Digidexo.com

blodpropp i kneet symptomer

Hva er symptomene på blodpropp i kneet?

Frie blodstrøm er kritisk for å opprettholde riktig funksjon i kroppen. Enhver blokkering av vener eller arterier vil føre til en sikkerhetskopi som kan medføre ikke bare den blokkerte området, men hele lungesystemet. Lemmer kan hovne opp, organer kan fungere ukorrekt og celler og vev som trenger oksygen og næringsstoffer som blodstrømmen gir vil begynne å sammenbrudd. Koagulasjon er viktig for å kontrollere blodstrømmen, som i tilfellet av et åpent sår, men en blodpropp kan reise til lungene eller hjertet, og bli livstruende.

Generelle Årsaker

Dannelsen av en blodpropp (trombose) kan være forårsaket av fedme, lammelser, større kirurgiske inngrep eller store skader, immobilitet, åreknuter, hjertesykdom og kreft. Kvinner som bruker p-piller kan være i faresonen for å utvikle en mer alvorlig dyp venetrombose (DVT), og det har blitt rapportert at østrogenbehandling kan øke risikoen for å utvikle blodpropp, selv om avgjørende medisinske funn er fortsatt under etterforskning.

Årsaker for blodpropp på kneet

Ifølge National Library of Medicine kan danne en blodpropp i kneet område for en rekke årsaker. Alder kan være en faktor, og sjansen for å utvikle en blodpropp kan øke todelt i hvert tiår for personer over en alder av 40. Andre årsaker til blodpropp på kneet inkluderer: langvarig sengeleie eller lange perioder med sittende og liggende ned, lammelser beinet noen større operasjon under narkose (spesielt involverer hofter eller ben), og traumer til kneet området fra et slag eller fall.

Symptomer

Det er en vanskelighet i å diagnostisere små blodpropper, spesielt under kneet. Mesteparten vil gå ubemerket fordi de ikke forårsaker noen åpenbar hevelse eller smerte. Det er ikke før en DVT oppstår over kneet at symptomene vil dukke opp, og da blir det avgjørende å starte behandling for blodpropp. De mest vanlige tegn på en DVT er en merkbar hevelse i beinet, varme eller en rødhet i området rundt kneet (leggen eller låret området), og leg smerte som synes å forverres når du står eller går.

Diagnostisering

En lege kan utføre en rekke tester hvis det er mistanke om en DVT i kneet området. Disse testene inkluderer: D-dimer test (en blodprøve for å fastslå sannsynligheten for en DVT i blodet), ultralyd, å ta av blodprøver for å teste for genetiske eller biokjemiske tendenser for å utvikle en blodpropp, eller en venogram , som regnes for å være den beste måten å bekrefte en DVT. Denne testen krever et fargestoff injeksjon i blodstrømmen, og det kan være noen komplikasjoner som ubehag og en økt mulighet for koagulering.

Behandling

Ifølge The Society of Vascular Surgery antikoagulanter, slik som heparin eller lavmolekylært heparin (LMWH), kan injiseres for å hjelpe blodpropper fra bearbeiding og warfarin vil da bli tatt oralt for en periode på mellom tre til 12 måneder, avhengig pasientens reaksjoner på behandlingen. En injeksjon av en trombolyse kan være nødvendig for å oppløse koagulere. Kirurgi kan være nødvendig dersom disse andre metoder ikke fungerer, inkludert implantere en vena cava filter i magen området for å hindre blodpropp fra å nå lungene.

Symptomer på Hauger

Hauger, også kjent som hemorroider, er en ubehagelig gastrointestinal tilstand, ligner på åreknuter endetarms og anal områder. De er ofte forårsaket av kronisk forstoppelse, anstreng med avføring og overdreven sitter på toalettet.

Symptomer: Interne Hauger

Symptomer på hauger, spesielt interne hauger, kan omfatte lyse rødt rektal blødning, prolaps og rektal kløe. Vanligvis interne hauger er smertefri, men uopphørlig kløe kan føre til irritasjon.

Symptomer: Eksterne Hauger

Symptomer på eksterne hauger inkluderer rektal smerte, hudirritasjon, brenning, rektal kløe og blødning. Eksterne hauger også manifestere seg som en ekstern klump utenfor endetarmsområdet; de kan bli thrombosed og danne en blodpropp.

Symptomer: Kløe i endetarms

Interne og eksterne hauger kan forårsake kløe ani, en ubehagelig tilstand forårsaket av samling av små partikler av avføring og slim i endetarms området. Tørke ofte for å lindre kløe kan forverre tilstanden. Symptomer fra hauger som inkluderer kløe ani kan behandles med aktuell eller rektalt administrert salver.

Symptomer: vanskeligheter med å sitte

Symptomer på hauger omfatter vanligvis vanskeligheter med å sitte. Personer som sitter i lengre perioder på jobben finner dette utfordrende. Ved å bruke en smultring pute, kan hemorrhoidal trykket lettet.

Betraktninger

Symptomer på hauger kan bryte inn i daglige aktiviteter. Mange behandlinger er tilgjengelig, alt fra over-the-counter aktuelle preparater til kirurgi. Hauger kan bli en kronisk tilstand, og bør vurderes av lege for å fastsette egnede behandlingstilbud.

Blodpropp i Children

Blodpropp er alvorlig i en person i alle aldre, men de er spesielt alarmerende hos barn. De fleste barn er ikke i fare for å oppleve en blodpropp, men barn som har blod-clotting forhold trenger en riktig diagnose og behandling for å unngå klumper som kan resultere i enda mer alvorlige eller livstruende problemer.

Betydning

Blodpropp hos barn oppstår mesteparten av tiden fra utilstrekkelig sirkulasjon i blodet. De kan være alvorlig hvis den ikke behandles riktig og raskt.

Fakta

Mens sjeldne, vil om lag én av 10.000 barn utvikle en blodpropp. Blodpropp hos barn er oftest funnet hos spedbarn eller tenåringer.

Årsaker

Blodpropper kan oppstå på grunn av en genetisk predisposisjon for en lidelse hvor blodpropper lett. I andre tilfeller dårlig sirkulasjon er årsaken til blodpropp.

Tegn / symptomer

Hevelse og smerter i området av blodpropp er et symptom etter at koagulere har vært tilstede i en betydelig tidsperiode. Under de tidlige stadier av en blodpropp, er det ingen ytre tegn eller symptomer.

Behandling

For barn som er diagnostisert med blodpropp abnormiteter, vil en lege foreskrive en blod tynnere. Noen barn krever et kirurgisk inngrep for å fjerne blodpropp.

Er en hodepine et symptom på høyt blodtrykk?

Er en hodepine et symptom på høyt blodtrykk?


Mens hodepine er en mulig symptom for høyt blodtrykk, er tilstanden ofte ingen symptomer, selv når den når farlig høye nivåer. Så det er lurt å bli informert om risikoen, har blodtrykket kontrolleres regelmessig og øve et hjerte-sunn livsstil.

Identifikasjon

Hypertensjon, ofte kalt høyt blodtrykk, er når blodet pumpes altfor hardt gjennom arterier og vener. Hvis venstre ubehandlet, kan høyt blodtrykk føre til hjerte-og karproblemer som vaskulære svakheter / arrdannelse og økt risiko for blodpropp.

Symptomer

Høyt blodtrykk kalles "the silent killer" fordi det kan ha noen merkbare symptomer, men noen mennesker opplever subtile tegn som hodepine eller svimmelhet.

Misforståelse

I år tidligere, ble det antatt at hodepinen var vanlig for folk med høyt blodtrykk, men nyere medisin erkjenner at hodepine og blodtrykk er ikke nødvendigvis knyttet. Hodepine er ikke en nøyaktig vurdering av blodtrykk helse.

Diagnose

Alle bør ha sin blodtrykket kontrolleres regelmessig under lege eksamener. Hvis du har høyt blodtrykk risikofaktorer som familiehistorie eller fedme, bør du ha blodtrykket kontrolleres oftere. Hvis du opplever vanlig hodepine, er blodtrykket bare én mulig årsak.

Forebygging / løsning

Tren regelmessig og spise sunt, inkludert lav-fett protein, rikelig med frukt og grønnsaker, hele korn og matvarer rike på omega-3 fettsyrer og samtidig begrense natrium inntaket. Det er også viktig å slutte å røyke, begrense alkoholforbruket og redusere stress.

Diabetiker Hodepine Symptomer

Diabetiker Hodepine Symptomer


Smerte på den ene siden av hodet er en migrene. Smerte på begge sider av hodet er en hodepine. Personer med type 2 diabetes er utsatt for å få både migrene og hodepine. Mild hodepine er vanlig. Plutselig intens hodepine eller migrene når du er diabetiker betyr at du trenger å kontakte lege umiddelbart.

Glaukom

Personer med type 2 diabetes er mer utsatt for å få glaukom enn ikke-diabetikere eller type 1-diabetikere. Symptomer er en piercing hodepine sentrert i øyet, tåkesyn og se merkelige blinker eller flekker av lys.

Stroke

Diabetikere er utsatt for blodpropp. Hjerneslag symptomer inkluderer en forferdelig hodepine eller migrene, svimmelhet, nummenhet i beina, sløret tale og den ene siden av ansiktet hengende.

Diabetisk koma

Dette er potensielt dødelig. Det begynner som en forferdelig hodepine med forvirring, økt tørste, økt vannlating og svimmelhet.

Bivirkninger

En diabetiker kan ikke være i stand til å håndtere visse medisiner som steroider, Avandia eller antidepressiva er kjent for å ha folk opp i vekt. Dette ville føre til diabetisk koma symptomer.

Infeksjoner

Enhver form for infeksjon kan være årsaken til migrene eller dårlig hodepine. Infeksjonen må behandles med en gang.

Hvordan Test for Blodpropper

Hvordan Test for Blodpropper


Blodpropper begynner vanligvis i bena, men kan også dannes i andre områder av kroppen, som for eksempel armer og hjerte. Hvis disse klumper flytte fra sin opprinnelige posisjon, kan de bevege seg gjennom kroppen en inn i lungene. Selv om mange tilfeller av blodpropp er ikke dødelig, dersom ikke diagnostisert og behandlet på en riktig måte, kan de få alvorlige helsemessige konsekvenser.

Bruksanvisning

•  Få en Venografi. Denne testen er en smule kompleks og invasiv, men kan brukes til å detektere propper og blokkeringer forårsaket av klumper på ethvert punkt i armer og ben. Under testen blir et kateter innført i en vene enten i foten eller ankelen, og et fargestoff injiseres deretter, slik at blodkaret mer synlig før røntgen er tatt.

Motta en ultralyd. Dette er en ikke-invasiv test som er nøyaktige for diagnostisering av blodpropper bak kneet eller i låret, men ikke i områder under kneet. Under testen kalles en enhet en transduser blir brukt til å avgi høyfrekvente lydbølger direkte over venen mistenkt for å inneholde blodklumpen. Bølgene blir så reflektert tilbake til enheten og oversatt til et bevegelig bilde på skjermen.

gjennomgå en MR. På grunn av bekostning av denne testen, er det generelt reservert for pasienter med spesielle omstendigheter, slik som gravide kvinner, eller de som nyrer kan ikke være i stand til å håndtere det fargestoff som brukes i andre tester. Under en MR, er kraftige magnetfelt og radiobølger brukes til å produsere bilder av bestemte områder av kroppen, bidra til å påvise blodpropper i disse områdene.

Motta en blodprøve. De brukes for pasienter som har opplevd mer enn ett problem med blodpropp eller som har en familiehistorie med dem. Disse testene hjelpe finne eventuelle genetiske avvik i blodet som kan avgjøre en clotting problem som krever livslang behandling med blodfortynnende medisiner.

gjennomgå en lunge angiografi. Denne testen er vanligvis lagret som en siste utvei og brukes når andre tester har ikke klart å påvise blodpropp. Dette er på grunn av høy risiko forbundet med prosedyren. Det er en test som har vist seg nøyaktig for detektering av blodpropp i lungene, og blir utført ved innføring av et kateter i en stor vene, vanligvis i lysken, som deretter er skrudd inn i pulmonære arterier og gjennom hjertet. Et fargestoff injiseres deretter inn i kateteret, og røntgenbilder tatt som fargestoffet går gjennom arteriene, inn i lungene.

Hvordan er Blodpropper diagnostisert?

Når du mottar en skade eller gjennomgå en operasjon, blodplater og kjemikalier kjent som koagulasjonsfaktorer i blodet bidra til å gjøre din blodpropp eller klebes sammen for å stoppe blødningen din. I noen tilfeller går denne mekanismen forkjært, noe som resulterer i blodpropper danner innenfor blodkar, posing alvorlig risiko hvis blodpropp reiser til ditt hjerte, lungene eller hjernen. Heldigvis kan en rask diagnostisering sterkt redusere disse risikoene.

Funksjoner

Det første trinnet i å diagnostisere en blodpropp er erkjenner de tegn og symptomer på tilstanden. Etter symptomene er anerkjent, leger utføre ulike diagnostiske tester for å finne blodpropp.

Symptomer

Blodpropp i lungene eller hjertet vanligvis forårsake brystsmerter og kortpustethet, mens en blodpropp som har reist til hjernen din er sannsynligvis vil føre til nummenhet på den ene siden av kroppen din. I bena, symptomer på blodpropp omfatter hevelse, ømhet rundt en av venene, skarp smerte når du bøye foten oppover, rødhet, varme, verkende eller tetthet i leggen din når du går og utvidelse av venene.

Typer av diagnostiske tester

Testene som brukes for å påvise blodpropp omfatter røntgen, MRI eller MR, datastyrt tomograpy (CT) skanner og ultralydundersøkelser. Dersom blodproppen er sannsynlig i ditt hjerte, kan legen din også bestille et elektrokardiogram, ifølge MediResource.

Time Frame

De diagnostiske tester som brukes for å diagnostisere blodpropp vanligvis ta mellom 30 og 60 minutter å fullføre, i henhold til St. Lukes Hospital. Normalt trenger du ikke mottar resultatene av diagnostiske hvile umiddelbart.

Tolkning

Testene som brukes til å diagnostisere blodpropp produsere bilder av strukturer i kroppen din, som en radiolog studier for tilstedeværelsen av blodpropp. Hvis en blodpropp ligger, melder radiologen blodpropp med legen din, slik at en behandlingsplan kan være utformet for å bryte opp blodpropp.

Informasjon om Blodpropper

Den medisinske termen for en blodpropp er trombe. Blodpropp dannes når det er skade på slimhinnen i en blodåre.

Venøs trombose

En blodpropp som dannes i en vene kalles venøs trombose. Denne type av koagel, forårsaket av immobilisering, slik som den som ofte resulterer fra kirurgi og graviditet, forhindrer musklene fra kontrahering og presser blod gjennom venene tilbake til hjertet.

Arterielle tromber

Arterielle tromber er forårsaket ved dannelse av blodpropper i arteries.They skyldes oppbygging av plakk. Risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og perifer karsykdom er assosiert med arteriell tromber.

Blodpropp i hjertet

Blodpropp kan også dannes i hjertet når det slår ikke riktig. Blod kan bli stillestående langs hjertets vegg og danne blodpropper. Denne tilstanden er ofte sett etter et hjerteinfarkt.

Risiko

Det er flere risikofaktorer som kan øke sannsynligheten for blodpropp. Disse inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, røyking og en familiehistorie med blodpropp.

Symptomer

Symptomer å se etter, særlig i armer, ben eller føtter, inkluderer hevelse, rødhet, ømhet eller smerte over en blodåre, en skarp smerte i området, utvidelse av en blodåre og en kjedelig verkende smerter.

Danger

Når blodpropp bryte ut eller blokkere blodstrømmen, kan de utgjør umiddelbar fare og kan bli fatal. Hvis brystsmerter, blodig spytt eller åndenød Tilkall straks hjelp.

C4 og C5 nerveskader Symptomer

Den C4 og C5 er nervegrupper som ligger i den menneskelige kroppen langs baksiden av halsen. Det er lett å skade disse områdene gjennom stress, fysisk aktivitet og daglige aktiviteter som å vri på feil måte. De med en skade i dette området oppviser en rekke symptomer.

Pustevansker

De med skader på C4 og C5 har ofte vanskeligheter med å puste og å ta i et dypt åndedrag. I noen tilfeller, personen faktisk ikke kan puste uten hjelp av en respirator.

Lung Problemer

Symptomer på C4 og C5 nerveskader omfatter lungeproblemer, som lungene fylles med galle og sekreter. Personen kan hoste hardt og ofte mens du fremdeles følelsen som om lungene var fulle.

Blodpropper

Blodpropp er et symptom på nerveskader. Dette manifesterer vanligvis i de første dagene etter skaden og er behandlet med spesielle antikoagulerende medisiner.

Muskelkramper

De med C4 eller C5 nerveskade viser ofte symptomer assosiert med muskelkramper. De mister evnen til å kontrollere sine muskler og reflekser.

Smerte

Disse personene har symptomer assosiert med smerter, spesielt i sine muskelgrupper. Smerten er ganske intenst og noen ganger føles som muskelen er varmere enn resten av legemet.

Nummenhet

Nummenhet i de deler av kroppen, særlig skulderen, er vanlig med C5 nerveskader. Det er ikke alltid vanlig i C4 skade, men likevel sannsynlig.

Medisinsk behandling for dårlig sirkulasjon

Dårlig sirkulasjon kan føre til mange komplikasjoner, inkludert smerte i ekstremiteter, hjerteinfarkt og hjerneslag. Den vanligste årsaken er plakk. Dette problemet markerer perifer karsykdom eller perifer vaskulær sykdom. Du kan behandle dette problemet medisinsk men visse livsstilsvalg faktor i tillegg.

Bestemme Behandling

Ifølge eMedicine Helse, forbruker helseinformasjon nettstedet, avhenger behandling av den underliggende årsaken til tilstanden din, så vel som andre individuelle faktorer.

Målet med behandlingen

Behandlingen virker å ta symptomer på tilstanden --- oftest smerter kalles intermitterende claudicatio, og for å redusere buildup på blodårene som forstyrrer normal sirkulasjon, ifølge Mayo Clinic.

Medisinering

Medisiner for å løse perifer karsykdom inkluderer de som er rettet mot høyt kolesterol, lavere blodtrykk, administrere blodsukkeret, forebygge blodpropp og lindre symptomer på claudicatio intermittens.

Prosedyrer

Prosedyrer for å løse perifer karsykdom inkluderer angioplastikk (blåse en ballong i arterien for å utvide den), setter inn en stent for å holde en arterie åpen, atherektomi (fjerne plakk fra blodåreveggen), og kirurgi for å omdirigere blodstrømmen fra ødelagte årer til sunnere seg. Ifølge eMedicine Health, er kirurgi sjelden og reservert for alvorlig sak som ikke svarer til andre behandlinger.

Egenomsorg

Egenomsorg spiller en svært viktig rolle i å håndtere denne tilstanden. Du kan oppnå optimal arterie helse ved å slutte å røyke, overvåking av kolesterol og trene regelmessig, ifølge Mayo Clinic.

Post galleblæreoperasjon Problemer

Post galleblæreoperasjon Problemer


Fjerning av galleblæren kalles kolecystektomi. Det kan utføres tradisjonelt, med en fem på åtte tommer innsnitt eller laparoskopisk. Laparoskopisk kirurgi innebærer flere svært små snitt. En laparoskop (et lite, tynt omfang) settes inn gjennom en av snittene for å tillate kirurgen å se, og andre kirurgiske verktøy er satt inn gjennom de andre åpninger. Uansett type kirurgi kan føre til problemer etter operasjonen.

Kvalme / oppkast

Kvalme og / eller oppkast kan forekomme som følge av smertestillende medikamenter du tar. Noen mennesker er følsomme for visse stoffer og er ikke i stand til å tolerere dem. I noen tilfeller kan ta dem med mat lindre disse symptomer. Kvalme og oppkast kan også være forårsaket av endringer i maten du spiser. Umiddelbart etter operasjonen vil du mest sannsynlig være på en flytende diett, og dette kan noen ganger føre til magesyke.

Blodpropp

Blodpropp kan uventet resultere etter enhver operasjon. Blodpropper er forårsaket når blodet ikke klarer å sirkulere riktig som et resultat av å være begrenset til seng for lange perioder. Hvis du har tradisjonell kirurgi, vil du sannsynligvis bli pålagt å bo minst én natt på sykehuset. I dette tilfellet, bør du være utstyrt med trykkstrømper for å hindre blod fra pooling i bena som reduserer risikoen for blodpropp.

Symptomer på et ben clot omfatter hevelse, rødhet, smerte og varme i området av blodpropp. De kan vanligvis behandles med smertestillende medikamenter som paracetamol eller ibuprofen og varm komprimerer.

Pain

Du kan ha smerter på stedet av såret ditt (r) med hevelse og rødhet. Dette kan behandles med smertestillende medikamenter og aktuelle salver for å lindre smerten. Du kan oppleve magesmerter på grunn av gass, halsbrann og oppblåsthet. Galleblæren lagrer overflødig galle som produseres av leveren og regulerer sin utgivelse. Når galleblæren er fjernet, kan gallen ikke slippes riktig mens noen matvarer vanskelige å fordøye og som resulterer i disse problemene.

Forstoppelse / Diaré

Forstoppelse og diaré er noen ganger problemer etter fjerning av galleblæren på grunn av den uregulerte utgivelsen av galle. Det mest vanlige problemet er forstoppelse, forårsaket av for lite galle. Øke fiber inntak kan bidra til å avlaste dette problemet. Diaré er forårsaket av for mye galle i tykktarmen, og noen mennesker kan finne det nødvendig å gå på do umiddelbart etter å ha spist. Dette kan behandles med over-the-counter loperamid (Immodium AD) eller med reseptbelagte medisiner som kolestyramin, som forsinker opptaket av gallesyrer.

Betraktninger

For å unngå problemer med fordøyelsen følgende galleblæren kirurgi, bør du følge visse kosttilskudd retningslinjer, for eksempel spise en lav fett, høyt fiber diett og unngå mat som melke, søtsaker, fet mat og koffein. Galleblæren angrep nettsiden gir en diett for post galleblæreoperasjon som inkluderer mat som er nyttig og de som bør unngås.

Informasjon om et massivt hjerneslag

Et massivt hjerneslag oppstår når blodtilførselen til hjernen blir avbrutt. Dette skjer enten på grunn av en blokkerte blodkar eller et sprukket blodkar. Når hjernen ikke mottar blodet, og det er behov for oksygen, blir cellene ødelagt. Når et massivt hjerneslag oppstår, kan effekten være ødeleggende; lammelse på den ene siden av kroppen din, og ikke være i stand til å snakke, henfalle til koma og død kan resultere fra denne ødeleggende tilstanden. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, slag er den tredje største dødsårsaken i USA

Hjerneinfarkt

En iskemisk hjerneslag er mer vanlig av de to typer. Det er et resultat av en blodpropp som utvikler seg i et blodkar som sender blod til hjernen. Blodpropp er vanligvis symptomer på andre underliggende problemer som for eksempel åreforkalkning grunn av diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller røyking. Andre årsaker til en iskemisk massivt hjerneslag er hjerteklaffproblemer, uregelmessig hjerterytme, hjerteinfarkt og blod-clotting lidelser.

Hemoragisk Stroke

En annen type av massive hjerneslag er en hemoragisk slag, som er kjennetegnet ved blødning i hjernen. Denne typen massive hjerneslag kan skyldes kroniske problemer som høyt blodtrykk eller en sprukket cerebral aneurisme. Denne type hjerneslag kan også bli utløst av problemer med betente blodkar som følge av sykdommer som syfilis, tuberkulose, Lyme sykdom og generelle blodproppsykdom.

Typiske symptomer

Symptomer assosiert med et massivt hjerneslag kan skje ganske plutselig og kan ikke vare lenge. Normalt vil du legge merke til symptomer som oppstår på bare én side av kroppen. Plutselig nummenhet, svakhet eller problemer med fokus syn på den ene siden av kroppen kan alle være symptomer på en massiv hjerneslag.

Søker øyeblikkelig medisinsk hjelp kan redusere sjansene for lidelse en annen slag. Andre symptomer å se opp for er en plutselig, sever hodepine, sløret tale, svimmelhet, forvirring eller problemer med å gå. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart for å redusere de langsiktige effektene av et massivt hjerneslag.

Behandling

Heldigvis finnes det en rekke behandlingstilbud for massive slagpasienter. De gjør det mulig for pasienter å leve veldig normale liv, spesielt hvis de får behandling med en gang. En iskemisk hjerneslag kan behandles umiddelbart med blodpropp oppløsende medisin og medisiner for å bidra til å regulere blodsukkernivået og eventuelt feber som kan være til stede. Hemoragisk slag krever medisiner for å kontrollere blodtrykket, feber, hevelse og blodsukkernivået. Sever blødning i hjernen eller et slag forårsaket av en sprukket aneurisme kan kreve kirurgi for å kvitte seg med blod eller fikse aneurisme.

Forebygging

Visse sykdommer og usunne vaner kan øke sjansene dine for å ha en massiv hjerneslag. Du bør sjekke for å se om du har høyt blodtrykk. Det er viktig å ha en lege sjekke deg for høyt blodtrykk siden mange ganger er det ingen symptomer før det er for sent. Mange vet ikke engang klar over at de har høyt blodtrykk før de lider av et slag. Livsstilsendringer og medisiner er vanligvis alt som er nødvendig for å holde blodtrykket i normalområdet.

Få testet for diabetes. Dette er en annen tilstand som kan gå ubemerket før du er i avanserte stadier av sykdommen. Personer som er overvektige eller har en historie med diabetes i familien bør spesielt få testet.

Har kolesterolnivået testet og følge en lav-kolesterol diett hvis nivåene er for høye.

Røyking kan øke sjansene dine for å få slag, spesielt hvis du har en familiehistorie med slag. Røykestopp kan redusere risikoen.

Trene og gå ned i vekt hvis du er overvektig. Følg Food Pyramid spise modell på mypyramid.gov, spise mindre porsjoner og redusere inntaket av salt og sukker. Disse trinnene kan redusere sjansene for å utvikle et slag. Spise et sunt kosthold og trening kan bidra til å forhindre mange av de andre risikofaktorer som overvekt, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes.

Knee Øvelser for en Menisk Tear

Menisken er en fleksibel halvmåne av fibrocartilage som puter kneet. En rift i menisken er en vanlig skade som vanligvis oppstår når kneet er vridd eller merkelig slått mens beinet er bøyd. Alternativt kan menisken bli revet gjennom slitasje, en degenerativ situasjonen mer vanlig blant eldre mennesker. Menisk tårer kan føre til smerter og betennelse i kneet, symptomer som har en tendens til å øke når kneet er tatt i bruk. Ved å trene musklene rundt kneet, du øke den samlede styrken av felles, redusere oddsen for en gjentakelse lovbrudd.

Straight leg reiser

Skånsom nok til å brukes som en del av en postoperativ utvinning programmet, kan denne enkle øvelsen brukes til å styrke musklene i hofter, lår og knær. Begynn med å ligge på ryggen, flatt på gulvet. Ta med uskadde kneet mot overkroppen din, bøye den 90 grader og trykke foten mot gulvet. Utvid skadet benet fullt. Deretter løfter den utvidede beinet opp fra gulvet, heve det ca 6 inches. Hold benet i luften i åtte sekunder, og deretter sakte returnere det til den opprinnelige posisjonen. Gjenta minst 10 ganger, øke antall repetisjoner som ytelsen blir bedre.

Liggende hamstring curls

Hamstring er en sene som brukes av både hofteleddet og kneleddet, hjelpe beinet å bøye og bøy når du går eller kjører. På denne måten, spiller hamstring en avgjørende rolle i de fleste daglige aktiviteter, og er derfor svært viktig å konsentrere seg om når de jobber for å pleie kneet. For å utføre liggende hamstring curls, begynne med å knele på et flatt underlag. Plasser en manual mellom føttene. Velg en vekt som er mellom 1 og 10 kg., Avhengig av ditt nivå av form. Når vekten er i posisjon, flytter overkroppen fremover til du ligger flatt på magen. Ved å bruke føttene til å holde vekten, bøy knærne og i bena mot ryggen din. Returner bena til sin opprinnelige posisjon. Gjenta minst 12 ganger.

Stående Heel Heiser

Denne øvelsen fokuserer på musklene i leggen. Det forbedrer tilstanden av kneet, og bidrar til å gi definisjonen til kalver ved å arbeide hoved muskelen på baksiden av leggen, gastrocnemius. Begynn med å stå med føttene skulder bredde hverandre og deretter sakte løfte deg selv opp, skiftende vekten på ballene dine føtter. Hold denne posisjonen i to sekunder og senk deg til startposisjon. Gjenta så mange ganger som mulig. For å gjøre øvelsen mer utfordrende, holder vekter i hendene eller begynne med tærne på et trinn eller blokk.

Blood Clot Informasjon

Blodpropp skjer for en grunn: Det stopper blødningen når et blodkar har blitt skadet. Imidlertid kan blodpropper utvikle seg i fravær av blødning, forårsaker potensielt alvorlige helsekonsekvenser. Når en blodpropp blokkerer blodstrømmen til vitale organer, kan vevsskade og død resultatet. Symptomer på blodpropper kan variere avhengig av hvor i kroppen det oppstår blodklumpen. Behandling er med antikoagulerende medisiner.

Risikofaktorer

Mange faktorer øker sannsynligheten for blodproppdannelse, inkludert en familiehistorie med blodpropp, visse hormonelle medisiner, hjerteinfarkt, graviditet, hjerneslag, siste kirurgi, langvarig sitting, sengeleie, nyere historie et brukket bein eller traumatisk skade, og fedme . The US Department of Health and Human Services sier at folk over 65 år, personer som blir behandlet for kreft, og alle utstyrt med en medisinsk port er også en økt risiko for å utvikle blodpropp.

Symptomer

Symptomer på en blodpropp er avhengig av hvilken del av kroppen blir påvirket. Advarsel tegn som kan tyde på blodpropp inkluderer kortpustethet; plutselig svakhet i ansikt, bein, eller arm; trykk eller klemme smerter i brystet som varer lenger enn tre minutter; tåkesyn eller dobbeltsyn; problemer med å bruke eller forstå tale; eller smerter i brystet som strekker seg til armen, skulderen, tenner, kjeve eller tilbake. Andre symptomer kan være hoste; en rød eller hoven område i armen eller beinet; intens bankende eller brenning i fotsålene eller håndflaten; eller en kronisk hodepine.

Behandling

Initial behandling av en blodpropp er typisk med antikoagulerende medisiner. Disse medikamentene tynne blodet for å hindre den fra clotting. En typisk behandling vil gå slik: For første uken etter diagnosen, er en antikoagulant heter heparin gis ved injeksjon. En annen antikoagulant kalt warfarin er tatt muntlig. Etter en uke, er det heparin vanligvis avviklet, men behandling med warfarin kan fortsette i flere måneder.

Både heparin og warfarin kan gi bivirkninger, inkludert en økt risiko for alvorlig blødning. Alle som tar disse medisinene skal ha en medisinsk varsle armbånd og gi behandling leger medisinen detaljer, inkludert dosering informasjon, før under behandling eller kirurgi for noen annen helsetilstand.

Advarsel

Blodpropper som dannes i dype vener utgjør den største risikoen for død. Disse kan bryte løs og reise gjennom sirkulasjonssystemet til andre områder av kroppen. Hvis dette skjer, kan en potensielt livstruende komplikasjon utvikle. Når en blodpropp reiser til hjertet, kan et hjerteinfarkt oppstår. Dersom et koagel når hjernen og blodstrømmen stopper, fører det et slag. Propper som reiser til lungene, kalt lungeemboli, kan slutte å puste og føre til døden.

Forebygging

Forebygging av blodpropp innebærer å bevege seg rundt så snart som mulig etter operasjonen, å miste vekt, få rikelig med mosjon, og tar skritt for å redusere høyt blodtrykk. Sittende i lengre perioder kan også føre til blodpropp, så det er en god idé å prøve å få opp og strekke på bena når du flyr, tar en lang biltur, eller arbeider ved en pult i mange timer. Slutte å røyke, spesielt for de over alderen 35 år og for de som tar hormonelle medisiner, kan betydelig redusere risikoen for blodpropp dannelse. Iført kompresjonsstrømper, flytte rundt i perioder med inaktivitet og utføre leg raises kan også bidra til å redusere risikoen for blodpropp.

Definisjon av Bone Spurs

Bein anspore er en medisinsk tilstand preget av utviklingen av ekstra ben på ben. Medisinsk, er bein spurs betegnes som osteofytter. Mennesker som har leddgikt forholdene er ofte mer tilbøyelige til å få bein spurs, som også kan forekomme på grunn av den naturlige prosessen med å bli eldre. Bone spurs kan også oppstå på grunn av en skade eller medisinsk tilstand. Ofte bein spurs påvirke ledd og kan hindre bevegelse og forårsake alvorlig ubehag.

Bone Spurs Definert

Bein sporer er bony fremspring som er dannet langs utsiden av benene. Bone spurs kan danne hvor som helst i kroppen, og vanligvis oppstår der to bein koble til. Bone spurs kan også oppstå der leddbånd og sener møte bein. Bone spurs av seg selv er ikke smertefull. Men når bein spurs berørings tilstøtende nerver og bein, ubehag er ofte følt.

Årsaker

Bone spurs kan oppstå på grunn av betennelse eller rubbing av et bein over tid. Vanligvis er det et lag av brusk som dekker bein der de kommer til å danne et joint. Når brusken eroderer, bein da ha noe for å beskytte dem fra å gni mot hverandre. Denne betennelsen fører til at cellene som skaper bein til å vokse mer bein rundt i området, noe som skaper et bein anspore.

Symptomer

Ofte vil folk ikke innser at de har bein spurs til en annen tilstand avslører det. Hvor i kroppen din bein spurs oppstå vil avgjøre om det er noe ubehag eller andre symptomer. Bein sporer kan vokse i alle ben i det menneskelige legeme. De vanligste stedene å få bein spurs er hælen, rygg, kne og nakke. Hvis bein sporer er til stede i foten, kan de resultere i ubehag i foten, som også kan være sensitive og oppblåst. Walking vil bli hardest tidlig på dagen. Det skyldes det faktum at under lange perioder med lediggang, når man sover, nervene har en sjanse til å hvile mens det er ikke noe press blir satt på foten. Imidlertid, når man oppstår og setter press på hælen for første gang av dagen, blir tvunget inn i det sylindriske ømme vev og nerver. Hvis en spore vokser i ryggen, kan en spore presse nerver for å skape ubehag rundt området blir berørt. For et bein anspore i kneet, symptomer inkluderer problemer med å bøye eller flytte ett ben. Tegn på et bein anspore i nakken inkluderer tetthet og ubehag i rygg og nakke. Ofte et bein anspore i nakken gjør det vanskelig å svelge eller ubehagelig å puste fordi en spore kan begrense flyten av blod til hjernen.

Diagnose

En diagnose av et bein anspore starter ofte med et besøk til en lege, som vil gjøre en fysisk undersøkelse og be om medisinsk historie og problemer om det berørte området. Legen vil undersøke leddene i spørsmålet, og gjør en rekke tester for å måle omfanget av bevegelse, og finne ut hvor mye ubehag er følte med bevegelse. Legen vil også undersøke musklene rundt det berørte området. Avhengig av eksamen, kan legen bestille en mer utførlig måte å sjekke for bein spurs. Dette vil inkludere radiologi tester som en X-ray, MR, ultralyd bilde, eller CT scan.

Behandling

Hvis bein spurs ikke såre deg eller hindre bestemt bevegelse, er ingen behandling nødvendig. Men hvis bein spurs forårsaker ubehag, er det en rekke behandlinger tilgjengelig. Behandling avhenger ofte av hvor bein spurs er plassert. Behandling kan omfatte fysioterapi, stretching, dype vev massasje, slippe vekt, anti-inflammatorisk medisin, avslapning og varme / is terapi. Andre behandlinger inkluderer steroider og vannaktiviteter som svømming eller vannaerobic for å øke styrke og fleksibilitet. Når ingen andre behandlinger som fungerer og smertene er så alvorlig at det hindrer daglige levende, kan operasjon være nødvendig. Bone spurs kan deretter fjernes kirurgisk.

Slik behandler TIA

Slik behandler TIA


TIA (TIA) oppstår når en blodpropp midlertidig tresko arterien, forårsaker ingen blodet å strømme til hjernen. Som et resultat av slag-lignende symptomer brått forekommer. Det varer bare for en kort stund uten å etterlate varige skader. I de fleste tilfeller, tegn og symptomer forsvinner i løpet av en time; men de kan også vare i opptil en periode på 24 timer. Slike slag-lignende symptomer kan omfatte plutselig ensidig svakhet og nummenhet i ansikt, armer, og underekstremiteter, en brå tilsløring av tale, og plutselig forvirring eller problemer med å forstå andre. Plutselig dobbelt syn eller blindhet på ett eller begge øyne kan også forekomme sammen med plutselig sterk hodepine, og problemer ambulerer på grunn av en brå tap av balanse og koordinasjon. TIA (TIA) er som et mini-slag, selv om det ikke medfører noen varig effekt, bør det likevel bli betraktet som en alvorlig sak. Det fungerer som en melding om at noe er galt med systemet ditt, og at du kan være en kandidat for et stort slag. Så hvis noen av symptomene er observert, sørg for å varsle lege umiddelbart for umiddelbar diagnose og behandling.

Bruksanvisning

•  Ta noen lege foreskrevet medisiner. Aspirin er for det meste stoffet av valg når det kommer til en platehemmende middel. Det hindrer fremtidig hjerneslag ved å gjøre blodplatene mindre klebrige å unngå dannelse av blodpropper. For symptomer på forbigående iskemiske anfall som gradvis øker, en alternativ platehemmende medikament kalt klopidogrel bisulfate (Plavix) eller tiklopidin (ticlid), kan administreres.

Kontakt legen din og planlegge en carotis ultralyd for å finne ut om du opplever innsnevring av carotis (stenose). Hvis resultatet viser at arterien har falt, henvise til en kirurg til å utføre en operasjon kalt endarterectomi. Denne fremgangsmåten involverer fjerning av fettsyrer eller plakk som er akkumulerende rundt overflaten av arteriene. Et annet alternativ operasjon er kjent som carotis angioplasti. Dette er en prosedyre som innebærer å bruke en ballong-lignende enhet for å åpne opp tette arterien og deretter sette inn en smal metall eller plast rør inne for å holde den åpen.

Pass på hva du spiser. Å spise sunt er en av de beste måtene å håndtere TIA. Forbruker mer fiber, grønnsaker og frukt, er tilrådelig å opprettholde et sunt kosthold og vask av dødelige fett som disponerer propper.

Øvelse for å opprettholde en sunn vekt. Dette er en utmerket metode til å smelte bort fett. Øvelsen vil holde deg trygg fra å ha en annen forbigående iskemiske staver og vil skjerme deg mot slaganfall.

Søk hjelp på å støtte grupper som omhandler røyking og alkoholproblemer. Røyking og alkohol er en av de viktigste risikofaktorene for både TIA og hjerneslag. Så prøver hardt å endre livsstil for å forbedre helsen.

Konstant besøk til legen er nødvendig for å kontrollere kolesterol, blodtrykk og total forfatning. Denne måten, er forebygging av forbigående av iskemiske staver konstant overvåket.

Tips og advarsler

  • TIA (TIA) fungerer som en advarsel av en eksisterende faktor som gjør deg utsatt for å ha hjerneslag. Når noen av symptomene er erfarne, ta kontakt med lege eller eventuelle helsepersonell umiddelbart.

Hvordan effektivt behandle osteoporose

Osteoporose er en skjelettsykdom som gjør at bein skjør og lett ødelagt. En rekke faktorer kan bidra til utvikling av osteoporose, inkludert kjønn, alder, rase, eksponering for østrogen, røyking, alkoholisme, spiseforstyrrelser, steroid-medikamenter, overskytende soda forbruk, og en livslang mangel på kalsium, fosfor, magnesium og annen mineraler. Osteoporose kan føre til ryggsmerter, noen ganger alvorlige; gradvis tap av høyde; brudd i ryggsøylen; og brudd i håndleddet, hofte eller andre bein. Tidlig påvisning er viktig i behandlingen av osteoporose, og en rekke behandlingstilbud er tilgjengelige.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om hormonbehandling. Hormonbehandling var en gang den vanlige måten å behandle osteoporose. Bekymringer om sikkerheten av å ta hormoner langsiktig, imidlertid, og utvikling av nye osteoporose narkotika har gjort hormonbehandling mindre hyppig foreskrevet. FDA har anbefalt at pasienter tar laveste dose mulig over minst mulig tid. Legen din vil kunne fortelle deg om hormonbehandling er et godt valg for deg.

Betrakt to raloksifen, en østrogenagonister / antagonister medisinering Denne type medikamenter er også kalt selektiv østrogenreseptorer modulatorer (SERM) og virker ved å bygge bentetthet og redusere risikoen for spinal frakturer. Det finnes ingen data om andre brudd, men. Bivirkninger inkluderer hetetokter, blodpropp og influensalignende symptomer. Den er tilgjengelig i pilleform, og bør ikke tas av de kvinner med risiko for slag.

•  Prøv de nye bisfosfonater. Fosamax, Boniva og Actonil er i en kategori av legemidler som kalles bisfosfonater som treg benresorpsjon i kroppen, slik at en oppbygging av beinceller som dermed forebygge osteoporose. De er gitt i muntlig form. Disse kan ha bivirkninger, for eksempel gastrointestinale problemer, influensalignende symptomer og problemer med bein i kjeven. Legen din vil fortelle deg om du er en god kandidat til å ta bisfosfonat medisiner.

Spør legen din om kalsitonin. Calcitonin er et naturlig forekommende hormon som hjelpemidler kalsium regulering og bein metabolisme. Det har blitt godkjent for bruk mot osteoporose. Den er tilgjengelig i injeksjon form eller nesesprayform. Bivirkninger kan være rødme i ansiktet og på hendene, kvalme, utslett og hyppig vannlating. Nesespray kan gi hodepine og neseblod.

Diskuter fordelene av parathyreoideahormon for osteoporose med legen din. En type av paratyroid hormon kalles teriparatid, er godkjent for anvendelse i behandlingen av osteoporose, fordi det bygger ben og øker bentetthet, spesielt i ryggraden. Det administreres med en injeksjon gitt av pasienten på en daglig basis. Det kan bare gis for to år. Bivirkninger inkluderer svimmelhet og leggkramper.

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen


Blodpropp indikerer en svært alvorlig medisinsk tilstand som bør be deg om å søke legehjelp øyeblikkelig. En blodpropp i beinet eller kalv er også kjent som en dyp venetrombose, og selv om det er ikke en uvanlig medisinsk tilstand, kan det være livstruende. Hvis venstre ubehandlet, kan blodpropp bryte ut og reise i hele kroppen og skade lungene, hjertet eller andre organer. Blodpropp har også potensial til å forårsake død. Det er viktig å vite symptomene på dyp venetrombose, slik at du kan være proaktiv om din helse.

Hevelse

Den berørte kalv kan hovne opp og hevelsen kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankel eller fot.

Smerte

Hvis du noen gang har hatt en Charley-hest, så du kan gjenkjenne en lignende kramper eller utstrålende smerter som kan tyde på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Smerte eller kramper kan begynne i leggen, og i likhet med hevelse, kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankelen og foten. Selv om det ikke er en åpenlys smerte, ømhet kan vedvarende kalve indikere nærværet av en blodpropp. Noen ganger kan smertene bare skje når du står.

Misfarging

Symptomer på dyp venetrombose kan inkludere misfarging eller rødhet langs leggen eller hele benet. Huden kan også være varm å ta over det berørte området.

Ingen symptomer

Alarmerende, i mer enn halvparten av tilfellene av blodpropp, er det ingen tegn eller symptomer til å spørre bekymring. Dette betyr at du bør være klar over den potensielle årsaker for dyp venetrombose for å se om du er på en høy risiko og bør du regelmessig gå til legen din for å opprettholde god helse.

Symptomer på en aneurisme bak kneet

Popliteal arterien er funnet bak kneet. En aneurisme er en unormal masse i veggen av en persons arterie. En arterie er et blodkar i kroppen som er ansvarlig for å føre blod fra hjertet til resten av kroppen. Når en aneurisme blir for stort, kan det pop og forårsake indre blødninger. En aneurisme bak kneet kan være vanskelig å oppdage fordi mange pasienter ikke opplever noen store eller merkbare symptomer.

Bakgrunn

Aneurismer bak kneet, ellers kjent som perifere aneurismer, kan danne blodpropper. Når disse blodpropper bevege seg bort fra aneurismer seg selv, kan de hindre at blod strømmer. Aneurismen, hvis stor nok, er i stand til å trykke inn i en annen blodåre eller nerve.

Kul

Den mest åpenbare fysiske tegn på en aneurisme bak en persons kneet er en klump eller brak som kan bli følt gjennom en pulserende sensasjon. Klumpen kan føre til at personen smerte når du trykker på eller når du utfører daglige aktiviteter. Hvis du føler noen form for hevelse eller bump, kontakt lege omgående.

Koldbrann

Når en blodpropp former i kroppen på grunn av aneurisme, kan det føre til begynnelsen stadier av koldbrann. Koldbrann er når vevet dør fordi blodstrømmen er blokkert og næringsstoffer ikke får til dine lemmer. Vev deretter dør og råtner.

Nummenhet

Hvis en aneurisme er stor nok, kan det presse på andre nerver. Denne komprimeringen kan føre til at personen til å føle smerte, svakhet og selv nummenhet i ben eller kne. Nummenhet kan variere fra en følelse av prikking å være ute av stand til å bevege kroppsdelen.

Behandling

Dersom legen mistenker at du har en knehasecyste arterie aneurisme, vil hun gjennomføre en ultralyd. Den ultralyd vil se for å finne nærværet av aneurismen samt bestemme størrelsen og hvor det er plassert. Den beste form for behandling for en aneurisme bak kneet er kirurgi. Leger vil skape et kirurgisk bypass eller ny vei for blodet å strømme. Bypass kan være laget i en viss del av årer eller gjennom en kunstig rør. Dette gjør at blodet til å bevege seg rundt og forbi aneurisme.

Baker Cyste

I mange tilfeller kan en baker cyste samle seg på baksiden av kneet. En baker cyste er en samling av væsker som kan forveksles med en aneurisme. En baker cyste kan dannes når leddet i kneet er betent eller lider av leddgikt Disse cystene kan fungere som en aneurisme og trykk mot venene, som fører til hevelse i beinet og kneet.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?


Renal venetrombose er en sjelden tilstand der en blodpropp former i den renale vene, blokkerer strømmen av blod fra nyrene til hjertet. Dette kan føre til nyresvikt eller en annen tilstand som lungeemboli, hvor alle eller en del av klumpen, bryter av, og reiser seg til lungene. Nedsatt venetrombose vanligvis skjer gradvis hos voksne. Men, utvikler sykdommen mye raskere hos barn og utgjør en større trussel for deres helse.

Symptomer

En person som har nedsatt venetrombose kan oppleve smerter i øvre del av ryggen, en nedgang i urinproduksjon eller har blod i urinen. Brystsmerter og kortpustethet er symptomer som kan oppstå hvis blodpropp har reist til lungene. Andre symptomer inkluderer høyt blodtrykk, feber, en skarp smerte langs en side av kroppen eller en forstørret nyre. Noen mennesker vil utvikle renal venetrombose og ikke har symptomer i det hele tatt.

Årsaker

Dehydrering, som kan redusere blodvolum og forårsake blodpropp, er den ledende årsak til nedsatt venetrombose blant spedbarn og barn. Blant voksne årsakene inkludere noen traumer til ryggen eller magen som fører til arrdannelse, som feller blod i nyrevenen. Andre forhold som kan føre til blodpropp inkluderer nyre svulster i nyrevenen som blokkerer blodstrømmen. Nefrotisk syndrom, en tilstand der nyrene er skadet, er en annen årsak.

Diagnose

En lege kan avgjøre om en pasient har nedsatt venetrombose ved å manuelt sjekke pasientens mageområdet for tegn på en forstørret nyre og ved å lytte til magen med et stetoskop for å oppdage eventuelle uvanlige lyder som kan tyde på en blokkering av blodstrøm i nyrevenen . Blod-og urinprøver kan også avsløre problemene med blodpropp. En pasient som har nefrotisk syndrom kan ha et usedvanlig høyt nivå av protein i urinen, og høye nivåer av kolesterol i blodet.

Ved å søke Emergency Care

Alle som har symptomer på nedsatt venetrombose bør få medisinsk hjelp umiddelbart. Babyer og barn trenger øyeblikkelig hjelp hvis de har feber over 102 grader eller høyere, plutselig hevelse i et ben eller andre symptomer på denne tilstanden. Foreldre bør også se etter tegn på dehydrering. Dette inkluderer gråter uten tårer, ekstrem svakhet, innsunkne kinn og magen og ørhet. Andre faresignaler inkluderer overdreven tørste, mørk urin og tørr munn.

Behandlinger

Intravenøs væske er de typiske behandlinger for pasienter som utvikler nedsatt venetrombose på grunn av dehydrering. I andre tilfeller er behandling fokusert på å forhindre blodpropp fra reiser til lungene, der det være livstruende. Blodfortynnende kan bidra til å jevne ut de propper. Noen ganger vil leger kirurgisk fjerne blodpropp eller den skadede delen av nyrene. De vil da åpne blokkert blodåre ved hjelp av fleksible rør. Noen pasienter vil trenge sengeleie for en stund.