Digidexo.com

årsak til lav hcg

Årsaker til lav progesteron

Progesteron er et steroid-aktig hormon som er direkte involvert i den reproduktive system av kvinner, og andre kvinnelige pattedyr. Andre naturlig produserte former av progesteron kommer fra planter som Yam familien, som gjør det mulig for forskere å lage syntetiske hormon for behandling av mangler. Når en kvinne opplever lave nivåer av progesteron, kan det påvirke flere aspekter av hennes fysiske og følelsesmessige tilstand, samt selv være en faktor i infertilitet, så behandling er nødvendig. Oppdager tegn og årsaker til lav progesteron er viktig i å søke behandling.

Østrogen

Noen ganger vil kroppen produserer for mye østrogen i visse tilfeller, for eksempel i tilfeller av fedme og med hormon medisinering. Fettcellene holde og produsere østrogen, så egentlig den mer kroppsfett du har, jo mer østrogen som produseres i kroppen din, dette vil i sin tur redusere nivåene av progesteron som produseres naturlig.

Insulin

Når en persons kropp har en toleranse for insulin produksjon, kan dette føre til at hormoner for å bli ubalansert, senke progesteron produksjonen i kroppen. Motstand av insulin alle sammen er en ledende faktor i tillegg.

Stress

En høy spenning livsstil vil også bevirke kroppens evne til å skape og produsere progesteron. Anstrengende fysisk stress samt psykiske traumer og angst alvorlig endrer kroppens hormoner og deres produktivitet.

Diett

Underernæring vil ikke bare påvirke indre vitale organer, men din hormonproduksjon også. For at kroppen din til å pumpe hormoner som progesteron gjennom kroppen, bør riktig ernæring følges.

Inaktivitet

Avstå fra regelmessig trening fører hormoner å noen ganger gå i dvale eller redusere produksjonen. Dette fører til traumer til hormonproduserende kjertler i kroppen, og derfor hindrer evnen til å frigjøre nødvendig progesteron.

Medisiner

Avhengig av medisiner du er på, kan det påvirke mengden av progesteron kroppen produserer og absorberer. Visse hormonbehandlinger endrer kroppens evne til å absorbere produseres naturlig hormoner, slik som progesteron, og til og med østrogen eller testosteron.

Mysterier

Noen ganger, lege kan ikke finne ut den spesielle årsaken til lav progesteron, i hver kvinne, det er derfor det er best å trene riktig ernæring sammen med en aktiv og sunn livsstil. Unngå å drikke og spise fra plastbeholdere, og spesielt unngå å varme opp mat i plastbeholdere. Legene har funnet en link i mange progesteron relaterte symptomer med inntak av materialer i plastbeholdere og beholdere.

Årsak til lav Blodplater

Årsak til lav Blodplater

Introduksjon

Ifølge Mayo Clinic, inneholder blodet vanligvis mellom 150.000 og 450.000 blodplater per mikroliter blod. Blodplater er en viktig aktør for sirkulasjonssystemet, som de produserer propper som hjelper stoppe blødning. Siden den gjennomsnittlige levetiden for en blodplater er bare 10 dager, kroppen stadig produserer nye blodplater i benmargen. Defekter i denne prosessen kan resultere i en lav blodplatetelling, også kjent som trombocytopeni.

Graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til lave blodplater. Dette kalles gestational trombocytopeni (GT). Selv om etiologien bak GT er ukjent, ifølge professor i medisin James N. George, MD, vil 5 prosent av kvinnene opplever problemet, vanligvis mot slutten av svangerskapet.

Auto-immune sykdommer

Auto-immune sykdommer er en annen vanlig årsak til lave blodplater i blodet. Auto-immune sykdommer som idiopatisk trombocytopenisk purpura, lupus og leddgikt føre til lav blodplatetall når kroppens immunsystem feil blodplater som utenlandske inntrengere og ødelegger dem.

Blodforgiftning

Blodforgiftning kan også føre til blodplater til å slippe. Forgiftning fra infeksjonsfremkallende bakterier (bakteriemi) kan raskt drepe av blodplater og kan også føre til vanskeligheter produsere nye blodplater for å erstatte de som har blitt ødelagt.

Hemolytisk-uremisk syndrom

Hemolytisk uremisk syndrom, selv om sjeldne, kan føre til et dramatisk og farlig fall i blodplater. Dette syndromet er ofte forårsaket av Escherichia coli (E. coli) bakterier, som kan drepe av blodplater, svekke evnene til nyrene skal fungere, og også ødelegge røde blodceller.

Trombotisk trombocytopenisk purpura

Trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP) er en annen sjelden lidelse som kan føre til et lavt antall blodplater. TTP er en lidelse som fører til store mengder blodpropper i hele kroppen ukontrollert. Siden blodpropper krever blodplatene til å danne klumper og alle danner samtidig, bruker opp det meste forstyrrelse av blodplatene som er tilgjengelige i blodet på en gang. Denne lidelsen er svært livstruende, som en enkelt blodpropp kan løsne og lodge i hjernen eller hjertet, forårsaker et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Mulige årsaker til lav urinsyre

Urinsyre (urat) er en organisk forbindelse som er en faktor i purin-metabolisme, noe som er en viktig del av RNA og DNA generasjon. Urinsyre er også en viktig antioksydant og er derfor fordelaktig å celleregenerering og integritet. De riktige nivåer av urinsyre hjelpe kroppen i kampene oksidativt stress, noe som kan føre til driftsforstyrrelser i mange systematiske funksjoner, som fører til hjerneslag, hjertesykdom og kreft.

Mineralmangler

Mangelen på tilstrekkelig nærvær av noen mineraler i kroppen kan bidra til lave urinsyre. Molybden mangel har vært knyttet til lav urinsyre-nivå som har en mangel på sink. I tillegg, har mangler ved magnesium, vitamin D og vitamin B-12 er vist i noen studier for å bidra til lave nivåer av urinsyre. I noen tilfeller har lave nivåer av urinsyre vært knyttet til utbruddet av multippel sklerose.

Andre årsaker

Visse dysfunksjoner i kroppen kan føre til lave urinsyre. Leversykdom, kan enkelte former for kreft og Wilsons sykdom (en lidelse i forbindelse med kobber som kan påvirke hjernen, nyrene og leveren) føre til en redusert forekomst av urinsyre. En mangel på tilstrekkelig protein i kosten kan også bidra til denne tilstanden, som kan hormonell ubalanse som SIADH, et syndrom som forårsaker oppbygging av store mengder væske i legemet.

Betydningen av lav urinsyre

Disponering av urinsyre håndteres normalt av nyrene og leveren. Urinsyre er derfor gått ut av kroppen gjennom avfall (oftest i urinen). Høye nivåer av urinsyre kan føre til oppsamling av urat krystaller i renale organer, så vel som i leddene i kroppen, noe som kan føre til nyrestein og leversykdom, så vel som artritt og gikt. Lavere urinsyre, derfor kan bli sett på som en positiv prognose i forhold til utbruddet av disse forholdene.

Negative Diagnoser

Diabetes har angivelig blitt koblet med lave nivåer av serum urinsyre (urinsyre i blodet plasma). Ifølge US National Library of Medicine, har det også vært studier som indikerer lave nivåer av urinsyre kan bidra til død hos noen pasienter som gjennomgår dialysebehandling. Parkinsons sykdom har også vært knyttet til lave nivåer av urinsyre i en studie gjort av American Journal of Nephrology som sammenlignet pasienter både med og uten denne lidelsen, ved hjelp av faktorer av kroppsmasse, kosttilskudd forbruk og serum urinsyre.

Behandling

Gikt og leddgikt er to av de mest vanlige plager som behandling fokuserer på å kontrollere urinsyre i kroppen. Generelt er kost endringer og mosjon indikert for å senke urinsyrenivåer for å hindre økningen av urat krystallinsk oppbygging som fører til disse ledd lidelser. Senket inntak av sukker og salt er anbefalt, sammen med som omfatter urt krydder (basilikum, merian, oregano) og øke inntaket av brun ris og fullkornsprodukter.

Hva er årsakene til lav HCG?

Ifølge American Pregnancy Association, humant choriongonadotropin (hCG) nivåer doble hver to til tre dager i omtrent 85 prosent av friske svangerskap. Selv lave hCG-nivåer under svangerskapet kan indikere et problem, kan de også være helt normalt.

Graviditet Hormone

Humant choriongonadotropin er et hormon som produseres i løpet av svangerskapet som sikrer en kvinnes kropp fortsetter å produsere progesteron etter fosteret implantater i hennes livmor fôr. En blodprøve kan påvise hCG om 11 dager etter unnfangelsen.

Problemer

Lave hCG nivåer under graviditet kan oppstå som et resultat av en spontanabort, en graviditet utenfor livmoren (implantasjon av fosteret på et sted utenfor livmoren) eller en blighted ovum (unnlatelse av embryoet å utvikle etter implantasjon).

Hensynet

HCG nivåer kan være skjev som et resultat av en feilberegning av babyens gestasjonsalder.

Advarsel

Plutselig lave nivåer av hCG ledsaget av kramper, vaginal spotting eller blødning, eller lave nivåer som oppleves av en kvinne med aa historie spontanaborter, er ofte et tegn på alvorlige graviditet problemer under tidlig svangerskap.

Diagnose

Hvis en rutinemessig test viser lave nivåer av hCG, vil en fødselslege eller jordmor vanligvis sjekker morens nivåene minst en gang i løpet av de følgende 48 til 72 timer. Hvis hennes nivåene er fortsatt lav, kan legen utføre en ultralyd.

Årsaker til lav Spermiemotilitet

Årsaker til lav Spermiemotilitet


Den ledende årsaken til mannlig infertilitet, lav sperm motilitet er forårsaket når sperm har problemer med å svømme frem og trenge inn i egget. Når færre enn åtte millioner sædceller har normal bevegelighet, anses dette som lav sperm motilitet. Flere ting kan påvirke sperm evne til å svømme riktig, slik som ernæringsmessige problemer, helseproblemer og atferd som reduserer sperm motilitet.

Ernæring

En godt balansert kosthold kan påvirke hele kroppen; fruktbarhet er ikke annerledes. Vitaminmangel (vitamin C, selen, sink og folat, spesielt) kan føre til lav motilitet. Vitamin C bidrar til å holde sperm ikke henger sammen. Vitaminer B12 og E kan også øke sperm aktivitet. Spise sunt eller organisk kan redusere inntaket av kjemiske stoffer eller konserveringsmidler.

Helse

Seksuelt overførbare sykdommer, slik som Chlamydia, kan redusere fertiliteten med 33% på grunn av antistoffer som er produsert av sykdommen. Noen hormonelle lidelser, som hypotyroidisme, kan føre til at kroppen produserer lav kvalitet spermier med dårlig bevegelighet. Anabole steroider er svært ødeleggende for mannlig fruktbarhet, og sigaretter, alkohol og marihuana har også en negativ innvirkning på motilitet.

Atferd

Noen idretter, som terrengsykling, kan redusere sperm produksjon og hemme sperm mobilitet (på grunn av impounding skade på testiklene og pungen). Kjøring i lange perioder, badestamper eller arbeider med varme kan skade sperm motilitet.

Vanlige årsaker til mannlig infertilitet

Grunnleggende

Infertilitet er ikke bare en kvinners helse problemet. Ifølge American Society for Reproductive Medicine, mannlige faktorer og kvinnelige faktorer bidrar omtrent jevnt fordelt til infertilitet. I om lag en tredel av ufruktbarhet tilfeller er problemet ukjent eller er et produkt av begge parter.

Så hva er de vanligste årsakene til mannlig infertilitet? Det enkle svaret er lav sædkvalitet, eller ikke nok sædceller i sæden. Fysiske årsaker eller livsstil forårsaker både kan redegjøre for lav sædkvalitet.

Fysiske årsaker

Noen sjeldne genetiske tilstander kan forårsake menn til å ikke produsere sperm, eller for å produsere så få sperm de ikke klarer å befrukte et egg. Svært sjelden er noen menn er født uten sædlederen, eller røret som frakter sæd til penis. Men genetiske og anatomiske forhold er ikke vanlig.

En mer vanlig fysisk årsak er variocoele. Leger ved Cornell Institute for Reproductive Medicine sier at variocoele er den vanligste fysiske årsaken til mannlig infertilitet. Variocoele ligner åreknuter i bena, men forstørret årer er plassert i pungen. Blod samler og bassenger i forstørret årer og sperm produksjon senkes. Kirurgiske behandlinger er tilgjengelig for variocoele.

Andre fysiske årsaker til mannlig infertilitet inkluderer hormon ubalanser, seksuelt overførbare sykdommer, prostataproblemer og fysisk-atferdsmessige problemer som erektil dysfunksjon og tidlig utløsning.

Livsstil årsaker

En av de mest studerte livsstil årsaker til mannlig infertilitet er røyking. Røyking har vist seg å redusere antall spermier og mobilitet. Mobilitet refererer til sperm evne til å reise gjennom livmoren til egget. Langvarig alkoholbruk og rekreasjonsbruk av narkotika har også vist seg å bidra til mannlig infertilitet.

Heat er en annen vanlig årsak til lav sædkvalitet. Når pungen er for varmt, eller for nær kroppen, er sperm produksjon reduseres. Menn som prøver å bli gravide blir ofte fortalt å bytte fra truser til boksere, fordi trange bukser og undertøy kan redusere sædkvalitet.

Noen aktiviteter kan redusere sædkvalitet ved å senke testosteron. Det kan ikke virke innlysende, men fører en høy-stress livsstil eller trener overdrevent kan endre kroppens hormonelle balanse nok til å påvirke sædproduksjonen. Selv en vitamin C-mangel kan bidra til lav sædkvalitet.

Enten årsaken er fysisk eller livsstil, kan mannlig faktor ufruktbarhet bli behandlet. En sædanalyse er første skritt mot å finne at behandling.

Hva er årsakene til lav IgG og IgM?

Hva er årsakene til lav IgG og IgM?


Immunoglobuliner, også kalt antistoffer, frembringes av kroppens immunsystem. Disse antistoffene angripe kreftcellene og fremmede patogener, slik som bakterier, viruser og sopp. Den immunglobuliner LGG og LGM er to av kroppens fem primære antistofftyper. Det er en rekke mulige årsaker til lave nivåer av disse immunoglobuliner, så vel som tallrike faktorer som er assosiert med reduserte nivåer.

Immunoglobulin G (LGG)

Immunoglobulin G (LGG) er det minste antistoff i immunsystemet. Antistoffet er også den mest tallrike, bestående av 75-80 prosent av kroppens immunglobuliner. Den LGG antistoff er viktig for å bekjempe bakterielle og virale infeksjoner, og finnes over hele blodsystemet. Denne immunoglobulin er den eneste antistoff i stand til å krysse placenta under graviditet.

Immunoglobulin M (LGM)

Immunoglobulin M (LGM) er den største antistoff produsert av kroppens immunsystem. Dette antistoff er funnet i både blod og lymfe væske, omfattende 5 til 10 prosent av kroppens antistoffer. Den LGM antistoff er den første immunglobulin produsert i respons til en infeksjon. Antistoffet fører også til andre immunsystem celler til å angripe patogener.

Årsaker til lav LGG

De fleste LGG manglene er et resultat av arvelige sykdommer. Lav LGG kan være forårsaket av makroglobulinemi, også referert til som hyper-LGM syndromer. Dette er en tilstand hvor høye nivåer av LGM forstyrre cellene som produserer LGG, hindre deres vekst. Andre årsaker inkluderer nephritic syndrom, noen typer leukemi og vanlig variabel immunsvikt. Forskning har også registrert flere andre mulige årsaker, inkludert X-bundet agammaglobulinemia, thymomas, stadium III-IV retinoblastom, forbigående hypogammaglobulinemi av barndom, og kombinerte immun mangler, slik som retikulære dysgenesis. Enkelte medikamenter kan også forårsake lav LGG, inkludert nonsteroidals, immunosuppresives og visse legemidler mot epilepsi, slik som phenytoins. Strålingsterapi er også en vanlig årsak til lav LGG. Flere faktorer har vært assosiert med reduserte nivåer av LGG, inkludert intens trening, overdreven fysisk stress, røyking, moderat alkoholbruk, feberkramper og aldring.

Årsaker til lav LGM

Lave nivåer av LGM kan være forårsaket av flere myelomo, visse typer leukemi og noen arvet typer immunsykdommer. Lav LGM kan også være forårsaket av selektiv immunoglobulin M (SlgM) mangel, en sjelden form for dysgammaglobulinemia. Årsakene SlgM mangel er ukjent, og ingen kobling til familiær arv er etablert. Sekundær SlgM mangel er den mest vanlige form, og det har vært forbundet med en rekke forhold. En slik tilstand er ondartede svulster, som for eksempel klarcellet sarkom, Bloom syndrom og promyeloctic leukemi. En annen betingelse er forbundet autoimmune sykdommer, slik som reumatoid artritt, Hashimotos tyreoiditt, systemisk lupus erythematosus, og autoimmun hemolytisk anemi. Infeksjoner som Brucella, og immunsuppressive midler, kan også produsere sekundær SlgM mangel. Foreninger har også blitt bemerket med gastrointestinale lidelser, inkludert Crohns sykdom, kronisk diaré, lymfoid nodulær hyperplasi, Whipple sykdom og splenomegali.

Årsaker til Low-Level Testosteron

Testosteron er et vanlig stoff som produseres av testiklene og skaper de sekundære kjønnskarakteristika hos menn. Low-level testosteron kan produsere mange problemer i den mannlige kroppen. Noen av symptomer på mangel på dette hormonet omfatter irritabilitet, tretthet og redusert libido. Det er flere årsaker til lav testosteron som kan bebreides for disse symptomene. Dette er viktig å vite før du kan søke behandling.

Medisiner bivirkninger

Visse medisiner kan forårsake testosteronnivå til å avta som en bivirkning. De gjør dette ved enten å forårsake skade på karsystemet, endokrine system eller nerver. Noen av disse typene narkotika inkluderer beroligende midler, antidepressiva og antihypertensiva.

Testikkel dysfunksjon

En annen hovedårsak til lavt testosteronnivå er testikkel dysfunksjon. Dette er vanligvis forårsaket av skade eller skade som er påført testiklene. Hvis dette området er skadet, testiklene er sannsynlig å slutte å produsere testosteron helt, noe som kan dramatisk redusere nivåene i kroppen din som helhet.

Forhøyet kortisolnivå

Kortisol er en adrenal hormon. Når nivåene av kortisol er forhøyet i kroppen, kan det samlede nivå av testosteron i kroppen reduseres drastisk.

Medfødte problemer og sykdom

Noen ganger kan du bli født med forhold som forårsaker lavt testosteron. Noen av disse forholdene omfatter misdannelse i testiklene og et naturlig lavt hormonnivå. Noen operasjoner og sykdommer kan føre til denne hormonelle skift så vel som kreft, visse infeksjoner og til og med hodeskader.

Livsstilsproblemer

Hvordan du velger å leve livet ditt har betydning for hvor mye testosteron kroppen produserer også. Alkoholisme, røyking, lever et stillesittende liv og spise en diett høy i fett og kolesterol kan føre til skade på binyrene, hypofysen eller seksuelle kjertler, noe som resulterer i et lavere testosteronnivå.

Hva er årsakene til lav Kreatin Protein?

Hva er årsakene til lav Kreatin Protein?


Kreatinfosfat er brutt ned i kroppen og produserer kreatinin. Kreatinin gjør energi i kroppen. Man kan sjekke sin kreatinin nivå ved å ha sin urin eller blod testet for det. Den kreatinin nivået er en indikator på nyre helse.

Lav Protein

En årsak til lav kreatin protein er en diett med lavt protein. Det er viktig å inkludere mat som er høy i protein for å holde nivået høyt. Disse matvarer kan inneholde svinekjøtt, tunfisk, biff, nøtter og fisk. Alle som har spørsmål om hva slags mat inneholder store mengder protein bør søke lege.

Skade

Når en person skader en muskel, kan det heve kreatinin nivåer i kroppen. Dette vil i sin tur øke muskelmasse. Når muskelmasse avtar i kroppen, kan kreatinin reduseres også. Kreatin protein nivåer har en tendens til å være høyere hos menn på grunn av testosteron.

Graviditet

Graviditet er en annen årsak til lave kreatin protein nivåer. Når et foster utvikler seg i en kvinne, er de næringsstoffene som sendes til babyen gjennom navlestrengen. Fordi kroppen går gjennom ekstreme forandringer i løpet av denne tiden, gravide kvinner har en tendens til å ha mindre kreatin fosfat. Denne reduksjonen i fosfat senker nivået av kreatinin protein.

Liver Disease

Leveren produserer hjelper kreatin i kroppen. Når orgelet ikke fungerer som den skal (for eksempel under leversykdom), kan det hende at kroppen ikke produserer nok kreatin og nivåene kan være lav. Leversykdom kan føre til redusert muskelmasse i kroppen også.

Advarsel

Hvis du mistenker at du har lavt kreatin protein, oppsøk profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart. Legen kan være i stand til å gi riktig diagnose og behandling.

Informasjon

Kreatinin er biprodukt av kreatinfosfat. Kreatinin utskilles ved personens nyrer. Dette er grunnen til kreatinin blir brukt som en indikator på nyre helse i det menneskelige legeme. Normale nyrer skal produsere normale kreatinin nivåer daglig. De eneste normale endringer kan oppstå når personen er å spise en diett høy på protein. Den muskelmasse har en tendens til å avta med alderen på grunn av lave kreatin protein nivåer.

Sykdommer

Når kreatinin-nivåene er lave i kroppen, kan det være et tegn på at en sykdom som er til stede og å skade legemet. Disse sykdommene kan betydelig redusere muskelmasse av kroppen. Dette kan resultere i nedsatt funksjonsevne som muskeldystrofi. Dette betyr at personens musklene vil føle svak og kan være vanskelig å bevege.

Årsaker til Degenerative Disc Disease hos unge menn

Hva er det?

Degenerative plate sykdom er faktisk en form for leddgikt i ryggen. Det fører til ryggsmerter, noe som er årsaken til ca 23 prosent av skolefravær. Mens andre ting føre til ryggsmerter, som følelsesmessig stress, degenerative plate sykdom som årsak til lav rygg og ben smerter er hyppigere hos barn enn en gang trodde. Det oppstår når vann og proteininnholdet av endringene skål og platen blir tynnere og derfor mer pålitelig. Et annet navn for degenerative plate sykdom er spondylose. På en MR, viser det seg som en forsnevring av rommet mellom platene. Det begynner vanligvis tidligere hos menn enn kvinner.

Genetikk

En tendens mot degenerative plate sykdom er genetisk. En studie gjort av Yoshiharu Kawaguchi, MD, PhD, Masahiko Kanamori, MD, PhD, Hirokazu Ishihara, MD, PhD, Kazuo Ohmori, MD, PhD, Hisao Matsui, MD, PhD og Tomoatsu Kimura, MD, PhD kalt "The Association of Lumbar Disc Disease med vitamin-D Receptor Gene Polymorphism "fant at de med en vitamin D reseptor genet av en spesifikk form hadde mer frekvens i platen degenerasjon.

Røyking

Hvis du røyker, det bremser blodsirkulasjonen og gjør at levering av byggevarer til ryggraden å bremse. Det er en sammenheng mellom røyking og de med kroniske korsryggsmerter. Fordi røyking avbryter flyten av blod for å holde platene sunt, de fleste leger anbefaler at personer med korsryggsmerter eller plate degenerasjon slutte å røyke.

Posture

Dårlig holdning er en årsak til degenerative plate sykdom hos unge menn. Feil holdning legger press på noen av platene ujevnt og årsaker angre stress, noe som resulterer i brudd og degenerasjon. Både stående og sittende stilling er viktig fordi hver type påvirker ulike områder av plater.

Liten Men Hyppig Trauma

En ting leger tror forårsaker degenerative plate sykdom og hyppige små gjentatte skader på et bestemt område. Skadene kan ikke føre til en stor mengde av smerte, men etter en stund, skaper bein spurs på bein, noe som fører til smerte. Et spesielt eksempel er vektløfting. Små traumer i ryggraden og nakken som ofte går ubemerket forårsaker endringer i ryggraden og utbruddet av leddgikt tilstand. De mindre tårer og overgrep gikk ubemerket hen på den tiden, men deres gjentatte mønster skapt problemet.

Fluorose

Overflødig fluor i kroppen fører til en tilstand som kalles fluorose. Denne tilstanden fører til endringer i ryggraden og plater, som så ligner degenerative plate sykdom. De fleste leger ikke diagnostisere det som skjelett fluorose men degenerative plate sykdom. Årsak til tilstanden er fra det overskytende inntak av fluor. Vanligvis har denne tilstanden medfølgende dental fluorose, som forårsaker brune spraglete tenner.

Hva er årsakene til lav Blood Oxygen Level?

Hypoksemi, eller hypoksi, er den medisinske betegnelsen på et lavt oksygennivå. Denne tilstanden kan være preget av pustebesvær og redusert arbeidskapasitet, med trøtthet oppstår raskt etter fysisk anstrengelse. Lære om årsakene til en lav blod oksygen nivå kan hjelpe deg til å forstå hvordan denne tilstanden blir diagnostisert og behandlet.

Betydning

Lave blodoksygennivået er viktig fordi kroppens celler er avhengige av oksygen for riktig funksjon. Når oksygennivået er redusert, kan cellene ikke fungere som normalt. Vev kan også bli ødelagt som følge av mangel på oksygen. Flere årsaker til lav blodoksygennivå kan være livstruende. Når årsaken til hypoksemi er identifisert, bør den behandles for å sikre at vevsskade og mer alvorlige konsekvenser ikke forekommer.

Årsaker

Lave blodoksygennivået er oftest forårsaket av forhold som påvirker lungene og hjertet. The Mayo Clinic rapporterer at luftveislidelser som bidrar til hypoxemia inkluderer luftveisobstruksjon, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), emfysem, interstitiell lungesykdom, lungebetennelse og blodpropper i lungene. Hjerte årsaker til lav blodoksygennivå inkluderer lav minuttvolum og fødselsskader i hjertet. Andre årsaker til hypoksemi som anemi, sjokk, søvnapné og bor eller besøker områder med store høyder.

Diagnose

Hypoksemi kan bli diagnostisert med en arteriell blodgasstest eller bruk av et pulsoksymeter. Arteriell blodgasstesting innebærer å ta en blodprøve fra en arterie. Prøven blir analysert for å bestemme konsentrasjonen av oksygen og karbondioksid til stede. Pulsoksimetre er medisinske enheter som måler konsentrasjonen av oksygen i blodet. Hvis nivået av oksygen i blodet er lav, kan ytterligere testing være nødvendig for å bestemme årsaken til den hypoksemi. Computertomografi (CT) skanning og magnetic resonance imaging (MRI) kan brukes til å diagnostisere hjerte og lungelidelser som kan forårsake hypoksemi. Spesialiserte tester som lungefunksjonen testing, EKG og ekkokardiografi kan også brukes til å sjekke strukturen og funksjonen av hjertet eller lungene.

Behandling

Oksygenbehandling anvendes for å øke mengden av oksygen i blodet og lungene. Dette reduserer symptomene forbundet med lave blodoksygennivåer. Bærbare oksygen tanker gjør det mulig å motta denne behandlingen hjemme i stedet for på sykehuset. The University of Michigan Health System viser at oksygengassflasker, oksygenkonsentratorer og flytende oksygen enheter kan brukes til å administrere oksygen til pasienter med lav blodoksygennivå. Behandle den underliggende årsaken til hypoksemi kan bidra til å forhindre lavt blod oksygen nivå oppstår konsekvent.

Risiko

Lengre perioder med lav blodoksygennivå kan være svært alvorlig. I tillegg til vevsskade, hypoksemi kan forårsake livstruende komplikasjoner. Geoff Bellingan, seniorforeleser ved Senter for Respiratory Forskning ved Rayne Institute i London, melder at lave blodoksygennivå føre til en betennelsesreaksjon i kroppen. Dette resulterer i lekkasjer i de små blodårene som kalles kapillærer. Hvis hypoxemia vedvarer, kan fatale lunge eller hjertekomplikasjoner oppstår.

Årsaker til lavt antall blodplater Levels

Ifølge Mayo Clinic, den medisinske termen for lavt antall blodplater er trombocytopeni. Blodplater utfører en viktig rolle ved blodkoagulering, og de bindes sammen for å plugge hullene i blodkarene for å stoppe blodtapet. Det er varierende symptomer og en rekke årsaker til trombocytopeni. Når diagnosen gjennom testing finnes det alternativer for behandling.

Symptomer

Blant de mest vanlige tegn og symptomer på lavt antall blodplater er enkle eller overdreven blåmerker, langvarig blødning fra sår og blod i urin eller avføring. Nese og tannkjøtt kan blø lett og kvinner vil ha uvanlig tung menstrual flow.

Årsaker

Det er flere årsaker til lav blodplatetall. En årsak er en redusert produksjon av blodplater. Benmargen produserer blodplater, og derfor eventuelle benmargs problemer kan senke blodplatetall. Anemi, leukemi og virusinfeksjoner som HIV kan redusere blodplatetall. Det kan også være en økt nedbrytning av blodplater som forårsaker den lave teller. Autoimmune sykdommer så som lupus og blodforgiftning fra en bakteriell infeksjon kan sammenbrudd blodplater og føre til redusert blodplatenivå. Blodplater blir fanget i milten, en tilstand som kalles miltsekvestrering, kan føre til redusert blodplatenivå også.

Søker Medical Help

Snakk med legen din som kan riktig diagnostisere trombocytopeni. Lett blåmerker eller utslett av pin punkt røde flekker bør diskuteres med legen din slik at han kan utføre riktig test for lavt antall blodplater.

Test

En enkel blodprøve er alt som trengs for å diagnostisere lave blodplatenivåer. Når det blir oppdaget legen din kan utføre nødvendige tester for å diagnostisere den underliggende årsaken til de lave nivåene. En fullstendig urinanalyse og fysisk undersøkelse vil bli utført for å bidra til å finne årsaken til de lave nivåer.

Behandlinger

Behandlinger varierer avhengig av årsaken til trombocytopeni. Trombocytopeni er behandlet med den passende medikamenter eller kirurgi for visse situasjoner. Steroider kan benyttes for å bremse nedbrytningen av blodplater og noen medikamenter, for eksempel heparin, kan bli avbrutt på grunn av muligheten for å påvirke blodplatetall. Ifølge Siamak Nabili, MD, MPH, når nivåene er redusert på grunn miltsekvestrering, kan det være nødvendig å foreta operativ fjerning av milten. For noen kan lav blodplatenivåer håndteres med livsstilsendringer. Begrense forbruket av alkohol og aspirin samt prøve å begrense aktiviteter som forlater deg i fare for skader og blødninger.

Hva er årsaken til lav HDL kolesterol?

Den helsebevisste vet at lave nivåer av "dårlig" LDL kolesterol og høye nivåer av "gode" HDL kolesterol er viktig for hjertehelsen. Hvis du noen gang har vært til legen og fått beskjed om at det samlede kolesterol var OK, men at HDL nivået var for lavt, kan du lurer på hvordan det skjedde. Her er noen vanlige årsaker til lav HDL kolesterol.

Kjønn

Menn har en tendens til å ha lavere HDL nivå enn kvinner. En god HDL lesing hos menn er 40 eller over, mens en god HDL nivå for kvinner er 50 år eller eldre.

Arvelighet

Ifølge National Institutes of Health, en viktig faktor i HDL-nivåer og generelle kolesterol er arvelighet. Hvis foreldrene dine hadde lav HDL, har du sannsynligvis arvet samme tendens.

Vekt

Økende vekt er assosiert med lavere HDL-nivå, og å miste vekt har en tendens til å øke HDL nivå.

Mangel på mosjon

Stillesittende livsstil er assosiert med lave nivåer av HDL, og regelmessig intens aerobic aktivitet øker HDL.

Livsstil

Ifølge American Family Lege og andre medisinske kilder, er røyking tobakk forbundet med lav HDL.

Diett

Spise en diett høy i mettet fett og lite løselig fiber kan bidra til lavt HDL kolesterol målinger.

Hva er årsakene til lav uteroplacental Perfusjons?

Hva er årsakene til lav uteroplacental Perfusjons?


Føtal blodgjennomstrømning, eller perfusjon, er et tegn på fosterets helse. Placentafunksjon blodstrømmen direkte påvirker blodstrømmen gjennom navlestrengen og derfor babyen. Alt som påvirker mødre blodtrykk vil påvirke blodstrømmen mellom livmoren og morkaken.

Fysiologiske årsaker

Emosjonell og fysisk stress, høyt blodtrykk, diabetes, nyresykdom og forlenget svangerskap er alle mulige årsaker til lav uteroplacental perfusjon. Sammentrekninger kan også ha en negativ effekt på føtal blodgjennomstrømning fordi de begrenser blodtilførselen til livmoren. Spør legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Generelle Årsaker

Nikotin, anestesi, medisiner som brukes for å kontrollere blodtrykket og noen medisiner som brukes for å indusere arbeidskraft kan alle forårsake lav uteroplacental perfusjon. Gravide kvinner bør snakke med legen sin for å diskutere risiko og nytte av å bruke disse medikamentene.

Måling Blood Flow

Leger vil bruke følgende beregning for å bestemme placentafunksjon: Livmor arterietrykk minus livmor vaskulær press delt livmor vaskulær motstand. Du bør snakke med legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer angående din helse og helsen til det ufødte barnet.

Hva er årsakene til lav selvtillit?

Lave nivåer av selvtillit kan la deg følelsen ineffektive i mange områder av livet ditt. Dine karriere, familie, kjærlighet relasjoner og vennskap kan lide hvis du har lav selvtillit. Ifølge forfatteren Robert Anthony i sin bok, "The Ultimate Secrets of Total selvtillit tillit," lav selvtillit kan føre til at du ser til andre for lykke stedet for å se til deg selv og stole på dine egne styrker og evner.

Oppdragelse

Din oppdragelse kan ha en dramatisk innvirkning på ditt nivå av selvtillit. For eksempel, hvis foreldrene dine ikke prise deg når du utførte det bra på skolen eller andre aktiviteter, kan du ha lav selvtillit og liten tillit til egne evner. I mer ekstreme tilfeller kan foreldrene dine har vært likegyldig til deg, ikke reagerer positivt eller negativt til noe du gjorde eller dyktig. På den annen side, noen foreldre satt sine forventning nivåer for høy, og hvis du ikke var i stand til å leve opp til sine forventninger, kan du sitte igjen med en følelse av å være utilstrekkelig eller inkompetent, noe som kan vedvare inn i voksen alder. Andre foreldre årsaker til lav selvtillit inkluderer fysiske, mentale og emosjonelle overgrep. Ifølge forfatteren Anthony, uavhengig av hvilken grunn, kan det hende du har arvet et sett av selvødeleggende begreper, holdninger og verdier fra dine foreldre som ble permanent inngrodd i din psyke.

Relasjoner

Som du vokste opp, kan dine relasjoner med andre har produsert en følelse av lav selvtillit som fortsetter å vedvare i dag. For eksempel, hvis du hadde en sensitiv karakter, og ble ertet eller mobbet av andre barn i skolen, kan du utvikle tro at du var en eller annen måte fortjener denne atferden. Resultatene i skolen har også en innvirkning på din selvtillit. Ifølge Anthony, negative kommentarer fra lærere, ytelse på IQ og andre standardiserte tester og generell skolas ytelsen kan ha forlatt deg med følelsen av utilstrekkelighet, manglende evne og generell lav selvtillit. Som voksen kan dine relasjoner med venner og romantiske partnere også bidra til utholdenhet av lav selvtillit. I tillegg kan misbruk i romantiske relasjoner, vennskap eller arbeid relasjoner la deg følelsen maktesløse eller utsatt og forårsake lave selvtillit nivåer.

Samfunn

Samfunnsmessig press til å vises på en bestemt måte, har en viss livsstil eller spille en viss rolle kan føre til at du opplever lav selvtillit. For eksempel kan du sliter med vekten din eller andre spørsmål knyttet til ditt utseende gjennom hele livet i et forsøk på å tilpasse seg visse samfunnsmessige standarder. Ifølge Help Guide, samfunnsmessige forventninger til skjønnhet, ungdom og tynnhet er også en viktig medvirkende faktor til lav selvfølelse og depresjon, og spesielt depresjon hos kvinner.

Årsaker til Feet & Leg Hevelse

Hevelse i bena og føttene kan være smertefullt og gjøre det vanskelig for deg å få skoene dine på, flytte rundt eller bo i en stilling i lengre tid. Hvis hevelse i leggen eller foten er ledsaget av symptomer som feber eller smerte, eller plutselig blir verre, kan rask medisinsk evaluering være nødvendig. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsaker til hevelse i bena og føttene inkluderer medisinske tilstander og visse livsstilsfaktorer.

Livsstil

Hvis din livsstil innebærer hyppige reiser med fly eller bil eller langvarig stående, eller du er overvektig, kan disse faktorene føre til eller forverre eksisterende hevelse i leggen eller foten.

Medisinske tilstander

Hevelse i leggen og foten kan være forårsaket av medisinske tilstander som åreknuter, legg infeksjoner, underernæring, graviditet, nyresvikt eller blodpropp, som kan være livstruende.

Medisiner

Tar visse typer medisiner kan føre til hevelse i bena og føttene, inkludert hormonterapi og hormonell prevensjon, kalsiumkanalblokkere, antidepressiva og syntetiske steroider.

Komplikasjoner

Hevelse i leggen eller foten som er venstre ubehandlet kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner inkludert vev død som kan føre til behov for amputasjon.

Forebygging / løsning

Omsorg for deg selv ved å heve bena over brystet mens du hviler, stretching og beveger bena og spise en lav salt diett kan forhindre hevelse i leggen eller foten blir verre.

Advarsel

Dersom hevelsen i bena og føtter er ledsaget av feber, hevelse andre steder i kroppen, magesmerter eller manglende urin, eller plutselig blir verre, kan akuttbehandling være nødvendig for å forebygge livstruende komplikasjoner.

Årsaker til Benign essensiell tremor

Årsaker til Benign essensiell tremor


Benign essensiell tremor, ofte kalt bare essensiell tremor (ET), er en nerve lidelse preget av ukontrollerbare skjelvinger, eller risting, i ulike deler av kroppen. Området er mest berørt er hendene, men noen individer opplever skjelvinger i deres armer, hode, hake, tunge og strupehodet. De nedre deler av kroppen er sjelden berørt av denne lidelsen. Selv benign essensiell tremor ikke er en livstruende tilstand, kan det påvirke en lidende evne til å ivareta daglige aktiviteter, som å kle på, skriving, pusse tenner, drikke og spise.

Thalamus Feil

Medisinsk forskning har ikke vært i stand til å fastslå den eksakte årsaken til benign essensiell tremor, men mange forskere mener at ukontrollerbar risting kan være forårsaket av unormal hjerneaktivitet i thalamus. Thalamus ligger dypt inne i hjernen under storhjernen. Dens primære funksjon er å behandle og videresende sensorisk informasjon til utvalgte områder i hjernebarken. Noe av informasjonen den håndterer gjelder muskelaktivitet og koordinering. Benign essensiell tremor kan være et resultat av thalamus sender feil informasjon til hjernebarken.

Genetikk

Medisinske forskere har fastslått at ca halvparten av alle godartede essensiell tremor tilfellene er forårsaket av annen form av genetisk mutasjon som er referert til som en familiær tremor. ET er ansett som en autosomal dominant lidelse, noe som betyr at bare en av foreldrene må passere på det defekte genet er ansvarlig for denne medisinske tilstanden. En person med en forelder som besitter den genetiske mutasjonen har opp til 50 prosent sjanse for å arve genet er ansvarlig for skjelvinger, ikke alle personer med den genetiske mutasjonen faktisk opplever noen godartede essensiell tremor symptomer, imidlertid.

Andre faktorer

Alvorlighetsgraden av godartede essensielle rystelser kan bli verre hvis en lidende opplever følelsesmessig stress eller ekstrem tretthet, forbruker for mye koffein eller er utsatt for ekstremt høye eller lave temperaturer. Forekomst og alvorlighetsgrad av ET kan også variere i løpet av svangerskapet. ET pasienter bør unngå koffein og andre sentralstimulerende midler, får et minimum av sju timers søvn hver natt, trener regelmessig og bruker avspenningsteknikker. Benigne essensielle skjelvinger har en tendens til å forverre med alderen, selv om det ikke er en del av den naturlige aldringsprosess.

Diagnose

Det er ikke en spesifikk medisinsk test for godartede essensielle rystelser. Leger vanligvis diagnostisere ET ifølge en pasientens rapport av symptomer og en nevrologisk eksamen. Eksamen omfatter testing muskel reflekser, muskel tone og styrke, koordinasjon og holdning. Leger også prøve å utelukke andre mulige årsaker til ukontrollerbar risting, for eksempel overflødig koffein forbruk, en reaksjon på medisiner eller skjoldbrusk sykdom.

Behandling

De fleste pasienter som lider av mild benign essensiell tremor ikke gjennomgår noen form for behandling. Mer alvorlige tilfeller kan kreve en foreskrevet oral medisin for å redusere alvorlighetsgraden av rystelser. Noen vanlige medisiner foreskrevet for ET inkluderer betablokkere, anti-beslag medisiner eller beroligende midler. Botulinum toxin, eller botox, kan injeksjoner hjelpe enkeltpersoner som opplever ukontrollerbare skjelvinger i hodet eller strupehodet. Den mest vanlige kirurgiske alternativ er dyp hjernestimulasjon (DBS), som innebærer å implantere elektriske ledere direkte inn i thalamus. Voksne med essensielle tremor har rapportert at å drikke en liten mengde alkohol faktisk reduserer rystelser for en time eller to.

Hva er årsaken til lav kreatinin nivåer?

Hva er årsaken til lav kreatinin nivåer?


Serum kreatinin er en laboratorietest som utføres som en del av rutinemessige blodprøver og for å lette diagnose av nyresykdom, ikke supplement som brukes til å få muskler. Lave kreatinin-nivåer er et tegn på redusert muskelmasse, noe som kan være forårsaket av sykdom, svekkelse eller aldring.

Fakta om lav Kreatinin

Kreatinin er et nedbrytningsprodukt av kreatinfosfat, som brukes i den kontraksjon av skjelettmuskulatur. Produksjonen av kreatin er avhengig av muskelmassen; derfor baseline kreatin og kreatinin nivåer er høyere i større, mer muskuløse folk enn i mindre folk eller de uten mye muskler.

Lave kreatinin nivåer og nyre helse

Kreatinin utskilles via nyrene og nivået i blodet er ansett som en indikator på nyre helse. Med normal nyrefunksjon, bør blod kreatinin nivået være konstant fra dag til dag. Svært små økninger kan oppstå etter en høy-protein måltid.

Årsaker til Unormale kreatinin nivåer

Økt blod kreatinin er vanligvis på grunn av problemer med nyrefunksjonen. Økt nedbrytning av eller skade på muskel vil også heve kreatinin nivå, så vil økninger i muskelmasse. Redusert blod kreatinin er forårsaket av redusert muskelmasse.

Sykdommer knyttet til lav kreatinin nivåer

Lav kreatinin kan være et tegn på visse sykdommer som årsak redusert muskelmasse, inkludert myasthenia gravis og muskeldystrofi. Disse pasientene vil presentere med svakhet, muskelsvinn, og andre symptomer i tillegg til de unormale blodverdier.

Svekkelse og Low kreatinin nivåer

Muskler bli svekket når de ikke brukes, og som muskelmasse reduseres, vil kreatinin nivåer falle. Dette kan skje med en svekket pasient, spesielt noen som har mistet muskel tone blir sengeliggende eller innlagt på sykehus.

Alder og lav Kreatinin

Eldre mennesker kan ha en lavere kreatinin nivå, som muskelmasse har en tendens til å avta med alderen. Små barn har også en normal kreatinin nivå som er lavere enn den for voksne.

Årsaker til Kaliummangel

Kalium er en elektrolytt det kroppen trenger for å utføre elektriske funksjoner som regulerer stoffskiftet og hjerte-og nervesystemet. Mineralet er også viktig fordi det holder kroppens syre-base nivåer balansert. Kaliummangel kan forstyrre riktig funksjon av organer, muskler og celler. Det er flere årsaker til underskuddet.

Dårlig kosthold

En diett fattig på kalium kan bidra til en mangel i kroppen din. Lengre perioder med lav kalium i kosten kan skape hypokalemi, en tilstand der til tross for hva du spiser, kroppen er ikke i stand til å opprettholde nødvendige daglige kaliumnivå. Tilstanden kan føre til tretthet, hukommelsestap, angst og søvnløshet. De fleste naturlige matvarer inneholder selv en liten mengde av kalium; imidlertid visse matvarer som for eksempel frukt, grønnsaker, melk og noen kjøtt har høye prosenter av mineralet. Spist i balanse, disse matvarene hindre kaliumnivået blir for lavt eller for høyt. For å unngå hypokalemi og andre helsemessige problemer relatert til kaliummangel, spise en balansert kosthold rikt på fisk, spesielt laks, torsk og flyndre. Soyaprodukter, brokkoli, tomater, bananer, aprikos og yoghurt er også gode mat stifter som hindrer kaliummangel. Forbruker mye lakris og skråtobakk som inneholder glycyrrhetinic syre kan forstyrre kroppens evne til å absorbere kalium.

Diuretika og Diaré

Vann piller eller diuretika spyle kalium ut av cellene. Forbruker diuretika anses å være en av de viktigste årsakene til hypokalemi. Dersom du tar vanndrivende, ta kontakt med din lege for å få blodet ditt kontrolleres for å sikre at kaliumnivået ikke har falt for lavt. Diaré eliminerer kalium og andre vitaminer og mineraler fra kroppen som er en grunn til at folk føler seg svak og utmattet mens de har tilstanden. Ved hjelp av avføringsmidler kan også redusere kaliumnivå.

Kidney Diseases

Nyre-relaterte sykdommer som Liddle, Bartter og Cushings syndrom svekke kroppens evne til å opprettholde tilstrekkelig kaliumnivå. Sykdommene er vanligvis på grunn av genetikk og ofte begynner i barndommen. Blodprøver og nyre biopsier kan avsløre sykdommen. Hvis du har opplevd nyresvikt og er på dialyse, bør du rådføre deg med lege før du øker kalium inntak så høye nivåer av kalium kan ha en negativ innvirkning på nyrene.

Medisinering

Foruten diuretika, som noen ganger brukes til å behandle høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk, medisiner som tiazid, natrium penicillin, kortikosteroider og adrenalin hormoner kan forstyrre kroppens evne til å absorbere kalium. Ioneutvekslende, medisiner ofte brukes til lavere kolesterol og insulin, kan også føre til kaliummangel.

Betraktninger

Ubalanserte nivåer av kalium kan føre til alvorlige helsemessige forhold. Spiseforstyrrelser som anorexia nervosa og bulimi force vitaminer og mineraler ut av kroppen og kan bidra til kaliummangel. Overdreven utendørs trening, spesielt i de varmeste tider av dagen, får deg til å svette voldsomt. Kombinert, de to gjør det vanskelig for kroppen å opprettholde sunne nivåer av kalium. For å motvirke tap, bør du vurdere å trene innendørs eller under tidlig morgenen eller kvelden, og drikke rikelig med væske som inneholder vitaminer og mineraler.

Årsaker til hypovolemi

Hypovolemia er en tilstand der det er et redusert volum av plasma i blod. Symptomer inkluderer takykardi (hjerteslag raskere enn 100 slag per minutt), besvimelse, tap av bevissthet, hypotensjon (lavt blodtrykk), rask pust, forvirring / endret mental tilstand og en nedgang i produksjonen av urin. Det er flere årsaker til hypovolemi.

Medisinske årsaker

Hypovolemia kan være forårsaket av medisinske tilstander som ekstrem vekttap, blødning, oppkast, marasme (en type av underernæring som er kjennetegnet ved ekstrem mangel på begge kalorier og protein), dehydrering, heteslag, proteinenergifeilernæring (tegnes ved mangel på tilstrekkelig protein inntak for å dekke kroppens metabolske behov og krav, kan være forårsaket av mangel på inntak, dårlig kvalitet på protein inntak eller økt etterspørsel på grunn av andre sykdommer), kraftig oppkast og peritonitt (når slimhinnen i bukhulen blir betent).

Forårsaket av en annen tilstand

Flere medisinske tilstander liste hypovolemi som en komplikasjon av det primære tilstand, inkludert naken brimcap forgiftning, pseudohypoaldosteronism og Lassa feber. Naked brimcaps er en type sopp. De er vanligvis brun, dekket av små hår og bli slimete når det er vått. De vokser i naturen og er giftige i tilstrekkelige mengder. Pseudohypoaldosteronism beskriver en gruppe av medisinske lidelser hvor nyrene ikke er i stand til å reagere på aldosteron, noe som resulterer i betydelige elektrolyttubalanse. Lassa feber er en smittsom virussykdom av Vest-Afrika.

Andre årsaker

Andre årsaker til hypovolemi inkluderer overdrevent alkoholforbruk, overdreven svetting, vanndrivende bruk, blodgivning, bruk av vasodilatorer (Medisiner som utvider blodkar), bruk av ACE-hemmere (som slapp blodkar) og alvorlige brannskader (som kan føre til betydelige tap væske og ødem).

Hypovolemisk sjokk

Hypovolemisk sjokk er en nødssituasjon i hvilken hjertet er ute av stand til å pumpe tilstrekkelig blodtilførsel til resten av kroppen på grunn av alvorlige væske og blodtap. Det kan føre til potensielle organsvikt og er forårsaket av å miste 20% eller mer av din blodvolum. Dette kan være et resultat av blødning fra kutt eller skader eller indre blødninger. Volumet av blod som sirkulerer i kroppen din kan brått avta hvis du mister for mange kroppsvæsker. Dette kan skje med oppkast, diaré og brannskader. Symptomer inkluderer agitasjon, angst, rask pust, forvirring, klam hud, svakhet, redusert urinmengde, blek hud, tap av bevissthet og rask pust. Det er også relatert hypotensjon (lavt blodtrykk), lav kroppstemperatur og rask hjerterytme. Oppsøk lege umiddelbart.

Behandling

Behandlingstilbud for hypovolemi er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og inkluderer IV væsker, væsker gjennom munnen, oksygen, dopamin, adrenalin, trombolytika, blodoverføring og plasma transfusjon. Det er også flere medisiner som kan brukes som difenhydramin, dobutamin, H-2 blokkere, H-1 blokkere, B2 blokkere, kalsiumglukonat, albuterol, cimetidin, glucagons, nalokson, fenylefrin og norephinephrine.