urin fra blæren, urininkontinens, er pinlig og varierer i alvorlighetsgrad fra person til person. Mens noen lekkasje av og til, andre opplever tyngre episoder av utgivelsen. Inkontinens kan være forårsaket av press, som hoster eller nyser, på blæren svekket av fødsel eller prostata problemer. Du kan også oppleve en plutselig trang etterfulgt av ukontrollert utslipp. Denne varianten innebærer en underliggende medisinsk problem som urinveisinfeksjon, slag eller sentralnervesystemet, blant andre. Hvis blæren er skadet eller hvis du har andre relaterte nerveskader, kan du være i stand til å fullstendig tømme blæren, som fører til kontinuerlig lekker. Legg merke til at urininkontinens er et symptom ikke er en sykdom i seg selv.

Urinveisinfeksjon

De fleste urinveisinfeksjoner (UVI) involverer urinrøret eller urinblæren, de lavere urinveier. Ikke alle viser symptomer, men noen har en sterk trang til å urinere, brenning med vannlating og skyet urin. Influensalignende symptomer --- feber, kvalme, frysninger --- sammen med øvre rygg eller side smerte kan tyde på en nyre infeksjon. Urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier inn i urinveiene. Bli behandlet umiddelbart hvis du har en urinveisinfeksjon. Ubehandlet, kan infeksjonen spre seg til og permanent skade nyrene. Vanligvis vil en enkel runde av antibiotika raskt ta vare på infeksjonen.

Blod i urinen

Å se blod i urinen kan være sjokkerende, men det er ikke alltid problematisk. Trening og aspirin både kan bidra til brutto hematuri, synlig blod. Mikroskopisk hematuri er blod i urinen som kun er synlig under et mikroskop. Om du kan se det eller ikke, ta det opp. Synlig blod i urinen forårsaket av trening eller visse medisiner vil vanligvis klare seg på egen hånd. I alle andre tilfelle må en underliggende årsak som skal bestemmes og behandlet. Noen mulige årsaker UTI, nyrestein, nyre skade eller sykdom, kreft eller en forstørret prostata.

Forebygging

Inkontinens er ikke forebygges, men du kan redusere risikoen ved å unngå urin irritanter som koffein og enkelte matvarer, spise rikelig med fiber for å unngå forstoppelse som en inkontinens faktor, og mosjon. Redusere risikoen for UTI ved å drikke rikelig med vann, tørke forfra og bakover for å unngå bakteriespredning fra anal området og unngå parfymerte feminine produkter som pads eller Douches, da disse kan irritere urinrøret. Redusere risikoen for noen av de underliggende årsakene til blod i urinen ved å forbedre din livsstil: slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og spiser en overflod og utvalg av frukt og grønnsaker. En sunn livsstil er din beste krenkelser mot noen urin tilstand eller sykdom.

Mørbanket Kidney Treatment

Mørbanket nyrer (noen ganger referert til nedsatt traumer) typisk resultere fra sløve krefter påført fra bil ulykker, kontakt-sport skader eller faller. Behandling av nyre traumer avhenger av alvorlighetsgraden av skaden, og kvestet nyrer vil mest sannsynlig leges på egen hånd uten medisinsk behandling. The Merck Manual indikerer at selv pasienter med svært alvorlige nyreskader vil komme hvis pasienten får en korrekt diagnose etterfulgt av riktig behandling til rett tid.

Symptomer

Leger generelt anser et blåmerke i nyren som en mild skade sammenlignet med mer alvorlige nyreskader som flenger eller revet vedlegg. Primære symptomer på nyreskade inkluderer magesmerter og blod i urinen. Ifølge Merck Manual, de fleste tilfeller av blod i urin innebære noen form for nyreskade. Hvis bare spormengder av blod vises i urinen, mest sannsynlig har pasienten en mindre knuse, og skaden typisk vil gro på egen hånd uten behandling. Større mengder blod og akutt øvre magesmerter vanligvis indikerer en mer alvorlig skade. Hematomer vanligvis ikke føre til mer alvorlige komplikasjoner, siden nyrene har evnen til å gro på egen hånd og skaden vil ikke kreve kirurgisk inntrenging som kan føre til infeksjoner.

Behandling

En 2009 studie av Universidad del Valle i Cali, Colombia, med tittelen "Klinisk Forvaltning av nyre Skader på Hospital Universitario Del Valle" utforsket hvilke typer behandlinger som pasienter diagnostisert med nedsatt traumer mottatt. Av de 106 evaluerte pasientene, legene brukt konservativ behandling til de fleste av tilfellene anses mindre alvorlighetsgrad, som inkluderer blåmerker. (Konservativ behandling innebærer behandling som tillater nyrene å helbrede på egen hånd, for eksempel kontrollere inntaket av væske og sengeleie.) Kun svært alvorlige nyreskader som flenger og revet vedlegg måtte opereres, og studien fant at operasjonen i seg selv kom med ytterligere risiko og komplikasjoner.

Langtidseffekter

En studie ved Kairo Universitet Pediatric Hospital i Egypt med tittelen "Management of Major Blunt Pediatric Nedsatt Trauma" utforsket de langsiktige virkningene av administrerende nyreskader hos barn som strekker seg fra spedbarn til 14-åringer. For den gruppen som vedvarende mindre alvorlige skader (inkludert nyre blåmerker som resultat av fall og bilulykker), forskerne anses utfallet "excellent". Kun pasienter som hadde alvorlige skader utover blåmerker eller som hadde pre-eksisterende nyresykdommer måtte opereres og fikk alvorlige komplikasjoner, som fører forskerne til å konkludere med at i de fleste tilfeller av mindre nyreskader som blåmerker, vil nyrene gjenopprette fullt på lang sikt med nonoperative ledelse.

Reperfusjon Pain

Reperfusjon oppstår vanligvis etter utbruddet av hjertesykdommer eller når et område av kroppen er ute av blod for en tidsperiode. Smerten oppstår som blod bassenger tilbake i det området av kroppen som blodet ble fratatt. Pain vanligvis oppstår som et resultat av mild og alvorlig reperfusjon, og kan være en indikator for en kronisk liggende tilstand, for eksempel en okklusjon (obstruksjon) av blodkar.

Betydning

Reperfusjon er prosessen med retur til blod iskemiske organer eller vev - iskemisk betydning blottet eller korte av blod. Reperfusjon resulterer ofte i og fra en farlig komplikasjon av kroppen. For eksempel kan en koronar okklusjon forårsake blod å viderekoble til viktige organer i kroppen - for eksempel lunger og nyrer - noe som resulterer i en sirkulasjons ubalanse.

Symptomer

Skader fra reperfusjon vanligvis oppstår når en iskemisk organ eller vev har blod raskt omdirigert tilbake til det. Skade oppstår på en mikrovaskulær nivå, påvirker vev i de finere blodårer, for eksempel kapillærene. Som blod bassenger, har potensialet til å forverre skade forårsaket av ischemi eller avdekke skade allerede er til stede. I tillegg til skjerpende vevskade, kan reperfusjon forårsaker ytterligere komplikasjoner, inkludert arytmi og infarkt.

Pain

Det er vanligvis et nivå av smerte forbundet med tilbakeføring av blodet til en iskemisk organ eller vev. Men hvis reperfusjon er bare milde, kan smerten forsvinner kort tid etter sin inntreden. For eksempel, den kortsiktige obstruksjon av blod i en viss del av kroppen, slik som armen, vanligvis resulterer i milde nummenhet, tyngde og smerte etter reperfusjon. Disse symptomene er ofte kombinert med følelsen kjent som "pins og nåler", som er en mild form for reperfusjon. Mangel av blod til et parti av legemet bevirker at området for å miste følelse og nummenhet. Som blodet tilbake, kan opplevelser av prikking eller smerter oppstå som kroppen justerer til tilstrømningen av blod.

Terapi

Reperfusjonsbehandling er et viktig element i å utvinne fra iskemi og komplikasjoner i hjerte. Ifølge Medical News Today, kan effektiv reperfusjonsbehandling redusere risikoen for å dø av hjerteinfarkt med halvparten. Reperfusjon behandling kan utføres ved å injisere et individ med fibrinolytiske midler, som løses opp blodpropper som forårsaker tilstopping. Et kateter kan også brukes til å re-åpne tilstoppede arterie. Antitrombotiske medikamenter administreres vanligvis etter bruk av et kateter for å sikre at en arterie forblir åpen.

Advarsel

Selv reperfusjon smerte kan være en indikator på alvorlige og milde komplikasjoner, er det viktig å snakke med en lege hvis symptomer oppstår på nytt. Se en lege hvis du opplever kontinuerlig nummenhet, prikking eller tap av følelse i en viss del av kroppen din. Kontakt medisinske tjenester umiddelbart hvis du opplever akutte brystsmerter eller har problemer med å puste, da disse er tidlige indikatorer på hjertesykdom.

De typer narkotika Ungdom bruker

De typer narkotika Ungdom bruker


Tenåringer slå til narkotikabruk for en rekke årsaker, blant annet et ønske om å passe inn med sine jevnaldrende eller takle andre stressende områder av livet. Mens illegale rusmidler fortsetter å være en bekymring, er tenåringer også misbruker lettere tilgjengelige produkter som du kan ha i ditt eget hjem. Narkotikamisbruk kan føre til alvorlig fysisk skade på en tenåring voksende kropp og emosjonelle skader på tenåringer og deres kjære. Fordi utdanning er en nøkkelfaktor i å forebygge ungdoms rusmisbruk, er det nyttig å forstå hvilke typer narkotika tenåringer ofte misbruker.

Ulovlig

Bruk av illegale rusmidler, som marihuana, kokain, ecstasy og LSD, fortsetter å være en bekymring blant tenåringer. Marihuana er den mest brukte illegale rusmiddelet, ifølge TheAnti-Drug.com. Ulovlig bruk av narkotika kan føre til avhengighet, samt alvorlige fysiske og følelsesmessige symptomer, inkludert skader på hjernen og lungene, lærevansker og engasjere seg i farlige atferd.

Resept

Blant tenåringer reseptbelagte narkotikamisbruk oppstår når en tenåring tar et medikament som ikke er skrevet ut til ham, enten for medisinering tiltenkte formål eller å få høy, ifølge National Institute on Drug Abuse for tenåringer. TheAnti-Drug.com forklarer at smertestillende; beroligende midler, slik som senge medisiner eller beroligende midler; og sentralstimulerende midler, inkludert medisiner for å behandle ADHD og luftveislidelser, blir ofte misbrukt av tenåringer. Misbruk av reseptbelagte legemidler kan føre til avhengighet, samt alvorlige helsemessige bekymringer som pustevansker og skade på hjertet, ifølge TheAnti-Drug.com.

Over the Counter

Over-the-counter narkotika er de som er tilgjengelige uten resept. Disse stoffene har en tendens til å være billig og enkelt for tenåringer å kjøpe eller finne hjemme. En av de mest misbrukte OTC narkotika er dekstrometorfan, eller DXM, en hoste suppressant finnes i mange over disk hoste og kaldt medisiner, melder TheAnti-Drug.com. Andre vanlige misbrukte OTC narkotika inkluderer årvåkenhet hjelpemidler, slankepiller og avføringsmidler. Et stort problem med OTC narkotikamisbruk er at tenåringer tror at fordi de er lovlige, reseptfrie legemidler er en sikker måte å få høy, men da kombinert med alkohol eller andre rusmidler de kan forårsake alvorlige helseproblemer eller død.

Sniffestoffer

Misbruk av vanlige husholdningsprodukter blir også stadig mer populært blant tenåringer. "Huffing", eller inhalering produkter som trykkluft, rom deodorizer, aerosol deodorant, tennvæske og spraymaling, gir tenåringene en følelse av rus ved å bremse ned kroppsfunksjoner og redusere hemninger, ifølge TheAnti-Drug.com. Huffing kan føre til alvorlige kort-og langsiktige effekter som spenner fra kvalme, svimmelhet og hallusinasjoner til kvelning, hjertestans eller skade på hjernen, nerver, nyrer eller leveren.

Healing Rotator cuff

Healing Rotator cuff


Den rotatorkuff er en serie av muskler og sener som dekker toppen av skulderen bein, også kjent som humerus. Disse muskler og sener arbeide sammen for å heve og rotere armen. De har også stabilisere ballen av skulderen i leddet. Smerter i rotator cuff kan være forårsaket av tårer eller overforbruk. Noen symptomer på skader kan være smerte eller svakhet når du løfter armen og atrofi av musklene.

Nonsurgical Metoder

Når mindre skade eller belastning oppstår i rotatorcuffen, kan din lege anbefale nonsurgical behandlingsmetoder. Disse kan omfatte resten og begrenset aktivitet, som vanligvis er utført i form av fysisk behandling. Anti-inflammatoriske medisiner eller steroid behandlinger kan også bidra til å helbrede skadde området og lindre smerten. En stropp kan anvendes for å understøtte armen for å tillate skade på helbrede.

Kirurgi

Hvis nonsurgical metodene ikke lindre smerten av en rotator cuff skade din lege kan anbefale operasjon. Du kan også trenge operasjon hvis skaden er nytt og forårsaker sterke smerter som ikke kan kontrolleres med medisiner. De fleste operasjoner utføres som et poliklinisk prosedyre der pasienten er hjem samme dag. Kirurgi er vanligvis ikke utføres utelukkende som en metode for å reparere skaden, men for å hjelpe til med symptomer på smerte.

Fysioterapi

Healing gjennom fysisk terapi er vanligvis en av de første metodene forsøkt med en rotator cuff skade. Fysioterapi kan bidra til å styrke musklene og hindre kirurgi, men noen fysisk terapi kan også være nødvendig etter operasjonen for å hjelpe gjenvinne hele spekteret av bevegelse. Fysioterapeut gir pasienten med resistente øvelser som bidrar til å styrke musklene rundt skaden og innenfor skaden, slik at armen og skulderen er bedre støttet. Fysioterapi kan få pasienten tilbake til et komplett utvalg av bevegelse i en svært kort tid hvis pasienten er dedikert til behandlinger.

Sjeldne årsaker til nyresvikt

Nyresvikt oppstår når nyrene mister sine evner til å eliminere avfall og rense urin som passerer gjennom dem. Disse forholdene oppstår fra forhold som høyt blodtrykk, skader, kirurgi eller alvorlige sykdommer som septisk sjokk. Men mange mennesker opplever sjeldne årsaker til nyresvikt som blir oppdaget når de blir undersøkt av en lege.

Bartter syndrom

Bartter syndrom er en sjelden årsak til nyresvikt som forekommer i barndommen. US National Library of Medicine sier at denne sjeldne tilstanden fører til lavt blodtrykk og tap av kalium. Nyrene mister sin evne til å absorbere kalium; derfor store mengder kalium gå ut av kroppen. Hvis denne tilstanden ikke oppdages og behandles i barndommen, nyresvikt resultater fra den. Lider vanligvis må legge mer kalium til sine dietter.

Fabrys sykdom

Fabrys sykdom er en sjelden genetisk tilstand som fører til nyresvikt. Denne tilstanden begynner vanligvis i barndommen og manifesterer seg ved et uvanlig høyt fettoppbygning i cellene i kroppen. Fysiske kjennetegn ved denne tilstanden er smerter i hender og føtter, manglende evne til å svette, overskyet øyne og hørselstap. Det fører til nyresvikt fordi kroppen ikke er i stand til å reabsorb kalium.

Fanconi syndrom

Fanconi syndrom er en sjelden tilstand som kan føre til nyresvikt på grunn av skadede nyre rør. Denne skaden fører til et for stort tap av næringsstoffer og mineraler via urinen. Denne tilstanden kan være enten genetisk eller på grunn av nyre-skade forårsaket av toksiner eller myelom, en hvit blodcellecancer.

Goodpasture syndrom

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier at Goodpasture syndrom er en sjelden autoimmun tilstand der lungene og nyrene slå på seg selv. Denne sjeldne årsaken til nyresvikt puslespill leger fordi de ikke har funnet ut hvordan denne tilstanden starter. De har snevret det ned til genetikk og kjemisk eksponering. Denne tilstanden tar åtte uker til to år å korrigere med medisinsk intervensjon; Imidlertid kan man fortsatt møte nyresvikt på grunn av arrdannelse til denne vitale organ.

Polyarteritt nodosa

US National Library of Medicine sier at polyarteritis nodosa, en blodåresykdom, forårsaker lunge betennelse og skade. Denne skaden fører til vevsskade i vitale organsystemer, inkludert nyrer, fordi blodårene mister sin evne til å bære oksygenrikt blod til de nødvendige organer. Mangelen på oksygen fører til nyresvikt når dette systemet er berørt.

Placenta Abruptio

US National Library of Medicine definerer placenta abruption som en tilstand der en gravid kvinnes morkake løsner fra livmorveggen før babyen er født. Den brå løsgjøring forårsaker omfattende blodtap, forårsaker midlertidig nyresvikt. For å unngå permanent nyreskade, leger stabilisere kvinner, overvåking alle sine vitale tegn og administrere behandlinger for å beskytte nyrene.

Historien om dialysemaskinen

For pasienter med nyresykdom og nyresvikt, er dialysemaskinen, bokstavelig talt, en livredder. Fra sin utvikling i første halvdel av det 20. århundre, har fremskritt i dialyse teknologi siden gjort denne behandlingen vanlig for tusenvis av pasienter. Uten å virke nyrer, vil en pasient som tidligere har dødd. Nå kan livet bli forlenget mens pasienten venter på en nyretransplantasjon, som ofte innebærer en ventetid på flere år.

Hva er Dialyse?

Dialyse, mer spesielt hemodialyse, er prosessen med å filtrere giftstoffer og avfall fra blodet kunstig. Normalt denne funksjonen er utført av nyrene, som på daglig basis prosess 200 liter blod og fjerne ca 2 liter avfall og vann. For pasienter med nyresykdom eller akutt nyresvikt, dialysemaskiner er avgjørende i å redde og forlenge livet.

Blodet pumpes fra legemet inn i dialysemaskin, som adskiller og filtrerer toksiner og avfallsprodukter, returnerer rent blod til kroppen. Separasjonen oppnås via en væske kjent som dialysatet, som er skilt fra blodet ved en halvgjennomtrengelig membran som gir mulighet giftstoffer og avfall som skal trekkes ut.

Tidlig Dialyse Pioneers

Begrepet "dialyse" ble først brukt av Thomas Graham, en professor i Glasgow, i 1861 skapte han en halvgjennomtrengelig membran av vegetabilsk pergament belagt med albumin, og var i stand til å observere at krystalloider kunne passere gjennom den.

De første forsøkene i hemodialyse ble utført ved bruk av dyr i 1913 Maskinen laget ble kalt en "kunstig nyre" og ble brukt med hell. Det ble aldri prøvd på menneskelige pasienter. Skaperne, imidlertid, være oppmerksom på at maskinen kan være nyttig ved behandling av humane pasienter, særlig de med nyre-skade eller svikt.

Menneskelig dialyse ble urfremført av George Haas av Tyskland i 1924 Dialyse varte bare 15 minutter, og ingen komplikasjoner ble observert eller rapportert.

Først dialysemaskinen

Dr. Willem Kolff er allment anerkjent som far til dialysemaskinen. Han begynte forskning i 1930 og bygget den første roterende trommel dialysemaskinen i 1943 Arbeide under nazistenes gransking i det okkuperte Nederland, konstruerte han den første maskinen av felles elementer, blant annet en vaskemaskin, appelsinjuice bokser og pølse skins.

Tidlige resultater var av begrenset suksess før i 1945, en kvinne i en uremisk koma kom til bevissthet etter 11 timer på Kolff maskin. Ved slutten av andre verdenskrig, hadde Kolff konstruert fem av hans dialyzers, som han donerte til sykehus rundt om i verden før han flyttet til USA for å fortsette sin forskning.

Long-Term Dialyse

På grunn av behovet for å få tilgang til blodet hver gang en pasient gjennomgikk dialyse, gjorde legene i de tidlige dagene ikke anser det som en levedyktig langsiktig behandling. Dette problemet ble først løst ved Dr. Belding Scribner med sin oppfinnelse av Scribner Hunt. Shunt var en U-formet enhet som brukes for å koble til plastrør i nås arterie og vene i mellom dialysebehandlinger. Dette tillot legene å bruke samme tilgang hver gang dialyse trengs for å bli utført. For noen, dialyse ble en daglig behandling. Selv i dag, er dialysepasienter behandlet minst tre til fire ganger per uke.

De neste trinnene

Store fremskritt ble gjort i andre halvdel av det 20. århundre i området av dialyse, herunder innføring av hjemmedialyse i 1960 Dette gjorde slektninger for å hjelpe en pasient får daglige behandlinger uten å måtte besøke sykehuset eller legekontoret. En alternativ form for dialyse, kjent som peritoneal dialyse ble også utviklet. I denne prosessen, ble dialysatet injisert inn i abdomen, og filtrert blodet uten blod å måtte bli fjernet fra kroppen.

I dag synes å være i fokus på å gjøre dialysemaskiner mindre og lettere tilgjengelig. Forskning og utvikling pågår på potensialet for en "bærbar nyre," et lite, eksternt slitt bærbar dialyseenhet. Dette avansement ville være et stort skritt fremover for dialysepasienter, og gir dem frihet og mobilitet til å være borte fra hjemmet og selv reise, noe som er vanskelig med en klumpete dialysemaskinen eller når måtte besøke sykehuset flere ganger i uken.

Patofysiologi av nyresykdom

Patofysiologi av nyresykdom


Pathophysiology er definert som funksjonelle endringer som oppstår i løpet av en sykdom. Nyresykdom forårsaker flere funksjonelle endringer å skje i nyrene. Disse endringene føre til alvorlige konsekvenser hvis nyre sykdommen ikke behandles riktig.

Funksjonelle endringer

Nyresykdom gjør det vanskelig for nyrene å filtrere avfallsstoffer fra blodet og opprettholde normale nivåer av væske og elektrolytter i kroppen.

Betydning

Når nyrene ikke fungerer ordentlig, farlig avfall hoper seg opp i blodet. Som disse avfallsstoffer bygge opp, kan du oppleve kvalme, oppkast, kløe, svakhet, tretthet og søvnproblemer.

Time Frame

Nyre-sykdom er en progressiv tilstand som forårsaker nyre-skade over en lang tidsperiode. Denne tilstanden er klassifisert i henhold til et system av fem sykdomsstadier. Stage One indikerer svært mild nyreskader, mens trinn fem indikerer at nyrene svikter.

Identifikasjon

Funksjonelle endringer i nyre er identifisert gjennom blod-og urinprøver eller bildediagnostikk. Blodprøver brukes til å avgjøre om avfallsprodukter som kreatinin og blod urea nitrogen er på farlige nivåer. Urin testing brukes for å fastslå om protein og microalbumin lekker inn i det urin, noe som indikerer nyreskade. Ultralydundersøkelser, CT og MR skanner brukes til å identifisere endringer i blodstrømmen gjennom nyrene.

Effekter

Overflødig væske fører til ødem (hevelse) i føtter, ankler, hender og ansikt. The Huntsman Cancer Institute rapporterer at alvorlig ødem fører til pustevansker, tungpustethet, brystsmerter og rask vektøkning. Unormale elektrolyttnivåer kan føre til svakhet, tretthet, muskelsmerter, kramper, forvirring og koma. Høye nivåer av kalium kan også føre til unormal hjerterytme og død hvis den ikke behandles raskt.

Nyresyke behandling med Rituximab

Rituximab, selges under merkenavnet rituxan, er et stoff som opprinnelig formulert for behandling av non-Hodgkins lymfom. Det er faktisk ikke godkjent for behandling av nyresykdom, men enkelte studier tyder på det kan være nyttig mot denne lidelsen. Rituximab har noen bivirkninger, og pasientene bør alltid forskning noe narkotika før du tar den.

Funksjon

Rituximab er et monoklonalt antistoff som ble introdusert på slutten av 1990-tallet til å behandle non-Hodgkins lymfom. Ifølge Nature Clinical Practice Nefrologi, det fungerer mot CD20 molekylet funnet på pre-B og modne B-celler, men ikke på plasmaceller. Rituximab har også blitt funnet å være effektiv mot autoimmune sykdommer, muligens ved å hemme aktiveringen av immun T-celler. Pasienter med autoimmune nyreskader kan få noen lettelse fra dette stoffet.

Fordeler

Ifølge MedPage dag har Rituximab blitt vist å reversere nyre-skade fra membranøs nefropati, en nyreforstyrrelse som involverer inflammasjon inne i organet. Membranøs nefropati er en av de mest vanlige nyresykdommer forårsaket av immunsystemet, og involverer hyperaktivitet av B-celler, produsentene av immunoglobins eller antistoffer.

Expert Insight

The American Journal of Hematology bemerker at Rituximab ikke elimineres ved hemodialyse, oftere kalt bare dialyse. I en sak som involverer en 54-år gammel mann med nyresvikt i dialyse, nivåene av Rituximab i blodet økes gradvis etter hver behandling. De resulterende nivåer av B-celle-funksjonen ble til slutt sammenlignes med nivåer av personer som hadde normal nyrefunksjon.

Betraktninger

Rituximab er bare effektiv i folk som har nyresykdom forårsaket av immunforsvaret. Nyreproblemer forårsaket av andre kilder er lite sannsynlig å bli påvirket av dette stoffet. Noen mennesker får færre fordeler fra Rituximab. Ifølge Nature Clinical Practice Nefrologi, B-celle uttømming var mindre sannsynlig hos afro-amerikanske pasienter.

Advarsel

Ifølge produsenten, Genentech, Rituximab kan ha noen betydelige bivirkninger. Alvorlige infusjonsreaksjoner kan oppstå innen 24 timer etter mottak av stoffet. Disse kan omfatte elveblest; utslett; hevelse i lepper, tunge, ansikt eller hals; og pusteproblemer. Noen mennesker også lider av tumorlysesyndrom. Forårsaket av den raske nedbrytning av kreftceller, kan det resultere i nyresvikt og unormal hjerterytme.

Rottegift og dens effekt på spedbarn

Rottegift og dens effekt på spedbarn


Rotter er et helse-fare i miljøet. Men å ødelegge disse skapningene kan ofte innebære giftige kjemikalier.

Sykdommer gjennomført av Rats

Ifølge University of California Delstaten Integrated Pest Management, de vanligste sykdommer spres ved rotter er tyfus, trikinose (en parasitt), salmonellose (en type matforgiftning), og ratbite feber. Andre sykdommer er leptospirose (en sjelden bakteriesykdom) og byllepest.

Organiske Rottegift: Koumariner og Indandiones

Koumariner er stoffer som finnes naturlig og i trygge beløp i jordbær, aprikos, kirsebær, lavendel, selleri og kanel, hvis dette produsere er frisk og uberørt. Kjemikaliene hjelpe planten til å frastøte insekter. Imidlertid kan koumariner være farlig. Bønder oppdaget disse giftstoff når deres fe spiste rotting høy og døde uforklarlig blødning. Koumariner er kraftige blodfortynnende kjemikalier som ikke tillater blodet å koagulere. Den minste scratch er potensielt dødelig fordi sår fortsetter å blø ukontrollert. Noen ganger, leger bruker coumarins som medisin som må overvåkes nøye. Warfarin, en kumarin, er foreskrevet som en antikoagulant for å hindre blodpropper som kan føre til hjerteinfarkt. Den kjemiske brukes også som en felles rottegift til å drepe mus og rotter. Det er en akkumulere og treg giften som forårsaker gnagere å dø av indre blødninger. Warfarin, ifølge University of Illinois - Urbana / Champaign Carle Cancer Center, tar 48 timer å ta effekt hos mennesker. Problemer med warfarin kan omfatte hudutslett og hud nekrose (hud død), diaré, hepatitt, magesmerter og kvalme. Nyere studier fra University of Chicago har funnet ut at warfarin fører til blødende hjerne slag.
Indandiones også fungere på samme måte som coumarins med antikoagulerende egenskaper. Gravide kvinner bør ikke ta indandiones og coumarins fordi kjemikaliene føtale anomalier.

Rottegift: uorganiske Gift

Thallium-sulfat er et tungt metallsalt, på grunn av sin giftighet, som bare er solgt for profesjonell skadedyrkontroll bruk. Den kjemiske har blitt utestengt som en rottegift i USA siden 1972, men er fortsatt i bruk i underutviklede land. August 2005-utgaven av den indiske Journal of Occupational and Environmental Medicine sier at thallium sulfat er et biprodukt av kull, Smelteverk (hovedsakelig bly og sink) sement, og kadmium produksjon. Forgiftning symptomer inkluderer skader på nervesystemet, anoreksi (alvorlig vekttap), og hjertesykdommer. Gul fosfor er en etsende kjemisk og skader alle kroppens organer som den berører. Sink fosfid er mindre korrosivt, men kan skader lungene.

Rottegift: anfallsutløsere

Crimidine, stryknin, og natrium fluroroacetate og fluroracetamide er anfallsutløsere. Kjemikaliene handle på hjertet og nervesystemet gjennom hjerte arytmi og avbrudd i puste. Ifølge informasjon fra University of Missouri, kan så lite som 15 mg stryknin drepe et barn.

Advarsel

La trente plantevernmiddel arbeidstakere bruker giftstoff for å eliminere rotter. Ikke forsøk å diagnose eller behandle mistanke om forgiftning på egen hånd. Ethvert tilfelle av faktisk eller mistenkt forgiftning krever umiddelbar profesjonell medisinsk intervensjon. Ta et barn som du mistenker for inntak forgifter til legevakten.