Digidexo.com

blodpropp i lungene reaktiv artritt

Symptomer blodpropp i lungene

Blodpropp er dine venner - det meste av tiden. De er kroppens måte å helbrede sår og hindre blodtap. Men når de danner i arterier og vener, kan de forårsake alvorlige helseproblemer, og kan også være dødelig. Blodpropp i lungene, kan være liten, forårsaker minimal skade. Hvis venstre ubehandlet, kan de bli større, og dreper lungevevet.

Årsaker

Hvis en blodpropp former i et annet område av kroppen, for eksempel armer eller ben, kan det bryte fri og reise gjennom blodstrømmen. Det kan da bli avleiret i lungene, med symptomer snart etter.

Shortenss av Breath

Dette er et symptom som oppstår når blodpropp er liten og har ikke skadet omliggende vev.

Angst

Som blodpropp blir større og skaden blir verre, kan du vise symptomer på en angst angrep. Disse kan omfatte rastløshet og rask pust.

Pleuritic brystsmerter

Dette symptomet kan oppstå når du prøver å ta et dypt åndedrag.

Blodig oppspytt

Dersom blodproppen har blitt større og er ødeleggende vevet rundt det, kan du begynne å legge merke til blod-farget oppspytt når du hoster.

Hvordan behandle Reaktiv artritt

Også kalt Reiters syndrom, er reaktiv artritt en smertefull tilstand som fører til hevelse og smerter i leddene samt problemer med urinveiene og rødhet i øynene. Det finnes ingen kur for denne tilstanden, men å vite hvordan man skal behandle reaktiv artritt og symptomene er nøkkelen til ledende så sunt og normalt liv som mulig.

Bruksanvisning

En får diagnosen. Den eneste personen som kan diagnostisere deg med reaktiv artritt og sette deg på rett vei til å vite hvordan du behandler reaktiv artritt er en lisensiert medisinsk faglig. Etter at du ser en lege vil du ha en mye klarere forståelse av hvordan man skal gå videre med behandling for denne lidelsen.

Start ut små. Når smerten først begynner å komme på, bruke varme i form av en varmepute eller varmeflaske. Noen mennesker foretrekker den måten at isen fungerer for slike smerter, men det er et spørsmål om personlig preferanse. Varmt eller kaldt er nødvendig for å bidra til å holde nede svellingen og for å holde den under kontroll smerte.

Pop en pille. Legen din kan foreskrive noe for din reaktiv artritt. Mange mennesker som ønsker å vite hvordan man skal behandle reaktiv artritt gjøre ganske godt med hjem behandlinger, mens andre krever mer omfattende smertekontroll. En resept NSAID (non-stimulerende anti-inflammatorisk narkotika) er vanligvis brukes for leddgikt forhold som dette.

Ta en last av. Hvis du gjør din daglige rutine med denne smerten, du bare stå sjansen for å gjøre det verre. Se om du kan få litt hjelp i huset. Hvis jobben krever mye arbeidskraft, må du kanskje å ta litt tid ut av arbeid. Forverre tilstanden kan være det verste du kan gjøre for deg selv om det virkelig er reaktiv artritt som du lider av.

Fortsett å se en lege. Om smertene blir verre eller blir bedre for deg, er en lege er den eneste personen som kan foreskrive en offisiell løpet av behandling for Reiters syndrom. Mens mange mennesker ønsker å vite hvordan du behandler reaktiv artritt fra hjemmet uten å måtte se en lege, kan dette føre til at du forverre din egen tilstand forbi det punktet hvor det er lett behandles.

Tips og advarsler

  • Du må ikke sove med en varmepute på kroppen din. Mens en varmeflaske vil avkjøle seg naturlig, risikerer du en ekkel brenne ved å sove med en elektrisk oppvarming pad på den elendige området.
  • Ikke ta noen forholdsregler eller OTC medisiner for reaktiv artritt uten å tømme den med en lege først.

Slik Spot Symptomer på Reaktiv artritt

Symptomene på reaktiv artritt er ikke signifikant forskjellig fra de av artritt, med unntak av mulige øye og hud-infeksjoner som kan følge med leddbetennelse. Vanligvis presenterer reaktiv artritt med smerter og stivhet i leddene, som oftest i de nedre ekstremiteter, men kan påvirke noen felles. Forskjellen mellom reaktiv artritt, og andre former for artritt ligger i årsaken til sykdommen. Reaktiv artritt er utløst av en bakteriell infeksjon andre steder i kroppen. Dette kan være et resultat av en seksuelt overført infeksjon, men er like sannsynlig fra gastrointestinal infeksjon forårsaket av bakterier så som Salmonella.

Bruksanvisning

•  Se etter tegn på at dine leddgikt symptomer kan ha blitt utløst av en bakteriell infeksjon. Ofte vil pasienten ikke har søkt medisinsk behandling for den underliggende infeksjon. Denne infeksjonen kan eller kan likevel være til stede. Tenk tilbake et par uker før utbruddet av symptomene. Har du opplevd symptomer på matforgiftning som gikk bort av seg selv? Har du opplevd andre infeksjoner som kan ha ryddet opp? Sørg for å diskutere eventuelle mistenkte infeksjoner med legen din, da dette er nødvendig for å gjøre en nøyaktig diagnose.

Overvåke forekomst av øye eller hudinfeksjoner. Du kan lide av et anfall av øyekatarr som går ubehandlet. Dette vil omfatte irriterte øyne som er røde og vassen. Du kan våkne om morgenen med gummy øyne som er vanskelig å åpne på grunn av slim fra rennende øyne stikker til øyevippene. Rapportere dette til legen din. Han vil gi deg en resept som vil klare tilstanden i noen få dager.

Se etter røde og hovne ledd som forårsaker smerte. Dette kan være mer åpenbare om morgenen. Du kan oppleve smerte og stivhet ved oppstår som synes å gå bort etter at du er oppe en stund.

Følg nøye med på eventuelle smerter eller stivhet at resultatene fra perioder med inaktivitet. Sitter ved en pult hele dagen, ridning i et kjøretøy for en lang avstand eller deltar på en workshop kan føre leddene å stive og gi smerter som jobber seg ut når du blir mer aktiv.

Se for smerte og hevelse i leddene hvis du må være på føttene i flere timer uten å ta pauser. Hvis du opplever smerte, prøv alternerende din posisjon. Hvis det er mulig å sitte i korte perioder for å ta belastningen av verkende ledd.

Se etter tegn på urogenitale veisinfeksjoner. Hos menn kan dette presentere som en brennende følelse og hyppig vannlating. Kvinner kan oppleve lignende symptomer, eller kan utvikle vaginale infeksjoner. Sørg for å informere legen din om eventuelle mistenkte urogenitale infeksjoner. Han vil behandle dette for å lindre ubehag.

Tips og advarsler

  • Tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon forutgående er nødvendig for en diagnose av reaktiv artritt.
  • Reaktiv artritt symptomer vises innen tre uker etter en bakteriell infeksjon.
  • Reaktiv artritt hvis ofte ledsaget av øye- og hudinfeksjoner.
  • Leddbetennelse fører til smerte og ubehag.
  • Oppsøk lege hvis du merker symptomer på reaktiv artritt.

Prognosen for Reaktiv artritt

Reaktiv artritt er vanligvis forårsaket av en infeksjon, ofte i urogenitale eller tarmen. Det er en form for artritt som forårsaker betennelse i kroppen, og dets symptomer kan variere fra mild til alvorlig.

Symptomer

De tre vanligste symptomene på reaktiv artritt er betennelse i leddene, øynene (konjunktivitt) og urinveiene (uretritt, prostatitt). Alvorlighetsgraden av symptomene kan påvirke prognose.

Diagnose

Det er ikke en test for å diagnostisere reaktiv artritt. Inflammasjonen kan forklares ved mange forskjellige betingelser, spesielt siden det ikke alltid er tilstede i alle tre områder av kroppen.

Behandling

Inflammatoriske medisiner (NSAIDs, kortikosteroider) er gitt til pasienter for å bedre prognosen for reaktiv artritt. Hvis infeksjonen er fortsatt til stede, antibiotika er nødvendig for å kurere det.

Long Term Prognose

Den langsiktige prognosen for reaktiv artritt er veldig bra. Symptomene forsvinner vanligvis i tre måneder til ett år og sjelden forårsake permanent skade.

Betraktninger

Reaktiv artritt er ofte forårsaket av klamydia (en sykdom som overføres gjennom seksuell kontakt) eller bakterier i fordøyelseskanalen. Det er mest vanlig i kaukasiske menn mellom 20 og 40.

Årsaker til reaktiv artritt

Reaktiv artritt, som brukes til å bli kjent som Reiters syndrom, er en type av inflammatorisk sykdom som er forårsaket av en infeksjon. Det vanligvis bare varer i løpet av noen måneder, ofte forsvinner i løpet av et år.

Chlamydia trachomatis

Chlamydia trachomatis er en seksuelt overførbar sykdom som ofte har ingen symptomer. Det er imidlertid de mest vanlige bakterier forbundet med forårsaker reaktiv artritt.

Fordøyelses Bakterier

Noen bakterier i fordøyelseskanalen - spesielt Campylobacter, Salmonella, Shigella og Yersinia - er kjent utløsere av reaktiv artritt.

Genetisk Factor

Den genetisk faktor HLA-B27 er blitt assosiert med en øket sjanse for å utvikle en rekke sykdommer i artritt familien, inklusive reaktiv artritt.

Urinveis

Infeksjoner i urinveiene (blære, urinrør) kan føre til reaktiv artritt. En betennelse i urinveiene kan også være et symptom på sykdommen.

Betraktninger

Reaktiv artritt forvaltes med smertestillende medikamenter og anti-inflammatoriske medisiner for å kontrollere betennelse det fører i ledd og øyne. Det er sjelden langvarige skader av tilstanden.

Hva er behandlingen for blodpropper i lungene & Legs?

En blodpropp er en farlig tilstand som utvikler seg når klumper av herdet blod formen inne i en av blodårene i hele kroppen din. En blodpropp i bena er referert til som dyp venetrombose eller DVT, mens en blodpropp som har reist til lungene er kjent som en lungeemboli.

Funksjon

For både lunge og ben blodpropp, er målet med behandlingen å oppløse blodpropp eller fjerne den før den kan forårsake alvorlig skade.

Funksjoner

Ofte behandling for både lunge og ben blodpropp krever innleggelse omsorg i et sykehus. Lovenox er en nyere behandlinger tilgjengelig for leg blodpropp noen ganger føre til kortere sykehusopphold, ifølge US National Library of Medicine.

Typer medisiner

Heparin, lovenox og warfarin er intravenøse, injiserbare og muntlig antikoagulerende medisiner som vanligvis brukes for å fortynne blodet og langsomt bryter ned et ben eller lunge blodpropp. For alvorlige klumper, spesielt de i lungene, er blodpropp busting medisiner som vevsplasminogenaktivator brukes til å oppløse klump med blod raskere.

Time Frame

Heparin behandling er vanligvis nødvendig for opptil én uke, melder RxList. Du kan ta warfarin for omtrent tre måneder etter en blodpropp, forklarer det amerikanske National Library of Medicine.

Kirurgi

For en lungeemboli, kan legene utføre kirurgi for å fjerne store klumper ved hjelp av et kateter eller rør for å trekke ut massen, rapporterer Mayo Clinic.

Airplane flyreiser og blodpropp

Airplane flyreiser og blodpropp


Blodpropper i vener eller dyp venetrombose (DVT) er når en koagel blir dannet i en vene, vanligvis i benet eller låret, som et resultat av langvarig sitting og inaktivitet. Denne potensielt livstruende tilstand har vært knyttet til flyselskap flyr spesielt for flyreiser som varer lengre enn fire timer.

DVT Informasjon

Normal aktivitet gjør at leggmusklene til å trekke seg sammen og flytte blod fra bena til hjertet. Med langvarig inaktivitet, for eksempel fly, kan blodet basseng og danne en blodpropp i de dype venene. Dette kan resultere i en livstruende tilstand, for eksempel en lungeemboli, som sender den til blodpropp i lungene.

Symptomer

Ofte en berørt person kan ikke umiddelbart gjenkjenner symptomene, som kan inkludere økt varme i beinet, hevelse i beinet, ømhet i leggen, smerte i leggen, rødhet til området og blålig misfarging av huden.

Flight Lengde Factor

Flying og DVT har vært knyttet i mange år. Ifølge en New York Times artikkel, passasjerer som flyr på fly av fire timer eller mer har tre ganger risikoen for å utvikle blodpropp i forhold til å ikke reise i det hele tatt. Dette forutsetter at passasjerene sitter fortsatt stedet for å vandre noen få timer.

Dehydrering Factor

Passasjerer blir utsatt for veldig tørr resirkulert luft mens du flyr, og dette etterlater dem dehydrert. Dette fører også til blodet til å tykne, noe som øker sjansen for blodpropp forming.

Tilleggs Risk Information

NYT artikkelen områder en World Health Organization rapport som sier én av 4500 flypassasjerer vil utvikle en blodpropp innen åtte uker etter flyturen. Rapporten sier også at en persons risiko vil øke basert på hvor lenge flyet var. Andre risikofaktorer inkluderer å ta hormonbehandling, oral prevensjonsbruk, blir overvektige, og hvis de har arvet koagulasjonsforstyrrelser.

Forebygging

For å redusere sjansen for å utvikle DVT er det anbefalt å strekke og gå så ofte som mulig på lange flyreiser. I tillegg bør passasjerene drikke mye vann eller andre ikke-alchohoic drinker å forbli hydrert. Kompresjonsstrømper som forhindrer blodpropp kan også brukes.

Hvordan vet jeg om du har en blodpropp

Hvordan vet jeg om du har en blodpropp


Blodpropp kan veldig farlig. De er dannet i armer eller ben og bryte av og reise til ditt hjerte og lunger. En lungeemboli er en blodpropp i lungene. Det er en sann krise og krever umiddelbar sykehusinnleggelse. En lungeemboli kan drepe deg hvis ubehandlet.

Bruksanvisning

Trinn én - Se over dine ben og armer. Har du har:

• Et varmere sted i benet eller armen

• Ruddy eller rødt område i benet eller armen i som oppstår på bare den ene siden

• En ny hevelse eller tung følelse i armen eller beinet

• Smerter i beinet (spesielt når du utvide tærne)

Hvis du opplever noen av disse symptomene, ikke nøl. Gå til legevakten umiddelbart.

Trinn to - Har du også:

• Pustevansker

• Low-grade feber

• Smerter i brystet

• Økt innsats for å puste

• En rask puls

• En vedvarende hoste (kan eller ikke kan innebære spytter opp blod)

Igjen, hvis du opplever noen av disse symptomene, ikke nøl. Gå til legevakten umiddelbart. Dette er symptomer på en blodpropp i lungene - lungeemboli.

Trinn tre - Så, har legen din fortalt deg at du har en blodpropp. Ta medisiner som anvist. Du vil sannsynligvis bli gitt en blod tynnere å behandle den. I mange tilfeller kan helsepersonell vil ha deg følge denne behandlingsplan:

Under Uke 1 - vil du bli gitt et medikament som heter heparin. Heparin virker raskt. Det injiseres rett under huden ved hjelp av en svært kort tynn kanyle. Helsepersonell vil instruere deg om hvordan dette gjøres.

Heparin produserer en anti-clotting stoff i kroppen din fungerer bedre. Dette reduserer koaguleringsevne av blodet ditt. Heparin er fremstilt fra svinetarm og har blitt anvendt i USA siden 1916.

Dag 1 - du vil begynne å ta Coumadin (warfarin) piller gjennom munnen. Du vil være å ta denne medisinen i minst 3 måneder.

Slutten av uke 1 - vil du være seponering av heparin.

Din helsepersonell vil teste blodet ofte for sin evne til å levre seg.

Trinn fire - Du må erkjenne når du skal ringe legen din (eller besøke Emergency Room) når du tar blodfortynnende

Blodfortynnende kan redde livet ditt. De kan også ha noen alvorlige bivirkninger. Den vanligste bivirkningen er blødning. Dersom det blir stor, bør du gå til legen eller besøke legevakten.

Tegnene på større blødninger er:

• Urin som er kaffe eller cola farget, rød eller mørk

• Svakhet eller svimmelhet

• Spesielt tung menstruasjonsblødning

• Enhver skade som ikke stoppe blødninger i løpet av 10 minutter

• Kaffe farget eller rød spy

• neseblødning som ikke stopper innen 10 minutter

• Tannkjøttet som blør overdrevet

• Uforklarlig plutselige blåmerker

• Rød, svart eller tjæreaktig avføring (de kan også være klissete)

• Enhver sterke smerter (spesielt hodepine eller magesmerter)

• Enhver seriøs høst - selv om du ikke tror at du brøt noen bein

Tips og advarsler

  • Jeg hadde en blodpropp i mitt venstre ben for mange år siden. Så vennligst ta medisiner som foreskrevet og oppfølging med alle bestilte laboratorier. Ved å følge disse tipsene, kan du spare ditt eget liv!

Hvordan Test for Blodpropper

Hvordan Test for Blodpropper


Blodpropper begynner vanligvis i bena, men kan også dannes i andre områder av kroppen, som for eksempel armer og hjerte. Hvis disse klumper flytte fra sin opprinnelige posisjon, kan de bevege seg gjennom kroppen en inn i lungene. Selv om mange tilfeller av blodpropp er ikke dødelig, dersom ikke diagnostisert og behandlet på en riktig måte, kan de få alvorlige helsemessige konsekvenser.

Bruksanvisning

•  Få en Venografi. Denne testen er en smule kompleks og invasiv, men kan brukes til å detektere propper og blokkeringer forårsaket av klumper på ethvert punkt i armer og ben. Under testen blir et kateter innført i en vene enten i foten eller ankelen, og et fargestoff injiseres deretter, slik at blodkaret mer synlig før røntgen er tatt.

Motta en ultralyd. Dette er en ikke-invasiv test som er nøyaktige for diagnostisering av blodpropper bak kneet eller i låret, men ikke i områder under kneet. Under testen kalles en enhet en transduser blir brukt til å avgi høyfrekvente lydbølger direkte over venen mistenkt for å inneholde blodklumpen. Bølgene blir så reflektert tilbake til enheten og oversatt til et bevegelig bilde på skjermen.

gjennomgå en MR. På grunn av bekostning av denne testen, er det generelt reservert for pasienter med spesielle omstendigheter, slik som gravide kvinner, eller de som nyrer kan ikke være i stand til å håndtere det fargestoff som brukes i andre tester. Under en MR, er kraftige magnetfelt og radiobølger brukes til å produsere bilder av bestemte områder av kroppen, bidra til å påvise blodpropper i disse områdene.

Motta en blodprøve. De brukes for pasienter som har opplevd mer enn ett problem med blodpropp eller som har en familiehistorie med dem. Disse testene hjelpe finne eventuelle genetiske avvik i blodet som kan avgjøre en clotting problem som krever livslang behandling med blodfortynnende medisiner.

gjennomgå en lunge angiografi. Denne testen er vanligvis lagret som en siste utvei og brukes når andre tester har ikke klart å påvise blodpropp. Dette er på grunn av høy risiko forbundet med prosedyren. Det er en test som har vist seg nøyaktig for detektering av blodpropp i lungene, og blir utført ved innføring av et kateter i en stor vene, vanligvis i lysken, som deretter er skrudd inn i pulmonære arterier og gjennom hjertet. Et fargestoff injiseres deretter inn i kateteret, og røntgenbilder tatt som fargestoffet går gjennom arteriene, inn i lungene.

Hvordan er Blodpropper diagnostisert?

Når du mottar en skade eller gjennomgå en operasjon, blodplater og kjemikalier kjent som koagulasjonsfaktorer i blodet bidra til å gjøre din blodpropp eller klebes sammen for å stoppe blødningen din. I noen tilfeller går denne mekanismen forkjært, noe som resulterer i blodpropper danner innenfor blodkar, posing alvorlig risiko hvis blodpropp reiser til ditt hjerte, lungene eller hjernen. Heldigvis kan en rask diagnostisering sterkt redusere disse risikoene.

Funksjoner

Det første trinnet i å diagnostisere en blodpropp er erkjenner de tegn og symptomer på tilstanden. Etter symptomene er anerkjent, leger utføre ulike diagnostiske tester for å finne blodpropp.

Symptomer

Blodpropp i lungene eller hjertet vanligvis forårsake brystsmerter og kortpustethet, mens en blodpropp som har reist til hjernen din er sannsynligvis vil føre til nummenhet på den ene siden av kroppen din. I bena, symptomer på blodpropp omfatter hevelse, ømhet rundt en av venene, skarp smerte når du bøye foten oppover, rødhet, varme, verkende eller tetthet i leggen din når du går og utvidelse av venene.

Typer av diagnostiske tester

Testene som brukes for å påvise blodpropp omfatter røntgen, MRI eller MR, datastyrt tomograpy (CT) skanner og ultralydundersøkelser. Dersom blodproppen er sannsynlig i ditt hjerte, kan legen din også bestille et elektrokardiogram, ifølge MediResource.

Time Frame

De diagnostiske tester som brukes for å diagnostisere blodpropp vanligvis ta mellom 30 og 60 minutter å fullføre, i henhold til St. Lukes Hospital. Normalt trenger du ikke mottar resultatene av diagnostiske hvile umiddelbart.

Tolkning

Testene som brukes til å diagnostisere blodpropp produsere bilder av strukturer i kroppen din, som en radiolog studier for tilstedeværelsen av blodpropp. Hvis en blodpropp ligger, melder radiologen blodpropp med legen din, slik at en behandlingsplan kan være utformet for å bryte opp blodpropp.

Legemidler til behandling av blodpropp

Det finnes flere legemidler som brukes til å forebygge og bryte opp blodpropp. Medikamenter kan bli anvendt alene eller i kombinasjon. Tre typer blodfortynnende behandle propper. Antikoagulantia, trombolytika, og antiplatelets blir ofte brukt midler.

Betydning

Blodpropp føre til tusenvis av slag, hjerteinfarkt og lunge emboluses (blodpropp i lungene) hvert år. Nasjonale hjerte Lung and Blood Institute (NHLBI) anslår at det finnes 100 000 nye tilfeller av lunge emboluses hvert år. Av disse er om lag 30 prosent dø.

Antiplatelets

Antiplatelets arbeid ved å hindre dannelse av blodpropper og hindre blodplater fra klumpe sammen. Aspirin, en av de eldste legemidler som brukes i dag, er et primtall tidlig behandling for hjerteinfarkt symptomer.

Dr. Samuel Z. Goldhaber uttalte i en studie publisert i det medisinske tidsskriftet Circulation at tygge en 325 mg aspirin ved utbruddet av hjerteinfarkt symptomer øker overlevelse med 20 prosent. En lav dose aspirin på 81 mg er ofte anbefalt som et forebyggende hos pasienter med høy risiko.

Selv om det er flere antiplatelets på markedet, Plavix og Pletal er blant de mest brukte reseptbelagte legemidler. Brukes sammen med aspirin, reduserer de risikoen for død ytterligere.

Antikoagulantia

Antikoagulantia redusere blodets evne til å levre seg, noe som bidrar til å hindre vekst av blodpropp. Heparin, har en IV medisinering vært lenge brukt til å forhindre blodpropp. Heparin benyttes i sykehus og er nært titreres basert på laboratoriearbeid som måler levringstiden. De fleste sykehus heparin protokoller kaller for TOS-nivåer for å bli trukket hver sjette time fra pasienter på heparin. En skala detaljer hvor mye dosen bør justeres for å nå målområdet.

Lavmolekylært heparin er et alternativ til heparin drypp. Basert på vekt, blir den injisert i magen med en svært liten nål. Lovenox er en vanlig brukt LMWH, og pasienter kan bli sendt hjem på en diett av selv-injeksjoner.

Trombolytika

Ganske ny på scenen, trombolytika er blodpropp busters gitt for å bryte opp eksisterende blodpropper. Timing er veldig viktig. De kan gis ikke mer enn fire timer etter at symptomene på et hjerneslag eller hjerteinfarkt vises. Rask transport til legevakten hvor behandling kan begynne er det viktigste. Disse blodpropp busters kan ikke fortelle en god blodpropp som har forseglet over en svak hjerne arterie fra en dårlig proppen som forårsaket et hjerteinfarkt. Streptokinase og vevsplasminogenaktivator (tPA) er i denne kategori.

Risiko og fordeler

Alle medisinske behandlinger bære risiko i tillegg og fordeler. Behandling med disse medikamentene kan forårsake lett blåmerker eller overdreven blødning. Disse stoffene bør kun brukes under nøye oppsyn av legen din. Vær sikker på at du kjenner noen bivirkninger som kan oppleves, og varsle helsepersonell omgående av eventuelle problemer.

Hvordan oppdage en blodpropp

Blodpropp dannes når blodet koagulerer og stivner inne i en blodåre eller hjertet. Noen ganger kan levre reise til en annen del av kroppen. Når dette skjer, er det som kalles en embolus. Ubehandlet blodpropp kan forårsake vevsskade eller død. Dyp venetrombose, DVT eller, når det forekommer en blodpropp utvikler seg i en stor vene. CDC anslår at så mange som 600.000 amerikanere oppleve en DVT hvert år, med 100.000 av disse tilfellene forårsaker død.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om dine risikofaktorer for blodpropp og DVT. Du må kanskje testing for å bidra til å oppdage blodpropp tidlig hvis du har økt risiko. Risikofaktorer inkluderer immobilitet, nylig skade eller operasjon, tidligere levrer problemer, fedme, røyking, økt østrogen, alder og visse medisinske tilstander som kreft og hjertesykdommer.

Se etter symptomer på blodpropp og DVT og rapportere dem umiddelbart til legen din. Hevelse, ømhet, smerte og rødhet i huden kan indikere dyp venetrombose. Symptomer på blodpropp i lungene, eller lungeemboli, inkluderer pustevansker, økt hjertefrekvens, brystsmerter, hoste opp blod og lavt blodtrykk. Små klumper kan forårsake ingen symptomer.

Gå til legen for å teste om du har risikofaktorer eller symptomer. Lungefunksjonstester, for eksempel pulsoksymetri og arterielle blodgasser, kan pålegges å sjekke for blodpropp i lungene eller hjerte. Legen kan også bestille brystet røntgen, CT, en lunge ventilasjon / perfusjon scan eller en lunge angiografi.

gjennomgå en doppler ultralydundersøkelse for å sjekke for blodpropp. Ultralyd tester bruker lydbølger for å undersøke blodstrømmen gjennom venene. Resultatene vil være unormal hvis en blodpropp er bremse eller stoppe blodstrømmen hvor som helst i kroppen din.

Godta venografi, en test der legen injiserer fargestoff i venene å oppdage blodpropp. Når fargestoffet er i sirkulasjonssystemet, vil røntgenbilder tas for å lete etter blodpropp.

Har du en EKG, eller EKG, gjort for å se etter hjerte belastning forårsaket av blodpropp. Dette er en enkel prosedyre som innebærer å feste elektroder til huden for å registrere hjertets elektriske aktivitet. Ekkokardiogram og brystet MR kan også gjøres for å evaluere ditt hjerte og bidra til å oppdage blodpropp.

Lunge og autoimmune sykdommer

En autoimmun lidelse er tilstand der kroppen begynner å angripe seg selv. Disse lidelser kan påvirke alle i alle aldre, og de målrette ulike deler av kroppen. Lungene er et av stedene som kan bli berørt av autoimmune sykdommer.

Betydning

Autoimmune sykdommer oppstår når immunsystemet identifiserer feil sunt vev og angrep og ødelegger det. Dette kalles en overfølsomhet respons. Velkjente autoimmune lidelser omfatter lupus, multippel sklerose, type I diabetes og reumatoid artritt, men det er mange andre. Ifølge National Library of Medicine, er det mer enn 80 autoimmune lidelser, og mange kan påvirke lungene.

Funksjoner

Autoimmune sykdommer kan påvirke bindevev, blodceller, kjertler, muskler, ledd, hud og organer, inkludert lungene og nyrene. Avhengig av typen av lidelse man har, kan mer enn en del av kroppen bli påvirket. Du kan også ha mer enn en autoimmun lidelse på samme tid.

Lupus og lungeproblemer

Hjerte-lunge eller hjerte-og lungeproblemer, forekommer ofte hos personer med systemisk lupus erythematosus (SLE), i henhold til Lupus Foundation of America. Komplikasjoner i disse organene kan kan være mild, moderat, alvorlig eller livstruende. Problemer med lungene fra lupus kan omfatte pleuritt (en betennelse i sac rundt lunge), pneumonitt, (betennelse i lungen) eller blodpropp i lungene.

Revmatoid artritt og lungeproblemer

Revmatoid artritt (RA) vanligvis påvirker ledd og omkringliggende vev, men kan også påvirke lungene, ifølge mayoclinic.com. RA kan føre til at slimhinnen i lungene for å bli opphisset, væske til å samle seg rundt lungene eller arrdannelse av bindevev eller små luftveiene i lungene.

Andre autoimmune sykdommer og lungeproblemer

Vaskulitt er en autoimmun lidelse som angriper blodårene. Betennelse av blodkar får dem til å skjære av næringsstoffer i blodtilførselen til visse organer, særlig nyrer og noen ganger i lungene.
Multippel sklerose er en immun lidelse i sentralnervesystemet som forårsaker lav åndedretts (puste) funksjon i mange pasienter med sykdommen. Musklene som kontrollerer pusting kan svekke og pasienter har en større risiko for å få lungebetennelse eller komplikasjoner i lungene.

Behandling

Behandling for lungeproblemer forbundet med autoimmune sykdommer er alltid individualiseres og er basert på spesifikke aspekter ved sykdommen og symptomer. De fleste Behandlingen innebærer et forsøk på å stoppe betennelser og behandle pusteproblemer. Pågående medisinsk tilsyn og overvåking er viktig for å opprettholde helse og forebygge langsiktige bivirkninger.

Hva er de langsiktige virkningene av leddgikt?

Hva er de langsiktige virkningene av leddgikt?


Leddgikt er en kronisk sykdom som kan forårsake skader på ledd, sener og deres omkringliggende bløtvev. Ofte forbundet med eldre menn og kvinner, i virkeligheten, kan leddgikt påvirke folk i alle aldre. Det kan være alt fra mindre ubehag for å fullføre svekkelse, som krever omfattende medisinsk behandling.

Den primære problemet med leddgikt er betennelse i leddene. En av de mest vanlige typene er reumatoid artritt, noe som kan påvirke ikke bare i leddene, men kan føre til en rekke andre komplikasjoner i tillegg. Andre typer leddgikt inkluderer slitasjegikt og gikt at resultatene fra felles infeksjoner.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom som er en av de mest vanlige typer av ledd diagnostisert sykdom. Det kalles en autoimmun sykdom fordi vev i kroppen forveksle seg som inntrengere som søker og ødelegge seg selv. I motsetning til andre typer leddgikt, kan RA manifestere seg av andre symptomer som tretthet, morgenstivhet, tap av matlyst og generell tretthet.

De fleste pasienter som lider av RA tåle en livslang prosess. Imidlertid kan det være perioder med komplett remisjon hvor RA pasient utstillinger ingen symptomer i det hele tatt. Det påvirker typisk de mellom 40 og 60, men kan sees i mye yngre pasienter så vel. Enkle oppgaver som å åpne krukker med lokk eller snu dørhåndtak blir uutholdelig.

RA kan også føre til en rekke andre ikke-leddproblemer som påvirker munn, øyne og andre organer. Med Sjøgrens syndrom, slimhinnen i lungene fører til kortpustethet, brystsmerter og hoste. Hjerteposen, eller slimhinnen som omgir hjertet, kan forårsake brystsmerter som ofte forsterker med endringer i holdning.

RA kan føre til anemi eller et redusert antall røde og hvite blodceller. Lavt antall hvite blodceller kan svekke helbredelsesprosessen i en rekke sykdommer.

Artrose

I motsetning til RA, er slitasjegikt en degenerativ sykdom som angriper leddene over tid gjennom normal slitasje. Den normalt trykk av gravitasjon (særlig i de som er overvektig) kan føre til en subtil degenerasjon av leddene som resulterer i smerte og tap av bevegelsesområdet. Artrose rammer mer enn 21 millioner menn og kvinner, vanligvis med stigende alder. De vanligste leddene berørt av slitasjegikt er knær, hofter og hender.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en leddgikt sykdom som er forårsaket av forhøyede nivåer av urinsyre i blodet. I tillegg til å forårsake leddproblemer, kan høy urinsyre også forårsake nyrestein og nerveskader.

Gikt blir alvorlig når store mengder av tophi, eller urinsyrekrystaller, akkumuleres i hender, føtter, albuer, Achilles sener og selv øret. Tophi kan forårsake alvorlige misdannelser, kroniske smerter og nerve lidelser som carpal tunnel syndrom.

Gikt tar vanligvis minst ti år å utvikle, forårsaker skade på ledd samt nyrene.

Bekhterevs sykdom

En annen form for leddgikt som angriper først og fremst ryggraden er Bekhterevs sykdom. Det kan også påvirke hofter, skuldre og knær og kan påvirke ikke bare benvev, men også sener og leddbånd rundt leddene.

Andre typer leddgikt

Andre mindre know typer leddgikt inkluderer bursitt, fibromyalgi, psoriasis artritt, reaktiv artritt og sklerodermi.

Bursitt er preget av en betennelse i bursa, eller små, væskefylte blærer som linje leddene og dempe bein mot hverandre. Bursitt resulterer i smerter, ømhet og et begrenset utvalg av bevegelse.

Fibromyalgi er forårsaket av smerte og stivhet som støtter leddene - spesielt sener og leddbånd. Det påvirker mest muskler og sener i nakke, ryggrad, hofter og skuldre.

Psoriatric artritt er en skalerings hud-lidelse, og påvirker, fingernegler og tånegler skjøtene ved enden av fingrene.

Reaktiv artritt er en sekundær type infeksjon som oppstår under sykdommer i urinveiene og tarmen, og kan også føre til en rekke øyeproblemer, hudsykdommer og sår i munnen.

Skleroderma, som reumatoid artritt, er en autoimmun sykdom som påvirker ikke bare i leddene, men også i hud og blodkar ved å produsere overskudd av kollagen, et fiberholdig materiale som finnes i mange organer.

Perikarditt Risikofaktorer

De fleste mennesker ikke engang vet om eksistensen av hjerteposen - den beskyttende sac som omgir hjertet og inngående og utgående blodårer - langt mindre at perikarditt kan være et tegn på en farlig underliggende sykdom og en alvorlig tilstand og av seg selv. Risikoen for å utvikle perikarditt avhenger av flere faktorer - kardiovaskulær helse, om du har noen betennelsessykdommer, enten du er høy risiko for traumer til brystet. Det én ting å vite er at tidlig behandling kan bidra til å forhindre komplikasjoner.

Identifikasjon

Perikarditt er betennelse i hjerteposen. Hjerteposen har to lag, adskilt av et tynt lag av væske. Når hjerteposen blir betent, kan disse lagene hovne opp, skyve til side væsken og gni seg mot hverandre. Eller mengden av væske kan øke, forårsaker perikardium å svelle og lekke. De fleste tilfeller av perikarditt er akutt - noe som betyr at de vare en kort tid, opp til tre uker - men noen blir kronisk.

Årsaker

I noen tilfeller er perikarditt idiopatisk - et begrep leger bruker når de ikke kan identifisere en bestemt årsak til en sykdom. Virus kan være bak mange av disse usikre tilfeller av perikarditt. En mer åpenbar årsak til perikarditt er et hjerteinfarkt - skadet hjertemuskelen irriterer hjerteposen. Inflammatoriske lidelser, så som lupus eller reumatoid artritt, som kan føre til betennelse i perikardium. Perikarditt kan være en komplikasjon av alvorlige sykdommer som AIDS og kreft. Det kan også være forårsaket gjennom fysiske traumer.

Symptomer

Symptomer på perikarditt inkluderer brystsmerter, som vanligvis er intense og knivstikking, men kan også manifestere seg som en kjedelig verke. Denne smerten oppstår i midten eller i venstre side av brystet. Andre symptomer inkluderer problemer med å puste, tørr hoste, tretthet, oppblåsthet eller hevelse i ben og lav feber. Perikarditt seg selv er ofte et symptom på en annen alvorlig sykdom eller tilstand som ikke forårsaker symptomer som en "stille" hjerteinfarkt eller en blodpropp i lungen.

Komplikasjoner

Perikarditt kan føre til alvorlige komplikasjoner. Constricitive perikarditt oppstår når betennelsen arr hjerteposen til et punkt der det har problemer med å utvide med bevegelse av hjertet. Hjertet er derfor mindre effektiv, noe som fører til problemer med pust og bevegelse. Hjertetamponade skjer når væske i hjerteposen bygger opp, klemme på hjertet slik at den ikke kan fylle på riktig måte. Siden hjertet ikke kan fylle opp, faller blodtrykket. Hjertetamponade kan være dødelig.

Behandling

Behandlinger for perikarditt varierer avhengig av alvorlighetsgraden av betennelse. Legen din kan fortelle deg å hvile før hevelsen går ned, og foreskrive noen smertestillende for å lindre brystsmerter. Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin, og anti-inflammatorisk narkotika kolkisin brukes til å kontrollere betennelse. Steroider er foreskrevet i når disse stoffene ikke fungerer godt nok.

Risiko

Det er ingen reell måte å fullstendig eliminere risikoen for perikarditt, som betennelse i hjerteposen kan være forårsaket av så mange underliggende årsaker, hvorav noen ikke kan forutses, som en ulykke, eller kureres helt, som lupus eller leddgikt. God samlet kardiovaskulær helse kan hjelpe deg å unngå kardiovaskulære hendelser som kan føre til perikarditt, for eksempel et hjerteinfarkt. Omgående å svare på perikarditt symptomer kan hjelpe deg med å redusere risikoen for å utvikle kronisk perikarditt eller andre komplikasjoner.

Rødhet Hevelse & Smerter i nedre del av leggen

Rødhet Hevelse & Smerter i nedre del av leggen


Rødhet, hevelse og smerter i leggen kan være et resultat av skade, et insektbitt, eller en blodpropp. Blodpropper kan dannes i beina på grunn av dårlig sirkulasjon og lange perioder med sittende. Hvis leggen symptomer er forårsaket av en blodpropp, kan det resultere i hjerteinfarkt, slag eller lungeemboli (blodpropp i lungene) om du ikke klarer å få øyeblikkelig legehjelp.

Ice

Bruk is for å redusere hevelse og betennelse i leggen om symptomene er forårsaket av enten et insektbitt eller en skade.

Elevation

Heve berørte beinet for å hjelpe med blod avkastning og å redusere hevelse.

Medisinering

Unngå å ta aspirin, bare i tilfelle en blodpropp er til stede. Ibuprofen er vanligvis anbefalt som et anti-inflammatorisk for skader.

Blodpropp

Blodpropp i bena kan presentere med rødhet, hevelse og smerte; dette er et medisinsk nødstilfelle. Hold deg ut av det berørte beinet så mye som mulig og unngå aktiviteter som kan øke blodtrykket mens du venter på legehjelp.

Søker hjelp

Hvis du ikke vet årsaken av leggen symptomer, gå rett til legevakten. Hvis symptomene dine forverres eller vedvarer etter 24 timer, bør du kontakte lege.

Fordelene av CAT skanner

En CT (computertomografi) skanne, ofte kalt en CAT scan av det offentlige, er en medisinsk test som hjelper leger i diagnostisering og behandling av en rekke medisinske tilstander. En CT-skanning bruker state-of-the-art X-ray utstyr knyttet til spesielle datamaskiner som produserer bilder av det indre av kroppen. Bildene kan da sees på dataskjermen og skrives ut. Det er mange fordeler med CT-skanning.

Diagnostisering Problem

En CT-skanning kan radiologer å lettere oppdage tilstander som hjerte-og karsykdommer, kreft, infeksjonssykdommer, muskel-og skjelettplager og traumer. Skanninger av blodkar, bløtvev, indre organer og bein gi radiolog med større detaljer enn vanlig røntgen for å kunne studere og diagnostisere problemet. CT-skanning er den raskeste måten å studere magen, brystet og bekken regioner fordi det gir tverrsnitts og detaljerte oversikter over alle vev. Det er det foretrukne verktøyet for diagnostisering av mange typer kreft, inkludert lever, lunge og kreft i bukspyttkjertelen fordi bildet avslører eksisterende svulster, og leger kan måle sin beliggenhet, størrelse og forhold for å lukke vev. CT scan hjelpemidler i å oppdage vaskulære sykdommer som ofte fører til nyresvikt, slag og død, og det kan også avsløre om det er en blodpropp i lungene. CT scan bidrar til å diagnostisere ryggmargsskader og skader på skjelettet strukturer av hender og føtter fordi det viser tydelig de minste bein og deres omkringliggende vev.

Planlegging behandlingstilbud

En CT-skanning tillater leger å planlegge behandlingstilbud fordi den er rask å identifisere arten av skade. Skanningen bidrar til å styre biopsier og guide prosedyrer som invasive kreftbehandlinger og abscess drenering. CT scan hjelper legen til å planlegge for kirurgi og for å bestemme resultatet av operasjonen, for eksempel gastric bypass kirurgi eller organtransplantasjoner. Det hjelper legen i planlegging, regi, og riktig administrere stråling behandlinger for kreftsvulster og for å overvåke en pasients respons på kjemoterapi. Det hjelper i å måle densiteten av beinmineraler for å detektere osteoporose.

Forebygge helseproblemer

En CT-skanning kan forebygge helseplager ved å oppdage dem tidlig. Leger bruker CT hos pasienter med historier av hjertesykdom, brystkreft, og andre arvelige sykdommer i et forsøk på å fange sykdommer tidlig. Når legen oppdager en mulig helseproblem, kan han bruke de nødvendige tiltak for å forebygge sykdommen fra å bli alvorlig.

Hvor å Sjekk for Salmonella

Salmonella beskriver en vanlig bakteriell infeksjon påvirker tarmen. Bakterien kan finnes i rå egg, forurenset kylling, kjøtt, eller vann. Det begynner å forårsake symptomer en dag eller to etter eksponering. Kontroll for salmonella er avgjørende, som ubehandlet salmonella kan føre til komplikasjoner som reaktiv artritt, hjernehinnebetennelse, og hjerteproblemer.

Hvor å Sjekk for Salmonella

Se etter blod i avføringen. Dette er et vanlig symptom på en salmonellainfeksjon.

ta temperaturen. Som kroppen din prøver å bekjempe en salmonella-infeksjon, vil kroppstemperaturen stige og til stede som en feber. Et sunt, gjennomsnittlig kroppstemperatur er 98,6 grader F, selv om dette kan variere fra person til person. Hvis feberen er over 100 grader, har du en statistisk signifikant feber.

Tenk tilbake på hva du har spist nylig. Hvis du hadde spist cookie batter, rå fjærfe, eller rått kjøtt, kan du bli smittet med salmonella.

Se en lege for å få en blod eller avføring prøve tatt. Du kan ikke definitivt selv-diagnostisere en salmonella infeksjon, som de ovennevnte symptomene kan være forårsaket av andre faktorer.

Lunge problemer som forårsaker brystsmerter

Lungeproblemer og brystsmerter er ganske vanlig og kan variere fra mindre til alvorlig. Finne årsaken til lunge tilstand er viktig for din generelle helse. Lungeproblemer som forårsaker brystsmerter kan være vanskelig å leve med, særlig hvis smertene er alvorlig. Heldigvis finnes det mange forskjellige behandlinger for det spesielle problemet du kanskje har. Imidlertid bør identifikasjon av den nøyaktige problemet overlates til en lege.

Årsaker

Noen årsaker til brystsmerter, for eksempel brystet lunger fra en forkjølelse eller bronkitt, eller pleuritt kan behandles uten å bli innlagt på sykehus. Men mer alvorlige tilfeller som lungebetennelse, bør en blodpropp i lungene eller lungekreft motta akutt behandling og kan kreve sykehusinnleggelse. Astma kan også forårsake smerter i brystet, og kan være en mer kronisk tilstand.

Identifikasjon

Identifikasjon av lungeproblemer som forårsaker smertene dine kan gjøres på en rekke måter. En lege kan være lurt å utføre blodprøver for å se etter sykdom eller infeksjoner. En brystet X-ray kan være nødvendig. En lege kan være lurt å ta en nærmere titt på lungene gjennom en CT eller MR. I noen tilfeller, for eksempel diagnose av lungekreft, kirurgi kan være nødvendig for en biopsi eller for å fjerne kreftsvulster. Dersom betingelsen er antatt å være forårsaket av astma, så allergitester kan bli utført for å bestemme den nøyaktige irriterende.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, kan forebygge lungeproblemer som til slutt forårsaker brystsmerter gjøres ved ikke å røyke, å følge et sunt kosthold og trening. Denne type forebygging kan brukes for å redusere risikoen for lungekreft og lungesykdom. I tillegg, spise riktig, trene og få nok hvile kan holde immunforsvaret på et sunt nivå og hjelpe deg å avverge infeksjoner som lungebetennelse som kan føre til lungeproblemer og brystsmerter. I tilfelle av astma, hvis avtrekkeren er kjent kan unngå irritasjonsmoment som forårsaker allergi er best forebygging.

Behandling

Behandlingen for lungeproblemer og brystsmerte, vil avhenge av årsaken til tilstanden. Hvis årsaken er en infeksjon eller en kiste kaldt, kan ta antibiotika være nok. Mer alvorlige infeksjoner som lungebetennelse eller stafylokokker kan trenge mer presis behandling med intravenøs antibiotika og kan kreve et sykehusopphold. Astma pasienter kan ha behov for å ta pågående medisiner eller bruke inhalatorer å redusere tetthet i brystet som forårsaker brystsmerter. Hvis årsaken er lungekreft, kirurgisk inngrep, stråling eller kjemoterapi, kan være nødvendig.

Advarsel

Alle bør ta brystsmerter på alvor og få det sjekket ut av lege. I de fleste tilfeller, kan brystsmerter være liten. Men i noen tilfeller er det et tegn på flere vesentlige problemer som for eksempel lunge-kreft, lunge-emboli, aneurisme pulmonal eller en alvorlig infeksjon slik som lungebetennelse. Selv astma kan være dødelig hvis det ender opp med å kutte av luftveiene. I disse tilfellene, søker rask medisinsk hjelp er avgjørende for å overleve.

Hva er årsakene til høyresidig brystsmerter?

Ifølge Medisin Net, "brystsmerter er en av de vanligste klagene som vil bringe en pasient til akuttmottaket. Søker umiddelbar omsorg kan være livreddende og betydelig offentlig utdanning har blitt gjennomført for å få pasienter til å få tilgang til medisinsk hjelp når brystsmerter streik. " Fordi søker riktig medisinsk behandling umiddelbart kan være livreddende, er det viktig å vite hva årsakene til brystsmerter er slik at de som plaget med brystsmerter ikke avvise det.

Beskrive Pain

Brystsmerter kan beskrives på flere måter, blant annet skarp, kjedelig, verkende, intens, intermitterende eller konstant.

Årsaker

Smerte på høyre side av brystet er vanligvis et tegn på galleblæren problemer og leverbetennelse. Andre årsaker inkluderer trakk rib muskler, lungeemboli (en eller flere arterier i lungene blir blokkert) eller lungebetennelse. Ifølge Baby Boomer Care Taker, "når er lokalisert smerte i visse områder av brystet, er det lettere å utføre en selvdiagnose og iverksette tiltak for å hindre ytterligere skade før konsultere lege." En ytterligere årsak inkluderer rib subluksasjon-et skifte eller forskyvning av et ribbein.

Rib subluksasjon

Ifølge Baby Boomer Care Taker er rib subluksasjon "tilkjennegitt av en liten forskyvning av ribbeina, som igjen genererer smerte." Smertene kan stråle ut til ryggen og bli forverret av dyp pusting. Dersom smertene vedvarer eller forverres, kan legehjelp være nødvendig.

Leverbetennelse

Skade på leveren gjennom visse sykdommer (som hepatitt) kan føre til høyresidig brystsmerter. Hepatitt er delt inn i to typer: akutte og kroniske. Akutt hepatitt varer vanligvis mindre enn seks måneder, mens kronisk varer lenger enn seks måneder. Hepatitt er vanligvis forårsaket av bakterielle infeksjoner, alkohol-bruk, soppgiftstoffer og metabolske forstyrrelser.

Galleblæren eller Pancreas Dysfunction

Fordi galleblæren og pankreas er plassert i den øvre mageregionen, kan en hvilken som helst betennelse eller problemer med disse organer forårsaker høyresidig brystsmerter.

Ifølge Baby Boomer Care Taker, kan tilhørende symptomer inkluderer kvalme, magesmerter og nedsatt appetitt. Diagnose kan kreve blodprøver og ultralyd.

Hvis du har gallestein, dette også kan føre til høyresidig brystsmerter i at det kan føre til betennelse i galleblæren. Symptomer på dette kan være skarpe magesmerter som stiger inn i brystet. Smerten, som noen ganger betegnes som jevn og alvorlig, fører til synlige endringer i et elektrokardiogram.

Andre årsaker til brystsmerter

Brystsmerter er også forårsaket av hjerteinfarkt, angina (hjerterelaterte brystsmerter), aortadisseksjon, lungeemboli (blodpropp i lungene), spontan pneumothorax (kollaps av lungene), lungebetennelse, stamme eller betennelse av muskler og sener mellom ribbeina, helvetesild (en smertefull blemmer hudutslett), lungebetennelse, astma, halsbrann og magesår.