Digidexo.com

endringer i menstruasjonssyklus

Anucort bivirkninger

Anucort er en hydrokortison stikkpille til å redusere betennelse forårsaket av hemoroider og hevelse i endetarms området. Medikamentet er også brukt ved behandling av ulcerativ kolitt, proktitt og andre tilstander i anus og rektal region. Som med de fleste suppositorier, er det en rekke av bivirkninger forbundet med dets bruk.

Vanlige bivirkninger

Som nevnt, er det visse bivirkninger forbundet med å bruke denne medisinen. Noen bivirkninger er mild smerte eller brenning i endetarms området, endringer i menstruasjonssykluser, kviser, økt svette og økt ansikts-og kroppshår vekst. Mens disse er ansett som de mest vanlige bivirkninger forbundet med å bruke Anucort, de bare påvirker et lite antall brukere.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er det også en rekke alvorlige bivirkninger knyttet til bruk av Anucort. Bivirkninger inkluderer kortpustethet, muskelsvakhet, betennelser i ankler og føtter, rask vektøkning, alvorlig anal smerte og svie, blødning fra endetarmen, plutselig hodepine, alvorlige magesmerter og kramper. Disse bivirkninger er også sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Før du bruker denne medisinen, ta kontakt med legen din hvis du lider av hjertesvikt, magesår, hvis du nylig har hatt en kolostomi eller ileostomi, nyresykdom, høyt blodtrykk, tuberkulose eller myasthenia gravis. Hvis du lider av noen av disse forholdene, kan du ikke være i stand til å bruke Anucort eller noen annen type hydrokortison krem.

Bruk

Bruk alltid denne medisinen nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din og aldri i mengder som overstiger doseringsanvisningen skrevet på etiketten. Ikke ta Anucort av munnen, så det er bare ment å inntas gjennom endetarmen. Å administrere, fjerne stikkpille fra sin wrapper og sett den langsomt inn i anus. Prøv å tømme tarmene og blæren før innsetting for å oppnå de beste resultatene.

Advarsler

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt legen din umiddelbart.

Ved mistanke om overdose av Anucort, kontakt ditt lokale giftsenteret og gå direkte til nærmeste legevakten.

Anucort er ment som en rektal stikkpille og bør aldri brukes til andre medisinske formål med mindre spesifikt bedt av legen din.

Lavt østrogen bivirkninger

Kvinner med lav østrogen kan oppleve ulike symptomer og bivirkninger avhengig av deres alder og andre eksisterende medisinske tilstander. Bivirkningene av lavt østrogen inkludere endringer i menstruasjonssykluser, seksuelle problemer og en økt risiko for kroniske sykdommer. Kvinner kan redusere bivirkningene av lavt østrogen med livsstilsendringer, hormonbehandling og kirurgi.

Søvnproblemer

Ifølge Mayo Clinic, kan lavt østrogen hos kvinner føre til søvnproblemer, som hetetokter eller overdreven svetting om natten.

Kolesterol

Lav østrogen kan øke dårlig kolesterol og redusere gode kolesterolet, å sette kvinner med lav østrogen på et høyere risiko for hjertesykdom.

Osteoporose

Østrogen beskytter kvinner fra bentap. Lave østrogennivåer kan føre til utvikling av osteoporose, som kan resultere i brudd og smerte.

Uregelmessig menstruasjon

Lavt østrogennivå kan føre til uregelmessige perioder og gjøre tiden mellom perioder lengre eller kortere. Det kan også endre mengden blod tapt under hver periode.

Seksuell dysfunksjon

Lav østrogen kan redusere seksuell opphisselse og begjær. Dessuten kan det føre til vaginal tørrhet som kan resultere i smerter under seksuell aktivitet.

Eggstokksvikt

Lav østrogen hos kvinner under 40 år kan føre til for tidlig eggstokksvikt, forårsaker eggstokkene til å midlertidig stoppe å lage hormoner som kreves for å frigjøre egg.

Infertilitet

Langvarig lav østrogen hos kvinner under 40 år kan føre til tidlig overgangsalder, når kvinnen slutter å ha perioder og ikke lenger slipper eggene fra eggstokkene.

Virkningene av østrogenmangel

Mangel på østrogen kan skyldes forstyrrelser i hypofysen eller eggstokkene, livshendelser som for eksempel graviditet og hormonelle endringer etter fødsel og overgangsalder. Effektene av en mangel på østrogen kan være intermitterende eller vedvarende, og noen kvinner kan være i stand til å redusere sine symptomer ved å bruke hormon erstatninger eller gjøre endringer i livsstil. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, effekten av mangel på østrogen inkluderer humørforstyrrelser og seksuell dysfunksjon.

Mood Endringer

Mangel på østrogen kan øke risikoen for humørsvingninger som irritabilitet, tretthet, kort lunte og psykiske lidelser, som depresjon.

Hudforandringer

Du kan oppleve endringer i huden din som et resultat av lav østrogen, inkludert tørrhet, økt svetting, hetetokter og nye forekomster av fett på mage og lår.

Fysisk Utseende

Din fysiske utseende kan endre seg som et resultat av mangel på østrogen. Det kan være en reduksjon i størrelsen eller formen på brystene og fortynning av håret på hodebunnen din.

Menstruasjonssyklus

Endringer i menstruasjonssykluser, slik som uregelmessig eller hyppigere blødninger, tyngre eller mer sparsom blødning og flere kramper kan skyldes mangel på østrogen.

Infertilitet

Dersom østrogennivået blir for lavt, kan du være i stand til å eggløsning eller opprettholde en graviditet, noe som resulterer i primær eller sekundær infertilitet.

Seksuell dysfunksjon

En reduksjon i naturlig vaginal smøring under samleie, manglende evne til orgasme og et tap av interesse for sex er effektene av en mangel på østrogen som fører til seksuell dysfunksjon.

Brystsmerter Cure

Medisinsk kalt mastalgia eller fibrocystic endringer, er brystsmerter en tilstand som kan påvirke mange kvinner i fruktbar alder. Det er vanligvis to typer brystsmerter: cystisk og noncystic. Selv om mange frykter brystkreft, de fleste cyster er forårsaket av hormonelle endringer, aldring, menstruasjonssykluser, høyt inntak av koffein, aldring og stress. Noncystic bryster kan være forårsaket av graviditet, dårlig tilpasset bh eller etter overgangsalderen. Mens det er et bredt spekter av kurer, er det særdeles viktig å få konsistente bryst eksamener av legen din.

Diet

Endringer i kostholdet ditt kan hjelpe deg å overvinne brystsmerter. Koffein har den kjemiske methylxanthine, som fremmer blodårene i brystene til å utvide seg. Cyster begynner å dannes, sammen med verkende og ujevn. For å redusere sjansene for cyster, begrense eller unngå all koffein. Dette kan være vanskelig fordi det er i så mange mat og drikke, som kaffe, te, chai, sjokolade, energidrikker og kullsyreholdige drikker. Begynn å redusere det daglige forbruket for å unngå hodepine. Alle som har gått av kaffe cold turkey kan fortelle deg, koffein hodepine er intenst smertefullt. Væskeretensjon er en annen vanlig årsak til bryst klumper eller smerter. Mat høy i salt vil føre til brystene for å beholde vann ekstra vekt. Kutt ned på all bearbeidet mat. Likeledes har dyrefett og melke blitt funnet å fremme brystsmerter. Planlegg en diett full av frukt og grønnsaker. For protein, spise tofu, soyaprodukter og av og til fisk. Mange kvinner opplever fordelene med å endre sine dietter innenfor de første par dagene. De ser også symptomene tilbake nesten umiddelbart hvis de går av kostholdet.

Vitaminer og urter

En daglig diett av vitaminer og urter har vist seg å være svært nyttig for kvinner som lider av brystsmerter. Koenzym Q10 fungerer som en antioksidant til å spyle giftstoffer fra kroppen og støtter immunforsvaret. Mange kvinner som er lav på jod er anbefalt å ta tare. Fibrocystic bryster har vært knyttet til jod mangel. Jod vil også hjelpe dine skjoldbruskkjertelen. Primrose olje blir tatt som en kapsel for å redusere størrelsen av klumper og lindre ømme bryster. Andre viktige vitaminer og urter inneholder vitamin B, sink, bromelain, rødkløver og en godt avrundet multimineral.

Livet forandrer seg

En BH som er enten for stramt eller for stort kan forverre brystene. Gå til et varehus med et omfattende undertøy utvalg. Mange selgere er opplært til å passe bras for kundene. Sørg for at BH du velger er for komfort fremfor estetikk. Noen kvinner finner trøst i seg en sports-BH til sengs. Å sove på ryggen din vil også holde trykket av brystene. Likeledes, forfølge stress relief aktiviteter og interesser. Yoga og Pilate øvelser vil ikke bare avlaste stress, men også bygge muskler i skuldrene, abdomens og tilbake. For kvinner med en liten ramme og over gjennomsnittet størrelse bryster, vil du finne styrke øvelser svært viktig. Fortsett selv bryst eksamener minst en gang i måneden. En mammogram, sonogram eller biopsi kan bestilles for bryst cyster.

Hvordan bruke Medroxyprogesterone

Medroxyprogesterone er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle unormal livmor blødning eller uregelmessige menstruasjonssykluser. Den brukes av postmenopausale kvinner for å hindre overvekst i livmorslimhinnen, og for å redusere risikoen for endometrial hyperplasi, noe som kan føre til livmorkreft hvis den forblir ubehandlet. Det er vanligvis tatt for bare noen få dager i måneden. Legen din vil bestemme den eksakte doseringen etter behov for personlig medisinsk tilstand.

Hvordan bruke Medroxyprogesterone

•  Diskuter bruk og dosering av medroksyprogesteron med legen din. Denne medisinen må tas nøyaktig som foreskrevet for best resultat.

Ta legen anbefalte doseringen muntlig med eller uten mat.

Få månedlige fysiske eksamener mens du bruker medroksyprogesteron, og gi deg selv bryst eksamener.

Ta et glemte dosen så snart du husker det, men ikke ta en ekstra dose som erstatning for en glemt dose. Hvis det er for nær din neste dose, hoppe over det.

Oppbevar denne medisinen vekk fra direkte lys på et kjølig og tørt sted.

Hint

  • Milde bivirkninger inkluderer utflod, ømme bryster, søvnløshet, økt akne og hårvekst, magekramper, oppblåsthet og kvalme, svak kløe eller utslett, endringer i vekt og endringer i menstruasjonssykluser. Denne medisinen kan samhandle med aminoglutethimides forårsaker det å være mindre effektive. Snakk med legen din om eventuelle andre medisiner, vitaminer eller urte kosttilskudd som kan samhandle med Medroxyprogesterone.
  • Ikke røyk mens du bruker medroksyprogesteron som røyking øker risikoen for blodpropp. Konsultere legen din umiddelbart hvis du opplever noen av følgende bivirkninger: elveblest, utslett, pustevansker, tetthet i brystet, hevelse i lepper, hals eller ansikt, feber, vaginal blødning, gulsott, bryst klumper, brystsmerter, kvalme, svette , hevelse i ben, føtter og hender, forvirring, hodepine eller svimmelhet. Ikke bruk medroksyprogesteron hvis du er gravid eller har brystkreft eller livmorkreft, unormal vaginal blødning, leversykdom eller tidligere hjerneslag.

Bivirkninger av Antiarytmika

Antiarytmika er en klasse av medisiner som brukes til behandling av visse hjerteproblemer. Hjerteslag er regulert av flyten av elektrisitet. Når noe går galt med elektrisk ledning i hjertet, kan uregelmessige hjerteslag oppstå. Antiarytmika behandle uregelmessige hjerteslag ved å opptre på det elektriske anlegget i hjertet. Eksempler på antiarytmika er amiodaron, prokainamid, lidokain og kinidin.

Cardiovascular

Antiarytmika medisiner har bivirkninger på hjertet, blant annet en reduksjon i blodtrykk, brystsmerter eller angina, langsomme hjerteslag, raske hjerteslag, økt uregelmessige hjerteslag, hjertesvikt, sjokk på grunn av hjerteproblemer, og hjerteblokk.

Central Nervous System

Administrasjon av antiaryt kan føre til vanskeligheter med å sovne eller forbli sovende, rastløshet, hodepine, nervøsitet, kramper, døsighet, forvirring, nedsatt sexlyst, svimmelhet, ukontrollerbar risting av en del av kroppen, bevegelser du ikke kan kontrollere, dårlig koordinasjon eller problemer med å gå , og nummenhet eller prikking i hender, ben og føtter

Gastrointestinal System

Antiarytmiske bivirkninger på fordøyelsessystemet er forstoppelse, kvalme, oppkast, diaré, tap av appetitt, tørking av halsen, magesmerter, endringer i evnen til smak og lukt, endringer i mengden spytt eller tørr munn, og en bitter smak i munnen.

Skin

Bivirkninger av antiarytmika på huden er elveblest, kløe, overdreven svetting, intoleranse for varme eller kulde, utslett, følsomhet for sollys, og rødme.

Andre bivirkninger

Antiarytmika bivirkninger inkluderer også smerter i øyet, tåkesyn, laryngospasms, tørr nese og luftveiene, hevelse i hender, føtter, ankler eller ben, muskelsvakhet, tynt hår, vekt tap eller gevinst, endringer i menstruasjonssykluser, manglende evne til urinere, urinering ofte, og livmor sammentrekninger under svangerskapet.

Hva er årsaken til Spotting?

Hva er årsaken til Spotting?


Spotting er blødning fra livmoren mellom menstruasjonene. Det kan omfatte små mengder av blod eller tunge flyt. Unormal blødning kan signalisere gynekologiske komplikasjoner eller andre medisinske problemer, og du bør oppsøke en gynekolog for å finne årsaken.

Normal menstruasjonsblødning

Normal menstruasjonsblødning skjer vanligvis hver 28. dag, og menstruasjonen vanligvis varer ca 4-7 dager. Ifølge University of Maryland Medical Center, småblødninger mellom perioder eller etter overgangsalderen kan være på grunn av kreft eller pre-kreft.

Livmorhalskreft

En av de viktigste årsakene til fange er livmorhalskreft, en av de vanligste kreftformen påvirker kvinners reproduktive organer --- ifølge Mayo klinikken. Symptomer inkluderer vaginal blødning etter samleie, mellom perioder eller etter overgangsalderen.

Dysfunksjonell livmor blødning (DUB)

Dysfunksjonell livmor blødning er en annen vanlig årsak til fange. Ifølge MedlinePlus, er DUB ofte utløst av endringer i hormonnivået når eggstokkene ikke klarer å eggløsning på gang, forårsaker endringer i menstruasjonssykluser. Symptomer inkluderer lys spotting, veldig kraftige blødninger eller menstruasjon som varer lenger enn sju dager.

Ektopisk graviditet

Ifølge Mayo Clinic, skjer svangerskap utenfor livmoren når det befruktede egget fester seg til egglederne i stedet for livmor. Babyen kan ikke overleve og en av de første faresignal er lys vaginal blødning.

Livmorkreft

Når kreftangrep den indre slimhinnen i livmoren, kalt endometrium; endometriekreft resultater. Det er mer vanlig blant kvinner i alderen 45 år og eldre som har gått gjennom overgangsalderen. Ifølge National Cancer Institute, symptomer inkluderer unormal vaginal blødning, smertefull eller vanskelig vannlating, smertefulle samleier og smerter i bekkenområdet.

Tamoxifin bivirkninger

Tamoxifen, solgt under merkenavnet Soltamax, er et østrogen blokkering primært brukes til å behandle og forebygge de typer av brystkreft som krever østrogen for å vokse. Gjennomsnittlig dose er mellom 20 og 40 mg per dag. Bivirkninger er vanligvis milde, men potensielt farlige reaksjoner kan forekomme.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av tamoxifen er hetetokter, oppblåsthet, endringer i menstruasjonssykluser, utflod, skjelettsmerter, kvalme og oppkast, vekttap og hudforandringer.

Alvorlige bivirkninger

Mindre vanlige alvorlige bivirkninger inkluderer hjerneslag, blodpropp, cyster på eggstokkene, livmor fibroids, grå stær dannes i øynene, endometriose og leverskader. Tamoxifen kan også øke risikoen for livmorkreft.

Legemiddelinteraksjoner

Selv om tamoxifen brukes ofte med visse blodfortynnende, kan det også øke effekten av disse medikamentene, som betyr at det kan øke blødning og koagulasjonstid.

Forholdsregler

Pasienter med visse betingelser, herunder leversykdom, en historie med slag eller clotting lidelser, en historie med grå stær og høye nivåer av fettsyrer blod kanskje trenger flere tester for å fastslå en sikker dose.

Betraktninger

På grunn av risikoen for alvorlige bivirkninger, pasientene må ha rutinemessig mammografi og gjennomgår testing av leverfunksjon gjennom hele behandlingsforløpet.

Dasatinib bivirkninger

Dasatinib er et medikament som brukes til å behandle kreft. Ifølge Drugs.com, "Dasatinib brukes til å behandle kronisk myelogen leukemi (KML) og akutt lymfatisk leukemi (ALL) når andre kreft behandlinger ikke har hatt effekt." Dette stoffet virker ved å forsinke vekst og spredning av kreftcellene i kroppen. Pasienter som behandles med dette stoffet har rapportert mange bivirkninger som var mild til alvorlig.

Generelle bivirkninger

De som ble behandlet med Dasatinib har rapportert mange generelle bivirkninger som inkluderer feber (39 prosent), tretthet (39 prosent), smerte (26 prosent) magesmerter (25 prosent), reduksjoner i vekt, mangel på styrke (19 prosent), slimhinnebetennelse (16 prosent) og svimmelhet (14 prosent), sier Drugs.com. Andre vanlige bivirkninger inkluderer brystsmerter, frysninger, vektøkning, sykdomsfølelse (ofte rapportert) og væskeretensjon mellom vev i lungene og brystet. I sjeldne tilfeller har pasienter rapportert ødem og ascites.

Hjerte- / Hematologic bivirkninger

Kardiovaskulære bivirkninger inkluderer uregelmessig hjerterytme, væske i vev i brystet, hjertebank, reduksjon i blodtrykk, økt blodtrykk, rødming, brystsmerter, og hjerteinfarkt forklarer drugs.com. Komplikasjoner i ventriklene og hjertesvikt er også rapportert. Som rapportert av Drugs.com, inkluderer hematologiske bivirkninger redusert produksjon av hvite blodlegemer av benmargs, blodpropp, anemi (70 prosent) og blødning. I mange tilfeller har mangel på alle typer blodceller blitt opplevd av de som tar Dasatinibs.

Gastrointestinale / Luftveis bivirkninger

Rapporterte gastrointestinale bivirkninger har inkludert diaré (49 prosent), kvalme (34 prosent), oppkast (22 prosent), anoreksi (19 prosent) og blødninger i mage-tarmkanalen (14 prosent). Drugs.com sier også at forstoppelse, anal sprekker, fordøyelsesbesvær, problemer med å svelge, øvre GI sår og irritasjon i halsen har vært opplevd. Respiratoriske bivirkninger er sykdom i luftveiene, hoste, øvre luftveisinfeksjoner, lungebetennelse, lungeødem og hypertensjon og astma. Sjeldne bivirkninger som forklart av Drugs.com inkluderer bronkospasme og åndenød.

Dermatologiske / Muskel- og bivirkninger

De som ble behandlet med Dasatinib har opplevd kløe i huden, tørr hud, kviser, elveblest, eksem, følsomhet for sollys, negleforandringer og endringer i pigmentering. Drugs.com rapporterer at i sjeldne tilfeller, sår hud, blemmer i huden, lilla flekker på huden (livedo reticularis) og betennelse i fettvevet under huden (pannikulitt). Utslett synes å være den mest vanlige bivirkningen huden. Muskelsvakhet, smerter, leddsmerter, stivhet og senebetennelse har også vært vanlige muskel- og bivirkninger.

Ytterligere bivirkninger

Andre bivirkninger forbundet med Dasatinib er hodepine, skjelvinger, svimmelhet, døsighet og kramper. I sjeldne tilfeller har nyre bivirkninger inkludert forhøyet kreatinin. Drugs.com forklarer at reduksjon av libido, forvirring, angst, depresjon og psykiatriske søvnløshet er vanlige bivirkninger. Tørre øyne, infeksjoner i øyet, synsendringer og endringer i menstruasjonssykluser er også mulige bivirkninger av Dasatinib. Oppsøk lege hvis noen av disse blir alvorlige eller vedvarer.

Bivirkninger av Nasonex nesespray

Bivirkninger av Nasonex nesespray


For mange mennesker som lider av allergi eller nesepolypper, Nasonex (eller Mometasone, i sin generisk form) er en drøm som går i oppfyllelse. Men reagerer ikke alle å Nasonex på samme måte. Mens Nasonex kan kurere nysing blues, er det alltid en sjanse for at bivirkninger kan dukke opp. Fra milde bivirkninger til mer alvorlige komplikasjoner, bør potensielle Nasonex brukerne å ta de nødvendige forholdsregler når du begynner sine medisiner. I tillegg, siden Nasonex er et steroid, må brukerne være forsiktig med å overdrive det.

Alvorlige bivirkninger

Noen av de mer alvorlige bivirkninger av Nasonex inkluderer vedvarende neseblod, nese sår som ikke går bort, kortpustethet, synsforstyrrelser, pinkeye, feber, frysninger og oppkast. Selv om de fleste av disse bivirkningene er sjeldne, kan de alle være potensielt alvorlig. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, stoppe bruk av Nasonex og kontakte legen din.

Moderate bivirkninger

De resterende Nasonex bivirkninger er ubehagelig, men langt mindre alvorlige. Denne klassen av bivirkninger inkluderer hodepine (rammer opptil 25 prosent av brukerne), leddsmerter, sår hals, sår rundt nese og kvalme. Hvis noen av disse bivirkningene fortsetter i en lengre periode av tid eller bli uhåndterlig, kontakt legen din.

Sjeldne bivirkninger

På mindre enn fire prosent av brukerne, fører Nasonex bronkitt, astma, øreverk og diaré. Hvis du opplever noen av disse sjeldne bivirkninger, kontakt lege umiddelbart. Dosen kan trenge justering, eller du må kanskje bruke en alternativ medisiner.

Steroid Toxicity

En av de mest alvorlige potensielle bivirkninger av Nasonex er steroid toksisitet. Siden Nasonex er en kraftig steroid, noen mennesker er mer utsatt for rus. De vanligste symptomene på steroid toksisitet er endringer i menstruasjonssykluser, kviser, vektøkning (spesielt i magen, øvre rygg, ansikt og nakke) og mystiske strekkmerker. Skulle du opplever noen av disse symptomene på steroid toksisitet, stoppe bruk av Nasonex og eventuelle andre steroider du kan ta og kontakt lege umiddelbart.

Effekter av Dosering

I kliniske studier, de fleste av de vanligste bivirkningene bodde den samme eller økt ved pasienter Nasonex 200, i motsetning til Nasonex 100. Men mange bivirkninger som oppkast, hoste og muskelsmerter skjedde på samme priser når en placebo ble tatt . Kliniske studier har også avdekket tilfeller av viral infeksjon, faryngitt og neseblødning, men mange brukere som tok placebo rapporterte disse bivirkningene også. Dermed er det vanskelig å forutsi hva bivirkninger brukere vil lide. Som tilfellet er med alle medisiner, bør brukerne konsultere sin lege før bruk, følg medisinske instruksjoner og rapportere eventuelle ubehagelige bivirkninger med en gang.

Advarsler

Det finnes bevis på at pediatriske pasienter som bruker Nasonex kan lide av hemmet vekst. Men disse påstandene er ikke blitt fullt ut begrunnet. Brukere som har tuberkulose eller ubehandlet herpes simplex bør ta spesielt forsiktig når du bruker Nasonex eller andre steroider.

Endringer i livmoren under perimenopause

Endringer i livmoren under perimenopause


Under en kvinnes fruktbare år, prosessen med menstruasjon forbereder livmoren til hus og nærer liv. Som deres kropper alder, kvinner på scenen kjent som perimenopause forårsaket av fysiske og kjemiske endringer knyttet til opphør av reproduktive funksjon. Disse endringene begynner vanligvis på ca 30 til 40 år og vare til overgangsalderen, noe som skjer ett år etter siste menstruasjon. Endringene som skjer i livmoren under perimenopause kan i utgangspunktet bli manifestert av en uberegnelig menstruasjonssyklusen og humørsvingninger knyttet til varierende eggstokkene hormonnivåer.

Menstruasjonssyklus

Som en del av menstruasjonssyklusen, to hormoner, østrogen og progesteron, er produsert av eggstokkene, i henhold til Taylor Medical Group. Østrogen forbereder slimhinnen i livmoren (endometrium) for graviditet ved å få den til å tykne, tilrettelegging for implantasjon av et befruktet egg. Hvis graviditet ikke oppstår, gjør det mulig for progesteron løsgjøring av slimhinnen, som deretter kasseres i form av blod og vev rusk under menstruasjon. I perimenopause, hormonproduksjonen gradvis avtar og menstruasjonssyklusen blir uregelmessig. Hoppet perioder er vanlig i løpet av månedene når østrogenproduksjonen er minimal.

Ovariefunksjonen

Før perimenopause, follikler i eggstokkene utvikle seg til egg og blir sluppet inn i livmoren hver måned i løpet av menstruasjonssyklusen. Denne prosess, som kalles eggløsning, forekommer som et resultat av hormoner som er produsert av det endokrine system og fraktes med blodet til eggstokkene. Follikkelstimulerende hormon (FSH) bistår i utviklingen av egg, og luteiniserende hormon (LH) utløser utgivelsen fra eggstokken inn i livmoren.

Under perimenopause, eggløsningen ikke lenger forekommer med jevne mellomrom, og til slutt stopper som følge av den synkende responsen aldrende follikler til FSH og LH, som det fremgår av MSN Encarta i en artikkel på overgangsalder.

Egglederne

Egglederne er festet til livmoren og strekker seg til eggstokkene. Under eggløsningen, er et egg frigjøres fra eggstokken og går inn i egglederen hvor det fortsatt for ca en uke etter befruktning før du begynner sin reise til livmor. Hvis egget ikke blir befruktet før de når livmoren, ikke graviditet ikke oppstår og ubefruktet egg oppløses i livmoren. Som kvinner inn perimenopause, signaliserer tilnærming av slutten av sin reproduktive år, har tilgangen på levedyktige follikler redusert.

Graviditet

Ubesvarte perioder og uberegnelig menstruasjonssykluser i løpet perimenopause er bare begynnelsen av opphør av den kvinnelige reproduktive funksjon. Den misforståelse at kvinner ikke lenger er fruktbare på denne tiden har resultert i mange uventede graviditeter. Det gjenstår mulig for at graviditet kan oppstå før minst ett år har gått siden siste menstruasjon, vanligvis i alderen 45 til 55.

Medisinering

Mange kvinner ikke opplever noen negative symptomer under perimenopause. For andre, kan symptomene variere fra mild til alvorlig. På deres hjemmeside, lister St. John Health System hvilke typer medisiner tilgjengelig for å bidra til å lindre problemer som uregelmessig menstruasjon, redusert interesse for sex, og humørsvingninger. De foreslår å diskutere symptomer med en lege som kan anbefale p-piller, hormonbehandling, eller antidepressiva. MSN Encarta tilbyr andre forslag: trening, vitaminer, røykeslutt og kostholdsendringer for å bekjempe disse symptomene.

Menstruasjonssyklus og kosthold

Menstruasjonssyklus og kosthold


Til tider kan menstruasjonssyklusen være ubehagelig, spesielt når PMS kommer rundt. Spise et sunt kosthold er viktig for kroppen din, og kan være like viktig for menstruasjonssykluser. Ved å spise et sunt kosthold, kan du gjøre dine perioder mer behagelig - og muligens eliminere symptomene på PMS.

Grunnleggende

Menstruasjonssyklusen er vanligvis 28 dager lang. Det starter med eggløsning, når et egg frigjøres fra egglederne. Etter eggløsningen begynner slimhinnen i livmoren å tykne, i påvente av et befruktet egg. Hvis befruktning ikke skjer, er livmorslimhinnen skur, og det er det som forårsaker den månedlige blødningen kjent som en periode.

Premenstruelt syndrom

Mange kvinner opplever premenstruelt syndrom, bedre kjent som PMS. Dette skjer rett før perioden begynner, og er vanligvis ledsaget av kramper, oppblåsthet, irritabilitet, tretthet, mat cravings, ømme bryster og hodepine. Også, kan menstruasjonssykluser være uregelmessig, noe som er frustrerende for kvinner som prøver å bli gravide. Du kan bidra til å lette dine PMS symptomer og regulere syklusen din gjennom et sunt kosthold.

Hvordan redusere oppblåsthet

Hvis du opplever oppblåsthet under menstruasjonssyklusen, kan noen endringer i kostholdet hjelpe bekjempe bloat. Pass på at du spiser mat som har store mengder kalium, for eksempel bananer, tyttebær, appelsiner, rosiner, yoghurt, melkeprodukter, kylling, kalkun og flyndre. Hold natrium inntaket ned, som overflødig natrium vil få deg til å holde vann. Drikk minst åtte glass vann per dag for å skylle kroppen av elektrolytter og overflødig salt.

Hvordan redusere Cramps

Kramper forekommer ofte på grunn av høye nivåer av østrogen. Østrogennivået øker hvis du spiser en diett høy i fett, så prøv å kutte ned på fett hvis du opplever smertefulle menstruasjonssmerter. Sørg for at du får nok kalsium, som kalsiummangel kan forverre symptomene på PMS. Også ta det med ro på alkohol fordi det kan forverre smerten din og gjør at du føler deg deprimert.

Regulere menstruasjonssyklusen

Hvis du har en uregelmessig menstruasjonssyklus, kan det være lurt å øke fettinntaket. Dette kan øke risikoen for kramper, men hvis regulere menstruasjonssyklusen er viktig for deg, kan det hende du har for å håndtere smerten. Også holde fiber inntaket lavere enn vanlig fordi fiber kan vaske ut østrogen som er nødvendig for å regulere syklusen din. Prøv å holde vekten på et normalt nivå, fordi for mye vekttap eller vektøkning kan påvirke dine sykluser også. Store svingninger i vekt kan også føre til amenoré, som er når perioder stoppe helt.

Fordelaktig Foods

Visse matvarer kan bidra til å lette menstruasjons bivirkninger. Protein øker fruktbarhet og balanserer hormoner. Noen proteinrik mat som kan være til nytte for deg er: valnøtter, mandler, hardkokte egg, ost, hummus, soya chips, boks sardiner og peanøtter. Vitamin D hjelper også syklusen din, så fest på matvarer som eggeplommer, tunfisk, sardiner og laks. En annen gunstig mat du bør ha noe problem å spise er mørk sjokolade. Sjokolade som er minst 70 prosent ren kan forbedre sirkulasjonen og redusere blodplater klumper.

Lange & Heavy menstruasjonssykluser

Lange & Heavy menstruasjonssykluser


Menstruasjonssykluser som er lengre eller tyngre enn normalt, oppstå av ulike årsaker. Siden enhver kvinnes menstruasjonssyklus er annerledes, bør kvinner som opplever lange og tunge menstruasjonssykluser ta oppmerksom på hyppigheten av disse syklusene for å hjelpe sin lege evaluere og diagnostisere årsaken bak dem.

Menstruasjonssyklusen

Den gjennomsnittlige kvinnen har en periode hver 24-34 dager, som varer ca 4-7 dager. Den gjennomsnittlige blodtap er mellom 12 til 14 ts. Menoragi, eller en menstruasjon som er veldig tung og inneholder klumper, er ledsaget av smertefulle kramper, og varer i mer enn syv dager, er ofte tegn på forestående overgangsalder eller en underliggende medisinsk tilstand. Imidlertid kan uregelmessige perioder ha andre årsaker også.

Abort

En av de vanligste årsaken til uregelmessige perioder er spontanabort. Kvinner kan oppleve spontanaborter tidlig i svangerskapet før de er selv klar over at de har unnfanget. En graviditet utenfor livmoren, hvor egget implantater seg i egglederne i stedet for i livmoren, kan spontant avbryte og føre til en tyngre, lengre mer smertefulle menstruasjonssyklus så vanlig.

Stress og livsstil endringer

Hormoner som regulerer menstruasjonssyklusen blir påvirket av stress, samt kosthold og mosjon endringer og vekt gevinst eller tap. Noen ganger forekommer en lengre eller tyngre menstruasjonssyklus i respons til disse eksterne stimuli.

Menopause

Lengre menstruasjonssykluser er ofte et resultat av hormonelle endringer forårsaket av overgangsalderen. Når kroppen begynner å avta produksjonen av reproduktive hormoner, progesteron og østrogen, inntreffer en hormonell ubalanse, og kan føre til lengre sykluser. Stress kan også forverre denne tilstanden, og i noen tilfeller er det nødvendig for en allmennlege eller OB-GYN å foreskrive medisiner for å begrense svært lange perioder forårsaket av forestående overgangsalder.

Helsetilstand

Lange og tunge menstruasjonssykluser kan være symptomer på livmorkreft, bekkeninfeksjon, (livmor infeksjon) polycystisk ovariesyndrom, diabetes, skrumplever, diabetes og andre mer alvorlige helseproblemer. Hvis du opplever perioder som er tyngre eller varer lenger enn vanlig, gjøre en avtale for å se legen din for å finne årsaken.

Hyppige menstruasjonssykluser Symptomer

Hyppige menstruasjonssykluser Symptomer


Menstruasjonssyklusen symptomer kan påvirke en kvinnes emosjonelle, fysiske og selv åndelig velvære. En kvinnes hormon nivået svinger forårsaker en slepebåt-of-war mellom glede og sorg, lykke og sinne. Kvinner også oppleve kramper og være oppblåst. Og noen verdensreligioner vise menstruasjonssyklusen som en tid med urenhet, forårsaker kvinner å føle seg åndelig ute av drift. Symptomer assosiert med menstruasjonssykluser kan bare vare en uke, men effekten de har på en kvinnes liv kan vare hele måneden. Hva er noen av de vanligste symptomer assosiert med menstruasjonssykluser og hva kan kvinner gjøre for å bøte på dem?

Premenstruelt syndrom

Er den vanligste symptomet på en kvinnes menstruasjonssyklus, er premenstruelt syndrom (PMS) symptomet at kvinner trenger å vite mest om. Ifølge FamilyDoctor.org, en online medisinsk ressurs for kvinner, oppstår PMS i de to ukene før kvinnens menstruasjonssyklus. Det er forårsaket av endringer i hormoner i en kvinnes kropp og i hvilken grad det påvirker kropp, sinn og ånd er unik for kvinnen.

Misforståelse

En vanlig misforståelse med menstruasjonssyklusen symptomer er at du er alene. Det er ikke sant i det hele tatt. Faktisk, sier FamilyDoctor.org at mer enn 90 prosent av alle menstruerende kvinner er påvirket av noen form for menstruasjons syndrom og at 85 prosent er påvirket av PMS. De fleste kvinner opplever mild ubehag forbundet med syndromet og de fleste ikke trenger medisiner for å hjelpe til med hormoner eller fysisk smerte.

Hyppige symptomer

Noen av de vanligste symptomer assosiert med menstruasjonssyklusen inkluderer acne, tretthet, søvnvansker, appetitt endringer, bryst hevelse, oppblåsthet, angst og depresjon. Hvis disse symptomene synes å forverres, eller menstruasjonssyklusen er fraværende i flere måneder, bør du oppsøke lege umiddelbart. Symptomer assosiert med ubehandlede menstruasjonssyklusforstyrrelser inkluderer livmor blødning. De to vanligste typene av livmor blødning er amenoré og oligomenorré. Amenoré oppstår når menstruasjon ikke har oppstått etter alder 16. oligomenorré oppstår når menstruasjonssyklusen varer mer enn 35 dager.

Behandling

Ingen enkelt behandling synes å fungere for hver kvinne, men noen generelle måter å minske effekten av PMS inkluderer regelmessig mosjon, unngå salt og sukkerholdige matvarer, begrense koffein og ikke røyke. PMS påvirker de fleste kvinner som har en menstruasjonssyklus, men symptomene forsvinner når menstruasjonssyklusen gjør på overgangsalderen.

Også, sier WomensHealth.gov at å øke mengden av folsyre i ens kosthold kan bidra til å dempe virkningene av menstruasjonssyklusen symptomer. Også, kan kalsiumtilskudd med vitamin D bidrar til å holde bein sterke og lette eventuelle ubehag forbundet med PMS.

Advarsel

Hvis du ikke opplever menstruasjonssyklusen på månedlig basis, bør du kontakte lege. Også se ham dersom symptomene dine begynner å bli mer alvorlig. Du kan lide av premenstruelle dysphoric Disorder, eller PMDD. Bare om lag 4 prosent av alle kvinner påvirkes av PMDD, men det finnes behandlinger der ute for de som lider. Ifølge AAFP.org, serotoninergiske antidepressiva slik som fluoksetin, citalopram, sertralin og clomipramin er effektive i behandling PMDD.

Menstruasjonssyklus og ernæring

En womanâ € ™ s menstruasjonssyklus er preget av en rekke fysiologiske endringer i kroppen, inkludert menstruasjon og eggløsning. I løpet av en gjennomsnittlig periode på 28 dager, kroppen opplever også emosjonelle og fysiske endringer, mange av dem kan forårsake ubehag. Men det er håp: Leve en sunn livsstil som inkluderer et riktig kosthold og regelmessig mosjon kan redusere symptomer assosiert med syklusen.

Fakta om menstruasjonssyklusen

Menstruasjon er en serie av fysiologiske endringer fertile kvinner opplever som kroppen forbereder hver måned for en eventuell graviditet. Menstruasjon, også kalt en periode, er en del av syklusen der det oppstår womanâ € ™ s månedlig blødning. Under menstruasjon, kaster kroppen slimhinnen i livmoren og blodstrømmer fra en liten åpning i livmorhalsen. Blodet forlater kroppen gjennom vagina.

Eggløsning når egget i en av eggstokkene begynner å modnes. Omtrent halvveis gjennom en typisk 28-dagers syklus, egg forlater eggstokken. Egget så gjennom egglederen til livmoren, hvor hormonene har forberedt livmorslimhinnen for graviditet under riktige forhold.

En gjennomsnittlig menstruasjon varer tre til fem dager, mens andre kan vare så lenge som to uker. Gjennomsnittlig menstruasjonssyklus varer i 28 dager. En syklus starter fra den første dagen i en periode til den første dagen i neste periode.

Premenstruelt syndrom

Premenstruelt syndrom, ofte referert til som PMS, er en tilstand karakterisert ved en rekke fysiske og følelsesmessige symptomer som oppstår etter eggløsning og før menstruasjonen begynner. Symptomer på tilstanden varierer i alvorlighetsgrad, og årsaken er ennå ikke bestemt. Selv PMS ikke er helt forstått, mange leger mener endringen i nivået av progesteron, østrogen og testosteron kan tilskrive syndromet.

Symptomer på PMS inkludere magekramper, humørsvingninger, angst, oppblåsthet forårsaket av vann oppbevaring, midlertidig vektøkning, ekstreme cravings, hodepine, akne og ømme bryster.

Ernæring

Under menstruasjon, opprettholde et sunt kosthold er nøkkelen til å minske negative effekter forbundet med menstruasjon

Opprettholde tilstrekkelig nivå av jern bør være av stor betydning. Under en gjennomsnittlig periode, kvinner mister omtrent 1/4 kopp (eller nesten 2 oz.) Av blod, og de som opplever en tyngre flyt tape enda mer. Jern, som finnes i blodet, er tapt i løpet av de dagene av menstruasjonen. Å øke jern i kroppen din, spiser mat rik på jern. Gode ​​kilder til jern inkluderer kjøtt, fjærfe, fisk, belgfrukter og befestet frokostblanding.

Ferske grønnsaker i større mengder er nyttige matvarer til forbruker, spesielt hvis du opplever forstoppelse eller fordøyelsesbesvær i løpet av syklusen.

For optimale resultater, er det viktig for kvinner å følge en streng diett før og under menstruasjon. Spise riktig mat vil redusere vann oppbevaring, vektøkning, kviser og andre forhold knyttet til menstruasjonssyklusen.

Medisiner

En rekke medisiner lindre ubehaget av menstruasjonen og premenstruelt syndrom (PMS).

Hormonell prevensjon piller, patcher og vaginal prevensjons ringene inneholder hormoner som forsinker eggløsning og minske forekomsten av menstruasjonssmerter.

For moderate kramper, er medisiner foreskrevet som inneholder ibuprofen, naproxen og ketoprofen. Disse nonsteroidial anti-inflammatoriske legemidler kan finnes i medisiner som Advil, Midol, Aleve og Actron.

Løsninger

Selv om menstruasjonssyklusen er uunngåelig hos kvinner før de når en alder av menopause (vanligvis rundt 50 år gammel), kvinner kan iverksette tiltak for å lette ubehag i løpet av syklusen.

Unngå mat som forverrer eller forverre menstruasjonssyklusen og PMS. Matvarer for å unngå å inkludere koffein, alkohol, melk, raffinert sukker, salt eller natrium, og fet mat.

Regelmessig trening er anbefalt å frigjøre spenninger og angst mens fremme utgivelsen av endorfiner.

Årsaker til unormal menstruasjonssykluser

Den normale kvinnelige menstruasjonssyklus varer i gjennomsnitt 28 dager, selv om de kan være så kort som 21 dager og vare så lenge som 35 dager. Kvinner bør konsultere sine leger om deres menstruasjonssyklusen blir unormal, som kan bestå av noen av følgende faktorer: endringer fra hennes normal syklus i varighet, som varer lenger enn syv dager, veldig kraftige blødninger, eller småblødninger mellom sykluser. Det er flere årsaker til unormal menstruasjonssykluser.

Graviditet

Selv blødning kan oppstå under svangerskapet, vil bli gravid føre til at du slutte å ha menstruasjonssykluser.

Hormon ubalanse

Hormonell ubalanse kan forårsake unormale sykluser, særlig hvis de inhiberer ovulasjon, som er tydelig i en tilstand som kalles polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

Menopause Onset

Menopause er opphør av menstruasjon. Mens dette skjer vanligvis til kvinner i 50-årsalderen, kan sin debut (kjent som menopause overgang) forekommer i 40-årene, som kan gjøre menstruasjonssyklusen uregelmessig.

Kroppsvekt

Lav kroppsvekt eller høye nivåer av stress kan bidra til uregelmessige sykluser.

Thyroid Hormoner

En underactive skjoldbruskkjertelen kan gjøre menstruasjonssykluser uregelmessig.

Endometriose

Endometriose eller vekster innenfor livmor vegger kan bidra til unormale menstruasjonssykluser.

Kreft

Kreft kan føre til forårsake unormal blødning, men det er ikke en viktig årsak til unormale sykluser.

Hvor lenge er en kvinnens menstruasjonssyklus?

Menstruasjonssyklusen er den prosessen der en kvinnes kropp forbereder seg for reproduksjon. I løpet av denne syklusen blir tykkere livmoren og et egg blir produsert. Da egget er enten befruktet med sæd fra en mann, eller det bryter opp og blir kastet ut med slimhinnen i livmoren under menstruasjon.

Gjennom livet

En kvinnelig menstruasjonssyklus begynner vanligvis i en alder av 10 til 14. Den menstruasjonssyklus vanligvis opphører rundt 50 år, i løpet av overgangsalderen.

Normal Lengde

De fleste menstruasjonssykluser vare i ca 28 dager. De kan imidlertid variere alt 21-40 dager lange.

Meauring sykkelen

Den første dagen du begynner å blø på mensen markerer begynnelsen av menstruasjonssyklusen. Dagen før man begynner blødning markerer slutten av en syklus.

Periode

Perioder, eller menstruasjon, varer vanligvis tre til fem dager, men alt fra to til syv dager er normalt. Hvis du opplever drastiske endringer i perioden lengde, kan det være lurt å gå oppsøke lege.

Fertilitet

Mens menstruasjonssyklusen forbereder kroppen din til å bli gravid, er du faktisk bare fruktbar om én dag hver syklus. Dette er vanligvis i midten av syklusen din, når eggløsningen skjer.

Forordning

Du kan regulere lengden av menstruasjonssyklusen gjennom bruk av p-piller.

Symptomer før en menstruasjonssyklus

Menstruasjon er prosessen når legemet blir kvitt materialet foring i livmoren. Dette materialet er der for å tillate at et befruktet egg til å feste på veggen, som produserer et foster. De fleste kvinner utvikler emosjonelle, fysiske eller psykiske symptomer uken før menstruasjon. Årsaken til disse symptomer er ukjent, men det finnes metoder for å forhindre eller minske problemet.

Behavioral

Mange kvinner begynner å føle subtile endringer i deres humør og atferd uken frem til menstruasjonssyklusen. Kvinner som opplever symptomer kan merke plutselige humørsvingninger som spenner fra sinne hele veien til depresjon og gråt. Sammen med følelsesmessige endringer, noen har en hard tid å konsentrere seg og er ofte nervøs og glemsom. Andre opplever søvnløshet og en redusert libido, som også kan være faktorer i de følelsesmessige endringer.

Fysisk

Klager om de fysiske symptomene på menstruasjonssyklusen spenner fra det forgjeves til ubehagelig til bare smertefullt. Akne og overspising er begge vanlige symptomer uken før. Noen av de mer ubehagelige symptomer opplevd kan være kvalme, tretthet, ømme bryster, oppblåsthet, forstoppelse eller diaré. Noen kvinner er klar over deres motgående syklus fra kramper eller hodepine som noen ganger vare gjennom menstruasjonssyklusen.

Premenstruelle dysphoric Disorder

Selv om premenstruelle symptomer er vanlig, et lite antall kvinner utvikler symptomer som er ødeleggende. Premenstruelle dysphoric lidelse eller PMDD er når de normalt milde symptomer er alvorlige, forstyrre livene sine med alvorlige endringer i humør og atferd eller uutholdelig smerte. Hvis lider av noen alvorlige symptomer, er det viktig å diskutere dem med en lege for å fastslå en behandlingsmetode.

Behandling

Når det oppstår symptomer, kan over-the-counter smertestillende midler som Midol, vitaminer eller foreskrevet medisiner bidra til å avlaste dem. Vitamin E og B kan hjelpe med ømme bryster, tretthet og humørsvingninger. Foreskrevet antidepressiva for noen kvinner med alvorlige humørsvingninger å ta et par ukene frem til sin syklus er et annet alternativ. Mange kvinner er avhengig av bruk av p-piller for å regulere symptomer og kontrollere uregelmessige menstruasjonssykluser. Den oral contraceptive YAZ er den eneste prevensjon pille vist seg å hjelpe behandle og redusere emosjonelle og fysiske symptomer relatert til PMDD.

Forebygging

Forebyggende endringer i livsstil kan også bidra til å forebygge eller endre menstrual symptomer. Ta en daglig multivitamin og unngå koffein, alkohol og salt mat hjelpe minske symptomene. Når du velger hva du skal spise, er det viktig å innlemme frukt, grønnsaker og kalsium rik mat i mindre, men mer konsekvent, måltider. Sammen med endringer i kostholdet, som omfatter trening flere ganger i uken i minst 30 minutter bidrar til å redusere symptomer på depresjon eller tretthet.

Hvordan endre en menstruasjonssyklus med prevensjon piller

Menstruasjon er en syklus av fruktbarhet som vanligvis varer 28 days.Once en syklus er etablert, kan det endres på grunn av økt mosjon, stress eller endringer i livsstil. Mange kvinner i dag også bruker p-piller for å endre tiden eller lengden av deres menstruasjonssykluser. Hvis du ønsker å endre din menstruasjonssyklus med bruk av p-piller, kan det gjøres relativt enkelt.

Bruksanvisning

Ta en fødsel-pille en dag i tre uker (21 dager) som anvist. Vær sikker på at du tar den "aktive" piller i løpet av denne tiden, og ikke placebopiller som er inkludert i pakken.

Når de tre ukene er over, hoppe over placebo piller og i stedet begynne å ta de aktive pillene fra neste måneds pakke med p-piller. Dette vil oppmuntre kroppen ikke å støte ut slimhinnen i livmoren på den tiden og vil forsinke menstruasjon. Sørg for å lagre gamle pakke med p-piller som du vil trenge placebopiller i neste trinn. (Se Referanse 2)

Når du har nådd den dagen du ønsker å starte din menstruasjonssyklus, slutte å ta aktive piller og begynner å ta placebopiller. Disse pillene bør tas én per dag i en uke. Det kan være en dag eller to før du begynner å menstruere.

Når uke for å ta placebopiller er over, begynner en vanlig tidsplan av tre uker med aktive p-piller og en uke av placebopiller. Dette vil oppmuntre den nye syklusen å bli mer permanent.

Tips og advarsler

  • Du kan oppleve midlertidig spotting mens du endrer din menstruasjonssyklus.

Kan Migrene være forårsaket av endringer i luftfuktighet?

Kan Migrene være forårsaket av endringer i luftfuktighet?


Migrenepasienter og leger mener begge fuktighet kan være en trigger for migrene (se referanser 1). Mens høy fuktighet kan være en migrene trigger i noen tilfeller, studier viser at lav fuktighet, og en kombinasjon av målefaktorer, inkludert barometertrykkendringer, er like eller mer sannsynlig forårsake migrene (se referanser 2).

Betydning

Migrene smerter og symptomer påvirke om lag 16 prosent av befolkningen, så mange som 303 millioner på verdensbasis, ifølge Verdens helseorganisasjon (se referanser 3).

Triggere

Leger behandler migrene erkjenner at fuktighet kan være det som er kjent som en migrene "trigger" eller årsak, i kombinasjon med kjemiske og genetiske faktorer. Andre triggere inkluderer for mye eller for lite søvn, hormonelle endringer, stress og angst, eller, ironisk nok, avslapping etter stress, alkohol, koffein, eller mat som inneholder nitrater, tryamine, MSG eller aspartam. Ikke alle migrenepasienter vil reagere på alle triggere, og noen ganger er det nødvendig med en kombinasjon av triggere for å forårsake en migrene (se referanser 1).

Bevis

I en studie av migrenepasienter, i forbindelse med New England Center for Hodepine i Connecticut, Dr. Patricia Birgeneau Prince fant at en kombinasjon av høy temperatur og luftfuktighet var en trigger for 12 prosent av deltakerne; 22 prosent var påvirket av en kombinasjon av lav luftfuktighet og lav temperatur. Femti-en prosent av pasientene ble påvirket av værforhold ordnede (se referanser 4).

Forkjøpsrett Treatment

Identifisere hvilke faktorer, som for eksempel høy eller lav luftfuktighet, utløse deres migrene kan tillate lider å foregriper angrep. Lider kan være i stand til å unngå triggere, eller, i tilfelle av været, tar sin migrene medisiner i forkant av en forventet angreps forårsaket av værforholdene. (Se referanser 4).

Advarsel

Migrene kan være en alvorlig medisinsk tilstand. Konsultere legen din før du tar noen medisiner for migrene og ikke justere resept uten legens godkjennelse.