Digidexo.com

fluorescein antiografi

Hvordan Etikett Protease Substrat Produkter

Hvordan Etikett Protease Substrat Produkter


Proteiner er en komponent i hver eneste celle i kroppen. Proteaser (også referert til som proteolytiske enzymer eller proteinaser) er fordøyelsesenzymer som funksjon å sammenbrudd proteiner. I tillegg til fordøyelsen, proteaser er også avgjørende for blod-clotting, metabolsk kontroll og immunregulering. Under den biokjemiske prosessen (katalyse), substrater bindes til enzymet aktive sete, og transformert inn i ett eller flere produkter som deretter frigjøres fra området. Denne prosessen kan bli utvidet eller inhiberes for å øke eller redusere reaksjoner i kroppen, avhengig av det ønskede resultat. Merking underlaget produkter tillater forskere å måle dette enzymatisk aktivitet. Fluorescerende merking er en teknikk som brukes til å farge bestemte molekyler, noe som gjør dem lettere å spore.

Hvordan Etikett Protease Substrat Produkter

Hvordan Etikett Protease Substrat Produkter

Velg din fluorescerende fargestoff. Vanlige fargestoffer inkluderer rodamin og fluorescein. Disse kan vanligvis kjøpes fra produsenter.

2 Start reaksjonen og fjerne ubrukt fluoroforen fra målmolekylene ved hjelp av gelfiltrerings-kromatografi (en prosess som separerer molekyler basert på deres størrelse). Dye fjerning Kolonner er også ofte brukt. Disse er ofte annonsert med merking kits.

Detect molekylene. Bruk en fluorescens leseinstrument, for eksempel et fluorescens mikroskop. Lys av en bestemt bølgelengde sendes gjennom molekylet (indirekte for noen teknikker), belyse fluoroforen.

Ta dine målinger. Fordi assays måle enten hvor mye substrat ble forbrukt eller mengden av produktet frigis over en tidsperiode, enzymmengder kan måles i mol (fysisk kvantitet) eller enzym-enheter (aktivitet).

Hint

  • Vær oppmerksom på innholdet av etiketten før du bruker den. Affinity etiketter, for eksempel, er giftige på grunn av deres ikke-diskriminere oppførsel, slik at de har begrenset nytte.

Hvordan diagnostisere en sår på hornhinnen

Et sår på hornhinnen er et åpent sår på hornhinnen. Bakterier eller sopp som innføres i cornea gjennom cornealt epitel vanligvis er årsaken. Hornhinnen magesår blir mer vanlig på grunn av økningen i bruk av kontaktlinser.

Hvordan diagnostisere en sår på hornhinnen

•  Samle pasientens sykehistorie. Kontaktlinser, skader eller operasjoner for øyet og medisiner for øynene som for eksempel lokale steroider kan føre til hornhinnen magesår. De ofte føre til betennelse i øyelokk og conjunctiva, utflod fra øynene, følelsen av et fremmedlegeme i øyet, tåkesyn og lysfølsomhet.

Gjennomføre en øyeundersøkelse. Beising med fluorescein kan være i stand til å identifisere et herpes simplex virus. Et sår som fluoresces under en Wood lampe kan indikere en Pseudomonas aeruginosa infeksjon.

Skille et sår på hornhinnen fra andre forhold som kan ha lignende symptomer. Disse inkluderer blefaritt, et fremmedlegeme i hornhinnen, en Mooren sår og Terrien degenerasjon.

Gjennomføre laboratoriestudier. Gjør en kultur av sår på hornhinnen, og en skraping av sår også kan være nødvendig. Vurdere pasienten for revmatoid artritt som innebærer en økt risiko for hornhinnen magesår.

Identifiser utløsende organismen i tilfeller av hornhinnen magesår forårsaket av bakterier. Den vanligste årsak til hornhinnen magesår i USA er Herpes simplex virus. En kultur er vanligvis nødvendig, men en blålig eller grønnlig utflod fra øynene er nesten diagnostisk av en Pseudomonas aeruginosa infeksjon.

Symptomer på en ripete hornhinnen

Symptomer på en ripete hornhinnen


En ripete hornhinnen kalles en hornhinnen slitasje i medisinske termer, og det kan være svært smertefullt. En korneal abrasjon er en ripe på den gjennomsiktige overflate av øyet som dekker den fargede delen av organet kjent som iris. En ripe på hornhinnen kan potensielt være svært alvorlig, men det hjelper at hornhinnen er den raskest healing vev i menneskekroppen.

Hvordan Korneale Riper Happen

En person kan lage riper i hornhinnen på mange måter. En vanlig årsak er når et tre gren treffer en person i ansiktet mens i skogen for rekreasjon eller arbeid formål. Komme stukket i øyet ved et uhell mens du spiller med barn eller mens engasjerende i idrett er en annen. Noe blir blåst inn i øyet eller faller inn i dine øyne - for eksempel maling chips, et stykke tre, korn av sand eller metallfragmenter - kan forårsake riper i hornhinnen.

Symptomer på en ripete hornhinnen

Etter den første smerten har slitt av fra hva som har skadet øyet, må du vurdere skaden. Et symptom på en ripete hornhinnen er følelsen som om noe er fortsatt i øyet, noe som kan være en distinkt mulighet. Øynene vil også være utsatt for produserende tårer, og du kan ha tåkesyn eller tap av synet i ekstreme tilfeller. Øyet vil skade hvis du prøver å se på sterkt lys, og du kan myse så vel på grunn av en lysfølsomhet.

Oppsøk øyeblikkelig behandling

Det er viktig å søke medisinsk hjelp for en ripete hornhinnen, spesielt hvis det er fra en arbeidsulykke, for eksempel metallspon fra maskiner flyr inn i øyet, hvor objektet kan fortsatt fast i hornhinnen. En gang på legevakten, det finnes måter for en lege å bestemme skaden. Øyedråper som nummen øyet kan brukes slik øyet kan bli undersøkt. En type av øyedråper kalt fluorescein, kan anvendes. Denne øyedråper er gul, og når det er i øyet legen vil bruke et instrument med et blått lys som kan avsløre en ripete hornhinnen.

Behandling av ripete hornhinnen

Hornhinnen slitasje er behandlet på ulike måter avhengig av deres alvorlighetsgrad. Mindre de kan behandles med kunstige tårer og enkle smertestillende som for eksempel Tylenol, med ingenting annet nødvendig. Flere alvorlige eksempler på en ripete hornhinnen kan kreve behandlinger som antibiotiske øyedråper og kanskje til og med steroid dråper for å redusere hevelse. Andre dråper kan sette en stopper for lysfølsomhet og du kan ha til å bære en lapp over øyet mens det gror å beskytte den. Noen studier faktisk advare mot bruk av en patch, og foretrakk å holde øynene åpne for luft som det helbreder.

Hvor lang tid det tar å helbrede

I de fleste tilfeller bør det ikke ta mer enn 24 til 48 timer for en ripete hornhinnen for å helbrede. Den helbredende kraften i hornhinnen vevet er velkjent. Selv med en alvorlig ripe, vil legen din forventer at det skal bli helbredet på kort tid. Legen vil mer enn sannsynlig ønsker å se deg tilbake på kontoret i to dager for å sørge for at det ikke er noen komplikasjoner, og at helbredelse går bra.

Oppskrapte øyesymptomer

Oppskrapte øyesymptomer


Har du den konstante følelsen av å ha noe i øyet? Har babyens øyet blir rødt uten åpenbar årsak? Er barnet ditt grave på øynene hans og klager over smerter? Disse er alle vanlige symptomer på en skrapte øye, en av de mest vanlige øyeskader. Kjenne symptomer på en ripete øyet vil hjelpe deg å få en rask diagnose hvis du eller barnet ditt har denne skaden.

Årsaker til en ripete Eye

Den tekniske betegnelsen på en ripete øyet er hornhinnen slitasje. Dette skjer når overflatelaget av hornhinnen er brutt. Hornhinnen er den gjennomsiktige delen av øyet der lyset kommer inn, treffer synsnerven og tillater oss å se. De fleste tilfeller av hornhinnen slitasje oppstår når pasienten har gjennomgått et traume som skadet øyet, men en øyenvippe som svinger i eller en infeksjon i øyelokket kan også føre til det. En flekk som kommer i øynene og er ikke skylles ut raskt kan være en årsak, og barna kan skade deres hornhinner ved et uhell klør seg i øynene.

Symptomer

Pasienter med ripete øyne vil ha overdreven rive, rødhet på det hvite i øyet og noen ganger smerter. Noen pasienter med denne tilstanden er følsomme for lys. Det vanligste symptomet på en ripete øyet er følelsen av at noe er i øyet. Pasienten vil blinke kontinuerlig. Barn hvis øyne er ripete vil vanligvis gni øynene, og babyer vil være veldig masete uten åpenbar årsak og balltre på det angrepne øyet.

Førstehjelp

Rask medisinsk behandling for en ripete øyet er viktig. Ifølge Mayo Clinic, kan hornhinnen skrubbsår bli infisert, noe som fører til et sår på hornhinnen. Mens du venter på å se legen, kan du utføre noen grunnleggende førstehjelp. The Mayo Clinic anbefaler å skylle øyet med saltvann for å fjerne eventuelle fremmedlegemer. Blinker kan også hjelpe skylle ut øyet. Hvis dette ikke hjelper, trekker øvre øyelokk over den nedre en for et øyeblikk. Ikke gni eller berøre øyet, da dette vil gjøre skaden verre.

Diagnose

Den vanligste diagnostisk test som brukes for pasienter med ripete øyesymptomer er en fluorescein øye eksamen. Dette innebærer å plassere en oransje fargestoff i øyet. Fargestoffet ikke forårsaker ubehag og er lett skylles ut av tårer. Når fargestoffet har dynket i, legen vil skinne et fluorescerende lys inn i øyet, på jakt etter riper. Hvis øyet er ripete, vil riper vises oransje, fordi fargestoffet vil holde seg til dem.

Behandling

Ifølge Dr. Mitsugu Shimmyo, en New York øyelege, er den vanligste behandlingen for en ripete øye lapp over et øye. Plasteret holder øye sanitær og blokkerer lys, slik at hornhinnen for å helbrede. Mange leger og øyeleger vil foreskrive antibiotika for å avverge infeksjon. Hvis pasienten opplever mye smerte, kan anestesi dråper hjelpe. Hvis disse trinnene ikke er praktisk eller ikke fungerer, kan en myk kontaktlinse uten resept settes inn for å tjene som en "bandasje" for ripete hornhinnen.

Hvordan måle intraokulært trykk

Intraokulært trykk refererer til fluidtrykket i øyet. Eye-care fagfolk, optikere og øyeleger, bruk en tonometer for å måle en pasients intraokulært trykk. Når dette er høyere enn normalt, okulær hypertensjon oppstår, noe som kan være en forløper til en øyesykdom som kalles grønn stær eller en gradvis tap av synet. Forhøyet intraokulært trykk kan også være forårsaket av medisiner, betennelse i øynene, fysisk anstrengelse og andre faktorer.

Hvordan måle intraokulært trykk

Hvordan måle intraokulært trykk

Klargjør utstyr som brukes for måling av intraokulært trykk. Du ønsker å være sikker på at prismet er riktig desinfisert med sterilt vann og isopropanol. Måle prisme oppgradering bør også settes til "0" og på linje med den hvite markerte punktet på hodet av tonometer. Tonometeret bør også kalibreres på 10 mmHg.

•  Klargjør pasienten for måling. Pasienten bør sitte ved spaltelampe som er justert til en behagelig høyde. Haken og pannen bør plasseres på resten og pannebånd hhv. Forstørrelsen av spaltelampe bør settes til x 10.

Administrere lokalbedøvelse og fluorescein. Før måle intraokulært trykk, må du administrere bedøvelse til nummen øyet og en liten mengde av fluorescein på hvert øye. Fluorescein er en farging middel for å detektere blodflekker i øyet.

Mål IOP. For dette du vil være sikker på at den slit strålen skinner på tonometer hodet fra høyre side av pasienten for å måle IOP for høyre øye. Den samme regelen gjelder for det andre øyet. Det er også viktig for å bevege filteret, slik at en blå stråle som kommer ut fra det blå filteret. Du vil lysstrålen skal være bredt slik at du enkelt kan finne de fluoriscerende ringer.

Legg merke til lesing fra tonometer dial. Å måle det intraokulære trykket, vil du sakte bevege tonometeret fremover slik at prismet er forsiktig berører sentrum av en hornhinnen. Vri kalibrert skiven med klokken for å få de to fluoriscerende halvsirkler møtes og danne et brev S.

6. Fjern prismet fra overflaten av hornhinnen. Sørg for å tørke av tuppen av prisme etter bruk og deretter gjenta den samme prosessen for det andre øyet.

Les Tonometri ringer for å bekrefte IOP. Du vil se det første bildet nedenfor før du når endepunktet for kalibrering når IOP er høy. Vri kalibrert skiven med klokken for å justere og få riktig lesing.
På den annen side er det intraokulære trykket lavt når finne det andre bildet. For dette, ønsker du å slå den kalibrerte hjulet mot klokken for å få den rette endepunkt.
Endelig vil en korrekt avlesning føre til et tredje bilde.

Hint

  • Alltid sørge for at din tonometer er riktig kalibrert for nøyaktige målinger. Det er også viktig å bruke sterilisert utstyr for å hindre infeksjoner forårsaket av skitne prismer.

Makulaødem Diagnose

En diagnostisering av makulær ødem, også kalt cystoid makulært ødem, betyr at proteiner og fluid samles nær macula, som er en del av netthinnen. Blod kan lekke ut av blodkarene og akkumuleres nær makula, hvor det er et høyt antall nerveender.

Symptomer

Makulaødem involverer hevelse i netthinnen og smerte. Når ødem oppstår, kan synet bli forstyrret på grunn av plasseringen av makula, som holder kjegler slik at en person for å se farger, former og andre elementer som er i en direkte linje av visjonen. En person som har makulaødem kan ikke være i stand til å se rette linjer og kan ha endringer i farge persepsjon, som visjonen er farget. På grunn av svellingen, er det vanlig å ha følsomhet overfor lys.

Årsak

Makulaødem er ofte et resultat av katarakt kirurgi og vises i løpet av få dager til noen få uker etter operasjonen. Makulaødem kan også være forårsaket av skade på øyet, macula degenerasjon, retinal problemer, og glaukom. Hvis du har diabetes, kan makulaødem oppstå på grunn av hevelse og væske lekker fra omkringliggende blodkar. Hvis du har blitt diagnostisert med makulaødem og har ikke hatt en fersk øye kirurgi, kan det være nyttig å bli sjekket for diabetes. Hos enkelte pasienter med en diagnose av macula ødem, høyt blodtrykk, retensjon av væske i legemet, og kronisk betennelse kan medvirke til en endring i trykk i øyet og forårsake forandringer i øye fluid.

Diagnose

Makulaødem er ikke ofte diagnostisert i en rutinemessig øye eksamen. En ophthamologist skal kunne diagnostisere makulaødem ved å sette et fargestoff kalt fluorescein i gjennom venene i armen for å studere blodårene. En fluoroscein angiogram gir innsikt i sirkulasjonssystemet for øyet ved bruk av et kamera som kan fotografere øyet.

Behandling

Normalt, kortison eller steroid dråper er nyttig i behandling av makulaødem. Hvis dråpene ikke er vellykket, kan medisiner bli injisert i nærheten av netthinnen. Dette konsentrert beløpet skal hjelpe symptomene forsvinner raskere. Noen ophthamologists vil også gi en resept for oral anti-inflammatoriske medisiner for å bidra til å redusere mengden av macula hevelse.

Recovery

Permanent synstap fra makulaødem er sjelden, men det kan oppstå hvis ikke fanget opp tidlig. Full utvinning fra makulaødem kan ta to måneder til et år. I noen tilfeller kan det ta lengre tid å komme seg, spesielt hvis det er en underliggende helsetilstand.

Hvor ofte bør du få Contact Lens Eye Måling?

Hvor ofte bør du få Contact Lens Eye Måling?


Ca 36 millioner mennesker i USA bruker kontaktlinser, med 80 prosent av dem iført myke linser daglig. Kontaktlinser synsundersøkelser inkludert målinger anbefales en gang i året. På det meste, bør du ikke gå lenger enn to år mellom målingene. Personer med diabetes, kan en familie historie av øyesykdommer eller dårlig helse må ha sine øyne så på oftere. Synsundersøkelser for kontaktlinser er annerledes enn for briller og bruke ulike tester for riktig linsetilpasning.

Kurvatur og størrelse måling

Kontaktlinse målinger er vanligvis tatt årlig. De er nødvendige fordi en objektiv ikke passer alle. For eksempel kan krumningen i øyet være for bratt eller flat. Øye leger måle øyets overflate og kurvatur med et instrument som kalles en keratometer. Den keratometer bestemmer hvor buet øyets overflate er og analyserer lysrefleksjoner fra hornhinnen din. Målingen blir brukt til å bestemme den kurve og størrelsen av kontaktlinsen. En corneal topografi kan også gjøres for å analysere den måten som lys projiseres inn i øyet reiser. Dette vil gi svært spesifikke detaljer om øyets overflateegenskaper. Hornhinnen topographer prosjekter lysstråler inn i øyet. En flatekart av øyet blir deretter produsert av maskinen, som viser de forskjellige konturer og målinger av øyet.

Elev Måling

Legen kan bruke en linjal eller kort for å måle eleven. Disse har forskjellige elev størrelser på dem og holdes ved siden av øyet for å finne ut hvilken er den beste match til øyet måling. Det er også automatiserte instrumenter for å måle elev størrelse. De er mye mer presis og kan også måle de vertikale og horisontale diameter på elevene.

Tåreproduksjon

Kontaktlinse beslag kan også omfatte en vurdering av tåreproduksjon. Legen vil sette inn et lite stykke papir under nedre øyelokk. Øynene blir holdt lukket i fem minutter, deretter legen fjerner papiret. Hvis du har tørre øyne, vil det ikke være mye fuktighet på stripe. I stedet for å bruke denne metoden, legen kan gjelde øyedråper eller en papirstrimmel som inneholder fluorescein fargestoff til tåre lag på øyet for å vurdere hvor lang tid det tar for dine tårer til å fordampe. Hvis øynene dine er for tørre eller du ikke gjør en tilstrekkelig mengde av tårer, kan kontaktlinser ikke være løsningen for deg. Du kan også være foreskrevet kontaktlinser med silikon hydrogel materiale som er bedre for tørre øyne.

Lens Fit

Helsen til hornhinnen er også en viktig faktor i kontaktlinsemåle eksamener. Etter at du er utstyrt med kontaktlinser, vil du bli gitt en prøve par. Du må gå for et nytt besøk for å vurdere om måling og resept er riktige. En biomicroscope vil foredle hornhinnen og vev for å vise øyelegen endringer som kan være forårsaket av bruk av kontaktlinser. Instrumentet brukes også for å avgjøre om en prøve par kontaktlinser passer riktig ved å evaluere bevegelse og justering av linsen på øyets overflate. Dette instrumentet vil også bli brukt til årlige kontaktlinse avtaler.

Test for Netthinneavløsning

Netthinnen er en lysfølsom membran som linjer innsiden bakveggen av øyet. Netthinneavløsning, er når netthinnen er adskilt fra sin støtte lag kalt choroid - et tynt lag av blodkar som forsyner hinnen med oksygen og næringsstoffer. Når dette skjer, er netthinnen fratatt oksygen, som hvis den ikke behandles umiddelbart kan føre til permanent synstap.

Identifikasjon

Retinal løsgjøring kan skje av seg selv uten noen underliggende årsaker, men det kan også være på grunn av en rift eller et hull i netthinnen, traumer, en inflammatorisk lidelse eller ukontrollert diabetes. En person som i fare for netthinneavløsning kan oppleve følgende symptomer: lyse lysglimt i sin sidesyn, flytere, en skygge eller blind flekk i sitt synsfelt, visuelle forvrengninger eller plutselig eller gradvis tåkesyn. Netthinneavløsning er en alvorlig medisinsk tilstand, som krever umiddelbar diagnose og behandling. Tester vil bli gjennomført for å sjekke netthinnen og pupillen respons og din evne til å se farger riktig. Noen tester inkluderer elektroretinogrammet, ophthalmoscopy, brytning test og fluoresceinangiografi.

Elektroretinogrammet

En elektroretinogrammet (ERG) er et øye test som brukes til å oppdage unormal funksjon av netthinnen. I løpet av denne eksamen, vil en pasient ha øynene utvidet og deretter anestesi dråper brukes til nummen øyet. Et spekulum blir brukt til å støtte åpne øyelokkene, og en elektrode er plassert på pasientens hornhinne. Elektroden, som er lik en kontaktlinse, måler den elektriske aktiviteten av staver og tapper. Stenger og kjegler er celler som registrerer lyset i netthinnen. Ved hjelp av lys som en stimulans, to typer bølger kalles en bølger og B bølgene blir registrert og analysert. Testen tar omtrent en time å fullføre, og er tilnærmet smertefri.

Ophthalmoscopy

Ophthalmoscopy er en undersøkelse av den bakre delen av øyeeplet kalles fundus. Øyelege bruker et instrument med et sterkt lys og kraftig linse kalles et oftalmoskop å vise fundus i tre dimensjoner og i stor detalj. Dette instrumentet gjør det mulig for legen å oppdage et hull, rift eller avløsning av netthinnen. Det er tre typer ophthalmoscopy: direkte ophthalmoscopy, indirekte oftalmoskopi og spaltelampe ophthalmoscopy. Direkte ophthalmoscopy er standard test som vanligvis utføres under rutinemessig synsundersøkelser. I et mørkt rom, vil en lege sjekke baksiden av en pasientens øye med skinner en stråle av lys gjennom pupillen. Indirekte oftalmoskopi innebærer press blir brukt til øyet av en liten stump verktøy og sensor skal bruke en variant av et oftalmoskop som bæres på hodet som en gruvearbeider lys. I en spaltelampe ophthalmoscopy eksamen, er en lav-effekt mikroskop kombinert med en høy intensitet lyskilde som kan være fokusert til å skinne i en tynn stråle brukes til å undersøke øyet. I motsetning til de to tidligere eksamener, kan en pasient ha øynene utvidet i løpet av spaltelampe ophthalmoscopy. Hver av disse eksamenene varer ca 15 minutter og kan føre til at noen mindre ubehag.

Refraksjon Test

En brytning test er en synsundersøkelse som avgjør om en person visjon er normalt. En pasient sitter i en stol som har en spesiell enhet som kalles en refraktor knyttet til den. En refraktor inneholder flere linser eller ulike styrker. Legen vil be pasienten til å fokusere på et diagram som er ca 20 meter unna og spurte om det ser mer eller mindre klart gjennom ulike objektiver som er flyttet til syne. En normal verdi for perfekt syn er 20/20. Perfekt syn betyr en person har evnen til å lese 3/8 tommers bokstaver på 20 fot. Dårlig eller tåkesyn kan være en indikator på øyesykdom. Eksamen er smertefri og dens lengde er bestemt på et sak-til-sak basis.

Fluoresceinangiografi

Fluoresceinangiografi er en test som brukes til å avgjøre om det er riktig sirkulasjon i blodkarene i netthinnen. Strekke dråper plasseres i pasientens øyne for å forstørre elevene slik at legen kan få en bedre oversikt over de interne strukturer i øyet. Det vil ta 20 til 30 minutter for dråpene skal tre i kraft, og når de gjør en rekke instrumenter og lyskilder vil bli brukt til å se inn i øynene. Flere bilder vil bli tatt før legen injiserer et spesielt fargestoff som kalles fluorescein inn i pasientens vene, vanligvis ved albuen. Fargestoffet blir fotografert med et spesielt kamera som den beveger seg gjennom blodkarene i bakre del av øyet. Leger er ute etter å se om fartøy synes å være en normal størrelse, og hvis noen blokkeringer eller lekkasjer eksisterer. Mild kvalme og oppvarming sensasjonen kan kort besk opplevde etter injeksjonen. Pasienter har rapportert føler moderat smerte når nålen er satt inn og en bankende følelse på injeksjonsstedet senere. Avhengig av styrken av de strekke dråper som brukes, bivirkninger, slik som vanskeligheter med å fokusere på objekter på nært hold, kan vare i flere timer etter fullførelse av undersøkelsen.

Process of Contact Lens Fitting

The Interview

Prosessen med en kontaktlinsetilpasning innebærer tre trinn: et intervju for å forklare montering selv og for å diskutere dine okulære historie og linsealternativer; en grundig synsundersøkelse; og montering av objektiver som er fastsatt som optimal for deg.

I intervjuet svare deg på spørsmål om dine preferanser og vaner, slik at optikeren har en idé om den mest hensiktsmessige type linser (som harde eller myke linser, daglig slitasje eller døgnlinser) for du gitt din livsstil. Intervjuet gir deg også mulighet til å stille dine egne spørsmål om kontaktlinsetilpasning og hvilke typer objektiver tilgjengelig.

Den eksamen

Etter den innledende intervju, måler optiker overflaten av øyet. Det er ingen direkte kontakt med øyet og målinger tatt reflektere okulær overflate kvalitet, hornhinnen kurvatur og topografi, tear film, lokk struktur og refraktiv data nødvendig for å passe linsene riktig.

En keratometer brukes til å måle krumningen på øyets overflate. Mens mot instrumentet, plasserer du haken på en spenne for å holde hodet stille mens det tar bilder av øyet. Den keratometer analyserer lysrefleksjoner fra hornhinnen din for å bestemme dens kurvatur.

Hornhinnen topografi, som involverer datastyrte målinger av hornhinnen din, viser større detalj om overflaten av hornhinnen fordi den analyserer fotografiske bilder av hvordan lyset projisert inn i øyet reiser.
Du sitter med pannen hviler mot en buet spenne mens optiker bjelker mønstre av lys inn i øyet. Den resulterende utskriften viser overflaten "kartet" på øyet som er fargekodet i henhold til sine ulike konturer.

Hvor godt øyet produserer tårer er testet med en liten stripe av papir plassert under nedre øyelokk i ca fem minutter eller med fluorescein fargestoff, som er lagt til tåre lag på øyet og sjekket for å se hvor lang tid det tar for dine tårer til fordampe.

Størrelsen på øyet pupill og iris måles enten med kort eller linjal eller en automatisert instrument. Disse målingene bidra til å sikre riktig dimensjonering og plassering av kontaktlinsen.

Wavefront teknologi, kalt aberrometry, brukes til å måle den måten en bølgefront av lyset passerer gjennom ulike brytnings eller fokusere komponentene i øyet. Skjevheter som finner sted som lyset beveger seg gjennom øyet kalles avvik (spesifikke synsfeil).

Tilpasnings

Hvilke typer linser som du prøver avhenger kombinasjonen av øyet målinger og dine preferanser.

Øyelegen vil demonstrere hvordan du plasserer kontaktene i øynene dine og lar deg tid til å lære å gjøre det selv. Når de har vært i minst 15 minutter, vil han sjekke øyet med en biomicroscope, en tent instrument som i stor grad forstørrer visningen av hornhinnen og annet vev, slik at han kan observere justering og bevegelse av objektivet når det hviler på overflaten av øyet.

Etter legen er sikker på at linsene passer ordentlig og at din visjon og komfort er både tilfredsstillende, vil legen skrive din linse resept, som inkluderer strøm, kurven og diameteren på linsene. Du kan ha alt fra én til tre oppfølgings-besøk avhengig av hvor godt øynene tilpasse seg de nye objektivene.

Hva Er i Glaukom Test Drops?

Under et øye eksamen, vil øyelegen teste trykket inne øynene dine. Økt press øyet er en risikofaktor for utvikling av glaukom, en sykdom der synsnerven blir skadet og forårsake synstap. Noen ganger testforsøk vil innebære bruk av en øyedråpeflaske å måle trykket.

Trykk i øyet

Trykk i øyet er ikke det samme som blodtrykk. Væsken såkalte kammer-innsiden av øyet er stadig opprettet og drenert, og hastigheten for opprettelse og drenering av vandig humor bestemmer trykket inne i øyet.

Målinger av trykk i øyet

Øyelegen vil måle trykk i øyet ved hjelp av en av en rekke metoder. De to vanligste metodene er Non-Contact Tonometri (NCT, også kjent som luften puff test) og Goldmann Tonometri. Goldmann Tonometri innebærer bruk av en øyedråpeflaske som bedøver øyet, samt montert på spaltelampe mikroskop en blå-tent filteret.

Goldmann Tonometri Øyedråper

De øyedråper brukes for Goldmann Tonometri er mest kjent av deres handelsnavn, Fluress. De to aktive elementer av Fluress er benoxinate, som er et bedøvende middel mye som Novocaine, og fluorescein, som er gult og grønt lys lyser under den blå lys.

Effekt av fluorescein og Benoxinate

Den Fluress fall vil svi for 5-10 sekund ved drypping og deretter nummen øyet i ca 15 minutter. Det vil også gjøre øyet synes gult for denne tidsperiode, så vel. Ikke tørk øyet på klærne, som fluorescein er svært vanskelig å komme ut av tekstiler. Din øyelege vil sette en blå glødende sonde ved siden av øyet for å måle trykk i øyet mens Fluress er i øyet.

Reaksjoner på Fluress

Sjelden vil individer har en reaksjon på en av ingrediensene i den øyedråpeflaske som vil forårsake irritasjon som varer i noen få timer eller inflammasjon til fronten av øyet. Andre reaksjoner inkluderer en rar smak i baksiden av halsen.

Hvorfor er Cosopt øyedråper for lav spenning Glaukom?

Glaukom er en sykdom som resulterer i tap av vev som utgjør den optiske nerven, som bærer visuell informasjon til hjernen. Dette er ofte forbundet med økt trykk i øyet, men noen mennesker kan utvikle glaukom uten å ha målinger av økt trykk i øyet. Denne type av glaukom er kjent som lav-spenning eller normal-spenning glaukom.

Glaukom

Glaukom har mange former. Noen glaucomas resultere mens dreneringssystemet for øyet er fremdeles åpen. Disse skjemaene er kjent som åpen vinkel glaucomas. Noen glaucomas resultere fra dreneringssystemet for øyet lukking, og er kjent som lukket-vinkel glaucomas. Lav-spenning glaukom er en åpen vinkel glaukom.

Måle trykk i øyet

Din øyelege kan måle trykk i øyet ved hjelp av én av flere ulike metoder, som ikke-kontakt Tonometri (også kjent som luften puff test) eller Goldmann Tonometri, som bruker en blå-filtrert lys samt gul fluorescein dråper i øyet .

Behandling

Hvis trykket inne i øyet er aldri målt på et høyere enn normalt nivå, men den optiske nerven viser fremdeles tegn på skade fra grønn stær, blir sykdommen definert som lav-spenning glaukom. Low-tension glaukom er fremdeles behandles på samme måte som alle glaucomas, som ved ytterligere å redusere trykket i øyet.

Cosopt

Cosopt er en trykksenk øyedråpeflaske som inneholder to aktive ingredienser: en betablokker som heter timolol og en karboanhydrasehemmer heter dorzolamid. Disse ingrediensene arbeide ved separate mekanismer for å redusere produksjonen av fluid inne i øyet.

Betraktninger

Hvis øyet lege har diagnostisert deg med glaukom, vil han ønsker å se deg regelmessig for å måle trykk i øyet, samt utføre andre tester av sykdomsprogresjon. Reduksjon av trykk i øyet, selv hos personer med lav spenning glaukom, er en velprøvd metode for å redusere progresjon av sykdommen.

Årsak Dark Spot i Center of Vision

Årsak Dark Spot i Center of Vision


Utseendet til en svart eller mørk grå flekk i sentrum av din visjon signaliserer et alvorlig problem som kan til slutt føre til blindhet. Sjekk hvert øye for seg ved å se på en foret mønster, for eksempel bakgrunnsbilde, med ett øye dekket. Hvis linjene vises bølget og du ser en mørk flekk i midten, kan årsaken være makuladegenerasjon, og du skal se en optiker på en gang.

AMD

Aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) er en øyesykdom som viser seg som en mørk grå eller uklare svart flekk, eller et hull i sentrum av syn, ofte i det ene øyet bare. Over tid, ødelegger progressiv sykdom sentrale visjon som er nødvendig for lesing og andre nære arbeid samt for kjøring og se avstander. AMD vanligvis ikke påvirker side, eller perifer, visjon. Som navnet antyder, er AMD den ledende årsak til synstap hos personer over 60 år.

Årsaker

Den makula er på baksiden av øyeeplet, i sentrum av netthinnen. Det finnes to typer AMD: vått og tørt. Våt AMD resultater fra blodårer vokser under makula og kan føre til tap av sentral visjon svært raskt.

Tørr AMD, den mest vanlige form, er et resultat av celler i makula bryte ned og uskarphet visjon. Gradvis mister de berørte øyet visjon.

Risiko

Risikofaktorer for AMD er alder, over-eksponering for sollys (UVA-stråler), røyking, familiehistorie, rase og kjønn (AMD forekommer oftere blant kaukasiere og kvinner), overvekt, arv og familiehistorie, høyt blodtrykk og ha lys- fargede øyne.

Symptomer

For både våt og tørr AMD, er et vanlig symptom en blind flekk i sentrum av visjonen. Et tidlig tegn på tørr AMD er tåkesyn, med detaljer blir vanskelig å skille. En tidlig symptom på våt AMD er bølget utseende av rette linjer.

Evaluering

En synsskarphet test, den tradisjonelle øye diagram, administrert av din optiker, vil demonstrere din visjon på ulike avstander. Din øyelege kan også administrere en dilatert øye eksamen, bruker dråper for å utvide elevene dine, for å undersøke netthinnen og synsnerven for tegn på AMD samt andre øyeproblemer. I en Tonometri test, måler et instrument trykket inni øyet.

En Amsler rutenettet er en spesifikk test for AMD. Det er et rutenett-mønstrede diagram med en svart prikk i midten. Du vil bli bedt om å stirre på prikken og merke hvis noen av de streker mangler eller bølgete.

Øyet lege kan anbefale at du ser en retinal spesialist som vil administrere flere tester, blant annet en fluorescein angiografi hvor et fargestoff injiseres inn i armen din og bildene er tatt som identifiserer lekker blodkar. Spesialisten kan avgjøre om du har AMD, enten det er vått eller tørt form, og om det er i avanserte eller mellomliggende stadier.

Behandling

Behandlinger for våt AMD inkluderer laser kirurgi, fotodynamisk terapi eller injeksjoner av medikamenter direkte inn i øyet. Fotodynamisk terapi kombinerer et fotosensibiliserende stoff og en bestemt type lys.

Mens det er ingen kjent behandling for å hindre synstap fra avansert tørr AMD, har en høydose formulering av antioksidanter og sink er funnet å bremse utviklingen av AMD fra middels til avansert. The Age-Related Eye Disease Study (AREDS) anbefaler spesifikke mengder vitamin C og E, betakaroten (vitamin A), sink og kobber. Den AREDS formulering kan finnes i over-the-counter-produkter, men du bør rådføre deg med din lege før du begynner en slik diett.

Hva er fluoresceinangiografi?

Fluorescein-angiografi er en medisinsk prosedyre benyttes ved diagnostisering av retinal problemer. Et fargestoff er innført i blodstrømmen. Når fargestoffet når blodkar i øyet en rekke flash-fotografier er tatt. Disse bildene avslører blodårene i netthinnen i øyet samt andre abnormiteter på baksiden av øyet, ifølge Mayo Clinic.

Dye

Fluorescein fargestoff i blodet vises lys gul i fotografier. Disse fotografiene viser blodkar, og eventuelle lekkasjer, i høy kontrast til resten av netthinnen.

Prosedyre

Eleven av pasientens øye er utvidet for å forbedre syn på baksiden av øyet. Innledende bildene blir tatt for å etablere en grunnlinje før fluorescein fargestoff er innført av en intravenøs injeksjon. Fotografier er tatt med noen få sekunder som fargestoff beveger seg gjennom systemet. Fotografiene er vanligvis tolket av en øyelege.

Bivirkninger

Den fluorescein injeksjon kan føre til følelser av kvalme og en kort oppvarmings sensasjon, ifølge National Institute for Health. Symptomene er vanligvis milde og kortfattet. Øyet dilatasjon vil føre til redusert synsskarphet i opptil 12 timer. Pasienten bør ikke kjøre før syns tilbake til det normale.

Kontra

Pasienter med allergi mot jod kan ikke være kandidater for fluoresceinangiografi. Informer legen om eventuelle allergier før testen. Øyeleger kan be pasienten om å midlertidig avbryte noen stoffer som forstyrrer testen. Pasienter blir bedt om å signere en samtykkeerklæring før prosedyren.

Resultater

Normale resultater indikerer blodårene på baksiden av øyet er av normal størrelse med noen lekkasjer. Unormale resultater kan indikere en rekke sykdommer, inkludert kreft, makuladegenerasjon og retinopati. Prøven kan gjentas med intervaller for å spore endringer i blodkar i øyet.

The History of fluoresceinangiografi

The History of fluoresceinangiografi


Etter lanseringen av et forskningsprogram i 1959 ble teknikken av retinal fluoresceinangiografi først beskrevet og dokumentert av to Indiana University studenter - senior medisinsk student Harold Novotny og internere David Alvis - i 1961.

Historie

The American Medical Association publikasjon Journal of Ophthalmology publiserte et brev til redaktøren fra Dr. Alvis i 1985, der han erklærte at Indiana University hadde fått et stipend fra US Air Force School of Aviation Medicine i 1959 for å studere "oksygenmetning av netthinnens blodkar av fotografiske metoder. "

Forskning

Novotny brainstormed konseptet med et fargestoff passerer gjennom systemet for å etablere graden av oksygenmetning og besluttet å bruke - blant andre fargestoffer - natrium-fluorescein. Alvis blandet en dråpe hans blod med fluorescein og sendt det til Eli Lilly selskapet for analyse. Resultatene bedt elevene om å begynne å utføre fluoriscerende studier på pasienter med diabetes og hypertensjon.

Anerkjennelse

Den første innlevering av sitt arbeid til American Journal of Ophthalmology i 1960 ble avvist, men de to holdt ut. "De presenterte sin teknikk for å fotografere fluorescens ved Association for Research in Ophthalmology den 23. april 1960 og en abstrakt dukket opp i American Journal of Ophthalmology i juli, 1960," skriver The Oftalmologisk Photographers 'Society. Den fullstendige beskrivelsen ble publisert i 1961.

Hvordan Test Ophthalmic Tvunget Kanaler

Hvordan Test Ophthalmic Tvunget Kanaler


Av og til, tårekanalene (tåre canaliculi) blir blokkert og kan ikke lengre presses skytende tårer vekk fra øyet og inn i den nasolakrimale kanal, som er forbundet med nesen. Når dette skjer, tårer begynne å strømme overdrevent fra øyet, og infeksjon av kanalene kan forekomme. Fordi denne prosedyren innebærer øyet, er det best å ha en sertifisert øyelege utføre tester og prosedyrer som trengs for å oppheve blokkeringen av en rive duct.

Hvordan Test Ophthalmic Tvunget Kanaler

Place to dråper en oransje fargestoff kalt fluorescein inn i øyet med kanalen som er blokkert. Denne testen, kalt Fluorescein Dye Forsvinning Test, bidrar til å bestemme om kanalen er faktisk stengt. Hvis fargestoffet forsvinner fra øyet, er kanalen åpen.

Sjekk om pasientens øye er rive overdrevet og hvorvidt øyevippene er caked i slim. Sjekk også for en øm hevelse. Hvis disse er til stede, er kanalen trolig blokkert.

Massasje lett rive duct som er blokkert. Dette vil bidra til å løsne er det rusk kan blokkere kanalen.

Sett inn en miniscule sonde inn i den blokkerte kanalen, som er under huden og flankert av øyet og nesen. Tvinge fluid inn i kanalen for å teste hvorvidt fluidet nå drenerer inn i nesen. Denne behandling kan også brukes til å avgjøre om kanalen ikke bare er blokkert, men arrete, som en arrete kanal ikke vil tillate generell rive å strømme gjennom det ved gjennomføring av tvungen kanal behandling.

Plasser en liten tube eller stent inn i kanalen, og dermed holde øyets dreneringssystemet fra stengetid. Dette er standard prosedyre for pasienter med Tvunget Duct behandlinger har mislyktes. Rørene er fortsatt på plass for de neste seks til 12 måneder for å demme opp for ytterligere hindringer. Kirurgi er 90 prosent til 95 prosent effektivt for å lindre blokkerte tårekanalene.

Hva er Fluorescent antistoffteknikk?

Hva er Fluorescent antistoffteknikk?


Fluorescent antistoffteknikk er et diagnostisk verktøy hvor et fluorescerende fargestoff tilsettes til vev som inneholder antigener. Resultatet fører til målrettet område å gløde med ultrafiolett lys når de vises med et fluorescerende mikroskop.

To Teknikker

Enten en direkte eller indirekte metode, kan anvendes. Antistoffer er rettet i den direkte metode til spesifikke vev-antigener for en ett-trinns fargingsmetode. I den indirekte metoden, er to lag av primære og sekundære antistoffer som er involvert i fargingen. To vanlige fargestoffer er fluorescein, som gir en grønn glød, og rodamin, som lyser orange-rød.

Antistofftyper

Fluoriserende antistoffer er enten monoklonalt, laget av den samme foreldrecellen eller polyklonale, avledet fra forskjellige celler. Humant, mus og rotte-genene er vanligvis brukt for testing, mens geit, mus, kanin og rotte vev kan også anvendes som vertsceller.

Detection

Denne teknikken er brukt i et bredt spekter av medisinske og biologiske testing. I menneskelig vev er det brukt for å påvise tilstedeværelse av ulike patogener som influensavirus. Biologiske anvendelser omfatter påvisning av midler slik som E. coli, Giardia eller Cryptosporidium i jord eller vann.

Vanlige Funn av en Choanal Sample

Vanlige Funn av en Choanal Sample


En choana forbinder nesehulen med halsen. Siden den bakre delen av den humane nasale hulrom er delt i to av et ben kalt vomer, mennesker har to choanae, en for hver side av nesen. Choana skjer i andre luft puste virveldyr. Hos fugler vises choana som et spor eller en sliss i taket av munnen. Veterinærer vattpinne avian choana og bruke den resulterende choanal prøven som et diagnostisk verktøy for ulike fugle sykdommer.

Mycoplasma Synoviae Diagnose

Som rickettsia og chlamydia, er mycoplasma betydelig mindre enn andre bakterier. På grunn av sin lille størrelse, unnvike de oppdaget av en overfladisk mikroskopisk undersøkelse, og siden de mangler en cellevegg, ikke en Gram sin flekken ikke avsløre sin tilstedeværelse. Arten Mycoplasma synoviae smitter fjørfe, for eksempel kalkuner og kyllinger. Det fører pneumonialike symptomer og infiserer ledd og sener også. For å diagnostisere sykdommen, vattpinner veterinæren den choanal kløft av fuglen og utsetter den resulterende prøven til avanserte tester som involverer antistoffpåvisning.

Klamydia infeksjon

Chlamydia psittaci er en aviær luftveissykdom som ofte resulterer i døden. Pet papegøyer ofte kontrakt denne sykdommen. Det kan også spre seg til mennesker og slike dyr som katter. I tilfeller av mulige avian infeksjoner, veterinærer bruker choanal prøver for å sjekke for antistoffer som fuglen produserer en reaksjon på denne sykdommen. Anvendelsen av fluorescein flekker gjør det mulig å oppnå de antistoffer. Imidlertid er diagnosen vanskelig, og resultatene av den choanal prøven må suppleres med andre tester. Hos mennesker, er kliniske prøver ikke samlet vanligvis fra choanae, men fra lett tilgjengelige kilder, som for eksempel sputum eller spytte.

Bordetella avium

Den bakterielle slekten Bordetella forårsaker respiratoriske infeksjoner. For eksempel er Bordetella pertussis den utløsende agent for kikhoste hos mennesker. Bordetella avium infiserer luftveiene av kalkuner, forårsaker en sykdom som kalles kalkun snue. Choanal prøver tjene som et diagnostisk verktøy.

Virussykdommer

Det er ikke mulig å se et virus med et lysmikroskop. På grunn av dette, er nærværet av et virus vanligvis utledes ved å undersøke antistoffer produsert som en forsvarsmekanisme. Choanal prøvene bidra til å oppdage visse fuglevirus, som for eksempel atadenovirus og psittacid herpesvirus. Atadenoviruses infisere høner, gjess og ender. De forårsaker nedgang i eggproduksjon og produksjonen av unormale egg. Psittacid herpesvirus fører til en luftveisinfeksjon i slike fugler som papegøyer og parakitter.

Opthamologist Verktøy for Eye eksamen

Opthamologist Verktøy for Eye eksamen


Øyeleger bruker en rekke verktøy for å fysisk undersøke øyet uten smerte og til å vurdere din synsskarphet. Du vil føle deg mye mer rolig i eksamensrommet hvis du gjør deg kjent med disse verktøyene, siden dette gir deg en forklaring på hvorfor legen gjør det han gjør, selv om han ikke fortelle deg direkte.

Diagrammer

Snellen diagram er diagrammet som henger på veggen i eksamensrommet og har forskjellige bokstaver på den. Bokstavene er ordnet i linjer, med de største bokstavene på toppen. Legen spør deg hva bokstavene du kan se fra hver linje, og avhengig form av diagrammet, hvilken måte bokstavene står overfor. Dette gir øyelege en viss idé om hva din visjon er som uten fysisk eksamen og derfor brukes som et utgangspunkt for å bruke andre verktøy. Din ophthamologist kan bruke andre diagrammer som Amsler grid å teste for blinde flekker og sjekke sidesynet.

Lights

Din øyelege vil ønske å undersøke strukturer av øynene dine for å sikre at de fungerer som de skal og er av de rette dimensjoner. Skarpe lys gjøre det lettere for øyelege for å se hvordan øyet er bygget og fungerer. De to viktigste lysene øyelege kan bruke er den håndholdte oftalmoskop (også kalt en funduscope), som er en liten lommelykt med et forstørrelsesglass, og sit lampe, som er en stor, lysende lampe festet til en støtte som du hvile haken.

Blodtrykk metre og autorefraktorer

Et instrument som kalles et tonometer måler trykk i øyet, vanligvis med en smertefri blåse luft over øyet. Autorefraktor maskiner oppdage hvordan øyet er refracting lys. Basert på refraksjon prosenten beregnet av maskinen, bestemmer legen hvordan du kan bygge dine kontakter eller linser, eller om du vil fortsette med en korrigerende øye kirurgi. Ultralyd maskiner noen ganger brukes alene eller i forbindelse med disse maskinene for å få en idé om øyet form.

Drops og Fargestoffer

Øyelegen kan sette dråper i øynene dine til å slappe av eller nummen øyet muskler. Hvis legen trenger å se blodårene på baksiden av øyet mer tydelig, kan han gi deg et enkelt skudd av et fargestoff kalt fluorescein, som reiser gjennom alle områder av kroppen din, og derfor viser seg i øynene.

Datamaskiner

Etter hvert som teknologien forbedres, er øyeleger utnytte datamaskiner og programvare oftere å kjøre tester lettere. Flere programmer og dataassistert maskiner vil gi rom for mindre invasive og mer nøyaktige synsundersøkelser.

Fargestoffer som brukes i øyedråper

Fargestoffer som brukes i øyedråper


Øyedråper er et populært middel for de slitne, røde og kløende øyne. Øyedråper kan også brukes til en rekke øyesykdommer som konjunktivitt, tørre øyne og mange andre øyesykdommer som forårsaker betennelse, rødhet, eller utflod. Øyedråper anses nyttig, selv om de ikke inneholder noen kjemiske fargestoffer som forbrukere bør se opp for.

Beskrivelse

Kjemiske fargestoffer er ofte brukt i kosmetikk, medisinsk prosedyre og til og med narkotika. Eller CI 42051 Patent blå V og fluorescein-fargestoffer blir brukt for øyedråper. CI 42 051 er en syntetisk syre, mørkt blåaktig farvestoff. Det er vannløselig og er en mørkeblå pulver i sin fysiske tilstand. Det er ofte brukt som mat fargestoff og som fargestoff i medisiner. Fluorescein er et orange-rødt pulver i sin fysiske tilstand, og er vanlig brukt i mange medisinske diagnostiske prosedyrer.

Fordeler

Fluorescein er svært nyttig for å identifisere fremmedlegemer i øynene som vanligvis er omgitt av en grønn ring. Det hjelper i å oppdage hornhinneskader. Eventuelle skader eller slitasje i hornhinnen vil bli farget grønt. Patent Blå V fungerer kun som et fargestoff og utstillinger ingen terapeutisk verdi.

Advarsler

Når Fluorescein berører huden, kan det føre til en viss misfarging. Patent Blå V vil farge huden midlertidig som med alle mat-fargestoffer. Hvis du har hornhinneskader fargestoff i øyedråpene kan forårsake øyeinfeksjon, allergier og andre bivirkninger.

Misforståelse

Det er misforståelse at bruk av øyedråper med fargestoff kan forandre ens øyenfarge. Denne informasjonen er ikke sant. Ved hjelp Fluorescein kan bare legge farge til den delen av øyet som har hornhinneskader og ikke på uskadet del.

Betraktninger

Vokt dere for eventuelle allergier mot disse stoffene før du bruker noen øyedråper med Fluorescein og med Patent Blå V eller CI 42051. Hvis du er usikker, bør du oppsøke lege. Personer med kjente allergier kan oppleve kortpustethet, hevelse i ansiktet, lepper eller tunge, samt utslett eller elveblest i huden - dette er anafylaktisk sjokk. Legg merke til utløpsdatoen, og hvis pakken er forseglet riktig. Hvis pakkeforseglingen har blitt tuklet med da ikke bruke produktet.

Medisinske prosedyrer som ikke krever at du å bruke hansker

Medisinske prosedyrer som ikke krever at du å bruke hansker


Det er svært få medisinske prosedyrer som kan gjennomføres uten bruk av verneutstyr og klær på den delen av medisinsk personell. Dette er for å beskytte pasienten og det medisinske mannskap. Hansker er nesten alltid nødvendig, men det er noen tilfeller der en medisinsk prosedyre kan trygt gjennomføres uten dem.

Imaging

Når medisinsk personell ta røntgen eller MR (magnetisk resonans), må de plassere kroppen på en bestemt måte, og deretter ta et bilde med en maskin. Ingen hansker er nødvendig for denne prosedyren.

Administrere en astma inhalator

Gi noen astma medisiner kan gjøres uten hansker. Prosedyren innebærer å holde inhalatoren og instruere pasienten til å puste ut all sin luft. Du deretter setter inhalatoren i munnen og instruere pasienten å puste dypt.

Adrenalin Auto Injection

En alvorlig allergisk reaksjon krever et skudd av adrenalin for å innsnevre hevelse blodkar. Personer som er utsatt for slike intense allergier bør bære et kit med en adrenalin auto injektor på sin person. Fordi auto injektor kan administreres ved å fjerne lokket og raskt jabbing den inn i øvre del av låret selv med klær, trenger hansker ikke trenger å bli slitt.

Administrere aktivt kull

Når noen svelger en gift som må absorberes raskt før det kan gå inn i blodbanen, vil helsepersonell ofte gi pasienten en flytende kull mix å drikke. Trekull obligasjoner til mange giftige stoffer og gjør giften ute av stand til å bli absorbert av kroppen. Hansker er ikke nødvendig.

Farging øynene

Fluorescein er en fluoriser flekken brukes i forbindelse med en koboltblått lys i et legekontor for å identifisere hornhinnen skrubbsår i øyet. Fluorescein flommer øyet og fyller i noen riper eller skadede områder i øyet, så når det blå lyset skinte på det de skadede områdene vil gløde. Hansker er ikke pålagt å forvalte fluorescein dråper.