Digidexo.com

stemmebånd lammelse vitaminer

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?


Mellom luft fra lungene og formen på leppene, stemmebåndene er en viktig komponent i å produsere tale og sang. Den medisinske termen for stemmebåndene er "stemmebåndene" - på grunn av sine funksjoner i puste og snakke. Når en eller begge stemmebåndene ikke fungerer som den skal; breathy tale og choking kan forekomme.

Deler av stemmebåndene

Den stemmebåndene består av brusk, og muskler dekket med et lag av mucosa. Musklene er 2/3 av de stemmebåndene og opprette to folder i form av en V.

Producing Sound

En funksjon av stemmebåndene er å vibrere luften som kommer opp fra lungene for å danne lyd. Foldene blir brakt sammen og vibrere av tilbakevendende laryngeal nerve. En annen nerve flytter hver vokal fold. Stemmebånd lammelse skjer når nerve ikke fungerer ordentlig, og foldene kan ikke flytte.

Hindrer Kveles

En annen funksjon av stemmebåndene er å kontrollere svelger maten i halsen fra munnen. Når stemmebåndene ikke fungerer som den skal; choking kan oppstå på grunn av foldene ikke la mat pass: Dette er ofte referert til som stemmebånds immobilitet.

Kontroll Air

Den tredje funksjonen av stemmebåndene er å kontrollere mengden luft sendes til og løslatt fra lungene. Når luften kommer inn i lungene, fold muskler åpne opp i form av en V. Vocal Fold Immobilitet er når stemmebåndene ikke åpne riktig, forårsaker uregelmessig pust og talevansker. Ensidig Vocal Fold Immobilitet er når bare én av de to folder ikke beveger seg riktig for å utføre pustefunksjoner. Bilateral Vocal Fold Immobilitet er når begge fold musklene ikke fungere fullstendig.

Hvordan diagnostisere Vocal Cord Lammelse

Stemmebånd lammelse, formelt kjent som Unilateral Vocal Fold Lammelse, er en dysfunksjon av tilbakevendende laryngeal nerve eller nervus vagus som stimulerer strupehodet. Den Vanlig tale kan vanligvis gjenopprettes med riktig vurdering og behandling.

Hvordan diagnostisere Vocal Cord Lammelse

Observer de første symptomene på Unilateral Vocal Fold lammelser. Disse pasientene opprinnelig tilstede med en karakteristisk pust, lavt lys stemme i de fleste tilfeller. Men stemmen også kan være høy-pitched på grunn av en kompensert falsett.

undersøke pasienten for kortpustethet, spesielt når du snakker. Dette er hovedsakelig på grunn av luft sløse forårsaket av dysfunksjon av glottis snarere enn noen betydelig innvirkning på lungefunksjonen.

•  Kontroller pasientens historie for noen nylige bryst, hode eller hals kirurgi. Den vanligste årsaken til Ensidig Vocal Fold Lammelse er en kirurgisk skade på strupehodet eller nervus vagus. Dette omfatter spesielt prosedyrer som fremre spinal kirurgi, en carotis endartectomy, en thyroidectomy, thorax eller mediastinum operasjoner.

Utfør brystet radiografi som den første bilde studien. Ensidig stemmebånds Lammelse kan også være forårsaket av en masse i brystet som en stor kardiomegali, mediastinal masse eller Pancoast svulst som forstørrer venstre atrium til det punktet at det skader venstre vendende laryngeal nerve.

Gjennomføre en computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonanstomografi (MR) skanne hvis brystet radiografi er negativ. Hele banen av vagus og tilbakevendende laryngeal nerver bør undersøkes for skader, som krever avbildning fra bunnen av hodeskallen til aortabuen for venstre nerver og krageben for de rette nerver.

Hvordan Unn Vocal Cord Lammelse

Hvordan Unn Vocal Cord Lammelse


Stemmebåndslammelse har et bredt utvalg av årsaker, alvorlighetsgrad og behandlinger. Det kan rydde opp etter seg selv, svare på noen få økter av terapi eller kreve kirurgi. Det er viktig ikke å ignorere den plutselige utbruddet av symptomene, siden den enkelte ikke kan huske opplever noen hode eller nakke traume, eller det kan være noen merkbar årsak. Å få behandling er viktig, og heldigvis, ikke for vanskelig.

Bruksanvisning

Unn Vocal Cord Lammelse

Søk medisinsk hjelp når de opplever symptomer som plutselig vokal svakhet eller redusert pitch, breathiness, en grov eller "gurgle" lyden til stemmen, svelgeproblemer (hyppige choking eller aspirasjon av mat) og kortpustethet.

ha en lege fastslå omfanget av lammelse. Det mest vanlige er for bare en av de stemmebåndene (også kalt stemmebåndene) for å bli påvirket (ensidig).

Start med minst invasiv måte å behandle stemmebånd lammelse mindre legen din anbefaler deg noe annet. Dette ville være stemmeterapi, pusteøvelser, strategier for å kontrollere tonehøyde og volum, og plassering av hode og nakke for optimal vokallyd.

Gå til legen din igjen hvis symptomene fortsetter. Ikke legg den av.

Få detaljer fra legen din om nøyaktig hva som vil bli gjort, hvorfor og hva effekten vil bli. For å behandle ensidig lammelse, innebærer operasjonen vanligvis bevege den inaktive stemmebånd nærmere den aktive ene, eller "forsterke" lammet snor med injeksjoner av kollagen eller noen annen substans.

Hold styr på alvorlige symptomer som choking, blokkering av luftveiene eller gjentatt aspirasjon av mat eller væske. Ring legen din umiddelbart dersom noen av disse oppstår. Dette kan tyde på dobbel lammelser, som kan være livstruende.

Stol på legen din. Han må kanskje utføre en trakeotomi å tillate luften for å nå luftrøret (luftrør). Dette krever ved hjelp av et rør gjennom en åpning utsiden av halsen, i stedet for gjennom munnen.

Resume logopedi etter operasjonen for å forbedre din pust og stemmebruk og for å lære nye vokal vaner.

Hint

  • Noen tilfeller av stemmebånd lammelse klart opp av seg selv innen et år eller så. Av denne grunn en lege ofte ikke vil behandle tilstanden med kirurgi eller andre invasive tiltak til han er sikker på at pasienten trenger det.
  • Stemmebånd lammelse påvirker åpningen mellom stemmebåndene gjennom som du puster. Hvis bare den ene siden er lammet, kan pusteproblemer være minimal. Hvis begge sider er berørt, kan plassen stenge, krever radikal kirurgi.
  • Følg du legens råd. Operasjonen er nødvendig for dobbel stemmebånd lammelse, en trakeotomi, er ubehagelig og krever endringer i livsstil å vedlikeholde, men uten det kan du kvele i hjel.
  • Hvis du har aspirert (pustet inn) mat eller væske i lungene, kan kirurgen må behandle deg for lungebetennelse i tillegg.

Lammelse på grunn av diabetes

Diabetes, en kronisk sykdom som medfører uregelmessigheter i kroppens evne til å bruke sukker, påvirker millioner amerikanere. Sykdommen er snikende, forårsaker nyresvikt, blindhet, hjerteinfarkt og slag. Hvis du har diabetes, er i faresonen for diabetes, eller har en familiehistorie med diabetes, kan ett ekstra symptom på diabetes-relatert sykdom involverer lammelser.

Vocal Cord Lammelse

Stemmebånd lammelse kan bli brakt videre av et slag, som kan være forårsaket av diabetes. The Mayo Clinic forklarer at med denne lidelsen, blir nerveimpulsene til strupehodet avbrutt, noe som resulterer i muskellammelse. Dersom stemmebåndene er lammet i en lukket stilling, blir luftstrømmen inn i lungene påvirkes. Hvis det er lammet i åpen stilling, kan din stemme bli breathy, hes eller svak.

Bells parese / nevropati

Neuropati oppstår når høye blodglukosenivåer er til stede over en lang tidsperiode. Diabetisk nevropati er nerveskader av diabetes. Bells lammelse (lammelse på den ene siden av ansiktet) er forårsaket av fokal neuropati, en type av diabetisk neuropati, hvor en gruppe av rammede nerver forårsaker plutselig svakhet eller smerte. Symptomer inkluderer dobbelt syn.

Diabetes Mellitus

Diabetes mellitus (gastroparese) er en medisinsk tilstand der musklene i magen er lammet. Mat og sekreter kan ikke tømmes normalt fra magen, noe som resulterer i kvalme og oppkast. Denne tilstanden kan også være forbundet med lammelse av tynntarmen og tykktarmen. Nevrologiske langsiktige komplikasjoner fra diabetes kan føre til disse lammende gastrointestinale forstyrrelser.

Stroke

The American Diabetes Association rapporterer at to av tre personer diagnostisert med diabetes vil dø av slag eller hjertesykdom. Lammelse er en av de mest vanlige handikap som resultat av hjerneslag. Lammelse eller svakhet kan påvirke bare ansiktet, arm eller ben, eller kan påvirke hele den ene siden av kroppen og ansiktet.

TIA

Forårsaket av et midlertidig avbrudd i blodtilførselen til hjernen, en forbigående iskemisk attakk (TIA) produserer symptomer som ligner på et slag --- imidlertid vanligvis bare varer noen få minutter, noe som resulterer i ingen permanent skade. Symptomer omfatter plutselig svakhet og nummenhet eller lammelse i ansiktet, armen eller beinet, vanligvis på den ene siden av kroppen. The Mayo Clinic rapporterer en risiko for denne lidelsen er diabetes, som smalner arteriene til hjernen gjennom opphopning av fettavleiringer.

Bivirkninger av bete juice

Bivirkninger av bete juice


Bete juice er en utmerket kilde til kalsium, folat, kalium, mangan, jern, vitamin C, fiber og antioksidanter. Andre studier har knyttet bete juice med en reduksjon i blodtrykk og forebygging av mage og tykktarm kreft. Kliniske studier rapportert i Hypertension magasinet støtte drikke minst to kopper bete juice om dagen, men saften kan ha bivirkninger.

Red Urin

I noen mennesker, kan bete juice forårsake rød urin. Dette er kjent som beeturia. Det skjer ikke i alle mennesker som noen Digest rødbeter bedre enn andre. Forskere er fortsatt arbeider med å finne ut hvorfor dette skjer med folk, men det kan være mulig at mye som med meieriprodukter og laktose, noen mennesker har enzymer til å behandle juice og andre mangler dem. De som mangler dem er mer sannsynlig å oppleve beeturia.

Midlertidig Vocal Lammelse

I noen mennesker, kan bete juice midlertidig lamme stemmebåndene ved å stramme dem. Dette er ikke en uvanlig reaksjon, og kan være i det vesentlige en form for allergi. Det er imidlertid lite forskning på de nøyaktige årsakene. Hvis du synes du har problemer med å snakke etter å ha drukket bete juice, ikke bekymre deg, det vil passere. Blanding bete juice med andre juicer kan bidra til å redusere denne effekten.

Svimmelhet

Å drikke større mengder bete juice kan skape svimmelhet i den som drikker. Årsakene til dette er ikke helt kjent, men kliniske studier har bekreftet at to eller flere kopper om dagen av bete juice kan redusere blodtrykket; den resulterende fall kan være ansvarlig for noen menneskers svimmelhet.

Mye som med stemmebånd lammelse, vil denne effekten passere.

Allergier

Som med alle matvarer, noen mennesker er allergiske mot rødbeter og bete juice. Dette kan føre til utslett, hevelse, selv anafylaktisk sjokk. Forskere på De Montfort University funnet at et gen i sukkerroer er relatert til allergen i lateks. Folk som er allergisk mot lateks kan ha en lignende reaksjon på sukkerroer.

Hva er behandlingen for en Stigende aortaaneurisme?

Aneurismer oppstå på grunn av svekking av veggene i den arterielle blodkar. Denne svekkede parti av arterien kan bli ytterligere skadet, ballongen ut og kan til og med sprekke, noe som resulterer i en alvorlig livstruende situasjon. De mest vanlige aneurismer oppstår i hjernen eller aorta, som er den største arterien i kroppen. Avhengig av den delen av aorta som er berørt, kan aneurismen bli kalt en abdominal nedstigende eller oppstigende aorta aneurisme.

Definisjon

En stigende aorta aneurisme kalles også en stigende aorta thorax aneurisme fordi det er en aneurisme forekommer i thorax området der aorta går over i brystet. Disse aneurismer skjer 25 prosent av tiden og er vanligvis forårsaket av aterosklerose (åreforkalkning).

Symptomer

En pasient kan ha en stigende aorta aneurisme og forbli asymptomatisk. Men symptomer på en stigende aorta aneurisme inkluderer en tørr hoste, heshet og stemmebånd lammelse. I tillegg kan pasienten oppleve kortpustethet, et pulserende hodepine eller pulserende brystsmerter, og dysfagi (eller svelgeproblemer).

Diagnose

De verktøyene som brukes til å diagnostisere en stigende aorta aneurisme er medisinsk historie og en fysisk undersøkelse. En brystet X-ray eller datastyrte tomografi (CT) scan av brystet vil vise størrelsen og nøyaktige plasseringen av aneurisme. En aortogram er en X-ray som kan identifisere aneurisme og arterielle grener av aorta som er berørt.

Behandlinger

Størrelsen og plasseringen av en stigende aorta aneurisme er av betydning i å avgjøre når kirurgisk behandling bør gjøres. En aneurisme i front og i nærheten av hjertet som er 5 cm til 5,5 cm i diameter er en indikator for kirurgi. Haster kirurgisk behandling gjøres vanligvis for en stigende aorta aneurisme. Dette inkluderer å finne aneurisme, kontrollere blødning og fjerne den skadede delen av aorta. Denne delen er erstattet med en Dacron rørprotese.

Aortaroten Replacement

Når det er skade på aortaklaffen, kan en aortaroten erstatning være nødvendig. Det finnes ulike teknikker som brukes for aortaroten utskifting eller reparasjon. De omfatter rekonstruksjon ved hjelp av biologiske klaffer som stentless xenograft og kompositt rot erstatning med en mekanisk ventil ledning. Disse teknikker vil kreve kardiopulmonal bypass og senking av kroppstemperaturen for å utføre reparasjonen.

Betraktninger

Det er noen komplikasjoner som kan oppstå etter aorta kirurgi. Imidlertid kan risikoen for ikke å ha kirurgi være alvorlige. Komplikasjoner er blødning, infeksjon i pode og hjerteinfarkt. I tillegg, uregelmessig hjerterytme, kan nyreskader eller hjerneslag oppstår.

Takk for din kommentar!

Barrierer for kommunikasjon hos barn

Barrierer for kommunikasjon hos barn


Det finnes en rekke ting som utgjør barrierer for kommunikasjon hos barn, inkludert tale eller språkforstyrrelser og hørsel eller synsvansker. Barn som lider av kommunikasjonsbarrierer kan henge bak på skolen og også finne seg udugelig på å uttrykke sine tanker og ideer til andre eller på sosiale sammenkomster. Avhengig av årsaken, mens noen barrierer forsvinner på egen hånd, andre trenger medisinsk behandling eller ulike typer behandlinger.

Fysiske barrierer

Strukturelle misdannelser i munn og hals, nese og tunge, de kroppsdeler som er involvert i å snakke, kan hindre et barn fra å tale ord tydelig. Dysarthia er en motor tale lidelse der musklene i munn, ansikt og luftveier blir svake og kan bevege seg sakte eller ikke i det hele tatt. Dette kan resultere i sløret eller langsom tale, sikling, og tygge eller svelge problemer.

Helseproblemer

Forhold som cerebral parese eller muskeldystrofi påvirke nerver og muskler, noe som gjør det vanskelig for barn å kontrollere og koordinere kroppens bevegelser som letter kommunikasjonen. Funksjonshemminger som autisme også hindre utviklingen av kommunikasjonsferdigheter hos barn, mens hørselsproblemer og svaksynte begrense mengden av informasjon et barn samler når du kommuniserer med andre.

Tale Barrierer

Ifølge psykologi i dag, 5% av barn lider av tale problemer. The American Speech-Language-Hearing Association lister stamming, barndom apraksi av tale og stemmeproblemer som noen tale barrierer for barn. Stamming, som er preget av repetisjon eller forlengelse av lyder og nøling mens du snakker, begynner tidlig i barndommen og i noen tilfeller varer hele livet. Childhood apraksi av tale er et resultat av hjernens manglende evne til å koordinere bevegelse av kroppsdeler som lepper, kjeve og tunge, så selv om barnet vet hva hun vil si, hun er forhindret fra å uttale ordene. I tillegg kan polypper eller knuter og stemmebånd lammelse forårsake hes stemme og breathiness som hindrer kommunikasjon.

Språkbarrierer

Språkbaserte lærevansker påvirker barnas evne til å lese, snakke og skrive. Dysleksi er et slikt problem, der et barn finner det vanskelig å lære nye ord, husker tall i rekkefølge, følg instruksjonene eller forstå spørsmålene. Ifølge American Speech-Language-Hearing Association, er det noen barn som lider av selektiv mutisme ikke snakke i minst én sosial setting; i noen andre situasjoner, kan de kommunisere flytende.

Throat Disorders

Throat Disorders


Hals lidelser eller svelg lidelser, er ofte et resultat av virusinfeksjoner, bakterielle infeksjoner og allergier. Mange av disse helseproblemer er mindre; i andre tilfeller, kan forstyrrelsen være mer alvorlig.

Strep Throat

Strep hals er et eksempel på en bakterieinfeksjon i halsen. Sammen med en sår hals, er dette smittsom sykdom preget av kvalme, feber og magesmerter. Utseendet av røde og hvite flekker i halsen og betennelse i mandlene er visuelle indikatorer på halsbetennelse. Leger kan behandle infeksjonen med antibiotika.

Vocal Cord Lammelse

Stemmebånd lammelse er en alvorlig lidelse som involverer nerveskader i halsen. De tilstanden gir pustevansker, vokalisering og svelging. Viral infeksjon, hjerneslag, trauma og kreftsvulster er flere mulige årsaker til stemmebånd lammelse.

Kreft

Kreft kan utvikle seg i flere steder i nakkeområdet, inkludert spyttkjertel, tale-boksen (strupehode) og luftrør. Disse typer kreft er stort sett forbundet med tunge tobakksbruk. Symptomer inkluderer en kronisk sår hals og utseendet av en unormal klump eller sår. Behandling er tilgjengelig hvis kreften oppdages tidlig.

Heshet hos barn

Heshet hos barn oppstår når noe negativt påvirker deres stemmebåndene. De vanligste årsakene til heshet hos barn er forkjølelse og influensa. Det er mer vesentlige årsaker, inkludert traumer og noen sjeldne sykdommer. Hvor lenge du bør vente med å ta barnet til legen er avhengig av barnets alder og generelle helse. Heldigvis finnes det mange naturlige måter å forebygge og behandle heshet hos barn.

Identifikasjon

Du bruker stemmebåndene til å snakke. Det er to stemmebåndene i halsen som beveger seg sammen og vibrere når du gjør det. Alt som negativt påvirker stemmebåndene fører til en hes stemme. Heshet er støy som er gjort når noe ikke tillater stemmebåndene til å vibrere normalt. Heshet hos barn gjør sin stemme høres hardt og breathy.

Normale Årsaker

De vanligste årsakene til heshet hos barn er forkjølelse og influensa, som skaper betennelse og hevelse på stemmebåndene. Kronisk overforbruk av stemmebåndene fra høyt roping, gråt, skrek eller svært høyt snakker kan også føre til heshet hos barn. I disse tilfellene, ikke-kreft massene kalt stemmebånd knuter utvikle seg på stemmebåndene, som gjør stemmen høres hes. En annen grunn til heshet hos barn er en allergisk reaksjon på pollen eller støv.

Betydning

Traumatiske årsaker til heshet inkluderer intubasjon (problemer når barnets pusterøret er plassert), fôring tube plassering, forbruk av syre eller gift, fødsel traumer og alvorlige bilulykker. Ytterligere betydelige årsaker til heshet hos barn inkluderer stemmebånd lammelse og cyster i sine talebokser. I noen få tilfeller kan heshet være et tegn på at barnet ditt har en sjelden sykdom som involverer barnets hjerne eller nerver.

Tidsramme

Hvis barnet ditt er ellers frisk, kan du vente til hun har hørtes hes i fire måneder før planlegging av et besøk til barnelege, selv om mange barneleger anbefaler å vente bare fire uker. Du bør ta et nyfødt barn som har en historie med brystkirurgi eller andre medfødte sykdommer (de som finnes fra fødselen) til legen for umiddelbar undersøkelse. Ethvert barn som har plutselig heshet eller opplever vanskeligheter med å puste eller svelge fra enhver form for nakke traume bør også vurderes umiddelbart.

Forebygging / løsning

Jo mindre barnet ditt snakker, jo raskere vil stemmen hans tilbake til det normale. Du kan oppmuntre barnet til å slutte å snakke for en stund ved å lage et spill ut av verbale former for kommunikasjon, som å lage håndsignaler for uttrykk som "kan jeg" eller "gi meg." Du kan også prøve å gi ham en blokk og blyant for å kommunisere. Har barnet ditt unngå hvisking, som det stammer stemmebåndene mer enn normal tale. Du kan gi barnet pastiller for å berolige og fukte strupen. Sukkerfri sitron dråper (som kan kjøpes på apoteket) også fungere godt.

Typer Voice Disorders

Taleforstyrrelser er medisinske tilstander eller problemer som påvirker pasientens evne til å snakke. Vanlige symptomer på en taleforstyrrelse inkluderer heshet, tale belastning og breathiness. Disse kan alle oppstå som et resultat av feil bruk av stemmen, vekster i halsen, eller infeksjon.

Årsaker

Det er tre områder som en stemme lidelse kan påvirke. En svekket kilde til luftstrømmen vil resultere i en svak stemme og korte åndedrag. Skade på vibrasjoner i stemmebåndene kan føre til heshet og breathiness på grunn av luftlekkasjer som er forårsaket av stemmebåndene som ikke tilkobles riktig. Til slutt kan skade på stemmekanalen endre kvaliteten av stemmen.

Ikke-Vekster

Det er to typer av laryngitt som kan påvirke tale. Den vanligste, akutt laryngitt, er vanligvis forårsaket av en virusinfeksjon som forårsaker stemmebåndene til å hovne opp. Dette hevelse fører til heshet i stemmen. Stemmebåndene kan bli sterkt skadet hvis pasienten utøver sin røst for mye.

Kronisk laryngitt, men kan være forårsaket av en rekke faktorer, slik som syre tilbakeløp, pustingen i av røyk, og selv gjærinfeksjoner for astmatikere som bruker inhalatorer.

Laryngofaryngeal reflukssykdom er forårsaket av acid reflux (den oppgulp av magesyre) og kan føre til heshet og svelg.

Den stemmebånd kan selv lider lammelser, som er identifisert av en stemme som har myke og breathy kvaliteter framfor problemer med å puste. Faktorer som kirurgi, virusinfeksjon, eller svulster kan forårsake stemmebånd lammelse.

Årsaken til nervesystemet lidelse kjent som krampaktig dysfoni er ukjent, men sykdommen er preget av strupehode muskler opplever spasmer som fører tale abnormaliteter som belastende, pauser, eller breathiness.

Når stemmebåndene er irritert, kan resultatet bli Reinke ødem når vokal fold ikke-muskelelement sveller og skaper stivhet som forårsaker stemmeforandringer.

Hvis en blodåre på taleledningen er sprukket, oppstår blødning og har en tendens til å være forårsaket av overdreven misbruk av en stemme.

Vekster

Strupekreft, spesielt strupekreft, mens kureres i en tidlig fase, kan angis med stemmen lider av konstant heshet, en klump i halsen, og problemer med å puste og svelge.

Vekster kalles granulomer, som ikke er kreft, kan danne på stemmebåndene på grunn av en kombinasjon av irritasjon fra puster rør, irritasjon forårsaket av feil bruk av stemmen, eller irritasjon forårsaket av laryngofaryngeal reflux.

Selv overbruk av stemmen, slik som mye skriking kan stamme vokale muskler og forårsake lesjoner i stemmebåndene inkludert cyster, polypper og knuter, som ikke er ulikt hard hud.

Diagnose

Diagnosen en vokal lidelse kan være vanskelig på grunn av potensialet for flere faktorer for å være i spill. For å oppnå en nøyaktig vurdering av lidelsen, må alle årsaker bli identifisert. Dette faktum blir ytterligere komplisert ved det faktum at forårsaker trenger ikke nødvendigvis å være medisinske i naturen og kan til og med være et resultat av handlingene til pasienten som røyking.

I å få en riktig diagnose må legen ta historien til taleforstyrrelse, og bemerker slike fakta som hvor lenge det har skjedd, hva som gjør det skje, og hvordan pasienten bruker sin stemme. Etter det, må pasienten gjennomgå en fysisk eksamen som inkluderer en undersøkelse av hodet og nakken og strupehodet, kan diagnostiske tester kan brukes til å oppdage unormale vekster som svulster.

Behandling

Vocal lidelser kan behandles med medisin, avhengig av årsaken til lidelse som anti-reflux medisiner for reflux laryngitt, medisin for å behandle hypertyreose, eller botox (botulisme toksin) dersom pasientens vokal problemet er forårsaket av en muskelsykdom.

Ifølge Voiceproblem.org, er tale terapi en viktig behandling for mange pasienter. Det hjelper behandle vokal lidelser som arrdannelse i stemmebåndene som er forårsaket av pasientens misbruk eller misbruk av stemmen hans. Denne behandlingen kan også hjelpe de pasientene som har hatt en vekst kirurgisk fjernet fra halsen.

Kirurgi er også et levedyktig alternativ for noen pasienter. Det finnes ulike typer kirurgi som kan være ansatt som phonomicrosurgery, en prosedyre som fjerner alt som er i konflikt med vibrasjoner i stemmebåndene.

Taleforstyrrelser i Voksne

Taleforstyrrelser i Voksne


Tale lidelser hos voksne kan være forårsaket av en rekke forhold. De kan være resultat av press eller overforbruk av stemmen din, en sykdom eller et resultat av operasjonen. Stemmebånd skade er vanligvis ikke livstruende, og vanligvis bare krever egenomsorg.

Laryngitt

Den vanligste tilstanden som fører til heshet, eller et plutselig tap av stemme er akutt laryngitt. Det er vanligvis forårsaket av hevelse av stemmebåndene som følge av en virusinfeksjon. Behandlingen innebærer hvile stemmen din og holde deg hydrert. Kronisk laryngitt er forårsaket av en underliggende problem, som acid reflux eller eksponering for stoffer som er irriterende på halsen din.

Lanryngopharyngeal reflukssykdom

Laryngofaryngeal reflukssykdom (LPRD) er et resultat av en refluks av magesyre i halsen, forårsaker heshet, svelgevansker eller svelg. Denne tilstanden kan forekomme uten at de typiske symptomer på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), som halsbrann og oppstøt.

Stemmebånd betingelser

Stemmebånd blødning er en tilstand som oppstår når en av blodårene i stemmebåndene sprekker. Vokal akkord myke vev vil fylles med blod, og du mister stemmen din. Det resulterer vanligvis fra roping eller rope. Behandlingen er fullført resten av av stemmen din før blødningen helbreder. Stemmebånd lammelse og pareser er en tilstand der en av stemmebåndene er svakt eller lammet, noe som resulterer i en myk, breathy stemme. Dette kan skje fra halsen eller brystet kirurgi, en virusinfeksjon eller en svulst på strupehodet nerver. I de fleste tilfeller løser det av seg selv etter flere måneder.

Misbruk / Overforbruk

Misbruk eller overforbruk av tale resultater i heshet. Det er vanligvis forårsaket av belastningen fra å snakke på bråkete steder, bruker telefonen med det vugget på skulderen din, ved hjelp av en upassende banen når du snakker, overdreven bruk av mobiltelefonen eller ikke ved hjelp av en mikrofon når du snakker i offentligheten. Overforbruk eller misbruk kan også føre til godartet vokal akkord lesjoner som endrer vibrasjoner i stemmebåndene. Dette fører også til heshet.

Strupekreft

Kronisk heshet krever medisinsk behandling. Strupekreft er en svært alvorlig tilstand, men det kan kureres dersom det er diagnostisert og behandlet raskt. Eventuelle endringer i stemmen din skal vurderes av en otolaryngologist (øre, nese og hals lege).

Andre Disorders

Andre taleforstyrrelser inkluderer krampaktig dysfoni, en nevrologisk problem som resulterer i kramper i musklene i stemmen boksen, og stemmebånds arrdannelse, som er arrvev på vibrerende lag av vokal fold (en del av stemmen din boks).

Informasjon om vitaminer

Den menneskelige kroppen trenger 13 vitaminer for å fungere skikkelig. Alle disse vitaminer finnes i maten vi spiser. Men de mengdene vi mottar av hver i en vanlig diett er vanligvis ikke tilstrekkelig. Av denne grunn, millioner av amerikanere ta en multivitamin hver dag. Når det brukes riktig, disse multivitaminer er en god måte å møte FDA anbefalte mengder av hver vitamin.

Formål

Vitaminer gir næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere skikkelig. Hver vitamin har en spesifikk funksjon i kroppen. Noen vitaminer bekjempe sykdommer. Andre vitaminer styrker vitale systemer i kroppen. Folk som har for lite av et vitamin vil utvikle en vitaminmangel, som kan føre til alvorlige helseproblemer. For eksempel kan en person som har for lite vitamin D utvikle rakitt, mens for lite vitamin A kan føre til nattblindhet.

Typer

Vitaminer er brutt ned i to spesifikke kategorier: vannløselige vitaminer og fettløselige vitaminer. De vannløselige vitaminer inkluderer biotin, folinsyre, vitamin C, niacin, vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12 og pantotensyre. Kroppen trenger bare vann for å bryte disse vitaminene ned. Fettoppløselige vitaminer, som har behov for fett for å behandle de næringsstoffer, inkluderer vitamin K, vitamin A, vitamin E og vitamin D. De kroppen lagrer fett-oppløselige vitaminer for senere bruk. Imidlertid er vannløselige vitaminene ikke er lagret. I stedet nyrene flush overflødig ut som avfall.

Forordning

Kosttilskudd Helse-og opplæringsloven av 1994 ga Food and Drug Administration plikt til å regulere alle kosttilskudd. Dette inkluderer vitaminer fordi de er ment å supplere næringsstoffer som tilbys av en vanlig diett. I 2007 FDA anlegges et nytt sett med regler som tjener til å sikre kvalitet og sammensetning av vitaminer. Forskriften --- gjeldende Good Manufacturing Process, eller cGMP for kort --- kreve at alle vitamin produsenter grundig evaluere alle deler av sine vitaminer.

Doser

Selv om vitaminer er nødvendig, er det fortsatt mulig å få for mye av en god ting. Tegnene på vitamin overdose avhenge av den spesifikke vitamin. En urolig mage eller nyrestein er tegn på for mye vitamin C. For mye B6 forårsaker nerve skade på lemmer, som kan føre til lammelser og smerter. En overdose av vitamin D kan føre til forstoppelse, uregelmessig hjerterytme, vekttap eller forvirring. Alle som tror han overdose på vitaminer bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Interaksjoner

Vitaminer påvirke måten enkelte legemidler virker. For eksempel folk som tar Coumadin, en blod tynnere, må begrense eller eliminere mengden av vitamin K de får. Mulighetene interaksjons er ikke begrenset bare til reseptbelagte legemidler, men de kan også skje med urtemedisiner og vitaminer. Et eksempel er at klaseormedrue kan samhandle med kosttilskudd som inneholder vitamin A. Av denne grunn, alltid fortelle din fastlege eller annet helsepersonell om eventuelle vitamintilskudd når du blir spurt hva medisiner du tar på en jevnlig basis.

Fakta om Vitamin B1

Vitamin B1, også kjent som tiamin, er et nødvendig næringsstoff for at kroppen skal fungere skikkelig. Vitamin B1-mangel fører til flere smertefulle, ofte livstruende, sykdommer. Heldigvis er B1 tilgjengelig i nesten alle matvaregruppe.

Kilder til vitamin B1

De fleste matvarer inneholde minst en liten mengde av vitamin B1. De mest effektive kilder er hele korn og grønne bladgrønnsaker. Andre gode kilder er linfrø, egg og storfekjøtt eller svinekjøtt leveren.

Anbefalt dosering

Den anbefalte dosen av vitamin B1 varierer etter alder og kjønn. For barn under 14, er det under en RDA mg per dag. For menn og eldre gutter, er 1,2 mg per dag anbefales, og for kvinner og eldre jenter, 1,1 mg per dag. For gravide eller ammende kvinner, er RDA 1.4. Det har vært tester gjort viser at større mengder er ikke bare trygt, men også nyttig. Imidlertid er det ikke tilstrekkelig data til å foreta en innstilling for høyere doser.

Fordeler med Vitamin B1

Vitamin B1 er en viktig bestanddel i den effektive behandlingen av karbohydrater til brukbar energi for kroppen. Det er også nødvendig for en sunn nervesystemet funksjon og det bidrar i produksjonen av saltsyre i magen. Det har vært antydet at vitamin B1 kan styrke immunforsvaret samt hindre grå stær.

Vitamin B1-mangel

Vitamin B1-mangel er farlig, men ikke veldig vanlig, og er vanligvis ledsaget av generell underernæring. Alvorlig B1-mangel er kjent som "beriberi", en singalesisk ord som bokstavelig talt betyr "Jeg kan ikke, jeg kan ikke," på grunn av fullstendig manglende evne til å fungere normalt.
Symptomene på beriberi er smertefullt og kan være livstruende. Denne sykdommen starter med generell tretthet og forvirring, men raskt utvikler seg til å omfatte hele kroppen smerter, alvorlig vekttap og noen ganger hjertesvikt eller lammelser.
Heldigvis er denne sykdommen fullstendig reversibel ved ganske enkelt å levere tilstrekkelig vitamin B1 i kosten.

Advarsler

Fordi vitamin B1 er vannløselig, er det nesten umulig å overdose, fordi kroppen ikke lagrer det. Eventuelle overskytende vil bare passere gjennom kroppen uabsorbert. Ulempen med dette er det faktum at, siden det ikke er lagret, er det ingen tilgjengelige i tider med uventet mangel.
Noen få mennesker har opplevd allergiske reaksjoner når de mottar store mengder vitamin B1. Det kan også ha bivirkninger på noen medisiner som digoksin eller diuretika.

Naturlige vitaminer som opprettholder Your Voice

Naturlige vitaminer som opprettholder Your Voice


Hvis du har en viktig presentasjon kommer opp på jobb, er den siste tingen som du ønsker å miste stemmen din. Den beste måten å beskytte mot sår hals, eller for å lindre dette medfører for en croaky stemme, er å holde kroppen i tiptop stand. En sunn kropp vil komme lettere og er mindre sannsynlig å falle syk i første omgang. Enkelte vitaminer kan hjelpe vakt mot hals forhold, og det er verdt å opprettholde en næringsrik, godt balansert kosthold for å unngå disse slags helseproblemer.

Vitamin A

Ta vitamin A tilskudd. Vitamin A styrker slimhinnene, noe som betyr at det fremmer helbredelsesprosessen. Du kan også få vitamin A gjennom kosthold, ved å spise paprika, persille, gulrøtter, aprikoser, søte poteter og mango.

Vitamin C

Ta vitamin C-tilskudd. Kroppen mangler evnen til å lagre vitamin C, så vi trenger en daglig tilførsel av det for å holde seg sunne og friske. Vitamin C bidrar til å hindre sår hals infeksjon oppstår i første omgang, ved å holde immunforsvaret sterk. Du kan få vitamin C ved å spise en diett rik på rose hofter, solbær, grønnkål, spinat, brokkoli og jordbær.

Vitamin E

Ta vitamin E tilskudd. En flott måte å øke din autoimmune systemet er ved å sørge for at du har nok vitamin E i kosten; et økt inntak av vitamin E har vist seg å redusere hevelse og betennelse, som vil tillate stemmebåndene for å gjenopprette så raskt som mulig. Vitamin E finnes i vegetabilske oljer, avokado og nøtter.

Vitaminer for Bygge Nerver

Vitaminer for Bygge Nerver


Vitaminer fremme sunne kroppsfunksjoner, inkludert nervesystemet. Den nervesystemet, sammensatt av hjernen, ryggmarg og perifere nerver, er ansvarlig for mottakelse og styring av sanseinntrykk frivillige bevegelser. En sunn nervesystemet oversettes til økt nevrologisk aktivitet, bedre balanse og større styrke. I personer med et degradert nervesystemet, nevrologiske lidelser og redusert mobilitet er ikke uvanlig. Hvis du er opptatt av å opprettholde en sterk nervesystemet, er det viktig å konsumere de nødvendige vitaminer. Du kan gjøre dette ved å endre kosthold eller ta kosttilskudd.

Vitamin B1

Vitamin B1 er også kjent som tiamin, som er kjent for å fremme produksjonen av aminosyrene som er nødvendige for en sunn nervesystemet. Selv tiamin manglene er sjeldne, kan de forårsake sanseforstyrrelser, lammelser og tap av hukommelse. Matvarer som er rike på vitamin B1 omfatter brun ris, hel hvete brød og svinekjøtt.

Vitamin B2

Selv om vitamin B2, også kalt riboflavin, er vanligvis forbundet med sunn fordøyelse, kan en mangel føre til medisinske problemer som har en negativ innvirkning på nervesystemet. Nervesystemet krever mye energi for å operere effektivt. Mesteparten av denne energien er kommer fra forbruk og foredling av mat i fordøyelseskanalen. En frisk fordøyelsessystemet fører til en sunn nervesystemet. Foods høy i vitamin B2 er brokkoli, yoghurt og ost.

Viatmin B6

Vitamin B6, også kjent som pyridoksin, støtter nervesystemet ved å tilveiebringe essensielle materialer for syntese av neurotransmittere, som er de kjemiske budbringere som bærer informasjon i systemet. Matvarer som inneholder vitamin B6 inkluderer poteter, belgfrukter og fisk.

Vitamin B12

Vitamin B12 eller cobalamin, er en essensiell komponent av myelin, som er det materiale som dekker og beskytter de nerver. Mens en mangel på vitamin B12 kan føre til nevrologisk skade, fremmer en tilstrekkelig mengde sterk nervefunksjon. Matvarer som inneholder vitamin B12 er rødt kjøtt, egg og melk.

Foods God for stemmebåndene

Når du vurderer hva du skal spise og drikke for å hjelpe din stemmebåndene, er det et sikkert kort, vil du se en lengre liste over matvarer som du bør faktisk unngå. Likevel er det visse matvarer som vil holde halsen og stemmebåndene sunt. Såvidt væsker går, er vann anses som svært bra for halsen og stemmebåndene mens melk er mot produktive.

Helkorn

Hele korn matvarer inneholder vitamin A, C og E og disse spesielle næringsstoffer hjelpe stemmebåndene. Næringsstoffene hjelpe reparere eventuelle liten skade på stemmebåndene samt styrke dem mot skader. Vitamin A hjelper celler regenerere mens vitamin C bidrar til å forbedre immunforsvaret i kroppen som gjør det enklere å bekjempe infeksjoner som en sår hals. Vitamin E er en antioksidant som beskytter cellemembraner og øker kroppens immunsystem.

Kylling, fisk og mandler

Kylling, fisk og mandler alle tjene så høyt protein matvarer som vil drivstoff kroppen din og holde stemmebåndene fungerer bra. Disse matvarer er bra for stemmebåndene, så lenge de ikke er tjent med tunge krydder. Krydret mat vil øke syre i magen og at syre kan stige opp gjennom spiserøret og skade stemmebåndene.

Frukt og grønnsaker

Frukter, for eksempel epler, er bra for stemmebåndene fordi de er høy i protein, samt vitamin A og C. Gule grønnsaker er også bra for stemmebåndene. Grønne grønnsaker bør unngås når du forbereder en tale eller en forestilling som de kan føre til at du bloat og bli gassy.

Honning

Honning er bra for halsen fordi stoffet inneholder naturlige antibiotiske egenskaper som vil holde stemmebåndene sunnere. Noen mennesker tror te med honning er bra for stemmebåndene, men for maksimal effektivitet, unngå te som koffein som finnes i teblader vil føre til stemmebåndene til constrict.

Hva trenger du i en Prenatal vitamin?

Hva trenger du i en Prenatal vitamin?


Når en kvinne blir gravid, hennes vitamin og mineral behov øke. Dette er viktig for fosterets vekst og utvikling. Dette behovet er vanligvis oppfylt med prenatal vitaminer. Prenatal vitaminer beskytter mot fødselsskader og bidra til å forhindre spontanaborter. Ikke ta flere forskjellige kosttilskudd fordi det kan føre til en overdose. Ta bare den anbefalte dosen. Ta prenatal vitaminer med et fullt glass vann. Ikke ta med melk eller andre meieriprodukter siden kalsium gjør det vanskelig for kroppen å absorbere de nødvendige vitaminer og mineraler. Ta kontakt med din omsorg leverandøren som prenatal vitamin for å ta.

Folic Acid

Folsyre, eller folat, er et vannløselig vitamin B. Det anbefales at en gravid kvinne ta minst 600 mikrogram (mcg) av det daglig. Folsyre bygger nye celler i mor og foster. Det reduserer risikoen for nevralrørsdefekter, som er en alvorlig fødselsdefekt i hjernen eller ryggmargen. Det er mulig å overdose på folsyre. Doser over 1000 mcg kan skjule en mangel på vitamin B12. Dette kan føre til permanent skade nerve og lammelse i en person.

Iron

Jern er en viktig komponent i blodet. Det hjelper i bæring av oksygen i hele kroppen. Det anbefales at en gravid kvinne ta minst 27 mg om dagen. Iron bygger morkaken som beskytter den babyen og bistår i foster benvev bygningen. Jernmangel og anemi øke komplikasjoner etter at barnet er født. Disse inkluderer tidlig fødsel og lav fødselsvekt (under 5 1/2 kg).

Kalsium

Anbefalingen for kalsium i en gravid kvinne er 1000 mg daglig. Kalsium bidrar til å opprettholde bein styrke, muskelutvikling, blodpropp og cellemembranen funksjon. Det reduserer også føre nivåer i morens blod og bein. Mødre som tar prenatal vitaminer med kalsium har en reduksjon i risikoen for graviditet induserte hypertensjon, preeklampsi, lav fødselsvekt og kronisk hypertensjon i barnet. I løpet av de siste 10 ukene av svangerskapet, barnet bruker kalsium for tennene formasjon. Fosteret lagrer også kalsium i løpet av den siste måneden av svangerskapet. En kalsiummangel fører til redusert føtal bentetthet og svekket skjelettutvikling.

Vitamin D for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, også kjent som PD, har fire viktigste symptomene: skjelving i ett ben, armer, ansikt og kjeve; lemmer og bagasjerommet som er stiv; langsom bevegelse; og nedsatt koordinasjon og balanse. Forskning har blitt gjennomført for å se på effekten vitamin D kan ha på Parkinsons sykdom.

Vitamin D

Vitamin D kan gjøres i kroppen fra eksponering for sollys, og kan også komme fra matvarer og kosttilskudd. Melk og mest meieriprodukter er beriket med vitamin D.

Vitamin D & Blood

En studie i Archives i Neurology tyder på personer som lider av Parkinsons kan ha "lave nivåer av vitamin D. blod" Pasienter med Parkinsons og Alzheimers og voksne på samme alder ble studert. De med Parkinsons sykdom hadde lave nivåer av vitamin D.

Mangel på vitamin D

Studien, utført av forskere ved Emory University, betyr ikke vitamin D vil hindre Parkinsons sykdom. Studien indikerer også at det ikke har blitt bevist at det å ha lave nivåer av vitamin D er årsaken til Parkinsons sykdom.

Bentap

Mange pasienter som har Parkinsons sykdom kan også være i fare for osteoporose. Det er en mangel på forskning på vitamin D og dens innvirkning på beinmetabolismen hos Parkinson-pasienter.

Fremtidig forskning

Videre forskning er nødvendig for å fastslå om vitamin D kan forebygge Parkinsons sykdom.

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene


Anstrengte stemmebånd forlate deg høres hese sammen med å ha en smertefull sår hals. Folk ofte stamme sine stemmebåndene skriker på arrangementer som konserter. Hvis du holde foredrag, gjøre mye for offentlige taler eller synge for et levende du er også i fare. Healing anstrengte stemmebånd krever litt hvile og en noen hjemme rettsmidler for å hjelpe deg å komme tilbake til det normale igjen.

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene

•  Unngå å snakke når det er mulig. Når du må snakke gjøre det på et lavt volum. På denne tiden stemmebåndene trenger all den tid av de kan få for å helbrede. En tørr slette bord kan brukes til å hjelpe deg å kommunisere uten å snakke.

•  Drikk åtte kopper vann eller mer i løpet av dagen. Vann vil holde halsen fuktig og vil også bidra til å berolige dine betente stemmebåndene.

Kok en kopp vann og kaste i et stykke ingefær rot. La vannet koke med ingefær i 10 minutter, deretter fjerne roten og tilsett 2 tsps. honning til din ingefær te. Nipp til dette sakte for å berolige dine stemmebåndene. Lag en kopp tre ganger daglig eller oftere etter behov for smerte.

Ta en kopp vann til å koke og deretter plassere den på lav til middels varme. Legg i noen dråper eukalyptus olje og rør. Hold et håndkle over hodet og plassere ansiktet 12 inches fra potten av vann. Pust inn og pust ut i noen minutter. Gjør dette tre ganger om dagen for å hjelpe fukte ledninger.

avstå fra å røyke og drikke alkohol eller koffein før stemmebåndene er grodd. Også unngå å spise tørket mat eller kornete matvarer som kan være vanskelig å svelge. Varm suppe er en god mat å spise når healing anstrengt ledninger.

Hint

  • Hvis stemmebåndene er fortsatt anstrengt etter syv dager med behandling og hvile se legen din, ettersom det kan være en underliggende problem.

Vitamin B MS-symptomer

Vitamin B MS-symptomer


I multippel sklerose, celler i immunsystemet angriper nerver, noe som forårsaket en svikt i myelinlaget som omgir og isolerer en nervecelle i hjernen og ryggmargen. Mange av B-vitaminer er avgjørende for nerve funksjon og dannelse, og MS-pasienter bør være sikker på å få den anbefalte minstebeløp hver dag for å forhindre mangel.

Vitamin B12

B12 er viktig for riktig nerve funksjon, og noen studier har vist at MS-pasienter har en høyere rate av å være mangelfull i vitamin. B12-mangel kan føre til ødeleggelse av myelinlaget av nervecelle, og et B-12-mangel kan etterligne noen av symptomene på MS, forverre tilstanden.

Folat

Folat og B12 fungerer sammen, og enkelte nevrologiske symptomer kan faktisk være en folatmangel. En liten studie i Journal of Neurology fant at folatnivåer kan reduseres ved kortikosteroid behandlinger som brukes i MS.

Niacine (B3)

En studie fra 2006 ved barnesykehuset i Boston fant at niacinamide, også kalt vitamin B3, forhindret myelin skader hos mus og forbedret funksjon av disse nervecellene som allerede var demyelineated.

Pyridoksin (B6)

Vitamin B6 er nødvendig for myelin formasjon, og vitamin er også nødvendig i produksjonen av nevrotransmittere. Sammen med de andre B-vitaminer, er B6 viktig for konvertering av karbohydrater til energi, slåss tretthet forbundet med MS-symptomer.

Riboflavin (B2)

Riboflavin virker til å omdanne andre B-vitaminer i deres aktive form, slik som niacin og B6. Riboflavin mangel har vært assosiert med multippel sklerose, og nerverelaterte symptomer inkluderer nummenhet og prikking i hender og føtter.

Tiamin (B1)

Tiamin hjelpemidler nervesystemet og er avgjørende for overføring av noen nervesignaler mellom hjernen og ryggmargen. Alvorlig mangel kan føre til alvorlige komplikasjoner i hjernen og sentralnervesystemet, forårsaker nerve prikking, brennende følelse og nummenhet og tretthet.