Digidexo.com

mononukleose og kokosolje

Om mononukleose

Om mononukleose


Mononukleose, også kjent som Mono og mononukleose, er en vanlig sykdom som oftest rammer ungdom og unge voksne. Siden viruset spres gjennom spytt, er det populært kjent som kyssing sykdom; er det imidlertid også spres via deling drikkeglass, bestikk og springvann.

Funksjon

Mononukleose forårsaket av Epstein-Barr virus. Dette viruset er en del av herpes familien og er også kjent som menneskelige herpesvirus 4. Mange mennesker som blir smittet med Epstein-Barr virus aldri vise symptomer, men 30 til 50 prosent av tiden Epstein-Barr viruset utvikler seg til mononukleose.
Det er anslått at nær 95 prosent av den voksne befolkningen i USA har vært utsatt for Epstein-Barr virus på enkelte punkt. Når viruset er inne i kroppen, angriper den B-cellene og replikerer i dem. Vanligvis tar det åtte uker fra det tidspunkt en person er smittet til den tiden de begynner å oppleve symptomer. Viruset blir deretter spredt seg til andre gjennom spytt.

Effekter

Epstein-Barr virus later mange effekter. Disse symptomene inkluderer vanligvis sår hals, feber, generell tretthet, en forstørret milt og røde og lilla flekker som kalles petekkier. I sjeldne tilfeller kan symptomer inkluderer problemer med å puste, en sprukket milt, forstørret lever og gulsott. Svært sjelden, kan personer med mononukleose utvikle en autoimmun sykdom som kalles autoimmun hemolytisk anemi, noe som fører til ødeleggelse av de røde blodcellene.

Identifikasjon

Identifisere en person som har kyssesyke vanligvis begynner med en vurdering av den enkeltes symptomer. Hvis en person ikke viser de karakteristiske symptomer på sykdommen, er det ingen grunn for en lege til å kjøre flere tester. Dersom man ut fra den enkeltes symptomer, mistenker en lege mono, er blodprøver gjort for å bekrefte diagnosen. Hvis blodprøven er funnet å ha minst 50 prosent av en hvit blodcelle kalles en lymfocytt, og minst 10 prosent atypiske lymfocytter, lymfocytter som er blitt utvidet, og deretter diagnosen er bekreftet.

Forebygging / løsning

Mononukleose går bort av seg selv etter et par måneder uten noen medisinsk behandling. Rikelig med hvile bidrar til å øke hastigheten på utvinning tid. I løpet av den første måneden av infeksjon, bør individer unngå kontaktsport og intens fysisk aktivitet fordi de kan føre til forstørret milt til å sprekke. Når aktiv infeksjon er redusert og en lege har bekreftet at milten er tilbake til normal størrelse, kan normale aktiviteter gjenopptas. For å redusere feber og smerte fra mono, kan enkeltpersoner bruke en over-the-counter smertestillende medikamenter.

Potensiell

For tiden er ingen av de resept herpes behandlinger har vært effektive mot Epstein-Barr-viruset. Et medikament, kalt valacyclovir, er blitt funnet å bidra til å redusere mengden av virus som finnes i et individ. Selv om dette ikke kurere mononukleose, gjør det redusere en persons symptomer.

Årsaker til mononukleose

Mononukleose, også kjent som "kyssing sykdom," er faktisk en infeksjon forårsaket av Epstein-Barr virus. Epstein-Barr-viruset er ganske vanlig, og er et medlem av herpes-familien. Det er en vanlig sykdom og sannsynligvis alle vet minst én person som har kommet ned med mono eller annen gang.

Hvordan er det Spre?

Mononukleose spres gjennom spytt. For at en person til å trekke seg sammen infeksjonen, må hun har direkte kontakt med en persons spytt som er infisert. Du kan få kyssesyke i en rekke måter, og ja, er kyssing en av dem. Det er også mulig å bli smittet ved å drikke av en infisert persons glass eller bruke sine kjøkkenutstyr, samt nysing eller hosting. Noe som bringer en person i kontakt med den smittede personens spytt skaper sjansen for å pådra seg smitte.

Hvem er i faresonen?

Mononukleose er ganske vanlige, og de fleste barn er utsatt for viruset på et eller annet tidspunkt. Når spedbarn eller småbarn kommer i kontakt med infeksjon, deres symptomer er vanligvis svært mild eller ikke-eksisterende. Den aldersgruppen som vanligvis får full blåst symptomer på infeksjonen er tenåringer og unge voksne. Du har også en tendens til å være mer utsatt for smitte hvis du aldri har hatt det før.

Symptomer

Det kan ta opptil 50 dager for symptomene på kyssesyke skal vises. Viruset kan ligge i inkubasjon i en persons kropp for dette lenge. En person kan ha alle eller noen av symptomene når infisert med kyssesyke. De symptomene vanligvis er feber, sår hals, trøtthet, hovne lymfekjertler, hodepine, utslett, nattesvette, frysninger og muskelsmerter. De kan heller ikke ha en appetitt og i utgangspunktet vise symptomer på influensa. En lege vil mer enn sannsynlig ta en blodprøve for å teste for smitte. Gjennomsnittlig tid for å bli frisk fra kyssesyke er alt fra to uker til flere måneder.

Behandling

Egentlig er det ingen behandling for mononukleose. Legen kan bare behandle symptomene på hva du lider med. Foreslåtte behandlinger vil være masse hvile, rikelig med væske, gargling med saltvann hvis du har en sår hals, og over-the-counter smertestillende midler.

På grunn av det faktum at milten kan forstørres på grunn av infeksjon, vil legen vanligvis bedt en pasient for å unngå anstrengende aktiviteter i opptil en måned. Dette omfatter alle idretter, tunge løft, så vel som å drikke noe alkohol. En forstørret milt kan lett sprekke.

Forebygging / løsning

Det er svært lite som kan gjøres for å stoppe spredningen av mononukleose og for tiden er det ingen vaksine. Det beste for å forebygge infeksjon er for den smittede personen til å unngå å dele et element som kan ha henne spytt på det, spesielt under feber scenen. Dette ville være ting som drikkeglass og kjøkkenutstyr, samt mat. Personen bør også unngå å kysse andre mennesker i løpet av denne tiden. Som med å holde hver infeksjon i sjakk, er god hygiene et must. Du bør vaske hendene ofte for å hindre spredning av smitte.

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

Mononukleose, ofte referert til som mono, er mest utbredt blant tenåringer og unge voksne. Det er et virus som forårsaker en glandular feber og er ofte forbundet med kyssing, men kan også spres gjennom hosting, nysing eller dele kjøkkenutstyr. Siden det er smittsomt, er det en god idé å vite hvordan å få øye på denne tilstanden.

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

Hvordan identifisere symptomer på mononukleose

•  Se etter tegn på viruset i flere uker etter å ha blitt utsatt for. Inkubasjonstiden er ca seks uker. Symptomer er tretthet, svakhet, vedvarende sår hals, feber, hovne lymfeknuter i halsen og armhulene, hovne mandler, hodepine, utslett, tap av matlyst, hoven milt og nattesvette.

Vit hva du skal gjøre hvis du har symptomer. I mange tilfeller er den beste behandling for mononukleose sengeleie og drikker mye væske. Hvis du ikke får bedre i ca to uker, bør du oppsøke lege.

Som en forholdsregel, se etter tegn på komplikasjoner som kan følge med kyssesyke. Dette kan inkludere en forstørret eller sprukket milt som vil føre til en plutselig skarp smerte i øvre venstre side av magen, mild leverbetennelse, gulsott (gulfarging av hud og øyne), eller en lav blodlegemer. I sjeldne tilfeller kan komplikasjoner som anemi, betennelse i hjertet, kramper, hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse, og mandlene så hoven at det gjør det vanskelig å puste.

Hvordan behandle mononukleose med alternative løsninger

Mononukleose, forårsaket hovedsakelig av Epstein-Barr-viruset, er en smittsom virussykdom som også er kjent som "mono" eller "Kyssesyken" Det har en negativ effekt på lymfesystemet, lever og luftveiene. Vanlige symptomer assosiert med "mono" er hodepine, ømme muskler, hovne lymfekjertler, forstørrelse av leveren, gulsott, tretthet, sår hals, feber, forstørret milt og deprimert appetitt. Du kan ta denne sykdommen ved hjelp av direkte kontakt, for eksempel deling av kjøkkenutstyr eller kysse en smittet person. Du kan også ta mononukleose når du er rundt en infisert person som nyser eller hoster. Legen kan diagnostisere "mono" ved å administrere en mononukleose stikkprøve. Han kan da anbefale å gi deg antibiotika eller han kan foreskrive prednison, et kortikosteroid for å lette symptomene dine. Du kan på samme måte finne alternative løsninger som kan bidra til å redusere ubehag og symptomer.

Hvordan behandle mononukleose med alternative løsninger

•  Bytt til en hovedsakelig rå mat diett i løpet av sykdommen, for å bidra til å bygge opp immunforsvaret. Minst 50% av maten du spiser bør bestå av rå, ubehandlet planteføde. Spis mye frisk frukt og grønnsaker, bønner, frø, hele korn og lignende. Helt unngå hvitt mel, sukker. stekt mat, bearbeidet mat, brus og kaffe.

Prøv spirulina, en blå-grønne alger oppdaget av gamle mayaene. Spirulina hjelpemidler i å forbedre immunitet. Det er forholdsvis sikkert å ta og har blitt funnet å ha noen legemiddelinteraksjoner. Du bør imidlertid snakke med legen din før du tar spirulina, hvis du har fenylketonuri eller er gravid eller ammer.

Ta goldenseal, som det bidrar til å bekjempe infeksjonen. Goldenseal, som inneholder et bakteriedrepende stoff som berberine, kommer fra en hårete-stammet plante som er medlem av soleiefamilien. Du kan få goldenseal i kapsel eller te form. Ta, som ledes av det enkelte produkt du får, men det bør ikke tas for mer enn en uke. Det er mulige bivirkninger, inkludert fordøyelsesproblemer, lys-følsomhet og hudirritasjon. Skulle du begynner opplever noen av disse bivirkningene, slutt å ta goldenseal. Du bør ikke ta goldenseal hvis du har høyt blodtrykk eller er gravid eller ammer. Noen tar reseptbelagte medisiner bør snakke med en lege før du bruker goldenseal, for å hindre fare for legemiddelinteraksjoner.

Rest. Det er viktig å få nok hvile for å gjenoppbygge styrken din når du lider av kyssesyke. Det kan ta flere uker før du gjenopprette. Du bør begrense kontakten med andre, så mye som det er mulig å gjøre det, for å holde fra å passere på infeksjon. Hvis du må ha noen til stede for å hjelpe deg, bør de huske å vaske hendene grundig til alle tider og bør unngå å kysse deg eller dele personlige elementer, for eksempel en tannbørste og kjøkkenutstyr.

bekjempe infeksjoner med oliven blad ekstrakt. Det antas å ha antiviral og antioksidantegenskaper. Bruk som anvist av det enkelte produkt du har valgt. Det er ingen kjente interaksjoner med reseptbelagte medisiner. Hvis du er diabetiker, gravid eller ammer, men du bør ikke ta oliven blad ekstrakt før konsultere legen din.

Ta melk tistel, som inneholder lever-beskyttende bestanddel kalt silymarin. Du kan få det i ekstrakt, kapsel eller te form og bør ta det, i henhold til instruksjonene for den enkelte beskytter du bruker. Hvis du er allergisk mot planter som kommer fra Asteraceae familien, bruker urten melk tistel er utilrådelig, og du bør ikke ta den. Hvis du er gravid, ammer, tar reseptbelagte medisiner eller blir behandlet for en alvorlig medisinsk tilstand, bør du snakke med legen din før du tar melk tistel.

Hint

 • Alltid konferere med legen din før du bruker noe alternativ rette.
 • Disse rettsmidler er ikke for små barn.

Hvordan virker mononukleose Spre?

Hvordan virker mononukleose Spre?

Væsker fra ører, nese og hals

Mononukleose forårsaket av Epstein-Barr-virus, som befinner seg i ørene, nese og hals. Det er spredt ved kontakt med infiserte væsker fra slike områder, slik som spytt, slim, og tårer. Viruset kan spres ved å dele bestikk, dele drikkeglass, og den mest kjente eksempel kyssing. Men dette betyr ikke et raskt kyss på leppene. Spytt må skiftes ut i løpet kiss å spre viruset.

Bærere av den Epstein-Barr-virus

Noen mennesker smittes av viruset, men aldri har noen symptomer. Viruset forblir sovende og aktiverer fra tid til annen. I løpet av reaktivering er disse mennesker likevel ikke viser symptomer på infeksjonen. Men under disse tider er disse bærere av viruset kan fremdeles spre den til andre. I samme token, kan folk som har hatt sykdommen fortsatt spre viruset måneder etter utvinning og noen ganger hele resten av sitt liv.

Liten risiko for spredning gjennom blod

Selv om det er svært sjelden, kan viruset spres gjennom blodprodukter, som for eksempel blodoverføringer. Folk som vet de er smittet med kyssesyke bør ikke gi blod.

Hva er symptomene på mononukleose?

Mononukleose, som også er referert til som "mono" eller "kyssing sykdom, er en vanlig tilstand hos tenåringer og unge voksne. Sykdommen er forårsaket av infeksjon med Epstein-Barr-viruset, og det er ingen vaksinasjon eller kur for sykdommen . kan imidlertid ytterligere infeksjoner forebygges gjennom god hygiene og bor hjemme når de er syke. Vurder denne informasjon avledet fra Mayo Clinic, American Academy of Family Physicians og National Library of Medicine om symptomene på kyssesyke.

Fatigue

Personer med kyssesyke kan ha vedvarende utmattelse som varer i flere uker til flere måneder. Utmattelsen kan være alvorlig og kan gjøre går om normale aktiviteter og utføre egenomsorg som dusjing og få kledd vanskelig. Barn med kyssesyke kan ha trøtthet som er mindre alvorlig enn trøtthet oppleves av voksne.

Fever

Feber er et tidlig symptom på kyssesyken som kan vedvare i flere uker. Personer med mononukleose også kan ha feber som er ledsaget av natta svette, som kan forstyrre med å sove. Barn kan utvikle feber tidligere i løpet av smitte enn voksne.

Pain

Personer med mononukleose kan oppleve hodepine i løpet av infeksjonen. De kan også utvikle en sår hals, som kan vare i flere uker, og blir ikke bedre etter bruk av behandlinger som pastiller, spray eller antibiotika. Smerter i kroppen kan utvikle seg, spesielt i nakken og armhulene i nærheten av der lymfeknuter er lokalisert.

Luftveisproblemer

Kortpustethet kan utvikle seg i mennesker med kyssesyke, særlig de som prøver å utøve eller gjøre for mye fysisk aktivitet mens syk med infeksjon. Personer med mononukleose kan utvikle en hoste som varer i flere uker, og de kan spre smitte til andre gjennom slim og spytt som er hostet ut. Bryst smerter når du tar et dypt pust og neseblod er andre luftveisproblemer som kan oppstå som følge av mononukleose infeksjoner.

Hudforandringer

Personer med mononukleose kan legge merke til utslett på huden, som kan vare i flere uker. Huden kan også bli klamt eller spyles hos personer med kyssesyke. Personer med mononukleose kan utvikle gulsott, som gulfarging av huden, og dette symptomet er mer vanlig hos middelaldrende til eldre voksne enn det er hos barn og unge voksne.

Hovne kjertler

Mononukleose kan forårsake mandlene å hovne opp, noe som kan forstyrre med å puste, svelge og snakke. Mononukleose fører til at milten blir hovne og betente, noe som kan føre til ømhet i magen som varer i flere måneder. Personer med mononukleose også kan legge merke til hard, harde hevelser i halsen, armhulene eller lysken der lymfeknutene er, og dette hevelse kan vare i flere måneder.

Hvordan unngå mononukleose

Hvordan unngå mononukleose


Mononukleose forårsaket av Epstein-Barr-virus, og er ganske smittsom. Mens den eksakte smittemåten er fortsatt ukjent, er det antatt at mono spres gjennom nær kontakt med en smittet person - ved spytt, seksuell kontakt, kyssing og respiratoriske dråper (hoste og nysing).

Hvordan unngå mononukleose

•  Unngå å kysse noen på munnen hvis de er smittet med mono.

Hold smittede personens spising og drikking kjøkkenutstyr atskilt fra resten av familien.

Unngå å spise med en infisert person gaffel eller skje, eller drikke av samme kopp.

Snu hodet hvis en smittet person hoster eller nyser. Pass på at det er en tilstrekkelig tilførsel av vev å nyse inn.

Unngå å ha seksuell kontakt med noen som er smittet.

Vask hendene etter at du har vært håndtering av en infisert persons ting, spesielt hvis du har rørt sitt spytt.

Hold deg sunn og holde ditt eget immunsystem sterk. Ditt immunsystem er din første forsvarslinje mot virus. Spis sunn og næringsrik mat, få nok søvn og trene regelmessig.

Legg til en høypotent multivitamin til kosthold.

Ta deg tid til fritidsaktivitet. Dette vil bidra til å redusere stress og styrke immunforsvaret.

Hint

 • Det er ofte vanskelig å unngå kontakt med Epstein-Barr-virus, fordi mennesker er ofte smittsom før de har noen symptomer. Det beste er å holde deg så frisk som mulig og unngå å få oversikt.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan behandle mononukleose

Hvordan behandle mononukleose


Mononukleose er en smittsom virussykdom forårsaket av Epstein-Barr-virus og i sjeldne tilfeller, av cytomegalovirus (CMV). Det finnes ingen kur for det, og det vanligvis klarner opp på sin på uten å forårsake noen komplikasjoner.

Hvordan behandle mononukleose

Rest. Det er trolig den viktigste du kan gjøre. Ikke kjempe mot trangen til å sove.

Hold deg i sengen i den akutte fasen av sykdommen hvis du føler deg veldig syk og trett. Kroppen din er å fortelle deg hva den trenger for å helbrede.

Drikk rikelig med væske for å holde fra å bli dehydrert. Drikk vann eller fersk juice.

Gurgle med varmt saltvann hvis du har en sår hals. Suge på halspastiller, hard godteri eller popsicles.

Spis myke, nonspicy matvarer hvis halsen er sår.

Opprettholde god ernæring. Det er viktig å øke immunsystem. Spise flere små måltider om dagen. Det er lettere på fordøyelsessystemet og kan bli bedre tolerert mens du er syk.

Unngå junk food. Det presser immunsystemet ditt.

Bruk urter astagalus og solhatt. De er tilgjengelige som te, i kapsler eller som et skjær. De øke immunforsvar.

9. Ta løvetann og melk tistel urter for å beskytte leveren, som er noen ganger påvirket av kyssesyke. De er tilgjengelig som et skjær, te eller kapsler.

Ta en høypotent multivitamin.

Ta vitamin C med bioflavonoider, 5,000mg daglig, fordelt på flere doser for å styrke immunforsvaret.

Bruk Vitamin E, 400-800 IE per dag. Det er nødvendig for immunsystemet fungerer.

Bruk Vitamin A, 50 000 IE per dag i 2 uker bare, og deretter sakte redusere ned til 10 000 IE. Det er viktig for immunsystemet fungerer.

Ta en feber redusering, for eksempel ibuprofen, aspirin eller acetominofen å avlaste feber og smerter / smerter. Ikke gi aspirin til barn under 18 år på grunn av sin tilknytning til Reyes syndrom, en sjelden, men potensielt dødelig sykdom.

Hint

 • Antibiotika er ineffektive mot mononukleose, fordi det er forårsaket av et virus. De er foreskrevet bare hvis det er en sekundær bakterieinfeksjon, så som øre-infeksjon eller streptokokker.
 • Mononukleose er ofte forveksles med influensa fordi symptomene er like. En blodprøve er nødvendig for å bekrefte tilstedeværelse av kyssesyken. De akutte symptomene varer mellom to og fire uker, men tretthet kan fortsette i flere uker eller måneder.
 • De fleste tilfeller løse uten komplikasjoner, men kyssesyke kan føre til problemer med milten og leveren.
 • Hvis du får plutselige skarpe smerter i venstre øvre del av magen, puster og / eller svelge blir stadig vanskeligere, eller hvis du pigge feber over 103 F, kontakt legen din umiddelbart.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan å gjære kokosolje

Hvordan å gjære kokosolje


Fermentering er omdannelsen av karbohydrater til alkoholer og karbondioksid under anaerobe forhold. Gjæringsprosessen er hva som tenner druer til vin. Gjæret kokos olje er bra for hjemmebruk hvis den skal brukes med en gang. Holdbarheten er fra to uker til to måneder. Holdbarheten refererer til hvor lenge et produkt kan bo på sokkelen før du kaster den. Fermentert olje vil harskne etter en kort tidsperiode på grunn av det høye fuktighetsinnhold i oljen.

Hvordan å gjære kokosolje

Fjern kokosmelk fra kokos. Åpne kokos ved piercing øynene av kokos med en skarp kniv. På toppen av kokos vil du finne tre innrykk er som ser ut til å se ut som øynene. Ta kniven og perforer hver av disse øyne. Drenere vann i et glass. Dette vann er ikke melken.

•  Plasser kokos i en plastpose. Matbutikk Posene er ideelle for denne prosessen. Pakk kokos sikkert i posen, og legg den i en annen plastpose. Ta posen og svinge det mot siden av et konkret skritt eller ta posen og holder den over hodet for å smelle ned på bakken under deg. Dette gjøres best utenfor eller på en betongoverflate for eksempel en garasje eller kjeller.

Fjern kokos stykker fra posen. Kjøttet (den hvite kokos) er hva du trenger å gjøre din kokosmelk. Sett en kniv mellom skallet og kjøttet og gi kniven en vri for å fjerne kjøttet. Skyll å sørge for at du fjerner all skallet.

Sett kjøttet i en mikser og tilsett varmt vann. Legg akkurat nok til å dekke kjøttet i blender, ca ¼ kopp. Bland kjøttet til det er finrevet. Ta en bolle og dekk den med cheesecloth. Væsken som går gjennom ost klut er din melk. Kast eventuelt gjenværende faste stoffer på toppen av osteklede.

La kokosolje å stå i 20 til 36 timer i et åpent kar til at gjæringsprosess for å separere olje. Fermen prosessen snur olje sur. Den kokosnøttolje er funnet i de to øverste lag av glasset. Kjøle etter to dager. Dette vil la oljen og massen stivne.

Fjern glasset fra kjøleskapet og tømme resten av vannet. Etter kokosnøttolje blir fast i kjøleskapet vil det være en liten gjenværende vann. I en kjele, hell oljen ostemassen og varme på lav-middels varme i 12 timer.

Fjern fra varmen og la avkjøles. Du vil være i stand til å se de olje-og kokos faste stoffer, separere oljen fra de faste stoffene. Dekk til munningen av glasset med cheesecloth og hell blandingen opp i glasset. Tillat blandingen å renne i noen timer før fjerning av osteklede. En kokosnøtt gir 03:57 ss virgin kokosolje.

Hint

 • Klem å fjerne all oljen fra cheesecloth før du kaster den.
 • I den endelige drenering prosessen, sørg for romtemperatur er 76 grader F., slik at blandingen ikke stivne og felle oljen.

Linfrøolje og kokosolje

Rik på sunne omega-3 fettsyrer, antioksidanter og andre helsebringende egenskaper, kan lin og kokos oljer gir en rekke helsemessige, hud og hårpleie fordeler, selv om vitenskapelige bevis mangler for å demonstrere effektivitet for visse vilkår.

Identifikasjon

Kokosolje kommer i en hvit, fast form som vender seg til en klar væske ved oppvarming, mens linfrøolje kommer nedkjølt i flytende form.

Funksjoner

Linfrøolje inneholder tre essensielle omega-3 fettsyrer, inkludert anti-inflammatorisk alfa-linolensyre (ALA), som kroppen bruker som energi, i stedet for å lagre som fett. Kokosolje inneholder medium-chain triglyserider, som leveren bryter ned raskere enn annet fett og umiddelbart konverterer til energi.

Helse Fordeler

Selv om linfrøolje brukes til å behandle revmatoid artritt, høyt fettinnhold i blodet, angst, vaginale infeksjoner, åreforkalkning, høyt blodtrykk, hjertesykdom og diabetes, MedlinePlus, som er en tjeneste for det amerikanske National Library of Medicine, rapporterer at det er utilstrekkelig vitenskapelig bevis for å fastslå effektiviteten.

Mens tilhengere av bruk av kokosolje hevder at det øker gode HDL-kolesterolet, øker metabolismen, bidrar til å brenne fett og kan forebygge hjertesykdom, både MedlinePlus og MayoClinic.com fraråder inntak av kokosolje i en hjerte-sunt kosthold på grunn av sin høye mettet fettinnhold.

Matlaging Betraktninger

Hold linfrøolje nedkjølt og ikke varme når de brukes til matlaging. Slutte å varme kokosolje når det begynner å avgi røyk for å unngå tap av smak og sunne egenskaper.

Advarsler

Ikke bruker linfrøolje hvis du er gravid, ammer eller har blødningsforstyrrelser. Unngå å ta linfrøolje med medisiner som treg blodpropp eller lavere blodtrykk.

Fordelene ved økologisk uraffinert kokosolje

Organisk, uraffinert kokosolje er den allsidige, ren olje av en kokosnøtt. Det har aldri kommet i kontakt med sprøytemidler eller plantevernmidler, og har aldri vært bleket, filtrert eller kjemisk endret på noen måte.

Cooking

Organisk, uraffinert kokosolje har et høyt flammepunkt, noe som gjør det til et perfekt olje til å lage mat ved høyere temperaturer eller yngel med.

Hair

Organisk og uraffinert kokosolje er en perfekt erstatning for din daglige conditioner. Det kan også anvendes som en varm-olje-behandling, og igjen i håret i en lengre tidsperiode, ettersom det er en stabil olje, og vil ikke brytes ned eller fordamper som typisk balsam.

Skin

Kokosolje er lastet med nærende vitamin E. Det hjelper berolige sprekker huden, forebygger rynker og fremmer sunn hud cellevekst.

Diet

Tar en skje med kokosolje, et par ganger om dagen, vil bidra til å øke stoffskiftet, holde deg mett lenger og gi vedvarende energi. Det er en trygg og gunstig tillegg til enhver diett diett.

Immune Booster

Uraffinert kokosolje inneholder kort og mellomlang fettsyrer, som er antimikrobiell. Dette betyr at de har sterk antiviral og antibakterielle egenskaper og beskytte kroppen mot infeksjon.

Hvordan lage kaldpresset kokosolje

Hvordan lage kaldpresset kokosolje


Kokosolje er verdsatt for en rekke bruksområder. Den kan brukes som en topikal salve, som et hår dressing, og som et nærings-supplement. Det finnes to metoder for å utvinne olje fra kokosnøtter: den varme metode, og den kalde metode. Varme utvinning er mindre ønskelig metoden fordi kokende kokosnøtter ødelegger mange av næringsstoffene. Kaldpresset olje som er behandlet av maskinen innebærer også noen maskin varme, så det er best å enten kjøpe håndpresset olje eller kald trykk det selv. Kaldpresset kokosolje kan utvinnes hjemme ved hjelp av noen få husholdning verktøy.

Hvordan lage kaldpresset kokosolje

Velg to eller tre modne kokosnøtter. Det er viktig for kokosnøtter å være moden, fordi de eldre som har mer olje. En ung kokosnøtt vanligvis ikke vil ha nok olje i det å være verdt å trykke på.

Åpne kokosnøtter. Hold en kokosnøtt i håndflaten på den ene hånden. Sentrum av kokos bør være rett i håndflaten. Øynene og stammen skal være overfor hverandre. Med den andre hånden, treffer kokos med baksiden av en kjøttøks et par ganger, og det vil begynne å lekke. Gjør dette over en bolle slik at du kan fange alle kokos vann, også kjent som kokosmelk.

Etter at kokos er åpen og kokosmelk er blitt samlet inn, fjern kokos kjøtt (det hvite kjøttet på innsiden). Ta en liten kniv og kutte ut så mye av kjøttet som du kan, og deretter rive kokos kjøtt med et rivjern.

Sett revet kokos kjøtt i en ren hvit nylon mesh bag. Iført kjøkken hansker, trykker du på kokos kjøtt i nylon bag, ved hjelp av hendene. Pass på at du trykker på den over et bredt åpning jar, for å fange blandingen kokosolje.

Bløt presset kokos kjøtt i glasset av kokosmelk. Trykke den på nytt med hendene, over glasset, for å trekke ut så mye melk som mulig.

La kokosmelk i glasset bosette seg i et kjølig beskyttet sted; Dette kan være et skap eller kjøleskap. Etter minst 10 timer, sjekk kokosblandingen. Det bør være to lag i glasset, med det størknede oljesjikt på toppen, og vannlaget på bunnen. Grav ut olje uten å forstyrre vannet under.

Hint

 • I stedet for lagring av kokosoljeblanding det på et skap å slå seg, prøve å fryse det i 24 timer. Etter 24 timer, ta den ut og fjerne det øverste curd laget. Fjerne oljen. Dette vil være lett, siden lagene vil ha frosset og er derfor lett å holde atskilt.

Hva er prognosen for mononukleose?

Ikke rart mononukleose er kallenavnet "kyssesyken". Vanligvis tenåringer og unge voksne fange den, og det er spredt av spytt. Noen ganger tar det en stund å finne ut at du har kyssesyke fordi symptomene er ikke så ille - de bare vare veldig lenge. Det er viktig å få mononukleose diagnostisert, skjønt, fordi sykdommen kan føre til andre problemer som en sprukket milt eller anemi.

Identifikasjon

Mononukleose er et virus i samme familie som herpes virus. Det kalles også kyssesyken, kjertelfeber eller bare ved den forkortede navn, Mono. Med mindre du får en blodprøve, er det ingen måte å avgjøre om du har sykdommen. Deretter, når det har blitt diagnostisert gjennom en blodprøve, du vil ikke bli foreskrevet noen andre enn over disk smertestillende medisiner. Det er ingen vaksine for å hindre mononukleose enten.

Funksjoner

Noen av symptomene på kyssesyke er mye som forkjølelse eller influensa, og inkluderer sår hals, slapphet, feber, hovne lymfeknuter og hovne mandler. Personer med kyssesyke kan ha feber, hodepine, utslett og de kan miste sin appetitt. De kan også svette i løpet av natten mens du sover. Den farligste mulig symptom på kyssesyken er en hoven milt som faktisk kan sprekke hvis den ikke behandles i tide. Noen mennesker med kyssesyke må ha fjernet milten kirurgisk.

Typer

To forskjellige herpesvirus kan forårsake kyssesyke. De fleste får mono fra Epstein-Barr virus. Andre får det fra cytomegalovirus. De fleste mennesker gjenopprette fra kyssesyke etter noen uker, men folk med HIV-AIDS-viruset kan ha en vanskeligere tid å bli kvitt denne sykdommen. De samme ekstra utfordringer er sant for folk som får sykdommen etter en organtransplantasjon eller som har en annen tilstand som gjør deres immunsystem svak eller mangelfull.

Forebygging / løsning

Leger tegne en liten mengde blod fra pasienter som de mistenker kan ha kyssesyke. De kontrollerer blod for tilstedeværelse av antistoffer for Epstein-Barr virus. De har også telle pasientens hvite blodlegemer. Hvis det er en høy andel av hvite blodlegemer pasienten kan ha kyssesyke.

Potensiell

Når noen har vært utsatt for mononukleose, det tar mellom fire til åtte uker for sykdommen å ruge og for den personen faktisk å føle seg syk. Selv etter en fast diagnose, men det er ingen medisinsk behandling for mononukleose unntatt for sengeleie, og for å drikke mye væske. Det tar flere uker med sengeleie og opp til tre måneder i det hele tatt før en person føles helt bra etter å ha fått kyssesyke.

Advarsel

Halvparten av folk som får kyssesyke også lider av en hoven milt. Dette organet er plassert under ribbeina på øvre venstre side av magen, og brukes til å holde blodet filtreres. Hvis du har kyssesyke, og du opplever også smerter i magen, ryggen eller smerter som stråler opp til venstre skulder, si ifra til legen din. En x-ray eller ultralyd test vil bli gjort for å sørge for at milten er intakt. Hvis det tårer eller ryker, må du akutt kirurgi. En tiendedel av en prosent av folk som får kyssesyke også oppleve en sprukket milt.

Betraktninger

En annen alvorlig komplikasjon fra mononukleose er autoimmun hemolytisk anemi. Hvis du har kyssesyke og har også brun farget urin, gulsott hud, oppkast, diaré, hodepine eller muskelsmerter, bør du få legen din undersøke blodet ditt for denne tilstanden. Det er forårsaket av en overreaksjon av immunsystemet som begynner å ødelegge ellers friske røde blodceller. Leger behandler det ved steroider, gama globulin eller andre legemidler som demper immunsystemet.

Slik unngår du at mononukleose

Mononukleose, mer vanlig kjent som mono-, er forårsaket av Epstein-Barr-virus. Vanligvis manifesterer mono seg selv på samme måte som influensa. Symptomer på mono inkluderer konstant tretthet, ømme muskler, hodepine, feber, hovne lymfeknuter og såre muskler. Mono er vanligvis spres via nærkontakt som for eksempel kyssing. Imidlertid kan det være spredt via luftbårne slim eller spytt. Hvis du bruker forsiktige forebyggende tiltak, kan du redusere sannsynligheten for at du får kyssesyke.

Bruksanvisning

•  Vask hendene ofte, ved hjelp av antibakteriell såpe. Vask umiddelbart hvis du har rørt noen med mono eller hvis du har rørt felles dørhåndtak eller andre områder.

Ikke del spise eller drikke kjøkkenutstyr. Mens du bør absolutt unngå å dele bestikk med noen som har mono, er det best å bare unngå å dele med noen helt. Noen som har mono kanskje ennå ikke vet at han er infisert.

Unngå å kysse noen som har mono. Kyssing er en av de vanligste måtene som Mono er spredt.

Dekk ansiktet hvis noen infisert med mono nyser eller hoster. Siden spytt eller slim partikler spres ofte via nysing eller hosting, må du passe på å sikre at de ikke ender opp i eller på kroppen din - spesielt ansiktet.

Rengjør fellesarealer ofte. Hvis du deler felles plass med noen som har mono, tørke ned de delte områdene med desinfiserende regelmessig. Dette inkluderer tellere, bordplater, toalettseter og dørhåndtak.

Hold immunsystemet sterkt. Få nok søvn hver kveld og spise et sunt kosthold, rikt på vitaminer og næringsstoffer. Du kan videre befeste immunsystem ved å ta en multivitamin daglig.

Tips og advarsler

 • Drikk mye vann daglig for å holde seg hydrert og sunn.
 • Unngå seksuell intimitet med noen som har mono.

Hvordan å behandle mononukleose med urter

Hvordan å behandle mononukleose med urter


En gang kjent som "kyssesyken", mononukleose (mono) er et virus som svekker immunsystemet forårsaker kronisk tretthet og alvorlige influensalignende symptomer. Leveren, kjertler, lymfeknuter, milt og bronkier blir også angrepet av kyssesyke. Tradisjonelt er foreskrevet for medikamenter til behandling av mono-, men nesten alle av dem er ineffektive. Det er derfor nødvendig å riktig gjenoppbygge skadet vev og behandle mono med urter og naturlige ingredienser. Følgende tips vil hjelpe deg.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle mononukleose med urter

•  Hold næringsstoffer opp. Det er viktig å få nok mat når du har mono, selv om du har mistet appetitten, noe som er vanlig. Start med å drikke ren frukt og grønnsaksjuice og 8 til 10 glass vann hver dag.

Ta 2 ss. av bee pollen granulat når du våkner hver dag. Bee pollen er en supermat som har kraftige helbredende egenskaper. Det vil hjelpe immunforsvaret bekjempe mono virus og holde deg energi. Bee pollen er også solgt i flytende form, kapsler, honning og lime, som alle gir de samme fordelene. Den er tilgjengelig i de fleste helsekostbutikker.

Drikk 1 eller 2 kopper av oliven blad ekstrakt te med frokost og lunsj. Olivenbladekstrakt fungerer som en naturlig antibiotika og vil hjelpe kroppen din bekjempe infeksjonen ved å angripe viruset, samtidig som resten av immunsystemet sunt. Oliven blad ekstrakt selges i te form på helsekostbutikker. Den er også tilgjengelig i kapsler, pulver og som et flytende elixir, hvis du ønsker å ta det i en annen enn en te form.

Ta 1000 mg C-vitamin med frokosten.

Drikk en kopp melk tistel te mellom frokost og lunsj. Melk tistel vil hjelpe reparere vevet i leveren og milten som kan bli skadet av mono. Hvis du ønsker å blidgjøre te, tilsett 1 ts. av ren honning.

Ta to røde ginseng kapsler to ganger om dagen med et måltid (4 kapsler totalt). Ginseng fremmer styrke, utholdenhet og energi. Det hjelper også oksidere vev. Ginseng kommer også i te form og i væske, som kan fortynnes med vann eller plasseres under tungen av fallet; kapsler er mest praktisk.

Drikk en 12-unse glass supermat væske med middag. Det er mange merker av supermat drink på markedet, men Vital K av Futurebiotics er et populært ett for å bidra til å bekjempe mononukleose. Den er rik på vitamin K, kalium og magnesium. Vital K vil hjelpe hjerte, lunger og blod fungere skikkelig mens andre organer beskattes av mono-viruset. Supermat også holde kroppen full av sårt tiltrengte elektrolytter i perioder med sykdom.

Drikk 1cup av kamille te før du går til sengs. Du kan være veldig sliten, men kroppen din kan være anspent under anfall med mono. Kamille te vil hjelpe ditt sinn og kropp slappe av etter en god natts søvn.

Kroppspleie og trening

Få så mye sollys som mulig når du har kyssesyke. Det er en god idé å våkne tidlig, selv om du ikke føler for det, og ta en kort tur utendørs.

Sitt i en tørr badstue i minst 20 minutter to ganger i uken hvis man er tilgjengelig for deg. Hvis ikke, kan en meget varmt bad i 20 minutter. Etter badet, pakk deg inn i et håndkle og fylle to varmeflasker med varmt vann. Legg deg ned på sengen og plassere de varme vannflasker på brystet. Dekke selv fra fot til halsen med tunge tepper. Hold deg under dyna i 30 til 45 minutter. Etter 30 til 45 minutter, ta en kald dusj.

Strekk muskler og ledd før du får ut av sengen om morgenen og før du går å sove om natten. Dette vil hjelpe deg å få bevegelse, som mono produserer ofte perioder med stivhet og tretthet.

Tips og advarsler

 • Få så mye informasjon som du kan på urte kosttilskudd. Det er mange ressurser tilgjengelig på nettet, hos bokhandlere og fra naturopathic samfunnet. Blant de mest pålitelige kilder på behandling av tilstander som mono er fra Elizabeth Noble fra The Wholistic Therapy Centre.
 • Hvis du føler uvanlige bivirkninger fra urte kosttilskudd, slutte å ta dem. Hvis du føler ekstrem smerte eller sykdom, må du kontakte lege umiddelbart.

Hvordan diagnostisere mononukleose

Hvordan diagnostisere mononukleose


Kyssesyke er en infeksjon som de fleste omtaler som "mono". Mono er en form for Epstein-Barr virus og produserer influensalignende symptomer hos pasienten. Kyssing er en vanlig måte å spre mono fordi viruset er funnet i spytt og slim av infisert person.

Bruksanvisning

•  Se på dine symptomer. En smittet person med mono vil oppleve noen av følgende symptomer: tretthet, tap av matlyst, feber, hovne kjertler, ømme muskler og magesmerter.

•  Finn ut om du har kommet i kontakt med noen som har mono. Symptomer på mono vil typisk begynne en måned eller to etter at personen har blitt smittet med viruset.

Tenk på din alder. En lege vil ta din alder i betraktning når du forsøker å nå en diagnose. Mono vises oftest hos ungdom og unge voksne. De fleste voksne har dannet immunitet mot Epstein-Barr virus i en alder av 35.

Gjør en avtale med legen din. La dem vite dine symptomer. De kan først ønsker å utelukke strep hals og influensa som mulige diagnoser.

Ta en blodprøve. Dette gjør det mulig for legen å nå en endelig diagnose av kyssesyken.

Tips og advarsler

 • Det finnes ingen behandling for mono unntatt sengeleie og rikelig med væske. En smittet person med mono kan være sengeliggende i flere uker på grunn av de ekstreme tretthet og muskelsmerter.
 • Ikke overse milde symptomer. Milde mono symptomer kan likevel bety at du er infisert med viruset og trenger å se en lege.
 • Deler ikke noen drinker, mat eller bruke en annen persons tannbørste mens infisert med mono. Du ønsker ikke å spre viruset til andre.

Informasjon om kaprylsyre

Informasjon om kaprylsyre


Kaprylsyre (også kjent som oktansyre) er en mellomkjede fettsyre. Kokosolje er en rik kilde til kaprylsyre, og det er også funnet i palmeolje, smørfett og morsmelk; det er til stede i disse kilder i form av triacylglyceroler. Kaprylsyre har noen antivirale og antibakterielle egenskaper, men det er best kjent for å være en potent soppdrepende.

Appetitt suppressant

Kaprylsyre ser ut til å fungere som en appetitt suppressant. Av denne grunn kan det være til nytte for folk som prøver å gå ned i vekt. I en studie publisert i fysiologi Behavior, ble kaprylsyre vist seg å redusere matinntaket hos rotter. Forskere teoretisere at de sure virker i leveren til å sende en melding til kroppen som hemmer fôring.

Antiviral

I sin bok "The Coconut Oil Miracle," naturlege Bruce Fife sier at medium-chain fettsyrer som finnes i kokosolje (kaprylsyre er en av disse, sammen med laurin og kaprinsyre) har vist seg å arbeide mot et bredt spekter av virus. Fife siterer forskning som viser disse syrer for å være effektive i å kjempe mot virus som forårsaker influensa, herpes, hepatitt C, meslinger og mononukleose. Disse syrene selv ser ut til å jobbe i kampen mot AIDS-viruset.

Antibakteriell

Fife nevner også studier som gjør en sak for kaprylsyre være en kraftig antibakteriell. Det har vist seg å bekjempe bakterier som kan forårsake halsinfeksjoner, magesår, bihulebetennelse, meningitt, gonoré, lungebetennelse og urinveisinfeksjoner.

Candidiasis

Kanskje den mest vanlig medisinsk applikasjon for kaprylsyre er i behandling av Candida eller gjærvekst. Ifølge Fife, kaprylsyre fungerer ved å gjennomsyre huden av candida sopp. Når du er inne, det fungerer å bokstavelig talt delt åpne hver soppcelle, og ved å gjøre, dreper det uønsket organisme. Vær oppmerksom på at hvis du tar kaprylsyre for behandling av candida overvekst, er det viktig å unngå versjonen som er fremstilt av melk, siden meieri allergi og overfølsomhet ofte går hånd i hånd med candidainfeksjon.

Side Effects

Det er ingen bivirkninger forbundet med kaprylsyre, og det er klassifisert av USA Food and Drug Administration som en trygg mat. Imidlertid, når de anvendes som en behandling for Candida overvekst, kan kaprylsyre utløse visse symptomer så som hodepine --- eller --- trøtthet forbundet med gjær die-off. Det er viktig å merke seg at disse symptomene er bare en indikator på at behandlingen lykkes i sitt forsøk på å forvise gjær overvekst fra systemet.

Hvordan du bruker det

For terapeutiske fordeler, anbefales det at en minimumsdose på 350 mg tas tre ganger daglig med måltider. Fordi kaprylsyre er fettløselige, er det best inge med en eller annen form av fett, slik som smør eller olivenolje. Dette sikrer optimal absorpsjon.

Hva er stoffet Augmentin brukes til?

Hva er stoffet Augmentin brukes til?

Augmentin, et merkenavn medisinering, inneholder en kombinasjon av amoxicillin og clavulanate. Leger vanligvis fore Augmentin for behandling av sykdommer forårsaket av bakterier.

Funksjon

Den amoxicillin i Augmentin forstyrrer de interne prosessene som bakterieceller bruker for å produsere energi og formere seg, men noen bakteriestammer inneholder kjemikalier kjent som beta-laktamase som bryter ned amoxicillin. Den klavulanat i Augmentin hindrer handlingene til beta-laktamase, slik at amoxicillin å forbli effektiv.

Typer infeksjoner

Leger foreskrive Augmentin for behandling av infeksjoner i urinveiene, nedre luftveier, mellomøret, bihuler og hud. Augmentin er effektiv mot en rekke bakteriestammer, inkludert H. influenzae, branhamella, E.coli, Klebsiella, staph og Enterobacter.

Time Frame

Leger vanligvis foreskrive en dose Augmentin hver åtte til 12 timer, ifølge US National Library of Medicine. Hvor lang tid som kreves for et kurs av Augmentin behandling avhenger av type og plassering av infeksjonen.

Advarsel

Noen pasienter utvikler dødelige allergiske reaksjoner på Augmentin, for eksempel anafylaksi eller Stevens-Johnson syndrom, advarer det amerikanske National Library of Medicine. Hvis du utvikle kortpustethet, piping i brystet, hjertebank, hud elveblest eller sår mens du tar Augmentin må du søke legehjelp.

Betraktninger

Leger sjelden foreskrive Augmentin for bruk hos gravide eller ammende kvinner eller barn som veier mindre enn 40 kg. Hvis du har en historie med alvorlig diaré, nyre-eller leversykdom, mononukleose, fenylketonuri eller allergiske reaksjoner på amoxicillin eller andre cefalosporinantibiotika, kan det ikke være trygt for deg å ta Augmentin, advarer Mayo Clinic.

Herb Body Mask Oppskrift

Herb Body Mask Oppskrift


Herb kroppsmasker er effektive avgiftningsmetoder som fremmer helbredelse i kroppen, tone huden, og utrydde ledd-og muskelsmerter. Du kan lage urt kroppsmasker hjemme for en brøkdel av prisen for en salong behandling med bare noen få ingredienser. Selv urt kroppsmasker er generelt trygt og ikke giftig, sørg for at du bruker urter som du ikke har kjent allergi mot og at du straks skylle av kroppen brytes ingredienser hvis du føler ubehag.

Aloe Vera og Clay

Du kan gjøre dette aloe vera og leire kroppsmaske å eksfoliere og pleie huden din. Du vil trenge en oz. aloe vera gel, 2 ss. av fransk, grønn eller bentonitt leire tid, fem til SEKS DRÅPER ditt valg av essensielle oljen, for eksempel lavendel eller sandalwood, og en kopp med filtrert eller destillert vann.

Rør alle ingrediensene sammen med en stor skje, stavmikser eller visp til blandingen tykner i en lime. Deretter eksfoliere huden din med en loofah, håndkle eller pensel. Stå i badekaret og bruke masken til kroppen din starter med føttene og slutter med halsen. (Hopp over dine private deler og bryster.) Pakk kroppen din i sengetøy, håndklær eller en stor søppelpose og legge seg i badekaret i ca 20 minutter. Ta av innpakningen og skyll av blandingen. Påfør ekstra virgin kokosolje, økologisk body lotion eller massasje olje til huden din.

Herb og Epsom

Du kan gjøre dette enkelt urt og Epsom salt kroppsmaske hjemme. Du trenger en kopp pulverisert urter som ingefær, lavendel, kamille eller calendula, eller en blanding av to eller flere av dem, en kopp Epsom salter og to kopper bentonitt eller rosa eller gul Kaolin leire.

Kok ca åtte kopper destillert vann på komfyren. Fjern vannet fra varmen og legge til alle de ovennevnte bestanddeler til den. La blandingen sitte i ca 15 minutter eller til den er komfortabel på berøring. Dypp store håndklær i blandingen og pakk med på kroppen, som begynner med anklene. (Ikke glem å hoppe over brystene og private deler.) Pakk deg opp til halsen. Legg deg ned under et teppe i en time. Ta av håndklær og skyll av i lunkent vann. Tørk av og massasje olje eller lotion inn i huden din.

Tea Wrap

Dette urtete wrap vil trekke ut giftstoffer uten rot av urte og leire wraps. Legg en plastduk oppå sengen. Tørr børste huden din med en loofah og deretter ta en varm dusj for å åpne porene. Fyll en stor bøtte med veldig varmt vann og tilsett en kopp enten lavendel, calendula, ingefær eller kamille. Bratte urter i ca fem minutter, og deretter plassere to badehåndklær i bøtten. Vri ut håndklær og pakk dem rundt deg. Legg deg ned på sengen for ti til femten minutter og slappe av. Skyll av med lunkent vann.

Oppskrifter for å gjøre Tiger Balm

Tiger balsam ble opprinnelig laget av kinesiske healere og naturmedisinere. Det var og fortsatt brukes til å lindre såre muskler, hodepine og brystet lunger. Balsam virker ved å utvide blodårene og bringe blod nær hudens overflate, som deretter skaper en følelse av varme. Du kan finne det på noen Chinatown, og du kan også gjøre det hjemme. Ingrediensene er lett å komme med, og det er mange oppskrifter å bruke.

Grunnleggende prosessen

Du kan lage tiger balsam ved å smelte noen naturlige ingredienser i mikrobølgeovn. Ingrediensene er en del soya voks til en del spiselig olje (for eksempel raps). Litt bivoks (ca 5 prosent av hele blandingen) bidrar til å holde det fast. Smelt bivoks og soyavoks bare for noen få sekunder. Bruk en liten plastkopp for denne eller en annen beholder som ikke vil smelte i mikrobølgeovn. Når denne basen er flytende, kan du blande i rapsolje og noen essensielle oljer for å gjøre tiger balsam. Hell blandingen i små beholdere avkjøles.

Oppskrift med essensielle oljer

En standard oppskrift på tiger balsam inneholder 10 dråper eterisk olje av peppermynte, 10 dråper eterisk olje av eukalyptus, 5 dråper eterisk olje av nellik, 60 ml extra virgin olivenolje eller kokosolje og 15 gram bivoks. Du kan variere mengdene av de oljer for mer intensiteten av den ene eller den andre. Den balsam brukes for ømme muskler, så vel som for forkjølelse, lunger og sinusitt. Du kan bruke den til hals og bryst for lindring fra ubehag.

Varianter med ekstra oljer

De fleste oppskrifter på tiger balsam som den her inkluderer kamfer, mynte olje (som har mentol i det) og fedd olje. Du kan doble eller tredoble oppskriften for å lage større mengder. Kamfer, nellik og mynte har bedøvende egenskaper. Vanligvis vil du føle varmen og litt kulde i området der balsam ble brukt. Det finnes flere varianter av tiger balsam solgt. Den hvite varianten er litt mildere og ofte brukes til å behandle kløe og smerte. Th rød balsam er litt sterkere med noen Cassia olje tilsettes til blandingen. Vanligvis dette fungerer godt for stølhet. Du kan også eksperimentere med andre essensielle oljer for å lage en versjon med en lettere lukt.