Digidexo.com

hypothalamic hamartoma

Symptomene på hamartoma

En hamartoma er en unormal vekst av vev som oppstår når cellene i vevet som ikke utvikler seg normalt. Denne massen av uorganisert cellevekst kan oppstå hvor som helst i kroppen. Hamartom ofte ikke forårsaker noen symptomer og er bare oppdages når et bilde er tatt for en urelatert tilstand. Når hamartom forårsaker symptomer, plasseringen av svulsten bestemmer hva som er symptomene.

Head and Neck

Hamartom er ofte funnet i hode og nakkeregionen, enten inne i kroppen, eller på huden rundt øynene, ørene og ansiktet. Hamartom i dette området føre til symptomer på hevelse, dannelsen av en klump, smerte i haken, halsen eller i ansiktet og heshet.

Hypothalamus

En hypothalamus hamartoma er en godartet (ikke-cancerous) lesjon lokalisert i hjernen nær hypothalamus. På grunn av nærhet av lesjon på synsnerven, disse vekster er vanligvis ikke fjerne ved kirurgi. Den mest fremtredende symptom på en hypothalamus hamartoma er gelastiske, eller ler, anfall. Disse anfallene kombinere latter-lignende vokaliseringer med ansikts sammentrekninger, rødming, økt respirasjon og rask hjerterytme.
En hypothalamus hamartoma kan utvikle seg til andre former for epilepsi inkludert flere beslag mønstre. Andre symptomer som kan utvikle seg over tid inkluderer ekstrem raseri, dårlige sosiale ferdigheter og tidlig pubertet. Andre forhold som kan resultere fra en hypothalamus hamartoma er psykisk utviklingshemning og autisme.

Lung

Hamartoma er den vanligste typen av godartet tumor i lungen. Disse svulstene laget av brusk, fett, bindevev eller glatt muskulatur er vanskelig å skille fra lungekreft og tuberculoma. Hamartoma vises som popcorn-lignende bilder på røntgen og vokse sakte over tid, dobles i størrelse om noensinne 4,2 år, ifølge National Institute of Health. De mest utbredte symptomer på lunge hamartoma er hoste og brystsmerter.

Hjerte

En hamartoma i hjertet, som også kalles kardial rhabdomyoma, er en godartet svulst finnes i hjertet, som oftest i den venstre ventrikkel. Cardiac rhabdomyoma kan eller ikke kan vise symptomer, avhengig av størrelsen og plasseringen av lesjon. Den hamartoma kan hindre strømmen av blod gjennom hjertet, noe som kan føre til hjertesvikt, arytmi og tromboembolisk sykdom, som omfatter dannelsen av blodpropper.
Hemartomas av hjertet kan indikere nærværet av en tilstand som kalles rotknoller sklerose, som er karakterisert ved tilstedeværelsen av flere hamartom av hjernen, øyne, hjerte, nyre, hud og lunger.

Cowden Disease

Cowden sykdom er en arvelig sykdom som kjennetegnes ved tilstedeværelse av flere hamartom. De hamartom er til stede på huden eller slimhinnene (for eksempel slimhinnen i munnen eller nesen), eller i tarmkanalen. Symptomene på sykdommen Cowden omfatter et forstørret hode, utviklingshemming og tilstedeværelsen av et ikke-kreft hjernesvulst kjent som Lhermitte-Duclos sykdom. Tilstedeværelsen av multiple hamartom øker risikoen for kreft i bryst, skjoldbruskkjertel og uterus.

Castleman sykdom hos barn

Castleman sykdom hos barn


Castleman sykdom er en tilstand der godartede svulster vokser i lymfeknutene, men ikke spredt over hele kroppen. Det forekommer sjelden hos barn. Castleman sykdom er kjent under flere andre navn, inkludert: giant lymfeknute hyperplasia, angiofollicar lymfeknute hyperplasia, Castleman svulst, angiomatous lymfoid og hamartoma av lymfekar.

Om

Ifølge WebMD og National Organization for sjeldne diagnoser, Castleman sykdom hos barn er en sjelden forekomst og innebærer veksten av svulster i lymfeknutene. Disse svulstene anses godartet og oftest oppstår i lymfeknutene i nakken, brystet og magen. Svulster i denne plasseringen utgjør om lag 90 prosent av tilfellene. I enda sjeldnere tilfeller kan svulstene bli funnet i lymfeknutene under armene eller i lysken.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, er det to typer av Castleman sykdom hos barn, og hver virker på barnet meget forskjellig. Den første typen denne sykdommen er Unicentric Castleman sykdom; symptomer inkluderer lavgradig feber, trykk i brystet som kan forstyrre med å puste, vekttap og hudutslett, tretthet, anemi og overdreven svetting. Den andre typen er multicentric Castleman sykdom, og symptomene er feber, nattesvette, tap av appetitt og vekttap, forstørrede lymfeknuter i halsen, armhuler eller lysken, forstørret lever eller milt og nummenhet i hender og føtter.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er den nøyaktige årsak til enten type Castleman sykdom ikke kjent. Sykdommen har vært forbundet med flere andre forhold, blant annet human herpes virus 8 - også kjent som HHV8. Denne spesielle virus har også vært knyttet til andre alvorlige sykdommer inkludert Kaposis sarkom, som er assosiert med HIV / AIDS. Det er ikke uvanlig for personer med Castleman å også ha Kaposis sarkom.

Risikofaktorer

The Mayo Clinic sier at det ikke er noen åpenbare risikofaktorer for personer som har denne sjeldne sykdom annet enn å være HIV-positive eller har aids. Ifølge Mayo Clinic nettsiden, kan Castleman sykdom oppstå i alle aldre, og til nesten enhver person. Imidlertid er den vanligste aldersgruppe for personer med Unicentric Castleman ca 30 til 40 år gammel, og multicentric Castleman er oftest funnet hos personer i alderen 50 og 60. Dette kan delvis relateres til alderen de som er HIV-positive eller har utviklede fullt utviklet AIDS.

Behandling

To foretrukne behandlingsmetoder finnes for Castleman sykdom, avhengig av typen av sykdommen et barn kan ha. For barn med Unicentric Castleman, kan de berørte lymfeknute fjernes kirurgisk, spesielt hvis det ligger i armhulen, lysken eller halsen hvor det er lett tilgjengelig. Imidlertid kan multisent Castleman være mer vanskelig å behandle og sykdommen kan gå inn i spontan remisjon. Ifølge Mayo Clinic andre behandlingsmetoder for begge former av sykdommen inkluderer bruk av kjemoterapi, kortikosteroider og antivirale medikamenter.

Hvordan å slutte å ta phentermine

Phentermine er en muntlig resept brukes til å hjelpe til med vekttap. Det fungerer som en appetitt suppressant, noe som betyr at å ta det en gang daglig vil stimulere hypothalamous kjertel å redusere appetitten i løpet av dagen. Den er designet for å være en kortsiktig legemidler som brukes i tillegg til kosthold og mosjon. Ved hjelp av denne medisinen lang sikt eller i høye doser kan føre til avhengighet, og du bør ta nødvendige skritt for å redusere at avhengighet til du trygt kan slutte å ta det helt.

Bruksanvisning

Hvordan å slutte å ta phentermine

•  Snakk med legen din før du stoppe medisinering eller hvis du føler at du blir avhengig av en phentermine medisinering. En trygg og effektiv behandling plan kan bli diskutert i tillegg til å skape en alternativ vekt forvaltningsplanen. Etter samråd med legen din om å stoppe denne medisinen, gradvis redusere dosen eller frekvens for å redusere virkningene av bivirkninger. Søke råd fra legen din før du endrer eller endre din dosering og frekvens.

Ikke fyll resepten. Når du er ferdig med dagens resept, ikke fylle den. Hvis du ikke har det tilgjengelig så du vil ikke bli fristet til å ta den. Rådføre seg med legen din før du tar dette skrittet.

Tenk positivt. Fokuser på å nå dine vekttap mål gjennom sunt kosthold og mosjon. Hold en liste over sunn mat valg som vil motivere og oppmuntre deg når du spiser ute. Skape et sunt kosthold plan og preplan måltider basert på den planen. Kontroller at du har en jevn diett og mosjon plan før du avslutter din Phentermine medisinen. Bli med et treningsstudio eller trene med en partner for støtte.

Foreta en beslutning om å endre. Hvis du er fast bestemt på å slutte å ta phentermine medisinering og fortsatt opprettholde en sunn vekttap programmet, gjør en beslutning om å endre matvaner og trene regelmessig. Lag en forpliktelse til en endring i livsstilen din for å inkludere et sunt kosthold og øke din generelle velvære. Kvitte seg med usunn mat i ditt hjem og erstatte dem med sunne snacks og måltid ingredienser. Søke støtte fra familie og venner som praktiserer sunn slanking og trening.

Finn et støtteapparat. Enten det er venner eller familiemedlemmer eller en støttegruppe legen din kroker du opp med, er støtte viktig. Legen din kan hjelpe deg å komme på rett spor til å slutte Phentermine på riktig måte.

Tips og advarsler

  • Phentermine medisiner er ikke laget for å erstatte passende slanking. Faktorer som stress, mangel på søvn og sykdom kan ha stor innvirkning på vekten din, så disse bør tas hensyn til ved utformingen av et sunt kosthold og mosjon tidsplan. Ikke gjør store endringer eller stoppe behandlingen uten å konsultere en profesjonell til å redusere risikoen for skade eller ytterligere komplikasjoner. Informere legen din om eventuelle personlige og familiens medisinske historie som kan påvirke dine behandlingstilbud.