Digidexo.com

såpe smak i munnen

Årsaken til en Metal smak i munnen

En plutselig metallisk smak i munnen kan være alarmerende. Finne ut mulige årsaker kan utelukke kilden. En eller sår i munnen kan bidra til å blø, hvilket kan forårsake en metallisk smak. Overveielser, og holde deg oppdatert med dental eksamener og årlige physicals, vil hjelpe en lege diagnostisere årsaken.

Årsaker

Forskning indikerer at en metallisk smak i munnen kan være relativt ufarlig. Finne årsaken til metallisk smak kan dra en persons generelle helse. Oftest kan årsaken være fra periodontal sykdom, tannfyllinger eller fra blod i munnen. Andre mulige årsaker inkluderer oral og intravenøs medisiner, gastrointestinale forstyrrelser, godartet kosten ketose, vitamin / mineral mangler, kjemoterapi / strålebehandling, visse sykdommer og halsbetennelse.

Identifikasjon

Det er viktig å finne årsaken for å utelukke sykdom, sykdom og ernæringsmessige mangler, noe som kan påvirke en persons generelle helse. Motta en diagnose kan identifisere en tilstand som kan, over tid hindre en mer alvorlig tilstand i fremtiden.

Betraktninger

Vurdere mulige faktorer som kan ha bidratt til metallisk smak. Gjennomgå medisiner som kan tas, og ta kontakt med en farmasøyt for å utelukke mulige bivirkninger.

Fordeler

Finne årsaken til metallisk smak kan ha stor nytte generelle helse. Hvis den metalliske smaken skyldes en tannlege problem, gå til tannlegen. Du kan hindre en mer alvorlig tilstand.

Forebygging / løsning

Gå til tannlegen regelmessig for å hindre periodontal sykdom, og se på gamle fyllinger. Ha en liste over alle medisiner, vitaminer og mineraler tatt, mulige matallergier og informasjon om eventuelle nye dietter. Denne informasjonen vil i stor grad hjelpe fastlegen, når du søker etter en diagnose.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen


Før du kan eliminere dårlig smak i munnen, må du finne ut hva som forårsaket det i første omgang. Mulige årsaker er hulrom eller tannråte; betennelse i tannkjøttet, tungen eller munnen fôr; dårlig ånde; lungeinfeksjoner; acid reflux; medisiner og graviditet. Mens dårlig smak i munnen kan være noe så harmløst som å ha spist for mye hvitløk eller andre matvarer med offensive lukt, søk straks legehjelp for å være trygge, spesielt hvis det vedvarer.

Noen kreftformer vil gjøre din munn smak dårlig.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Se tannlegen for å helbrede eventuelle tannproblemer som fører til en dårlig-smake munnen som hulrom eller gingivitt - tannkjøtt betennelse. Telltale tegn er tann verke, mørt og blødende tannkjøtt, tannkjøtt som rir opp over tennene og pus når du trykker på tannkjøttet, dårlig ånde og løse tenner, sensitive eller smertefulle områder av tenner.

Hold en logg over maten du spiser og de ​​medisiner du tar for å finne ut hva som gjør munnen smak dårlig. Noen medisiner inneholder ingredienser som kan gjøre din munn smak dårlig. Hvis du er flittig, vil du snart kunne peke ut den skyldige og eliminere den.

Sjekk om du er gravid. En dårlig-smake munnen kan være en bivirkning av svangerskapet, noe som ofte forsvinner lenge før barnet ditt skyldes. Mens du venter det ut, ta mints eller tygge på sitron-flavored godteri for å gjøre munnen smaker bedre.

Gi opp røyking og snus. Ikke bare vil din munn smaker bedre, vil du føle deg bedre og gjøre din generelle helse en stor tjeneste. Hvis du ikke kan slutte å røyke, i hvert fall tygge sukkerfri tyggegummi for å fremme spytt-produksjon og drikke mye vann.

Ta vare på din tannhelse. I tillegg til bruk av tanntråd og pusse tennene minst to ganger om dagen, børste tungen. Bruke munn vann designet for å kontrollere tartar og drepe bakterier i tannkjøttet. Matrester mellom tennene, råtnende tenner og tannkjøtt sykdom alle stimulere veksten av bakterier som kan gjøre smaken i munnen dårlig.

Hva er en metallisk smak i munnen et symptom på?

Å ha en metallisk eller stygg, bitter smak i munnen kalt smaksforstyrrelser. Behandling av denne tilstanden hjemme inkluderer forbruker sitron juice, nellik, kanel, natron eller saltvann.

Gum Disease

En metallisk smak er en kjent symptom av tenner og tannkjøtt. Gingivitis (tannkjøttsykdom), nedbrytningen av tannarbeid og dårlig munnhygiene kan presentere dette symptom.

Metal Poisoning

Bly eller kvikksølv forgiftning symptomer kan føre til en metallisk smak i munnen; kobber toksisitet kan kvalme, diaré og oppkast. Med blyforgiftning, en blå-grå linjen danner langs tannkjøttet, sammen med metallisk smak.

Medisiner bivirkninger

Mange medikamenter har en metallisk smak som en bivirkning, slik som Capoten, som brukes til behandling av høyt blodtrykk; litium, som brukes til å behandle bipolar lidelse; og Biaxin, et antibiotikum.

Prenatal Drugs

Kvinner som tar prenatal vitaminer, antibiotika og antidepressiva kan oppleve en metallisk smak i munnen.

Hormon svingninger

Når østrogennivået svinge, kan en metallisk smak i munnen noen ganger oppstå.

Behandlinger

Behandlinger for metallisk smak i munnen inkluderer pust mints, pusse tennene og skraping tungen etterpå, og blande en teskje salt i vann for en munn skyll.

Hva som forårsaker en Såpe smak i munnen?

Uvanlig smak i munnen kan være irriterende. De kan være et resultat av en rekke ting: skiftende tannkrem produkter som brukes i hjemmet, spise en eksotisk måltid eller krydder eller medisinering bruk. Men noen uvanlige smaker i munnen er et resultat av forgiftning, så det er viktig å bedre forstå hvorfor du kan være å ha uvanlige smak i munnen. For eksempel kan en såpe smak i munnen være et resultat av inntak av for mye fluor (natriumfluorid), som kan være giftig for helsen ifølge Centers for Disease Control.

Sodium Fluoride Definert

Hvis man ser opp definisjonen av natriumfluorid man kan finne en referanse til fluorisering av vann innenfor definisjonen, samt støtte for dens anvendelse for å forebygge tannråte. Imidlertid gir Miriam-Webster Dictionary en mer kjøling definisjon av natriumfluorid: "et giftig krystallinsk salt (NaF) som brukes i spormengder av fluorisering av drikkevann og tannkremer, i metallurgi, som et flussmiddel, og som et pesticid. "

For de som har antatt at fluor i tannkrem og vann fra springen er en god ting, gir Miriam definisjon stor pause, som det står uttrykkelig at "spormengder bare" er forventet å være til stede i drikkevann og tannkrem. I tillegg står det at natriumfluorid brukes i plantevernmidler, og det er ansett som giftig, mest definitivt når inntatt i store mengder.

Men hva betyr natriumfluorid har å gjøre med å ha en såpe smak i munnen? Ganske mye, faktisk, siden det såpe smak kan indikere at du har inntatt for mye natrium fluor og er nå i fare for mer alvorlige helsemessige symptomer.

Centers for Disease Control

The Centers for Disease Control (CDC), som har hovedkontor ligger i Atlanta, Georgia, advarer mot natriumfluorid forgiftning og advarer at ett av symptomene på denne typen forgiftning er en såpe smak i munnen. Ifølge CDC, kan en såpe smak i munnen være den første indikatoren på natriumfluorid forgiftning. Noen ganger er denne såpe smak er også forbundet med en salt smak i tillegg, på grunn av natrium komponent av dette krystallinske salt.

Men en såpe smak i munnen ikke kommer til å være ditt eneste problem hvis det er et resultat av natrium fluor forgiftning. Andre - og mer alvorlig - symptomene vanligvis følger for de som har inntatt for mye natrium fluor: kollaps, sjokk, nummenhet i munnen, oppkast, diaré, utvidede pupiller og blekhet.

Andre kilder til Sodium Fluoride i Home

I tillegg til de vanligste hjelp av natrium fluor forgiftning (drikkevann fra springen med for mye fluorisering i det, får for mange fluor behandlinger hos tannlege kontoret eller en kombinasjon av de to), er natriumfluorid forgiftning også et resultat av forurensede tørre matvarer : tørr melk, mel, bakepulver og til og med kakemikser. Disse tørre matvarer kan inneholde insektmidler eller rottegift som finnes i natriumfluorid, utgjør en helsefare.

Diagnose

Ifølge CDC, bør laboratorietesting gjøres på oppkast eller gastriske vaskinger hvis de nevnte alvorlige symptomer er til stede (kollaps, sjokk, oppkast, diaré, etc.). Denne testingen vil hjelpe i deteksjon og diagnose av natrium fluor forgiftning.

Denne spesielle medisinske tilstand er ikke smittsom, men testing vil hjelpe deg til å merkes skikkelig årsaken til dine symptomer og hjelpe til med å hindre en annen forekomst, siden du kan ta skritt for å eliminere dette kjemikaliet i ditt hjem og kropp i fremtiden.

Behandling

Hvis en mild såpe smak er til stede, men de andre symptomene som er nevnt ovenfor ikke er det, kan du være i stand til å avverge en mer alvorlig tilfelle av natrium fluor forgiftning - og sette en stopper for din såpe munnen smak - uten hjelp av lege . Du kan være i stand til å gjøre dette ved å redusere mengden du drikker vann fra springen hver dag (eller å ha vann fra springen sjekket for fluorisering nivåer, som kan trenge å bli redusert med vannverket).

I tillegg vil redusere i hjemmet eller tannlege kontoret fluoridbehandlingen bruk av produktet være et klokt valg (etter at du diskutere det med tannlegen din, selvfølgelig), som ville velge å bruke en tannkrem som ikke inneholder så mye natrium fluor.

Det finnes ingen spesifikke at-home behandlinger gitt av CDC for dem som lider av en såpe munnen på grunn av natriumfluorid forgiftning. Eliminering av dette kjemikaliet fra hjemmet ditt og diett ville være en logisk konklusjon, skjønt. Men hvis du eller noen du kjenner begynner å lide mer alvorlige symptomer som er beskrevet ovenfor (sjokk, kollaps, munn nummenhet), søke profesjonell medisinsk hjelp.

Slik fjerner metallisk smak i munnen forårsaket av medisin

Noen medisin du må ta inneholder kjemikalier som etterlater en rest i munnen som fører deg til å smake på ting som om du skulle spise noe metallic. Dette er kjent som "Dysgeusi." Dette problemet kan føre til at du har problemer med å spise visse matvarer, eller gjør normale aktiviteter. Heldigvis finnes det noen mottiltak du kan ta for å redusere smak i munnen.

Bruksanvisning

•  Øke antall ganger du pusser tennene på en dag. Pusse tennene bidrar til å kvitte seg noen rester på tungen som kan resultere fra å ta medisinen.

Børst eller skrape tungen med en tunge renere. Fordi tungen er direkte utsatt for den dårlige smaken av medisin, skraping lagene bør redusere eller eliminere smak i munnen. Ideelt sett vil du ønsker å gjøre dette etter at du har tatt medisinen.

Skyll munnen med en løsning av en kopp vann og en spiseskje salt. Sørg for å spytte ut løsningen etter skylling.

Drikk juice eller andre matvarer som har en sterk smak, for eksempel appelsinjuice, brus eller mat med marinaden eller grillsaus. Dette bør bidra til å maskere metallisk smak i tillegg.

Tips og advarsler

 • Sørg for at den metalliske smaken er en faktisk bivirkning av medisinen du tar. Ellers kan det være tegn på en alvorlig sykdom.
 • Sørg for å unngå noe mat eller drikke som medisinen ikke vil fungere godt. Rådfør deg med lege eller apotek for råd om å fjerne den dårlige smaken.

Grunnen til Salty smak i munnen

Grunnen til Salty smak i munnen


En salt smak i munnen kan skyldes en rekke årsaker. Det kan være bare litt irriterende, eller det kan hindre deg fra å nyte smaken av maten. I de fleste tilfeller varer det fra en uke til flere måneder. Det er ofte lett å finne årsaken og lindre det, men i sjeldne tilfeller, er salt smak et alvorlig symptom. I alle tilfelle, kaller langvarig salt smak for et besøk til legen.

Spytt Gland Infeksjon

Når en infeksjon angriper dine spyttkjertlene, kan en salt smak resultere. Ifølge Dental Problemer nettside, kan Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom som angriper fuktighetsproduserende kjertler, berøve kroppen, inkludert munnen, av normale væsker. Kusma og bakterieinfeksjoner kan også være mulige gjerningsmannen.

Mangel på Hydration

Ikke drikker nok væske kan føre til en salt oral smak. Ifølge Helse og ernæring tips nettside, tørr munn ledsaget av tørst er kroppens måte å fortelle deg at du trenger å drikke mer væske, særlig vann. Drikk åtte eller flere glass om dagen, og unngå å drikke for mye alkohol eller koffeinholdige drikker, som forårsaker dehydrering og kan øke salt smak.

Dårlig Dental Hygiene

Dårlig hygiene kan være en årsak til en salt smak i munnen. Ifølge Pub Med Health nettsted, hvis du ikke pusser tennene minst to ganger om dagen, kan plakk innskudd utvikle, fører til en salt smak i munnen. Dette kan begynne å skje så tidlig som 20 minutter etter at du har spist ditt siste måltid. Børste tungen når du pusser tennene og tanntråd hver dag.

Bihulebetennelse

Under en bihulebetennelse, reiser slim fra nesen ned til munnen. Foruten å forårsake dårlig ånde, kan dette også føre til en salt smak, ifølge Health Nutrition Tips nettside. Hvis du mistenker en bihulebetennelse, bør du oppsøke lege. Han kan forskrive antibiotika for å behandle bihulebetennelse hvis det er forårsaket av bakterier.

Gråter

En midlertidig salt smak i munnen kan utvikle seg når du gråter, selv om det er sjelden. Under intens, langvarig gråt, derimot, tårer, noe som er salt, renne ned i halsen din og kan skape en salt smak.

Grunner for en dårlig smak i munnen

Grunner for en dårlig smak i munnen


Vi har alle klaget over å ha en "dårlig smak i munnen" på ett eller annet tidspunkt. Hvis vi lider av halitosis, kan dette dårlig smak bli mer merkbare enn andre ganger, men det er vanskelig å legge merke til ens egen dårlige ånde. Halitosis er ikke alltid årsaken til å ha en dårlig smak i sin munn.

Narkotika og kjemisk eksponering

En bivirkning av enkelte medisiner er en dårlig smak i munnen. Dette betyr ikke at det vil skje med alle mennesker å ta et bestemt legemiddel, men det er noe å vurdere. Eksponering for noen kjemikalier, for eksempel insekticider, kan også føre til en dårlig smak i munnen.

Graviditet

Under en del av svangerskapet, vil mange gravide kvinner klager over en dårlig smak i munnen. For noen kan det være så ille som å forårsake kvalme, og de vil som regel suge på mints eller andre candies å lindre plagsomme smak. Heldigvis er dette symptomet midlertidig og vil vanligvis være borte før fødselen av barnet.

Sykdom

Noen sykdommer kan forlate en uvanlig eller dårlig smak i munnen. Dette kan skje med munn og hals sykdommer, for eksempel tannråte, tannkjøtt sykdommer, munn og hals kreftformer, og bakterieinfeksjoner. Respiratoriske og middels øret infeksjoner kan også føre til en dårlig smak i munnen, som kan oppkast. Enkelte sykdommer kan også bære biprodukter inn i spytt, forårsaker dårlig smak og ånde. En lege eller tannlege bør sees umiddelbart hvis du mistenker å ha noen medisinsk problem.

Noen sykdommer som forlater en bitter smak i munnen er halsbrann, hiatal brokk, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), akalasi, Helicobacter pylori, lichen planus og aspirasjonspneumoni.

Smaksforstyrrelser, en forvrengning eller et fravær av smak vedvarer i munnen, kan også føre til en harsk, metallic, foul eller salt smak. Personen kan også ha en brennende følelse i munnen, som kan følge med smaksforstyrrelser. Dette er mer vanlig hos middelaldrende og eldre kvinner.

Sykdom Therapies

Noen sykdoms behandlinger, for eksempel stråling for kreft i halsen og hodet, kan føre til en forvrengning i smak. Kjemoterapi mot hode og nakke kan skade smaksløkene, noen ganger påvirker hvordan maten smaker. Mange ganger kan disse behandlinger forårsake en forandring i evnen til å lukte. Siden både luktesans og smak henger nøye sammen, vil ethvert problem som oppstår med luktesansen radikalt påvirke vår oppfatning av smak.

Medikamenter som forårsaker en metallisk smak i munnen

Det er flere grunner til en person kan oppleve en metallisk smak i munnen. Noen ganger kan en tann infeksjon eller bakterier i munnen sin slimhinnene er årsaken. Flere medisiner kan også bringe på denne merkelige bivirkningen. Det er alltid viktig å forstå alle de bivirkninger av noe narkotika du tar for å vite om du bør kontakte legen din om dine spesielle resepter.

Dysgeusia

Den medisinske termen for endringer i smaken er smaksforstyrrelser. Medisiner ofte bringe på smaksforstyrrelser ved å endre måten kroppen registrerer mat, gir det bitre, salt eller metallisk smak. Denne irriterende bivirkningen er vanlig blant eldre pasienter som de ofte ta flere medisiner. Når medisinen er avviklet, disse smaksopplevelser som regel vil forsvinne.

Antibiotika

Antibiotika er ofte årsaken til en metallisk smak. Følgende antibiotika noen ganger føre til en metallisk smak: Ampicillin, et medlem av penicillin gruppe og en behandling for vanlige bakterier som forårsaker infeksjoner som blære infeksjoner og ørebetennelser; tetracyklin behandler infeksjoner og handlinger for å kontrollere akne; og bleomycin, er en injeksjon medisiner som brukes i kjemoterapi behandling. Cefamandole, dreper bakterier og hindrer deres vekst, mens levofloksacin behandler infeksjoner og brukes etter miltbrann eksponering. Lincomycin brukes for alvorlige infeksjoner og virker ved å hindre produksjon av proteiner som trengs av visse bakterier.

Blodtrykk medisiner

Som en stor del av befolkningen aldre, er forskrivning av blodtrykk og blod tynnere medisiner blitt mer vanlig. ACE-hemmere som kaptopril og enalapril er i denne gruppen av narkotika. ACE betyr angiotensin-converting enzyme. Kaptopril og enalapril er begge brukes til å behandle hjertesvikt, høyt blodtrykk og for å forbedre oddsen for å overleve et hjerteinfarkt. Diltiazem er en kanal blocker medisiner som brukes til å bremse hjertets rytme og å behandle angina og høyt blodtrykk. Disse er alle kjent for å fremstille en metallisk smak bivirkning.

Thyroid og Diuretika

Noen skjoldbrusk medisiner også produsere en metallisk smak. Carbimazole er et stoff som brukes til å behandle hypotyreose og skjoldbruskkjertelbetennelse. Methimazole er også foreskrevet for en overaktiv skjoldbruskkjertel grand eller i forberedelse til skjoldbruskkirurgi. Amilorid er vanndrivende som ofte foreskrevet for å gjenopprette kaliumnivået ved å begrense hvor mye natrium i kroppen absorberer. Amioloride også fører til at maten har en metallisk smak.

Muskel Relaxers

Flere muskel relaxers kan påvirke smaken av mat eller produsere en rest metallisk smak. Baklofen er foreskrevet for muskelkramper ofte forårsaket av multippel sklerose. En annen muskelavslappende middel med den samme bivirkning er klormezanon, et sedativ og muskelavslappende middel.

Hvorfor har jeg en Metal smak i munnen min?

Hvis du merker en metallisk smak i munnen, er du ikke alene. Det er en kjent og ikke uvanlig problem med flere mulige årsaker.

Betydning

Dette kan være en indikasjon på problemer med oral helse, giftighet i blodet eller som en bivirkning av visse medisiner. Det betyr ofte at noe er galt, kanskje veldig små, kanskje alvorlig.

Typer

Den metalliske smaken kan skyldes metal forgiftning, tannkjøttsykdommer, tanninfeksjon, matallergier, nyresykdom, kreft eller bruk av medikamenter som antibiotika, antidepressiva eller blodtrykksmedisin.

Time Frame

Hvis det ikke er identifiserbar årsak, kan problemet gå bort av seg selv i alt fra noen dager til noen måneder. Ellers kan det vare inntil årsaken er fjernet.

Løsninger

Hvis oral helse er problemet, kan hyppigere børsting hjelpe, samt skraping tungen regelmessig med en tunge pensel. Hvis det vedvarer, kontakt lege.

Tips

Det har blitt foreslått av nettstedet Health Blurbs at det kan hjelpe å bruke plastredskaper når du spiser i stedet for sølvtøy.

Hvordan ta vare på munnen etter å ha en tann trukket

Det er ulike grunner til å ha en tann trukket. Tanntrekking korrigere fylt visdomstennene og lindre smerten av en sta tann infeksjon. Beroligende midler, som for eksempel lystgass gass og Valium, bidra til å redusere angst at du kan føle deg om å ha en tann trukket. Det er viktig å riktig omsorg for utvinning området etter inngrepet for å unngå smitte.

Bruksanvisning

•  Bo i din tannlege kontor for en kort tid umiddelbart etter utvinning prosedyre. Hvis utvinning ikke krever masker, sitte stille i ca 10 minutter. For ekstraksjoner som krever masker, er det viktig å hvile i minst 30 minutter. Dette for å hindre overdreven blødning i utvinning området.

Ta over-the-counter medisiner, for eksempel Advil eller Tylenol, for eventuelle smerter som du kan oppleve. Hvis smertene er for intens, kan du kontakte tannlegen din, og be om en resept smertestillende.

Pakk en liten ispose i et mykt håndkle og trykk det mot kjeven din. La ispose på kjeven i ca 20 minutter. Dette hindrer hevelse og bidrar lette smerte. Hvis du fremdeles føler smerte, kan du gjenta denne prosessen, men vente 20 minutter i mellom hver økt.

Lag en saltvannsløsning ved å blande 1 ts. av salt med en kopp varmt vann. Bruk denne løsningen til å forsiktig skylle munnen minst tre ganger om dagen. Du bør også skylle med saltvann etter hvert måltid. Å gjøre dette vil holde maten ut av hullet der tannen var og sal av infeksjon.

Puss tennene minst to ganger om dagen, etter vanlig rutine. Unngå å pusse direkte på utvinning området, fordi det kan føre til blodpropp som beskytter det å komme løs.

Hint

 • Drikk rikelig med væske og begrense kostholdet til myk mat for de første 24 timene etter tanntrekking.
 • Hold deg rolig de første dagene etter utvinning. Ved å gjøre dette, vil du holde blodtrykket lavt, noe som vil redusere blødning og fremskynde helbredelsesprosessen.
 • Unngå sigaretter, snus, alkohol og varm, krydret mat for de første 24 timene etter ekstraksjon.
 • Se etter symptomer på en tørr socket, som er når blodpropp som var dekket den tomme sokkelen kommer løs og eksponerer bein og nerver, advarer Houston tannlege Dr. Minh Nguyen. Ring tannlegen din hvis du opplever alvorlige, konstante smerter ledsaget av en øreverk og en ubehagelig smak i munnen.

Urter brukes i farmasøytisk Utarbeidelse av munnen vasker

Mouthwashes er formulert for å drepe bakterier og bakterier som forårsaker dårlig ånde. De kan også brukes for å redusere hulrom og utbruddet av gingivitt; noen merker hevder å bleke tennene også. De fleste farmasøytiske munnskyllevann er laget med alkohol, sakkarin, natriumkloritt, benzalkoniumklorid og fluor (og litt mynte til å forlate en frisk følelse i munnen), ingredienser som synes å gjøre mer skade enn godt.

Betydning

Når en person tenker på munnskyllevann, kan de merkene som kommer til hjernen være Omfang, Listerine eller Lavoris, populære produkter som du kan finne på ditt apotek eller dagligvarebutikk. Men av de tre børsnoterte merkevarer, bare en er laget med naturlige urter, og ingen skadelige kjemikalier eller alkohol er lagt for å drepe bakterier; dette produktet er Lavoris. Forbrukerne er å finne ut at munnskyllevann som ikke inneholder alkohol og sakkarin er tryggere og mer effektiv for barn så vel som for eldre.

Funksjoner

Som en samvittighets shopper som ønsker å kjøpe et munnvann produkt som er trygt og effektivt, må du lese ingredienser på baksiden etiketten. Mouthwashes laget med urter inneholder slike ingredienser som aloe vera, trollhassel, bayberry, hvit eik bark, tea tree olje, hestekastanje og indisk penny vorte for å nevne noen. De kan også inneholde ingredienser som peppermynte ekstrakt, fedd ekstrakt, kanel ekstrakt og myrth ekstrakt, som er ingredienser som er utvunnet fra planter.

Typer

Når vi leter etter urte ingredienser, er du ikke kommer til å finne dem i merkenavn som Scope, Listerine eller Colgate Total Plax munnvann. Men vil du finne dem i produkter som Lavoris, Biotene og tea tree olje munnskyllevann. Du vil også finne at Denta Force, Peri-Gum Mouth Wash, Kiss My Face og Jasons Nutri Smile er merkevarer munnskyllevann som bruker noe annet enn urter.

Funksjon

Urter i munnskyllevann ta plassen til skadelige kjemikalier. For eksempel er Peri-Gum Mouth Wash laget med cayenne, bloodroot, solhatt, laurbær og peppermynteolje. Jasons Nutri Smile produkter er laget med grapefruktkjerneekstrakt, kanel og appelsinskall olje. Denta Force munnvann bruker 13 essensielle oljer eller ekstrakter, hvorav noen er salvie ekstrakt, anisolje, sandeltre og peppermynteolje. Alle disse urtene arbeide for å ta vare på dårlig ånde, kjempe plakk, styrke tannkjøttet og kjempe mot gingivitt, forlate en person med en sunn munn uten menneskeskapte kjemikalier.

Fordeler

De fleste munnskyllevann på markedet bruke skadelige ingredienser som alkohol og sakkarin. Selv om munnen vasker er midlertidig effektive, kan skadelige ingredienser hjelpe til å tørke ut munnen. En tørr munn havner bakterier. Effekten av munnskyllevann laget med urter som salvie ikke bare blir kvitt dårlig ånde, men også fungerer som en antiseptisk å bli kvitt infeksjoner som kan være årsaken til dårlig ånde. Ved hjelp av en munnvann laget med fennikel, mynte eller persille vil også bli kvitt problembakterier samtidig holde munnen fuktig. Det vil ikke forlate en sterk brennende smak i munnen, eller vil det skade følsomt vev i munnen.

Homeopatisk middel for tap av lukt og smak

Homeopatisk middel for tap av lukt og smak


Homøopatiske midler arbeide helhetlig for å løse følelsesmessige, mentale og fysiske lidelser. En behandlingsplan for tap av lukt (hyposmi) og tap av smak (hypogeusia) vil avhenge i stor grad på sin sak, som kan omfatte øvre luftveisinfeksjoner eller røyking. En homeopat kan fastslå årsaken og formulere en påfølgende handlingsplan ved å vurdere klient sykehistorie, sinnstilstand og ytre påvirkninger.

Advarsel

Ved behandling av tilstander med homeopati, er det fristende å self-diagnose. Søke veiledning av en profesjonell for å sikre riktig middel valg. Ikke endre dosering eller kombinere rettsmidler når de er foreskrevet.

Generelt

Pulsatilla anbefales for generell tap av lukt og smaksforandringer. En sur smak i munnen etter å ha spist er vanlig, som er såre nasal bein, blodig nese og tørr munn uten tørste.

Andre indikasjoner for Pulsatilla kan inkludere kortpustethet, trykk i brystet, frysninger, smerter i hofteleddet og hovne føtter. Sjenerøs svakhet lem og magesmerter er typisk.

Emosjonelle egenskaper av en Pulsatilla pasient er engstelse, melankoli og ønske om oppmerksomhet og sympati. Symptomer kan ha nytte av kald mat og drikke eller friluft, men blir forverret av fet mat og varme.

Bihulebetennelse

Øvre luftveisinfeksjoner, som bihulebetennelse, kan midlertidig blokkere nesegangene, som hindrer lukt og smak. Ett middel for bihulebetennelse er Silicea. Indikasjoner omfatter tap av lukt, hodepine, svimmelhet, nesetetthet med puss, nysing, betennelse i munnen og ansiktet, og hovne kjertler.

Angst, usikkerhet og en følelse som lammelse ofte følger et behov for Silicea. Aversjon mot kulde, med et sterkt ønske om varmt vær, er vanlig. Symptomene er verre med kulde, og når du ligger nede, spesielt liggende på venstre side.

Allergier

Kroniske allergier vanligvis hemme lukt og smak. Arsenica album kan redusere symptomer på allergi; Det er spesielt nyttig for rennende nese, rennende øyne, hevelse i nesegangene og ansikts ømhet.

Ta Arsenica når følelser kjører høy, noe som skaper angst, depresjon og selvmordstanker. Fysisk, vil en oppblåst mage bli forverret av mat, spesielt grønnsaker, meloner. Cravings for kaffe og syrlig mat er sterke, selv om de ofte føre til halsbrann eller dyspepsi. Symptomer kan forbedre med varme, men er verre i fuktig vær og ved inntak av kald mat eller drikke.

Røyking

Hvis tap av smak og lukt er hovedsakelig forårsaket av røyking, da opphør er den beste måten å gjenopprette sansene. Kronisk røyking tørker ut nesegangene og dramatisk reduserer intensiteten av lukt og smak. Tabacum, et homøopatisk middel avledet fra tobakk, kan hjelpe til å redusere særlig sterke sigarett cravings.

Lobelia inflata kan også hindre cravings, og tar for abstinenssymptomer, som inkluderer hodepine, irritabilitet, kvalme, magekramper, søvnløshet, mental forvirring og depresjon. Rapid gang generelt forbedrer disse symptomene, mens kulde forverrer dem.

Prøv Nux vomica for irritabilitet, overfølsomhet for lys og støy og aversjon mot friluft. Sinne, med en hurtighet å påpeke feilene i andre, er forverret av krydder og berøring. Øyesmerter, svimmelhet, tett nese og ønske om fet mat blir ofte opplevd.

Slik fjerner en Bad Taste fra munnen

Slik fjerner en Bad Taste fra munnen


Å ha en dårlig smak i munnen kan gjøre deg sur over. Dårlig smak kan inkludere et metall-lignende smaken, syrlig smak eller en generell sotete smak og føler i munnen. Mens en dårlig smak i munnen kan være forårsaket av et par ting, blant annet halsbrann, morgen pust eller mat fast i tennene, fjerner ubehagelig smak er enkelt og kan gjøre at du føler deg uthvilt og fornyet.

Bruksanvisning

•  Fukt tannbørste og strø en halv teskje natron over bust, så klem litt tannkrem på børsten din. Pensle du tenner for to og et halvt minutt, og pass på å få foran og bak tennene og tungen.

Bruk en tunge skraper. Starter på baksiden av tungen din på den ene siden, trekker den frem sakte, søker svært lett trykk til tungen. Arbeid på tvers av tungen fra foran til bak, skylling din skraper etter hvert slag.

Ta en spiseskje med munnvann og skyll den i munnen i 30 sekunder, lenger hvis bestemt merke instruerer. Floss tennene med mint-flavored floss etter spytter ut munn skyll.

Slutte å røyke. Røyking kan ikke bare være den underliggende faktor på en dårlig smak i munnen, men kan også forverre dårlig smak som kan være forårsaket av andre ting. Hvis du ikke kan slutte, avstå inntil den dårlige smaken forsvinner.

Ta en over-the-counter syrenøytraliserende. Fordøyelsesbesvær og reflux kan være til stede selv om du ikke føler symptomer og begge kan føre til en sur smak i munnen. Les alle advarsler med hensyn til dosering og legemiddelinteraksjoner før du tar.

Hint

 • Hvis du fortsetter å ha en dårlig smak i munnen ta en tur til tannlegen. Den dårlige smaken kan være forårsaket av en rekke underliggende dental eller helseproblemer og tannlegen din kan hjelpe deg med å finne ut hva er årsaken.

Hvordan Skyll munnen etter Nebulizer Bruk

Noen forstøver medisiner, som steroider, kan føre til en gjær infeksjon i munnen, tørr eller heshet; andre medisiner kan legge igjen en dårlig smak i munnen. Eksempler på steroid medisiner inkluderer Asmanex, Alvesco, Flovent, Pulmicort, Qvar, Aerobid og Asmacort. Skylle munnen og pusse tennene etter forstøveren bruk kan redusere forekomsten av disse ubehagelige bivirkninger.

Bruksanvisning

Ta et glass vann uten å svelge.

Gurgle vann og swish den rundt munnen i 10 til 20 sekunder.

spytte vannet i en vask eller et glass. Ikke svelge noe av vannet.

Puss tennene med en tannbørste og tannkrem hvis en dårlig smak forblir i munnen.

Tips og advarsler

 • Ifølge National Institutes of Medicine, tegn og symptomer på en muntlig gjær infeksjon, også referert til som trost, inkluderer hvite, myke lesjoner i munnen og på tungen. Disse lesjonene kan formere seg og vokse i størrelse. Ta kontakt med din lege dersom du utvikler disse symptomene mens du bruker en inhalert steroid medisinering.
 • De som har en økt risiko for å utvikle trost inkludere mennesker med høyt blodsukkernivå forårsaket av diabetes, de som tar langvarige eller høydose antibiotika, folk med dårlig tilpassede tannproteser, mennesker som har en HIV-infeksjon eller AIDS, folk med dårlig helse, og folk tar immunundertrykkende medisiner og de som får kjemoterapi.

Steroider som brukes i MS Therapy

Multippel sklerose (MS) fører ofte tilbakefall der det er en plutselig økning i symptomene. Steroider brukes ved utbruddet av disse angrepene for å bidra til å redusere symptomene på en MS-anfall.

Identifikasjon

Multippel sklerose er en kronisk sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Symptomer på MS inkludere nummenhet i armer og ben, lammelse og synstap. Denne sykdommen kan være progressiv, blir mer alvorlig over tid.

Funksjon

Steroider kommer i muntlig eller IV skjema. Bruken av steroider ved angrep av en MS angreps reduserer alvorligheten av angrepet. Studier tyder på at bruk av IV steroider kan være det beste alternativet og kan hjelpe i utvinning av visjonen inntil tre måneder raskere enn ikke-steroid brukere.

Typer

Solu-Medrol og Decadron er to steroider som ofte brukes i behandling av MS. Disse medikamentene virker ved å redusere betennelse forårsaket av et akutt anfall av MS.

Behandling

IV steroider er oftest brukt i behandlingen av et MS-anfall. Behandlingen tar vanligvis omtrent en time. I løpet av behandlingen er vanligvis 1-5 dager, etterfulgt av en oral løpet av steroider.

Effekter

Noen bivirkninger har vært forbundet med steroid bruk, slik som mage irritasjon, en økning i energi, økt hjertefrekvens, rødme i huden, følelse av varme eller kulde, væskeretensjon, endring i humør, metallisk smak i munnen, søvnproblemer, vektøkning, akne og diabetes.

Advarsel

Steroider kan øke risikoen for å utvikle osteoporose, en degenerativ bein-thinning tilstand. For å redusere denne risikoen, er det viktig å øke inntaket av meieriprodukter, eller ta et kalsiumtilskudd. A Vitamin D tilskudd er også anbefalt.

Hvorfor vi får Migrene Do?

Hva er en migrene?

Visse definerende karakteristika skille migrene fra andre typer hodepine. Migrene er kjennetegnet ved intense, bankende smerte, vanligvis begrenset til en side av hodet. Utbruddet av hodepine kan bli innledet av auraer, som inkluderer synsforstyrrelser som blinkende lys eller flekker, en metallisk smak i munnen eller nummenhet eller prikking i hender eller ansikt. Den ødeleggende hodepine er ledsaget av følsomhet for lys eller lyd, kvalme og oppkast. Smerten, hvis venstre ubehandlet, varer fra fire til 72 timer.

Den migrene Process

Smerten av migrene resultater fra en kompleks prosess som involverer neurochemicals og karsystemet. Prosessen begynner når en utløser som forårsaker arterier i hjernen for å innsnevre. Den innsnevring reduserer strømmen av oksygenert blod til hjernen, forårsaker synsforstyrrelser og nummenhet i migrene aura. I tillegg blodplater klumper seg og slipper serotonin, et kjemikalie som ytterligere constricts arteriene. Andre arterier i hjernen utvider seg for å kompensere for den reduserte oksygenstrømmen. De utvidede blodårer trykk mot nabo nerver og utløse produksjon av neurochemicals som forårsaker smerte, øke hevelse og betennelse, og øke følsomhet for smerte. Resultatet er den intens, bankende smerte av et migreneanfall.

Utløser migrene

Triggere som settes i bevegelse av migrene prosessen er forskjellig for hver migrene lidende. Vanlige triggere inkluderer høy stressnivå, mangel på søvn, hormonsvingninger, visse matvarer (inkludert vin, alderen oster, sjokolade, bearbeidet mat og tilsetningsstoffer som nitrater eller mononatriumglutamat), hoppe over måltider, allergi eller vær eller høyde endringer. Koffein fungerer som en migrene trigger for noen mennesker, men for andre koffein hjelpemidler smertelindring. Holde en journal av dine aktiviteter før hvert migreneanfall - inkludert måltider, humør og søvnmønster - vil bidra til å identifisere dine egne personlige utløser migrene. Unngå triggere, når det er mulig, vil redusere forekomsten av migrene.

Om Desipramin for behandling av Migrene

Migrene kan unngås ved å bruke ett av flere medisiner, fra triptaner til kombinasjoner av acetominofen og et antihistamin. Trisykliske antidpressants som desipramin, hvis tatt på en daglig basis, kan hjelpe migraineur unngå vanlige migreneanfall.

Trisykliske antidepressiva

Desipramin faller i trisykliske antidepressiva klassifisering. Denne medisinen påvirker visse hjernen kjemikalier, for eksempel noradrenalin og serotonin. Det er ikke helt klart hvordan desipramin virker på hjernen, spesielt når den brukes for å hindre anfall. Desipramin er først og fremst foreskrevet for å behandle depresjon symptomer, selv om det har blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for andre bruksområder.

Off-label bruk

For migraineur (migrene lidende), desipramin, tas daglig, kan bidra til å forebygge migrene. For at denne medisiner for å være så effektiv som mulig, må det tas på en daglig basis, slik at pasienten har en konsistent nivå av medikamentet i hans system. Det vil ikke bidra til å redusere eller avslutte migrene smerte hvis det er tatt en gang hodepine har startet.

Medisinering Forholdsregler

Når et barn eller tenåring tar et antidepressivum som desipramin, kan hun oppleve selvmordstanker (tanker om å drepe seg selv). Andre forholdsregler inkluderer å unngå bruk av alkohol mens du tar denne medisinen, og ikke kjører hvis medisinen gjør deg søvnig; beskytte deg selv fra for mye eksponering for sol (medisiner kan forårsake følsomhet for sollys). Hvis du er diabetiker, bør du overvåke blodsukkeret tettere når du begynner å ta denne medisinen. Hvis du lider av en alvorlig reaksjon på desipramin, må du fortelle legen din med en gang.

Bivirkninger

Disse bivirkningene er sjeldne, men skal rapporteres: tåkesyn, forvirring, problemer med å snakke / svelge, smerter i øyet, besvimelse, hallusinasjoner, tap av evne til å kontrollere balanse, nervøsitet / rastløshet, maske-lignende ansikts tone, skjelving / skjelving, redusert seksuell aktivitet, forstoppelse, rask / uregelmessig hjerterytme (hoppe, pounding eller racing) og vannlating problemer. Disse bivirkningene er også sjeldne: brystforstørrelse, sekresjon av melk fra brystene, hårtap, angst, irritabilitet, muskelrykninger, rød / brune flekker på huden, summende eller øresus, hudutslett / kløe, beslag, hevelse i ansikt / tunge, sår hals og feber, gule øyne og hud og svakhet.

Annen informasjon

Andre, mindre alvorlige bivirkninger som kan gå unna omfatter munntørrhet, kvalme, hodepine, økt appetitt (spesielt for søtsaker), vektøkning, dårlig smak i munnen og svakhet / tretthet. Andre inkluderer økt svetting, halsbrann, diaré, oppkast og problemer med å sove.

Bivirkninger av Imitrex

Imitrex eller sumatriptan, er et medikament som er foreskrevet for behandling av migrene. Som med alle reseptbelagte og over-the-counter medisiner, er det flere bivirkninger som kan oppleves når du tar Imitrex. Ta disse mulige bivirkninger i betraktning når de bestemmer om denne medisinen er for deg. Hvis du allerede tar Imitrex, ta kontakt med legen din dersom du opplever noen bivirkninger slik at hun kan avgjøre om dosen din må endres eller et annet legemiddel prøvd.

Piller

De vanligste bivirkningene forbundet med Imitrex pillen er svimmelhet, tretthet, kribling i huden og muskelsmerter og tyngde. Det finnes flere forskjellige doser av Imitrex i pilleform, så ta kontakt med legen din for å finne ut om en annen dosering kan minske bivirkningene du opplever, og likevel tillate deg å dra nytte av medisinen. Det finnes også noen sjeldne, men alvorlige Imitrex bivirkninger for de med hjertesykdommer som bruker p-piller eller injeksjon form for medisinering.

Spray

Nesesprayen form av Imitrex kan forlate en ubehagelig smak i munnen etter inntak. Andre bivirkninger av medisiner i dette skjemaet inkluderer sårhet i nese og svelg, sinus irritasjon, kvalme og oppkast. De vanligste bivirkninger forbundet med Imitrex pillen kan også oppleves med spray.

Injeksjon

Imitrex bivirkninger med injeksjoner av medikamenter også speil symptomene på pillen og spray, med unntak av at ettersmak og irritasjon i nesegangene som er forbundet med spray. Det kan også være hevelse, ømhet og irritasjon på injeksjonsstedet. For de med hjerteproblemer, den potensielle risikoen ved å ta Imitrex i injeksjon skjemaet må veies tungt mot de potensielle fordelene.

Milde reaksjoner

Når opplever noen av de mer vanlige og milde Imitrex bivirkninger, kan du vurdere å fortsette på medisiner for å se om bivirkningene forsvinner etter et par dager når kroppen har hatt tid til å venne seg til medisinen. Hvis du føler at nytten av Imitrex i lindrende migrene hodepine oppveie noen mindre bivirkninger, kan du velge å fortsette medisinering selv om bivirkningene vedvarer. Men når milde bivirkninger fortsette over tid, kan det bli fysisk og følelsesmessig iført og andre kan velge å utforske alternative behandlingstilbud i stedet for å fortsette å leve med de langsiktige bivirkninger de har opplevd.

Alvorlige reaksjoner

Utslett, hevelse og kortpustethet anses som en allergisk reaksjon på et medikament i stedet for bivirkninger. Oppsøke lege umiddelbart hvis noen av disse oppstår. Også rådføre deg med lege hvis noen av de tidligere oppført bivirkninger forekommer i en alvorlig form. Andre bivirkninger utover det som vanligvis oppleves kan også forekomme, inkludert plutselige og alvorlige endringer i helse. Det er viktig å merke seg at i de med koronarsykdom, har plutselig død forekom hos et lite antall mennesker også bruker Imitrex piller og injeksjoner. Hvis du opplever symptomer som kan være livstruende, ring 911.

Hvordan lindre kvalme Fra Medicine

Flere typer legemidlet forårsake kvalme etter at du ingest dem. Disse typer medisin kan omfatte aspirin, smertestillende og antivirale midler til HIV. Mange ganger kan du føle mer ubehag fra kvalme enn sykdommen selv. Det er flere ting du kan gjøre for å bidra til å lindre kvalme og føler seg mer komfortabel etter å ha tatt medisin. Les videre for å lære hvordan å lindre kvalme fra medisin.

Hvordan lindre kvalme Fra Medicine

•  Ta medisin med mat eller melk hvis den ikke spesifiserer ta på tom mage. Mange medisiner vil irritere mageslimhinnen forårsaker kvalme. Mat vil gi en buffer mellom mageslimhinnen og medisin for å lindre kvalme.

ligge stille i et mørkt, godt ventilert rom. Hold en vask innen rekkevidde bare i tilfelle du føler behov for å kaste opp. Lytt til avslappende musikk for å roe magen og sinnet.

Skyll munnen etter oppkast å lindre ytterligere kvalme. Dvelende smak i munnen kan gjøre kvalme verre. Puss tennene dine hvis du er i stand til å gjøre det uten oppkast igjen.

Snack på små mengder mat etter at kvalme er lettet. Spis bland matvarer som østers kjeks og kylling noodle soup. Drikk rikelig med klare væsker.

Utfør akupressur terapi. Legge press på P6 og ST36, som er plassert på baksiden av håndleddet og nær kneet. Sørg for å utføre akupressur på den nøyaktige plasseringen til å føle resultatene.

Drikk peppermynte te. Oljen i te vil berolige magen. Det vil også kurere en sår hals kan du få fra oppkast.

Hint

 • Spørre med din lege om medisiner du kan være i stand til å ta for å kontrollere kvalme. Hvis du er en kjemoterapi pasient kan være en kandidat for Trans-kutan elektrisk nervestimulering.
 • Søk medisinsk behandling hvis gul hud og øyne, smerter i brystet eller nedre del av magen og en fruktig ånde følger med kvalme.

Halitosis Symptomer

Halitosis Symptomer


Hvis du har noen gang funnet deg selv å snakke til en gruppe mennesker som smiler høflig som de forsøker å subtilt sette litt mer plass mellom deg, kan det være fordi du lider av halitosis. Det er en kronisk tilstand som mange mennesker ikke engang klar over at de lider før noen forsøker å taktfullt bringe den til deres oppmerksomhet. Det er en tilstand som forårsaker en offensiv lukt å bli løst fra dine muntlige og nasal regioner. Mens det er behandling tilgjengelig, kan du ikke søke det før du vet hva symptomene er til å diagnostisere det.

Betydning

Halitosis er ikke det samme som morgenånde. Den har en rekke årsaker, blant disse er dårlig tannhygiene, tannkjøttsykdom og matrester som blir sittende i tennene og tannkjøttet.

Funksjon

Halitosis utvikler seg i tennene og tannkjøttet der bakterier og råtnende matrester er funnet. Lukt er et resultat av fremstilling av en svovelforbindelse som er dannet fra bakterier og matrester.

Symptomer

Noen av de vanligste symptomene på halitosis er en hvit eller gul film på tungen, en bitter eller sur smak i munnen, konstant tørr munn og en manglende evne til å bli kvitt lukt med riktig munnhygiene.

Årsaker

Halitosis kan også være forårsaket av lidelser eller sykdommer som er ute av en persons kontroll. Disse inkluderer diabetes, leversykdom, stress og enkelte reseptbelagte medisiner.

Forebygging / løsning

Det er noen ting du kan gjøre for å prøve og lindre symptomene på halitosis. Disse inkluderer tannpuss og tanntråd regelmessig, endre tannbørsten hver 2 til 3 måneder, unngå matvarer som kan sette seg fast i tennene og tygge persille etter å ha spist. Den inneholder klorofyll og kan betraktes som en naturlig munnvann.