Digidexo.com

urinsyregikt ankel

Hva er årsaken til ankel smerte?

Ankelen er en kompleks felles, som består av mange leddbånd som forbinder beina i føttene til beina i leggen. Siden ankelen støtter kroppen når du står oppreist eller gå, noen problemer med skjøten er sannsynlig å bli følt som ubehag eller smerte mens setter vekt på ankelen.

Forstuinger

En forstuing oppstår når leddbånd i en join - senene som kobler to bein sammen - er trukket for langt og blir helt eller delvis revet. Ankler er en av de mest forstuet ledd, siden en feilplassert skritt eller "rulle ankelen" (stepping på siden av foten) lett kan føre til en forstuing. Basketball og andre idretter som krever mye hopping og raske endringer i retning ofte resultere i forstuinger. En ankel forstuing er svært smertefullt på den tiden av forstuing og vil fortsette å være smertefullt når vekten er lagt på ankelen til den er ordentlig leget.

Tendinitt

Senebetennelse er en tilstand der en sene i kroppen er irritert, vanligvis fra repetitive stress, og blir betent og smertefullt. Achilles sener kjøre langs baksiden av ankelen, og vil føre til ankelen smerte hvis de blir plaget med senebetennelse. Vanligvis en diett av RICE - hvile, is, kompresjon og elevasjon - vil være tilstrekkelig til å roe senebetennelse smerter, etter som normal aktivitet kan gjenopptas.

Stress frakturer

Mens en hårfin eller mer alvorlig brutt bein i foten eller ankelen vil føre til en mye smerte, kan stress frakturer føre til kronisk ankel smerte som er vanskeligere å tilskrive en enkelt hendelse. Stress frakturer er små sprekker eller chips laget i bein fra repetitive stress, som for eksempel å kjøre lange avstander på harde overflater. Stress frakturer kan skape ankel smerte som synes å komme ut av ingenting, fordi smertene er forårsaket av opphopning av stresset i stedet for én traumatisk hendelse.

Gikt

Artritt er kronisk smerte som forekommer i leddene i to former. Artrose er en tilstand som er preget av en gradvis nedbryting av connective leddbånd, noe som fører til mindre stabile ledd og bein som kan gni seg mot hverandre, forårsaker kroniske smerter. Revmatoid artritt er en tilstand som fører til vedvarende hevelse og smerter i et ledd, som være ødeleggende. Leddgikt er vanligvis brakt videre av tidligere skader, som forstuinger og stressfaktorer, samt alder og mangel på riktig ernæring. Kvinner er mer utsatt for leddgikt.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en tredje form for leddgikt som er preget av plutselige anfall av ekstrem svie eller smerte. Gikt ofte påvirker foten og ankelen området, og fører til en høy grad av følsomhet i det berørte området, der selv en lys tøff mai tilfelle smerte. Urinsyregikt er forårsaket av opphopning av urinsyre i blodet, så heldigvis kan gikt ofte forebygges ved å unngå matvarer som gir høy urinsyre i kroppen.

Kilder til ankel Pain

Kilder til ankel Pain


Ankelen er et samarbeids funnet mellom benet og foten som hjelper kroppen til å bevege seg med en jevn gange. En rekke helseproblemer og skader kan føre folk til å oppleve ankel smerter, noe som kan påvirke deres evne til å gå som normalt.

Ankel forstuing

En ankelskade oppstår ofte når ankelen, som kobler bein, bli revet. En ankel forstuing forårsaker smerte, hevelse og stivhet i ankelen.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en felles sykdom som er forårsaket av et overskudd av urinsyre. Personer med sykdommen har ofte urinsyre innskudd i leddene, som kan forårsake betennelser og ømhet i deres ankelen.

Artrose

Osteoartritt er en bensykdom som slites ned brusk, det vev som finnes ved enden av benene som hjelper benene glir mot hverandre. Denne typen leddgikt fører folk til å oppleve muskelsvakhet, hevelse og / eller smerter i og rundt ankelen.

Tendinitt

Tendinitis skyldes slite ned sener, vevet som forbinder muskler og bein i ankelen. Tendinitt, spesielt Achilles senebetennelse, kan føre til hevelse og smerter i hælen og ankelen, ifølge Mayo Clinic.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal tunnel syndrom er en lidelse som er forårsaket av innstramming i tibial nerve nær foten og ankelen, ifølge Footphysicians.com. Personer med denne lidelsen ofte opplever kribling, nummenhet og smerter i en ankel.

Hvordan identifisere årsaken til ankel Pain

Ankel smerter kan være forårsaket av forhold som leddgikt, forstuinger, ubehagelig eller dårlig tilpasset sko, eller sirkulasjonsproblemer, som også kan føre til ankelen hevelse. Du trenger en komplett medisinsk undersøkelse så legen kan identifisere årsaken til ankelen smerte. Det er ting du og legen din kan ta for å finne årsaken til ankelen smerte.

Bruksanvisning

•  Undersøk din ankelen. Du kan legge merke til blåmerker som kunne ha skjedd fra en skade. Det er mulig at du kunne ha skadet ankelen og ikke har lagt merke til det. Noen ganger tar det en dag eller to før du merker en økning i smerter etter en skade.

Se legen din. Du må gå til legen din for en fullstendig fysisk undersøkelse. Ankel smerter kan være forårsaket av skader eller medisinske forhold. Legen din kan bestille den passende tester for å bistå i å identifisere årsaken til ankelen smerte.

Få blodprøver. Spør legen din om blodprøver som kan diagnostisere tilstander som kan forårsake ankelen smerte, som for eksempel gikt. Gikt vil føre til urinsyre i blodet til å stige. Urinsyregikt er en svært smertefull tilstand som kan påvirke anklene.

Spør om røntgen eller MR. Du kan spørre legen din om han føler røntgen eller MR er hensiktsmessig å diagnostisere ankel smerter. Forhold som kan dukke opp er leddgikt, brukne bein og leddbånd eller sener og leddproblemer. Du kan ha skadet ankelen og ikke har innsett det. En skade kan være årsaken til ankelen smerte, og en X-ray eller MR vil bidra til å identifisere den.

Foreslå vaskulær testing. Visse vaskulære tilstander kan forårsake ankelen hevelse og påfølgende smerter. Spør legen din for å bestille tester som kan identifisere en vaskulær tilstand, slik som dårlig sirkulasjon, noe som kan bidra til ankel smerter.

Tips og advarsler

  • Bruk sko som passer. Sko som ikke passer ordentlig kan føre dine føtter og ankler å gjøre vondt.
  • Hvis du får kraftige smerter i ett eller begge anklene, spesielt hvis smertene er ledsaget av hevelse, bør du oppsøke lege med en gang. Dette kan tyde på et hjerte eller nyre tilstand, som krever rask medisinsk intervensjon.

Vrist og ankel smerter

Vrist og ankel smerter


Enten du har lidd en idrettsskade eller er usikker på årsaken, vrist og ankel smerter kan sette en reell bulk i din daglige rutine. Denne typen smerte kan stoppe de fleste fysiske aktiviteter, og inntil skikkelig ivaretatt, kan det føre til ytterligere skade.

Ankel Pain

Smerter i ankelen er vanligvis beskrevet som generelt ubehag, skarpe eller bankende og er ofte forbundet med hevelser. Ankelen kan skade mens resten med smerter som viser betydelig økning i stående, eller ved å rotere foten. Muskler og sener kan også være øm å ta på.

Årsaker

Ifølge University of Maryland Medical Center, er ankel smerter ofte forårsaket av skade som en forstuing, eller leddgikt, urinsyregikt og infeksjon. Pseudogout og gikt er begge tilstander hvor enten urinsyre eller kalsium er deponert i leddene. Alle disse årsaker kan produsere smerte, hevelse og rødhet.

Vristen Pain

Vristen er området på toppen av foten, mellom ankelen og tærne, der lissene på skoene ville hvile. Ubehag kan variere fra en kjedelig verke, svie eller skyting til stikkende smerter og er vanligvis forverret av ineffektiv bue støtte i fottøy. Området kan også vise hevelse, rødhet og være smertefullt å ta på.

Senebetennelse & Flat Feet

Senebetennelse kan føre til vristen smerter og er ofte et resultat av en påkjenning, minor degenerasjon eller en ruptur av senen. Hvis du er en ivrig turgåer eller løper, kan du oppleve senebetennelse. Ifølge Penn State Hershey Medical Center, er Pes Planus også en gjerningsmann av vristen smerte. Pes planus er når buen eller vristen kollapser til poenget med å berøre bakken; Det er referert til som flat fot. Dette er en vanlig tilstand der buen utvikler aldri i ungdomsårene eller faller når folk nå sine 60- og 70-tallet.

Forebygging / Løsninger

For å forebygge skader, slitasje sko som passer ordentlig, og hvis du spiller sport, sørg for at de er designet for den aktuelle idretten. Varm alltid opp før og kjøle seg ned etter noen fysisk aktivitet, og strekke seg for å holde musklene løs og smidig. Gå ned i vekt og bygge muskler for å redusere belastningen på leddene og redusere risikoen for skader.

I tilfelle en ankel eller vrist skade, er det noen innledende skritt du kan ta for å lindre smerte. Over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen sammen med en kald kompress kan redusere smerte og hevelse. Holde foten hevet for å redusere blodstrømmen og stans fysisk aktivitet til smerten forbedrer vil hindre ytterligere skade. Hvis utbruddet av smerte er plutselig og alvorlig, følger en skade eller du har åpenbare hevelse eller feber, må du kontakte en medisinsk faglig for behandling.

Hvordan å gjøre Ankel Pump Øvelser

Hvordan å gjøre Ankel Pump Øvelser


Hvis du har en ankel forstuing eller annen ankelskade, kan du gjøre noen øvelser for å rehabilitere ankelen. En av disse er ankelen pumpe øvelsen. Hvis du har hatt ankel kirurgi, kan du gjøre denne øvelsen rett etter operasjonen, så lenge smertene har sunket nok til at ankelen din kan håndtere det. Følgende trinn viser deg hvordan du gjør ankel pumpe øvelser for å styrke ankelen.

Hvordan å gjøre Ankel Pump Øvelser

•  Sitt på en stol.

Hev benet med den skadde ankelen på en annen stol polstret med en pute eller sofa pute, eller på sengen slik at beinet er i en rett linje.

Hang ankelen utenfor kanten av stolen, pute eller sengen. Du kan også plassere din ankelen på et sammenrullet håndkle slik ankelen henger utenfor kanten.

Ta tå oppover mot taket og ta det ned igjen. Denne bevegelsen skal være smertefri, så ikke løft det noe høyere enn ankelen kan ta.

Gjør denne bevegelsen om og om igjen sakte i ca 15 til 20 sekunder i begynnelsen.

Fortsett øvelsen daglig, og legger litt tid hver dag til du kan gjøre to minutter av denne øvelsen. Etter en stund bør du ha mer utvalg av bevegelse, så løft ankelen så høyt du kan uten å legge smerte.

Hint

  • Lytt til kroppen din og stoppe når ankelen har fått nok. Du ønsker ikke å re-skade ankelen eller gjøre din skade verre.
  • Kombiner denne øvelsen med andre øvelser for å styrke ankelen å gjenvinne styrke, balanse og fleksibilitet som: ankel vendinger, isometriske øvelser (dytte med foten til å plassere kraft på ankelen, arbeider musklene og fikk dem til å trekke seg sammen) og tøyningsøvelser.

Urinsyregikt smerte rette

Urinsyregikt er en type leddgikt som oppstår på grunn av en opphoping av urinsyre i blodet. Når gikt utvikler seg, vil mennesker lider av røde, hovne, smertefulle ledd. Urinsyregikt kan utvikle seg i alle ledd, men er mest vanlig i stortåen. Gikt ofte streik i midten av natten, noe som gjør sove svært vanskelig. Urinsyre er vanligvis oppløst i blod, men det kan bygge seg opp og forårsake gikt når legemet gjør for mye av det eller nyrene ikke er nok til å eliminere fra kroppen. Spise en diett rik på puriner kan også føre til urinsyregikt.

OTC narkotika

Flere over-the-counter medisiner kan brukes til å lindre smerter forårsaket av gikt. Det beste alternativet er vanligvis ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler eller NSAIDs. Vanlige eksempler på over-the-counter NSAIDs inkluderer Advil, Aleve og Motrin eller generiske legemidler Ibuprofen og naoproxen. NSAID virker ved å redusere inflammasjon, noe som igjen vil redusere noen av leddsmerte forårsaket av gikt. Risikoen ved å ta NSAIDs inkluderer magesmerter, magesår og blødninger. Sørg for å snakke med legen din før du bruker NSAIDs for å behandle gikt.

Reseptbelagte medisiner

For folk som ikke får noen lindring fra over-the-counter NSAIDs, resept-styrke narkotika er også tilgjengelig. Disse stoffene virker på samme måte som sine over-the-telleren kolleger, men fordi de er sterkere enn kan være mer nyttig i å gi smertelindring. Andre reseptbelagte stoffet alternativer for behandling av gikt smerte inkluderer steroider som prednison og kolkisin. Begge er effektive for å redusere betennelser og smerter fra gikt, men på grunn av muligheten for å oppleve alvorlige bivirkninger de er vanligvis reservert for bruk i mennesker som ikke kan ta NSAIDs.

Diet

Etter gikt kosthold kan bidra til å forhindre fremtidige gikt fakkel-ups og også lindre smerter og betennelser fra en gikt angrep. Først, folk med gikt bør drikke rikelig med væske for å skylle urinsyre fra kroppen. Gikt lider bør også følge en diett som bidrar til å eliminere puriner, som kan forårsake tilstanden. Puriner er et naturlig stoff som produseres i kroppen og finnes i mange matvarer kilder. De er vanligvis brutt ned til urinsyre, så eliminere dem fra kosten kan bidra til å forhindre gikt. Høy purine matvarer inneholder rødt kjøtt og sjømat og alkoholholdige drikkevarer, spesielt øl.

Hjem Rettsmidler

Noen mennesker med gikt foretrekker å behandle smerte uten å ta noen medisiner. En av de vanligste metoder er soaking de berørte ledd i en ingefær bad for å bidra til å svette ut av urinsyre. For å gjøre en ingefær bad, bare legge en tredjedel av en kopp bakken ingefær til et varmt bad og suge i 30 minutter. Pass på å vaske området grundig etter bløtlegging. En annen vanlig hjem rette for gikt er å legge saften fra en halv av en sitron til et glass med vann og drikker det tre ganger om dagen.

Hives Med ankel smerter

Elveblest er røde hovne renner som vises på overflaten av huden. Ankel smerter er ubehag som utvikler i ankelleddet hvor ben og fot møtes. Elveblest og ankel smerter er vanligvis ikke relaterte forhold.

Hives Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienter med hud elveblest merke renner på ulike størrelser eller renner som rydde opp og sanere i andre områder av huden. Hud elveblest kan forårsake kløe, svie eller smerte opplevelser.

Elveblest Årsaker

Elveblest kan skyldes en allergisk reaksjon på mat, medisiner eller miljømessige allergener som pollen, insektstikk eller latex. Elveblest kan utvikle seg fra frigjøring av histamin i kroppen.

Elveblest Behandling

Elveblest kan behandles med orale reseptfrie antihistaminer som difenhydramin, loratadin eller cetirizin. Leger kan foreskrive sterkere antihistaminer som feksofenadin eller desloratadin eller perorale kortikosteroider som prednison å behandle alvorlige elveblest tilfeller.

Ankel Pain Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan ankel smerter utvikle seg fra flere årsaker, inkludert gikt, ankelskader eller en form for leddgikt. Ødelagte føtter kan også forårsake ankelen smerte.

Ankel Pain Treatment

Mild ankelskader kan behandles med over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner, hvile og bruke is til ankelen. Alvorlig ankel smerter bør behandles av lege.

Ankel & Foot smerte hos barn

Det kan vekke et barn om natten, eller få en til å halte eller tå-tur i løpet av dagen. Det er mange mulige årsaker til ankel og fot smerter hos barn; noen forsvinner på egen hånd, mens andre krever medisinsk intervensjon.

Growing Pains

Disse smertene vanligvis oppstår om natten. Til tross for sitt navn, de er knyttet til spesielt aktive dager i stedet for vekst, ifølge American Academy of Pediatrics (AAP). Mens mer vanlig i bena, kan voksesmerter presentere seg på føttene. Smerten avtar vanligvis med rubbing / massasje, en varmepute, og / eller over-the-counter smertestillende midler (ibuprofen eller paracetamol).

The AAP råder søker medial råd for "voksesmerter" hvis et barn opplever vedvarende smerte, smerte i morgen eller hevelse, ømhet og rødhet i en felles; leddsmerter knyttet til en skade; eller halthet, svakhet, eller uvanlig tretthet.

Disorders

Toe-walking blant småbarn lære å gå er vanlig og kan føre til et stramt eller smertefull akillessene eller hæl smerter. Når eldre småbarn og barn gå på sine tips-tærne, bør foreldrene ta kontakt med en barnelege som det kan resultere fra en forkortet akillessene eller være et symptom på en underliggende nevromuskulær problem (dvs. muskeldystrofi eller cerebral parese).

Flate føtter, der føttene ikke har normale buer, er vanlig blant barn; de fleste vil ut vokse dem. Flate føtter er vanligvis ikke problematisk; men de kan føre til fot eller ankel smerte hos eldre barn etter overdreven gange eller løping. En podiatrist kan anbefale en hælkappe eller sko innsats.

Skader og infeksjoner

Stress frakturer oftest forekommer hos ungdom engasjert i sportslige aktiviteter. Disse er vanligvis lett å diagnostisere, som smerte oftest setter inn umiddelbart etter skaden og er ledsaget av hevelse og rødhet.

Alvorlig sykdom --- en skade, ikke en sykdom --- er en vanlig årsak til hæl smerter i barn i alderen 8 til 12 (tidlig pubertet). Under vektbærende aktiviteter, kan hæl sener legge for mye press på baksiden av hælen og skadet den. Behandling omfatter glasur hælen (e) og avstå fra den aktiviteten som forårsaket skaden i noen uker til noen måneder.

Infeksjoner i bein eller ledd vanligvis er forårsaket av blodbårne infeksjoner --- ved å tråkke på en infisert overflate med et kutt fots, for eksempel --- og kan forårsake smerte, hevelse, rødhet og smertefull, begrenset felles bevegelse. Disse typer infeksjoner er svært farlig, er så umiddelbar legehjelp nødvendig.

Complex Regional Pain Syndrome (CRPS)

En kronisk tilstand, presenterer CRPS en kontinuerlig, intens smerte --- brenning, hud følsomhet, svette og hevelse --- etter en skade. Snarere enn avtar ettersom skaden leges, blir smertene verre over tid. CRPS vanligvis påvirker en fot eller hånd, og sprer seg til beinet eller armen da. Forskere har ikke bestemt hva som forårsaker CRPS. Noen mener det sympatiske nervesystemet spiller en viktig rolle i å opprettholde smerten; andre mener det er utløst av en immunrespons.

Advarsler

Fot eller ankel smerte kan være helt godartet, eller et symptom på noe alvorlig. Derfor er det viktig å søke medisinsk råd når barnet ditt lider av nye, eller langvarig, til fot eller ankel smerte få en riktig diagnose og, om nødvendig, en behandlingsplan.

Ankel forstuing hos barn

En ankel forstuing oppstår når leddbånd er skadet. Ankelskader er den vanligste typen av forstuing hos barn. I de fleste tilfeller, ankelskader leges på egen hånd i løpet av noen uker, men mer alvorlige forstuinger kan kreve en lengre rehabiliteringsperiode eller kirurgi.

Typer

Ankelskader er klassifisert som et klasse 1, 2 eller 3 forstuing. En Grade 1 forstuing oppstår når leddbånd er strukket for langt. En Grade 2 forstuing oppstår når leddbånd er revet delvis. Og en grad 3 forstuing oppstår når ligament er kuttet helt.

Årsaker

Barn er mest sannsynlig å forstue ankelen når hopping. Under hopping, kan barnet lande så foten er bøyd innover. Denne handlingen kan strekke eller rive ankelen.

Symptomer

Grad 1 stammer er preget av mild blåmerker, ømhet og hevelse. Et barn med en Grade 1 strekk kan ha en mindre slapp. Grad 2 forstuinger er preget av moderat ømhet, hevelse og blåmerker. Et barn med en grad 2 belastningen vil gå med en krykke. Grad 3 forstuinger er ledsaget av kraftig hevelse og smerte, som hindrer barnet fra å sette noen vekt på den berørte ankelen.

Time Frame

En mild forstuing vanligvis helbreder i ca to uker, men Grade 2 forstuinger kan kreve fire uker med utvinning tid. Grad 3 forstuinger kan kreve en måned eller mer av helbredelse tid.

Behandling

Forstuinger er vanligvis behandles ved hjelp av RICE teknikk. Tillat ankelen å hvile, bruke is, vikle ankelen bruker et ess bandasje og heve ankelen.

Ankel Bukseseler til barn

Ankel Bukseseler til barn


Ankel bukseseler, ellers kjent som ankel-fot ortoser (AFO) tjener to formål for barnet ditt. De hjelper barnet ditt gå bedre, og de hjelper forme barnets fot når han lider av foten misdannelser som høye buer, drop fot eller flat fot. Men noen bukseseler fungere bedre for foten forme enn å gå og vice versa. Den beste brace for barnet ditt er avhengig av hans behov.

Soild AFO

Den solide AFO er ideell for å forme barnets fot. Tilstrekkelig stropping og frem binding av barnets ankel holder formen sin fot i riktig posisjon. Siden brace ikke binde sidene av foten, barnets tær står fritt til å flytte og rulle som han går. Den solide AFO tilbyr også en fleksibel passform. Den 10 graders, oppreist frontward banen av bukseseler fungerer perfekt når barnet bærer joggesko. Imidlertid vil konfigurasjonen av denne spenne ikke passe stillinger av alle barn.

Spiral AFO

Selv om spiral AFO er vanskelig å bygge og justere, de tillater fleksibilitet og kan hemme eller støtte bevegelse i en bestemt retning, avhengig av behovene til barnet ditt. Barn som har mistet sin evne til å koordinere sine muskelbevegelser, lider athetoid cerebral parese eller dystoni, noe som fører til muskelkramper og langvarig sammentrekninger av muskler, ofte nytte av spiral Afos.

Hengslet AFO

Den hengslede AFO lett kan passe inn i ditt barns sko og kontrollere en innover rotasjon av foten. Stroppen på baksiden av denne brace, men gjør bare det å bevege seg så langt frem, noe som begrenser kontroll barnet har over hans bevegelser. Av denne grunn, fungerer den hengslede AFO beste for foten shaping, ikke gå.

Dorsiflexion Assist AFO

Den dorisflexion bistå AFO er lik den hengslede AFO bortsett fra at hvis lar barnet ditt til å gå lettere. Den er utstyrt med en fjær inspirert hengsel som bidrar til å løfte foten når barnet plukker foten opp. Selv om det gjør at barnet en mer normal gangart enn den hengslede AFO, den dorisfexion bistå AFO er fremdeles best for foten shaping, ikke gå.

Grunner for Bilateral Ankel Ødem

Grunner for Bilateral Ankel Ødem


Bilateral ankel ødem er en opphopning av overflødig væske i anklene som forårsaker begge bena til å hovne opp. Denne tilstanden er vanligvis ansporet av noe annet, og behandling vil være rettet mot herding den underliggende årsaken.

Milde tilfeller

Milde tilfeller av bilateral ankelødem kan være forårsaket av høy alder, en diett som består av for mye salt, sittende eller bor i en posisjon i en lengre tidsperiode, graviditet, eller menstruasjonssyklusen.

Bivirkninger

Bilateral ankel ødem kan også være forårsaket av visse medisiner. Legemidler kjent som vasodilatorer, eller legemidler som utvider blodårer, anti-inflammatoriske medisiner, og medisiner som inneholder østrogen kan alle føre til ankelødem.

Andre årsaker

Bilateral ankel ødem kan også være et resultat av å være overvektig, et bein infeksjon, åreknuter, eller en skade eller traume til beinet. Insektbitt eller underernæring kan også være den underliggende årsaken bak bilateral ankel ødem.

Alvorlige forhold

Bilateral ankel ødem kan også være ett av symptomene på en mye mer alvorlig tilstand. Disse forholdene omfatter hjertesvikt, nyresykdom, skrumplever, vene skade, eller lymfatisk obstruksjon.

Forebygging / løsning

For å unngå bilateral ankelødem, ikke sitte eller stå på samme sted for lenge. Du kan også være lurt å kutte ned på salt i kosten og unngå tettsittende klær.

Hvordan å holde passe med en brukket ankel

Mosjon og med en brukket ankel er fullt mulig hvis du setter ditt sinn til det. Noen mennesker som bryter deres ankelen kan ta den enkle veien ut og si at trening er farlig med en brukket ankel. Lavere kroppen trening som jogging og sykling er absolutt ut av spørsmålet, men det er ingen grunn til at du ikke kan gjøre overkroppen treningsøkter og nøye overvåke din diett.

Hvordan å holde passe med en brukket ankel

Monitor kostholdet ditt. Lag en liste over mat som du spiser på en daglig basis og tas hensyn til alle usunn mat som du pleier å spise. Prøv å kutte denne maten ut av kostholdet ditt hvis du ønsker å holde deg i form med en brukket ankel. Opprettholde et sunt kosthold er enda viktigere når du har en brukket ankel fordi trener kommer til å bli vanskeligere. Bruk resting metabolic rate kalkulatoren fra Mayo Clinic for å finne ut hvor mange kalorier kroppen din forbrenner på en dag uten trening. Hvis din hviler metabolic rate er 2300 kalorier og deretter prøve å konsumere ikke mer enn 2300 kalorier på en dag hvis du prøver å holde seg i form med en brukket ankel.

Opprettholde din kardiovaskulære kondisjon. Bruk en arm sykkel å heve pulsen din uten å bruke press til din brukket ankel. De fleste arm sykler har pulsmålere som vil tillate deg å se hvor mange kalorier du har brent og hvor høyt du har forhøyet hjertefrekvensen.

Gjør styrke øvelser. Det er nok av overkroppen styrke øvelser som du kan gjøre som vil ikke påvirke din brukket ankel. Bicepscurls, benkpress, skulderpress og triceps extensions er bare noen av de overkroppen øvelser som vil holde deg i form.

Hint

  • Unngå gym workouts som forårsaker noen grad av smerte til ankelen.

Ubehandlet Ankel Edema grunn av hjertesykdom

Fluid beholdt i kroppslige vev fører til hevelse i ekstremiteter kjent som ødem, som forekommer hyppigst i ben, føtter og ankler. The Cleveland Clinic sier hjertesykdom er en vanlig årsak, og hvis den forblir ubehandlet, bare vil forverres.

Identifikasjon

I boken "Heart Disease Symptomer," Dr. Lawrence S. Cohen sier "ødem er et vanlig tegn på hjertesykdom." Han antyder at svelling som forekommer i anklene på kvelden antyder retensjon av salt og vann, et tegn på høyre side hjertesvikt.

Symptomer

I tillegg til hevelse under torso, symptomer på ødem inkluderer strukket eller glinsende hud, abdominal hevelse, og hud som har en slags "smilehull" i flere sekunder etter å ha blitt presset.

Betydning

Ødem oppstår under hjertesvikt som hjertet er svekket i den grad at den er i stand til på riktig måte direkte sirkulasjon gjennom kroppen. Ubehandlet ankel ødem på grunn av hjertesykdom vil bare forverres dersom den underliggende årsaken, hjertesykdom, er behandlet.

Behandling

I tillegg til behandling for hjertesykdom, bør de som lider av ødem redusere sitt inntak av natrium og væske og en lege kan forskrive en vanndrivende (vann pille).

Advarsel

Uansett hva årsaken til ødem, bør enhver hovent område av kroppen beskyttes mot press, skader og ekstreme temperaturer, sier National Library of Medicine. Disse områdene er mer utsatt for skader og infeksjon.

Urinsyregikt behandling kosthold

Urinsyregikt er en ekstremt smertefull form for leddgikt som er forårsaket av en overdreven mengde urinsyre i blodet (hyperurikemi). Urinsyre er produsert ved nedbrytning av puriner, som er naturlig forekommende stoffer i alt humant vev og i mange matvarer. Personer som lider av gikt ofte at å redusere mengden av puriner i kostholdet gir betydelig lettelse fra smerte og hevelse.

Kjøtt

Innmat, som for eksempel lever, nyre, hjerne og brissel, er spesielt høy i puriner, og bør unngås.

Seafood

Noen sjømat, inkludert ansjos, sardiner, sild og makrell, også har svært høy purine nivåer og bør ikke inngå i kostholdet.

Andre Proteiner

Alle former av kjøtt, fisk, fjærkre og bønner inneholder i det minste små mengder av puriner og bør begrenses til 6 oz.per dag. Meieriprodukter, egg, tofu og tempeh er gode alternative kilder til protein.

Alkohol

Alkohol forstyrrer kroppens evne til å fjerne urinsyre og bør derfor unngås eller brukes i svært små mengder.

Væsker

Forbruker seks til åtte usøtet drinker om dagen hjelper til å skylle urinsyre fra kroppen.

Vekt

Å opprettholde en sunn vekt kan også redusere symptomer på gikt som fedme har vist seg å øke produksjon av urinsyre, og øke trykket på leddene.

Hvordan behandle et anfall av urinsyregikt

Hvordan behandle et anfall av urinsyregikt


Urinsyregikt er en smertefull lidelse som oppstår når metabolismen av urinsyre resulterer i salt og syre deponerer seg i blodet og ledd i kroppen. Når en gikt angrep oppstår det kan helt debilitate deg. Men det finnes måter å hjelpe behandle en gikt angrep for å gjøre det litt lettere å holde ut.

Hvordan behandle et anfall av urinsyregikt

•  Øk din væsker. Urinsyregikt kan ofte bli forverret av dehydrering. Hvis du øker inntaket av væske, særlig vann, vil bidra til å skylle de salter og syrer ut av kroppen din som er årsak til angrep for å oppstå.

Hold deg unna alkohol. Alkohol kan også hjelpe forverre en gikt angrep ved å øke mengden av urinsyre blir metabolisert. Dette forlenger salt og syre bygge opp på stedet av gikt berørte området. Alkohol også naturlig dehydrerer kroppen din, noe som virker mot de nødvendige væsker for å skylle salter og syrer ut av kroppen din.

Reduser betennelse. De fleste gikt lider vil bli foreskrevet en anti-inflammatorisk som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) eller kortikosteroider. Disse stoffene målrette området av betennelse å få hevelsen ned. Når hevelsen begynner å avta, kroppen har lettere tilgang til det berørte området for å spyle ut urinsyre biprodukter.

håndtere smerten. Urinsyregikt kan ofte være svært smertefullt. Å ta vare på dette kan du ta en smertestillende som for eksempel Tylenol eller andre paracetamol inneholder tjenester for å håndtere smerten.

Rest det berørte området. Heve det berørte området og gjenværende i en hvilestilling kan redusere tiden det tar å komme seg fra gikt angrep. Putting overflødig vente på det berørte området kan forverre hevelse og kan også øke smerten.

Ice det berørte området. Med jevne plassere en ispose på det hovne området. Dette vil bidra til å lindre smerte, samt bidra til å avlaste hevelse av en gikt angrep.

Urinsyregikt Disease Prevention

Urinsyregikt Disease Prevention


Ifølge National Institute of leddgikt og muskel sykdom, påvirker gikt 275 av hver 100.000 mennesker, som forekommer oftere hos menn enn kvinner. Det kan ramme alle ledd i kroppen, slik som fingre, kne og albue, men vanligvis pasienter viser tegn til gikt i deres stortåen. Forskere har funnet ut at det er flere medisiner tilgjengelig samt kosttilskudd endringer som kan bidra til å forhindre folk fra å bli smittet med gikt sykdom.

Urinsyregikt Disease

Gikt sykdom er en type av artritt som er forårsaket av en opphoping av urinsyre i blodet. For mye urinsyre kan forårsake harde krystaller å dannes, noe som resulterer i svelling og stivhet i en felles. Gikt symptomer kan vedvare i opptil flere uker, eller kanskje bare vare et par dager. Ifølge Lenore Howe fra seekwellness.com, gikt angrep forekommer ofte hos personer som konsumerer store mengder alkohol eller nyte rike matvarer som lever, ansjos eller sjysaus. Forskere har også oppdaget at noen pasienter har en genetisk predisposisjon for gikt sykdom.

Urinsyregikt Disease Prevention

Det er flere forebyggende tiltak som kan iverksettes for å unngå gikt angrep. En av de enkleste måtene er ved å ta medisin foreskrevet av leger som vil redusere mengden av urinsyre buildup i blodet. Dette er vanligvis det beste alternativet for pasienter med en genetisk predisposisjon for sykdommen. Imidlertid vil de fleste ender opp med å ta det for resten av livet.

Endre kostholdet ditt er en alternativ måte å bidra til å forhindre gikt sykdom. Hvis du er overvektig, de fleste leger anbefaler å ta skritt for å gå ned i vekt gjennom et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Folk bør unngå å spise purine rik mat som ansjos, asparges, nyre, lever, sopp og sardiner. Kjøtt er en ekstra mat gruppe som bør reduseres i kosten, siden det er vanligvis rikt på urinsyre danner komponenter. I tillegg anbefaler leger minske alkoholinntak og erstatte det med mye vann. Leger anbefaler å drikke rundt 64 gram vann hver dag for å unngå dehydrering. Mangel på vann i kroppen vil redusere nyrefunksjonen, og kan føre til en opphoping av urinsyre. Folk oppfordres også til å spise en betydelig mengde frukt og grønnsaker, samt frø, korn og nøtter. Svart kirsebær juice er et annet godt middel som noen hevder hindrer gikt angrep.

Urinsyregikt Diagnose

Urinsyregikt er en type leddgikt som oppstår når urinsyrekrystaller dannes i leddene. Urinsyre normalt løses opp i blodet og utskilles via urinen. Når denne syren bygger opp, danner det smertefulle krystaller som forårsaker hevelse i leddene.

Risikofaktorer

Høye nivåer av urinsyre årsak gikt, og visse faktorer tendens til å øke disse nivåene i kroppen din. Overdreven alkoholbruk, medisinske tilstander som høyt blodtrykk og diabetes og slektshistorie alle øke sannsynligheten for å utvikle gikt.

Komplikasjoner

Ubehandlet gikt kan føre til ytterligere medisinske komplikasjoner, for eksempel tilbakevendende gikt episoder, avansert gikt og nyrestein.

Urinsyregikt angrep

En gikt angrep kan oppstå plutselig, vanligvis om natten, og fører til de berørte felles å bli smertefull, rød og føles varmt. Vanligvis affiserte ledd inkludere disse i stortåen, føttene og knærne.

Diagnose

Legen kan utføre noen tester for å diagnostisere gikt. En leddvæske test innebærer å ta en prøve av leddvæske for å se etter krystaller, og en blodprøve vil måle nivået av urinsyre stede.

Behandlinger

Behandling for gikt innebærer generelt behandle symptomene med medisiner, som smertestillende midler og anti-inflammatoriske.

Nyrestein Forholdsregler for urinsyregikt

Urinsyregikt, vanligvis kjent som gikt, er en tilstand der urinsyrekrystaller samles i en felles, ofte en tå joint, forårsaker betennelse og ekstrem smerte. Urinsyregikt utvikler seg som følge av forhøyede urinsyre i kroppen, en tilstand som kalles hyperurikemi. Overflødig urinsyre kan også bidra til dannelse av nyrestein, som igjen kan kompromittere nyrene evne til å skille ut urinsyre, noe som ytterligere forverrer problemet.

Urinsyre

Den skyldige bak gikt og nyrestein, samt andre mindre allment sett forholdene, er for mye urinsyre i blodet ditt. Urinsyre er dannet av legemet for å hjelpe prosessen puriner, som er funnet i en rekke matvarer. Men dine forhøyet urinsyre er ikke bare et produkt av hva du spiser, men også av effektiviteten --- eller mangelen på dem --- av nyrene i å eliminere urinsyre fra kroppen.

Hvis en blodprøve avslører at urinsyre er unormalt høyt, du kjører en svært reell risiko for å utvikle gikt og / eller nyrestein. Normale urinsyrenivå for menn er 3,4 til 7,0 mg / dL (milligram per desiliter) og 2,4 til 6,0 mg / dl for kvinner, ifølge chemocare.com.

Hvis gikt Strikes

Oftere enn ikke, kan du oppdage at du har hyperurikemi når du opplever et anfall av urinsyregikt. Det vil være et klart signal om at tiltak må iverksettes for å redusere urinsyre å redusere sjansene for ytterligere gikt angrep og for å redusere sjansene for utvikling av nyrestein. Selv urinsyrekrystaller er én årsak til nyrestein, er det andre som ikke er relatert til urinsyre.

Høye purine Foods

Hvis du er diagnostisert med hyperurikemi, være oppmerksom på at mens tilstanden er ikke helt en refleksjon av kostholdet ditt, eliminere eller minimere forbruket av høy-purine matvarer kan bidra til lavere urinsyre. Ifølge healthcastle.com, slike matvarer inneholder viltkjøtt, som vilt; sweetbreads, spiselige kjertler av dyr; ansjos, sild, makrell, sardiner og kamskjell; innmat - for eksempel biff nyrer og hjerne - og kjøttekstrakt. Du bør også begrense forbruket av følgende matvarer: asparges, blomkål, tørkede erter og bønner, grønne erter, linser, sopp, spinat, oksekjøtt, svinekjøtt, fjærfe, fisk, skalldyr, havregryn, hvetekli, hvetekim og alkoholholdige drikkevarer.

Medisiner

Kosten modifikasjoner kan komme i gang på et program for å senke urinsyre, men slike tiltak er neppe helt løse problemet. Rådfør deg med legen din, som kan foreskrive medisiner for å redusere eller hindre unormalt høye nivåer av urinsyre, ifølge en artikkel i American Family Physician magazine. Disse medikamentene er urikosuriske agenter, tilgjengelig under merkenavnene av Probalan og Anturane, som hjelper nyrene å kvitte seg med overflødig urinsyre; allopurinol (zyloprim), noe som reduserer kroppens produksjon av urinsyre; og kolkisin, som blokkerer betennelse forårsaket av urinsyrekrystaller.

Hjemmelaget Urinsyregikt rettsmidler

Urinsyregikt er en smertefull felles tilstand som oppstår når urinsyre bygger i kroppen og krystalliseres. Urinsyre krystall innskudd er smertefulle, spesielt påvirker stortåen. Gikt angrep oppstår vanligvis i midten av natten. Hjemmelaget rettsmidler kan lindre ubehag forårsaket av disse uventede angrep.

Laurel Extract

Ground opp 5 til 6 g laurbærblader. Tilsett 1 1/2 kopper kokende vann, og deretter koke blandingen i en åpen potten i omtrent fem minutter. La den avkjøles, og drikke det sakte utover dagen. Ikke prøv å drikke det raskt, eller det kan føre til indre blødninger. Drikk denne blandingen i tre dager og ta en måned fri fra å drikke den i mellom. Det bør tas minst en gang i året av kronisk syke.

Rice Remedy

Risen rette bidrar rense leddene, de store områder berørt av gikt. Det hjelper også rense blodet og indre organer. Wild brun ris er best for denne behandlingen. Du vil også trenge fem glasskrukker. I det første glasset, tilsett 2 ss. av ris, og en L av kul, kokt vann. La den sitte i 24 timer. Etter 24 timer, vask risen i glasset med rent, kaldt vann og deretter legge til en annen 1/2 L av kjølig, kokt vann. Nå setter 2 ss. ris inn i det andre glasset, sammen med 1/2 L av avkjølte, kokte vann. Fortsett denne prosessen hver dag i fem påfølgende dager før du har fem krukker med ris.

Ta ris på den sjette dagen fra første glasset og lage en varm frokostblanding til frokost. Unngå å spise eller drikke etter frokost for tre til fire timer. Legg 2 ss. av ris og en annen 1/2 L av kjølig, kokt vann inn i det første glasset, slik at du kan fortsette med ris korn behandling i 40 dager.

Sunflower Root Extract

Knus en kopp solsikke røtter. Tilsett 3 L kokende vann og la koke røttene på middels varme i tre minutter. Sil blandingen og la den avkjøles, og deretter lagre den i kjøleskapet. Drikk væsken sakte 30 minutter før alle tre måltider eller to timer etter måltider. Det vil bidra til å eliminere overflødig salt gjennom urinen. Fortsett denne behandlingen i to til tre dager om gangen over en til to måneder.

Potet Vann

Drikker en potetvann hjelper detox ledd og magen og lette betennelser forårsaket av leddgikt. Skrubb 02:58 potetene til de er rene og deretter koke dem i en gryte med huden på. Ta potetene gang gjort og la vannet kjøles ned. Drikk potet vann tre ganger om dagen før måltider for to uker. Ta en pause fra behandlingen i to uker, og deretter starte behandlingen på nytt.

Urinsyregikt & Hip Pain

Urinsyregikt & Hip Pain


Hoftesmerter er noen ganger på grunn av leddgikt i leddet. Ifølge Caringmedical.com, "Urinsyregikt er en ekstremt smertefull form for leddgikt som krystallinske forekomster av urinsyre skjema innen leddene."

Årsak

Forhøyede nivåer av urinsyre i blodet årsak gikt. Urinsyre er et avfallsprodukt som resulterer fra nedbrytning av celler og proteiner. De høyere nivåer kan være på grunn av kroppens ganske enkelt å produsere mer urinsyre eller nyrene ikke bryte alle av den ned.

Symptomer

Symptomer på gikt inkluderer betennelse, hevelse i ledd, ekstreme og plutselige smerter, og varme og rødhet i det berørte området. Disse er symptomer på akutt stadium. Under kronisk stadium kan det bare føle seg stiv og sår.

Triggerpunkter

En rekke ting kan utløse en gikt episode. Ifølge Healthscout.com, "drikker for mye alkohol, spise for mye av feil mat, kirurgi, plutselig og alvorlig sykdom, krasje dietter, skade på en felles og chemo" er alle mulige årsaker til gikt.

Behandling

Som 14. desember 2009 er det ingen kur for gikt. Alt du kan gjøre er å føre så sunt en livsstil som mulig. Drikk mye vann, unngå mat med høyt purin og alkohol. Gå ned i vekt. Spør legen din om medisiner for å lindre smerte som det må tilpasses til pasienten.

Effekter

Urinsyregikt kan være svært ødeleggende. Ifølge en undersøkelse publisert i Medicalnewstoday.com, "Flertallet av undersøkte gikt pasienter rapportert at en gikt bluss har stor eller ekstrem innvirkning på gang (75 prosent), setter på sko (71 prosent), og delta i mosjonsaktiviteter og aktiviteter (70 prosent). Om lag en av fem (21 prosent) ansatt gikt pasienter sier at de har gått glipp av arbeid i fjor på grunn av en gikt bluss, med 23 prosent av de spurte sier de tapte sju arbeidsdager eller mer. "