Digidexo.com

still sykdom

Tegn og symptomer på Still sykdom

Fortsatt sykdom er et annet begrep for juvenil revmatoid artritt, den vanligste typen leddgikt hos barn. Sykdommen oppstår når kroppens immunsystem angriper ledd eller andre vev, forårsaker en rekke symptomer.

Typer Symptomer

Symptomer på Still sykdom inkluderer leddstivhet og smerter, begrenset bevegelse, varme eller hevelse i leddene, hinke, ryggsmerter, høy feber, utslett og hovne lymfeknuter. Noen pasienter med fortsatt sykdom også utvikle uveitt eller betennelse i øyet, forårsaker rødhet, smerter i øyet, smerter når man ser på lys og visjon endringer.

Time Frame

Symptomer på Fortsatt sykdom er mest sannsynlig å begynne før et barn når 16 år, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Typer

Polyartikulær Fortsatt sykdom forårsaker symptomer på mange forskjellige områder, inkludert armer, ben, kjeve og rygg, mens pauciarticular Stills sykdom forekommer bare i noen få ledd som hofter, knær eller ankler. Fortsatt systemisk sykdom er den type som mest sannsynlig vil forårsake utslett og feber.

Signs

En fysisk undersøkelse av en lege avslører ofte hevelse i lever, milt og lymfeknuter i barn som har Stills sykdom. Blodprøver noen ganger avslører en økt revmatoid faktor eller en forhøyet antinukleære antistoff panel.

Betraktninger

Symptomene på Stills sykdom etterligner andre forhold også, inkludert Lyme sykdom, revmatisk feber, bein infeksjoner eller sarkoidose, advarer det amerikanske National Library of Medicine.

Tegn og symptomer på Nash Disease

Tegn og symptomer på Nash Disease


NASH sykdom eller alkoholfri Steatohepatitis er beskrevet av National Digestive Diseases Information Clearing House som en stille sykdom. Uttrykket stille sykdom refererer til noen symptomer som typisk assosieres med NASH sykdom inntil den når et avansert stadium eller utvikler seg til en mer alvorlig tilstand som cirrhose i leveren.

Sykdom

Nettstedet leversykdom rapporterer de få tegn og symptomer på NASH sykdom er lik de som er forbundet med alkoholholdige fatty leversykdom. De to forholdene er så like at leversykdom nettstedet rapporterer en prøve tatt fra leveren må testes for å bestemme seg for en diagnose. NASH sykdom er ikke forårsaket av alkoholforbruk og kan påvirke folk som bruker svært lite eller ingen alkohol. Mennesker berørt av tilstanden ofte føler ingen symptomer i mange år, og ifølge NDDIC, kan det av og til påvirke en persons leveren i flere tiår uten noen ytre tegn på problemer.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic symptomene på NASH Disease er smerter i øvre høyre del av magen. Symptomer på avansert NASH sykdom kan også påvirke en person som lider av tilstanden ved å forårsake ekstrem tretthet og vekttap. The American Liver Foundation rapporterer at en endring kan ofte bli lagt merke til i den mentale helsen til et individ med mental forvirring ofte blir sett på som et symptom på NASH Disease.

Interne Symptomer

Ifølge American Liver Foundation symptomer på NASH sykdom er mer vanlig å finne internt enn sett på som ytre symptomer. Internt leveren blir betent, et symptom som ofte fører til at diagnosen NASH sykdom forveksles med leverskader forårsaket av alkoholmisbruk. En annen intern symptom på NASH Sykdom er oppbygging av fettavleiringer rundt leveren. The American Liver Foundation beskriver oppbygging av små forekomster av fett rundt leveren å være sunn. Imidlertid, dersom nivået av fettavleiringer når over 10 prosent av vekten av leveren og tilstanden fettlever blir diagnostisert.

Progresjon

Ifølge NDDIC tilstanden NASH sykdom kan ofte reversere eller stanse helt uten behandling. NDDIC forklarer NASH sykdom påvirker mellom 2 og 5 prosent av amerikanske borgere til enhver tid. Når NASH sykdommen utvikler seg til sin mest alvorlige fasen skrumplever utvikler. Levercirrhose er beskrevet av NDDIC som arrdannelse av vev i leveren som fører til svikt i leveren til å fungere som den skal. Symptomer på skrumplever inkluderer intestinal blødning, muskelsvinn og leversvikt. Den eneste vellykket behandling for skrumplever er en levertransplantasjon, som er rapportert av NDDIC også å være en behandling vokser i popularitet for NASH Disease.

Osteoporose hos barn

Osteoporose er en tilstand som fører til tap av beintetthet eller utilstrekkelig bein vekst, noe som resulterer i svake bein. Selv om det er mer vanlig hos eldre voksne, kan det påvirke barn. Det oppstår vanligvis i alderen mellom 8 og 14, men kan forekomme når som helst under en vekst sprute.

Årsaker

Osteoporose hos barn kan være forårsaket av en underliggende tilstand som diabetes eller nyresykdom. Det kan også være en sideeffekt av visse medikamenter, inkludert antikonvulsiva eller kortikosteroider. En stillesittende livsstil eller kalsium og vitamin D-mangel kan også føre til osteoporose.

Symptomer

Osteoporose kan føre til hyppigere frakturer. Barn kan også klage over mild smerter i hele kroppen. En sjelden form som kalles idiopatisk juvenile osteoporose kan føre til rygg, hofte og fot smerter. I mange tilfeller, er osteoporose et stille sykdom, noe som betyr at den ikke har noen symptomer.

Diagnose

Røntgen og bentetthet tester utføres for å diagnostisere osteoporose. Blodprøver for å måle nivået av kalsium og kalium kan også pålegges.

Behandling

Behandlingen består av å opprettholde en passende kroppsvekt, utføre vektbærende øvelser for å styrke kroppen, reduserer inntak av koffein og tar vitamin D og kalsiumtilskudd. Dersom den underliggende årsaken er en annen sykdom, behandling fokuserer på å avhjelpe eller å redusere virkningen av at tilstanden.

Forebygging

Osteoporose relatert til livsstil kan forebygges. Sørg for at barnet får en tilstrekkelig mengde kalsium og vitamin D og er engasjerende i mye fysisk aktivitet.

Hva er årsaken til leddgikt hos barn?

De fleste anser leddgikt en tilstand som rammer bare eldre mennesker, men faktum er at barn kan bli rammet også. Når de er, dette kalles juvenil revmatoid artritt (JRA). JRA forårsaker svelling og felles maling, som kan være milde til alvorlige. Symptomer kan inkludere en høy feber, lymfeknuteforstørrelse og utslett, ifølge Cincinnatichildrens.org. I ekstreme tilfeller av JRA, kan et barns vekst bli hemmet. Hovne øyne kan forekomme, noe som kan skape problemer med synet.

Mystery

Legevitenskapen vet ikke hva som forårsaker JRA. Noen leger og forskere mener dens opprinnelse er både miljømessig og genetisk. Det kan være at noe i miljøet påvirker immunsystemet og ikke på en fordelaktig måte. Til tider er det tenkt at JRA er bedt av en virus-relatert infeksjon.

Nye legemidler

Selv om årsaken til JRA ikke er helt forstått, har leger forstå hva som forårsaker kronisk inflammasjon, som er grunnlaget for artritt. To molekyler kalt tumor nekrose faktor-alfa og interleukin-1 fremme leddbetennelse. Nye medikamenter har blitt utviklet som virker spesifikt og selektivt på betennelse. Anakinra og etanercept, henholdsvis, er eksempler på disse stoffene, og de anses relativt trygt, ifølge Cincinnatichildrens.org.

Systemisk

De tre undergrupper av barneleddgikt omfatter systemisk JRA, polyartikulær JRA og pauciarticular JRA. Systemisk eller Stills sykdom påvirker flere områder av barnets kropp, inkludert indre organer og ledd. Dette er ikke en vanlig form for JRA. Denne typen leddgikt kan forårsake brystsmerter og hevelse og kan påvirke hjertet og lungene. Symptomene inkluderer høy feber som pigg i ettermiddag eller kveld, og deretter forsvinne neste dag, et utslett som består av rosa flate flekker og frysninger. Denne typen leddgikt kan ha langsiktige konsekvenser, noe som resulterer i permanent leddskade. Men nesten 50 prosent av de barna som har det til slutt har en total utvinning. De resterende 50 prosent vil måtte forholde seg til felles stivhet og smerter i årevis.

Pauciarticular

Den vanligste typen barneleddgikt er Oligoartikulær eller pauciarticular leddgikt, som betyr "få ledd." Fire eller færre ledd er berørt, og disse leddene er vanligvis i håndleddet, legg, kne eller kjeve. Øynene kan bli påvirket. Iris vil bli betent, som kalles regnbuehinnebetennelse. Dette kan skade synet hvis den ikke behandles. Hvis en jente yngre enn sju år har Oligoartikulær JRA, er hun trolig ha øyeproblemer. Gutter som er eldre enn åtte år har ofte hofte og ryggrad problemer. Denne type JRA forårsaker typisk stivhet i leddene og er smertefullt. Denne versjonen av JRA vanligvis går unna på egen hånd i tid.

Polyartikulær

Polyartikulær JRA påvirker mange (poly) leddene. Det har en tendens til å fokusere på de minste leddene, slik som de som finnes i hendene og fingrene. Polyartikulær JRA er ledsaget av dårlig matlyst, tretthet, en lavgradig feber og en humpete utslett på barnets øvre armer og ben og underkropp. Noen ganger de indre organene svelle. Polyarticular JRA er egnet til å føre til varige skader på ledd; men i litt mindre enn halvparten av alle barn som har det, går det bort av seg selv.

Anbefalinger

Når et barn har revmatoid artritt, hun trenger å gjøre range-of-motion øvelser og strekninger, som vil hjelpe avverge stivhet og holde henne fleksibel. Ved hjelp av en kald eller varm pakken når du sover eller selv å ta et varmt bad vil bidra til å hindre stivhet og smerte. Hvis legen har foreskrevet medisiner, trenger barnet å ta dem hver dag som bestilt. Ifølge Arthritis.org, bør et barns behandling være omfattende og inkludere optiker samt trening, riktig ernæring, tannpleie og riktige medisiner. Målet er å lindre barnets smerter, kontrollere betennelse, maksimere barnets evne til å gjøre fysiske aktiviteter og hindre ytterligere leddskade. I sjeldne tilfeller, er kirurgi nødvendig hvis det viser seg at langsiktige problemer vil oppstå hvis operasjonen ikke er utført.

High Blood Pressure

High Blood Pressure


Høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon, er en tilstand som kan føre til alvorlige medisinske problemer når venstre ubehandlet. Det er viktig å forstå risikoen forbundet med høyt blodtrykk, for å holde klar over din personlige helse status og iverksette tiltak for å innlemme sunne vaner som vil redusere sannsynligheten for å utvikle denne "silent killer."

Fakta

Blodtrykket er mengden av blodtrykket utøver på blodkar som det pumpes gjennom kroppen. Systolisk, den øverste nummeret, måler kraften av blodet når hjertet kontrakter eller beats. Diastolisk, den nederste rekke, er kraften av blodet når hjertet slapper. Jo høyere blodtrykket er, desto mer tvinger blodet som utøves, noe som setter ekstra påkjenning på hjertet. Det er anslått at en av fire voksne i USA har høyt blodtrykk.

Typer

En blodtrykks på mindre enn 120/80 mmHg er normalt. En lesning fra 120/80 til 139/89 mmHg er klassifisert som pre-hypertensjon. Dette betyr at hvis du fortsetter med din nåværende livsstil og usunne vaner er det sannsynlig at du vil utvikle høyt blodtrykk i nær fremtid. En lesning av 140/90 mmHg eller høyere, faller inn i kategorien av høyt blodtrykk. På dette stadium trinn må tas for å redusere antall for å redusere risikoen for sykdom. Endringer i livsstil er å foretrekke, men medisiner kan være nødvendig.

Effekter

Høyt blodtrykk kan føre til åreforkalkning, eller en åreforkalkning, noe som bidrar til hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg kan de blodkar i nyrene bli skadet, noe som resulterer i nyresykdom og eventuell svikt. Venstre ubehandlet, høyt blodtrykk kan skade blodårene i øyet og forårsake blindhet.

Forebygging / løsning

Reduser inntaket av natrium --- natrium fører til væskeretensjon som øker blodvolum gjør hjertet jobbe hardere for å pumpe blodet gjennom kroppen. Innlemme fysisk aktivitet inn i dagen din og opprettholde en sunn vekt. Unngå røyking; Nikotin constricts blodårene og øker hjertefrekvensen som kan øke blodtrykket. Mens endringer i livsstil er å foretrekke i noen tilfeller farlig høyt blodtrykk må behandles øyeblikkelig. Det kan være nødvendig å ta medisinen.

Expert Insight

Høyt blodtrykk er en tilstand som ikke har noen symptomer, og blir ofte kalt "silent killer" eller "stille sykdom." Det er viktig å ha blodtrykket kontrolleres regelmessig ved hvert legebesøk. Fordi blodtrykket kan midlertidig stige på grunn av faktorer som stress, må du ha en leser over 140/90 mmHg på tre separate besøk for å bli diagnostisert med høyt blodtrykk.

Måter å senke blodtrykket

Måter å senke blodtrykket


Høyt blodtrykk eller hypertensjon, kan være en "stille" sykdom --- det noen ganger viser ingen symptomer i mange år. Men det kan skade blodårene og øke risikoen for hjerneslag, nyresykdom og hjertesykdom, og kan også føre til åreforkalkning. Det finnes både reseptbelagte og naturlige måter å senke blodtrykket tilgjengelig.

Medisinering

Reseptbelagte medisiner er en frontline behandling for de som allerede er diagnostisert med hypertensjon. Mer enn ett medikament er ofte foreskrevet for behandling. Vanlige typer blodtrykkssenkende medisiner inkluderer diuretika, betablokkere, ACE-hemmere, kalsiumkanalblokkere og alfablokkere.

Diuretika er vann piller som hjelper rense kroppen for overflødig natrium og væske, mens betablokkere arbeide for å blokkere effekten av adrenalin, og ACE-hemmere hindre blodkar fra constricting fra kjemikalie angiotensin II. Kalsiumkanalblokkere arbeide for å blokkere kalsium fra å komme inn celler, og hindrer blodårene fra sammentrekkende. Alfablokkere bidra til å holde blodårene åpne.

Vanlige bivirkninger av reseptbelagte antihypertensive medikamenter inkluderer svimmelhet når du går fra legging / sittende til stående, lav kalium i blodet, søvnløshet, døsighet, munntørrhet, hodepine, oppblåsthet, forstoppelse og depresjon. Men noen ganger har seksuelle bivirkninger.

Livsstil

Holde stress på et håndterbart nivå er viktig i å håndtere hypertensjon, som stress fører blodtrykket til å stige midlertidig. Hvis du lider av konstant eller hyppig stress, kan dette bli problematisk. Øv en form for avslapning, for eksempel meditasjon eller yoga for å senke stressnivået.

Det er også en god idé å holde vekten på et sunt nivå. Folk som er overvektige er mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk. Jo mer en person veier, jo mer press kroppen trenger for å sirkulere blodet gjennom arteriene. Følg DASH diett (se nedenfor) og mosjon på regelmessig basis. Kardiovaskulær trening er svært nyttig. Målet for å trene minst fem timer i uken. Selv aktivitet rundt huset, for eksempel hagearbeid, kan gjøre en forskjell.

Overvåke blodtrykket med jevne mellomrom. Se for noen trender. Tar blodtrykket hjemme kan sikre at du ikke lider av "hvit frakk" hypertensjon, eller høyere blodtrykk i legekontoret. Du kan kjøpe en på-hjem blodtrykksmåler fra ditt lokale apotek.

Diet

Det er en spesiell diett for å hjelpe høyt blodtrykk kalt DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension). Dette spiser planen omfatter åtte til ti porsjoner med frukt og grønnsaker, syv til åtte porsjoner med hele korn, to til tre porsjoner med magre meieriprodukter og mindre enn to porsjoner av kjøtt per dag. DASH arbeider for å senke systolisk blodtrykk (øverste rekke en blodtrykksmåling) med mer enn 11 poeng og diastolisk blodtrykk (den nederste tallet i en blodtrykksmåling) med mer enn fem poeng. DASH er også lav i fett og kolesterol. Forbruk av rødt kjøtt, søtsaker og sukker er begrenset.

Omega-3 fettsyrer også bidra til å senke blodtrykket. Fisk eller fiskeolje kosttilskudd er en god kilde til omega-3 fettsyrer.

Ifølge en artikkel publisert av HealthDay nyheter i juli 2009, en internasjonal diett studie viste en 4,74 prosent høyere inntak av glutaminsyre (aminosyrer i vegetabilske proteiner) inntas som en del av total protein resulterte i 1,5 til 3-poengs reduksjon i det gjennomsnittlige systoliske blodtrykket og en 1 til 1,6-punkt lavere diastolisk blodtrykk.

Hvordan Heal Hypertensjon

Hvordan Heal Hypertensjon


En person som har hypertensjon lider av høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk er definert som en blodtrykksmåling høyere enn 140/90. Hypertensjon kan være en "stille" sykdom, da det ofte viser ingen symptomer. Risikofaktorer for hypertensjon inkluderer hjerneslag, hjertesvikt, hjerteinfarkt og nyresvikt. Du kan arbeide med legen din for å helbrede hypertensjon med medisinering. I tillegg kan forandringer i livsstil gjøres for å behandle eller redusere symptomer på høyt blodtrykk.

Hvordan Heal Hypertensjon

•  Gå til legen din for å få høyt blodtrykk medisinering. Det er mange reseptbelagte medisiner alternativer tilgjengelig. Vanlige medisiner foreskrevet inkludere antihypertensiva, diuretika, betablokkere, sympatisk nerve hemmere, vasodilatorer, ACE (angiotensin-konvertering enzym) inhibitors, angiotensin II-reseptorblokkere og kalsiumantagonister. Noen ganger må du prøve en kombinasjon av medisiner for å finne ut hvilken som er riktig for deg.

overvåke blodtrykket hjemme på en jevnlig basis. Blodtrykket skjermer kan finnes i de fleste apotek. Prøv å ta blodtrykket rundt samme tid hver dag og logge den. Hjem overvåking kan også utelukke white-coat hypertensjon, som er blodtrykket som er høyere på et legekontor.

Øvelse på regelmessig basis, helst daglig. Kardiovaskulær trening er spesielt nyttig for hjertet helse. Prøv å få fem timer trening per uke under legens tilsyn. Sikt på en sunn vekt, som å være overvektig kan føre til mer belastning på det kardiovaskulære systemet, forverring hypertensjon.

Følg DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) kosthold plan, som inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn, magre meieriprodukter og magert kjøtt. The American Heart Association gir en gratis retningslinje (se Ressurser).

Reduser inntak av natrium. The American Heart Association anbefaler mindre enn 2300 milligram salt per dag. Afrikansk-amerikanere, middelaldrende, eldre voksne og folk allerede diagnostisert med hypertensjon bør begrense natrium til mindre enn 1500 milligram per dag.

Gi opp sigaretter og redusere alkoholinntaket. Røyking fører til en økning i blodtrykket i minst en time etter sigarett. En person som røyker 10 eller flere sigaretter per dag ville hele tiden være i faresonen. Menn bør begrense alkoholinntaket til to drinker per dag. Kvinner bør begrense alkoholinntaket til én drink per dag.

Hvordan naturlig lavere blodtrykk med vitaminer

Høyt blodtrykk rammer nesten én av tre voksne i USA. Siden det er en stille sykdom, nesten en tredjedel av de lider ikke engang vet at de har det. Normal, sunn blodtrykk er rundt 120/80 mmHg. Det er mange reseptbelagte medisiner tilgjengelig for å bidra til lavere blodtrykk, men før ty til disse, bør du vurdere en endring i kostholdet ditt, og en økning i visse vitaminer for å bidra til å oppnå et sunt blodtrykk.

Hvordan naturlig lavere blodtrykk med vitaminer

•  Ta en vitamin C supplement daglig for å bidra til å senke blodtrykket. Vitamin C reduserer risikoen for hjertesykdom og beskytter og styrker blodårene dine. Det hindrer også kroppen din fra å skape frie radikaler som skader blodårene, reparasjoner eksisterende arterie skader og hindrer plakk innskudd. Vitamin C vil også bidra til å øke god kolesterol (HDL) nivåer.

Legg en vitamin E supplement til din daglige rutine så vel som det er den mest aktive antioksidant som arbeider med fettceller i kroppen din. Det hindrer kroppen fra virkningene av dårlig kolesterol (LDL) som reduserer risikoen for hjertesykdom. Ta 800 IU av vitamin E hver dag for å hindre høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Legg til vitamin A til rutine å hjelpe vitamin E for å hindre oppbygging av LDL er i blodårene dine. Ta 5000 IE vitamin E hver dag, for å forebygge hjertesykdom og økt blodtrykk nivåer.

Hint

  • Det er andre kosttilskudd som hvitløk og fiskeolje som er gunstig for å opprettholde blodtrykket også. Legge til disse i din diett eller daglig vitamin rutine kan også hjelpe deg å oppnå en lavere blodtrykk nivå.
  • Før du starter noen vitamin og supplement rutine, er det viktig å snakke med legen din for å finne en diett som er riktig for deg, og vil fungere best for kroppen din.

Virale årsaker til hypertensjon

Hypertensjon kan ha mange årsaker, inkludert virus. Cytomegalovirus, også kjent som CMV er et virus i familien herpes som forårsaker hypertensjon. CMV er vanligvis en "stille" sykdom som viser noen få, om noen, symptomer, mens skade på hjerte-karsystemet. Nyfødte og mennesker med nedsatt immunforsvar er mest utsatt for å pådra CMV.

Expert Insight

En studie utført av Beth Israel Deaconess Medical Center (publisert i 15. mai utgaven av PLoS Pathogens) fastslått at CMV kan føre til åreforkalkning, som åreforkalkning og en viktig årsak til høyt blodtrykk.

Potensiell

Dr. Clyde Crumpacker, professor i medisin ved Harvard Medical School, sier at de oppdaget at CMV kan føre til høyt blodtrykk har potensial til å føre til nye måter å behandle høyt blodtrykk, inkludert antivirale medisiner.

Funksjon

Ifølge Harvard Medical School, har opp til 99 prosent av verdens befolkning CMV, som utgjør ikke noe problem for de fleste inntil deres immunsystem blir kompromittert, slik at viruset til å skade det vaskulære system.

Effekter

Ifølge Dr. Crumpacker, forårsaker tilstedeværelsen av CMV i det kardiovaskulære systemet en inflammatorisk respons som kan bidra til å øke blodtrykket.

Teorier / Spekulasjoner

En studie utført av R. Golpe, et al, i luft seksjon ved Universitetssykehuset Marques de Valdecilla i Santander, Spania funnet en link mellom HIV og hypertensjon som tyder på HIV-viruset kan også forårsake høyt blodtrykk.

Hvordan behandle Silent GERD

Silent gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) refererer til en bestemt type reflux kalt laryngofaryngeal reflux (LPR). Denne type tilbakeløps forårsaker ingen halsbrann eller andre typiske symptomer på GERD, slik at det er en stille sykdom. Den reflux i LPR strekker seg forbi spiserøret inn i strupehode (tale-boksen) og svelget (halsen). LPR forårsaker skader på spiserøret, noe som kan utvikle seg til alvorlige tilstander hvis ubehandlet. Behandling LPR innebærer å redusere syre for å hindre refluxing og behandle eventuelle eksisterende skader som LPR årsaker.

Hvordan behandle Silent GERD

•  Ta medisiner. Over-the-counter antacids som Maalox, Mylanta og Gelucil noen ganger hjelpe LPR pasienter. Å helbrede tidligere skade, en protonpumpehemmer (PPI) stopper syreproduksjon i magen. Dette gjør at spiserøret og strupehode og svelg å helbrede. Prilosec er den eneste PPI tilgjengelig over disk. Hvis legen din trenger for å behandle skaden mer aggressivt, PPIs som Nexium og Zegerid er tilgjengelig på resept.

Stopp usunne vaner. Nikotin og koffein forårsake overflødig magesyre. Alkohol fører også til en økning av magesyre og slapper sphincter ved enden av spiserøret. Dette gjør at overflødig syre lettere tilgang til å gå opp i spiserøret og forårsake ytterligere skader.

Endre ditt kosthold. Acid reflux dietter bør være høy i komplekse karbohydrater, siden de suge opp noe av syre i magen. Unngå sjokolade, mat som er krydret, sitrusfrukter og kaffe. Alle disse stimulere syreproduksjon.

Spis mindre måltider. Større måltider tvinge magen til å produsere mer syre, noe som resulterer i økt syre tilbakeløp. Spis mindre måltider flere ganger om dagen i stedet for tre store måltider for å redusere reflux forårsaket av overskytende magesyre.

Gå ned i vekt. Overvekt presser på magen, forårsaker en økning i syre tilbakeløp.

Anbefalt Diet for Osteoporose Pasienter

Anbefalt Diet for Osteoporose Pasienter


Osteoporose er en "stille" sykdom hvor ben mister sin masse, blir svakere og øke muligheten for beinbrudd. Den rammer hovedsakelig kvinner i overgangsalderen år, selv om noen menn har lav beintetthet i tillegg. Behandlingsplanen noen ganger krever reseptbelagte medisiner, men tilstrekkelige mengder kalsium og vitamin D i kosten er av største betydning. Det er lurt å ha en diett plan ved behandling av osteoporose som det er nyttige matvarer og andre til å unngå.

Nyttige Foods

Spis rikelig med matvarer rike på kalsium og vitamin D. Gode kilder inkluderer brokkoli, noen mørkegrønne bladgrønnsaker (som grønnkål, nepe greener og løvetann greener), kastanjer, hasselnøtter, soyabønner, hvete bakterie, laks, sardiner (med bein), reker , østers, muslinger og tofu. Unn deg lettmelk, yoghurt og ost og forbedre dietten med kalsium-forsterkede juice og frokostblandinger. Inkluder løk, hvitløk og egg i kostholdet ditt som disse matvarene inneholder svovel, som er nødvendig for friske bein. Soya matvarer er nyttig som de er rike på fytoøstrogener, som kan hjelpe erstatte tapet av østrogen hos kvinner inn i overgangsalderen. Det er kjent at østrogen uttømming er forbundet med å utvikle osteoporose.

Matvarer for å unngå

Visse matvarer kan forstyrre kalsium absorpsjon; forbruker mye protein, natrium og koffein vil øke urinutskillelse av kalsium. Foods høy i oxalates (spinat, rødbeter greener, rabarbra, Chard og mandler) binde kalsium og belgfrukter (bønner, marineblå bønner, erter) er høy i phytates som forstyrrer kalsiumopptak. Ifølge National Osteoporose Foundation, er det best å konsumere noen matvarer med oxalates og Phytates minst en time før eller to timer etter å ha spist kalsium-rik mat.

Soda drikkevarer som inneholder fosfor er kjent for å konkurrere med kalsium for absorpsjon i kroppen, og andre matvarer som for eksempel gjærprodukter (brød, kaker) og alkohol gjøre det samme. Unngå sukker og salt, og begrense mengden av sitrusfrukter og tomater som disse matvarene kan hemme kalsiumopptak.

Daglige Verdier

Beregne hvor mye kalsium og vitamin D en person forbruker er gjort i prosent daglig verdi (% DV). Mat etiketter inneholde denne informasjonen; med råvarer, kjøtt og fisk, kan du referere til skjema som kan fås på nettet av US Food and Drug Administration (FDA).

Å spise hele matvarer er best, men hvis kostholdet ditt er ikke komplett, tar et kosttilskudd er lurt å sørge for at du får de tilstrekkelige mengder kalsium, vitamin D og andre næringsstoffer daglig. Sjekk med en lege eller ernæringsfysiolog for de anbefalte mengder av vitaminer og mineraler som trengs av alder og kjønn. Sørg for å plass kalsiumtilskudd (morgen og kveld) som kroppen kan bare absorbere 500 mg på én gang.

SSDI og fatty leversykdom

SSDI og fatty leversykdom


Fatty leversykdom kan forebygges, og i mange tilfeller reversible. Tilstanden kan føre til livstruende problemer, hvis ikke oppdaget før de avanserte stadier, og kan kreve en transplantasjon. Det kan være vanskelig å bevise at du er helt deaktivert med diagnostisering av fatty leversykdom alene. Tilstanden må ha kommet betydelig, med betydelig medisinsk intervensjon, før du er kvalifisert for uføreutbetalinger.

Fatty Liver Disease

Det er ikke vanlig for fett som kan være tilstede i leveren, men en liten mengde er ikke kjent for å forårsake store problemer. Det er når leveren har en 10 prosent eller høyere fettinnhold som problemene begynner å utvikle. Fatty leversykdom kan klassifiseres som enten alkohol-indusert eller alkoholisk. Alkoholisk fettlever har ingen kjent årsak, men de fleste som får det er som regel middelaldrende og overvektige. I begge tilfeller presenterer sykdommen vanligvis ingen symptomer i de fleste funksjonsfriske mennesker. Det er diagnostisert vanligvis gjennom en blodprøve eller rutinesjekk der en lege bemerker orgelet er forstørret. Fordi det vanligvis ikke tilstede symptomer, er det ofte kalt en stille sykdom. Videre er det ingen etablert metode for behandling av den. Venstre ubehandlet men begynner sykdommen å skade leverceller, forårsaker betennelse, arrdannelse og til slutt celledød (eller cirrhose). Leversvikt er en invalidiserende tilstand, som krever en transplantasjon. Hvis oppdaget tidlig, men utviklingen av sykdommen kan vanligvis bli stoppet og reverseres ved å eliminere alkoholen og opprettholde gode diett og mosjon vaner.

Social Security Disability Insurance (SSDI)

The Social Security Administration (SSA) betaler SSDI, eller "funksjonshemming", fordeler til folk som er helt deaktivert, men har jobbet før og betalt FICA skatter. Vanligvis krever SSA at en søker for uførhet må ha vært ansatt i fem av de foregående 10 år før han ble helt deaktivert. SSA sjekker arbeidet historie begynner da å utstede en månedlig betaling basert på hvor mye du har tjent. Mindreårige barn kan også motta en betaling på grunn av funksjonshemming. Kvalifisering for uførhet gjør deg også kvalifisert for Medicare.

Medisinsk Anmeldelser

Den SSDI fordelen eksisterer for å hjelpe dem som ikke er i stand til å arbeide på grunn av sin medisinske tilstand. Det gjelder strenge standarder for alle søkere å sikre at de er kvalifisert. SSA kan finne din evne til funksjon er svekket, men du har fortsatt muligheten til å arbeide og kan nekte kravet. For å bevise din funksjonshemming, må den medisinske bevis oppfyller standardene SSA stiller til uførhet for tilstanden du er hevde. Medisinsk historie vil bli sjekket for diagnose, kronisk natur og alvorlighetsgrad av tilstanden. Fatty leversykdom utgjør dilemma av en tilstand som ikke viser noen symptomer tidlig, men pasienten må vise en lang historie med behandling for problemet. Legene som behandler deg bør være en del av søknadsprosessen; men hvis de ikke kreve din evne til å arbeide er begrenset av fatty leversykdom, er sjansene for å få SSDI sterkt redusert.

Lever Spesifikasjoner

SSA har svært komplekse og spesifikke standarder som det dommerne uførhet på grunn av leversykdom. § 5 i Disability Evaluering håndbok viser seks forhold som vil støtte et funn av funksjonshemming når en person har en kronisk leversykdom. Disse inkluderer utvidede blodårer i spiserøret som har hemorrhaged grunn av leverproblemer, har hatt en shunt operasjon for å reparere disse årer, en overdreven bruk av galle i blodet i mer enn fem måneder, en overdreven mengde væske i bukhulen (felles med levercirrhose), en medisinsk eksamen som avgjør din hjernens funksjon er påvirket av din leversykdom, eller en leverbiopsi.

Søknadsprosessen

For å søke om uførhet, må du fylle ut en søknad på ditt lokale SSA kontoret. Du vil bli bedt om å liste din sysselsetting historie og detaljer om din medisinske historie og levere bevis på din identitet. Din søknad vil gå gjennom en "funksjonshemming besluttsomhet" gjennomgang. I løpet av denne prosessen, vil anmelderen samle medisinsk dokumentasjon, må du gjennomgå undersøkelser og få meningene til etatens egne leger. Denne prosessen kan ta opptil tre måneder etter som du vil få en skriftlig funn. Social Security godkjenner kun om lag 35 prosent av krav på første forsøk. Mange folk ofte søke juridisk bistand for å få sine fordeler. Du kan klage, hvis kravet er avvist, ved å sende en anmodning om ny vurdering. Hvis du blir nektet igjen, kan du gå for en dommer for et annet nivå for anmeldelse; dette er den eneste måten å ha en dialog med folk å gjøre beslutninger om søknaden din. Hvis det fortsatt ikke, kan du gå før en ankerådet eller gå til sak i føderal domstol. Det bør bemerkes at jo høyere opp du går i evalueringsprosessen, jo dyrere, tidkrevende og grundig medisinsk vurdering.

Hvordan vite om du har diabetes

Hvordan vite om du har diabetes


Diabetes mellitus oppstår når bukspyttkjertelen produserer utilstrekkelig insulin og kroppens vev blir motstandsdyktig mot normale eller høye nivåer av insulin. Dette hever blodsukkernivået, noe som kan føre til en rekke komplikasjoner hvis den ikke behandles.

Hvordan vite om du har diabetes

En kjenner risikoen. Hvis du har en familiehistorie med diabetes eller du er overvektig, har du en betydelig økt risiko for å utvikle tilstanden.

Merk teh symptomer. Diabetes starter som en stille sykdom derfor kan du ikke merke noen symptomer i begynnelsen. Som sykdommen utvikler seg, kan du legge merke til hyppig vannlating, sterk tørste og uvanlig økt appetitt.

Hvis sykdommen har avansert, kan du begynne å ha tåkesyn, erektil dysfunksjon, smerter, nummenhet og sårdannelse i føttene og lide hyppige infeksjoner som lungebetennelse, urinveisinfeksjon eller abscesser.

Ha legen gjennomføre laboratorietester, inkludert en fastende blodsukkermåling (blodsukker målt etter ikke å spise eller drikke i 8 til 12 timer). En verdi på 126 mg / dl eller høyere indikerer diabetes. Tilfeldig blodsukker kan trekkes til enhver tid i løpet av dagen. Et nivå på 200 mg / dl eller høyere antyder en diagnose av diabetes.

gjennomgå en full skifer av tester, inkludert en Hemoglobin A1C test (HbA1C). Denne testen viser gjennomsnittlig blodsukkernivå i løpet av de siste tre månedene. Den brukes til å overvåke blodglukosekontroll, men er normalt ikke brukt for å diagnostisere diabetes. Normale verdier er 4 til 6 prosent. Oral glukosetoleransetest (OGTT) er den mest sensitive testen og er reservert for diagnostisering av pre-diabetes.

Hint

  • Tidlig diagnose av denne sykdommen er avgjørende for å beskytte dine organer fra skade.
  • Mosjon og healtful dietter er kjent for å ha gunstige effekter for diabetikere.
  • Noen av symptomene nevnt ovenfor garanterer ytterligere testing for å utelukke diabetes.

Slik unngår du at tannkjøttsykdom

Slik unngår du at tannkjøttsykdom


Tannkjøttsykdom har blitt kalt en stille sykdom fordi det kan føre til slike alvorlige helsemessige problemer som hjertesykdommer, arterie blokkering og hjerneslag. Tannkjøttsykdom får sin start fra bakterier og plakk i munnen og kan gå videre til periodontitt og tap av tenner. Her er noen trinn for å hjelpe deg å unngå tannkjøttsykdom.

Bruksanvisning

•  Hold deg hydrert. Drikke mye vann hjelper deg med å produsere spytt, som hjelper til å nøytralisere de skadelige bakterier som kan forårsake tannkjøttsykdom.

Brush og floss tennene grundig. Børsting to ganger om dagen vil fjerne plakk og tanntråd daglig vil komme i mellom tennene der tannbørsten ikke kommer til.

Bruk en munn skyll som er godkjent av American Dental Association.

Besøk tannlegen hver sjette måned eller som anbefalt for kontroller.

Oppretthold et sunt kosthold. Spise et sunt, balansert kosthold er like avgjørende for din tannhelse som resten av kroppen din.

Unngå tobakk. Noen undersøkelser viser at røykere er på et høyere økning av risiko for å utvikle tannkjøttsykdom. Men å slutte å røyke og bedre generell munnhygiene kan reversere de negative effektene forårsaket av røyking.

Hint

  • Utdanne deg selv på advarselen tegn på tannkjøttsykdom.
  • Så mange som 80% av mennesker har noen form for tannkjøttsykdom. Utøve god munnhygiene for å ta vare på tennene ordentlig.

Tegn og symptomer på Juvenile Revmatoid Artritt

Tegn og symptomer på Juvenile Revmatoid Artritt


Ifølge en "Kids Health" artikkel, juvenil revmatoid artritt (JRA) rammer om lag 50.000 amerikanske barn. Også kjent som juvenil idiopatisk artritt, vises JRA hos barn i alderen 6 måneder og 16 år. De første tegnene er vanligvis leddsmerter, hevelse og varme, reddened leddene. Jo flere ledd som er berørt, jo større er graden av sykdommen, med mindre sjanse for symptomer forsvinner permanent. Det er viktig å kjenne og gjenkjenne vanlige tegn og symptomer på JRA slik at barna kan begynne å motta behandling.

Identifikasjon

JRA er en kronisk betennelsessykdom som begynner i barndommen og til slutt ødelegger kroppens ledd. Sykdommen generelt er brutt ned i kategorier basert på symptomer på pasienter og antall ledd påvirkes. Risikofaktorer for et barn utviklings JRA kan omfatte genetiske årsaker eller en får en fersk rubellainfeksjon.

Generelle symptomer på JRA

Noen generelle symptomer på JRA inkluderer hevelse, leddsmerter, leddstivhet, utslett og feber. Øyeproblemer kan også være et symptom for de to hovedtyper av JRA når bare noen få ledd er involvert. Bryst og magesmerter, sammen med kortpustethet, er andre vanlige symptomer.

Pauciarticular JRA Symptomer

Den hyppigste formen for juvenil revmatoid artritt er pauciarticular JRA, som også er den mildeste form for JRA. Pauciarticular JRA, gjelder vanligvis fingre, tær, ankler, knær, hofter og albuer. Fire eller færre ledd er berørt i løpet av de første seks månedene av sykdom, med symptomer som hevelse og smerte. Ujevn beinvekst kan være et annet symptom, forårsaker det ene benet til å vokse lengre enn den andre.

Symptomer på polyarticular JRA

Polyartikulær JRA, også kalt polyartritt, er mer alvorlig enn pauciarticular JRA, fordi det innebærer flere ledd og forverres over tid. Denne type JRA, som karakteristisk begynner i store ledd, kan også starte i små leddene i hender og føtter, samt knær, ankler, hals, føtter og kjeven. Polyarticular JRA angriper de samme ledd som ligger på begge sider av et barnets kropp. Foruten leddskade, kan symptomer inkluderer svakhet, feber og utslett. Små humper kjent som revmatoid knuter kan vises under huden. Albuer og hæler er trykkpunkter der små humper kan også oppstå, noe som tyder polyartikulær JRA.

Systemiske JRA Symptomer

Den sjeldneste formen for JRA er systemisk JRA eller Stills sykdom. Dette JRA invaderer ulike kroppsdeler som ledd og indre organer. En av de viktigste tegn på systemisk JRA er lymfeknute hevelse. Feber og utslett som vises, og deretter raskt forsvinner er andre klassiske symptomer.

Advarsel

Noen barn med JRA erfaring øyebetennelse og derfor bør ha øynene regelmessig kontrollert for å hindre tap av syn. Dessuten kan psykiske eller følelsesmessige problemer noen ganger utvikler med JRA. Hvis barnet ditt sliter med depresjon, finne profesjonell hjelp så emosjonelle problemer ikke forverres.

Symptomer på osteoporose hos kvinner

Osteoporose begynner som en stille sykdom der noen bein blir svekket og skjør. Knoklene blir myke og utsatt for brudd, brudd og forstuinger. Kvinner vanligvis lider av sykdommen, men menn er også kjent for å bli rammet av osteoporose. Mosjon, god ernæring, en sunn livsstil, overvåkning av en lege og forebyggende tiltak er avgjørende.

Frakturer

Osteoporose kan være til stede i mange år før det blir detektert. Tidlig brudd kan gå ubemerket i flere tiår. Frakturer oftest forekommer i vertebra, håndledd, hofte og ryggrad. Også til stede kan være tretthetsbrudd, komprimering brudd og bein som er lett og ofte brutt.

Smerte og muskelsmerter

Smerter fra en faktisk brudd, kan en pause eller andre komplikasjoner indikerer osteoporose. Leggkramper (spesielt om natten), nakkesmerter, og noen vedvarende smerte kan tyde på osteoporose. Smerte kan også forekomme i magen eller ribber.

Posture

I osteoporose, en krum rygg, også referert til aa pukkelrygg, kan være til stede. Tap av høyde og en lut holdning kan forekomme.

Hevelse

Hevelse og leddsmerter tenkt å være leddgikt kan faktisk være osteoporose.

Visuelle tegn

Tap av tenner, periodontal sykdom og sprø negler kan være en klar indikasjon for osteoporose.

Fatigue

Osteoporose kan bringe på ekstrem utmattelse. Contrarily, hjelper mosjon og bevegelse bygge bein og bør oppmuntres.

Sjeldne typer leddgikt

Leddgikt er en generell betegnelse på en gruppe tilstander som presenterer med betennelse og skade på leddene. De vanligste typer leddgikt er slitasjegikt og leddgikt. Men det er mer enn 100 forskjellige typer leddgikt.

Felles Leddgikt typer

Osteoartritt, også referert til som degenerativ leddsykdom, er den mest vanlige form av leddgikt. Dette er når leddbrusk slites ned over tid. Osteoarthritis forårsaker smerter og stivhet i leddene som kan kobles med varme, hevelse, redusert omfanget av bevegelse og knirkende i leddene.

Revmatoid artritt er en systemisk inflammatorisk sykdom som angriper leddene, og kan påvirke de organer og vev, så vel. Sammen med den typiske leddet og smerter stivhet, kan revmatoid artritt forårsake muskelsmerter, tretthet og lavgradig feber.

Sjeldne typer leddgikt - Psoriasis artritt

Psoriasisartritt er betennelse i leddene og huden, en tilstand som kalles psoriasis. Psoriasis er preget av betent, rød, usammenhengende områder som utvikler skalaer eller tøffe flekker. Denne form for leddgikt kan føre til betennelse i andre områder av kroppen, slik som lunger, hjerte, øyne, nyrer og andre organer. Andre kjennetegn ved psoriatisk artritt kan omfatte senebetennelse, betennelse i brystveggen forårsaker smerter i brystet, pitting eller ridging av negler og akne, i tillegg til den usammenhengende hud tilstand.

Sjeldne typer leddgikt - Stills sykdom

Fortsatt sykdom er en form for leddgikt som forårsaker smertefulle og hovne ledd, daglige feber pigger og en laks-fargete utslett. Muskelsmerter kan forekomme med temperatur pigger. Andre symptomer på Still sykdom inkluderer sår hals, hovne lymfeknuter og forstørrelse av leveren eller milten. Betennelse i fôr av hjertet eller lungene kan også forekomme.

Sjeldne typer leddgikt - palindromisk Revmatisme

Palindromisk revmatisme er en sjelden inflammatorisk form for leddgikt som inkluderer plutselige anfall av smerte, rødhet, hevelse og uførhet i leddene, i likhet med revmatoid artritt. Det påvirker vanligvis større leddene i kroppen og fingrene. Denne tilstanden er imidlertid vanligvis ikke føre til leddskade, men kan føre til utvikling av ledd-ødeleggende reumatoid artritt.

Sjeldne typer leddgikt - Septic arthritis

Septisk artritt, eller infeksiøs artritt, er en form for leddgikt forårsaket av en infeksjon i leddene som deretter fører til leddgikt felles endringer. Det kan være forårsaket av et virus, bakterier eller sopp. Septisk artritt er preget av den typiske felles hevelse, rødhet og smerter, med tillegg av en feber og mulige risting frysninger. Rask behandling av infeksjonen kan løse symptomene kan imidlertid permanent leddskade og deformitet oppstå med langvarig infeksjon.

Administrerende leddgikt

Den beste måten å behandle symptomer og leddskader er å konsultere med en kvalifisert medisinsk faglig. Motta både medisinsk behandling og forholde seg til selvledelse teknikker kan bremse leddskader og forbedre smerte symptomer og dysfunksjon.

Bone Sykdommer og lidelser

Skjelett som osteoporose kan oppstå i alle aldre, setter nesten 44 millioner amerikanere i fare, ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer. Noen skjelett har ingen symptomer i utgangspunktet, så det er viktig å vite hva du skal se etter. Rådfør deg med legen din hvis du observerer tegn på noen av de nevnte lidelser.

Osteoporose

Osteoporose er en sykdom som oppstår når benet blir porøs, som forårsaker benet til å bli skjøre, noe som øker risikoen for brudd. Benet blir porøse når resorpsjon av gamle bein skjer for fort for nye bein å danne. Osteoporose kalles ofte en stille sykdom fordi bentap kan skje uten forvarsler eller symptomer. De fleste pasienter ikke engang vet at de har osteoporose før et brudd oppstår. Behandling omfatter mosjon og et kosthold som inneholder kalsium og vitamin D, som begge bidrar til å styrke bein. Medikamenter blir også brukt til å behandle og forebygge bentap.

Bone Cancer

I bein kreft, er normalt benvev ødelagt av svulster. Disse svulstene er ofte forårsaket av kreftbehandling. De fleste tilfeller av benkreft er noncancerous, men de har alle forårsake smerte assosiert med tumoren i benet. Hevelse og vedvarende smerte kan noen ganger være symptomer på bein kreft. Den vanlige behandlingen for bein kreft er å fjerne hele svulsten, og pass på at ingen kreft er etterlatt. Som de fleste kreftformer, noen ganger kjemoterapi og stråling brukes til å krympe svulster før operasjonen. Visse bein kreftformer, som chondrosarcoma, ikke responderer på cellegift og stråling; derfor er kirurgi det eneste alternativet for behandling av disse kreftformene.

Paget sykdom

Pagets sykdom er en kronisk lidelse som fører knoklene blir deformert og forstørret. Årsaken til Pagets sykdom er for tiden ukjent, men det er antatt å være forårsaket av en viral infeksjon. Symptomer på Paget sykdom kan variere, men de vanligvis er smerter i det berørte området, hodepine og nedsatt hørsel når sykdommen påvirker skallen. Knokler som påvirkes av Pagets sykdom er også mer utsatt for brudd. Behandlinger for Pagefs sykdom inkluderer medisiner for å inhibere benresorpsjon og kirurgi for å omstille og forme benet.

Osteogenesis Imperfecta

Osteogenesis imperfecta, også kjent som benskjørhet, oppstår når benene bryte enkelt uten angitte årsak. Selv om den nøyaktige årsak er ukjent, er det antatt å være relatert til en genetisk defekt som bevirker benkollagen å være ufullkommen eller deformert. Symptomer på osteogenesis imperfecta, i tillegg til benskjørhet, inkluderer en trekantet ansiktsform, spinal kurvatur, en unormalt liten kiste og alder hos nyfødte, alvorlig hørselstap i alderen 20 og 30, og problemer med tennene. Fordi det er ingen kur for osteogenesis imperfecta, er målet å forebygge misdannelser med fysioterapi og bukseseler. Frakturer er reparert og lange bein er stabilisert med en metallstang.

Osteonekrose

Osteonekrose er forårsaket av tap av blodtilførselen til et bein. Noen årsaker til dette blodtap kan omfatte skade, trykk inne i bein og alkohol og steroider. I begynnelsen, det kan være smertefullt stadig å legge vekt på benet. Som nekrose fortsetter, kan tap av bruken av ben eller ledd finne sted. Blodfortynnende blir noen ganger brukt for å hindre blodpropper som kan blokkere blodtilførselen til beinet. Kjerne dekompresjon kirurgi er brukt for å avlaste trykket i benet og øke litt blod flyte.

Symptomer på Blokkert Neck Arteriene

Symptomer på Blokkert Neck Arteriene


En blokkert arterie i nakken er en alvorlig tilstand som må tas opp. Når arteriene i nakken bli blokkert på grunn av en blodpropp eller aterosklerose, er du på en økt risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Å få regelmessige kontroller og tiltak for å velge sunne livsstilsvalg kan bidra til å redusere risikoen for blokkerte arterier. Denne tilstanden kan oppstå med ingen symptomer i det hele tatt, så får testet er avgjørende. Det er noen varselsignaler som kan varsle deg på et problem. Nedenfor er noen ting å se etter.

Identifikasjon

Blood reiser fra kroppen til hjernen gjennom to store arterier kalles carotis. Disse arteriene kjøre fra brystet, gjennom nakken og opp til hjernen. Se bildet her. Disse blodårene kan bli blokkert hvis det er en opphoping av plakk langs blodårene, eller hvis et stykke plakk bryter løs og danner en blodpropp. Når disse blodårene blir skadet, er du diagnostisert med carotisar sykdom.

Fravær av symptomer

Ifølge American Heart Association, i de tidlige stadier av utviklingen blokkerte nakke arterier, det er vanligvis ingen symptomer i det hele tatt. Dette er grunnen til at hjertesykdom er ofte referert til som en "stille sykdom." Kroppen din kan fortsette å fungere selv om arteriene er delvis blokkert. Det kan ikke være helt til arterie er alvorlig blokkert eller helt blokkert at symptomene eller forholdene som er nevnt nedenfor vil skje.

TIA

TIA står for TIA og er i utgangspunktet en mini-slag. Dette er kroppens måte å advare deg om at nakke arteriene blir blokkert til et farlig nivå. Symptomer og tegn på TIA sin inkluderer slapphet eller å ha prikkende følelse på den ene siden av kroppen din, å miste synet på ett øye eller å ha problemer med å snakke. TIA er kan vare noen sekunder eller noen få timer. Tegn og symptomer vanligvis løse seg selv i løpet av 24 timer. Noen ganger kan de være så små, kan du ikke koble det med et alvorlig helseproblem. Imidlertid må du følge opp med en medisinsk faglig umiddelbart hvis du tror du har en TIA for å hindre mer alvorlige helseproblemer.

Stroke

Hvis blodårene blir fullstendig blokkert, kan blodet ikke komme til hjernen. Et tap av blod til hjernen i mer enn noen få minutter, kan føre til at enkelte celler i hjernen for å begynne å dø. Resultatet er et slag. Strokes kan føre til permanent hjerneskade, uførhet eller død. Hvis du har et hjerneslag, vil du ha noen eller alle av følgende symptomer: Du kan være ute av stand til å bevege den ene siden av kroppen; være ute av stand til å tale; mister synet på ett eller begge øyne; har svakhet i ansiktsmusklene, vanligvis på den ene siden; føler deg svimmel; har en manglende evne til å opprettholde balanse; og / eller har en alvorlig hodepine.

Diagnose

Siden blokkerte nakke arterier kan forekomme uten symptomer, er det viktig å oppsøke lege dersom du tror du er i faresonen. Legen kan ta en fullstendig medisinsk historie, samt utføre spesifikke tester for å fastslå om blodårene dine er blokkert. Disse testene kan omfatte ultralyd og angiografi prosedyrer samt andre.

Hvordan Vurdere Bone Health

Mellom fylte 20 og 30, begynner folk å miste mer bentetthet og masse enn de vokser, og denne prosessen raskere etter hvert som de blir eldre. Som et resultat av mange mennesker er i faresonen for å utvikle benskjørhet (osteoporose) som kan sprekker lett, spesielt senere i livet. Det finnes ingen symptomer til å signalisere hvem som har denne tilstanden. Men familiens historie, livsstil og noen medisinske tilstander og medisiner kan bidra til å forutsi hvem som kan være i faresonen. Et online spørreskjema kan bidra til å vurdere risikoen for å utvikle svake bein.

Bruksanvisning

Risikofaktorer

Folk mister og erstatte beinvev i hele sitt liv, men hos friske mennesker tempoet i veksten øker til alder 20 til 30. Deretter folk begynner å miste flere bein enn de vokser, og dette gir raskere med alderen. I mange mennesker dette fører til osteoporose, med bein så sprø at de bryte enkelt og kanskje ikke gro skikkelig. Tilstanden kan også føre til flere bein (skjelett) abnormaliteter som forvrenger kroppsholdning, begrense omfanget av bevegelse og påvirke balansen.

Eldre hvite og asiatiske kvinner anses mest sannsynlig å utvikle osteoporose, fordi menopause reduserer deres evne til å produsere bein-beskyttende hormonet østrogen. Men University of North Carolina School of Medicine, blant andre kilder, forteller at menn eldre enn 60, og særlig over 80, er også sårbare. Afrikansk-amerikanske kvinner har lavere risiko fordi de har en tendens til å ha tettere bein.

Kjenn din familiehistorie. Folk er mer sannsynlig å utvikle osteoporose dersom de har slektninger som utviklet tilstanden eller hvis de har lidd beinbrudd selv.

Vurdere din livsstil. En stillesittende livsstil er en viktig risikofaktor fordi regelmessig vektbærende trening er en viktig måte å styrke bein. Røyke eller drikke til overmål; høyt forbruk av koffein, brus og protein; og mangler i kalsium, vitamin D, fosfor og andre nødvendigheter også øke en persons risiko for å utvikle osteoporose.

Se på andre helsemessige faktorer. Et bredt spekter av pre-eksisterende forhold øke risikoen for å utvikle osteoporose. De inkluderer astma, revmatoid artritt, spiseforstyrrelser, gluten intoleranse, organtransplantater og lav kroppsvekt eller betydelig vekttap.

Komme screenes for osteoporose én gang hvert femte år dersom du er en postmenopausal kvinne eller en og eldre mann, anbefaler National Osteoporose Society, Mayo Clinic, og andre eksperter.

Oftest utført test er dual energi X-ray absorptiometry eller DXA, av de store bein i hofte og ryggrad, fordi disse bein og de i håndleddet er mest utsatt for brudd og kan ta lengre tid enn andre til å helbrede. Men tilstedeværelsen av fett rundt benet som blir skannet kan forskyve resultatene. Selv om mange leger mener at andre screeningmetoder tilsvarer DXA, noen undersøkelser publisert i juli / august 2005 utgaven av The endokrinolog journal viser at kvantitativ computertomografi er mer nøyaktig. Folk bør sjekke med sin lege hvis de tror de kanskje trenger en beinmasse / density scan.

Svar på online spørreskjema av National Institute of Arthritis og muscoskeletal og hudsykdommer. Dette spørreskjemaet, som er designet for å vurdere risikoen for å utvikle osteoporose, er på http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Bone/Optool/index.asp.

Tips og advarsler

  • Beregne inntaket av kalsium og vitamin D. Dette er avgjørende for å utvikle og vedlikeholde sterke, sunne bein. På womanshealth.gov (se Resources) er en guide til hvor mye kalsium og vitamin D kvinner trenger hver dag. En annen ressurs er en link til anbefalte daglige kvoter for disse næringsstoffene for publikum generelt.
  • Gjør vektbærende øvelser (som løping, vektløfting, trapp-klatring) for å styrke bein. Svømming, sykling og uformell walking ikke gir disse fordelene.
  • Husk: Osteoporose er en "stille" sykdom, undetectable uten medisinsk screening.