Digidexo.com

normal puls for eldre

Normal blodtrykk for eldre

Normal blodtrykk for eldre


Blodtrykk mål og fakta endres etter hvert som vi blir eldre. Hva er sunt for en 20-åring er ikke så sunt for en 80-åring. Administrere blodtrykket i henhold til din sesong av livet og referer alltid til legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Normal blodtrykk

Normalt blodtrykk for en sunn eldre person er mellom 90/65 mmHg og 130/90 mmHg.

Variasjoner

Endringer i blodtrykket i løpet av dagen i respons på aktiviteten anses normalt. Høyt blodtrykk kan være forårsaket av fedme, åreforkalkning eller nyresykdom. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av dehydrering, hypothalmic dysfunksjon og hjertesykdom.

High Blood Pressure

Kronisk høyt blodtrykk (eller hypertensjon) kan føre til åreforkalkning, hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Ifølge American Heart Association, 69,5 prosent av mennene og 83,8 prosent av kvinner over 75 år har hypertensjon.

Lavt blodtrykk

Ifølge en studie utgitt av British Medical Journal og skrevet av Hendriek C Boshuizen, kan lavt blodtrykk (eller hypotensjon) øker risikoen for død hos dem over en alder av 85. Hypotensjon regnes som et tegn på sykdom hos eldre.

Forsiktig

Planlegge en avtale med legen din dersom blodtrykket holder seg over 130 systolisk (øverst nummer) eller 90 diastolisk (nederst nummer) for mer enn tre avlesninger eller hvis den faller under 90 systolisk eller 65 diastolisk for mer enn én lesing.

Hva er normal puls på en voksen?

Oksygenert blod inn i hjertet gjennom lungevenene. Blodet blir deretter pumpet ut gjennom aorta-ventilen etter å ha passert gjennom den venstre ventrikkel i hjertet. Pulsen kan bli følt på grunn av ekspansjonen av aorta som ventrikkelen utvider seg for å la blodstrømmen. Pulsen kan hjelpe fastslå hvor hardt hjertet arbeider.

Hvor befinner pulsen

Du kan best finne pulsen sammen en arterie. Du kan føle radial arterie som ligger i håndleddet. Telle hver beat i ett minutt eller telle beats i 15 sekunder, deretter multipliseres med 4 for å få den totale slag per minutt.

Normal Range

Den normale puls for en voksen er mellom 60 og 100 slag per minutt.

Takykardi

Når pulsen er over 100 slag per minutt, kalles det takykardi. Hvis du er under stress eller har nettopp ferdig med å trene, kan dette puls anses normalt.

Bradykardi

Hvis pulsen er under 60 slag per minutt, det kalles bradykardi. Idrettsutøvere ofte opprettholde hvilepuls under 60 slag per minutt.

Avvik

Pulsen kan gå så lavt som 40 slag per minutt mens du sover, og det kan klatre så høyt som 200 slag per minutt under hard trening.

Target pulsfrekvens

En generell tommelfingerregel er at puls er om lag 70 prosent av din maksimale hjertefrekvens. Du kan finne din maksimale hjertefrekvens ved å trekke 40 fra din vekt. Multipliser dette tallet med 70 prosent for å få målet puls.

Hva er en Normal pulsfrekvens for de eldre?

Hva er en Normal pulsfrekvens for de eldre?


Din helsepersonell er interessert i dine vitale tegn: temperatur, puls, respirasjonsfrekvens og blodtrykk. Pulsen gir et bilde av din generelle helse og fitness. Det viser hvor fort hjertet ditt slår, styrken av hvert slag, og om din rytme er vanlig eller sporadisk. Siden hjertet er pumpen som sirkulerer blod gjennom kroppen din, og ditt blod bærer oksygen avgjørende for liv, er dette viktig informasjon.

Hva er en puls?

Pulsen er surge du føler hver gang hjertet slår og presser blodet sammen din arterie. Antallet overspenning du telle i et minutt er din puls, eller dine hjerteslag per minutt.

Hvordan å ta pulsen

Pulsen er vanligvis tatt ved håndleddet arterien fordi det er lettest å føle. Forsiktig plassere indeksen og midtre fingertupp pads på innsiden av håndleddet, langs benet strekker seg ned fra midten og pekefingeren på den andre hånden. Sakte skyv det mot tommelen i sporet. Du skal føle pulsen hoppe opp mot fingertuppene. Telle disse overspenning for et helt minutt. Dette er din puls. Hvis du ikke finner det, la noen andre teller det for deg. Andre steder du kan finne pulsen er langs halsen eller på innsiden av albuen.

Normale grenser

Normal puls er 60 til 100 slag per minutt. Hjertefrekvens langsomt avtar med alderen på grunn av endringer i hjertemuskelen som den eldes. Derfor vil hvilepuls av eldre vanligvis være lavere enn med en yngre voksen. Hvis du går eller trener, vil pulsen være raskere enn om du leser avisen. Emosjonelle tilstand, infeksjoner, medisiner og generelle helse kan også påvirke hjerterytmen.

Takykardi

Historisk har takykardi blitt definert som en hjertefrekvens raskere enn 100 slag per minutt, selv om det er en aktuell push for å senke det til mellom 80 og 89 for eldre. Kardiologer er enige om at takykardi er en sterk indikator på hjertesykdom, høyt blodtrykk, tilstoppede arterier og hjertesvikt. Det kan også være forårsaket av anemi, hypertyreose, feber eller infeksjon eller lavt blodsukker.

Bradykardi

Bradykardi er en hjertefrekvens lavere enn 60 slag per minutt. Det kan være forårsaket av god fysisk condition, som satsene funnet i livslang, eldre utøvere. Eller den kan være forårsaket av medikamenter eller noe så alvorlig som økt trykk i hjernen, hypotyroidisme, hypotermi eller hjerteblokk.

Arytmier

Arytmier er uregelmessige hjerteslag. Du kan føle dem på pulsen som dunk, dunk, pause, dunk. Eller du kan føle en pounding, hoppe eller flip-flopping sensasjoner i brystet. Du kan også føle seg svak, ør, kvalm eller andpusten. Hva du opplever kan være et tidlig sammentrekning av hjertekamrene i hjertet ditt, kalt ventriklene, eller en flagrende av forkamrene i hjertet ditt, kalt atrium. Det kan være forårsaket av en svikt i det elektriske systemet av hjertet til riktig regulere dine hjerteslag. De kan også være forårsaket av kjemiske ubalanser, medisiner eller annen hjertesykdom.

Behandling

Hvis din puls eller kvalitet bekymrer helsen din leverandør, vil du sannsynligvis bli sendt til en kardiolog. Hun har mange verktøy til sin rådighet for diagnose og behandling. Hun kan bestille et elektrokardiogram, en ekkokardiogram, en stresstest, en hjertekateterisering, eller har du bære en Holter monitor for 24 timer. Hun kan foreskrive medisiner for å hjelpe ditt hjerte slå mer effektivt, eller hun kan anbefale en pacemaker.

Normal hvile puls for menn

Pulsen er den hastigheten som hjertet slår per minutt. Din hvilepuls, eller puls, er en sterk indikator på din generelle helse. Jo bedre form du er, jo lavere puls.

Normale Mann Hjerte priser

Gjennomsnittlig hvilepuls i en mannlig er 70 slag per minutt. En bedre enn gjennomsnittlig hjertefrekvens er i 60-årene. Et ideelt hvilepuls er på 50-tallet. Hvis pulsen din er over 82 slag per minutt, er ditt hjerte ikke sunt.

Athlete Hjerte priser

En idrettsutøver hvile puls har en tendens til å være i den lave 50-tallet og en svært betinget utøveren hjerte pulser i 40-årene. Idrettsutøvere har også en tendens til å ha et fenomen som kalles sinus-arytmen. Sinus arytmi er når hjertet har en tendens til å øke hastigheten og tregere med å puste. Idrettsutøvere kan også noen ganger har en godartet murring som kommer fra makten av sine puls som har en tendens til å være sterkere enn gjennomsnittet. Kraften i en puls har ingenting å gjøre med hvor mange ganger per minutt et hjerte slår, bare styrken på 'slå. " En kraftig puls i noen med en puls på under 60, er et positivt tegn. En kraftig puls i noen med en puls over 80 er en negativ indikator på at hjertet er å måtte jobbe for hardt for å pumpe blod gjennom kroppen.

Hvordan ta Pulse

Ved måling av din hvilepuls du ønsker å bli sittende og avslappet. Finne i håndleddet ved hjelp av fingrene pulsen din. Bruk aldri tommelen til å måle pulsen din som tommelen inneholder en puls og vil gi et unøyaktig mål. Når du har funnet din puls, ta noen dype åndedrag, og vente på minuttviseren på din klokke å treffe tolv. Du må telle i minst 15 sekunder; Imidlertid er det mest nøyaktig telling en helt minutt.

Miljøeffekter på Puls

Mange faktorer kan påvirke pulsen. Følelser som glede og frykt kan øke hjertefrekvensen. Slike pigger er vanligvis godartet, men noen med en skjør hjerte kan ha et hjerteinfarkt på grunn av sjokkerende nyheter eller enda en overraskelse. Til påvirker hjertet. Varme og fuktighet tendens til å øke hjertefrekvenser, noen ganger til farlige nivåer, og kulde og vind har en tendens til å senke hjertefrekvenser. De fleste mennesker har en komfortsone et sted i mellom de høye 60-tallet og lows 80-tallet. Utenfor dette området, varme og kulde kan begynne å påvirke helse. Altitude senker normal puls om en beat per minutt per hver tusen meter en klatrer, som betyr at hvis du flytter fra en høyde til en annen, vil pulsen endres. En person med et svakt hjerte vil være mer utsatt for høydesyke og ønsker å akklimatisere seg på grader i stedet for å hoppe fra havnivå til fjelltopper.

Sunt hjerte tips

For å oppnå optimal hvilepuls, og har en god sunt hjerte, er det noen grep du kan ta for å forbedre ditt hjerte generelle velvære. Hvis du røyker, stopp. Røykere har dobbelt så stor sannsynlighet for å ha et hjerte et hjerteinfarkt. Gjør øvelsen en del av rutinen. Det er viktig å få minst 30 minutter med aerobic aktivitet i 4 til 5 dager i uken for å gi ditt hjerte aktiviteten den trenger for å holde seg på optimal arbeidshøyde. Hva kostholdet og spise rikelig med frukt, grønnsaker og multi-korn daglig, unngå mettet fett. Opprettholde en sunn vekt og gjøre det som trengs for å slappe av og roe daglig slik at kroppen din har en sjanse til å slappe av, fylle opp og gjenopprette.

Hva er en normal puls Ox?

En puls ox, også referert til som pulsoksometri eller oksygenmetning, er en ikke-invasiv metode for måling av oksygen i blodet.

Indikasjoner

En puls okse er utført for å overvåke hvor godt luftveis behandlinger fungerer, for å vurdere kortpustethet og for å overvåke oksygen status i perioder med sedasjon.

Test

En sensor er plassert på fingertuppen, øreflipp eller øvre del av øret. Denne enhet sender en lysstråle gjennom vevet, og måler mengden av lys til vevet er i stand til å absorbere.

Normalt nivå

I henhold til den niende utgave av "Diagnostic and Mosby største Laboratory Test Reference", en normal puls ox er større enn eller lik 95 prosent. Ifølge Mayo Clinic, er en puls okse under 90 prosent vurderes som lav.

Kritisk nivå

I henhold til den niende utgave av "Diagnostic and Mosby største Laboratory Test Reference", en kritisk puls ox nivået er under eller lik 75 prosent.

Symptomer

Symptomer på et lavt nivå av oksygen i blodet er kortpustethet ved hvile eller med anstrengelse, kortpustethet som vekker deg opp fra søvnen, tretthet og forvirring. Ta kontakt med din lege hvis du opplever disse symptomene.

Normal kroppstemperatur for babyer

Den "normale" menneskelige kroppstemperatur har lenge vært holdt for å være 98,6 grader Fahrenheit. Men dette tallet er rett og slett en målestokk først etablert i det 19. århundre av en tysk lege som analysert mer enn 1 million armhulen temperaturmålinger fra 25.000 pasienter. Kroppstemperaturen kan variere fra person til person, og den kan også endres i løpet av dagen. I babyer, kan variasjonen være enda større, fordi deres små kropper har vanskeligere for å regulere temperaturen. Men det er en generelt akseptert spekter av normale temperaturer for babyer som du skal lystre.

Normal temperatur

Normal temperatur for en baby faktisk er avhengig av hvilken metode du bruker for å måle det. Den 98,6 benchmark er generelt for temperaturer tas oralt, men du kan ikke måle temperatur på denne måten i en baby. De to vanligste måter for å måle temperaturen hos babyer er rektalt eller i øret. Ifølge den kanadiske Paediatric Society, er normal kroppstemperatur i en baby mellom 97,9 og 100,4 grader Fahrenheit. Målt i øret, normal temperatur varierer 96,4 til 100,4 grader Fahrenheit.

Betydning

Kroppstemperaturen er viktig fordi det kan være en indikator på helseproblemer. Selvsagt kan en feber (mer enn 100,4 grader Fahrenheit i spedbarn) være et tegn på en infeksjon eller annen sykdom. En høy temperatur kan også være en indikator på hypertermi, en alvorlig tilstand der kroppen blir overopphetet. Motsatt, en temperatur som er lavere enn normalt, spesielt hvis det er vedvarende, kan være et tegn på alvorlig sykdom eller hypotermi.

Benchmarks

The Mayo Clinic tilbyr flere temperatur benchmarks hvor foreldrene bør søke lege eller råd. Hos spedbarn under 3 måneders alder, bør enhver feber på 100,4 grader Fahrenheit eller høyere rapporteres til en lege. For babyer eldre enn 3 måneder, er benchmark 102 grader. Nyfødte som har en rektal temperatur på mindre enn 97 grader bør også bli sett av en lege.

Måling av temperatur

Det er tre hovedmåter å måle kroppstemperatur hos spedbarn: rektalt, i øregangen eller under armen. Rektale temperaturer er de mest nøyaktige, med temperaturer som er tatt i øregangen neste mest nøyaktige. Den minst nøyaktige metoden er å ta temperaturen under armen, også kalt en aksillær temperatur lesing. Tar en muntlig temperatur er generelt ikke anbefalt eller mulig med spedbarn og små barn.

Advarsel

Selv om flere mindre ting, for eksempel tenner eller en immunisering kan føre til feber hos spedbarn, er det viktig for deg å overvåke barnet dersom hun har en høyere temperatur enn normalt. Spedbarn kan bli bli alvorlig syke veldig fort, så hvis barnet ditt viser noen symptomer i tillegg til feber, for eksempel kramper, slapphet, pusteproblemer, konstant oppkast eller diaré, ta henne å se en lege med en gang.

Beste måtene for eldre å miste Belly Fat

Som mennesker alder, har de en tendens til å få vekt og akkumulere fett rundt midsection. Når eldre er overvektig, de opplever større risiko for sykdom og sykdom, inkludert diabetes, hjertesykdom, hjerneslag og kreft. Ekstra pounds rundt midten minsker lunge og lungefunksjon. Men det er ikke for sent for seniorer å kaste pounds og miste buk fett. Disse buk-fett-kampene tips oppmuntre et sunt kosthold og livsstil for seniorer.

Trening

Den beste måten for eldre å miste magen fett er å utøve. Det er viktig å øke kroppens stoffskifte. Du kan øke hastigheten på stoffskiftet ved å legge kardiovaskulær trening til rutine. Brenn fett ved løping, sykling, turgåing og svømming. Vektbærende øvelser som styrketrening, pilates og yoga øker muskelmasse. Muskelmasse forbrenner kalorier på en raskere hastighet og brenner fett celler. Det er en øvelse myte at sit-ups og crunches alene vil redusere mage fett.

Reduser Fat

Reduser inntaket av kolesterol og fett i kostholdet ditt. Den største synderen i vektøkning (spesielt rundt midten) er trans fett (som øker LDL kolesterol). Velg magert kjøtt som kalkun eller fisk. Unngå høy-fett kjøtt som biff og orgel kjøtt. Øke HDL (bra) kolesterol ved å spise enumettet fett, som for eksempel avokado og olivenolje.

Ta Kosttilskudd

Naturlig kosttilskudd også regulere blodsukkeret (insulin) nivåer. Økt insulin nivåer bidra til magefett. Produksjonen av DHEA, et naturlig hormon som finnes i binyrene, bremser ned når folk alder. Legg en DHEA supplement til kosthold for å opprettholde normale insulin nivåer. Chromium picolinate og sink også regulere blod-sukker nivå. Du finner disse kosttilskudd i helsekostbutikker eller apoteker. Sjekk med en lege før du tar kosttilskudd (spesielt hvis du tar reseptbelagte medisiner). Noen medisiner kan forårsake bivirkninger hvis de tas med kosttilskudd.

Øke løselig fiber

Legg mer løselig fiber til kosthold. Fiber bryter ned fettceller og hjelper til med vekttap. Start dagen med å spise havregryn, en god kilde til løselig fiber. Fiber kan også bli funnet i havrekli, hele korn brød, brun ris, frukt og grønnsaker, nøtter og frø, og tørkede bønner.

Naturlig rettsmidler for eldre Depresjon

Naturlig rettsmidler for eldre Depresjon


Alderdom kan gjøre deg mer utsatt for depresjon. Tilstanden følger ofte kroniske sykdommer og lidelser, som er mer vanlig i senere år. Dessuten kan det hende at sosial støtte systemet minkende, på grunn av dødsfallet til kjære. Likevel, er depresjon ikke er en naturlig del av aldring og bør behandles seriøst. Medisinering kan være nødvendig i noen tilfeller, men andre behandlinger kan bidra til å løfte humøret.

Psykoterapi

Psykoterapi er kanskje den vanligste ikke-medisinering behandling for depresjon hos eldre voksne - og resten av befolkningen også. Du kan møtes regelmessig med en lisensiert terapeut eller psykiater for å diskutere problemer og lære måter å bekjempe depresjon. Foruten hulene i tidligere utgaver og erfaringer, kan behandling være en proaktiv utdanning i hvordan å bli en lykkeligere person ved å endre dine tankeprosesser og atferd. En god terapeut kan lære deg de verktøyene du trenger for å komme tilbake til normal funksjon. Psykoterapi kan også hjelpe eldre mennesker som ikke er deprimerte. Bare å ha noen å jevnlig snakke med og uttrykke bekymringer til kan bidra til å løse problemer før de blir så alvorlig som klinisk depresjon.

Amino Acids

Noen naturlige alternativer til antidepressiva kan du gjenopprette fra depresjon. Noen eldre pasienter ikke tåler medisiner så vel som yngre mennesker, eller bivirkningene kan gjøre det umulig å fortsette med en medisin. I noen tilfeller er L-tyrosin, L-Phenylalanin og annen aminosyre kosttilskudd brukt med hell for å behandle depresjon. Disse kosttilskudd kan ha humørfremmende effekter når metabolisert i kroppen.

Vitaminer og mineraler

Enkelte vitaminer og mineraler også kan hjelpe behandle symptomene på depresjon. Tar en B-kompleks vitamin kan føre til positive humørsvingninger. Ofte, depresjon pasienter har en mangel av disse vitaminer, inkludert B-6 og B-12. Folsyre mangler kan forekomme i perioder med psykiske plager, så ta et supplement kan bygge disse nivåene tilbake opp og hjelpe behandle depresjon. En magnesium mangel kan føre til samme effekt, og tar en magnesium supplement kan hjelpe til med å øke humøret.

Herb og planterettsmidler

Det er også urte rettsmidler for depresjon. En slik behandling er johannesurt. Dette planteekstrakt kan være et effektivt antidepressiv alternativ for noen eldre mennesker. Men vær klar over at akkurat som med medisiner, kan det være bivirkninger og interaksjoner med johannesurt. Ginkgo biloba, men ikke en generell behandling for depresjon, fremdeles kan være nyttig for eldre mennesker. Ofte stammer depresjon fra nedgangen av mentale funksjoner. Ginkgo biloba kan bidra til bedre kognitiv funksjon, og dermed hjelpe lindre depresjon for noen mennesker.

Kneprotesekirurgi for eldre

Den største felles i kroppen, er kneet en av de mest avgjørende ledd som er involvert i bevegelsen. Femur, tibia, kneskål (patella), brusk, muskler, leddbånd, membran og væske alle arbeide sammen for å sikre mobilitet i en sunn kneet. Slitasjegikt, skade eller sykdom kan avbryte normal funksjon i leddet og forårsake smerter og problemer i bevegelse. Ofte er en kneoperasjon det beste alternativet for lettelse. Dette kan gjøres hos pasienter i alle aldre, inkludert eldre.

Forberedelse for kneleddsplastikk

Det første trinnet i å avgjøre om kneprotesekirurgi er riktig for deg er å ha en medisinsk vurdering. Utøveren vil vurdere eventuelle andre helseproblemer du har som kan forårsake problemer under operasjonen, for eksempel problemer med anestesi, hjerteproblemer, eller pustevansker. Laboratorietester og røntgenbilder kan også bli utført. Din kirurg kan kreve en klarering signert av din primære omsorg leverandøren slippe deg for kirurgi. Du vil også få beskjed om å gardere seg mot eventuelle brudd i huden, infeksjoner, eller biter på den berørte beinet før operasjonen. En fysioterapi evalueringen vil også bli utført, og da vil du bli rådet på hjemmesykepleien etter operasjonen og eventuelle tilpasninger som kan trenge å bli gjort til ditt hjem for å sikre din mobilitet og sikkerhet. Dette kan inkludere hevet toalettseter, rekkverk, som har en rullator eller stokk, å ha noen å bo sammen med deg hvis du bor alene, eller selv gå til et rehabiliteringssenter etter operasjonen, som ofte anbefales for eldre pasienter så konstant overvåking av deres tilstand kan bli utført.

The Surgery

Kneprotesekirurgi tar omtrent to timer, der kirurgen fjerner skadet brusk og bein, plasserer deretter den nye metall eller plast kneleddet. Hel eller delvis kneoperasjon kan utføres avhengig av din situasjon. Etter enten kirurgi, vil du bo i utvinning rom for en time eller to, så flyttes til et vanlig sykehusrom, hvor du skal bo i tre til fire dager. Din fysioterapi vil begynne snart etter operasjonen, som gjenopprette bevegelse til felles er av aller største betydning. Du kan være foreskrevet blodfortynnende, spesielle komprimering sokker eller andre tiltak for å hindre blodpropp etter operasjonen. Etter sykehusoppholdet er over, vil du enten flytte til et rehabiliteringssenter i 20 til 30 dager, eller bli sendt hjem hvis det er et alternativ og gå til fysioterapi et par ganger i uken i minst en måned.

Prognose for Kneprotese hos eldre

Etter kneprotesekirurgi, omtrent 17 prosent av eldre pasienter opplever komplikasjoner som blodpropp eller infeksjon. Trettiåtte prosent opplever smerte som varer mer enn fire uker etter operasjonen. Recovery tar omtrent en måned hos eldre pasienter, med de fleste trenger hjelp med dagliglivets aktiviteter for en måned eller mer. Ett år etter operasjonen, eldre pasienter opplever mer lettelse fra osetoarthritis smerte. En kneleddet som er erstattet forventes å vare 10 til 15 år, som vanligvis korrelerer til resten av levetiden til en eldre pasient.

Spill å spille for eldre med Memory Tap

Spill å spille for eldre med Memory Tap


Som senior statsborger, spill og aktiviteter er ikke bare morsom, men kan også være funksjonelle og forbedre livskvaliteten. Visse spill og aktiviteter er nyttige for å dele latter, liming samt stimulere og trene hjernen. Bruk minne spill for å hjelpe eldre forbedre deres kognitive evner.

Kryssord

Kryssord er spill for folk i de fleste aldre til å spille. Disse oppgavene er gunstig for å øke ordforrådet og oppmuntrende mental årvåkenhet. Trekk ut en ordbok sammen med noen kryssord og ha det gøy. Disse oppgavene er også morsomt når det gjøres som en gruppeaktivitet med to eller tre personer. Du kan også holde et kryssord konkurranse der flere grupper konkurrerer om å se hvem som kan fullføre kryssord først. For konkurranser, bruk en enkel oppgave som tar ikke mer enn 10 minutter å fullføre.

Puslespill

For å spille fotopuslespill, skiller gruppen av eldre inn i to grupper. Ta et bilde av hver gruppe og forstørre bildet på et kopierings til størrelsen på en vanlig papir. Skjær bilde i flere biter, noe som gjør et puslespill. Gi hver gruppe sitt bilde puslespill og instruere gruppen for å fullføre puslespillet. Den første gruppen som fullfører puslespillet vinner en liten premie.

Spelling Bee

Stave bier er ideelle for bruk av kognitive evner. Samle en gruppe av eldre og gi hver senior en fargerike stykke bygging papir. Har de eldre sitte i stoler som er plassert i en enkelt linje vendt mot fronten av rommet. Starter på den ene enden av linjen, gi en senior en stave ord. Hver gang en senior staver ordet feil, legger han sin farge-kort i en kurv. Den siste senior resterende vinner stavekonkurranse. Denne aktiviteten fungerer også med matte multiplikasjon spørsmål.

Minne

En god måte for eldre å forbedre sine minne ferdigheter er ved å jobbe med flash-kort. Disse kortene er tilgjengelig som forhåndslagde spill for språk, sekvensering, matching, grammatikk og ordforråd. En nyttig spill å spille med to og to flashcards er minne. For å spille minne, først blande kortene, så legg dem med forsiden ned på et bord i selv rader. Den første spilleren svinger over to kort på jakt etter et matchet par. Fortsett med spillet før matche alle kortene. Spilleren med flest par vinner spillet.

Hva er normal blodtrykk for et barn?

Hva er normal blodtrykk for et barn?


Foreldre arbeide for å sørge for at deres barn er så sunt som mulig. Forstå normalt blodtrykk for et barn kan hjelpe foreldre gjenkjenne når det er grunn til bekymring.

Blood Pressure

Blodtrykket er den hastigheten som blod presser mot veggene i blodårene under flytting. Medisinsk personell skrive blodtrykk som systolisk trykk over diastolisk trykk, for eksempel 120/80. Det første nummeret er trykket i løpet av hjerteslag, og det andre er trykket når hjertet er i ro.

Alder

Blodtrykk hos barn varierer etter alder. Mens normalt blodtrykk for voksne er ca 120 over 80, trenger barn ikke nå dette området før tenårene. A 1-år gamle systoliske trykket er vanligvis mellom 80 og 90. En 5-åringens systoliske trykket er mellom 90 og 100, og en 10-åringens er mellom 95 og 105.

Persentilen

Den normale blodtrykket for barn varierer også basert på "persentil" de er i. Persentilen er et barns størrelse i forhold til andre barn på samme alder. For eksempel vil barn som faller i 75te-95te persentil sannsynligvis ha en høyere normalt blodtrykk rente enn de som er i 50-persentilen.

Hypertensjon

"Hypertensjon" er den medisinske termen for høyt blodtrykk, noe som kan skade hjertet. Om lag 5 prosent av barn har høyt blodtrykk. Selv om symptomer ikke kan være til stede i et barn, kan det forårsake helseproblemer som en voksen.

Readings

Et barns aktivitetsnivå eller nervøsitet ved tidspunktet for en blodtrykksmåling vil påvirke resultatene. Den beste blodtrykksmåling oppstår når et barn er som hvile og ro.

Vekttap mat for eldre kvinner

Vekttap mat for eldre kvinner


Vekttap hos eldre kvinner kan være problematisk. Først, det er bare ikke så lett å gå ned i vekt. Og fra et medisinsk perspektiv, kan vekttap hos eldre kvinner også føre til muskel tap; uten muskler, kan en eldre kvinne bli skrøpelig og miste henne mobilitet. Åpenbart er det viktig at eldre kvinner snakker med sine helsepersonell om noen plan for å gå ned i vekt for å sikre at de gjør det på en fornuftig måte. For mange vil en bit av øvelsen kombinert med de rette vekttap matvarer hjelpe dem å oppnå sine mål og opprettholde god helse.

Redusere Fat

Ernæringsfysiologer og leger er enige om at en diett lav på fett er bra for å miste vekt og holde den av. Velg magert rødt kjøtt: grille en London Broil snarere enn en mørbrad marmorert med fett. Nyt en kyllingbryst i stedet for en drumstick, og grill den eller broil det i stedet for å steke den. Velg magre meieriprodukter. Kok med rapsolje, solsikkeolje eller jordnøttolje (olivenolje er bra, men den ryker ved en forholdsvis lav temperatur).

Ikke så mye sukker

Kutte ned på raffinert sukker og stivelse er en annen god strategi for eldre kvinner som ønsker å slippe noen vekt. Bruke kunstig søtningsmiddel i te; pep opp hele korn frokostblanding med fersk frukt i stedet for sukker; spise brun ris og hele korn brødet.

Rikelig med kalsium

En rekke studier viser at kalsium i kosten kan hjelpe eldre kvinner redusere deres nivå av kroppsfett og gå ned i vekt eller holde den av. Det finnes en rekke av kalsium-rik mat å velge mellom: magre meieriprodukter (fettfri melk, fettfattig yoghurt), fruktjuice med kalsium lagt, og grønne grønnsaker (bok choi, brokkoli, grønnkål, spinat) kan være akkurat den riktige tingen å hjelpe til med vekttap.

Sunn Snacking

Snacks kan være en katastrofe for en eldre kvinne som prøver å gå ned i vekt. Velg riktig mat, skjønt, og snack kan faktisk være gunstig. For eksempel kan kvinner som ikke har en allergi nyte en håndfull peanøtter eller peanøttsmør på en selleri pinne som gode kilder til vitaminer og mineraler, samt fiber. Trenger du noe søtt? Ha en liten skål med sukker-fri pudding laget med fettfri melk for ekstra kalsium.

Krydre ting opp

Forbedre smaken av mat med krydder og krydder som legger smak uten å legge salt, sukker eller kalorier. Avhengig av fatet, gran det opp med løk, pepperrot eller parmesan ost. Og kanel lagt til mat kan ha en rekke positive konsekvenser: det fremmer bedre hukommelse, hjelpemidler i reduksjon av kolesterolnivået og bidrar til å kontrollere blodsukkeret og bekjempe fedme.

Hva er mitt mål puls for å miste vekt?

Enhver aktivitet er bedre enn ingen aktivitet når det gjelder å miste vekt, og mens visse aktiviteter er mer effektive enn andre, en faktor som de deler er intensiteten. Treningsintensitet bare beskriver hvor hardt man trener. Turgåing er mindre intens enn jogging; sprinting er ekstremt intens i forhold til jogging. Alle av dem vil brenne kalorier, men gang brenner langt færre enn sprint. Problemet er at sprint ikke kan opprettholdes over lengre tid, og gang kan ikke brenne nok kalorier. Løsningen er å opprettholde et moderat puls for varigheten av øvelsen (uansett hva det er) i 20 minutter eller mer; dette gjøres ved å vite og overvåke ens puls.

Target

Kommer full blast gjør noe vil ikke vare lenge; ikke lenge nok til å brenne et betydelig antall kalorier, som er. Ved å arbeide i 70 til 80 prosent utvalg av hjertets maksimale, er intensiteten forhøyet men bærekraftig i lengre perioder.

Puls Old-school stil

Beregne makspuls ved å trekke alderen din fra 220. Dette tilsvarer din maksimale hjertefrekvens.

Multipliser det maksimale med 0,7. Dette er lik 70 prosent av det maksimale.

Multipliser maksimum ved 0,8 for å bestemme 80 prosent av det maksimale.

Ta pulsen under trening med jevne mellomrom for å sikre at det er i arbeidsområdet. Target hjerte-rate kalkulatorer er tilgjengelig online og vil gjøre regnestykket for deg.

Hjertefrekvens i moderne tid

Puls-skjermer er tilgjengelig som har to deler: et brystbelte og en klokke. De gjør regnestykket og ta pulsen, og gir umiddelbar tilbakemelding på et øyeblikk.

Modeller som starter på $ 30 til $ 40 gir grunnleggende informasjon; de priset til $ 1000 og utover har alle bjeller og fløyter som programvare for å spore treningen pågår.

Varierende intensitet

Bumping opp intensiteten til nivåer høyere enn arbeids sats for korte støt (kalt intervaller) og deretter tilbake til den lavere (0,7) nivå vil brenne flere kalorier. Noen eksempler er å gå raskt og innføre korte perioder med løping, sykling på et middels tempo og forsterke hastighet for 50 eller 100 meter, eller jogging rundt et spor og sprint på ett hjørne.

Intervaller stiller større krav til hjertet og lungene, og bør brukes med måte for å unngå overanstrengelse.

Overvåking Progress

En ekstra måte å overvåke fremgang og for å avverge overanstrengelse og sykdom er å sjekke hvilepuls daglig. Dette gjøres i to deler: Først sjekke pulsen din før du får ut av sengen, og deretter sjekke det en gang etter å ha stått i 20 sekunder.

Trekk fra liggende sats fra den stående rente, og spore dette tallet daglig. Hvis det er fem slag over den forrige dagen, er det et tegn å ta det med ro. Hvis det er 5 eller høyere i flere dager, ta en pause fra treningen i en eller flere dager.

Det beste puls for vekttap

Mange tror de vil miste mer vekt gjennom lange økter med moderat aerob trening. Dette er kjent som arbeider ut mens hjertet slår i "fettforbrenningssonen". Selv om dette vil bidra til å brenne kalorier, det er ikke nødvendigvis bedre enn mer intense former for trening. Den beste puls for vekttap, da, er avhengig av hva man vil holde deg å trene lenge nok og hardt nok til å brenne et høyt antall kalorier.

Forståelse Vekttap

Du mister vekt ved å brenne mer kalorier enn du forbruker. Hvis kroppen din trenger 2000 kalorier for å komme seg gjennom dagen, og hvis du spiser 2000 kalorier, kan du lage en energi underskuddet ved å trene for å forbrenne 500 kalorier om dagen. Å gjøre dette hver dag vil resultere i ca en halv kilo vekttap hver uke.

Aerobic Exercise

Hva er bedre --- gå i to timer eller kjører hardt i 30 minutter? Hvis det er vekttap du er bekymret for, er svaret avhengig av hva aktivitet forbrenner mer kalorier. Dette avhenger av flere faktorer, inkludert din størrelse og intensiteten på aktiviteten (hvor fort du kjører og om du går eller løper oppoverbakke.)

Anaerob trening

Anaerob aktivitet gjør lite for å få hjertet til å pumpe, men det gjør nok for vekttap. Musklene er kalori-brenning maskiner: det tar kalorier for å utvikle dem, tar det kalorier for å opprettholde dem, og det tar kalorier bare for dem å eksistere. Treningsekspert Rachel Cosgrove skriver at bare fem pounds av muskler forbrenner mer enn 18.000 kalorier i løpet av et år. Det er litt mer enn fem pounds av fett --- alle for en aktivitet som knapt får ditt hjerte slå over en hvilepuls.

Hva er best for deg?

Working ut og vekttap er svært individuell. Det er derfor det er personlige trenere. Personlige trenere kan hjelpe deg med å utvikle et program som er tilpasset din alder og evne, og en som vil hjelpe deg å møte din vekt-tap mål gjennom en fornuftig kombinasjon av aerob og anaerob aktivitet. Hvis du har en hjertesykdom, eller hvis du bare liker å ta ting sakte, din trener kan anbefale lange og moderate økter med kardiovaskulær trening. Men hvis du er hjerte-sunt eller har det travelt, kan en 30-minutters joggetur og noen raske sett med vektstenger være alt du trenger.

Den beste råd om å miste vekt for eldre kvinner

Vekttap kan være tøft for enhver kvinne, men det kan virke spesielt vanskelig for kvinner siste 40 år ofte kalt "middelaldrende spredning," vektøkning er antatt av mange kvinner å være en del av å bli eldre og går gjennom kroppen endringer som menopause. Denne vekten ofte kan oppnås rundt magen, og denne typen magefett er spesielt farlig fordi det hever risikoen for hjerte-og karsykdommer, diabetes og kreft. Mens det er vanskelig, kan miste vekt i 40-årene og utover gjøres.

Øvelser

Kvinner vanligvis pleier å være mindre aktiv etter overgangsalderen enn de var før, som er en årsak til vektøkning. Den gode nyheten er at selv en liten øvelse går en lang vei. En studie publisert i Journal of American Medical Association i 2007 foreslo at bare 75 minutters trening i uken kan ha en innvirkning på den generelle helsen til postmenopausale kvinner ved å redusere omkretsen av midjen sin.

Økt intensitet i treningsøktene kan ha en gunstig rolle i å vinne Ardenneroffensiven, spesielt når det gjelder å holde fettet bort fra midsection. Aerobic øvelser er spesielt nyttig for å trimme magefett. En studie utført ved Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle viste at overvektige, post-menopausale kvinner i aerobic treningsgrupper hadde mistet mellom 3.4 til 6.9 prosent av sin buk fett innen ett år av programmet.

Diet

Kvinners metabolisms tregere etter hvert som de blir eldre. Deres forbrenningen tregere om lag 10 prosent for hvert tiår etter at de fyller 40. Dette betyr at eldre kvinner trenger å konsumere mindre mat, selv om deres mål er bare for å opprettholde vekten. Madelyn Fernstrom, Ph.D., direktør ved University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) Vekt Management Center og knytte direktør for UPMC Nutrition Center i Pittsburgh, sier at dette betyr å spise 100 færre kalorier om dagen for kvinner siste 40 år bare for å opprettholde sin vekt.

På grunn av denne grunn, kvinner utover 40 år må være ekstra nøye med å telle kalorier og spise fornuftige måltider. Ett område som kan kutte ned på lett er fett; en god rettesnor for eldre kvinner er å ha fett utgjør bare 20 til 35 prosent av sine daglige kalorier. I stedet for fett, bør eldre kvinner fokusere på mer frukt og grønnsaker, og på å få fett fra kilder som nøtter og oliven.

Hormonbehandling

Mens hormonbehandling (HRT) er nyttig for mange post-menopausale kvinner, bruker den som en vekt-tap strategi anbefales ikke. Tester som prøver å vise en kobling mellom HRT og vekttap har hatt begrensede resultater, og det er betydelige helserisikoen forbundet med HRT.

Er det normalt for eldre blodtrykk å kjøre litt høy?

Er det normalt for eldre blodtrykk å kjøre litt høy?


Ifølge Mayo Clinic, høyt blodtrykk utvikles vanligvis i løpet av en lang tidsperiode, og påvirker de fleste til slutt. På grunn av dette aspekt av hypertensjon, er det vanlig for eldre menneskers blodtrykket lesing å være litt høy.

Typer

Den vanligste typen av høyt blodtrykk, kalles primær hypertensjon, hvor det ikke er noen kjent årsak til økning av blodtrykket. Primær hypertensjon står for over 90 prosent av tilfellene ifølge Mayo Clinic, og har en tendens til å utvikle seg sakte over flere år.

Alder er en risikofaktor

The Mayo Clinic sier at alder er en av de vanligste risikofaktorer for å utvikle høyt blodtrykk.

Årsaker

Som mennesker alder, arteriene mister elastisitet og er mindre i stand til å imøtekomme endringer i blodstrømmen, slik som plutselige endringer. Dette åreforkalkning bidrar til hypertensjon.

Betydning

Ifølge den amerikanske Association of pensjonert mennesker, har du en 90 prosent sjanse for å utvikle høyt blodtrykk senere i livet, selv om blodtrykket er normalt i en alder av 55 år.

Advarsel

Som du alder, bør du få deg blodtrykket kontrolleres oftere og konferere med legen din dersom det blir gjennomgående høyere. Jo eldre du blir, jo viktigere er det å redusere risikofaktorer knyttet til høyt blodtrykk, inkludert røyking, høyt alkoholforbruk og for mye salt i kosten, sier Mayo Clinic.

Normal kroppsvekt for Teen Girls

Tenåringsjenter opplever ofte forvirring om hva en virkelig normal og sunn kroppsvekt er. Mens en rekke tall kan gis og merket som "normal kroppsvekt," dette ville ignorere mange viktige faktorer ved beregning av sunn vekt for en tenåringsjente. Mer kunnskap om normal kroppsvekt kan være et kraftig verktøy i en tenåringsjente innsats for å leve en sunn livsstil.

Fakta

Normal kroppsvekt for både mannlige og kvinnelige tenåringer alltid er vanskelig å fastslå. Barn og tenåringer fysisk utvikle seg på ulike priser, har varierende høyder og vekter ikke bare fra år til år, men selv fra måned til måned. For å løse dette problemet, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) gir en Body Mass Index (BMI) kalkulator og BMI persentilen for å avgjøre om barn og tenåringer er i en normal vekt rekkevidde.

Måling

Etter inntasting av informasjon ved CDC hjemmeside, er tenåringens BMI beregnes automatisk og deretter sammenlignet med BMI er av andre tenåringer på samme alder, høyde og kjønn. Disse andre faktorene er viktige fordi vekten varierer drastisk over dem. Hvis en tenåring faller under den femte persentilen i vekt for sin gruppe, blir hun ansett som undervektig. Jenter i det 85. til under 95-persentilen anses å være overvektig, mens de i og over den 95. persentilen og ovenfor er identifisert som overvektige.

Betraktninger

Husk at selv CDC beskriver BMI bare som en "ganske pålitelig indikator på kroppen fedme for folk flest", som betyr at noen ungjenter vil bli feilaktig kategorisert som undervektige, overvektige eller fete. Dette gjelder spesielt med persentil systemet som brukes, som persentilene kan vippes en eller annen måte basert på jentene som ble samplet for sammenligning. Hvis du har noen bekymringer over din BMI resultater, spør legen din.

Bekymringer

I 2000, en screening utført av CDC av high school-elever over hele USA viste at 15 prosent av tenåringsjenter hadde muligens en spiseforstyrrelse og en skremmende 25 prosent av tenåringsjenter "rapporterte uordnede spise og vektkontroll symptomer er alvorlige nok til å rettferdiggjøre klinisk evaluering. " Disse oppsiktsvekkende tallene aktualiserer behovet for ytterligere å utdanne tenåringsjenter på normal kroppsvekt og hvordan å opprettholde det med et sunt kosthold og mosjon.

Betydning

I 2005 CDC publisert et faktaark som viser at undervektige og overvektige personer ble funnet å ha en høyere risiko for død. Å undervekt for en lengre periode kan føre til ufruktbarhet, osteoporose, nedsatt immunforsvar og anemi, som samtidig er overvektig kan sette en person med risiko for diabetes, hjertesykdom og en rekke andre komplikasjoner. Unngå enten ekstreme med sunt kosthold og mosjon vil sikre en sunnere fremtid for alle tenåringsjenter.

Om kontaktlinser for eldre voksne

Om kontaktlinser for eldre voksne


Eldre voksne kan møte noen utfordringer når det kommer til bruk av kontaktlinser. Mange mennesker over 40 år har presbyopi, der øynene ikke kan fokusere på nært hold. I tillegg kan øyelokkene sag og tørre øyne setter inn. Disse faktorene presentere problemer, men eldre voksne kan fremdeles bruke kontaktlinser.

Presbyopi

For eldre voksne som lider av presbyopi, bifokale linser er tilgjengelige. De fungerer akkurat som bifokale briller, med to krefter på ett objektiv - en for å korrigere fjern visjon og den andre for å korrigere nærsynet. Imidlertid er multifokale kontaktlinser mer vanlig foreskrevet. De har en rekke fullmakter, ligner progressive briller.

Tørre øyne

Tåreproduksjon avtar med alderen, mer for kvinner etter utbruddet av overgangsalder. Men hydra linser er nå tilgjengelig. De er laget av Hydrofile (vannelskende) materialer som kan redusere ubehag forbundet med iført den vanlige typen kontaktlinser med tørre øyne.

Myke linser

Eldre voksne kan oppleve at myke linser laget av silikon hydrogel kan gi dem bedre syn helse. Disse objektivene tillater opp til opptil seks ganger mer oksygen til hornhinnen, og de også redusere tørking effekter. Myke linser er tilgjengelig i daglig eller utvidet slitasje.

Expert Insight

Det er best å besøke øyelegen for en grundig synsundersøkelse før de bestemmer seg for hvilken type kontaktlinser. Han vil gi deg råd om hva som vil fungere for dine øyne, gitt deres tilstand og helse.

Måltider for eldre

Måltider for eldre


Å spise sunt er viktig for vekst og utvikling i alle faser av livet, og de eldre er ikke noe unntak. På grunn av flere endringer som skjer med aldring, eldre er i faresonen for en rekke ernæringsmessige mangler, og mange av disse kan lett behandles med en sunn, balansert kosthold.

Dietary behovene til eldre

Elements viktige i dietten til eldre inkluderer mat rik på protein og vitamin B12. I følge Diet kanal nettsted, bør den gjennomsnittlige topp voksen ta i 1,0 til 1,25 gram protein pr 2.2 pounds (1) kilogram kroppsvekt pr dag. Siden kroppens evne til å absorbere vitamin B12 avtar med alderen og vitamin B12 er funnet i mange typer av kjøtt, for å fokusere på matvarer omfatter lever, oksekjøtt, fisk, kylling, svinekjøtt, og egg. Disse matvarer, sammen med valnøtter, avokado og frø, er høy i omega-3 fettsyrer, som alle bidrar til å forbedre hjernens funksjon og redusere betennelser.

Den senior kosthold kan også bommer på kalsium, vitamin D, vitamin B6 og riboflavin. Siden kalsium og vitamin D arbeide sammen for å lage sterke ben, er det viktig å få disse anbefalte doser hver dag. Mat rik på kalsium, vitamin D, vitamin B6 og riboflavin inkluderer bananer, yoghurt, kylling, spinat, befestet frokostblandinger, melk, bønner, fisk og helkorn.

Ting å se

Salt tilsettes til mat for å forbedre smaken. Mens natrium er et grunnleggende behov for den menneskelige kropp, for mye kan lage høyt blodtrykk og hjertesvikt, spesielt hos eldre. Som følelsen av smak og lukt nedgang med alderen, er det vanlig for eldre å legge ytterligere mengder av natrium til kostholdet. Gode ​​substitutter for salt som forbedrer smaken inkluderer curcumin, Mrs. Dash® saltfrie krydder, og andre urter og krydder.

Et annet element å se på kosthold eldre er vitamin A. Selv om mange seniorer ta inn mindre enn de anbefalte mengder per dag, er kosttilskudd ikke sannsynlig nødvendig, fordi med alderen leveren behandler denne vitamin i mindre grad, noe som gjør den daglige Kravet mindre. Ifølge emedicine.medscape.com, er vitamin A et fettløselig vitamin, noe som gjør toksisitet en bekymring hvis inntak enn stoffskiftet.

Sample Måltider

Nutrition.com.sg antyder en gjennomsnittlig dag måltid plan kan starte med en frokost med en kopp kokt havregryn med 1 ss av hvetespirer og en banan. En midmorning snack kan være en bolle med bønne ostemasse med sirup og 6 gram av ren fruktjuice. Lunsj kan være en bolle med kylling sopp noodle soup, 1/2 kopp wokkede spinat og ett glass vann. For en ettermiddag snack kan du nyte en sardin bun med te etter eget valg, og til middag 3 gram av dampet fisk, 1/2 bolle med brønnkarse suppe, en bolle med ris og vann. På slutten av dagen, før sengetid, har tre eller fire hel-hvete crackers og en kopp Milo, Horlicks eller Ovaltine tilsatt melkepulver.

Trening

Ifølge nutrition.com, kan trening bremse effektene av aldring, samt gjøre deg se og føle deg yngre. Trening sammen med et sunt kosthold holder skjelettet sterkt, øker muskelstyrke og bidrar til å opprettholde balanse og stabilitet. Velge en aktivitet du liker vil ikke bare gjøre treningen mer morsom og spennende, men vil også hjelpe deg å forbrenne kalorier.

Andre faktorer

Mange andre faktorer som påvirker kvaliteten av en eldre persons måltider. Endringer i livsstil, sosiale og økonomiske overganger og medisinske forhold bidrar til om en senior har råd eller har tilgang til mat han eller hun trenger for å opprettholde et sunt kosthold. Ekstra innsats er viktig når du velger matvarer som er best for optimal helse.

Hvordan forberede lett å tygge Foods for eldre

Hvordan forberede lett å tygge Foods for eldre


Når du har dine egne tenner, er du i stand til å tygge maten uten problem, og du er i stand til å spise omtrent noe mat du ønsker. Når du er en senior som bærer proteser, eller en senior som har mistet tennene sine og aldri erstattet dem, tygger visse matvarer kan være vanskelig, om ikke umulig. Personer med dette problemet kan være mangler essensielle næringsstoffer når de eliminere visse matvarer fra kostholdet. Hvis du er en omsorgsperson med ansvaret for å ta vare på en eldre person som har problemer med å tygge, kan du ønsker å vite hvordan å forberede lett å tygge mat for ham.

Hvordan forberede lett å tygge Foods for eldre

•  Forbered frukt til frokost eller dessert for eldre person å få litt fiber og vitamin C i deres system. Bruk en ostehøvel til å rive et eple eller pære for denne personen. Hvis pære er overmoden, mos pære med en gaffel i stedet. Tjen most frukt i løpet kremet cottage cheese eller yoghurt. Havregryn er en annen næringsrik frokost mat. For å gjøre havremel lettere å tygge, sette en halv kopp tørr havregryn i en blender å slipe det ned. Koker bakken havregryn som du ville vanlig havregryn. Sluttresultatet vil være havregryn med en kremet tekstur som ikke trenger å tygges.

Kontroller suppe for en eldre person. Suppe er en effektiv måte å sette en rekke vitaminer, mineraler og fiber i et senior kosthold. Legg myk hvit ris til suppe, eller liten pasta, og tilsett hakket squash til suppe for kalsium og vitamin A, og hakkede tomater uten hud for ekstra vitamin A og vitamin C. Hvis personen du er mat for likes gulrøtter, sette noen i suppen ved grating en gulrot med en ostehøvel. Du kan også sette poteter i suppen for kalium.

Grind kalkun, kylling, svinekjøtt eller oksekjøtt så de eldre person iført proteser kan godt spise disse protein matvarer med et minimum av å tygge. Hvis senior har ingen reelle eller kunstige tenner, gi ham kjøtt fra en krukke som er laget for babyer. Gjør potetmos og bland kjøttdeig eller jarred barnemat inn i dem. Fukt mat med brun saus. Du kan også koke hermetisert grillmat bønner for denne personen, mos dem og tjene dem med over potetmos.

Hint

  • Når du legger grønnsaker til suppe, sørge for at de er veldig myk ved å koke dem for en lengre periode.