Digidexo.com

barn linfrø

Bivirkninger av linfrø hos barn

Bivirkninger av linfrø hos barn


Linfrø og den oljen som kan utvinnes fra dem er en rik kilde til omega-3 fettsyrer. Disse syrer, som også finnes i fiskeoljer, er en viktig del av et sunt kosthold for barn så vel som voksne, som de bidrar til å holde hjertet sunt og kolesterolnivået lavt. Den menneskelige kroppen ikke klarer å produsere disse syrer på egen hånd, så de må forbrukes i matvarer som linfrø. Men til tross for sine fordelaktige sider, er det potensielle bivirkninger.

Betennelse

Linfrø er kjent for å bidra til å lette betennelser - det er ofte anbefalt for eldre lider av leddgikt - men det kan også forverre områder med betennelse på barns kropper, for eksempel når de har stumpet en tå eller dunket hodet.

Medisinering Effektivitet

Linfrø kan hemme kroppens evne til å bryte ned og absorbere medisiner eller andre kosttilskudd, spesielt de som er tatt muntlig. Det er ikke tilrådelig å gi barn linfrø hvis de tar andre kosttilskudd eller medisiner, men legen din kan gi deg råd om bestemte typer.

Diaré

Linfrø har noen avføringsmiddel effekter, særlig hvis de tas i store doser. Det kan også ha bivirkning av å produsere overdreven gass eller løs avføring.

Diabetes

Hvis barnet ditt lider av diabetes, er de neppe kunne behandle omega-3 fettsyrer i form der de er funnet i linfrø. Slike barn bør få sine nødvendige omega-3 fettsyrer fra kosten kilder av fet fisk.

Allergi

Barnet ditt kan ha en allergisk reaksjon på linfrø. Uheldigvis er det ingen test for å bestemme denne før reaksjonen manifesterer seg. Se for utseendet av elveblest eller utslett, mye kløe, problemer med å svelge eller tungpustethet. Slutte å gi barnet linfrø hvis disse symptomene dukker opp og oppsøke lege.

Blødning

I sjeldne tilfeller kan linfrø føre til overdreven blødning eller gjøre barnas huden mer mottakelig for blåmerker. I unntakstilfeller kan det føre til en blødning i hjernen. Symptomer å se etter inkludere hyppige alvorlig hodepine, endringer i visjon og nummenhet i beina. Hvis barnet ditt viser noen av disse, ta ham eller henne til sykehuset umiddelbart.

Hvordan gi linfrøolje til barn

Linfrøolje, avledet fra frøene av lin anlegget, gir en kombinasjon av omega 3 og 6 fettsyrer. Det er en kilde til protein og inneholder både løselig og uløselig fiber. En teskje linfrøolje lagt til et barns kosthold kan øke immunforsvar og kardiovaskulær helse, og lindre forstoppelse og tørr hud. Ved hjelp av linfrøolje til å steke eller stek anbefales ikke fordi høy varme vil forringe dens ernæringsmessige egenskaper.

Hvordan gi linfrøolje til barn

Velg en linfrøolje merkevare som er uraffinert, nedkjølt og har datoen for behandling klart angitt. Linfrøolje er vanligvis stabil i opptil fire måneder fra behandlingsdato.

Hold alltid linfrøolje i kjøleskapet for å hindre rask harskning. Rancid linfrøolje smaker bittert og lukter maling, og bør bli kastet ut.

Flax olje kan gis til barn direkte fra en teskje eller lagt til deres favoritt mat.

Legg det til salatdressinger eller lage en salat dressing ved hjelp av oljen. For en enkel dressing, bland linfrøolje med olivenolje i like mengder.

Mix med mutter Butters, legge til korn, rister og humper, eller bruke på pasta.

Hint

  • Sjekk linfrøolje ukentlig for harskning.
  • Ground linfrø har mer ernæringsmessig verdi enn linfrøolje.

Fordelene med linfrø for barn

Fordelene med linfrø for barn


For barn og voksne, linfrø, en blå, blomstrende plante dyrkes for oljen i sine frø, tilbyr en rekke fordeler, blant annet kreftforebyggende stoffer, lavere kolesterol og blodtrykk, og økt energi og utholdenhet, ifølge US Department of Agriculture . Linfrø har også noen egenskaper som er spesielt gunstig for barn.

Øke immunitet

Linfrø kan øke immunitet hos barn, hjelpe dem til å utvikle sterke immunforsvar med større evne til å bekjempe sykdom og smitte. I en fersk studie, en gruppe av skolen barna som tok mindre enn en teskje linfrøolje om dagen sterkt redusert forekomst og alvorlighetsgrad av luftveisinfeksjoner, ifølge AskDrSears.com. I tillegg kan linfrø stabilisere blodsukkeret ved å stabilisere blodsukkernivåer. Likeledes, flaxseeds inneholder 27 forskjellige forbindelser som er anerkjent for kreftforebygging, ifølge US Department of Agriculture.

Brain Development

Linfrøolje er ofte et anbefalt supplement for kvinner som er gravide eller ammer, siden linfrø inneholder Omega-3 fettsyrer er nødvendig for hjernens utvikling og kommunikasjon mellom nervecellene i hjernen. Omega-3 fettsyrer har vist seg å øke kognitive og leseferdigheter.

Reduser ADD

ADHD eller ADD er en vanlig lidelse i mange klasserom, men de fettsyrer som finnes i linfrø kan bidra til å redusere forekomsten av ADD, økende oppmerksomhet span og fokus blant barna i skolealder.

Bedre Skin

Dessuten kan omega-3 fettsyrer i linfrøolje redusere hud problemstillinger og utbrudd, skape et bedre, klarere hudfarge samt sterkere negler. Siden mange barn blir ertet for å ha akne, kan linfrø hjelpe på dette området også.

Hvordan å lindre spedbarn eller småbarn av forstoppelse

Forstoppelse er en dessverre vanlig foreteelse for mange babyer og småbarn. Passerer hard, tørr avføring eller ikke klarer å passere dem i det hele tatt er ofte forårsaket av kosttilskudd problemer snarere enn store medisinske tilstander, men de kan være smertefullt for et lite barn. Du kan ofte behandle forstoppelse hjemme, men ring din barnelege om det ikke rydde opp etter et par dager eller hvis barnet har andre symptomer som oppkast.

Øk Hennes Liquids

Hvis barnet ikke drikker nok væske, vil hennes avføring blir for vanskelig å passere. Oppmuntre henne til å drikke mer kan mildne saken og få den i bevegelse. Gi babyen en flaske inneholdende 2 til 4 gram vann ved hver foring, i tillegg til sin normale formel eller morsmelk. Hvis barnet ditt er å spise fast føde, vil mater henne most babymat i tillegg få litt ekstra væske inn i hennes diett. Gi en pjokk en kopp eller flaske med vann i løpet av hvert måltid, og minne henne å drikke av den. Gi henne eple eller sviske juice hvis vannet ikke synes å gjøre en forskjell.

Mate henne mer Fiber

En diett lite fiber er en vanlig årsak til forstoppelse. For et spedbarn som fortsatt fôring utelukkende på formel eller morsmelk, snakke med barnelege din før innføring av nye matvarer. Mate eldre babyer bygg, hvete eller kli frokostblanding i stedet for ris korn. Serve eldre babyer og småbarn høy-fiber matvarer som mashed fersken, most greener eller hele hvete pasta. Kutte ned på fôring barnet lav-fiber matvarer som ost og bananer, som har en bindende effekt. Prøv å strø linfrø inn i babyens eplemos eller frokostblanding for en ekstra boost av fiber.

Lette angsten

En baby forstoppelse bør ikke være forårsaket av angst, men det kan være roten til en pjokk Pooping problemer. Som en pjokk begynner å bli klar over potte, kan hun bli skremt om utsiktene til å bruke toalettet og presser ut noen del av henne. Hvis du har begynt pottetrening, back off for noen uker eller måneder. Selv om du ikke har begynt å trene, forklare henne hvordan pooping fungerer og hvorfor det er viktig å presse avføring ut. En pjokk som allerede er forstoppet kan også være redd for å bæsje fordi det gjør vondt. I dette tilfellet, gi henne rikelig med væske og høy-fiber matvarer, og hjelpe henne slappe av ved å distrahere henne med bøker og spill etter måltider.

Prøv Medisiner

Stikkpiller og avføringsmidler bør være siste utvei for behandling av forstoppelse hjemme, og du må ringe legen din før administrering av medisiner til barnet ditt. Han kan anbefale en over-the-counter oral avføringsmiddel eller krakk mykner for et barn. Sjekk at den typen du kjøper er beregnet for bruk hos barn. Selv om de skal bare brukes i unntakstilfeller, glyserin stikkpiller er et annet alternativ. En stikkpille er spesielt nyttig hvis det er satt inn i barnets endetarm rett når hun begynner å vise tegn på at hun trenger å gå.

Hint

  • Alltid snakke med babyer lege hvis du har noen spørsmål om dosering beløp.
  • Alltid elske og trøste din baby eller smårolling når de ikke er i stand til å ha sin avføring.
  • Si din pjokk det tar tid for deg å ha avføring, og du gjør alt du kan for å hjelpe dem.

Hjem rette for et barns mageknip

Magesmerter er vanlig hos små barn. En magesmerter, kan imidlertid tyde på en alvorlig sykdom, så prøv å finne årsaken til smertene før du prøver et hjem rette. Gastroenteritt, allergiske reaksjoner, laktoseintoleranse, forstoppelse, gass, forkjølelse og blindtarmbetennelse kan alle føre til magesmerter.

Rest

Resten kan noen ganger lindre et barns magesmerter. Oppmuntre barnet til å hvile i sengen eller på sofaen under enkelte varme tepper. En favoritt utstoppede dyr eller leketøy kan hjelpe ham slappe av. Kos med barnet ditt kan også bidra til å bringe lettelse fra en magesmerter.

Væsker & Food

Drikke mye væske kan bidra til å avlaste forstoppelse, som ofte er en årsak til magesmerter. Væsker også hindre dehydrering, spesielt hvis barnet ditt har en kald eller magen influensa. Unngå krydret eller rik mat som kan føre til mer ubehag i magen. Hvis en magesmerter er ledsaget av oppkast, unngå fast føde. Peppermynte tinktur eller te kan slappe magemusklene og lindre smerte.

Heat

Et varmt bad kan hjelpe et barn slappe av og lette hans magesmerter. Eller, for en ungdom, bruker den laveste innstillingen på en varmepute. Linfrø puter, tilgjengelig i mange butikker, kan varmes opp i en mikrobølgeovn og plassert på et barns magen for å lindre smerten.

Massasje

Prøv å massere barnets mage til å lindre smerter forårsaket av gass. Flytte hånden med klokken, sirkulær bevegelse samtidig opprettholde milde press.

Medisiner

Bruk medisiner med forsiktighet. Evaluere årsaken til smertene før administrering av medisiner. Sjekk med lege eller apotek før administrering av medisiner til en veldig små barn.

Essensielle fettsyrer for barn

Essensielle fettsyrer for barn


For å sikre at deres barn vokser opp til å bli sterk, sunn og sykdomsfri, mange foreldre gir sine barn multivitaminer og andre kosttilskudd. Disse er gitt for å hindre mangler samt å fylle eventuelle hull at deres barns kosthold kan ha. Et næringsstoff som er å få oppmerksomhet med helse-orienterte foreldre er essensielle fettsyrer (EFA). Disse flerumettede fettsyrer, som kommer i 3-tallet, 6-ere, 7-tallet, og 9-tallet (innledes med "omega"), blir mer og mer anerkjent for sine viktige roller i utvikling og funksjon av menneskekroppen, spesielt hos barn.

Det aller nødvendigste

Ikke bare er EFAs gunstige, de er helt avgjørende. Essensielle fettsyrer kan ikke produseres av kroppen og må innhentes gjennom mat kilder og kosttilskudd. Av de essensielle fettsyrer, omega-3 fettsyrer er nødvendig for riktig utvikling av hjernen hos barn, mens andre som omega-6 fettsyrer er viktige for betennelse prosessen samt andre viktige kroppslige prosesser.

Med fordeler

Ifølge en studie publisert i Journal of Nutrition i april 2007, kosttilskudd med fiskeolje førte til forbedring i immunforsvar. Ifølge en annen studie publisert i Journal of Pediatrics i 2000, kan tilskudd av DHA (en bestemt omega-3 fatty acid) bedre syn. Det finnes også studier som viser essensielle fettsyrer kan forbedre mental funksjon og redusere voldsepisoder.

Kilder

Det er mange kilder til EFAs. Når det gjelder næringsmidler, en balansert spektrum av næringsstoff (inkludert omega-3-fettsyrer) kan bli funnet i fettet av gress-matet eller beitet kjøtt, egg og melkeprodukter. Som for kosttilskudd, de bedre kjente de inkluderer linfrøolje, fiskeolje, krillolje og tran. Disse er spesielt effektiv på suppling omega-3 fettsyrer. Ifølge Weston A. Price Foundation, en nonprofit organisasjon som sprer den tradisjonelle ernærings visdom dokumentert av en nysgjerrig Cleveland tannlege på midten av 1900-tallet, er det best å konsumere minimalt bearbeidet fisk tran (for eksempel tran) over andre supplerende oljer fordi de gir fett-oppløselige vitaminer i tillegg til de essensielle fettsyrene, mens andre oljer mangler disse vitaminer og gi overdreven flerumettede fettsyrer, som kan være skadelig.

Effektivitet

En diett høy i mettet fett tillater kroppen å spare essensielle fettsyrer inkludert EPA og DHA. Dette resulterer i en lavere dose nødvendig for å oppnå optimale nivåer. På den annen side, endret delvis hydrogenert fett laget av vegetabilske oljer i kosten blokkerer kroppens evne til å utnytte essensielle fettsyrer.

Mineral Oil for barn

Mineralolje er mye brukt som en hud mykner og øyensminkefjerner og er en ingrediens i baby olje og mange andre hudpleieprodukter. Det er også brukt som et avføringsmiddel for barn og voksne.

Funksjon

Mineralolje fungerer som et avføringsmiddel ved belegg intestinal vegger og hindre dem fra å absorbere vann fra avføring, noe som myker dem og gjør dem lettere å passere.

Betydning

Barn er ofte plages med forstoppelse, som vanligvis er forårsaket av hard avføring. Dette gjør avføring ubehagelig og fraråder barn fra passerer avføring. Jo lenger avføringen sitter i tarmen, den tørrere og hardere det blir, jo mer ubehagelig avføring og jo verre forstoppelse blir.

Dosering

Yale-New Haven Children Hospital anbefaler å gi et barn en spiseskje per år gamle de er, blandet med litt juice eller iskrem for å hjelpe med smaken. De anbefaler også at du kontakter en barnelege før du gir barnet ditt et avføringsmiddel av noe slag.

Advarsel

Drugs.com sier barn under 6 år bør ikke ta mineralolje som et avføringsmiddel fordi det ikke har blitt bekreftet som trygt og effektivt for denne aldersgruppen. Det råder også ikke bruke den for en periode på mer enn syv dager.

Alternativ

Bemerket barnelege Dr. William Sears anbefaler å gi linfrøolje som en mer naturlig og gunstig alternativ avføringsmiddel i stedet for mineralolje. Foreslått dosering er en teskje per dag for et spedbarn og 2 ts. per dag for en pjokk.

Hvor mange gram fett per dag bør barn ha?

Ernæring Retningslinjer

Ifølge Institute of Medicine, den totale gram fett per dag for barn varierer etter kjønn og aldersgruppe som følger: jenter i alderen 4 til 8 (33 til 47g); gutter i alderen 4 til 8 (39 til 54g); jenter 9 til 13 (44 til 62g); gutter 9 til 13 (50 til 70 g). Rekkevidden tar hensyn til aktivitetsnivået for hver bestemt barn.

Godt fett vs dårlig fett

Når overvåking barnets fettinntaket, ta hensyn til hva slags fett du mater henne. For eksempel avokado pakke ca 30g fett i hver frukt, men disse er enumettet fett, også kjent som "sunt fett." Olivenolje er en annen enumettet fett. Flerumettet fett, som omega-3 fettsyrer, er funnet i linfrø og fisk. Disse typer fett bør fortsatt overvåkes, men er mye sunnere enn transaksjoner og mettet fett.

Bottom Line

Snakk med barnets lege om hans kosttilskudd retningslinjer basert på hans spesifikke aktivitetsnivå, størrelse og eventuelle spesielle bekymringer for å få et bedre inntrykk av hvor mange fett gram han skal ha. Imidlertid bør kosten retningslinjer gitt av Institute of Medicine gi deg en generell rekkevidde. Sørg for at barnet ditt fett inntak består av sunt fett, som for eksempel enumettet og flerumettet fett.

Hva er fordelene med å ta linfrøolje?

Linfrøolje kommer fra lin anlegget kalt Linum usitatissimum. Det antas at linfrøolje og lin anlegget ble først brukt i Egypt. Linfrøolje består av flere stoffer fremme god helse. Alfa-linolensyre (ALA) er en syre som er en del av omega-3-fettsyre-familien. Linfrøolje inneholder også lignans som fremmer godt hjerte helse og et sunt immunsystem.

Fordeler

Linfrøolje er en flott måte å legge på omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt. De omega-3 fettsyrer er avgjørende i kognitiv og atferdsmessig funksjon hos voksne og barn. Omega-3 fettsyrer er også gode verktøy for å fremme normal vekst og utvikling for folk i alle aldre.

Høy Kolesterol

Studier viser tegn på omega-3 fettsyrer fra linfrø olje kan oppgradere kolesterolproduksjonen hos personer med høyt kolesterol. På grunn av omega-3 fettsyrer som finnes i linfrøolje, kan daglig inntak øke gode kolesterolet i mennesker.

Hjertesykdom

ALA kan redusere risikoen for hjertesykdom hos mange mennesker. ALA kan gjøre blodplatene mindre klebrige og kontroll arytmi. ALA fremmer også god blodåre helse og reduserer inflasjonen i hjertet. Omega-3 fettsyrer er bevist å senke blodtrykket.

Kreft

Forbruker linfrø olje kan redusere veksten av svulster hos kvinner med brystkreft. Sammen med omega-3 fettsyrer, inneholder linfrøolje kjemikalier som kalles lignans som bidrar til å forebygge kreft. Lignaner fungere som antioksidanter som er kjent for å redusere utviklingen av kreft.

Tørre øyne

Linfrøolje er en fin måte å stoppe tørre øyne. Tørre øyne oppstår når du har for lite et ytre lag av olje i tear film av øyet. Når du har en mangel på olje i øyet, fordamper vannet fra øyet. Omega-3 fettsyrer kan bekjempe tørre øyne ved å gjøre olje glands produsere nok olje til pels øyet når du bruker linfrø olje.

Hva er bivirkningene av linfrø?

Hva er bivirkningene av linfrø?


Linfrø kan være et fordelaktig tillegg til dietten i mange individer. Linfrø er høy i begge Omega-3 fettsyrer og lignans. Begge disse elementer har vist seg å være nyttige i å forbedre helsen til personer som bruker linfrø regelmessig.

Lignans og Omega-3 synes å være gunstig for hjertehelsen. Videre er Lignaner ansett for å ha anti-kreft egenskaper i visse tilfeller.

Merker seg fordelene av linfrø, har noen bivirkninger som er assosiert med korn.

Prostate Cancer

The Mayo Clinic rapporterer at noen bevis tyder linfrø kan være forbundet med en økt risiko for prostatakreft. Mayo bemerker imidlertid at forskning med hensyn til denne mulige forbindelse ennå ikke avgjørende.

Ifølge Mayo, en fettsyre i linfrø kjent som alfa-linolensyre, eller ALA, kan bidra til en høyere forekomst av prostatakreft. (ALA er element som er ansvarlig for å redusere kolesterolet i mennesker som gjør regelmessig bruk av linfrø.)

Fordi ingen fasitsvar er tilgjengelig om hvorvidt eller ikke linfrø øker forekomsten av prostatakreft, anbefaler Mayo at menn unngå å bruke noe annet enn en minimal mengde linfrø for å supplere sine dietter. Mayo råder menn med prostatakreft for å unngå linfrø helt.

Intestinal blokkering

Intestinal blokkering er en annen bivirkning av linfrø. Denne type blokkering oppstår når en person forbruker linfrø uten å drikke eventuelle fluider. Forbruker en liten mengde linfrø uten å drikke vann eller annen drikke vil ikke resultere i blokkering. Imidlertid går en person inntar noe utover en liten mengde av linfrø risikoen for intestinal blokkering dersom det individuelle ikke drikke vann eller en annen drikk mens de spiser linfrø.

Nedskrivning av Oral medisiner

Bevis tyder på at bruken av linfrø er ansvarlig for å svekke effektiviteten av visse typer av orale medikamenter. Listen over medisiner som kan bli berørt er ganske lang. Av denne grunn, hvis en person som er foreskrevet en medisin også tar linfrø som kosttilskudd, er det viktig at legen bli varslet slik at hun kan avgjøre hvorvidt linfrø vil svekke medisinen. Hvis noen tvil oppstår på hvilken effekt linfrø kan ha på et medikament effektivitet, bør bruk av linfrø stoppes omgående.

Usikre under graviditeten

The Mayo Clinic og andre forskningssentre har konkludert med at linfrø ikke bør brukes av en gravid kvinne. Bruken av linfrø er vist å hemme riktig vekst av et ufødt barn. I tillegg har tilfeller av for tidlig fødsel blitt tilskrevet bruk av linfrø fra en gravid kvinne.

Alvorlig blødning

Hvis en person har en hvilken som helst form for diagnostisering av en forstyrrelse som resulterer i fortynning av blod eller vanskeligheter kontrollerende blødning, bør linfrø ikke brukes. I disse tilfeller, kan bruken av linfrø resultere i en ytterligere fortynning av blod.

Allergiske Reaksjoner

Som tilfellet er med alle andre typer korn, noen individer faktisk er allergisk mot linfrø. Derfor, hvis en person vurderer å innlemme linfrø inn i hennes kosthold, er det lurt å begynne med å konsumere bare en liten mengde. På denne måten er det mulig å måle sin kroppens respons på linfrø. I tillegg tester er tilgjengelige fra allergikere som kan bistå i å bestemme hvorvidt en person er allergisk mot linfrø.

Linfrøolje Diet

Linfrøolje, som navnet antyder, kommer fra frøene av en lin anlegget. Mange inkluderer linfrøolje i kosten i dag på grunn av sin mulige helsemessige fordeler. Hvis du bestemmer deg for å bli en av dem, utdanne deg selv på fordelene og snakke med legen din om hvilke former for linfrøolje er riktig for deg.

Innhold

Linfrøolje inneholder alfa-linolensyre (ALA), som er en omega-3 fettsyre. Omega-3 fettsyrer i linfrøolje er svært lik den Omega-3 fettsyrer i fisk som laks. Linfrøolje inneholder også lignans, som er kjemikalier som gir fiber.

Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center, er ALA i linfrøolje gunstig for pasienter med risiko for hjertesykdom, inflammatorisk tarmsykdom, leddgikt og andre kroniske tilstander.

Omega-3 fettsyrer i linfrøolje bidra til å redusere betennelse, forebygge kroniske sykdommer, fremme normal vekst og utvikling for barn, og fremme kognitiv og atferdsmessig funksjon, ifølge University of Maryland Medical Center.

Skjemaer

Linfrøolje er tilgjengelig i matvarer som brød, frokostblanding og noen bakervarer. Den er også tilgjengelig i flytende og myk gel supplement form. Som mange oljer, vil linfrøolje og linfrø olje kosttilskudd harskne hvis de blir utsatt for varme, så du bør holde linfrø oljeprodukter i kjøleskapet. Kosttilskudd kan også bli ødelagt av lys og oksygen, og det er derfor de kommer i spesiell mørk emballasje.

Anbefalinger

Hvis du velger å ta linfrø olje kosttilskudd, følg instruksjonene på etiketten. De fleste voksne bør ta en eller to kapsler (en til to spiseskjeer) daglig. Barn kan ta linfrøolje, men dette bør kun gjøres under nøye overvåking av barnets lege.

Den enkleste måten å inkludere linfrø (inneholder små mengder olje) i kosten er å slipe opp frø og strø det i korn og salater. Linfrøolje kan også brukes som en erstatning for andre matoljer.

Kosttilskudd for barn med angst og depresjon

Kosttilskudd for barn med angst og depresjon


Angst og depresjon hos barn og tenåringer kan være forårsaket av genetikk, ernæringsmessige mangler, allergi mot matvarer og andre stoffer, underliggende medisinske lidelser og stressende livshendelser. Mer enn noen gang før i historien, er barn som opplever depresjon og angstlidelser. Som livsstil langsomt ble mer hektisk, og måltidene ble mindre næringsrik, skjedde en kraftig økning i psykiske tilstander blant Amerikas ungdom. Forbindelsen til diett bør tas i betraktning.

The Role of Nutritional Supplements

Depresjon og angst kan knyttes til ernæringsmessige mangler i alle B-vitaminer, inkludert B1, B2, B3 (niacin), B5 (Pantotensyre), B6, B12 og folsyre. I tillegg, har lave nivåer av jern vært knyttet til depresjon og angst, som har lave nivåer av omega-3 fettsyrer (som finnes i fisk) og linfrøolje. Ta kosttilskudd kan bidra til å gjenopprette slike saldoer.

Spesifikke kosttilskudd

Start med å supplere ditt barns kosthold med ekstra B-vitaminer under oppsyn av en medisinsk leverandør. Disse spesielle kosttilskudd utskilles i urinen, så det er nesten ingen sjanse for overdose. Vente flere uker for å se om det er noen bedring i depresjon og angst. Deretter introdusere linfrø olje kapsler inn i barnets kosthold. Dette vil gi essensielle fettsyrer som kalles omega-3, omega-6 og omega-9-tallet. Disse fettholdige oljer er påstått å hjelpe til å lindre angst og depresjon.

Urte kosttilskudd og eteriske oljer

Det er flere proprietære blander av ernæringsmessige og urte kosttilskudd som kan være gunstig i å hjelpe barn med angst og depresjon. Urtemedisiner som johannesurt, kava kava, scullcap, og Pasjonsblomst har blitt brukt i århundrer for angst og depresjon. Aromaterapi og de gunstige effektene av essensielle oljer har også vært en tid-testet rette. Noen av de mest effektive essensielle oljer for depresjon og angst inkluderer lavendel, bergamot, geranium, sypress og røkelse. Disse essensielle oljer kan kombineres med en bærer olje, for eksempel olivenolje eller druekjerneolje, og påføres direkte på huden. De kan også bli droppet på små biter av stoff og inhalert eller lagt til badet for beroligende aromaterapi fordeler.

Betydning & Effects

Urte og kosttilskudd kan bidra til å lindre angst og depresjon hos barn med relativt lave kostnader. De fleste kosttilskudd og urte kosttilskudd er rimelig, og lett å få tilgang på apotek, super sentrum, eller lokale helsekost butikk. Riktig ernæring og den rette balansen av vitaminer og mineraler, hjelper kroppen regulere humøret og produserer tilstrekkelige mengder av kjemiske budbringere i hjernen som kalles nevrotransmittere.

Forsiktig

Urte kosttilskudd for angst og depresjon er ikke overvåket av Food and Drug Administration. Det anbefales ikke at du bruker dem for små barn fordi konsentrasjoner av de aktive ingrediensene kan variere fra produkt til produkt. Noen urte kosttilskudd som har hjulpet voksne med depresjon og angst inkluderer Amoryn og Seronex. De har ikke blitt testet på, og heller ikke godkjent for bruk hos barn. Alltid legen din før forsterke barnets kosthold med ernæringsmessige eller urte kosttilskudd.

Retningslinjer for bruk av linfrøolje kapsler

Retningslinjer for bruk av linfrøolje kapsler


Linfrøolje er avledet fra linfrø plantefrø. Linfrøolje i kapselform er en populær supplement for det formål å øke mengden av essensielle fettsyrer i dietten. Linfrøolje kapsler inneholder den essensielle fettsyren alfa-linolensyre (ALA), som legemet svinger opp på omega-3 fettsyrer i fiskeoljen; eicosapentaensyre (EPA); og dokosaheksaensyre (DHA). Omega-3 fettsyrer som finnes i linfrø olje kapsler kan redusere betennelser i kroppen og bidra til å forhindre kroniske sykdommer - som eksempel leddgikt og hjertesykdom - og bidra til lavere kolesterol.

Retningslinjer for bruk av linfrøolje kapsler

•  Ta kontakt med lege eller helsepersonell før du tar linfrø olje kapsler. Folk tar blodfortynnende eller blodsukkersenkende medisiner bør ikke ta linfrø olje kapsler uten legekonsultasjon. Unngå linfrøolje hvis du har høye blod triglyserider. Ifølge University of Maryland Medical Center, bør folk som lider av diabetes, schizofreni, makuladegenerasjon eller prostatakreft unngå linfrø olje for det formål å øke deres nivå av omega-3 fettsyrer og bør i stedet øke inntaket gjennom kosten kilder. Gravide eller ammende kvinner bør ikke ta linfrøolje.

Velg den mest passende merke og type linfrø olje kapsel. Linfrøolje er funnet i flytende og softgel kapsler. Ifølge University of Maryland Medical Center, er av høyeste kvalitet linfrø olje kapsler produsert av ferske pressede frø, behandles i mørke forhold under 100 grader F, og er pakket i mørke beholdere av glass eller plast fordi lys og varme lett ødelegge oljen. Noen linfrø olje kapsler inneholder også vitamin E for å hindre videre harskning. Kvalitet produsenter av linfrøolje garantere deres produkt for å være fri for tungmetaller som kvikksølv og bly.

Følg instruksjonene fra en medisinsk faglig om hvor mange kapsler du skal ta. Også lese doserings retninger på kapselen flasken som linfrø olje kapsler kommer i forskjellige doser. Dosen vil avhenge av mengden av essensielle fettsyrer du allerede får fra din diett og noen bestemt tilstand du behandler med linfrøolje. Ifølge Mayo Clinic, er en typisk dose ett femtinitti spiseskjeer en dag, tilsvarende til en til to kapsler daglig.

Spre dosering av linfrø olje i løpet av dagen dersom du bruker mer enn én linfrø olje kapsel. Ta en i morgen med frokost og en om kvelden med middag hvis du tar to daglig.

Ta linfrø olje kapsler på egen hånd og ikke på samme tid som andre kosttilskudd eller medisiner. Linfrø kan påvirke hastigheten som næringsstoffer fra andre muntlige kosttilskudd er absorbert.

6. Se opp for bivirkninger, og avslutte bruken av linfrø olje kapsler dersom du opplever problemer. Ikke ta linfrøolje hvis du er allergisk mot linfrø eller andre ingredienser innenfor kapselen. Kvalme, oppkast og magesmerter er rapportert i sjeldne tilfeller.

Oppbevar linfrø olje kapsler riktig, i kjøleskapet innenfor den opprinnelige ugjennomsiktig flaske emballasje. Siden linfrøolje lett kan harskne når det kommer i kontakt med varme, lys og oksygen, bør du ikke lage mat med det.

Hint

  • Mens noen eksperter mener linfrøolje har samme omega-3 fordeler som fiskeolje, er kroppen ikke så effektiv på å konvertere ALA fra linfrøolje inn i omega-3 fettsyrer som allerede finnes i fiskeoljer; derfor linfrø olje kan ikke være så effektiv.
  • Ikke nok vitenskapelig informasjon foreligger om sikkerhet for å gi linfrø olje kapsler til barn.
  • Ikke påfør olje fra linfrø olje kapsler på skadet hud eller åpne sår.
  • Linfrøolje kan øke blødninger så bruk med forsiktighet hvis du planlegger å gjennomgå et kirurgisk inngrep.

ADHD og kosthold hos barn

ADHD og kosthold hos barn


Barn med attention-deficit hyperactivity disorder er ofte foreskrevet medisiner for å bidra til å redusere symptomer relatert til ADHD. Selv om medisinen er foreskrevet, er et sunt kosthold også iverksatt for å bidra til å forbedre hjernens funksjon, blodsukkernivå og positivt påvirke et barns humør og atferd.

Fakta

De fleste barn med diagnosen ADHD er følsomme for kosthold og ernæring. De opplever ofte mangel på essensielle fettsyrer som er viktig for riktig hjernen og nerve funksjon. Noen barn med ADHD bryte ned karbohydrater og fett annerledes enn andre barn med ADHD. Barn reagerer også forskjellig på tilsetningsstoffer i mat. For eksempel vil noen barn med ADHD viser symptomer på hyperaktivitet etter å ha spist mat med tilsetningsstoffer, kunstige fargestoffer og konserveringsmidler; mens andre barn med ADHD spise samme mat tilsetningsstoffer, kunstige fargestoffer og konserveringsmidler og viser ingen tegn på hyperaktivitet.

Diet

Den mest effektive diett for barn med ADHD innebærer rik omega-3, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Det er sannsynlig at barnet ditt ikke kommer til å like det næringsrike kosttilskudd endringer du gjennomfører for dem. I stedet lære barnet om ernæring og hvordan å lage sunn mat valg. Å gjøre endringen som en familie kan også hjelpe i overgangen. Fordi barn med ADHD har vanligvis svært lave nivåer av essensielle fettsyrer familien kan begynne å bruke "gode fettstoffer" i kostholdet. Godt fett du kan bruke som ekstra virgin olivenolje, fiskeolje, rapsolje og linfrøolje.

Essensielle fettsyrer

Siden frokost er det viktigste måltidet på dagen, er det et godt måltid for å begynne å trene å spise sunt. Bytt ut sukkerholdige frokostblandinger, boller og sirup-gjennomvåt pannekaker med en protein shake med 1 ss. av linfrøolje; yoghurt blandet med 1 ss. av linfrøolje, frukt (eller bacon), eggerøre og toast; eller et egg-pølse Patty på en engelsk muffin. Yoghurt, shakes protein og frukt smoothies også gjøre stor snacks. Bare tilsett 1 ss. av linfrøolje til hvilken som helst av disse. Andre omega-3 mat å jobbe i ditt barns kosthold er fisk, bønner, valnøtter, egg, kylling, brokkoli og linfrø. Hvis barnet nekter å spise mange av disse, se om barnet vil spise "beriket" produkter som melk eller brød blandet med linfrøolje.

Mineraler

Hvis barn med ADHD har lave nivåer av essensielle fettsyrer, er det sannsynlig at de opplever mangler i andre områder av ernæring. For eksempel, sink og magnesium er også vanligvis lav hos barn med ADHD. Mat rik med sink er spinat, brokkoli, erter, gresskarfrø, melk, yoghurt og havregryn. Gode ​​kilder til magnesium er spinat, solsikkefrø, grønnkål, hel-hvete brød og fullkorn frokostblanding.

Vitaminer

Komplekset B-vitaminer som er mest avgjørende for barn med ADHD på grunn av innholdet av symptomene og funksjonen av B-vitaminer. B-vitaminer støtter den metabolske prosess av fett, karbohydrat og protein. Vitaminer også støtte riktig funksjon av nervesystemet. Mat rik med B-vitaminer inkluderer tunfisk, kalkun, linser, bananer, poteter, laks og havre.

Matvarer som hjelper Kontroll trykk i øyet hos barn

Matvarer som hjelper Kontroll trykk i øyet hos barn


Okulær hypertensjon er en tilstand der trykk i øyet, eller intraokulært trykk blir høyere enn normalt. Hos barn kan dette være arvelig eller forårsaket av skade på drenering mekanisme. Å finne en naturlig måte å kontrollere trykk i øyet tilbyr foreldre en fin måte å unngå medisinering barnet.

Omega-3

Forbruker mer omega-3 fettsyrer i kostholdet kan redusere trykk i øyet ved å rense øyet dreneringssystem. Linfrøolje og safflower lagt til matvarer kan øke barnas omega-3 inntak samt å spise fisk.

Vitamin C

Ifølge Dr. Marc Grossman OD, bør barn få nok av vitamin C for øye helse. Matvarer som røde bær, brokkoli og juice er perfekt for å øke vitamin C.

Alpa Lipoic Acid

Å spise grønne grønnsaker vil hjelpe barna får nok alpha-lipoic syre og lavere intraokulært trykk. Spinat og grønne grønnsaker vil bli pakket full av alpha-lipoic syrer.

Antioksidanter

Mate barn matvarer med høye antioksidanter som paprika, sitrus og jordbær. Disse er kjent for mange helsefordeler, inkludert å være gunstig for barnas øyne.

Chromium

Eggehviter, sammen med frukt og grønnsaker, kan gi et barn massevis av krom. I en studie gjort ved Columbia University, ble pasienter med lave krom nivåer funnet å være høyere risiko for glaukom.

Fiskeolje kosttilskudd Vs. Linfrøolje

Fiskeolje og linfrøolje er flerumettede fettsyrer som finnes i matvarer og er tilgjengelig i kosttilskudd. Begge inneholder omega-3 essensielle fettsyrer og er nødvendige i et sunt kosthold.

Effekter

Essensielle fettsyrer inkluderer omega-3, omega-6 og omega-9; en balanse mellom alle tre er anbefalt av National Institutes of Health. Essensielle fettsyrer støtter den reproduktive, hjerte, immunforsvaret og nervesystemet. De regnes som "essensielle" fordi kroppen ikke kan lage dem - de må forbrukes. Fiskeolje og linfrøolje inneholder omega-3.

Funksjoner av fiskeolje

Fiskeolje er en kilde til vitamin A og D, og ​​bidrar til å regulere kolesterol. Den har de omega-3-fettsyrene eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre, som bidrar til å redusere betennelse i hele kroppen.

Funksjoner av linfrø olje

Linfrøolje er en av naturens rikeste kilder til omega-3, som har 50 prosent mer omega-3 enn fiskeolje. Anbefales for veganere og vegetarianere, beskytter den mot hjertesykdom, betennelse, for tidlig aldring av huden og øker gode kolesterolet.

Bivirkninger

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, kan høye doser av fiskeolje samhandle med blodfortynnende og høyt blodtrykk medisinering. Flax kosttilskudd kan forverre forstoppelse hvis ikke tatt med nok vann.

Advarsel

Rådfør deg med helsepersonell hvis du legger til en ny supplement til kosthold, hvis du er gravid eller ammende, eller vurderer å gi omega-3 tilskudd til et barn.

Ground linfrø & Honey Fordeler

Ground linfrø & Honey Fordeler


Bier produserer honning og bruke den til å ernære hele strukturen. Mennesker har stolt på honning eiendommer i århundrer for mat og medisinske formål. På samme måte kan bruk av linfrø spores tilbake mange århundrer. Faktisk, kong Karl den i det 8. århundre mye brukt linfrø og spioneringen sin helsemessige fordeler. Mer forskning er nødvendig for å befeste det som tradisjonell medisin og mange helhetlig healere har støttet i mange år --- at både honning og linfrø har flere fordeler.

Ground linfrø er mer lettfordøyelig

Menneskekroppen kan fordøye og bearbeide bakken linfrø enklere og mer effektiv enn hele linfrø. Ifølge Mayo Clinic, passerer hele linfrø ofte ufordøyd gjennom mage-tarmkanalen; dermed ikke kroppen ikke får de helsemessige fordelene forbundet med lin. Ground linfrø gir også ekstra fiber da lagt til dietten.

Rå honning helse fordeler

Bearbeidet honning kan ikke ha så mange fytokjemikalier som rå honning. Ifølge Whole Foods, har rå honning anti-sopp, anti-virus og antibakterielle egenskaper. Den inneholder spor av harpiks som finnes i propolis, stoffet som bier produserer og bruker til å forsegle en bikube og avverge bakterier. Rå honning inneholder også fytokjemikalier som phenylethyl caffeate og caffeic acid methyl caffeate. Disse fytokjemikalier kan bidra til å forebygge kreft og tumorvekst.

Ground linfrø helse fordeler

Ground linfrø inneholder egenskaper som kan redusere risikoen for å utvikle visse sykdommer. Selv om mer forskning er nødvendig for å befeste lin fordeler, alle komponenter i lin - inkludert omega 3 fettsyrer som ALA, lignans og andre antioksidanter - kan bidra til å beskytte kroppen fra diabetes, hjertesykdom, høyt kolesterol, hjerneslag og kreft . Ifølge WebMD, er det ca 1,8 g. av omega-3 fettsyrer i hver spiseskje malt linfrø. Linfrø inneholder også fiber og mellom 75 og 800 ganger mer lignans - som har antioksidantegenskaper - enn andre typer plantebasert mat.

Honning undertrykker Hoster

Tradisjonelle hjem rettsmidler for å lindre en sår hals blant annet legge honning til varm te eller varmt vann. Honning kan også være en effektiv hoste suppressant. Barn i alderen ett eller yngre er i faresonen for å utvikle spedbarn botulisme hvis gitt honning; kan imidlertid ungdommer nytte honning er beroligende, hoste undertrykke egenskaper. En 2007 studie utført av forskere ved Penn State College of Medicine studert effekten av honning i forhold til dexomethorphan, en mye brukt over-the-counter hoste suppressant. Resultatene indikerte at honning var like effektivt som medisiner.

Ground linfrø kan legges til Oppskrifter

Ulike oppskrifter kan romme legge bakken linfrø. Darkly fargede, fuktige retter som enchiladas eller kjøttpudding skjule smaken og tekstur; linfrø kan også bli brukt i bakervarer eller tilsettes til matvarer som smoothies, yoghurt og havremel.

Honning hjelper kontroll Blood Sugar

Ifølge hele matvarer, kan honning hjelpe til å kontrollere blodsukker på grunn av sin forholdet fruktose (som frigjøres enzymer fra leveren) til glukose. Fruktose hjelpemidler leveren i å absorbere glukose og endre den til glykogen. Muskel og leverceller lagre glykogen og bruke den til drivstoff den menneskelige hjerne.

Kolesterolsenkende kosthold for barn

Kolesterol var en gang et ord forbundet med middelaldrende menn og hjerteinfarkt. Men nå som den amerikanske barndommen fedme rate har mer enn tredoblet de siste tre tiårene, har det blitt en bekymring for barn og deres foreldre. Foreldre som ønsker å sikre at deres barn vokser opp med et sunt hjerte og lavt kolesterol, bør holde sørge for at de spiser et kolesterolsenkende kosthold.

Kvitte seg med Red Meat

Start med å eliminere kolesterol-laden kjøtt, som biff eller svinekjøtt, fra barnets kosthold. Hvis hun insisterer på en hamburger, hold deg til magert som ytrefilet. For kjøtt generelt, erstatte mager kalkun eller kylling. Serve hvitt kjøtt bare og fjerne huden til å holde dårlige kolesterolet lavt.

Fisk

Enda bedre, introdusere fisk som laks eller tunfisk på barnas middagstallerkenen. Dette betyr ikke at fiskepinner eller panerte fileter, som ofte er laget av mindre sunn fisk og deretter stekt. Bakt, grillet, eller hermetisert laks og tunfisk skryte lave nivåer av kolesterol, og de gir omega-3 fettsyrer, som er bra for hjertet. Prøv nye og ulike måter å tilberede dem, slik at de er mer attraktivt for yngre smaksløkene. Men unngå å gi barnet ditt for mye reker. Selv om en servering av reker har mindre mettet fett enn rødt kjøtt, inneholder den en tredjedel daglig inntak av kolesterol.

Sunnere Oljer

Hvis du er en forelder prøver å skape en lav kolesterol diett, gå gjennom skap og kjøleskap og kaste bort smult, forkorting, maisolje, vegetabilsk olje eller noen margariner inneholder transfett. Alle disse er mareritt for kolesterol. Skjule smør på baksiden av kjøleskapet og kjøpe sunne oljer som olivenolje, rapsolje og solsikkeolje som skal brukes til daglig matlaging. Noen oppslag har også blitt formulert for å ha lave nivåer av kolesterol, men pass på at ethvert produkt du kjøper ikke har trans fett.

Løselig fiber

Fiber er en annen nøkkel til å senke kolesterolet og forebygge hjertesykdom. Imidlertid, mens begge typer fiber (oppløselig og uoppløselig) gir helsefordeler, er det løselig fiber som vil senke kolesterol. Mange frokostblandinger som appellerer til barn er nå å forsterke sine fiberinnholdet. Aksje opp på havre og havregryn, belgfrukter (erter, bønner, linser), bygg, frukt og grønnsaker. Appelsiner, epler og gulrøtter er alle spesielt gode kilder til løselig fiber, og de fleste barn elsker dem som snacks.

Omega-3 fettsyrer

Forskere har bevist at omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere kolesterolnivået. Mens barn kan få noen av sine omega-3 fettsyrer fra laks og tunfisk, bør du også prøve å tjene dem valnøtter, hele korn brød og pasta og soyaprodukter. Produsenter gjør mange kjøtterstatninger, for eksempel veggie hunder, av soya, og disse ofte ser og smaker nok som kjøtt å glede barna. Videre kan bakke linfrø benyttes som et skjult erstatning for olje i nesten hvilken som helst baking oppskrift.

Hva å mate barna med ADHD

ADHD rammer om lag 5 prosent av amerikanske barn i alderen 6 og 17, og dens årsaker er, som ennå, generelt spekulativ. Vi vet imidlertid at mens ADHD ikke er forårsaket av kosthold, kan enkelte matvarer forverre ADHD symptomer og andre faktisk jobbe for å hjelpe rolig barn. Mens hvert barn er forskjellig og vil reagere forskjellig på kosttilskudd intervensjoner, her er noen grunnleggende ernæringsmessige retningslinjer for å hjelpe deg å finne ut hva du skal mate et barn med ADHD.

Husk imidlertid at du bør alltid konsultere barnets lege før du legger til eller eliminere matvarer fra barnets kosthold, inkludert vitaminer og andre kosttilskudd.

Komplekse karbohydrater

Alle karbohydrater brytes ned av kroppen til glukose (sukker), men komplekse karbohydrater tar lengre tid å bryte ned og brukes mer effektivt av kroppen. Mange barneleger anbefaler å spise mer komplekse karbohydrater og unngå enkle karbohydrater, som kaker og hvitt brød.

Eksempler på komplekse karbohydrater for å innlemme i ditt barns kosthold er: hvete brød, havregryn, poteter, brun ris, makaroni og spaghetti, og stort sett alle frukter og grønnsaker. I tillegg unngå raffinert sukker, slik som brus, godteri og snacks kaker, siden dette er praktisk talt all glukose allerede, og behandles av kroppen for fort, noe som resulterer i en "sugar rush" som kan gjøre barnet ditt irritabel og enda mindre i stand til å fokusere .

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i kroppen, hjelper celler og vev til å fornye og reparere seg selv. Dermed kan en diett rik på gode proteiner bistå samlet sett virker og hjelpe barnet ditt føles bedre.

Gode ​​proteiner kan finnes i egg, kjøtt, fjærkre, fisk, bønner, peanøttsmør og ost. Noen leger foreslå å legge proteiner i morgen og for ettermiddagssnacks, når de hjelper konsentrasjonen og kan bidra til å forlenge tiden medisiner arbeid.

Omega-3 fettsyrer

Det er tre hovedtyper av omega-3 fettsyrer --- DHA, EPA og ALA --- som har blitt identifisert som viktig for god hjernefunksjon. Øke mengden barnet får av disse næringsstoffene kan forbedre fokus og hjelpe barnet ditt i aktivt å kontrollere hans atferd.

Gode ​​kosten kilder til omega-3 fettsyrer er fisk --- som laks, sild, ansjos og sardiner --- bakken lin måltid eller linfrøolje (også kjent som linfrø), valnøtter og fjærfe og kjøtt eller deres biprodukter (egg, melk, ost) fra dyr som har blitt foret med en diett av mange grønne greener.

Men omega-3 fettsyrer er også allment tilgjengelig i supplement form, og er nå gjennomført i "gummy" vitaminer som er populære blant barna. Disse kan også gi en god balanse av andre vitaminer og mineraler barnet trenger. Konsultere legen din om den anbefalte doseringen for barnet ditt.

Matvarer for å unngå

Ofte er det skjulte elementer i maten vår som kan ha en betydelig innvirkning på barn med ADHD. The American Academy of Pediatrics viser at barn med ADHD unngå mat med kunstige farger --- spesielt røde og gule --- og noen vanlige konserveringsmidler som MSG (mononatriumglutamat), aspartam, og nitrater. Selv om du ikke trenger å være militant om dette, kutte ned på matvarer som har disse ingrediensene, og prøver å spise mer ubehandlet, naturlig mat kunne hjelpe. Heldigvis er mange av de matvarer som inneholder disse produktene er sukkerholdig snacks og godteri at du sannsynligvis eliminere uansett.

Alvorlige bivirkninger av linfrø

Alvorlige bivirkninger av linfrø


En blå plante som blir dyrket for sin olje i både nordøst i USA og Canada, har linfrø vært spioneringen for en rekke helsemessige fordeler for både voksne og barn. Men det er noen mulige bivirkninger av å ta linfrø at forbrukerne bør se opp for.

Allergiske Reaksjoner

Ifølge WebMD, noen mennesker har rapportert allergiske reaksjoner etter å ha tatt linfrøolje eller sprinkling linfrø på mat; Likeledes har fabrikkarbeidere som jobber med linfrø også bemerket allergiske reaksjoner. Som med alle nye mat, er det viktig å begynne i det små, og sørge for at det ikke fører til elveblest, kløe, hodepine eller andre tegn på en allergisk reaksjon.

Gass og diaré

Folk som tar linfrøolje for sine avføringsmiddel egenskaper trenger å se dosering sine, fordi linfrø har vært kjent for å forårsake både gass og diaré. På grunn av sin høye fiberinnholdet kan linfrø hjelpe med forstoppelse men bør tas i svært små doser for å starte og alltid med vann.

Blødning

Menn og kvinner med blødningsforstyrrelser kan ha risiko for økt blødning etter å ha tatt linfrø. Hvis du har andre blødningsforstyrrelser, snakk med legen din før du tar linfrøolje. Likeledes kan linfrø også øker blødningsrisikoen i en operasjon, så pasienter bør slutte å ta det minst to uker før planlagt prosedyre, ifølge WebMD.

Kreftrisiko

Mens det er ingen bevis for at linfrø fører til prostatakreft, på grunn av sitt høye innhold av fytoøstrogener (forbindelser som finnes også i soya produkter, som fortsetter å bli studert), eksperter anbefaler at menn som har en høy risiko for prostatakreft unngå linfrø. I tillegg bør alle som står i fare for brystkreft, eggstokkreft eller livmorkreft også ta linfrø bare etter anbefaling fra sin lege.